Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S"

Transkript

1 Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft, Henrik Jørgensen, Mads Rubæk Sørensen og Per Møller Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat Der er udarbejdet referat fra mødet den 31. januar Det indstilles, at referatet godkendes og underskrives. Beslutning: Tiltrådt Bilag: Punkt 2. Forbrugervalg 2017 Alle vandselskaber, som er omfattet af vandsektorloven, er som udgangspunkt omfattet af forbrugervalgsbekendtgørelsens krav om forbrugerindflydelse på bestyrelsesniveau. Det gælder også de vandselskaber, som er direkte eller indirekte ejet af en kommune. Indenfor rammerne af bekendtgørelsen er der nogle muligheder for at tilpasse valget ud fra bestyrelsens ønsker. I det følgende er der gjort rede for de beslutninger, der skal træffes. Når bestyrelsen på dette møde har forholdt sig til de aktuelle emner, vil bestyrelsen på efterfølgende møde få forelagt forslag til valgregulativ og eventuelle vedtægtsændringer. Forbrugerrepræsentanter I selskabets vedtægter står der: 7.1 Selskabet ledes af en bestyrelse på 9 medlemmer, hvoraf generalforsamlingen vælger 5 og forbrugerne 1 medlem ved direkte valg Medarbejderne vælger 3 medlemmer af bestyrelsen

2 7.3 Ved forbrugernes direkte valg af bestyrelsesmedlem vælger de samtidigt 2 suppleanter for vedkommende Det indstilles, at der ikke ændres på antallet af forbrugerrepræsentanter og suppleanter i selskabets bestyrelse. Det betyder, at vedtægterne ikke skal ændres. Stemmeberettigede Ved gennemførelsen af valget i 2013, var der følgende definition på stemmeberettiget: Stemmeberettiget forbruger er enhver, der indenfor kandidatopstillingsfristen er tilmeldt som kunde med kundenummer ved Hjørring Vandselskab. Man har kun ét kundenummer, selvom man aftager flere ydelser fra selskabet. En anden måde at afgrænse de stemmeberettigede forbrugere kan være at lade såvel selskabets kunder som øvrige forbrugere være stemmeberettigede, dog således at der kun kan afgives én stemme pr. boligenhed eller husstand og erhvervsejendom. En sådan afgrænsning af de stemmeberettigede er i overensstemmelse med Naturstyrelsens fortolkning af reglerne om forbrugervalg. Det indstilles, at både kunder og brugere får mulighed for at stemme. Opstillingsberettigede Ved gennemførelsen af valget i 2013, var der følgende definition på opstillingsberettiget: Valgbar er enhver fysisk person, der er myndig. Vedkommende skal samtidigt rettidigt dokumentere at have 20 stillere, der selv opfylder de nedenfor angivne stillerkrav (stemmeberettigede personer). Det er ikke muligt at begrænse tilknytningsforholdet til forsyningsområdet eller lignende. I bekendtgørelsen står der: 3. Valgbar til bestyrelse og forbrugerrepræsentantskab efter 2, stk. 1 og 2, er enhver fysisk person, der er myndig, uanset om vedkommende er forbruger i vandselskabet. Selskabet har mulighed for at beslutte, hvor mange stillere den enkelte kandidat skal kunne dokumentere. I de fleste selskaber har kravet været 10. Efter at stillelisterne er afleveret til selskabet, så skal de enkelte stilleres

3 oplysninger kontrolleres, for at sikre deres gyldighed. I 2013 var der 5 kandidater der opstillede og alle leverede 20 stillere. Det indstilles, at der fastsættes et krav om 10 stillere. Tidsplan for gennemførelsen af valget Valget skal være gennemført i 2017 og forbrugerrepræsentanten skal senest indtræde i bestyrelsen på den efterfølgende ordinære generalforsamling. Ved generalforsamlingen i 2018, vil der ligeledes indtræde 5 bestyrelsesmedlemmer udpeget af generalforsamlingen. I efteråret 2017 afholdes der kommunalvalg tirsdag den 21. november. For at undgå af forbrugervalget drukner i kommunalvalget, bør forbrugervalget gennemføres før eller efter. I 2013 blev selve valghandlingen gennemført i uge 50 og med opstart af annoncering i ugen 42. Det gav ca. 8 uger til hele forløbet. Grunden til at forløbet var så langt, skyldes at kommunalvalget blev gennemført midtvejs. Det indstilles, at valget indledes fra uge 38 og med selve valghandlingen i uge 44. Forslag til tidsplan fremgår af bilag 2.1. Annoncering Der er ingen formelle krav om formen af annonceringen og derfor kan selskabet nøjes med udelukkende at benytte selskabets egen hjemmeside. For at øge stemmedeltagelsen ved forbrugervalget, vil lokale aviser kunne benyttes. I vedlagte tidsplan (bilag 2.1) er der angivet hvornår det anbefales at annoncere i Vendelboposten og Nordjyske Stiftstidende og på selskabets hjemmeside. De samlede annonceringsomkostninger forventes at være ca kr. Udover de enkelte annonceringer, så vil det ligeledes være muligt at udsende en eller flere pressemeddelelser. Det indstilles, at benytte selskabets hjemmeside og annoncering i Vendelboposten og Nordjyske Stiftstidende. Det indstilles, at bestyrelsen tager beslutning om de enkelte punkter. Beslutning: Bestyrelsen besluttede at:

4 Der ikke ønskes ændringer i antallet af bestyrelsesmedlemmer i selskabets bestyrelse, Det kun er selskabets kunder der er stemmeberettiget, Der fastsættes krav om dokumentation af 10 stillere for at være kandidat, Forbrugervalgets valghandling gennemføres i uge 44, 2017, Annoncering af forbrugervalget foretages på selskabets hjemmeside og i flere forskellige lokale oplandsaviser. Bilag: Bilag 2.1 Tidsplan for afholdelse af forbrugervalg.

5 Punkt 3. Ny procedure for separatkloakering. Resume: På fællesmødet mellem Teknik- og Miljøudvalget Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskabs bestyrelse den 5. oktober 2016 blev det præsenteret, at Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab arbejdede med at lave en ny procedure for varsling ifm. separatkloakering. Arbejdet er nu så fremskredet, at der er udarbejdet et forslag til årshjul for den nye procedure, hvoraf tidspunkter og ansvarlige for de enkelte handlinger fremgår. På bestyrelsesmødet præsenteres årshjulet for den nye procedure. Sagsfremstilling: Separatkloakering er både gennemførelsen af kommunens spildevandsplanlægning og udførelsen af vandselskabets planlagte udskiftning af spildevandsledninger. Værdien, der opnås ved separatkloakering er at borgerne får færre overløb i forbindelse med regnhændelser, at mindre spildevandsmængder skal transporteres over lange afstande og at selskabet undgår at skulle foretage dyr rensning af regnvand, der var rent, da det faldt som regn. Der er fire aktører, der skal handle præcist og rationelt, hvis separatkloakering skal kunne udføres med mindst mulige gener for borgerne. Det er kommunen, lodsejerne, entreprenører og vandselskab. I samarbejde med Hjørring Kommune er der udarbejdet forslag til udvikling af koordineringen mellem de fire aktører. Det foreslås, at samarbejdet mellem Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab justeres således, at information af lodsejerne i princippet afkobles fra vandselskabets udførende opgave, og overgår til at skulle udføres som en fælles opgave for Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab i forlængelse af planlægnings/myndighedsopgaven. Dertil foreslås det, at rækkefølgen i kloakeringsprocessen vendes, således at separatkloakering hos lodsejerne udføres forud for eller samtidig med etablering af vandselskabets separatanlæg. Endvidere foreslås det at informationen til grundejerne kædes sammen med den rullende planlægning af separering af regnvand fra spildevand, således: At grundejerne op til 5 år forinden har adgang til at vide hvornår deres område skal renoveres.

6 At der er god tid til at overveje om der skal etableres en LAR løsning. At grundejerne mindst 2 år inden renoveringen er afsluttet, får en dato for hvornår der senest skal være separeret på egen grund. Nøglepunktet i den foreslåede procedureomlægning er samarbejdet mellem kommunen og vandselskabet i planlægningen op til udførelsen af kloakrenoveringen. De hensyn, der skal bringes sammen er: Kommunens behov for fleksibilitet til at planlægge og processe løsninger, der i højere grad er rettet mod forbedring af bymiljøet, f.eks. nedsivningsløsninger eller LAR. Kommunens behov for at koordinere med andre aktører. Vandselskabets behov for i god tid at kunne planlægge og programmere den løbende renovering af ledninger samt at projektere og udbyde udførelsen af entreprenøropgaver. De tre hensyn kan tilgodeses ved, at samarbejdet mellem Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab baseres på 5 års rullende planlægning, hvor der i det 5. planlægnings år er relativt store frihedsgrader i forhold til det konkrete valg af udførelse. Modsætningsvis mindskes frihedsgraderne hen imod de to første planlægnings år. I selskabets planlægning af kloakrenovering indgår nødvendigheden i at leve op til spildevandsplanen, myndighedskrav og andre ønsker fra kommunens side. Men der ud over er det selskabets vurdering af, hvilke rør, der er de ringeste, der er grundlaget for prioriteringen. Det er behovet for at prioritere, projektere og udbyde, der gør det praktisk for selskabet at have en næsten fast oversigt over, hvad der skal udføres de første to år af planlægningsperioden. Selskabets behov for adgang til en tilstrækkelig stor pulje af projekter, der ligger fast til to års arbejde kan realiseres ved at Hjørring Kommune hvert år frigiver de områder til udførelse de kommende 2 år, hvor kommunen er sikker på, at kloakeringsmetoden ligger fast. I de områder, som Hjørring Kommune har frigivet til udførelse (rullende 2 år), varsles lodsejerne om, at separatkloakeringen nu er kommet til deres kvarter. Ved samme lejlighed orienteres borgerne om, at de nu har to år til at gennemføre separatkloakering på egen grund. Varslingen og den tilhørende informationsopgave planlægges og udføres i fællesskab mellem Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab. Fremgangsmåden giver en række fordele:

7 Synlighed omkring separatkloakeringsprojekterne. Gør det nemmere at koordinere anlægsarbejder. Reduktion af fejlkoblinger. God mulighed for fysisk kontrol af borgernes udførte separatkloakering. Det nye kloakanlægs funktion er korrekt umiddelbart efter anlægsfasen. Det er Hjørring Kommunes operationalisering af spildevandsplanen der er basis for udvælgelsen af områder og kontakten til borgerne. Forbedrer kommunens muligheder for at koordinere andre kommunale aktiviteter med vandselskabets udskiftningsarbejde. Giver mulighed for ændringer i Hjørring Vandselskabs investeringsplan uden gener for borgerne. Giver fuld valuta for de investeringer som Hjørring Vandselskab gennemfører. Det indstilles, at bestyrelsen drøfter om den beskrevne procedure giver et passende serviceniveau i forhold til berørte borgere. Beslutning: Drøftelse fandt sted. Bilag: Punkt 4. Skatteministeriets analyse af skatteforhold i vandsektoren. Resumé: SKAT har netop offentliggjort en rapport om vandsektorens skatteforhold. Hovedindholdet er refereret i det nedenstående. Hele rapporten er vedlagt som bilag 8.1. Rapporten forholder sig ikke til selskabets verserende skattesag bortset fra det sted, hvor det fremgår, at de generelle regler for opgørelse af indgangsværdi ikke er velegnet for selskaber, der er underlagt et hvile i sig selv princip. Rapporten er sat på dagsordenen til orientering, fordi den forventeligt vil blive grundlag for de kommende måneders politiske debat om vandsektorens fremtidige skatteforhold. Sagsfremstilling: Et bredt flertal indgik den 1. februar 2007 Aftale for en mere effektiv vandsektor, der blev udmøntet i 2009 med vedtagelsen af vandsektorloven (inklusiv følgelovgivning) og efterfølgende bekendtgørelser. Aftalen indeholder bl.a. de overordnede principper for reguleringen af vandselskabernes takstfastsættelse, krav om selskabsgørelse og indførelse af generel skattepligt (dog undtaget små private vandværker).

8 Indførelsen af skattepligt for vandselskaberne har efterfølgende mødt kritik. I aftalen af 29. april 2015 om en ny og forbedret regulering af den danske vandsektor indgik derfor bl.a., at der skulle iværksættes en analyse af vandselskabernes skatteforhold. Den omtalte analyse foreligger nu. Af resuméet fremgår: Ifølge de generelle skatteregler er selskaber som udgangspunkt skattepligtige af deres overskud, hvad end dette udbetales som udbytte til ejerne eller tilbageholdes og investeres i virksomheden. Ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst har selskaberne mulighed for at fratrække bl.a. tidligere års underskud og afskrivninger på deres kapitalapparat. Når et tidligere skattefrit selskab indtræder i skattepligt, skal værdien af dets aktiver opgøres i form af de såkaldte skattemæssige indgangsværdier. Disse skal ifølge de generelle skatteregler opgøres til aktivernes handelsværdi. I det omfang handelsværdierne ikke kendes, fordi aktiverne ikke handles på markedsvilkår, skal værdien fastsættes skønsmæssigt. De skattemæssige indgangsværdier har stor betydning for selskabernes fremtidige beskatning, fordi de bl.a. danner udgangspunkt for opgørelsen af deres skattemæssige afskrivningsgrundlag. Analysen viser, at de generelle skatteregler for opgørelse af indgangsværdier ikke er velegnede for selskaber, der er underlagt et hvile-i-sig-selv-princip. Vandselskabernes skattemæssige indgangsværdier skal efter de generelle skatteregler opgøres til handelsværdien. Dette princip giver god mening for almindelige virksomheder, der opererer på et helt eller delvist frit marked. For virksomheder underlagt et hvile-i-sig-selv-princip samtidig med en restriktiv prisregulering, giver princippet ikke mening, da handelsværdierne opgjort ud fra den fremtidige driftsindtjening typisk vil være relativt lave. For så vidt angår vandselskaberne bemærkes det dog, at prisloftsreguleringen og i et vist omfang kan give mulighed for en vis driftsindtjening. Vandselskabernes samlede regulatoriske indgangsværdier er af Forsyningssekretariatet opgjort til 219 mia. kr., mens de samlede skattemæssige indgangsværdier af SKAT er opgjort til 55 mia. kr. Skatteværdien af denne forskel kan mekanisk beregnes til 36 mia. kr. ved en selskabsskattesats på 22. pct. I de senere år har selskabernes skattepligtige overskud udgjort mio. kr. årligt, og betalingen af selskabsskat har udgjort ca. 100 mio. kr. Selskabsskattebetalingen kan fremadrettet blive både større og mindre afhængig af vandselskabernes dispositioner. Skatten vil kunne mindskes eller undgås, i det omfang selskaberne foretager (de nævnte investeringer), idet skattemæssige afskrivninger og renter i forbindelse med lånefinansiering vil trække i retning af at mindske det skattepligtige overskud. Vandselskaberne vil principielt også kunne undgå beskatning, i det omfang et investeringsefterslæb finansieres ved, at de hidtidige ejere (typisk kommunerne) indskyder yderligere egenkapital i vandselskaberne. Det bemærkes i den forbindelse, at et sådan

9 kapitalindskud kan ses som en naturlig konsekvens af et eventuelt investeringsefterslæb. Det bemærkes, at der aktuelt verserer et antal retssager mellem Skatteministeriet og en række vandselskaber vedr. fortolkningen af de gældende regler om opgørelsen af selskabernes skattemæssige indgangsværdier. Analysen forholder sig ikke til disse retssager. Til orientering. Beslutning: Orientering givet. Bilag: Bilag 4.1 Analyse af skatteforhold i vandsektoren. Punkt 5. Handleplan for vandforsyningen, Hjørring Vandselskab. På bestyrelsesmødet den 10. november 2016 blev det besluttet at drøftelserne med Hjørring Kommune angående handleplan for vandforsyningen for Hjørring Vandselskab skulle tage afsæt i: Kulfiltret anvendes indtil det er hensigtsmæssigt at afskrive anlægget. Arbejdet med optimering af selskabets boringer fortsættes. Arbejdet med at udvide indvindingsmuligheden ved Ejstrup og Astrup fortsættes. Krav til reservekapacitet drøftes med Hjørring Kommune. Selskabet sammen med Hjørring Kommune fortsætter bestræbelserne for at indgå i Grøn Industrisymbiose. Efter forelæggelse af forslaget for administrationen i Hjørring Kommune er sagen behandlet i udvalget for Teknik- og Miljø den 11. januar I sagsfremstillingen blev følgende fremført, som en del af indstillingen: Administrationen ønsker, at muligheden for alternativ forsyning fra nogle af kommunens private vandværker undersøges inden der igangsættes yderligere undersøgelser ift. indvinding i Astrup. Hjørring Kommune finder, at en reservekapacitet på ca m 3 /år er tilstrækkelig. At Hjørring Vandselskab kun vil kunne forvente at få forlænget tilladelsen til brug af kulfilter i yderlige en periode af 5 år, altså frem til 2024.

10 Beslutningen på mødet blev, at Teknik- og Miljøudvalget i udgangspunktet var indstillet på at følge administrationens indstilling, men ønskede en drøftelse med Hjørring Vandselskabs bestyrelse, inden der laves indstilling til Byrådet. På den baggrund er der arrangeret fællesmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskabs bestyrelse den 27. marts På bestyrelsesmødet præsenteres, hvilke konsekvenser de ovennævnte justeringer vil have ift. den tids- og økonomiplan der blev præsenteret på bestyrelsesmødet den 10. november 2016, som en del af forberedelsesarbejdet til fællesmødet. Til drøftelse. Beslutning: Drøftelse fandt sted. Bilag: Punkt 6. Hjørring Vandselskabs deltagelse i Naturmødet Hjørring Vandselskab deltog i Naturmødet 2016 i Hirtshals i dagene maj. Bidraget fra Hjørring Vandselskab var en stand med oplysningsmateriale, plancher og vores modelby, der illustrerer vandets kredsløb og vores brug af vand. Vores største trækplaster var vores vandbar med kølefunktion, hvor koldt vand kunne afhentes. Deltagelsen var en rimelig succes. Vi fik mange mennesker i tale. Men der var også et vist præg af forventelig præmiere usikkerhed. Vi er nu ved at forberede deltagelse i Naturmødet 2017 den maj. Vi forbereder en mere praktisk og fysisk præget deltagelse denne gang. Centrum af standen skal være en af vores værkstedsbiler. Den forventes flankeret af to trailere. Én trailer med komponenter fra vandforsyningen og én trailer med komponenter fra spildevandshåndtering og rensning. Bil og trailere skal også udstyres med oplysende plancher, der fortæller at vi låner vandet i naturen for en kort bemærkning, og at vi skal returnere det uden skadevirkning for mennesker og miljø. Såfremt pladsen tillader det, vil vi forsøge at placere en gammeldags vandpumpe på en opstillet brønd, således at besøgende på standen kan prøve at pumpe deres eget dagsforbrug af vand.

11 Vi har for adskillelige år siden haft held med konceptet på en fællesstand med Hjørring Kommune på dyrskuet i Hjørring. Omkostningen til Hjørring Vandselskabs deltagelse i Naturmødet 2017 anslås til kr. Til drøftelse. Beslutning: Bestyrelsen besluttede, at Hjørring Vandselskab A/S deltager i Naturmødet Bilag:

12 Punkt 7. Orientering Formanden: Den øvrige bestyrelse: Direktøren: - Den 5. april fejrer Hjørring Vandselskab 10 års gode resultater. - Regulativ og betalingsvedtægt genfremsendes til godkendelse hos Hjørring Kommune. - Der arbejdes med at søge flere midler fra Regionen til at inddrage flere virksomheder i Regionen i arbejdet vedrørende projektet i Changchun. - Hjørring Vandeselskab vil lægge op til en drøftelse af de aftaler der er i forbindelse med Beredskabsplaner i Hjørring Kommune. - I den forgangne uge har forrentning af egenkapital i varmesektoren været et emne i pressen. Forventninger er, at det ikke bliver relevant for vandbranchen, men emnet er ikke fuldt afklaret.

13 Med venlig hilsen Tommy Mostrup Administrerende direktør Ovenstående referat er godkendt d. / 2017 Peter Duetoft Kim Bach Alex Lynnerup Jensen Per Møller Henrik Jørgensen Mads Rubæk Sørensen Henrik Christian Sørensen Anders Vestergaard Erik Sørensen

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 31-01-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Peter Duetoft og Anders Vestergaard. Fraværende: Referent: Ole Madsen.

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 30-01-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Alex Jensen, Henrik Jørgensen, Per Møller og Peter Duetoft. Fraværende:

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S 1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 09-05-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Ole Madsen Punkt 1. Godkendelse af årsrapport 2016

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-10-2015 Mødetid: 09:00 11:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen og Peter Carlsen. Fraværende: Referent: Punkt 1. Referat

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-12-2018 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12:30) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 14-05-2019 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Notat. Valg til bestyrelsen blandt forbrugerne

Notat. Valg til bestyrelsen blandt forbrugerne Notat Til: Vedrørende: Bilag: Bestyrelsen Valg af forbrugerrepræsentanter til bestyrelsen 2013 Elektronisk bilag Danva-notat om forbrugervalg Valg til bestyrelsen blandt forbrugerne Kort uddrag af DANVA-notat

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 22-09-2016 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft, Per Møller, Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 9.3.2011 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Punkt 1. Vedtægtsændringer. Som følge af bekendtgørelse om forbrugerindflydelse

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-09-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Kim Bach, Børge Bech. Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

Dette valgregulativ fastsætter reglerne for valg af fælles forbrugerrepræsentant til bestyrelsen i Herning Vand A/S.

Dette valgregulativ fastsætter reglerne for valg af fælles forbrugerrepræsentant til bestyrelsen i Herning Vand A/S. Notat Dato: 20. februar 2013 revideret 13. marts 2013 Emne: Til: Fra: Valgregulativ i Herning Vand A/S Niels Møller Jensen Marianne K. Møller Kopi: 1. Formål Dette valgregulativ fastsætter reglerne for

Læs mere

Sammensætning af bestyrelser ifm forbrugervalg

Sammensætning af bestyrelser ifm forbrugervalg Sammensætning af bestyrelser ifm forbrugervalg Arwos har i dag følgende selskabskonstruktion med forskellige bestyrelser: Antal Antal Antal I alt generalforsamlingsvalgte fra Byråd generalforsamlingsvalgte

Læs mere

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 15-08-2017 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat fra forrige bestyrelsesmøde

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-12-2017 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Per Møller Fraværende: Referent: Niels Nielsen

Læs mere

VALGREGULATIV 2013 for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Odder Spildevand A/S

VALGREGULATIV 2013 for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Odder Spildevand A/S VALGREGULATIV 2013 for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Odder Spildevand A/S Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Formål og baggrund... 3 2. Selskabets vedtægter... 3 3. Valgtidspunkt og valgperiode...

Læs mere

V A L G R E G U L A T I V. Forbrugerrepræsentanter. Bornholms Vand A/S Bornholms Spildevand A/S

V A L G R E G U L A T I V. Forbrugerrepræsentanter. Bornholms Vand A/S Bornholms Spildevand A/S V A L G R E G U L A T I V Forbrugerrepræsentanter Bornholms Vand A/S Bornholms Spildevand A/S 1. Formål og baggrund 1.1 Dette valgregulativ fastsætter reglerne for valg af fælles forbrugerrepræsentanter

Læs mere

Valgregulativ Forbrugerrepræsentanter. Aalborg Vand A/S og Aalborg Kloak A/S

Valgregulativ Forbrugerrepræsentanter. Aalborg Vand A/S og Aalborg Kloak A/S Valgregulativ Forbrugerrepræsentanter Aalborg Vand A/S og Aalborg Kloak A/S Godkendt på bestyrelsesmødet den 18. april 2017 1 Formål og baggrund 1.1 Dette valgregulativ fastsætter reglerne for valg af

Læs mere

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM Advokat Lise Lotte Hjerrild Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 150145 E Den 1. marts 2011 NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Den 22.

Læs mere

VALGREGULATIV. Nærværende valgregulativ, der er udarbejdet af selskabets bestyrelse, fastsætter reglerne for valgets gennemførelse.

VALGREGULATIV. Nærværende valgregulativ, der er udarbejdet af selskabets bestyrelse, fastsætter reglerne for valgets gennemførelse. VALGREGULATIV 1. 1.1. 1.2. Indledende bestemmelser Ifølge vedtægterne i VandCenter Syd A/S, CVR-nr. 17414003 (herefter benævnt selskabet ). pkt. 12 har selskabets forbrugere ret til at vælge medlemmer

Læs mere

Valgregulativ Samsø Spildevand A/S Cvr.nr. 32749429 Forbrugerrepræsentation i bestyrelsen. 1. Formål. 2. Baggrund

Valgregulativ Samsø Spildevand A/S Cvr.nr. 32749429 Forbrugerrepræsentation i bestyrelsen. 1. Formål. 2. Baggrund Slagterivej 28 DK - 8305 Samsø Tlf: +45 40132557 Valgregulativ Samsø Spildevand A/S Cvr.nr. 32749429 Forbrugerrepræsentation i bestyrelsen E-mail: info@samsoespildevand.dk Hjemmeside: www.samsoespildevand.dk

Læs mere

AARHUS VAND A/S. VALGREGULATIV Forbrugerrepræsentant

AARHUS VAND A/S. VALGREGULATIV Forbrugerrepræsentant AARHUS VAND A/S VALGREGULATIV Forbrugerrepræsentant Indhold VALGREGULATIV... 3 Formål og baggrund... 3 Valgtidspunkt... 3 Valgperiode... 3 Forbrugernes stemmeret... 3 Valgledelse... 3 Valgprocedure...

Læs mere

Valgregulativ For forbrugervalg til

Valgregulativ For forbrugervalg til Sagsnr: S2017-0021 Doknr:D2017-01716 Valgregulativ For forbrugervalg til Hjørring Vandselskab A/S Hjørring Vandselskab A S Åstrupvej 9 st., 9800 Hjørring Telefon 3841 2828 Fax 3841 2829 www.hjvand.dk CVR-nr.

Læs mere

Brønderslev Forsyning A/S. Vand-, Spildevands-og Varmeforsyning

Brønderslev Forsyning A/S. Vand-, Spildevands-og Varmeforsyning VALGREGULATIV Brønderslev Forsyning A/S Vand-, Spildevands-og Varmeforsyning 1. Formål og baggrund 1.1 Dette valgregulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentanter til bestyrelserne i hvert

Læs mere

V A L G R E G U L A T I V. Syddjurs Spildevand A/S

V A L G R E G U L A T I V. Syddjurs Spildevand A/S V A L G R E G U L A T I V Syddjurs Spildevand A/S 1. Formål og baggrund 1.1 Dette valgregulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentanter til bestyrelsen i Syddjurs Spildevand A/S (I det

Læs mere

Valgregulativ. Forbrugerrepræsentanter. Middelfart Spildevand A/S

Valgregulativ. Forbrugerrepræsentanter. Middelfart Spildevand A/S Valgregulativ Forbrugerrepræsentanter Middelfart Spildevand A/S 1. Formål og baggrund 1.1 Nærværende valgregulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentanter til bestyrelsen i Middelfart Spildevand

Læs mere

Valgregulativ. Valg til bestyrelsen blandt kunder i AquaDjurs. August 2013

Valgregulativ. Valg til bestyrelsen blandt kunder i AquaDjurs. August 2013 Valgregulativ Valg til bestyrelsen blandt kunder i AquaDjurs August 2013 1. Formål og baggrund 1.1 Dette valgregulativ fastsætter reglerne for valg af kunderepræsentanter til bestyrelsen i AquaDjurs as

Læs mere

VALGREGULATIV. for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Vejle Spildevand A/S

VALGREGULATIV. for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Vejle Spildevand A/S VALGREGULATIV for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Vejle Spildevand A/S 1. Formål og baggrund 1.1 Nærværende regulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentant i bestyrelsen for Vejle

Læs mere

VALGREGULATIV Provas-Haderslev Vand a/s & Provas-Haderslev Spildevand a/s

VALGREGULATIV Provas-Haderslev Vand a/s & Provas-Haderslev Spildevand a/s VALGREGULATIV Provas-Haderslev Vand a/s & Provas-Haderslev Spildevand a/s Dok.nr. D13-28326 ver. 4 26. juni 2013. Side 1 af 7 1. FORMÅL OG BAGGRUND 3 2. SELSKABETS VEDTÆGTER SAMT LOVGIVNINGEN I ØVRIGT

Læs mere

Valg af forbrugerrepræsentanter i Billund Drikkevand A/S og Billund Spildevand A/S

Valg af forbrugerrepræsentanter i Billund Drikkevand A/S og Billund Spildevand A/S Valgregulativ Valg af forbrugerrepræsentanter i Billund Drikkevand A/S og Billund Spildevand A/S 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Nærværende regulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentanter

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

for valg af fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne i Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S

for valg af fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne i Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S VALGREGULATIV for valg af fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne i Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S 1. Formål og baggrund 1.1. Nærværende valgregulativ fastsætter reglerne for

Læs mere

Valgregulativ for Mariagerfjord Vand a s

Valgregulativ for Mariagerfjord Vand a s Valgregulativ for Mariagerfjord Vand a s 1. Formål og baggrund 1.1 Nærværende valgregulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentanter til bestyrelsen i Mariagerfjord Vand a s. 1.2 Ifølge

Læs mere

Dette valgregulativ fastsætter reglerne for valg af 2 forbrugerrepræsentanter til bestyrelsen samt 2 suppleanter for disse.

