Bilag 2 - UDKAST - Cover

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 2 - UDKAST - Cover"

Transkript

1 Bilag 2 - UDKAST - Cover 15. september 2016 BRAHA Revideret plan for test og idriftsættelse af GD1 og GD2 Problem Der er behov for en ny tidsplan for test, implementering og idriftsættelse af GD1 og GD2. Baggrund På møde i grunddatabestyrelsen den 26. august fik DIGST og SDFE mandat til i samarbejde med GD1/GD2-regsitrene og KL/KOMBIT at revidere planen for det samlede testforløb og tidsplanen med grunddataprogrammet. Tidsplanen skal: Tage højde for de hidtidige erfaringer med tværgående test i GD1/GD2/GD7. Indebærer en styrket inddragelse af anvenderne i testforløbet (Særligt finanssektoren). Være kompatibel med ESRs frozen zone, så der er sikkerhed for at der kan udskrives kommunal ejendomsskat i implementeringsperioden. Som led i forberedelsen af en revideret testplan har DIGST/SDFE holdt møde med KOMBIT og KMD om betydningen af ESRs frozen zone. I den forbindelse blev afklaret, at ESR ikke kan tilbagekonverteres samtidigt med, at der udskrives ejendomsskattebilletter, hvilket sker i perioden fra august til februar. Det betyder reelt, at der ikke kan påbegyndes implementering af GD1/GD2 før februar SDFE har på den baggrund udarbejdet en revideret testplan, hvor idriftsættelsen påbegyndes fra 1. februar Testplanen er valideret via en interviewrunde med registrene, KOMBIT og GD7 på ledelsesniveau. Planen er desuden behandlet i GD1/GD2-STG. Ligesom planen løbende har været behandlet af SDFE, DIGST, KL/KOMBIT og SKM. Løsning Den reviderede testplan for GD1 og GD2 er vedlagt som bilag 2a og skitseret i figur 1.

2 Side 2 af 6 Figur 1: Hovedtestplan for tværgående test i GD1 og GD2. Testplanen betyder, at den tværgående snitfladetest mellem registre starter op fra 1. januar Snitflader på Datafordeleren testes fra 1. februar Inden da skal der ske en række aktiviteter i registrene og på Datafordeleren, der er forudsætningen for at de tværgående tests kan gennemføres: Registrene skal gennemføre egne tests (funktionsprøver, connectivity mv.) BBR, DAR, DAGI, MU, EBR og EF skal rekonfigureres på Datafordeleren nogle ift. større ændringer, andre mindre ændringer. Registrene skal teste egne services og hændelser på Datafordeleren. Både snitfladtestens og integrationstestens længde er fastholdt fra den nuværende testplan, men der er afsat 4-6 uger til fejlretning og gentest forud for igangsættelsen af de efterfølgende testfaser. Dette øger planens robusthed og reducerer den styringsmæssige kompleksiteten. Anvendertesten er forlænget med en måned ift. den hidtidige testplan. Dette skyldes, at en inddragelse af eksterne anvendere vil medføre et øget pres på ressourcerne i programmerne og øge sandsynligheden for tilbageløb. Den eksterne anvendetest forventes gennemført i en selvstændigt spor i regi af Datafordeleren, men vil skulle detailplanlægges yderligere, jf. selvstændig sag. Det er fastholdt at prøveimplementeringen gennemføres parallelt med anvendertesten. Efter implementering er der fortsat 1 års paralleldrift af ESR, men de mest følsomme anvendere (finanssektoren og ATP) vil gennem øget inddragelse i testforløbet være bedre forberedt på overgangen.

3 Side 3 af 6 Økonomiske konsekvenser Den forlængede testperiode vil få økonomiske konsekvenser for registrene, jf. tabel 1. Tabel 1: Økonomiske konserver ved forlænget implementering (mio. kr.) Forlænget projektledelse (lønudgift i kr.) 12 mdr. 4,6 Gentest af systemintegration Register 4,7 Leverandørforlængelser [13,4] Forlængelse af driften eksisterende løsning? Besparelse ved udskydelse af drift af ny løsning 12. mdr. -11,5 Besparelse forretningsansvar for BBR -1,9 Andre konsekvenser for driften? Øgede udgifter Datafordeler [3,4] Øgede udgifter programledelse løn 4,1 Øgede udgifter programledelse konsulentbistand 0,8 Øgede udgifter testprojektet (testmanager + konsulentbistand) 2,1 I alt 20,5 Opgørelsen er alene udarbejdet på baggrund af business casen. - Udgangspunktet er at registrenes etableringsorganisationer og programledelser fastholdes. - Midler til deltagelse i test genbevilliges - Bevillinger til drift af ny løsning indgår i finansieringen, herunder bevilling til BBRs forretningsansvar. - Testprojektets basisbevilling og bemanding fastholds. Det bemærkes at udgifter til test er forudsat dækket af Grunddatabestyrelsens pulje, da de ikke indgår i business casen. - Registrenes umiddelbare opgørelse af leverandørforlængelser til Grunddatabestyrelsesmødet den 24. august er fastholdt. Dette tal valideres med registrene og vil sandsynligvis blive større, da den hidtidige opgørelse var på 8 måneders senariet. Økonomiskøn vil skulle valideres yderligere frem mod mødet i grunddatabestyrelsen den 30. september bl.a. ved en involvering af registrene. Risikovurdering af planen: Planen indeholder en række potentielle risici, jf. tabel 2.

4 Side 4 af 6 Tabel 2: Rickobillede ved test og implementeringsplanen Risiko Konsekvens Mitigerende handling i planen Stor gensidig afhængighed mellem Datafordelerens og registrenes leverancer. Yderligere forsinkelse i Matriklens Udvidelse. Antagelser om leverancer fra Datafordeleren er alene aftalt med GD7 og vil først efterfølgende skulle valideres med KMD. Manglende kvalitet i leverancer fra Datafordeleren Forsinkelser på Datafordelerens fejlretning Ingen tid til fejlretning efter anvendertest. Forsinkelse i et Det etableres en tæt registers leverancer styrings- og opfølgningsde eller manglenregime, så forsinkelser kvalitet vil opdages før de forsinker hurtigt betyde, at store dele af den resten af testen. Projekterne skal teste tværgående test egne hændelser før de går i stå eller meldes klar til test. forsinkes. Hovedparten af Der kan evt. lægges GD1 og store dele buffere ind omkring af GD2 kan ikke matriklens leverancer. komme videre Der er der ikke taget med test, hvis MU højde for i nærværende bliver forsinket. plan. Hvis der ikke kan GD7 forsøger hurtigst indgås aftale med muligt at indgå aftale KMD om de med KMD, så de forud- antagende tidsfrister, satte tidsfrister aftalebe- så kan de lægges. forlænge tidsplanen eller fordyre GD7s aftale med KMD. Manglende kvalitet Leverancer testes og og fejl på datafordeleren kvaliteten dokumenteres får typisk før de meldes klar til større konsekvenser test for andre. Regi- end test i strene inddrages i højre enkelte registre, grad i udviklingsprocessen da hovedparten af på Datafordeleren. snitfladerne finder sted på Datafordeleren. Forsinkelser på Sikring af at KMD har Datafordeleren er særligt følsomme, den fornødne kapacitet til at kunne rette fejl da de typisk inden for aftalte deadlines. betyder, at store dele af den tværgående test går i stå eller forsinkes. Hvis der findes Åbning for at de primære alvorlige fejl i anvendere kan lave anvendertesten simple test af DAF kan det blive tjenester inden den nødvendigt at egentlige anvendertest udskyde idriftsæt- igangsættes. Mitigerende handling Ansvarlig i testperioden Der vil være behov for Programledelsen en hurtig beslutning og om at suspendere Testprojektet test, så der ikke spildes ressourcer på meningsløs test. Tæt opfølgning på GST fremdrift med prioritering af aktiviteter i MU af betydning for den fælles test. - GD7 GD7 Sikring af at KMD har GD7 den fornødne kapacitet til at kunne rette fejl inden for aftalte deadlines. Testprojektet og KOMBIT

5 Side 5 af 6 telsen meget sent i processen. Test af idriftsættelser af Træk på de sam- [Muligheden for at KOMBIT vil skulle Testprojektet og registre og ESR gen- me ressourcer i fremrykke dele af prøve- afsætte ressourcer til KOMBIT nemføres parallelt med testen særligt i implementeringen opgaven. afvikling af anvendertest. KOMBIT. undersøges.] Nye krav til BBR sfa. af En ny datamodel Ændringer, der ikke Tilføjelse af mindre - ny politisk aftale om vil under testforlø- følger af grunddatapro- attribut-ændringer vil ejendomsbeskatning. bet kræve en grammet vil som ud- kunne håndteres rekonfigurering af gangspunkt skulle inden for planen. tjenester på gennemføres som Datafordeleren ændringer efter drift mv., hvilket der set-up et og er således ikke er lagt tid ind ikke indarbejdet i test- til i testplanen. planen. Forskellige opfattelser af Test kan ikke Omfanget af problemstil- - SDFE Der vil hændelsesfunktionalitet. gennemføres. lingen skal hurtigst dog være behov Resten af planen muligt afklares, og for at tage stilling vil blive forsinket ansvarsplaceret for til finansiering. tilsvarende. løsningen skal placeres. Implementeringsfasen er Implementeringen Tidsrammen vurderet at Implementeringsfasen GD1/GD2 pro- ikke detailplanlagt kan vise sig at være realistisk. Alterna- vil blive detailplanlagt i gramledelser. tage længere tid tivt kan der lægges efteråret en forudsat, hvilket ekstra tid ind. vil forsinke idriftsættelsen. Indstilling: Det indstilles, at grunddatabestyrelsen: - Godkender vedlagte overordnede testplan for GD1/GD2/GD7. - Acceptere de mitigerende handlinger for håndtering af risici. - Acceptere at planen igangsættes med en række potetielle ricisi, der ikke er håndteret: o KMD har ikke været involveret i vurderinger af antagelser om datafordeleres tidsforbrug til fejlretning. Antagelserne vurderes at være realistiske og enkelte steder er der lagt buffer ind. o Test af idriftsættelse gennemføres parallelt med anvendertest. o Nye krav til registrene vil ikke kunne implementeres i test og implementeringsperioden, men vil skulle håndteres i drift set-up et. o Ingen tid til fejlretning efter anvendertest. o Ingen særskilt håndtering af ressourceudfordringer i MU. Proces Testplanen vil skulle detailplanlægges for de efterfølgende testfaser. Grunddatabestyrelsen vil løbende blive forelagt en status på fremdriften i de tværgående test. Forud for hver testfase vil en detailplan for denne fase skulle godkendes. I testplanen er der defineret en række kritiske milepæle ift. leverancer fra projekter og Datafordeler, test og godkendelse af tværgående processer etc. Registrene og

6 Side 6 af 6 Datafordeleren vil skulle indrapportere fremdrift ift. disse milepæle og testprojektet vil løbende følge op herpå. Idet overskridelse af disse milepæle kan være kritisk for den samlede plan. Kommunikation -

ID Risikoårsag Risikohændelse Effekt Mitigerende handling Ansvarlig. Store dele af den tværgående test går i stå eller forsinkes.

ID Risikoårsag Risikohændelse Effekt Mitigerende handling Ansvarlig. Store dele af den tværgående test går i stå eller forsinkes. Cover Den 15. november 2016 /lonor på testplanens risici Problem I tillæg til den opdaterede testplan for GD1 og GD2 (godkendt 30/9 af GB med forbehold for finansiering) er der udarbejdet et risikobillede.

Læs mere

Cover til GD1/GD2-stg

Cover til GD1/GD2-stg Cover til GD1/GD2-stg 17. august 2016 BRAHA Revideret plan for test og idriftsættelse af GD1 og GD2 Problem Der er behov for en drøftelse af rammerne for en ny tidsplan for test, implementering og idriftsættelse

Læs mere

Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde.

Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde. Kontor Effektivisering Dato 15. februar 2017 J nr. Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde. Torsdag den 2. februar 2017 kl. 13.15-15.00, SDFE mødelok. 0.3 Helms/Aslen Deltagere: Søren Reeberg Nielsen

Læs mere

Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde.

Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde. Kontor Effektivisering Dato 29. september 2016 J nr. 600-00191 Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde. Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.15-11.15, SDFE mødelok. 0.4 Aslen/lonor Deltagere: Søren

Læs mere

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag C: Organisering og ansvarsfordeling

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag C: Organisering og ansvarsfordeling Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag C: Organisering og ansvarsfordeling Version: 1.9 Status: Klar til godkendelse Oprettet: 27-09-2016

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl , Geodatastyrelsen mødelok. 0.7

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl , Geodatastyrelsen mødelok. 0.7 Geodatasamarbejder Den 30. oktober 2015 Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl. 12.30-14.30, Geodatastyrelsen mødelok. 0.7 Deltagere: Søren Reeberg Nilsen,

Læs mere

Baggrund Den samlede status i dette cover baserer sig på statusrapporter fra projekterne for perioden 8. juni september 2016.

Baggrund Den samlede status i dette cover baserer sig på statusrapporter fra projekterne for perioden 8. juni september 2016. Cover 16. september 2016 /helms, lonor Statusrapportering for projekterne i Adresseprogrammet GD2 Problem Projekterne statusrapporterer forud for hvert møde i styregruppen. Der statusrapporteres for afsluttede

Læs mere

Test GD1, GD2 og GD7 - Status og erfaringer

Test GD1, GD2 og GD7 - Status og erfaringer Kontor Effektivisering/ Fællesoffentlig datadistribution Dato 17. august 2016 Test GD1, GD2 og GD7 - Status og erfaringer /PELLA, LONOR, LEHER Indledning Dokumentet indeholder en fælles GD1, GD2 og GD7

Læs mere

Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog.

Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. MBBL 27. august 2013 Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. GD2/Adresseprogrammet identificerer løbende en række risici, som har tværgående betydning for delprogrammets projekter.

Læs mere

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag B: Planens test cycles

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag B: Planens test cycles Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag B: Planens test cycles Version: 2.1 Status: Godkendt af styregruppen Oprettet: 19-12-2016

Læs mere

Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog.

Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog. MBBL 26. august 2013 Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog. GD1/Ejendomsdataprogrammet identificerer løbende en række risici, som har tværgående betydning for delprogrammets

Læs mere

Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde.

Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde. Kontor Effektivisering Dato 6. december 2016 J nr. 600-00191 Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde. Torsdag den 17. november 2016 kl. 13.15-15.00, SDFE mødelok. 0.3 Helms/Aslen Deltagere: Søren Reeberg

Læs mere

Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde.

Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde. Kontor Effektivisering Dato 13. oktober 2016 J nr. 600-00191 Referat af fælles GD1 / GD2 styregruppemøde. Onsdag den 12. oktober 2016 kl. 09.00-10.00, SDFE mødelok. 0.4 Helms/ Deltagere: Søren Reeberg

Læs mere

Bilag A - Milepælsplan for GD1

Bilag A - Milepælsplan for GD1 Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Bilag A - Milepælsplan for GD1 Dette bilag indeholder

Læs mere

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Version: 2.1 Status: Godkendt af styregruppen Oprettet: 19-12-2016 Fil: Testplan - Snitflade- Integrations-

Læs mere

Dagsorden for møde i Porteføljestyregruppen

Dagsorden for møde i Porteføljestyregruppen Kontor Fællesoffentligt Datadistribution Dato 15. december 2017 J nr. 7003-0081 /helms Dagsorden for møde i Porteføljestyregruppen Onsdag den 20. december 2017 kl. 11.00-12.30, SDFE mødelok. 0.4 1. Godkendelse

Læs mere

Problem Projekterne statusrapporterer forud for hvert møde i styregruppen. Styregruppen skal forholde sig til programmets og projekternes status.

Problem Projekterne statusrapporterer forud for hvert møde i styregruppen. Styregruppen skal forholde sig til programmets og projekternes status. Cover 10. november 2016 /helms Statusrapportering for projekterne i Adresseprogrammet GD2 Problem Projekterne statusrapporterer forud for hvert møde i styregruppen. Styregruppen skal forholde sig til programmets

Læs mere

Dagsorden for fælles GD1 / GD2 styregruppemøde.

Dagsorden for fælles GD1 / GD2 styregruppemøde. Kontor Effektivisering Dato 26. januar 2017 J nr. Dagsorden for fælles GD1 / GD2 styregruppemøde. Torsdag den 2. februar 2017 kl. 13.15-14.30, SDFE mødelok. 0.3 /helms 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse

Læs mere

Aktstykke nr. 52 Folketinget Finansministeriet. København, den 22. december 2017.

Aktstykke nr. 52 Folketinget Finansministeriet. København, den 22. december 2017. Aktstykke nr. 52 Folketinget 2017-18 52 Finansministeriet. København, den 22. december 2017. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at det fællesoffentlige grunddataprogram fortsættes

Læs mere

Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog.

Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. MBBL 23. september 2013 Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. GD2/Adresseprogrammet identificerer løbende en række risici, som har tværgående betydning for delprogrammets projekter.

Læs mere

Arbejdspakkebeskrivelser Tværgående test og kvalitetssikring

Arbejdspakkebeskrivelser Tværgående test og kvalitetssikring Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Delprogram 1 & 2: Ejendomsdata- og Adresseprogrammet Implementeringsplan Arbejdspakkebeskrivelser Version: 0.91 Dato: 30.

Læs mere

Denne version er et udkast/oplæg til de møder, der skal afholdes med de forskellige projekter og myndigheder i uge 36 og 37.

Denne version er et udkast/oplæg til de møder, der skal afholdes med de forskellige projekter og myndigheder i uge 36 og 37. Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Denne version er et udkast/oplæg til de møder, der skal afholdes med de forskellige projekter og

Læs mere

GD1/GD2 - Plan for replanlægning 3. kvartal 2014

GD1/GD2 - Plan for replanlægning 3. kvartal 2014 Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) 25. juni 2014 Bilag 6 Indledning Baggrund og indhold I Grunddataprogrammet er det besluttet at igangsætte en replanlægning af GD1 og GD2 inkl. samspillet

Læs mere

Aktstykke nr. 33 Folketinget Finansministeriet. København, den 29. november 2016.

Aktstykke nr. 33 Folketinget Finansministeriet. København, den 29. november 2016. Aktstykke nr. 33 Folketinget 2016-17 33 Finansministeriet. København, den 29. november 2016. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at det fællesoffentlige grunddataprogram fortsættes,

Læs mere

Bilag A Milepælsplan for GD2

Bilag A Milepælsplan for GD2 Grunddataprogrammets delaftale 2 om effektivt genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Bilag A Milepælsplan

Læs mere

Dagsorden for møde i styregruppen for GD1

Dagsorden for møde i styregruppen for GD1 Kontor Effektivisering Dato 11. marts 2016 J nr. 600-00190 Dagsorden for møde i styregruppen for GD1 Tirsdag den 15. marts 2016 kl. 10:15 12:45, SDFE mødelok. 0.4 /aslen Mødet er opdelt i hhv. fælles GD1/GD2

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 19. marts 2015 kl

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 19. marts 2015 kl NOTAT Dato: 25. marts 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3566 Sagsbehandler: KE+THJ Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 19. marts 2015 kl. 12.30 14.30 Til stede Institution

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 25. juni 2015 kl

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 25. juni 2015 kl NOTAT Dato: 3. juli 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3566 Sagsbehandler: THJ Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 25. juni 2015 kl. 12.30 14.30 Til stede Institution

Læs mere

Fælles test i GD1-GD2-GD7 - Behovsundersøgelse

Fælles test i GD1-GD2-GD7 - Behovsundersøgelse Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Fælles test i GD1-GD2-GD7 - Behovsundersøgelse Version: 0.71 Status: Udkast Oprettet: 10-10-2015 Fil: Fælles test i GD1-GD2-GD7 - Behovsundersøgelse

Læs mere

Testplan: Snitflade-, Integrations- og anvendertest

Testplan: Snitflade-, Integrations- og anvendertest Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Testplan: Snitflade-, Integrations- og anvendertest Version: 0.82 Status: Udkast Oprettet: 27-06-2016 Fil: F 5.2 Testplan - Snitflade- Integrations-

Læs mere

Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7

Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Cover til Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 - kravbilag til brug for GD1-GD2 s kravspecificering Version:

Læs mere

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag A: Testafhængigheder

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag A: Testafhængigheder Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag A: Testafhængigheder Version: 1.9 Status: Klar til godkendelse Oprettet: 27-09-2016 Fil:

Læs mere

NOTAT. Dato: 10. december 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: KE/THJ

NOTAT. Dato: 10. december 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: KE/THJ Dato: 10. december 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: KE/THJ NOTAT Referat af møde i styregruppen for Grunddataprogrammets delprogram 2 Effektiv genbrug af grunddata om adresser,

Læs mere

UDFASNING AF ESR OG EJENDOMSSKAT & -BIDRAG. KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015

UDFASNING AF ESR OG EJENDOMSSKAT & -BIDRAG. KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015 UDFASNING AF ESR OG EJENDOMSSKAT & -BIDRAG KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015 Projektet i KOMBIT Udfasning af EjendomsStamRegistret (ESR) Anskaffelse af en ny fælleskommunal it-løsning

Læs mere

- fra de nye versioner af grunddataregistrene

- fra de nye versioner af grunddataregistrene Afslutningsversion: Plan for tilbagekonvertering til OIS - fra de nye versioner af grunddataregistrene Afslutningsversion juli 2019 Indhold 0. OM AFSLUTNINGSVERSION... 2 1. INDLEDNING... 2 1.1 BAGGRUND...

Læs mere

Plan for tilbagekonvertering til OIS. - fra de nye versioner af grunddataregistrene

Plan for tilbagekonvertering til OIS. - fra de nye versioner af grunddataregistrene Plan for tilbagekonvertering til OIS - fra de nye versioner af grunddataregistrene Version 1.1 13. marts 2018 Indhold 1. INDLEDNING... 2 1.1 BAGGRUND... 2 1.2 TILBAGEKONVERTERINGENS FORMÅL OG AFGRÆSNING...

Læs mere

Anbefalingerne har givet anledning til en grunddig drøftelse og refleksion i såvel delprogrammets styregruppe og ledelsen for de enkelte projekter.

Anbefalingerne har givet anledning til en grunddig drøftelse og refleksion i såvel delprogrammets styregruppe og ledelsen for de enkelte projekter. NOTAT Dato: 27. august 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbeh.: KE/ALE Opfølgende notat på anbefalinger fra Statens IT-projektråd til Delprogram1 (GD1/Ejendomsdataprogrammet) samt it-projekterne

Læs mere

- Ny baseline for delprogrammets implementering jf. bilag 2-4 (B) - GD1 scopeændring

- Ny baseline for delprogrammets implementering jf. bilag 2-4 (B) - GD1 scopeændring NOTAT Dato: 3. juli 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3565 Sagsbehandler: ALE Referat af møde i styregruppen for Ejendomsdataprogrammet, torsdag den 25. juni 2015 kl. 9:45 11.45 Til stede Institution

Læs mere

Fælles teststrategi for Ejendomsdataprogrammet og Adresseprogrammet

Fælles teststrategi for Ejendomsdataprogrammet og Adresseprogrammet Grunddataprogrammets delaftale 1 og 2 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Fælles teststrategi for Ejendomsdataprogrammet

Læs mere

Hovedplan for tværgående test og kvalitetssikring

Hovedplan for tværgående test og kvalitetssikring Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Hovedplan for tværgående test og kvalitetssikring REF: 2015-0103 Version: 1.0 Status: Godkendt Dato: 27.11.2015 Dokument historie Version Dato Beskrivelse

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, tirsdag den 19. maj 2015 kl

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, tirsdag den 19. maj 2015 kl NOTAT Dato: 22. maj 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3566 Sagsbehandler: THJ Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, tirsdag den 19. maj 2015 kl. 12.45 14.45 Til stede Institution

Læs mere

NOTAT. Dato: 9. oktober 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: KE/THJ

NOTAT. Dato: 9. oktober 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: KE/THJ Dato: 9. oktober 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: KE/THJ NOTAT Referat af møde i styregruppen for Grunddataprogrammets delprogram 2 Effektiv genbrug af grunddata om adresser,

Læs mere

Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0

Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0 Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 2.1 ETAPER I UDVIKLINGSPROJEKTET... 3 2.1.1 ETAPE I - AFKLARING... 3 2.1.2 ETAPE II ANALYSE, DESIGN,

Læs mere

Prøveimplementeringsplan for Ejendomsdataprogrammet (GD1) og Adresseprogrammet (GD2) Version 1.0. Version 1.0. Ejendomsdataprogrammet (GD1)

Prøveimplementeringsplan for Ejendomsdataprogrammet (GD1) og Adresseprogrammet (GD2) Version 1.0. Version 1.0. Ejendomsdataprogrammet (GD1) Prøveimplementeringsplan for Ejendomsdataprogrammet (GD1) og 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Formål... 3 Anvendte forkortelser... 3 Dokument historie... 3 Gennemlæsere, godkender og ejer af dokument...

Læs mere

BBR - BYGNINGS- OG BOLIGREGISTRET DAR - DANMARKS ADRESSEREGISTER. KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015

BBR - BYGNINGS- OG BOLIGREGISTRET DAR - DANMARKS ADRESSEREGISTER. KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015 BBR - BYGNINGS- OG BOLIGREGISTRET DAR - DANMARKS ADRESSEREGISTER KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015 Overordnet tidslinje for BBR & DAR Nyt BBR i produktion Flere nye versioner Udbud BBR

Læs mere

Handlingsplan for program 1: Monopolbrud

Handlingsplan for program 1: Monopolbrud Handlingsplan for program 1: Monopolbrud Version af 11. december 2015 Version Dato Status Kommentar 0.3 22. oktober Udkast Struktur og eksisterende data lagt ind 0.4 27/10-15 Udkast Kommentarer fra styregruppe

Læs mere

Afgjort den 29. marts 2012

Afgjort den 29. marts 2012 Aktstykke nr. 166 Folketinget 2014-15 (2. samling) Afgjort den 29. marts 2012 Tidligere fortroligt aktstykke I af 21. marts 2012. Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 25. september 2015.

Læs mere

Udbud af RIPA - Syd. Bilag 1 - Tidsplan

Udbud af RIPA - Syd. Bilag 1 - Tidsplan Udbud af RIPA - Syd til Bilag 1 - Tidsplan Bilag 1 Tidsplan Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse: 1. INDLEDNING...4 2. FRIST FOR BEVILLINGSMÆSSIG HJEMMEL...4 3. FERIE UGER...4 4. OVERORDNET FASEOPDEDLING...5

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - Implementeringsplan Hovedplan og implementeringsafhængigheder

Ejendomsdataprogrammet - Implementeringsplan Hovedplan og implementeringsafhængigheder Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Ejendomsdataprogrammet - Implementeringsplan Hovedplan og implementeringsafhængigheder Version: 0.9 Status: Til godkendelse Oprettet: 11-07-2016 Opdateret:

Læs mere

Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11

Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11 Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11 Formål Fælles Sprog III (herefter FSIII) er en fælles kommunal standard for sundhedsfaglig og socialfaglig dokumentation, der bygger på strukturerede data. Strukturerede

Læs mere

Kvalitetssikring af ESR data ift. GD1 og GD2 Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012-2015

Kvalitetssikring af ESR data ift. GD1 og GD2 Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012-2015 Kvalitetssikring af ESR data ift. GD1 og GD2 Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012-2015 22. juni 2015 Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning

Læs mere

k01 pz /bilag 149 Justitsministeriet.

k01 pz /bilag 149 Justitsministeriet. 1 /bilag Justitsministeriet. København, den 18. maj 2009. 149 a. Justitsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at fortsætte digitaliseringen af tinglysningen, idet der er indgået en tillægsaftale

Læs mere

Plan for tilbagekonvertering til OIS. - fra de nye versioner af grunddataregistrene

Plan for tilbagekonvertering til OIS. - fra de nye versioner af grunddataregistrene Plan for tilbagekonvertering til OIS - fra de nye versioner af grunddataregistrene Version 1.0 10. maj 2017 Indhold 1. INDLEDNING... 2 1.1 BAGGRUND... 2 1.2 TILBAGEKONVERTERINGENS FORMÅL OG AFGRÆSNING...

Læs mere

Gevinster ved grunddataforbedringer på ejendomsdataområdet. Peter Lindbo Larsen, Programleder: Ejendomsdataprogrammet (GD1)

Gevinster ved grunddataforbedringer på ejendomsdataområdet. Peter Lindbo Larsen, Programleder: Ejendomsdataprogrammet (GD1) Gevinster ved grunddataforbedringer på Peter Lindbo Larsen, Programleder: Ejendomsdataprogrammet (GD1) 1 Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Ejendom og bygning Adresser Publiceret 19. august 2011 2 Grunddataprogrammets

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, tirsdag den 27. januar 2015 kl

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, tirsdag den 27. januar 2015 kl NOTAT Dato: 28. januar 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3566 Sagsbehandler: KE+THJ BILAG 1 Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, tirsdag den 27. januar 2015 kl. 12.45 14.45 Til stede

Læs mere

Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten

Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Punkt 1 med underpunkter indarbejdes i samarbejdsbilaget, mens punkt 2 indarbejdes i bilag 1 (tidsplanen) og 3 samt 4 med underpunkter

Læs mere

Projektbeskrivelse. 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Spor 2:

Projektbeskrivelse. 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Spor 2: Projektbeskrivelse 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund Kommunerne har med FLIS fået nye muligheder for benchmarking og analyse på en række dataområder. FLIS er nu i drift med data på tre tværgående

Læs mere

Dagsorden for møde i Styregruppen for GD2

Dagsorden for møde i Styregruppen for GD2 Kontor Effektivisering Dato 27. januar 2017 J nr. Dagsorden for møde i Styregruppen for GD2 Torsdag den 2. februar 2017 kl. 12.00-13.15, SDFE mødelok. 0.3 /helms 1. Godkendelse af dagsorden (B) 2. Godkendelse

Læs mere

. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten

. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten . spe. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Nedenstående er opdelt i to afsnit. Første afsnit indeholder bestemmelser, der forventes indarbejdet i Samarbejdsbilaget. Andet

Læs mere

Tale til besvarelse af spørgsmål A fra den 18. januar 2018

Tale til besvarelse af spørgsmål A fra den 18. januar 2018 Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 5 Offentligt Tale ved samråd 24. januar 2018 Tale til besvarelse af spørgsmål A fra den 18. januar 2018 Vil [ministrene] i forlængelse af svarene

Læs mere

Modelafleveringsproces

Modelafleveringsproces Appendix - Informationsmodel og Datamodel Side: 1 Modelafleveringsproces Modelafleveringsproces Modelafleveringsproces Diagrammet beskriver de processer, der knytter sig til indlevering af en datamodel

Læs mere

Bilag 3. Implementering af grunddataprogrammet. 16. september 2012

Bilag 3. Implementering af grunddataprogrammet. 16. september 2012 Bilag 3 16. september 2012 Implementering af grunddataprogrammet Med aftalen mellem KL og regeringen om grunddataprogrammet igangsættes implementeringen. Den nærmere organisering og tidsplan for implementeringen

Læs mere

Dagsorden for møde i styregruppen for Ejendomsdataprogrammet, torsdag den 25. juni 2015 kl. 9:

Dagsorden for møde i styregruppen for Ejendomsdataprogrammet, torsdag den 25. juni 2015 kl. 9: NOTAT Dato: 19. juni 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3565 Sagsbehandler: ALE Dagsorden for møde i styregruppen for Ejendomsdataprogrammet, torsdag den 25. juni 2015 kl. 9:45 11.45 1. Godkendelse

Læs mere

ROLLEBESKRIVELSER I FORBINDELSE MED RISIKOVURDERINGER

ROLLEBESKRIVELSER I FORBINDELSE MED RISIKOVURDERINGER ROLLEBESKRIVELSER I FORBINDELSE MED ER PROJEKTEJER/-LEDER (FORVALTNING) INDLEDENDE AKTIVITETER Det er forvaltningernes ansvar at sikre, at IT-projektrådet i god tid bliver informeret om nye it-projekter.

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Ejendomsdataprogrammet, tirsdag den18. november 2014 kl

Referat af møde i styregruppen for Ejendomsdataprogrammet, tirsdag den18. november 2014 kl NOTAT Dato: 20. november 2014 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3565 Sagsbehandler: KE+ALE Referat af møde i styregruppen for Ejendomsdataprogrammet, tirsdag den18. november 2014 kl. 9.45 11.45 Til stede

Læs mere

Adresseprogrammet (GD2) Ejendomsdataprogrammet (GD1) Disclaimer:

Adresseprogrammet (GD2) Ejendomsdataprogrammet (GD1) Disclaimer: Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Disclaimer: Som led i testforløbene forud for Ejendomsdataprogrammets (GD1 s) implementering gennemføres en prøveimplementering for at kvalificere det

Læs mere

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet AU STADS Organisatorisk Implementering og Forankring PID Version 1.0

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet AU STADS Organisatorisk Implementering og Forankring PID Version 1.0 Aarhus Universitet AU STADS Organisatorisk Implementering og Forankring PID Version 1.0 Version Dato Version Udarbejdet af Godkendt af Beskrivelse 06-10-2009 0.1 GST Første udkast 19-10-2009 0.2 GST Kommentarer

Læs mere

EJENDOMSDATAPROGRAMMET

EJENDOMSDATAPROGRAMMET Grunddataprogrammets delaftale 1: EJENDOMSDATAPROGRAMMET Effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata Møde i projektforum den 7. februar 2013 1. Godkendelse af dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Kvartalsrapport vedr. Fase 2 af Skatteministeriets systemmodernisering for 1. kvartal 2011

Kvartalsrapport vedr. Fase 2 af Skatteministeriets systemmodernisering for 1. kvartal 2011 Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 236 Offentligt Notat Til Finansudvalget Koncerncentret Borger og Virksomhed It-projektstyring 16. maj 2011 J. nr. 11-064343 Kvartalsrapport vedr. Fase 2 af Skatteministeriets

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38 Offentligt Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2 Offentligt j.nr. 06-014656 Dato : 21. november 2006 Til Folketingets Finansudvalg Hermed fremsendes statusrapport

Læs mere

Projektaftale. Sagsnr P P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg

Projektaftale. Sagsnr P P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg Sagsnr. 00.30.00-P20-1-17P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg Projektaftale Projekt Ansvarlig enhed Projektejer Projektansvarlig Budgettemaanalyse af lokale

Læs mere

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling Datafordeleren - status, muligheder, udvikling FOSAKO Forårsmøde 2019 København, 21. marts 2019 Leif Hernø, chefkonsulent og projektchef for test og implementering af adresse- og ejendomsdataprogrammet

Læs mere

Hændelsesbeskeder - Løsningsmodeller og implikationer

Hændelsesbeskeder - Løsningsmodeller og implikationer Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) 18. marts 2014 Vurdering Dette notat indeholder en vurdering af fordele og implikationer ved følgende løsningsmodeller for udstilling af hændelser/beskeder:

Læs mere

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Effektivisering af myndighedstilsyn på teknik- og miljøområdet Tilsynsindsatsen

Læs mere

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan:

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan: Partneraftale Randers Kommune og KMD har pr. 15.01.07 indgået nærværende partneraftale der, gennem et tæt samarbejde om optimal anvendelse af IT- løsninger, skal bidrage til at effektivisere kommunens

Læs mere

Aktstykke nr. 20 Folketinget Afgjort den 8. december Skatteministeriet. København, den 28. november 2011.

Aktstykke nr. 20 Folketinget Afgjort den 8. december Skatteministeriet. København, den 28. november 2011. Aktstykke nr. 20 Folketinget 2011-12 Afgjort den 8. december 2011 Skatteministeriet. København, den 28. november 2011. 20 a. Skatteministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til afholdelse

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, onsdag den 2. april 2014 kl i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, onsdag den 2. april 2014 kl i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Bilag 1 Dato: 23. juni 2014 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: THJ NOTAT Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, onsdag den 2. april 2014 kl. 14.15 16.15 i Ministeriet

Læs mere

Programbeskrivelse. 5.5 Kommunal implementering af grunddata. 1. Formål og baggrund. Juni 2016

Programbeskrivelse. 5.5 Kommunal implementering af grunddata. 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Programbeskrivelse 5.5 Kommunal implementering af grunddata www.kl.dk Side 1 af 7 1. Formål og baggrund Det fælleskommunale program har til formål, at understøtte

Læs mere

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt Aktstykke nr. 133 Folketinget 2016-17 133 Finansministeriet. København, den 12. januar 2016. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

Læs mere

Bilag 1: Tidsplan. Udbud af løn- og personalesystem

Bilag 1: Tidsplan. Udbud af løn- og personalesystem Bilag 1: Tidsplan Udbud af løn- og personalesystem Indhold Bilag 1 Tidsplan... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den overordnede tidsplan... 3 1.3 Krav til detaljeret tidsplan... 5 Side 2 af 6 Bilag 1 Tidsplan

Læs mere

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling Datafordeleren - status, muligheder, udvikling Den danske Landinspektørforening Fagligt møde Nyborg, 7. februar 2019 Leif Hernø, chefkonsulent og projektchef for test og implementering af adresse- og ejendomsdataprogrammet

Læs mere

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan:

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan: Partneraftale Randers Kommune og KMD indgår nærværende partneraftale der, gennem et tæt samarbejde om optimal anvendelse af IT-løsninger, skal bidrage til at effektivisere kommunens ressourceudnyttelse.

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 26. juni 2014 kl i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 26. juni 2014 kl i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Dato: 3. juli 2014 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: THJ NOTAT Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 26. juni 2014 kl. 12.30 14.30 i Ministeriet for By,

Læs mere

BILAG 11 SAMARBEJDS- ORGANISATION

BILAG 11 SAMARBEJDS- ORGANISATION BILAG 11 SAMARBEJDS- ORGANISATION VEJLEDNING Bilaget skal udfyldes af tilbudsgiver. Tilbudsgivers samarbejdsorganisation bør bestå af personer med følgende kvalifikationer og kompetencer: Kompetence til

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 11. september 2014 kl i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 11. september 2014 kl i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Dato:. 18. september 2014 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: THJ NOTAT Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 11. september 2014 kl. 12.30 14.30 i Ministeriet

Læs mere

Bilag 4: Status på større igangværende systemimplementeringer

Bilag 4: Status på større igangværende systemimplementeringer KØBENHAVNS KOMMUNE ØKONOMIFORVALTNINGEN / KONCERNSERVICE Bilag 4: Status på større igangværende systemimplementeringer Samlet status pr. november 2015 for alle systemimplementeringer Kvalitet Økonomi Tid

Læs mere

Projektinitieringsdokument (PID) Fælles Test og kvalitetssikring i Grunddataprogrammerne GD1 og GD

Projektinitieringsdokument (PID) Fælles Test og kvalitetssikring i Grunddataprogrammerne GD1 og GD Projektinitieringsdokument (PID) Fælles Test og kvalitetssikring i Grunddataprogrammerne GD1 og GD2 22.01.2015 [Projektinitieringsdokument] Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Stamdata... 3 2. Den forretningsmæssige

Læs mere

EJERORIENTERING CITYRING Nr. 2

EJERORIENTERING CITYRING Nr. 2 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del Bilag 57 Offentligt EJERORIENTERING CITYRING Nr. 2 Orientering af ejere på udvalgte nøgleindikatorer September/oktober 2018 Side 0 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fejlhåndtering i GD1/GD2/GD7

Fejlhåndtering i GD1/GD2/GD7 Fejlhåndtering i GD1/GD2/GD7 Den 12. maj 2016 Proceduren for Fejlhåndtering igangsættes når der er identificeret en fejl/uhensigtsmæssighed i Services og tjenester, som kræver fejlhåndtering. I det følgende

Læs mere

NOTAT. Afbud Digitaliseringsstyrelsen Jens Krieger Røyen (JRO) Kontorchef SKAT Susanne Thorhauge (ST) Kontorchef

NOTAT. Afbud Digitaliseringsstyrelsen Jens Krieger Røyen (JRO) Kontorchef SKAT Susanne Thorhauge (ST) Kontorchef Dato: 4. september 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: THJ Dok id:: NOTAT Referat af møde i styregruppen for Grunddataprogrammets delprogram 2 Effektiv genbrug af grunddata om adresser,

Læs mere

12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne

12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne Side 1 af 5 12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne Målsætning Organiseringen af det tværoffentlige arbejde med digitalisering

Læs mere

INFORMATIONSMØDE 2.DEC. Ejendomsskatte- og ejendomsbidragssystem

INFORMATIONSMØDE 2.DEC. Ejendomsskatte- og ejendomsbidragssystem INFORMATIONSMØDE 2.DEC Ejendomsskatte- og ejendomsbidragssystem Dagsorden Velkommen Ved Leverandørchef Jesper Bo Seidler Intro til projekt Ejendomsskat og Ejendomsbidrag Ved Projektleder Sanne Mi Poulsen

Læs mere

Samrådsspørgsmål. Akt 186

Samrådsspørgsmål. Akt 186 Samrådsspørgsmål Akt 186 Der ønskes en uddybende redegørelse for og en drøftelse af årsagerne til og konsekvenserne af den forventede meget betydelige fordyrelse og forsinkelse af projektet. Svar: Indledning

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - Implementeringsplan

Ejendomsdataprogrammet - Implementeringsplan Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - Implementeringsplan Version:

Læs mere

Bilag 1. Tidsplan. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling

Bilag 1. Tidsplan. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 1 Tidsplan Til Kontrakt OM Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 1 Tidsplan Side 1/10 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Gevinsterne ved grunddataforbedringer på ejendomsdataområdet

Gevinsterne ved grunddataforbedringer på ejendomsdataområdet Gevinsterne ved grunddataforbedringer på ejendomsdataområdet Peter Lindbo Larsen, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Grunddataprogrammets delprogrammer Grunddatamodellen GD1 -Ejendomsdataprogrammet

Læs mere