Sundhedsudvalg REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sundhedsudvalg REFERAT"

Transkript

1 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Bemærkninger:

2 Sundhedsudvalg, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 10. Godkendelse af dagsorden Præsentation af de kommunale tilbud på det psykiatriske område Borgerrettet rygestoptilbud Logopræsentation - Haderslev i Bevægelse Vi Cykler Til Arbejde Møde med de praktiserende læger og speciallæger i Haderslev Kommune Høring om rapport om praksiskonsulentordning Politisk møde om sundhedsaftalerne d. 23. februar Vejledning til Stillingtagen til deltagelse i KRAM-undersøgelsen Ansøgning om midler til projekt om selvundersøgelse af bryst Opfølgning på budget Eventuelt... 21

3 Sundhedsudvalg, Side Godkendelse af dagsorden J.nr.: ÅBEN SAG Godkendt 11. Præsentation af de kommunale tilbud på det psykiatriske område J.nr.: ÅBEN SAG Sundhedsudvalget har ønsket at blive informeret omkring kommunens tilbud til mennesker med psykiatriske sygdomme og problemstillinger. Fagchef for psykiatri, Mona Jørgensen, er inviteret til mødet kl for at informere om emnet. Sundhedschef Anne Sophie Brodersen Det indstilles at udvalget tager orienteringen til efterretning. Til efterretning. 12. Borgerrettet rygestoptilbud J.nr.: ÅBEN SAG Borgerrettede rygestoptilbud Den kommunale rygestopindsats Haderslev Kommune skal med udgangspunkt i ny opgaveløsning tilbyde rygeforebyggelse. Rygeforebyggelsen skal bestå af forebyggelse af rygestart, tilbud om rygestop til ansatte og borgere samt forebyggelse af rygestart.

4 Sundhedsudvalg, Side 11 Haderslev Kommune har sammen med de øvrige tre sønderjyske kommuner modtaget Sundhedsministeriets projektstøtte for implementering af den tobaksforebyggende indsats i kommunerne over en to - årige periode. Godkendt i Det forberedende Sundhedsudvalg den 9. november Der er i dette projekt ansat en røgkoordinator med ansættelse pr Haderslevs delprojekt for perioden er fokus på røgfri miljøer. Som en del af denne aftale skal Haderslev Kommune i sammenhæng med fælles projektet for Sønderjylland tilbyde varierede rygestoptilbud til borgere og ansatte. Varierede rygestoptilbud for borgere og ansatte i Haderslev kommune: Intensive rygeafvænningsmetoder omfatter individuel rygeafvænning og rygeafvænning i grupper, der er baseret på en længerevarende personlig kontakt med en specialuddannet rådgiver. Den intensive rygeafvænning har en høj effekt ved undersøgelser målt 6 mdr. og 12 måneder efter rygestopkursus og er især velegnet for vanerygere. For såvel rygeafvænning i grupper og individuelt er der udarbejdet dansk kvalitetsstandard. Rygestopinstruktører uddannes efter model udviklet af Kræftens Bekæmpelse. Lavintensive rygeafvænningsmetoder er kortere og mindre med perifer personlig rådgivning eller slet ingen personlig rådgivning. Metoderne er telefonisk rådgivning, selvhjælpsmateriale, håndkøbspræparater med kort rådgivning. Sundhedsstyrelsen står bag netbaseret rygestop på Sundhedsstyrelsen formidler gratis selvhjælpsmateriale. STOP linjen, tilbyder vederlagsfri rygestopvejledning for borgere, der selv henvender sig. Haderslev kommune skal for at følge kvalitetsudviklingen tilmeldes Rygestopbasen. Tilknytningen forudsætter en samarbejdsaftale, hvor kommunen forpligter sig til at inkludere alle deltagere i organiserede rygestoptilbud. Tilmelding til Rygestopbasen giver kommunen adgang til at følge data om rygestop. Rygeafvænningstilbud uden brugerbetaling viser højere deltagelse af borgere med ingen eller kort uddannelse. Flere benytter dermed effektive ophørsmetoder, øget antal deltagende personer og slutteligt flere personer, der stopper med at ryge. I flere kommuner har der lokalt været stor efterspørgsel på rygestopkurser uden brugerbetaling. Jordemodervæsenet tilbyder fortsat i Region Syddanmark tilbud om rygestop målrettede gravide/barnets forældre. Rygestoptilbudene skal følge Dansk Standard, målrettes alle borgere og ansatte på virksomheder i kommunen. Det foreslås, at intensivere indsatsen med mulighed for at afvikle 26 gruppebaserede rygestopkurser. Rygestopkurserne kan afvikles på apoteket, i relation til virksomheder eller kommunale arbejdspladser. Der vil fortsat blive mulighed for individuel rygestop vejledning. Rygestopkurserne kan målrettes forskellige grupper med forskellige behov.

5 Sundhedsudvalg, Side 12 Apotekerne i Haderslev Kommune, Gram Apotek, Hjorteapoteket, Løveapoteket og Vojens Apotek ønsker for 2007 i et samarbejde med Sundhedsservice, Haderslev Kommune at indgå en aftale for apoteksbaserede rygestoptilbud. Apotekerne havde tidligere en lignende aftale med Sønderjyllands amt. En aftale med apotekerne lever op til Dansk Standard. Økonomiske forhold Kommunalt rygestoptilbud - økonomi. Budget. Art Indhold Gratis rygestoptilbud Rygestoptilbud i grupper i samarbejde deltagere /kursus Transport og ekstra timeudgifter i forbindelse med gruppekurser på virksomheder 20 forløb á kr ,00 incl. moms 10 forløb a kr Kr Kr Rygestoptilbud med egenbetaling på Kr. 200,00 Virksomheden afholder udgift til transport m.m. Individuel vejledning 20 forløb á Kr Kr kr. 1000: Rygestoptilbud, 6 forløb a kr. kr Kr særlige gruppetilbud Markedsføring, Kr Kr foldere Kurser, netværk Kr Kr Ialt Kr Kr Personalemæssige forhold Den tobaksforebyggende indsats koordineres i Sundhedsservice Sundhedskoordinator Annette Brandi Samarbejdsaftale om apoteksrelaterede tobaksforebyggelse (278598) Det indstilles at udvalget beslutter afholdelse af rygestopkurser med eller uden brugerbetaling. og at der til en tobaksforebyggende indsats for 2007 afhængig af ovenstående beslutning afsættes en rammebevilling på kr , ved gratis rygestoptilbud eller kr ved

6 Sundhedsudvalg, Side 13 rygestoptilbud med en brugerbetaling Godkendt som indstillet uden brugerbetaling. 13. Logopræsentation - Haderslev i Bevægelse J.nr.: ÅBEN SAG Logo for Haderslev i Bevægelse Sundhedsforvaltningen præsenterer Logo for Haderslev i Bevægelse. Logo er til brug for alle projekets aktiviteter og introduceres i forbindelse med inspirations- og Sundhedskonferencen på Haderslev Idrætscenter, den 9. marts Logo vil optræde i annoncer og på Haderslev Kommunes hjemmeside. I forbindelse med konferencen udarbejdes forskelligt konferencemateriale, hvor logo præsenteres. Sundhedsforvaltningen arebjder i øjeblikket på at etablere egen hjemmeside for Haderslev i Bevægelse. Hjemmesiden vil i første omgang blive brugt til programmet. Tilmeldinger til konferencen sker via hjemmesiden. Økonomiske forhold Udgifter til logo, annoncering og øvrigt konference materiale afholdes inden for budgetrammen af Haderslev I Bevægelse. Sundhedskoordinator Annette Brandi Til efteretning for sundhedsudvalget. Til efterretning. 14. Vi Cykler Til Arbejde J.nr.: ÅBEN SAG Landskampagnen Vi Cykler Til Arbejde afholdes for 10.gang. Motionskampagnen er en motionskampagne for arbejdspladserne, hvor det gælder om at cykle så meget som muligt til arbejde i maj måned. Alle arbejdspladser med fire eller flere medarbejdere kan deltage. Man er på hold med sine kolleger, og jo mere holdet cykler under kampagnen, desto større

7 Sundhedsudvalg, Side 14 er chancen for at vinde forskellige præmier. Vi Cykler til Arbejde startede i det små i Ideen kom fra en lignende kampagne i Norge. Siden starten er kampagnen vokset. Målet er at runde deltager nr Vi Cykler til arbejde er en del af sundhedsministeriets kampagne Gang I Danmark 2007, som skal fremme danskernes lyst til at bevæge sig. I Haderslev vil kampagnen ligge i meget fin forlængelse af projektet Haderslev I Bevægelse for fremme af fysisk aktivitet og sundhed hos medarbejdere i Haderslev kommune. Alle tidligere kommuner i Haderslev kommune har tidligere deltaget i kampagnen. En kampagne i Haderslev i 2007 kan gennemføres i samarbejde med Dansk Cyklist Forbund, evt. flere organisationer og Haderslev kommune. Det foreslås med Haderslev Kommunes deltagelse at planlægge forskellige lokale aktiviteter for at motivere til stor lokal deltagelse med ekstra præmier. Deltagerbetalingen er kr. 30,00 som foreslås dækket af projekt Haderslev i Bevægelse Økonomiske forhold Finansiering af deltagergebyr á kr. 30, deltagere: kr Diverse administrative omkostninger, formidling m.m.: kr Lokale præmier: kr Sundhedskoordinator Annette Brandi Der indstilles: Haderslev Kommune deltager i den landsdækkende kampagne Vi Cykler Til Arbejde Sundhedsudvalget støtter deltagelse i kampagnen ved at afsætte en beløbsramme til at dække deltagerbetaling for kommunens mdarbejdere og de admnistrative omkostninger i forbindelse med kampagnen på ialt kr Sundhedsudvalget eventuelt afsætter en ramme til præmier på kr Godkendes, finansieres af udvalgets pulje til bevægelse.

8 Sundhedsudvalg, Side Møde med de praktiserende læger og speciallæger i Haderslev Kommune J.nr.: ÅBEN SAG Som aftalt på sidste udvalgsmøde er et møde med de praktiserende læger under forberedelse. Mødet er fastsat til d. 27. februar 2007 kl på Hotel Harmonien i Haderslev. Søren Jensen, formand for Praktiserende Lægers Organisation i Region Syddanmark, vil deltage i mødet. Følgende dagsorden foreslås: 1. Velkomst ved udvalgsformand Asta Freund 2. De praktiserende lægers overenskomst - hvilken basis skaber den for samarbejdet og en styrket forebyggelsesindsats? 3. De praktiserende lægers rolle i den nye struktur - forventningen til det kommende samarbejde regionalet og lokalt og kort orientering om en evt. praksiskonsulentordning. 4. Præsentation af de foreløbige planer fra Haderslev Kommune på sundhedsområdet, speciet med fokus på nødvendigheden af et overodrnet samarbejde med almen praksis. 5. Praksislægernes ønsker og behov til det overordnede samarbejde med kommunen 6. Drøftelser og forslag til det videre arbejde. 7. Opsamling og afslutning Det foreslås at servere en let anretning. Økonomiske forhold Omkostningerne ved mødet vil anddrage omkring kr., som foreslås dækket af sundhedsudvalgets generelle pulje. Sundhedschef Anne Sophie Brodersen Det indstilles at udvalget godkender forslaget omkring planlægningen af mødet Godkendes.

9 Sundhedsudvalg, Side Høring om rapport om praksiskonsulentordning J.nr.: ÅBEN SAG Rapporten: "Forslag vedr. etalering af en fælles praksiskonsulentordning i den syddanske region" (se bilag) er udsendt fra Region Syddanmark d. 5. januar 2007 sammen med følgebrev dateret samme dato (se bilag). En oversigt over rapportens indhold kan ses i bilaget: "På vej mod en fælles praksiskonsulentordning i den syddanske region". 1, 2, 3 og 4 til rapporten vedhæftes samtidig. Rapporten er i høring med høringsfrist indtil d. 1. maj Den udsendes derfor til udvalget i dag til orientering, og udvalget kan drøfte rapporten på næste møde d. 8. marts Samme dag holdes møde kommunerne internt omkring holdningerne til rapporten, se bilag: "Høringsmøde d. 8. marts om praksiskonsulentordningen". Praksiskonsulentordning - rapport til høring - januar 2007 (279334) Praksiskonsulentordning - høringsbrev (279335) På vej mod en fælles praksiskonsulentordning. Januar 2007 (279337) 1: Praksiskonsulentordningen - rapport til høring. Januar 2007 (279340) 2: Praksiskonsulentordningen - rapport til høring. Januar 2007 (279342) 3: Praksiskonsulentordningen - rapport til høring. Januar 2007 (279344) 4: Praksiskonsulentordningen - rapport til høring. Januar 2007 (279346) Høringsmøde den 8. marts vedr. Praksiskonsulentordning. Mail pr (279363) Udvalget tager til materialet til orientering og punktet drøftes på næste møde. Taget til orientering og behandles på udvalgets næste møde. 17. Politisk møde om sundhedsaftalerne d. 23. februar 2007 J.nr.: ÅBEN SAG Der er aftalt møde på politisk niveau omkring sundhedsaftalerne mellem Region Syddanmark og Haderslev Kommune d. 23. februar 2007 kl "Forslag til dagsorden for møde om sundhedsaftaler..." (se bilag) er fremsendt fra Region Syddanmark sammen med "Sundhedsaftaler mellem Haderslev Kommune og Region Syddanmark. Forslag af 15. januar 2007" (se bilag). Arbejdsmarkedsservice, Voksenservice og Børn- og Familieservice har

10 Sundhedsudvalg, Side 17 modtaget mail og brev om mødet d. 25. januar 2007 (se bilag), hvori der foreslås, at serviceområderne deltager til mødet med formand og næstformand fra fagudvalget, direktøren og 1-2 nøglepersoner fra arbejdet med sundhedsaftalerne. Sundhedsaftalerne er drøftet på et fælles kommunalt møde med administrativ og politisk deltagelse d. 19. december Brev til borgmestrene om dette møde er udsendt d. 19. januar 2007 (se bilag) sammen med et notat: "Fælles kommunalt udgangspunkt i forhold til drøftelser om sundhedsaftaler i de enkelte kommuner" (se bilag). Der skal gøres opmærksom på, at der pt. foregår overvejelser omkring processens forløb. Indenrigs- og Sundhedsministeriet udsendte pr. 21. december 2006 "Cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet" (ikke sendt med ud). KL har i sit høringssvar til cirkulæret (se bilag: "Høringssvar vedr. revideret cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet") gjort indsigelse i forhold til processen. Derudover er cirkulærets tekst ikke indarbejdet i sundhedsaftalernes tekst. Sundhedschefen orienterer nærmere om dette på mødet. De underskrevne sundhedsaftaler skal indsendes til Sundhedsstyrelsen senest 1. april Sundhedschef Anne Sophie Brodersen Forslag til dagsorden for møde om sundhedsaftaler mellem Haderslev Kommune og Region Syddanmark pr (279908) Sundhedsaftaler mellem Haderslev Kommune og Region Syddanmark. Forslag af 15. januar 2007 (279906) Mail til øvrige serviceområder om politisk møde om sundhedsaftalerne (279957) Invitation til politisk møde om sundhedsaftaler for Haderslev Kommune (279913) Borgmesterbrev om opsamling fra kommunemøde d (279878) Fælles kommunalt udgangspunkt i forhold til drøftelser om sundhedsaftaler i de enkelte kommuner_notat (279903) Høringssvar vedr. revideret cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet pr (279950) Det indstilles, at udvalget drøfter sundhedsaftalerne drøfter forslaget til dagsorden til mødet d. 23. februar 2007 fra Region Syddanmark Drøftet. Mødet den 23. febr. taget til efterretning.

11 Sundhedsudvalg, Side Vejledning til 119 J.nr.: ÅBEN SAG Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en vejledning til 119 i sundhedsloven (se bilag) og medsendt et brev om høringsrunde (se bilag). Vejledningen giver en beskrivelse af de kommunale forebyggelsesopgaver, der følger af 119, stk. 1 og 2. Vejledningen tager afsæt i de lovbemærkninger, der knytter sig til lovens fremsættelse samt regeringens sundhedsprogram "Sund hele livet de nationale mål og strategier for folkesundheden ". KL udarbejder svar på kommunernes vegne. Sundhedschef Anne Sophie Brodersen Brev fra Sundhedsstyrelsen om høring omkring 119 (280005) Vejledning til 119 fra Sundhedsstyrelsen - høringsudkast. Januar (280006) Det indstilles, at udvalget tager sagen til efterretning Til efterretning. 19. Stillingtagen til deltagelse i KRAM-undersøgelsen J.nr.: ÅBEN SAG Regeringen har besluttet, at der skal genemføres en undersøgelse af danskernes sundhed, se bilag: "Information om kommunens mulige deltagelse i KRAM-undersøgelsen". Undersøgelsen kaldes KRAMundersøgelsen, fordi den handler om kost, rygning, alkohol og motion. Undersøgelsen skal udføres af Statens Institut for Folkesundhed. 12 kommuner får mulighed for at indgå i undersøgelsen i løbet af 2007 og Undersøgelsen giver mulighed for, at alle vokdnse i kommunen kan udfylde en internetbaseret spørgeskemaundersøgelse. Derudover vil et repræsentativt udsnit af borgerne blive tilbudt supplerende undersøgelser. Undersøgelserne foregår i KRAM-bussen. Kommunen får tilsendt en sundhedsprofil, som kan anvendes som

12 Sundhedsudvalg, Side 19 udgangspunkt for planlægningen af det videre sundhedsarbejde, og KRAMenheden vil bistå med rådgivning om planlægning og implementering af nye indsatser og aktiviteter. Kommunen forpligter sig til at engagere lokalpolitikere og informere borgere, sundhedsvæsen, arbejdspladser og andre interessenter om KRAM-undersøgelsen udsende invitationer og andet materiale nødvendigt for gennemførelsen af undersøgelsen; og afholde udgifter hertil stille lokaler med adgang til el, internet, vand og toilet til rådighed for KRAM-undersøgelsen i den måned, undersøgelsen pågår indsamle oplysninger om eksisterende aktiviteter vedrørende kost, rygning, alohol og motion i en standardiseret form således, at dissek na gøres tilgængelige på KRAM-undersøgelsens hjemmeside implementere konkrete aktiviteter rettet mod at øge fysisk aktivitet blandt borgerne i den periode KRAM-undersøgelsen foregår igangsætte arbejde med udarbejdelse af politikker samt aktiviteter rettet mod at øge fysisk aktivitet i en periode på minimum to år efter KRAM-undersøgelsens gennemførelse. De økonomiske konsekvenser af disse forpligtelser er ikke beregnet, men de tre sidste punkter lever kommunen op til uden videre foranstaltninger, hvorfor det er forventet, at udgifterne forbundet med en tilslutning til projektet fra kommunens side er overskuelige. Økonomiske forhold Ikke beregnet pt. Sundhedschef Anne Sophie Brodersen Brev pr Information om kommunens mulige deltagelse i KRAMundersøgelsen (279820) Det indstilles, at udvalget træffer beslutning om, at Haderslev Kommune ansøger om at blive deltager i KRAM-undersøgelsen Haderslev Kommune søger om at blive deltager.

13 Sundhedsudvalg, Side Ansøgning om midler til projekt om selvundersøgelse af bryst J.nr.: ÅBEN SAG Kræftens Bekæmpelse har i tidligere Vojens Kommune tilbudt kvinder kursus i selvundersøgelse af bryst til forebyggelse af kræft. Kurserne er afviklet hvert andet år, og udgifterne til undervisere har været dækket af Sønderjyllands Amt. Kræftens Bekæmpelse ansøger nu Haderslev Kommune om midler til dækning af undervisning på kurser i 2007, og har samtidig udvidet tilbudet til at dække hele Haderslev Kommune, således at der planlægges kurser i Haderslev, Vojens og Gram by (se bilag: "Ansøgning vedrørende tilbud til kvinder om selvundersøgelse af bryst"). Formand for Kræftens Bekæmpelse i Haderslev Kommune, Grethe Kristensen, har forelagt ansøgningen for sundhedsudvalgets formand Asta Freund ved møde d. 25. januar Sundhedsudvalgets formand orienterer om mødet. Økonomiske forhold Der ansøges om ialt kr., som foreslås dækket af Sundhedsudvalgets generelle pulje. Sundhedschef Anne Sophie Brodersen Ansøgning vedrørende tilbud til kvinder om selvundersøgelse af bryst (280032) Det indstilles, at udvalget tager orienteringen til efterretning og imødekommer ansøgningen på kr, som dækkes af Sundhedsudvalgets generelle pulje. Godkendes. 21. Opfølgning på budget 2007 J.nr.: ÅBEN SAG Der vedlægges til udvalgets godkendelse en oversigt over de af sundhedsudvalgets bevilgede beløb, inklusive de på dagens møde forventede

14 Sundhedsudvalg, Side 21 bevillinger. Direktør Niels Koustrup Puljeforbfrug, jan (279354) Det indstilles at bevillingsoversigten godkendes Godkendes. 22. Eventuelt J.nr.: ÅBEN SAG Forvaltningen har modtaget årsberetning 2006 fra "Lægeberedskabet i Vojens Kommune" samt årsberetninger fra 2005 og 2006 fra "Sommersted Frivillige Brandværns akutte førstehjælpsbehandling". Vedlægges udvalget til orientering. Lægeberedskabet i Vojens Kommune. Årsberetning 2006 (279391) Sommersted frivillige brandværns akutte førstehjælpsenhed. Årsberetning 2005 (279390) Sommersted frivillige brandværns akutte førstehjælpsenhed. Årsberetning 2006 (279387) Taget til efterretning. Guide til Patientuddannelse blev uddelt. Asta Freund orienterede om møde i Sund i Syd.

15 Sundhedsudvalg, Side 22 Underskriftsside Asta Freund Ella Skjellerup Rita Juhl Anne Grethe Smith Søren Rishøj Jacobsen Bent K. Andersen Knud Erik Hansen Niels Koustrup

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Rita Juhl deltog under punkterne 1-9. Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-12-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 10-12-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 03/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 17. april 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A)

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 06-05-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Rita Juhl. Ella Skjellerup deltog fra pkt. 59 Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 15-01-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:25 Afbud: Bent K. Andersen, Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 03-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Afbud: Alle mødt. Rita Juhl og Knud Erik Hansen deltog under punkterne 47-55. Ella

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 11-03-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Anna Grethe Smith deltog fra kl. 16.50 (pkt. 41) Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Alle til stede Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 11-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Anne Grethe Smith og Ella Skjellerup Bemærkninger: Under pkt. 2 deltog overlæge

Læs mere

herefter kommer forslag til rygestopstrategien 2013 samt beskrivelse af forslag til indsatser.

herefter kommer forslag til rygestopstrategien 2013 samt beskrivelse af forslag til indsatser. Notat om tobak som indsatsområde 2013 Forebyggelsesudvalget besluttede på mødet den 2. oktober (sag nr. 2) at tobak skal være et af udvalgets indsatsområder i 2013. Udvalget afsatte en økonomisk ramme

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-05-2008 Mødested: Sundhedsservice, Bygning C, 2. sal Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Bent K. Andersen. Knud Erik Hansen deltog

Læs mere

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 09-08-2007 Kl. 16:00 Gæstekantinen, Svinget 14

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 09-08-2007 Kl. 16:00 Gæstekantinen, Svinget 14 Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 09-08-2007 Kl. 16:00 Gæstekantinen, Svinget 14 Deltagere: Ulrik Sand Larsen, Jesper Ullemose, Jørgen Pless, Grete Schødts, Curt Sørensen, Arne

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-10-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.35 Afbud: Alle mødt Fraværende: Bemærkninger: Bent Iversen var indbudt til en drøftelse

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 2 Dato : 13. marts 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A)

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 05-11-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 05-11-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 12-06-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Bent K. Andersen og Anna Grethe Smith deltog ikke

Læs mere

Kommunens Projektplan

Kommunens Projektplan Kommunens Projektplan Kortfattet beskrivelse af, hvorledes kommunen planlægger at bidrage til gennemførelse af KRAM-undersøgelsen, jf. Beskrivelse af KRAM-kommunens og KRAM-enhedens forpligtelser. 1. Hvilke

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. marts 2007 Kl. 17.00 Byrådssalen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sundhedsaftaler med Region Syddanmark...2 2. Samarbejde

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16.50 Afbud: Fraværende: Knud Erik Hansen mødte kl. 15.30 Bemærkninger: Sundhedsudvalg,

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor Torsdag 27.08.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Praksisplan for fysioterapi 2015-19 3 Høring omkring Almen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse Nedenstående ansøgningsskema kan udfyldes i samarbejde med projektleder fra Sundhedsservice. Alle felter behøver ikke udfyldes, men des bedre projektet beskrives, des lettere er sagsbehandlingen. Ansøgningen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 17.00 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Gennemsnitsalderen for rygestart er 16,8 år i Region Syddanmark.

Gennemsnitsalderen for rygestart er 16,8 år i Region Syddanmark. Rygestop i Vejen Kommune 2014 Tabellerne 4.1.2 og 4.1.3 fra Sundhedsprofilen 2013 1 viser, at tre ud af fire rygere gerne vil holde op med at ryge og mere end en tredjedel af disse ønsker hjælp og støtte

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Andelen af daglige rygere er størst i aldersgruppen 45 54 år og 55 64 år for både mænd og kvinder 3.

Andelen af daglige rygere er størst i aldersgruppen 45 54 år og 55 64 år for både mænd og kvinder 3. Dato: 9. maj 2014 Rettet af: LSP Version: 1 Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projekt: Rygestopinstruktør Stamdata Projektnavn Projektejer Direktørområde Projektleder Projektidé

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 01. marts 2006. Starttidspunkt for møde 15:30 Sluttidspunkt for møde 17.30

Beslutningsprotokol. Mødedato: 01. marts 2006. Starttidspunkt for møde 15:30 Sluttidspunkt for møde 17.30 Mødedato: 01. marts 2006 Mødelokale: Mødelokale 3, Toftlund Starttidspunkt for møde 15:30 Sluttidspunkt for møde 17.30 Fraværende: Laurids Rudebeck under del af punkt 1. 01. marts 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 16.08.2007 kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 16.08.2007 kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 16.08.2007 kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 22. Orientering fra Sundhedsplejen... 3 23. Politisk mødekalender 2008...

Læs mere

Historisk tilbageblik og visionært

Historisk tilbageblik og visionært 10 år med forebyggelse i kommunerne Historisk tilbageblik og visionært fremsyn Astrid Blom, Sundhedsstyrelsen og Jørgen Falk, tidligere Sundhedsstyrelsen Vores disposition Milepæle i den tobaksforebyggende

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Referat. Sundhed og Forebyggelse. Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale. Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet.

Referat. Sundhed og Forebyggelse. Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale. Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet. Referat Sundhed og Forebyggelse Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale Valbyvej 69 G Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet Indholdsfortegnelse Sundhed og Forebyggelse den 22. august

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 13-08-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Asta Freund Fraværende: Bemærkninger: Søren Rishøj og Anna Grethe Smith deltog

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 01. november 2006 Damp Sundhedscenter Tønder, Carstensgade 6-18, Tønder Starttidspunkt for møde 11,00

Beslutningsprotokol. Mødedato: 01. november 2006 Damp Sundhedscenter Tønder, Carstensgade 6-18, Tønder Starttidspunkt for møde 11,00 Mødedato: 01. november 2006 Mødelokale: Damp Sundhedscenter Tønder, Carstensgade 6-18, Tønder Starttidspunkt for møde 11,00 Fraværende: Ingen 01. november 2006 1 Indholdsfortegnelse 1. Gensidig orientering

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Opfølgningsredegørelse på kvalitetskontrakt for Voksen- og Sundhedsservice

Opfølgningsredegørelse på kvalitetskontrakt for Voksen- og Sundhedsservice Kvalitetskontrakt Haderslev Kommune Udviklingsafdelingen Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 15. marts Sagsident: 10/130 Sagsbehandler: Teis

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Afslutningsrapport. Røgfri på Tværs 1. januar december 2017

Afslutningsrapport. Røgfri på Tværs 1. januar december 2017 Afslutningsrapport Røgfri på Tværs 1. januar 2015-31.december 2017 Indhold Præsentation af Røgfri på Tværs Resultater kort fortalt Bilag: Stoprater 2015-2017 Antal tilmeldte i kommunale og nationale rygestoptilbud

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Tandplejen, Vallerødskolen, Stadionallé 12 Torsdag 26.06.2014 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 SU, Budget 2015-2018: Rådrumforslag,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Pulje til medfinansiering af kommunale rygestop- og tobaksforebyggelsesprojekter

Pulje til medfinansiering af kommunale rygestop- og tobaksforebyggelsesprojekter Pulje til medfinansiering af kommunale rygestop- og tobaksforebyggelsesprojekter Ansøgningsskema Ansøgningsskemaet sendes i udfyldt og underskrevet stand til: Frist for indsendelse af ansøgningsskema:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 10.04.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 67. Forslag til grundaftaler... 3 68. Patientrettetforebyggelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 14-08-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Afbud: Fraværende: Anna Grethe Smith deltog fra kl. 15.25 fra pkt. 104 Rita Juhl

Læs mere

FOREBYGGELSE FOR FREMTIDEN

FOREBYGGELSE FOR FREMTIDEN FOREBYGGELSE FOR FREMTIDEN Temadag med inspiration til at sætte forebyggelse på dagsorden i kommunen Forebyggelsen er kommet godt fra start i 2018 KL s sundhedskonference havde forebyggelse som hovedtema

Læs mere

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med KOL Indledning Region Syddanmark og de 22 kommuner har primo 2017 vedtaget et nyt forløbsprogram for mennesker med kronisk obstruktiv

Læs mere

Konklusionsreferat fra mødet om sundhedsaftaler mellem Nyborg Kommune og Region Syddanmark den 12. oktober 2010.

Konklusionsreferat fra mødet om sundhedsaftaler mellem Nyborg Kommune og Region Syddanmark den 12. oktober 2010. Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for Kommunesamarbejde Journal nr.: Dato: 21. oktober 2010 Udarbejdet af: Tanja Gerner Jusslin E-mail: Tanja.Gerner.Jusslin@regionsyddanmark.dk Telefon: 65432036

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-01-2007 Mødested: Sct. Severin Skole Mødelokale 93 (nye hovedindgang), Moltrupvej 1 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 20-08-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Sundheds- og frivillighedsområdet

Sundheds- og frivillighedsområdet Sundheds- og frivillighedsområdet i Ringsted Kommune Januar 2010 2 Indholdsfortegnelse: 1. Nøgletal for sundheds- og frivillighedsområdet..3 2. Organisation.3 3. Samarbejde med regionen...3 4. Formål og

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 05-05-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Tonny Thomsen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 06-11-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 06-11-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 06-11-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Alle mødt Fraværende: Bemærkninger: Rita Juhl deltog til og med pkt. 141

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 25-08-2010 Mødested: 219 1. sal, Rådhuset, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 25-08-2010

Læs mere

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS NOVEMBER 2016 CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS STRATEGI STRATEGI 2 Center for forebyggelse i praksis - Strategi INDLEDNING Med denne strategi for Center for Forebyggelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 04.10.2007 kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 39. Orientering fra SSP-området... 3 40. Initiativer på alkoholområdet...

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 30-09-2009 Mødested: Sommersted Frivillige Brandværn, Storegade 75, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Søren Rishøj Jakobsen

Læs mere

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet. Sundhedsstyrelsens konference: Sundhedsaftalerne arbejdsdeling, sammenhæng og kvalitet Axelborg den 2. november 2007. Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Læs mere

Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen

Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen 2019-2022 Den 24. april 2018 afholdte Sundhedskoordinationsudvalget et politisk opstartsmøde

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Pia Bjerregaard (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Pia Bjerregaard (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 09/2008 Sted : Mødelokale 3 - Rådhuset i Grenaa Dato : 11. november 2008 Start kl. : 11.45 Slut kl. : 15.00 Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Tids- og procesplan for sundhedsaftale og Praksisplan for almen praksis i Syddanmark

Tids- og procesplan for sundhedsaftale og Praksisplan for almen praksis i Syddanmark Tids- og procesplan for sundhedsaftale og Praksisplan for almen praksis -2022 i Syddanmark Nedenstående skema viser processen for udarbejdelse af Sundhedsaftalen og Praksisplan for almen praksis -2022.

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 20.06.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Kommissorium Projekt rygestoprådgiver

Kommissorium Projekt rygestoprådgiver Kommissorium Projekt rygestoprådgiver Vejen er en kommune i bevægelse, der i fællesskab med borgeren skaber rammer for trivsel, der bidrager til så mange gode leveår som muligt. Baggrund Temaplanen for

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Lokal MED - Psykiatri og Misbrug Mødedato: Fredag den 8. februar 2013 Mødested: RC Teaterstien 9 A, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Afbud: Bettina Sørensen Fraværende:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-05-2007 Mødested: Nørregade 41,1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget, 07-05-2007

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune Regionsrådet Region Hovedstaden j.nr. 7-203-05-79/25 modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 24-02-2010

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 24-02-2010 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 24-02-2010 Mødested: 101 (v/kantinen) Rådhuset, Gåskærgade, Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 9. februar 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan

Læs mere

Anvendelse af sundhedsprofilen i forebyggelsesarbejdet

Anvendelse af sundhedsprofilen i forebyggelsesarbejdet Anvendelse af sundhedsprofilen i forebyggelsesarbejdet Lancering af sundhedsprofil 2013, Region Syddanmark, Vejle, 6. marts 2014 Lisbeth Holm Olsen Sundhedspolitik et flagskib for nyt byråd Nationale mål

Læs mere

Røgfrit Skanderborg 2025 Status på forandring og sundhedsplan Kultur- og sundhedsudvalget 9. November 2017 Sundhedsfremmechef Malene Herbsleb

Røgfrit Skanderborg 2025 Status på forandring og sundhedsplan Kultur- og sundhedsudvalget 9. November 2017 Sundhedsfremmechef Malene Herbsleb Status på forandring og sundhedsplan 16-18 Kultur- og sundhedsudvalget 9. November 2017 Sundhedsfremmechef Malene Herbsleb Det visionære mål: andel af dagligrygere reduceres til 4 % i 2025 Langsigtet fokus

Læs mere

Sorø Kommune fremsender hermed ansøgning bilagt projektbeskrivelse til puljen vedr. forløbsprogrammer.

Sorø Kommune fremsender hermed ansøgning bilagt projektbeskrivelse til puljen vedr. forløbsprogrammer. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Kontoret for Regional Sundhed Att. Lone Vicki Petersen Sorø Kommune Fagcenter Sundhed Rådhusvej 8 4180 Sorø T 5787 6000 F 5787 7100 soroekom@soroe.dk www.soroe.dk

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU REGION: Midt DATO: 30.06.2017 LØBENR.: (udfyldes af regionen) STAMOPLYSNINGER ANSØGERS NAVN, MAIL,TLF mm. Styregruppen for Sundhedsstrategisk

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Mandag den 24-09-2007

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Mandag den 24-09-2007 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Mandag den 24-09-2007 Mødested: Mødelokale Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Lone Ravn og Henny Jacobsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd R e f e r a t Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 24. april 2006 Mødested: Lok. 219 - Rådhuset Starttidspunkt: Kl. 16.00 Sluttidspunkt: Kl. 17.35 Udsendelsesdato: 26. april 2006 Bemærkninger: deltog

Læs mere

Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik og Strategi for det nære sundhedsvæsen

Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik og Strategi for det nære sundhedsvæsen Punkt 8. Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik 2015-2018 og Strategi for det nære sundhedsvæsen 2017-050028 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender,

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 24-06-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Princess May Gildhoff og Sahat

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Beskrivelse af KRAM-kommunens og KRAM-enhedens forpligtelser

Beskrivelse af KRAM-kommunens og KRAM-enhedens forpligtelser Beskrivelse af KRAM-kommunens og KRAM-enhedens forpligtelser Ved underskrivelse af KRAM-kommune kontrakten indgås aftale om gennemførelse af KRAMundersøgelsen i den pågældende kommune. I kontrakten vil

Læs mere