Aftale om budget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftale om budget"

Transkript

1 Aftale om budget Hensigtserklæringer - juni 2018 Budget blev godkendt af Køge Byråd under overskriften: God vækst giver plads til tidssvarende velfærd. Som de foregående år er budgettet i tal suppleret med en række hensigtserklæringer. Dvs. tiltag og investeringer, som forligsparterne ønsker at arbejde videre med i de kommende år. I dette notat de enkelte hensigtserklæringer oplistet og status for arbejdet er kort anført i kassen under det enkelte punkt. A. Vi værner om kommunens ejendomme Vedligeholdelse opprioriteres Vemmedrupskolen klassetilbud... 3 B. Vi investerer i busser og byudvikling Busforbindelserne forbedres Trafikplanlægning og kollektiv trafik Byudvikling i Køge Nord Lokalplanlægning Tilsyn med almene boliger Styrket erhvervssamarbejde... 6 C. Vi sætter fokus på effektivisering, digitalisering og IT-sikkerhed Pulje til afbureaukratisering Digitalisering og IT-sikkerhed Køge Idrætspark tæt på realisering Lellinge aktivitetshus Kunststofbane i Bjæverskov Marinaen Borgring som Unesco verdensarv Sportsklasserne fortsættes Forøget vandtid til foreninger i Køge Svømmeland Billedskole E. Vi værner om ordentlige arbejdsvilkår Lønanalyse - næste skridt... 11

2 2. Sygefravær Hjemmeplejens lokaler F. Vi fokuserer på de sårbare børn og voksne Øget indsats for sårbare børn Øget indsats på det specialiserede voksenområde Gnisten Akutlinjen G. Vi sikrer flere hænder omkring vores børn og unge Skoler Daginstitutioner Natteravne H. Vi skaber øget tryghed Indsats mod bander Unge mænd med mål I. Tværgående indsatser...16 A. Vi værner om kommunens ejendomme 1. Vedligeholdelse opprioriteres Forligspartierne har i årets budgetforlig prioriteret opgaven med at vedligeholde kommunens bygninger og selvejende haller. Der er samlet set afsat 135 mio. kr. over 4 år hertil. Forligspartierne ønsker, at forvaltningen afdækker, i hvilket omfang vedligeholdelsesmidlerne bør anvendes til energirigtige forbedringer, hvor der er mulighed for lånoptag. Ved mulighed for lånoptag reinvesteres midlerne til yderligere vedligeholdelse. En sådan sag ønskes forelagt politisk i forbindelse med prioritering af midlerne. A. Vi værner om kommunens ejendomme 1. Vedligeholdelse opprioriteres TMF Teknik- og Miljøforvaltningen har på møde 9. maj 2018 orienteret Teknik- og Ejendomsudvalget om potentialet for rentable energiprojekter.

3 2. Vemmedrupskolen Forligspartierne er enige om hurtigst muligt at løse problemerne med skimmelsvamp på Vemmedrupskolen og dermed igen sikre et samlet, godt skoletilbud for børnene i Vemmedrup. Der afsættes derfor 20 mio. kr. til formålet i 2018, idet forventningen er, at der også skal afsættes midler i A. Vi værner om kommunens ejendomme 2. Vemmedrupskolen BUF og TMF Forvaltningen har kvalitetssikret budgettet, og gennemførelse af projektet afventer p.t. politisk godkendelse. Der er udarbejdet en række alternative modeller for renovering eller nybygning. Tidspunktet for ibrugtagning af skolen afhænger af hvilken model der vælges klassetilbud Forligspartierne afventer med interesse resultatet af den igangværende drøftelse af mulighederne for et fornyet 10. klassetilbud i Køge Kommune, så der hurtigst muligt skabes sikkerhed omkring et godt tilbud for kommunens unge. Forligspartierne ser gerne, at tilbuddet placeres på Campus Køge. A. Vi værner om kommunens ejendomme klassetilbud BUF På Byrådets møde den 24. oktober 2017 blev det besluttet at annullere det igangværende udbud af 10. klassetilbuddet - og dermed også, at der skulle findes en varig løsning for 10KCK i form af et lejemål på campus. Byrådet har den 23.januar 2018 besluttet, at der deponeres 6,4 mio. kr. i forbindelse med indgåelse af varigt lejemål for 10. Klasse Campus Køge gældende fra 1. august B. Vi investerer i busser og byudvikling 1. Busforbindelserne forbedres Med årets budgetforlig afsætter forligspartierne op til 8 mio. kr. ekstra pr. år til at forbedre busbetjeningen omkring den nye Køge Nord Station og til at forbedre forbindelserne mellem Køge Vest og Køge by. Forvaltningen bedes snarest fremlægge beslutningssag på, hvordan busbetjeningen omkring Køge Nord Station bedst og mest økonomisk skal tilrettelægges, herunder om det er rentabelt at igangsætte arbejdet med en bro. Forbedringer i busbetjeningen mellem Køge Vest og Køge by drøftes med busgruppen.

4 B. Vi investerer i busser og byudvikling 1. Busforbindelserne forbedres TMF (KØF) Forbedret busbetjening mellem Køge Vest og Køge by blev bestilt december 2017, og blev sat i drift den 26. marts Busbroprojektet mellem STC og Køge Nord Station har opnået delfinansiering på 15,3 mio. kr. fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Køge Byråd har 24. april 2018 besluttet at igangsætte anlæg af busbroen, kommunens udgifter (19,2 mio. kr.) finansieres ved leasing. Teknik- og Ejendomsudvalget har 9. maj 2018 godkendt beslutningsprocessen frem mod busbestilling til Køge Nord Station i december Trafikplanlægning og kollektiv trafik Forligspartierne afsætter i alt 1,2 mio. kr. svarende til 0,415 mio. kr. pr. år fra 2019 til fastholdelse af en medarbejder, der skal arbejde med trafikplanlægning og kollektiv trafik. Herved sikres, at det nuværende niveau på området kan opretholdes. B. Vi investerer i busser og byudvikling 2. Trafikplanlægning og kollektiv trafik TMF Denne hensigtserklæring skal ses i sammenhæng med den ovenstående (B1), hvor forvaltningen sikrer fortsat fokus på udviklingen af den kollektive trafik og trafikplanlægning. 3. Byudvikling i Køge Nord Samlet set repræsenterer Køge Nord-området grundværdier på omkring 1 mia. kr. og det forventes, at der over de næste årtier etableres mere end boliger og mange arbejdspladser her. Køge Nord-projektet går i løbet af de kommende år ind i en ny intensiv fase. Allerede i 2018 forventes udbud af erhvervsgrunde langs motorvejen til brug for kontordomiciler med videre, ligesom der bliver udarbejdet en bebyggelsesplan for de første boligbyggerier og igangsættes lokalplanlægning for transporterhverv i STC 3. Det forventes ligeledes, at der bliver foretaget en revision af masterplanen for området, så den muliggør etablering af en skovbebyggelse. Når Køge Nord-stationen åbner december 2018 forventes der en yderligere intensiveret investor-interesse for Køge Nord-området. Det er et ønske fra forligspartierne at sikre fremdriften i dette store udviklingsprojekt, derfor bemandes projektet fra midten af 2018 med en dedikeret projektdirektør.

5 B. Vi investerer i busser og byudvikling 3. Byudvikling i Køge Nord Kom.dir og TMF Køge Nord-projektet er fortsat i sin udviklingsfase, men er dog lettere forsinket grundet udskydelse af færdiggørelse af stationen og den nye bane København Ringsted. Økonomiudvalget behandler i juni måned en sag om den fremtidige ledelse af projektet. 4. Lokalplanlægning Køge Kommune oplever i disse år en ekstraordinær stor byudviklingsaktivitet. Såfremt projekterne skal realiseres, er det afgørende at tilvejebringe det nødvendige plangrundlag. Forligspartierne afsætter 2,1 mio. kr. svarende til 0,52 mio. kr. pr. år, til fastholdelse af en lokalplanlægger til Planafdelingen. Herved sikres, at den nuværende bemanding kan opretholdes. B. Vi investerer i busser og byudvikling 4. Lokalplanlægning TMF Den hidtidige bemanding til lokalplanlægning er opretholdt. Klima- og Planudvalget godkendte på deres første møde, januar 2018, en prioriteret rækkefølge for lokalplaner. Denne liste revideres i takt med, at udvalget beslutter at igangsætte nye lokalplaner. 5. Tilsyn med almene boliger Et vigtigt element i kommunens vækststrategi er, at der er gode boliger herunder også gode almene boliger til kommunens borgere. Kommunens opgavevaretagelse på det almene boligområde er under pres som følge af et øget antal almene boliger og en ældre boligmasse. Ved at tilføre 1,2 mio. kr. i alt over 4 år, svarende til 0,3 mio. kr. pr. år, til en tovholder med juridiske kompetencer på almenboligområdet til Staben for Byråd og Direktion, ønsker forligspartierne at styrke indsatsen i forhold til kommunens myndighedsforpligtelse med særligt fokus på den tværgående koordinering og styringsdialog med boligselskaberne. B. Vi investerer i busser og byudvikling 5. Tilsyn med almene boliger KØF Der er oprettet en stilling i Stab for Byråd og Direktion med den primære funktion, at fungere som kommunens tovholder i forhold til kommunes tilsyn med almene boliger. Stillingen er besat, og der arbejdes nu på at sikre en optimal tværgående koordinering og involvering af relevante afdelinger ved de enkelte tilsynsopgaver herunder styringsdialogen. Effekten forventes at blive en øget kvalitet i arbejdet med almene boliger.

6 6. Styrket erhvervssamarbejde Forligspartierne ser frem til et rigtig godt erhvervssamarbejde gennem det nyoprettede Connect Køge. Forligspartierne har afsat 2 mio. kr. i alt, svarende til 0,5 mio. kr. pr år, til en forøgelse af Økonomiudvalgets markedsføringspulje. Midlerne tænkes anvendt til at styrke erhvervssamarbejdet gennem understøttelse af Connect Køges aktiviteter. Midlerne tildeles efter ansøgning fra Connect Køge til konkrete projekter. B. Vi investerer i busser og byudvikling 6. Styrket erhvervssamarbejde Komm. dir Connect Køge har i første halvdel af 2018 været optaget af dialog med en lang række erhvervs- og turismevirksomheder i Køge Kommune for at få identificeret virksomhedernes aktuelle ønsker og behov i forhold til deres forretningsudvikling. Fonden vil på baggrund af dialogen med virksomhederne fastlægge sin strategi, og det forventes derfor, at Connect Køge i 2. halvdel af 2018 vil tilsende Køge Kommune konkrete forslag til projekter der kan fremme erhvervs- og turismeudviklingen herunder særligt forslag, der kan medvirke til at forløse det dokumenterede potentiale for vækst indenfor erhvervsturisme. C. Vi sætter fokus på effektivisering, digitalisering og IT-sikkerhed 1. Pulje til afbureaukratisering Forligspartierne har i budgetforliget afsat 0,5 mio. kr. i 2018 til at sætte afbureaukratiseringsindsatser i gang. Afbureaukratiseringsudvalget drøfter inden udgangen af 2017 hvordan midlerne bedst anvendes. C. Vi sætter fokus på effektivisering, digitalisering og IT-sikkerhed 1. Pulje til afbureaukratisering Komm.dir. Konkret beslutning træffes til efteråret. Baggrunden er, at Byrådet er p.t. er i gang med at opstarte to 17, stk. 4 udvalg for hhv. Køge Marina samt det specialiserede område. For ikke at igangsætte tre udvalg på en gang, afventer arbejdet med afbureaukratisering. 2. Digitalisering og IT-sikkerhed Den accelererende digitale udvikling understøtter udviklingen af servicen på hovedparten af kommunens serviceområder. Udviklingen genererer et øget ressourceforbrug til afdækning, test og implementering af nye digitale løsninger på tværs af kommunen. Ligeledes er ressourceforbruget til It-sikkerhed kraftigt stigende, dels som følge af arbejdet med den nye persondataforordning, dels som følge af, at omfanget af trusler mod kommunens systemer er i kraftig vækst. Med en bevilling på 3,1 mio. kr. i alt, svarende til 0,78 mio. kr. pr. år, til It- og digitaliseringsafdelingen, styrkes arbejdet med fortsat digitalisering og nødvendig It-sikkerhed.

7 C. Vi sætter fokus på effektivisering, digitalisering og IT-sikkerhed 2. Digitalisering og IT-sikkerhed KØF Arbejdet med at sikre, at Køge Kommune kan efterleve den kommende forordning om beskyttelse af persondata forløber planmæssigt. Der gennemføres et omfattende informationsarbejde, således at alle medarbejdere er bekendt med reglerne. Herudover gennemgås organisationens indsamling, brug, opbevaring og sletning af persondata, så vi sikre overholdelse af reglerne. De væsentligste indsatsområder er afsluttet inden den 25. maj, hvor forordningen træder i kraft, og der vil være en plan for gennemførelse af de resterende opgaver. For at beskytte kommunens data og it-systemer mod den stigende trussel fra itkriminalitet, implementeres et sæt af anbefalinger fra Center fra Cybersikkerhed, som er det nationale rådgivningsorgan på området. Alle anbefalingerne vil som planlagt være implementeret med udgangen af Køge Idrætspark tæt på realisering I august 2017 besluttede Byrådet at sælge byggeretter på hjørnegrundene og option på mellembygningerne til en gruppe lokale investorer. Sammen med de midler, der er afsat i budgetforliget til realisering af en hal 3 til Køgehallerne og en tiltrængt modernisering af stadion og foreningsfaciliteter, er forligspartierne enige om at realisere de ambitiøse planer for et nyt Køge Idrætspark. 1. Køge Idrætspark tæt på realisering KØF Byrådet gav i november 2017 en anlægsbevilling til Køge Idrætspark på i alt 114 mio. kr. til projektering og udførelse af projektet. Projektet består af opgradering af Køge Stadion til 1. divisions niveau samt opførelse af en ny hal 3 med tilhørende infrastruktur. Stadion forventes afleveret til ibrugtagning i januar 2019, mens hallen forventes afleveret til ibrugtagning i juni Vedrørende klubfaciliteter til primært breddeidrætten (byggeret 2) besluttede Byrådet i april 2018, at der i forbindelse med budgetlægningen for indarbejdes et rådighedsbeløb på 29,2 mio. kr. til klubfaciliteter over årene Udbudsformen forventes besluttet i augustmøderækken, og faciliteterne forventes tidligst færdiggjort medio På byggeret 1 (grunde solgt til private investorer til liberalt erhverv, servicefag og detailhandel) forventes byggestart i august 2018.

8 2. Lellinge aktivitetshus I august 2017 besluttede Byrådet at afsætte 6 mio. kr. til realisering af et Multihus i Lellinge til erstatning for de faciliteter, der tidligere var på Lellinge skole. Forligspartierne har i budgetforliget afsat yderligere 2 mio. kr. til lidt flere lokaler i Multihuset. Endvidere ønsker forligspartierne at tilbyde interessentgruppen i Lellinge hjælp til at skabe kontakt til Lokale- og Anlægsfonden med henblik på at drøfte, om fonden er interesseret i at støtte projektet. 2. Lellinge aktivitetshus TMF/KØF Byrådet har afsat 8 mio. kr. til projektet. I marts 2018 vedtog Byrådet at udbyde projektet som omvendt totalentreprise. Den videre proces April-maj 2018 Udbudsperiode Juni 2018 Godkendelse af licitationsresultat Juni 2018 Kontraktindgåelse Juni-august 2018 Detailprojektering September 2018 Opstart af anlægsarbejder Februar 2019 Afslutning af anlægsarbejder 2019 Marts 2019 Forventet indvielse 3. Kunststofbane i Bjæverskov Forligspartierne er enige om at fremme antallet af kunststofbaner i Køge kommune, og har derfor afsat 5,1 mio. kr. i 2018 til medfinansiering af en bane i Bjæverskov. 3. Kunststofbane i Bjæverskov KØF Arbejdet med etablering af kunstgræsbane i Bjæverskov er påbegyndt. Byrådet gav anlægsbevilling til projektet i februar 2018, og der er er i februar/marts måned indgået rådgiveraftale. Den videre proces April, maj, juni Juli og august Primo september September Ultimo september December December Udarbejdelse af udbudsmateriale og indhentning af myndighedsgodkendelse Udbudsperiode Godkendelse af licitationsresultat Kontraktindgåelse Opstart af anlægsarbejder Afslutning af anlægsarbejde Indvielse

9 4. Marinaen Det er med stor tilfredshed, at forligspartierne har konstateret, at der er god fremdrift i planerne om realisering af et nyt vandrehjem på Marinaen. Således er der udbudsmateriale under udarbejdelse, ligesom Kultur- og Idrætsudvalget har drøftet rammerne for vandrehjemmet. Forligspartierne ser frem til den videre igangsættelse af udbud af opgaven med at opføre og drive et vandrehjem på Marinaen. For at sikre fortsat fremdrift i realiseringen af Marinaens udviklingsplaner, har forligspartierne afsat 1 mio. kr. i 2018 til det videre arbejde. 4. Marinaen KØF (TMF) Der er afsendt ansøgning til Kystdirektoratet med henblik på ophævelse af strandbeskyttelseslinjen for Køge Marina og den bagvedliggende Tangmoseskoven. En afgørelse forventes i juli-august. Sideløbende er der udarbejdet kommissorium for et nyt 17,4-udvalg, hvori det ligger, at udvalget foreslår anvendelsen af de afsatte midler over for Kultur- og Idrætsudvalget, men i øvrigt referer til Økonomiudvalget. Første møde er planlagt til ultimo august, og herudover forventes 3-4 yderligere møder i 2. halvår af Borgring som Unesco verdensarv Med fundet af Borgring fik Køge Kommune en attraktion i verdensklasse, og har her en unik mulighed for at udvikle en turistattraktion på internationalt niveau. Forligspartierne ønsker at støtte op om arbejdet med at søge Borgring optaget på UNESCOS verdensarvsliste. Samlet set afsættes der 1 mio. kr. i alt over de næste 4 år til projektet. 5. Borgring som Unesco verdensarv KØF Borgring har sammen med Danmarks øvrige fire ringborge indgivet ansøgning til UNESCO og er efterfølgende blevet optaget på tentativlisten. Endelig ansøgning forventes indgivet i 2019, mens en afgørelse om optagelse på UNESCO s verdensarvsliste ventes i juni De afsatte midler anvendes bl.a. til udarbejdelse af ansøgningsmaterialer og en langsigtet plan for varetagelsen af Borgring som verdenskulturarv.

10 6. Sportsklasserne fortsættes Forligspartierne ønsker at bygge videre på de meget positive erfaringer, der er med sportsklasser på Ellemarkskolen. Derfor afsættes der 0,8 mio. kr. pr år, hvilket sikrer opstartes endnu en sportsklasse på 7 klassetrin. Herefter vil der fremadrettet være sportsklasser på såvel 7. som 8. og 9. klassetrin. 6. Sportsklasserne fortsættes BUF Skoleudvalget besluttede i marts 2016 at etablere sportsklasser på Ellemarkskolen. I skoleåret 2018/19 etableres en ny sportsklasse på 7. årgang, således at der er en sportsklasse på henholdsvis 7., 8. og 9. årgang, og dermed er hele udskolingen dækket. Sportsklasserne er placeret på Ellemarkskolen, idet skolen ligger centralt i Køge, og da der er let adgang til offentlig transport. I sportsklassen har eleverne de samme obligatoriske fag som andre skoleelever i udskolingen, men en del af konceptet er, at de modtager ekstra idrætstimer til idrætsspecifik aldersrelateret træning - minimum 2 ugentlige ekstra idrætstilbud i dagtimerne. Som følge af folkeskolereformen tilvejebringes de ekstra timer i den understøttende undervisning. Der er morgentræning tre gange om ugen. Det tilstræbes i sportsklasserne, at lektier og afleveringer afstemmes med elevernes træning i klubben samtidig med, at fravær i forbindelse med konkurrencer og stævner accepteres. Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen har udarbejdet en status over elever, lærere og foreningers oplevelse og styrker og barrierer er skitseret i evalueringsmaterialet, fremlagt på Skoleudvalgsmøde den 7. februar Forøget vandtid til foreninger i Køge Svømmeland Forligspartierne afsætter 0,33 mio. kr. pr. år til Køge Svømmeland til forøget vandtid til foreningerne. Hermed ønsker forligspartierne at sikre, at kommunens største svømmeklub KSK kan få adgang til en tilsvarende mængde gratis vandtid i Køge Svømmeland, som de øvrige klubber. 7. Forøget vandtid til foreninger i Køge Svømmeland KØF Budgettet på 0,33 mio. kr. er tildelt Køge Svømmeland. Køge Svømmeland har vha. ovennævnte tilskud fra januar 2018 stillet 3 baner til rådighed i 10,8 timer ugentligt og en del af morskabsbassinet i 6,75 timer ugentligt gratis til rådighed for Køge Svømmeklub. Dette svarer til de øvrige godkendte foreningers gratis vandtid i perioden 1. september 31. maj (bortset fra skoleferier og uge 51). Dette dækker Køge Svømmeklubs ugentlige behov i denne sæson. Dog har klubben udtrykt ønske om at have ovennævnte timer til rådighed også i uge 51 og de to første uger af juni, hvilket ovennævnte bevilling ikke kan dække.

11 8. Billedskole Med en bevilling på 0,6 mio. kr. i alt, svarende til 0,15 mio. kr. pr. år, ønsker forligspartierne at give en saltvandsindsprøjtning til arbejdet i Skovbo billedskole. Midlerne gives fast, og erstatter og forøger det tilskud, som billedskolen tidligere har fået fra Kulturpuljen under Kultur- og Idrætsudvalget. 8. Billedskole KØF Tilskuddet på kr. for 2018 er udbetalt til Skovbo Billedskole og forøger og erstatter det tilskud, som foreningen tidligere har modtaget fra Kulturpuljen under Kulturog Idrætsudvalget. E. Vi værner om ordentlige arbejdsvilkår 1. Lønanalyse - næste skridt Forligspartierne vil gerne kvittere for det flotte arbejde med udarbejdelse af en analyse af lønforholdene i Køge Kommune. Som opfølgning på lønanalysen anmodes forvaltningen om at fremlægge oplæg på lokal løndannelse til drøftelse i Økonomiudvalget. Forligspartierne ønsker endvidere, at der i Økonomiudvalgets regi fortsættes med drøftelserne af, hvordan det sikres, at Køge Kommune fortsat er en god arbejdsplads. Drøftelsen skal berøre emner som efteruddannelse, rekruttering og fastholdelse. MED-organisationen inddrages i drøftelserne. E. Vi værner om ordentlige arbejdsvilkår 1. Lønanalyse - næste skridt Komm.dir. I forlængelse af lønanalysen arbejdes der videre med formulering af en rekrutterings- og fastholdelsesstrategi for Køge Kommune. Byrådet godkendte således i marts kommissorium for arbejdet, der falder i tre faser: 1. Afdækning/analysefase hvilke udfordringer oplever vi nu og på den lidt længere bane 2. Strategifase hvilke strategier kan vi følge for at imødegå disse udfordringer 3. Handleplaner ud fra de valgte strategier fastlægges konkrete og handleplaner Arbejdet forventes afsluttet ultimo 2018/primo Ligeledes forventes der forelagt Økonomiudvalget sag om det videre arbejde med lokal løndannelse i juni 2018.

12 2. Sygefravær Forligspartierne ønsker også i 2018 at have fokus på den gode arbejdsplads og mængden af sygefravær. E. Vi værner om ordentlige arbejdsvilkår 2. Sygefravær Komm.dir. Også i den forgange budgetperiode har der været fokus på sygefravær i Køge Kommune, hvilket fastholdes. Der har været kvartalsvise tilbagemeldinger til udvalgene, og sygefraværet har været drøftet i forbindelse med Økonomiudvalgets introprogram. Generelt set er der sket et fald i sygefraværet fra 2016 til Hjemmeplejens lokaler Hjemmeplejens medarbejdere fortjener ordentlige lokaler, hvor medarbejderne kan samles. Der er derfor afsat 0,5 mio. kr. til at indrette sådanne lokaler på et af kommunens plejecentre. Der er ligeledes afsat 0,1 mio. kr. pr. år til drift af lokalerne. E. Vi værner om ordentlige arbejdsvilkår 3. Hjemmeplejens lokaler VF Der arbejdes med forslag til oprettelse af nye lokaler til 5 plejegrupper beliggende i de lokaler, som Træningen forlader til efteråret. Det forventes, at der er forslag klar til drøftelse i LMU i juni måned. Herefter inddrages Ejendomscenteret med henblik på økonomisk vurdering af ombygning / genopretning af lokalerne, herunder etablering af cykelskur. Når priserne foreligger, gennemføres ombygninger. Indflytning og etablering forventes at ske ultimo 2018 eller primo 2019 F. Vi fokuserer på de sårbare børn og voksne 1. Øget indsats for sårbare børn Forligspartierne har afsat 3,8 mio. kr. i alt, svarende til 0,95 mio. kr. pr. år, til 2 ekstra sagsbehandlere til Familiecenter Køge. Midlerne anvendes til 1 ekstra sagsbehandler med det formål at styrke arbejdet med udsatte børn og Unge (Herningmodellen) og 1 ekstra sagsbehandler til handicapområdet.

13 F. Vi fokuserer på de sårbare børn og voksne 1. Øget indsats for sårbare børn BUF Begge ekstra sagsbehandlere er ansat. 2. Øget indsats på det specialiserede voksenområde Med en forøget bevilling på 3,8 mio. kr. i alt, svarende til 0,95 mio. kr. pr. år, ønsker forligspartierne at sikre ansættelsen af 2 ekstra medarbejdere. Investeringen skal være med til i højere grad at sikre en opfølgning på, at tilbuddene er tilpasset borgernes behov. Desuden skal den ekstra bevilling være med til at sikre, at borgernes behov og tilbuddenes arbejde med de fastsatte indsatser, hænger sammen. F. Vi fokuserer på de sårbare børn og voksne 2. Øget indsats på det specialiserede voksenområde VF Begge stillinger er besat pr. hhv. 1. april og 1. juli Den ene medarbejder har fokus på tvillinge-visitationer, hvor borgere både modtager personlig og praktisk bistand samt socialpædagogisk støtte. Dette for at sætte fokus på at undgå dobbeltvisitation og sikre anvendelse af lovens muligheder. Den anden stilling som ordinær rådgiver. 3. Gnisten Gnisten er et fritidstilbud til unge, der er psykisk sårbare, eller har en psykisk lidelse. Gnistens formål er, at de unges fritid bliver brugt aktivt til at skabe mod og overskud til den øvrige hverdag. Gnisten blev oprettet for en 3-årig projektperiode i Gennem de afsatte 4 mio. kr., svarende til 1 mio. kr. pr. år, har forligspartierne sikret den fortsatte eksistens af dette vigtige tilbud til sårbare unge i alderen år. F. Vi fokuserer på de sårbare børn og voksne 3. Gnisten VF Gnisten er pr. 1. maj 2018 videreført i sin oprindelige form. 4. Akutlinjen Forligspartierne har afsat 5,2 mio. kr. i alt, svarende til 1,3 mio. kr. pr år, til at fortsætte Akutlinjen. Akutlinjen er et døgnåbent og døgnbemandet akuttilbud, hvor borgere med akut psykisk krise kan henvende sig uden visitation eller forudgående aftale for at forebygge, at kriser optrappes og undgå uhensigtsmæssige indlæggelser.

14 F. Vi fokuserer på de sårbare børn og voksne 4. Akutlinjen VF Akutlinjen er pr. 1. januar 2018 videreført i sin oprindelige form. På baggrund af Ældre- og Sundhedsudvalgets beslutning om omprioriteringer i forhold til budget 2018, vil der i løbet af juni blive fremlagt model for en reduceret model for akutlinjen til behandling i Ældre- og Sundhedsudvalget. G. Vi sikrer flere hænder omkring vores børn og unge 1. Skoler Forligspartierne ønsker at opruste på fagligheden og kvaliteten på kommunens folkeskoler. Derfor afsættes 18 mio. kr. i alt, svarende til 4,5 mio. kr. pr. år, til fordeling blandt alle kommunens folkeskoler. Midlerne skal bruges til at sikre mere personale omkring vores børn og unge og herved sikrer forligspartierne, at den enkelte skole har flere midler til et vigtigt formål, nemlig at ansætte det nødvendige antal fagligt kompetente lærere til gavn for kommunens børn og unge. G. Vi sikrer flere hænder omkring vores børn og unge 1. Skoler BUF Ca. 3,5 mio. kr. af budgettilførslen er anvendt til at finansiere en nulstilling af den regulering af lønsummen på -1,49%, der en årrække har ligget i skolernes budgetter. Derved er der blevet skabt bedre overensstemmelse mellem det antal undervisningstimer, der i følge budgettet kan disponeres med på skolerne - og det reelle antal timer, der er dækning for i budgettet. Det resterende beløb er tilført skolernes aktivitetsbudgetter, hvor det lokalt kan disponeres til undervisningsmidler og elevaktiviteter eller til yderligere to-lærertimer, holddeling mv. 2. Daginstitutioner Der skal være mere tid til børnene i kommunens daginstitutioner. Med en forøget bevilling på 14 mio. kr. i alt, eller 3,5 mio. kr. pr. år, til flere medarbejdere i kommunens daginstitutioner, ønsker forligspartierne af reducere den tid, hvor personalet i den enkelte institution er alene med børnene. Midlerne forventes således primært anvendt til medarbejderressourcer.

15 G. Vi sikrer flere hænder omkring vores børn og unge 2. Daginstitutioner BUF Midlerne er meldt ud til dagtilbuddene efter antallet af normerede børn. I gennemsnit svarer det til, at dagtilbuddene har fået tilført deres budgetter svarende til ca. 0,2 fuldtidsstilling. 3. Natteravne Forligspartierne ønsker at understøtte det gode initiativ med natteravne o.l. yderligere. Der afsættes derfor et engangsbeløb på 0,1 mio. kr. i 2018 til dette formål. G. Vi sikrer flere hænder omkring vores børn og unge 3. Natteravne BUF Der har medio april været afholdt en workshop i et tæt samarbejde mellem SSP og Natteravnene. Fokus har været tryghedsskabende indsats i Køge vest, som samtidig har et kriminalpræventivt sigte. Workshoppen har haft særligt opmærksomhed på unge i det offentlige rum herunder unge og stoffer. Workshoppen har givet inspiration til 2-3 initiativer, som SSPsekretariatet vil arbejde videre med. Natteravnene har fået inspiration til at udvikle og udbygge deres tilstedeværelse i Køge Vest. H. Vi skaber øget tryghed 1. Indsats mod bander Unge mænd med mål I et ønske om at forebygge og give mulighed for handling i forhold til den udfordring, som alle landets kommuner står overfor på bandeområdet, har forligspartierne afsat midler til projektet Unge mænd med mål. Midlerne indtænkes i det videre arbejde i den boligsociale indsats. H. Vi skaber øget tryghed 1. Indsats mod bander Unge mænd med mål BUF Med afsæt i de gode resultater af Unge mænd med mål, er der afsat kr. fra til mentorindsats i Den Boligsociale Helhedsplan. En mentor skal bidrage til, at unge mænd, ofte kriminalitetstruede, i alderen år, enten fastholdes eller hjælpes i gang med uddannelse eller beskæftigelse.

16 Projektet er et samarbejde mellem UUV, Ungecentret og Den Boligsociale Helhedsplan, som koordinerer indsatsen. Mentor er ansat i UUV Køge Bugt, så fokus bliver på uddannelse og beskæftigelse. Mentor deltager desuden i diverse arrangementer og møder med fokus på uddannelsesområdet i UUV-regi. Mentor har sin daglige gang i Ellemarken, Hastrupparken, Karlemoseparken og Søparken. Vedkommende arbejder tæt sammen med de andre medarbejdere, som har projekter i Helhedsplanen, og som også understøtter uddannelse og beskæftigelse. På den vis tilstræbes at sikre en helhedsindsats, både i forhold til kommunale aktører og til Den Boligsociale Helhedsplan. I. Tværgående indsatser Forligspartierne ønsker i den kommende tid, at der tages initiativ til en tværgående drøftelse mellem Børne-, Skole og Socialudvalget om, hvad der kan forbedre samarbejdet på det specialiserede børne- og socialområde. Forvaltningen bedes derfor inden udgangen af 2017 indkalde gruppeformændene til en nærmere drøftelse af kommissoriet for afdækningen. I. Tværgående indsatser BUF og VF Budgetbeslutningen er indarbejdet i det kommissorium, der siden er udarbejdet for det 17 stk.4 udvalg, der er besluttet nedsat på det specialiserede børne- og voksenområde. Udvalget er planlagt til at arbejde fra sommeren 2018 og frem til foråret 2019.

God vækst giver plads til tidssvarende velfærd

God vækst giver plads til tidssvarende velfærd God vækst giver plads til tidssvarende velfærd Køge Kommunes mangeårige vækststrategi giver grønne tal på bundlinjen. De mange udviklingsprojekter har tiltrukket nye virksomheder, hvilket har skabt flere

Læs mere

Bilag 1: anlægsplan 10-årig anlægsplan skattefinansierede serviceanlæg

Bilag 1: anlægsplan 10-årig anlægsplan skattefinansierede serviceanlæg Sammentælling Udvalg / Nr. Budget i 1.000 kr. i 2018 -pris 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 I alt 2018-27 Gns. 2018-21 I alt (indenfor anlægsrammen) 210.008 186.152 102.584 102.408 172.996

Læs mere

Bilag 2. Afstemningsliste i kr.

Bilag 2. Afstemningsliste i kr. Bilag 2. Afstemningsliste i 1.000 kr. A. Drift Forkortelser: C=Det Konservative Folkeparti. V=Venstre. A=Socialdemokratiet. F=Socialistisk Folkeparti. Ø=Enhedslisten. O=Dansk Folkeparti. I=Liberal Alliance

Læs mere

Bilag 2. Afstemningsliste i kr.

Bilag 2. Afstemningsliste i kr. 2. behandling af budget 21821 Bilag 2. Afstemningsliste i 1. kr. A. Drift Forkortelser: C=Det Konservative Folkeparti. V=Venstre. A=Socialdemokratiet. F=Socialistisk Folkeparti. Ø=Enhedslisten. O=Dansk

Læs mere

Bilag 2. Afstemningsliste i kr.

Bilag 2. Afstemningsliste i kr. 2. behandling af budget 201821 Bilag 2. Afstemningsliste i 1.000 kr. A. Drift Tekniske Korrektioner Forkortelser: C=Det Konservative Folkeparti. V=Venstre. A=Socialdemokratiet. F=Socialistisk Folkeparti.

Læs mere

Forventet forbrug/regnskab Anlægsudgifter

Forventet forbrug/regnskab Anlægsudgifter NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen TMF-Sekretariat og byggesager TEU, Anlæg Teknik- og Miljøforvaltningen har gennemgået igangværende anlæg. Gennemgangen har givet anledning til følgende bemærkninger.

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 1. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Afstemningsliste for budget 2015 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper -

Afstemningsliste for budget 2015 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper - Afstemningsliste for budget 2015 til 2018 - Ændringsforslag fra Byrådets grupper - BEMÆRK: Ændringsforslag som skal til afstemning i sammenhæng, er i teksten til ændringsforslaget beskrevet ved en kantet

Læs mere

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 29. januar 2018 Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 2018-21 Politisk ledelse og samarbejdskultur Gensidigt tillidsfuldt samarbejde i byrådet. Byrådet har i 2014 vedtaget Spilleregler for byrådets

Læs mere

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel Budget og Regnskab Dato: 14. august 2017 Sagsbehandler: vpjb6 Notat Dato: 14. august 2017 Kopi til: Emne: Valg af effektiviseringsmodel Indledning Notatet beskriver alternative modeller for, hvordan Byrådets

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Breddeidrættens faciliteter 2019-22... 3 Anlægspulje til idrætsformål

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Rettelser efter Erhvervs- og s møde den 6. februar 2018 er markeret

Læs mere

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 09-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø

Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø I denne udviklingsaftale fremgår det, hvilke udviklingsmål vi i Teknik & Miljø vil arbejde med i 2018. Udviklingsmålene er opdelt i 2 dele. Del I der gennem vores

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget Til Orientering Kopi til Udvidelse af Filmby 3 Aarhus KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune 1. Resume I forbindelse med vedtagelsen af budget

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Økonomisk politik Godkendt den 23. januar 2018

Økonomisk politik Godkendt den 23. januar 2018 Økonomisk politik Godkendt den 23. januar 2018 Økonomisk politik Den økonomiske politik fastsætter de overordnede økonomiske målsætninger for kommunens budgetlægning og finansielle strategi. Politikken

Læs mere

Notat Hald Ege Hallens udbygning

Notat Hald Ege Hallens udbygning Notat Hald Ege Hallens udbygning Indhold 1. Historik i uddrag... 2 2. Plangrundlag... 2 3. Projektet... 2 4. Økonomi... 3 5. Tegning/skitse... 3 6. Forslag til proces... 4. Bilag 1... 5 1. Historik uddrag

Læs mere

Behandles i Økonomiudvalg december 2014.

Behandles i Økonomiudvalg december 2014. NOTAT Allerød Kommune Direktionen Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 Opfølgning på Forlig om budgettet for Allerød 2015-2018 Som opfølgning på forligspartiernes budgetforlig 2015 2018 har Borgmesteren anmodet

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

Afsluttende status på de politisk besluttede forandringer fra Socialudvalget

Afsluttende status på de politisk besluttede forandringer fra Socialudvalget Afsluttende status på de politisk besluttede forandringer fra 2013 - Socialudvalget Indhold 1. FORANDRINGER, DER FORTSÆTTER I BUDGET 2014, jf. budgetaftalen... 2 2. FORANDRINGER, DER SØGES FORLÆNGET TIL

Læs mere

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 3. august 2018 Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 I Arbejdsgrundlag 2018 er bl.a. den politiske arbejdsform beskrevet. Rammerne for den politiske

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING Carlsvognen er en integreret institution med 29 vuggestuebørn og 51 børnehavebørn. Institutionen har dels til huse i en gammel

Læs mere

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5 NOTAT 23. oktober 2013 Folkeskolereformen Arbejdsgruppe 5 Arbejdsgruppe 5 Aftaler, arbejdstidsregler og kompetenceudvikling Kompetenceudviklingsstrategi Økonomi Opvækst- og Uddannelsesudvalget besluttede

Læs mere

Opfølgning på afbureaukratiseringsudvalgets arbejde. ETK den 11. september 2018

Opfølgning på afbureaukratiseringsudvalgets arbejde. ETK den 11. september 2018 Opfølgning på afbureaukratiseringsudvalgets arbejde den 11. september 2018 1) Det nære samarbejde mellem ejendomme og institutionerne Afholde en fornyet lokal forventningsafstemning mellem institutionsleder/kontaktperson

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 36 Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Nikolaj Bührmann (F), Næstformand - Birgitte A. Rasmussen (V),

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Blicherskolen skoleudviklingsplan 2016... 3 Østervangsskolen skoleudviklingsplan

Læs mere

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune 1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune I indeværende notat redegøres for forvaltningens reviderede oplæg til den procesplan, der skal være med til at gøre den nye folkeskolereform

Læs mere

Effektivisering af lokalplanprocedurer og af plansager

Effektivisering af lokalplanprocedurer og af plansager Effektivisering af lokalplanprocedurer og af plansager Projektet med at effektivisere lokalplanprocedurer og plansager begyndte i 2011. type: Fagområde For at opnå et flow i arbejdet, så skal implementeringen

Læs mere

Børn og Unge - Budgetforliget

Børn og Unge - Budgetforliget - Budgetforliget 2017-2020 Børn og Unge Alle tal i mio. kr. Formål - Driftsbevillinger Indsats B2017 B2018 B2019 B2020 Proces Flere investeringer i vores børn og unge Vi vil investere i børns og unges

Læs mere

Der aflægges anlægsregnskab i forhold til anlægsbevillingen på 10,0 mio. kr., som blev givet på Byrådets møde den

Der aflægges anlægsregnskab i forhold til anlægsbevillingen på 10,0 mio. kr., som blev givet på Byrådets møde den NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen TMF-Sekretariat og byggesager Notat, 5 anlægsregnskaber til EDU Anlægsregnskab for Energispareprojekt 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Der aflægges anlægsregnskab

Læs mere

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 8. juni 2018 Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 I Arbejdsgrundlag 2018 er bl.a. den politiske arbejdsform beskrevet. Rammerne for den politiske

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

Opfølgning på psykiatripolitikken

Opfølgning på psykiatripolitikken Opfølgning på psykiatripolitikken Projektet er gennemført i henhold til tidsplan og milepæle. Projektet gennemføres planmæssigt og milepæle opnås - dog kan der være ikke-kritiske forskydninger i tidsplanen.

Læs mere

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé 9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé Økonomiudvalget besluttede den 8. december 2014: at der - under inddragelse af Den Selvejende Institution Kolding Lystbådehavn - arbejdes

Læs mere

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU Sagstype: Åben Type: Institutions- og Skolecentret I Sagsnr.: 13/21062 Baggrund 01-08-14 træder den nye Folkeskolelov

Læs mere

4 Undervisnings- og Børneudvalget

4 Undervisnings- og Børneudvalget 4 Undervisnings- og Børneudvalget Politikområde 12: Dagtilbud 0-6 årige 4.1. Hævelse af tildelingen pr. barn på dagtilbudsområdet Der tilføres 5 mio. kr. årligt til dagtilbuddene til at understøtte den

Læs mere

Bilag 2:Likviditetsopretning. Økonomiudvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015

Bilag 2:Likviditetsopretning. Økonomiudvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015 Bilag 2:Likviditetsopretning udvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015 1. Ingen arrangementer på Fredtoften i 2015 Der er i budget 2015 afsat 0,3 mio. kr. til arrangementer på Fredtoften.

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 38 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Administration/stabe Strukturtilpasning Engangsbesparelse - Fællessekretariatet Økonomiudvalg

Læs mere

Afstemningspakke 6 Samarbejdsgruppen øvrige

Afstemningspakke 6 Samarbejdsgruppen øvrige Afstemningspakke 6 Samarbejdsgruppen øvrige Budget 2019 10. oktober 2018 01 Miljø-, Teknik- og Ejendomsudvalget Pulje til cykelsti og veje Konkrete anlægsprojekter med renovering af kommunens cykelstier,

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Masterplan for En god og tryg ældrepleje Sagsnr. i ESDH: 18/15117 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv I det politiske arbejdsprogram

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune

Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune Indledning Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for ledelse og styring af Gentofte Kommune. Gentofte Kommunalbestyrelse har besluttet en politisk organisering

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Opmærksomhedspunkter: Der er sendt en skrivelse til naboernes e-boks om projektet. Denne er afsendt inden nedrivningen startede.

Opmærksomhedspunkter: Der er sendt en skrivelse til naboernes e-boks om projektet. Denne er afsendt inden nedrivningen startede. 005005 Salg af Møllehuset Børnehaven Møllehuset, beliggende Møllevænget 5, 2970 Hørsholm, skal nedrives og grunden skal sælges til en af de almennyttige foreninger, der i forvejen har afdelinger i kommunen.

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Den 22. august 2013 på Hotel Vojens Råderum, afbureaukratisering og effektivisering Fra 5 til 12 mia. kr. i modernisering af offentlig sektor frem til 2020

Læs mere

Budgetforlig : Opfølgning og status August 2016

Budgetforlig : Opfølgning og status August 2016 Budgetforlig 2016 2019: Opfølgning og status August 2016 Indhold Indsats = Indsatserne er defineret ud fra teksten i budgetforliget. RØD GUL GRØN = RØD: Ikke eller kun igangsat i begrænset omfang GUL:

Læs mere

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08 Direktionen Aftale 2008 Rev. 7/1-08 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 EGEN RAMME... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME...

Læs mere

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik SUND OPVÆKST Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik 2018 1 Forord Sund Opvækst er Aabenraa Kommunes børne-, unge- og familiepolitik. Sund Opvækst opstiller en række ambitiøse

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af Københavns Kommunes hjemløsestrategi

Ansøgning om forlængelse af Københavns Kommunes hjemløsestrategi KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer NOTAT Til Puljestyring, Socialministeriet Ansøgning om forlængelse af Københavns Kommunes hjemløsestrategi Satspuljepartierne besluttede

Læs mere

Aftale om budget 2017-20 Køge Kommune - er på forkant med fremtiden og værner om kernevelfærden I disse år befinder Køge Kommune sig i en særlig situation. Frem mod 2020 vil Køgeområdet udvikle sig til

Læs mere

Favrskov Kommune 24. september Aftale om budget

Favrskov Kommune 24. september Aftale om budget Favrskov Kommune 24. september 2013 Aftale om budget 2014-17 2. Budgetaftalen Partierne bag budgetforslaget har aftalt følgende ændringer og præciseringer i forhold til Budgetforslag 2014-17: 2.1. Drift

Læs mere

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag Idrætsområdet 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag 2017 3. Effektmåling 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2015-2016 Idrætsprojekter

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed Notat Sagsnavn: Byen til Vandet projektbeskrivelse - forundersøgelse Sagsnummer: 01.00.05-P20-14 Forvaltning: Miljø & Teknik, Dato: 15. august 2014 Byen til Vandet Projektbeskrivelse - forundersøgelse

Læs mere

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder)

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder) Center for Børn og Undervisning 3. april 2013 Analyse af det fremtidige IT-behov på skoleområdet Efter indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget samt Økonomi- og Planudvalget behandlede Byrådet den

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur NOTAT Grønlands Hjemmestyre og Nuup Kommunea KOMMISORIUM FOR STYREGRUPPEN FOR PROJEKT BY- FORNYELSE OG BOLIGFORBEDRING I NUUK 1. Indledning I marts 2006 afholdte Nuup Kommunea, Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet

Læs mere

7 Udmøntning af analysen på ældre- og sundhedsområdet

7 Udmøntning af analysen på ældre- og sundhedsområdet Åbent punkt 7 Udmøntning af analysen på ældre- og sundhedsområdet 00.30.04P05-0006 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Social- og Sundhedsudvalget 24-06-2015 2 Kommunalbestyrelsen 25-06-2015 7

Læs mere

Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger

Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til ØU Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger Baggrund På ØU-mødet d. 2. oktober drøftedes billige boliger, og der

Læs mere

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Status på omstillingsplanen Socialudvalget besluttede den 30. november 2016, at Socialforvaltningen skal arbejde videre

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Færdiggørelse af idrætsprojekter... 3 Energioptimering LED lys selvejende

Læs mere

13. juni Sagsnr Dokumentnr Spørgsmål om konfirmation. Kære Jens-Kristian

13. juni Sagsnr Dokumentnr Spørgsmål om konfirmation. Kære Jens-Kristian KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 13. juni 2019 Sagsnr. 2019-0092407 Spørgsmål om konfirmation Dokumentnr. 2019-0092407-8 Kære Jens-Kristian Du stillede den 29. marts 2019 via din medlemssekretær

Læs mere

Bilag 2: Kultur- og Fritidsforvaltningens handleplan på baggrund af kulturanalysen

Bilag 2: Kultur- og Fritidsforvaltningens handleplan på baggrund af kulturanalysen Bilag 2: Kultur- og Fritidsforvaltningens handleplan på baggrund af kulturanalysen På baggrund af en analyse af kulturforeningernes vilkår i København har Fritid KBH vurderet, hvad det kræver, at realisere

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget har det overordnede ansvar for Københavns Kommunes opgaver indenfor Teknik- og Miljøområdet.

Teknik- og Miljøudvalget har det overordnede ansvar for Københavns Kommunes opgaver indenfor Teknik- og Miljøområdet. 1.1 Udvalgsafsnit Teknik- og Miljøudvalget UDVALGSAFSNIT Overordnet opgavebeskrivelse for udvalget: Teknik- og Miljøudvalget har det overordnede ansvar for Københavns Kommunes opgaver indenfor Teknik-

Læs mere

Bilag 5: Politiske handlemuligheder

Bilag 5: Politiske handlemuligheder Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 15-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015 ØKONOMIUDVALGET Plan og Udvikling Sagsnr. 246187 Brevid. 2229089 Ref. PKA Dir. tlf. 4631 3548 peterka@roskilde.dk NOTAT: Almene boligprojekter i Roskilde 3. december 2015 Indledning: Der er behov for flere

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Statusrapporten sendes i udvalgshøring i perioden fra den 25. januar til den 22. marts 2013.

Statusrapporten sendes i udvalgshøring i perioden fra den 25. januar til den 22. marts 2013. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Statusrapport 2012 for Sundhedspolitikken 2011-2014 Længe Leve København Drøftelse af statusrapport 2012 for Københavns Kommunes Sundhedspolitik 2011-2014 Længe Leve København

Læs mere

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks.

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks. Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet Rapport undertitel (maks. 2 linjer) Maj 2019 1. Indledning Byrådet vedtog i budgetforliget for 2019-2022

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

BUDGET BØRNE- Børne- og OG Ungdomsforvaltningen. Dato

BUDGET BØRNE- Børne- og OG Ungdomsforvaltningen. Dato BUDGET 2017 BØRNE- Børne- og OG Ungdomsforvaltningen UNGDOMSFORVALTNINGEN RESSOURCEDIREKTØR Afdeling STEEN ENEMARK KILDESGAARD Dato BUDGET2017 BØRNE- OG UNGDOMSFORVALTNINGENS OPGAVE Sikre god kvalitet

Læs mere

Bilag 1 - Styr på eksekvering

Bilag 1 - Styr på eksekvering Bilag 1 - Styr på eksekvering Opfølgning / juni 2019 Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Forventet ibrugtagning - kategori 1 projekter* Oprindeligt vedtaget tidsplan n=513 Gældende vedtagne tidsplan

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN Baggrund Byrådet blev ved temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer for havneområdet. På temamødet blev drøftet,

Læs mere

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé.

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. Notat Til Socialudvalget Side 1 af 6 - Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. I dette notat redegøres for sagsforløbet, som udspringer

Læs mere

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 NOTAT Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 Billund kommunes overordnede økonomiske politik, har i en årrække i hovedsagen været koncentreret om, at sikre et ordinært overskud på den skattefinansierede

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Havkærparken og Bøgeskovgård 1. Resume Ombygningen af dagtilbuddet Havkærparken i Tilst samt ombygningen

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

Notat - status for udmøntning af budget Velfærdsservice samt. Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent

Notat - status for udmøntning af budget Velfærdsservice samt. Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2009/14886 Dato: 23-11-2009 Sag: Sagsbehandler: Notat - status for udmøntning af budget 2010 - Velfærdsservice samt Forebyggelse

Læs mere

Helhedsplan for kvalitetsløft, modernisering og optimering af udnyttelsen af arealer i Børne- og Ungeuniverset Hejnsvig

Helhedsplan for kvalitetsløft, modernisering og optimering af udnyttelsen af arealer i Børne- og Ungeuniverset Hejnsvig Projektbeskrivelse Helhedsplan for kvalitetsløft, modernisering og optimering af udnyttelsen af arealer i Børne- og Ungeuniverset Hejnsvig Revideret d. 4. januar 2017 Børne- og Kulturforvaltningen Læring

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

Indstilling. Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse. 1.

Indstilling. Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse 1. Resume Byrådet

Læs mere

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen.

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen. Forligstekst Der er mellem partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået budgetforlig, som danner rammerne for udviklingen af Varde Kommune for de kommende

Læs mere

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 Ejendomsstrategi og anlægsstyring ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 1 Ejendomsstrategi og anlægsstyring Kommunernes anlægs- og ejendomsudgifter - to vigtige perspektiver for økonomifunktionen: - Eksisterende

Læs mere