Dette valgregulativ fastsætter reglerne for valg af 2 forbrugerrepræsentanter til bestyrelsen samt 2 suppleanter for disse. Valgregulativ Samsø Spildevand A/S Cvr. nr. 32749429 Forbrugerrepræsentation i bestyrelsen Slagterivej 28 DK - 8305 Samsø Tlf: +45 40132557 E-mail: info@samsoespildevand.dk Hjemmeside: www.samsoespildevand.dk

Læs mere

Valgregulativ Forbrugervalg

Valgregulativ Forbrugervalg 2017 Dato 25-08-2017 Sagsnr. 2017-4158. Dok.nr. 2017-002915. Sagsbehandler Connie Brix Direkte telefon 76363631 E-mail jeco@bluekolding.dk Valgregulativ Forbrugervalg 2017 Forbrugerrepræsentation i bestyrelsen

Læs mere

VALGREGULATIV. Valg af forbrugerrepræsentanter i Stevns Spildevand A/S

VALGREGULATIV. Valg af forbrugerrepræsentanter i Stevns Spildevand A/S VALGREGULATIV Valg af forbrugerrepræsentanter i Stevns Spildevand A/S 1 Indledende bestemmelser 1.1 Valgregulativet er udarbejdet i medfør af vedtægterne for Stevns Spildevand A/S, CVR-nr. 32268285, herefter

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 06-12-2012 Mødetid: 15.30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Bjarne Træholt Sørensen Punkt 1. Godkendelse af beslutningsreferat

Læs mere

Valgregulativ for Morsø Vand A/S og Morsø Spildevand A/S

Valgregulativ for Morsø Vand A/S og Morsø Spildevand A/S Valgregulativ for Morsø Vand A/S og Morsø Spildevand A/S Indhold 1. Formål og baggrund... 3 2. Selskabets vedtægter... 3 3. Valgtidspunkt og valgperiode... 4 4. Stemmeberettigede forbrugere... 4 5. Valgbarhed...

Læs mere

1.2 Selskabets forbrugere har ret til, ved et valg til selskabets bestyrelse, at vælge 3 bestyrelsesmedlemmer og op til 10 suppleanter.

1.2 Selskabets forbrugere har ret til, ved et valg til selskabets bestyrelse, at vælge 3 bestyrelsesmedlemmer og op til 10 suppleanter. Valgregulativ for valg af forbrugerrepræsentanter til Fanø Vand A/S 1. Indledende bestemmelser 1.1 Valgregulativet er udarbejdet i medfør af vedtægterne for Fanø Vand A/S, CVR. Nr. 32571360 selskabet.

Læs mere

Valgregulativ. Valg af forbrugerrepræsentanter. Til bestyrelserne i NK Vand A/S og NK Spildevand A/S

Valgregulativ. Valg af forbrugerrepræsentanter. Til bestyrelserne i NK Vand A/S og NK Spildevand A/S Valgregulativ Valg af forbrugerrepræsentanter Til bestyrelserne i NK Vand A/S og NK Spildevand A/S 1 Indledende bestemmelser 1.1. Valgregulativet er udarbejdet i medfør vedtægter for NK Vand A/S og NK

Læs mere

København Århus Kolding. Lett Advokatfirma. Adv. Jacob Christiansen. J.nr DJU

København Århus Kolding. Lett Advokatfirma. Adv. Jacob Christiansen. J.nr DJU København Århus Kolding Lett Advokatfirma Adv. Jacob Christiansen J.nr. 261359-DJU VALGREGULATIV for fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne for Svendborg Forsyning A/S, Svendborg Affald A/S, Svendborg

Læs mere

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I VORDINGBORG VAND A/S, VORDINGBORG RENS A/S OG VORDINGBORG SPILDEVAND A/S.

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I VORDINGBORG VAND A/S, VORDINGBORG RENS A/S OG VORDINGBORG SPILDEVAND A/S. VALGREGULATIV VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I VORDINGBORG VAND A/S, VORDINGBORG RENS A/S OG VORDINGBORG SPILDEVAND A/S. 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Valgregulativet er udarbejdet i medfør af vedtægterne

Læs mere

Valgregulativ for fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne for

Valgregulativ for fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne for Valgregulativ for fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne for HOFOR Vand Albertslund A/S HOFOR Vand Brøndby A/S HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Vand Herlev A/S HOFOR Vand Hvidovre A/S HOFOR Vand København

Læs mere

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I EGEDAL VANDFORSY- NING A/S OG EGEDAL SPILDEVAND A/S

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I EGEDAL VANDFORSY- NING A/S OG EGEDAL SPILDEVAND A/S VALGREGULATIV VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I EGEDAL VANDFORSY- NING A/S OG EGEDAL SPILDEVAND A/S 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Valgregulativet er udarbejdet i medfør af vedtægterne for Egedal Vandforsyning

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 13 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 29. april 2013 kl. 17.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem Morten V. Nielsen Ole Frederiksen

Læs mere

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Advokat Lise Lotte Hjerrild Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. «Sagsnr» Den 16. januar 2013 NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Den 10.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 07-11-2014 Mødetid: 9:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Henrik Jørgensen. Fraværende: Referent: Ole Madsen. Punkt 1. Referat. Der er udarbejdet

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 10-12-2015 Mødetid: 10:30 til 12:00 med efterfølgende julefrokost Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Mads Rubæk Sørensen Fraværende: Referent:

Læs mere

Mødedato / sted: 11. april 2019 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 17:00 18:00.

Mødedato / sted: 11. april 2019 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 17:00 18:00. Gribvand A/S Bestyrelse 17. april 2019 Referat af Bestyrelsesmøde d. 11. april 2019 Mødedato / sted: 11. april 2019 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 17:00 18:00. Mødedeltagere: Jannich

Læs mere

Indstilling. Ordinær generalforsamling Aarhus Vand A/S. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Ordinær generalforsamling Aarhus Vand A/S. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. marts 2013 Ordinær generalforsamling Aarhus Vand A/S 1. Resume Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Der skal inden udgangen af maj

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 24-10-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Punkt 2 til 7: Henrik Jørgensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen i Randers Spildevand A/S

for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen i Randers Spildevand A/S VALGREGULATIV for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen i Randers Spildevand A/S 1. Formål og baggrund 1.1 Nærværende valgregulativ (herefter Valgregulativet ) fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentanter

Læs mere

TastSelv Borger. TastSelv Erhverv BORGER VIRKSOMHED LOG PÅ. Log på med NemID Log på med TastSelv-kode Log på med autorisation.

