Borgmesterens oplæg. til budgettet. for

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgmesterens oplæg. til budgettet. for"

Transkript

1 Gladsaxe Kommune Den 21. august 2008 Borgmesterens oplæg til budgettet for

2 2 Borgmesterens bemærkninger til budgetoplægget Generelt er der tale om et budgetoplæg "uden de store armbevægelser". Det skyldes ikke mindst tidligere års beslutninger om opførelse af en ny Bagsværd skole, mad i børnehaverne og et højt anlægsbudget. Hertil kommer, at der er udgiftspres på en række områder. Som følge af de tidligere beslutninger og det nævnte udgiftspres, er budgetoplægget præget af, at der i år må sættes tæring efter næring. Det gode serviceniveau fastholdes, men der omprioriteres indenfor områderne. Den 12. august blev der udsendt et skøn over økonomien, som den forventes at se ud i den kommende budgetperiode. Umiddelbart ser kommunens økonomi fornuftig ud, da der er sikret finansiering til de aktiviteter, der blev besluttet med budget Desuden vurderes der at være tilstrækkelige midler til at opføre Bagsværd Skole, da Gladsaxe Kommune kan anvende midler fra Kvalitetsfonden til dette formål. Økonomien forringes imidlertid af udgiftspresset på områderne Børn og særlig støtte, Voksne med særlige behov og kollektiv trafik. For at løse disse budgetproblemer er det nødvendigt at gøre brug af nogle af de omprioriteringer og effektiviseringsmuligheder, som de enkelte udvalg har foreslået. I budgetoplægget indgår en række nye aktiviteter som led i at fastholde serviceniveauet. Fx kan nævnes et omfattende investeringsprogram for de institutioner, som vi har overtaget fra amtet, en fortsættelse af forebyggelsescenteret, forbedrede friarealer på skoler og daginstitutioner samt ekstra midler til vejvedligeholdelse. Væksten i serviceudgifterne forventes ikke at komme i konflikt med aftalen mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi i Budgetlægningen kommer derfor ikke til at handle om, hvorvidt vi kan overholde servicerammen, men snarere om, hvorvidt vi kan skabe tilstrækkelig finansiering til udgifterne. Det er glædeligt, at antallet af borgere er stigende i Gladsaxe Kommune. Det skyldes blandt andet de mange tilflyttere i Gyngemosen. Merudgifterne til det stigende antal børn og unge indgår i budgetoplægget. Desuden kan skatten igen i år fastholdes på 24,0 pct., mens grundskylden fastholdes på 23,0 promille. Sammenlagt kan vi med dette budgetoplæg fastholde det nuværende gode serviceniveau, vi har i Gladsaxe Kommune, både på driftsområdet og på anlægsområdet. Det kræver imidlertid, at der spares og omprioriteres, så der skabes grundlaget for, at der også i de kommende år er råderum til nye aktiviteter i kommunen.

3 3 Beslutningsnoter: Det er forudsat, at der anvendes det statsgaranterede udskrivningsgrundlag som grundlag for beregning af skatteprovenuet i Der tages ved 2. behandlingen endelig stilling til, om der skal anvendes det statsgaranterede eller det selvbudgetterede udskrivningsgrundlag. Skatteprocenten og grundskyldspromillen forudsættes uændret i forhold til sidste år på henholdsvis 24,0 pct. og 23,0 promille. Der er i budgetoplægget forudsat, at der optages lån til finansiering af indefrosne ejendomsskatter og energiforbedringer på i alt 76 mio. kr. Udgifterne til kollektiv trafik er stærkt stigende bl.a. pga. stigende priser på diesel og faldende passagertal. Der iværksættes en analyse af den kollektive trafik herunder befordring af handicappede. Analysearbejdet vil involvere et samarbejde med nabokommunerne og Movia mhp. at sikre budgetoverholdelse i alle årene, og det kan medføre forslag om køreplaner med færre afgange. Resultatet af arbejdet foreligger i god tid inden næste budgetrunde. Der skal inden næste budgetrunde være udarbejdet konkrete forslag om effektivisering af administrative funktioner. Direktørmødet iværksætter analyser på forskellige områder og udarbejder et samlet forslag til effektiviseringer på 2,5 mio. kr. i 2009 og 5 mio. kr. årligt fra Udgifterne til specialundervisning mv. har været hastigt voksende. Der afsættes derfor i 2009 og frem hvert år betydelige ekstra midler til Børne- og Undervisningsudvalgets område. Samtidig iværksættes en række tiltag mhp. at nedbringe udgifterne til specialundervisningen mest muligt. Hensigten er, at skolernes muligheder for at håndtere og løse elevernes problemer på skolerne skal forbedres Gladsaxe vil fortsat være en energi- og miljøvenlig kommune, der bidrager til at reducere CO2-udledningen. Fjernvarme-nettet udbygges derfor over de kommende år. Der afsættes i alt 250 mio. kr. til dette i perioden Udgifterne lånefinansieres og betales af brugerne. Det er besluttet at bygge en ny skole i Bagsværd-området, hvor den nuværende Søndergårdskole ligger. Skolen skal være færdig medio Der afsættes derfor 95 mio. kr. i 2012 til byggeriet. Der skal afsættes yderligere 115 mio. kr. i 2013, delvis finansieret ved salg af Bagsværd Skole. De samlede udgifter ventes at blive ca. 240 mio. kr. Det undersøges fortsat, om det vil være muligt at finansiere byggeriet ved hjælp af Offentligt-privat partnerskab (OPP). Antallet af ældre borgere er stigende og ventes at vokse med 20% de næste 15 år. En stor del af de ældre borgere vil modtage hjælp i eget hjem. Der iværksættes en analyse af, hvordan hjemmeplejen kan tilrettelægges så effektivt som muligt. Arbejdet udføres i samarbejde med 5 andre kommuner.

4 Hvis de økonomiske vilkår er rimelige ønsker Gladsaxe kommune at overtage Bagsværd Fort fra staten. En ufravigelig betingelse er dog, at området hvor fortet ligger overdrages oprenset til kommunen. Kommunen vil fortsætte dialogen med staten om en evt. overdragelse af Bagsværd Fort. Daginstitutionen Tjele Allé er stærkt nedslidt. Efterspørgslen efter pladser i de nærmest liggende distrikter Stengård, Vadgård og Nybro er faldende. Der udarbejdes en analyse, der skal resultere i en samlet plan for kapaciteten i området. Af hensyn til den fortsatte økonomistyring af sundhedsbidraget skal der senest medio 2009 foretages en nærmere analyse på området med henblik på udarbejdelse af en konkret handleplan. Handleplanen skal med de data, der er til rådighed, målrettes forebyggelse af unødvendige indlæggelser og nedbringelse af udgifterne til færdigbehandlede patienter på det psykiatriske og somatiske område. Det er Gladsaxe Kommunes målsætning, at eleverne i kommunens skoler har modtaget en kompetent uddannelses- og erhvervsvejledning, som sætter dem i stand til at vælge den rette ungdomsuddannelse. Vejledningen skal sigte på, at 95 % af kommunens elever er i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse i forbindelse med afslutningen af deres grundskoleforløb. Gladsaxe Kommune ønsker under henvisning til integrationspolitikken at styrke indvandreres arbejdsmarkedstilknytning. Til det formål undersøges kommunens muligheder for at oprette mindst 4 integrationsstillinger. Der skal senest foråret på baggrund af en analyse af behov og muligheder - udarbejdes forslag til et fremtidigt IT-system for Børn og Særlig Støtte samt Psykiatri- og Handicapafdelingen. IT-løsningen skal primært styrke økonomistyringen af budgetområderne Støttekrævende Børn og Unge samt Voksne med Særlig Behov. Den valgte løsning skal derudover også medvirke til mere effektiv og forbedret sagsbehandling og ledelsesinformation samt bedre IT-integration mellem de to afdelinger og med de decentrale tilbud. Der udarbejdes en analyse af de forventede fremtidige udgifter til køb af tilbud på området voksne med særlige behov, set i lyset af de seneste års udvikling (antal børn, udgifter mv.) på området Støttekrævende børn og unge. Der er udarbejdet en samlet investeringsplan for det takstfinansierede område. Det foreslås på den baggrund, at Hjørnehuset renoveres hurtigst muligt. I forbindelse med næste års budget tages stilling til den resterende del af investeringsplanen. 18. I forlængelse af vedtagelsen af den nye fritids- og idrætspolitik udarbejdes der i 2009 et oplæg til, hvordan borgernes muligheder for at dyrke motion og idræt i nærområderne kan forbedres.

5 5 Demografiske merudgifter Udgift+/indtægti kr Børne-og Undervisningsudvalget 1. Skole- og daginstitutionsområdet I alt Bemærkninger Børne- og Undervisningsudvalget: Befolkningsprognosen for forudsiger et større antal børn end sidste års prognose i årene Derfor er der demografiske merudgifter til skoler- og daginstitutioner jf. bilag H og H1 i Børne- og Undervisningsudvalgets budgetbidrag. De demografiske udgifter er indregnet i det budgetskøn, som blev udsendt 12. august, men det beror fortsat på en politisk beslutning om de skal indarbejdes i budgettet.

6 6 Nye driftsaktiviteter Udgift+/indtægti kr Økonomiudvalget Administrative ressourcer til natur/miljø Trafik og Teknikudvalget: Øgede udgifter til den kollektive trafik Bagsværd Søpark Miljøudvalget: Betaling vedr. renovationsområdet Børne- og Undervisningsudvalget: Øgede udgifter til specialundervisning mv Social- og Sundhedsudvalget: Forebyggelsescentret - videreførelse på det nuværende aktivitetsniveau 8. Takststigninger på misbrugsområdet Psykiatri- og Handicapudvalget: Taktsstigninger på købspladser til voksne med særlige behov I alt

7 7 Bemærkninger til nye driftsaktiviteter Økonomiudvalget: 2. Der afsættes 0,1 mio. kr. til administrative ressourcer knyttet til naturområdet. Dermed er fordelingen af ressourcer i forbindelse med overtagelsen af opgaver ved kommunalreformen afsluttet. Trafik og Teknikudvalget: 3. Der afsættes midler til dækning af de øgede udgifter til den kollektive trafik. 4. Den eksisterende fredning for Bagsværd Sø har medført øgede driftsudgifter som følge af øgede beskæringsarbejder i Bagsværd Søpark. Miljøudvalget: 5. Betaling til Trafik- og Teknikudvalget for renovationsområdets indsamling af affald i havekolonier, tømning af skraldespande på hovedgadestrækninger mv. Børne- og Undervisningsudvalget: 6. Der afsættes henholdsvis 20, 17, 14 og 10 mio. kr. i årene 2009 til 2012 til dækning af forventede merudgifter på specialundervisningsområdet mv. Social- og Sundhedsudvalget: 7. Den statslige finansieringsandel til Forebyggelsescenteret bortfalder fra For at kunne videreføre Forebyggelsescenteret på det nuværende aktivitetsniveau afsættes kr. fra 2009 og frem. 8. Der er aftalt nye takster for den ambulante misbrugsbehandling, herunder forventes Lænkeambulatorierne, der varetager alkoholbehandling, i 2009 at overgå fra objektiv finansiering ud fra kommunernes indbyggertal til afregning fra de enkelte kommuner efter takster og forbrug. Der afsættes derfor 1,9 mio. kr. mere i 2009 og 2010 og 1,5 mio. kr. fra 2011 til at finansiere disse takststigninger. Psykiatri- og Handicapudvalget: 9. Der afsættes årligt 3,1 mio. kr. til finansiering af takststigninger for købspladser til voksne med særlige behov.

8 8 Indtægter og andre finansieringsmuligheder på driftsbudgettet Udgift+/indtægti kr Økonomiudvalget: Omlægning af arrangementer Mere effektiv administration Ophør af dagblade i Byrådets arbejdsværelse Trafik- og Teknikudvalget: Vejbelysning, mindre etableringsudgifter Afmærkning af kørebaner Adgangsforhold for handicappede Vejnavneskilte Indtægt campingparkering Materialer, planter Konsulentudgifter, plejeplaner Læskærme, udskiftning Pleje af kommunens græsarealer Skadedyrsbekæmpelse Merindtægt, byggesagsgebyr Merindtægt vedr. renovationsområdet Miljøudvalget: Grønt idecenter Takstforhøjelse vedr. renovationsområdet Børne- og Undervisningsudvalget: Reduceret åbningstid i SFO med 1,25 time pr. uge Lukke SFO'er 1 uge i sommerferie Hæve SFO-takst med 100 kr Reduceret åbningstid i daginstitutioner med 1,25 time pr. uge Lukke daginstitutioner for 0-6 årige 1 uge i sommerferien Lukke fritidsklubber 1 uge i sommerferien Lukke ungdomsklubber 1 uge i sommerferien Hæve taksten fra 25 pct. til 27,5 pct. på 3-6 års området Lokal døgninstitution, driftsbesparelse Fritids- og Idrætsudvalget: Borgernes hus / Børnecentret. Ændring i medborgerhusfunktion Stigning i svømmehalstakster

9 9 Indtægter og andre finansieringsmuligheder på driftsbudgettet Udgift+/indtægti kr Ferieaktiviteter, takststigning fra 70 til 100 kr Ferieaktiviteter, budgetreduktion Rammebesparelse Kulturudvalget: Ny biblioteksstruktur Ophør af grafik indkøb Social- og Sundhedsudvalget: Takstforhøjelse pensionistcafeer Takstforhøjelse, mad på plejehjem Skærpede visitationskriterier Takstforhøjelse, mad til hjemmeboende pensionister Genoptræningscentret - afvikling af nattevagtshold Psykiatri- og Handicapudvalget: Lukning af Vadstruphus' dagtilbud Beskæftigelses- og Integrationsudvalget: 49. Konsulentydelser, lægeerklæringer og tolkebistand I alt

10 10 Bemærkninger til driftsfinansiering Økonomiudvalget: Omlægning af arrangementer bl.a. juletræstænding medfører en reduktion i udgifterne på 0,1 mio. kr. Der gennemføres administrative effektiviseringer svarende til 2,5 mio. kr. i 2009 og 5,0 mio. kr. i årene fra Besparelsen skal være et resultat af et analysearbejde f.eks i form af reduceret åbningstid og forenkling af arbejdsgange. Effektiviseringerne omfatter endvidere nedlæggelse af kontorelevstillinger. Opsigelse af abonnementerne på dagblade mv. til Byrådets arbejdsværelse indebærer besparelser på kr. om året. Trafik- og Teknikudvalget: Der gennemføres en række ændringer inden for Teknik- og Trafikudvalgets budget til finansiering af udgiftspres og prioriteringer på øvrige områder. Der gennemføres ændringer i udskiftning af læskærme til finansiering af beskæringsarbejder i Bagsværd Søpark, jf. pkt. 4. Plejeniveauet for kommunens græsarealer tilpasses, hvilket giver en besparelse på kr. om året. Udgiften til skadedyrsbekæmpelse reduceres. Reduktionen vedrører indfangning af katte samt udryddelse af mosegrise, muldvarpe mv.. Herudover vedrører reduktionen udgiften til konsulentbistand vildtforvaltning. Samlet reduktion på kr. Gebyrniveauet for byggesagsbehandlingen hæves for at skabe overensstemmelse med de faktiske udgifter. Merindtægten fra gebyrer bliver kr. om året. Merindtægt vedr. renovationsområdet til betaling for indsamling af affald i havekolonier, tømning af skraldespande på hovedgadestrækninger mv. Miljøudvalget: Udgifterne til Grønt IDÉcenter reduceres med kr. om året. Takstforhøjelse vedr. renovationsområdet til betaling for indsamling af affald i havekolonier, tømning af skraldespande på hovedgadestrækninger mv. Børne- og Undervisningsudvalget: Åbningstiden i SFO'erne reduceres med 1,25 time pr. uge svarende til en årlig besparelse på 1,8 mio. kr. SFO'erne lukker en uge i sommerferien, hvorved der opnås en besparelse på 1,2 mio. kr. om året. Der er taget højde for, at fire SFO'er holder åbent, hver med én gruppe. Taksten for et tilbud om pasning i SFO hæves med 100 kr., hvorved der opnås en merindtægt på 2,0 mio. kr. om året. Åbningstiden i daginstitutionerne reduceres med 1,25 timer pr. uge, svarende til en besparelse på 1,0 mio. kr. om året.

11 Daginstitutionerne lukker en uge i sommerferien, hvorved opnås en besparelse på 2,2 mio. kr. om året. Det er forudsat, at 6 institutioner fortsat vil være åbne. Fritidsklubberne lukker en uge i sommerferien, hvorved opnås en besparelse på 0,3 mio. kr. om året. Ungdomsklubberne lukker en uge i sommerferien, hvorved opnås en besparelse på 0,2 mio. kr. om året. Med Finansloven for 2008 blev det vedtaget, at alle børn i daginstitutioner skal have et sundt måltid mad. Det nuværende loft for forældrebetalingsandelen på 25 pct. hæves i den forbindelse til 30 pct. Hæves taksten for børnehavebørnene med 2,5 procentpoint til 27,5 pct. fra 1. september 2009 opnås en merindtægt på 1,3 mio. kr. i 2009 og 3,8 mio. kr. årligt derefter. Det betyder en takststigning for de 3-6 årige på 170 kr. til kr. om måneden. For børnene i 3/4 institutionerne stiger taksten med 135 kr. til kr. pr måned. Etablering af en døgninstitution i Gladsaxe Kommune vil medføre en årlig driftsbesparelse på 4,3 mio. kr. på køb af pladser på institutioner udenfor kommunen. Det forudsættes, at institutionen etableres i 2011, og at driftsbesparelsen i 2012 bliver 2,15 mio. kr. Fra 2013 får driftsbesparelsen fuld effekt Fritids- og Idrætsudvalget: Organisatorisk sammenlægning af Borgerens Hus, Børnecenteret og Aktivcenteret samt ændring i funktionen for Borgernes hus medfører en effektiviseringsgevinst svarende til kr. om året. Merprovenu som følge af stigninger i billetprisen for besøg i svømmehal svarende til kr. Gladsaxe Kommune afholder ferieaktiviteter for kommunens unge hver sommerferie. Prisen for en uges aktivitet hæves fra 70 kr. til 100 kr., svarende til merindtægt på kr. Puljen til ferieaktiviteter reduceres med kr. Reduktionen kan gennemføres ved at reducere antallet af aktiviteter eller aktivitetsuger, skærpe krav til minimumsantal af deltagere pr. aktivitet, antal instruktører m.v. Besparelse på Folkeoplysningsudvalgets budgetramme. Kulturudvalget: Der udarbejdes i efteråret 2008 et forslag til en ændret og billigere biblioteksstruktur, hvor der tages udgangspunkt i at de lokalområder, hvor de nuværende filialer er placeret, fortsat skal have adgang til biblioteksfunktioner i en eller anden form. Ophør af indkøb af grafik til biblioteksudlån medfører mindreudgifter på kr. om året. Social- og Sundhedsudvalget: Pensionister i Gladsaxe Kommune kan købe varm mad på pensionistcafeerne på alle kommunens omsorgscentre. Taksten for dagens ret hæves fra 35 kr. til 38 kr (2009 prisniveau). og for en lun frokostret fra 18. kr. til 20 kr., det giver en merindtægt på kr. om året. Beboerne på plejehjem betaler for maden, der serveres. Taksten pr. dag for maden på plejehjem (3 måltider + eftermiddagskaffe og aftenkaffe) hæves med 7 kr. fra 94,25 til 101,25 kr. (2009 prisniveau), svarende til en månedlig betaling på kr. Takststigningen indebærer merindtægter på 1,264 mio. kr. om året.

12 Visitationskriterierne for borgere, der kun får rengøring og ingen andre ydelser skærpes. Disse borgere har det bedste funktionsniveau sammenlignet med de øvrige hjemmehjælpsmodtagere. I 2010 og frem er besparelsen 2,9 mio. kr. årligt. I 2009 er besparelsen mindre end i de øvrige år, da revisitationen for denne gruppe borgere sker en gang om året. Brugerbetalingen for hjemmeboende pensionister, der får leveret mad via madordning, hæves med 3 kr. pr måltid for alle måltidstyper. Dette betyder eksempelvis, at prisen for hovedret og biret, varm stiger fra 55 kr. til 58 kr. (2009 prisniveau), mens prisen for hovedret og biret, kold stiger fra 41 kr. til 44 kr. Merindtægten herved er kr. årligt. Når det nye Genoptræningscenter åbner, etableres en ordning, hvor nattevagten på Genoptræningscentret kan trække på Kildegården, og der er derfor kun brug for 1 nattevagtshold ad gangen. Besparelsen herved er kr. årligt fra og med Psykiatri- og Handicapudvalget: Vadstruphus dagtilbud er et værested for 6 beboere på Vadstruphus og for 16 brugere, der bor i egen bolig. Beboerne kan fortsat aktiveres på Vadstruphus i dagtimerne, mens størstedelen af de øvrige brugere kan tilbydes et aktivitetstilbud i Kildehuset. Lukning af værestedet med overførsel af en stilling til Kildehuset svarer til en besparelse på 0,860 mio. kr. om året. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget: 49. Besparelse på kr. på konsulentydelser (lægeerklæringer og tolkebistand), hvor der i 2008 forventes et mindreforbrug.

13 13 Nye og ændrede anlægsprojekter Udgift+/indtægti kr Økonomiudvalget: Pulje til it-køb, videreførelse til Pulje til periodisk planlagt vedligeholdelse på Rådhuset mm., videreføres til Pulje til ombygningsarbejder, beboelsesejendomme, videreførelse til Pulje til renovering af kommunale ejendomme, videreførelse til Pulje til byfornyelse/bygningsforbedring, videreføres til Energi og ressourceforbedringer Bygningsvedligeholdelse, takstfinansierede institutioner, videreførelse til Finansieres af takstindtægter. 57. It, takstfinansierede institutioner, videreførelse til Finansieres af takstindtægter Opsparing til bygningsrenovering, videreførelse til Finansieres af takstindtægter Redningsberedskab - komm.udstyr Redningsberedskab - udskiftning af indsatslederkøretøj samt nyanskaffelse af 940 transportkøretøj 61. Ombygning på rådhuset, projektforslag 500 Trafik- og Teknikudvalget: Pulje til løbende anskaffelse af biler og maskiner, videreførelse til Puljen til periodisk planlagt bygningsvedligeholdelse videreføres til Trafiksanering, sortpletarbejde, videreførelse til Reduktion af støj fra veje, videreførelse til Bygværker Vejvedligeholdelse Fremkommelighed for bustrafik Digitalisering af byggesagsbehandling Pulje til cykelstiplan, videreførelse til Ombygning Søborg Hovedgade (Smuk By)

14 14 Nye og ændrede anlægsprojekter Udgift+/indtægti kr Miljøudvalget: Miljøudvalg - ramme Energi og ressourceforbedringer 219 MIU - renovation 73. Mandskabsfaciliteter 320 MIU - fjernvarme 74. Udbygning af fjernvarmenet Børne- og Undervisningsudvalget: Ny Bagsværd Skole Periodisk planlagt vedligeholdelse, skoleområdet, videreføres til It til skolerne, videreføres til Skolelegepladser mm., videreføres til Skolepulje til funktionsændringer, faglokaler, aulaer, videreføres til Friarealer - skoler Asbestrenovering Periodisk planlagt vedligeholdelse, daginstitutionsområdet, pulje videreføres til Renovering af ældre daginstitutioner, pulje videreføres til Legepladsvedligeholdelse, sikkerhed og kvalitetsløft på daginst., pulje videreføres til Friarealer - daginst Units til tandplejen Nyt tag på Bakkeskolen Lokal døgninstitution 2.500

15 15 Nye og ændrede anlægsprojekter Udgift+/indtægti kr Fritids- og Idrætsudvalget: Videreførsel af pulje til periodisk planlagt vedligeholdelse Asbestrenovering iht. asbestrapport for idrætsanlæggene Parkeringsplads - Bagsværd Svømmehal 816 Kulturudvalget: Fortsættelse af puljen til periodisk planlagt vedligeholdelse i It på Biblioteket, videreførelse til Social- og Sundhedsudvalget: Periodisk planlagt vedligeholdelse, pulje videreføres til Pulje til It-omsorgssystem, videreføres til Pulje til myndighedskrav og funktionsændringer, videreføres til busser til plejehjem Lokalt misbrugscenter, projektforslag 200 Psykiatri- og Handicapudvalget: Periodisk planlagt vedligeholdelse. Puljen videreføres til Voksne med særlige behov - Funktionsændringer mv. i sociale 120 institutioner. Puljen videreføres til Ombygning af Hjørnehuset Dagtilbud, Hjørnehuset 900 Beskæftigelses- og Integrationsudv Transformervej I alt

16 Bemærkninger Økonomiudvalget: Videreførelse af puljen til IT-køb i 2012 på et lavere niveau end i 2011 på grund af generelt faldende priser på it-udstyr. Videreførelse af puljen til periodisk planlagt vedligeholdelse for rådhuset, administrationsbygningerne uden for rådhuset og kursusejendommene Højgård og Søgård i henhold til byggestyringsreglerne. Videreførelse af puljen til ombygningsarbejder på beboelsesejendommene i Videreførelse af puljen til renovering af kommunale ejendomme i Videreførelse af puljen til byfornyelsesprojekter i Videreførelse af puljen til energi- og ressourceforbedringer i Videreførelse af puljen til bygningsvedligeholdelse på de takstfinansierede institutioner i Puljen finansieres af takstindtægterne. Videreførelse af pulje til IT-køb på de takstfinansierede institutioner i Puljen finansieres af takstindtægterne. Videreførelse af pulje til fremtidig renovering på de takstfinansierede institutioner i Udgiften finansieres af takstindtægterne. Ifølge ændring af Beredskabsloven er brandvæsenet forpligtiget til at udskifte eksisterende kommunikation med det nye digitale kommunikationssystem, kaldet SINE. Der afsættes kr. til anskaffelse af systemet. Udskiftning af brandvæsenets to indsatslederkøretøjer svarende til en udgift på kr. samt udstyr til transportkøretøj svarende til kr. Pulje til projektering mv. i forbindelse med eventuel ombygning af den gamle del af rådhuset. Projektet tager højde for ombygning af toiletterne. Trafik- og Teknikudvalget: Videreførelse af puljen til løbende udskiftning af køretøjer, maskiner og specialmateriel i driftsafdelingen, i Videreførelse af puljen til periodisk planlagt vedligeholdelse i driftsafdelingen i Videreførelse af puljen til initiativer til reduktion i antallet af trafikuheld og trafiksanering i Videreførelse af puljen til reduktion af støj fra veje i I forbindelse med overtagelsen af amtsvejene pr. 1. januar 2008 har Gladsaxe Kommune overtaget en række broer og bygværker. Carl Bro A/S har udarbejdet en statusrapport over disse broer og bygværker. På baggrund heraf afsættes der midler i alle årene 2009 til Som led i budgetnote 14 i budget 2008 er der iværksat undersøgelse af investeringsbehovet på kommunens kørebaner, cykelstier og fortove. På den baggrund afsættes kr. i 2009, kr. i 2010, kr. i 2011 og kr. i 2012 ud over de nuværende puljebeløb. Med henblik på forbedringer af fremkommeligheden for den kollektive bustrafik afsættes kr. årligt i Forslagene omfatter signaljusteringer, forlængelser af svingspor m.v. i en række kryds, herunder rejsetidsforbedring for linie 166. Gladsaxe Kommune har sammen med Rudersdal, Lyngby-Taarbæk og Gentofte kommuner indledt et samarbejde om digital byggesagsbehandling. Til opstartsudgifter, bl.a. udarbejdelse af kravspecifikation for projektet afsættes kr. i Videreførelse af puljen til gennemførelse af projekter i cykelstiplanen i Puljen hæves endvidere med kr. årligt.

17 I forbindelse med byomdannelsesprojekt på Søborg Hovedgade afsættes 2,3 mio. kr. i 2009 og i Beløbene anvendes til trafiksanering, etablering af træplantninger og oaser, kulturelle og handelsmæssige tiltag mv. Beløbene dækker kommunens andel af udgifter i forbindelse med projektet, idet Velfærdsministeriet har tilkendegivet at de støtter projektet med et beløb svarende til 1/3 af udgifterne. Miljøudvalget: Videreførelse af puljen til energi- og miljøforbedringer i de kommunale ejendomme i Til udvidelse af mandskabsfaciliteterne på genbrugsstationen med 20 m2 afsættes kr. i Udgiften takstfinansieres og svarer til en takstforhøjelse på ca. 10 kr. pr. husstand. Til udbygning af fjernvarmenettet afsættes henholdsvis 20 mio. kr. i 2009, 40 mio. kr. i hvert af årene og 60 mio. kr. i Investeringerne kan lånefinansieres og takstfinansieres ved, at nye fjernvarmeforbrugere betaler et tillæg til den faste afgiftstarif Børne- og Undervisningsudvalget: Der er truffet en principbeslutning om at opføre en ny skole i Bagsværd-området til erstatning for Bagsværd Skole og Søndergård Skole. De samlede byggeomkostninger er skønnet til 240 mio. kr. fordelt over årene Der er i investeringsoversigten afsat 7 mio. kr. i 2009, 9 mio. kr. i 2010 og 11 mio. kr. i Der afsættes 95 mio. kr. i Puljen til periodisk planlagt vedligeholdelse på skolerne videreføres i 2012 på samme niveau som i 2011 svarende til 20,118 mio. kr. Videreførelse af puljen til IT på skolerne i Puljen til skolelegepladser mv. videreføres til 2012 på samme niveau som i Puljen til funktionsændringer på skolerne videreføres i 2012 på samme niveau som i Til opretninger og udskiftninger af faste belægninger, hegn og beplantninger mv. ved skolerne afsættes en pulje på kr. i hvert af årene På baggrund af en opdatering af asbestregistreringen på skoleområdet afsættes 1,3 mio. kr. i 2010 og 1,29 mio. kr. i 2011 til forseglings- og saneringsarbejder. Puljen til periodisk planlagt vedligeholdelse på daginstitutionsområdet videreføres til 2012 på samme niveau som 2011 svarende til kr. Puljen til renovering af ældre daginstitutioner videreføres til 2012 på samme niveau som 2011 svarende til kr. Puljen til legepladsvedligeholdelse på daginstitutionerne videreføres til 2012 på samme niveau som 2011 svarende til kr. Til opretninger og udskiftninger af faste belægninger, hegn og beplantninger mv. ved daginstitutionerne afsættes en pulje på kr. i hvert af årene Tandklinikkernes units er nedslidte. Der afsættes kr. i 2009, kr. i 2010 og 2011 og i 2012 til udskiftning heraf. Pga. risiko for skimmelsvamp afsættes i ,0 mio. kr. til tagrenovering af og ny ventilation i Bakkeskolens tag.

18 Der afsættes 2,5 mio. kr. i 2011 til etablering af en lokal døgninstitution. Formålet hermed er at oprette en fleksibel institution, der giver større mulighed for at bevare børnene i lokalmiljøet frem for anbringelser i andre kommuner. Der forventes en besparelse ved at børnene forbliver i nærmiljøet jf. pkt. 35. Fritids- og Idrætsudvalget: Puljen til periodisk planlagt vedligeholdelse på fritids- og idrætsområdet videreføres til 2012 på samme niveau som i 2011 svarende til kr. På baggrund af opdatering af asbestregistreringen afsættes der 1 mio kr. i 2011 til asbestsanering på idrætsanlæggene. Til etablering af yderligere 40 parkeringspladser foran Bagsværd Svømmehal afsættes der kr. i Kulturudvalget: Puljen til periodisk planlagt vedligeholdelse videreføres til 2012 på samme niveau som i 2011 svarende til kr. Puljen til IT på biblioteket videreføres til 2012 på samme niveau som i 2011 svarende til kr. Social- og Sundhedsudvalget: Puljen til periodisk planlagt bygningsvedligeholdelse videreføres til 2012 på det nuværende niveau svarende til kr. Puljen til IT-omsorgssystem videreføres i Puljen til myndighedskrav og funktionsændringer videreføres i Puljen anvendes bl.a. til mindre bygningsmæssige ændringer af service- og centerarealer. Der afsættes kr. i 2009 til nye busser til omsorgscentret Egegården og til plejehjemmet Hareskovbo. Pulje til projektering, konsulentbistand mv. i forbindelse med eventuel etablering af et lokalt misbrugscenter. Psykiatri- og Handicapudvalget: Puljen til periodisk planlagt bygningsvedligeholdelse på psykiatri- og handicapområdet videreføres i 2012 med 0,220 mio. kr. Puljen til funktionsændringer mv. i sociale institutioner videreføres i Der afsættes 20 mio. kr. i henholdsvis 2009 og 2010 til ombygning af Hjørnehuset. Sagen er en del af den samlede plan for det takstfinansierede institutionsområde, der er udarbejdet af den nedsatte arbejdsgruppe som følge af budgetnote 4 i Budget 2007 (Kapacitets og investeringsbehovet på de takstfinansierede institutioner).hjørnehuset udvides til at rumme ca. 24 pladser, De 24 pladser skal rumme det nuværende Hjørnehus (13 pladser) samt pladser rettet mod andre autister, der har mindre specialiserede behov end den nuværende målgruppe. Se pkt Der afsættes kr. i 2011 til renovering af Hjørnehusets dagtilbud på Valdemars Alle og permant indretning af lokalerne til formålet. Istandsættelsen omfatter blandt andet en gennemgribende indvendig renovering og nødvendige ombygninger.

19 19 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 103. Som led i udmøntningen af budgetnote 13 i budget 2008 afsættes 0,5 mio. kr. til at målrette tilbuddet på Transformervej 5 til efterspørgslen fra Jobcentret og derved opnå en effektiviseringsgevinst på kr. Finansieringen af projektet indgår som en del af budgetnote 4 (2007) vedrørende det fremtidige kapacitetsbehov på de institutioner, der er overtaget fra det tidligere Københavns Amt.

20 20 Finansiering af nye projekter - anlæg Udgift+/indtægti kr Økonomiudvalget: 104. Forbrug af pulje bygningsrenov. - takst Nulstilling af anlægspulje Kvalitetsfond, se BUU Bagsværd Skole Trafik- og Teknikudvalget: 107. Smuk by Miljøudvalget: 108. Renovation - takstfinansiering Udbygnings af fjernvarmenet - takstfinansiering Tilslutning til fjernvarme 5 nye kunder -200 I alt Bemærkninger Økonomiudvalget: 104. Ombygning af Hjørnehuset finansieres delvist af de opsparede midler til bygningsrenovering på det takstfinansierede område. Se pkt Puljen på 100 mio. kr. til anlæg er udmøntet i dette oplæg og nulstilles hermed Midlerne fra kvalitetsfonden indgår i finansieringen af ny skole i Bagsværd. Se pkt Trafik- og Teknikudvalget: Puljen til at igangsætte nye projekter under Smuk by halveres i 2010 og bortfalder fra Miljøudvalget: Udvidelse af mandskabsfaciliteterne på Genbrugsstationen finansieres over taktsten. Se pkt. 73. Projektet for udbygning af fjernvarmenettet finansieres over taksterne for de nye fjernvarmekunder. Se pkt. 74. Tilslutning af 5 nye fjernvarmekunder - kommunale institutioner - medfører indtægter på 0,2 mio. kr. i 2009.

21 21 Ændringer på finansieringssiden Udgift+/indtægti kr Lånoptagelse Renter af lån Afdrag på lån I alt Bemærkninger 111. Der optages lån for yderligere 4,0 mio. kr. i årene 2009 til 2011 og for 19,0 mio. kr. i 2012 til delvis finansiering af ny skole i Bagsværd Den yderligere lånoptagelse medfører flere udgifter til renter og afdrag på lån fra og frem.

22 Hovedoversigt i borgmesterens oplæg Udgift+/indtægti kr Driftsvirksomhed Anlægsvirksomhed Drift- og anlæg i alt P/l-regulering Finansiering: -renter finansforskydninger afdrag på lån optagne lån generelle tilskud tilskud fra Kvalitetsfonden skatter Finansiering i alt Likviditetsforbrug jf. budget Likviditetsforbrug vedr. rådighedsbeløb Likviditetsforbrug i alt Frigivelse af bunden likviditet Likvid beholdning ultimo året I kr Likvid beholdning ultimo året Likvid beholdning excl. likvidi tetsbinding

Investeringsoversigt budget

Investeringsoversigt budget Samlede anlægsudgifter opgjort efter udvalg: Økonomiudvalget u 58.987 55.721 51.477 56.280 i -5.790-6.120-6.120-746 Trafik- og Teknikudvalget u 29.822 16.104 18.679 26.564 Miljøudvalget, miljø u 225 2.225

Læs mere

Borgmesterens oplæg. til budgettet. for

Borgmesterens oplæg. til budgettet. for Gladsaxe Kommune Den 20. august 2009 Borgmesterens oplæg til budgettet for 2010-2013 2 Borgmesterens bemærkninger til budgetoplægget Den økonomiske krise skaber fortsat usikkerhed og har ændret de økonomiske

Læs mere

Administrativt aflagte anlægsregnskaber, der skal godkendes i forbindelse med Byrådets godkendelse af Årsrapport 2012

Administrativt aflagte anlægsregnskaber, der skal godkendes i forbindelse med Byrådets godkendelse af Årsrapport 2012 Økonomiudvalget 07.05.2013 Bilag 3. Punkt nr. 93, bilag 3 Administrativt aflagte anlægsregnskaber, der skal godkendes i forbindelse med Byrådets godkendelse af Årsrapport 2012 Økonomiudvalget Renovering

Læs mere

Bilag 4. Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. fra Dansk Folkeparti

Bilag 4. Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. fra Dansk Folkeparti Bilag 4 Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling fra Dansk Folkeparti Nye beslutningsnoter i forhold til første behandling A B C I 2016 gennemføres en vurdering af huslejeniveauet for samtlige kommunens

Læs mere

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået Bilag 2 Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling Som led i budgetaftale for 2019-2022 indgået 19.09.2018 mellem Socialdemokratiet Venstre Enhedslisten Socialistisk Folkeparti Dansk Folkeparti Det

Læs mere

SENIORUDVALGET Tilbud til ældre Seniorudvalget i alt Refusion i alt

SENIORUDVALGET Tilbud til ældre Seniorudvalget i alt Refusion i alt A. DRIFTSVIRKSOMHEDEN Budget 2011 Budgetoverslag 2012 Den politiske og administrative organisation 773.784 240.960 763.741 240.959 Økonomiudvalget i alt 773.784 240.960 763.741 240.959 Refusion i alt 122.336

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Indledning Budget 2009 er vedtaget på Kommunalbestyrelsens møde den 8. oktober 2008. Budgettet baserer sig på en budgetaftale, som omfatter alle kommunalbestyrelsens partier på nær Socialistisk Folkeparti.

Læs mere

BUDGET Direktionens budgetforslag

BUDGET Direktionens budgetforslag BUDGET 2017-20 Direktionens budgetforslag Skærpede mål for kommunens økonomi Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Siden 2007, hvor målsætningen

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

Afstemningsbilag til brug ved Gladsaxe Byråds 2. behandling af sag om budget den 11. oktober 2017 kl , sag nr 103

Afstemningsbilag til brug ved Gladsaxe Byråds 2. behandling af sag om budget den 11. oktober 2017 kl , sag nr 103 Forslag til budget for 2018 og budgetoverslag for årene 2019, 2020 og 2021. De foreliggende ændringsforslag til budgetforslaget fra 1. behandling sættes til afstemning i nedennævnte rækkefølge, idet afstemningspunkterne

Læs mere

Det er forudsat, at der anvendes det selvbudgetterede udskrivningsgrundlag som grundlag for beregning af skatteprovenuet i 2008.

Det er forudsat, at der anvendes det selvbudgetterede udskrivningsgrundlag som grundlag for beregning af skatteprovenuet i 2008. 2 Beslutningsnoter: 1. 2. 3. 4. 5. 5.a 6. 7. 8. 9. 10. Det er forudsat, at der anvendes det selvbudgetterede udskrivningsgrundlag som grundlag for beregning af skatteprovenuet i 2008. Skatteprocenten og

Læs mere

BUDGET Borgermøde september 2017

BUDGET Borgermøde september 2017 BUDGET 2018-2021 Borgermøde - 11. september 2017 Hovedbudskaber Et godt halvårsregnskab 2017 med et lille overskud men en overskridelse af servicerammen Et budgetforslag 2018-21 i balance, som overholder

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

Administrativt aflagte anlægsregnskaber 2014 Stednummer Projekt Indtægt/

Administrativt aflagte anlægsregnskaber 2014 Stednummer Projekt Indtægt/ Administrativt aflagte anlægsregnskaber 2014 Stednummer Projekt ndtægt/ Økonomiudvalget 013910 01 14 Salg af Rylevænget 9B U 0 godkendt 13.11.2014-587.000-587.000 0 651007 02 14 Gladsaxe Rådhus, renovering

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Bilag C skal ikke længere medtages i budgetbidraget. Men vil indgå i de endelige budgetbemærkninger.

Bilag C skal ikke længere medtages i budgetbidraget. Men vil indgå i de endelige budgetbemærkninger. Den 27.05.2015 Til Økonomisk Sekretariat Hermed fremsendes s budgetbidrag. Budgetbidraget er opstillet på følgende bilag: Bilag A. Overensstemmelse med driftsrammen Bilag A1 - Uddybning af tekniske korrektioner/mindreudgifter

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling)

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling) Økonomiudvalget 27. august 2018 1. Budget 2019 med overslagsårene 2020-2022 (1. behandling) Sagsnr. Initialer ANSO Åbent Sagsfremstilling Drøftelse og indstilling af teknisk budgetforslag 2019 til 1. behandling

Læs mere

Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den

Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den 8.6.2016 Miljø- og Teknikudvalget Udvalgets andel af tilpasningskrav 2017: 2,4 mio.kr., 2018: 3,6 mio.kr. og 2019-: 4,8 mio.kr.

Læs mere

AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019

AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019 AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019 Indhold 1. Resume og indledning...1 2. Risikofaktorer...2 3. Den gennemsnitlige likviditet...4 4. Den faktiske kassebeholdning...6 5. Ændringer i forhold til budgetforliget

Læs mere

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået mellem

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået mellem Bilag 2 Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling Som led i budgetaftale for 2012-2015 indgået 14.09.2011 mellem Socialdemokraterne Socialistisk Folkeparti Venstre Det Konservative Folkeparti Dansk

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2014-2017 Roskilde Kommunes budget for 2014-2017 blev vedtaget d. 9. oktober 2013 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og

Læs mere

Forslag til budget

Forslag til budget ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 6 2016 Dato: 11. august 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Forslag til budget 2017-2020 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 15.

Læs mere

BUDGET Direktionens budgetforslag

BUDGET Direktionens budgetforslag BUDGET 2016-19 Direktionens budgetforslag Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Indledning Kommunens økonomi er fortsat grundlæggende sund og i

Læs mere

NOTAT. Status på de enkelte forslag

NOTAT. Status på de enkelte forslag GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Administration Status til Børne- og Undervisningsudvalget om tilpasning af tilbudsviften til støttekrævende børn og unge Af: Jakob Thune NOTAT I forbindelse

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

BUDGET Direktionens justerede budgetforslag

BUDGET Direktionens justerede budgetforslag BUDGET 2017-20 Direktionens justerede budgetforslag Skærpede mål for kommunens økonomi Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Siden 2007, hvor målsætningen

Læs mere

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag til borgmesterens budgetoplæg 2020-27 Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag 1. Hovedoversigt 2020-27 1 Bilag 2: Oversigt over ændringer i driftsbudgettet 2 Bilag 3: Anlægsoversigt / Investeringsoversigt

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag

BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Indledning 10. september 2014 Afsættet for budgetlægningen

Læs mere

AKTUEL ØKONOMI Ultimo marts 2019

AKTUEL ØKONOMI Ultimo marts 2019 AKTUEL ØKONOMI Ultimo marts 2019 Indhold Resume og indledning... 1 Risikofaktorer... 2 Den gennemsnitlige likviditet... 4 Den faktiske kassebeholdning... 5 Ændringer i forhold til budgetforliget og sidste

Læs mere

Budgetbidrag Økonomiudvalget Juni Bilag L. Takstbilag

Budgetbidrag Økonomiudvalget Juni Bilag L. Takstbilag Budgetbidrag 2008-2011 Juni 2007 Bilag L Takstbilag Budgetbidrag 2011-2014 L. Takstbilag 2010 2011 Udstedelse af pas: voksen... 600 kr.... 600 kr. folkepensionist... 350 kr.... 350 kr. børn under 18 år...

Læs mere

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018.

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. BUDGET 2019-2022 Roskilde Kommunes budget for 2019-2022 blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. tet for 2019-2022 fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Læs mere

AKTUEL ØKONOMI Ultimo august 2018

AKTUEL ØKONOMI Ultimo august 2018 AKTUEL ØKONOMI Ultimo august 2018 Indhold Resume og indledning... 1 Risikofaktorer... 2 Den faktiske kassebeholdning... 3 Den gennemsnitlige likviditet... 4 Ændringer i forhold til sidste måneds aktuelle

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 2,2 mio. kr. på drift og 54,3 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal Side 1 af 10

Økonomivurdering. 1. kvartal Side 1 af 10 Økonomivurdering 1. kvartal 2017 Side 1 af 10 Økonomivurdering 1. kvartal 2017 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 18,0 mio. kr. på drift og 41,8 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

Regnskab 2017 Budgetproces Handicaprådet d. 15. marts

Regnskab 2017 Budgetproces Handicaprådet d. 15. marts Regnskab Budgetproces 2019 Handicaprådet d. 15. marts Hvad viser regnskab 1. Samlet set et positivt regnskabsresultat for 2. Resultat af den ordinære drift er et overskud på 112 mio. kr. (i forhold til

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

Budget sammenfatning.

Budget sammenfatning. Budget 2010-2013 sammenfatning. Indledning I dette notat beskrives budgetprocessen samt hovedtræk i budget 2010-2013 og de forudsætninger der er grundlaget for budgettet. 2. oktober 2009 Kontaktperson:

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

60-børnstilskud og højere normering

60-børnstilskud og højere normering 60-børnstilskud og højere normering Dagtilbud Kontonr.: 5100111006 Budget ændring -0,727-0,727-0,727-0,727 Regulering af 60-børnstilskud medfører samlet mindreudgift på 0,726 mio. kr. Med budgettet for

Læs mere

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Dato: 1. april 2014 Til samtlige udvalg, forvaltninger og centre Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Budgetcirkulæret omfatter retningslinjer, nettoudgiftsrammer,

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor. BUDGET 2017 2020 Roskilde Kommunes budget for 2017-2020 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling d. 12. oktober 2016, som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det

Læs mere

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået mellem

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået mellem Bilag 2 Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling Som led i budgetaftale for 2014-2017 indgået 19.09.2013 mellem Socialdemokraterne Socialistisk Folkeparti Venstre Det Konservative Folkeparti Dansk

Læs mere

Demografiske mer- og mindreudgifter

Demografiske mer- og mindreudgifter 1 Beslutningsnoter 1. Skatteprocenten forhøjes fra 24,0 til 24,1 for hermed at medvirke til at konsolidere kommunens økonomi. Grundskyldspromillen forudsættes uændret på 23,0 promille. 2. I den kommende

Læs mere

Center for Økonomi Budget og Analyse 06. april 2010 Bilag b Pris- og lønfremskrivning af drifts- og anlægsrammerne i budget 2011-2014 KL har udsendt den første budgetvejledning med generelle forudsætninger

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2015-2018 Roskilde Kommunes budget for 2015-2018 blev vedtaget d. 8. oktober 2014 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

BUDGET Direktionens budgetforslag

BUDGET Direktionens budgetforslag Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg BUDGET 2015-18 Direktionens budgetforslag Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Indledning 21. august 2014 Afsættet for budgetlægningen for 2015

Læs mere

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået mellem

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået mellem Bilag 2 Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling Som led i budgetaftale for 2011-2014 indgået 15.09.2010 mellem Socialdemokraterne Venstre Det Konservative Folkeparti Dansk Folkeparti Ændringer i

Læs mere

Budget 2010-2013. Skattefinansieret budgetoplæg 2010-2013 2010 2011 2012 2013

Budget 2010-2013. Skattefinansieret budgetoplæg 2010-2013 2010 2011 2012 2013 Budget 2010-2013 Skattefinansieret budgetoplæg 2010-2013 2010 2011 2012 2013 - = overskud Ordinær drift (skatter, statstilskud og driftsudgifter) 2010 2011 2012 2013 Underskud på ordinær drift i h.t. budgetoplæg

Læs mere

AKTUEL ØKONOMI Ultimo juli 2019

AKTUEL ØKONOMI Ultimo juli 2019 AKTUEL ØKONOMI Ultimo juli 2019 Indhold Resume og indledning... 1 Risikofaktorer... 2 Den gennemsnitlige likviditet... 2 Den faktiske kassebeholdning... 4 Ændringer i forhold til budgetforliget og sidste

Læs mere

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :!" # $$ $ %& '() *%&%&

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :! # $$ $ %& '() *%&%& Side 1 af 32 Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende : # $$ $ %& '() *%&%& + '$ $$*&! "!#,%&#-.%/,%+..*&0 $" 1,%2* $*3 ',45! $ 43$.,6!0! 86,%91$6,%) $*$ 0$0)$- "3.0 #$,%-) $*$ 0$0)$& "3.0 #$,%%$.4.0,&:3

Læs mere

TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET

TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET s budgetområder: Administration og planlægning af veje, trafik og grønne områder s. og vedligeholdelse af veje, grønne områder og forsyningsvirksomheder s. Byggesagsbehandling

Læs mere

Resultatopgørelser 2010-2016

Resultatopgørelser 2010-2016 Budgetforlig 2013 Beløb i mio. kr. - Løbende priser Resultatopgørelser 2010-2016 Regnskab 2010 Regnskab 2011 Budget 2012 Budgetforslag 2013 Budgetoverslag 2014 Budgetoverslag 2015 Budgetoverslag 2016 Det

Læs mere

POLITISKE ÆNDRINGSFORSLAG Råderum

POLITISKE ÆNDRINGSFORSLAG Råderum Afstemningsbilag til politisk behandling af budget Redskab til prioritering af ændringsforslag Resultat (kassetræk) -43.402.456-15.958.085-12.949.647-7.194.586 Forvaltningens tekniske korrektioner samt

Læs mere

Budgetforslag Økonomiudvalget 26. august 2015

Budgetforslag Økonomiudvalget 26. august 2015 Budgetforslag 2016-2019 Økonomiudvalget 26. august 2015 Budgetprocessen Budgetoplæg ØU 22. april Budgetforslag udarbejdet 3. juli Udskrivning af valg Økonomiaftale 3. juli KL udmelding medio august Revideret

Læs mere

Forslag til budget 2014-2017

Forslag til budget 2014-2017 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 15. august 2013 Økonomibilag nr. 7 2013 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsnr: 2013-1268 Dok.nr: 2013-140248 Forslag til budget 2014-2017 Baggrund

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budget - fra forslag til vedtagelse

Budget - fra forslag til vedtagelse Budgetforslag 2015 Budget - fra forslag til vedtagelse Formålet med denne pjece er at give et hurtigt indblik i Rudersdal Kommunes budget for 2015 til 2018 forud for vedtagelsen i oktober 2014. Pjecen

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Med budgetforslaget opfylder kommunen pejlemærkerne i den økonomiske strategi.

Med budgetforslaget opfylder kommunen pejlemærkerne i den økonomiske strategi. ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 8 2016 Dato: 29. september 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 00.30.10-P19-2-16 Afsluttende tilretning af forslag til budget

Læs mere

Budget Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i kr.

Budget Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i kr. ÆNDRINGSFORSLAG STILLET AF: Negative beløb = indtægt Regnskab 2015 Budget 2017-2020 - Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i 1.000 kr. Oprindelig budget 2016 Forv. regnsk. 2016

Læs mere

Bilag 2:Likviditetsopretning. Økonomiudvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015

Bilag 2:Likviditetsopretning. Økonomiudvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015 Bilag 2:Likviditetsopretning udvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015 1. Ingen arrangementer på Fredtoften i 2015 Der er i budget 2015 afsat 0,3 mio. kr. til arrangementer på Fredtoften.

Læs mere

Afstemningsliste til Byrådets 2. behandling af budget

Afstemningsliste til Byrådets 2. behandling af budget Afstemningsliste til Byrådets 2. behandling af budget 2018-2021 Følgende ændringsforslag sættes til afstemning 11 ændringsforslag fra Ø Afstemning i Byrådet Forslaget er herefter For Imod Undlod Vedtaget

Læs mere

Budgetbidrag Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 1

Budgetbidrag Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 1 31.05.2017 Til Økonomisk Sekretariat Hermed fremsendes s Budgetbidrag. Budgetbidraget er opstillet på følgende bilag: Bilag A. Overensstemmelse med driftsrammen Bilag A1 Uddybning af tekniske korrektioner/mindreudgifter

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Budgetoplæg

Budgetoplæg Budgetoplæg 2017-2020 Forudsætninger Budgetoplægget er udarbejdet på grundlag af det vedtagne budget 2016 (2017-2019), korrigeret for meddelte tillægsbevillinger til og med kommunalbestyrelsesmødet den

Læs mere

Vedtaget budget 2011-14

Vedtaget budget 2011-14 Budget 2011-2014 Vedtaget budget 2011-14 Side 1 DRIFT Serviceområder i alt 1.443.052 1.446.680 1.455.622 1.464.662 1. Overførselsområder i alt 420.300 414.586 408.968 404.112 2. DUT-områder iflg. aktstykket

Læs mere

Byrådets temamøde den 20. juni 2016

Byrådets temamøde den 20. juni 2016 Byrådets temamøde den Program Velkomst ved Borgmester Pernille Beckmann Økonomiaftalen Status på den økonomiske situation Status på udvalgenes arbejde med prioriteringsrummet De næste skridt Opsamling

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Budgetforslag 2018-2021 Budget - fra forslag til vedtagelse Den 30. august kl. 19 er der borgermøde om Budgetforslag 2018-2021 i Administrationscentret i Birkerød. På mødet kan borgerne give deres mening

Læs mere

1. Målgruppe Botilbud for voksne psykisk udviklingshæmmede i henhold til. servicelovens 92.

1. Målgruppe Botilbud for voksne psykisk udviklingshæmmede i henhold til. servicelovens 92. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 4 - Udviklingshæmmede Cathrinegården Valdemars Allé 81 A, B, C, D 2860 Søborg Kan Institution 1. Målgruppe Botilbud for voksne psykisk udviklingshæmmede i henhold

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 1. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 8,2 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 58,1 mio.

Læs mere

Kommunernes økonomiske rammer for 2016

Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Nyt kapitel 3. juli 2015 Regeringen har i sit regeringsgrundlag tilkendegivet, at der skal indføres et omprioriteringsbidrag de næste fire år, så der kan frigøres

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Behandling af budgetforslag 2020 ( )

Behandling af budgetforslag 2020 ( ) 359 1. Behandling af budgetforslag 2020 (2020-2023) Stine Basballe Baggrund for sagens forelæggelse Hermed fremsendes budgetforslaget for 2020-2023 til 1. behandling. Sagens gang Økonomiudvalget - Byrådet.

Læs mere

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget Muligheder for tilpasning af budgetforslaget 1. Baggrund Som det fremgår af budgetoversigt af 11. august 2014, som er udsendt sammen med dagsordenen til førstebehandling af Budgetforslag 2015 for Rudersdal

Læs mere

Økonomiudvalgets forslag til årsbudget for 2017 samt vejledende budgetoverslag for årene

Økonomiudvalgets forslag til årsbudget for 2017 samt vejledende budgetoverslag for årene ØKONOMI OG STYRING Dato: 10. oktober 2016 E-mail: okonomi@balk.dk Sagsid: 00.30.04-G01-2-16 Økonomiudvalgets forslag til årsbudget for 2017 samt vejledende budgetoverslag for årene 2018-2020 Resultatoversigt

Læs mere

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag Resultatbudget 2015-2018 - Inkl.ændringsforslag og tekniske ændringer Budgetområder mio. kr. Regnskab Forventet regnskab Budgetforslag 24. september 2014 Netto-mio. kr. 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Det

Læs mere

Fredensborg Kommune. Rammerne for Budget Ved direktør Mads Toftegaard og økonomichef Claus Chammon

Fredensborg Kommune. Rammerne for Budget Ved direktør Mads Toftegaard og økonomichef Claus Chammon Fredensborg Kommune Rammerne for Budget 2020-2023 Ved direktør Mads Toftegaard og økonomichef Claus Chammon Regnskab 2018 Re gnska bsre sulta t 2 0 18 (1.000 kr.) Re gnska b 2 0 18 I. De t ska tte fina

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 Økonomivurdering 1. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering 1. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 14,5 mio. kr. på drift og 47,4 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået Bilag 2 Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling Som led i budgetaftale for 2018-2021 indgået 20.09.2017 mellem Socialdemokratiet Enhedslisten Socialistisk Folkeparti Det Konservative Folkeparti Det

Læs mere

Budgetorientering oktober v. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard. Kulturcenter Limfjord

Budgetorientering oktober v. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard. Kulturcenter Limfjord Budgetorientering 2016 7. oktober 2015 v. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard Kulturcenter Limfjord 1 Dagsorden Aftale mellem regeringen og KL Økonomisk politik Udfordringer/gode resultater Bred politisk

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10 Referat Dato: Torsdag den Mødetid: 17:00-17:10 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Michael Blem

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2018

Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 3. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 3,5 mio. kr. på drift og 64 mio. kr. på anlæg. Heri

Læs mere

BUDGET 2016-19 Direktionens budgetforslag

BUDGET 2016-19 Direktionens budgetforslag BUDGET 2016-19 Direktionens budgetforslag Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Indledning Kommunens økonomi er fortsat grundlæggende sund og i

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 5. OKTOBER 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. oktober 2006 Side: 197 Fraværende: Arne

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder. BUDGET 2018-2021 Roskilde Kommunes budget for 2018-2021 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling den 11. oktober 2017, hvor der blev indgået budgetforlig mellem De Radikale, SF, Det Konservative

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.)

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.) Drift: Økonomiudvalg 5,2-5,6 Udvalg for Plan og Teknik 0,0 0,0 Udvalg for Børn og Undervisning 1,9-7,2 Udvalg for Kultur og Fritid 0,7-0,4 Udvalg for Social og Sundhed 18,9-18,1 Udvalg for Arbejdsmarked

Læs mere