SKOLEÅRET I forældre vil blive orienteret om det kommende skoleår og skoledag på følgende 3 niveauer:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKOLEÅRET 2014-15. I forældre vil blive orienteret om det kommende skoleår og skoledag på følgende 3 niveauer:"

Transkript

1 Kære forældre Tak for det gode skolehjemsamarbejde som vi har haft i skoleåret I forældre har været rigtig gode til at støtte op om alle skolens møder, arrangementer og aktiviteter. I har bidraget med gode og konstruktive løsninger og forslag til skolehjem samarbejdet og elevernes trivsel på skolen. Jeg vil også benytte lejligheden til at takke den afgående skolebestyrelse for det store arbejde, de har udført gennem de sidste 4 år. Vi nåede langt de fleste af alle de faglige mål, som vi satte os med jeres børn nemlig at de skulle blive så dygtige som muligt og trives i skolen. Mine medarbejdere og jeg takker for det forgangne skoleår og glæder os til det videre samarbejde i det kommende skoleår. SKOLEÅRET Det nye skoleår vil være kendetegnende ved mange af de gamle ting, som vi allerede kender fra skolen i dag. Det nye skoleår og skoledag vil også indeholde nogle nye elementer, som er vedtaget i den skolereform der træder i kraft pr. 1. august Jeg vil i dette informationsbrev prøve at orientere jer om nogle af de nye elementer, som jeres børns skoledag vil blive formet af i det nye skoleår. Skolens forældre har valgt en ny skolebestyrelse de nye skolebestyrelsesmedlemmer kan ses på Fronter og skolens hjemmeside Alle skolens lærere og pædagoger har fået en ny arbejdstidsaftale, som betyder, at de har fast arbejdstid på skolen fra kl i skoleåret Der er vedtaget en skolereform som betyder nye faglige mål og trivselsmål for skolens elever, og hvor vi begynder at indarbejde skolereformens elementer fra den første skoledag I forældre vil blive orienteret om det kommende skoleår og skoledag på følgende 3 niveauer: 1. Skoleledelsens information generel information om skoledagen og forældresamarbejdet i det kommende skoleår 2. Afdelingslederens information afdelingsspecifik information om skolereformens indflydelse på skoledagen i afdelingen 3. Årgangsteams/klassers information årgangs/klasse specifik information om alt det, vi ved om næste skoleårs dag på årgangen og klassen Skolens ledelse og medarbejdere starter det kommende skoleårs arbejde, forberedelse og planlægning en uge før eleverne har første skoledag den 11. august.

2 H.C. Ørstedvej 10 I denne uge vil den sidste planlægning og organisering af elevernes undervisning og dagligdag blive fastlagt. Ugen vil også blive brugt til planlægning af de sidste detaljer vedrørende undervisningens tilrettelæggelse og forældresamarbejdet af det kommende skoleår. Hvad indeholder skoledagen så efter sommerferien?: Det betyder at alle skolens elever møder kl Alle elever i indskolingen har fri kl alle ugens dage Mellemtrinets elever har fri kl to dage om ugen og 3 dage om ugen til kl Alle udskolingens elever har fri kl alle ugens dage Busserne er tilpasset de nye skoletider busplaner kan findes på Fronter og skolens hjemmeside. Eleverne kan med forældrenes skriftlige ansøgning herom, fritages for 2 timers lektiecafe om ugen i skoleåret Jeg vil som skolens leder opfordre alle forældre til at jeres børn deltager i lektiecafeerne. I lektiecafeen vil eleverne kunne få faglig støtte til skolearbejdet og evt. hjemmearbejde.

3 Kontaktlærer: På Ørstedskolen indfører vi en ny organisering som vi kalder kontaktlærerordningen. Det betyder at alle skolens elever hver morgen fra kl til kl mødes med sin kontaktlærer og de øvrige elever, der er i kontaktlærergruppen. Målet er at alle elever får gode relationer til deres kontaktlærer og øvrige lærere/pædagoger. Målet er at kontaktlæreren gennem den gode relation til eleverne, kan vejlede den enkelte elev til en god skoledag og succesfuld skolegang. Vi har opstillet 3 mål for arbejdet i kontaktlærertiden. 1. Gode relationer: kontaktlærer/elev, elev/elev og samarbejdet med forældrene 2. Læringsmål udarbejdelse af læringsmål for den enkelte elev og gruppen 3. Faglighed dansk, matematik og elevernes trivsel Kontaktlæreren varetager kontakten til jer forældre og skolehjemsamarbejdet. Skolehjem samarbejde: Der afholdes 2 årlige skolehjem samtaler indenfor normal arbejdstid og 2 årlige forældremøder om året, disse afholdes som aftenmøder. Skolehjemsamtaler afholdes i skolens normale åbningstid mellem kl De forældre som ikke har mulighed for at komme i skolens åbningstid tilbydes skolehjemsamtaler efter skolens normale åbningstid. Der tilbydes 2 årlige fagcafeer hvor man kan tale med faglærerne. Kontaktlæreren har ansvaret for at der udarbejdes ILP inden skolehjemsamtalen. Telefonisk kontakt til skolens lærere/pædagoger skal foregå indenfor skolens åbningstid eller efter forudgående aftale. Har man akut behov for at komme i telefonisk kontakt med skolen kan afdelingslederen eller skolens leder træffes. Understøttende undervisning: Den understøttende undervisning vil i skoleåret blive varetaget af både lærere og pædagoger og der er følgende mål med undervisningen.

4 Den understøttende undervisning skal i understøtte elevernes udbytte af den fagdelte undervisning i fagene dansk og matematik Undervisningen skal styrke elevernes læring og udvikle deres sociale kompetencer Fokusområder: Supplere og understøtte den fagdelte undervisning ved følgende læringsaktiviteter læsebånd, læsetræning, faglig læsning, turbo forløb, talent forløb og interesseforløb Lektiehjælp Undervisningsdifferentiering: løfte svage elever og udfordre de dygtige elever: Praktisk skolearbejde Fordybelse og holddannelse: Læringsparathed Sociale kompetencer: Elevens alsidige udvikling Motivation Trivsel: relationer, sociale kompetencer, motivation og dannelse Den understøttende undervisning har fokus på at understøtte dansk, matematik, bevægelse/ motion og trivsel. Aktiviteter og tværfaglige emner/temaer i indskolingen: Læsning, lyde og bogstaver, leg med tal og mængder, lektiehjælp, praktiske aktiviteter i fagene, motion og bevægelse, sociale lege og fællesskaber, spil i alle former, teater og musik, sportsturneringer, projekter og fagtemaer. Aktiviteter og tværfaglige emner/temaer på mellemtrinnet: Læsning, stavning, talforståelse og regnearter, lektiehjælp, praktiske aktiviteter i fagene, motion og bevægelse, sociale kompetencer og fællesskaber, spil i alle former, teater og musik, sportsturneringer, projekter og fagtemaer. Aktiviteter og tværfaglige emner/temaer i udskolingen: Læsning og faglig læsning, grammatik og stavning, talforståelse og regnearter, lektiehjælp, praktiske aktiviteter i fagene, motion og bevægelse, sociale kompetencer og fællesskaber, spil i alle former, teater og musik, sportsturneringer, projekter og fagtemaer. Alle elever fra klasse opfordres til medbringe egen computer/tablet i skolen: Langeland Kommune har besluttet at alle elever fra klasse på alle kommunens skoler opfordres til at medbringe en computer eller tablet til brug i undervisningen på skolen. Denne beslutning er taget for at kommunens børn kan lære og bruge IT-teknologien og de elektroniske undervisningsmidler (e-bøger, undervisningsportaler, læringsprogrammer og apps) med størst muligt læringsudbytte for hver enkelt elev. Det er målet at alle skolens elever har sin egen computer/tablet at arbejde på i undervisningen. For at vi kan nå dette mål er det vigtigt at I forældre støtter op om denne ordning. For de forældre der ikke har mulighed for at stille en computer/tablet til rådighed for deres barn, vil skolen stille en computer/tablet til rådighed når den skal benyttes i undervisningen. Ordningen med at eleverne selv medbringer deres egen computer/tablet har fungeret i udskolingen ( klasse) i et par år på frivillig basis og har fungeret særdeles godt. I udskolingen medbringer ca. 80% af alle eleverne deres egen computer/tablet i skolen.

5 Skolens elever kan mod et depositum på kr. 200,- låne et skab med lås og mulighed for opladning af computer/tablet. Depositummet tilbagebetales ved aflevering af nøgle. Langeland Kommune er selvforsikrende og det betyder at de computere/tablets eleverne tager med i skole er forsikret af jer forældres forsikring. Vores erfaringer med ordningen i udskolingen, har vist at vi stort set ikke har sager om uheld, hærværk eller tyveri med elevernes computer/tablets. De ganske få tilfælde der har været er blevet løst til alles tilfredshed, hvor forældrenes forsikringer eller skolen har dækket de skader/omkostninger der er opstået. Skolens IT-medarbejdere hjælper eleverne med at få de medbragte computere/tablets til at fungere i undervisningen det gælder alle typer problemer hardware, software, trådløst netværk, programmer og meget andet. Holddeling: For at nå de faglige mål og trivselsmål der er opstillet i skolereformen vil skolen i højere grad benytte sig af holddeling på tværs af klasser. Det har det formål, at alle elever bliver udfordret på det faglige niveau de befinder sig på. Holddelingen oprettes efter forskellige kriterier som årgangens lærere opstiller. Der kan for eksempel nævnes: Fagligt niveau Drenge/piger Interesser og motivation Andre kriterier Skolekantine: Skolens kantine har i det kommende skoleår en række nye madtilbud og ændrede åbningstider for skolens elever. Man kan for eksempel købe en varm ret mad eller besøge salatbaren hver dag i spisefrikvarteret. Der vil stadig være åbent om morgenen, og så vil indskolingen og mellemtrinnets elever kunne handle i skolens kantine fra kl Udskolingens elever vil have spisefrikvarter fra kl Denne opdeling sikrer en hurtigere betjening af eleverne. Yderligere information om skolens kantine vil komme lige før skolestart på Fronter Hvis I har spørgsmål eller kommentarer til ovenstående er I meget velkommen til at kontakte mig pr. mail eller mobil også i sommerferien. Med disse ord vil jeg ønske alle jer forældre en rigtig god sommerferie og på gensyn til et nyt og spændende skoleår den 11. august. Med venlig sommerhilsen Poul Børge Nielsen Skoleleder Mail: Mobil:

FORORD Kære forældre og elever i indskolingen MIT BARNS SKOLELIV I INDSKOLINGEN. I ndskolingen Skoleåret 2014/2015

FORORD Kære forældre og elever i indskolingen MIT BARNS SKOLELIV I INDSKOLINGEN. I ndskolingen Skoleåret 2014/2015 FORORD Kære forældre og elever i indskolingen Den 11. august slår vi dørene op til et nyt og spændende skoleår, hvor den nye Folkeskolereform træder i kraft. En reform, der lægger op til en lidt længere

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen

Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen - En vejledning i, hvordan læringsreformen kan blive til virkelighed på Hillerødsholmskolen 2. udgave oktober 2014 1 Indledning På de følgende sider kan du læse om,

Læs mere

På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune

På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune PÅ VEJ MOD EN NY SKOLEDAG Center for Skoler og Dagtilbud December 2013 Forord Verden i dag er i konstant udvikling og forandring. Der stilles højere og anderledes

Læs mere

Velkommen til den nye skoledag

Velkommen til den nye skoledag Velkommen til den nye skoledag Pjecen er udgivet af Københavns Kommune - Børne- og Ungdomsforvaltningen Grafisk formgivning: Gurli Nielsen - Børne- og Ungdomsforvaltningen, 1408-34 Foto: Colourbox og private

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Kære forældre. Om skolefusionen

Kære forældre. Om skolefusionen Kære forældre Tusind tak for den flotte opbakning vi har fået her i opstarten af det nye skolerår til alle de nye tiltag, der er sat i værk, og der har været rigtig meget at skulle forholde sig til både

Læs mere

SåDaN GØR VI. Det fælles og det unikke. Maj 2014. Inspirationshæfte. Tema: En længere og varieret skoledag

SåDaN GØR VI. Det fælles og det unikke. Maj 2014. Inspirationshæfte. Tema: En længere og varieret skoledag Inspirationshæfte SåDaN GØR VI Maj 2014 Tema: En længere og varieret skoledag Det fælles og det unikke Direktør i Skoleforvaltningen Martin Østergaard Christensen glæder sig til at følge skolernes arbejde

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM I ALBERTSLUND 2014

FOLKESKOLEREFORM I ALBERTSLUND 2014 FOLKESKOLEREFORM I ALBERTSLUND 2014 Kommunalbestyrelsen har vedtaget rammerne for, hvordan folkeskolereformen skal se ud i Albertslund. Dermed er grundlaget dannet for en ny og anderledes skoledag, der

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen www.odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende

Læs mere

Understøttende undervisning. En ny folkeskole

Understøttende undervisning. En ny folkeskole Understøttende undervisning En ny folkeskole 2 Understøttende undervisning Understøttende undervisning Elevernes læring og trivsel i en varieret og motiverende skoledag Målet med folkeskolereformen er,

Læs mere

Hareskov Skole Kvalitetsrapport 2011-2012

Hareskov Skole Kvalitetsrapport 2011-2012 Furesø Kommune Center for dagtilbud og skole Hareskov Skole Kvalitetsrapport 2011-2012 KVALITETSRAPPORT 2011 2012 LILLE VÆRLØSE SKOLE INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 Skolens indledning... 6 Faglig vurdering

Læs mere

Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen

Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen December 2012 Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen 5 Indhold En endnu bedre

Læs mere

Reform - realisering. Tåsingeskolen 2014-2015

Reform - realisering. Tåsingeskolen 2014-2015 Reform - realisering Tåsingeskolen 2014-2015 Indhold Målstyret undervisning Forældresamarbejde Elevsamtalen Elevsamtalen...5 Forældresamarbejde... 8 Lektiefaget/faglig fordybelse...11 Lektiefaget Side

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Nyhedsbrev om Folkeskolereformen.

Nyhedsbrev om Folkeskolereformen. Nyhedsbrev om Folkeskolereformen. Siden midten af 2013 er der i Tårnby Kommune, politisk og administrativt, blevet arbejdet intenst på at skabe rammerne for indholdet og implementeringen af Folkeskolereformen.

Læs mere

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen?

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Hvad skal børnene lære i skolen og som hjemmearbejde? Tekst af Solveig Gaarsmand og Helge Christiansen AKTIVE FORÆLDRE HJEMMEARBEJDE

Læs mere

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære Højdevangens Skole Et godt sted at lære Velkommen til et unikt skoletilbud! Højdevangens Skole tilbyder som den eneste overbygningsskole i Københavns Kommune et motiverende, inspirerende og fagligt stærkt

Læs mere

Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen

Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen Om SFO Søstjernens pædagogiske praksis samt organiseringen heraf (3. udgave, vedtaget april 2013) Indhold: Del 1 Pædagogisk del p. 2 1.0 Indledning... p. 2 1.1. Om SFO

Læs mere

Ulstrup Skole. Kvalitetsrapport for 2008/2009 (3. november 2009)

Ulstrup Skole. Kvalitetsrapport for 2008/2009 (3. november 2009) Ulstrup Skole Kvalitetsrapport for 2008/2009 (3. november 2009) Indholdsfortegnelse 1. Rapportens formål, metode og struktur... 1 2. Skolebeskrivelse... 3 3. Skolens pædagogiske arbejde... 4 3.1. Et styrket

Læs mere

Nyhedsbrev. Et skoleår ved sin afslutning Et nyt på vej Et skoleår ved sin afslutning. Nye tiltag i forbindelse med undervisningen

Nyhedsbrev. Et skoleår ved sin afslutning Et nyt på vej Et skoleår ved sin afslutning. Nye tiltag i forbindelse med undervisningen Nyhedsbrev Juni 2012 Et skoleår ved sin afslutning Et nyt på vej Et skoleår ved sin afslutning Der er fokus på Folkeskolen, og Morten Børup Skolen følger godt med i den udvikling, der sker på området.

Læs mere

Ny praksis i folkeskolen. Inspirationsmateriale til skoleledelser og forvaltninger

Ny praksis i folkeskolen. Inspirationsmateriale til skoleledelser og forvaltninger Inspirationsmateriale til skoleledelser og forvaltninger Inspirationsmateriale til skoleledelser og forvaltninger Børne- og Kulturchefforeningen, Skolelederforeningen og KL, 2015 Foto: Jakob Carlsen Sats:

Læs mere

RAPPORT UNDERSTØTTENDE UNDERVISNING SAMT LEKTIEHJÆLP OG FAGLIG FORDYBELSE I FOLKESKOLEN

RAPPORT UNDERSTØTTENDE UNDERVISNING SAMT LEKTIEHJÆLP OG FAGLIG FORDYBELSE I FOLKESKOLEN Til Formandskabet for Rådet for Børns Læring Dokumenttype Rapport Dato Februar 2015 RAPPORT UNDERSTØTTENDE UNDERVISNING SAMT LEKTIEHJÆLP OG FAGLIG FORDYBELSE I FOLKESKOLEN RAPPORT UNDERSTØTTENDE UNDERVISNING

Læs mere

KOMMUNIKATION OM FOLKESKOLEREFORMEN - INSPIRATIONSMATERIALE

KOMMUNIKATION OM FOLKESKOLEREFORMEN - INSPIRATIONSMATERIALE KOMMUNIKATION OM FOLKESKOLEREFORMEN - INSPIRATIONSMATERIALE 1. Indledning Arbejdet med at implementere folkeskolereformen er i fuld gang i kommunerne, og mange er allerede begyndt at lave en kommunikationsstrategi

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN LYSTRUP SKOLE

UDVIKLINGSPLAN LYSTRUP SKOLE UDVIKLINGSPLAN LYSTRUP SKOLE 2009 PRÆSENTATION AF LYSTRUP SKOLE... 2 LEDELSE... 3 PERSONALE... 4 ORGANISATION... 5 DRIFT... 7 LÆRING OG UDVIKLING... 8 RUMMELIGHED... 11 INTEGRATIONSPOLITIKKEN... 12 TRIVSEL

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Hadbjerg Skole. Kvalitetsrapport for 2009/2010 (23. september 2010)

Hadbjerg Skole. Kvalitetsrapport for 2009/2010 (23. september 2010) Hadbjerg Skole Kvalitetsrapport for 2009/2010 (23. september 2010) Indholdsfortegnelse 1. Rapportens formål, metode og struktur... 1 2. Skolebeskrivelse... 3 3. Skolens pædagogiske arbejde... 5 3.1. Udvikling

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere