MED fra Frederiksværk Skole har på møde d. 21. september 2018 behandlet Forslag til Budget , og vi har følgende bemærkninger:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MED fra Frederiksværk Skole har på møde d. 21. september 2018 behandlet Forslag til Budget , og vi har følgende bemærkninger:"

Transkript

1 Til Byrådet i Halsnæs Kommune s MED s høringssvar til Forslag til Budget MED fra har på møde d. 21. september 2018 behandlet Forslag til Budget , og vi har følgende bemærkninger: Prioriterede reduktionsforslag i hhv. mest indgribende, mindre indgribende og endelig mindst indgribende/bedst acceptable i en udfordrende situation for kommunen. Mest indgribende/mest uundværligt: R Forhøjelse af lærernes undervisningstimetal til 800 timer årligt Det vil få konsekvenser for samarbejdet mellem medarbejderne, men også det samarbejde, der finder sted med forældrene og børnene, når et højere undervisningstal giver mindre tid til forberedelse og andre opgaver. Det går selvsagt også ud over den tid der kan afsættes til forberedelse. Det vil medføre en kvalitetsforringelse af undervisningen. Vi er bekymrede for at det vil få en negativ konsekvens for sygefraværet og ikke mindst elevernes læring. U Stabilisering af lærernes IT værktøjer Vi støtter fuld ud op om stabilisering af IT værktøjer og ser frem til en vedligeholdelsesplan. Det AV-udstyr som lærerne får stillet til rådighed i dag er fuldstændig udtjent. Det er en daglig kamp så det er absolut nødvendigt, hvis vi skal imødekomme de krav til elevernes faglige kompetencer, som fremtiden bringer. Også set i lyset af, at vi ønsker at være et attraktivt skolevæsen for tilflyttere og et attraktivt alternativ for elever der går privatskoler. R To-voksenundervisning i udskolingen Det giver mening, at have pædagogkompetencer i udskolingen. Men som forslaget er udformet, vil det betyde, at den faglige holddeling vi har på Frederiksværk skole, skal ændres. Dermed kan der ikke laves holddeling, hvor der er færre elever til en lærer og hvor holdet er niveaudelt og tilpasset den enkelte elev. Der er blandt andet denne indsats vi på Frederiksværk skole anser for en del af vores succes i år med at løfte elevernes faglighed. R Færre pædagoger i indskolingen pr. klasse pr. uge Det vil være svært at fastholde vores åben skole og udeskole, da vi ikke har mulighed for det, med den reducerede normering i indskolingen. Vi oplever at netop udeskole har stor betydning for

2 vores elevers læring de husker simpelthen bedre det faglige stof, når de har set, rørt, undersøgt det i autentiske miljøer. Vi er bekymrede for det bindeled, der er mellem familie og hjem samt skole og fritid. Den daglige trivsel varetages også af pædagogerne. Det pædagogiske arbejde i dagtimerne i skolen har stor betydning for de svagestes trivsel og læring. Vi ser dermed denne besparelse som en svækkelse af de indsatser, der skal styrke de svageste børn, samt børnegruppen generelt. Vi er i en kommune, hvor det i forvejen er svært at rekruttere til også pædagogfaget er svært at rekruttere til. Det vil endvidere svække teamsamarbejdet blandt de ansatte. E Samling af teknisk servicepersonale i Ejendomscenteret. MED udtrykker bekymring for konsekvenserne af en beslutning som denne. Det har stor betydning for kulturen på en skole, at personalet er fast, kender faciliteterne og nemt kan afhjælpe de ting der opstår på en skole, hurtigt, nemt og oftest billigst. De ved hvad der skal prioriteres eller om der blot skal laves en nødtørftig reparation. Eleverne oplever at det ikke er et firma, men vores navngivne medarbejdere der fejer op og reparerer når noget går i stykker. For det pædagogiske og administrative personale samt for ledelsen, er det vigtigt at kommunikationen glider nemt og hurtigt, dette sparer os for rigtig meget bøvl og en masse ventetid. Det har stor betydning for arbejdsmiljøet både for teknisk service, men også for det pædagogiske personale. R Andel af pædagoger og medhjælpere i SFO mm. Det vil svække fagligheden af tilbuddet og ramme de udsatte børn og familier. Endvidere vil den tidlige indsats for børnene blive ramt, da dette bedst sikres med den uddannelse som pædagogen har taget, fremfor den kortere medhjælperuddannelse. R Omlægning af modtagerklasser på skolerne Elevgrundlaget i beregningerne synes ikke at holde. Der synes at være flere elever. Det er et ekstra pres for medarbejderne at skulle inkludere eleverne med det samme. Vi er bekymrede for, at den kompetence, der skal til for at give den nødvendige sprogstøtte, sociale- og personlige støtte ikke er til stede ved denne omlægning. De ansattes arbejde i klasserne er i forvejen belastet ikke mindst på grund af det socio-demografiske grundlag, der er i området omkring. Nogle af de børn der for nuværende kommer i modtageklasse, er flygtninge fra Syrien. Dette er en særlig udsat gruppe der næsten ikke - eller overhovedet ikke har gået i nogen form for skole. De skal kunne deltage i den almene fagundervisning i en dansk folkeskole uden dansk sprog. Det vil være uoverskueligt for det enkelte barn/den unge, hvoraf en del har voldsomme oplevelser med sig - og er understimulerede på grund af hele situationen omkring krig, flugt og ophold i flygtningelejre. MED udtrykker bekymring for arbejdsmiljø samt for oplevelsen af at lykkes og mestre opgaven, hos både elever og fagprofessionelle.

3 Endvidere synes besparelsen ikke at være så stor som antaget, idet de 100 pædagogtimer/barn er beregnet ud fra en forkert tarif. R Holddeling i matematik på mellemtrinnet Holddeling har været med til at sørge for at der har kunnet skabes mulighed for at hjælpe de elever, der har udfordringer med matematik, og samtidig givet mulighed for at skabe udfordrende undervisning for de elever, der ligger over gennemsnittet på årgangen. Netop matematikundervisningens resultater har hidtil haft et fagligt efterslæb. Det vil fremadrettet helt sikkert få betydning for elevernes resultat ved afgangsprøverne, og dette vil have betydning for deres videre uddannelsesforløb. Man kan også frygte, at det vil afholde familier fra at flytte til kommunen. Med det faldende børnetal ville det have været dejligt med nogle tilflyttere, da vi fremadrettet kommer til at have små årgange, og dermed endnu flere små klasser. R Sommerlukket i SFO (åbent på én matrikel) Det vil have store konsekvenser for alle børn, nærhedsprincippet. Med er endvidere bekymrede for, at det vil svække børneantallet i SFO en og at børn vil sidde hjemme alene. MED stiller sig tvivlende over for den reelle besparelse, idet vi kan se en risiko for at besparelsen spises op af forøgede transportudgifter. R Reducere vikartildeling til undervisningen fra 4 til 3,5% Da det ikke er lovligt at sende elever hjem, vil denne besparelse kunne betyde to-lærer tilsyn. Dette vil i meget høj grad kunne ramme den faglige undervisning samtidig med at lærernes arbejdsmiljø forværres betragteligt. R Reduktion i indsatsen mod ansattes sygefravær Kommunen/skolen har fortsat et højt sygefravær, så det bekymrer os. Vi er opmærksomme på, at de tilbud der er, bliver anvendt for at få medarbejdere tilbage efter sygdom. R Omlægning af inklusionsklasser Forslaget lægger op til en tilpasset løsning, hvor der indskrænkes i tilbuddet nu, fordi pladserne ikke er udfyldt men med en åbning for tilførsel af ressourcer, hvis elevtallet stiger i inklusionsklassen. Forslaget rammer en gruppe af vores udsatte børn i kommunen. Hvis skolerne ikke har behov for flere pladser, giver det mening at omlægge. Men står vi med flere børn i kommunen til tilbuddet, da er det svært blot at udvide igen. Det er vigtigt at fastholde vigtige faglige kompetencer og viden om området i kommunen. MED på Frederiksværk skole anbefaler at medarbejderkompetencerne anvendes i andet regi, så kompetencen ikke mistes i kommunen.

4 Mindre indgribende/mindre uundværligt (end de overfor nævnte): R Reduktion i staben i Børn, Unge og Læring. Det vil give et forringet serviceniveau i forhold til borgere samt ansatte. Der er en bekymring om, at opgaver vil sive ud fra administrationen til medarbejderne. Opgaver ind og ud af staben skal justeres pba. reduktionen. Personale på området vil opleve en forringet service, sparring og betjening som konsekvens af forslaget. Konsekvens for administrativt personale på : Vi er bekymrede for, at der igen siver mange opgaver fra BUL til skolens administration, som kan få konsekvens for opgaveløsningen, servicering af elever, forældre og samarbejdspartnere. Det vil også påvirke vores trivsel og arbejdsmiljø, da der samtidig er lagt op til, i budgetforslaget, at der på skolerne skal reduceres i administrationen med hensyn ledere og/eller administrativt personale. R Reduktion i puljen til kompetenceudvikling på skoleområdet En reduktion i kompetenceudviklingspuljen vil være ærgerlig, men kan prioriteres, så længe den ikke bortfalder. Skolerne har fortsat brug for at kompetenceudvikle både til hele personalegruppen eller til enkelte medarbejdere især linjefagskompetencedækningen i 2020 skal kunne tilgodeses. R Fjerne tildelingen til inklusionspædagoger på folkeskolerne Det går ud over tidlig indsats samt de svageste elever. Det vil kunne betyde, at der er børn, vi ikke kan hjælpe til bedre trivsel, og som derfor ikke kan inkluderes, men skal i andre (dyrere) tilbud. R Færre digitale enheder til eleverne i folkeskolen Vi ser at det giver en negativ effekt at fjerne digitale enheder. Hvis besparelsen skal gennemføres, anbefaler MED at man benytter sig af model 3. Vi ser at det kan svække samarbejdet med de svage elever og familier. Der må endvidere påregnes en forøget udgift til bøger når nu eleverne ikke har deres devices, da der i de foregående år er satset på indkøb af portaler og ikke taskebøger. MED henleder opmærksomheden på, at Ipads er et vanskeligt device at dele med andre, grundet dets opsætning. R Øget forældrebetaling i SFO Vi er bekymret for, om det giver et øget behov for at søge friplads, for det elevgrundlag vi har på. Vi er bekymrede for om børnene meldes ud, og ikke får det pædagogiske tilbud, de har stor gavn af og som kan sikre/understøtte de svageste børns trivsel. Desuden vil udmeldte børn oftest falde indenfor de mest udsatte og de vil typisk være overladt til sig selv i eftermiddagstimerne.

5 R Reduktion i puljen til kompetenceudvikling på skoleområdet En reduktion i kompetenceudviklingspuljen vil være ærgerlig, men kan prioriteres, så længe den ikke bortfalder. Skolerne har fortsat brug for at kompetenceudvikle både til hele personalegruppen eller til enkelte medarbejdere især linjefagskompetencedækningen i 2020 skal kunne tilgodeses. R Ledelses- og administrationsstruktur på skolerne Det vil kunne have en negativ effekt både i forhold til serviceniveau i forhold til borgerne men også for medarbejdernes arbejdsmiljø. U Flere digitale enheder til eleverne i udskolingen Hvis vi skal fastholde elevernes udviklingsmuligheder på skolen og til efteruddannelse, så er dette en forudsætning. Så vi støtter op om det. Mindst indgribende/mindst uundværligt (end de overfor nævnte): R Ophør af tilskud til madtilbud på folkeskolerne Tilskuddets evt. bortfald vil betyde, at andre ansatte skal løfte det arbejde der udføres for midlerne. Dette vil få betydning for medarbejderes arbejdsmiljø. Som midlerne bruges på Frederiksværk skole, løfter det en tilknytningsopgave til arbejdsmarkedet, for en borger i kommunen. Så det løfter også en samfundsmæssig opgave og skaber trivsel på mange niveauer. R Reduktion på central uddannelsespulje Det er vigtigt med kompetencegivende udvikling. R Bortfald af julegaver til ansatte i hele organisationen Det vil være at foretrække, at der er personalegoder. Men skal der fjernes er det her et sted. Vi gør opmærksom på, at midlerne vist aldrig er lagt ud til virksomhederne og dermed er der reelt ikke nogen besparelse. Hvis der alligevel gennemføres en reduktion i budgettet hos virksomhederne vil vi gøre opmærksom på, at være julegavebudget ikke udgør de nævnte 300,-, men beløber sig til max. 150,- pr, medarbejder. R Fjernelse af matematikpulje Vi er bekymrede for resultaterne for afgangseleverne, at de ikke får dette boost. Særligt de svage elever. R Matematikambassadører på skolerne Det vil have en indflydelse på kvaliteten af matematikundervisningen, men vi ser at det her er en mulighed for at der kan svares. AU Ny tandklinik samling af tandplejen

6 Det vil ramme de svageste børn og familier der ikke har transportmulighed. Men vi ser det som en mulighed at spare hér. U Styrket ledelse Forslaget er fantastisk og giver rigtig meget mening, men set i lyset af kommunens udfordringer om at finde mange mill. i besparelser og forringelser for borgerne, vil MED på Frederiksværk skole ikke understøtte dette udvidelseshåndtag.

Samlet overblik over Reduktionsforslag

Samlet overblik over Reduktionsforslag DRIFT Økonomiudvalget -9.834-11.427-11.419-11.412 Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse -1.047-1.751-1.751-1.751 Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud -19.932-28.663-28.687-28.693 Udvalget for Kultur,

Læs mere

Orientering om budget for Børn, Unge og Læring

Orientering om budget for Børn, Unge og Læring Orientering om budget 2019-22 for Børn, Unge og Læring Kære medarbejdere og bestyrelser på området Med budgettet for 2019-22 vedtog Byrådet i Halsnæs Kommune en række ændringer for dagtilbud, skoler, Unge-

Læs mere

Afsender: Skolebestyrelsen Melby Skole / Melbyvej 134, 3300 Frederiksværk

Afsender: Skolebestyrelsen Melby Skole / Melbyvej 134, 3300 Frederiksværk Afsender: Skolebestyrelsen Melby Skole / Melbyvej 134, 3300 Frederiksværk Att: Camilla Krøjgaard Andersen, emilioagnes@gmail.com. Generelle bemærkninger: Høringssvar til Borgmesterens forslag til. Nedenstående

Læs mere

R , R , R Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling i matematik på mellemtrinnet.

R , R , R Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling i matematik på mellemtrinnet. 25-09-2018 Sagsnr. 17.00.00-G00-2-18 Arresø skole, MED-udvalget.. Høringssvar til budget 2019-2022 R3.2.1.1., R 3.2.1.3., R 3.2.1.4. Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling

Læs mere

Bilag 4: Effektiviseringsforslag Skoler

Bilag 4: Effektiviseringsforslag Skoler Bilag 4: Effektiviseringsforslag Skoler Nr: Forslag Effektiviseringsprovenu 24 3 % besparelse på ledelse og administration 700.000 kr. 25 17 % besparelse på ledelse i SFO 1.000.000 kr. 26 Reduktion af

Læs mere

R , R , R Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling i matematik på mellemtrinnet.

R , R , R Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling i matematik på mellemtrinnet. 27-09-2018 Arresø skole, Skolebestyrelsen.. Høringssvar til budget 2019-2022 R3.2.1.1., R 3.2.1.3., R 3.2.1.4. Fjernelse af matematikpulje, Matematikambassadører på skolerne, Holddeling i matematik på

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Familie og børn, og har et samlet budget på 309,411 mio.

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration Administration 15. september 2016 Høringssvar til Budget 2016-2019 fra medarbejdersiden i MU administration MU administration tager baggrunden for budgettet og de nuværende og kommende økonomiske udfordringer

Læs mere

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen Årsrapport 2009 for Side 1 af 7 1. Sammendrag Vi har stadig vores fleksible skema som et styrkeområde. Vi forsøger til stadighed at skabe den bedste ramme omkring den pædagogiske planlægning af undervisningen.

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole Nr. 2019 2020 2021 2022 Investering LAER 4.1 takst på de takstfinansierede områder -0,10-0,10-0,10-0,10 0,00 Skoler 0.-9. klasse LAER 6 LAER 7 Ændring af aldersgrupper for opkrævning

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde.

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde. Udkast høringssvar Hermed høringssvar vedrørende Fremtidens Folkeskole i Helsingør fra Hornbæk Skoles skolebestyrelse og A-med. Denne gang har der været afholdt personalemøder og forældrecaféer for at

Læs mere

Handleforslag på Skoleudvalgets område

Handleforslag på Skoleudvalgets område SU 1 Ledelsesstruktur Funktion Skoleområdet Det anbefales at serviceharmonisere ledelsesstrukturen på skolerne i ny Køge Kommune (side 10-11) som vedtaget i Køge Kommune, således at skoleledelsen på en

Læs mere

Forslag til ny økonomimodel på folkeskoleområdet

Forslag til ny økonomimodel på folkeskoleområdet Forslag til ny økonomimodel på folkeskoleområdet Børn, Unge og Læring, september 2019. Indhold 1. Indledning 3 2. Hvad tildeles der økonomi ud fra? 4 3. Basisudgifter pr. klasse 6 4. Kompensations- og

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020 Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning Att: Ann Tina Langgaard Blåvandshuk Skole Skolevænget 12 6840 Oksbøl Tlf. 79 94 73 99 www.blaahuk.dk 20. april 2009 cokr Direkte tlf Mobil mail: cokr@varde.dk

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Att.: Rune Olesen Janderup Skole Nybrovej 36A 6851 Janderup Tlf. 75 25 83 75 Den 25. oktober 2010 Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Skolebestyrelsen har på ordinært

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Budget Hovedoversigt Alle beløb i kr.

Budget Hovedoversigt Alle beløb i kr. ÆNDRINGSFORSLAG TIL 2. BEHANDLING - STILLET AF: Negative beløb = indtægt Budget 2019-2022 - Hovedoversigt Alle beløb i 1.000 kr. Oprindelig budget 2018 Forventet regnskab 31.7.18 Budgetforslag 2019 Overslag

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Udvalget "Læring og Trivsel for Børn og Unge"

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på et "Læring og Trivsel for Børn og Unge" Nr. Løsning på budgetreduktioner fra tidligere år - i mio. kr. 2018 2019 2020 2021 2 Reduktion i antallet af

Læs mere

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner.

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner. Skoleområdet Folkeskoler Stationsvej 36 3460 Birkerød Att.: skolechef Martin Tinning Sendt via mail til hd@rudersdal.dk Vedbæk, torsdag 18. august 2011 Høringssvar til Budget 2012-2015 Kommunens serviceramme

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 - Indenfor vedtaget serviceniveau Fællespulje - Børneudvalget 3.900 3.01 Provenu

Læs mere

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Økonomisekretari atet Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2010/01430 Dato: 10-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Thomas Christian Rafn Leder af Økonomi

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation BUDGETINFORMATION FRA Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Indledning: Som led i budgetdebatten udsender Midtvendsyssel Lærerkreds i år en budgetinformation

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn September 2018 Lokal handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionspolitik fra 2016, og på baggrund af skolernes udviklingsplan og de otte skolepolitiske mål.

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 7 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud og har et samlet budget på 318,3

Læs mere

Input fra TRIO-seminar i Læring og Trivsel den 30. oktober 2018

Input fra TRIO-seminar i Læring og Trivsel den 30. oktober 2018 Input fra TRIO-seminar i Læring og Trivsel den 30. oktober 2018 Hvad mener vi, at de afgivne svar i Arbejdspladsvurdering og trivlsesmålingen vedr. områdestruktur er udtryk for? Skriv jeres refleksion

Læs mere

Budgethøringssvar til ØPU fra Handicapra det Høringssvar fra Handicaprådet 14. september 2015 Handicaprådet har følgende høringssvar til Økonomi- og Planudvalget: 101.08.05.16 Borgerrådgiverfunktion Handicaprådet

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Lær af de private institutioner, så de kommunale bliver et tilvalg f.eks. ved at kigge på: Færre lukkedage Bedre normering (er de

Læs mere

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE Administrative forslag SU 1 Ændring i modellen for lærerløntimetildeling. Folkeskoler Funktion: 03 22 01 Lærerløntimetildeling på grundlag af elevtallet reduceres

Læs mere

Uddannelse, Børn og Familie

Uddannelse, Børn og Familie Uddannelse, Børn og Familie Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 UBF -25.801-25.804-25.674-25.595-50,25-50,30-50,00-49,90

Læs mere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Vedtaget af Byrådet i Viborg Kommune den 30-08-2017 Indhold Beslutning om udmøntningen af midler

Læs mere

BUDGETFORSLAG 2015-1. BEHANDLING

BUDGETFORSLAG 2015-1. BEHANDLING BORGMESTEREN Den 26.8.2014 BUDGETFORSLAG 2015-1. BEHANDLING Budgetforslaget for 2015 og overslagsår er igen i år med bidrag fra de stående udvalg udarbejdet efter Økonomiudvalgets retningslinjer. Jeg vil

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Økonomi og Udvikling. Høring om budget

Økonomi og Udvikling. Høring om budget Økonomi og Udvikling Høring om budget 2017-2020 Aftenens program Aftenens møde et led i en generel inddragelse Frederikssund en udviklingskommune Budgettet - skat - gæld - likviditet - befolkningsudvikling

Læs mere

Hørringssvar vedrørende tildeling af midler til Hvidovre kommunes dagtilbud.

Hørringssvar vedrørende tildeling af midler til Hvidovre kommunes dagtilbud. Hvidovre d. 17.11. 2014 Til Politikkerne i Hvidovre kommune. Hørringssvar vedrørende tildeling af midler til Hvidovre kommunes dagtilbud. Bestyrelsen for den selvejende institution Børnehuset Ærtebjerg

Læs mere

Nedsættelse af tildeling (normering) til SFO

Nedsættelse af tildeling (normering) til SFO Udvalg BFU Børne- og Familieudvalget 8a SFO-området Nedsættelse af tildeling (normering) til SFO Forslaget indebærer at tildeling pr. barn i SFO nedjusteres. Hvis tildelingen nedjusteres betyder det en

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse

Læs mere

1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav til udvikling af folkeskolen?

1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav til udvikling af folkeskolen? 1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav til udvikling af folkeskolen? Vores børn skal gå på den skole, som giver det bedste og det mest spændende undervisningsforløb. På Frisholm

Læs mere

Til Børn- og Ungeudvalget Norddjurs Kommune

Til Børn- og Ungeudvalget Norddjurs Kommune Til Børn- og Ungeudvalget Norddjurs Kommune Sdr. Fælledvej 4 8963 Auning Tlf. 89 59 10 50 auning-skole@norddjurs.dk www.auning-skole.dk Auning d. 14/5-2016 Høringssvar vedr. Børne- og ungdomsudvalgets

Læs mere

HOLLUF PILE SKOLE Nøglens Kvarter Odense SØ Telefon Fax

HOLLUF PILE SKOLE Nøglens Kvarter Odense SØ Telefon Fax Referat af Skolebestyrelsesmøde den 30. august 2016 Afbud fra: Tue, Martin Pkt. 1 Godkendelse af sidste referat Godkendes på det kommende møde. 2 Nyt fra elevrådet Elevrådet har planlagt elevdagen og forklaret

Læs mere

Skolebestyrelsernes perspektiv på strukturarbejdet Borgermøde, 7. marts 2019, Nærum Gymnasium

Skolebestyrelsernes perspektiv på strukturarbejdet Borgermøde, 7. marts 2019, Nærum Gymnasium Skolebestyrelsernes perspektiv på strukturarbejdet Borgermøde, 7. marts 2019, Nærum Gymnasium v/niels Jørgen Flensborg (Dronninggårdskolen) Merete Kjær Buchgreitz (Ny Holte skole) Disponering Skolernes

Læs mere

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Hvorfor er der behov for at nytænke folkeskolen? Vi har en faglig udfordring Der er stadig for mange, der ikke får en ungdomsuddannelse. For mange der forlader

Læs mere

Høringsvar fra BUPL Sydøst vedrørende budget 2015

Høringsvar fra BUPL Sydøst vedrørende budget 2015 Høringsvar fra BUPL Sydøst vedrørende budget 2015 Hermed fremsendes BUPL høringssvar vedrørende Næstved Kommunes budget. Høringssvaret består af følgende: Resume Besparelser på daginstitutioner Faldende

Læs mere

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde Til Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Høringssvar fra skolebestyrelsen og MED udvalget på Årre Skole på det konkrete strukturforslag udsendt af et flertal i Byrådet. En enig bestyrelse og MED udvalg

Læs mere

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra:

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Ny folkeskolereform 2014 Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Et væsentligt element i den nye folkeskolereform er den udvidede skoledag, hvor understøttende

Læs mere

Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål

Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål Silkeborg Kommunes dialog med skolebestyrelser angående ny skolestruktur Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål 1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav

Læs mere

Skolebestyrelsen og MED-udvalget på Hornbæk Skole har følgende kommentarer til udvalgte dele af kvalitetsrapporten:

Skolebestyrelsen og MED-udvalget på Hornbæk Skole har følgende kommentarer til udvalgte dele af kvalitetsrapporten: Hornbæk Skole Høringssvar vedr. kvalitetsrapport 2012 13 Skolebestyrelsen og MED-udvalget på Hornbæk Skole har følgende kommentarer til udvalgte dele af kvalitetsrapporten: 2. Fakta om skolerne Figur 1

Læs mere

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Risbjergskolen Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 18.8.2016 Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Hvidovre Kommune

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole.

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. I oplægget til strukturdrøftelserne fra politikerne var målet, at opnå et driftsrationale

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Skovvejens Skoles MED udtaler følgende til Forslag til budget Idékatalog.

Skovvejens Skoles MED udtaler følgende til Forslag til budget Idékatalog. SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Dato: 10.9. 2017 Sagsbehandler Distriktsskoleleder Gitte GraatangG Skovvejens Skoles MED udtaler følgende til Forslag til budget 2018-2021 Idékatalog. MED

Læs mere

HØRINGSSVAR vedr. Skoler og dagtilbud for alle

HØRINGSSVAR vedr. Skoler og dagtilbud for alle HØRINGSSVAR vedr. Skoler og dagtilbud for alle Bestyrelsen på Brorsonskolen stiller sig som udgangspunkt positivt overfor det udsendte forslag om en ny skolestruktur. Vi ser mange spændende perspektiver

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Oversigt over ændringer til - Nr. Politiske forslag 1 Tillægsaftale til fælles forståelse: "Endnu bedre folkeskole i Furesø Kommune" 1.300 1.700 1.700 1.700 Som en del af budgetaftalen

Læs mere

Budget 2016-2019 - Hovedoversigt - Ændringsforslag til budgettets 2. behandling Forslagsstiller:

Budget 2016-2019 - Hovedoversigt - Ændringsforslag til budgettets 2. behandling Forslagsstiller: Budget 2016-2019 - Hovedoversigt - Ændringsforslag til budgettets 2. behandling Forslagsstiller: Ø 1.000 kr Forslag 2016 Overslag 2017 Overslag 2018 Overslag 2019 Indtægter i alt 2.075.695 2.092.351 2.117.101

Læs mere

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Opsamling på høringssvar I forbindelse med de tre besparelsesforslag på dagtilbudsområdet, har forvaltningen i alt modtaget 26 høringssvar. Høringsparterne og

Læs mere

- Vi vil mennesker og fællesskab. Høringssvar

- Vi vil mennesker og fællesskab. Høringssvar Høringssvar Fra Hanebjerg skole modtager I hermed høringssvar til finansieringsforslag- og budget 2018-2021 - jævnfør det udsendte høringsmateriale af maj/ juni 2017. Høringssvarene tager udgangspunkt

Læs mere

Kommentarer til handleplan om implementering af besparelser på Børne- og Ungeområdet i Fredericia Kommune

Kommentarer til handleplan om implementering af besparelser på Børne- og Ungeområdet i Fredericia Kommune Kommentarer til handleplan om implementering af besparelser på Børne- og Ungeområdet i Fredericia Kommune 2015 2018 Oktober 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Børn og Unge FMU... 4 Erritsø Fællesskoles

Læs mere

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT.

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2013 Digitalisering af folkeskolen efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet 1. Resume Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge

Læs mere

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens forslag om ændret skolestruktur i Dragør Kommune er der indkommet i alt 19 høringssvar.

Læs mere

Folkeskolereformens økonomi

Folkeskolereformens økonomi KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 2: Folkeskolereformens finansieringsudfordring I det følgende præsenteres Københavns Kommunes samlede finansiering af folkeskolereformen,

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 31.10.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

Høringssvar vedr. budget 2015.

Høringssvar vedr. budget 2015. Skuldelev, d. 22/9 2014. Til Byrådet Høringssvar vedr. budget 2015. Bestyrelsen ved Skuldelev skole har nærlæst høringsmaterialet og har følgende kommentarer. Hvorfor ødelægge et velfungerende læringsmiljø?

Læs mere

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Hvad er den politiske holdning til inklusion i Tønder Kommune? Hvad betyder inklusion på 0-18 års området? Er det målet,

Læs mere

Aftale om budget. Oktober Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Aftale om budget. Oktober Oplev det rå og autentiske Halsnæs Aftale om budget 2019 2022 Oktober 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Budgetaftale 2019 2022 Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten har indgået forlig om en budgetaftale

Læs mere

Bilag 2 Økonomiske forudsætninger og finansiering af elementerne i læringsreformen i Hillerød Kommune

Bilag 2 Økonomiske forudsætninger og finansiering af elementerne i læringsreformen i Hillerød Kommune Nedenfor følger en beskrivelse af de økonomiske forudsætninger og finansieringen af implementeringen af læringsreformen i Hillerød. Forvaltningen har igennem dialog med skoleledere sammenfattet en evaluering

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 21. februar 2014 Dok.nr. 26438-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal

Læs mere

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Bilag 7 Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos

Læs mere

Overordnet beskrivelse

Overordnet beskrivelse Driftsforslag 2018-2021 - Reduktion NR: R 2.6 Omorganisering af modtageklasser Udvalg: Politikområde: Aktivitetsområde: Skole, familie og børn Folkeskolen Skoler Delområde: Afledt drift andre områder:

Læs mere

Business case. Pilotprojekt - Ny organisering af Hornbæk Skole og Puk

Business case. Pilotprojekt - Ny organisering af Hornbæk Skole og Puk Business case Projekttitel Pilotprojekt - Ny organisering af Hornbæk Skole og Puk Skolebestyrelse, forældrebestyrelse, A-med i skolen og på Puk samt ledelse på Puk og Hornbæk Skole, ønsker en ny organisering,

Læs mere

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Baggrund Folkeskolen i Albertslund har det ikke godt. Trivselsmålingerne viser, at mange af vores børn trives rigtig dårligt i vores skoler - resultaterne er ringere

Læs mere

Børn med særlige behov

Børn med særlige behov Formål og baggrund Børn med særlige behov Ramme for indsats og ekstra ressourcer Med afsæt i sloven 4, stk. 2 og Esbjerg Kommunes Børn og Ungepolitik arbejder ud fra en inkluderende tilgang. kan efter

Læs mere

Efterfølgende udformes dagsorden til skolebestyrelsesmøde i juni

Efterfølgende udformes dagsorden til skolebestyrelsesmøde i juni Skolebestyrelsesmøde 23.05.19 kl. 18.00 20.30 på Egebjerg Efterfølgende udformes dagsorden til skolebestyrelsesmøde i juni Dagsorden Deltagere: Simon Larsen, Anders Madsen, Thomas Nicolaisen, Lena Olefir,

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Udvikling

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Udvikling Side nr. 1 Baggrund for notat Dragør Kommunes afdeling for Skole, Kultur og Fritid har udarbejdet dette notat om baggrunden for en ændret skolestruktur. Notatet belyser de politiske målsætninger for skoleområdet

Læs mere

Høringssvar. Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018.

Høringssvar. Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018. Assens den 22. maj 2018 Social og Sundhed Assens Kommune Rådhus Alle 5 5610 Assens Høringssvar Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018. Danske Handicaporganisationer

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2019 på børne- og skoleområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2019 på børne- og skoleområdet Stevns Kommune Udvalget for Børn, Unge og Læring 7. juni 2018 Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2019 på børne- og skoleområdet BUPL har modtaget Stevns Kommunes høringsmateriale vedrørende Børn,

Læs mere

Nøgletal. v. Søren Trier Høisgaard Centerchef. Udvikling og effektivisering af skoleområdet workshop 24. august 2017

Nøgletal. v. Søren Trier Høisgaard Centerchef. Udvikling og effektivisering af skoleområdet workshop 24. august 2017 Nøgletal v. Søren Trier Høisgaard Centerchef Vores folkeskole i Egedal Børn med overskud Alle børn og unge skal opleve en skole, hvor de udvikles fagligt, socialt og personligt, og hvor de føler sig som

Læs mere