DUU Internat August Referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DUU Internat August Referat"

Transkript

1 DUU Internat August 2018 Referat Deltagere: Rikke Borre Jacobsen, Carsten Albek, Lars Kjærsgaard, Doris Østergaard, Helle Nibro, Vibeke Westphal, Steffen Pedersen, Anne-Cathrine Haug, Anne-Sofie Lynnerup. Dagsorden: 1. Gennemgang af dagsorden og prioritering - Udført 2. Referent: Anne-Sofie Lynnerup 3. I uddannelsen: a. Det er den generelle oplevelse af intro-lægerne generelt er mindre klinisk erfarne, og dermed også mindre mentalt rustede til de udfordringer som en HU i anæstesi byder på. Der savnes mere fokus på læringsprocessen og den personlige udvikling og læring. En del af problematikken ligger i fremdriftsreformen og 4 (nu 6) års reglen, som har skabt en kultur hvor hurtig gennemførsel er vigtigere end den velfunderede læge. Det vil være fordelagtigt for specialets fremtid og for fremtidige anæstesilæger at tilskynde introlæger at de, udover introstilling, tager en supplerende prækursist anæstesi-stilling for at modnes både fagligt og personligt og gerne et andet sted en der hvor man har taget sin intro; eller en sideuddannelsesstilling i et andet, relevant speciale. Én tilgang til ovenstående kunne være at se nærmere på den faglige profil-, om den skal revideres, sådan at den afspejler behovet for en bredt funderet, mere erfarne og personligt modnede anæstesilæge. (Den faglige profil er sidst opdateret 2013) Kan vi med de yngre læger opnå det forventede volumen i basale procedurer? Hvordan sikrer vi at man som YL opnår den forventede rutine? b. Kvalitetssikring af Intro-uddannelsen: Selvom der er en generel målbeskrivelse, opleves store forskelle i hvad introlægerne kan, og hvad de udsættes for. Fx har nogle rigtig meget intensiv erfaring, mens andre kun har de 10 obligatoriske dage. Hvordan sikrer vi at introlægerne opnår viden til det forventede høje faglige niveau? Det SKAL være en ensartet uddannelse, hvordan får vi italesat det overfor afdelingerne? Forslag om at man indskriver i porteføljen at man skal have ITA (max 4 uger), operationsgangserfaring hvor man SKAL sidde på stue i sammenhængende forløb, træner vagt mv.(en udfordring er at anæst spl ikke altid vil bakke lægen op når de sidder på stue ) SKELETTET SKAL SIKRE INDSTEMÅLET! Uddannelsesrådene bør løfte uddannelsesprogrammer op Uddannelsesrådende til diskussion og beskrivelse af vægten ml operationsgang (sidde på stue), ITA og vagt. c. Intro-kurserne er egentligt ikke obligatoriske (SST giver ikke tilskud hertil), men opfattes sådan i specialet. Der diskuteres muligheden for at lave en overordnet beskrivelse af disse, som fx en kursusmanual, sådan at man sikrer mere ensartede kurser regionerne imellem.

2 d. Kompetencekort. Kompetencekort kan gennemføres på mange måder. Tendensen er at der er behov for et mindstekrav på antal bedøvelser/patienter/procedurer for at kunne tage/få godkendt et kompetencekort. Selvom der måtte være et sådanne ønske om antal procedurer / patienter som mindstekrav for godkendelse af ophold eller kompetencekort kan dette IKKE indskrives da der er tale om vurdering af den enkelte kursist og om denne er klar til at gennemføre kompetencekortet men den pågældendes kliniske træning forudfor. Det er SST som godkender af målbeskrivelser der har denne beslutning Forslag om at evaluere introduktionsuddannelsen (i et øjebliksbillede, hvordan ser verdenen ud lige nu for post-introlægernes opnåede kompetencer?), - dvs. opnår introduktionslægerne den viden og uddannelse som tiltænkt? Foreslåes evalueret evt som OSCE, som omfatter de 7 lægeroller.problemet med en sådanne evaluering at den skal være national og derved er der organisatoriske og økonomiske udfordringer. Et andet forslag er at det er på vejleder-siden at der skal sættes ind. Introuddannelsen er i udgangspunktet velfungerende, og burde give plads til at de læger, som vil befinde sig bedre i et andet speciale eller har brug for yderligere uddannelse inden en evt. kursusstilling, identificeres. Derfor er forslaget at skal vejlederne rustes endnu bedre til at gennemføre vejledningsforløb, fx ved specialespecifikke vejlederkurser. Forslag om at man i højere grad evaluerede de nye speciallæger (eks 1 år efter HUafslutning) mht deres træning / rutine indenfor de 7 lægeroller?.. e. Gennemgang af I-kursusprogram fra hver Region (Helle N, Vibeke, RBJ), - forskelle, samarbejde om kursusmanualer mv. Helle N: 7 kurser afholdes på hospitaler i NORD, sådan at alle har en aktie i afviklingen. PKL Helle Nibro er ansvarlig og uddelegerer. Underviserne fra flere sygehuse på de enkelte kurser. Diskussion om hvorvidt kurserne bør rotere, sådan at det enkelte sygehus ikke altid afholder samme kursus. Ydermere om der bør nedsættes en gruppe, som mødes og diskuterer detaljerne i kursusafvikling, indhold, niveau, metode mm. Forslag om klinisk beslutningstagning som selvstændigt kursus. Diskuteret på URSARN om hvorvidt der bør være mere simulation. Løn: Underviserne er lønnet fra kursusafholdende afdeling. Introlægerne aflønnes af egen afdeling. Rikke Jacobsen: 7 kurser - Alle kurser afholdes på CAMES. CAMES har en faglig leder og også delkursusledere for hvert kursus Underviserne fra flere sygehuse på de enkelte kurser. ØST afholder møder 2 delkursusledermøder årligt, om indhold og metode på kurserne. Nyeste fokus er at få andre specialer med ind på relevante emner, fx kardiologerne til den hjertesyge patient.

3 Løn: Introlægernes afdeling får en regning, når introlægen er startet på kursusrækken. Underviserne aflønnes fra CAMES. Vibeke Westphal: 7 kurser i SYD. Kurserne styres af en sekretær. Vibeke Westphal PKL er ansvarlig, men kurserne har været afholdt af de samme steder og personer gennem flere år. Ingen af disse er UAO, og der har ikke været kontakt mellem kursuslederne, af det der vides. Nogle kurser er ikke revideret siden 1990 erne og der foreligger ikke en egentligt kursusbeskrivelse. Møde i videreuddannelsesrådet snarligt, hvor der er givet til opgave at lave en beskrivelse af kurser, indhold mm. Diskussion om bedste måde at få centraliseret styring af kurser og få kursuslederne samlet i fælles forum. Forslag om at etablere en national gruppe med fokus på I-kurser, afholdelse og evaluering heraf. Den tidsmæssige planlægning heraf er vigtig. Der kan nogle steder være behov for optimering i egne rækker, inden etablering af national gruppe. Nationalt PKL møde er en mulighed for at starte i det spæde. Doris Og RBJ udsender skabelon til kursusmanual. f. BASIC kurset ind på I uddannelsen? Holdningen i DUU er at vi ikke skal basere faglighed på internationale bogstav kurser, men at der er mulighed for at bruge BASIC som inspiration til at lave et endnu bedre intensivkursus til vores introlæger. Anders Skjelsager giver kort oplæg om BASIC. Udviklet i Hong Kong, i Norge er det en del af hoveduddannelsen. 2 dages kursus, på linje med ALS. Ret stor frihedsgrad i emnerne, som kan varieres fra kursus til kursus. 5 instruktører i Danmark aktuelt. Kravet fra BASIC er at 75% skal være deres fastlagte BASIC-indhold. Blanding af teori og simulation. Der er planlagt nyt BASIC kursus i Marts FYA har sigtet mod prækursister, introlæger eller de som bare har brug for et brush-up på intensiv terapi. Prisen er sat til ca 4000kr, hvoraf størstedelen gik til CAMES og til mad. Kun kr til BASIC bøger. Én af styrkerne ved BASIC er at basal intensiv terapi litteraturen er samlet i én bog, som er skrevet pædagogisk. g. Afspejler uddannelsen den nye målbeskrivelse? Når den nye målbeskrivelse og de nye kompetencekort er godt i gang, afventes tilbagemelding fra videreuddannelsesrådene og UAO erne. 4. Status portefølje H-uddannelsen: a. Kompetencekort revision UTH refleksiv opgaver. Kortet gennemgås og rettes til. b. Kompetencekort forventede vanskelige luftvej. Der er tilføjet et punkt med diskussion om intubation på operationsgang vs. Udenfor operationsgangen. Kortet godkendes fra DUU.

4 c. Kort 12. Modtagelse af den intensive patient. Punkt om luftvejsvurdering og plan for håndtering tilføjes til kortet. d. Kompetencekort Neuroanæstesiologi. Overskriften ændres til Neuroanæstesi og - intensiv. Ordlyden i beskrivelsen ændres sådan at kortet nu baseres på flere patientforløb, og ikke nødvendigvis behøver at være kraniotomipatienter. Kortet færdiggøres ved RBJ og sendes ud til kommentarer og godkendelsen e. Fremadrettet vil sundhedsstyrelsen gerne have at lægerollerne tydeligt defineres i kompetencekortene. f. Det videre arbejde med logbog.net og nye målbeskrivelser og portefølje. Godkendt af SST og klar til publicering 1/ g. Engelsk oversættelse - punkter som er ændret og skal oversættes, identificeres og herefter indhentes tilbud på oversættelse. 5. Revision af spørgeguiden til HU samtaler Spørgeguiden gennemgås og revideres. Sendes ud til kommentarer og godkendelse. 6. Status akutmedicin HU forløb, kompetencekort (OP og ITA) og kurser vedr. anæstesiologi. Strategi og plan. Region Nord er længst fremme ifht implementering. Her er der enighed mellem specialerne, inklusive det akutmedicinske speciale, om at akutmedicin skal læres på en akutmedicinsk afdeling. DASEM havde møde 17/8. Herfra er der enighed i at de skitserede fokuserede ophold i anæstesien er vejen frem i den akutmedicinske speciale. Uddannelsen er delt i 1 centralt og 2 regionale ophold, og man ønsker følgende fordeling for de fokuserede ophold/kurserne: 1. regionsophold luftvejshåndtering 2. regionsophold intensiv patienter Der mangler nu kompetencekort i luftvejshåndtering og intensiv. DASEM har bedt PKL i NORD om at udarbejde forslag til kompetencekort. Kompetencekortene for de svenske AKM HUlæger fra Herning danner basis, og revideres af Helle N og AnneCathrine mhp anvendelse i uddannelsen af akutmedicinske speciallæger. Mht luftvejshåndtering fastholdes at akutmedicinske HU læger ikke skal lægge larynxmasker på levende patienter. Er der behov for luftvejshåndtering på en levende patient, skal anæstesien altid tilkaldes. Der er aldrig in-hospitalt indikation for larynxmaske, uden at anæstesien er involveret. Vigtigt at AKM-HUlægerne får en grundig indførsel i basal luftvejshåndtering og denne prioriteres. Præhospitalt er det vigtigt at AKM HU-læger møder de instanser, som de primært kommer til at samarbejde med. Der sigtes mod at AKM-HUlæger kommer med den primære ambulance og også evt visiterer i AMK/lægevagten/1813. Er der et stort ønske om at komme med lægebilen, kan dette også imødekommes. AKM HUlægerne skal have en vejleder under deres ophold. Dette kan både være speciallæger eller Anæstesi HUlæger i fase 3, som har haft et vejlederkursus. Samarbejdet med akutmedicinerne, tydeliggør et behov for at blive endnu skarpere på hvad der skal kræves for at være præhospitallæge. Er det nok at have et ATLS kursus? Der er allerede etableret et kursus for nye akutlæger i PAU-regi som udbydes på CAMES, - problemet er at regionerne mener at de selv kan uddanne og sender ikke deres akutlæger afsted. Hvordan sikres den anæstesiologiske rolle i det præhospitale/helicopter fremadrettet?

5 Emnet tages op på bestyrelsesmøde. 7. Fremtidige arbejdsopgaver i DUU a. Videreuddannelse Videreuddannelse af afdelings-og overlæger. 10 dage årligt, men stor forskel på hvad der tilbydes af muligheder og også finansielt på de forskellige sygehuse. Karrierevejledning, karriereplanlægning og personlig portefølje burde være en del af MUS samtaler med ledelsen., hvilke kompetencer ønsker man at forfine arbejde videre med / opbygge? Overordnet: Hvad er videreuddannelse? Skal man definere hvad der indgår i videreuddannelse? Hvad skal de ti dage bruges på? Bør karriereplanlægning være en del af sidste del af HU? Hvordan og hvad skal opbygges i det fremtidige job som speciallæge? Hvordan dokumenteres videreuddannelse, og i hvor høj grad skal det dokumenteres? Skal det være point? Eksamen? Man skal sikre at der er klare visioner og et veletableret videreuddannelsessystem, således at man selv definerer kompetencebevarelse og videreuddannelse i specialet. Doris, Carsten, Lars og Anne-Sofie vil se mere på videreuddannelse, enquette og revidering af det der er skrevet i DASAIM om videreuddannelse. b. Rekruttering. Aktuelt stigende antal ansøgere til introstillinger, men gennem de sidste 5 år er der faldende antal ansøgninger til HU. Akutmedicinerne har været meget aktive i deres rekruttering og har haft en del finansiering via bl.a. Tryg og Falck og holder fx dansk akutmedicinsk konference, hvor også det præhospitale for fx paramedicinere omfavnes. Én mulighed for rekruttering er karrieredag/specialernes dag. SATS er en stærk allieret, men appellerer meget til de som er til blå blink. Det er sværere at rekruttere blandt de som er interesserede i de andre aspekter af specialet, fx dagkirurgi, intensiv, smerter, palliation osv. Et stort problem er at de medicinstuderende kun ganske kort stifter bekendtskab med anæstesien eller slet ikke, og det er ikke et fag der bliver undervist i. Derudover er der i SYD klassificerede stillinger der ikke slås op pga. besparelser og samtidig er det obligatoriske anæstesiophold sløjfet. På næste møde: ideer til rekruttering. Evt. spørge prægraduate lektorer. Problemstillingen tages med i formandens beretning. RBJ snakker med sekretariatet om ansøgningstatistikker. SST statistik 8. Første tiltag til revision af DASAIM vejledning for HU ansøgning Sekretariaternes og DASAIM s vejledning skal stemme overens, forstået på den måde at de ikke må være modstridende men de kommer nok ikke til at være ens idet der både er juridiske aspekter og faglige aspekter. Aktuelt er der 4 vejledninger. Én for hver region og én for sekretariaterne.

6 FYA laver et udkast til eet udkast til hele landet, RBJ snakker med sekretariaterne. 9. Nye inspektorer, - der er kommet 5 ansøgninger (eftersendes) Der er lavet en aftale med SST og Benni Bees om at DUU ansætte Inspektorer og at der fremover laves ansættelsesrunder med ansøgninger fra tidl. juniorinspektorer eller tidl. inspektorer som gerne vil fortsætte. Der er lavet karakteristik af ansøgere. Denne præget af stor diskrepans imellem typen af indsendte ansøgninger. Der er behov for en specificering af krav til ansøgningen om at blive inspektor. Dette udarbejdes af DUU. Anne-Sofie sender oplæg til RJB. ØST: 3 ansøgere, hvor af én er 2 år i Australien. Derfor ansættes Frederik Treschow og Frederik Mondrup. NORD: 2 ansøgere, begge stærke og med fyldige ansøgninger. Én søger både i Nord og Syd. Nette Møller-Nielsen ansættes. 10. Årsmøde 2019 Ideer til foredragsholder: Tommy Ehlers Uffe Elbæk Svend Brinkman Helle Hein Niels Villemoes Ross Fisher Konkretiseres nærmere ved næste møde. 11. Ny formand Rikke har lavet oversigt over formandens opgaver Rikke afgår. Udvalget foreslår at Carsten stiller op. Menige Medlemmer fra ØST, Carsten og SYD, Pernille er på valg. 12. Korte punkter: a. Nyt fra bestyrelsen. Der har været foretræde for ministeren angående SP. Uvist hvad dette leder til. b. Nyt fra PKL. Se punkt 14. c. Nyt fra SSAI Edcom - der er afholdt møde. d. Nyt fra UEMS (Ny præsident => alt er gået i stå. Helle modsætter sig fellowship hvad skal de indeholde? ESA godt arrangeret for UEMS. Helle fortsætter. 13. Hvilke uddannelsesmæssige udfordringer er der aktuelt i de 3 regioner (kort gennemgang fra hver region) a. NORD Helle N: Processen i Nord med udflytning af et halvt år fra HU uddannelsen er i proces, men udfordret af udflytningen til SKS, omstruktureringer og besparelser. b. ØST RBJ/Carsten: Temamøde om feedback og vanskelige forløb. Nykøbing da der ikke kan rekrutteres abdominal kirurger, skal de komme fra Køge som udlån. I første omgang til elektiv kirurgi. Dvs HU1 og introlæger i Nykøbing oplever ingen eller minimalt af kirurgiske patienter. HU1 er flyttet til køge for nu. Der vurderes hvert halve år, om der er kommet nok kirurgi til at det giver mening at have HU1 gående.

7 c. SYD. Intet. 14. Kommende møder DUU 10/10 kl 12-17, efterfølgende middag Herlev. 8-10/11 Årsmøde 28/ kl Odense (OBS rykket fra d 26/2) 23/ kl herlev 2-3/ DUU Internat 24/ kl 12-17, med middag - Herlev 15. Evt: a. Mette Pedersen, Kolding suppleant SYD? Mangler afklaring. b. FYA uddannelsesenquete gennemgåes og tilrettes. Sendes ud snarest muligt. Tages op igen når der er svar fra et rimeligt antal YL. Har man specifikke ønsker til et spørgsmål, bedes dette sendt til Anne-Sofie inden 15/ Tak for denne gang.

DASAIMS UDDANNELSES UDVALG. MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT

DASAIMS UDDANNELSES UDVALG. MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT DASAIMS UDDANNELSES UDVALG MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT Tilstede: Helle Thy Østergaard, Dorte Keld, Karen Skjelsager(formand), Hanne Tanghus Olsen, Kirsten Bested, Nicola G. Clausen (Referent),

Læs mere

Lektor/professor netværks møde

Lektor/professor netværks møde Lektor/professor netværks møde Dagsorden til møde i Charlottehaven den 3. oktober 2017 fra kl. 8.30 15.30 Kl. 08.30 09.00 MORGENMAD SAMT KAFFE/TE Kl. 09.00 09.30 Kl. 09.30 10.00 Velkomst med præsentation

Læs mere

DASAIMs Uddannelsesudvalg (DUU) møde 25/10-17, CAMES, Herlev

DASAIMs Uddannelsesudvalg (DUU) møde 25/10-17, CAMES, Herlev DASAIMs Uddannelsesudvalg (DUU) møde 25/10-17, CAMES, Herlev Deltagere: Rikke Vita Borre, Doris Østergaard, Helle Østergaard, Helle Nibro, Carsten Albek, Lars Kjærsgaard, Anne Cathrine Haug, Camilla Strøm,

Læs mere

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt Referat fra møde i URSARN, torsdag d. 9. februar kl. 9.00 til 15.00 på Patienthotellet, Regionshospitalet Randers, mødelokale 4. 9.februar Charlotte B. Hansen Charlotte.b.hansen@stab.rm.dk Dagsorden: 1.

Læs mere

Region Midtjylland. Referat. af møde i URSARN 8. februar 2018 kl. 09:00 Aalborg Universitetshospital. 12. juli 2018 /SAECRI

Region Midtjylland. Referat. af møde i URSARN 8. februar 2018 kl. 09:00 Aalborg Universitetshospital. 12. juli 2018 /SAECRI Region Midtjylland HR 12. juli 2018 /SAECRI Refer af møde i URSARN 8. februar 2018 kl. 09:00 Aalborg Universitetshospital Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent og godkendelse af refer

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Nordjylland Ansættelse som udgangspunkt i akutafdelinger i 60 måneder: 1) 18 mdr RH inkl. 6 mdr intern medicin

Læs mere

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd! 4. oktober 2007 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-10-07 Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Baggrund Baggrunden for

Læs mere

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt.

a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt. 1 1. Formalia a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt. 2: Velkommen til Jan Duedal Rölfing(JDR)

Læs mere

Temaopdelt handlingsplan

Temaopdelt handlingsplan NR 9-12 Temaopdelt handlingsplan En opfølgning på anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens rapport: Speciallægeuddannelsen. Status og perspektivering. 2012 Sundhedsstyrelsen februar 2012 Indhold 1 Organisation

Læs mere

Lægefaglig indstilling for forskningstræningsmodulet for specialet Anæstesiologi Region Nord

Lægefaglig indstilling for forskningstræningsmodulet for specialet Anæstesiologi Region Nord Lægefaglig indstilling for forskningstræningsmodulet for specialet Anæstesiologi Region Nord Vedlagte bilag: Bilag 1: Grundkursus i videnskabelige metoder Bilag 2: Målbeskrivelsen for Hoveduddannelsen

Læs mere

1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3 Tilstrækkelig, 4 Særdeles god

1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3 Tilstrækkelig, 4 Særdeles god Inspektorrapport SST-Id INSPBES-00002159 Afdelingsnavn Anæstesiologisk-intensiv afdeling I - afsnit YK Hospitalsnavn Aarhus Universitetshospital Temaer 1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3 Tilstrækkelig,

Læs mere

Referent: Udfærdiget dato : Mødested. Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes med to yderligere emner. TL og PKW havde meldt afbud.

Referent: Udfærdiget dato : Mødested. Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes med to yderligere emner. TL og PKW havde meldt afbud. Referat bestyrelsesmøde i UDDU 06.05.2011 1/6 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes med to yderligere emner. TL og PKW havde meldt afbud. 2.0 Godkendelse af referat fra mødet d. 25.03.2011

Læs mere

Særdeles god Introduktion til afdelingen. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger

Særdeles god Introduktion til afdelingen. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Holstebro Afdeling anæstesi Dato for besøg 060208 Score

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnr. Referat

Dato Sagsbehandler  Sagsnr. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-Mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Børne- og

Læs mere

Referat: UDDU møde - november / kl Referent: Dato for godkendelse: Mødested. JDR Middelfart Sygehus

Referat: UDDU møde - november / kl Referent: Dato for godkendelse: Mødested. JDR Middelfart Sygehus 1 1. Formalia a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Jan Duedal Rölfing Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU symposium oktober 2016 2: Evaluering / input fra UDDU symposium

Læs mere

Referat. af møde i Anæstesiologi, uddannelsesudvalg 23. november 2017 kl. 09:00 i Regionshospitalet Randers, mødelokale M4

Referat. af møde i Anæstesiologi, uddannelsesudvalg 23. november 2017 kl. 09:00 i Regionshospitalet Randers, mødelokale M4 Region Midtjylland HR 22. december 2017 /SAECRI Referat af møde i Anæstesiologi, uddannelsesudvalg 23. november 2017 kl. 09:00 i Regionshospitalet Randers, mødelokale M4 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Ansættelse 60 måneder 21 mdr RH 6 mdr intern medicin RH - 15 mdr UH 18 mdr RH Fokuserede ophold

Læs mere

Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer

Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer Godkendt den xx.xx.xxxx af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 1 Indhold Generelt om uddannelsesprogrammer...3 Praktisk udarbejdelse af uddannelsesprogrammer...4

Læs mere

Referat. af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi

Referat. af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi Referat af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi I mødet deltog: Poul Christian Frimodt-Møller (formand) Steen Walter Stefan Tiessen Jesper Merrild

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder.

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. Referat af møde i UDDU 1/5 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. 2.0 Godkendelse af referat. Referatet godkendes uden yderligere kommentarer.

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE UDDANNELSESANSVARLIGE OVERLÆGER Regionshospitalet Viborg

FUNKTIONSBESKRIVELSE UDDANNELSESANSVARLIGE OVERLÆGER Regionshospitalet Viborg FUNKTIONSBESKRIVELSE UDDANNELSESANSVARLIGE OVERLÆGER Regionshospitalet Viborg Den uddannelsesansvarlige overlæge udpeges af afdelings- eller sygehusledelsen blandt afdelingens overlæger eller ansættes

Læs mere

PROGRAM. Ny ansøgningsprocedure i Hoveduddannelsen Vurderingsskema i Introuddannelsen udfyldes af tutor

PROGRAM. Ny ansøgningsprocedure i Hoveduddannelsen Vurderingsskema i Introuddannelsen udfyldes af tutor FYRAFTENSMØDE FOR TUTORER Herning PROGRAM Præsentation af de nye hoveder og deres funktioner Praksisreservelægekoordinator Jesper Thorøe. Praksiskonsulent for yngre almenmedicinere: Jørgen Buch og Dynamu

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl REFERAT FU 12/11 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale C Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Nuklearmedicinsk Afdeling og PET-Centret Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade og Skejby Besøgsdato

Inspektorrapport. Temaer. Nuklearmedicinsk Afdeling og PET-Centret Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade og Skejby Besøgsdato Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000253 Afdelingsnavn Nuklearmedicinsk Afdeling og PET-Centret Hospitalsnavn Aarhus Universitetshospital,

Læs mere

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen Dato 13. februar 2014 SVN Sagsnr. 2-1410-146/1 7222 7562 Revision af vejledning om den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen fra 2005 - UDKAST Vejledning for den obligatoriske forskningstræning

Læs mere

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen.

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Vejledning Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er indsamle og beskrive centrale elementer på en afdeling

Læs mere

Særdeles. X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert

Særdeles. X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002280 Afdelingsnavn Anæstesiologisk afdeling Hospitalsnavn Regionshospital Randers Besøgsdato 14-06-2017 Temaer Score Særdeles problematisk Utilstrækkelig Tilstrækkelig

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 04-12-2013. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 04-12-2013. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002161 Afdelingsnavn Anæstesiologisk Afdeling Hospitalsnavn Regionshospitalet Randers Besøgsdato

Læs mere

LEDELSE AF UDDANNELSE I EN KLINISK VIRKSOMHED

LEDELSE AF UDDANNELSE I EN KLINISK VIRKSOMHED LEDELSE AF UDDANNELSE I EN KLINISK VIRKSOMHED PRÆSENTATION Speciallæge i anæstesiologi Master i sundhedsvidenskabelige uddannelser (MHPE) Phd om ledelse af uddannelse i kliniske afdelinger Leder af Pædagogisk

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnummer 29. januar 2016 Sanne S. Christensen

Dato Sagsbehandler  Sagsnummer 29. januar 2016 Sanne S. Christensen LSE LSESREGI Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 29. januar 2016 Sanne S. Christensen saecri@rm.dk Referat Uddannelsesudvalgsmøde i Anæstesiologi Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 9.00-15.00 Aarhus Universitetshospital,

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen kascla@rm.dk 21440397 1-30-72-141-15

Læs mere

Ny ansættelsesprocedure hvordan? Karen Skjelsager

Ny ansættelsesprocedure hvordan? Karen Skjelsager Ny ansættelsesprocedure hvordan? Karen Skjelsager Anæstesiologisk Faglig Profil 7 metakompetencer Niveau for introduktionsstilling Andre kvalifikationer og erfaringer Dokumenterede DASAIM Uddannelsesudvalg,

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001448 Afdelingsnavn Plastikkirurgisk afdeling Hospitalsnavn Herlev-Gentofte Hospital Besøgsdato

Læs mere

ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer 21. maj 2015 Stine W. Bukdahl

ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer 21. maj 2015 Stine W. Bukdahl SREGIO SSEKR Til medlemmer af URSARN Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 21. maj 2015 Stine W. Bukdahl Stine.whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-74-15 Referat fra Uddannelsesudvalgsmøde i Anæstesi - URSARN

Læs mere

1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3 Tilstrækkelig, 4 Særdeles god

1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3 Tilstrækkelig, 4 Særdeles god Inspektorrapport SST-Id INSPBES-00002159 Afdelingsnavn Anæstesiologisk-Intensiv afd. I - afsnit T-anæstesi Hospitalsnavn Aarhus Universitetshospital Temaer 1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3

Læs mere

Referat af møde i UDDU 2012.09.07 2/5. Andreas Balslev-Clausen 2012.09.08 Patienthotellet OUH

Referat af møde i UDDU 2012.09.07 2/5. Andreas Balslev-Clausen 2012.09.08 Patienthotellet OUH Referat af møde i UDDU 2012.09.07 1/5 Andreas 2012.09.08 Patienthotellet OUH 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes. Naja Bjørslev og Thomas Lind har desværre måttet melde forfald. har

