SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE TILBUD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE TILBUD"

Transkript

1 SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE TILBUD

2

3 ADRESSE COWI A/S Visionsvej Aalborg TLF FAX WWW cowi.dk SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT 1 7. december 2016 Tilbud på SAVE-registreringer i Syddjurs Kommune TOJE JPK JPK

4

5 SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE 5 INDHOLD 1 Opgavebeskrivelse 7 2 Forslag til faseopdelt arbejdsproces Udvælgelse af bygninger til SAVE-registrering Fastlæggelse af karakterniveau (testregistreringer) Gennemførelsen af SAVE-registreringer Afslutning og evaluering 11 3 Prisoverslag Pris for teknisk opsætning og drift Pris på bistand til bygningsudvælgelse og fastlæggelse af karakterniveau Pris på SAVE-registreringer Pris på opload af data til FBB Samlet pris 14 4 Optioner Fortsættelse af SAVE-registreringer SAVE temanotat og vurderingsnøgle 15

6

7 SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE 7 1 Opgavebeskrivelse Dette tilbud omfatter gennemførelsen af SAVE-registreringer i Syddjurs Kommune. COWI har ud fra en indledende dialog med Syddjurs Kommune taget udgangspunkt i følgende: Syddjurs Kommune ønsker SAVE-registrering af bygninger opført før Der er lavet SAVE-registrering af bygninger før 1940 i tidligere Ebeltoft Kommune, men der mangler tilsvarende SAVE-registreringer i den øvrige del af Syddjurs Kommune. Kommunen vurderer, at der findes ca bygninger opført før 1940, som ikke er SAVE-registreret. En komplet SAVE-registrering af alle bygninger vurderes at ligge uden for den økonomiske ramme, der er afsat til arbejdet, hvorfor der skal ske en prioritering. Der fokuseres derfor på bygninger med bevaringsværdi 1-5. Kommunen vurderer at det gælder ca bygninger. Bygninger der ligger i kulturmiljøer eller som på anden måde indgår i bevaringsmæssige sammenhænge skal prioriteres højest i fht. at blive SAVE-registreret. Syddjurs Kommune ønsker konsulentbistand til SAVE-registreringen herunder også bistand til udvælgelse af hvilke bygninger, der skal registreres. Efter SAVE-registrering ønskes SAVE-oplysninger lagt ind i FBB databasen. Det efterfølgende forslag til opgaveløsning tager afsæt i ovenstående opgavebeskrivelse.

8 8 SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE 2 Forslag til faseopdelt arbejdsproces Ud fra den overordnede opgavebeskrivelse foreslås en faseopdelt SAVEregistrering af bygninger som skitseret nedenfor. 1) Udvælgelse af bygninger til SAVE-registrering Prioritering af registreringsrelevante bygninger 2) Fastlæggelse af karakterniveau (test) Registrering af bygninger i referenceområde 3) Gennemførelsen af SAVE-registreringer Feltregistrering og kvalitetssikring 4) Afslutning og evaluering Opload af data til FBB 5) OPTION: Evt. fortsættelse af registreringer Option på opsamling og fortsat drift af registreringssystem 2.1 Udvælgelse af bygninger til SAVE-registrering Før arbejdet med SAVE-registreringerne af bygninger igangsættes gennemføres en udvælgelse af, hvilke bygninger der skal registreres. Herunder skal det eksempelvis afklares: Hvilke typer af bygninger indgår i den bruttopulje af bygninger der skal registreres? COWI har ud fra BBR-udtræk af bygninger fundet, at der samlet set er ca bygninger i Syddjurs Kommune (BBR, januar 2016). Fraregner man bygninger beliggende i Gl. Ebeltoft Kommune, bygninger opført fra 1940 og frem samt sommerhuse, carporte, garager og udhuse resterer der ca bygninger, som umiddelbart er de bygninger, der vurderes at være registreringsrelevante i fht. SAVE. Opdelt på geografi er de bygninger fordelt som vist af tabellen nedenfor. Størstedelen af bygningerne ligger i det åbne land, mens en fjerdedel ligger i de større byer.

9 SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE 9 Kort over bygninger til SAVE-registrering (BBR 2016). Geografisk område Antal Andel By % Afgrænset landsby % Landdistrikt % Total % Antages det at ca. 1/3 af bygningerne vil have bevaringsværdi 6-9, vil der være omkring bygninger med værdi 1-5, der skal SAVE-registreres. Hvilke bygninger er udpeget som bevaringsværdige gennem lokalplaner? Er de allerede komplet SAVE-registreret og dermed ikke med i bruttopuljen, eller skal de gennemgå en hel eller delvis SAVE-registrering? Hvilke bygningsmæssige forhold skal registreres? Er det en fuld SAVEregistrering med alle bygningselementer eller en mere simpel registrering? Skal der være plads til supplerende data, som ikke findes i FBB (fx. data eller tegninger/billeder fra historiske arkiver, eller supplerende stilarter og lign.)? Ud fra ovenstående spørgsmål laves en kravspecifikation til SAVE registreringssystemet, som ligger til grund for COWIs arbejde med klargøring af registreringsværktøjet.

10 10 SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE 2.3 Fastlæggelse af karakterniveau (testregistreringer) Der udvælges et eller flere mindre testområder, hvor bygningsmassen forventes at repræsentere de bygninger, der indgår i den samlede SAVE-registrering. Der udvælges bygninger i hvert område. Der gennemføres en testregistrering med det formål at fastlægge såvel sproglige beskrivelser som karaktermæssige vurderinger af bygningerne. Testen vil også vise, hvor stor en andel af de besigtigede bygninger, der har bevaringsværdi 1-5 og dermed vil man bedre kunne estimere, hvor mange bygninger der samlet set vil skulle gennemgå en komplet SAVE-registrering. Listen over registreringsrelevante bygninger ligger således til grund for den efterfølgende SAVE-registrering. Hvor mange bygninger der i praksis kan SAVE-registreres under den givne økonomiske ramme afhænger af, hvor bygningerne ligger, idet registreringer i det åbne land tager længere tid end bygninger i byer. Som afslutning på testregistreringerne udvælges 1-2 bygninger for hver bevaringsværdi 1-9 og eksemplerne bruges som en målestok i forhold til karaktergivningen af de efterfølgende registreringer. 2.4 Gennemførelsen af SAVE-registreringer På baggrund af resultaterne fra testregistreringerne igangsættes arbejdet med den endelige SAVE registrering af de udvalgte bygninger. Dette omfatter: Udtræk af bygningsdata fra BBR for registreringsrelevante bygninger samt indlæsning af data i SAVE registeringsapp'en, opsætning af web-visningsside og webside til brug for kvalitetssikringsprocessen. Praktisk gennemførelse af SAVE-registreringer i "felten". Det vurderes på stedet hvor vidt en bygning har bevaringsværdi 1-5 eller dårligere. Bygninger med bevaringsværdi 6-9 noteres som "vurderet til lav bevaringsværdi" og dokumenteres ikke yderligere, ligesom de heller ikke flyttes på plads rent geografisk. Bygninger med bevaringsværdi 1-5 SAVE-registreres komplet dvs. med udfyldelse af SAVE-skemaets afsnit for fotos, bygningsomgivelser og SAVEvurderinger samt evt. flytning af bygningspunkt. Løbende kvalitetssikring af SAVE-registrering. Det sikres at bygningsbeskrivelser, karakterer, fotos og bygningsplacering er korrekte. Hver uge gøres status over fremdrift og karaktergivning. I takt med at bygningsregistreringerne kvalitetssikres gøres data tilgængelige på SAVE-visningssiden for alle (såfremt dette ønskes fra kommunens side).

11 SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE 11 Det forudsættes at Syddjurs Kommune stiller transportmidler (biler inkl. brændstof) til rådighed for registratorer til brug for registreringer. Desuden forudsættes det at der stilles arbejdsplads (skrivebord, PC med internetforbindelse), ipads til brug for registrering samt mulighed for at koble ipad på WIFI til rådighed for registratorerne. Der er indeholdt fire returrejser fra København til/fra Syddjurs Kommune til brug for den koordinerende registrator (Grethe Pontoppidan). Det forudsættes, at det vil være muligt at forankre registreringen lokalt og således finde de øvrige registratorer bosat i oplandet til Syddjurs Kommune, således at der ikke skal afholdes særlige transportudgifter til disse. 2.5 Afslutning og evaluering Som afslutning på SAVE-registreringerne gennemføres en evaluering, hvor det opgøres, hvor mange bygninger der er blevet registreret i forskellige dele af kommunen samt hvilken karaktergivning der har været Data fra SAVE-databasen hos COWI udtrækkes afslutningsvis i et dataformat der er anvendeligt til opload i FBB-databasen og data oplades til denne.

12 12 SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE 3 Prisoverslag Baseret på den ovenstående opgavebeskrivelse og forslag til faseopdelt arbejdsproces er nedenfor givet et tilbud. Da registrering af bygninger i det åbne land vurderes at tage længere tid end bygninger i større byer er priserne for registrering af bygninger opdelt efter deres geografiske placering. Der vil således kunne gennemføres flere bygningsregistreringer i byerne end i landområdet for den anførte pris. Alle priser er eksklusiv moms. 3.1 Pris for teknisk opsætning og drift Prisen for teknisk opsætning omfatter opsætning af SAVE-registreringsværktøjet (app og visnings/ks-sider), indlæsning af bygningsdata samt fem måneders drift inkl. teknisk support. Licens til SAVE registreringsapp inkl. offline kort kr Teknisk setup af SAVE database og visningssider kr Indlæsning af FBB og BBR-data kr Fem måneders drift af SAVE-system inkl. teknisk support kr I alt kr Pris på bistand til bygningsudvælgelse og fastlæggelse af karakterniveau Prisen for bistand til bygningsudvælgelse og karakterniveau omfatter deltagelse i processen omkring prioritering og udpegning af bygninger til SAVE-registrering herunder gennemførelse af testregistreringer og fastlæggelse af generelt karakterniveau. Testregistreringen omfatter ca. 30 bygninger fordelt på 1-3 steder efter nærmere aftale samt fremlæggelse på arbejdsgruppemøde for udvælgelse af referencebygninger og fastlæggelse af generelt karakterniveau. Prioritering af bygninger til SAVE-registrering kr Gennemførelse af testregistreringer (30 bygninger) kr I alt kr

13 SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE Pris på SAVE-registreringer Prisen på SAVE-registrering omfatter feltregistrering af de bygninger, der er udvalgt under udvælgelses- og testfasen. Det er givet tilbud ud fra en fast økonomisk ramme, hvorfor antallet af bygninger, der kan registreres afhænger af, hvor vidt de udvalgte bygninger ligger i åbent land eller i byer, samt hvor detaljeret SAVEskemaet og foto-delen ønskes udfyldt. Prisen omfatter deltagelse i to evalueringsmøder. SAVE-registrering af omkring bygninger* kr Evalueringsmøder (2 stk) kr Løbende kvalitetssikring af SAVE-data kr I alt kr * Registreringsprisen pr. bygning anslås til at være kr. 120 for bygninger i større byer kr. 160 for bygninger i afgrænsede landsbyer kr. 200 for bygninger i det åbne land Eksempel på prioritering af registreringer: Prioritet Antal bygninger (total/estimeret antal 1-5'ere) Pris for fuld registrering af 1-5'ere Antal/andel der kan registreres for kr Afgrænset landsby / 660 Kr / 100% 2. Byer / 1050 Kr / 93% 3. Det åbne land / Kr / 0% Total / Kr / 44% 3.4 Pris på opload af data til FBB Opload af data til FBB er udskilt som en særlig opgave, idet denne er ganske svær at prissætte uden en kravsspecifikation. Dette skyldes, at det erfaringsmæssigt er svært at forudse tidsforbruget ved opload af store datasæt til FBB. COWI har således ved tidligere arbejde med opload SAVE-data til FBB oplevet, at systemet generelt har kørt relativt ustabilt og langsomt, og kan gå ned ved forsøg på at oploade mere end 100 registreringer ad gangen. På den baggrund må COWI p.t. prissætte opload til FBB til følgende overslagspriser:

14 14 SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE Udtræk fra COWI SAVE-database til csv-fil (FBB-format) kr pr. udtræk Opload af csv-fil til FBB kr. 500 pr. 100 registreringer Opload af ca bygninger vil ud fra denne prissætning koste kr Da der skal overføres et større antal SAVE-registreringer fra Syddjurs Kommune til FBB foreslår COWI, at der indledes en dialog med Syddjurs Kommune og Slotsog Kulturstyrelsen (deres teknisk driftsansvarlige for FBB). Formålet er at få afklaret, hvordan opload til FBB sker på en driftssikker måde. 3.5 Samlet pris Den samlede pris for gennemførelsen af projektet i de ovenfor beskrevne faser er følgende: Teknisk opsætning og drift (fem måneder) kr Testregistreringer (bygningsudvælgelse og karakterniveau) kr SAVE-registrering af omkring bygninger kr Opload af SAVE-data til FBB kr Total pris kr Alle nævnte priser er eksklusiv moms.

15 SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE 15 4 Optioner Ud over de ovenfor beskrevne SAVE-registrering tilbyder COWI en række optioner. 4.1 Fortsættelse af SAVE-registreringer Efter gennemførelsen af det antal SAVE-registreringer, der kan udføres under den økonomiske ramme for denne opgave, er der mulighed for at fortsætte driften af det digitale registreringssystem. Dvs. brug af app og visnings/ks-sider kan bruges til at foretage registrering af yderligere bygninger i det omfang der løbende er behov for og midler til det. Kommunen betaler en serviceafgift for hosting af SAVE-databasen inkl. teknisk support på brug af ipad og visnings/ks-sider. Pris kr pr. måned eller for et helt års drift. Der betales for indlæsning af evt. ekstra bygninger der skal indlæses i registreringssystemet. Pris kr pr. indlæsning uanset antal bygninger. Gennemførelsen af selve registreringerne kan foretages af en eller flere registratorer som Syddjurs Kommune selv vælger. Indeholdt i hostingpris er oprettelse af op til fem brugerlicenser til det digitale registreringssystem. Evt. opload af data til FBB betales særskilt og anslås at koste kr. 500 pr. 100 SAVE-registreringer. 4.2 SAVE temanotat og vurderingsnøgle På baggrund af den gennemførte SAVE-registrering kan der laves forskellige former for sammenfatninger og opsamling samt vejledninger, der kan bruges til det fredarettede SAVE-registreringer og arbejdet med bevaringsværdige bygninger i det hele taget. Notat som opsamler erfaringerne fra registreringen med henblik på overordnet karakteristik og gennemgående lokale temaer. Pris kr Udarbejdelse af en lokal vurderingsnøgle til brug for fremtidige registreringer. Pris kr

SAVE-REGISTRERING OG KULTURMILJØER I SYDDJURS KOMMUNE Tilbud. 4 PRISOVERSLAG... Error! Bookmark not defined. Syddjurs Kommune

SAVE-REGISTRERING OG KULTURMILJØER I SYDDJURS KOMMUNE Tilbud. 4 PRISOVERSLAG... Error! Bookmark not defined. Syddjurs Kommune Notat Syddjurs Kommune SAVE-REGISTRERING OG KULTURMILJØER I SYDDJURS KOMMUNE Tilbud 29. november 2016 Revideret 21. december 2016 Udarbejdet af PON Kontrolleret af LLU Godkendt af LLU INDHOLD 1 INDLEDNING...

Læs mere

1 Baggrund for notatet. 2 Metode til kortlægning af ungdomsboliger VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for notatet. 2 Metode til kortlægning af ungdomsboliger VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT HJØRRING KOMMUNE UNGDOMSBOLIGANALYSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund for notatet 1 2 Metode til kortlægning af ungdomsboliger

Læs mere

VALMUEVEJ 36, 3650 ØLSTYKKE

VALMUEVEJ 36, 3650 ØLSTYKKE OLIEBRANCHENS MILJØPULJE VALMUEVEJ 36, 3650 ØLSTYKKE PRISSÆTNING AF UNDERSØGELSER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR. DOKUMENTNR.

Læs mere

Udbud af det samlede beredskab på Djursland

Udbud af det samlede beredskab på Djursland Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner Udbud af det samlede beredskab på Djursland Tilbud Januar 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk

Læs mere

CYKLING OG DETAILHANDEL

CYKLING OG DETAILHANDEL ANSØGNING TIL "PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK" 2014 CYKLING OG DETAILHANDEL BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 5 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Overordnet

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

VEDVARENDE ENERGILØSNINGER PÅ LANDET

VEDVARENDE ENERGILØSNINGER PÅ LANDET DECEMBER 2014 REGION MIDTJYLLAND, REGIONAL UDVIKLING VEDVARENDE ENERGILØSNINGER PÅ LANDET NUVÆRENDE VARMEFORSYNINGSSTRUKTUR I REGION MIDTJYLLAND BILAGSRAPPORT TIL INSPIRATIONSKATALOG DECEMBER 2014 REGION

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /264e9d7c-3e

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /264e9d7c-3e file:///c:/adlib%20express/work/20151208t114245.293/20151208t114245.620/264e9d7c-3e50-4... Page 1 of 1 08-12-2015 From: iniz tvillinggaard Sent: 25-11-2015 15:21:15 To: info@avlu.dk; info@aoelu.dk CC:

Læs mere

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE PROJEKTNR. A087945

Læs mere

Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Tilbud

Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Tilbud Jobcenter Middelfart Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Marts 2011 COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 87 39 66 00 Telefax 87 39 66 60 wwwcowidk Jobcenter Middelfart Analyse

Læs mere

INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER

INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER FEBRUAR 2018 FAXE AFFALD A/S INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk EU-UDBUD REVIDERET TILBUDSLISTE -

Læs mere

NY DAGLIGVAREBUTIK I KOLDING

NY DAGLIGVAREBUTIK I KOLDING JANUAR 2015 INNOVATER NY DAGLIGVAREBUTIK I KOLDING OPLANDSANALYSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2015 INNOVATER NY DAGLIGVAREBUTIK

Læs mere

TRAFIKSELSKABERNES HJEMMESIDE TIL FASTLÆGGELSE AF BYOMRÅDER.

TRAFIKSELSKABERNES HJEMMESIDE TIL FASTLÆGGELSE AF BYOMRÅDER. FLEXDANMARK TRAFIKSELSKABERNES HJEMMESIDE TIL FASTLÆGGELSE AF BYOMRÅDER. ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1. Indledning 2 2.

Læs mere

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowidk ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD 7 TOTALRÅDGIVERAFTALE PROJEKTNR A061791 DOKUMENTNR 00 VERSION 01 UDGIVELSESDATO

Læs mere

KØRSELSANALYSE FOR FJORDSKOLEN INDHOLD. 1 Baggrund og formål. 1 Baggrund og formål 1. 2 Beskrivelse af elevkørslen i dag 2

KØRSELSANALYSE FOR FJORDSKOLEN INDHOLD. 1 Baggrund og formål. 1 Baggrund og formål 1. 2 Beskrivelse af elevkørslen i dag 2 AABENRAA KOMMUNE KØRSELSANALYSE FOR FJORDSKOLEN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund og formål 1 2 Beskrivelse

Læs mere

Vejledning i behandling af ansøgning om nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Vejledning i behandling af ansøgning om nedrivning af bevaringsværdige ejendomme Vejledning i behandling af ansøgning om nedrivning af bevaringsværdige ejendomme 1. Byggesagsbehandler modtager ansøgning om nedrivning af en ejendom i Varde kommune. 2. Hvis denne ejendom ifølge Kommuneplan

Læs mere

FUP ELLER FAKTA om de bevaringsværdige bygninger. Arne Høi / Arkitekt MAA, Centerleder / Center for Bygningsbevaring i RAADVAD

FUP ELLER FAKTA om de bevaringsværdige bygninger. Arne Høi / Arkitekt MAA, Centerleder / Center for Bygningsbevaring i RAADVAD FUP ELLER FAKTA om de bevaringsværdige bygninger Arne Høi / Arkitekt MAA, Centerleder / Center for Bygningsbevaring i RAADVAD Hvor mange bevaringsværdige bygninger er der i Danmark? a Hvor mange bevaringsværdige

Læs mere

BILAG 2. Notat. Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet. Skoleafdelingen og it-afdelingen.

BILAG 2. Notat. Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet. Skoleafdelingen og it-afdelingen. BILAG 2 Notat Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Skrevet af: Skoleafdelingen og it-afdelingen Dato: 12-01-2016 Forslag til prioritering af it-investeringer på

Læs mere

Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata

Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata Dette skema anvendes til høringssvar vedr. bekendtgørelser om anmeldelse af digitale forskningsdata hos statslige myndigheder Alle høringssvar bedes indført

Læs mere

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi.

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi. ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ISHØJ KOMMUNE KUNSTENS Ø, ISHØJ VVM SCREENING PROJEKTNR. A0 DOKUMENTNR. 1 VERSION 1 UDGIVELSESDATO

Læs mere

NYT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Dagligvarehandlen i Rønne 2. 3 Forbrugsforhold i Rønne Øst 2

NYT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Dagligvarehandlen i Rønne 2. 3 Forbrugsforhold i Rønne Øst 2 REMA 1000 NYT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Dagligvarehandlen i Rønne 2

Læs mere

Fredede bygninger. Del-, detalje-, og interiørfredning vil i det følgende blive benævnt Differentieret fredning

Fredede bygninger. Del-, detalje-, og interiørfredning vil i det følgende blive benævnt Differentieret fredning Side 1 af 5 Dette notat opsummerer Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskulturs betragtninger og forslag til ændringer i den gældende Lov om bygnings fredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Læs mere

30. oktober Sagsnr

30. oktober Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 30. oktober 2018 Bilag 2 - Notat om bevaringsværdige bygninger i udviklingsområderne og i Indre By, Christianshavn og Middelalderbyen

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL

RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL 11-2017 RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 11-2017 RINGSTED KOMMUNE

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring Faxe Kommune Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede COWI A/S Jens Chr S 8000 Aarhu Telefon 87 Telefax 87 wwwcowid Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Forslagene til vejføring

Læs mere

BYFORNYELSE I HERNING strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune

BYFORNYELSE I HERNING strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune BYFORNYELSE I HERNING 2017-2028 - strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune Byfornyelse i Herning 2017-2028 er udarbejdet i foråret 2016 og revideret i efteråret 2018 af Herning Kommune,

Læs mere

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE KOLDING KOMMUNE SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE RESUMÉ AF FORUNDERSØGELSER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Kolding Kommune har gennemført

Læs mere

De følgende spørgsmål fokuserer primært på kommunernes arbejde med de bevaringsværdige

De følgende spørgsmål fokuserer primært på kommunernes arbejde med de bevaringsværdige KOMMUNERNE OG DE BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER De følgende spørgsmål fokuserer primært på kommunernes arbejde med de bevaringsværdige bygninger og ikke på kommunernes samlede arbejde med den byggede kulturarv

Læs mere

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021.

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021. Plansekretariatet Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Telefon 55 36 36 36 Direkte 55 36 24 23 Fax. 55 36 25 00 post@vordingborg.dk www.vordingborg.dk Anne-Line Møller Sutcliffe Sagsnr: 2011-2168 Forslag

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET MAJ 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET MILJØRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

Næsgaard Markkort/AgroSat

Næsgaard Markkort/AgroSat Næsgaard Markkort/AgroSat Vejledning til administration af data i ver. 8.00 Udarbejdet specielt til brugere af Næsgaard Markkort ADVICER og AgroSat DataLogisk ApS, Stubbekøbingvej 41, 4840 Nørre Alslev

Læs mere

BYFORNYELSE I HERNING strategi for byfornyelse og forskønnelse i Herning Kommune. udkast

BYFORNYELSE I HERNING strategi for byfornyelse og forskønnelse i Herning Kommune. udkast BYFORNYELSE I HERNING 2017-2028 - strategi for byfornyelse og forskønnelse i Herning Kommune udkast Byfornyelse i Herning 2017-2028 er udarbejdet i foråret 2016 af Herning Kommune, By, Erhverv og Kultur.

Læs mere

EU-UDBUD Fjernelse af forbrændingsslagge. på Smidievej 22, 9574 Bælum Delentreprise A3 INDHOLD. 1 Underskrift m.v. 2. 2 Tilbudsliste Teknisk løsning 3

EU-UDBUD Fjernelse af forbrændingsslagge. på Smidievej 22, 9574 Bælum Delentreprise A3 INDHOLD. 1 Underskrift m.v. 2. 2 Tilbudsliste Teknisk løsning 3 SEPTEMBER 2015 REBILD KOMMUNE EU-UDBUD Fjernelse af forbrændingsslagge fra landejendommen på Smidievej 22, 9574 Bælum Delentreprise A3 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

2016 Kulturarvshåndbog

2016 Kulturarvshåndbog 2016 Kulturarvshåndbog Plan- og Boligudvalget, Kolding Kommune Indhold - Introduktion - BYGNING o Fredet o Bevaringsværdig - Kulturmiljø - Bevarende lokalplan - Bygningsfornyelsesstøtte - Oversigt over

Læs mere

AKTIVITETSANALYSE I IDRÆTSHALLER INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Metode Målesikkerhed 2. 3 Resultater Generelle resultater 5

AKTIVITETSANALYSE I IDRÆTSHALLER INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Metode Målesikkerhed 2. 3 Resultater Generelle resultater 5 HILLERØD KOMMUNE AKTIVITETSANALYSE I IDRÆTSHALLER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9 Aalborg TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk RESULTATOPGØRELSE INDHOLD 1 Indledning 2 2 Metode 2 2.1 Målesikkerhed

Læs mere

SOLCELLEANLÆG PÅ ØBRO95

SOLCELLEANLÆG PÅ ØBRO95 SOLCELLEANLÆG PÅ ØBRO95 FUNKTIONSUDBUD - HOVEDENTREPRISE TILBUDSLISTE - BILAG 2 JULI 2012 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

A.C. Meyers Vænge (afsnit i Tillæg nr. 8) Bispeparken (afsnit i Tillæg nr. 8) Lygten (afsnit i Tillæg nr. 8)

A.C. Meyers Vænge (afsnit i Tillæg nr. 8) Bispeparken (afsnit i Tillæg nr. 8) Lygten (afsnit i Tillæg nr. 8) Bilag 5 KØBENHAVNS KOMMUNE AFKOBLING AF REGNVAND ESTIMAT PÅ OMKOSTNINGER VED AFKOBLING AF REGNVAND I TRE UDVLAGTE KLOAKOPLANDE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER

Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER VEJLEDNING Bilaget udfyldes på baggrund af de af tilbudsgiver tilbudte priser i bilag 13.1. Tilbudsgiverne skal udfylde bilag 13.1 med henblik på en beregning af den

Læs mere

Realdania. Realdania er en forening som støtter projekter i det byggede miljø, for at øge livskvaliteten hos borgerne.

Realdania. Realdania er en forening som støtter projekter i det byggede miljø, for at øge livskvaliteten hos borgerne. Realdania Realdania er en forening som støtter projekter i det byggede miljø, for at øge livskvaliteten hos borgerne. Den filantropiske strategi er forankret i 5 programmer: Rum for alle Mulighedernes

Læs mere

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 10 THORSAGER. Juli 2012

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 10 THORSAGER. Juli 2012 UDKAST 05 12 07 09 10 06 02 03 11 08 04 01 PROJEKTKATALOG LANDSBYER Juli 2012 PLANDISTRIKT 10 THORSAGER INDHOLD BAGGRUND & Formål 3 PROJEKTER I KATALOGET 3 LANDSBYER Fårup 4 SAMMENFATNING FOR 10 THORSAGER

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Metode 2. 3 Spørgeskemaets indhold 2

BRUGERUNDERSØGELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Metode 2. 3 Spørgeskemaets indhold 2 KOLDING KOMMUNE BRUGERUNDERSØGELSE TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Metode 2 3 Spørgeskemaets indhold

Læs mere

Ledelsens vejledning

Ledelsens vejledning DI-version 2015-03-19 PL Problemløsning Alle rettigheder tilhører DI 3-4-1 - PL - Ledelsens Vejledning - 2015-03-19 side 1 af 5 Instruktion til kaizenleder Rettigheder DI ejer alle rettigheder til denne

Læs mere

It-provenu 2017 og 2018: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet

It-provenu 2017 og 2018: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Notat Vedrørende: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Sagsnavn: Anvendelse af IT-provenu/midler til IT-udvikling Sagsnummer: 17.00.00-G01-84-16 Skrevet af: Lone Thomsen, Bent

Læs mere

UDVIDELSE AF PLANLAGT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Planlovens regler 2

UDVIDELSE AF PLANLAGT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Planlovens regler 2 NORDICOM A/S UDVIDELSE AF PLANLAGT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Planlovens

Læs mere

Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation.

Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation. HLA 11. juli 2012 Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation. Dette notat indeholder kravspecifikationen til offentligt udbud vedrørende Fuldt Digitale Planer og udgør således bilag

Læs mere

Tillæg nr. 10. Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021

Tillæg nr. 10. Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Tillæg nr. 10 Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Tillæg nr. 10 til Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Vordingborg Kommune Valdemarsgade

Læs mere

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835 NOTAT TITEL Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene i Lerbækken. DATO 27. marts 2015 TIL Frederikshavn Kommune KOPI Golfparken A/S FRA Henrik Brødsgaard, COWI PROJEKTNR A059835

Læs mere

KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 1 Sammenfatning 2. 2 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 4

KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 1 Sammenfatning 2. 2 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 4 REGION HOVEDSTADEN KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk LOKALISERING VED PRØVESTENSCENTRET

Læs mere

Kortlægning af forekomsten af Rynket rose (Rosa rugosa) indenfor en række specificerede naturområder langs Vestkysten.

Kortlægning af forekomsten af Rynket rose (Rosa rugosa) indenfor en række specificerede naturområder langs Vestkysten. NOVEMBER 2013 NATURSTYRELSEN VESTJYLLAND, MILJØMINISTERIET Kortlægning af forekomsten af Rynket rose (Rosa rugosa) indenfor en række specificerede naturområder langs Vestkysten. ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 17-05-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Protokol Mandag den 17 maj 2010 kl 08:15 afholdt Udviklings- og Strategiudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

TRAFIK TIL LOKALPLANOMRÅDE 88 OG 89 BASERET PÅ FORELIGGENDE DATA INDHOLD. 1 Indledning og forudsætninger. 1 Indledning og forudsætninger 1

TRAFIK TIL LOKALPLANOMRÅDE 88 OG 89 BASERET PÅ FORELIGGENDE DATA INDHOLD. 1 Indledning og forudsætninger. 1 Indledning og forudsætninger 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIK TIL LOKALPLANOMRÅDE 88 OG 89 BASERET PÅ FORELIGGENDE DATA ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

SOLCELLEANLÆG PÅ TEKNIKBYGNING, TÅRNBY RENSEANLÆG

SOLCELLEANLÆG PÅ TEKNIKBYGNING, TÅRNBY RENSEANLÆG SOLCELLEANLÆG PÅ TEKNIKBYGNING, TÅRNBY RENSEANLÆG FUNKTIONSUDBUD - HOVEDENTREPRISE TILBUDSLISTE - BILAG 2 SEPTEMBER 2013 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

Brugervejledning til SAVE V. 5.01 Århus Kommune. Teknik og Miljø. januar 2006

Brugervejledning til SAVE V. 5.01 Århus Kommune. Teknik og Miljø. januar 2006 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og formål... 3 Systemets indhold... 3 1. Opslag via adresse... 4 2. Informationer fra ejendomsregistrene... 5 3. Vurdering af bevaringsværdi... 6 4. Fotos...

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation i Assens Kommune

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation i Assens Kommune NOVEMBER 2013 ASSENS AFFALD & GENBRUG A/S EU-udbud - Indsamling af dagrenovation i Assens Kommune VURDERINGSNOTAT 2 SIDEORDNEDE BUD ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

Bygningskultur. Lyngby Taarbæk har i flere år haft en arkitekturpolitik beskrevet i kommuneplanen.

Bygningskultur. Lyngby Taarbæk har i flere år haft en arkitekturpolitik beskrevet i kommuneplanen. Bygningskultur Arkitekturpolitik Hvad er arkitektur? Hvad er kvalitet? Hvad kan kommunen gøre? Handlinger Fredede og bevaringsværdige bygninger Udpegede bevaringsværdige bygninger Kulturhistorie 2 3 4

Læs mere

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 6. udpegning af bevaringsværdige bygninger -i den tidligere Birkerød Kommune

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 6. udpegning af bevaringsværdige bygninger -i den tidligere Birkerød Kommune Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 6 udpegning af bevaringsværdige bygninger -i den tidligere Birkerød Kommune HØRING: Forslag til Kommuneplantilllæg 6 er i høring fra den 4. oktober 2016 til og med den 29.

Læs mere

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk Steder med sjæl Idébank til aktiviteter i udstillingen side 1 Indholdsforetegnelse Indledning side 3 Platforme i udstillingen side 4 Samarbejdspartnere og målgrupper side 5 Ideer til brug af kulturarvscruiseren

Læs mere

EMISSIONSFAKTORER FOR FLY OG FÆRGER FREM MOD 2080 INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Antagelser Færger Fly 3

EMISSIONSFAKTORER FOR FLY OG FÆRGER FREM MOD 2080 INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Antagelser Færger Fly 3 EMISSIONSFAKTORER FOR FLY OG FÆRGER FREM MOD 2080 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Antagelser 2 2.1 Færger

Læs mere

CAREArkiv. -Pligtaflevering af arkivdata fra RAMBØLL CARE.

CAREArkiv. -Pligtaflevering af arkivdata fra RAMBØLL CARE. -Pligtaflevering af arkivdata fra AMBØLL CAE. Pligtaflevering af CAE arkivdata hvorfor det? Da ambøll CAE er omfattet af lov om behandling af personoplysninger og endvidere opfylder kriterier for aflevering,

Læs mere

Egil Fischers Ferieby

Egil Fischers Ferieby Lokalplan med fokus på bevaring af Egil Fischers Ferieby OPSTARTSMØDE 31. MAJ 2019 Lokalplan for Egil Fischers Ferieby - Program Program: 10:00 Velkomst ved Grundejerforeningen Femmøller Strand og Syddjurs

Læs mere

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3 OKTOBER 2017 RINGSTED KOMMUNE INDKØB AF MATERIEL EU-UDBUD - TILBUDSLISTE - BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Oplysninger om

Læs mere

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. maj 2015 Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.1013, Bevarende lokalplan for

Læs mere

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt:

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt: NOTAT 2016.12.13 SDS MOWI/ABRA Version 1.0 Notat vedr. principper for telemedicin 1. Indledning Der er igennem de seneste år gennemført en række storskalaprojekter vedr. telemedicin. Især projektet TeleCare

Læs mere

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4 REGION HOVEDSTADEN TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BASERET PÅ UDTRÆK FRA DEN NATIONALE TRANSPORTVANEUNDERSØGELSE

Læs mere

Danmarks Statistik Den 31. maj 2017 KRAVSPECIFIKATION for anbringelsesstatistik

Danmarks Statistik Den 31. maj 2017 KRAVSPECIFIKATION for anbringelsesstatistik Danmarks Statistik Den 31. maj 2017 KRAVSPECIFIKATION for anbringelsesstatistik Kontakt: Poul Erik Petersen, pep@dst.dk, tlf. 39 17 34 27 1. Indledning I denne kravspecifikation er specificeret, hvilke

Læs mere

VEJLEDNING. Bilaget skal udfyldes af tilbudsgiver på baggrund af vedlagte skabelon. Mindstekrav: Priser skal afgives i de angivne skemaer.

VEJLEDNING. Bilaget skal udfyldes af tilbudsgiver på baggrund af vedlagte skabelon. Mindstekrav: Priser skal afgives i de angivne skemaer. BILAG 13 PRISER VEJLEDNING Bilaget skal udfyldes af tilbudsgiver på baggrund af vedlagte skabelon. Mindstekrav: Priser skal afgives i de angivne skemaer. Der skal angives pris i alle skemaer. Er prisen

Læs mere

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning A. A 1.1. Banedanmark Ingen kommentar A 1. Meddeler at Banedanmark

Læs mere

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3 OKTOBER 207 RINGSTED KOMMUNE INDKØB AF MATERIEL EU-UDBUD. REVIDERET TILBUDSLISTE AF 7. NOVEMBER 207 - BILAG ADRESSE COWI A/S Havneparken 700 Vejle TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

WorldTrack Elektronisk

WorldTrack Elektronisk 2016 WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE V.1 (FEB 2017) WORLDTRACK Ejby industrivej 2, 2600 Glostrup Indhold Indledning... 2 PC Version... 2 Login... 2 Setup...5 SKAT kørselssatser...5 Opret ny bruger...

Læs mere

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager I nedenstående Vejledning en pdf-fil - er der mange nyttige links til medlemmer af byforeninger og borgere, som gerne vil

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV ADRESSE

Læs mere

Lokalplan med fokus på bevaring af. Egil Fischers Ferieby

Lokalplan med fokus på bevaring af. Egil Fischers Ferieby Lokalplan med fokus på bevaring af Egil Fischers Ferieby Proces Lokalplanens formål At opdatere SAVE registreringer som blev fastlagt i forbindelse med udarbejdelse af Kommuneatlas Ebeltoft fra 1999, og

Læs mere

KRAVSPECIFIKATION. Miljøstyrelsens udbud af Referencelaboratorium på området støj og vibrationer

KRAVSPECIFIKATION. Miljøstyrelsens udbud af Referencelaboratorium på området støj og vibrationer Miljøstyrelsen KRAVSPECIFIKATION Miljøstyrelsens udbud af Referencelaboratorium på området støj og vibrationer Bilag 4 til udbudsbetingelser, EU-udbud: 2015/S 177-321404 2 1. Indledning Miljøstyrelsen

Læs mere

Version oktober Oplysninger om ansøger. Initiativtager/gruppe/forening: Fanø Kommune. Kontaktperson: Anne Bjerggaard. Adresse: Skolevej5-7

Version oktober Oplysninger om ansøger. Initiativtager/gruppe/forening: Fanø Kommune. Kontaktperson: Anne Bjerggaard. Adresse: Skolevej5-7 Version oktober 2016 Ansøgningsskema til Bevaringsfonden Fanø Puljen kan søges til formål, der ligger inden for Fondens formålsparagraf. Læs mere i Fondens vedtægter, der findes på [LINK INDSÆTTES]. Bemærk:

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ AARHUS KOMMUNE BERING-BEDER VEJEN AFKLARENDE SPØRGSMÅL VEDRØRENDE TRAFIKSTØJ (FORSLAG A) ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt.

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt. 12. november 2008/Lars Hulbæk MedCom6, projektlinie 3 Sundhedsdatanettet (SDN) - siden sidst Driftsstatus Driften af SDNs knudepunkt fungerer fortsat tilfredsstillende og der er ikke konstateret driftsudfald

Læs mere

Projektgruppen finder det væsentligt at påpege, at digitaliseringen af bygningsdriften bygger på en flerstrenget strategi, som indebærer

Projektgruppen finder det væsentligt at påpege, at digitaliseringen af bygningsdriften bygger på en flerstrenget strategi, som indebærer Notat Projekt Kunde Fremtidig organisering af bygningsdriften på Aarhus Universitet Aarhus Universitet Rambøll Management A/S Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Århus N Danmark Emne Fra Til Visioner for digitalisering

Læs mere

Bygningsforbedringsudvalget. Årsberetning og regnskab 2013. Kultur, Miljø & Erhverv, februar 2014/aho Sagsnr. 11/7660

Bygningsforbedringsudvalget. Årsberetning og regnskab 2013. Kultur, Miljø & Erhverv, februar 2014/aho Sagsnr. 11/7660 Bygningsforbedringsudvalget Årsberetning og regnskab 2013 Kultur, Miljø & Erhverv, februar 2014/aho Sagsnr. 11/7660 Årsberetning 2013 for Bygningsforbedringsudvalget i Aabenraa Kommune Lovgrundlag Lov

Læs mere

Identifikation af planer der ikke findes i PlansystemDK vha. datasættet... 9

Identifikation af planer der ikke findes i PlansystemDK vha. datasættet... 9 Vejledning i brug af Tingbogsudtrækket Version 1.0 af 1. juli 2009 Indhold Indledning... 1 Planer i Tingbogen... 2 Planer i PlansystemDK... 3 Sammenhæng mellem Tingbogen og PlansystemDK... 3 Datastruktur...

Læs mere

Grafdage Feltregistrering

Grafdage Feltregistrering Grafdage 2018 Feltregistrering Selv om rejsen fra papir til digital format har stået på i årtier, så er behovet for registrering langt fra dækket. Faktisk ser det ud til at behovet stiger, og især inden

Læs mere

GIS-OIS INTEGRATION BRUGERMANUAL, VERSION 2 I G I S 2 0 0 8

GIS-OIS INTEGRATION BRUGERMANUAL, VERSION 2 I G I S 2 0 0 8 GIS-OIS INTEGRATION BRUGERMANUAL, VERSION 2 I G I S 2 0 0 8 GIS-OIS integration BRUGERMANUAL Udarbejdet for: Titel: Dokumenttype: I GS GIS-OIS integration Brugermanual Software manual Udgave: 1 Dato: 20-05-2008

Læs mere

REDEGØRELSE VEDR.: INDHOLDSFORTEGNELSE. Aalborg Kommune. Vadum Skole

REDEGØRELSE VEDR.: INDHOLDSFORTEGNELSE. Aalborg Kommune. Vadum Skole Aalborg Kommune Vadum Skole REDEGØRELSE VEDR.: ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Påbud om at forbedre indeklima mht. luftkvalitet og

Læs mere

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig BANEDANMARK NIVEAUFRI UDFLETNING RINGSTED VEST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VISUALISERINGER INDHOLD 1 Indledning 1 2 Projektleverancer

Læs mere

Bygningsforbedringsudvalget. Årsberetning og regnskab 2014. Kultur, Miljø & Erhverv, februar 2015/fsw Sagsnr. 13/41901

Bygningsforbedringsudvalget. Årsberetning og regnskab 2014. Kultur, Miljø & Erhverv, februar 2015/fsw Sagsnr. 13/41901 Bygningsforbedringsudvalget Årsberetning og regnskab 2014 Kultur, Miljø & Erhverv, februar 2015/fsw Sagsnr. 13/41901 Årsberetning 2014 for Bygningsforbedringsudvalget i Aabenraa Kommune Lovgrundlag Lov

Læs mere

FUTURE FOOD INNOVATION

FUTURE FOOD INNOVATION SPETEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND FUTURE FOOD INNOVATION TILLÆG TIL SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016

Læs mere

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 02 HORNSLET. Juli 2011

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 02 HORNSLET. Juli 2011 UDKAST 05 12 07 09 10 06 02 03 11 08 04 01 PROJEKTKATALOG LANDSBYER Juli 2011 PLANDISTRIKT 02 HORNSLET INDHOLD D Baggrund & Formål 3 Projekter i kataloget 3 LANDSBYER Eskerod 4 Krajbjerg 8 SAMMENFATNING

Læs mere

Udarbejdelse af udviklingsplaner for alle interesserede landsbyer i Nyborg Kommune

Udarbejdelse af udviklingsplaner for alle interesserede landsbyer i Nyborg Kommune Udarbejdelse af udviklingsplaner for alle interesserede landsbyer i Nyborg Kommune Baggrund og motivation Det er et mål i kommuneplanen, at der skal udarbejdes udviklingsplaner for de 9 byzonelandsbyer

Læs mere

Opsætning på PC Luk Navision. På skrivebordet højreklikkes på Navision ikonet. Herefter vælges Rediger.

Opsætning på PC Luk Navision. På skrivebordet højreklikkes på Navision ikonet. Herefter vælges Rediger. Overførsel af købsordre til GRENE (Simpel) Fra købsordren dannes en fil, som typisk placeres lokalt på brugerens PC eller på et fællesdrev, som alle brugere har adgang til. På Grenes webshop trækker man

Læs mere

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5 Indhold Datatransport... 2 Import & Eksport af data... 2 Generelt... 2 Import/eksport.... 4 Felter i Import og Eksport... 5 Trykknapper til Import og Eksport... 7 1 Alle... 7 2 Slet... 7 3 Editor... 7

Læs mere

TILFLYTTERANALYSE NOVEMBER 2012 LEJRE KOMMUNE STATISTISK ANALYSE AF FLYTTEMØNSTRE INTERVIEWUNDERSØGELSE. Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

TILFLYTTERANALYSE NOVEMBER 2012 LEJRE KOMMUNE STATISTISK ANALYSE AF FLYTTEMØNSTRE INTERVIEWUNDERSØGELSE. Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2012 LEJRE KOMMUNE TILFLYTTERANALYSE STATISTISK ANALYSE AF FLYTTEMØNSTRE INTERVIEWUNDERSØGELSE

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 TNHA, JBAK VIFO VIFO

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 TNHA, JBAK VIFO VIFO KØBENHAVNS KOMMUNE PARKERINGSOMRÅDET - BRUGER- OG HOLDNINGSUNDERSØGELSE 2017 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SUPPLERENDE BEREGNINGER

Læs mere

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0 Integrationen - og Mamut ServiceSuite Vejledning version 2.0 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Generel Systemopsætning... 3 Vare eksport... 3 Ordreimport og Import af priser... 4 Opret aftale... 4

Læs mere

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2 LEMVIG KOMMUNE ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPDATERET REDEGØRESE FOR EFTERSYN, TILSTANDSVURDERING

Læs mere

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. september 2015 Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr.1013, Bevarende lokalplan for

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

VEJLEDNING FOR KOMPE- PATOBANKEN VIA CYRES

VEJLEDNING FOR KOMPE- PATOBANKEN VIA CYRES VEJLEDNING FOR KOMPE- TENCECENTRENE TIL SØGNING I PATOBANKEN VIA CYRES Maj - 2012 Indholdsfortegnelse Generelt...2 Opsætning af parametre...3 Gem opsætning af parametre...5 Opsætning af Felter...5 Print...6

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere