GODT NYTÅR ÅRGANG 4 NUMMER 15 JANUAR 2003

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GODT NYTÅR ÅRGANG 4 NUMMER 15 JANUAR 2003"

Transkript

1 ÅRGANG 4 NUMMER 15 JANUAR 2003 GODT NYTÅR MODEL-HOBBY styrer også mod nye tider. Derfor har jeg fra dette nummer ændret på designet. Jeg håber alle vil tage godt imod det. Samtidig vil jeg også ændre på indholdet i bladet. Fremover vil det dreje sig meget mere om LGB og tilbehør. Det være sig bygninger og andet tilbehør til et godt LGB anlæg. Der vil også komme artikler fra flere messer og udstilinger, ligesom der vil komme mere oplysning fra andre LGB modelbaneanlæg i Danmark og udland. I god tid vil jeg også meddele om udstillinger i ind- og udland. De rigtige baner vil selvfølgelig også blive omtalt, men i mindre grad end tidligere. Kommer der nye modeller, vil jeg forsøge at finde materiale frem af originalerne og beskrive dem kort i bladet sammen med præsentationen af de nye modeller. Endnu en gang godt nytår til alle.

2 2 Vi begynder med redaktørens hjertebarn RhB. Her er der mange nyheder i RhB-Ellok Ge 2/4 212, er fremstillet som samleobjekt i orange udgave som er den sidste version disse maskiner kørte i. Modellen er fremstillet med indbygget decoder, så den uden videre ombygning kan køre digital som analog. Originalen er 206 fra 1913, der blev ombygget i 1943 af RhB selv. RhB-styrevogn ABt 1703 var oprindelig en 2002 nyhed, men er endnu ikke kommet. RhB-Ellok Ge 6/6 I 412, m/ lydeffekt. Modellen er beregnet til at køre analog og digital fra LBG,s side uden ombygning. Lyden er den ægte med motor, fløjte, hovedafbryder, luftpumpe,luftkøler, vakumpumpe samt bremselyd. Modellen er lakeret i mokkabrun, akkurat som originalen, der er en anelse mørkere end de andre krokodiller. RhB-Ellok Ge 4/4 II 611, m/ lydeffekt. Denne model er fremstillet i en serie på i alt 1000 stk. Modellen er en fødselsdags-hilsen til RhB der netop for 30 år siden kom med det første i 4/4 II serien, 611, med navnet Landquart. Her er lydeffekterne,motor, fløjte, hovedafbryder, luftpumpe, luftkøler, vakumpumpe samt bremselyd. Modellen er i oprindelig mørkegrøn. RhB-Stenballast togsæt, m/lydeffekt. Dette sæt består af en Ge 2/4 med den oprindelige lokokasse ( fra før ombygning i 1943). Modellen er en afbildning af et arbejdstog fra perioden i 1980,erne Lokomotivet er forsynet med lydeffekt og er udstyret som de andre nye modeller til at kunne køre både analog og digital uden ombygning. Togsættet består af 2 stk. fladvogne med stenbeholdere samt en original RhB- beholdervogn. Modellen er fremstillet som samleobjekt i begrænset antal. RhB-skinnetraktor Tm 2/2 25 Her er en nyhed mange RhB fans længe har ønsket sig. En lille rangermaskine til dieseldrift. Modellen er meget detaljeret og er konstrueret med et special træk, da akselafstanden på denne model er længere end på øvrige LGB modeller. Jeg vil gætte på den har kardantræk som Vismar skinnebussen. Også denne model er forsynet med motor til digital og analog kørsel. Rhb-styrevogn ABt 1702 er til gengæld en 2003 nyhed. Vognen kommer nu i en rød udgave, der kan bruges både til Arosa banen og det øvrige stamnet. Vognen er forsynet med metalhjul og er således istand til selv at skifte lys i kørselsretningen. Desuden er den indrettet med med komplet førekabine. RhB-Salonvogn AS 1171 Denne model er en efterligning af den oprindeligerhb-salonvogn star(c)kes Stück hvor det indvendige er designet af Phillippe Starck. Modellen er en samlermodel i begrænset antal. Alpine Classic-pakvogn denne 2-aksel pakvogn er længe ventet til seriens person Pullman vogne. Igen er denne vogn fremstillet som samleobjekt i begrænset antal.

3 3 RhB-Pakvogn D aksel pakvogn til indsættelse på Bernina Banen bl. a. Blev også brugt til Chur-Arosa strækningen. RhB-Salonvogn AS 1144 Pullman salonvognen som den så ud da den blev indsat i normal drift, lige efter overtagelsen fra MOB. Kommer LGB med damlokomotiv G 4/5 107 eller 108 vil denne vogn passe fint til kørsel i 40 og 50,er stil RhB Tankvogn Uah 8140 Denne 4-aksel tankvogn, kom sidst i 2002 med nummer Nu er den altså med andet nummer, så der kan laves et træk af tankvogne. Hver vogn har nyt nummer til omlitrering, så 4 vogne med forskellige numre kan i fremtiden ses på anlægget. RhB lukket godsvogn Gbk 5508 Sidste år kom de 2-akslede godsvogne i en blå version samt en version i brun med sølvemetal skydedør og udluftnings skodder i sølv. Sidst nævnte kunne dog kun købes i Schweiz. Nu er der en ny version, nemlig den man nok ser mest på RhB idag, en version i helt brun med hvidt logo på skydedøren. RhB Lukketgodsvogn Gbk 5545 Endnu en version af de 2-akslede godsvogne i brun version med sølvmetal skydedør og logo i sort. RhB lukketgodsvogn ALBULA Endnu en version af de 2-akslede godsvogne. Det er de vogne hvor reklamen har holdt deres indtog. Dem er der mange af dernede. Så vi vil givet vis i mange år fremover se nye versioner med reklame på. RhB Flad vogne vil komme i en to-sæts pakning med forskellig litrering.disse vogne bliver brugt til mindre gods befordring af forskellig art, foruden til transport af træstammer i mindre omfang. RhB Stopbum i grå version, er også en 2003 nyhed. Her ved vi så de også vil komme i den røde version på et tidspunkt. På tilbehørs siden, er den største nyhed vel nok, at LGB langt om længe har fremstillet de store slanke sporskifter i radius 5, 15 grader. De passer til den nye radius i kurver der kom sidste år, så nu kan de store vogne køre og se mere naturligt ud end tidligere. En anden god nyhed er, at de leveres som håndbetjente - og derfor billigere i anskaffelse. Det var nyheder til RhB, men til gengæld også en hel del i år. ÖBB NYHEDER RhB-stenballastvogn Fad 8705 Så kom endnu et længe ønske blandt RhB fans. Den store 4-aksel stenballast vogn, der her er i den første version i brun lakering. Nu ved vi helt sikkert der vil komme flere af disse vogne. Hos RhB kan de ses i brune, grå og gule versioner. Enkelte endda med reklame fra Stenfirmaer hen langs siden RhB-Rungenwagen Kkp 7363 En lille sød sag til et godstogs sammen sætning med krokodille og blandet gods med 2 - og 4 aksel godsvogne. Særligt på Bernina Banen er disse vogne velegnet. ÖBB-Diesellok m/lyd Så kom en rød version af dette lokomotiv til de fans der køre med ÖBB smalsporsmodeller. Denne model er med lydeffekter af en diesel elektrisk motor, fløjt, bremsen mm. Modellen er udstyret med to motorer og beregnet til digital og analog. (forts. på side 8)

4 4 Så er de fleste af 2002 NYHEDER leveret fra LGB Ser vi på kataloget fra 2002 og går nyhederne igennem, er det første der kom til Skovby det nye RhB-Ellok Ge 4/4 III Det kom tidsnok til at kunne indsættes i Glacier-Express 1 klasse sættet med de nye Furka-Oberalp vogne og de nye Zermatt-Bahn vogne. Kort tid efter fik banen RhB Schüttgutwagen Fau 8767 til transport af murbrokker og sten mm. Heldigvis var jeg på ferie i Schweiz på det tidspunkt de kom i handelen dernede, så jeg fik 4 stk. med hjem til Danmark. Der gik heller ikke ret langt tid før den nye 4-aksel Kuoni godsvogn var leveret. Kort før sommerferien kom de første nye lukkede 2-aksel godsvogne. Den første version der kom var den blå version med Cargo Domizil. I Schweiz var en særudgave til salg speciel for dette land. Det var den brune version med ståldøre og luftskodder. Kort efter sommerferien kom så den længe ventede pakvogn til Ballenberg lok 1067 og den fra året før 3-aksel personvogn. Så skete der ikke noget i lang tid. Man ventede og ventede på at der måske når vi kom til efterårsferien skulle se nogle af de andre nyheder. Men ak nej - intet kom. Så en dag kort før jul blev der ringet fra Lutz Trojaner i Harrislee, at nu var Personvognen fra Sachsen der. Det var denne vogn der skulle bruges i forbindelse med mine Rügen lokomotiver.

5 5 Så kom der da endelig en ny vogn af alt det jeg gik og ventede på. Jeg aftalte, at jeg ville komme til Tyskland og hente den mellem Jul og Nytår. Så dagen før Nytårsaften gik turen så sydover for at hente vognen. Stor var min overraskelse, da jeg kom ned i butikken og så alt det der lige var kommet til mig. Nu kan det nok være jeg fik brug for pengepungen, næsten alt af det der var reserveret af 2002 nyhederne, var netop ankommet den 24 dec. Jeg fik travlt med at åbne pakker for at se modellerne og se om nogle var beskadiget. Foruden Sachsen personvognen som jeg vidste var kommet, kom de nu med kassen hvor RhB Tankvogn Uah 8135 var. Tankvognen er bare superflot,og heldigvis kommer der flere udgaver med forskellige litrering, så der kan blive et træk på mindst 4 vogne. Endnu større var overraskelsen, da det viste sig at også Bernina Personmotorvognen ABe 4/4 34 var kommet. Se bare på billederne hvor smuk den er med sine 63 cm. Som man kan se på de nederste billeder så kom Furka- Oberalp personvogen A 4065 tillige med RhB A 1227 i grøn version. Dermed har jeg fået originale træk i 1. og 2. klasse, både i Furka-Oberalp og grønne RhB vogne. Nu venter jeg kun på røde RhB 2. klasse, så er alt fuldbyrdet. Så alt i alt så sluttede året jo alligevel med at næsten alle 2002 nyheder for en gangs skyld kom til tiden. Endnu venter jeg dog på,at Arosa Styrevognen 1703 skal komme. Nu skal sneen bare ryddes - og så der udad! De gamle Bernina-lokomotiver fra 1907 vil i løbet af kort tid blive udrangeret af RhB, men den driftige Club 1989 har allerede overtaget 2 stk. af de gamle Bernina loks og restaureret dem. Tillige er de uført i oprindelig Bernina design i gul og med stor sort logo: Bernina og sort undervogn samt sorte rammer på siden. Mon ikke LGB kommer med den version i løbet af næste år. Det kunne være lækkert til de gule udsigtsvogne. Det bliver så starten til, at der nu kan køres med originale lokomotiver, på Stamnettet, Arosa Banen og nu Bernina Banen. Så mangler vi kun lokomotivet til Furka banen.

6 6 Redaktionen har besøgt Tysklands største LGB klub Much Postfach 1147 Tlf.: 02245/2224 Fax: 02245/ LGB-Club Rhein/Sieg er med sine 250 medlemmer den største LGB klub i Tyskland. Det er en overregional forening af LGB fans af Lehman-Gross-Bahn fra Nürnberg. Klubben har sit hovedsæde i nærheden af Köln. Klubbens formål: At holde kontakt med omkring liggende LGB klubber. At organisere udflugter i ind og udland til andre LGB-anlæg. At formidle kontakt til LGB samlere og videregive oplysninger og viden til andre. At give råd og vejledning i bygning af inden- og udendørs anlæg. At sprede kendskabet til LGB og Spor IIm, samt vinde nye venner af denne skønne hobby. Klubben har en kapital i udstyr på ca euro. Der udgives et medlemsblad.

7 7 Bladet kan bestilles i abonnement for 21 euro for en årgang, der består af 2 blade. Klubben er rigt repræsenteret rundt omkring på messer og udstillinger. På de omkring liggende billeder er vist lidt fra deres aktiviteter i På Modellbahn messen i Köln fra var klubben repræsenteret med et stort modelbaneanlæg ligesom der var opstillet et kæmpestort modulanlæg. Som man kan se på billederne så er det ikke kun originale LGB modeller og Pola huse der er på deres anlæg. Klubben bygger selv modeller i 1: 22,5 - det gælder også bygninger og tilbehør. Som man også kan se på billederne, så er der selv i disse PC tider, med computerspil, stadig stor interesse for modelbaner. Børn og gamle flokkes med lige stor iver omkring de forskellige anlæg, for at beundre denne fantastiske miniverden af toge, huse mm. På billedet lige her ud for til højre, kan ses, at det ikke kun er strøm fra skinnerne der køres- og eksperimenteres med. Et besøg på en messe eller udstilling hvor klubben er repræsenteret, er der altid liv og glade dage. Enhver der kommer og kigger på vil garanteret få lidt nyt med hjem, enten i form af en nyhed, lidt viden eller blot en ide til selv, til at lave noget tilsvarende på sit eget anlæg derhjemme. Jahrestreff 2002 Fra 09. til 11. Maj 2002 fandt for 30 år i træk sted i Skolecentrum i Much. (forts.s. 9)

8 8 ÖBB-Personvogn B4ip-s 3045 Denne stål personvogn passer til alle lokomotiver fra ÖBB (smalspor). Særlig det nye Diesellokomotiv ÖBB-Fladvogn SSm Denne godsvogn er udstyret med bremsehus, der beskytter bremseren i al slagsvejr. ÖBB-Rungenwagen SSm Denne godsvogn med bremsehus kan man stadig se idag, med træstammer på Mariazeller Bahn. Stl.B-Tankvogn ZZm 683 På Steiermärkischen Landesbahnen (Stl.B) kan man på denne smalsporsbane se de svære tankvogne i drift. DR DR-Personvogn Denne elegante personvogn med glatte sider passer meget godt til Meyer- Damplokomotiv IVK. Modellen kan også bruges til dem af Jer, der har modeller fra Rügen. Forøvrigt passer den før omtalte Kö også særdeles fint til Rügen banen. AVIA Tankvogn Denne moderne 4-aksel tankvogn er idag lasteæsel på mange jernbaner. Til LGB-anlæg kan den måske indsættes sammen med DB-Diesellok DR-Drehschemelwagen Til transport af lange træstammer, rør mm var to af disse vogne i drift på bl. a Deutschen Reichsbahn og på Harzquerbahn. (ser I på bagsiden, så var de også i brug i Schweiz hos bl. a. RhB) DR-Damplokomotiv forpræmiere Endelig kommer den lange ventede model fra Harzquerbahn som LGBmodel. Det bliver super den dag, dette lokomotiv skal indsættes på den første tur rundt i haven. Jeg vil håbe den kommer med lyd, så man ikke året efter skal til at købe endnu et eksemplar. LGB oplyser ikke meget om modellen idag, ud over den har en stærk motor med den nødvendige trækkraft. USA For de af LGB fanserne der kører med USA-modeller er der også kommet mange nyheder. Der er ikke plads til at bringe alle, så I må nøjes med nogle få og uden ledsager tekst. (se selv DR-Diesellok Kö 6503 Dette ranger-lokomotiv er uunværlig på et hvert LGB- anlæg.det er en model af et Heeresfeldbahn lok, som Deutschen Reichsbahn moderniserede. HSB-Personvogn Nu kommer der endelig en HSB vogn med original påtryk af HSB logo. Endvidere er der et byvåben på siden fra Gernrode. Vognen vil passe særlig godt til den fra sidste år, HSB Cafevogn mon ikke LGB kommer med flere vogne med forskellige byvåben.

9 9 Dette træf er et rent Mekka. Ikke blot klubmedlemmer, men LGB fans fra andre tyske klubber er tilstede. For at det ikke skulle være nok - nej også gæster fra LGB klubber fra USA, Schweiz, Holland osv. Selv personer fra LGB Fabrikken kom på besøg. Det være sig Klaus Bauman og den nye værkstedsleder Carsten Roese. Klein, aber fein hedder det når der skal bygges modulanlæg. Klein betyder dog i dette forum ikke mindre end ca. 11 meter. Fein fordi der til dette træf skulle være moduler med landskab, byhuse, nye banegårdsbygninger med en udbygget remise og lokomotivværksted og lagerbygninger. Alt sammen i 1: 22,5 og mesterligt gealtert (malet så det ser gammelt og rusten samt beskidt ud, akkurat som virkeligheden) LGB havde til denne lejlighed fremstillet en speciel model som hvert klubmedlem kunne erhverve. Selvfølgelig er der på sådan et stort LGB træf også boder hvor der kunne handles, byttes mm. Hvor godtfolk kommer, skal der selvfølgelig udveksles erfaringer mm - for ikke at tale om, at der skal noget indenbords i form af fast og flydende føde (vi er jo i Tyskland) Så der var også opstillet boder og borde/stole i en afdeling, hvor man kunne mødes omkring dette, når man da ikke var ifærd med at se på på det inferno der var rundt omkring på anlæggene. Broen til venstre med ICE er indsat til Allans mundvand. Åbne Udland 2003 MESSER & UDSTILLINGER 13. til 16. Marts: Faszination Modellbau, Messe Sinsheim 09. til 13. April: Intermodellbau, Messe Dortmund 01. til 04. Maj: Gartenbahntreffen, Chemnitz/Parkeisenbahn 03. til 05. Oktober: Modell + Hobby Messe Leipzig 03. til 07. December: International Modellbahn-Ausstellung, Messe München Lukket Udland 2003: 30. til 04. feb. Legetøjsmesse Nürnberg. 19. til 23 Januar: Toy Fair, Paris 11. til 21. April: Salon Maquette, Paris 12. til 13 April: LGB-tref, Zetten, Holland 30. August: Tag der Offenen Tür, Hobby Time, Almelo, Holland. 24. til 28 september: Suisse Toy Bern 23. til 26 oktober: Modellbau Wien 14. til 16 November: Rail 2003, Leiden, Holland.

10 Bladet udkommer 4 gange årligt + julespecial ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Freddie Fenger Adresse: Tunøvej 6 Skovby 8464 Galten Tlf.: model-hobby@ofir.dk Kørsel på tilknyttede LGB-anlæg efter aftale SMALSPORS-AKTUELT RhB har anskaffet 2 stk. tovejskøretøjer (Zweiweg- Xmf 2/2 9925) til rangerarbejde og til vedligeholdelse i Vereina tunnellen. Køretøjet er forsynet med automatisk kobling til autotransportvogne foran og alm kobling til vogne bagved. Trykluftbeholdere er anbragt på ladet af køretøjet. RhB benytter trykluft til at bremse og åbne døre. HØRT I FORBIFARTEN.. Club 1989 har restaureret Langholztransportwagen N 1513 og 1520 fra Så LGB nyheden med en DR vogn - kan også bruges til RhB. Endvidere har samme Club restaureret en gammel 2- akselvogn B 2138 fra Den er opkaldt Filisurerstübli og vil stå i Filisur. LGB,s lille lille,lillebror Ja, småt er småt... Det er godt det ikke er sådan en lille sporvogn vi skal lege med. Så er LGB modellerne da til at føle på - og se detaljer, for ikke at tale om at se mennesker inden i vogne og lokomotiver. Den eneste fordel ved det lille er, at man kan lave et kæmpeanlæg. Schweiz var også hjemsøgt af det uvejr der ramte store dele af Europa i november sidste år. RhB var heller ikke forskånet. Her billeder fra området ved Rueun. AROSA BANEN RhB styrevogn m m

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 PAKKE IND - PAKKE UD! Ja, se på ovenstående billede. Denne styrevogn blev pakket ud 29. november 1997. Den 13. Juni 2003 kunne jeg så pakke min LGB model ud. Dermed var starten

Læs mere

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET:

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: ÅRGANG 9 NUMMER 43 FEBRUAR 2008 godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: Selvom vi er godt inde i 2008, vil jeg alligevel ønske alle bladets læsere et godt nytår. Februar nummer som er årets første nummer, kommer

Læs mere

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF ÅRGANG 8 NUMMER 42 DECEMBER 2007 EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF 2 REDAKTØREN HAR ORDET: Så blir det atter Jul. Vi er nu i den travle mørke tid, selvom der rundt omkring er tændt julelys ude som inde. Om

Læs mere

Redaktøren har ordet..

Redaktøren har ordet.. 14. ÅRGANG NUMMER 93 MARTS 2013 Redaktøren har ordet.. Nu er den gamle redaktør også blevet morfar. Min svigersøn spurgte da jeg var på besøg for at se den lille nye prinsesse, om jeg ikke nu følte mig

Læs mere

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 25 ÅR Denne gang skal vi rigtig kippe med flaget, MODEL-HOBBY fylder 3 år, samtidig med at SKOVBY-BANENS første diesel lokomotiv og vogne fylder 25 år. Lokomotivet har rundet

Læs mere

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck Bryrup Vrads Thailandsk jernbane truck 1 Kære medlemmer i VMJK. Nu står sommeren for døren, dog er der problemer med sommer varmen, der er nok derfor, at vejret fra forårsmånederne genudsendes. I det sidste

Læs mere

NUMMER 18 OKTOBER 2003

NUMMER 18 OKTOBER 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 18 OKTOBER 2003 Efterår! Sommeren er gået på hæld. Vi kan dog glæde os over, at efteråret indtil nu har vist sig fra den pæne side. Lad os håbe det vil vare endnu et stykke tid inden efteråret

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL...

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL... MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 12 N JULI 2002 G SE DET SUMMER AF SOL... NEJ! Det er ikke sommer sangen: Se det summer af sol...

Læs mere

-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne.

-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 8 OKTOBER OBER 2001 Rejseføre Erik Priess I NÆS ÆSTE NUMMER JJulesærnummer Julesærnummer med nisserier

Læs mere

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN...

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN... ÅRGANG 7 NUMMER 33 JUNI 2006 DET ER GANSKE VIST... SKOVBY - BANEN BLIR TIL: THY ER SKØN... Ja, det blev det gamle højformat,der løb af med sejren. De læsere der printer ud syntes et højformat er bedst,

Læs mere

godt nytår BLAD NR. 25

godt nytår BLAD NR. 25 ÅRGANG 6 NUMMER 25 FEBRUAR 2005 godt nytår Så er vi godt igang med 2005. Et nyt spændende år har taget sin begyndelse - og vi LGB er venter spændt på, at se om sommeren bliver god i år. 2005, er året hvor

Læs mere

NUMMER 20 FEBRUAR 2004

NUMMER 20 FEBRUAR 2004 ÅRGANG 5 NUMMER 20 FEBRUAR 2004 Jeg ved godt det er lang tid siden det blev nytår, men bedre sent end aldrig. Grunden til, at bladet først kommer nu og ikke i januar er, at Nürnbergmessen i år afholdes

Læs mere

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer.

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer. 10. ÅRGANG NUMMER 51 MAJ 2009 LGB I ST. GALLEN REDAKTØREN HAR ORDET: Så blev det en "slags" hverdag igen, efter at jubilæums nummer 50 blev lagt på nettet. Så meget hverdag, at der nu kom- mer et SPOR

Læs mere

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk...

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk... ÅRGANG 5 NUMMER 21 APRIL 2004 Grøn er vårens hæk... Eller: sneflokke kommer vrimlende... Vi er nu kommet i forårs måneden hvor alt kan ske. Lad os dog håbe vi må komme hurtigt ind i det lune forår. Modellbau

Læs mere

GODT NYTÅR Redaktøren har ordet

GODT NYTÅR Redaktøren har ordet 13. ÅRGANG NUMMER 80 JANUAR 2012 GODT NYTÅR 2012 Redaktøren har ordet Allerførst undskyld det sene tidspunkt januar nummeret kommer på. Det skyldes tekniske problemer. Det er løst nu, så jeg iler med februar

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 10 JANU ANUAR N AR 2002 G GODT NYTÅR! Redaktionen håber alle er kommet godt ind i det nye år,

Læs mere

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR ÅRGANG 7 NUMMER 36 DECEMBER 2006 GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR Ja, så blir det igen jul, selvom vi ikke synes det er lang tid siden sidst. Var det ikke fordi dagene er blevet kortere og der begynder at blive

Læs mere

201092 LG 201093 Ja Ny Lima DSB MR+MRD 4052 (Ep. IV) 288573 C Ja Ny Lima Collection DSB MR + MRD 4010+4210 Hvid (Ep.

201092 LG 201093 Ja Ny Lima DSB MR+MRD 4052 (Ep. IV) 288573 C Ja Ny Lima Collection DSB MR + MRD 4010+4210 Hvid (Ep. Mærke Nationalitet Type nr. Embalage Stand Lokomotiver H.C Models DSB MO 1835 (lbn 485) 7 Ja Ny Heljan DSB Litra E 994 (DC Digital) 45403 Ja Ny Heljan DSB Mx 1014 Ep. IV (DC Digital) 43721 Ja NY Heljan

Læs mere

13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR

13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR 13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR 2012 Redaktøren har ordet Se nu bare hvor det går derud af, når intet på computerens programmer driller den gamle redaktør. Du sidder allerede med februar nummeret tidligt

Læs mere

11. ÅRGANG NUMMER 63

11. ÅRGANG NUMMER 63 11. ÅRGANG NUMMER 63 JUNI 2010 REDAKTØREN HAR ORDET: Kære SPOR G BLADET's læsere... Der er 2 grunde til, at juni nummer først er på nettet nu. Den første: Jeg har lært, at når der er sol og sommer i Danmark,

Læs mere

Arkiv: www.danskmodel.dk

Arkiv: www.danskmodel.dk DWA Hobby Nyhedsbrev januar 2008 Foto: Olaf Skov TKVJ åben godsvogn K 1710 m/ bremseplatform Lakeret i original brun farve med hvidt tryk. Passer perfekt til Hobbytrade s Q-vogne. Kan kun købes hos DWA

Læs mere

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe Forhistorie Jeg har altid haft en kærlighed for de store tog, dem man kan tage og føle på, og som ikke bliver væk imellem fingrene på en. Jeg har haft med spor G at gøre siden 1988, og har altid gået og

Læs mere

Struer jernbaneklub. Oktober 2005

Struer jernbaneklub. Oktober 2005 Struer jernbaneklub Oktober 2005 Så er Ag 68 kommet ud af remisen efter den har fået lavet rust i vognkassen og på taget samt blevet malet op og har fået DSB litrering med nummer 50 86 17-44 0 50-0. Bestyrelsen:

Læs mere

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon.

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon. Struer jernbaneklub Januar 2005 Mh 304 ved Struer MR center vest d.2004-09-18 samt formanden Egon. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen 97407433 Kasserer: Erik Linaa 97840687 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen

Læs mere

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer?

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer? ÅRGANG 8 NUMMER 39 JUNI 2007 REDAKTØREN HAR ORDET: Hvor folk dog er utålmodige. Bare fordi dette lille blad ikke udkommer til tiden... Gir Jer ret - det skal komme til tiden, så nu lover den gamle redaktør

Læs mere

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette.

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette. Formanden skriver Nu når bladene snart gulnes og falder af, blæsten kommer, altså den kolde blæst er det bedst at være inden dørs. Så er det godt vi har vores model tog og vores klub at mødes i. Der er

Læs mere

ÅRGANG 6 NUMMER 28 AUGUST

ÅRGANG 6 NUMMER 28 AUGUST ÅRGANG 6 NUMMER 28 AUGUST 2005 Så er sommeren halv-gående. Den har vist sig fra den pæne side nogle gange, fra den lidt mindre pæne side andre gange. Lad os håbe den sidste halvdel bliver mest fra den

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne år årgang R 2 G A nummer 5 N G januar 2001... Det er koldt derude. Det kunne være en dansk vintersang jeg tænker på, men NEJ,

Læs mere

H0 NYHEDER 2014. BL-vogne CP med tagrytter MO DSB MX / MY Y-tog AF med tagrytter Class 66. OBS: Fotos viser produktionsprøver

H0 NYHEDER 2014. BL-vogne CP med tagrytter MO DSB MX / MY Y-tog AF med tagrytter Class 66. OBS: Fotos viser produktionsprøver H0 NYHEDER 2014 M O D E L L E R PÅ V E J F R A T E G N E B O R D E T BL-vogne CP med tagrytter MO DSB MX / MY Y-tog AF med tagrytter Class 66 OBS: Fotos viser produktionsprøver AF med tagrytter AF-vognene

Læs mere

Østrig for at få noget materiale om smalspor med hjem til bladet. I første omgang vil det være fra Salzburgerland, hvor vi jo har Zillertal Bahn og

Østrig for at få noget materiale om smalspor med hjem til bladet. I første omgang vil det være fra Salzburgerland, hvor vi jo har Zillertal Bahn og 11. ÅRGANG Redaktøren har ordet: NUMMER 64 Grunden til at logoet til, redaktøren har ordet, er skiftet ud med et billede af ham er, at han nu må tage sagen i egen hånd, eller skal vi kalde det kameraet

Læs mere

- o - DANSKE modeller der IKKE blev lavet af Märklin modeller som Märklin IKKE selv fik øje på og sat i produktion. - o -

- o - DANSKE modeller der IKKE blev lavet af Märklin modeller som Märklin IKKE selv fik øje på og sat i produktion. - o - Torben Ziegler Indholdsfortegnelse Lokomotiver med katalognumre... 5 Vogne med katalognumre... 15 Start/Togsæt m/skinner og transformator... 25 Togsæt u/skinner og transformator... 28 Vognsæt... 33 SÆRmodeller...

Læs mere

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar I FORENINGEN - SPOR 0 Nr.17 Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar Den Københavnske S-bane har fra 1. oktober overtaget de 2 MJ rangerlokomotiver fra DSB.

Læs mere

REDAKTØREN HAR ORDET: Når man nu sidder der med øllen og nyder vejret - ja så er det jo man bliver filosofisk og lader tankerne flyve.

REDAKTØREN HAR ORDET: Når man nu sidder der med øllen og nyder vejret - ja så er det jo man bliver filosofisk og lader tankerne flyve. ÅRGANG 9 NUMMER 45 JUNI 2008 Vi elsker vort land, og med sværdet i hånd skal hver udenvælts fjende beredte os kende, men mod ufredens ånd over mark, under strand vil vi bålet på fædrenes gravhøje tænde;

Læs mere

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 1 NU er foråret kommet og de kolde aftner ser ud til at være slut, men derfor fortsætter klub livet i VMJK. Der er kørt køreplans kørsel nogle gange, for at se hvordan det

Læs mere

Den første sne... ÅRGANG 5 NUMMER 24 DECEMBER 2004. Der er noget i luften...

Den første sne... ÅRGANG 5 NUMMER 24 DECEMBER 2004. Der er noget i luften... ÅRGANG 5 NUMMER 24 DECEMBER 2004 Den første sne... Der er noget i luften... Uanset hvad vi gør, eller ikke gør, så kan vi ikke komme uden om, at det nu snart er jul igen. Det er utroligt så hurtigt tiden

Læs mere

Danske modeller fra. Torben Z iegler

Danske modeller fra. Torben Z iegler Danske modeller fra Torben Z iegler Indholdsfortegnelse Side De danske modeller fra KLEIN MODELLBAHN... 5 MODEL-oversigt - efter katalognummer... 7 Diverse dele - løse indsatser samt veksellad... 26 Emballage

Læs mere

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet.

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Side 1 af 6 FORMANDENS INDLÆG Nu når vi alle er kommet godt

Læs mere

Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format

Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format Uhlenbrock 75 900 funktionsdekoder (1) Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format Tænder og slukker for ekstrafunktioner som horn, fløjte, lys og røg. Egenskaber 75 900 Funktionsdekoderen kan anvendes

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN...

-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN... 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 3 NUMMER 13 OKTOBER OBER 2002 VEJEN GENNEM SKOVEN... Ovenstående tekst stammer fra en efterårssang. Det passer

Læs mere

NUMMER 19 DECEMBER 2003

NUMMER 19 DECEMBER 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 19 DECEMBER 2003 Så har vi været i Hamburg på messe, der i år ikke var noget at råbe hurra for. Fik ikke engang smagt på det lokale øl, men til gengæld besøgte vi nogle gode modelforretninger

Læs mere

N analysen. Et samarbejde mellem. og

N analysen. Et samarbejde mellem.   og Side 1 af 6 N analysen Et samarbejde mellem www.danskmodel.dk og www.skala-n.dk. Der findes ingen nyere informationer om, hvor mange skala N-kørere der findes i Danmark. Når vi i forskellige sammenhænge

Læs mere

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen!

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen! 1 Formanden har ordet Nu er efteråret kommet, hækken er klippet og haven gjort vinterklar, så hvad skal vinteren nu gå med. Det er selvfølgelig modeltog, at vi nu har de mange aftner til rådighed. Der

Læs mere

Med DJK på tur til Harzen...

Med DJK på tur til Harzen... 6/2002 33 Togkrydsning i Ilfeld. DJKs særtog til højre møder den lille motorvogn på vej mod Stiege. Med DJK på tur til Harzen... I dagene 12. 15. september arrangerede DJK Rejser igen en udlandstur. I

Læs mere

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 382 Offentligt

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 382 Offentligt Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 382 Offentligt Fredericia d. 01-07-2012 Til.: Transportministeren og Transportudvalget. Hr. Henrik Dam Kristensen. Angående det netop indgåede Trafik-forlig,

Læs mere

Nyhedsbrev fra DMJU.

Nyhedsbrev fra DMJU. Nyhedsbrev fra DMJU. 2. årgang nr. 6 december 2011 Billedet vises med tilladelse fra my1287 I denne søde juletid: Vi ønsker os nye tog under træet og på skinnerne.. Kontaktperson nyhedsbrev: Gert Frikke

Læs mere

i skybrud i 680 km. og kom med 2½ timers forsinkelse til vores destination. De

i skybrud i 680 km. og kom med 2½ timers forsinkelse til vores destination. De 14. ÅRGANG Redaktøren har ordet.. Som du kan se på billedet, så regner det. Det var, hvad det gjorde på vores første del af sommeferien i 2013. Det var en kold juni måned her i Danmark, ikke meget sommer,

Læs mere

ÅRGANG 7 APRIL 30 ÅR MED LGB! Vi kipper med flaget... Vi kipper med flaget...

ÅRGANG 7 APRIL 30 ÅR MED LGB! Vi kipper med flaget... Vi kipper med flaget... 32 ÅRGANG 7 APRIL 2006 30 ÅR MED LGB! Vi kipper med flaget... I år er det 30 år siden, redaktøren fik det første LGB lokomotiv, Zillertal lok. nr. 2. Jeg var dog et lille år forinden startet så småt op

Læs mere

hobby trade Karetmagervej 13 B 7000 Fredericia Tlf.: Fax

hobby trade Karetmagervej 13 B 7000 Fredericia Tlf.: Fax Marts 2007 NYHEDSBREV hobby trade Karetmagervej 13 B 7000 Fredericia Tlf.: 75 94 01 06 Fax 75 94 03 13 www.hobbytrade.dk Forord Af Flemming Ebert Pedersen Med dette nr. 2 nyhedsbrev vil vi gerne informere

Læs mere

VMJK klubblad 1. kvartal 2012

VMJK klubblad 1. kvartal 2012 VMJK klubblad 1. kvartal 2012 Side 1 Nu er vi kommet godt ind i 2012, og jeg ønsker alle har haft en god jul med mange gode tog gaver og er kommet godt ind i 2012. På klubplan er vi kommet et godt stykke

Læs mere

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det!

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Märklin Digital indbygning af dekodere (1) Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Det er enkelt at ombygge lokomotiver og togsæt, der er forberedt til indbygning

Læs mere

MBP nr. 24, side 1. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe

MBP nr. 24, side 1. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe et netblad, en hjemmeside og en mailruppe Bag enhver tilfreds modeljernbane mand står en tålmodig kvinde. En mor, en søster, en veninde, en kæreste, en kone eller en datter MBP netblad nr. 24, august 2008

Læs mere

Nr 917 P. Nr 3 - December måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub

Nr 917 P. Nr 3 - December måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub Nr 917 P Nr 3 - December måned 2018-41. Årgang Slagelse Model-Jernbane Klub Internet: HTTP:... www.smjk.dk Email:...postchef@smjk.dk Slagelse Model-Jernbane Klub Slagelse Model-Jernbane Klub arbejder med

Læs mere

Klubben har siden sidst fået 5 aktive medlemmer og 1 passivt medlem. VMJK byder velkommen til:

Klubben har siden sidst fået 5 aktive medlemmer og 1 passivt medlem. VMJK byder velkommen til: Så begynder udstillingen i Plantorama 2015 1 Så er efteråret på sit højeste, med gode varme dage og de regnfulde. Så er det jo godt vi har vores model bane hobby, som vi kan hygge os med indendørs. I klubben

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3124.

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3124. Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3124 Micheline Peter Engelsted Jonasen www.digital-train.com Märklin Micheline, katalog

Læs mere

Den mørke tid, er kommet over os. Året er ved at rinde ud. Det bliver jul og nytår før vi får set os om. Efter denne, herlige juletid med

Den mørke tid, er kommet over os. Året er ved at rinde ud. Det bliver jul og nytår før vi får set os om. Efter denne, herlige juletid med ÅRGANG 6 NUMMER 30 DECEMBER 2005 Den mørke tid, er kommet over os. Året er ved at rinde ud. Det bliver jul og nytår før vi får set os om. Efter denne, herlige juletid med hygge sammen med familie og venner,

Læs mere

ÅRGANG 5 NUMMER 22 JULI 2004

ÅRGANG 5 NUMMER 22 JULI 2004 ÅRGANG 5 NUMMER 22 JULI 2004 Redaktionen ønsker alle bladets læsere en rigtig god sommer. Så blir det endelig sommer - og vi kan alle synge med på: Vi elsker vort land, og med sværdet i hånd skal hver

Læs mere

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag.

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag. MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 E-mail: maarfrim@gmail.com MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 e-mail: maarfrim@gmail.com DECEMBER 2014 Adresser, mail adr. tlf.

Læs mere

Stadager Brugsforening. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe. MBP netblad nr. 22, vinter 2007

Stadager Brugsforening. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe. MBP netblad nr. 22, vinter 2007 et netblad, en hjemmeside og en mailruppe Bag enhver tilfreds modeljernbane mand står en tålmodig kvinde. En mor, en søster, en veninde, en kæreste, en kone eller en datter MBP netblad nr. 22, vinter 2007

Læs mere

Driftsmateriellet H 03-1862 JA > IA 1893

Driftsmateriellet H 03-1862 JA > IA 1893 Driftsmateriellet H 03-1862 JA > IA 1893 Litra JA > IA 1893 JA 4001-4004 1863 Randers JA 4005-4006 1865 Randers = 12 vogne type H 03 Data H 03 Længde over puffer 6716 mm Understel længde 5486 mm Akselafstand

Læs mere

godt nytår LGB I SNE... Andi Engi, Hotel Bellevue CH- 3823 Wengen, Schweiz. Se: www.andiengi.com/

godt nytår LGB I SNE... Andi Engi, Hotel Bellevue CH- 3823 Wengen, Schweiz. Se: www.andiengi.com/ ÅRGANG 7 NUMMER 31 FEBRUAR 2006 LGB Nyheder 2006 side 2... Sidste del af udflugten til Rügen side 4... godt nytår LGB I SNE... Andi Engi, Hotel Bellevue CH- 3823 Wengen, Schweiz. Se: www.andiengi.com/

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen

Restaurant Petit. Før du læser bogen OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 1. Læs teksten på bagsiden af bogen Hvor er Jacob og Lone henne? Hvad laver de? Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem? Snak om, hvad I synes

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4.

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. BRUGERVEJLEDNING 5206 SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. Montage 3 5. Tilslutning 4 6. Hyppige Spørgsmål & Tips 6 7. Fejlsøgning

Læs mere

Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv til digital drift samt ombygning til 3-skinne

Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv til digital drift samt ombygning til 3-skinne Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv til digital drift samt ombygning til 3-skinne Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk Nordbanen Hobby Peter Engelsted Jonasen Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv

Læs mere

25. september Klubben har besøg

25. september Klubben har besøg KMK Klubnyt Nyt fra klubben 2017 25. september 2017 Klubben har besøg Der var ferie og afbud fra medlemmernes side, så der var kun fremmødt 6 medlemmer. Men i stedet fik vi besøg af Torben Ziegler og 3

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 29765 DB ICE 402

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 29765 DB ICE 402 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 29765 DB ICE 402 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin

Læs mere

NUMMER 23 OKTOBER 2004 ÅRGANG 5

NUMMER 23 OKTOBER 2004 ÅRGANG 5 ÅRGANG 5 NUMMER 23 OKTOBER 2004 Lorte sommer i år til LGBkørsel. Vi kan kun håbe på en bedre til næste år. STORE-BYTTEDAG, er nu et overstået kapitel og vi nærmer os med raske skridt igen efterår og vinter.

Læs mere

Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang

Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang Medlem af Dansk Model Jernbane Union Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang Denne fine jernbanelampe har Lisbeth skænket klubben. MJK Limfjorden Nyhedsbrev 1 af 7 14/11 2015 Vores deltagelse i DMJU

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

P UFFEN. Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017

P UFFEN. Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017 P UFFEN Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017 Tirsdag den 2.maj havde vi besøg af 14 oldboys håndboldspillere fra DHG, der som led i det sociale samvær tager rundt og ser forskellige ting/steder.

Læs mere

Märklin 3021 DB V200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc

Märklin 3021 DB V200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Peter Topp Engelsted Jonasen til digital drift ISBN 978-87-92379-15-3 2015/2016 Nordbanen Hobby og Peter Topp Engelsted Jonasen Tekst: Peter Topp

Læs mere

En af de bedste ture i år, var den dag, hvor jeg skulle over til "farfarfuttog" i Rønnede. "Farfarfuttog" har doneret en hel

En af de bedste ture i år, var den dag, hvor jeg skulle over til farfarfuttog i Rønnede. Farfarfuttog har doneret en hel 12. ÅRGANG Redaktøren har ordet Hvis du synes, du kan genkende lokomotiv og vogne på billedet her på siden, er det nok rigtigt... Læs mere på side 2 NUMMER 75 JULI/AUG. 2011 Vi er nu midt i august måned,

Læs mere

DB lok & vogne. Der mangler 1 buffer. 4473 - Lang lavsidet - brugt 75 kr./stk. 125 kr. Märklin containervogn. 75 kr./stk.

DB lok & vogne. Der mangler 1 buffer. 4473 - Lang lavsidet - brugt 75 kr./stk. 125 kr. Märklin containervogn. 75 kr./stk. H0 - Tyskland Der mangler 1 buffer SIDE 1 DB lok & vogne H0 - Tyskland 4473 - Lang lavsidet - brugt 75 kr./stk. Märklin containervogn 125 kr. Lang lavsidet - brugt - 18 cm 75 kr./stk. Haribo vogn 125 kr.

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Hovedområde 01- epoke III-signaler

Hovedområde 01- epoke III-signaler 1. juni 2017 Oversigt: 1 Epoke III signalplader 2 Epoke IV-signalplader 3 DV og PU signalplader 4 Sikringssignaler 5 Udstyr og løsdele 6 Lokomotiver 7 Motorvogne 10 Udstyr til banene generelt 15 Ætsede

Læs mere

VMJK klubblad 1. kvartal VMJK er igen klar til et nyt og spændene år, og ønsker alle et godt nytår.

VMJK klubblad 1. kvartal VMJK er igen klar til et nyt og spændene år, og ønsker alle et godt nytår. VMJK klubblad 1. kvartal 2017 VMJK er igen klar til et nyt og spændene år, og ønsker alle et godt nytår. 1 Jeg vil sige tak for et godt år 2016 med mange spændende tiltag i VMJK. Efter lang tid, snakken

Læs mere

Peter Engelsted Jonasen

Peter Engelsted Jonasen Märklin digital: Indbygning af dekoder i Märklin 3021 DB Baureihe V 200 DB Class V 200 DB type V 200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk Märklin

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin 3060 m.fl. EMD F7 ombygget til digital drift Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin

Læs mere

REDAKTØREN HAR ORDET:

REDAKTØREN HAR ORDET: ÅRGANG 9 NUMMER 46/1 AUGUST 2008 Billedet her på forsiden er fra Andi Engi s Gartenbahn - RhB - LGB ved Hotel Bellevue Wengen, Schweiz. Mesterfotografen for dette billede er Michael Fenger (junior). Junior

Læs mere

Nyhedsbrev fra DMJU.

Nyhedsbrev fra DMJU. Nyhedsbrev fra DMJU. 2. årgang nr. 6 december 2011 Billedet vises med tilladelse fra my1287 I denne søde juletid: Vi ønsker os nye tog under træet og på skinnerne.. Kontaktperson nyhedsbrev: Gert Frikke

Læs mere

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus Side 1 af 16 EpokeModellers dejlige skinnebus er forsynet med fjernprojektører plast, men desværre uden lys. Den ombyggede udgave af skinnebussen

Læs mere

Læs Komputer for alle på pc en

Læs Komputer for alle på pc en NY SMART TJENESTE TIL PC OG TABLET: Læs Komputer for alle på pc en Nu kan du læse dit Komputer for alle på både pc, tablet og mobiltelefon. Det er helt gratis, og du modtager naturligvis stadig dit trykte

Læs mere

Projekt FS22 og FS31

Projekt FS22 og FS31 Projekt FS22 og FS31 Restaurering af to sporvogne fra Frederiksberg SPORVEJSMUSEET SKJOLDENÆSHOLM Frederiksberg-vognenes historie Frederiksberg Sporvejs- og Elektricitets Aktieselskab, FSEA, var det første

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Primex 3017 Berliner S-Bahn

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Primex 3017 Berliner S-Bahn Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Primex 3017 Berliner S-Bahn Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Primex

Læs mere

K 563. Museumstog Randers Viborg Skive Struer 11. oktober 2014 I anledning af Skivebanens 150 års jubilæum. http://www.museumstog.dk/?

K 563. Museumstog Randers Viborg Skive Struer 11. oktober 2014 I anledning af Skivebanens 150 års jubilæum. http://www.museumstog.dk/? Museumstog Randers Viborg Skive Struer 11. oktober 2014 I anledning af Skivebanens 150 års jubilæum. http://www.museumstog.dk/?p=materiel Veterantog Viborg Skive Struer retur to gange den 11. oktober 2014

Læs mere

vi kom ud fra tunnellen, atter ringe til Horster Mühle og sige vi blev endnu mere

vi kom ud fra tunnellen, atter ringe til Horster Mühle og sige vi blev endnu mere 14. ÅRGANG Redaktøren har ordet.. Det er ikke altid det går som planlagt. Slet ikke når man skal fortage en lang ferietur i bil. Da vi skulle til Schweiz i august, havde vi læst, at der kunne være stor

Læs mere

VMJK klubblad 3.kvartal 2016

VMJK klubblad 3.kvartal 2016 VMJK klubblad 3.kvartal 2016 1 Formanden har ordet Så har vi passeret årets længste dag og der er sol og varme, ifølge kalendere i hvert fald. Men det er nok lige som, når vi får nys om en ny vogn eller

Læs mere

NY ÆRA FOR GLACIER EXPRESS

NY ÆRA FOR GLACIER EXPRESS ÅRGANG 7 NUMMER 34 AUGUST 2006 NY ÆRA FOR GLACIER EXPRESS Indhold: Glacier-Express Langwieser viadukt Stignings test LGB Festival Svankjær Banen HSB Nyt Lille Vildmose Så er sommeren lidt mere end halvgående

Læs mere

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul.

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Torsdag 2. august havde vi besluttet at vi skulle ud at køre i veterantog. Nicklas, Esben, mor, Jan, Pia, morfar

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin 3084 DB BR 50 ombygget til digital drift Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin 3084

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Full Red Spydhale Indsendt af Knud Iversen (Medlem) - 2015/07/27 18:16 http://www.guppyklubben.dk/images/fbfiles/images/11737970_10207486315262795_352999580407964 8390_n.jpg Jeg var så heldig at få nye

Læs mere

12. ÅRGANG NUMMER 76

12. ÅRGANG NUMMER 76 12. ÅRGANG NUMMER 76 SEPT. 2011 Redaktøren har ordet.. Som jeg også skriver på bagsiden, så har det jo næsten regnet hver eneste dag hele "sommeren". Det har været en utrolig våd sommer overalt. Der har

Læs mere

Digital Converting a locomotive to digital operation

Digital Converting a locomotive to digital operation Digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3095, DB Baureihe 74 Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin

Læs mere

OPLEVELSER 3. KLUBNYT...16. MØDEREFERATER. 18. MØDEAFTENER.. 23.

OPLEVELSER 3. KLUBNYT...16. MØDEREFERATER. 18. MØDEAFTENER.. 23. OPLEVELSER 3. KLUBNYT...16. MØDEREFERATER. 18. MØDEAFTENER.. 23. 27. årgang. Nummer 108. juli/august 2013. Model Jernbane Klubben Gudenå Randers. Klublokalet er beliggende Jernbanegade 12 B 3 sal. 8900

Læs mere

Handicappedes Idrætsforening i Vejle og Omegn HIVO POSTEN. Årets sidste blad er på gaden...

Handicappedes Idrætsforening i Vejle og Omegn HIVO POSTEN. Årets sidste blad er på gaden... Handicappedes Idrætsforening i Vejle og Omegn HIVO POSTEN Årets sidste blad er på gaden... Nummer 4 December 2018 Indholdsfortegnelse: Nyt fra bestyrelsen... 4 Om Hivo... 5 Mobilpay... 6 Parasport Dag...

Læs mere

Kopi fra DBC Webarkiv

Kopi fra DBC Webarkiv Kopi fra DBC Webarkiv Kopi af: Peter Topp Engelsted Jonasen : Digital modeljernbane - indbygning af dekoder i, Uhlenbrock AnDi, LokPilot NEM 652, LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Dette materiale er lagret i henhold

Læs mere

Bare se at komme i gang kære flyttemænd LT og Henrik. Ingen mad, førend det er flyttet.

Bare se at komme i gang kære flyttemænd LT og Henrik. Ingen mad, førend det er flyttet. KMK Klubnyt Nyt fra klubben 2017 06.12.2017 Så var det første møde efter julefrokosten. Medlemmerne så meget friske ud og gik i gang med aktiviteterne i de forskellige rum, efterhånden som de dukkede op.

Læs mere

Nordsjællands gamle damplokomotiv fra år 1900 med de omtrent lige så gamle vogne fra forskellige danske privatbaner.

Nordsjællands gamle damplokomotiv fra år 1900 med de omtrent lige så gamle vogne fra forskellige danske privatbaner. Nordsjællands gamle damplokomotiv fra år 1900 med de omtrent lige så gamle vogne fra forskellige danske privatbaner. Alle vognene har åbne endeplatforme, som er meget populære at stå på især i godt vejr.

Læs mere

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar AFTER DARK Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar Ledende medarbejder, på den til tider udmærkede publikation "Tog 60", Steen Christensen, har efter mange

Læs mere

Dørlukkere, dørtillukkere, spiraler og fjeder

Dørlukkere, dørtillukkere, spiraler og fjeder Dørlukkere, dørtillukkere, spiraler og fjeder www.svalk.dk Dørlukker Dørlukker, Gr. 101. Inklusiv standard arm. Pumpehuset er produceret i aluminium og er udstyret med 2 skruer, en til justering af lukkehastighed

Læs mere