Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen"

Transkript

1 Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Hjørring Sydøstskole, Muldbjerg Undervisningssted, Skolevangen 44, Hjørring Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Introduktion til Hjørring Sydøstskole 2 2 Åben skole 4 3 Regnskab 2018 BFU 6 4 Ungestrategien positiv destination for den enkelte unge 12 5 Orientering om satspuljeaftalerne for Frigivelse af anlægsmidler til etablering af legeplads ved Børne- og 21 Ungehuset Lundergård 7 Orientering om nyt Ungdomskriminalitetsnævn 23 8 Orientering fra formanden 26 9 Orientering fra medlemmerne Forvaltningen orienterer 26

2 Side A Introduktion til Hjørring Sydøstskole Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget besøger Hjørring Sydøstskole. Sagsfremstilling Mads Albertsen (skoledistriktsleder for Hjørring Sydøstskole) introducerer Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget for Hjørring Sydøstskole. Introduktionen tager udgangspunkt i emnerne: Inklusion Kompetencecentre Mødet foregår på Muldbjerg Undervisningssted. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger, Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tager introduktionen til efterretning.

3 Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog orienteringen til efterretning. Side 3.

4 Side A Åben skole Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget orienteres om strategi, indsatser og nuværende opgaver på åben skole-området i. Sagsfremstilling John Windbirk (erhvervsplaymaker) og Christine Lund Jakobsen (åben skolekonsulent) orienterer om strategi, indsatser og nuværende opgaver på åben skole-området i. Link til præsentation: Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at udvalget tager orienteringen til efterretning.

5 Historik Side 5. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget , 21. januar 2019, pkt. 4: Punktet blev udsat. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog orienteringen til efterretning.

6 Side Ø Regnskab 2018 BFU Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget behandler regnskab 2018 for Udvalgsområdet samt forslag til budgetoverførelser mellem budget 2018 og Det indstilles, at forslag til budgetoverførelser sendes videre til Økonomiudvalg og Byråd med Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets anbefaling. Sagsfremstilling Regnskab 2018 Det samlede regnskabsresultat er 1.063,9 mio. kr. og afviger med et mindreforbrug på 7,1 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget for I nedenstående skema fremgår regnskabet for de enkelte Sektorer: Som det fremgår af skemaet afviger regnskabet med et mindreforbrug på 7,1 mio. kr., hvoraf det foreslås, at 6,4 mio. kr. overføres til 2019, mens de øvrige 0,7 mio. kr. tilføres kassen. Regnskabsresultatet skal ses i lyset af, at der fra budget 2017 blev overført 22,3 mio. kr. til Regnskabet er dermed et udtryk for, at overførte midler fra tidligere år i stor udstrækning er blevet anvendt i 2018.

7 Derudover blev Sektor Børne- og Familie i budget 2018 økonomisk udfordret specielt på grund af en række dyre enkeltsager samt budgetudfordringer på tabt arbejdsfortjeneste. Forventningen var ved økonomirapport 2 en samlet merudgift på Sektoren på ca. 6 mio. kr. Side 7. Der blev derfor med økonomirapport 2 udarbejdet en handleplan for sikring af mest mulig budgetbalance på Sektoren. Handleplanen indefattede bl.a., at der fra de øvrige Sektorer blev overført samlet 3,8 mio. kr. primært relateret til mindreforbrug på en række aktivitetsregulerede kontoområder men også udviklingsmidler fra Sektor Undervisning og Dagtilbud samt 0,5 mio. kr. fra konto 6 under Økonomiudvalget. Den øvrige del af merudgiften på Børne- og familieområdet er håndteret via mindreforbrug på en række sager vedrørende afgivet refusionstilsagn, der skulle afklares i ankestyrelsen. Ankestyrelsens afgørelse faldt ud til s fordel og resulterede i en samlet mindreudgift på ca. 3 mio. kr. I det følgende gives en kort redegørelse af regnskabsresultatet og budgetoverførelserne for Sektorerne. Opfølgning på de overordnede resultater på Sektorerne fremgår af de vedhæftede regnskabsbemærkninger (bilag 1). Sektor Undervisning og Sektor Dagtilbud På Sektorerne Undervisning og Dagtilbud viser regnskabet til sammen en mindreudgift på ca.1 mio. kr., hvoraf 0,6 mio. kr. foreslås overført til 2019, mens de resterende 0,5 mio. kr. tilføres kassen. De 0,5 mio. kr., der lægges i kassen, vedrører mindreudgifter på en række kontoområder, hvor der ikke er overførelselsadgang. På de centrale kontoområder viser regnskabet en samlet mindreudgift på 2,6 mio. kr. Mindreudgiften ligger primært på kompetenceudviklingsområdet samt IT og skal ses i lyset af, at der fra 2017 blev overført uforbrugte midler til kompetenceudvikling. Det var her forventningen, at en andel skulle videreføres til 2019 for at sikre det fortsatte fokus på kompetenceudvikling på Sektorerne, idet budgetrammerne er nedjusterede som følge af besluttede budgetreduktioner. Det foreslås derfor, at mindreudgiften overføres til På skoler og institutioner på dagtilbudsområdet viser regnskabet en samlet merudgift på 1,6 mio. kr. Langt de fleste skoler og institutioner holder sig indenfor overførelsesadgangen på +3/-2 % af budgettet.

8 Hjørring Nordvest Skole har de seneste år arbejdet på at nedbringe merudgiften fra tidligere år og overførte fra 2017 en samlet merudgift på 4,2 mio. kr. Skolen har i 2018 afviklet 2,2 mio. kr. af det overførte beløb og holder sig nu indenfor overførelsesadgangen på merudgifter på maksimalt 2 % af budgettet. Side 8. Regnskabet for Dagtilbudsområde Nord viser et samlet merforbrug på 2,9 mio. kr. svarende til ca. 6 % af budgettet, hvilket overstiger overførelsesadgangen. Merforbruget skyldes merudgifter på lønbudgettet som følge af særlige indsatser for udsatte børn - herunder brobygningsforløb mellem skole og dagtilbud. Endvidere har der i forbindelse med langtidsfravær været øgede lønudgifter. For at tilpasse lønforbruget til lønbudgettet på Dagtilbudsområde Nord har der i 2018 endvidere været øgede engangsudgifter i forbindelse med medarbejdertilpasninger. Effekten af medarbejdertilpasningerne får dog først fuld effekt i Der er indenfor rammerne af økonomistyringsprincipperne udarbejdet handleplan for nedbringelse af merudgiften i årene 2019, 2020 og Der er for alle skoler og institutioner udarbejdet overførelsesanmodninger. Af bilag 3 fremgår overførselsanmodninger for overførelser indenfor overførselsadgangen, mens overførselsanmodninger udenfor overførelsesadgangen fremgår af bilag 4. Sektor Børne- og Familie På Sektor Børne- og Familie viser regnskabet et samlet mindreforbrug på 4,1 mio. kr., der foreslås overført til Mindreforbruget skyldes primært mindreudgifter på pulje vedrørende indsatsstrategien, PPR, Sundhedsplejen samt en række eksternt finansierede projekter, der er placeret i regi af PPR. De nævnte områder viser samlet mindreforbrug på 2,8 mio. kr., der alle foreslås overført til De øvrige 1,3 mio. kr. på myndighed er relateret til: 1. samlede merudgifter på 1,8 mio. kr. på tværs af anbringelsesområderne og det forebyggende område 2. mindreforbrug på 3,1 mio. kr. vedr. afgivet refusionstilsagn, hvor Ankestyrelsen har truffet afgørelse om betalingsforhold Ad. 1 Ved økonomirapport 2 var forventningen, at Sektoren ville overskride budgettet med samlet ca. 6 mio. kr. Merforbruget på Sektoren skyldes flere ting, men de primære grunde var, at der i 2018 har været flere anbringelser end budgetteret.

9 Bl.a. har der været en del spædbørnsanbringelser som led i tidlig indsats. Derudover har der været øgede udgifter til tabt arbejdsfortjeneste samt merudgifter til 2 dyre enkeltsager. Dette betød, at puljen til ikke kendte anbringelser på Børne- og Familieområdet blev fuldt ud udmøntet. Side 9. Der blev derfor med økonomirapport 2 iværksat en handleplan, der skulle sikre mest mulig budgetoverholdelse. Handleplanen indbefattede både igangsatte initiativer på Sektor Børne- og Familie og herunder bl.a. en analyse af tabt arbejdsfortjeneste samt budgettilførelse på samlet 3,8 mio. kr. fra Udvalgets øvrige Sektorer samt konto 6 til at bidrage til at håndtere budgetudfordringen på børne- og familieområdet. Efter budgettilførelsen var forventningen, at Børne- og familiesektoren ville afvige med ca. 2 mio. kr. Regnskabsresultatet viser, at merudgiften er nedbragt med 0,2 mio. kr. og håndtering af den resterende manko på 1,8 mio. kr. sker via mindreudgifter på 3,1 mio. kr. på afgivet refusionstilsagn. Ad. 2 På Sektoren har der været disponeret med samlet 3,1 mio. kr. til en række sager vedrørende afgivet refusionstilsagn, der har været i ankestyrelsen med henblik på afklaring af betalingsforhold. Ankestyrelsen traf i december 2018 afgørelse, der betød, at de disponerede midler blev frigivet og mindreudgiften på de 3,1 mio. kr. indgår derfor i regnskabet. Som det fremgår af ovenstående anvendes en andel af mindreudgiften til at håndtere den resterende manko på 1,8 mio. kr. på de øvrige anbringelsesområder samt forebyggende foranstaltninger. Der resterer herefter 1,3 mio. kr. Jævnfør økonomistyringsprincipperne er der ikke overførelsesadgang på det sociale område. Det foreslås imidlertid, at den resterende andel af mindreudgiften til tabt arbejdsfortjeneste på 1,3 mio. kr. alligevel overføres til 2019 til tabt arbejdsfortjeneste, idet de forventede effekter af handleplanen til håndtering af budgetudfordringen på tabt arbejdsfortjeneste ikke forventes at få fuldt gennemslag i Sektor Fritid På Sektor Fritid viser regnskabet en samlet mindreudgift på 1,9 mio. kr., hvoraf det foreslås, at 1,7 mio. kr. overføres til På de kommunale haller viser sig en samlet mindreudgift på 0,4 mio. kr., der skyldes forskydninger i igangværende renovering af Hirtshals Stadion samt forskydninger i afregninger på tværs af budgetår for Bredbånd Nord Arena samt Park Vendia. På de selvejende haller viser regnskabet en mindreudgift på 0,437

10 mio. kr., hvoraf 0,250 mio. kr. foreslås overført til 2019 begrundet i behov for at få revurderet haltilskudsmodellen som følge af besluttede besparelser på området. Side 10. På folkeoplysningsområdet viser regnskabet en mindreudgift på 0,9 mio. kr., hvoraf 0,5 mio. kr. er bundet i konkrete tilsagn, der udbetales på tværs af budgetår. Restbeløbet foreslås overført til 2019 til udarbejdelse og implementering af fritids- og folkeoplysningspolitik og ny tilskudsmodel. Anlæg Regnskab 2018 for anlæg under Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område afviger med et mindreforbrug på ca. 51 mio. kr., hvoraf 50,7 mio. kr. foreslås overført til De mest markante afvigelser på anlæg kan henføres til projekterne vedrørende ny skole og børnehus i Vrå, hvor der i 2018 er et mindreforbrug på 26,8 mio. kr. samt Hjørring Skolens ombygning til ADHD-klasser ved Bagterp Undervisningssted med 11,4 mio. kr. For begge projekter gælder, at byggearbejdet for alvor igangsættes i 2019, og de ikke forbrugte beløb overføres til På projektet vedrørende etablering af Emmersbæk Børnehave overføres et merforbrug på 3,2 mio. kr. Merudgiften skyldes fejl i byggeriet og merudgiften overføres til 2019, idet der på projektet afventer en afklaring i forhold til erstatningsomfang og restfinansiering af evt. kommunal andel. En samlet oversigt over anlægsoverførelserne fremgår af bilag nr. 5. Lovgrundlag BEK nr. 128 af 01/02/2019 (Bekendtgørelse om kommunens budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.) Principper for økonomistyring i Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

11 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Side 11. Bilag 1. Regnskabsbemærkninger 2018, Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2. Samlede driftsoverførelser til Specifikation overførelsesanmodninger decentrale institutioner indenfor overførelsesadgangen 4. Specifikation overførelsesanmodninger decentrale institutioner udenfor overførelsesadgangen 5. Samlede anlægsoverførelser til 2019 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tager regnskab 2018 til efterretning, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkender de i bilag 3 beskrevne overførelsesanmodninger indenfor overførelsesadgangen at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget træffer beslutning om, hvorvidt overførelsesanmodninger for afvigelser ud over overførelsesadgangen jf. bilag 4 videresendes til Økonomiudvalg og Byråd med henblik på godkendelse at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget i øvrigt overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at der vedrørende budgetoverførelser meddeles en udgiftsbevilling på 6,351 mio. kr. til Børne-, Fritids og Undervisningsudvalget i 2019 og at bevillingen udmøntes jf. bilag 2, at der meddeles en tillægsbevilling til anlægsrammen for Børne-, Fritidsog Undervisningsudvalget i budget 2019 til overførelse af uforbrugte rådighedsbeløb på samlet 50,706 mio. kr. og at bevillingen udmøntes jf. bilag 5. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte indstillingen.

12 Side A Ungestrategien positiv destination for den enkelte unge Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget skal behandle Koordineringsforums oplæg til lokalpolitisk forståelse af "Positiv Destination". Sagsfremstilling Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget og Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget besluttede i møde 7. januar 2019, at Koordineringsforum i møde 4. februar skulle udarbejde oplæg til lokalpolitisk forståelse af begrebet Positiv Destination til efterfølgende godkendelse i udvalgene. Koordineringsforum har udarbejdet nedenstående oplæg med henblik på udvalgenes behandling.

13 Alle unge skal have en positiv destination. Side 13. Det betyder, at hver enkelt ung skal have en drøm om "mit gode liv". Det betyder også, at de unge i forhold til den del af det gode liv, der vedrører job og uddannelse ved, hvilke næste skridt de skal tage for at bringe dem på rette vej. Den positive destination bliver således et rejsemål med indbyggede milepæle for den enkelte unge. Det bliver samtidig en målestok, som alle skole-, vejlednings-, virksomheds- og støtteindsatser kan vurderes i forhold til. Bringer denne indsats den unge tættere på sin positive destination? Alle job- og karrieremuligheder kan udgøre den positive destination og tilbyde det enkelte menneske et godt arbejdsliv. Drømme kan på en og samme tid være vilde og realistiske og drømme kan ændre sig over tid. Den lokale og nære virkelighed rummer steder, muligheder og mennesker, der kan understøtte den unge i at afsøge sine drømme i praksis. Unge skal tilbydes inspirerende, udfordrende og understøttende læring og praksisfaglig erfaring, der fremmer refleksion og indblik i egne interesser, motivation og ønsker og dermed den unges valgkompetencer. Gode valgkompetencer giver de bedste forudsætninger for at træffe afklarede og aktive valg - både i nutiden og i fremtiden, hvis drømmen ændrer sig undervejs. Sagen behandles parallelt i og Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

14 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Side 14. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkender Koordineringsforums oplæg til lokalpolitisk forståelse af "Positiv Destination" Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte oplægget som den overordnede målsætning for strategien.

15 Side Ø Orientering om satspuljeaftalerne for Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget orienteres om satspuljerne for Sagsfremstilling Satspuljeaftalerne indgås hvert efterår som et led i finanslovsforhandlingerne. Dog har man i forbindelse med Finansloven for 2019 opsagt aftalen fra 2015, hvilket betyder, at der fremadrettet ikke kommer flere satspuljeaftaler. Pengene i satspuljen stammer fra en årlig regulering af overførselsindkomsterne, der fastsættes ud fra årslønudviklingen på arbejdsmarkedet. Overstiger årslønudviklingen 2,0 procent, overføres op til 0,3 procent af reguleringen til satspuljen. Satspuljeaftalerne for indeholder en række initiativer, der har relevans for Børne- og Undervisningsforvaltningen. Nogle initiativer bliver udmøntet via ansøgningspuljer, vi som kommune kan søge. Nedenfor er de relevante initiativer kort beskrevet. Børne- og socialområdet: 1) Virksomme indsatser for udsatte børn og unge og deres familier: I Udviklings- og Investeringsprogrammets første år (2019) vil der indgå i alt fire indsatser. Initiativerne udmøntes i fire ansøgningspuljer, som kommunerne kan søge ind på: Målrettet støtte til forældre under anbringelsen (11 mio. kr.) Styrket familiebehandling i udsatte familier (22,6 mio.kr.) Styrket læringsmiljø for anbragte børn og unge (29,4 mio.kr.)

16 Stepping Stones til forældre, der har et barn med handicap (8,7 mio. kr.). har allerede besluttet at indføre dette koncept, og vil derfor søge puljen. Der afsættes desuden i alt 8,5 mio. kr. i til at styrke systematisk opfølgning i sagsbehandlingen på børne- og ungeområdet. Side 16. 2) Ro og stabilitet i anbringelsen: Stabilitet og tryghed er afgørende forudsætninger for at sikre udsatte børn og unge en god opvækst med gode fremtidsudsigter. Forslaget består af 8 delinitiativer, der samlet skal sikre mere stabilitet og tryghed i opvæksten for udsatte børn og unge og herunder også for børn og unge, som er anbragt uden for hjemmet: 1. Retningslinjer for at vurdere forældrekompetencer og barnets tilknytning til f.eks. plejefamilie: Det foreslås, at der udvikles nye og opdaterede retningslinjer for forældrekompetenceundersøgelser samt retningslinjer for at vurdere børns tilknytning til f.eks. plejefamilien eller familie og netværk. Der er ikke tale om nye sagsbehandlingsskridt, men retningslinjer for, hvordan undersøgelserne bør foregå. Hjørring Kommune er i den forbindelse i gang med at udarbejde et småbørnskoncept indeholdende forældrekompetenceundersøgelser. 2. Obligatorisk indberetning af forebyggende indsatser efter 11: Med initiativet gøres det obligatorisk for kommunerne at indberette 11- indsatser i serviceloven, så der tilvejebringes et mere retvisende billede af, hvilke og hvor mange indsatser kommunerne iværksætter. Hjørring Kommune registrerer det i dag i DUBU. 3. Kvalitetssikring af kommunernes indsats over for udsatte børn og unge: Det foreslås, at Ankestyrelsen iværksætter en ny type undersøgelse, som løbende skal følge den aktuelle udvikling i kvaliteten af sagsbehandlingen i kommunerne på centrale sagsbehandlingsskridt i sager på udsatte børnog ungeområdet. Ankestyrelsen er allerede i gang. 4. Forældrenes adgang til at få genoptaget sager om hjemgivelse ved anbringelse uden samtykke: Det foreslås, at serviceloven ændres, så kommunen får hjemmel til at afvise at behandle en anmodning fra forældremyndighedsindehaveren om hjemgivelse i sager om anbringelse uden samtykke inden for den fastsatte genbehandlingsfrist, hvis der ikke er sket væsentlige ændringer i forholdene hos forældrene eller barnet/den unge. Lovgivningsarbejdet er igangsat.

17 5. Gennemførelse af afgørelser om ændret anbringelsessted: Det foreslås på den baggrund, at servicelovens regler om fuldbyrdelse af afgørelser ændres, så kommunerne fremover får adgang til at kunne gennemtvinge at et barn flyttes fra ét anbringelsessted til et andet, når det i helt særlige tilfælde er nødvendigt af hensyn til barnets eller den unges bedste. afventer lovændringen. Side Adgang for Ankestyrelsen til at træffe afgørelse om samvær: Det foreslås, at serviceloven ændres, så Ankestyrelsens egendriftbeføjelse udvides, så Ankestyrelsen selv kan træffe afgørelse både om f.eks. barnets samvær med en tidligere plejefamilie, som barnet har en tæt tilknytning til og derfor må betragtes som en del af barnets netværk, samt om overvåget eller afbrydelse af samvær, f.eks. i sager om overgreb mod et barn eller en ung. afventer lovændringen. 7. Afskaffelse af reglerne om egenbetaling for anbragte børn og unge: Det foreslås derfor, at reglerne for anbragte børn og unges egenbetaling ændres, således at kommunerne ikke kan opkræve egenbetaling fra anbragte børn og unge, der har indtægter ved eget arbejde eller fra afkast af formue. har allerede indført dette og kræver ikke egenbetaling. 8. Sammenhængende valg af anbringelsessted og undervisningstilbud: For at mindske antallet af skoleskift og undervisningspauser for anbragte børn og unge tydeliggøres det i serviceloven, at den anbringende kommune skal prioritere og tage højde for valg af egnet undervisningstilbud. Overvejelserne om et egnet undervisningstilbud skal altså foretages allerede, når en anbringelse planlægges, og ikke først efter en anbringelse er sket. gør dette allerede. Der afsættes i alt 7,4 mio. kr. til initiativet i perioden og 0,6 mio. kr. årligt varigt derefter. Forslagene forventes fremsat i løbet af ) Styrkelse af forældres retssikkerhed i anbringelsessager: Der indføres et krav i serviceloven om, at der i en indstilling til børn og ungeudvalget om tvangsanbringelse altid skal indgå en vurdering af forældrenes kompetencer i forhold til at håndtere barnet og barnets evt. udfordringer. Derudover indføres der i serviceloven krav om, at hvis kommunen anvender en psykologisk undersøgelse af forældrene i forbindelse med udarbejdelsen af en børnefaglig undersøgelse, så skal der anvendes en autoriseret psykolog. Forslaget forventes at træde i kraft 1/

18 Der afsættes i alt 5,4 mio. kr. i perioden og derefter 1,8 mio. kr. årligt. Side ) Ét samlet familieretligt system Aftalen indebærer en grundlæggende ændring af det familieretlige system, hvor der med nedlæggelsen af Statsforvaltningen og oprettelse af en ny administrativ enhed, Familieretshuset, skabes nye rammer for samlede løsninger i ét system. Familierne skal fremover kun henvende sig ét sted uanset sagens indhold og mødes med en helhedsorienteret tilgang til deres uenigheder og udfordringer. Systemet skal tilpasse sig familiens behov og ikke omvendt, og vejen gennem systemet skal være gennemskuelig og forudsigelig for familien. Familieretshuset åbner den 1. april ) Obligatorisk læringstilbud til 1-årige børn i udsatte boligområder: Med lovforslaget indføres regler i dagtilbudsloven om obligatorisk læringstilbud 25 timer om ugen til børn i udsatte boligområder. Forældre kan få fritagelse, hvis de kan forestå en indsats, som står mål med det obligatoriske læringstilbud. Det vil være et krav til det nye obligatoriske læringstilbud, at børnene skal gennemgå målrettede forløb, som skal styrke deres dansksproglige kompetencer og generelle læringsparathed samt introducere børnene til danske traditioner og demokratiske normer og værdier. Der afsættes i alt 293,7 mio. kr. i perioden og 93,2 mio. kr. årligt varigt herefter til at finansiere indførelsen af obligatorisk læringstilbud til 1-årige børn i udsatte boligområder. har ifølge Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ingen udsatte boligområder, og er derfor ikke omfattet. Se bilag 1 om aftale på børne- og socialområdet. Sundhedsområdet: 1.25 En styrket indsats i PPR udvikling og implementering: Den pædagogiske psykologiske rådgivning (PPR) har ofte en stor og vigtig kontaktflade til både børn og unge samt deres familier, men også til involverede fagpersoner på tværs af enheder og sektorer. PPR er samtidig til stede i hele landet, men der er i dag variation i PPR s opgaver og organisering landet over. Fra flere fronter efterspørges det, at PPR s potentiale til at observere og reagere på børn og unge med psykisk mistrivsel eller psykiske lidelser/tegn herpå udnyttes bedre ved at styrke PPR s mulighed for at tilbyde lettere behandling.

19 Men der mangler dog viden om, hvad et lettere behandlingstilbud i PPR mest hensigtsmæssigt indebærer?, hvordan kvaliteten sikres?, og hvordan PPR s samspil med de involverede parter styrkes. Side 19. Derudover mangler der et overblik over kommunernes forskellige forudsætninger for at implementere lettere behandlingsopgaver i PPR. Satspuljepartierne er derfor enige om at afsætte midler til, at der først laves et fagligt arbejde for lettere behandlingstilbud i PPR, herunder en kortlægning af viden og praksis i dag. På baggrund af det faglige arbejde afsættes der en ramme til implementering af anbefalingerne fra arbejdet. Der afsættes derfor bl.a. en pulje på 19,3 mio. kr. i 2020, 39,3 mio. kr. i 2021 og 42,5 mio. kr. i 2022 til implementering af lettere behandlingstilbud i PPR, som kommuner kan søge på baggrund af det faglige arbejde. Puljen kan ansøges i 2020 og i Se bilag 2 for aftaleteksten om en styrket indsats i PPR. Principper for indsendelse af puljeansøgninger: Da ansøgningsfristerne ofte er meget korte, vil Børne- og Undervisningsforvaltningen søge puljerne ud fra de tidligere besluttede principper jf. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget d. 24. april Se principperne i bilag 3. Lovgrundlag Satspuljeaftalerne Økonomi De nævnte ansøgningspuljer søges såfremt det er relevant. Økonomien i de øvrige forslag bliver forhandlet efterfølgende. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

20 Side 20. Bilag 1. Aftale om satspuljen på børne- og socialområdet En styrket indsats i PPR - punkt Sundhedsområdet 3. Kriterier for puljeansøgninger Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen om satspuljeaftalen for tages til efterretning. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog orienteringen til efterretning.

21 Side S Frigivelse af anlægsmidler til etablering af legeplads ved Børne- og Ungehuset Lundergård Resumé På anlægsbudgettet i 2018 blev der afsat et rådighedsbeløb på 2,400 mio. kr. til inventar og legeplads ved Børne- og Ungehuset Lundergård. Der søges frigivet 1,000 mio. kr. af rådighedspuljen til etablering af legeplads ved institutionen. Sagsfremstilling Børne- og Ungehuset Lundergård er etableret i lejede bygninger ved BoVendia, der har lavet en totalrenovering af institutionens bygninger. Efter at have været genhuset, er institutionen nu flyttet ind i de nyrenoverede lokaler og planen er, at der til foråret skal etableres en ny legeplads, der kan bruges af både vuggestue, børnehave- og klubbørn. Legepladsen bliver opdelt med en afdeling til de små børn (vuggestue) og en afdeling til de større børn. Der er meget lidt fra institutionens gamle legeplads som kan genbruges, da legepladsen ikke er blevet renoveret i flere år, så der skal indkøbes nyt inventar til legepladsen samt etableres skur til legepladsredskaber. Derudover skal legepladsarealets underlag forberedes til fx. græs, asfaltbane og gummibelægning. Med vedtagelsen af Budget 2018, blev der afsat 2,400 mio. kr. til indkøb af inventar til de nyrenoverede lokaler samt til etablering af legeplads i forbindelse med genindflytning. Der blev i 2018 frigivet 1,400 mio. kr. til indkøb af inventar. De resterende 1,000 mio. kr. skal bruges til etablering af legeplads i foråret Sagen behandles i Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget den 4. marts, i Økonomiudvalget den 20. marts og i Byrådet den 27. marts Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse.

22 Økonomi Til etablering af legeplads ved Børne- og Ungehuset Lundergård, søges der en anlægsudgiftsbevilling på 1,000 mio. kr. fra rådighedspuljen til "Børne- og Ungehuset Lundergård, Inventar/legeplads mv.", på investeringsoversigten for Rådighedsbeløbet til projektet, er en del af anlægsoverførslen fra Side 22. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktionen indstiller, at Børne-, Fritids og Undervisningsudvalget indstiller til Økonomiudvalg og Byråd, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 1,000 mio. kr. til etablering af legeplads ved Børne- og Ungehuset Lundergård, at anlægsbevillingen finansieres ved frigivelse af det afsatte rådighedsbeløb på 1,000 mio. kr. til Børne- og Ungehuset Lundergård, Inventar/legeplads, som er en del af overførslen fra 2018, at anlægsarbejdet udbydes jf. Byrådets til enhver tid gældende beslutning om organisering, udbud og økonomistyring i forbindelse med anlægsopgaver og at forvaltningen bemyndiges til at indgå entreprisekontrakterne. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte indstillingen.

23 Side G Orientering om nyt Ungdomskriminalitetsnævn Resumé Børne- Fritids- og Undervisningsudvalget orienteres om det nye landsdækkende Ungdomskriminalitetsnævn. Formålet med orienteringen af udvalget er at beskrive de fremtidige samarbejdsog snitflader mellem, Sekretariatet for Ungdomskriminalitetsnævnet og Ungekriminalforsorgen. Sagsfremstilling Den 1. januar 2019 trådte lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet i kraft. Det betyder, at der etableres et nyt Ungdomskriminalitetsnævn, som skal træffe afgørelse om forbedringsforløb og straksreaktioner for børn og unge mellem år, der har begået alvorlig kriminalitet. Formålet med ordningen er ikke at idømme børn eller unge fængselsstraf eller lignende strafferetlige sanktioner men derimod, at der iværksættes sociale straks-reaktioner og forbedringsforløb fra samfundets side. Fokusområderne vil således være korte sagsfrister for alle involverede, standsning af fødekæden til den hårde kerne af unge, børn i risikozonen skal opleve en tidlig konsekvens, ensrettet og effektiv indsats i det forebyggende arbejde, implementering og opfølgning for alle børn og unge. Der nedsættes i hver af landets politikredse et Ungdomskriminalitetsnævn med 3 deltagere: formanden eller en næstformand, der er dommer et kommunalt ansat medlem med indsigt i særlig støtte til børn og unge (i Nordjylland er det en medarbejder fra Aalborg Kommune) samt et medlem ansat i politiet med indsigt i kriminalitetsforebyggelse. Nævnsmøderne vil for s vedkommende komme til at foregå i et lånt lokale hos Retten i Hjørring. Rigspolitiet stiller sekretariatsbistand til rådighed for Ungdomskriminalitetsnævnet (Ungdomskriminalitetsnævnets Sekretariat), der virker uafhængigt af politiets øvrige arbejde.

24 Sekretariatet har kontor i henholdsvis København, Aarhus og Fredericia og vil i løbet af foråret 2019 også åbne et kontor i Næstved. s samarbejde med sekretariatet vil primært foregå med hovedfilialen i Aarhus. Side 24. Kommunerne har bl.a. ansvar for at indbringe sagerne for Ungdomskriminalitetsnævnet og bidrage til sagernes oplysning, herunder ved at udarbejde en ungefaglig undersøgelse og indstilling til foranstaltning inden for 3 uger fra modtagelse af sagen. Den kommune, der har afgivet indstilling til nævnet i en sag, skal deltage i nævnsmødet og forelægge sagen for nævnet. Kommunerne og Ungdomskriminalitetsnævnets Sekretariat vil få et tæt samarbejde om de sager, der skal behandles i nævnet, og der er derfor allerede besluttet - og der vil fremadrettet blive gennemført - en række aktiviteter i form af informationsmøder m.v., som skal støtte op om dette samarbejde. Kommunerne vil efter fastsættelse af en foranstaltning i Ungdomskriminalitetsnævnet være ansvarlig for at iværksætte de konkrete reaktioner (straksreaktioner eller forbedringsforløb) og herunder indgå i et tæt samarbejde med Ungekriminalforsorgen i den opfølgende indsats overfor barnet/den unge. Dette bl.a. i form af det personrettede tilsyn og ved deltagelse i tilsynsmøder, hvor der sammen med Ungekriminalforsorgen bl.a. følges op på, om barnet/den unge følger den foranstaltning, der er fastsat af Ungdomskriminalitetsnævnet. Hvis kommunen ikke iværksætter reaktionerne, kan Ungdomskriminalitetsnævnet pålægge kommunen at gennemføre afgørelsen inden for en given tidsfrist. Nævnets sekretariat vurderer skønsmæssigt på baggrund af tidligere tal, at der for s vedkommende vil være tale om ca. 5 sager årligt. Lovgrundlag Lov nr af 27. december 2018 om bekæmpelse af ungdomskriminalitet, samt 146 i Lov om social service (ungetilsynet)

25 Økonomi Der vil blive tilført DUT- midler, men aftalen herom er afhængig af forhandling mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi, hvorfor beløbet på nuværende tidspunkt er ukendt. Side 25. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Opgaven løses inden for de eksisterende personalemæssige ressourcer i forhold til juridisk bistand og børne og ungefaglig vurdering. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog orienteringen til efterretning.

26 Side G Orientering fra formanden Intet G Orientering fra medlemmerne Mette Jensen (C) spurgte ind til beredskabsplaner for skolerne G Forvaltningen orienterer Forvaltningen orienterede om KL s socialpolitiske forum den 9. og 10. maj 2019.

27 Side 27. Underskrifter Mai-Britt Beith Sven Bertelsen Tim Jensen Ole Ørnbøl Chelina Bagger Mehrsad Sadjadi Bjarne Mølgaard Svenning Christensen Mette Jensen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget

Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mio. kr. Vedtaget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret budget Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Heraf overføres til

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:10 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 30. marts 2018 forventes et for Børne-, Fritids- og samlet

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget:

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 Resultat af trykprøvning af den demografiregulering,

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

ØKONOMIRAPPORT 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018

ØKONOMIRAPPORT 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 ØKONOMIRAPPORT 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Side Fagudvalgenes sagsfremstillinger: Økonomiudvalget... 1 Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget... 3 Teknik- og Miljøudvalget.....7 Børne-, Fritids-

Læs mere

Q & A Ungdomskriminalitetsreformen/Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet

Q & A Ungdomskriminalitetsreformen/Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Q & A Ungdomskriminalitetsreformen/Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Ungdomskriminalitetsnævnet SPØRGAMÅL Hvad er nævnets rolle? Hvor er nævnet forankret organisatorisk? Hvem sidder i nævnet? SVAR

Læs mere

Børne- Skole og Uddannelsesudvalget

Børne- Skole og Uddannelsesudvalget Børne- Skole og Uddannelsesudvalget Børne- Skole og Uddannelsesudvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Justering praktisk pædagogisk støtte

Justering praktisk pædagogisk støtte Justering praktisk pædagogisk støtte Serviceudgift Børne- og Familie Forebyggende foranstaltninger Kontonr.: 5212000509 Budget ændring 0,000 0,000-1,441-2,016 Nedjustering af rammen til praktisk pædagogisk

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14.55 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Anlægsopfølgning ØK2 2018 Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 I mio. kr. Overførsel til 2018 Korr. Budget Frigivet Forbrug pr. 30. sept. 2018 Forv. Forbrug Forv. rest korr. Forv. overførsel til 2019 Afvigelse

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Bemærkninger til udkast til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet

Bemærkninger til udkast til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Bemærkninger til udkast til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Ifølge udkastet til forslag til lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet skal der oprettes et Ungdomskriminalitetsnævn,

Læs mere

60-børnstilskud og højere normering

60-børnstilskud og højere normering 60-børnstilskud og højere normering Dagtilbud Kontonr.: 5100111006 Budget ændring -0,727-0,727-0,727-0,727 Regulering af 60-børnstilskud medfører samlet mindreudgift på 0,726 mio. kr. Med budgettet for

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

KIL. Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal København K. Sendt pr. mail til riwasm.dk

KIL. Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal København K. Sendt pr. mail til riwasm.dk KIL Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt pr. mail til riwasm.dk KL's bemærkninger til høring over udkast til forslag om ændring af lov om social service (Ro og stabilitet

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:25 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 3 for perioden 1. januar 30. september 2016 viser en samlet forventet afvigelse på 46,1 mio. kr. i mindreforbrug.

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:45 Mødested: Nordvestskolen i

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Dagsordenpunkt. Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget Beslutning Gennemgang af sagen Det endelige regnskab 2015 for Børne- og Undervisningsudvalgets område er nu

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Dagsordenpunkt. Regnskab 2016 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Regnskab 2016 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Regnskab 2016 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen Det endelige regnskab 2016 for Børne- og Undervisningsudvalgets område

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen:

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen: Bilag 2 Hovedpunkter i anbringelsesreformen: 1. Tidlig og sammenhængende indsats. Forebyggelse og en tidlig indsats er af afgørende betydning for at sikre udsatte børn og unge en god opvækst. Anbringelsesreformen

Læs mere

Velkommen! Informationsmøde om ansøgningspuljer på anbringelsesområdet. Tirsdag d. 10. september 2019

Velkommen! Informationsmøde om ansøgningspuljer på anbringelsesområdet. Tirsdag d. 10. september 2019 Velkommen! Informationsmøde om ansøgningspuljer på anbringelsesområdet Tirsdag d. 10. september 2019 Rammerne for udviklings- og investerings programmet på børne- og ungeområdet I daglige tale kaldet BUIP

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Halvårsregnskab 2017 August 2017

Halvårsregnskab 2017 August 2017 Halvårs August Indledning Hermed aflægges Hjørring Kommunes halvårs for. Indholdsfortegnelse Afsnit Side Regnskabsopgørelse og analyse 2 Regnskabsoversigt og bemærkninger på sektorniveau 4 Kommuneoplysninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Ledelsestilsyn Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Udvælgelse af sager til ledelsesmæssig revision... 3 Kontrollen gennemførelse

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. juni 2016 viser en samlet forventet afvigelse på 30,5 mio. kr. i mindreforbrug.

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vi forventer resultat tæt på 0 kr. i afvigelse. særlige behov ungeområde

Læs mere

Forvaltningen foreslår, at denne opsøgende indsats i forhold til forældrene sker inden for rammerne af allerede eksisterende aktiviteter.

Forvaltningen foreslår, at denne opsøgende indsats i forhold til forældrene sker inden for rammerne af allerede eksisterende aktiviteter. Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3039480 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk Obligatorisk læringstilbud til 1-årige børn i udsatte boligområder 13. februar 2019 I dette

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 018. Orientering fra formanden... 29 019. Orientering fra administrationen...

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18.

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18. Beretning 2010 for politikområderne: Kultur og Fritid Børn-, Unge- og Sundhedsudgifter Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion): (i 1000 kr.) Oprindeligt Regnskab opr. Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget

Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget HJØRRING KOMMUNE REGNSKAB Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Mio. kr. Vedtaget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Regnskab Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2017 Undervisning 574,936-10,841

Læs mere

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Indledning Alle børn og unge i Glostup skal have mulighed for at blive i stand til at mestre deres liv og udfolde deres potentialer. Med den sammenhængende

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget

Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Mio. kr. Vedtaget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Regnskab Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2018 Undervisning 552,158 27,938 580,095 567,649-12,446-12,281

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Budgetrevision 4 Oktober Holbæk Kommune Hele organisationen arbejder fortsat på at mindske forbruget med 35 mio.kr. og sikre, at der overføres omkring 64 mio.kr.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger Bevillingsområde 30.46 Forebyggelse/anbringelse af børn og unge uden for hjemmet Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse

Læs mere

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde.

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Svendborg Kommune Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Børn, Unge, Kultur og Fritid Familie og Uddannelse Centrumpladsen 7, 1. sal 5700 Svendborg

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Initiativ 1 Obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder

Initiativ 1 Obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder Initiativ 1 Obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder Titel Forslagets formål Obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder For mange børn i udsatte boligområder lever

Læs mere

Familie. Børn & Familieudvalget Regnskab Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Årets forløb kort fortalt

Familie. Børn & Familieudvalget Regnskab Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Årets forløb kort fortalt Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Rammebelagt område: Specialbørnehaver Anbringelsesområdet Egne forebyggende foranstaltninger Private forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn.

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Bemærk: Dette forslag er udarbejdet på baggrund af den nye lovgivning pr. 1.1.2011, den såkaldte

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2017:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var på 228,5

Læs mere

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680 Økonomiudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Korrigeret budget Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Regnskab afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Heraf forventes overført

Læs mere