R , R , R Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling i matematik på mellemtrinnet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "R , R , R Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling i matematik på mellemtrinnet."

Transkript

1 Sagsnr G Arresø skole, MED-udvalget.. Høringssvar til budget R , R , R Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling i matematik på mellemtrinnet. Forslagene tages til efterretning, med følgende bemærkninger: Det iværksatte kompetenceløft i matematikfaget bortfalder som en konsekvens af tiltagene. Evaluering af de matematikfaglige resultater indikerer, at elevkompetencerne er løftet, men en videreførelse af forløbet vil kunne give yderligere kompetenceløft for såvel lærere som elever. R Reduktion i puljen til kompetenceudvikling på skoleområdet. Forslaget indebærer, at linjefagsmålene for 2020 sandsynligvis ikke nås. De pædagogiske medarbejderes kompetencer i forhold til inklusionskravene, samt faglighed berøres. R , R , R , R ,R , Færre pædagoger i indskolingen pr klasse pr. uge, Fjerne tildeling til inklusionspædagoger på folkeskolerne, Andel af pædagoger og medhjælpere i SFO mm, Sommerlukning i SFO (åbent på en matrikel), Øget forældrebetaling i SFO Forslagene tages til efterretning med følgende bemærkninger: R Pædagoger i indskolingen. Pædagoger i skolen bliver anvendt til 2-voksen timer, hvor der er mulighed for holddeling, supp. undervisning og/eller støtte til klassen som helhed. Der bliver i disse 2-voksen timer arbejdet med forebyggende og foregribende indsatser, især med de elever der har det vanskeligt. En reduktion af disse timer vil betyde, at børn med særlige behov ikke får den optimale hjælp til deres social og læringsmæssig udvikling. Endvidere har forslaget negativ indvirkning på arbejdsmiljøet for skolens pæd. medarbejdere, idet en vigtig sparringsmulighed, samt holddelingsmuligheder mv. med kollega bortfalder.

2 R Andel af uddannede pædagoger og medhjælpere i skolen. Halsnæs kommune har netop gennemført en uddannelse i pædagog faglighed og læreprocesser for alle pædagoger på skoleområdet, - dette i erkendelse af vigtigheden af veluddannede pædagoger i folkeskolen. Forslaget vil indebære en reduktion af det uddannede personale, da tildelingen til løn bliver mindre, men der stadig er behov for det samme antal medarbejdere for at sikre åbne/lukkevagter, skoletimer i alle klasser, understøttende undervisning i indskolingen og på mellemtrinnet mm. Flere ikke uddannede personaler i skolen/sfo vil medføre en forringet kvalitet af det undervisnings- og fritidstilbud børnene i dag får i skole og SFO. R Sommerlukning i SFO,- åben på én matrikel. Sommerlukning i SFO og SFO-klub vil betyde en reduktion i tildelingen med fuldt gennemslag, som igen betyder mindre personale dagligt over hele året. På nuværende tidspunkt kan vi se, at sommerlukning på en af matriklerne på Arresø skole, har som konsekvens, at flere børn ikke benytter fritidstilbuddet i sommerferie perioden fordi de ikke kan overskue transporten med eksempelvis bus, tog eller cykel. En yderligere transporttid vil medføre, at endnu færre vil benytte tilbuddet i sommerferie perioden. Vi er bekymret for om det vil ramme de svageste familier. Ligeså har det konsekvenser for personalets mulighed for fleksibel ferieafholdelse. Generelt for pædagogområdet gælder, at tilpasninger som de foreslåede vil gøre det vanskeligt at opslå fuldtidsstillinger med en vanskelig rekrutteringsopgave af kvalificerede medarbejdere som konsekvens. R Øget forældrebetaling i SFO Med endnu en øget forældrebetaling er der risiko for, at forældrene melder deres børn ud af SFO og bliver nøglebørn. En bekymring her er også, at det bliver de svageste familier (lav indkomst, bolig social helhedsplan mm.) der udmelder deres børn, - de børn som i særlig grad har brug for et pædagogisk fritidstilbud. R Fjerne tildeling til inklusionspædagoger på folkeskolerne

3 Forslaget modarbejder det kommunale fokusområde i forhold til den forebyggende og foregribende indsats. R Reducere vikartildeling til undervisningen fra 4 til 3,5% Såfremt timeaflysninger fortsat skal undgås, vil besparelsen få konsekvenser for skolens grundbudget og dermed det samlede serviceniveau. Endvidere vil arbejdsmiljøet blive belastet i form af opgaver som nabotilsyn med anden klasse, mens arbejdet med egen klasse varetages. R Ophør af tilskud til madtilbud på folkeskolerne Forslaget ses i sammenhæng med andet forslag om udlicitering af kantinedrift. Såfremt ophør af madtilbud implementeres og udliciteringsopgaven ikke realiseres, vil konsekvensen være, at eleverne fremover skal have madpakker med. R To-voksen undervisning i udskolingen I nogle tilfælde afhængig af indsatsen ville en lærer/pædagog konstellation være hensigtsmæssig. I andre tilfælde, hvor der er tale om en fagfaglig indsats, er det hensigtsmæssigt med en lærer/lærer konstellation. R Omlægning af modtagerklasser på skolerne Modtageklassen er en vigtig forudsætning for senere udslusning og integration i folkeskolens almenklasser. En omlægning som beskrevet vil betyde en vanskeligere integration og sprogindlæring med negative konsekvenser for modtageklasseelevernes videre skolegang. Endvidere vil forslaget få indvirkning på arbejdsmiljøet for de pædagogiske medarbejdere, samt de pædagogiske rammer som helhed i de berørte klasser.

4 R Færre digitale enheder til eleverne i folkeskolen (0-6.klassetrin 1 klassesæt pr 2 klasser) 1:1 løsningen kunne bevares ved en senere udlevering end i 0-1- klassetrin, således, at 1:1 løsningen først gennemføres fra eksempelvis 2. klasse/3. klassetrin. Der er behov for afklaring af hvorvidt persondataforordningens regelsæt kan opfyldes, når der skal arbejdes på en dele-device. Opbevaring af hardware stiller krav af sikkerhedsmæssig art. Der må endvidere forventes øgede udgifter til taskebøger, samtidig med at udgiften til e baserede abonnementer vedbliver at være uforandret. R Omlægning af inklusionsklasser Forslaget indebærer, at muligheden for at inkludere specialklasseelever i almenklasser forringes. Endvidere vanskeliggør skematiske og strukturelle forhold, at der parallellægges på klasse/fagniveau Inklusionsklassebegrebet skal redefineres i forhold til forældre og samarbejdspartnere. Gruppeordningen skal endvidere beskrives, så forældrene ved, hvad deres barn indstilles til. Der skal tages stilling til, om forslaget til gruppeordning kun er gældende fra klassetrin. Det skal overvejes, hvad der skal ske på 3. årgang og de følgende klassetrin. Skolens fysiske rammer vil med den foreslåede gruppeordning ikke gøre det muligt at tilbyde inklusion i almenklasserne for alle inklusionsklasser i indskolingen, idet klasserne et placeret i 2 afsnit. Det må frygtes, at forældre fravælger tilbuddet og i stedet vælger eksterne dyrere - tilbud for deres barn. R Reduktion i Staben i BUL Forslaget frygtes at indebære, at flere opgaver decentraliseres med konsekvens for de decentrale enheders arbejdsbyrde.

5 R Ledelses og administrationsstruktur på skolerne Forslaget indebærer, at service i forhold til forældre, elever og medarbejdere vil blive forringet. Endvidere vil forslaget få indflydelse på ledelsernes og administrationernes psykiske arbejdsmiljø. Ledelsens tilstedeværelse tæt på den pædagogiske praksis vil blive vanskeliggjort. Nylig udarbejdet analyse af området påpeger, at ledelsesnormeringen ikke svarer til opgavemængden. En evt. placering af 10 klasseopgaven på Arresø skole indebærer en udvidet ledelsesopgave. En nednormering af administrationen forekommer uforståeligt i en tid, hvor stadig flere opgaver er blevet decentraliseret. Desuden er der ved placering af flere specialpædagogiske tilbud på skolen tilført yderligere arbejdsopgaver. R Reduktion i ledelseskapacitet. Såfremt en uddelegering af ledelsesopgaven til en på forhånd udpeget folkeskole i kommunen påtænkes, bør denne beslutning tage udgangspunkt i ledelsessituationen i det samlede skolevæsen. Det forekommer uhensigtsmæssigt at uddelegere den pædagogiske ledelsesopgave, mens det økonomiske ledelsesansvar forbliver på UKC. R Sygeindsatsen Forslaget er taget til efterretning med følgende bemærkninger: Ved at afvikle diverse hjælpeforanstaltninger til pressede/ syge medarbejder fjernes et vigtigt håndtag, som overordnet har som formål at sikre arbejdsmiljøet i Halsnæs Kommune. Endvidere vanskeliggøres en foregribende indsats, så langtidsfravær pga. sygdom undgås. R MED kompensation i virksomhederne Forslaget er taget til efterretning med følgende bemærkninger: Forslaget indebærer, at tiden til samarbejdsrelaterede mødeaktiviteter bliver mindre, med fare for, at vigtige drøftelser ikke gennemføres.

6 AU Ølsted skole ud- og ombygning 3 scenarier Forslaget er taget til efterretning med følgende bemærkninger: Den anbefalede model vil give store pædagogiske udfordringer, idet undervisningsmiljøet vil blive berørt på problematisk vis. Mulighederne for at indrette hensigtsmæssige læringsrum indenfor de angivne rammer vil være endog særdeles vanskeligt. Manglende opdatering af faglokaler vil medføre at undervisning forsat skal udføres i lokaler, der allerede er voldsomt nedslidte. Nedlæggelse af eksisterende medarbejderarbejdspladser vil betyde kraftigt forringelse af medarbejdernes mulighed for forberedelse. Skolens rammer er i forvejen under pres og medarbejderarbejdspladser ved klasserne vil derfor besværliggøre fordybelse for den enkelte medarbejder. Arbejdspladsen vil være præget af uro og forstyrrelser fra elever, rengøring, håndværkere og andre personaler, der har deres daglige gang i området. De lokaler, hvor medarbejderarbejdspladserne er for nuværende, er af arbejdstilsynet kun godkendt til undervisning af elever (af hensyn til rummets størrelse og deraf følgende mængde ilt til rådighed og manglende ventilation), de kan derfor ikke umiddelbart tages i brug til undervisning af de klasser, der for nuværende er på Ølsted skoleafd. Nedlæggelse af kursuslokalet vil forringe muligheden for kvalificeret mødevirksomhed både for Arresø skole, men også for Halsnæs skolevæsen. Kursuslokalet bruges i dag endvidere som klasselokale ved bl.a. sprogfag samt grupperum i undervisningsøjemed. I forbindelse med genetablering af udskolingen anvendes lokalet ligeledes til personalemøder, da det er det eneste lokale på skoleafdelingen, der kan rumme hele medarbejdergruppen. Reduktion af skolebiblioteket/det pædagogiske læringscenter vil være en forringelse af det udviklingsorgan, som vi igennem en årrække har opbygget på Arresø skole. En fysisk reduktion af skolebibliotekets areal vil desuden betyde, at det vil blive svært at rumme både faglige bogsamlinger og skolens fagbibliotek for medarbejderne. Reduktion og flytning af SFO ens lokaler anses for at være uholdbar set dels som et led i det daglige pædagogiske samarbejde mellem SFO og indskoling, dels som en væsentlig forringelse af det pædagogiske fritidstilbud. SFO ens café er i dag et centralt samlingspunkt og bruges både i morgen og eftermiddagstilbud. Om morgenen er det SFO ens hjerte og ligger centralt i indskolingen, hvor eleverne møder ind. Caféen benyttes også til pædagogisk arbejde i skoletiden. Flytningen af et yderst velfungerende musiklokale til tidligere kantine vil betyde en væsentlig forringelse af tilbuddet både til musikundervisning i skoletiden og til musikskolens undervisning. Det forudses, at der skal laves store akustiske forbedringer mm. i den tidligere kantine, før det overhovedet vil kunne tages i brug som musiklokale.

7 Kantinen er desuden det eneste sted på skolen, hvor udskolingseleverne har mulighed for at opholde sig i pauser og i forbindelse med gruppearbejder o.lign. Mellemtrinnet anvender ligeledes kantinen som grupperum. Og lokalet bruges til samlede forældremøder for mellemtrin og udskoling samt andre forældrearrangementer. Desuden benyttes den tidligere kantine i dag af rigtig mange foreninger uden for skolens åbningstid. Der vil ikke kunne tilbydes alternativer. B-siden udtaler: Scenarie 3 vil have vidtrækkende konsekvenser for alle med deres daglige gang på skolen. Det vil betyde en væsentlig forringelse af medarbejdernes arbejdsvilkår og et øget pres på arbejdsmiljøet for både børn og voksne. Vi er bekymrede for rekruttering af og fastholdelse af dygtige kolleger. Et ønske om at tilbageføre udskolingen til Ølsted skoleafd. anses kun for en løsningsmodel der er gavnlig for skolens elever, personale samt eksterne interessenter, såfremt økonomien til opdatering og udvidelse af de fysiske rammer er til stede. E Samling af teknisk servicepersonale i Ejendomscentret. Servicemedarbejderne på skolen tager sig af mange akutte opgaver dagligt. De har stort kendskab til netop deres skoleafdeling indretning og installationers placering - og føler stort ejerskab til denne. Daglige rutiner og kommunikation med skolens øvrige medarbejdere og ledelse, som er en forudsætning for veltrimmede fysiske rammer, vil blive vanskeliggjort ved en centralisering. Kommunikationen med eksterne håndværkere, samt tilsynet med udførelsen af opgaver udført af disse forudsætter en tilstedeværelse på matriklen. Servicering af eksterne brugere af skolen i såvel eftermiddags som aftentimerne forudsætter ligeledes en optimal kommunikation og tilstedeværelse på matriklen.

R , R , R Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling i matematik på mellemtrinnet.

R , R , R Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling i matematik på mellemtrinnet. 27-09-2018 Arresø skole, Skolebestyrelsen.. Høringssvar til budget 2019-2022 R3.2.1.1., R 3.2.1.3., R 3.2.1.4. Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling i matematik på

Læs mere

MED fra Frederiksværk Skole har på møde d. 21. september 2018 behandlet Forslag til Budget , og vi har følgende bemærkninger:

MED fra Frederiksværk Skole har på møde d. 21. september 2018 behandlet Forslag til Budget , og vi har følgende bemærkninger: Til Byrådet i Halsnæs Kommune s MED s høringssvar til Forslag til Budget 2019-2022 MED fra har på møde d. 21. september 2018 behandlet Forslag til Budget 2019-2022, og vi har følgende bemærkninger: Prioriterede

Læs mere

Samlet overblik over Reduktionsforslag

Samlet overblik over Reduktionsforslag DRIFT Økonomiudvalget -9.834-11.427-11.419-11.412 Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse -1.047-1.751-1.751-1.751 Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud -19.932-28.663-28.687-28.693 Udvalget for Kultur,

Læs mere

Orientering om budget for Børn, Unge og Læring

Orientering om budget for Børn, Unge og Læring Orientering om budget 2019-22 for Børn, Unge og Læring Kære medarbejdere og bestyrelser på området Med budgettet for 2019-22 vedtog Byrådet i Halsnæs Kommune en række ændringer for dagtilbud, skoler, Unge-

Læs mere

Afsender: Skolebestyrelsen Melby Skole / Melbyvej 134, 3300 Frederiksværk

Afsender: Skolebestyrelsen Melby Skole / Melbyvej 134, 3300 Frederiksværk Afsender: Skolebestyrelsen Melby Skole / Melbyvej 134, 3300 Frederiksværk Att: Camilla Krøjgaard Andersen, emilioagnes@gmail.com. Generelle bemærkninger: Høringssvar til Borgmesterens forslag til. Nedenstående

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Forslag til ny ledelsesstruktur

Forslag til ny ledelsesstruktur Forslag til ny ledelsesstruktur J.nr.: 17.00.00.A00 Sagsnr.: 14/3702 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler, at at Børne, Fritids og Kulturudvalget udvælger det eller de scenarier, man ønsker at arbejde

Læs mere

Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune

Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune Bilag 2 - Oversigt over er i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. august 2014 Emne Alternative modeller indstilling 2.1. Nye regler om tilstedeværelse og

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Familie og børn, og har et samlet budget på 309,411 mio.

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Høringssvar Budget

Høringssvar Budget Strandskolen, Kongens Enge 40, 2690 Karlslunde, Tlf. 46-160606, Fax. 46-160616 E-mail: Strandskolen@Greve.dk Den 29. august 2012 Høringssvar Budget 2013-2016 Under henvisning til høringsmaterialet fremsendt

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen www.odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende

Læs mere

Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse

Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse 2. marts 2018 Skolebestyrelsens høringssvar til masterplan Ellemarkskolen Skolebestyrelsen på Ellemarkskolen har gennemgået

Læs mere

Business case. Pilotprojekt - Ny organisering af Hornbæk Skole og Puk

Business case. Pilotprojekt - Ny organisering af Hornbæk Skole og Puk Business case Projekttitel Pilotprojekt - Ny organisering af Hornbæk Skole og Puk Skolebestyrelse, forældrebestyrelse, A-med i skolen og på Puk samt ledelse på Puk og Hornbæk Skole, ønsker en ny organisering,

Læs mere

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020 Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning Att: Ann Tina Langgaard Blåvandshuk Skole Skolevænget 12 6840 Oksbøl Tlf. 79 94 73 99 www.blaahuk.dk 20. april 2009 cokr Direkte tlf Mobil mail: cokr@varde.dk

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Overordnet beskrivelse

Overordnet beskrivelse Driftsforslag 2018-2021 - Reduktion NR: R 2.6 Omorganisering af modtageklasser Udvalg: Politikområde: Aktivitetsområde: Skole, familie og børn Folkeskolen Skoler Delområde: Afledt drift andre områder:

Læs mere

Velkommen til forældremøde på Avedøre Skole

Velkommen til forældremøde på Avedøre Skole Velkommen til forældremøde på Avedøre Skole Hvorfor er vi her? Vi har en fælles interesse: Jeres børns dannelse og uddannelse. Grundlaget er folkeskoleloven 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i

Læs mere

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE Administrative forslag SU 1 Ændring i modellen for lærerløntimetildeling. Folkeskoler Funktion: 03 22 01 Lærerløntimetildeling på grundlag af elevtallet reduceres

Læs mere

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde.

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde. Udkast høringssvar Hermed høringssvar vedrørende Fremtidens Folkeskole i Helsingør fra Hornbæk Skoles skolebestyrelse og A-med. Denne gang har der været afholdt personalemøder og forældrecaféer for at

Læs mere

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014 Folkeskolereformen på Højboskolen Tirsdag den 6. maj 2014 Første spadestik Højboskolen -version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal løftes med

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget

2. Børne- og skoleudvalget 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 1 Tirsdalens skole... 3 Søndermarkskolen... 4 Hornbæk skole... 5 Havndal skole... 6 Assentoft skole... 7 Blicherskolen...

Læs mere

Årsrapport 2009 for Ølsted skole

Årsrapport 2009 for Ølsted skole Årsrapport 2009 for Side 1 af 6 1. Sammendrag 2009 har generelt set været et godt år for Ølsted Skole. Vi har en stabil og motiveret medarbejdergruppe og vi har høstet gode resultater på det faglige plan,

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR 5. februar 2015 HØRINGSSVAR ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR Folkeskolereformen er en meget omfattende forandringsproces med store konsekvenser for både medarbejdere, børn og forældre på

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Nedenstående notat er udarbejdet som svar på de spørgsmål der er stillet dels i Økonomiudvalget, og dels af byrådsmedlemmerne Michael Suhr og Lars Roost Dinesen.

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2 Skæring Skolevej 200, 8250 Egå Tlf. 87 13 96 00 ska@mbu.aarhus.dk www.skaering-skole.dk Skæring d. 14. september 2018 Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 7 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud og har et samlet budget på 318,3

Læs mere

Handleforslag på Skoleudvalgets område

Handleforslag på Skoleudvalgets område SU 1 Ledelsesstruktur Funktion Skoleområdet Det anbefales at serviceharmonisere ledelsesstrukturen på skolerne i ny Køge Kommune (side 10-11) som vedtaget i Køge Kommune, således at skoleledelsen på en

Læs mere

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen Gør en god skole bedre - Et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor et fagligt løft af folkeskolen Alle børn skal blive dygtigere Dagens folkeskole skal gøre vores børn og unge parate til morgendagens samfund

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 40 Fremtidens Fritidstilbud ved Lundehusskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud)

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud) Notat Sagsnr.: 2013/0007982 Dato: 25. februar 2014 Titel: Skolereform - Overordnet økonomi Sagsbehandler: Søren Holst Rasmussen Økonomi- og Analysekonsulent 1. Baggrund Folkeskolereformen, der indfases

Læs mere

Skolereform baggrundsbilag

Skolereform baggrundsbilag Skolereform baggrundsbilag Bemærk! Nedenstående indstillinger er udarbejdet ud fra 1. behandling af lovforslaget omkring ny skolereform. Skolereformens intention Det fremgår af udspillet, at regeringen

Læs mere

Christina Ekmann 2100 København Ø. Att. Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr:

Christina Ekmann 2100 København Ø. Att. Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr: 1-11-2016 Christina Ekmann 2100 København Ø Att. Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr: 2016-0250584 Vedr. høring over fremtidig organisering af Hafniaskolen I anledning af høringen over den fremtidige organisering

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

Dialogmøde. Udfordringer til alle og uddannelse for flere Viborg Kommune

Dialogmøde. Udfordringer til alle og uddannelse for flere Viborg Kommune Dialogmøde 18-09-2017 Udfordringer til alle og uddannelse for flere Program 17:30 Velkomst v/ Claus Clausen 17:35 Opdatering på budgetforhandlinger v/claus Clausen 17:45 Oplæg om udspillet og det videre

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag

Den Sammenhængende Skoledag Vestre Skole og Åløkkeskolen for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen http://odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende Skoledag handler det om at skabe helhed og sammenhæng i børnenes

Læs mere

Scenarier for fremtidige klub og fritidsordningstilbud

Scenarier for fremtidige klub og fritidsordningstilbud Scenarier for fremtidige klub og fritidsordningstilbud Scenarie 1 Klub for de ældste FO børn Beskrivelse Scenarie 1 Børn i 0.-4. klasse går i FO Børn i 5.-6. klasse går i klub. Klubtilbud på Karlsminde

Læs mere

Kommentarer til handleplan om implementering af besparelser på Børne- og Ungeområdet i Fredericia Kommune

Kommentarer til handleplan om implementering af besparelser på Børne- og Ungeområdet i Fredericia Kommune Kommentarer til handleplan om implementering af besparelser på Børne- og Ungeområdet i Fredericia Kommune 2015 2018 Oktober 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Børn og Unge FMU... 4 Erritsø Fællesskoles

Læs mere

Det Pædagogisk eftermiddagstilbud i Halsnæs Kommunes folkeskoler.

Det Pædagogisk eftermiddagstilbud i Halsnæs Kommunes folkeskoler. Det Pædagogisk eftermiddagstilbud i Halsnæs Kommunes folkeskoler. Med indførelsen af folkeskolereformen og de politiske beslutninger i Halsnæs Kommune sker der forandringer i det tidligere SFO (0-3 klasse)

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

Specialklasserækken på Hadbjerg skole

Specialklasserækken på Hadbjerg skole Specialklasserækken på Hadbjerg skole Generelt om klasserne Specialklasserne på Hadbjerg skole er en del af Folkeskolens undervisningstilbud i Favrskov kommune. Elever optages i klasserne i et samarbejde

Læs mere

Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på folkeskolerne i Halsnæs Kommune

Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på folkeskolerne i Halsnæs Kommune Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på folkeskolerne i Halsnæs Kommune I 2011 vedtog Byrådet i Halsnæs Kommune for første gang kvalitetsstandarder for kørslen til Kvalitetsstandarderne angiver

Læs mere

#Spørgsmål og svar om den nye skole

#Spørgsmål og svar om den nye skole #Spørgsmål og svar om den nye skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? (3/7-2014) Alle elever får en

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Skoler

MED-udvalgets udtalelser, Skoler MED-udvalgets udtalelser, r n ved Tuse Næs Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? Når den pædagogiske leder får

Læs mere

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Dato: 13. november 2014 Skole Kommentar Kommentar fra Center for Skoler og Institutioner Egebjergskolen

Læs mere

Indstilling. Strategisk ramme for det specialpædagogiske område. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. 27. april 2011.

Indstilling. Strategisk ramme for det specialpædagogiske område. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. 27. april 2011. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten 27. april 2011 Aarhus Kommune Børn og Unge 1. Resume Efterspørgslen på specialpædagogiske indsatser i dag-, fritids- og skoletilbud har været stigende over

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Holmegaardskolen, Afd. Holme-Olstrup Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

Høringssvar vedr. budget :1 strategi i folkeskolen HØRINGSSVAR:

Høringssvar vedr. budget :1 strategi i folkeskolen HØRINGSSVAR: 1:1 strategi i folkeskolen Dato: Skriv her Dok. Id. Vi hilser initiativet velkommen, idet det på sigt vil gavne elevernes faglige udvikling bl.a. som følge af, at lærerne bliver bedre i stand til at evaluere

Læs mere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Vedtaget af Byrådet i Viborg Kommune den 30-08-2017 Indhold Beslutning om udmøntningen af midler

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

NOTAT. Placering af Specialskole

NOTAT. Placering af Specialskole Placering af Specialskole DATO 28. januar 2014 SAGS NR. Ved den politiske vedtagelse af Udmøntningsnotatet for implementeringen af specialanalysen i april 2013, blev det besluttet, at de nuværende tre

Læs mere

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1.

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. august 2014 Emne 2.1. Nye regler om tilstedeværelse og arbejdstid (side 7)

Læs mere

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole Skole og Klub Sagsnr. 282192 Brevid. 2504634 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole 21. marts 2017 Resume Skole- og Børneudvalget besluttede 6. december 2016,

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Nyhedsbrev. Juni 2011

Nyhedsbrev. Juni 2011 Kære elever, forældre og medarbejdere. Endnu et skoleår er ved at være slut, og eleverne kan i år se frem til hele 7 ugers sommerferie. I Horsens Kommune har politikerne taget vidtrækkende beslutninger

Læs mere

Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14

Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14 Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14 Mål 1: Mål der knytter sig til Højere faglighed Styrke faglig læsning og skrivning (målet er 2-årigt) Vi vil fortsætte arbejdet med at styrke den faglige læsning

Læs mere

Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling

Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling Skole og Undervisning Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling UFB 2010 den 30.november 2010 Sagsbehandler: Michala Tarbo Andersson 17A00 2010/13801 Indstilling vedrørende skolestruktur

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

1. Værdigrundlag s Mål og vision s. 3. a) Almen- og specialklasseundervisning s. 3. b) Særlige tilbud til elever s. 3. c) Evalueringskultur s 4

1. Værdigrundlag s Mål og vision s. 3. a) Almen- og specialklasseundervisning s. 3. b) Særlige tilbud til elever s. 3. c) Evalueringskultur s 4 Virksomhedsplan Gildbroskolen 2008-2009 1 Indholdsfortegnelse 1. Værdigrundlag s. 3 2. Mål og vision s. 3 3. Organisationen a) Almen- og specialklasseundervisning s. 3 b) Særlige tilbud til elever s. 3

Læs mere

Høringssvar til Afdækningskatalog for Budget 2013

Høringssvar til Afdækningskatalog for Budget 2013 Høringssvar til Afdækningskatalog for Budget 2013 Skolebestyrelsen Søndergades Skole Besparelser har været på dagsordnen i Børne- og Skoleudvalget domæne i hvert fald de seneste 4 år. Til trods for en

Læs mere

Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel

Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel Marienhoffskolen indførte pr. 1. august 2011 helhedsskole, hvor åbningstiden i SFO i skoleuger blev reduceret fra 30,25 timer i skoleåret 2010/11 til 23,25

Læs mere

INDSKOLINGEN UTTERSLEV SKOLE. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin.

INDSKOLINGEN UTTERSLEV SKOLE. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin. Utterslev Skole Skoleholdervej 20 2400 København NV mail@utterslevskole.kk.dk 33 66 92 00 INDSKOLINGEN 1. udgave 1. oplag 2014-06-19 Redaktion: Anne Jul,

Læs mere

Forslag til ny økonomimodel på folkeskoleområdet

Forslag til ny økonomimodel på folkeskoleområdet Forslag til ny økonomimodel på folkeskoleområdet Børn, Unge og Læring, september 2019. Indhold 1. Indledning 3 2. Hvad tildeles der økonomi ud fra? 4 3. Basisudgifter pr. klasse 6 4. Kompensations- og

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel

Ressourcetildelingsmodel Ressourcetildelingsmodel Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune Tildelingsmodellen er for både undervisningsdelen og SFO delen på skolernes normalområde Sag nr. 14/17 Indhold Indledning... 2 Nuværende tildelingsmodel...

Læs mere

Juniorklubben Stenstrup Stationsvej 19, 5771 Stenstrup. Tlf og mobil: /

Juniorklubben Stenstrup Stationsvej 19, 5771 Stenstrup. Tlf og mobil: / Juniorklubben Stenstrup Stationsvej 19, 5771 Stenstrup. Tlf og mobil: 62261220/ 29885771 www.juniorklubben-stenstrup.dk jkstenstrup@hotmail.com Kære politikere i Svendborg kommune 16-09-2016 Ifølge referatet

Læs mere

SB på Gilbjergskolen har følgende bemærkninger til høringssvar for modtagelsestilbud for nyankomne elever.

SB på Gilbjergskolen har følgende bemærkninger til høringssvar for modtagelsestilbud for nyankomne elever. Skole LU Bjørnehøjskolen Bjørnehøjskolen Høringssvar (orginal) Med-udvalg, Bjørnehøj har på møde 18-05-16 behandlet høringsmaterialet som tages til efterretning. Der gøres opmærksom på at Bjørnehøj p.t.

