Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde 24. april 2019.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde 24. april 2019."

Transkript

1 Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde 24. april 2019.

2 Omlægning af ydelser og reducering af budgetter på socialområdet Område/tiltag Økonomisk potentiale Forventet effekt i 1. halvår 2019 Borger til borger 1 mio. kr. 0,5 mio. kr. Skærmbesøg 3 mio. kr. 3,0 mio. kr. Støtte i hjemmet 2,5 mio. kr. 1,5 mio. kr. Regionstilbud 0,5 mio. kr. 0,5 mio. kr. Støttekontaktpersonordningen 1,5 mio. kr. 0 mio. kr. Udenbys botilbud 5 mio.kr. 0 mio. kr. I alt 13,5 mio. kr. 5,5 mio. kr.

3 Borger til borger (I) - frivillig hjælp, som understøttes af professionelle Borger til borger Selvværd og Sammenhæng: Borger til borger er en mentorordning, hvor fællesskab og involvering af civilsamfundet sættes i spil. Borgeren førers sammen med en anden borger en mentor, der har en forståelse for borgerens behov og hvad der er vigtigt for ham/hende. Adspurgt fortæller borgere, der er blevet del af et borger til borger forløb, at de oplever en højere grad af tilfredshed og selvhjulpenhed samt et voksende selvværd Indsigter: Vi har talt med 10 borgere. Ud af disse har 4 vist interesse i at blive del af et borger til borger-forløb. Deltagelsen vil tilbydes som et supplement til deres nuværende indsats eller som en hel-/delvis erstatning af deres nuværende indsats alt efter, hvad der giver mening for borgeren.

4 Borger til borger (II) - frivillig hjælp, som understøttes af professionelle Planlagte tiltag: Borger til borger-forløb vil blive tilbudt alle borgere tilknyttet handicapområdet hvis det giver mening. I løbet af december 2018 og januar 2019 afholdes workshops i samtlige afdelinger. Formålet er at understøtte medarbejderne i at præsentere og implementere borger til borger -forløb. I første kvartal 2019 vil det blive besluttet, hvordan modellen kan anvendes på børn og unge området. Status på planlagte tiltag: Der har været afholdt workshops. Planlægningen af borger til borger på børn- og ungeområdet er i gang. Der er udvalgt tre områder, der arbejdes videre med: 1. Sårbare unge 2. Mindspring 3. Invitere borgere ind til workshop i forhold til at undersøge mulighederne for borger til borger-forløb

5 Borger til borger (III) - frivillig hjælp, som understøttes af professionelle Forventet økonomisk effekt: Baseret på en fremskrivning af sidste års data, forventes 40 nye borgere tilknyttet borger til borger forløb på social og handicapområdet i Alene i første kvartal 2019 forventes 75% flere borgere i et forløb end tilfældet var i samme periode sidste år. Status på økonomisk effekt: I de første tre måneder af 2019 er 14 nye borgere blevet tilknyttet et borger til borger forløb. Der er desuden et uforløst potentiale i borgere, som flytter fra døgntilbud ud i egen bolig med et borger til borger-forløb. Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Her er en række udsagn fra borgere, som har været i borger til borger-forløb: - I borger til borger kan jeg få venner, det kan jeg ikke, når jeg mødes med en fra kommunen. - Det betyder noget, at jeg mødes med en, der ikke får penge for det - min mentor kommer fordi hun gerne vil. - Jeg oplever mig mere forstået. Min mentor har selv prøvet det og kan sige hvad han gjorde, min kontaktperson sad bare og nikkede til det jeg sagde, og forstod ikke helt på samme måde.

6 Skærmbesøg (I) Skærmbesøg Selvværd og Sammenhæng: Med lettere tilgang til teknologi vil borgeren enten have mulighed for oftere kontakt eller færre besøg ud fra borgerens eget ønsker og behov. Ø Det forventes at understøtte borgernes selvstændighed og selvhjulpethed med skærmbesøg i eget hjem. Ø Det forventes, at borgerne oplever større frihed og fleksibilitet ved et skærmbesøg. Eksempelvis vil en borger, der modtager støtte i hjemmet to timer en gang om ugen, have mulighed for oftere kontakt med en times besøg en gang om ugen og yderligere kontakt via 1-2 skærmbesøg i løbet af uge af et kvarters varighed. Der kan også være mulighed for et besøg hver anden uge og skærmbesøg hver anden uge alt afhængig af, hvad der giver mening for den enkelte. Skærmbesøg forventes at give mindre køretid for personalet - tid som kan anvendes hos de borgere, som ikke kan undvære fysiske besøg. Indsigter: Vi har talt med 10 borgere. Ud af disse kan 4 forestille sig, at skærmbesøg vil give mening for dem Med brug af skærmteknologien vil borgeren have mulighed for hyppigere kontakt og/eller færre besøg af hjemmestøtten i hjemmet, hvis det er borgerens ønske og behov.

7 Skærmbesøg (II) Planlagte tiltag: Skærmbesøg kan implementeres ved de borgere, det giver mening for. Skærmbesøg følges tæt af daglige ledere og adresseres på de månedlige på ledermøder. Status på planlagte tiltag: Der er udarbejdet implementeringsplaner for skærmbesøg for alle områder Der oparbejdes og udveksles pt. erfaring med anvendelse af teknologien hos både medarbejdere og borgere.

8 Skærmbesøg (III) Forventet økonomisk effekt: Det forventes, at der kan reduceres i personalets kørselstid Gennem muligheden for fleksibel og borger tilpasset ansigt-til-ansigt tid forventes summen af ansigt-til-ansigt tid at falde. Det forventes, at der ikke skal bruges samme kapacitet på at følge borgere til eksempelvis jobcenteret, da understøttelse til møder på jobcenteret, kan ske via skærm. Status på økonomisk effekt: - Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Den økonomiske effekt baserer sig på identificerede potentialer, og vi er meget opmærksomme på at følge den borgeroplevede effekt tæt, så den lever op til værdierne i Selvværd & Sammenhæng. Fra de steder hvor skærmbesøg allerede er introduceret er her et udsnit af udsagn fra borgerne: jeg er meget fysisk begrænset, så det giver mig mulighed for at få hjælp jeg arbejder over 45 timer om ugen, så jeg kan ikke komme inden for jeres åbningstid, så det er en god løsning for mig hjælpen er tilgængelig når jeg har brug for den jeg er glad for muligheden for at prøve det af. Det er en nødvendighed at der også er samtaler fysisk

9 Støtte i hjemmet (I) Støtte i hjemmet Selvværd og Sammenhæng: At blive adspurgt omkring omfanget og indholdet af støtte i hjemmet vil bidrage til, at borgeren i højere grad vil føle sig hørt, set og forstået. I Selvværd og Sammenhæng ses det, at langt de fleste borgere helst vil klare sig så selvstændigt som muligt. Ved at kaste nye øjne på borgerens ønsker og motivation sammen med borgerne selv, og ved at have fokus på fællesskaber uden for kommunen, er det forventningen, at en gruppe borgere vil kunne leve lige så gode og aktive liv blot med mindre støtte i hjemmet. Indsigter: Vi har spurgt 10 borgere der modtager støtte i hjemmet. Ud af disse oplever 3, at deres indsats kunne være mindre end den er i dag. Planlagte tiltag: Vi går i dialog med borgerne med henblik på at afklare, om deres nuværende støtte er den rigtige eller om støtten kan nedsættes, der hvor det giver mening. Sammen med borgeren tages der, udover omfang af indsats, også stilling til tidsperspektivet for indsatsen. Udarbejdelse af værktøjer og redskaber samt spørgeguide Status på planlagte tiltag: Ledere og medarbejdere er i gang med at anvende og teste redskaberne og spørgeguides.

10 Støtte i hjemmet (II) Forventet økonomisk effekt: Med udgangspunkt i de adspurgte borgeres svar forventer vi at kunne realisere et økonomisk potentiale Status på økonomisk effekt: 2/3 af det økonomiske potentiale er realiseret Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Den økonomiske effekt baserer sig på identificerede potentialer, og vi er meget opmærksomme på at følge den borgeroplevede effekt tæt, så den lever op til værdierne i Selvværd & Sammenhæng.

11 Regionstilbud (I) Regionstilbud Selvværd og Sammenhæng: Potentialet på dette område beror udelukkende på administrative tilpasninger, og borgerne vil ikke blive påvirket af ændringerne. Indsigter: Sagsgennemgange viser, at der nogen gange er uoverensstemmelse mellem Regionernes henvendelser om kategorisering af borgerne og vores egne rådgiveres vurdering af borgernes behov Der ses en tendens til, at regionen er styrende og at de justerer efter eget kapacitetsbehov og ikke efter borgerens behov. Planlagte tiltag: Sager på eksterne botilbud og institutioner gennemgås af myndighed i december Der aftales møde med bo- og institutionstilbud med fokus på en faldende kategorisering af borgernes behov, som er tilpasset borgernes reelle behov og ikke institutionernes behov. Vurderinger skal ikke foregå via en grønthøster, men efter en individuel vurdering af borgernes behov Status på planlagte tiltag: Fra marts 2019 vil en task forcegruppe med repræsentanter fra myndighed og juridisk afdeling lave opfølgning af borgersager ved at der afholdes forhandlingsmøder med regionstilbud.