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002323 Afdelingsnavn Akutafdelingen Hospitalsnavn Slagelse Sygehus Besøgsdato 19-01-2015 Temaer

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. anæstesi og intensiv afdeling. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. anæstesi og intensiv afdeling. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000832 Afdelingsnavn anæstesi og intensiv afdeling Hospitalsnavn Hositalsenhed vest Besøgsdato 02-11-2016

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Til medlemmer af URSARN Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 15. december 2014 Stine W. Bukdahl Stine.whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-59-10 Referat fra uddannelsesudvalgsmøde i Anæstesi URSARN Torsdag den

Læs mere

Introduktionen har begrænset værdi for YL. Har begrænset værdi for YL. Ikke alle har personlige uddannelses-planer. Enkelte yngre læger deltager

Introduktionen har begrænset værdi for YL. Har begrænset værdi for YL. Ikke alle har personlige uddannelses-planer. Enkelte yngre læger deltager Rapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Specificering af Rating scale Fredericia

Læs mere

Pædagogisk Udviklende Funktion Videreuddannelsesregion Syd

Pædagogisk Udviklende Funktion Videreuddannelsesregion Syd Koncern HR, Sundhedsuddannelser Den Lægelige Videreuddannelse Kontaktperson: Tine Boesen Larsen Tine.Boesen.Larsen@rsyd.dk Direkte tlf. 24600487 13. juli 2016 Side 1 / 5 Pædagogisk Udviklende Funktion

Læs mere

Det tager minutter at besvare spørgeskemaet. På forhånd tusind tak for hjælpen!

Det tager minutter at besvare spørgeskemaet. På forhånd tusind tak for hjælpen! Center for Medicinsk Uddannelse på Aarhus Universitet og videreuddannelsesregion Nord vil gerne have din hjælp til at evaluere Den Pædagogisk Udviklende Funktion (PUF), som i det daglige varetages af de

Læs mere

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU marts /4/ kl Referent: Udfærdiget dato : Mødested

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU marts /4/ kl Referent: Udfærdiget dato : Mødested Dagsorden til møde i UDDU marts 2016 14/4/ kl. 16 1 1. Formalia a. Valg af dirigent Søren Kold Valg af referent: Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde december 2015 2. DOS

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

De specialespecifikke kurser i Neurokirurgi VELKOMMEN VI HAR GLÆDET OS TIL AT SE JER

De specialespecifikke kurser i Neurokirurgi VELKOMMEN VI HAR GLÆDET OS TIL AT SE JER De specialespecifikke kurser i Neurokirurgi VELKOMMEN VI HAR GLÆDET OS TIL AT SE JER 24. september 2012 SUS møde København Mødet er venligst sponsoreret af Neurokirurgisk Afd. på RH "Specialespecifikke

Læs mere

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange.

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange. Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Hospitalsenheden Horsens Anæstesiologisk

Læs mere

ANSØGNING TIL HOVEDUDDANNELSESFORLØB 2009 OLE NØRREGAARD

ANSØGNING TIL HOVEDUDDANNELSESFORLØB 2009 OLE NØRREGAARD ANSØGNING TIL HOVEDUDDANNELSESFORLØB 2009 OLE NØRREGAARD tidligere Struktureret ansøgningsskema Baseret på de 7 lægeroller + CV Veldefineret pointtildeling Skriftlig begrundet motivation for ansøgningen

Læs mere

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelsen på anæstesiologisk afdeling Slagelse- sygehus

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelsen på anæstesiologisk afdeling Slagelse- sygehus Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelsen på anæstesiologisk afdeling Slagelse- sygehus Indholdsfortegnelse: Indledning Præsentation af uddannelsesforløbet Beskrivelse af afdelingen Præsentation

Læs mere

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1.

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1. Afdeling: Udviklingsstaben Udarbejdet af: Christine Dichmann Journal nr.: 2-07-00123-2007 E-mail: christine.dichmann@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 29. september 2008 Telefon: 6541 3808 Referat af møde

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Til medlemmer af URSARN Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 23. december 2015 Jesper Piculell jespic@rm.dk 1-30-72-74-15 Referat

Læs mere

Optimalt uddannelsesmiljø i vor afdeling, Hvordan?

Optimalt uddannelsesmiljø i vor afdeling, Hvordan? Optimalt uddannelsesmiljø i vor afdeling, Hvordan? Michael Due Nielsen Uddannelsesansvarlig overlæge Anæstesiologisk-Intensiv Afd. V OUH 15-03-2018 1 WHAT IF I TOLD YOU WHAT IF I TOLD YOU That education

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Århus Universitetshospital Skejby Besøgsdato Særdeles god

Inspektorrapport. Temaer. Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Århus Universitetshospital Skejby Besøgsdato Særdeles god Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001260 Afdelingsnavn Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Hospitalsnavn Århus Universitetshospital Skejby

Læs mere

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 22. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Referat fra 4. oktober 2017 - til orientering 2 3 Bordet

Læs mere

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange.

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange. Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Kolding Anæstesiologisk afdeling

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI SREGI Uddannelsesudvalg i neurologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 25. august 2015 Rasmus Elgaard Petersen Rasmus.petersen@stab.rm.dk 1-30-72-113-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i neurologi Tirsdag

Læs mere

Referat, DASAIMs Smerteudvalg, Internatsmøde 2014 28.+29.09.2014

Referat, DASAIMs Smerteudvalg, Internatsmøde 2014 28.+29.09.2014 Referat, DASAIMs Smerteudvalg, Internatsmøde 2014 28.+29.09.2014 Til stede: Ole Mathiesen (OM), Stephan Alpiger (SA), Thomas Enggaard (TE), Carsten Tollund (CT) Fraværende: Eske Aasvang (EA) Søndag d.