Læs mere

Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen på Strandskolen

Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen på Strandskolen Sendt pr. mail til: Medlemmerne af Børne- og Ungeudvalget Greve Kommune Den 3. september 2014 Bemærkninger til Børne- og Ungeudvalgets møde den 3. september 2014 fra de forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015

Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015 1 Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015 På baggrund af den nye specialundervisningslov (april 2012), Favrskov Kommunes Børn- og Ungepolitik samt Hadsten Skoles fokus på inklusion tænkes denne

Læs mere

Brug af 16b på Kildedamsskolen

Brug af 16b på Kildedamsskolen Brug af 16b på Kildedamsskolen De følgende sider sendes som svar på spørgsmål 1 og 2 I forhold til at svare på spørgsmål 3: - 16b timerne behandles ligesom alle andre timer. - 16b timerne opgøres ikke

Læs mere

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole.

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. I oplægget til strukturdrøftelserne fra politikerne var målet, at opnå et driftsrationale

Læs mere

Kære forældre på Spurvelundskolen

Kære forældre på Spurvelundskolen Kære forældre på Spurvelundskolen Så er Spurvelundskolen klar til Den Sammenhængende Skoledag pr. 1. august 2013. Derfor har vi sammensat denne skrivelse, hvori vi vil fortælle jer, hvordan jeres barns

Læs mere

Resultatkontrakt for Næsby Skole

Resultatkontrakt for Næsby Skole Resultatkontrakt 2011-12 for Næsby Skole Odense Kommune - BUF - Skoleafdelingen 17.05.2011 dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Næsby - skole er indgået mellem Skoleafdelingen

Læs mere

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune 1 Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune Kommentarer vedrørende budgetforslag for året 2012 og overslags årene 2013-2015 (høringssvar) Høringssvar afgivet af børn, personale (kun SFO)

Læs mere

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Risbjergskolen Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 18.8.2016 Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Hvidovre Kommune

Læs mere

Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra

Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra Referatet godkendt uden bemærkninger. mødet den 30.5.2013

Læs mere

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende.

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Punkt 6. IT redegørelse. 2011-30002. Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Sagsbeskrivelse Denne redegørelse

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 49. Velkommen til et nyt skoleår. Trafik. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 4. september 2013

Nyhedsbrev nr. 49. Velkommen til et nyt skoleår. Trafik. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 4. september 2013 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 4. september 2013 Nyhedsbrev nr. 49 Velkommen til et nyt skoleår Hvor vi skal forberede den nye skolereform med mange flere timer til eleverne Hvor vi skal

Læs mere

SKOLEÅRET 2014-15. I forældre vil blive orienteret om det kommende skoleår og skoledag på følgende 3 niveauer:

SKOLEÅRET 2014-15. I forældre vil blive orienteret om det kommende skoleår og skoledag på følgende 3 niveauer: Kære forældre Tak for det gode skolehjemsamarbejde som vi har haft i skoleåret 2013-14. I forældre har været rigtig gode til at støtte op om alle skolens møder, arrangementer og aktiviteter. I har bidraget

Læs mere

Budget Hovedoversigt Alle beløb i kr.

Budget Hovedoversigt Alle beløb i kr. ÆNDRINGSFORSLAG TIL 2. BEHANDLING - STILLET AF: Negative beløb = indtægt Budget 2019-2022 - Hovedoversigt Alle beløb i 1.000 kr. Oprindelig budget 2018 Forventet regnskab 31.7.18 Budgetforslag 2019 Overslag

Læs mere

Samarbejdsaftale. Skoler og klubber

Samarbejdsaftale. Skoler og klubber Samarbejdsaftale Skoler og klubber Samarbejdsaftale Samarbejdsaftalen er et redskab for skoleledelser, klubledelser, lærere og klubmedarbejdere, der skal medvirke til at sikre gode rammer og vilkår for

Læs mere

Omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger

Omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen 96 kommuner har besvaret, heraf delvist, ikke besvaret Dataindsamlingen er foregået fra oktobernovember

Læs mere

Samlet overblik over Reduktionsforslag

Samlet overblik over Reduktionsforslag Samlet overblik over Reduktionsforslag 2018-2021 Økonomiudvalget -3.940-4.264-4.264-4.264 Udvalget for Skole, Familie og Børn -7.730-13.403-13.047-13.024 Udvalget for Ældre og Handicappede -537-2.503-2.503-2.503

Læs mere