TastSelv Borger. TastSelv Erhverv BORGER VIRKSOMHED LOG PÅ. Log på med NemID Log på med TastSelv-kode Log på med autorisation. BORGER VIRKSOMHED LOG PÅ TastSelv Borger Log på med NemID Log på med TastSelv-kode Log på med autorisation Bestil kode TastSelv Erhverv Log på med NemID eller medarbejdersignatur Log på med TastSelv-kode

Læs mere

Valgregulativ. Forbrugervalg til bestyrelserne i DIN Forsyning Vand A/S og DIN Forsyning Spildevand A/S Januar 2018

Valgregulativ. Forbrugervalg til bestyrelserne i DIN Forsyning Vand A/S og DIN Forsyning Spildevand A/S Januar 2018 Valgregulativ Forbrugervalg til bestyrelserne i DIN Forsyning Vand A/S og DIN Forsyning Spildevand A/S Januar 2018 Godkendt af bestyrelsen for DIN Forsyning den 18. december 2017 Side 1 Indhold 1. Indledende

Læs mere

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I GRIBVAND SPILDE- VAND A/S

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I GRIBVAND SPILDE- VAND A/S Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 174576 VALGREGULATIV VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I GRIBVAND SPILDE- VAND A/S 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Valgregulativet

Læs mere

Valgregulativ. for valg af bestyrelsesmedlemmer til RVV a.m.b.a.

Valgregulativ. for valg af bestyrelsesmedlemmer til RVV a.m.b.a. Valgregulativ for valg af bestyrelsesmedlemmer til RVV a.m.b.a. Indhold 1. Formål og baggrund... 3 2. Selskabets vedtægter... 3 3. Valggrupper... 3 4. Valgperiode... 4 5. Stemmeret... 4 6. Valgbarhed...

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra Thomas Storm deltog ikke i behandlingen af punkterne 10, 11 og 12. INDHOLD Sagsnr. Side

Læs mere

Valgregulativ. for. Repræsentantskabet. til. Fonden Djurs Vand

Valgregulativ. for. Repræsentantskabet. til. Fonden Djurs Vand Valgregulativ for Repræsentantskabet til Fonden Djurs Vand 26042014 1. Indledende bestemmelser 1.1 Dette valgregulativ er udfærdiget i medfør af pkt. 9.3 i vedtægter for Fonden Djurs Vand (i det følgende

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-02-2016 Mødetid: 09:00 til 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat.

Læs mere

KF EP AM GJ CDL PWR KRY JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 14. september 2017

KF EP AM GJ CDL PWR KRY JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 14. september 2017 Mødereferat Dato: 14. september 2017 Sted: A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Deltagere: Kent Falkenvig Erling Præstekjær Anders Madsen Gert Jensen Christen Dam Larsen Per Winther Rasmussen Kurt Ry Nowack Jan

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Afbud fra InSide, Dalvej 1, Hammel Thomas Storm INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2015 - ÅBENT 19 12. - Budget 2016 - ÅBENT

Læs mere

Valgregulativ for Mariagerfjord Vand a s

Valgregulativ for Mariagerfjord Vand a s Valgregulativ for Mariagerfjord Vand a s 1. Formål og baggrund 1.1 Nærværende valgregulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentanter til bestyrelsen i Mariagerfjord Vand a s, CVR nr. 31486424.

Læs mere

Indledning: Ringsted Forsyning koncernen:

Indledning: Ringsted Forsyning koncernen: NOTAT Bestyrelsens sammensætning samt honorering for selskaberne Ringsted Forsyning A/S, Vand A/S, Spildevand A/S, Centralrenseanlæg A/S, Ringsted Kraftvarmeværk A/S, Ringsted Fjernvarme A/S Indledning:

Læs mere

Valgregulativ. for. Repræsentantskabet. til. Fonden Djurs Vand

Valgregulativ. for. Repræsentantskabet. til. Fonden Djurs Vand Valgregulativ for Repræsentantskabet til Fonden Djurs Vand 1. Indledende bestemmelser 1.1 Dette valgregulativ er udfærdiget i medfør af pkt. 9.3 og 11.4 i vedtægter for Fonden Djurs Vand (i det følgende

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 28. april 2011, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 23, Fredensborg

Bestyrelsesmøde Den 28. april 2011, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 23, Fredensborg Refer. Bestyrelsesmøde Den 28. april 2011, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 23, Fredensborg Medlemmer: Thomas Lykke Pedersen Thomas Elgaard Charlotte Rønhave Formand Næstformand

Læs mere

VEDTÆGTER for Skærbæk Vandværk A.m.b.a.

VEDTÆGTER for Skærbæk Vandværk A.m.b.a. Skærbæk Vandværk Amba Brøns Skovvej 2 A, 6780 Skærbæk VEDTÆGTER for Skærbæk Vandværk A.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Skærbæk Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Vandværk

Vedtægter for Blovstrød Vandværk Vedtægter for Blovstrød Vandværk 1 Selskabet, der er stiftet den 15. juni 1914, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er: Blovstrød Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Allerød Kommune.

Læs mere

for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Langeland Forsyning A/S

for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Langeland Forsyning A/S Valgregulativ for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Langeland Forsyning A/S 1. Formål og baggrund 1.1 Nærværende valgregulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentanter i bestyrelsen

Læs mere

Aalborg Vand A/S - CVR-nr.: Vedtægter. for. Aalborg Vand A/S ID:

Aalborg Vand A/S - CVR-nr.: Vedtægter. for. Aalborg Vand A/S ID: Vedtægter for Aalborg Vand A/S ID: 40099 109493 6 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Aalborg Vand A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabet hjemstedskommune er Aalborg Kommune. 3. Formål 3.1 Selskabets formål er at varetage

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Dato: 28. februar 2014 Sags nr. 820-2013-25330 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020 Assersvej 12 A-D Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Fredensborg Spildevand A/S, Fredensborg Vand A/S, Fredensborg Affald A/S og Fredensborg Forsyning A/S.

Bestyrelsesmøde i Fredensborg Spildevand A/S, Fredensborg Vand A/S, Fredensborg Affald A/S og Fredensborg Forsyning A/S. Refer. Bestyrelsesmøde i Fredensborg Spildevand A/S, Fredensborg Vand A/S, Fredensborg Affald A/S og Fredensborg Forsyning A/S. Den 21. februar 2017, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 35 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 14. februar 2017 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen (deltog i pkt. 4-8) Ole Frederiksen (Afbud) Lars

Læs mere

2. Forretningsorden for bestyrelsen i Rebild Vand & Spildevand A/S

2. Forretningsorden for bestyrelsen i Rebild Vand & Spildevand A/S Referat Dato 13. februar 2018 Ansvarlig Johnny Kristensen Reference D4843-18/1.0 Bestyrelsesmøde nr. 42 Mødedato: 13-02-2018 Mødested: Rebild Vand & Spildevand A/S, Sverriggårdsvej 3, Skørping Referent:

Læs mere

UDKAST VEDTÆGTER. 30. april 2014 FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Spildevand A/S.

UDKAST VEDTÆGTER. 30. april 2014 FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Spildevand A/S. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156691 UDKAST 30. april 2014 VEDTÆGTER FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR. 32 14 59 14 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Gl. RYE VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR Gl. RYE VANDVÆRK A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Gl. RYE VANDVÆRK A.m.b.a. Navn og hjemsted Selskabet, der hedder Gl. Rye Vandværk A.m.b.a., er et andelsselskab med begrænset ansvar. Vandværket er stiftet i 1930, og det er beliggende i

Læs mere

2.2 Valgregulativet er udstedt af Selskabernes bestyrelser.

2.2 Valgregulativet er udstedt af Selskabernes bestyrelser. Valgregulativ for fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne for Vestforsyning A/S, Multiforsyning A/S, Vestforsyning Varme A/S, Vestforsyning Spildevand A/S, Vestforsyning Vand A/S, Vestforsyning

Læs mere

Mødedato / sted: 29. april 2015 / Holtvej 18c, Græsted / kl. 16:30-17:30. Mai Hartz, revisor Deloitte deltog under behandling af pkt.

Mødedato / sted: 29. april 2015 / Holtvej 18c, Græsted / kl. 16:30-17:30. Mai Hartz, revisor Deloitte deltog under behandling af pkt. Gribvand A/S Bestyrelse 13. maj 2015 Referat af Bestyrelsesmøde d. 29. april 2015 Mødedato / sted: 29. april 2015 / Holtvej 18c, Græsted / kl. 16:30-17:30 Mødedeltagere: Jannich Petersen (JP) Flemming

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

Referat. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne Medlemmer: Per Ole Petersen - (Formand) Lotte Helms Linda Kofoed Persson

Læs mere

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH)

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH) Referat: Bestyrelsesmøde den 24-03-2014 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Jens Jørgen Nygaard

Læs mere

Vedtægter. Fanø Vand A/S

Vedtægter. Fanø Vand A/S Vedtægter Fanø Vand A/S Indhold 1. Navn... 3 2. Hjemsted... 3 3. Formål... 3 4. Aktiekapital... 3 5. Udbytte... 3 6. Generalforsamling... 3 7. Bestyrelsen... 4 8. Direktør... 4 9. Vedtægtsændring... 5

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer til det ordinære repræsentantskabsmøde 2016

Forslag til vedtægtsændringer til det ordinære repræsentantskabsmøde 2016 Forslag til vedtægtsændringer til det ordinære repræsentantskabsmøde 2016 Organisationsbestyrelsens forslag til ændringer af vedtægter IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31, 1780 København V Tirsdag den 31.

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-05-2016 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, 9800 Hjørring Afbud: Henrik Jørgensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde og generalforsamling i Fredensborg Spildevand A/S, Fredensborg Vand A/S, Fredensborg Affald A/S og Fredensborg Forsyning A/S.

Bestyrelsesmøde og generalforsamling i Fredensborg Spildevand A/S, Fredensborg Vand A/S, Fredensborg Affald A/S og Fredensborg Forsyning A/S. Refer Bestyrelsesmøde og generalforsamling i Fredensborg Spildevand A/S, Fredensborg Vand A/S, Fredensborg Affald A/S og Fredensborg Forsyning A/S. Den 21. april 2015, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:00 Mødested/mødelokale Afbud fra Hammel Administrationsbygning, Michael P. Tersbøl INDHOLD Sagsnr. Side 3. Årsregnskab 2011 - - ÅBENT 7 4. Budgetopfølgning februar 2012

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr ,00 fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr ,00 fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf. Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176415 VEDTÆGTER FOR AFLØB BALLERUP A/S CVR-nr. 32659586 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Afløb Ballerup A/S ("Selskabet"). 2. FORMÅL Selskabets

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

Vedtægter for Lohals Vandværk

Vedtægter for Lohals Vandværk Vedtægter for Lohals Vandværk Navn 1 Selskabet, der er stiftet den 21. december 1932, er et andelsselskab, hvis navn er Lohals Vandværk. Selskabet har hjemsted i Lohals i Langeland Kommune. Formål 2 Selskabets

Læs mere

Skattepligt for varmesektoren. Dansk Fjernvarme, 18. september Temadag om økonomisk regulering og politiske aftaler

Skattepligt for varmesektoren. Dansk Fjernvarme, 18. september Temadag om økonomisk regulering og politiske aftaler Skattepligt for varmesektoren Dansk Fjernvarme, 18. september 2017 - Temadag om økonomisk regulering og politiske aftaler Præsentation Kim Kirk Kaiser Executive Director +45 25 29 45 87 kim.k.kaiser@dk.ey.com

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen deltog ikke i mødet under

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

Forslag VEDTÆGTER FOR BOLDERSLEV VANDVÆRK a.m.b.a.

Forslag VEDTÆGTER FOR BOLDERSLEV VANDVÆRK a.m.b.a. Forslag VEDTÆGTER FOR BOLDERSLEV VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Bolderslev Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Aabenraa Kommune. 1 formål 2 Selskabets

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Vedtægter for Langeland Forsyning A/S

Vedtægter for Langeland Forsyning A/S 6653-0016 Vedtægter for Langeland Forsyning A/S 1. Navn og hjemsted 1.1. Selskabets navn er Langeland Forsyning A/S. 1.2. Dets hjemsted er Langeland Kommune. 2. Selskabets formål 2.1. Selskabets formål

Læs mere

Valgregulativ for Sønderborg Vandforsyning A/S og Sønderborg Spildevandsforsyning A/S

Valgregulativ for Sønderborg Vandforsyning A/S og Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Valgregulativ for Sønderborg Vandforsyning A/S og Sønderborg Spildevandsforsyning A/S 1. Formål og baggrund 1.1 Nærværende valgregulativ ( Valgregulativet ) er udarbejdet i medfør af vedtægterne for Sønderborg

Læs mere