1. Godkendelse af dagsorden - Dagsordenen er godkendt med en enkelt tilføjelse til punkt 5 om at nedsætte et udvalg om bibliometri.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Godkendelse af dagsorden - Dagsordenen er godkendt med en enkelt tilføjelse til punkt 5 om at nedsætte et udvalg om bibliometri."

Transkript

1 Møde den: 11. juni 2015 kl Forskerhuset 1586, lokale 114 Referat fra forskningsudvalgsmøde Referat UDKAST Til stede: Per Stounbjerg (PS), Jacob Lund (JL), Ole Togeby (OT), Sten Vikner (SV), Jakob Wamberg (JW), Niels Lehmann (NL), Henrik Skov Nielsen (HN), Hanne Bruun (HB), Birgit Eriksson (BE), Jakob Ladegaard (JLA) og Cecilie Asaa (ref.) Afbud: Hans Lauge Hansen (HH), Steen Bille Jørgensen (SJ), Anders Albrechtslund (AA), Anne Marit Waade (AW), Katrine Solvang (KS), Tine Arsinevici (TA) og Søren Pold (SP) Gæst til punkt 9: Marianne Rasmussen (MR) 1. Godkendelse af dagsorden - Dagsordenen er godkendt med en enkelt tilføjelse til punkt 5 om at nedsætte et udvalg om bibliometri. Dato: 11. juni Godkendelse af referat (bilag 1) - Referatet er godkendt, idet sidste sætning i pkt. 8 i udkastet slettes. Side 1/5 3. Evaluering af forskningsprogrammerne (bilag 2) PS orienterede om, at vi skal indsende et sammenfattet skriv til fakultetet i juni. Derfor bad han alle forskningsprogramlederne om at sende en endelig evaluering af forskningsprogrammerne til ham senest den 19. juni. PS laver en sammenfatning, som han sender til fakultetet sammen med evalueringerne. Der har været skiftende besvarelssprocent i evalueringsprocessen. Grunden til dette var der flere bud på blandt udvalgets medlemmer. Blandt andet at enhederne finder evalueringsprocessen bureaukratisk. At formen ikke fungerer, og at der er en træthed blandt forskerne i forhold til at tale om organisation. Nogle finder evalueringen irrelevant. Andre synes ikke, de reelt har indflydelse i forskningsudvalget, eller at de mangler gennemsigtighed, og derfor er ligeglade med evalueringen. Derudover blev det nævnt, at det kan være et problem, at evalueringen ikke er anonymiseret, fordi man kan komme til at lægge sig ud med sin forskningsprogramleder. Den lave svardeltagelse er dog ikke nødvendigvis et udtryk for, at forskerne er utilfredse med forskningsprogrammerne. PS opsummerede de indsendte skriftlige evalueringer: Der meldes om, at forskningsprogrammerne har åbnet for et nyttigt rum, hvor der er plads til udelukkende at fokusere på forskning. Det giver nye faglige perspektiver og samarbejder også på tværs af fag. Der var mere blandede vurderinger af betydningen af programmerne for strategiske mål som publikationer, internationalisering og ekstern finansiering. Forskningsmål bliver realiseret selv Aarhus Universitet Aarhus Universitet Nordre Ringgade Århus C Tlf.: Fax: au@au.dk

2 uden programmerne. Problematikker omkring kommunikation og indflydelse har ikke fundet en færdig løsning, meddeler medlemmerne. Mange ser de mindre forskningsenheder som mere meningsfyldte. Flere angiver også, at programmerne skaber problemer i forhold til kernefagligheder. Det sidste er et emne, der skal belyses nærmere. Side 2/5 Det førte til en snak blandt udvalgets medlemmer om, at et væsentligt udbytte af forskningsprogrammerne er tværfaglige samarbejder og den socialt-faglige dimension. Det er en stor fordel, at forskerne mødes på tværs, lærer nye forskere at kende og får følelsen af at have et forskningssammenhold. Det er med til at bryde ensomhedskulturen og passer godt til juniorforskernes mere udadvendte og samarbejdende kultur. Det er dog svært at mødes i de store forskningsprogrammer, og derfor lagde flere i udvalget vægt på, at de mindre enheder fungerer bedst. Til gengæld er programmerne gode til at organisere enhederne. Andre punkter, der blev fremhævet, var: Nogle programmer har initieret nye enheder Programledernes MUS-samtaler med juniorforskere gav fx ph.d. et magtfrit forum PS konkluderede, at der har været skiftende tilfredshed med, hvordan programmerne har performet, og at det skal overvejes, om de alle skal fortsætte i samme form. 4. Fremtidig forskningsorganisering ved IÆK Processen mod den fremtidige forskningsorganisering forventes at løbe gennem august. Diskussionerne fra forskningsudvalget præsenteres i institutforum. Efterfølgende kan de kvalificeres af en skrivegruppe, der beskriver mulige modeller. NL fortalte, at der sigtes mod et fakultetsseminar i august, hvor organiseringen drøftes. Det skal afklares, hvilke dele af forskningen der kan koordineres i fakultetsregi samtidig med at spørgsmålet om forskningsorganisering stadig grundlæggende er op til de enkelte institutter. PS fremhævede fra evalueringerne et ønske om, at forskningen synliggøres, fx ved at bevare et forskningsudvalg. Fælles er også ønsket om at give enhederne gode arbejdsvilkår, gerne på tværs af institutterne. Nogle forskningsprogrammer vil gerne fortsætte, mens andre taler for andre organisationsformer end de nuværende programmer. Flere fremhæver nødvendigheden af et intranet for at sikre kommunikationsvejene. Det bliver efterspurgt, og folk prøver at finde på egne løsninger bl.a. via BlackBoard. PS opsummerede 3 modeller til organisering af forskningsprogrammerne:

3 1. Forskningen bindes til lokationer/afdelinger og fag. 2. De overordnede programmer droppes og forskningen organiseres i aktive enheder, som selv vælger repræsentation. 3. Den nuværende organisering fortsætter med en blanding af forskellige principper, men med ændrede programmer. Side 3/5 Et centralt spørgsmål ift. repræsentation og arbejdsmåde er programmernes størrelse. Der er formentlig både et minimum og et maksimum for en rimelig repræsentation. Det gælder også, hvis repræsentanter for enheder skal kunne tale med autoritet i et udvalg. NL opsummerede, at der efterspørges en fleksibel model. Substans og størrelse skal hurtigt op at vende efter sommer også i forhold til repræsentationslogikken, så det kan falde på plads. 5. Politik for forskningssemestre (bilag 3) Der blev fremlagt et forslag til en politik hvilende på ensartede principper for hele instituttet, hvor forskningssemestre tildeles af et udvalg efter ansøgning begrundet i forskningsplaner samt opsparet merarbejde. Målet var ensartethed og transparens. Der var ikke konsensus om forslaget. Nogle mente, at politikken kunne opfattes som en mistrosmodel over for forskerne, andre at politikken er sat i verden for at sikre en mere retfærdig fordeling af forskningssemestre, altså nærmere en mistro over for ledelsens egenrådighed. NL forklarede at udkastet til politikken er blevet lavet, fordi der er en byld af overarbejde og et ønske om at få ensartethed ind på instituttet for at komme bylden til livs. Der har hersket forskellige modeller på de tidligere institutter. Frit slag/forventningsafstemningssnak (IMV), semestre efter ansøgning (NOBEL) og tentative tidsplaner (Kasernen). PS foreslog, at man genovervejede papiret i ledelsen. En mulighed kan være, at man trækker ideen om en fælles politik tilbage og i stedet forpligter afdelingerne til at skabe transparente politikker og procedurer. 6. Udvalg om bibliometri For at afklare, hvad der er relevante strategiske satsninger ift. publikationer og bibliometri nedsættes der et institutudvalg med fakultetsdeltagelse. Nedsættelsen sker via skriftlig rundsendelse af kommissorium og forslag til medlemmer.

4 Til orientering 7. Programbudgetter Langt de fleste programbudgetter er blevet godkendt. Der er en stor forskel mellem budgetterne, og hvad de bruges til. De går fra til kr. Side 4/5 8. Resultat af forskningspulje Materialet var ikke blevet klar inden mødet, da der manglede enkelte forhandlinger med afdelingslederne om frikøb. En oversigt over uddelingerne blev runddelt. PS vurderede processen som frugtbar og nyttig. Ansøgningerne viser om en stor initiativrigdom. På den baggrund er det værd at overveje, om der også i 2016 kan være økonomisk råderum til en forskningspulje denne gang med en tidligere ansøgningsfrist. Det kan indgå i budgetovervejelserne til efteråret. 9. Nye MSO professorater Der er kommet i alt 28 ansøgninger. 5 af ansøgningerne er blevet prioriteret. En afgørelse bliver først meldt ud, når kaldelses- og bedømmelsesprocessen er helt færdig. 10. Nordic EURAXESS Conference v. Marianne Rasmussen Euraxess er et netværk bestående af institutioner i 40 EU lande, som samarbejder om at understøtte international forskermobilitet ( Better Careers and More Mobility ), gennem fælles standarder og gode arbejdsforhold for internationale forskere (jobbank, servicecentre, kontaktformidling, pensionsforhold, etc.). Konferencen var for TAP er og handlede om international forskermobilitet. Der er udfordringer i Norden bl.a. pga. sprogbarrierer. Konferencen er blevet afholdt 3 gange i nordisk regi og afholdes i Finland næste gang. MR delte et ark ud med de vigtigste pointer fra konferencen (bilag 4). Nogle af emnerne fra konferencen, der har relevans for forskningsudvalget er: 1. Resaver, en europæisk pensionsfond, der gør det muligt at opspare pension uanset hvilket EU-land, man arbejder i som forsker. 2. HR afdelingen på AU bør have mere viden til at understøtte internationale forskere med information om hvilke muligheder, de har, når de rejser ud, eller når AU henter forskere til DK. 3. MR foreslog at man kan lave små reklamefilm om forskere på instituttet, der fortæller om deres tilknytning til og forskning på instituttet.

5 MR vil fremsende links, der synliggør, hvad forskerne og administrationen kan bruge EURAXESS til. Side 5/5 De vigtigste links fra konferencen er: Euraxess: Nordforsk: NordForsk støtter forsknings- og infrastruktur-programmer, og det er et krav, at et projekt kun støttes, hvis det gavner mere end én (nordisk) partner. Resaver: En europæisk pensionsfond som vil gøre det muligt for europæiske forskere at optjene pension uanset hvilket EU land man befinder sig i. - bliver operationel fra juli Evt. Der er god succesrate med at få penge til forskningsprojekter fra FKK i denne omgang. 3 kollektive AU-projekter har fået bevillinger hjem. To af dem i 6 mio. kr. klassen er fra IÆK med Jacob Lund hhv. Bodil Marie Thomsen som hovedansøgere.

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. februar 2015 Forskerhuset, Kasernen Referat fra møde i Forskningsudvalget

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. februar 2015 Forskerhuset, Kasernen Referat fra møde i Forskningsudvalget Møde den: 18. februar 2015 Forskerhuset, Kasernen Referat fra møde i Forskningsudvalget Referat Til stede: Søren Pold (SP), Hanne Bruun (HB), Jakob Ladegaard (JLa), Jacob Lund (JL), Steen Bille Jørgensen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden HH bad om at få et nyt punkt 5 på dagsordenen: Anne Marie Pahuus henvendelse om coaching af forskningsprojekter.

1. Godkendelse af dagsorden HH bad om at få et nyt punkt 5 på dagsordenen: Anne Marie Pahuus henvendelse om coaching af forskningsprojekter. Møde den: 22. oktober 2012 Kasernen 414 Forskningsudvalgsmøde REFERAT Til stede: Til stede: Hans Lauge Hansen (HH), Ole Togeby (OT), Henrik Skov Nielsen (HN), Jacob Lund (JL), Søren Pold (SP), Hanne Karina

Læs mere

REFERAT. Møde den: 27. november 2012 Kasernen 414 Forskningsudvalgsmøde

REFERAT. Møde den: 27. november 2012 Kasernen 414 Forskningsudvalgsmøde Møde den: 27. november 2012 Kasernen 414 Forskningsudvalgsmøde REFERAT Til stede: Hans Lauge Hansen (HH), Ole Togeby (OT), Pernille Hermann (PH), Jacob Lund (JL), Søren Pold (SP), Hanne Karina Bruun (HB),

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer:

Læs mere

Politik for frikøb til forskning

Politik for frikøb til forskning Politik for frikøb til forskning Baggrund og formål Bestræbelsen på at opnå yderligere ekstern finansiering af instituttets aktiviteter er et af de vigtigste strategiske mål for Institut for Æstetik og

Læs mere

Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

Forskningsorganisering ved IKK

Forskningsorganisering ved IKK Forskningsorganisering ved IKK Notat Overordnede principper De overordnede principper i instituttets forskningsorganisering er følgende: 1. Forskningsorganiseringen skal give plads til og anerkende den

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3. IKS LSU Møde d. 19. august 2015 kl. 10.00-12.00 Mødested: 1467/416 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Marie Vejrup Nielsen, Anne Line Dalsgård, Jeppe Büchert Netterstrøm,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

BILAG TIL AFTALE MELLEM AARHUS UNIVERSITET OG REGI- ONSHOSPITALERNE I REGION MIDTJYLLAND

BILAG TIL AFTALE MELLEM AARHUS UNIVERSITET OG REGI- ONSHOSPITALERNE I REGION MIDTJYLLAND BILAG TIL AFTALE MELLEM AARHUS UNIVERSITET OG REGI- ONSHOSPITALERNE I REGION MIDTJYLLAND Aftale om tilknytningsformer Regionshospitalerne, regionspsykiatrien og Præhospitalet i Region Midtjylland er med

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces REFERAT Den 23. august 2011 Kl. 10-12 AU Strategis mødelokale, bygning 1431, lokale 223 Deltagere: Jørgen Jørgensen, Flemming

Læs mere

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt.

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt. Møde i Forskningsudvalget den: 9. december 2013, kl. 10.00 12.00 Sted: B101a REFERAT Deltagere: Dorte Marie Søndergaard, Lena Lindenskov, Claus Holm, Cathrine Hasse, Karen Valentin, Rie Thomsen, John Krejsler,

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat Mødeleder: Bjarke Paarup/ Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 24. februar 2016 Varighed: 12.00-13.45 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 3. oktober 2012 k Nobelparken Lokalt samarbejdsudvalg på IÆK REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 3. oktober 2012 k Nobelparken Lokalt samarbejdsudvalg på IÆK REFERAT Møde den: 3. oktober 2012 k. 14.15 Nobelparken Lokalt samarbejdsudvalg på IÆK REFERAT Fra A-siden deltog: Niels Lehmann (NL), Ken Henriksen (KH) og Jody Pennington (JP) Fra B-siden deltog:, Edvin Kau (EK),

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. juni 2015, kl Sted: D118 REFERAT

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. juni 2015, kl Sted: D118 REFERAT Møde den: 18. juni 2015, kl. 10.00 12.00 Sted: D118 REFERAT Deltagere: Dorte Marie Søndergaard, Susan Tetler, Jørgen Huggler, Claus Holm, Cathrine Hasse, Ulrik Brandi, Dorthe Staunæs (vikar for Morten),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Per Stounbjerg

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center:

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center: Modtager(e): Universitetsledelsen NOTAT Proces for de interdisciplinære centre Interdisciplinære centre Søren Klit Lindegaard Fuldmægtig Dato: 01. juni 2011 Ref: SKL Side 1/5 I forbindelse med rapporten

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget. Aarhus Universitet

AARHUS UNIVERSITET. Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget. Aarhus Universitet Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget Aarhus Universitet Deltagere: Prorektor Nina Smith (formand) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager Prodekan Else Tønnesen (SUN)

Læs mere

Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Per Stounbjerg (PS), Morten

Læs mere

Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU)

Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU) Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU) hvorfor er det nu interessant? hvad laver det? hvem sidder i det? hvad kan I bruge det til? og hvilke kriterier uddeles pengene efter? hvorfor er det nu interessant?

Læs mere

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter Møde den: 21. maj 20 15 kl. 13.00-16.00 Bygning 1261-118. Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Søren Kjærgaard, Klavs Madsen, Helle Terkildsen Maindal, Kim Overvad,

Læs mere

Referat, FU-møde d. 18. august 2010

Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat fra mødet i DMCG-PAL Forretningsudvalget den 18. august 2010 på Bispebjerg Hospital Til stede: Henrik Larsen, Helle Timm, Mai-Britt Guldin, Lene Jørgensen, Birgit

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation Referat fra fællesmøde LSU og Institutforum IÆK torsdag den 27. november 2014 kl. 14.00 16.00 i bygning 1584, lokale 118 Deltagere: Niels

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag) INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 12. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D245 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Medlemmer B-siden: Charlotte Palludan,

Læs mere

Referat. NH indledte mødet med orientering om, at Søren E. Frandsen samme dag havde første arbejdsdag som prorektor.

Referat. NH indledte mødet med orientering om, at Søren E. Frandsen samme dag havde første arbejdsdag som prorektor. Deltagere: Niels Højberg, Ingelise Hosszu, Kirsten Skjødt, Per Møller Madsen, Svend Larsen. Poul Bonde, Torben Jensen, Orla Hoppe, Anders Frølund, Kirsten Jensen, Ole Olsen, Afbud: Eva Teilmann, Søren

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Referat for Medicinerrådets juni-møde 2017

Referat for Medicinerrådets juni-møde 2017 1 Referat for Medicinerrådets juni-møde 2017 Deltagere: Ellen, Agnes, Niels, Nikolaj, Marjuran, Anne-Sif, Ida, Janne, Daniel, Katrine, Magnus, Julie, Christine, Andreas, Mette H, Mette I, Helene, Gideon,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutforum på Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 9. december 2013 Bygning 1484, lok.

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutforum på Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 9. december 2013 Bygning 1484, lok. Institutforum på Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 9. december 2013 Bygning 1484, lok. 202 REFERAT Til stede: Niels Lehmann (NL), Birgit Eriksson (BE), Mads Rosendahl Thomsen (MRT), Peter

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget. Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget. Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget MØDEREFERAT 6. JUNI 2011 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Møde afholdt: 5. maj 2011 UNIVERSITETSPARKEN

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT Møde den: 15. juni 2017 kl. 13.00 16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Claus Vinther

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017 Dato & tid 7. februar 2017 kl. 14-16 Referent Sine Hadrup Sinding Afbud Inger Andersen (afventer ny udpegning), Anders Bülow (afventer ny udpegning), Jan Vistisen, Ane Marie Kristensen Deltagere Tue Hækkerup,

Læs mere

Bedømmelsesproceduren består af følgende trin (fra modtagelse af ansøgning til bevilling):

Bedømmelsesproceduren består af følgende trin (fra modtagelse af ansøgning til bevilling): Telepsykiatrisk Center Netværkssekretariat for Psykiatrisk Forskning Udarbejdet af: Ewa Lizis-Younes Mail: Ewa.Lizis.Younes@rsyd.dk Tlf. 51779094 Dato: 9. maj 2018 Bedømmelsesproces af forskningsprojekter,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat LSAU den 26. oktober 2015 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala (afbud), Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming (afbud), Mette Mejlvang (afbud). Medlemmer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AGRO Institutforum, LSU og Institutledelsen - møde Tirsdag den 11. august 2015 kl. 8.30-11.00 Mødelokale: Haraldskær, Vejle REFERAT Mødedeltagere: Erik Steen Kristensen,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Dagsorden punkt 2 MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Bestyrelsen skal løbende orienteres om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Bestyrelsesrapport samt

Læs mere

Referat 1. bestyrelsesmøde

Referat 1. bestyrelsesmøde 1. bestyrelsesmøde 25.1.2011 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat 2. Program for 1. repræsentantskabsmøde 2011 3. Fagråd og inddragelse af repræsentantskabet 4. Repræsentantskabets forretningsorden 5.

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 5. februar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

Referat af møde i FØJO's bestyrelse

Referat af møde i FØJO's bestyrelse 23. juni 2004 Referat af møde i FØJO's bestyrelse Onsdag den 26. maj 2004 på Forskningscenter Flakkebjerg Til stede Thomas Harttung, Søren E. Frandsen, Hanne Bach, Hanne Østergård, Karen Søegaard, Stig

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Snoghøj, d. 4. februar 2011 J.nr. 013 JSS/jn Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 16. april 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Referat fra 51.. møde i Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri den 25. februar kl. 12 14 i Byggeriets Uddannelser Dato: 5. marts 2013 Tilstede: Steen Boesen 3F Formand Louise Pihl DB Næstformand

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget.

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget. AARHUS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Maj 2005 VEJLEDNING VEDRØRENDE UDARBEJDELSE AF ANSØGNING TIL STILLING SOM ADJUNKT, LEKTOR ELLER PROFESSOR VED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET,

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.) Dagsorden Side 1/1 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov,

Læs mere

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH OPLÆG AF DEKAN ALLAN FLYVBJERG OPLÆG AF INSTITUTLEDER THOMAS G. JENSEN AU AARHUS HEALTH HVORDAN ER STRATEGI 2013-2017 BLEVET TIL? Involverende bottom-up-proces

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Referat af LAMU-mødet den 25. marts 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LAMU-mødet den 25. marts 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LAMU-mødet den 25. marts 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels Lehmann

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 27. marts 2017, kl. 12.15 14.15 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Møde i Studienævn for idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts AARHUS UNIVERSITET Møde d 18 marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts Dagsorden Deltagere: Lars Friis (LF), Berit Granum (BG), Aino Lea Winther-Pedersen (AWP), Birgitte Adams

Læs mere

Ph.d.-repræsentanter: Ane Kathrine Lolholm Gammelby (IKK), Miriam Madsen (DPU). Afbud: Bjarke L. Andersen (DPU)

Ph.d.-repræsentanter: Ane Kathrine Lolholm Gammelby (IKK), Miriam Madsen (DPU). Afbud: Bjarke L. Andersen (DPU) Ordinært ph.d.-udvalgsmøde, Arts 7. september 2017 kl. 10.30-11.30 IKS-1451-515 med video til Emdrup D120 Referat Til stede: VIP-repræsentanter: Formand Christian Ulrik Andersen (IKK), Sven-Erik Holgersen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af LSU og IF på

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af LSU og IF på INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR Til medlemmer af LSU og IF på Institut for Kommunikation og Kultur Deltagere: Per Stounbjerg (formand) Mikkel Wallentin Peter Mortensen Hans Lauge Hansen Inger Schoonderbeek

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018

IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018 IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 28. februar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

INSTITUT FOR FOLKESUNDHED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR FOLKESUNDHED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET Møde i forskningsudvalget 5. oktober 2017, kl 12.30-14.00 Sted: 1265-238 Deltagere: Klavs Madsen, Annette Bachmann, Bo Christensen, Cecilia Ramlau-Hansen, Erik Parner, formand for forskerskolen i folkesundhed

Læs mere

VEJLEDNING I ANSØGNING

VEJLEDNING I ANSØGNING VEJLEDNING I ANSØGNING OM DATA OG FORSKNINGSSAMARBEJDE GÆLDENDE FOR DEN LANDSDÆKKENDE AKUTLÆGEHELIKOPTERORDNING 2015 2020 Udarbejdet af Forskningsudvalget for Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutforum på Institut for Æstetik og Kommunikation Ordinært møde den: 4. juni 2013 Bygning 1586, lok.

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutforum på Institut for Æstetik og Kommunikation Ordinært møde den: 4. juni 2013 Bygning 1586, lok. Institutforum på Institut for Æstetik og Kommunikation Ordinært møde den: 4. juni 2013 Bygning 1586, lok. 141 REFERAT Til stede: Niels Lehmann (NL), Birgit Eriksson (BE), Mads Rosendahl Thomsen (MRT),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt.

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B Medlemmerne af INSS institutråd M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2017 Forum INSS

Læs mere

Referat af MR-møde d. 22. maj 2014 kl Frokoststuen, Folkesundhed. Bygning 1260

Referat af MR-møde d. 22. maj 2014 kl Frokoststuen, Folkesundhed. Bygning 1260 Referat af MR-møde d. 22. maj 2014 kl. 17-19 Frokoststuen, Folkesundhed. Bygning 1260 1. Valg af ordstyrer og referent: Peter er ordstyrer, referent Silje 2. Godkendelse af referat og dagsorden: Godkendt

Læs mere