DAGSORDEN: Tirsdag den 20. marts 2018, kl i Eforen ved Kollegium 6.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DAGSORDEN: Tirsdag den 20. marts 2018, kl i Eforen ved Kollegium 6."

Transkript

1 DAGSORDEN: Tirsdag den 20. marts 2018, kl i Eforen ved Kollegium 6. Aarhus, den 20. marts 2018 KR: Kollegianerrådet JW: Jacob Wadsager (formand, KR), 3.2 MA: Mads Andersen (Alumneansvarlig, KR), 5.2 HD: Henrik Dahlin (Kasserer, KR), 7.2. LS: Lasse Sangild (Suppleant KR), 3.2. SI: Søren Illum (Arrangementsansvarlig, KR), 7. st. AA: Annette Andersen (Daglig leder for Kollegiekontoret) 1. Valg af dirigent Tobias, 7.2, valgt som dirigent. 2. Valg af referent Lasse 3.2, valgt som referent Stemmetællere Simon 3.3, Morten 9.2 Der konstateres at der er 13 valgmænd til stede. Der skal være 18 til stede for at opnår kvorum, men der argumenteres for 16 grundet Koll 1 under renovation. Tobias træffer beslutning om at fortsætte med 13 valgmænd. Indkaldelser er foregået efter vedtægterne. 3. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen indeholder punkterne krævet i vedtægterne. Dirigenten godkender dagsordenen. 4. Kollegianerrådets beretning KR formand Jacob Wadsager tager ordet. Koll 1. KR er sat udenfor Parkkollegiernes bestyrelse, men har deltaget i samarbejdsudvalgsmøder med bestyrelsen. Husleje. Er nu ændret til at følge nettoprisindekset. Der er rettet henvendelse fra Aarhus Universitet (AU), med ønske om at lette optagelsen af 1. års studerende på Parkkollegierne, med formålet at fastholde nye studerende.

2 Eforen. Nymalet og nyskabt efter KIF er blevet nedlagt. Forventer åbning af en ny Eforen med egen bestyrelse bestående af frivillige. Under lukning af KIF har Kollegiernes Bestyrelse været meget behjælpelige med nedlukning. Henvend jer gerne til KR i åbningstiden på 1. sal af Eforen tirsdag fra Jacob, 7.3: Rektor har ønsket at vi hjælper med at mindske frafald af 1. års studerende, kan det uddybes? JW: Formålet er at få nye studerende ind for at se om det kan hjælpe på frafaldet. Det kan også være gunstigt for os at få helt nye studerende ind, i de rigtige proportioner. Mertcan, 4.1: Internationale studenter? Er de med i 1. års kvoten? JW: Som udgangspunkt nej. Internationalt Center lejer værelser, som så udlejes til internationale studerende de har valgt. MA: Internationalt Center styrer selv hvordan deres værelser fungerer. En tanke kunne være at det kunne hjælpe for nye studerende at der er en form for mentorordning, en person som ved hvordan man kommer længere i studiet. Martin, 9.1: Huslejestigninger. Har det givet mening at stille spørgsmålstegn ved hvordan huslejen har været reguleret hidtil? JW: Den kommende huslejestigning skyldes at der er foretaget en engagsregulering op til det udlejedes værdi, men fremover vil stigningen følge nettoprisindekset. MA: Lejeloven beskytter nu lejerne på Parkkollegierne, det har den ikke gjort på samme måde tidligere. Fra 2020 bliver lejerne ens for alle beboere. Martin, 9.1: Bliver det ikke mærkeligt at der er 2 huslejer de næste 2 år? MA: Jo, men det er desværre måden det bliver implementeret på. Jacob, 7.3: Bliver huslejestigningerne også gældende for interne flytninger? JW: Ja. Jacob, 7.3: Det lyder uheldigt, det kunne måske være foretaget mere hensigtsmæssigt. JW: KR er desværre ikke involveret i huslejen. Morten, 9.2: Nettoprisindekset, hvad er det? Dirigent: Prisudviklingen i samfundet. Kan fx ses på Danmarks Statistik. Mark, 3 st.: Hvis der kommer renovering af kollegierne inden huslejestigningen i 2020, vil der så gælde de nye kontrakter, med de nye huslejestigninger? JW: Det er dit eget valg om du frivilligt vil flytte ud, men hvis du gør får du en ny lejekontrakt. HD: Du kan ikke tvinges ud af dit lejemål. JW: Det diskuteres med Aarhus Retshjælp. MA: KR vil i samarbejde med Aarhus Retshjælp udarbejde noget konkret til berørte alumner når problemet opstår. Sissel, 6 st.: Alle huslejer stiger til den givne dato i brevet om huslejestigninger i 2020? SI: Ja. Jacob, 7.3: Gælden for KIF, hvor meget er der tale om? JW: Over kr. 5. Fremlæggelse af Kollegiernes regnskab for 2017* ved daglig leder Anette Andersen Fremlægger udkast til Årsrapport for Sidste rettelser foretaget i eftermiddags dags dato. Der kan udlejes 59 nye boliger i Koll 1 pr 1. maj. KIF er lukket ned, KR får æren for at have opdaget at det ikke gik værre med KIF. På den baggrund har Bestyrelsen hjulpet med afviklingen af KIF.

3 Vicevært Kevin er ikke længere ansat. Der søges en ny vicevært til at overtage, da Ivan nu udfører et stort arbejde. Faldet i årsregnskabet for 2017 i forhold til 2016 skylder primært manglende huslejeindtægter fra Koll 1. De 4,5 mio. som i år overføres til Forskningsfonden, kan lånes tilbage for en lav rente sammenlignet med realkreditselskabernes. El er gået fra ,7 mio, mens den i 2017 er ca Dette skyldes blandt andet at Koll 1 og at der udskiftes til LED-pærer. Varme ,3 mio, 2017, 1,3 mio. Vand falder en smule. Udgifter til reperation og vedligehold Koll 2-9. Mest maling og nye gulve. Renovation. Sortering af affald er faldet fra , i 2016 til i JW: Side 10, de 4,5 mio. svarer til en divdend på over 10 % fra Forskningsfonden. Hvorfor skal vi betale renter hvis vi låner tilbage? AA: Der er ingen aftaler om renter for lån. Når pengene ligger i Forskningsfonden betaler vi ikke skat. JW: Synes stadig det er mærkeligt at vi skal betale renter for at låne vores egne penge tilbage. Vi kan ikke komme en væsentlig lavere rente end normalt nærmere? AA: Nej. 6. Orientering om det renoverede Kollegium 1 ved daglig leder Anette Andersen Der udleveres billeder af gange og værelse fra det nyrenoverede Koll 1. Viser fremgangen. Der skal udlejes 59 boliger pr. 1. maj. Pt er der ingen fra Koll 1, som ønsker at flytte tilbage (mange er fraflyttet Parkkollegierne), fra Koll 2-9 har 2 ytret ønske om at flytte ind på Koll 1. På ventelisten har 21 ønsket af flytte ind pr. 1. maj, 20 har ønsket indflytning senere. Af nyansøgere til kollegierne har 13 ønsket indflytning på Koll 1. Internationalt Center får 2 pladser. I alt 38 ansøgere. Morten, 9.2: Ansøgerne til Koll 1. Ud af hvor mange er de 20 på ventelisten? AA: Der er ca. 320 på ventelisten. Morten, 9.2: Nyansøgerne, hvordan er de kommet ind? Er der 2 lister? AA: Man kan under ansøgningen krydse af i enten Koll 1, Koll 2-9 eller begge. Der er en ny ansøgningsblanket på hjemmesiden. JW: Kollegiet fyldes, alle boliger optaget, fra 1. maj? AA: Det håber vi. Ellers er der fyldt op pr. 1. august (studiestart). Martin, 9.1: Af de over 300 på venteliste er der kun 20 som har ønsket Koll 1? AA: Ja, resten har ikke svaret. Der sendes en reminder ud til dem som ikke har svaret snarest. Simon, 3.3: Radiatoren sidder inde under vindueskarmen, som i de gamle. Er der ikke lagt ekstra renovering? AA: Jo. Der er isoleret mellem ydervæg og radiator. Simon, 3.3: Gulvet på gangen. Hvorfor linoleum i stedet for sten og tæpper? AA: Der er lydisolerende materiale under linoleumet i gangen, samt under trægulvene i værelserne. Skulle være bedre end stenene. Simon, 3.3: Kommer der skabe på værelset til toiletting?

4 AA: Det er ikke planen. Badeværelset er småt og der er fugtigt. Måske glashylder. Der kommer skab op inde på værelset til sko osv. Simon, 3.3: hvor er ventilationen? AA: Der er ventilation på både badeværelset og på værelset. Selve ventilationen ligger over badeværelset. Simon, 3.3: Larmer ventialtionen? AA: Lydeksperter siger: Ja, I vil kunne høre ventilation, men det vil ikke være højt og larmende. MA: Ansøgerantal. 0 tidligere fra Koll 1, 2 fra Koll 2-9. Ventelisten har endnu heller ikke kunnet fylde Koll 1. Der er høj boligmangel i Aarhus. I den sammenhæng skal KR evaluere renoveringen af Koll 1. Skyldes det økonomien? Skyldes det at der er eget bad/toilet? Ændrer gangenes identitet sig? En stor del er sandsynligvis økonomi. At der er eget bad/toilet gør at vi adskiller os mindre fra andre kollegier. Morten, 9.2: Er AA opmærksom på at attraktiviteten kan være faldet gundet eget bad/toilet? AA: Huslejestigningen for Koll 1 skyldes bad/toilet. Måske har vi ikke været dygtige nok til at renovere det. Vi har hørt ansøgere kunne lide eget bad/toilet, men ikke tør ansøge, måske gruppepres. Den næste renovering bliver ikke nødvendigvis som Koll 1, vi vil gerne have en dialog med KR. Troels 6.2: Hvad bliver rækkefølgen for renoveringerne? AA: Ikke endeligt bestemt, men Koll 2 er ældst, så umiddelbart den. Troels, 6.2: hvad er tidshorisonten? AA: Der skal være tid til at evaluere efter ombygningen. Der kan både gå 1 og 2 år. JW: Hvad menes der med gruppepres i sammenhæng med ansøgere til Koll 1? Er Bestyrelsen blevet klogere på renoveringsprocessen allerede nu? Hvordan vurderer man dette? KR har taget initiativ til denne evalueringsproces. AA: KR har lovet at komme med et oplæg. Vi skal samarbejde om vurderingen. JW: Vi vil gerne sammenligne med omflytning for eksisterende alumner. Den daglige ledelse har en anden kommunikation med alumnerne end KR har. Har i noget I vil dele? AA: bestyrelsen består også af en studerende ved AU, han har gjort Bestyrelsen klogere på alumnernes meninger. Sissel, 6 st.: Ingen fra Koll 1 vil tilbageflytte, kan det ikke bare skyldes at de er glade for hvor de bor NU? Farverne har fine tanker, men stuens farve er måske lidt kedelig. AA: Det kan godt være derfor. Mark, 3. st.: Evalueringen. Hvornår evalueres der? AA: Ca. 1 år efter åbningen af Koll 1. AA afsluttende bemærkning: Brandtilsynet er ikke tilfredse med hvordan alumnerne anvender pladsen på gangen. Ét lag på hylden! Altanerne skal være rydelige og rene. Det er en flugtvej. LS: Er det ikke grunden til at der ikke kan låses på 1. til 3. sal? AA: Nej, det er fordi der har været tyverier på stueetagen tidligere. Tør tøj under rækværkskanten. Gør rent i køkkenerne, også bagpå køleskabene. Tak til KR for hjælp ved immatrikulationskontrol og klargøring af Eforen til maling. Hvis I har spørgsmål om noget så kom ned til Annie på kontoret.

5 Troels, 6.2: Hvad betyder 1 lag sko? AA: 3 par sko. 7. Tekniske spørgsmål ved Kollegiernes Kontor Simon, 3.3: Kan man lave en hasp til dørene så de ikke åbner helt så meget når de står på kip? AA: Det er noteret. Mertcan, 4.1: Interne flytninger giver også en huslejestigning. Dirigent: Det er trådt i kraft. HD: Hoveddøren på 7 binder meget, den lukker ikke af sig selv. AA: Det er noteret. JW: Tak til AA, Annie og Ivan for at møde op i aften, og tak for samarbejdet. JW: Der holdes pause til Pause 8. Indkomne forslag til ændringer i husordenen, optagelseskriterier, beboelses- og fraflytningsregler m.v. 9. Valg til KR a. Ingen forslag indkommet Kort introduktion til KR fra JW. 4 ordinære medlemmer. 4 suppleanter. Ordinære medlemmer modtager betaling svarende til 50 % af huslejen før skat. MA: Suppleantrollen er ret fed. Ordinære medlemmer får penge, men det er ikke specielt godt betalt. Der skelnes ved de ugentlige møder ikke mellem ordinære medlemmer og suppleanter. a. Valg af suppleant for Kollegium 7-9 Ingen melder sig. JW: KR ønsker VF bemyndigelse til at indsupplere en suppleant uden VF godkendelse. Godkendt ved 13 valgmænd. b. Valg af suppleant for Kollegium 1-9 Simon, 3.3. Vedtaget. 10. Eventuelt JW: Bestyrelsen ønsker at indføre rygeregler. KR og VF har ikke bemyndigelse til at bestemme dem, men vi kan give vores besyv med. KR foreslår en gradvis ændring hvor det ikke er tilladt at ryge indendørs på renoverede kollegier (altaner er tilladt). Simon, 3.3: Har der været klager? LS: Da jeg flyttede ind var lokalet meget klamt grundet rygning. Simon, 3.3: Skyldes det ikke nærmere fraflytningsreglerne? JW: Det indføres sammen med den nye kontrakt grundet Lejeloven.

6 Simon, 3.3: Er det så nødvendigt med rygepolitik? JW: Personligt mener jeg det er synd at male i nyrenoverede lokaler. Mark, 3 st.: Jeg er flyttet ind på et tidligere rygerværelser uden at føle gener af det. HD: Det sker årligt at der kommer klager til KR over røggener fra omkringboende alumner. MA: Personligt har vi på min gang haft en uheldig sag med en storryger som boede lige over for køkkenet. Det gav i perioder store gener for hele gangen. Det fjernede lysten til at befinde sig i køkkenet. Personen er blevet overtalt til at forsøge at anvende altan når det går vidt for sig. Problemet er at hans argument for at han røg var at det må jeg gerne. Jacob, 7.3: Hvilke konsekvenser vil rygeregler have? Vil der være en gradbøjning for om man ryger på værelset, i vinduet, på altanen? Kan gangene ikke selv håndtere dette? MA: Når der ingen regler er kan man ikke håndhæve noget over for en person som blot holder sig til reglerne. JW: Selvfølgelig vil behandlingen af evt. klagesager gradbøjes i forhold til severitet. Morten, 9.2: Meget fair at forbyde rygning i det nye. Formandens afsluttende ord ved JW: Tak for at I er mødt op. KR føler selv at arbejdet er vigtigt, specielt i denne tid hvor Kollegierne er i udvikling.

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN KOLLEGIANERRÅDET

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN KOLLEGIANERRÅDET Valgmandsforsamling, 15. september 2015 1) Valg af dirigent Kollegianerrådet indstiller Christian Vrist Holm, 7, st. Vrist er valgt. Valgmandsforsamlingen er rettidigt indkaldt og budgettet i rette tid.

Læs mere

Referat for VF 18/9-2018

Referat for VF 18/9-2018 Referat for VF 18/9-2018 Kvorum, 19 valgmænd, er opnået 19.29. 1. Valg af dirigent Tobias indstilles af KR. Tobias er valgt. 2. Valg af referent KR indstiller Lasse Sangild, 3.2. Lasse er valgt. 3. Valg

Læs mere

Valgmandsforsamlingen marts 2019

Valgmandsforsamlingen marts 2019 KOLLEGIANERRÅDET KR Tirsdag d. 19.03.2019, kl. 19:00 Valgmandsforsamlingen marts 2019 I fælleshuset Eforen ved Kollegium 6. KR: Kollegianerrådet JW: Jakob Wadsager (Formand, KR), 3.2 MA: Mads Andersen

Læs mere

Aarhus, den 16. oktober 2018 Referat af møde i Parkkollegierne samarbejdsudvalg Afholdt: Torsdag den 20. september 2018, kl. 15.

Aarhus, den 16. oktober 2018 Referat af møde i Parkkollegierne samarbejdsudvalg Afholdt: Torsdag den 20. september 2018, kl. 15. Aarhus, den 16. oktober 2018 Referat af møde 4-2018 i Parkkollegierne samarbejdsudvalg Afholdt: Torsdag den 20. september 2018, kl. 15.00 Sted: Til stede: Endvidere deltog: Kollegiernes kontor, Carl Holst-Knudsens

Læs mere

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN I AARHUS KOLLEGIANERRÅDET

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN I AARHUS KOLLEGIANERRÅDET REFERAT FRA VALGMANDSFORSAMLINGEN Tirsdag d. 24. marts 2015, kl. 19:00 i fælleshuset Eforen ved Kollegium 6 - Der er quorum 1. VALG AF DIRIGENT - Christian Vrist er valgt. - Vrist: Valgmandsforsamlingen

Læs mere

Valgmandsforsamling, tirsdag den 7. marts 2006, kl. 19.30 i fælleshuset ved Kollegium 6

Valgmandsforsamling, tirsdag den 7. marts 2006, kl. 19.30 i fælleshuset ved Kollegium 6 Valgmandsforsamling, tirsdag den 7. marts 2006, kl. 19.30 i fælleshuset ved Kollegium 6 1) Valg af dirigent. 2) Valg af referent. 3) Godkendelse af dagsorden. 4) Kollegianerrådets beretning, vedlagt 3.

Læs mere

KTH startede mødet med, at byde de 2 fremmødte fra afd. 17 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen.

KTH startede mødet med, at byde de 2 fremmødte fra afd. 17 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen. Afdelingsmøde for afd. 17 Vestergade/Lillegade Torsdag, den 17. september 2015 kl. 16.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TP) og Karina Karlsen.

Læs mere

Ombygning af Hækkevold og Helleborg

Ombygning af Hækkevold og Helleborg Ombygning af Hækkevold og Helleborg - beslutningsoplæg til det fælles afdelingsmøde onsdag den 27. januar 2010 En helt nødvendig ombygning Boligerne i Hækkevold 9 15 (fsb) og Helleborg 9 15 (SAB) er små

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling AB Holsteinsgade 36-38,

Referat af ordinær generalforsamling AB Holsteinsgade 36-38, 1 Referat af ordinær generalforsamling AB Holsteinsgade 36-38, der blev afholdt tirsdag den 24. november 2009 kl. 19.00 i Willemoesgade 53, kælderen. Der var følgende dagsorden: Dagsorden 1. valg af dirigent

Læs mere

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE Referat fra afdelingsmødet i Saltværkshuse 23.2.2016 1 2 Der var 64 boliger repræsenteret på mødet, hvilket svarer til 37,9 % Dagsorden: 1. Velkomst ved afdelingsbestyrelsen 2. Valg af dirigent 3. Fremlæggelse

Læs mere

Beretningen her på afdelingsmødet vil tage udgangspunkt i den skriftlige beretning og alene omfatte nogle væsentlige emner fra beretningen.

Beretningen her på afdelingsmødet vil tage udgangspunkt i den skriftlige beretning og alene omfatte nogle væsentlige emner fra beretningen. Afdelingsmøde for afd. 23 Jernbanegade 11 Torsdag, den 17. september 2015 kl. 18.30. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TP) og Karina Karlsen. Fra

Læs mere

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN I AARHUS KOLLEGIANERRÅDET

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN I AARHUS KOLLEGIANERRÅDET REFERAT AF VALGMANDSFORSAMLINGEN, EFTERÅR 2011 Tirsdag d. 20. september 2011, kl. 19.00 i fælleshuset Eforen ved Kollegium 6 1. Valg af dirigent Nikolaj H. Stenberg 2. Valg af referent Anne Tidemand-Dal

Læs mere

KTH startede mødet med, at byde de 3 fremmødte fra afd. 8 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen.

KTH startede mødet med, at byde de 3 fremmødte fra afd. 8 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen. Afdelingsmøde for afd. 8 Mariagervej 1 A-B Torsdag, den 17. september 2015 kl. 18.30. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TP) og Karina Karlsen. Fra

Læs mere

Ejerforeningen Vesterbrohus

Ejerforeningen Vesterbrohus Ejerforeningen Vesterbrohus Vesterbro 39 og Kirkegårdsgade 2, 9000 Aalborg Referat fra generalforsamling den 8. maj 2014 1. Optælling af stemmer, inkl. skriftlige 2. Valg af dirigent og referent 3. Bestyrelsens

Læs mere

Referat af beboermøde den 9. december 2014 Åpark Kollegiet

Referat af beboermøde den 9. december 2014 Åpark Kollegiet Referat af beboermøde den 9. december 2014 Åpark Kollegiet 1. Valg af dirigent Tanja 2. Valg af referent Helene 7, 3, 13 3. Godkendelse af tidspunkt for mødeindkaldelse 4. Godkendelse af dagsorden 5. Bestyrelsens

Læs mere

Afdeling 12 - Katrineholmsalle

Afdeling 12 - Katrineholmsalle Afdeling 12 - Katrineholmsalle Afdelingsmøde Torsdag d. 10/9 2015 kl. 19.00 i fælleshuset. Tilstede: Stine K. Sørensen Formand Per Lykke-Øster Næstformand og kasserer Karina Jensen - sekretær (mødesekretær)

Læs mere

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN 1 INDLEDNING Som bekendt skal I snart igennem en større renovering af jeres afdeling. Denne lille folder er lavet til jer, Ryhavens beboere, i forbindelse med informationsmødet,

Læs mere

Generalforsamling d. 27/11-13

Generalforsamling d. 27/11-13 Generalforsamling d. 27/11-13 Punkt 1 Valg af dirigent: Christina Frost Generalforsamlingen er lovligt indkaldt og forsamlingen er beslutningsdygtige. Ingen kommet med forslag eller andet de ønsker taget

Læs mere

Afdelingsmøde i afdeling 7 Onsdag den 02.05.2012 På Motel La Tour

Afdelingsmøde i afdeling 7 Onsdag den 02.05.2012 På Motel La Tour Afdelingsmøde i afdeling 7 Onsdag den 02.05.2012 På Motel La Tour DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent og referent. 2. Godkendelse af forretningsorden. 3. Fremlæggelse af afdelingsbestyrelsens beretning. 4.

Læs mere

til blokmøde Fjældevænget

til blokmøde Fjældevænget Velkommen til blokmøde Fjældevænget Tirsdag den 31. oktober 2017 Dagsorden Landsbyggefonden Renoveringsprojektet Din situation under renoveringen Hvad med huslejen Hvornår Spørgsmål Landsbyggefonden? Fordele

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling 2013

Referat af Ordinær Generalforsamling 2013 21. april 2013 Referat af Ordinær Generalforsamling 2013 Sted: Hos Nina og Rune, 4. th. Dato: Den 18. april 2013 fra kl. 19:30 Deltagere: Christoffer st.tv. Søren st.th. - Henriette 1. tv. - Mie og Charlotte

Læs mere

Referat. Afdeling 13 & 30 Afdelingsmøde 4/9 2012

Referat. Afdeling 13 & 30 Afdelingsmøde 4/9 2012 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Fremlæggelse af afdelingsbestyrelsens beretning 4. Godkendelse af afdelingens budget 2013 samt forelæggelse af afdelingens

Læs mere

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen.

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen. Velkommen i fsb fsb ønsker dig velkommen i din nye bolig. Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man flytter ind i en almen bolig. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde

Læs mere

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH) og Karina Karlsen. Fra bestyrelsen var Henrik Kruse mødt.

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH) og Karina Karlsen. Fra bestyrelsen var Henrik Kruse mødt. Afdelingsmøde for afd. 29 Sdr. Allé 5 Torsdag, den 3. september 2015 kl. 16.30. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH) og Karina Karlsen. Fra bestyrelsen var Henrik Kruse mødt.

Læs mere

til blokmøde Rydevænget

til blokmøde Rydevænget Velkommen til blokmøde Rydevænget Mandag den 30. oktober 2017 Dagsorden Landsbyggefonden Renoveringsprojektet Din situation under renoveringen Hvad med huslejen Hvornår Spørgsmål Landsbyggefonden? Fordele

Læs mere

1. Godkend Budget Bestyrelses Assistent UBS Jan Hansen 2. TV - Ny lovgivining træder i kraft 01/ Dilan Aksoy & Hjalte Jørgensen

1. Godkend Budget Bestyrelses Assistent UBS Jan Hansen 2. TV - Ny lovgivining træder i kraft 01/ Dilan Aksoy & Hjalte Jørgensen AMK-DAGSORDEN Dato: 27/09/2017 Lokale: Kirsten G. Klokken: 18:00 Mødeform: Beboermøde Formand: Dilan Aksoy Valg af Dirigent: Johan Jakobsen Næstformand: Benjamin Olsen Valg af Referent: Simon Holmstrup

Læs mere

KTH startede mødet med at byde de 10 fremmødte velkommen. Herefter gennemgik han kort dagsordenen.

KTH startede mødet med at byde de 10 fremmødte velkommen. Herefter gennemgik han kort dagsordenen. Afdelingsmøde for Vilh. Jensensvej/Højdevej afdeling 11. Onsdag, den 16. september 2015 kl. 17.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TP)

Læs mere

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb?

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? indhold Når du flytter ind Syn og rapport ved indflytningen Mens du bor her At bo i en almen bolig Beboerne har indflydelse

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 22

Referat Afdelingsmøde afdeling 22 Referat Afdelingsmøde afdeling 22 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 22 Sted: Gildesalen, Hældagervej 75 Dato: Den 28. januar 2015, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: Referent: Pkt. 1: 47 beboere + bestyrelsen

Læs mere

Referat beboermøde 2015 Beboerrepræsentation Lyngby Søpark Onsdag den 18. marts 2015, kl. 18.30

Referat beboermøde 2015 Beboerrepræsentation Lyngby Søpark Onsdag den 18. marts 2015, kl. 18.30 Referat beboermøde 2015 Beboerrepræsentation Lyngby Søpark Onsdag den 18. marts 2015, kl. 18.30 Tilstede: til beboermødet var der repræsenteret 12 stemmeberettigede lejemål Referent: Charlotte Siig Niclasen

Læs mere

Genhusning. Vejledning om genhusning i Skoleparken

Genhusning. Vejledning om genhusning i Skoleparken Genhusning Vejledning om genhusning i Skoleparken 11-12-2013 Indhold Genhusning hvad betyder det... 2 De fleste skal ikke genhuses... 2 Varig genhusning... 2 Skal jeg genhuses varigt?... 2 Bliver jeg hørt?...

Læs mere

Afdelingsmøde - Afdeling 1. mandag d. 30. april 2018

Afdelingsmøde - Afdeling 1. mandag d. 30. april 2018 Afdelingsmøde - Afdeling 1 mandag d. 30. april 2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent fra afdelingsbestyrelsen 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Fremlæggelse

Læs mere

Referat af Parkkollegiernes valgmandsforsamling, forår 2017

Referat af Parkkollegiernes valgmandsforsamling, forår 2017 Referat af Parkkollegiernes valgmandsforsamling, forår 2017 Afholdt: Tirsdag d. 21. marts 2017 kl. 19.00. Sted: fælleshuset Eforen ved Kollegium 6. Til stede: kl. 19:00 var 19 valgmænd- og kvinder til

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Nordhavnsgården

Bestyrelsesmøde i Nordhavnsgården Bestyrelsesmøde i Nordhavnsgården Tid: Sted: Indbudte: Afbud: 5. maj 2014 kl. 17.00. Beboerlokalet Anders, Jonas, Nete, Christian, Marianne og Elsebeth Dagsorden Referat 1. Valg af referent og ordstyrer

Læs mere

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. d. 16.08.06. Referat af: Referat nr. 8. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 08.08.06 kl. 18.30 22.45.

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. d. 16.08.06. Referat af: Referat nr. 8. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 08.08.06 kl. 18.30 22.45. DIRIGENT: MADS AD. 1. Fremmødte / Fraværende. Varmemester Klaus Kæstel, Freddy, Mads, Pia H., Karin, Sussie, Knud og Aase. Afbud fra Ejendomsinspektør Per Nielsen, David og Pia K. AD. 2. Godkendelse af

Læs mere

3. Fremlæggelse af beretning for perioden siden sidste møde

3. Fremlæggelse af beretning for perioden siden sidste møde Afdelingsmødereferat for den 17. september 2013 Tilstede: 23 beboere Næstformand: Pia Jensen Bestyrelsesmedlem: Martin Westy Løvendahl valgt som referent 1. Valg af dirigent og referent Søren Høgsberg

Læs mere

REFERAT FOR BEBOERMØDE SØNDAG D. 22. APRIL 2018

REFERAT FOR BEBOERMØDE SØNDAG D. 22. APRIL 2018 REFERAT FOR BEBOERMØDE SØNDAG D. 22. APRIL 2018 Beboermødet finder sted i Fællesrummet søndag d. 22. april 2018 kl. 19.00. Det er her, at du, som beboer på Dania Kollegiet, har mulighed for at høre hvad

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK A/S. Amagerbrogade 268, København S

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK A/S. Amagerbrogade 268, København S Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK A/S Amagerbrogade 268, København S UNGBO DANMARK A/S er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. eller fuldpakken.

Læs mere

Højer Andelsboligforening. Referat fra generalforsamling den 16. november 2016, afholdt på Højer Hus

Højer Andelsboligforening. Referat fra generalforsamling den 16. november 2016, afholdt på Højer Hus Referat fra generalforsamling den 16. november 2016, afholdt på Højer Hus Der deltog 27 beboere fra 20 husstande. Fra revisionsfirma Martinsen deltog revisor Leif Agergaard. Som gæst deltog endvidere formand

Læs mere

Beretningen her på afdelingsmødet vil tage udgangspunkt i den skriftlige beretning og alene omfatte nogle væsentlige emner fra beretningen.

Beretningen her på afdelingsmødet vil tage udgangspunkt i den skriftlige beretning og alene omfatte nogle væsentlige emner fra beretningen. Afdelingsmøde for Mariagervej 2 A-F afdeling 13. Mandag, den 7. september 2015 kl. 16.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Inspektør Thomas Petersen (TP), og Jette

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Beboermøde på Lauritz

Beboermøde på Lauritz Frederiksberg, den 2. oktober 2012 Beboermøde på Lauritz Der indkaldes til ordinært beboermøde tirsdag den 26. september 2012 kl. 19.30 i festlokalet på 6. sal i opgang 5 og 9. Alle beboere forventes at

Læs mere

Referat fra ordinært afdelingsmøde i Martins Gård

Referat fra ordinært afdelingsmøde i Martins Gård Referat fra ordinært afdelingsmøde i Martins Gård Afdeling 1-1014 Martins Gård Mødedato: 6. september 2010 Sted: Salen på Herlev Skole Deltagere: Iris Gausbo Dato og ansvarlig: 06.09.10 - Poul Erik Ottosen

Læs mere

Beboermøde den 04.02.2015 - Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse.

Beboermøde den 04.02.2015 - Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. Notat Nørresundby den 9. februar 2015 Side 1/5 Beboermøde den 04.02.2015 - Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. I mødet deltog: Beboere: 38 incl. afdelingsbestyrelsen.

Læs mere

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013 Antal fremmødte: 13 eksl. bestyrelsens 3 medlemmer Valg af dirigent og referent Dirigent: Christina Referent: Camilla Budget gennemgang + godkendelse Bestyrelsen har hos kollegiekontoret godkendt budgettet

Læs mere

Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af I Harboøre Centeret d kl

Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af I Harboøre Centeret d kl Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011 I Harboøre Centeret d. 26.04.2019 kl. 19.00 Formanden bød velkommen og meddelte at Aksel Nielsen havde meldt afbud til generalforsamlingen

Læs mere

Ordinær generalforsamling AB Silkeborghus

Ordinær generalforsamling AB Silkeborghus Ordinær generalforsamling AB Silkeborghus Østerbrohuset Lokale 7, Århusgade 103 Lørdag den 26. april 2014 kl. 14-17 Side 1 af 9 Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling lørdag den 26. april 2014

Læs mere

Referat af beboermøde. 20/10 2015 kl. 19.00

Referat af beboermøde. 20/10 2015 kl. 19.00 Referat af beboermøde 20/10 2015 kl. 19.00 1. Mødet åbnes 1.1. Valg af dirigent og referent Referent: Daniel Dirigent: Karoline 1.2. Årsberetning v/formand for beboerrådet Formandens beretning Hvor Vi

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Østervold 3, Randers C

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Østervold 3, Randers C Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK Østervold 3, Randers C UNGBO DANMARK er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. EJENDOMMEN ØSTERVOLD 3, RANDERS

Læs mere

Hvor stor en bolig kan jeg få? Du vil som udgangspunkt blive tilbudt en bolig i ca. samme størrelse som din nuværende bolig.

Hvor stor en bolig kan jeg få? Du vil som udgangspunkt blive tilbudt en bolig i ca. samme størrelse som din nuværende bolig. Spørgsmål og svar vedr. genhusning Genhusning generelt Hvad er genhusning? Genhusning, midlertidig eller permanent, sker i forbindelse med store og gennemgribende renoveringer i en boligafdeling. Ved midlertidig

Læs mere

Referat fra afdelingsmøde i Damagervej/Stubmøllevej

Referat fra afdelingsmøde i Damagervej/Stubmøllevej Referat fra afdelingsmøde i Damagervej/Stubmøllevej Afdeling 1-6064 + 1-6066 Damagervej/stubmøllevej Mødedato/kl.: Torsdag den 8. september 2011 klokken 19.00 Sted: Hammelstrupshus beboerlokale, Damagervej

Læs mere

Andelsboligforeningen Uvelse Haves Generalforsamling 2017

Andelsboligforeningen Uvelse Haves Generalforsamling 2017 Andelsboligforeningen Uvelse Haves Generalforsamling 2017 Sted: Uvelse Have Dato: 06. April 2017 Vi beklager at referatet ikke er sent ud inden fristen på de 4 uger. 1. Valg af dirigent og referent. Thorkild

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afdeling 11, afholdt den 19. august 2015.

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afdeling 11, afholdt den 19. august 2015. Ekstraordinært afdelingsmøde 2015 afdeling 11 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afdeling 11, afholdt den 19. august 2015. Deltagere: 31 husstande var til stede Hovedbestyrelsen: Max Rasmussen,

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Sømoseparken 78, Ballerup

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Sømoseparken 78, Ballerup Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK Sømoseparken 78, Ballerup UNGBO DANMARK er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. EJENDOMMEN SØMOSEPARKEN

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 4

AAB Silkeborg Afdeling 4 AAB Silkeborg Afdeling 4 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt mandag d. 29/8 2016, kl. 18.00, i gildesalen, Læssøgade 33 Deltagere: Antal beboere: Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration:

Læs mere

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget I forbindelse med informationsmødet den 29. september 2015 og genhusningsmødet den 7. oktober 2015, er der blevet stillet en række spørgsmål som er blevet

Læs mere

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN I AARHUS KOLLEGIANERRÅDET

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN I AARHUS KOLLEGIANERRÅDET Side 1 af 10 REFERAT FRA VALGMANDSFORSAMLINGEN Tirsdag d. 19. marts 2013, kl. 19:00 i fælleshuset Eforen ved Kollegium 6 1. Valg af dirigent KR indstiller Anders Brogner o Vedtaget. 2. Valg af referent

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling i A/B Nørre Allé 3 & Guldbergsgade 4

Referat af ekstraordinær generalforsamling i A/B Nørre Allé 3 & Guldbergsgade 4 Referat af ekstraordinær generalforsamling i A/B Nørre Allé 3 & Guldbergsgade 4 Den ekstraordinære generalforsamling afholdtes i andelsboligforeningens fælles lokale Guldbergsgade 4, mandag den 25. maj

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 9

AAB Silkeborg Afdeling 9 AAB Silkeborg Afdeling 9 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 7. september 2016 Deltagere: Antal beboere: Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration: Hans Ole Zacho Poul Rosenkvist

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf. 8611 0288 aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Revideret medio marts 2019 Velkommen Du skal snart flytte

Læs mere

Følgende personer var til stede eller repræsenteret ved fuldmagt:

Følgende personer var til stede eller repræsenteret ved fuldmagt: REFERAT FRA DEN ORDINÆRE GENERALFORSAMLING I AB AMTSVEJ 12-14 / FRITZ HANSENS VEJ 17-19 ONSDAG DEN 26. OKTOBER 2011 KL. 19.00 VASKEKÆLDEREN AMTSVEJ 14, 3450 ALLERØD. Følgende personer var til stede eller

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Irmingersgade

Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Irmingersgade Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Irmingersgade 9-11-13 Andelsboligforeningen afholdt ordinær generalforsamling tirsdag 18. april 2017, kl. 18:00 på loftet i ejendommen. På generalforsamlingen

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling

Referat af Ordinær Generalforsamling Referat af Ordinær Generalforsamling Afholdt d. 14. april 2011, i Helsinge Kulturhus, Sideskibet Mødet startede kl. 19:00, og til stede var: ialt 17 husstande, 17 stemmeberettigede: 6, 14, 15, 21, 30,

Læs mere

Referat af generalforsamling 15. april 2008

Referat af generalforsamling 15. april 2008 Referat af generalforsamling 15. april 2008 Dagsorden. 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af protokol. 3. Formandens beretning 4. Årsregnskab v/ revisionsfirmaet Chr. Mortensen godkendelse af regnskab

Læs mere

Direktør Kenneth Hansen startede mødet med at byde de 6 fremmødte beboere velkommen.

Direktør Kenneth Hansen startede mødet med at byde de 6 fremmødte beboere velkommen. Afdelingsmøde for Sdr. Onsild, Døstrup og Hvornum, afd. 25 Onsdag, den 23. september 2015 kl. 18.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TJP), vicevært

Læs mere

Til stede v/fuldmagt: Chris & Flemming (41, 1. th.), Tine (41, 4. th.) indtil hun ankom samt Morten & Marie (43, 2.)

Til stede v/fuldmagt: Chris & Flemming (41, 1. th.), Tine (41, 4. th.) indtil hun ankom samt Morten & Marie (43, 2.) Til andelshaverne i A/B Valdemarsgade 41-43 Referat af ordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen Valdemarsgade 41-43, afholdt torsdag den 26. april 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset i Lyrskovgade 4,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 9. februar 2010 kl. 19.00 Den 10 feb. 2010

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 9. februar 2010 kl. 19.00 Den 10 feb. 2010 Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 9. februar 2010 kl. 19.00 Den 10 feb. 2010 Tilstede: Tanja, Ditte, Camilla, René, Mikkel, Thomas og Finn Referent: Finn 1) Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING mandag den 17. marts 2008 KL. 18.30 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING mandag den 17. marts 2008 KL. 18.30 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING mandag den 17. marts 2008 KL. 18.30 I SUNDBYØSTERHALLEN Med følgende

Læs mere

Boligforeningen Fredensbo PROTOKOL SIDE 140

Boligforeningen Fredensbo PROTOKOL SIDE 140 Boligforeningen Fredensbo PROTOKOL SIDE 140 Der afholdtes ordinær generalforsamling onsdag, den 6. maj 2015 på Restaurant Hedelund - Brønderslev med følgende dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse

Læs mere

Referat generalforsamling Ejerforeningen Danaparken Torsdag d. 23. April 2015 kl. 1900

Referat generalforsamling Ejerforeningen Danaparken Torsdag d. 23. April 2015 kl. 1900 Referat generalforsamling Ejerforeningen Danaparken Torsdag d. 23. April 2015 kl. 1900 1. Valg af dirigent Carsten Hansen Carsten konstaterer der er 17 stemmeberettigede til stede. 2. Valg af referent

Læs mere

Referat Organisationsbestyrelsesmøde torsdag d. 10. januar 2019 i mødelokalet på ejendomskontoret kl. 16:30

Referat Organisationsbestyrelsesmøde torsdag d. 10. januar 2019 i mødelokalet på ejendomskontoret kl. 16:30 Birkerød d. 16. januar 2019 Referat Organisationsbestyrelsesmøde torsdag d. 10. januar 2019 i mødelokalet på ejendomskontoret kl. 16:30 Bestyrelsesmedlemmer Bjarke Christensen (formand) BC Curt Carlsen

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 26.11.2013 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning v/næstformand Per Nørgaard Torben? blev valgt

Læs mere

REFERAT. fra ordinær generalforsamling i A/B Lindøhusene torsdag den 4. maj 2017, kl i Munkebo forsamlingshus, Lindøalléen 49, 5330 Munkebo

REFERAT. fra ordinær generalforsamling i A/B Lindøhusene torsdag den 4. maj 2017, kl i Munkebo forsamlingshus, Lindøalléen 49, 5330 Munkebo REFERAT fra ordinær generalforsamling i A/B Lindøhusene torsdag den 4. maj 2017, kl. 18.00 i Munkebo forsamlingshus, Lindøalléen 49, 5330 Munkebo 102 medlemmer af 314 medlemmer (svarende til 32%) var repræsenteret,

Læs mere

Fællesmøde d. 18. april 2013, kl. 19:00 i fællessalen, center 4, 1. sal. 5) Godkendelse af referat fra februar fællesmødet Godkendt

Fællesmøde d. 18. april 2013, kl. 19:00 i fællessalen, center 4, 1. sal. 5) Godkendelse af referat fra februar fællesmødet Godkendt Fællesmøde d. 18. april 2013, kl. 19:00 i fællessalen, center 4, 1. sal. Referat 1) Valg af ordstyrer Morten 12-5 2) Valg af referent Martin 8-41 3) Valg af to stemmetællere Jean Pierre 5-58, Jacob 8-100

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf. 86 11 02 88 aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Velkommen Du skal snart flytte ind i kollegiet i Det

Læs mere

Beslutningsreferat af afdelingsmødet i Utterslevhuse tirsdag den 16.november 2010. Kl. 19 00 i fælleshuset. Til stede:

Beslutningsreferat af afdelingsmødet i Utterslevhuse tirsdag den 16.november 2010. Kl. 19 00 i fælleshuset. Til stede: Beslutningsreferat af afdelingsmødet i Utterslevhuse tirsdag den 16.november 2010. Kl. 19 00 i fælleshuset. Til stede: Med stemmeret: Beboere repræsenterede boliger, herunder bestyrelsen. Uden Stemmeret:

Læs mere

8. Fastsættelse af beløb for kommende regnskabsårs beboerfaciliteter 9. Indkomne forslag 10. Evt.

8. Fastsættelse af beløb for kommende regnskabsårs beboerfaciliteter 9. Indkomne forslag 10. Evt. Vedtægter for beboerrådet på Ravnsbjerg Kollegiet 23. november 2011 1 Formål Beboerrådet ved Ravnsbjerg Kollegiet har til opgave at varetage beboernes interesser og medindflydelse på kollegiets drift efter

Læs mere

Dagsorden. Fællesmøde d. 19. juni 2014, kl. 19:00 i fællessalen, center 4, 1. sal. 1) Valg af ordstyrer. Natacha 16-18. 2) Valg af referent.

Dagsorden. Fællesmøde d. 19. juni 2014, kl. 19:00 i fællessalen, center 4, 1. sal. 1) Valg af ordstyrer. Natacha 16-18. 2) Valg af referent. Fællesmøde d. 19. juni 2014, kl. 19:00 i fællessalen, center 4, 1. sal. Dagsorden 1) Valg af ordstyrer Natacha 16-18 2) Valg af referent Sara 5-12 3) Valg af to stemmetællere Robin 4-13, Katrine 19-44

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Rampelyset 1, Roskilde

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Rampelyset 1, Roskilde Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK Rampelyset 1, Roskilde UNGBO DANMARK er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. EJENDOMMEN RAMPELYSET 1,

Læs mere

Andelsboligforeningen AMAGERBRO

Andelsboligforeningen AMAGERBRO Referat fra ekstraordinær generalforsamling d. 8. okt. 2013, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af foreningens opdaterede vedtægter. 1. Valg af dirigent Berit Troest Aggerholm blev

Læs mere

Rådsmøde den 8. august 2011 kl. 19:00 i Centerbygningen

Rådsmøde den 8. august 2011 kl. 19:00 i Centerbygningen Rådsmøde den 8. august 2011 kl. 19:00 i Centerbygningen Rådsmedlemmer til stede Jacob 8C, Janni 6D, Jesper 4C, Mads 15C. Rådsmedlemmer afbud Kristian 7A, Thea 1D. Suppleanter til stede Claus 6B, Tobias

Læs mere

Boligforeningen i København Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligforeningen i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligforeningen i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. 12. maj 2015 Referat af ordinært bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligforeningen i København Mødedato og Tirsdag den 28. april 2015

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Holmbladsgade 70C, København S

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK. Holmbladsgade 70C, København S Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK Holmbladsgade 70C, København S UNGBO DANMARK er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. EJENDOMMEN HOLMBLADSGADE

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Mejrup Syd

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Mejrup Syd Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Mejrup Syd Deltager: 16 personer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent, jfr. 11. Jørgen Trankjær blev valgt. 2. Beretning om grundejerforeningens virksomhed

Læs mere

Referat af valgmandsforsamlingen, den 13. september 2004

Referat af valgmandsforsamlingen, den 13. september 2004 Referat af valgmandsforsamlingen, den 13. september 2004 1 Valg af dirigent. 2 Valg af referent. 3 Godkendelse af dagsorden. 4 Kollegianerrådets beretning (vedlagt 3. indkaldelse), herunder orientering

Læs mere

Se spørgsmål og svar vedr. genhusning bagerst i hæftet. Den 25. juni Søheltekvarteret Himmerland afd

Se spørgsmål og svar vedr. genhusning bagerst i hæftet. Den 25. juni Søheltekvarteret Himmerland afd Se spørgsmål og svar vedr. genhning bagerst i hæftet. Den 5. juni 0 Søheltekvarteret Himmerland afd. - 1 - Indhold Rækkefølgeplan... Tidsplan - genhning... 5 Hlejer... Adresser - Lejligheder afdeling...

Læs mere

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN I AARHUS KOLLEGIANERRÅDET

KOLLEGIERNE I UNIVERSITETSPARKEN I AARHUS KOLLEGIANERRÅDET Side 1 af 8 REFERAT FRA VALGMANDSFORSAMLINGEN Tirsdag d. 18. september 2012, kl. 19:00 i fælleshuset Eforen ved Kollegium 6 1. Valg af dirigent Mikkel (5.1) indstilles: Valgt Er mødet lovligt indkaldt?

Læs mere

Boligforeningen i København Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligforeningen i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligforeningen i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. 29. september 2015 Referat af Afdeling III s, Kronprinsessegade, ordinære afdelingsmøde onsdag den 10. september 2015 kl. 17.00 i selskabslokalerne

Læs mere

Tirsdag d. 21. september 2010, kl i fælleshuset Eforen ved Kollegium 6

Tirsdag d. 21. september 2010, kl i fælleshuset Eforen ved Kollegium 6 REFERAT FRA VALGMANDSFORSAMLINGEN Tirsdag d. 21. september 2010, kl. 19.00 i fælleshuset Eforen ved Kollegium 6 1. Valg af dirigent Ida Sander (5,3) valgt 2. Valg af referent Mathias Juel Jensen (2,st.)

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde 07-04-2015

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde 07-04-2015 Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 7. maj 2015 klokken 19:00 på beboerkontoret Kategorier for dagsordenspunkter Debat: Det primære i dette punkt er at skabe en debat. Orientering: Punktet er primært

Læs mere

Til samtlige beboere i afdeling 20 Brandholms alle 1A-3K Den 21. september 2004. Referat af beboermøde d. 14. september 2004

Til samtlige beboere i afdeling 20 Brandholms alle 1A-3K Den 21. september 2004. Referat af beboermøde d. 14. september 2004 Til samtlige beboere i afdeling 20 Brandholms alle 1A-3K Den 21. september 2004 Referat af beboermøde d. 14. september 2004 Tilstede: 11 beboere samt Finn Nielsen fra Hovedbestyrelsen Astrid Anthonisen,

Læs mere

Når du flytter fra din bolig

Når du flytter fra din bolig April 2013 Når du flytter fra din bolig Brøndbyparken afd. 3 Vi kan, vi vil og vi skal! Hvad skal du være opmærksom på, når du flytter ud af din bolig Opsigelse 3 måneders varsel Den nemmeste måde at opsige

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden 28. april 2010-26. september 2011

Bestyrelsens beretning for perioden 28. april 2010-26. september 2011 Boligforeningen AAB afd. 68 Burmeistersgade 24 st. th. Telefon: 32 96 92 02 www.aab68.dk 1429 København K Fax: 32 96 92 02 E-mail: afd68@aab68.dk Bestyrelsens beretning for perioden 28. april 2010-26.

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 37

AAB Silkeborg Afdeling 37 AAB Silkeborg Afdeling 37 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt 28. august 2018 kl. 16.00 Deltagere: Antal beboere: Organisationsbestyrelse: Teknisk afdeling: Administration: 6 beboere Hans Ole Zacho

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 6. tirsdag den 9. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 6. tirsdag den 9. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 6 tirsdag den 9. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent fra afdelingsbestyrelsen 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken Hermed indkalder bestyrelsen til ordinær generalforsamling Mandag d. 12. april 2010 kl. 19.00 I mødelokalet ved Kantinen i HEI

Læs mere

DVB FYN LANGELAND Ekstraordinær Generalforsamling

DVB FYN LANGELAND Ekstraordinær Generalforsamling DVB FYN LANGELAND Ekstraordinær Generalforsamling Referat fra ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 22. september 2015, kl. 18.00 hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5260 Odense S. Tilstede:

Læs mere

DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen

DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 30. juni 2015, kl. 18.00 hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5260 Odense S. Tilstede: Bestyrelsen: Afdelingerne:

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015

HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015 HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015 DAGSORDEN DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for mødet 3. Orientering om helhedsplan - herunder orientering

Læs mere