Læs mere

Beretning fra FYGO, bestyrelsesår 2015/2016

Beretning fra FYGO, bestyrelsesår 2015/2016 Beretning fra FYGO, bestyrelsesår 2015/2016 Formandens beretning 2015/2016 Ved Camilla Mandrup I bestyrelsen har vi i det forgangne år dels haft fokus på vores grundarbejde - dvs. vores kursusaktivitet,

Læs mere

Casper Dragsted 4. Januar 2017 Middelfart Sygehus

Casper Dragsted 4. Januar 2017 Middelfart Sygehus Bestyrelsesmøde Januar 2017 18. januar 2017 1/8 17:30-17:45 17:45-19:00 1.0 Formalia Valg af dirigent og referent Christian Støttrup diregent, Magnus Bjarnason: referant. 2.0 Siden sidst - Årsplan fra

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen Patienthotellet Odense

Andreas Balslev-Clausen Patienthotellet Odense Referat af møde i UDDU 09.09.11 1/5 Dagsorden 1. Computer simulation i den ortopædkirurgiske uddannelse. Oplæg ved Claus Ol Hansen, SAKS 2. Diskussion om anvendelse af computer simulation 3. Godkendelse

Læs mere

Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus

Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus Sygehus Syd Region Sjælland 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet

Læs mere

Introduktionsprogram for Anæstesiafdelingen Køge sygehus

Introduktionsprogram for Anæstesiafdelingen Køge sygehus Introduktionsprogram for Anæstesiafdelingen Køge sygehus Januar 2008 Indholdsfortegnelse: Indledning Præsentation af uddannelsesforløbet Beskrivelse af afdelingen Præsentation af kompetenceudvikling Læringsstrategi

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Patologiafdelingen Herlev-Gentofte Hospital. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for.

Inspektorrapport. Temaer. Patologiafdelingen Herlev-Gentofte Hospital. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000340 Afdelingsnavn Patologiafdelingen Herlev-Gentofte Hospital Hospitalsnavn Herlev-Gentofte Hospital

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde d. 9/ ( ) Referat godkendt for sidste bestyrelsesmøde d

1. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde d. 9/ ( ) Referat godkendt for sidste bestyrelsesmøde d BESTYRELSESMØDE Tid: 13. Juni kl. 15.30-18.30 med efterfølgende middag Sted: Middelfart, Comwell Deltagere: Julie, Christian, Marco, Gerhard, Jørn, Marie-Laure Anh-Nhi, Jacob Juul DAGSORDEN Dansk Selskab

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling:

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling: Dagsorden Dagsordenspunkt 1: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 22. september 2011. 3. Temamøde om lægelig videreuddannelse

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002322 Afdelingsnavn Akutafdelingen Hospitalsnavn Køge Sygehus Besøgsdato 27-10-2014 Temaer Introduktion

Læs mere

P U F. PUFDen Pædagogisk Udviklende Funktion. Virksomhedsgrundlag for. i Region Øst. Medicinsk ekspert. Samarbejder. Kommunikator.

P U F. PUFDen Pædagogisk Udviklende Funktion. Virksomhedsgrundlag for. i Region Øst. Medicinsk ekspert. Samarbejder. Kommunikator. Virksomhedsgrundlag for Den Pædagogisk Udviklende Funktion i Region Øst Medicinsk ekspert Samarbejder Kommunikator Akademiker Sundhedsfremmer Leder/administrator Professionel P U F 1 2 3 4 5 6 7 Fra vision

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i klinisk mikrobiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 21. september 2016 Rasmus Elgaard Petersen Rasmus.petersen@stab.rm.dk 1-30-72-8-15 Uddannelsesudvalgsmøde i Klinisk Mikrobiologi

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Introduktionen har begrænset værdi for YL. Har begrænset værdi for YL. Ikke alle har personlige uddannelses-planer. Enkelte yngre læger deltager

Introduktionen har begrænset værdi for YL. Har begrænset værdi for YL. Ikke alle har personlige uddannelses-planer. Enkelte yngre læger deltager Rapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Specificering af Rating scale Sønderborg

Læs mere

Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital

Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital Formål Det lægelige videreuddannelsesråd arbejder for at fremme udvikling af kvalitet og effektivitet i lægelig videreuddannelse

Læs mere

Velkommen. Dagens mål: Den nye uddannelse og nye metoder Brush-up på i forvejen kendt viden Erfaringsudveksling

Velkommen. Dagens mål: Den nye uddannelse og nye metoder Brush-up på i forvejen kendt viden Erfaringsudveksling Velkommen Dagens mål: Den nye uddannelse og nye metoder Brush-up på i forvejen kendt viden Erfaringsudveksling Hvad kan jeg - som tutorlæge - udsættes for? Klinisk basislæge ( KBU ) Intro læge Fase 1 Fase

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Specialebeskrivelse og faglig profil for Anæstesiologi

Specialebeskrivelse og faglig profil for Anæstesiologi Specialebeskrivelse og faglig profil for Anæstesiologi Til brug ved ansøgning om hoveduddannelse i specialet DASAIM 2013 D A S A I M Specialebeskrivelse for anæstesiologi Anæstesiologi omfatter anæstesi,

Læs mere

Inspektorrapport Temaer

Inspektorrapport Temaer Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000906 Afdelingsnavn Klinisk Biokemisk Afdeling Viborg Hospitalsnavn Hospitalsenhed Midt Besøgsdato

Læs mere

Hele bestyrelsen, Carsten og Per Martin fra kl. 11. 2) Godkendelse af sidste referat og dagsorden. 4) 11.00: Besøg-Mogens Skadborg

Hele bestyrelsen, Carsten og Per Martin fra kl. 11. 2) Godkendelse af sidste referat og dagsorden. 4) 11.00: Besøg-Mogens Skadborg Side 1 Referent: Deltagere: Hele bestyrelsen, Carsten og Per Martin fra kl. 11 Fraværende: Dagsorden 1) Valg af referent 2) Godkendelse af sidste referat og dagsorden 3) Kurser a) Blokkurset-evaluering/fremtid/økonomi/power-points

Læs mere

Evaluer.dk. Ny spørgeramme og snitflader til inspektorordningen. Sekretariatschef Lise Møller. Videreuddannelsesregion ØST

Evaluer.dk. Ny spørgeramme og snitflader til inspektorordningen. Sekretariatschef Lise Møller. Videreuddannelsesregion ØST Evaluer.dk Ny spørgeramme og snitflader til inspektorordningen Sekretariatschef Lise Møller Systemer for evaluering af den lægelige videreuddannelse Inspektorordningen Indført i 1997 som en frivillig ordning

Læs mere

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen VEJ nr 9005 af 01/01/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Sundhedsstyrelsen, j.nr. Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i IM: Kardiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 14. april 2016 Maja Bertz Maja.Bertz@stab.rm.dk Referat Uddannelsesudvalgsmøde i IM: Kardiologi Torsdag den 14. april 2016 kl. 14.00-16.00

Læs mere

Referat. fra møde i Urologi, uddannelsesudvalg 25. oktober 2017 kl. 13:00 i Mødelokale C2, Regionshuset Viborg

Referat. fra møde i Urologi, uddannelsesudvalg 25. oktober 2017 kl. 13:00 i Mødelokale C2, Regionshuset Viborg Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet 17. november 2017 /THBIRK Referat fra møde i Urologi, uddannelsesudvalg 25. oktober 2017 kl. 13:00

Læs mere

Anæstesiologisk speciallægeuddannelse i Indien.

Anæstesiologisk speciallægeuddannelse i Indien. Anæstesiologisk speciallægeuddannelse i Indien. Efter erhvervelse af bachelorgrad i medicin og kirurgi gennemføres et 1-årigt Internship med sædvanligvis 3-måneders rotationer i kirurgi, obstetrik/gynækologi,

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002205 Afdelingsnavn Børne- og ungdomsafdelingen Hospitalsnavn Nykøbing Falster Besøgsdato 28-10-2014

Læs mere

Introduktionen har begrænset værdi for YL. Har begrænset værdi for YL. Ikke alle har personlige uddannelses-planer. Enkelte yngre læger deltager

Introduktionen har begrænset værdi for YL. Har begrænset værdi for YL. Ikke alle har personlige uddannelses-planer. Enkelte yngre læger deltager Rapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Holstebro Urinvejskirurgisk Afdeling 1. December

Læs mere

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 HR 7. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1

Læs mere

Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen. Sundhedsstyrelsens vejledning

Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen. Sundhedsstyrelsens vejledning Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen Sundhedsstyrelsens vejledning Juli 2007 1 Indledning I henhold til 6, stk. 2. i Sundhedsstyrelsens bekendtgørelse nr. 660 af 10. juli 2003 om uddannelse af

Læs mere

Håndbog for uddannelsen i anæstesiologi

Håndbog for uddannelsen i anæstesiologi Håndbog for uddannelsen i anæstesiologi Om målbeskrivelser, portefølje, uddannelsesprogrammer og -planer kompetencevurdering og andet Charlotte Ringsted Revideret af: Carsten Albek Karen Skjelsager Forår

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001467 Afdelingsnavn Klinisk Biokemsik Afdeling Hospitalsnavn Aarhus Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

Specialtandlægeuddannelsen

Specialtandlægeuddannelsen Specialtandlægeuddannelsen Sundhedsstyrelsen Maj 2013 Indledning 3 Organisering af specialtandlægeuddannelsen 3 Opbygning af specialtandlægeuddannelsen 3 Introduktionsuddannelsen 3 Hoveduddannelsen 4 Uddannelsesprogram

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002326 Afdelingsnavn Akutmodtagelsen Hospitalsnavn Sygehus Vendsyssel Besøgsdato 20-05-2015 Temaer

Læs mere

Kompetencevurderingsmetoder En oversigt Sundhedsstyrelsen 2013

Kompetencevurderingsmetoder En oversigt Sundhedsstyrelsen 2013 Kompetencevurderingsmetoder En oversigt Sundhedsstyrelsen 2013 Gitte Eriksen, Ph.d., MPM, PKL Roar Maagaard, PKL Tak for lån af slides til Doris Østergaard, dr. med, MHPE, PKL Bente Malling, Ph.d., MHPE,

Læs mere

Kompetencevurderingsmetoder 2014

Kompetencevurderingsmetoder 2014 Kompetencevurderingsmetoder 2014 Kvalifikation /kompetence Kvalifikation er viden, færdigheder og holdninger altså hvad en person har lært Kompetencer er måden man bruger sine kvalifikationer i praksis

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Anæstesiologisk afdeling, THG. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Anæstesiologisk afdeling, THG. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001504 Afdelingsnavn Anæstesiologisk afdeling, THG Hospitalsnavn Århus Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

Uddannelsesplan, vejledersamtale, karrierevejledning

Uddannelsesplan, vejledersamtale, karrierevejledning Uddannelsesplan, vejledersamtale, karrierevejledning Bente Sørensen Temadag for uddannelse OUH 2014 Hvorfor skal der laves uddannelsesplan? Den pregraduate uddannelse er afkortet Turnus (18 måneder) er

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001933 Afdelingsnavn Børneafdelingen Hospitalsnavn Sygehus Lillebælt, Kolding Besøgsdato 03-06-2015

Læs mere

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen.

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Vejledning Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er indsamle og beskrive centrale elementer på en afdeling

Læs mere

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN. Dato Sagsbehandler Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN. Dato Sagsbehandler  Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen Referat fra 61. møde i Uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen i psykiatri Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk 1-30-72-162-09 Møde i uddannelsesudvalget,

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen Pt.hotel OUH

Andreas Balslev-Clausen Pt.hotel OUH Referat af møde i UDDU 2012.04.20 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Godkendes med enkelte tilføjelser. 2.0 Godkendelse af referat UDDU-møde 12. januar Sixtus Godkendes uden ændringer. 3.0 Uddannelsesdag

Læs mere