1. Godkendelse af dagsorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Godkendelse af dagsorden"

Transkript

1 Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO), Hans Erik Hansen (HEH), Ricky Bennetzen (RBE), Hanne Lindbjerg Kristensen (HLK), John Laursen (JLA), Annie Storm (AST) Afbud: Minna Riis (MRI), Sekretariatet: Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: kl Slut: kl Sekretariatschef Henrik Wisbech (HWI), kommunikationschef Mikkel Hvid (MHV), forhandlingschef Jette Morsing (JMO), Nils Tjell (NTJ), referent. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering a. Status på medlemssituationen b. Status på sager c. Meddelelser d. Repræsentationer e. Status på lønforhandlinger f. Opgaveloggen g. Årsrapport om afskedigelser (HWI) h. Den statslige kompetencefond (MLJ) 3. Drøftelse a. Oplæg om brug af og adgange til DocuNote og Teams (RLG/NTJ) Oplæg/fremvisning og mulighed for spørgsmål/kommentarer (45-60 min.) b. Uddannelses-/kursuspakke til kredsene (MRI/RJO) c. Indledende drøftelse af foreningens karensregler (FU/MHV) 4. Beslutning a. Temadele, HB (FU)

2 b. Kadence for Kredsformands-/-næstformandsmøder (FU) c. HB-forretningsorden. Bilag (FU) d. Pension og nedslidning. Bilag (FU/URO) Gruppedrøftelser (ca. 45 min.) e. Retningslinjer vedr. håndtering af diverse problemstillinger på skoler med lav organiseringsgrad og uden TR (URO/JMO) f. Hvordan forholder vi os til et valg af en tillidsrepræsentant på en konkret skole, hvor vi har en kraftig formodning om, at der er tale om et proformavalg (FU) g. Planlægning af fremtidige efterskoletræf. Bilag (RJO) h. Nedsættelse af arbejdsgruppe vedr. FSLs holdning til Folkeskolelæreruddannelsen og samarbejdet med professionshøjskolerne (MLJ) i. Forsøg med ansættelsesforhold for lærer/pædagoger på samme skole. Intet bilag Oplæg, KHH (ca. 30 min.) j. Afholdelse af valgmøder om fremtidens skole (URO) k. Afholdelse af HUS (URO) l. Tilskud fra FSL til deltagelse i Lærermødet 2019 (MLJ) 5. Evt.

3 REFERAT 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering a. Status på medlemssituationen Tilbagegang på 20 medlemmer, men ellers stabile medlemstal over en længere periode. Kort drøftelse af medlemsudveksling med Danmarks Lærerforening Der er et ønske om at TR kan distribuere indmeldelsesblanketter på papir MHV ordner dette. b. Status på sager JMO orienterede om en række sager: I sagen på en skole, der hævder at en lærer som tidsbegrænset ikke er omfattet af opsigelsesprivilegier hævder FSL det modsatte og der er to sagsforløb (arbejdsret/forligsnævn). Skolen har nu signaleret, at de er galt på den, og foreslået møde før forligsnævnet med henblik på en samlet løsning af begge sager. FSL tager til mødet med uændrede krav. 37-sag på en skole vedr. om en ansat reelt fungerede som lærer trods pædagogansættelse. Skolen dokumenterede sin påstand om det ansættelsesmæssige er i overensstemmelse med praksis, og der er dermed ikke mere at komme efter for FSL. Formålet med 37 er netop at afdække disse ting ikke nødvendigvis at vinde sager. Tre lønsager: En lønsag i Moderniseringsstyrelsen. FSL betingede lønaftalen af, at der ved oprettelse af nye/flere årsværk ville være samme udmøntning pr. ansat, hvilket skolen ikke ville acceptere. I Moderniseringsstyrelsen er forhandlingsresultatet blevet forhøjet en smule men uden at FSL s betingelse er adresseret yderligere. Lønmægling i en sag, hvor syv medlemmer havde skrevet under på, at de var tilfredse med ledelsens lønudspil, som FSL ikke finder tilfredsstillende. Sagen var i ministeriet 11/3 og landede på et ok om end ikke prangende niveau. JMO hæfter sig ved, at der dog er landet en aftale, og at dette er sket i god stemning og at skolelederen føler forløbet har været i orden. I sagen om, hvor en skole hævder, at undervisningsassistenter ikke skal have undervisningstillæg er LC enige i, at FSL skal bruge egen overenskomst og klø på med sagen. Sager om skolernes økonomi: En skole med tre medlemmer er gået konkurs. Der er arrangeret møde med medlemmerne på skolen, som også har anmeldt til Lønmodtagernes Garantifond.

4 På en friskole har Skat indgivet konkursbegæring. Skolen prøver fortsat at skrabe pengene sammen, men en lukning er overvejende sandsynlig. En efterskole på en ø er i økonomiske problemer. Efterskolen vil lave en art fusion med en efterskole på en anden ø, så der blandt andet bliver en fælles forstander og fælles administration. Ministeriet har bekræftet, at dette ikke er muligt/lovligt. Øens borgmester er gået ind i sagen, og vil have særregler med henvisning til ø-status. JMO orienterede om håndtering af den nye ferielov, herunder de 0,64 feriedagsrest i sommeren Der er nu sikkerhed for, at lærerne efter individuel aftale med skolens ledelse kan afholde de 0,64 feriedag, hvis de suppleres op til en hel feriedag med nuldagselementer. Formanden orienterede om, at der nu er en dato for opstart af lønforhandlingsforløb om løn i Moderniseringsstyrelsen. Formanden holder formøde med LC. Jf. mandatet givet af HB til forhandlingerne går vi efter et lønsystem for det frie skoleområde og plan b vil være forbedringer i det eksisterende system. Formanden opdaterer løbende om forløbet. c. Meddelelser d. Repræsentationer AST: Møde i FH s udvalg om organisationsudvikling. Godt møde med drøftelser om, hvordan meningsdanneruddannelse kan skrues sammen. Der blev fremsat ideer om samarbejde på tværs af forbund. Dette kan måske være inspiration for FSL-skolen i fremtiden med en model, hvor man laver noget i fællesskab med andre forbund og har egne moduler i tilgift hertil. RFR: Internationalt seminar afholdes 15/3-19 med 29 deltagere valg til nyt udvalg. Første arbejdstidsmøde på de internationale skoler. URO: Børnehaveklasseledertræf på HKC 13/3 og 14/3-19. Fyldt op. e. Status på lønforhandlinger f. Opgaveloggen g. Årsrapport om afskedigelser (HWI) Med årsrapporten for 2018, er der ti års statistisk materiale. Figur 5 viser antal afskedigelser i forhold til antallet af ansatte. Der er ikke systematiske bevægelser i perioden, udover den sammenhæng med økonomi og koblingsprocent, som er forventelig. Af begrundelser er de væsentligste relateret til økonomi/elevtal, sygdom og ansattes forhold, som er den sagstunge kategori, hvorfor FSL her spiller en stor rolle med rådgivning og forhandling. Der komme nogle konkrete spørgsmål/kommentarer, som gav anledning til rettelser HWI ordner disse.

5 h. Den statslige kompetencefond (MLJ) Oplæg v/mlj Kompetencefonden er individuelle midler, der skal søges af/til den enkelte lærer eller leder. I fondsudvalget har der været drøftelser omkring, hvor bredt midlerne skal dækkes, og dette blev ligeledes drøftet på dagens møde. Definitorisk er midlerne tiltænkt kompetenceudvikling, som ikke har til formål at opkvalificere lærerne til varetagelsen af deres daglige job/undervisning. Disse midler er derimod ikke skolens kompetencemidler, men tiltænkt den enkelte ansatte. Der er således for FSL en kommunikationsopgave i forhold til at gøre opmærksom på muligheden for at søge midler fra kompetencefonden. 3. Drøftelse a. Oplæg om brug af og adgange til DocuNote og Teams (RLG/NTJ) b. Uddannelses-/kursuspakke til kredsene (MRI/RJO) Der var enighed om, at det er godt med uddannelses- og kursuspakker, og at der stadig er behov for dem. På baggrund heraf blev det besluttet, at sekretariatet udarbejder et katalog med ting, man kan tilslutte sig det være sig både eksterne oplægsholdere og interne konsulent-roadshows. Det blev endvidere besluttet, at MHV forud for planlægningen af pakkernes indhold indhenter ideer/input fra kredsene. Disse input forespørges inden 1. april og uddannelses-/kursuspakkerne skal udsendes inden 1. maj c. Indledende drøftelse af foreningens karensregler (FU/MHV) Foreningens karensregler har været drøftet flere gange, og på baggrund heraf, har sekretariatet udarbejdet et notat som udgangspunkt for hovedbestyrelsens drøftelse af reglerne på dagens møde. Der blev luftet holdninger fra på den ene side at opretholde og stramme de nuværende karensregler og håndhævelsen heraf og i den anden ende af spektret, at karens droppes og evt. erstattes af en længere udmeldelsesperiode. Dennes længde kan sættes gradvist ned i sammenhæng med medlemmernes anciennitet, således at det tjener som et værn mod, at medlemmer melder sig ind for at få løst en konkret sag og derefter melder sig ud igen (samme formål som det nuværende karenssystem). Der var generelt enighed om, at der er behov for en form for binding eller karens, hvilket er en holdning, der bakkes op af sekretariatet med udgangspunkt i erfaringerne fra medlemshåndteringen. Formanden kommenterede, at FSL sammen med DLF stort set står alene med at fastholde karens ved indmeldelse. Der var desuden en længere drøftelse af kommunikationen omkring karens/indmeldelser. Flere mente, at der er et vigtigt signal i, at der er en gulerod til de som vælger at melde sig ind i forbindelse med møder. I forlængelse heraf, var der en drøftelse af,

6 hvorvidt det er rimeligt, at det er politikernes privilegium at tilbyde karensfrihed. Det opfattes til tider som arbitrært, at hvis man er i kontakt med sekretariatet på anden vis, tilbydes man ikke de samme fordele. Der var en generel drøftelse af, hvordan man i kommunikationen kan klargøre, at karens ikke betyder, at man ikke kan få hjælp og rådgivning, men udelukkende begrænser muligheden for at få juridisk/skriftlig sagsbehandling til verserende sager. En mulighed er, at man klargør denne distinktion men uden at kalde det karens. Der vil dog umiddelbart ikke være den samme markedsføringsmulighed/gulerod i forbindelse med møder med potentielle medlemmer. Der arbejdes videre (sekretariatet) med disse forhold med henblik på en indledende indstilling til HB s majmøde. Den endelige vedtagelse af reviderede karensregler skal være på plads tids nok til, at eventuelle efterfølgende vedtægtsændringer kan behandles i forbindelse med Repræsentantskabsmødet i november Derfor skal den endelige revidering være besluttet senest på HB s augustmøde. 4. Beslutning a. Temadele, HB (FU) Der var opbakning til, at temadel på majmødet bliver HKC og evt. projekt forventningsafstemning, og at temadel på junimødet onsdag den 19/6 kl bliver; Mina Iranzad Interkulturel kommunikation. Der er dog nogle praktiske udfordringer i forhold til majmødet, som HWI kommer med bud på løsning af. Indstillingen ellers vedtaget. b. Kadence for Kredsformands-/-næstformandsmøder (FU) Det blev vedtaget at, der fremover afholdes møder for kredsformænd og næstformænd således: I lige år to gange årligt som udgangspunkt i april og november I ulige år én gang årligt som udgangspunkt i april c. HB-forretningsorden. Bilag (FU) Der blev indstillet forslag til revidering af HB s forretningsorden, som blev gennemgået på mødet. Nedenfor nogle af de besluttede ændringer: I forhold til 6 var der en drøftelse af behovet for at dele dagsordenindholdet med kredsbestyrelsen med henblik på at anspore til drøftelser med politisk indhold i kredsbestyrelserne. Det blev besluttet, at forklæder/indstillinger må gøres tilgængelige for KB, medmindre de er mærket fortrolige, mens bilag fortsat vil være at betragte som fortrolige arbejdspapirer. Der skal således fremover arbejdes med forklæderne/indstillingerne, ligesom at beslutningen er i tråd med, at alle punkter skal være ledsaget af et forklæde/en indstilling. Denne beslutning effektueres snarest muligt, og efter eksplicit besked i forbindelse med udsendelse af dagsorden. I forhold til 8 om de skriftlige meddelelser, blev det besluttet, at deadline for disse er mandag. Der er tale om en afvejning i forhold til muligheden for at sende frem helt op til mødestart, og berettigede forventninger til, at HB

7 får læst meddelelserne før mødestart. Navngivningen blev præciseret. Med ovenstående bemærkninger er den reviderede forretningsorden godkendt. HWI retter til, og forretningsordenen betragtes herefter som ikrafttrådt med undtagelse af punktet om offentlige forklæder jf. 6 jf. ovenfor. d. Pension og nedslidning. Bilag (FU/URO) Der var generelt opbakning til, at FSL skal blande sig i nedslidnings- /pensionsdebatten. Drøftelsen var en indledende snak, og emnet genoptages således på et senere HB-møde. e. Retningslinjer vedr. håndtering af diverse problemstillinger på skoler med lav organiseringsgrad og uden TR (URO/JMO) Nedenstående indstilling vedr. samarbejdssager på skoler med lav organiseringsgrad blev vedtaget Samarbejdssager: 1) Sekretariatet prøver, om der over nogle måneder kan mobiliseres yderligere tilslutning, eventuelt via et hvervemøde med deltagelse af kredsen før et egentligt samarbejdsmøde. Holdes der et møde med medlemmerne, hvor under halvdelen eller få er medlemmer, bør mødet holdes uden for skolen som et almindeligt medlemsmøde, hvor medlemmerne får generel rådgivning af faglig karakter. I de situationer skal/bør skolens leder ikke orienteres om mødet, og FSL indkalder alle medlemmerne til medlemsmødet pr. mail. 2) Vi håndholder fra sekretariatet de enkelte medlemmer og forsøger at klæde dem på til lokalt at håndtere den vanskelige situation. 3) Vi undersøger mulighederne for at involvere AMR 4) Særlige konkrete omstændigheder/særlige erfaringer med den enkelte skole kan betyde, at vi konkret vurderer, at vi går en anden vej. f. Hvordan forholder vi os til et valg af en tillidsrepræsentant på en konkret skole, hvor vi har en kraftig formodning om, at der er tale om et proformavalg (FU) Indstillingen blev vedtaget, således sekretariatet i særlige tilfælde tager telefonisk kontakt til den pågældende valgte tillidsrepræsentant. Såfremt mistanken om proformavalg bekræftes, anmelder vi valget til skolen men meddeler såvel ledelse som tillidsrepræsentant, at vi ikke delegerer retten til at indgå aftaler om arbejdstid og løn, før tillidsrepræsentanten har gennemført den fulde TR-uddannelse. g. Planlægning af fremtidige efterskoletræf. Bilag (RJO) Det blev indstillet, at der nedsættes en gruppe på 2-4 repræsentanter til at planlægge fremtidige efterskoletræf. Man melder sig til udvalget, og om nødvendigt kan der skiftes ud indenfor perioden. RJO er HB-kontaktperson.

8 Gruppens kommissorium og indstilling tilrettes (HWI) jf. bemærkninger og begge dele er herefter vedtaget. h. Nedsættelse af arbejdsgruppe vedr. FSLs holdning til Folkeskolelæreruddannelsen og samarbejdet med professionshøjskolerne (MLJ) Det blev besluttet, at der nedsættes en arbejdsgruppe, som arbejder med at kvalificere foreningens holdning til læreruddannelsen. Konkret skal den del af Skole- og uddannelsespolitik, som vedrører læreruddannelserne på professionshøjskolerne gennemgås og revideres/suppleres. Gruppen består af MLJ (tovholder), RFR, RJO, HEH og AST, og indstiller sit kommissorium til HB-mødet i maj 2019 Med i gruppen: MLJ, RFR, RJO, HEH, AST (tovholder MLJ). i. Forsøg med ansættelsesforhold for lærere/pædagoger på samme skole FSL har gennem længere tid arbejdet på at komme med forslag til en bedre overenskomstmæssig løsning for dobbeltorganiserede på skolerne. I det skitserede forslag (præsenteret med oplæg) arbejdes der med en model, hvor man samler ansættelsesforholdene i en fleksibel ansættelse på skolerne. Skoleforeningerne har netop efterlyst mere fleksibilitet i forhold til de dobbeltorganiseredes opgaver. LC er ikke begejstrede, men det vurderes, at de vil være med på ideen, hvorfor HB skal godkende, at der arbejdes videre på at lave en løsning. Der vil være tale om at prøve det af på 4-5 skoler, og hvis det fungerer udbrede det til en generel tiltrædelsesoverenskomst. Det blev fremhævet, at skolernes incitament til at få en ordning er, at de får større fleksibilitet i timeplanlægningen og fordelingen. I forlængelse heraf vil der komme et bedre arbejdsmiljø for de dobbeltorganiserede. HB tiltrådte, at der arbejdes videre med det ovenstående, og at forslaget således bringes til BUPL og skoleforeningerne. j. Afholdelse af valgmøder om fremtidens skole (URO) Det indstilles, at der ligeså snart valget udskrives inviteres til 8 valgmøder et i hver kreds. Deltagerne i mødet skal være de lokalt opstillede folketingskandidater. FSL arrangerer og det er kredsformændene som er værter og ordstyrere. Udover de lokalt opstillede politikere deltager også formand eller næstformand i alle arrangementer, ligesom den lokale DLF kredsformand kontaktes for deltagelse. Disse tiltænkes en rolle som hovedopponenter på mødet. Møderne forestilles arrangeret og afviklet i samarbejde med en centralt beliggende skole i hovedbyen i de enkelte kredse. Mødet skal være åbent for alle, og særlig invitation sendes til kommunerne, DLF s kredse, vores egne medlemmer og andre væsentlige aktører på området. Det blev kommenteret, at valgmøderne er i tråd med intentionerne om en øget politisering af foreningens virke. Det er vigtigt, at FSL er offensive på

9 den skolepolitiske dagsorden, som sikkert vil blive prominent op til det forestående valg især båret frem af socialdemokraterne. Det er vigtigt, at FSL er med til at sørge for, at der kommer andre vinkler på de frie skoler her er vi vagthunde for sektoren og derigennem for lærernes fremtidige arbejdsbetingelser. Vi kan ikke vide, hvor mange, der møder op, da det er et valgmøde uden tilmelding. Derfor ved vi heller ikke om det i hvert fald nominelt er en succes før efter de forskellige arrangementers afvikling. Der var herudover en drøftelse af forventningerne til den værtsrolle, som kredsformændene er tiltænkt. Desuden blev det understreget, at det ikke er et selvstændigt succeskriterium, at der afholdes møder i alle kredse. I planlægningsfasen, vil der blive taget stilling til dette i forhold til, hvad der er praktisk muligt. Afstemning: Otte stemmer for Nul stemmer mod To undlod at stemme Indstillingen dermed vedtaget, og sekretariatet og formanden arbejder således videre med planlægningen og et program for valgmøderne. Der bliver i sammenhæng hermed en væsentlig kommunikationsopgave i forbindelse med at skabe opmærksomhed omkring mødernes afholdelse. k. Afholdelse af HUS (URO) Det blev besluttet, at der fremover fast afholdes HUS i løbet af foråret med alle kredsformænd. Herudover blev det besluttet, at det fremover gøres til en del af formandens arbejde med passende og individuelt tilpassede intervaller at kontakte kredsformændene for at følge op på HUS. l. Tilskud fra FSL til deltagelse i Lærermødet 2019 (MLJ) Det blev besluttet, at foreningen afsætter støttemidler til samme antal som sidste år, hvilket vil sige 10 deltagende medlemmer af FSL. MHV står for kommunikation af tilbuddet fx i nyhedsbrev. 5. Evt.

Temadel: Ingen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel: Ingen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Sekretariatet, Risskov Start: 11.01.2018 kl. 10.15 Slut: 11.01.2018 kl. 18.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Hovedbestyrelsen: Sekretariatet:

Hovedbestyrelsen: Sekretariatet: Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Intern temadel: Social taxameter / specialundervisning, 12.9 kl

Intern temadel: Social taxameter / specialundervisning, 12.9 kl Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.09.2018 kl. 13.00 Slut: 13.09.2018 kl. 16.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Temadel, kl : Orientering om LP v/ Paul Brüniche-Olsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel, kl : Orientering om LP v/ Paul Brüniche-Olsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 11.10.2017 kl. 13.00 Slut: 11.10.2017 kl. 19.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen (næstformand),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hotel Nyborg Strand Start: 09.11.2017 kl. 10.00 Slut: 09.11.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal

Læs mere

4. Arbejdsliv og miljø (A&A) a. Indstilling om ændret procedure i forhold til meddelelse af AMR-valg

4. Arbejdsliv og miljø (A&A) a. Indstilling om ændret procedure i forhold til meddelelse af AMR-valg Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 08.02.2018 kl. 08.00 Slut: 08.02.2018 kl. 18.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 3. november 2016 Sted: Nyborg Strand Start: 03.11.2016 kl. 10.15 Slut: 03.11.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand),

Læs mere

Hovedbestyrelsen: Afbud: Sekretariatet:

Hovedbestyrelsen: Afbud: Sekretariatet: Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Intern temadel: Forventningsafstemning, kl DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: Forventningsafstemning, kl DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 10.10.2018 kl. 13.00 Slut: 11.10.2018 kl. 15.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 9.januar 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 9.1.2013 kl. 10.15 Slut: 9.1.2013 kl. 16.45 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

Temaer: Onsdag 10.15-16.00: FSL s mediestrategi og anvendelsen af sociale medier.

Temaer: Onsdag 10.15-16.00: FSL s mediestrategi og anvendelsen af sociale medier. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 17-18. juni 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 17.6.2015 kl. 10.15 til 18.30 Slut: 18.6.2015 kl. 9.00 til 15.30 URO/HWI/HLH/JMO Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Intern temadel: ingen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: ingen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Referat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 08.11.2018 kl. 08.30 Slut: 08.11.2018 kl. 15.30 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 5. november 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 5. november 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 5. november 2015 Sted: Severin, Skovsvinget 25, Middelfart Start: 5.11.2015 kl. 10.15 Slut: 5.11.2015 kl. 18.00 URO/HLH/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Intern temadel: OK-18 (14.03 fra kl ) Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: OK-18 (14.03 fra kl ) Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 14.03.2018 kl. 15.00 Slut: 15.03.2018 kl. 11.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden URO/HWI/KPL Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 20.06.2018 kl. 13.00 Slut: 21.06.2018 kl. 14.00 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12. januar 2017 Sted: Ravnsøvej 6, Risskov Start: 12.01.2017 kl. 10.15 Slut: 12.01.2017 kl. 16:45 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Temadel, kl : Orientering om det internationale arbejde i DLI (Danske Lærerorganisationer International) v/ Kristina Aaltonen

Temadel, kl : Orientering om det internationale arbejde i DLI (Danske Lærerorganisationer International) v/ Kristina Aaltonen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen 14.09. 2017 Sted: HKC Start: 13.09.2017 kl. 13.00 Slut: 14.09.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 11.-12. marts 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 11.3.2015 kl. 13.00 til 18.30 Slut: 12.3.2015 kl. 9.00 til 12.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

3. Uddannelse og profession (U&P) a. Indstilling af skole- og uddannelsespolitik (behandles under pkt. 2f)

3. Uddannelse og profession (U&P) a. Indstilling af skole- og uddannelsespolitik (behandles under pkt. 2f) Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12.-13. oktober 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 12.10.2016 kl. 13.00 Slut: 13.10.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

3. Drøftelse a. Drøftelse af udkast til budget 1. behandling af Budget2020 (FU) b. Kredsenes kan- og skalopgaver (FU) c. Evaluering af valgmøderne

3. Drøftelse a. Drøftelse af udkast til budget 1. behandling af Budget2020 (FU) b. Kredsenes kan- og skalopgaver (FU) c. Evaluering af valgmøderne Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Tema: Hvad har fagbevægelsen haft af resultater gennem tiden v. Jes Lemming

Tema: Hvad har fagbevægelsen haft af resultater gennem tiden v. Jes Lemming Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 16.-17. september 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 16.9.2015 kl. 10.00 Slut: 17.9.2015 kl. 09.00 til 12.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 18. april 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 18.4.2013 kl. 9 Slut: 18.4.2013 kl. 17 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

Tema: - Der var intet tema. Gennemgang af beslutningsprotokollen. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Tema: - Der var intet tema. Gennemgang af beslutningsprotokollen. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 15.-16. juni 2016 Sted: Julegård, Aakirkeby Start: 15.6.2016 kl. 10.00-18.00 Slut: 16.6.2016 kl. 9.00-12.00 URO/HWI/MHV Hovedbestyrelsen:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.12.2018 kl. 10.15 Slut: 12.12.2018 kl. 18.30 Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 14. januar 2016

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 14. januar 2016 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14. januar 2016 Sted: Sekretariatet, Risskov Start: 14. januar 2016 kl. 10.00 Slut: 14. januar 2016 kl. 16.35 URO/HWI/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Temadel: Torsdag Orientering om de private OK-forhandlinger og den danske model v. Christian Lyhne Ibsen, FAOS

Temadel: Torsdag Orientering om de private OK-forhandlinger og den danske model v. Christian Lyhne Ibsen, FAOS Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14. marts 2017 Sted: HKC Start: 08.03.2017 kl. 13.00 Slut: 09.03.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Temadel B, 17.8 kl : 2) FTF status og perspektiver v. Bente Sorgenfrey og Jens Kragh

Temadel B, 17.8 kl : 2) FTF status og perspektiver v. Bente Sorgenfrey og Jens Kragh Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 16.08.2017 kl. 13.00 Slut: 17.08.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

*OBS: Efter møde på Trapholt den 10.5 køres til HKC for overnatning og fortsat møde 11.5.

*OBS: Efter møde på Trapholt den 10.5 køres til HKC for overnatning og fortsat møde 11.5. Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: Sted: Trapholt, Kolding (10/5) / HKC (11/5)* Start: 10.05.2017 kl. 13.00 (frokost fra kl. 12) Slut: 11.05.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

NB: Der er den 21.6 fra kl mulighed for at få hænderne helt ned i den nye hjemmeside Tilmelding er påkrævet (invitation i SkoleKom)

NB: Der er den 21.6 fra kl mulighed for at få hænderne helt ned i den nye hjemmeside Tilmelding er påkrævet (invitation i SkoleKom) Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 21.06.2017 kl. 13.00 Slut: 22.06.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2

Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2 Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2 Formanden Bindeled mellem kredsen (K2), kredsbestyrelsen (KB) og hovedbestyrelsen (HB). Holder KB bedst muligt orienteret om HBs arbejde og fremfører

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen.

Gennemgang af beslutningsprotokollen. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 8. og 9. februar 2017 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 8. februar 2017 kl. 13-18.30 Slut: 9. februar 2017 kl. 8.30-17.00 Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL

FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL 4. NOVEMBER 2016 Forslag 6.A til repræsentantskabsmødet 4. november 2016: Medlemsdemokrati og repræsentantskab i FSL Indledning Gennem det sidste halvandet

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 19.-20. august 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 19.8.2015 kl. 12.00 Slut: 20.8.2015 kl. 08.30 til 16:45 URO/HWI/PHS/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 29. oktober 2014 Sted: LC Niels Hemmingsens Gade 10, 4. 1153 København K. Start: 29.10.2014 kl. 10.15 Slut: 29.10.2014 kl.16.45 URO/HWI/KHH

Læs mere

Temadel onsdag den 6.12 kl : På tur med de ledige v. Lærernes

Temadel onsdag den 6.12 kl : På tur med de ledige v. Lærernes Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 06.12.2017 kl. 13.00 Slut: 07.12.2017 kl. 14.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 13. 14. august 2014 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 13.8.2014 kl. 13:00 Slut: 14.8.2014 kl. 16:30 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget.

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk 8. oktober 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole 2019, 14.05 Referent: LM KB- møde tirsdag d.14.05. 2019 kl. 14:00 Haderslev Realskole Deltagere: Hans Erik Hansen (HE) Finn Trond Hansen (FTH) Inga Fries (IF) Torben Hansen (TH) Lene Mikkelsen (LM) Dagsorden

Læs mere

Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye

Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye KB-møde mandag d. 2. marts 2015 kl. 16.00-20.00 Hos Rikke Friis, Nørregade 7, 8660 Skanderborg Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer)

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer) Referat af Kredsbestyrelsesmøde, FSL, kreds 5. Sted: Det Kongelige Vajsenhus Dato: Onsdag d. 4/5 kl. 15.00 19.30 Kredsbestyrelsen: Jens Bjørklund (JB), Torben Falkenberg (TF), Annika Larsen (AL), Kristine

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Temadel: Det gode møde v. Bo Krüger. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel: Det gode møde v. Bo Krüger. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. december 2016 Sted: HKC Start: 07.12.2016 kl. 13.00 Slut: 08.12.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015 SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Erik Alstrup, Erik S. Christensen, Anders Dalsager, Anneli Fuchs, Anders H. Johnsen (fra kl. 15), Lise Kapper, Jan Skytte,

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 21. og 22. oktober 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 21. og 22. oktober 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 21. og 22. oktober 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 21.10.2015 kl. 16.20 18.20 Slut: 22.10.2015 kl. 8.30 16.45 URO/HWI/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Tema (kl ): Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN

Tema (kl ): Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14.-15. september 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 14.9.2016 kl. 13.00 Slut: 15.9.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Velkommen i FSL og til din egen. Kreds 10 2012/2013 KREDS 10

Velkommen i FSL og til din egen. Kreds 10 2012/2013 KREDS 10 Velkommen i FSL og til din egen Kreds 10 2012/2013 Du er nu blevet medlem af Frie Skolers Lærerforening, kreds 10. Som du kan se af kortet her til højre, dækker kreds 10 det midterste Jylland i et bredt

Læs mere

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018 Orienteringsmøde om OK18-resultatet xx xx.xx.2018 Disposition 1. Sammenfatning af CFU-resultatet 2018 2. Hvad så nu den nærmeste fremtid? 3. Ordet er frit 4. Tak for nu Et lille flashback til tiden før

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 16. og 17. marts 2016

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 16. og 17. marts 2016 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 16. og 17. marts 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 16. marts 2016 kl. 16.00 Slut: 17. marts 2016 kl. 9.00 URO/HWI/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Temadel, 16/5 (aften): Projekt Politisk Udvikling v. Anne Jøker. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel, 16/5 (aften): Projekt Politisk Udvikling v. Anne Jøker. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden URO/HWI/KPL/KHH Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 16.05.2018 kl. 13.00 Slut: 17.05.2018 kl. 17.00 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 7. januar 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 7. januar 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. januar 2015 Sted: Sekretariatet i Risskov Start: 07.01.2015 kl. 10:15 Slut: 07.01.2015 kl. 18:00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: april 2016

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: april 2016 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 13.-14. april 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 13.4.2016 kl. 16.00 Slut: 14.4.2016 kl. 16.15 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere pr. 1. april 2018 Michael Buch Kristensen & Peter Højgaard Pedersen, konsulenter i Friskolernes Hus VEJEN

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden DJ Hovedbestyrelsens forretningsorden 1. 1. Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 27. 28. februar 2013 Sted: DGI-huset i København Start: 27.2.2013 kl. 13.00 Slut: 28.2.2013 kl. 14 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 2 Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. november 2013 Sted: Nyborg Strand Start: 7.11.2013 kl. 12.00 Slut: 7.11.2013 kl. 18.04 URO/HWI/MWS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

Tema: Friheden på det frie skoleområde (v. Thorstein Balle, ekstern lektor, Grundtvig Centeret) Gennemgang af beslutningsprotokollen.

Tema: Friheden på det frie skoleområde (v. Thorstein Balle, ekstern lektor, Grundtvig Centeret) Gennemgang af beslutningsprotokollen. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 17.-18. august 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 17.8.2016 kl. 13.00 Slut: 18.8.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat for. KB-møde i DJ kreds 1

Referat for. KB-møde i DJ kreds 1 Referat for KB-møde i DJ kreds 1 6. januar 2009 kl. 16.00 på Gl. Strand Til stede: Pernille Mac Dalland (PMD), Kenni Leth (KL), Morten Terp (MT), Per Rehfeldt (PR), Lissen Jacobsen (LJ) og Ulrik Borgermann

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 6.-7. maj 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 6.5.2015 kl. 12.00 til 18.30 Slut: 7.5.2015 kl. 9.00 til 16.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 12.-13. juni 2013

Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 12.-13. juni 2013 Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12.-13. juni 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.6.2013 kl. 10.15 Slut: 13.6.2013 kl. 12.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4477465 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15981 02-08-2018 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 23. august 2018 Tid: 09.20-16.00 OBS: der afholds A-kasse GF fra 9-9.15 Sted: Skansevej 90b, 9400

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 15-16. maj 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 15.5.2013 kl. 10.15 Slut: 16.5.2013 kl. 15.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Velkommen til Kreds 6 s ordinære generalforsamling 2019

Velkommen til Kreds 6 s ordinære generalforsamling 2019 Velkommen til Kreds 6 s ordinære generalforsamling 2019 Sidste års generalforsamling var præget af udsigten til storkonflikt på det offentlige område. Uenighederne var på det tidspunkt allerede overladt

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogerne Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon: 7248 6500 Fax: 7248 6510 Mail: storstroem@sl.dk Web: sl.dk/storstroem REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 21.06.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou

Læs mere

Temadel: Medlemsundersøgelsen v. Jacob Stammer og Mikkel Svold, MSI Research. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN

Temadel: Medlemsundersøgelsen v. Jacob Stammer og Mikkel Svold, MSI Research. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: Sted: Kosmopol, København Start: 05.04.2017 kl. 10.00 17.30 Slut: 06.04.2017 kl. 9.00-11.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand),

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 28. august 2013 Sted: Vartov Farvergade 27, 1463 København K Start: kl. 10.15 Slut: kl. 16.00 URO/HWI/KHH Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

- Tema: Regnskabsaflæggelse og generalforsamling i HKC P/S og HKC ApS

- Tema: Regnskabsaflæggelse og generalforsamling i HKC P/S og HKC ApS Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 19. og 20. maj 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 19. maj 2016 kl. 10.15 Slut: 20. maj 2016 kl. 12.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere:

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Kredsbestyrelsesmøde DSR Kreds Syddanmark Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen (kommer kl. 11.00), Anne Nissen

Læs mere

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne.

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne. 1. Styrelsesmøder Ordinære møder. Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. a) Mødetidspunkt: Mandage med 2-3 ugers mellemrum. Møderne fastlægges for 1 år ad gangen. b) Deltagere: Alle

Læs mere

Tema: Bente Sorgenfrey (formand FTF) om dansk arbejdsmarkedspolitik afbud

Tema: Bente Sorgenfrey (formand FTF) om dansk arbejdsmarkedspolitik afbud Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 10. 11. december 2014 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 10.12.2014 kl. 13.00 til 18.19 Slut: 11.12.2014 kl. 9.00 til kl. 14.05 URO/HWI/KDJ

Læs mere

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland Dagsorden Der indkaldes til konstituerende kredsbestyrelsesmøde Tirsdag den 17. november 2015 kl. 13.00 til 17.00 Mødet afholdes på kredsens kontor Møllevej 13, 4140

Læs mere

TR s platform. Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant

TR s platform. Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant TR s platform Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant 2 / TR I DANSKE FYSIOTERAPEUTER Kære tillidsrepræsentant Velkommen til og tak fordi, du vil være tillidsrepræsentant. Du er et

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 8. februar 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007

Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007 Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007 Tidspunkt: 12. november 2009, kl. 15.45 Sted: Hotel Trinity, Fredericia 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Rune Jönsson, Glostrup Kommune, som dirigent.

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Tema: Onsdag kl. 14.15-16.00: Oplæg om OK 15 fra Mariann Skovgaard (sekretariatschef i LC)

Tema: Onsdag kl. 14.15-16.00: Oplæg om OK 15 fra Mariann Skovgaard (sekretariatschef i LC) Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12.-13. marts 2014 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.3.2014 kl. 14.15 Slut: 13.3.2014 kl. 17.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 5.-6. november 2016. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening for

Læs mere

TR rolle og forventninger

TR rolle og forventninger TR rolle og forventninger Din rolle som TR Som tillidsrepræsentant er du en nøgleperson på din arbejdsplads. Du varetager medlemmernes interesser og er Danmarks Lærerforenings lokale repræsentant på skolen

Læs mere