Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng"

Transkript

1 Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde og Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 20. marts 2019.

2 Omlægning af ydelser og reducering af budgetter på Social- og Handicapområdet Område Økonomisk potentiale Forventet effekt i 1. halvår 2019 Borger til borger 2 mio. kr. 1 mio. kr. Skærmbesøg 8 mio. kr. 8 mio. kr Beskæftigelsestilbud 2 mio. kr. - Støtte i hjemmet 4 mio. kr. - Bofællesskaber 2,5 mio. kr. 2,5 mio.kr Særforanstaltninger 1 mio. kr. 1 mio. kr. Regionstilbud 0,5 mio. kr. 0,5 mio. kr. I alt 20 mio. kr. 13 mio. kr

3 Borger til borger (I) - frivillig hjælp, som understøttes af professionelle Borger til borger Selvværd og Sammenhæng: Borger til borger er en mentorordning, hvor fællesskab og involvering af civilsamfundet sættes i spil. Borgeren førers sammen med en anden borger en mentor, der har en forståelse for borgerens behov og hvad der er vigtigt for ham/hende. Adspurgt fortæller borgere, der er blevet del af et borger til borger forløb, at de oplever en højere grad af tilfredshed og selvhjulpenhed samt et voksende selvværd Indsigter: Vi har talt med 10 borgere. Ud af disse har 4 vist interesse i at blive del af et borger til borger-forløb. Deltagelsen vil tilbydes som et supplement til deres nuværende indsats eller som en hel-/delvis erstatning af deres nuværende indsats alt efter, hvad der giver mening for borgeren.

4 Borger til borger (II) - frivillig hjælp, som understøttes af professionelle Planlagte tiltag: Borger til borger-forløb vil blive tilbudt alle borgere tilknyttet social- og handicapområdet hvis det giver mening. I løbet af december 2018 og januar 2019 afholdes workshops i samtlige afdelinger. Formålet er at understøtte medarbejderne i at præsentere og implementere borger til borger forløb. I første kvartal 2019 vil det blive besluttet, hvordan modellen kan anvendes på børn og unge området. Status på planlagte tiltag: Der har været afholdt workshops. Afklaring omkring en implementering af borger til borger-forløb på børn- og ungeområdet pågår og forventes afsluttet ved udgangen af første kvartal 2019.

5 Borger til borger (III) - frivillig hjælp, som understøttes af professionelle Forventet økonomisk effekt: Baseret på en fremskrivning af sidste års data, forventes 40 nye borgere tilknyttet borger til borger forløb på social og handicapområdet i Alene i første kvartal 2019 forventes 75% flere borgere i et forløb end tilfældet var i samme periode sidste år. Status på økonomisk effekt: I de første to måneder af 2019 er 5 nye borgere blevet tilknyttet et borger til borger forløb. Der er desuden et uforløst potentiale i borgere, som flytter fra døgntilbud ud i egen bolig med et borger til borger-forløb. Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Her er en række udsagn fra borgere, som har været i borger til borger-forløb: - I borger til borger kan jeg få venner, det kan jeg ikke, når jeg mødes med en fra kommunen. - Det betyder noget, at jeg mødes med en, der ikke får penge for det - min mentor kommer fordi hun gerne vil. - Jeg oplever mig mere forstået. Min mentor har selv prøvet det og kan sige hvad han gjorde, min kontaktperson sad bare og nikkede til det jeg sagde, og forstod ikke helt på samme måde.

6 Skærmbesøg (I) Skærmbesøg Selvværd og Sammenhæng: Med lettere tilgang til teknologi vil borgeren enten have mulighed for oftere kontakt eller færre besøg ud fra borgerens eget ønsker og behov. Ø Det forventes at understøtte borgernes selvstændighed og selvhjulpethed med skærmbesøg i eget hjem. Ø Det forventes, at borgerne oplever større frihed og fleksibilitet ved et skærmbesøg. Eksempelvis vil en borger, der modtager støtte i hjemmet to timer en gang om ugen, have mulighed for oftere kontakt med en times besøg en gang om ugen og yderligere kontakt via 1-2 skærmbesøg i løbet af uge af et kvarters varighed. Der kan også være mulighed for et besøg hver anden uge og skærmbesøg hver anden uge alt afhængig af, hvad der giver mening for den enkelte. Skærmbesøg forventes at give mindre køretid for personalet - tid som kan anvendes hos de borgere, som ikke kan undvære fysiske besøg. Indsigter: Vi har talt med 10 borgere. Ud af disse kan 4 forestille sig, at skærmbesøg vil give mening for dem Med brug af skærmteknologien vil borgeren have mulighed for hyppigere kontakt og/eller færre besøg af hjemmestøtten i hjemmet, hvis det er borgerens ønske og behov.

7 Skærmbesøg (II) Planlagte tiltag: Skærmbesøg kan implementeres ved de borgere, det giver mening for. Skærmbesøg følges tæt af daglige ledere og adresseres på de månedlige på ledermøder. Status på planlagte tiltag: Der er udarbejdet implementeringsplaner for skærmbesøg for alle områder Der oparbejdes og udveksles pt. erfaring med anvendelse af teknologien hos både medarbejdere og borgere.

