Navn/ på tilskudsansvarlig Direktør Anne Mette Lund, Social & Sundhed, tlf ,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Navn/ på tilskudsansvarlig Direktør Anne Mette Lund, Social & Sundhed, tlf ,"

Transkript

1 Titel Frivilligcentret Synergi en Ansøger type Lemvig Kommune Navn/ på tilskudsansvarlig Direktør Anne Mette Lund, Social & Sundhed, tlf , Organisationens navn/cvr Lemvig kommune Rådhusgade Lemvig CVR-nr Tidligere tilskud Øvrige aktuelle tilskud til projektet Støtte fra kommune iht. 18 i Lov om Social Service evt. årstal /beløb Driftsoverenskomst om evt. fri afbenyttelse af lokale Projektets formål Lemvig Kommune har indbyggere, heraf bor i Lemvig by og i Thyborøn. Med ca. 20 mindre landsbyer er landsbyernes sammenhængskraft og levedygtighed afgørende for den samlede kommunale udvikling. Omvendt er de mange landsbyer en stor udfordring i forhold til den kommunale struktur, den kommunale økonomi og servicestruktur. I Lemvig Kommune er der små 50 km., fra den nordlige del af kommunen til den sydlige del. Landsbyernes sammenhængskraft kan, med de store økonomiske kommunale udfordringer, ikke alene initieres af kommunal aktivitet, men må skabes i samarbejde med borgere, der tager sig tid til et aktivt medborgerskab. På landet og i landsbyerne er processerne afhængige af, at indbyggere kigger op, sætter deres skjulte ressourcer i spil og siger ja når arbejdsgrupper skal besættes, initiativer implementeres eller fortsættes og foreninger drives. Frem for at kigge i bordet, have travlt og melde pas har mange borgere allerede taget fat. I byfornyelsestanker, ældreaktiviteter, motion, læsegrupper eller når foreninger skal inddrages i nye aktiviteter/opgaver.

2 Men behovet og udfordringerne går videre, for de kommunale serviceopgaver er til stadighed under pres, ikke kun i landsbyerne, men generelt i kommunen. Vi ved at færre offentlige servicefaciliteter i landsbyerne understøtter en negativ spiral i forhold til salg af huse, bosætning, handel, fællesaktiviteter osv. Men vi ved også at den nærhed og mangfoldigheden af foreningsbårne aktiviteter er afgørende parametre for bosætning i landdistrikterne og for livet på landet. Forudsætningen for det fremtidige liv på landet er at skabe en ny platform for frivilligt arbejde en platform hvor synergi er og fællesskab udvikler og udvikles. Men vi har travlt: Hverdagen er presset for børnefamilierne på landet. Mange skal køre langt til/fra arbejde, fritidsaktiviteter og/eller indkøb, det kræver fokuseret indsats, ressourcer og vilje at ville fællesskabet. Flertallet af foreningerne drives af Tordenskjolds soldater, og de bliver ældre. Den sociale ulighed er stigende. I Lemvig Kommune har 37 % af borgerne ingen erhvervskompetencegivende uddannelse, mens 41 % har en erhvervsfaglig uddannelse. Andelen af kortuddannede og faglærte er højere i Lemvig end i Midtjylland. 1 I undersøgelser om sammenhæng mellem indkomst og socialt netværk, dokumenteres at jo kortere uddannelse jo mindre socialt netværk. Den sociale arv er stærk. Jo færre der kender værdien af fællesskab og frivilligt arbejde jo sværere bliver det at skabe det. Opgaverne er mange og mangeartede. Formålet med dette projekt er defineret som følgende: At skabe det innovative, tydelige og engagerede mødested for alle foreninger og frivillige i Lemvig Kommune hvor frivillige mødes, udvikles og skaber nye aktiviteter med fokus på indhold frem for foreningsdrift. Projektets målgruppe Projektets målgruppe er de 113 foreninger med tilhørende frivillige i Lemvig Kommune. Det vil sige frivillige i sportsforeninger, på ældrecentre, borgerforeninger, lokalråd, mentorer, venskabsforeninger, forældreforeninger, nærgenbrugsstationer, musik- og kunstforeninger mv. Antal forskellige brugere I Lemvig Kommune er der 113 registrerede foreninger. Heraf er der allerede indgået aftale med 17 foreninger om deltagelse i dette projekt, svarende til 15 % af foreningerne i Lemvig Kommune. Ikke desto mindre er mangfoldigheden i brugerne centrale for projektet. 1 Beskæftigelsesregion Midtjylland, Fremtidens Kompetencebehov 2012.

3 Målet er følgende: 2015/ /2017 Frivillige indenfor børn/unge/familie aktiviteter Frivillige indenfor social/sundhed Frivillige indenfor ældre Frivillige indenfor teknik/miljø Frivillige indenfor kultur Frivillige indenfor arbejdsmarked/erhverv I alt Repræsenterende antal foreninger Der forventes en overvægt af kvinder, svarende til 65 % kvinder og 35 % mænd, primært grundet den generelle alderssammensætning. Følgende foreninger har givet tilsagn om deltagelse: Kræftens bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Gigtforeningen, Integrationsforeningen Ældresagen i Lemvig-Thyborøn-Harboøre, Humørklubben, Thyborøn Bonnet IT, Med på Vognen EDB for begyndere, Klinkby Østcentret Åben datastue, Lemvig Bibliotek, Ungdommens Røde Kors, ringe i vandet Natteravne, Forældrenetværk, Lemvig velgørenhedsselskab, Sportsklubber og Spejderforeninger. Hvordan opgøres antallet af brugere Alle brugere af Frivilligcentret Synergi en registreres ved første besøg. Registreringen anvendes til at identificere hyppighed og brug af stedet. For hvert besøg udfyldes besøgsregistrering. Besøgsregistreringen anvendes til: 1)følge udviklingen af brugen 2)følge udviklingen i forskellige foreningers brug af Synergi en 3)opgøre antal brugere. En bruger defineres som en borger der kommer i Synergi en 3 gange årligt. Mål på brugerniveau Den enkelte bruger af frivilligcentret Synergi en kan ved projektets afslutning forvente følgende: Der er aktivt og levende netværk mellem foreningerne i Lemvig Kommune Der er udviklet, afprøvet og beskrevne konkrete værktøjer og vejledninger til at rekruttering af frivillige til foreningsaktiviteter, herunder uddannet frivillig-ambassadører for det frivillige arbejde i Lemvig Kommune. Der er udviklet, afprøvet og beskrevne konkrete værktøjer og kurser til foreningsdrift med særlig fokus på bestyrelsesarbejde, motivation af øvrige frivillige, regnskab og lovgivningsmæssige forhold, sponsorarbejde og fundraising. Der er etableret frivilligbank, hvor potentielle frivillige er registeret med interesser og særlige kompetencer. Der er etableret idébank over potentielle kommende frivillige aktiviteter. Der er etableret central administration til foreningsdrift, drevet af frivillige. Dvs. frivillige der varetager bogføring, fakturering, tilmeldinger for en gruppe af foreninger mv.

4 Dokumentation for opnåede mål/resultater Projektets aktiviteter og tilknyttede mål følges tæt, gennem den udarbejdede aktivitetsplan. Konkret afrapporteres der hver 3. måned i forhold til projektets fremdrift, forventede aktiviteter og status på målopfyldelse. Særskilt herfor opgøres antallet af brugere også hver 3. måned i henhold til at nå år 1 s mål om 575 brugere, repræsenterende 25 foreninger, og år 2 s mål om 870 brugere, repræsenterende 75 foreninger, ud af Lemvig Kommunes 113 registrerede foreninger. Rapporteringen indgår i styregruppens beslutningsgrundlag for planlægning af de kommende 3 måneder. Aktiviteter og tidsplan Projektet er tilrettelagt med følgende aktiviteter: 1. Kortlægning og netværksstrategi 2. Synliggørelse og rekrutteringsstrategi 3. Afklaring og servicestrategi 4. Pilottest og redesign Ad 1: Kortlægning og netværksstrategi (fra d til d ) Ved denne aktivitets afslutning er følgende nået: Antal og primære formål er registreret for alle foreninger i Lemvig Kommune og indtastet på den allerede eksisterende foreningsportal. Alle foreninger er inviteret til 2 dages strategiseminar, startende med eksterne motivationsindlæg hver dag. Strategiseminaret har til formål at afdække: o Ønsker til samarbejde mellem foreninger, omfang og indhold. o Behov for værktøjer/hjælp til foreningsservice. o Konkrete ønsker og behov for hjælp/assistance/manglende kompetencer. Tidsplan, indhold og ansvarsfordeling for netværksaktiviteter mellem foreninger i perioden Aktiviteten planlægges og styres af projektledelsen, i tæt dialog med styregruppen. Det forventes at der i strategiseminaret deltager 50 % af foreningerne i Lemvig Kommune, svarende til at min. 57 forskellige foreninger er repræsenteret. Ad 2: Synliggørelse og rekrutteringsstrategi (fra d til d ) Ved denne aktivitets afslutning er følgende nået: Planlagt og gennemført 3 foreningsaftener mhp. identifikation af best-practice for rekruttering af frivillige, fremtidige mål for hvordan der kan rekrutteres, input til handlingsplan herunder kurser og værktøjer samt rekrutteringskatalog. Til foreningsaftener inviteres alle foreninger i kommunen. Der er udarbejdet 3 pressemeddelelser mhp. at formidle og øge kendskabet til frivilligt arbejde og til Synergi en.

5 Der er planlagt og gennemført ambassadøruddannelse og 26 frivilligambassadører er uddannet og udnævnt. Målet er 1 ambassadør i hver mindre landsby og 3 i Thyborøn og Lemvig. Frivilligambassadørerne fokuserer på rekruttering til det frivillige arbejde, iht. den udarbejdede rekrutteringsstrategi/rekrutteringskatalog og deltager i netværksaktiviteter, jf. aktivitet 1., mhp. at indsamle ideer til potentielle kommende frivillige aktiviteter. Aktiviteten planlægges, styres og koordineres af projektledelsen, i tæt dialog med styregruppen. Ad 3: Afklaring og servicestrategi (fra d til d ) Ved denne aktivitets afslutning er følgende nået: Identifikation af nødvendige foreningsværktøjer og aktiviteter, herunder kurser, tydeliggjort i servicestrategien. Identifikationen sker dels på baggrund af aktivitet 1/strategiseminar og ved deskresearch og besøg hos andre frivilligcentre. Udarbejdelse af diverse foreningsværktøjer, markedsføring heraf samt sikring af tilgængelig brug via foreningsportalen. Rekruttering og udvikling af central administration til foreningsdrift, drevet af frivillige. Dvs. frivillige der varetager bogføring, fakturering, tilmeldinger for en gruppe af foreninger mv. Aktiviteten planlægges, igangsættes og koordineres af projektledelsen, i tæt dialog med styregruppen. Ad 4: Pilottest og redesign (fra d ) I de foregående 3 aktiviteter der er identificeret og udviklet værktøjer og handlingsplaner tillige med at uddannelser og samlinger er gennemført. I denne aktivitet 4 testes og afprøves de udarbejdede handlingsplaner, dvs. Der gennemføres netværksaktiviteter, min. 10 stk. Frivilligambassadørerne arbejder, og samles hver 3. måned mhp. input til såvel frivilligbank som idébank. De frivillige tester den centrale administration Foreningskurser udbydes og gennemføres. Synergi en markedsføres som mødested overfor de foreninger som endnu ikke er brugere. Aktiviteten planlægges, igangsættes, koordineres af projektledelsen, i tæt dialog med styregruppen. Med henblik på redesign, foretager projektledelsen midtvejsevalueringer af alle aktiviteter. Midtvejsevalueringen har til formål at tilrette og tilpasse kommende aktiviteter og handlinger. Dokumentation af aktiviteter Alle aktiviteter afsluttes med dokumentation af det oplevede output. Dokumentationen kan foregå gennem skrift og billeder eller via kort video. Dokumentationen har dels til formål at indgå i rapportering overfor styregruppen og dels til formål at indgå i evaluerings- og redesign arbejdet. Derudover indgår dokumentationen til formidling i såvel pressemeddelelser som på hjemmeside. Organisation og ledelse

6 Projekt Frivilligcentret Synergi en organiseres i Lemvig Kommunes forvaltning for Social & Sundhed, med direkte reference til direktøren. Der nedsættes en styregruppe bestående af direktør for social & sundhed, direktør for familie & kultur, foreningsrep. fra: sportsklubber, ældreforeninger, sundhedsforeninger, unge, social/integration. Endelig deltager projektledelsen i styregruppen. Styregruppen har ansvar for projektets fremdrift og målopfyldelse iht. opstillede formål og mål. Styregruppen forventes at mødes i alt 10 gange i projektperioden. Projektets daglige drift, koordinering og planlægning varetages af projektledelsen. Projektledelsen har dagligdag i Synergi en og er projektets ansigt udadtil. Videreførelse af aktiviteter efter tilskudsperiodens udløb Med de omfattende udfordringer Lemvig Kommune står overfor, både hvad angår ressourceoptimering, fastholdelse af livet på landet og fortsat udvikling, er det helt afgørende at det frivillige arbejde prioriteres og udvikles. Derfor videreføres projektet i permanent form ved projektets udløb, om end mål og indsatser udvikles i tråd med de i projektet opnåede erfaringer og resultater. Budget

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Fællesskab og forældreskab på tværs i Hundige Nord Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn og e-mail adresse for den tilskudsansvarlige i projektet

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner

Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner Ministeriet for Ligestilling og Kirke Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner Ansøgning sendes med alm. post eller e-mail til: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, Frederiksholms

Læs mere

Hvis der er indgået en partnerskabsaftale for projektet, kan den vedhæftes her.

Hvis der er indgået en partnerskabsaftale for projektet, kan den vedhæftes her. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier

Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier Ansøgning indsendes via Social- og Integrationsministeriets puljeportal A Projektets/aktivitetens

Læs mere

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Kommune Vælg venligst fra listen. Herning Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Ejnar Tang

Læs mere

Her skrives navnet på den juridisk ansvarlige for ansøgningen. Der må kun anføres én person. Leif Gjørtz Christensen

Her skrives navnet på den juridisk ansvarlige for ansøgningen. Der må kun anføres én person. Leif Gjørtz Christensen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Styrket SKP-indsats til isolerede sindslidende Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Vælg fra listen. Viborg Ansøger type

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø)

Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø) Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø) Ansøgning sendes til: Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk.

Læs mere

Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN

Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN Visionen og målsætning Når dette projekt er afsluttet har unge og ældre ildsjæles allerede eksisterende aktiviteter og interessesfære

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Arena for Foreningsliv, Frivillighed og Folkeoplysning

Arena for Foreningsliv, Frivillighed og Folkeoplysning Arena for Foreningsliv, Frivillighed og Folkeoplysning Generelle oplysninger vedr. indsatsen 1. Problemidentifikation Vollsmose er klassificeret som ghettoområde. På fritids- og foreningsområdet arbejder

Læs mere

Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave

Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave Acadre sag: 15/32530 Dokument nr.: 13 Side 1 af 8 Indhold 1. Projektets formål... 3 2. Målsætning og mål for Frivillighedscenter...

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via Tilskudsportalen https://tilskudsportal.socialstyrelsen.dk. For information om brug af Tilskudsportalen se under mappen Vejledninger på Tilskudsportalens

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet Projektbeskrivelse til etableringsfasen for nye frivilligcentre. Ansøgningsfrist 13.

Social- og Integrationsministeriet Projektbeskrivelse til etableringsfasen for nye frivilligcentre. Ansøgningsfrist 13. Social- og Integrationsministeriet 15.13.28.90 Projektbeskrivelse til etableringsfasen for nye frivilligcentre Ansøgning sendes til: Puljestyring, Holmens Kanal 22, 1060 København K. A Projektets/aktivitetens

Læs mere

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones.

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Vælg fra listen. Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn

Læs mere

Der etableres en overordnet styregruppe for projektet med 1 repræsentant for følgende:

Der etableres en overordnet styregruppe for projektet med 1 repræsentant for følgende: Projektets navn: Gang i Odense Tovholder/organisering Deltagende organisationer: Odense Kommune, Dansk Firmaidræts Forbund, Kræftens bekæmpelse, Gigtforeningen, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, DGI

Læs mere

Projektplan for Norddjurs Sundhedsportal Det sunde valg Det lette valg

Projektplan for Norddjurs Sundhedsportal Det sunde valg Det lette valg Projektplan for Norddjurs Sundhedsportal Det sunde valg Det lette valg 1. Baggrund Norddjurs Kommune er en fusion af Grenaa, Nørre Djurs, Rougsø og halvdelen af Sønderhald kommuner. Den nye kommune har

Læs mere

Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012

Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012 Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012 Læs venligst vejledningen, inden ansøgningsskemaet udfyldes. For

Læs mere

Projektets plan for rekruttering af målgruppen

Projektets plan for rekruttering af målgruppen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Projektår* Fra Til Beløb i kr. Dag Md. År Dag Md. År 1 01 10 2009 30 09 2010 251.392

Projektår* Fra Til Beløb i kr. Dag Md. År Dag Md. År 1 01 10 2009 30 09 2010 251.392 Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.40.10 Puljen til udvikling af bedre ældrepleje, UBÆP 2009 Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Formålet med de+e møde/punkt: 1. At præsentere den reviderede ansøgning og budget og hvad der mangler

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Sociale medier som platform for borgerinvolvering 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Hanne Lund Steffensen E-mail: hlst@aarhus.dk

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse Nedenstående ansøgningsskema kan udfyldes i samarbejde med projektleder fra Sundhedsservice. Alle felter behøver ikke udfyldes, men des bedre projektet beskrives, des lettere er sagsbehandlingen. Ansøgningen

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold. Ansøgningsfrist 12. november 2014. Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere

Læs mere

Ansøgningsfrist 26. januar 2009, kl. 12.00. GENERELLE OPLYSNINGER

Ansøgningsfrist 26. januar 2009, kl. 12.00. GENERELLE OPLYSNINGER Velfærdsministeriet 15.75.22.10 Rygeadgang og røgfrit miljø på væresteder (RØG) Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist 26. januar 2009,

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet

Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet Socialministeriet 15.74.15.50 Ansøgningsskema til puljen familier med børn med psykiske vanskeligheder Ansøgning sendes til: Socialministeriet, Tilskudskontoret,

Læs mere

Skabelon til projektbeskrivelse

Skabelon til projektbeskrivelse Skabelon til projektbeskrivelse 1. Projektets titel: Livsstilsintervention med Løsninger for Livet 2. Baggrund: Beskriv baggrunden for at der er taget initiativ til projektet, samt hvilken viden projektet

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet 15.13.28.90 Projektbeskrivelse til etableringsfasen for nye frivilligcentre. Ansøgningsfrist 13.

Social- og Integrationsministeriet 15.13.28.90 Projektbeskrivelse til etableringsfasen for nye frivilligcentre. Ansøgningsfrist 13. Social- og Integrationsministeriet 15.13.28.90 Projektbeskrivelse til etableringsfasen for nye frivilligcentre Ansøgning sendes til: Puljestyring, Holmens Kanal 22, 1060 København K. Ansøgningsfrist 13.

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Side 1 Ansøgningsskema til puljen til etablering af særlige tilbud og indsatser til ældre, der normalt ikke benytter sig af de forebyggende hjemmebesøg Projektets/indsatsernes titel Skriv titel på projektet/indsatserne.

Læs mere

Fællesspisning og rejseklub i Fri-tid (borgere med erhvervet hjerneskade)

Fællesspisning og rejseklub i Fri-tid (borgere med erhvervet hjerneskade) Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Fællesspisning og rejseklub i Fri-tid (borgere med erhvervet hjerneskade) Kommune Vælg venligst fra listen. Aalborg Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Fagcenter

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Del din passion med andre. Et projekt støttet af VELUX FONDEN

Del din passion med andre. Et projekt støttet af VELUX FONDEN Del din passion med andre Et projekt støttet af VELUX FONDEN 1 Projektet fødes: Ideen skabes i Ungeenheden i Odsherred Kommune i samarbejde med Socialt Udviklingscenter i København (Agnete Neidel og Sussi

Læs mere

Generelle oplysninger. Ansøgt beløb Angiv det samlede årlige beløb, du ønsker at søge. Brug ikke komma eller punktum i feltet.

Generelle oplysninger. Ansøgt beløb Angiv det samlede årlige beløb, du ønsker at søge. Brug ikke komma eller punktum i feltet. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsfrist: 20. juni 2014. Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere

Læs mere

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Etniske Piger Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 27 Indhold 1. Introduktion...... 28 2. Projektets aktiviteter......... 29 3. Projektets resultater.... 29 4. Projektets virkning........ 31 5. Læring

Læs mere

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER Socialstyrelsen, Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning Standardrapport Formål med rapporten: Rapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Social-, Børne og Integrationsministeriet.

Læs mere

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen Til Silkeborg 25.11.2015 Folkeoplysningen Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Fra AOF Viborg Aftenskole AOF Midt, Ørnsøvej 5 8600 Silkeborg Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med

Læs mere

Aabenraa i Bevægelse. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aabenraa i Bevægelse. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aabenraa i Bevægelse Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 2 Indhold 1. Introduktion........ 3 2. Projektets aktiviteter........ 4 3. Projektets resultater....... 4 4. Projektets virkning.........

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: RekrutteringsService Fyn Platform - Opbygning af platform til koordinering

Læs mere

Opkvalificering på transportområdet

Opkvalificering på transportområdet Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering på transportområdet Finanslovskonto 17.46.41.65 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Opkvalificering

Læs mere

Statusrapport GENERELLE OPLYSNINGER

Statusrapport GENERELLE OPLYSNINGER Styrelsen for International Rekruttering og Integration Januar 2016 Statusrapport Formål med rapporten: Rapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Styrelsen for

Læs mere

Projektbeskrivelse Borgermillionen

Projektbeskrivelse Borgermillionen Til: Teknik- og Miljøudvalget UDVIKLING OG KOMMUNIKATION Dato: 14. marts 2013 Tlf. dir.: 4477 3208 E-mail: eim@balk.dk Kontakt: Erik Sassersen Møller Sagsnr: 2013-6258 Dok.nr: 2013-44536 Projektbeskrivelse

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Børne- og Socialministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Gennemførelse BorgerBudget proces Hedensted Kommune

Gennemførelse BorgerBudget proces Hedensted Kommune Gennemførelse BorgerBudget proces Hedensted Kommune Før start Styregruppen fastlægger de enkelte deltageres roller og fordeler opgaver. Forslag til opgaver som bør fordeles: Tovholder Fundraising Sekretær

Læs mere

Favrskov Kommunes Landsbyråd er etableret af Favrskov Kommune og har følgende formålsparagraffer:

Favrskov Kommunes Landsbyråd er etableret af Favrskov Kommune og har følgende formålsparagraffer: Projektbeskrivelse Projekttitel Virtuelt netværk til landsbyerne i Favrskov Kommune Oplysninger om ansøger Favrskov Kommunes Landsbyråd er etableret af Favrskov Kommune og har følgende formålsparagraffer:

Læs mere

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer

Læs mere

Projektplan Syddjurs Smart Community

Projektplan Syddjurs Smart Community Projektplan Syddjurs Smart Community Dokument: Projektplan Version: 1.1 Udgivelsesdato: 9. marts 2016 Udarbejdet af: MC Kontrolleret af: JT Godkendt af: MC Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Projektets titel...

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN

ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN Inden du udfylder ansøgningsskemaet, så tjek at Aktiviteten er ny i forhold til jeres tidligere aktiviteter, og hvad der almindeligvis kan forventes, at I laver Børn

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Aflastning af pårørende til demente i egen bolig 1. Projektets titel: Et aktivt liv med demens 2. Baggrund og vision for projektet: 1. september 2016 åbner Gribskov Kommune

Læs mere

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 Puljemidler kan søges af foreninger der er godkendt i Københavns kommune som frivillig

Læs mere

SAMMEN OM SUNDHED PÅ BISPEBJERG OG NØRREBRO FOREBYGGELSESCENTRENE KØBENHAVN

SAMMEN OM SUNDHED PÅ BISPEBJERG OG NØRREBRO FOREBYGGELSESCENTRENE KØBENHAVN SAMMEN OM SUNDHED PÅ BISPEBJERG OG NØRREBRO FOREBYGGELSESCENTRENE KØBENHAVN Foto: KØS Museum for kunst i det offentlige rum. Fotograf: Anders Sune Berg EN VARIG INDSATS FOR LIGHED I SUNDHED Sammen om sundhed

Læs mere

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk Frivilligt Socialt Arbejde April 2014 Birthe Funk Disposition Udkants eller Vandkantsdanmark? Hvad er Frivilligt Socialt arbejde Om Frivilligcenter Lolland Det værdifulde frivillige arbejde frivilligt

Læs mere

Politisk handlingsplan

Politisk handlingsplan Politisk handlingsplan 2008-2010 Politiske mål og rammer for projektet Ungdomsuddannelse til alle i Brøndby Baggrund En ungdomsuddannelse er på mange måder afgørende for, hvordan man klarer sig senere

Læs mere

IT-Ven for indvandrere Partnerskabsprojekt mellem Frivilligcenter Rudersdal og Borgerservice

IT-Ven for indvandrere Partnerskabsprojekt mellem Frivilligcenter Rudersdal og Borgerservice IT-Ven for indvandrere Partnerskabsprojekt mellem Frivilligcenter Rudersdal og Borgerservice Formål: - At hjælpe indvandrere med IT i forhold til kommunikation med det offentlige i indvandrerens eget hjem

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Skema for projektbeskrivelse skal udfyldes og sendes til madj@sm.dk og pulje@sm.dk Generelle oplysninger Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Projekt exit prostitution.

Læs mere

Submission #50 Roskilde Kommune

Submission #50 Roskilde Kommune Side 1 af 5 OPLYSNINGER OM ANSØGER Navn på ansøger Lisa Mailand / Frivilligcenter Roskilde Ansøgers adresse Jernbanegade 21A Vejnavn og nr. Postnummer og by 4000 Roskilde Telefonnummer 21169026 Mail frivilligcenter@roskilde.dk

Læs mere

Ansøgningsskema for Satspuljeprojekt:

Ansøgningsskema for Satspuljeprojekt: Ansøgningsskema for Satspuljeprojekt: Styrket sundhedsindsats for socialt udsatte og sårbare grupper Frist for indsendelse af ansøgning 2. februar 2009 Skemaet sendes til cff@sst.dk og Sundhedsstyrelsen

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM 2012

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM 2012 ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM 2012 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aktiv Ferie Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 8 Indhold 1. Introduktion...... 9 2. Projektets aktiviteter....... 10 3. Projektets resultater..... 10 4. Projektets virkning.......... 11 5. Læring

Læs mere

Landsbyerhvervsklynger

Landsbyerhvervsklynger Landsbyerhvervsklynger Udvikling, samarbejde og vækst Erhvervsudvikling og fastholdelse af virksomheder i Holstebro Kommunes landdistrikter Projektets vision At udvikle og fastholde virksomheder og arbejdspladser

Læs mere

! "# $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version

! # $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version Version 27-04-2007 Initiativets titel J.nr. 1-30-76-20-07 Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt Samlet projektbeskrivelse detaljerede projektbeskrivelser for de enkelte delprojekter er vedlagt

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget Bilag 1. Pulje ansøgningen. Kommune: Gladsaxe

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget Bilag 1. Pulje ansøgningen. Kommune: Gladsaxe GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget 26-03-2014 Bilag 1. Pulje ansøgningen. NOTAT Dato: 25.02.2014 Af: Gitte Arndt Eierstedt Kommune: Gladsaxe Navn på tilskudsansvarlig: Simon Gahms Henriksen

Læs mere

UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN

UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UDVIKLINGSPLAN UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UDVIKLINGSPLAN Denne udviklingsplan løber fra oktober 2015 til oktober 2017. Udviklingsplanen er udtryk for de vigtigste

Læs mere

Kursus i Fundraising K U R S U S

Kursus i Fundraising K U R S U S Kursus i Fundraising Om Fundraising Mange donorer Der er heldigvis mange muligheder for at få finansieret de gode idéer. Og i DUI-LEG og VIRKE er vi begunstiget af at kunne vende os mod flere potentielle

Læs mere

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2015

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2015 Puljemidler kan søges af frivillige folkeoplysende foreninger for børn og unge, eller

Læs mere

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats.

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt Mentorkorps Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt titel og kontaktoplysninger Titel Projekt Mentorkorps

Læs mere

Som det fremgår af vejledningens punkt 7.2, skal frivilligcentrets vedtægter vedhæftes ansøgningen.

Som det fremgår af vejledningens punkt 7.2, skal frivilligcentrets vedtægter vedhæftes ansøgningen. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv projektets titel her Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Vælg en ansøgergruppe fra boksen Navn og mail på tilskudsansvarlig Organisationens

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen om oprettelse af mentorordning for unge kvinder der har gennemlevet en alvorlig æresrelateret

Læs mere

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER. Implementering af samarbejdsmodellen Vejen til uddannelse og beskæftigelse et pilotprojekt

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER. Implementering af samarbejdsmodellen Vejen til uddannelse og beskæftigelse et pilotprojekt Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Standardrapport Formål med rapporten: Rapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Social-, Børne

Læs mere

UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN

UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UDVIKLINGSPLAN UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UDVIKLINGSPLAN Denne udviklingsplan løber fra oktober 2015 til oktober 2017. Udviklingsplanen er udtryk for overordnede

Læs mere

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e 14. december 2012 Virksomhedscentre og ressourceforløb J.nr. 2012-0020057 2. kontor Baggrund Førtidspensionsreformen betyder, at borgere, der er i risiko

Læs mere

Ambassadør for medborgerskab i praksis

Ambassadør for medborgerskab i praksis Projektbeskrivelse til ansøgningen Ambassadør for medborgerskab i praksis (puljen Øget sammenhængskraft ) 19.9.2011/Berit Rosenkilde Ambassadør for medborgerskab i praksis 1. Generelle oplysninger Ansøgers

Læs mere

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00. PROJEKTSKEMA B GENERELLE OPLYSNINGER

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00. PROJEKTSKEMA B GENERELLE OPLYSNINGER Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.40.10 Puljen til udvikling af bedre ældrepleje, UBÆP 2009 Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016 kl. 12:00. 1 Indledning... 2. 2 Ansøgningspuljens formål... 2. 3 Ansøgningspuljens målgruppe...

Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016 kl. 12:00. 1 Indledning... 2. 2 Ansøgningspuljens formål... 2. 3 Ansøgningspuljens målgruppe... Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til frivilligt socialt arbejde til fordel for socialt truede mennesker (PUF-puljen) 15.13.15.10. Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Styrket regional indsats for erhvervsuddannelse for voksne i Region Sjælland (EUV for 25-30 årige) Udfordring For at kunne

Læs mere

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Ansøgningsskema for Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Finanslovskonto 17.46.43.30 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Seniorvikar

Læs mere

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Lokal Motion Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 67 Indhold 1. Introduktion....... 68 2. Projektets aktiviteter......... 68 3. Projektets resultater..... 69 4. Projektets virkning.......... 70 5.

Læs mere

Skabelon for statusrapport

Skabelon for statusrapport Skabelon for statusrapport Projekter, der modtager tilskud fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, skal i løbet af projektperioden sende statusrapporter til styrelsen indenfor de frister, der

Læs mere

Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige

Læs mere

Behov for gensidigt medborgerskab

Behov for gensidigt medborgerskab Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner

Læs mere

Ansøgningsskema 1 til projektstøtte

Ansøgningsskema 1 til projektstøtte Ansøgningsskema 1 til projektstøtte Ny projektbeskrivelse Satspulje 2005 Ansøgningsfrist 1. marts 2005 Oprindelig ansøgning revideret oktober 2005 efter aftale med Projektkoordinator Sune Krarup-Pedersen.

Læs mere

U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug.

U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug. Kommune Vælg venligst fra listen. Hjørring Ansøger type Kommune Navn og e-mail

Læs mere

Løsningsforslag Der blev arbejdet med løsningsforslag ud fra 4 overskrifter, der blev udvalgt i fællesskab: Holde fast i Frivillighuset.

Løsningsforslag Der blev arbejdet med løsningsforslag ud fra 4 overskrifter, der blev udvalgt i fællesskab: Holde fast i Frivillighuset. Notat Opsamling fra workshop med frivilligområdet 5. marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget afsatte på udvalgsmødet den 4. december 2018 150.000 kr. til styrkelse og synliggørelse af den frivillige indsats

Læs mere

Projektbeskrivelse Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune.

Projektbeskrivelse Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune. Projektbeskrivelse Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune. 1. Projektets titel: Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune. Styregruppe 2. Baggrund: Beskæftigelsesområdet

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte til etablering af en mentor- og støtteordning for kvinder og unge, som fastholdes i religiøse vielser

Læs mere

Inspirationskatalog. Introduktion

Inspirationskatalog. Introduktion Inspirationskatalog Introduktion Inspirations kataloget er udarbejdet på baggrund af de statsfinansierede praksisnære innovationsprojekter. Rammen for de praksisnære innovationsprojekter er sat op omkring,

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. JOBmidt

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. JOBmidt Resultatkontrakt Vedrørende Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft JOBmidt [15. september 2008 31. august 2011] Journalnummer: 13376221208 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM)

Læs mere

Strategisk planlægning i landdistrikterne

Strategisk planlægning i landdistrikterne INDSATS 1 Strategisk planlægning Strategisk planlægning handler om lokale planer for landsbyerne. Hvordan sikrer vi at kommuneplaner og lokale planer hænger sammen? Fra landspolitiske side lægges der op

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Projekt Forbrug Milepæle Effekter Bemærkninger til Vækstforum

Projekt Forbrug Milepæle Effekter Bemærkninger til Vækstforum Bilag 3 Status på igangværende projekter august 2015 Intern halvårlig opfølgning Status på projekter som ikke netop er evalueret eller står til at blive evalueret af COWI vurderes af sagsbehandler efter

Læs mere

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi Naturpark Lillebælt fra 2018 Organisering, ressourcer og økonomi Fra 2018 går Naturpark Lillebælt fra pilotpark til naturpark. Notatet beskriver den fremtidige politiske og administrative organisering,

Læs mere

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante borgere Baggrund: I dag oplever vi i kommunen, at borgere enten på Sundhedscentret eller i psykiatrien har ringe

Læs mere

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur Folkeoplysningspolitik 2012-2016 Center for Børn & Kultur 1 Indhold Formål...3 Borgernes deltagelse i foreningsaktiviteter...4 Rammer for foreningsarbejdet...6 Samspil mellem foreninger og selvorganiserede

Læs mere

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER.

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER. DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER OG DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER Samarbejdsaftale Indledning Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende

Læs mere

Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Ansøgningen sendes til: Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland brhs@ams.dk Mrk: Unge med uddannelsespålæg

Læs mere

Innovativ undervisning i åbent værksted

Innovativ undervisning i åbent værksted Revideret den 18. februar Innovativ undervisning i åbent værksted Analysens formål Træets Efteruddannelsesudvalg ønsker med denne analyse at skabe større viden om, hvordan arbejdsmarkedsuddannelser, der

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere