OPLÆG VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE LOKALISERING AF VESTHIMMERLANDS VAND INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning Baggrund 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPLÆG VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE LOKALISERING AF VESTHIMMERLANDS VAND INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 1.1 Baggrund 2"

Transkript

1 VESTHIMMERLANDS VAND OPLÆG VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE LOKALISERING AF VESTHIMMERLANDS VAND ADRESSE COWI A/S Visionsvej Aalborg TLF FAX WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning Baggrund 2 2 Vesthimmerlands Vand i dag Organisation og opgavevaretagelse 3 3 Centrale forhold vedrørende den fremtidige fysiske placering Nærhed og tilgængelighed for centrale samarbejdspartnere, leverandører og brugere Nærhed og tilgængelighed i forhold til egne lednings- og renseanlæg mv Tilgængelighed for medarbejderne Synlighed som et selvstændigt og uafhængigt selskab Opsummering 6 4 Overvejelser vedrørende alternative løsninger 7 1 Indledning Vesthimmerlands Vand er et selvstændigt forsyningsselskab I Vesthimmerlands Kommune. Selskabet blev dannet som vandforsyningsselskab i 2010 som følge af vedtagelsen af vandsektorloven. Selskabet leverer drikkevand til dele af de tidligere Aars og Farsø kommuner og aftager og renser spildevand fra hele Vesthimmerlands Kommune. Organisationen PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. 2 VERSION 1.0 UDGIVELSESDATO 5. september 2014 UDARBEJDET pos KONTROLLERET stlf GODKENDT pos

2 2/7 OPLÆG VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE LOKALISERING AF VESTHIMMERLANDS VAND har i alt ca. 21 medarbejdere og administrationen har i dag hjemme i lejede lokaler i Farsø, ejet af Vesthimmerland Kommune. Efter fire års drift som selvstændigt selskab, kan flere faktorer medvirke til at overveje den fremtidige profil for Vesthimmerlands Vand som organisation og som arbejdsplads. Dette notat er udarbejdet af COWI A/S på foranledning af Vesthimmerlands Vand, som oplæg til overvejelse af eventuelle fremtidige ændringer vedrørende fysiske forhold for administrationen ved Vesthimmerlands Vand. Notatet vurderer principper for en fremtidig kontorløsning, herunder hvor i kommunen dette bedst løses. Notatet peger ikke på forslag til konkrete bygningsmæssige løsninger. 1.1 Baggrund Anledningen til at overveje ændringer for kontorlokaler ved Vesthimmerlands Vand er henvendelser fra flere medarbejdere til ledelsen, vedrørende problemer med arbejdsmiljøet i de nuværende kontorlokaler på Th. Eriksensvej i Farsø. Bemærkningerne fra medarbejderne omhandler dels problemer med indeklimaet, det vil sige muligheden for regulering af temperatur og effektiv udluftning i de nuværende lokaler, dels problemer med støj/akustik, som især kan henføres til klinkegulvet på gangarealerne langs kontorerne. I en netop gennemført APV er problemerne beskrevet nærmere. Selvom de problemstillinger, som medarbejderne peger på ikke er akutte, så må det alligevel vurderes som forhold der bør tages alvorligt, hvis Vesthimmerlands Vand også på længere sigt skal betragtes som en attraktiv arbejdsplads for medarbejderne. Ud over de arbejdsmiljømæssige forhold, giver en række andre forhold også anledning til at overveje, hvordan administrationen for Vesthimmerlands Vand i fremtiden skal bo. Det drejer sig om en relationerne de centrale samarbejdspartnere, drift af selskabets anlæg og installationer, medarbejderrekruttering og selskabets offentlige og selvstændige profil i fremtiden. 2 Vesthimmerlands Vand i dag I forbindelse med dannelsen af Vesthimmerlands Vand i 2010 blev det besluttet at selskabet lejer sig ind i lokaler i administrationsbygningen i Farsø i underetagen ud mod Røjbækvej. Selskabet råder over et antal kontorer til medarbejdere og ledelse, hvorimod mødelokaler, kantinefaciliteter mv. deles med den kommunale administration. I lejeaftalen med kommunen er aftalt en leje for adgang til fællesarealer, herunder kantine, mødelokaler mv. Kontorinventaret tilhører også Vesthimmerlands Kommune og der betales en særskilt leje af dette. I administrationsbygningen i Farsø bor også teknik- og miljøforvaltningen, som var den forvaltning, som aktiviteterne i Vesthimmerlands Vand tilhørte, før dannelsen af forsyningsselskabet.

3 OPLÆG VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE LOKALISERING AF VESTHIMMERLANDS VAND 3/7 2.1 Organisation og opgavevaretagelse Vesthimmerlands Vand har i alt 21 medarbejdere, heraf sidder 8 medarbejdere i administrationen på Th. Eriksensvej og 13 medarbejdere varetager driften på selskabets anlæg. Fra administrationen varetages ledelsesopgaver, kundekontakt, betalinger og regnskab, projektledelse på renoverings- og udbygningsopgaver og kontakt til centrale samarbejdspartnere. Driftsmedarbejderne har mødested på rensningsanlæggene og hver medarbejder har et anlæg som sin primære arbejdsplads, men medarbejderne varetager i øvrigt arbejdsfunktionerne på alle anlæg i fællesskab. 3 Centrale forhold vedrørende den fremtidige fysiske placering Konstateringen af de arbejdsmiljømæssige problemstillinger er en anledning til at overveje situationen med hensyn til fremtiden for placeringen af administrationen for Vesthimmerlands Vand. En vurdering af en egnet løsning for et fremtidigt kontor bør tage udgangspunkt i undersøgelsen af de forhold, som er vigtige for selskabets drift og udvikling på både kort og på lang sigt. COWI har undersøgt følgende centrale forhold: Nærhed og tilgængelighed for centrale samarbejdspartnere, leverandører og brugere Nærhed og tilgængelighed i forhold til egne lednings- og renseanlæg mv. Tilgængelighed for medarbejderne både nuværende medarbejdere og i forhold til rekruttering af medarbejdere på længere sigt Synlighed som et selvstændigt og uafhængigt selskab. Nedenfor er forholdene beskrevet nærmere. 3.1 Nærhed og tilgængelighed for centrale samarbejdspartnere, leverandører og brugere En gennemgang af Vesthimmerlands Vands primære samarbejdspartnere viser at placeringen i Farsø er ideel ud fra en betragtning om nærhed til teknik- og miljøforvaltningen i Vesthimmerland Kommune, som er myndighed for vandforsyning mv. Blandt selskabets øvrige centrale samarbejdspartnere er blandt andet kommunens overordnede ledelse og den overordnede planlægningsfunktion, som er beliggende i Aars.

4 4/7 OPLÆG VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE LOKALISERING AF VESTHIMMERLANDS VAND Øvrige centrale samarbejdspartnere er: Naturstyrelsen i Aalborg: Jævnligt med Styrelsens afdeling i Aalborg miljøkontrol og opfølgning selskabets projekter DANVA, Skanderborg: Vandsektorens brancheorganisation: Møder, kurser mv. DHI Aarhus, rådgiver og forskningscenter for vand og klima: Møder, kurser mv. Entreprenører, p.t. oftest 5-6 forskellige fra Aars, Hornum, Viborg, Løgstør: Løbende opfølgning på igangværende projekter både hos Vesthimmerlands Vand og på igangværende projekter Rådgivere, p.t. 5 6 rådgivere fra Aalborg, Viborg og Aarhus: Løbende møder om igangværende og planlagte projekter både hos Vesthimmerlands Vand og på igangværende projekter Erfaringsnetværk mellem Vesthimmerlands Vand, Rebild forsyning i Skørping, Mariagerfjord Vand, Hadsund, Energi Viborg, Viborg, Jammerbugt Forsyning, Pandrup. Endelig har selskabet af og til personlige henvendelser fra private forbrugere, som har spørgsmål eller behov for hjælp vedrørende enten betaling eller er berørt af selskabets projekter. Gennemgangen af selskabets samarbejdsflader viser, at samarbejdsfladerne med parterne er spredt på en række forskellige aktører med forskellige geografiske lokaliseringer. Placeringen i Farsø giver stor nærhed til teknik- og miljøforvaltningen, som er den primære myndighed for Vesthimmerlands Vands aktiviteter. Til gengæld er afstanden til samarbejdspartnere i især Aalborg, Aarhus og Skanderborg relativt stor fra den nuværende lokalisering i Farsø, men relationerne er mindre hyppige. Det kan derfor være vanskeligt at opgøre de præcise konsekvenser, i form af tidsbesparelser mv. i forbindelse med en anden lokalisering. 3.2 Nærhed og tilgængelighed i forhold til egne lednings- og renseanlæg mv. Rensningsanlæggene er de af selskabets anlæg, som kræver størst bevågenhed fra selskabets medarbejdere og det er der, at driftsmedarbejderne har deres primære arbejdsplads. Som en relativt lille organisation er det vigtigt for Vesthimmerlands Vand at bevare størst mulig nærhed mellem driftspersonale og administration. Nærheden styrker kommunikationen og videndeling mellem medarbejderne og øger effektiviteten. Derfor bør det tilstræbes, at administrationen er placeret centralt i forhold til rensningsanlæggene. Driftsopgaverne forbundet med vandværkerne vurderes at være begrænsede, hvorfor en lokalisering i forhold til dem har mindre betydning.

5 OPLÆG VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE LOKALISERING AF VESTHIMMERLANDS VAND 5/7 Rensningsanlæggene er beliggende i Gedsted, Aalestrup, Stistrup, Aars og Løgstør. Da anlæggene i Aalestrup og Gedsted ventes nedlagt i løbet af en årrække, vil de resterende anlæg i Aars, Stistrup og Løgstør være beliggende i den centrale og nordlige del af kommunen. Dette taler for at selskabets administration bør have en lokalisering centralt i kommunen med god adgang til både Stistrup, Aars og Løgstør. I denne sammenhæng vil være en lokalisering i Aars være et naturligt valg. 3.3 Tilgængelighed for medarbejderne Medarbejderne er selskabets centrale ressource og muligheden for at fastholde og tiltrække medarbejdere med de rette kompetencer er afgørende for at opretholde Vesthimmerlands Vand som en kompetent og professionel organisation. I dag har medarbejderne i administrationen bopæl i Aars (3 medarbejdere) og i Gedsted, Løgstør, Flejsborg, Farsø og Aalborg (en i hver af byerne). Der er således en klar overvægt af medarbejdere, for hvem en lokalisering i eksempelvis Aars ville begrænse transporttiden mellem hjem og arbejdsplads. To medarbejdere vil få længere til deres arbejdsplads med en lokalisering i Aars. For én medarbejder vil afstanden være næsten den samme. På længere sigt må det antages, at den geografiske placering af arbejdspladsen kan spille en større rolle for medarbejderrekrutteringen. Medarbejdere med enten teknikeruddannelse, ingeniøruddannelse eller anden relevant akademisk uddannelse vil oftere være bosiddende i uddannelsesbyen oftest i Aalborg. Flere analyser af beskæftigelsen for især ingeniører peger på rekrutteringsproblemer inden for får år, også for medarbejdere med kompetencer inden for vand, klima og miljøspørgsmål. Det betyder stigende konkurrence om den kompetente arbejdskraft. I en sådan situation vil placeringen af selskabets administration i vestlige del af kommunen kunne være en barriere for rekrutterning af kvalificerede medarbejdere. Selvom de egentlige afstande kan synes begrænsede, så kan det være en barriere for medarbejdere med daglige familieforpligtelser. Lokaliseringen i Farsø betyder transport i bil fra Aalborg på ca. 58 km/45 minutter, mod eksempelvis 42km/31 minutter til Aars 1. Ved brug af kollektiv trafik er transporttiden 1,02 time til Farsø mod 46 minutter til eksempelvis Aars Synlighed som et selvstændigt og uafhængigt selskab Et vigtigt element i vedtagelsen af vandsektorloven i 2009 var adskillelse mellem myndighed og drift det vil sige selskabsgørelse af de kommunale vand- og spil- 1 Opslag Krak ruteplan, Aalborg centrum til Farsø centrum og Aars centrum. 2 Opslag Rejseplanen.dk, Aalborg Busterminal til hhv. Farsø Busterminal og Aars Busterminal, afgang fra Aalborg kl

6 6/7 OPLÆG VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE LOKALISERING AF VESTHIMMERLANDS VAND devandsforsyninger. Evalueringen af vandsektorloven, som blev offentliggjort af Miljøministeriet i marts 2014 peger på, at der fortsat er et stort behov for at have opmærksomheden rettet mod en klar adskillelse af myndigheds- og forsyningsrollen, for at sikre sig mod sammenblanding af interesser særligt da selskaberne er kommunalt ejede. Da Vesthimmerlands Vand lejer sine administrationslokaler hos Vesthimmerlands Kommune og bor sammen med den kommunale forvaltning, som varetager myndighedsopgaven over for Vesthimmerlands Vand, kan denne rollefordeling fremtræde uklar. Den manglende klarhed som et selvstændigt selskab giver sig udtryk i flere forhold: Vesthimmerlands Vand fremstår ikke som et selvstændigt selskab med en egen og selvstændig profil. Placeringen i kommunale lokaler betyder, at selskabet ikke har en klar identitet som selvstændig arbejdsplads og et selvstændigt selskab. Dette kan have negativ betydning for oplevelsen af selskabet som en attraktiv og interessant arbejdsplads. Den funktionelle adskillelse mellem kommune og selskab fremstår heller ikke klart, idet samlokaliseringen ikke sender et klart signal om to forskellige enheder med adskilte roller. Bofællesskabet kan også i dagligdagen betyde en række uhensigtsmæssige situationer. De medarbejdere, som ofte tidligere var kolleger, har nu adskilte roller i den type sager, som tidligere blev løst i fællesskab. Det kan betyde at kommunikationen mellem parterne bliver vanskelig eller opleves som kunstig, enten fordi man "glemmer" rollefordelingen og dermed ikke opretholder den påkrævede adskillelse eller at kommunikation, som af forvaltningsmæssige årsager skal være skriftlig, ikke bliver det. Brugen af fælles mødelokaler, kantine mv. medvirker til at forstærke dette problem. Løsningen på denne udfordring kræver ikke nødvendigvis at selskabet skal placere sin administration i en bestemt by, men stiller krav om placering i egne lokaler. 3.5 Opsummering COWIs vurdering af de centrale forhold som bør overvejes med hensyn til fremtiden for placeringen af administrationen for Vesthimmerlands Vand, kan opsummeres i vurderingsskemaet som vist nedenfor. I skemaet er egnetheden af den geografiske placering af administrationen vurderet i forhold til de fire hovedbyer i Vesthimmerlands Kommune.

7 OPLÆG VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE LOKALISERING AF VESTHIMMERLANDS VAND 7/7 Løgstør Aars Farsø Aalestrup Nærhed/tilgængelighed for samarbejdspartnere X X Nærhed/tilgængelighed i forhold til egne anlæg Tilgængelighed for medarbejdere X X Synlighed, selvstændighed, uafhængighed X X (X) X COWIs anbefaling er at synlighed, selvstændighed og uafhængighed har afgørende betydning for selskabet, hvilket taler for at etablere sig i selvstændige lokaler uafhængig af kommunen. Dernæst er det afgørende at selskabets lokaler lever op til moderne standarder for kontorindretning samt at selskabets domicil i øvrigt er synligt og tilgængeligt i gadebilledet. Derudover kan det overvejes, om det fremtidige domicil skal være tilgængeligt over for kunderne i form at en egentlig åben kundeservicefunktion. Med hensyn til den fysiske placering af det fremtidige domicil, peger analysen på en placering i Aars. Fordelene vil udmønte sig i sparet transporttid til/fra egne anlæg samt i forhold til samarbejdspartnere. Endvidere vil en placering i Aars frem for en fortsat placering i Farsø understrege uafhængigheden af myndigheden. 4 Overvejelser vedrørende alternative løsninger Dette notat vurderer nogle geografiske principper for en hensigtsmæssig fremtidig kontorløsning for Vesthimmerlands Vand. Ønsker selskabet at gå videre med overvejelserne for en alternativ løsning, vil de næste skrift blandt andet omfatte følgende overvejelser: Ønsker man selv at eje sin administrationsbygning i fremtiden, eller vil det være en fordel at være lejer? Kan der være fordele ved at indgå i et bygningsfællesskab? For eksempel med fælles mødelokaler og kantine Hvordan sikres selskabets egen profil/selvstændighed i et eventuelt bygningsfælleskab? Afsøgning af en række konkrete muligheder, hvor ovenstående forhold indgår i overvejelserne, kan være det næste naturlige skridt.

NYT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Dagligvarehandlen i Rønne 2. 3 Forbrugsforhold i Rønne Øst 2

NYT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Dagligvarehandlen i Rønne 2. 3 Forbrugsforhold i Rønne Øst 2 REMA 1000 NYT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Dagligvarehandlen i Rønne 2

Læs mere

Strategiplan 2010 2013

Strategiplan 2010 2013 Strategiplan 2010 1. Kunden i centrum Fredensborg Forsyning A/S har som primær opgave at forsyne kunderne inden for vores tre områder: Vandforsyning Spildevand Affald Det gør vi gennem en teknisk kvalificeret

Læs mere

TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN

TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TILBUD 1 Baggrund Stevns Kommune har i 2008 fået udarbejdet

Læs mere

Akademikere pendler modstrøms - fra metropolerne

Akademikere pendler modstrøms - fra metropolerne Akademikere pendler modstrøms - fra metropolerne ud i oplandet D en 26. juni 2014 Mens det for en del yder- og landkommuner kan være en udfordring at tiltrække nye borgere generelt, kan det være en særlig

Læs mere

INDHOLD ØSTJYSK VÅBENHANDEL A/S - VURDERING AF DETAILHANDELSMÆSSIGE KONSEKVENSER. 1 Indledning. 2 Østjysk Våbenhandel A/S - præsentation

INDHOLD ØSTJYSK VÅBENHANDEL A/S - VURDERING AF DETAILHANDELSMÆSSIGE KONSEKVENSER. 1 Indledning. 2 Østjysk Våbenhandel A/S - præsentation HEDENSTED KOMMUNE ØSTJYSK VÅBENHANDEL A/S - VURDERING AF DETAILHANDELSMÆSSIGE KONSEKVENSER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BILAG 1 INDHOLD

Læs mere

Forretningsudvikling og forsyning

Forretningsudvikling og forsyning Forretningsudvikling og forsyning 1 Agenda Frederiksberg Forsyning Hvorfor forretningsudvikling? Forretningsudviklings miljø Resultater Den der ikke er under udvikling, er under afvikling 2 Frederiksberg

Læs mere

KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 1 Sammenfatning 2. 2 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 4

KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 1 Sammenfatning 2. 2 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 4 REGION HOVEDSTADEN KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk LOKALISERING VED PRØVESTENSCENTRET

Læs mere

Vesthimmerlands Vand - Spildevands- og drikkevandsforsyning

Vesthimmerlands Vand - Spildevands- og drikkevandsforsyning Referat fra bestyrelsesmøde i Vesthimmerlands Vand A/S. Mandag den 12. juni 2017 kl. 14.00 i Farsø. Vesthimmerlands Vand - Spildevands- og drikkevandsforsyning Deltagere: Kirsten Moesgaard Annette Vahlgreen

Læs mere

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 RANDERS KOMMUNE HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Randers Kommune har gennem flere år haft

Læs mere

NY DAGLIGVAREBUTIK I KOLDING

NY DAGLIGVAREBUTIK I KOLDING JANUAR 2015 INNOVATER NY DAGLIGVAREBUTIK I KOLDING OPLANDSANALYSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2015 INNOVATER NY DAGLIGVAREBUTIK

Læs mere

Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel. Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder

Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel. Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder Kort om Aarhus Vand A/S o o o o o Aarhus Vand er et aktieselskab

Læs mere

FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING

FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING Præsentation ved Danske Vandværkers konference: Regulering af drikkevandet på Christiansborg den 21. februar 2018 KENDER I FRI? BRANCHEORGANISATION

Læs mere

VANDNYT. Udkast til afgørelser Gruppe 1 a + b 16. august 30. august 13. september Gruppe 2a + 23. august 6. september 20.

VANDNYT. Udkast til afgørelser Gruppe 1 a + b 16. august 30. august 13. september Gruppe 2a + 23. august 6. september 20. 19. april 2013 VANDNYT Udsendelse af prislofter for 2014 eller perioden 2013-2016 Forsyningssekretariatet er påbegyndt arbejdet med at lave udkast til prislofter for de ca. 325 vand- og spildevandsforsyninger,

Læs mere

Beskæftigelsesmæssige konsekvenser af infrastrukturinvesteringer i Østdanmark

Beskæftigelsesmæssige konsekvenser af infrastrukturinvesteringer i Østdanmark Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsesmæssige konsekvenser af infrastrukturinvesteringer i Østdanmark April 2011 1 Sammenfatning I dette notat sammenfattes analysens overordnede resultater

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA notat Emne: Lovgrundlag for energiproduktion i vandsektoren Modtagere: Alle Udarbejdet af: DANVA jpl Dato: 28. september 2012. Lovgrundlaget for energiproduktion

Læs mere

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Velkommen til strategi 2024! Hvem er vi Jeg er meget stolt over at præsentere Morsø Forsynings strategi 2024. Denne strategi er fremkommet, blandt andet,

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET MAJ 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET MILJØRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand FORSYNINGSSEKRETARIATET JUNI 2014 VERSION 1

Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand FORSYNINGSSEKRETARIATET JUNI 2014 VERSION 1 Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand FORSYNINGSSEKRETARIATET JUNI 2014 VERSION 1 Indholdsfortegnelse Begrundelse for tillægget Udregning af tillægget 2.1 Afskrivninger...

Læs mere

Byggeselskab Mogens de Linde

Byggeselskab Mogens de Linde QR kode haslegaarden bygning b og c 5.102 Byggeselskab Mogens de Linde Sag 05.102 Haslegaarden Haslegaardsvej 8-10, Bygning B, 8210 Århus V lokaler udlejes 1564 m 2 Byggeselskab Mogens de Linde - Ringgade

Læs mere

1 Baggrund for notatet. 2 Metode til kortlægning af ungdomsboliger VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for notatet. 2 Metode til kortlægning af ungdomsboliger VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT HJØRRING KOMMUNE UNGDOMSBOLIGANALYSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund for notatet 1 2 Metode til kortlægning af ungdomsboliger

Læs mere

Vesthimmerlands Vand - Spildevands- og drikkevandsforsyning

Vesthimmerlands Vand - Spildevands- og drikkevandsforsyning Vesthimmerlands Vand - Spildevands- og drikkevandsforsyning Referat fra bestyrelsesmøde i Vesthimmerlands Vand A/S. Tirsdag den 9. juni 2015 kl. 14.00 hos Vesthimmerlands Vand A/S, Th. Eriksens Vej 28,

Læs mere

Underretningsanalyse. Vesthimmerlands Kommune Familieafdelingen. November 2018

Underretningsanalyse. Vesthimmerlands Kommune Familieafdelingen. November 2018 Underretningsanalyse Vesthimmerlands Kommune Familieafdelingen November 2018 Indhold Indledning... 3 Opsamling... 5 Fordelingen af underretninger efter 152, 153, 154... 6 Gengangere på tværs af perioderne...

Læs mere

REDEGØRELSE VEDR.: INDHOLDSFORTEGNELSE. Aalborg Kommune. Vadum Skole

REDEGØRELSE VEDR.: INDHOLDSFORTEGNELSE. Aalborg Kommune. Vadum Skole Aalborg Kommune Vadum Skole REDEGØRELSE VEDR.: ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Påbud om at forbedre indeklima mht. luftkvalitet og

Læs mere

Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand 2014

Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand 2014 Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand 2014 FORSYNINGSSEKRETARIATET OKTOBER 2013 Indholdsfortegnelse Begrundelse for tillægget Udregning af tillægget 2.1 Afskrivninger...

Læs mere

Redegørelse April 2014 om Program for intern overvågning 2013

Redegørelse April 2014 om Program for intern overvågning 2013 Redegørelse April 2014 om Program for intern overvågning 2013 Dato: Sagsbehandler J.nr. 30. april 2014 JOSKA Internt dokument Indhold Lovgrundlag Beskrivelse af overvågningsprogrammet - Programmets omfang

Læs mere

Geografisk mobilitet og flytninger til yderområder. Hans Skifter Andersen Statens Byggeforskningsinstitut

Geografisk mobilitet og flytninger til yderområder. Hans Skifter Andersen Statens Byggeforskningsinstitut Geografisk mobilitet og flytninger til yderområder Hans Skifter Andersen Statens Byggeforskningsinstitut Oplæggets indhold Lidt om befolkningsændringer i Yderområderne Hvad er geografisk mobilitet og hvad

Læs mere

R E F E R A T. Bestyrelsesmøde. Administrationsbygningen, Th. Eriksens Vej 28, Farsø. TID: 10. juni 2014 kl. 14.00.

R E F E R A T. Bestyrelsesmøde. Administrationsbygningen, Th. Eriksens Vej 28, Farsø. TID: 10. juni 2014 kl. 14.00. R E F E R A T SAG: Bestyrelsesmøde. MØDESTED: Administrationsbygningen, Th. Eriksens Vej 28, Farsø. TID: 10. juni 2014 kl. 14.00. TILSTEDE VAR: Kirsten Moesgaard Jens Lauritzen Rasmus Vetter Karen Clausager

Læs mere

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III Sommervej 31B, 8210 Aarhus V Sag 16370 NY ETAPE Udlejes i samarbejde med: BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende med synlig facade på et af de mest trafikerede

Læs mere

ÆNDRING AF SPILDEVANDSPLANER VED ÆNDRING AF PROJEKTER

ÆNDRING AF SPILDEVANDSPLANER VED ÆNDRING AF PROJEKTER KØBENHAVNS KOMMUNE ÆNDRING AF SPILDEVANDSPLANER VED ÆNDRING AF PROJEKTER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JURIDISK NOTAT PROJEKTNR.

Læs mere

TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN

TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN HOBRO KOMMUNE TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund

Læs mere

INDLÆG HOS IDA MILJØ. - Modeller for rensning i juridisk perspektiv v/jacob Sparre Christiansen. 8. marts

INDLÆG HOS IDA MILJØ. - Modeller for rensning i juridisk perspektiv v/jacob Sparre Christiansen. 8. marts INDLÆG HOS IDA MILJØ - Modeller for rensning i juridisk perspektiv v/jacob Sparre Christiansen 8. marts 2018 Kort om DLA Piper og forsyningssektoren DLA Piper 4.200 jurister 40 lande I DK kontorer i Aarhus

Læs mere

et samarbejde om udvikling og test af Green Aqua Ammonia vandsektorens teknologifond

et samarbejde om udvikling og test af Green Aqua Ammonia vandsektorens teknologifond Ammonia Recover plant et samarbejde om udvikling og test af Green Aqua Ammonia recover plant med tilskud fra vandsektorens teknologifond the Green Aqua Ammonia Recover plant is a Win Win offer for the

Læs mere

Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand

Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand FORSYNINGSSEKRETARIATET JUNI 2015 VERSION 2 Indholdsfortegnelse Begrundelse for tillægget Udregning af tillægget 2.1 Afskrivninger...

Læs mere

Strategi Energi Viborg A/S

Strategi Energi Viborg A/S Strategi 2018 2022 Energi Viborg A/S Energi Viborg A/S vision Energi Viborg vil gennem en professionel og målrettet indsats sikre og udbygge sin position som et stærkt og kompetent multiforsyningsvirksomhed

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Følg eller forklar Anbefalingerne følger princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet

Læs mere

Takstdifferentiering inden for vand og spildevand

Takstdifferentiering inden for vand og spildevand Takstdifferentiering inden for vand og spildevand Indlæg på temadag Fagre nye vandsektorlov 9. marts 2016 Betalingslovens 3 uddrag Stk.1. Spildevandsforsyningsselskabet fastsætter en gang årligt differentierede

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 12. maj 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2300 Jour. nr.: M0/2002/00901 Ref.:

Læs mere

RELATIONER MELLEM KOMMUNER OG FORSYNINGER - et træk på erfaringer

RELATIONER MELLEM KOMMUNER OG FORSYNINGER - et træk på erfaringer RELATIONER MELLEM KOMMUNER OG FORSYNINGER - et træk på erfaringer Carsten Raad Petersen 9. maj 2016 IDA MILJØ ROLLER STAT (lovgivningen) KOMMUNE (Ejer og myndighed) Mål Rammer Strategi FORSYNING (drift

Læs mere

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4 REGION HOVEDSTADEN TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BASERET PÅ UDTRÆK FRA DEN NATIONALE TRANSPORTVANEUNDERSØGELSE

Læs mere

Lolland Forsynings pressepolitik sætter rammen for, hvordan vi ønsker at samarbejde med medierne, og hvem, der må udtale sig på vegne af forsyningen.

Lolland Forsynings pressepolitik sætter rammen for, hvordan vi ønsker at samarbejde med medierne, og hvem, der må udtale sig på vegne af forsyningen. NOTAT Lolland Forsyning A/S Kontaktperson: Mette Obel Jepsen Direkte tlf.: +4541781005 E-mail: meoj@lollandforsyning.dk Sagsnr.: S14-0605 Dok.nr.: D14-036473 13. november 2014 Pressepolitik for Lolland

Læs mere

Høringssvar til budgetalternativer Økonomiudvalgets område

Høringssvar til budgetalternativer Økonomiudvalgets område Høringssvar til budgetalternativer 2020 2023 udvalgets område ØKrå-004 Administrative besparelser Lokal MED Borgerservice, Teknisk service og Kantiner Udvalget finder det bekymrende, hvis der skal spares

Læs mere

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt HILLERØD KOMMUNE UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg

Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg Mogens B. Andersen Kirkegårdskonsulent Vibevej 6 9000 Aalborg Tlf. 9816 5964 Træffes bedst efter kl. 17 E-mail: Arkitekt@MBAndersen.dk 26. oktober 2009 Viborg Stiftsøvrighed Ref. løbe nr. 620902/09 Stiftsøvrigheden

Læs mere

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO DECEMBER 2015 MARIAGERFJORD KOMMUNE MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

DANVA Forsyningstræf Mariagerfjord Vand a s Ny vagtordning

DANVA Forsyningstræf Mariagerfjord Vand a s Ny vagtordning DANVA Forsyningstræf Mariagerfjord Vand a s Ny vagtordning Søren Erikstrup Per Olesen 10. marts 2014, Roskilde 12. marts 2014, Skanderborg Hvem er vi? Ved kommunesammenlægning i 2007 Mariager, Arden, Hadsund

Læs mere

Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren. Forsyningssurvey August 2017

Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren. Forsyningssurvey August 2017 Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren Forsyningssurvey August 2017 INDHOLD Emne Forord Hovedkonklusioner Undersøgelsesresultater Bilag 2 FORORD Pluss og EY har for andet år gennemført

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA notat Skanderborg, den 24. marts 2014 HSA/CEL Vedr.: Kort resumé af rapport om evaluering af vandsektorloven Nærværende notat giver et kort resumé af den

Læs mere

Regionens byer påvirker vækst i lokale virksomheder

Regionens byer påvirker vækst i lokale virksomheder 22. februar 2010 Regionens byer påvirker vækst i lokale virksomheder Byer og vækst. Fire ud af ti små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland peger på, at midtjyske byer har særlig betydning for

Læs mere

GRØNT REGNSKAB 2016 TEMARAPPORT. Vand

GRØNT REGNSKAB 2016 TEMARAPPORT. Vand GRØNT GRUNDVAND... 3 Mål for området... 3 Opgørelser af vandforbrug... 3 Opgørelser af ledningstab...4 Konklusion...5 Årets aktiviteter...5 HERNING VAND A/S... 6 Miljø- og fødevaresikkerhedspolitik...

Læs mere

VVM AF UDVIDELSE AF HVIDOVRE HOSPITAL INDHOLD. 1 Hvad er VVM? 1 Hvad er VVM? 1

VVM AF UDVIDELSE AF HVIDOVRE HOSPITAL INDHOLD. 1 Hvad er VVM? 1 Hvad er VVM? 1 REGION HOVEDSTADEN VVM AF UDVIDELSE AF HVIDOVRE HOSPITAL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG INDHOLD 1

Læs mere

RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42

RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42 APRIL 2013 AAB VEJLE RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42 B1. STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2013 AAB VEJLE

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum Indholdsfortegnelse 014. Klasserumsledelse 3 015. Status vedr. regnskab for 2011 4 016.

Læs mere

Byggeselskab Mogens de Linde

Byggeselskab Mogens de Linde QR kode 5.101 bygning A Haslegaarden_731kvm Byggeselskab Mogens de Linde Sag 05.101 Haslegaarden Haslegaardsvej 8-10, Bygning A, 8210 Århus V lokaler udlejes 731 m 2 Byggeselskab Mogens de Linde - Ringgade

Læs mere

Kompetenceudvikling af driftsmedarbejdere. Driftschef Finn Ellegaard Halsnæs Forsyning

Kompetenceudvikling af driftsmedarbejdere. Driftschef Finn Ellegaard Halsnæs Forsyning Kompetenceudvikling af driftsmedarbejdere Driftschef Finn Ellegaard Halsnæs Forsyning Konklusion Set i lyset af nuværende og fremtidige udfordringer på forsyningsområdet, er det vigtigt, at alle medarbejdere

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik Udkast

Arbejdsmarkedspolitik Udkast Arbejdsmarkedspolitik Udkast 2018-2021 1 Indledning Formålet med arbejdsmarkedspolitikken er, at sætte en tydelig politisk retning for de næste fire år. Inden for arbejdsmarkedsområdet arbejder vi med

Læs mere

Årsberetning 2010 for intern overvågning

Årsberetning 2010 for intern overvågning Årsberetning 2010 for intern overvågning Dato: 15. februar 2011 Udarbejdet af Godkendt af Vicky Gydesen Madsen Overvågningsansvarlig Jens F. Bastrup Adm. direktør Indhold Indledning... 3 Organisation...

Læs mere

TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008

TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008 MAJ 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008 TILLÆG VEDR. OMLÆGNING AF KLOAKLEDNINGER I FORBINDELSE MED ETABLERING AF NORDHAVNSVEJ FORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II Sommervej 31E og F, 8210 Aarhus V Sag 16370 Udlejes i samarbejde med: BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende med synlig facade på et af de mest trafikerede

Læs mere

Fremlejeprospekt. Kontorlokaler. Dalgas Alle 1, 1. sal, 7400 Herning. Centralt beliggende lyse moderne kontorlokaler.

Fremlejeprospekt. Kontorlokaler. Dalgas Alle 1, 1. sal, 7400 Herning. Centralt beliggende lyse moderne kontorlokaler. Fremlejeprospekt Kontorlokaler Dalgas Alle 1, 1. sal, 7400 Herning Centralt beliggende lyse moderne kontorlokaler. Samlet areal inkl. fællesarealer: 310 m 2 Årlig leje ekskl. drift: kr. 650 pr. m 2 Sags

Læs mere

2 Tilgang til opdatering af driftsøkonomi 1. 2 Tilgang til opdatering af driftsøkonomi

2 Tilgang til opdatering af driftsøkonomi 1. 2 Tilgang til opdatering af driftsøkonomi LETBANESEKRETARIATET AALBORG LETBANE/BRT FASE 2 - UDVIKLING I DRIFTSØKONOMI FOR ETAPE 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ARBEJDSNOTAT INDHOLD

Læs mere

Nyrenoverede kontorlokaler udlejes

Nyrenoverede kontorlokaler udlejes Nyrenoverede kontorlokaler udlejes Beliggende ved trafikeret hovedvej i Nordjylland Sag K1407-24 TIL LEJE Pandrup - Klokkestøbervej 4 (del af) Gode parkeringsmuligheder ved ejendommen Lyse og attraktive

Læs mere

KØRSELSANALYSE FOR FJORDSKOLEN INDHOLD. 1 Baggrund og formål. 1 Baggrund og formål 1. 2 Beskrivelse af elevkørslen i dag 2

KØRSELSANALYSE FOR FJORDSKOLEN INDHOLD. 1 Baggrund og formål. 1 Baggrund og formål 1. 2 Beskrivelse af elevkørslen i dag 2 AABENRAA KOMMUNE KØRSELSANALYSE FOR FJORDSKOLEN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund og formål 1 2 Beskrivelse

Læs mere

Velkommen til paneldebat om vandforsyningen i Syddjurs Kommune

Velkommen til paneldebat om vandforsyningen i Syddjurs Kommune Velkommen til paneldebat om vandforsyningen i Syddjurs Kommune Aftenens program: 19.00 19.05 Velkomst ved vandrådets formand Sven Weel Jensen 19.05 19.40 Debatoplæg 19.40 19.45 Pause 19.45 20.30 Paneldebat

Læs mere

CYKLING OG DETAILHANDEL

CYKLING OG DETAILHANDEL ANSØGNING TIL "PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK" 2014 CYKLING OG DETAILHANDEL BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 5 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Overordnet

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Følg eller forklar erne princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet med god selskabsledelse

Læs mere

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere.

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere. Vesthimmerlands Vand A/S (spildevand) Th. Eriksensvej 28 9640 Farsø 17. juli 2014 Sag 13/07117 /cga (herefter selskabet ) Afgørelse om forhøjelse af indtægtsrammen i prisloft Vesthimmerland Vand A/S (spildevand)

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard Den 21.06.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

Vandsektoren OPP? Investering og finansiering

Vandsektoren OPP? Investering og finansiering pwc.dk Vandsektoren OPP? Investering og finansiering 22. August 2013 Agenda 1. Indledning 2. OPP hvad og hvorfor 3. OPP og vandsektoren 2 Indledning 3 Indledning 1. Investering og finansiering i vandsektoren

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Strategi Energi Viborg Kraftvarme A/S

Strategi Energi Viborg Kraftvarme A/S Strategi 2018-2022 Energi Viborg Kraftvarme A/S Energi Viborg Kraftvarme A/S vision Energi Viborg Kraftvarme vil gennem en professionel, kompetent og målrettet indsats være en attraktiv varmeleverandør

Læs mere

VEDVARENDE ENERGILØSNINGER PÅ LANDET

VEDVARENDE ENERGILØSNINGER PÅ LANDET DECEMBER 2014 REGION MIDTJYLLAND, REGIONAL UDVIKLING VEDVARENDE ENERGILØSNINGER PÅ LANDET NUVÆRENDE VARMEFORSYNINGSSTRUKTUR I REGION MIDTJYLLAND BILAGSRAPPORT TIL INSPIRATIONSKATALOG DECEMBER 2014 REGION

Læs mere

Intern overvågning. Årsberetning til regnskab 2014

Intern overvågning. Årsberetning til regnskab 2014 Intern overvågning Årsberetning til regnskab 2014 Indhold Indledning... 4 Væsentlige aftaler... 5 Aftaler med kommunerne... 6 Indledning Dette er den 2. udgave af en samlet årsberetning for Forsyningen

Læs mere

F O R S I N K E L S E R N E S B E T Y D N I N G F O R E R H V E RV S L I V E T - E T S U P P L E M E N T T I L V V M - R E D E G Ø R E L S E N

F O R S I N K E L S E R N E S B E T Y D N I N G F O R E R H V E RV S L I V E T - E T S U P P L E M E N T T I L V V M - R E D E G Ø R E L S E N BETYDNING AF FORSINKELSER VED LIMFJORDEN FOR NORDJYSKE VIRKSOMHEDER FORSINKELSERNES BETYDNING FOR ERHVERVSLIVET - ET SUPPLEMENT TIL VVM-REDEGØRELSEN Transport og infrastruktur er en forudsætning for at

Læs mere

Koordineringsprojekt Vesthimmerlands Kommune Nordjyllands Trafi kselskab 2010/2011. Notat med ruteforslag og nye ringetider

Koordineringsprojekt Vesthimmerlands Kommune Nordjyllands Trafi kselskab 2010/2011. Notat med ruteforslag og nye ringetider 1 Koordineringsprojekt Vesthimmerlands Kommune Nordjyllands Trafi kselskab 2010/2011 Notat med ruteforslag og nye ringetider 2 Indholdsfortegnelse 1 / INDLEDNING Side 3 Baggrund Den nye skolestruktur 2

Læs mere

Hvorfor denne pjece? I denne pjece orienterer vi dig om:

Hvorfor denne pjece? I denne pjece orienterer vi dig om: Hvorfor denne pjece? Formålet med denne pjece er at informere dig om, at både du og vi inden for de næste 4-5 år skal forbedre forholdene på din ejendom og i dit kvarter med nye kloakledninger. I denne

Læs mere

SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ

SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ SEPARATKLOAKERING PÅ VEJ Ordforklaring: Indsigelse: Henvendelse fra en borger, der protesterer mod en planlagt beslutning. Yderligere oplysninger: Hvis du har spørgsmål til den del af separatkloakeringen,

Læs mere

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowidk ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD 7 TOTALRÅDGIVERAFTALE PROJEKTNR A061791 DOKUMENTNR 00 VERSION 01 UDGIVELSESDATO

Læs mere

Analyse i forbindelse med forekomst af legionella på plejehjem i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Analyse i forbindelse med forekomst af legionella på plejehjem i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Københavns Ejendomme og Indkøb NOTAT 19. oktober 2018 Analyse i forbindelse med forekomst af legionella på plejehjem i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

Høringssvar til Vejledning om tilknyttede aktiviteter. (vandselskabers deltagelse i anden virksomhed end deres hovedvirksomhed)

Høringssvar til Vejledning om tilknyttede aktiviteter. (vandselskabers deltagelse i anden virksomhed end deres hovedvirksomhed) Naturstyrelsen (tidl. By & Landskabsstyrelsen ) Haraldsgade Dok.nr: 48703 v2 Ref.: PB/PB E-mail: pb@frinet.dk 6. januar 20111 Høringssvar til Vejledning om tilknyttede aktiviteter. (vandselskabers deltagelse

Læs mere

Jobbeskrivelse DIREKTØR --- LANGELAND FORSYNING A/S --- 2015. August 2015/PBA

Jobbeskrivelse DIREKTØR --- LANGELAND FORSYNING A/S --- 2015. August 2015/PBA Jobbeskrivelse DIREKTØR --- LANGELAND FORSYNING A/S --- 2015 August 2015/PBA Indhold 1. Baggrund... 2 2. Kort om Langeland Forsyning A/S... 3 3. Stillingen... 4 4. Opgaver og ansvarsområder... 4 5. Kravprofil...

Læs mere

Job- og kravprofil Sekretariatsleder af Forvaltningssekretariatet i Beskæftigelse og Social

Job- og kravprofil Sekretariatsleder af Forvaltningssekretariatet i Beskæftigelse og Social Job- og kravprofil Sekretariatsleder af Forvaltningssekretariatet i Beskæftigelse og Social Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OM VESTHIMMERLANDS KOMMUNE... 3 3. STILLINGEN... 7 4. PROFILEN... 7

Læs mere

frederiksberg: Attraktive kontorer i serviceret domicil Adgang til mødelokale, receptionist, kantine, tagterrasse, konferencesal og parkering.

frederiksberg: Attraktive kontorer i serviceret domicil Adgang til mødelokale, receptionist, kantine, tagterrasse, konferencesal og parkering. frederiksberg: Attraktive kontorer i serviceret domicil Adgang til mødelokale, receptionist, kantine, tagterrasse, konferencesal og parkering. Centralt på Frederiksberg og på tilbagetrukket vej, ligger

Læs mere

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor Indholdsfortegnelse 228. Vedr. forløb af og betjening på NT-busrute i kommunens

Læs mere

KONTORLEJEMÅL TIL FREM- LEJE PÅ AARHUS HAVN. Østhavnsvej 37, 1. sal, 8000 Aarhus C Sag 16167

KONTORLEJEMÅL TIL FREM- LEJE PÅ AARHUS HAVN. Østhavnsvej 37, 1. sal, 8000 Aarhus C Sag 16167 KONTORLEJEMÅL TIL FREM- LEJE PÅ AARHUS HAVN Østhavnsvej 37, 1. sal, 8000 Aarhus C Sag 16167 BELIGGENHED OG OMRÅDET For Damco Denmark A/S fremlejes attraktive kontorlokaler beliggende ved containerterminalen

Læs mere

R E F E R A T. Bestyrelsesmøde. Th. Eriksens Vej 28, Farsø. TID: 17. september 2014 kl. 14.00.

R E F E R A T. Bestyrelsesmøde. Th. Eriksens Vej 28, Farsø. TID: 17. september 2014 kl. 14.00. R E F E R A T SAG: Bestyrelsesmøde. MØDESTED: Th. Eriksens Vej 28, Farsø TID: 17. september 2014 kl. 14.00. TILSTEDE VAR: Kirsten Moesgaard Jens Lauritzen Annette Vahlgreen Rasmus Vetter Karen Clausager

Læs mere

Virksomhedsprofil Brandbook

Virksomhedsprofil Brandbook Virksomhedsprofil Brandbook KTerhvervsbyg A/S Ryttervangen 18 7323 Give Telefon: 7573 3366 www.klaebel-design.dk www.www.kterhvervsbyg.dk VIRKSOMHEDS- IDENTITET Vision & Mission Vision KTerhvervsbyg A/S

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Benchmarking notat Emne: Modtagere: Udarbejdet af: Dato: 07. januar 2013 Undersøgelse af restancer i vandselskaber Offentligt tilgængeligt notat. Der findes

Læs mere

UDVIKLING I ANTALLET AF CYKELTURE 2007-2014

UDVIKLING I ANTALLET AF CYKELTURE 2007-2014 RANDERS KOMMUNE UDVIKLING I ANTALLET AF CYKELTURE 2007-2014 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT 1 Baggrund Hvert år foretager DTU en transportvaneundersøgelse.

Læs mere

BOSÆTNINGSPOLITIK 2013

BOSÆTNINGSPOLITIK 2013 BOSÆTNINGSPOLITIK 2013 Randers Kommune Temamøde byrådet d. 25. oktober 2012 Negativ vækst Vækst i tilflytning Positiv vækst Gevinstkommuner Udviklingskommuner Herning Viborg Kolding Odense Esbjerg Vesthimmerlands

Læs mere

APV er et lovkrav, men med mulighed for selv at vælge metode. Metoden skal dog sikre, at vurderingen indeholder elementerne:

APV er et lovkrav, men med mulighed for selv at vælge metode. Metoden skal dog sikre, at vurderingen indeholder elementerne: 1.1 Hvad går APV-opgaven ud på - kort fortalt? APV er et lovkrav, men med mulighed for selv at vælge metode. Metoden skal dog sikre, at vurderingen indeholder elementerne: Identifikation og kortlægning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hørsholm Vand ApS (spildevand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0051 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE TILBUD

SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE TILBUD SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE TILBUD ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SAVE-REGISTRERINGER I SYDDJURS KOMMUNE PROJEKTNR. DOKUMENTNR.

Læs mere

SPILDEVANDSKLOAKERING i OMRÅDE

SPILDEVANDSKLOAKERING i OMRÅDE SPILDEVANDSKLOAKERING i OMRÅDE b Hvorfor spildevandskloakerer vi? b Hvad skal du selv gøre og betale? b Hvornår sker der hvad? Hvorfor denne pjece? I denne pjece kan du læse mere om, hvorfor vi spildevandskloakerer

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 12 Bilag 2 Selskabskonstruktion og ejerforhold 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 36 92 83 19 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 27078672 1. Anbefaling

Læs mere

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5 ODENSE KOMMUNE EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Resultater 2 3

Læs mere

KONTOR-/KLINIKLEJEMÅL TÆT PÅ RÅDHUSPLADSEN. H.H. Seedorffs Stræde 3-5, 8000 Aarhus C Sag 121295

KONTOR-/KLINIKLEJEMÅL TÆT PÅ RÅDHUSPLADSEN. H.H. Seedorffs Stræde 3-5, 8000 Aarhus C Sag 121295 KONTOR-/KLINIKLEJEMÅL TÆT PÅ RÅDHUSPLADSEN H.H. Seedorffs Stræde 3-5, 8000 Aarhus C Sag 121295 BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende med en attraktiv placering tæt på Rådhuset og Hovedbanegården,

Læs mere

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL udkast Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL Forord Rebild Kommunes første personalepolitik er et vigtigt grundlag for det fremtidige samarbejde mellem ledelse og medarbejdere i kommunen.

Læs mere

Arbejdsmiljø i folkeskolen

Arbejdsmiljø i folkeskolen Arbejdsmiljø i folkeskolen fakta og opmærksomhedsfelter Til HR/personaleafdelingen, Skoleforvaltningen og Skoleledelsen 1 Indhold De fysiske rammer og arbejdsmiljø... 2 Hjemmearbejdspladser?... 3 Kontorarbejdspladser?...

Læs mere