8 Skærmbesøg (III) Forventet økonomisk effekt: Det forventes, at der kan reduceres i personalets kørselstid Gennem muligheden for fleksibel og borger tilpasset ansigt-til-ansigt tid forventes summen af ansigt-til-ansigt tid at falde. Det forventes, at der ikke skal bruges samme kapacitet på at følge borgere til eksempelvis jobcenteret, da understøttelse til møder på jobcenteret, kan ske via skærm. Status på økonomisk effekt: - Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Den økonomiske effekt baserer sig på identificerede potentialer, og vi er meget opmærksomme på at følge den borgeroplevede effekt tæt, så den lever op til værdierne i Selvværd & Sammenhæng. Fra de steder hvor skærmbesøg allerede er introduceret er her et udsnit af udsagn fra borgerne: jeg er meget fysisk begrænset, så det giver mig mulighed for at få hjælp jeg arbejder over 45 timer om ugen, så jeg kan ikke komme inden for jeres åbningstid, så det er en god løsning for mig hjælpen er tilgængelig når jeg har brug for den jeg er glad for muligheden for at prøve det af. Det er en nødvendighed at der også er samtaler fysisk

9 Beskæftigelsestilbud (I) - et mere almindeligt arbejdsliv med mindre støtte Beskæftigelsestilbud Selvværd og Sammenhæng: Potentialet på dette område beror udelukkende på administrative optimeringer, og borgerne vil ikke blive påvirket af ændringer i praksis. Indsigter: Gennem sagsgennemgang kan konstateres at flere borgere er tildelt mere støtte end de reelt modtager. Der er derfor identificeret et potentiale i en revisitering af borgere, der med tiden har opnået et bedre funktionsniveau end oprindeligt ved visitering. Interview med borgere og med unge udviklingshæmmede understøtter ovennævnte indsigt. Planlagte tiltag: Borgere i beskæftigelsestilbud drøftes løbende mellem myndighed og udfører ift. vurdering af borgerens reelle behov. Der vil være nogle borgere, der har brug for mere end tilbuddet i dag indeholder mens andre kan justeres ned. Status på planlagte tiltag: - Tiltagene er i gangsat.

10 Beskæftigelsestilbud (II) - et mere almindeligt arbejdsliv med mindre støtte Forventet økonomisk effekt: På basis af sagsgennemgang forventes et besparelsespotentiale. Status på økonomisk effekt: - Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Det vurderes, at borgeren ikke vil kunne mærke forskel, da borgere i dagligdagen får den støtte, der er brug for uagtet den bestilling, der ligger på sagen og betales for Justeringen handler om at få tilpasset kapaciteten i beskæftigelsestilbuddene så den matcher det aktuelle behov.

11 Støtte i hjemmet (I) Støtte i hjemmet Selvværd og Sammenhæng: At blive adspurgt omkring omfanget og indholdet af støtte i hjemmet vil bidrage til, at borgeren i højere grad vil føle sig hørt, set og forstået. I Selvværd og Sammenhæng ses det, at langt de fleste borgere helst vil klare sig så selvstændigt som muligt. Ved at kaste nye øjne på borgerens ønsker og motivation sammen med borgerne selv, og ved at have fokus på fællesskaber uden for kommunen, er det forventningen, at en gruppe borgere vil kunne leve lige så gode og aktive liv blot med mindre støtte i hjemmet. Indsigter: Vi har spurgt 10 borgere der modtager støtte i hjemmet. Ud af disse oplever 3, at deres indsats kunne være mindre end den er i dag. Planlagte tiltag: Vi går i dialog med borgerne med henblik på at afklare, om deres nuværende støtte er den rigtige eller om støtten kan nedsættes, der hvor det giver mening. Sammen med borgeren tages der, udover omfang af indsats, også stilling til tidsperspektivet for indsatsen. Udarbejdelse af værktøjer og redskaber samt spørgeguide Status på planlagte tiltag: Ledere og medarbejdere er i gang med at anvende og teste redskaberne og spørgeguides.

12 Støtte i hjemmet (II) Forventet økonomisk effekt: Med udgangspunkt i de adspurgte borgeres svar forventer vi at kunne realisere et økonomisk potentiale Status på økonomisk effekt: Det er endnu for tidligt at opgøre den økonomiske effekt af tiltagene, fordi vi stadig er i dialog med borgerne om, hvad der giver mening i forhold til deres behov for støtte. Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Den økonomiske effekt baserer sig på identificerede potentialer, og vi er meget opmærksomme på at følge den borgeroplevede effekt tæt, så den lever op til værdierne i Selvværd & Sammenhæng.

13 Bofællesskaber (I) Bofællesskaber Selvværd og Sammenhæng: Vi skal blive bedre til at lytte og give plads til ønsker om større selvstændighed. Eksempelvis udtaler en ung udviklingshæmmet, at pædagogerne skal turde give slip, mens en anden ung borger ikke kan se meningen i, at pædagoger skal med i biografen, da han/hun mener at kunne selv, eller alternativt hellere vil have en anden borger fremfor en pædagog med i biografen. Borgernes selvværd øges ved at opleve, de er en del af et fællesskab med andre. Ligesom oplevelsen af at være noget værd uden pædagogisk støtte mange timer i døgnet og reelt kun der, hvor der er brug for støtte, forventes at øge livskvaliteten og livsglæden. Indsigter: Tanken med bofællesskaber er at støtte borgere i, gennem fællesskaber, at leve et så selvstændigt og ligeværdigt liv som muligt. Vi anvender i dag ikke bofællesskaber, som de er tiltænkt. Vores indsigter peger på, at der et potentiale i at tilpasse indsatsen til det niveau, som borgerne reelt efterspørger. Planlagte tiltag: I kommunens 5 bofællesskaber (Gramrolighed, Kameliahuset, Levisonsvej, Ungdomskollegiet, og Skovvænget), hvor borgerne lejer deres egen lejlighed og der flere steder ikke er nattevagt, skal borgerne inddrages for at afklare deres reelle behov. Proces: Dialog med borgerne og pårørende om: Hvor og hvornår er behovet? Hvordan oplever borgerne tryghed? Hvilken brug for praktisk bistand har borgerne? Hvordan skal ansatte være med til at facilitere bofællesskaber og ikke styre dem? Hvordan kan borgerne selv definere bofællesskabet?

14 Bofællesskaber (II) Uge 13 og 14: Dialog med borgere og pårørende Bofællesskabet Gramrolighed. Uge 13: Dialog med medarbejdere om at retænke institutionsbegrebet Uge 14 opsamling og opfølgning på tiltag ud fra borgere, pårørende og medarbejdernes kommentar Uge 15 og 16: Dialog med borgere og pårørende Bofællesskabet Kameliahuset. Uge 15: Dialog med medarbejdere om at retænke institutionsbegrebet Uge 16: opsamling og opfølgning på tiltag ud fra borgere, pårørende og medarbejdernes kommentar Uge 17 og 18: Dialog med borgere og pårørende Bofællesskabet Levisonsvej. Uge 17: Dialog med medarbejdere om at retænke institutionsbegrebet Uge 18: Opsamling og opfølgning på tiltag ud fra borgere, pårørende og medarbejdernes kommentar Uge 19 og 20: Dialog med borgere og pårørende Bofællesskabet Ungdomskollegiet. Uge 19: Dialog med medarbejdere om at retænke institutionsbegrebet Uge 20: Opsamling og opfølgning på tiltag ud fra borgere, pårørende og medarbejdernes kommentar Uge 21 og 22: Dialog med borgere og pårørende Bofællesskabet skovvænget. Uge 21: Dialog med medarbejdere om at retænke institutionsbegrebet Uge 22: Opsamling og opfølgning på tiltag ud fra borgere, pårørende og medarbejdernes kommentar Status på planlagte tiltag: Følger procesplan

15 Bofællesskaber (III) Forventet økonomisk effekt: Beboerne på vores 5 bofællesskaber (76 borgere pt.) forventes alle at kunne profitere af en større inddragelse og selvstændighed i det daglige fællesskab. Status på økonomiske effekt. - Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Den økonomiske effekt baserer sig på identificerede potentialer, og vi er meget opmærksomme på at følge den borgeroplevede effekt tæt, så den lever op til værdierne i Selvværd & Sammenhæng.

16 Særforanstaltninger (I) Særforanstaltninger Selvværd og Sammenhæng: En særforanstaltning er en foranstaltning i forhold til problemskabende adfærd, der kræver en højere personalenormering. Potentialet på dette område beror udelukkende på administrative tilpasninger, og borgerne vil ikke blive påvirket af ændringer i praksis. Indsigter: Sagsgennemgange har vist, at der er borgere i botilbud, hvor der er et potentiale i hvordan særforanstaltningerne løses. Planlagte tiltag: I december 2018 tager myndighed kontakt til botilbud for regulering i særforanstaltninger Borgerne oplever ikke ændringer i hverdagen. Der vil være et særligt fokus på planlægning ift. til anvendelse af vikarer Status på planlagte tiltag: Der samarbejdes tæt mellem myndighed og udfører med at gennemgå aktuelle særforanstaltninger.

17 Særforanstaltninger (II) Forventet økonomisk effekt: I første kvartal 2019 er der reduceret i særforanstaltninger. Status på økonomisk effekt: - Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Det borgeroplevede serviceniveau forventes at være uændret.

18 Regionstilbud (I) Regionstilbud Selvværd og Sammenhæng: Potentialet på dette område beror udelukkende på administrative tilpasninger, og borgerne vil ikke blive påvirket af ændringerne. Indsigter: Sagsgennemgange viser, at der nogen gange er uoverensstemmelse mellem Regionernes henvendelser om kategorisering af borgerne og vores egne rådgiveres vurdering af borgernes behov Der ses en tendens til, at regionen er styrende og at de justerer efter eget kapacitetsbehov og ikke efter borgerens behov. Planlagte tiltag: Sager på eksterne botilbud og institutioner gennemgås af myndighed i december Der aftales møde med bo- og institutionstilbud med fokus på en faldende kategorisering af borgernes behov, som er tilpasset borgernes reelle behov og ikke institutionernes behov. Vurderinger skal ikke foregå via en grønthøster, men efter en individuel vurdering af borgernes behov Status på planlagte tiltag: Fra marts 2019 vil en task forcegruppe med repræsentanter fra myndighed og juridisk afdeling lave opfølgning af borgersager ved at der afholdes dialog møder med borgere samt regionstilbud. Møder er planlagt med bo- og institutionstilbud med henblik på forhandling første møde medio marts.

19 Regionstilbud (II) Forventet økonomisk effekt: I første kvartal 2019 påbegyndes reduktionerne Status på økonomisk effekt: Opgaven opstartes i marts og effekten kan registreres efter afholdte møder Status på borgernes oplevelse af Selvværd og Sammenhæng: Det borgeroplevede serviceniveau vil være uændret

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 24. april 2019.

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 24. april 2019. Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 24. april 2019. Omlægning af ydelser og reducering af budgetter på handicapområdet Område/tiltag

Læs mere

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde juni 2019.

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde juni 2019. Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde juni 2019. Omlægning af ydelser og reducering af budgetter på handicapområdet Område/tiltag

Læs mere

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde 24. april 2019.

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng. Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde 24. april 2019. Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde 24. april 2019. Omlægning af ydelser og reducering af budgetter på socialområdet Område/tiltag Økonomisk potentiale

Læs mere

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab Indledning Motivation og hovedbudskab Aktiv hele livet Fremtidens velfærd er ikke blot et spørgsmål om de indsatser, vi som kommune leverer til vores borgere. Fremtidens velfærd skabes i fællesskabet mellem

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap Oplysninger om tilbuddet Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap Tilbuddets navn: Kamelia, Levisonsvej 19, 6000 Kolding Tilbudstype/antal pladser/målgruppe: Botilbud oprettet efter 107 og almene

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:rudersdal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af

Læs mere

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Notat Sagsnr.: 27.00.00-A00-8-18 Dato: 11-05-2018 Titel: Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Handleplan på handicap og voksenområdet, Social

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Redegørelse for økonomistyrings- og udgiftsmindskende tiltag på Social- og handicapområdet i Guldborgsund Kommune

Redegørelse for økonomistyrings- og udgiftsmindskende tiltag på Social- og handicapområdet i Guldborgsund Kommune Redegørelse for økonomistyrings- og udgiftsmindskende tiltag på Social- og handicapområdet i Guldborgsund Kommune Frem til februar 2010 arbejdes der primært med 85-området. Baggrunden er en stigning på

Læs mere

Seniorudvalget Evaluering af pejlemærker 2017

Seniorudvalget Evaluering af pejlemærker 2017 Evaluering af pejlemærker 2017 Februar 2018 Indhold...3 Flere borgere oplever tryghed i dagligdagen gennem brug af velfærdsteknologiske løsninger...3 Færre ældre oplever, at føle sig ufrivillig ensomme

Læs mere

1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning.

1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning. Virksomhedsplan for Bofællesskabet Højbo 2014 1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning. Til bofællesskabet er der tilknyttet

Læs mere

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 8. december 2015 Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 1. Baggrund for analysen I Ældre og Sundhed har opgaverne udviklet sig meget over de senere år. Ældrebefolkningen

Læs mere

Handleplan for voksenområdet. Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab

Handleplan for voksenområdet. Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab Handleplan for voksenområdet Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab Udfordringen Budgetudfordring i 2018 på 10 mio. kr. i Voksenafdelingen Høj andel af borgere som modtager

Læs mere

Opsamling på workshop om handleplan for botilbudsområdet

Opsamling på workshop om handleplan for botilbudsområdet NOTAT Opsamling på workshop om handleplan for botilbudsområdet Som led i procesplanen for udarbejdelse af handleplaner for udmøntning af Frederikssund Kommunes handicap- og psykiatripolitik blev der den

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Puljen: Afprøvning af fremtidens velfærdsteknologiske løsninger. Ét projektsamarbejde 9 projekter med lokal forankring!

Puljen: Afprøvning af fremtidens velfærdsteknologiske løsninger. Ét projektsamarbejde 9 projekter med lokal forankring! Puljen: Afprøvning af fremtidens velfærdsteknologiske løsninger Ét projektsamarbejde 9 projekter med lokal forankring! Storskalamålsætning: 10 % af borgerne i målgruppen Videokommunikation mellem borgere

Læs mere

VELFÆRDS- OG SUNDHEDSUDVALGET 22. JUNI 2016 STATUS PÅ MESTRINGSENHEDEN

VELFÆRDS- OG SUNDHEDSUDVALGET 22. JUNI 2016 STATUS PÅ MESTRINGSENHEDEN VELFÆRDS- OG SUNDHEDSUDVALGET 22. JUNI 2016 STATUS PÅ MESTRINGSENHEDEN Idéoplæg til Mestringsenhed, september 2013 En indsats, der sigter mod mestring og træning i dagligdags funktioner for herved at imødegå

Læs mere

Masterplan for Rødovrevej 382

Masterplan for Rødovrevej 382 2011 Masterplan for Rødovrevej 382 Kompetenceudvikling i botilbud i Rødovre Kommune og Hvidovre Kommune Introduktion Denne masterplan er udarbejdet på baggrund af det kompetenceudviklingsforløb, som personalet

Læs mere

Korr. budget. Opr. Budget

Korr. budget. Opr. Budget Resultat på drift Note Opr. Budget Korr. budget Faktisk regnskab mer- /mindre Forven tet s-% (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: 145.491 150.475 78.553 150.475 0 100% Budgetramme 1 149.376 154.464 78.141

Læs mere

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 8. juni 2018 Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 I Arbejdsgrundlag 2018 er bl.a. den politiske arbejdsform beskrevet. Rammerne for den politiske

Læs mere

Godkendt, den. Voksenservice og Økonomi. Budgetmodel. Principper for opbygning, tildeling og styring

Godkendt, den. Voksenservice og Økonomi. Budgetmodel. Principper for opbygning, tildeling og styring 06-06-2013 Godkendt, den Voksenservice og Økonomi Budgetmodel Principper for opbygning, tildeling og styring 1 1. Opbygning af budgetmodellen Denne model gælder som udgangspunkt for budgettildelingen i

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Beboernes netværk er en væsentlig resurse ift. samarbejdet med beboerne, og samtidig er der en stor sikkerhed, tryghed og tillid for beboerne i at have en god kontakt

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Socialtilsynets driftsorienteret tilsyn på Rødbo 2017

Handleplan for opfølgning på Socialtilsynets driftsorienteret tilsyn på Rødbo 2017 RØDBO Center Social og Sundhed Klausdalsbrovej 621 A-E 2750 Ballerup Tlf: 4477 6161 www.roedbo.dk Dato: 12. september 2017 Tlf. dir.: 4477 6162 Fax. dir.: 4477 6169 E-mail: msi@balk.dk Kontakt: Marianne

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Bo- og Rehabiliteringscenter Lunden 2017

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Bo- og Rehabiliteringscenter Lunden 2017 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Bo- og Rehabiliteringscenter Lunden 2017 Udvalgsformand Thyge Nielsen Leder Annemette Ugelvig Generelle aftaleforhold Grundlaget for aftaleholderens aftale er

Læs mere

'REVE Handicappolitik Handicappolitik

'REVE Handicappolitik Handicappolitik Handicappolitik Et fælles udgangspunkt giver højere kvalitet, derfor har Greve Kommune en handicappolitik. Behovet for en politik blev ekstra aktuelt med kommunalreformen i 2007, hvor kommunerne overtog

Læs mere

Præsentation af Handicapplan 2016 v. Anne E. Hegelund, Centerleder Drift og Udvikling. Randers Kommune

Præsentation af Handicapplan 2016 v. Anne E. Hegelund, Centerleder Drift og Udvikling. Randers Kommune Præsentation af Handicapplan 2016 v. Anne E. Hegelund, Centerleder Drift og Udvikling Randers Kommune Handicapplanens tre dele Formålet med forløbet At borgere med psykiske og fysiske handicaps også i

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Dokumentation, Effekt og Resultatmåling

Dokumentation, Effekt og Resultatmåling Dokumentation, Effekt og Resultatmåling Motivation Motivation... I alle afdelinger sættes der fokus på dokumentation, Effekt og Resustatmåling. Konkret sker der måling i Rusmiddelcentret ved, at borgerne

Læs mere

Kvalitativ evaluering af pilotfasen for indsatserne - Forløb med koordinerende indsatsplan - RoSa s akutteam

Kvalitativ evaluering af pilotfasen for indsatserne - Forløb med koordinerende indsatsplan - RoSa s akutteam Kvalitativ evaluering af pilotfasen for indsatserne - Forløb med koordinerende indsatsplan - RoSa s akutteam Præsentation anvendt til styregruppemødet den 28/2 2019 Evaluering af forløb med koordinerende

Læs mere

Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017

Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017 Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget Byrådet 30. august 2017 Indhold: Ø Præsentation af Kildebjerget og anvendelses muligheder i voksenhandicap Ø Midlertidig botilbud SEL 107 Ø Aflastning SEL

Læs mere

Oplæg til forløb for udarbejdelse af kvalitetsstandarder for voksenhandicap-, psykiatriog misbrugsområdet

Oplæg til forløb for udarbejdelse af kvalitetsstandarder for voksenhandicap-, psykiatriog misbrugsområdet Viborg Kommune - Socialforvaltningen Oplæg til forløb for udarbejdelse af kvalitetsstandarder for voksenhandicap-, psykiatriog misbrugsområdet Indledning Hermed foreligger Human House oplæg til et procesforløb

Læs mere

Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017

Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017 Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget Byrådet 30. august 2017 Dagsorden: Ø Spørgsmål til politiske afklaring Ø Opsummering i forhold til: ü Midlertidig botilbud SEL 107 ü Aflastning SEL 84

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau

Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau Børne- og Skoleudvalget tiltrådte den 11.1.2017, at der udarbejdes et notat om konsekvenserne, såfremt udgifterne

Læs mere

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan)

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Bilag 2: Investeringsplan Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Investeringsplan flere borgere i egen bolig Behovsanalysen af botilbudsområdet

Læs mere

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Side 1 Generelle forhold... 3 Kvalitetsstandarder... 3 Sagsbehandling... 3 Visitation og bevilling... 3 Handleplan... 3 Samarbejdsplan...

Læs mere

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Pilen/Kvisten

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Pilen/Kvisten De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale.

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale. Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - Balancekatalog 2015 SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 Godkendt af SSU 20.4.2016

Læs mere

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen 2016 Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Resultater... 4 3. Metode... 5 4. Analyse af tracertilsyn... 5 4.1. Overensstemmelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 juli 2019 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...3 Værdier

Læs mere

Projekt tidlig og målrettet indsats

Projekt tidlig og målrettet indsats Projekt tidlig og målrettet indsats Rapport. Ringsted Kommune September 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning s. 3 Præsentation af mål og succeskriterier s. 5 Resultater. s. 6 Konklusion... s. 10 Bilag:

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Botilbud ved Holstebro Kommune: Bofællesskabet Frøjkgården UANMELDT TILSYN DEN: SOCIALAFDELINGEN. Indsæt et billede her:

TILSYNSRAPPORT. Botilbud ved Holstebro Kommune: Bofællesskabet Frøjkgården UANMELDT TILSYN DEN: SOCIALAFDELINGEN. Indsæt et billede her: SOCIALAFDELINGEN 7 Indsæt et billede her: Bredde = 18 cm Højde maks. = 9,2 TILSYNSRAPPORT Botilbud ved : Bofællesskabet Frøjkgården UANMELDT TILSYN DEN: 26.11.2012 Dokument: ::odma\captia\http://captia/sjp/dok4193191

Læs mere

Forskning: Sådan møder praksis de nye lærere.

Forskning: Sådan møder praksis de nye lærere. Forskning: Sådan møder praksis de nye lærere. Af Lisbeth Lunde Frederiksen. Ph.d. Forsknings-og udviklingsleder VIA Profession og uddannelse Det er ikke uden betydning, hvordan praksis møder de nye lærere,

Læs mere

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Vejledning til Statusmåling 2017 Denne vejledning er udarbejdet for at lette og kvalificere dataindsamlingen til statusmålingen for udbredelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015 Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken Leverandør Frederikshavn Kommune Botilbuddet Koktvedparken Koktvedparken 3-11 9900 Frederikshavn Leder: Gitte Hviid Christiansen Faglig funktionsleder: Jens

Læs mere

Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø

Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø På Socialudvalgets møde den 22.4.2015 var ovennævnte på dagsordenen. Da vi i pårørenderådet

Læs mere

Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten

Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten Baggrunden for handleplanen Hjørring Kommune oplevede i årene 2014 og 2015 en markant stigning i antallet af borgere, der modtager bostøtte efter Servicelovens

Læs mere

ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK

ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK 2019-2022 Titel: Frederiksberg Kommunes Ældre- og Værdighedspolitik 2019-2022 Udgivet af: Frederiksberg Kommune Smallegade 1 2000 Frederiksberg December 2018 Foto: Grafisk design:

Læs mere

SKAB MERE TID TIL KERNEOPGAVEN PÅ DE SOCIALE BOTILBUD

SKAB MERE TID TIL KERNEOPGAVEN PÅ DE SOCIALE BOTILBUD 3: SKAB MERE TID TIL KERNEOPGAVEN PÅ DE SOCIALE BOTILBUD KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2017 SKAB MERE TID TIL KERNEOPGAVEN PÅ DE SOCIALE BOTILBUD Debatmøde 3, Kommunaløkonomisk Forum 2017 3: SKAB MERE TID TIL

Læs mere

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver:

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver: Hjørring Kommune Forslag til reduktionskatalog Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 22-05-2018 Side 1. Forslag til reduktionskatalog for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget

Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget Social- og Sundhedsudvalgetudvalget 1.000 kr. Nr. Social- og Sundhedsudvalget 2019 2020 2021 2022 M.SSU1 Forbedring af tilgængelighed - handicappede 50 0 0 0 M.SSU2 Udvide midlertidig boliger med 1 bolig

Læs mere

Bilagsnotat ramme 50.54

Bilagsnotat ramme 50.54 SOCIAL OG SUNDHED Dato: 17. august 2016 Tlf. dir.: 4477 2959 Fax. dir.: 4477 6252 E-mail: vla@balk.dk Kontakt: Vivi Lauritsen Bilagsnotat ramme 50.54 Opfølgning og fremadrettede tiltag ift. den tidligere

Læs mere

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssikring og evaluering for KUU Køge-Roskilde-Greve Formålet med kvalitetssikringssystemet for KUU Køge-Roskilde-Greve er at sikre, at uddannelsen i vores

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august 2016. Task force anbefalinger Politik og strategi Fastsætter konkrete målsætninger for voksenhandicapområdet. Tilretter de nævnte styringsdokumenter i forhold

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Kirketoften

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Kirketoften Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Kirketoften Opsummering Plejehjemmet Kirketoften Vurdering: Godkendt Sted: Kirketoften 60, 6200 Aabenraa Dato for tilsyn: 3.10.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BO- OG TRÆNINGSHUSET VIBEVEJ

SERVICEDEKLARATION BO- OG TRÆNINGSHUSET VIBEVEJ SERVICEDEKLARATION BO- OG TRÆNINGSHUSET VIBEVEJ Vibevej 8 9330 Dronninglund Afdelingsleder: Dorte Lassen E-mail: dorte.lassen@99454545.dk Tlf: 4177 8491 Præsentation af tilbuddet: Botræningshuset Vibevej

Læs mere

Opsamling på høringssvar samt forvaltningens bemærkninger hertil, Handleplan , Handicapområdet

Opsamling på høringssvar samt forvaltningens bemærkninger hertil, Handleplan , Handicapområdet Opsamling på høringssvar samt forvaltningens bemærkninger hertil, Handleplan 2014-2017, Handicapområdet Herunder præsenteres en opsamling på de indkomne høringssvar til handleplanen. Dokumentet følger

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Opfølgning på hjemtagelser

Opfølgning på hjemtagelser Hedensted den 6. august 2014 Opfølgning på hjemtagelser Anders Kirkedal Nielsen Løsningvej 30 8722 Hedensted T: 79755000 1 Resumé Siden kommunesammenlægningen har Hedensted Kommune hjemtaget borgere på

Læs mere

DIALOG- VÆRKTØJ ROLLEAFKLARING & AFTALER NÅR ET BARN DER ER FYGTET ALENE FÅR EN FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVER.

DIALOG- VÆRKTØJ ROLLEAFKLARING & AFTALER NÅR ET BARN DER ER FYGTET ALENE FÅR EN FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVER. DIALOG- VÆRKTØJ ROLLEAFKLARING & AFTALER NÅR ET BARN DER ER FYGTET ALENE FÅR EN FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVER. Kære bruger I forbindelse med projektet Børn der Flygter Alene, et forskningsbaseret projekt

Læs mere

Rehabiliteringskoncept på plejehjem i Aalborg Kommune

Rehabiliteringskoncept på plejehjem i Aalborg Kommune Rehabiliteringskoncept på plejehjem i Aalborg Kommune 1. Indledning Med baggrund i kerneopgaven og Vision 2020 for Ældre- og Handicapafdelingen ønsker Ældre- og Sundhedsafdelingen at systematisere og kvalitetssikre

Læs mere

Kender I trivslen på jeres arbejdsplads? - Trivsel på arbejdspladsen er en digital måling til at fastholde en høj trivsel og forebygge stress

Kender I trivslen på jeres arbejdsplads? - Trivsel på arbejdspladsen er en digital måling til at fastholde en høj trivsel og forebygge stress Kender I trivslen på jeres arbejdsplads? - Trivsel på arbejdspladsen er en digital måling til at fastholde en høj trivsel og forebygge stress Vil I øge trivslen på jeres arbejdsplads? Flere og flere organisationer

Læs mere

Evaluering af Projekt. En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper

Evaluering af Projekt. En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper Evaluering af Projekt Et godt Hverdagsliv En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper Visitationsafdelingen og Hjemmepleje Vest August 2010 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Lovgrundlag: Lundens Bofællesskab drives i henhold til 107 i Serviceloven. 107, stk. 1: Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer,

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk. 1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Sundhedsloven 140 Serviceloven 86 stk.1 Lov om specialundervisning 2014 2 of 5 Ydelse Ambulant tværfaglig

Læs mere

Kodeks for samspillet mellem politikere og administrationen i Faaborg Midtfyn Kommune

Kodeks for samspillet mellem politikere og administrationen i Faaborg Midtfyn Kommune KØBENHAVN 21/9 2017 Kodeks for samspillet mellem politikere og administrationen i Faaborg Midtfyn Kommune Tilbud 1 Baggrund Generelt om samspillet mellem politikere og embedsmænd I de senere år har der

Læs mere

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Online

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune sammen med en repræsentant her fra aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse

DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse Region Midtjylland att. Lone Ring Madsen Hvidovre, den 26. februar 2008 Sag 08/258 Dok. 2756/08 /KP DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse Indledningsvist vil DH gerne rose Region Midtjylland

Læs mere

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud NOTAT 17. november 2018 Journal nr. 27.03.00-A00-1-18 Sagsbehandler SKRAS Navn på tilbud Formål Rådgivningshuset Formålet med Rådgivningshuset er

Læs mere

Kommunikationsplan - Samling af bofællesskaber og dagtilbud for voksne udviklingshæmmede i UCCbygningen

Kommunikationsplan - Samling af bofællesskaber og dagtilbud for voksne udviklingshæmmede i UCCbygningen Kommunikationsplan - Samling af og dagtilbud for voksne udviklingshæmmede i UCCbygningen Kommunikationsplanen udbygges løbende gennem projektet. Denne første udgave indeholder første skridt efter den politiske

Læs mere

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Status på pulje til løft af ældreområdet 27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Norddjurs Kommune har modtaget midler fra den statslige pulje til løft af ældreområdet på 8,1 mio.

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv

ÆLDREPOLITIK. Vision: Et godt og aktivt liv ÆLDREPOLITIK Vision: Et godt og aktivt liv Forord til Ældrepolitikken: Der skal sikres en konstant respektfuld dialog med de ældre om hvilke ønsker og forventninger de har til livet hverdagen denne dag!

Læs mere

"Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Fastholdelsespakken Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg "Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Køge, Greve, Solrød og Stevns Kommuner UUV Køge bugt Køge Handelsskole og EUC Sjælland (De øvrige medlemmer af Uddannelsesnetværket

Læs mere

TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune

TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune Uanmeldt tilsyn i Dagbeskæftigelsen Krabben Tirsdag den 28. november fra kl. 9.00 og Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet Krabben Tirsdag den 28. november fra kl. 11.00 Indledning

Læs mere

en by med plads til alle

en by med plads til alle by med plads til alle SocialStrategi 2018 by med plads til alle indhold 4 Et værdigt liv en helstøbt og langsigtet løsning Et selvstændigt liv 6 en sund og fagligt stærk organisation 10 introduktion København

Læs mere

Notat. Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet

Notat. Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet SOCIAL OG SUNDHED Dato: 18. januar Tlf. dir.: 4477 2998 E-mail: jko@balk.dk Kontakt: Jakob Søgaard Timmermann Notat Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet Indledning I den

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 1. Kvalitetsstandard

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Birkelund. Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Birkelund. Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri Dato: 16.06.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Birkelund Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch Pia Strandbygaard Mia Mortensen

Læs mere

Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg

Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg 2 Indledning Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg Denne politik er en lokal politik for samarbejde

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse. Opsamling på tværs af bofællesskaberne i Hvidovre Kommune

Tilfredshedsundersøgelse. Opsamling på tværs af bofællesskaberne i Hvidovre Kommune Tilfredshedsundersøgelse Opsamling på tværs af bofællesskaberne i Hvidovre Kommune Udført af: Udviklingshæmmedes LandsForbund I perioden: 22. - 23. januar 2015 Indhold Introduktion... 3 Metode... 4 Interviewtemaer...

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Botilbud ved Holstebro Kommune: Uddannelsecenter Mariebjerg SOCIALAFDELINGEN. Endelig rapport

TILSYNSRAPPORT. Botilbud ved Holstebro Kommune: Uddannelsecenter Mariebjerg SOCIALAFDELINGEN. Endelig rapport SOCIALAFDELINGEN 7 Botilbud ved : Uddannelsecenter Mariebjerg UANMELDT TILSYN DEN: 19.09.2012 Endelig rapport Dokument: ::odma\captia\http://captia/sjp/dok4193191 Sidst redigeret af: ssvikv Seneste gemt:

Læs mere

Forandringskompas Voksne borgere med handicap

Forandringskompas Voksne borgere med handicap Forandringskompas Voksne borgere med handicap INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... Opbygning... Vejledning... 1. Struktur og overblik.... Psykisk trivsel og tryghed.... Sociale kompetencer / socialt liv....

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Det socialpædagogiske kollektiv Møllehuset Nordens Allé 35 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Tilsynsrapport

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED Udvalgsplan 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

Business Case nr. I 309/02

Business Case nr. I 309/02 Business Case nr. I 309/02 Forslagets overskrift: Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Forslagsstiller: Job- og SocialCenteret sudfordring (vision): Ved at erstatte midlertidige

Læs mere

Årlig tilsynsredegørelse for politikområdet Udviklingshæmning, fysisk handicap og senhjerneskade

Årlig tilsynsredegørelse for politikområdet Udviklingshæmning, fysisk handicap og senhjerneskade Årlig tilsynsredegørelse for politikområdet Udviklingshæmning, fysisk handicap og senhjerneskade Esbjerg Kommune, februar 2011 Indhold Konklusion og sammenfatning... 2 Opsamling på fokusområderne... 3

Læs mere

Den bedste hjemmepleje

Den bedste hjemmepleje Ældre og Sundhed Den bedste hjemmepleje og sygepleje Kontinuitet, genkendelighed og høj kvalitet Inspirationskatalog Som led i indsatsen Kontinuitet, genkendelighed og høj kvalitet inviterede Hillerød

Læs mere

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case Business Case Gruppe: Job- og SocialCenteret Innovationsudfordring (vision): Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Ved at erstatte midlertidige ansatte vikarer med fastansat,

Læs mere

Tabel 1. Budget for 2016 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og

Tabel 1. Budget for 2016 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2016 Kommune: Sønderborg Kommune Tilskud: 16.308.000 kr. i 2016 Link til værdighedspolitik: http://sonderborgkommune.dk/vaerdighedspolitik

Læs mere

Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde

Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde 2014-2017 Den socialpolitiske indsats i København retter sig mod de borgere, der måtte have brug for en særlig indsats. Det er de socialt udsatte

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere

Budgetaftale 2015-2018

Budgetaftale 2015-2018 Budgetaftale 2015-2018 Bilag 3 H www.lejre.dk Dato: 3. september 2014 Udmøntning af effektiviserings- og besparelseskrav i budget 2015-2018 Budget 2015-2018 hviler på en forudsætning om, at der realiseres

Læs mere