Oplæg til retningslinjer for musik- og kulturskolestatistik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oplæg til retningslinjer for musik- og kulturskolestatistik"

Transkript

1 februar 2018 Oplæg til retningslinjer for musik- og kulturskolestatistik A Indledning og overordnede anbefalinger Musikskolerne skal jf. Bekendtgørelse om Musikskoler hvert år indberette statistik efter Slots- og Kulturstyrelsens retningslinjer. Formålet med indsamlingen og formidlingen af musikskolestatistikken må være at give et overskueligt, retvisende og fyldestgørende overblik over musikskolernes aktiviteter og disses udbredelse og udvikling over tid. Musiklov og Bekendtgørelse Statistikken skal på den ene side naturligt tage udgangspunkt i de musikskoleaktiviteter, der følger af Musiklovens kap 2a og af Bekendtgørelse om Musikskoler, og på den anden side også afspejle den aktuelle udvikling af musik- og kulturskolernes fag, undervisningsformer og aktiviteter i øvrigt, som i disse år gennemgår en signifikant udvikling. Musikskoler og kulturskoler Et eksempel på den udvikling er, at omkring halvdelen af landets musikskoler i dag er kulturskoler. Ved en kulturskole forstås altså en skole der udover musik også tilbyder undervisning i andre kunstnerisk/æstetiske udtryk (billedkunst, drama, litteratur, film, animation etc.). 1 Folkeskolereform, tænketanksrapport og kommunale aktører Folkeskolereformen fra 2014 er et andet eksempel. Reformen har med det gensidigt forpligtende samarbejde mellem to skoleformer - musikskole og folkeskole - sat retningen for nye undervisningsformer og aktiviteter. Opsummeringen af en lang række best practice eksempler og anbefalinger, som det fremgår af Musikskoletænketankens rapport (2017) sætter som et tredje eksempel - ligeledes nye retninger for fag, undervisningsformer, elever og aktivitetstyper. Musik- og kulturskolernes aktiviteter er således i disse år mangfoldige og udfolder sig i samarbejde med en lang række andre aktører i kommunernes skole-, kultur- og foreningsliv. Musikskoleelev og cpr opleves som utidssvarende Alt dette betyder, at begrebet en musikskoleelev ikke længere lader sig så entydigt definere, som det måske gjorde tidligere. Netop fordi fag, undervisningsformer og aktiviteter i dag er under omkalfatring og mere mangfoldige end tidligere, kommer begrebet en musikskoleelev let til at fremstå som et for normativt begreb over for den enkelte kommune og musikskole. Heraf følger også, at indberetning af elever på cpr. nummerniveau reelt ikke er tidssvarende - om end det af rent forskningsmæssige årsager nok kunne være interessant. Overordnede anbefalinger På den baggrund er de overordnede anbefalinger disse: Det bør sikres o at indsamling og indberetning sker med baggrund i en musikskolefaglig validering. o at det kommunale selvstyres prioriteringer for egen musikskole/kulturskole afspejles.

2 o at der indsamles data for både musikskoledelen og kulturskoledelen. o at indberetningen kan ske på administrativt hensigtsmæssig og rationel vis i den enkelte kommune/skole. o at indberetning kan foretages uafhængigt af private firmaer. Det bør tilstræbes o at området belyses ud fra samme kriterier som andre institutioner inden for Kulturministeriets ressort. o at der skabes mulighed for en samlet formidling (fx hvert andet år) af datamaterialet, ligeledes med baggrund i en musikskolefaglig validering og indsigt. Det bør overvejes o om den model, som kendes fra ungdomsskoleområdet også med fordel vil kunne indføres på musik og kulturskoleområdet. Ungdomsskoleforeningen modtager et driftslignende tilskud på (årsrapport 2016) kr., der anvendes til, at Ungdomskoleforeningen samler, validerer, og formidler data fra ungdomsskolerne 1. Der er omtrent samme antal ungdomsskoler som musik/kulturskole. Det store flertal af kommunerne har én ungdomsskole og én musik/kulturskole. Digital tilstedeværelse På sigt vil et særligt opmærksomhedspunkt endvidere være digitalisering af undervisningsformer og aktiviteter, og hvordan disse aktiviteter belyses ift. statistik (elevtal, udbredelse, digitale besøgende etc.). 2 B Baggrund Til og med 2011 indberettede musikskolerne via et elektronisk spørgeskema musikskoledata til Kulturstyrelsen (Slots- og kulturstyrelsen), og de indberettede musikskoledata blev herefter publiceret i Rapport om musikskolevirksomheden. Den seneste udgave af denne publikation udkom i 2012 dækkende perioden Herefter blev det administrativt besluttet, at musikskolestatistikken fremad skulle indberettes via datatræk i musikskole-administrationssystemet Speedadmin, og på cpr.-nummer- niveau. I Bekendtgørelse om Musikskoler (BEK nr 673 af 14/05/2013) med virkning fra blev det fastlagt, at musikskolerne hvert år skulle indberette statistik efter Kulturstyrelsens retningslinjer. Efter overgangen af statistikindberetning via Speedadmin til Danmarks Statistik har der vist sig betydelige problemer med validiteten af de indsamlede musikskoledata fra 2012 og frem. Det konstateres blandt andet i Musikskolerne i Danmark, rapport fra Tænketank om Musikskoler (2017). Rapporten anbefaler, at der udarbejdes retningslinjer for området. Fra musik- og kulturskolerne er der et stort ønske om en statistik for området, der er forankret i faglig viden og om, at der fremadrettet er fokus på løbende revision af indsamlingen. 1 Mere information om ungdomsskolestatistik her Ungdomsskoleforeningen driftslignende tilskud fra UVM på kroner kan findes i årsrapport fra 2016.

3 C Problematikker En helt overordnet problematik i forhold til den af Kulturstyrelsen valgte model for dataindberetning er, at musik/kulturskolerne reelt skal indberette via Speedadmin. Uanset om indberetningen via Speedadmin som slutresultat giver et retvisende perspektiv på egen virksomhed eller ej. Endvidere har det siden 2012 været en væsentlig problematik og fejlkilde, at der ikke er en fælles standard i kommunerne/musikskolerne for design, opsætning og anvendelse af netop administrationsprogrammet Speedadmin. Fejlkilder til forskole og folkeskolesamarbejde De mest graverende fejlkilder ses inden for dels forskoleområdet og dels folkeskolesamarbejdet, hvor der over hele landet udbydes såvel korte som længerevarende musikpædagogiske forløb og aktiviteter. Forløb og aktiviteter, hvor eleverne af de i afsnit A og B nævnte årsager stort set ikke er medtaget i musikskolestatistikkerne efter På mange af landets musikskoler foregår (store) dele af forskoleundervisningen som decentral undervisning i kommunens daginstitutioner. Alle disse elever håndteres ikke i musikskolens eget administrationsprogram men i den enkelte daginstitutions. Med folkeskolereformen (2014) fik folkeskolen pligt til at samarbejde med musikskolerne, hvilket har medført et stigende omfang af samarbejde med folkeskolen, fx med musikskoleaktiviteter som understøttende undervisning og/eller aktiviteter i Åben Skole-samarbejder. Det vil sige, at der ofte er allokeret musikskoleressourcer til samarbejdet, men aktiviteterne og eleverne håndteres ikke i musikskolens eget administrationsprogram men i den enkelte folkeskoles. Dette forhold bidrager til, at begrebet musikskolelev bundet til cpr-nummer ikke synes tidssvarende (som nævnt i afsnit A). 3 Øget udgift til registrering Hvis musikskoleeleverne på disse to aktivitetsområder skulle registreres i den enkelte musikskoles eget administrationsprogram ville det dels medføre en kommunal dobbeltregistrering/administration og dels en øget udgift for musikskolerne til den private udbyder af administrationsprogrammet Speedadmin 3. Begge dele ville være uhensigtsmæssigt for den enkelte kommune og musikskole. D Indberetning og formidling af data Det anbefales som allerede nævnt i afsnit A - at den fremtidige indberetning af musik og kulturskoledata ikke gøres systemafhængig. En enkel model for indberetning vil være et elektronisk spørgeskema, der som udgangspunkt besvares af den enkelte musikskole. Automatisk upload af datafil fra et administrationsprogram kan være en mulighed, der kan vælges i indberetningen. Ungdomsskole-modellen anbefales En udvidet model ville kunne tage udgangspunkt i ungdomsskolemodellen (dvs. udlicitering af opgaven til 2 Fra 2011 forskoleelever og fra 2014 forskoleelever og folkeskolesamarbejder. 3 Kommunens pris for anvendelsen af programmet speedadmin (abonnement) er baseret på antal registrerede elever.

4 musik og kulturskoleforeningen), hvorved der ville kunne allokeres ressourcer til både en mere detaljeret indsamling af data og formidling heraf. DMKL anbefaler, en sådan udvidet model 4

5 E E1 Data Organisering, ressourcer og økonomi Spørgsmålene besvares via elektronisk spørgeskema E1 a) Organisering 1 Er musikskolen/kulturskolen en kommunal institution eller en selvejende institution? 2 I hvilket forvaltningsområde er musikskolen/kulturskolen organiseret (Kultur, børn og unge, skole, andet)? 3 Hvilken betegnelse anvendes i kommunen: kulturskole, musikskole, musisk skole, musik- og billedskole, andet? 4 Udbyder musikskolen/kulturskolen undervisning i andre kulturfag end musik? 5 Hvilke fag: billedkunst, teater/drama, dans, film, litteratur, animation, andet? 6 Har musikskolen/kulturskolen egen bestyrelse? 7 Har musikskolen/kulturskolen andet organisatorisk organ / brugerråd? 8 Har musikskolen/kulturskolen egne undervisningslokaler / eget hus? 9 Tilbydes undervisning på andre lokaliteter / skoler? 10 Hvor mange undervisningssteder har musikskolen/kulturskolen? 5 11 Har musikskolen/kulturskolen særligt tilrettelagte talentforløb (talentklasse)? 12 Har musikskolen/kulturskolen kontaktlærere i folkeskolen? E1 b) Ressourcer Musikskole: 13 Hvor mange ansatte (ledelse, TAP + lærere) er der på musikskolen (hoveder)? 14 Hvor mange fuldtidsstillinger repræsenterer de? 15 Uddannelsesbaggrund for musikskolens undervisere: (konservatorium, universitet, anden videregående kunstfaglig uddannelse, læreruddannelse, andet) Kulturskole: 16 Hvor mange ansatte er der i kulturskoledelen (hoveder) 17 Hvor mange fuldtidsstillinger repræsenterer de 18 Uddannelsesbaggrund for kulturskolens undervisere: (universitet, videregående kunstfaglig uddannelse, læreruddannelse, andet)

6 Generelt 19 Undervisningsårets længde (antal uger) E1 c) Økonomi 20 Musikskoleøkonomi (kommunalt tilskud, elevbetaling, statstilskud)? 21 Kulturskoleøkonomi (kommunalt tilskud, elevbetaling)? 22 Tilbydes friplads til børn af økonomisk vanskeligt stillede familier? 23 Tilbydes friplads til særligt talentfulde elever eller andre typer fripladser? 24 Tilbydes søskenderabat? 25 Tilbydes flerfagsrabat? 26 Tilbydes instrumentleje? 27 Tilbydes gratis kor og orkesterdeltagelse for instrumental/vokal elever. E2 Elever og aktiviteter Spørgsmålene besvares via elektronisk spørgeskema, men med mulighed for indberetning ved filoverførsel fra en database/administrationsprogram efter den enkelte musikskoles valg. 6 OBS: Overordnet skelnes mellem: Kortere forløb (mindre end et halvt undervisningsår) Længere forløb (mere end et halvt undervisningsår) OBS: Alle fag rubriceres i seks aldersgrupper: Førskole (0 5 år) Indskoling (6 9 år) Mellemtrin (10 12 år) Udskoling (13 15) Øvrige indtil 25 år (16 25 år) Over 25 år E2 a) Musikskole - fagkategorier Forskole Instrumentale og vokale fag Andre fag (laptop, hørelære, teori) Kor Orkester/sammenspil

7 Åben Skole aktiviteter Samarbejdsprojekter med folkeskoler Samarbejdsprojekter med daginstitutioner Samarbejdsprojekter med privat- og friskoler E2 b) Kulturskole - fagkategorier Billedkunst Drama/teater Dans Film/animation Litteratur Andet Åben Skole aktiviteter Samarbejdsprojekter med folkeskoler Samarbejdsprojekter med daginstitutioner Samarbejdsprojekter med privat- og friskoler E2 c) Antal koncerter/forestillinger/udstillinger Antal koncerter på musik/kulturskole Antal koncerter i samarbejde med folkeskole/daginstitution Antal andre koncerter 7 E2 d) Digital tilstedeværelse Youtube????

Kulturskolerne kommunalreform og fusioner Erfaringer fra Danmark

Kulturskolerne kommunalreform og fusioner Erfaringer fra Danmark Kulturskolerne kommunalreform og fusioner Erfaringer fra Danmark Oplæg på årsmødekonference i Norsk Kulturskoleråd, Hordaland, Bergen 13.03.15 Jan Jacobsen Kulturskoleleder, Aalborg Kulturskole Næstformand,

Læs mere

Uddybende materiale til DMKL s dagsorden til møde i Kulturministeriet den 12. marts 2015

Uddybende materiale til DMKL s dagsorden til møde i Kulturministeriet den 12. marts 2015 Uddybende materiale til DMKL s dagsorden til møde i Kulturministeriet den 12. marts 2015 1) Videregående musikuddannelser Musik- og kulturskolerne har stor interesse i videregående musikuddannelser, der

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

Punkt Indhold Bilag. Dagsorden godkendt med disse ændringer, dog viste det sig alligevel muligt at behandle pkt. 7.

Punkt Indhold Bilag. Dagsorden godkendt med disse ændringer, dog viste det sig alligevel muligt at behandle pkt. 7. Referat af bestyrelsesmøde i DMKL Torsdag 1. februar 2018 kl. 10:30-16:00 Aalborg Kulturskole, Nordkraft, Teglgårds Plads 1, Niveau 7, 9000 Aalborg Afbud: Ebbe Lund Nielsen Punkt Indhold Bilag 1. Godkendelse

Læs mere

Vedtægter for Aalborg Kulturskole

Vedtægter for Aalborg Kulturskole Vedtægter for Aalborg Kulturskole 01.01.18 1. Aalborg Kulturskole Aalborg Kulturskole er en kommunal institution med hjemsted i Aalborg kommune. Aalborg Kulturskole driver den lovpligtige musikskolevirksomhed

Læs mere

b) at formuleringen kunst- og kulturskoler for at undgå fejltolkninger udgår af lovteksten

b) at formuleringen kunst- og kulturskoler for at undgå fejltolkninger udgår af lovteksten København, 17. september 2013 Til Undervisningsministeriet Høringssvar - folkeskolereform Høringssvar fra Danske Musik- og kulturskoleledere, DMKL: Lov om ændring af folkeskoleloven, lov om ungdomsskoler

Læs mere

Kortlægning af musiktilbud i fritiden for børn og unge i København

Kortlægning af musiktilbud i fritiden for børn og unge i København KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation NOTAT Kortlægning af musiktilbud i fritiden for børn og unge i København Baggrund Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev

Læs mere

Den generelle læreplan MARIAGERFJORD KULTURSKOLE 2015

Den generelle læreplan MARIAGERFJORD KULTURSKOLE 2015 Den generelle læreplan MARIAGERFJORD KULTURSKOLE 2015 Afsæt og kvalifikationsramme for Afsættet for læreplanen: 4 i musikloven: læreplanen: Musikskolen skal udarbejde læreplaner for samtlige undervisningstilbud.

Læs mere

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI 2018-2021 MISSION: Musikskolen vil være kendt som Aabenraa Kommunes musikalske fyrtårn. VISION: Vi vil være musikskole for alle kommunens borgere med særligt fokus på børn

Læs mere

Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter

Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter marts 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for den åbne skole, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler samt udvalgte hovedresultater om

Læs mere

Rapport. om musikskolevirksomheden 2004

Rapport. om musikskolevirksomheden 2004 Rapport om musikskolevirksomheden 2004 Indhold 3 Indledning 4 Sæsonlængde 4 Organisationsform 5 Eleverne 5 Aldersfordeling 6 Instrumentfordeling 10 Ventelister 11 Sammenspil 12 Lokaler 12 Samarbejdet med

Læs mere

Folkeskolereformen og den musikalske fødekædestrategi

Folkeskolereformen og den musikalske fødekædestrategi 1 Folkeskolereformen og den musikalske fødekædestrategi Katalog over musikskolens tilbud om samarbejde i forbindelse med folkeskolereformen Den kommende folkeskolereform indebærer, at folkeskolerne og

Læs mere

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed. Fremover skal skolebestyrelsen også som del af den åbne skole fastsætte principper for samarbejder

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen og forskellige andre love (Indførelse af en længere og mere varieret skoledag)

Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen og forskellige andre love (Indførelse af en længere og mere varieret skoledag) Udklip (paragraffer), der handler om musik - og kulturskoler i lovændringerne i forbindelse med folkeskolereformen: Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 20. december 2013 Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Dialog- og aftalestyring Mariagerfjord Kulturskole Aftale 2012/13

Dialog- og aftalestyring Mariagerfjord Kulturskole Aftale 2012/13 Dialog- og aftalestyring Mariagerfjord Kulturskole Aftale 2012/13 Aftale for 2012/13 Side 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE BESKRIVELSE AF KULTURSKOLEOMRÅDET... 3 MÅLSÆTNINGER OG INDSATSOMRÅDER 2012/13... 6 ÅRSHJUL...

Læs mere

Yngste aldersgruppe, der tilbydes undervisning førskole elever medregnet:

Yngste aldersgruppe, der tilbydes undervisning førskole elever medregnet: KLADDE TIL INDBERETNING AF STATISTIK FOR MUSIKSKOLER Skal ikke indsendes! Indberetning skal ske digitalt Almindelige oplysninger 1. Almindelige oplysninger Musikskolens navn - adresse - postnr/by - tlf.numre

Læs mere

www.aalborgkulturskole.dk

www.aalborgkulturskole.dk Job og kravprofil Aalborg Kulturskole - med særligt fokus på folkeskolesamarbejde www.aalborgkulturskole.dk Vil du være med til at sætte retning, udvikle og indfri ambitiøse mål for samarbejdet mellem

Læs mere

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE Vedtægter For Musikskolen i Frederikshavn Kommune December 2013 1 1. Navn og status Musikskolen i Frederikshavn Kommune 2. Formål Gennem udvikling af elevernes kreative evner inden for musikalske udtryk

Læs mere

Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE

Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE Indsatsområder 2013. Den levende by kunst, kultur og bevægelse i byrummet. Musikskolen har 44 højtuddannede musiklærere, som alle er meget kompetente på deres instrumenter.

Læs mere

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune Forslag til Åben Skole Strategi for Køge Kommune 2018-2021 Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen Juni 2018 Indhold Indhold... 2 Hvorfor en Åben Skole strategi?... 3 Om strategien... 3 Definition

Læs mere

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på har læring i sigte. Vi er optagede af skabe det bedst mulige læringsmiljø, hvor eleverne lærer så meget de kan, og hvor den enkelte

Læs mere

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet 1. Indledning Politimuseets formelle status er noget uklar. Henhører det under Politihistorisk Selskab, eller må det på baggrund

Læs mere

Bilag til udviklingsplan Fakta om Faxe Musikskole

Bilag til udviklingsplan Fakta om Faxe Musikskole Bilag til udviklingsplan 2018-21 Fakta om Faxe Musikskole Faxe Musikskoles formål ifølge vedtægterne 2. Formål Musikskolen har til formål at udvikle og fremme elevernes musikalske evner og kundskaber gennem

Læs mere

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole www.aalborgkulturskole.dk 1) Indledning 2) Ansættelsesudvalg 3) Tidsplan 4) Aalborg Kommunale Skolevæsen 5) Præsentation af Aalborg Kulturskole 6)

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform FOLKESKOLEREFORMEN www.aarhus.dk/skolereform DET OVERORDNEDE FORMÅL MED REFORMEN Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Kulturskolen Syddjurs. September 2014

Kulturskolen Syddjurs. September 2014 Kulturskolen Syddjurs September 2014 Indhold 1. Navn og status... 3 2. Formål... 3 3. Indhold... 3 4. Kulturskolens ledelse og daglige drift... 3 5. Bestyrelsens sammensætning... 4 6. Bestyrelsen opgaver

Læs mere

Den åbne skole. En ny folkeskole

Den åbne skole. En ny folkeskole Den åbne skole En ny folkeskole 2 Den åbne skole Den åbne skole Elevernes læring og trivsel i en varieret og motiverende skoledag Målet med folkeskolereformen er, at alle elever skal blive så dygtige,

Læs mere

Almindelige bemærkninger til lovforslaget der vedrører den åbne skole

Almindelige bemærkninger til lovforslaget der vedrører den åbne skole Den åbne skole Almindelige bemærkninger til lovforslaget der vedrører den åbne skole 2.1.5. Den åbne skole Skolerne skal i højere grad åbne sig over for det omgivende samfund. Der skal skabes en større

Læs mere

Hvis andre: Hvilke andre samarbejdspartnere har skolen/planlægger skolen at have?

Hvis andre: Hvilke andre samarbejdspartnere har skolen/planlægger skolen at have? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE OM FOLKESKOLEREFORMEN Skolens navn: Dit navn: DEN ÅBNE SKOLE 1. Hvilke samarbejdspartnere har skolen/planlægger skolen at have?(sæt evt. flere krydser) Skoleåret 2014/15 Skoleåret

Læs mere

Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole

Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole Denne del af dokumentet beskriver, hvordan folkeskolereformen udmøntes på Glostrup Skole i skoleåret 2014/15. Folkeskolereformen er en

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Issø-skolen Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de kan?

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat juni 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for lektiehjælp og faglig fordybelse, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler samt udvalgte hovedresultater

Læs mere

Talentudvikling. Musik, billedkunst, teater og spejder

Talentudvikling. Musik, billedkunst, teater og spejder Talentudvikling Musik, billedkunst, teater og spejder 2017-2018 Kommissorium 2016 Vedtaget 4. maj 2016 af Fritidsudvalget Formål Talentrådet for Kultur og Fritids formål er at medvirke til at skabe grundlag

Læs mere

01-01-2014 01-08-2015 Politisk udvalg: Kultur- og fritidsudvalg

01-01-2014 01-08-2015 Politisk udvalg: Kultur- og fritidsudvalg Folkeskolereform -Samarbejde mellem skolerne og n type: Aftaleenhed Folkeskolereformen har overordnet til formål, at alle elever skal lære mere. Blandt reformens øvrige mål er det et politisk ønske, at

Læs mere

I har i foråret 2014 besvaret et spørgeskema fra KL, som handlede om rammerne for

I har i foråret 2014 besvaret et spørgeskema fra KL, som handlede om rammerne for Spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Kære kommune I har i foråret 2014 besvaret et spørgeskema fra KL, som handlede om rammerne for omstillingsprocessen til en ny folkeskole. Endnu engang rigtig

Læs mere

Indberetning af GUX studieretninger - retningslinjer

Indberetning af GUX studieretninger - retningslinjer Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Indberetning af GUX studieretninger - retningslinjer

Læs mere

27-01-2014. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2014-0020938. Dokumentnr. 2014-0020938-1

27-01-2014. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2014-0020938. Dokumentnr. 2014-0020938-1 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Regler for holddannelse Reglerne for holddannelse er blevet justeret i den ny folkeskolelov. Dette

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015

Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015 Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for lektiehjælp og faglig fordybelse, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler

Læs mere

Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune

Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune Center Børn og Unge Journalnr: 17.01.00-A00-3-16 Ref.: Helle Grynderup Dato: 03-11-2016 Baggrund Børne- og Ungdomsudvalget godkendte

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017:

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var på 23,9 mio.

Læs mere

Handlingsplan for 2015-2017

Handlingsplan for 2015-2017 Handlingsplan for 2015-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag. Det handler om at omsætte disse til hverdag og kunne se værdierne leve sig ud i hverdagen på Brønderslev

Læs mere

Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra:

Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra: Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra: Oplæg til handleplan Forslag til handleplaner for Kunstrådet i 2012 2013 Billedskole / Kulturskole / Kreativ skole Som et supplement til Musikskolen foreslår Kunstrådet,

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune 29. september 2014 Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune Målsætning og motivation, vision og succeskriterier - Folkeskolereformen har som et af sine overordnede

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 På Børne-, Fritid- og Kulturudvalgets møde den 5. blev det under pkt. 8 besluttet følgende: 1. at Lærerne skal undervise 2 timer mere om ugen i 40 uger om året i forhold

Læs mere

Statistikdokumentation for Musikskoler 2015/2016

Statistikdokumentation for Musikskoler 2015/2016 Statistikdokumentation for Musikskoler 2015/2016 1 / 10 1 Indledning Statistik om musikskoler viser aktiviteterne på musikskoler i Danmark, og omfatter forskellige opgørelser af elevaktiviteter samt nøgletal

Læs mere

Metodeappendiks. Åben skole en kortlægning af skolernes samarbejde med omverdenen

Metodeappendiks. Åben skole en kortlægning af skolernes samarbejde med omverdenen Åben skole en kortlægning af skolernes samarbejde med omverdenen INDHOLD 1 4 1.1 Gennemførelse af spørgeskemaundersøgelsen 4 1.2 Datagrundlag 7 1.3 Analysemetoder 10 Danmarks Evalueringsinstitut 3 1 Rapporten

Læs mere

UMV - Undervisningsmiljøvurdering Gentofte Musikskole 2016 Resultat og Handleplan

UMV - Undervisningsmiljøvurdering Gentofte Musikskole 2016 Resultat og Handleplan UMV - Undervisningsmiljøvurdering Gentofte Musikskole 2016 Resultat og Handleplan UMV Undervisningsmiljøvurdering er en lovpligtig undersøgelse og skal gennemføres hvert tredje år. Spørgeundersøgelsen

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Resultatet af arbejdsgruppernes arbejde august 2013 - februar 2014 STEP 1 Politik og strategidannelse: Målsætning og resultatmål i Lolland Kommune STEP 2.1. Fælles implementerings

Læs mere

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune 1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune I indeværende notat redegøres for forvaltningens reviderede oplæg til den procesplan, der skal være med til at gøre den nye folkeskolereform

Læs mere

Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen.

Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen. Skole- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen. Sagsbeskrivelse Med folkeskolereformen af den 7. juni 2013 er der

Læs mere

Bilag 1: Aftalebeskrivelse

Bilag 1: Aftalebeskrivelse Bilag 1: Aftalebeskrivelse Undersøgelse af læreres og forældres forståelse af Nye Fælles Mål Baggrund og formål Folkeskolens Fælles Mål er blevet justeret med den hensigt, at præcisere og forenkle dem,

Læs mere

Dialog om folkeskolen i Halsnæs

Dialog om folkeskolen i Halsnæs Dialog om folkeskolen i Halsnæs 7 politiske løsningsforslag til behandling i marts 2017 Indhold D- Opgavemængde 3 D.2.A Krav om samarbejdsaftaler 4 D.3.A Krav om kompetencesamtaler bortfalder 5 D.4.A Krav

Læs mere

Samarbejdsguide - skoler og foreninger i den åbne skole

Samarbejdsguide - skoler og foreninger i den åbne skole Samarbejdsguide - skoler og foreninger i den åbne skole Det siger Folkeskole- og Haderslevreformen Med folkeskolereformen forpligtes kommunerne til at sikre et samarbejde mellem folkeskolerne og det lokale

Læs mere

GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE

GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE MUSIKGLÆDE Vi kender vel alle det lille barn, der rokker i takt til musik ganske enkelt fordi, det

Læs mere

Kortlægning af linjefagsdækning i folkeskolen 2013

Kortlægning af linjefagsdækning i folkeskolen 2013 NOTAT Kortlægning af linjefagsdækning i folkeskolen 2013 Af Line Steinmejer Nikolajsen og Thomas Larsen På landsplan er den samlede linjefagsdækning på tværs af alle fag og klasser 73 %. På kommuneniveau

Læs mere

Omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger

Omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen 96 kommuner har besvaret, heraf delvist, ikke besvaret Dataindsamlingen er foregået fra oktobernovember

Læs mere

MUSIKSKOLELEDER HERNING MUSIKSKOLE

MUSIKSKOLELEDER HERNING MUSIKSKOLE MUSIKSKOLELEDER HERNING MUSIKSKOLE Ny leder til er en selvejende institution med egen, moderne bygning med gode faciliteter. Vi er centralt placeret i Herning bymidte i et inspirerende, kulturmiljø med

Læs mere

Del 1: Tænketanken har været i dialog med 6 udvalgte musikskoler, se desuden bilag xx for nærmere besøgsrapporter.

Del 1: Tænketanken har været i dialog med 6 udvalgte musikskoler, se desuden bilag xx for nærmere besøgsrapporter. Del 1: Musikskolelandskabet 2017 Der stilles i musikloven krav om, at der skal være en musikskole i alle landets kommuner, og musikskolens kerneopgave er beskrevet i loven og i bekendtgørelsen om musikskolerne.

Læs mere

Oplæg om skolereformen på Karup Skole

Oplæg om skolereformen på Karup Skole Oplæg om skolereformen på Karup Skole Tirsdag d. 3. juni 2014 Skoleleder Thomas Born Smidt SFO-leder Susanne Ruskjær 1 Indhold og program. Lidt historik og hvad er hvad? Skolereformens indhold og begreber.

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

Rapport. om musikskolevirksomheden 2005

Rapport. om musikskolevirksomheden 2005 Rapport om musikskolevirksomheden 2005 Indhold 3 Indledning 5 Sæsonlængde 5 Organisationsform 6 Eleverne 8 Aldersfordeling 9 Instrumentfordeling 12 Ventelister 13 Sammenspil 13 Lokaler 14 Samarbejdet med

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR 5. februar 2015 HØRINGSSVAR ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR Folkeskolereformen er en meget omfattende forandringsproces med store konsekvenser for både medarbejdere, børn og forældre på

Læs mere

Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole

Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole Strategi og Idekatalog Januar 2014 Esbjerg Kulturskole Islandsgade 50 6700 Esbjerg Tlf. 7616 6500 Fax 7616 6514 www. kulturskolen.dk email: kulturskolen@esbjergkommune.dk

Læs mere

ROLLEKATALOG - BPI BRUGERPORTALSINITIATIVET ROLLEKATALOG BRUGERAKTØRER OG BRUGERROLLER

ROLLEKATALOG - BPI BRUGERPORTALSINITIATIVET ROLLEKATALOG BRUGERAKTØRER OG BRUGERROLLER ROLLEKATALOG BRUGERAKTØRER OG BRUGERROLLER BRUGERPORTALSINITIATIVET ROLLEKATALOG - BPI til brug i folkeskole og dagtilbud Rollekatalog Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Indledning, formål og scope...3

Læs mere

Forslag til undervisningsplan for MGK

Forslag til undervisningsplan for MGK Forslag til undervisningsplan for MGK Rytmisk linje Udarbejdet af Bodil Ørum og Hans Mydtskov. Indhold Indledning 1 Instrumental fagblok Hovedinstrument 4 Klaver 5 Teoretisk fagblok Hørelære/teori 6 Musikkundskab

Læs mere

Skolekatalog

Skolekatalog Skolekatalog 2018-2019 Formål Fortsat godt samarbejde med skolerne omkring at styrke kreativiteten, den faglige og personlige udvikling, dannelsen og livsdueligheden hos børn og unge i Fredericia Kommune.

Læs mere

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Oplæg d. 03. 01. 2012 Kontrakt 2013-14 Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt budget. Korrigeret budget 2015 2015. Budget.

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt budget. Korrigeret budget 2015 2015. Budget. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2014 Oprindeligt Korrigeret 2015 2015 Budget 2016 Kultur- og Fritidsudvalg 61.454 64.191 64.424 63.862 Kultur og Fritid

Læs mere

UNGDOMSSKOLESTATISTIK 2011/2012

UNGDOMSSKOLESTATISTIK 2011/2012 UNGDOMSSKOLESTATISTIK 2011/2012 Klik evt. i indholdsfortegnelsen for at gå til den valgte side! Indholdsfortegnelse Hovedkonklusioner... 2 Om statistikken... 2 Figur 1 og tabel 1: Cpr-elever og hold-elever...

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. REFERAT for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. REFERAT for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 11.06.2014, kl. 15:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 21. Billedskolen, Musikskolen og Teaterbutikkens kapacitet i forhold til folkeskolereformen (2014-0001029)

Læs mere

Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen

Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Idékatalog Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Slagelse Musikskole og folkeskolerne har igennem mange år haft et godt samarbejde, som nu udvides gennem folkeskolereformen. Dette katalog kan bruges

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf.

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4 Folkeskolerne i Danmark slog den 1. august 2014 dørene op til første skoledag i den nye folkeskolereforms tegn. Ambitionerne for

Læs mere

Læreruddannelseskonference. Tværprofessionelt samarbejde i musikfaget v. Erik Heiberg Lyhne og Steen Lembcke

Læreruddannelseskonference. Tværprofessionelt samarbejde i musikfaget v. Erik Heiberg Lyhne og Steen Lembcke Læreruddannelseskonference 2019 Tværprofessionelt samarbejde i musikfaget v. Erik Heiberg Lyhne og Steen Lembcke Program 1. Præsentation og overblik over de erfaringer der er indhøstet indtil nu 2. Deltagerne

Læs mere

Bilag 1. 1.Område udvikling af Musik & Billedskolen

Bilag 1. 1.Område udvikling af Musik & Billedskolen Bilag 1 1.Område udvikling af Musik & Billedskolen Det er værdifuldt at Musik & Billedskolen kontinuerligt er i dynamisk udvikling, med fokus på flg. områder Mangfoldighed i undervisningstilbud Kompetenceudvikling

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2017/18

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2017/18 KVALITETSRAPPORT FOR Fløng Skole 20 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING Alle grafer bliver der ikke kommenteret på i selve rapporten men hovedkonklusionerne fremhæves i dette afsnit. Kompetencedækningen afspejler

Læs mere

Notat. Børn og Unge-udvalget. Aarhus Kommune. Den 20. januar 2012

Notat. Børn og Unge-udvalget. Aarhus Kommune. Den 20. januar 2012 Notat Emne Til Beskrivelse af programkatalog -udvalget Den 20. januar 2012 Aarhus Kommune Indledning Dette notat beskriver hvorledes frem til nu har arbejdet med at tegne de pædagogiske principper for

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN JANUAR 2015 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN DEN ÅBNE SKOLE 3 NY ROLLE TIL KULTURINSTITUTIONER OG FORENINGER Hvis du som kulturinstitution, idrætsklub, frivillig

Læs mere

Statistikdokumentation for Fra grundskole og gymnasium til fortsat uddannelse 2014

Statistikdokumentation for Fra grundskole og gymnasium til fortsat uddannelse 2014 Statistikdokumentation for Fra grundskole og gymnasium til fortsat uddannelse 2014 1 / 10 1 Indledning Statistikken er en forløbsanalyse, hvor årgange med afgang fra enten grundskole eller studenter-/hfeksamen,

Læs mere

Kulturpolitk for Stevns Kommune

Kulturpolitk for Stevns Kommune Kulturpolitk for Stevns Kommune Indledning Den foreliggende Kulturpolitik for Stevns Kommune er udarbejdet i henhold til beslutning i udvalget for Natur, Fritid og Kultur (NFK). Hvad er formålet med kulturpolitikken?

Læs mere

Dialogmøde mellem Udvalget for Familie og Børn, skolebestyrelserne og fagligt dialogforum Tema: Folkeskolereform Inviterede: Skolereformudvalget

Dialogmøde mellem Udvalget for Familie og Børn, skolebestyrelserne og fagligt dialogforum Tema: Folkeskolereform Inviterede: Skolereformudvalget Dialogmøde mellem Udvalget for Familie og Børn, skolebestyrelserne og fagligt dialogforum Tema: Folkeskolereform Inviterede: Skolereformudvalget Program 18.00 Indledning ved Trine Torp 18.10 Folkeskolereform

Læs mere

VEJLEDNING. Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning

VEJLEDNING. Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning VEJLEDNING 31. oktober 2018 Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning Denne vejledning udfolder, konkretiserer og detaljerer det afsnit om registrering, som findes i Slots- og Kulturstyrelsens:

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 24/ kl Ordstyrer: Tine

Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 24/ kl Ordstyrer: Tine Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 24/10 2018 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Tine Tilstede: Ali, Troels, Tine, Thomas, Charlotte, Kim, John, Anders, Fransk, Louise og Mette Fraværende: Stine Dagsorden: Dagsordenspunkt

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

Skitse A for område- og skolestruktur. Skitse Skitse A: 4 områder & 4 skoler. Beskrivelse af forslag. Dagtilbud

Skitse A for område- og skolestruktur. Skitse Skitse A: 4 områder & 4 skoler. Beskrivelse af forslag. Dagtilbud Skitse A for område- og skolestruktur Skitse Skitse A: 4 områder & 4 skoler Beskrivelse af forslag 1. Furesø Kommune opdeles i 4 distrikter, hvor der er sammenhæng mellem dagtilbud og skole, så hver områdeinstitution

Læs mere

TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE

TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE Strategi for talentudvikling i Fredericias dagtilbud og skoler. 1 TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE BØRNENE ER FREMTIDEN. Byrådet har vedtaget en vision

Læs mere

Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse

Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse Børn, Unge og Læring juni 2019 Indhold Kapitel 1 - Unge- og Kulturcentrets bestyrelser 3 Kapitel 2 - Ungdomsskolebestyrelsen

Læs mere

Kvalitetsudviklingsprojekt

Kvalitetsudviklingsprojekt Kvalitetsudviklingsprojekt Specialuddannelsen i kræftsygepleje Revideret august 2012 Revideret februar 2011 Indholdsfortegnelse Overordnet mål for 3. uddannelsesafsnit... 2 Formål med kvalitetsudviklingsopgaven...

Læs mere

Kulturudvalget 2014-15 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 89 Offentligt

Kulturudvalget 2014-15 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 89 Offentligt Kulturudvalget 2014-15 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 89 Offentligt Kulturministeren Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf

Læs mere

Biblioteksledermøde for Region Midt. Skolereformen

Biblioteksledermøde for Region Midt. Skolereformen Biblioteksledermøde for Region Midt Skolereformen Målene for Folkeskolen De nationale mål er Måltal Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Slagelse Musikskole og MGK Virksomhedsaftale 2010-2011

Slagelse Musikskole og MGK Virksomhedsaftale 2010-2011 Slagelse Musikskole og MGK Virksomhedsaftale 2010-2011 - 1 - Indledning Aftalen indgås mellem Slagelse Musikskole og MGK, musikskoleleder Berit Paludan og Chef for Center for Kultur og Fritid, Susanne

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010 Til Deltagerne på ETU-2010 præsentationsmødet den 19. januar 2011 Opsamling fra ETU-2010 præsentationsmøde den 19. januar 2011 kl. 10.00 13.30 på Syddansk Erhvervsskoles kursuscenter, Munkerisvej 161,

Læs mere

Haderslev Kommunale Musikskoles strategi

Haderslev Kommunale Musikskoles strategi Haderslev Kommunale Musikskoles strategi FORORD Du sidder nu med den nye strategi for Haderslev Kommunale Musikskole i hænderne. Det er en strategi, der har været længe undervejs, da vi i bestyrelsen har

Læs mere

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Udarbejdet d. 20-01-2017 (Version 1) MODUL: KONFERENCE At skabe opmærksomhed omkring vedtagelsen af en ny politik. At involvere relevante interne og eksterne aktører

Læs mere

De supplerende nøgletal

De supplerende nøgletal De supplerende nøgletal På de følgende sider præsenteres skoletrivslen og -fraværet i de supplerende nøgletal for skoleåret 2017/18 for kommunerne Gentofte, Brønderslev, Favrskov, Syddjurs og Vesthimmerland.

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID. RESULTATRAPPORT Søgårdsskolen

GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID. RESULTATRAPPORT Søgårdsskolen GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID RESULTATRAPPORT Søgårdsskolen 2011/2012 1 Præsentation af Søgårdsskolen... 2 2 Opfølgning på seneste års resultater og resultatrapporter... 4 3 Sammenfattende helhedsvurdering...

Læs mere

Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning

Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning Indhold 1. Indledning... 3 2. Model for forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning...

Læs mere

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Indholdsfortegnelse Princip for klassedannelse ved skolestarten... 2 Princip for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden... 3 Princip for ekskursioner

Læs mere