12 Regionstilbud (II) Forventet økonomisk effekt: I første kvartal 2019 påbegyndes reduktionerne Status på økonomisk effekt: Opgaven blev opstartet i marts og effekten kan først registreres efter afholdte møder Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Det borgeroplevede serviceniveau vil være uændret

13 Støttekontaktpersonordningen (I) Støttekontaktpersonordningen Selvværd og Sammenhæng: Langt de fleste borgere giver udtryk for at ville være normale. Det er en tilbagevendende indsigt ved Selvværd og Sammenhæng. Indsigter: Idéen er at bruge den evidensbaserede metode Critical Time Intervention (CTI) til borgerne i støttekontaktpersonordningen. Erfaringen er, at borgere i CTIforløb oplever en hurtigere og mere effektiv indsats hen mod mere selvværd og sammenhæng. Planlagte tiltag: Interviews og dialog med borgerne Dialog med medarbejderne Udarbejde baselines, så det kan følges om tiltaget virker efter hensigten Sidemandsoplæring af støttekontaktpersoner i CTI Procesplan for inddragelse af interessenter Implementering Status på planlagte tiltag: Interviews og dialog med borgerne er i gang

14 Støttekontaktpersonordningen (II) Forventet økonomisk effekt: Den økonomiske effekt forventes at begynde at slå igennem, når støttekontaktpersonerne gennemfører CTI-forløb sammen med de borgere, det giver mening for Status på økonomisk effekt: - Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Den økonomiske effekt baserer sig på identificerede potentialer, og vi er meget opmærksomme på at følge den borgeroplevede effekt tæt, så den lever op til værdierne i Selvværd & Sammenhæng.

15 Udenbys botilbud (I) Regionstilbud Selvværd og Sammenhæng: Langt de fleste borgere giver udtryk for at ville være normale. Det er en tilbagevendende indsigt ved Selvværd og Sammenhæng. Indsigter: Borgerne fortæller at have troet, at de ikke havde noget valg i forhold til et hjem at et hjem var et botilbud og at der ikke var alternativer. Borgerne har et ønske om at bo selv, men fagpersoner og pårørende ser ofte, at det ikke er en mulighed for borgerne, bl.a. pga. borgernes funktionsnedsættelse og deres opfattelse af borgernes behov for ydelse/indsats Planlagte tiltag: Indsatsen baserer sig på at spørge den enkelte borger. Med den traditionelle måde at følge op på indsatsens spørges der til mål i handleplanen. I stedet spørges borgerne nu konkret til, hvad et hjem er for den enkelte. Denne opfølgningsmåde bliver afprøvet som en prøvehandling på borgere på psykiatriområdet, som bor på udenbys botilbud. Administrativ kortlægning af borgere i udenbys botilbud Interview og dialog med borgerne Plan for inddragelse af interessenter Status på planlagte tiltag: Prøvehandlingen er gennemført Interview og dialog med borgere er i gang

16 Udenbys botilbud (II) Forventet økonomisk effekt: Den forventede økonomiske effekt forventes som et resultat af de interviews der vil blive gennemført med borgere i udenbys botilbud. Det er forventningen, at interviewene og dialog vil medføre, at en gruppe borgere vil ønske at komme i mindre indgribende tilbud og dermed at udgifterne til borgerne vil falde. Status på økonomisk effekt: I andet kvartal 2019 påbegyndes interviews og dialog med borgerne. Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Den økonomiske effekt baserer sig på identificerede potentialer, og vi er meget opmærksomme på at følge den borgeroplevede effekt tæt, så den lever op til værdierne i Selvværd & Sammenhæng.

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde og Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 20. marts 2019. Omlægning af ydelser og reducering af

Læs mere

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 24. april 2019.

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 24. april 2019. Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 24. april 2019. Omlægning af ydelser og reducering af budgetter på handicapområdet Område/tiltag

Læs mere

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde juni 2019.

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde juni 2019. Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde juni 2019. Omlægning af ydelser og reducering af budgetter på handicapområdet Område/tiltag

Læs mere

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab Indledning Motivation og hovedbudskab Aktiv hele livet Fremtidens velfærd er ikke blot et spørgsmål om de indsatser, vi som kommune leverer til vores borgere. Fremtidens velfærd skabes i fællesskabet mellem

Læs mere

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 8. december 2015 Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 1. Baggrund for analysen I Ældre og Sundhed har opgaverne udviklet sig meget over de senere år. Ældrebefolkningen

Læs mere

Emne: Håndtering af den økonomiske udfordring 2019, Socialpolitik

Emne: Håndtering af den økonomiske udfordring 2019, Socialpolitik Notatark Emne: Håndtering af den økonomiske udfordring 2019, Socialpolitik 08. maj 2019 - Sagsnr. 19/11032 Indhold Overblik over den økonomiske udfordring...2 Scenarier for det økonomiske resultat 2019...2

Læs mere

Præsentation af Handicapplan 2016 v. Anne E. Hegelund, Centerleder Drift og Udvikling. Randers Kommune

Præsentation af Handicapplan 2016 v. Anne E. Hegelund, Centerleder Drift og Udvikling. Randers Kommune Præsentation af Handicapplan 2016 v. Anne E. Hegelund, Centerleder Drift og Udvikling Randers Kommune Handicapplanens tre dele Formålet med forløbet At borgere med psykiske og fysiske handicaps også i

Læs mere

Handleplan for voksenområdet. Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab

Handleplan for voksenområdet. Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab Handleplan for voksenområdet Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab Udfordringen Budgetudfordring i 2018 på 10 mio. kr. i Voksenafdelingen Høj andel af borgere som modtager

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP JANUAR 2019 GULDBORGSUND HANDICAP STUBBEKØBINGVEJ 83 4800 NYKØBING F TLF. 5473 2340 MAIL: HANDICAP@GULDBORGSUND.DK WWW.HANDICAP.NU Åbningstider: Mandag fra 8.00 til

Læs mere

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Side 1 Generelle forhold... 3 Kvalitetsstandarder... 3 Sagsbehandling... 3 Visitation og bevilling... 3 Handleplan... 3 Samarbejdsplan...

Læs mere

Beskrivelse af CTI-metoden

Beskrivelse af CTI-metoden Beskrivelse af CTI-metoden CTI er en forkortelse for Critical Time Intervention. 1. CTI-metodens målgruppe Socialstyrelsen vurderer, at CTI-metoden er relevant for borgere, der har behov for en intensiv

Læs mere

Implementering af Critical Time Intervention (CTI) Rådgivning og uddannelse

Implementering af Critical Time Intervention (CTI) Rådgivning og uddannelse Implementering af Critical Time Intervention (CTI) Rådgivning og uddannelse januar 2019 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 1 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau

Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau Børne- og Skoleudvalget tiltrådte den 11.1.2017, at der udarbejdes et notat om konsekvenserne, såfremt udgifterne

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 juli 2019 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...3 Værdier

Læs mere

INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI

INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI Næstved Kommune, Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget 4. Juni 2019 Souschef Peter Bogh, KL s Konsulentvirksomhed - KLK Agenda Baggrund for og risici ved forslagene

Læs mere

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud NOTAT 17. november 2018 Journal nr. 27.03.00-A00-1-18 Sagsbehandler SKRAS Navn på tilbud Formål Rådgivningshuset Formålet med Rådgivningshuset er

Læs mere

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan)

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Bilag 2: Investeringsplan Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Investeringsplan flere borgere i egen bolig Behovsanalysen af botilbudsområdet

Læs mere

Drøftelse: Interviewundersøgelse om overgangen fra børne- og ungeområdet til voksenområdet

Drøftelse: Interviewundersøgelse om overgangen fra børne- og ungeområdet til voksenområdet Punkt 6. Drøftelse: Interviewundersøgelse om overgangen fra børne- og ungeområdet til voksenområdet 2014-2124 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgtes drøftelse

Læs mere

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Notat Sagsnr.: 27.00.00-A00-8-18 Dato: 11-05-2018 Titel: Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Handleplan på handicap og voksenområdet, Social

Læs mere

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen 2016 Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Resultater... 4 3. Metode... 5 4. Analyse af tracertilsyn... 5 4.1. Overensstemmelse

Læs mere

Aftale 2018 for Socialområdet for voksne

Aftale 2018 for Socialområdet for voksne Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LeaBa 247550-17 17/14522 Social- og Handicapcentret December 2017 Aftale 2018 for Socialområdet for voksne Overskrifter for aftalens mål Her indsættes tre eller flere mål.

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

Borgere med demens NOTAT

Borgere med demens NOTAT Borgere med demens I Handleplan for Ældre 2011-2015 præsenteres seks temaer, som alle skal understøtte den overordnende vision for ældreområdet om et aktivt og sundt (ældre) liv med muligheder og ansvar.

Læs mere

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger NOTAT- MAJ 2014 Omstilling af det specialiserede voksenområde (handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger Omstilling af det specialiserede

Læs mere

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen BALLERUP KOMMUNE 2017 Velfærdsteknologivurdering Skærmbesøg i hjemmeplejen Niels Kisku Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål... 3 2. Hvad

Læs mere

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud 7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Hvordan læser jeg

Læs mere

Notat. Projekt vedrørende etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion. Etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion og

Notat. Projekt vedrørende etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion. Etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion og Notat Emne: Til: Kopi: til: Etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion og Tværgående visitation Udvalget for Sundhed og Omsorg Den 29. november 2010 Århus Kommune Økonomi og Personale Sundhed og

Læs mere

'REVE Handicappolitik Handicappolitik

'REVE Handicappolitik Handicappolitik Handicappolitik Et fælles udgangspunkt giver højere kvalitet, derfor har Greve Kommune en handicappolitik. Behovet for en politik blev ekstra aktuelt med kommunalreformen i 2007, hvor kommunerne overtog

Læs mere

Puljen: Afprøvning af fremtidens velfærdsteknologiske løsninger. Ét projektsamarbejde 9 projekter med lokal forankring!

Puljen: Afprøvning af fremtidens velfærdsteknologiske løsninger. Ét projektsamarbejde 9 projekter med lokal forankring! Puljen: Afprøvning af fremtidens velfærdsteknologiske løsninger Ét projektsamarbejde 9 projekter med lokal forankring! Storskalamålsætning: 10 % af borgerne i målgruppen Videokommunikation mellem borgere

Læs mere

Aktiv sygemelding. Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver. Lyngby-Taarbæk

Aktiv sygemelding. Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver. Lyngby-Taarbæk Lyngby-Taarbæk Aktiv sygemelding Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver Lyngby-Taarbæk Informationspjece om ændringerne i sygedagpengeloven af 12. juni 2009 Sygefraværssamtale / Mulighedserklæring

Læs mere

Notat. Erfaringsopsamling handicappolitik

Notat. Erfaringsopsamling handicappolitik Notat 31. januar 2018 Sagsbeh.:KNM J.nr.: 00.15.10-G01-9-17 Plan og Projektstab Erfaringsopsamling handicappolitik 2015-2018 Baggrund og formål Formålet med erfaringsopsamlingen er at få viden, der kan

Læs mere

Afprøvningen af Tættere på familien finansieres ved omkonvertering. (konto 5) til Handicapcentret for Børns administrationsbudget

Afprøvningen af Tættere på familien finansieres ved omkonvertering. (konto 5) til Handicapcentret for Børns administrationsbudget Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Klik her for at angive en dato. på handicapområdet for børn 1. Resume I byrådsindstilling Styrkelse af handicapområdet

Læs mere

Vejledning til dataindsamling 2017

Vejledning til dataindsamling 2017 Vejledning til dataindsamling 2017 Denne vejledning er udarbejdet for at lette og kvalificere dataindsamlingen vedrørende velfærdsteknologi, som løber fra d. 14. september 2017 til d. 26. oktober 2017.

Læs mere

Virtuel Hjemme- og Sygepleje

Virtuel Hjemme- og Sygepleje Virtuel Hjemme- og Sygepleje Fra kvantitet til kvalitet for borgerere og medarbejdere, i en proces om at levere velfærd via skærmopkald v. omsorgschef Maila Tandrup Introduktion til MENNESKER Vi er ca.

Læs mere

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning NOTAT Til Social- og sundhedsudvalget Kopi Fra Sundhed og Omsorg, Administrationen Emne Robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel

Læs mere

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem)

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) BALLERUP KOMMUNE September 2017 Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) Niels Kisku, niki@balk.dk Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Overordnet politik for samarbejde med pårørende

Overordnet politik for samarbejde med pårørende Overordnet politik for samarbejde med pårørende Psykiatri og Handicap 2015 Udkast 5.02.2015 Indledning Overordnet politik for samarbejde med pårørende Denne politik er en overordnet politik for samarbejde

Læs mere

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 JANUAR 2017 1. ORGANISERING AF PROJEKTET Projektet etableres med tre grupper: Arbejdsgruppen har til formål at følge pilotprojektet og levere input til

Læs mere

Kommissorium. Side 1 af 5. Godkendt. d. DD/MM/ÅÅ Ekstern analyse af det specialiserede socialområde i Kolding Kommune. Projektnavn

Kommissorium. Side 1 af 5. Godkendt. d. DD/MM/ÅÅ Ekstern analyse af det specialiserede socialområde i Kolding Kommune. Projektnavn Projektnavn Godkendt. d. DD/MM/ÅÅ Ekstern analyse af det specialiserede socialområde i Kolding Kommune Det specialiserede socialområde omfatter borgere i alle aldre, som kan have mange typer af udfordringer

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan

Kompetenceudviklingsplan Navn: Leif Larsen (Lærer) Arbejdsplads: Solsikkeskolen Udviklingsplanen er senest opdateret: 01.11.2017 Evnen til at kunne håndtere konflikter børn imellem, børn/lærere imellem samt lærer/ forældre imellem.

Læs mere

Aktiv hele Livet. Indledning. Beskrivelse af indhold. Holbæk i Fællesskab, Budgetcamp - Budget Omstillingsgruppens principper og anbefalinger

Aktiv hele Livet. Indledning. Beskrivelse af indhold. Holbæk i Fællesskab, Budgetcamp - Budget Omstillingsgruppens principper og anbefalinger Aktiv hele Livet Indledning Omstillingsgruppens principper og anbefalinger Paradigmeskift i velfærden Omstillingsgruppen foreslår, at det bærende princip i den fremtidige velfærd er, at alle har ret til

Læs mere

Muligheder Støtte Vejledning. J o b c e n t e r K o l d i n g T l f. : 7 9 7 9 74 0 0 w w w. j o b c e n t e r k o l d i n g. d k

Muligheder Støtte Vejledning. J o b c e n t e r K o l d i n g T l f. : 7 9 7 9 74 0 0 w w w. j o b c e n t e r k o l d i n g. d k når en medarbejder bliver syg Muligheder Støtte Vejledning J o b c e n t e r K o l d i n g T l f. : 7 9 7 9 74 0 0 w w w. j o b c e n t e r k o l d i n g. d k Hvad gør I, når en medarbejder bliver syg?

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Botilbud 2016 Brug for et botilbud? Hvis du eller en pårørende har behov for et botilbud, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk. 1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Sundhedsloven 140 Serviceloven 86 stk.1 Lov om specialundervisning 2014 2 of 5 Ydelse Ambulant tværfaglig

Læs mere

Jobcenter Brønderslevs forsøg med et fleksibelt kontaktforløb (Frikommuneforsøg).

Jobcenter Brønderslevs forsøg med et fleksibelt kontaktforløb (Frikommuneforsøg). Jobcenter Brønderslevs forsøg med et fleksibelt kontaktforløb (Frikommuneforsøg). Baggrund Brønderslev Kommune har sammen med de øvrige nordjyske kommuner søgt om deltagelse i et frikommuneforsøg. Brønderslev

Læs mere

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune Strategi for Handicap & Psykiatri Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job Social støtte i overgang til og fastholdelse i job En integreret og koordineret socialfaglig og beskæftigelsesrettet indsats for udsatte ledige Anders Søberg, Susanne K. Ellegaard, STAR Dagsorden Målgruppen

Læs mere

Emne: Evaluering af projekt Borger til Borger

Emne: Evaluering af projekt Borger til Borger Notatark Emne: Evaluering af projekt Borger til Borger 30. maj 2018 - Sagsnr. 16/5548 - Løbenr. 128039/18 Anvendelse af Peer-to-Peer-metoden på psykiatriområdet går i al sin enkelhed ud på, at en person,

Læs mere

Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark

Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 23. maj 2013 J.nr.: 2013-0006947 Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark Ressourceforløbet er et centralt element i den reform af førtidspension og fleksjob,

Læs mere

Opsamling på workshop om handleplan for botilbudsområdet

Opsamling på workshop om handleplan for botilbudsområdet NOTAT Opsamling på workshop om handleplan for botilbudsområdet Som led i procesplanen for udarbejdelse af handleplaner for udmøntning af Frederikssund Kommunes handicap- og psykiatripolitik blev der den

Læs mere

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune At bryde den negative sociale arv for udsatte familier har været en opgave for kommunerne gennem mange år.

Læs mere

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet.

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet. Selvevaluering Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og Social- og Integrationsministeriets Task Force på børne- og ungeområdet, vil vi bede jer beskrive og vurdere jeres praksis på børne- og ungeområdet

Læs mere

VISION OG MÅL. Udkast Til høring. Fremtidens handicapområde. Rudersdal Kommune

VISION OG MÅL. Udkast Til høring. Fremtidens handicapområde. Rudersdal Kommune VISION OG MÅL Fremtidens handicapområde Rudersdal Kommune 2017-2027 Udkast Til høring 2 Indholdsfortegnelse: INDLEDNING...4 FORORD...4 RAMME...5 VISION...6 MÅL...7 BESKÆFTIGELSE OG UDDANNELSE...7 BOLIG...7

Læs mere

Status på implementering af

Status på implementering af Status på implementering af Oplæg for Handicaprådet 15. marts 2017 Randers Kommune Dagsorden 1. Siden sidst - det afsluttende stormøde 2. Handicapplanen i perspektiv 3. Lokal drøftelse af strategigrundlaget

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønningen

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønningen Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønningen Opsummering Plejehjemmet Grønningen Vurdering: Godkendt Sted: Grønnevej 42, 6360 Tinglev Dato for tilsyn: 07.11.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn Page

Læs mere

CTI-manual Trin for trin

CTI-manual Trin for trin CTI-manual Trin for trin CTI-manual. Trin for trin KONTAKT FØR OPSTART AF CTI-FORLØB 3 VISITATION OG UDREDNING 4 KONTAKTFASENS TRE PRIMÆRE FORMÅL 4 FREMGANGSMÅDE 5 TJEKLISTE 7 1. CTI-FASE 7 FREMGANGSMÅDE

Læs mere

Den gode sagsbehandling

Den gode sagsbehandling Den gode sagsbehandling type: Fagområde Sundhed og Handicap har i 2014 oplevet et stigende antal afgørelser som hjemvises til fornyet sagsbehandling af Ankestyrelsen. Dette samstillet med ændrede bevillingsniveauer

Læs mere

TILSYNSRAPPORT SOCIALAFDELINGEN

TILSYNSRAPPORT SOCIALAFDELINGEN 7 TILSYNSRAPPORT Botilbuddet Vesterbo UANMELDT TILSYN DEN: D. 22.11.2013 SOCIALAFDELINGEN Dokument: ::odma\captia\http://captia/sjp/dok4193191 Sidst redigeret af: ssvimaj Seneste gemt: 10-05-2012 16:23

Læs mere

Miniguide til vurdering af overførbarhed og anvendelighed af evidensbaserede forebyggelsesinterventioner

Miniguide til vurdering af overførbarhed og anvendelighed af evidensbaserede forebyggelsesinterventioner Miniguide til vurdering af overførbarhed og anvendelighed af evidensbaserede forebyggelsesinterventioner Formål: Guiden bruges til at vurdere om en forebyggelsesintervention, som har dokumenteret effekt,

Læs mere

Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde

Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden Torsdag den 5. januar 2012 Indhold Kort

Læs mere

Invitation til at deltage i forsøgsordning med styrket frit valg inden for madservice på ældreområdet

Invitation til at deltage i forsøgsordning med styrket frit valg inden for madservice på ældreområdet Dato 13-08-2018 Invitation til at deltage i forsøgsordning med styrket frit valg inden for madservice på ældreområdet Med finanslovsaftalen for 2018 er regeringen og Dansk Folkeparti enige om at styrke

Læs mere

Korr. budget. Opr. Budget

Korr. budget. Opr. Budget Resultat på drift Note Opr. Budget Korr. budget Faktisk regnskab mer- /mindre Forven tet s-% (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: 145.491 150.475 78.553 150.475 0 100% Budgetramme 1 149.376 154.464 78.141

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Seniorudvalget Evaluering af pejlemærker 2017

Seniorudvalget Evaluering af pejlemærker 2017 Evaluering af pejlemærker 2017 Februar 2018 Indhold...3 Flere borgere oplever tryghed i dagligdagen gennem brug af velfærdsteknologiske løsninger...3 Færre ældre oplever, at føle sig ufrivillig ensomme

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Diakonhjemmet Enggården

Uanmeldt tilsyn Diakonhjemmet Enggården Uanmeldt tilsyn 2018 Diakonhjemmet Enggården Opsummering Diakonhjemmet Enggården Vurdering: Godkendt Sted: Engløkke 30, 6372 Bylderup-Bov Dato for tilsyn: 24.08.2018 Anmeldt/ej anmeldt: Ej anmeldt tilsyn

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Budgetopfølgningen pr. 30. september 2014 følger tendensen fra tidligere opfølgninger i 2014. Der er et for det specialiserede socialområde samlet set (børn og voksne) forventning

Læs mere

Tilsyn hos godkendte private og kommunale leverandører af personlig og praktisk hjælp

Tilsyn hos godkendte private og kommunale leverandører af personlig og praktisk hjælp 1 Tilsyn hos godkendte private og kommunale leverandører af personlig og praktisk hjælp Årsrapport Faxe Kommune 2016 2 Indledning Vi har på vegne af Faxe Kommune gennemført tilsyn med det formål at vurdere

Læs mere

TEKNOLOGI I ØJENHØJDE I MIDDELFART KOMMUNE

TEKNOLOGI I ØJENHØJDE I MIDDELFART KOMMUNE TEKNOLOGI I ØJENHØJDE I MIDDELFART KOMMUNE Det er vigtigt at fokusere på, at borgernes individuelle mål og ønsker matches med medarbejdernes faglige indsigt og kendskab til borgerne. Teknologi efter borgerens

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen kr p/l Styringsområde 2016/

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen kr p/l Styringsområde 2016/ BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Lergården

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Lergården Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Lergården Opsummering Plejehjemmet Lergården Page 2 Vurdering: Godkendt Sted: Lergården 88-98, 6200 Aabenraa Dato for tilsyn: 28.09.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn

Læs mere

Projekt tidlig og målrettet indsats

Projekt tidlig og målrettet indsats Projekt tidlig og målrettet indsats Rapport. Ringsted Kommune September 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning s. 3 Præsentation af mål og succeskriterier s. 5 Resultater. s. 6 Konklusion... s. 10 Bilag:

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap Oplysninger om tilbuddet Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap Tilbuddets navn: Kamelia, Levisonsvej 19, 6000 Kolding Tilbudstype/antal pladser/målgruppe: Botilbud oprettet efter 107 og almene

Læs mere

Det forudsættes, at kommunens tilbud til børn og unge med særlige behov skal baseres på aktuel viden og dokumentation af effekt.

Det forudsættes, at kommunens tilbud til børn og unge med særlige behov skal baseres på aktuel viden og dokumentation af effekt. Standarder for sagsbehandlingen vedrørende opfølgning og evaluering af resultaterne af den konkrete indsats Politisk målsætning vedr. opfølgning og evaluering af resultaterne af den konkrete indsats Det

Læs mere

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank Tilfredsstillende 1.-3. kvartal i har i årets første 3 kvartaler af 2015 realiseret et resultat før skat på 29,9 mio. kr. 35,5 mio. kr. mod 37,0 mio. kr. for samme periode sidste Periodens resultat før

Læs mere

Implementering af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse

Implementering af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. maj 2018 Sagsid 18/10896 Implementering af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse På baggrund af evalueringen af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse er udarbejdet

Læs mere

Forventninger til fremtidens tilbud på voksenområdet

Forventninger til fremtidens tilbud på voksenområdet Forventninger til fremtidens tilbud på voksenområdet Ved social- og sundhedsdirektør Svend Tabor den 20. januar 2014 på voksenfagligt årsmøde i LOS Social- og Sundhedsforvaltningen Indhold - Hvad er Køge

Læs mere

Nummer Beskrivelse SER/OVF SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget i alt SER -1,2-1,2-1,2-1,2

Nummer Beskrivelse SER/OVF SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget i alt SER -1,2-1,2-1,2-1,2 Socialudvalget Effektiviseringsforslag, Socialudvalget Nummer Beskrivelse SER/OVF 2016 2017 2018 2019 SU01 Omlægning af ydelser i SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Task force på handicapområdet Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Ansøgningsfrist torsdag

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 24. oktober / Anja Franka Andersen, Kenneth Røn Christiansen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet

Læs mere

Der skal i 2019 implementeres administrative fællesskaber for skoler og klynger i alle områder.

Der skal i 2019 implementeres administrative fællesskaber for skoler og klynger i alle områder. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressourcecenter NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget 12. marts 2018 Bilag 2 - Implementering af administrative fællesskaber Der skal i 2019

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Budget og Planlægning Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune. Analyse af voksenhandicapområdets økonomi

Budget og Planlægning Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune. Analyse af voksenhandicapområdets økonomi Analyse af voksenhandicapområdets økonomi Baggrund for analysen Kommunerne under ét har siden 2012 oplevet stigende udgifter på det specialiserede voksenområde til trods for øget brug af effektive indsatser

Læs mere

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Vejledning til Statusmåling 2017 Denne vejledning er udarbejdet for at lette og kvalificere dataindsamlingen til statusmålingen for udbredelse

Læs mere

Handicappolitik. Lige muligheder for alle

Handicappolitik. Lige muligheder for alle Handicappolitik Lige muligheder for alle Forord Dette er den 3. udgave af Frederikshavn Kommunes Handicappolitik siden kommunesammenlægningen i 2007. Handicappolitikken er blevet til i en fælles indsats,

Læs mere

IMPLEMENTERING AF STRATEGI OG HANDLEPLAN - ANALYSE AF SERVICELOVSSAGER AFRAPPORTERING 8. DECEMBER 2017 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

IMPLEMENTERING AF STRATEGI OG HANDLEPLAN - ANALYSE AF SERVICELOVSSAGER AFRAPPORTERING 8. DECEMBER 2017 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING IMPLEMENTERING AF STRATEGI OG HANDLEPLAN - ANALYSE AF SERVICELOVSSAGER AFRAPPORTERING 8. DECEMBER 2017 DAGSORDEN Hvad har BDO undersøgt? Hvordan har vi gjort det? Resultaterne Opmærksomhedspunkter HVAD

Læs mere

Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren

Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren Indhold Tættere på borgeren... 3 Status på anden fase af Fremtidens handicapområde... 3 Hvordan har vi arbejdet med borgerinddragelse... 3 Borgerinddragelsen

Læs mere

Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II

Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 218 Offentligt Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Frikommunenetværk Titel på forsøg Deltagerkommuner Faglig kontaktperson

Læs mere

KAPACITETSANALYSE PÅ HANDICAP OG PSYKIATRIOMRÅDET

KAPACITETSANALYSE PÅ HANDICAP OG PSYKIATRIOMRÅDET KAPACITETSANALYSE PÅ HANDICAP OG PSYKIATRIOMRÅDET Lemvig Kommune Social- og Sundhedsudvalg 15. august 2017 Agenda Baggrund og formål Benchmarking Udvikling i diagnoser og målgrupper Scenarier for den fremtidige

Læs mere

STOR SATSNING PÅ CTI OG HOUSING FIRST. Koncernchef Susanne Kvolsgaard

STOR SATSNING PÅ CTI OG HOUSING FIRST. Koncernchef Susanne Kvolsgaard STOR SATSNING PÅ CTI OG HOUSING FIRST Koncernchef Susanne Kvolsgaard BSF S OVERORDNEDE ORGANISERING Uddannelse Fokus på de unge (under 30 år) Job Fokus på de voksne (over 30 år) Jobrehabilitering Fokus

Læs mere

Inddragende metoder brug børn og unges netværk

Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder er anerkendte og velbeskrevne måder at arbejde systematisk med inddragelse af børn, unge og deres familier på Inddragende metoder Systematisk

Læs mere

Sagsforløb: Hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet

Sagsforløb: Hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet Vedrørende: Status vedr. hjemtagelse af Randers Kommunes borgere fra Hinnerup Kollegiet Sagsnavn: 43126: Overtagelse af regionale institutioner (08/02342) Sagsnummer: 16.00.00-A09-1-08 Skrevet af: Anne

Læs mere

"Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Fastholdelsespakken Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg "Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Køge, Greve, Solrød og Stevns Kommuner UUV Køge bugt Køge Handelsskole og EUC Sjælland (De øvrige medlemmer af Uddannelsesnetværket

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Indsats vedr. håndtering og nedbringelse af sygefraværet i Frederiksberg Kommune

Indsats vedr. håndtering og nedbringelse af sygefraværet i Frederiksberg Kommune Bilag 5 Indsats vedr. håndtering og nedbringelse af sygefraværet i Frederiksberg Kommune Midtvejsevaluering (medio 2011) Indsats vedr. håndtering og nedbringelse af sygefraværet igangsattes i marts 2010

Læs mere

Center for Sundhed og Velfærd. Tilfredshedsundersøgelse. Brugertilfredshedsundersøgelse blandt modtagere af hjemmepleje og beboere i plejebolig

Center for Sundhed og Velfærd. Tilfredshedsundersøgelse. Brugertilfredshedsundersøgelse blandt modtagere af hjemmepleje og beboere i plejebolig Center for Sundhed og Velfærd Tilfredshedsundersøgelse Brugertilfredshedsundersøgelse blandt modtagere af hjemmepleje og beboere i plejebolig Efteråret 2014 Indhold SAMMENFATNING... 3 TILFREDSHED MED HJEMMEPLEJEN...

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere