Hovedbestyrelsen: Afbud: Sekretariatet:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hovedbestyrelsen: Afbud: Sekretariatet:"

Transkript

1 Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO), Hans Erik Hansen (HEH), Ricky Bennetzen (RBE), Hanne Lindbjerg Kristensen (HLK), Minna Riis (MRI), Annie Storm (AST) Afbud: Sekretariatet: Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: kl Slut: kl og Start: kl Slut: kl Sekretariatschef Henrik Wisbech (HWI), kommunikationschef Mikkel Hvid (MHV), forhandlingschef Jette Morsing (JMO - indtil torsdag kl ), Nils Tjell (NTJ), referent. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering a. Status på medlemssituationen b. Status på sager c. Meddelelser d. Repræsentationer e. Status på lønforhandlinger f. Opgaveloggen g. Årsager til at tillidsrepræsentanter stopper (2. halvår 2018) (MHV) 3. Drøftelse a. Folkemødedeltagelse (MLJ) Drøftelse med dialogforum (ca. 45 min.) b. Repræsentantskabsmøde 2019 og TR-E grundlag for det videre arbejde (HWI) c. Indledende drøftelse af FSL s holdning til folkeskolelæreruddannelsen og samarbejdet med professionshøjskolerne (MLJ) d. TR-rollen (TR-rollearbejdsgruppen) 4. Beslutning a. Indstilling om NCS endelig tilslutning til revideret projektbeskrivelse (MLJ/HWI) b. Indstilling om studietur for HB (MLJ og URO) c. Indstilling vedr. sublim forhandling (MLJ)

2 d. Indstilling om reviderede rammer fro HB-møder (Styregruppen) e. Indstilling om oprettelse af arbejdsgruppe vedr. principper for emner til næstformandsmøderne (Styregruppen) f. Indstilling om fastholdelse (Organiseringsgruppen) g. Indstilling om organisering på de tyske mindretalsskoler (Organiseringsgruppen) h. Indstilling vedr. forslag om en påvirkningskampagne op til Folketingsvalget (MHV) i. Indstilling om udskiftning af foreningens logo og grafiske identitet (MHV) 5. Evt.

3 REFERAT 1. Godkendelse af dagsorden Spørgsmål/kommentarer til FU-referatet under Repræsentationer (2.d) 2. Orientering a. Status på medlemssituationen Formanden noterede sig medlemsfremgang, og at vi nærmer os medlemmer. b. Status på sager På en skole er URO (sammen med JMO og KHH) involveret i mødeafholdelse som følge af lav organisering, lav tillid til FSL og generelt store samarbejdsproblemer mellem lærere og en ledelse der virker tilfældig og truende. Der er efter et problematisk første møde afholdt et opfølgende møde, hvor stemningen var god, og hvor der blev talt om blandt andet loyalitetspligt, ledelsesret, særlige feriedage etc. Der kører en sag med en AMR, der ikke har fået det forlængede opsigelsesvarsel (efter mødet er der truffet afgørelse i Arbejdsretten, som mod forventning gav skolen og skolelederen medhold i, at AMR ikke skulle have forlænget opsigelsesvarsel). På en skole, der tidligere har tilbageholdt lærernes pensionsudbetalinger som følge af at STUK havde stoppet udbetalingen af statstilskuddet, er der nu indbetalt pensionsmidler. FSL opfordrer medlemmerne til at undersøge, om de har fået det beløb, de er berettiget til. På to skoler er der økonomiske problemer som følge af svigtende elevtilgang. Det har det ene sted allerede medført fire opsigelser og klassenedlæggelser, og noget lignende forventes at ske på den anden skole. JMO berettede endvidere om en skole, som ikke anerkender, at tredjelærere skal have undervisningstillæg. URO og JMO er involveret i en sag, hvor TR uden medlemmets vidende om det, har rapporteret fortrolige samtaler/oplysninger til ledelsen i forbindelse med samarbejdssager. På en skole er der problemer med både det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Derfor forsøges Arbejdstilsynet inddraget, og det vil blive konkret overvejet, om der kan/skal skrives artikler om nogle af de mere interessante, principielle forhold. Et HB-medlem spurgte til en sag vedrørende en TR, der har været i restance gennem en længere periode. Der var på baggrund heraf en kort gennemgang af de gældende regler/retningslinjer, som sekretariatet følger og en drøftelse af, hvilke særlige forhold, der kan gøre sig gældende. c. Meddelelser Der var på baggrund af meddelelserne en drøftelse af, hvorvidt man skal engagere sig i FH s lokale aktiviteter (FH = Fagbevægelsens Hovedorganisation = det fusionerede LO-FTF). Som udgangspunkt vurderes det, at være et kredsanliggende, og her skal det i kredsen vurderes konkret, hvor meget man kan deltage i.

4 Der har i en kreds været ønske om at lave en Google maps-løsning til især for nye TRere at skabe overblik over TRere, kontaktpersoner, skoler og centrale TR-relevante informationer. Som udgangspunkt kan man ikke have et sådant system. Sekretariatet vil afklare, om det kan lade sig gøre, men der er en lang række problemstillinger i relation til personfølsomme oplysninger, som først skal afklares. Der var en drøftelse af forholdene omkring hviletidsbestemmelser på efterskoler, hvor det er indtrykket, at de ikke overholdes. HB har vedtaget, at der bliver en indsats i forhold til hviletidsbestemmelserne. MHV nævnte, at denne sendes ud sammen med næste udsendelse af kalendere. Et afholdt træf i en kreds havde vist, at halvdelen af lærerne angiveligt ikke modtager en brugbar arbejdstidsårsopgørelse. JMO supplerede, at sagerne i første omgang forsøges løst lokalt, og det pres der lægges på skolerne, er med udgangspunkt i en konkret vurdering af forholdene. Der kan i sidste ende aktiveres paragraf 37-sager fra sekretariatets side. Der var en længere drøftelse af digitalisering, læringsplatforme etc. Et HB-medlem spurgte via meddelelserne de øvrige HB-medlemmer om deres erfaring med/indtryk af læringsplatformes udbredelse. Næstformanden og Formanden fremhævede et behov for yderligere, systematisk at undersøge brugen af læringsplatforme, og at det er noget arbejdsgruppen skal arbejde videre med. Ligesom diskussionen også afspejlede, at der er behov for at begrebsafklare, hvad der menes, når der tales om læringsplatforme og kommunikationsplatforme. I relation til nyt medlemssystem er der behov for at interviewe tre HB-medlemmer i forbindelse med majmødet. HWI arrangerer. Næstformanden nævnte, at HB s deltagelse på FSL-skolen i april er aflyst, men at arrangørerne gerne vil have HB til at deltage på et senere tidspunkt. d. Repræsentationer HEH fortalte, at han sammen med JCH har taget initiativ til at genoplive netværket til støtte for nye lærere. Næstformanden tilføjede, at der er en deltager på FSL-skolen, der arbejder med denne problemstilling. RFR berettede om træf for lærere på internationale skoler/internationalt seminar. Der er i øjeblikket tyve tilmeldte, men det er håbet at flere kommer til der udsendes sidste reminder. I april starter RFR og PHS arbejdstidsmøder på internationale skoler dette nævnes på seminaret. RFR har undersøgt mulighederne for at oversætte en bog i serien Pædagogisk rækkevidde til engelsk og i den forbindelse været i dialog med Danmarks Lærerforening og universitetsforlaget. HB besluttede ikke at gå videre med bogoversættelsen, men at fortsætte arbejdet med kommunikation og aktiviteter målrettet internationale lærere herunder førnævnte seminar. RBE omtalte indsatsen med at få de studerende på Ollerup nævnt i Bladet, og det er lykkedes at få 60 studerende med.

5 RJO havde et spørgsmål til FU-referatet vedrørende punktet om E-sportsundervisning på efterskoler. Det blev præciseret, at foreningen ikke har kendskab til konkrete sager. Det anbefales blot, at man i kredsene ligesom på sekretariatet er opmærksomme på, hvorvidt private aktører forestår undervisningen. Der var et spørgsmål vedrørende deltagelse i FH s underudvalg/arbejdsgrupper. Det blev understreget, at deltagelse i disse, ligesom i møderne generelt, er op til den enkelte, ud fra en vurdering af foreningsaktualitet og egen interesse i områderne. Det er potentielt tidskrævende med de mange møder/aktiviteter, så en prioritering er påkrævet. HWI tilføjede, at der har været problemer med at få opdaterede kalendere, men at der arbejdes med dette samt et bedre opgaveoverblik i FH-regi. Formanden kommenterede i forlængelse heraf på FH s valgoplæg, hvori ulighedsdagsordenen promoveres. MHV nævnte i den forbindelse erfagruppe for kommunikationscheferne, hvor dette emne har figureret, og det er væsentligt, at FSL finder sine ben i debatterne. e. Status på lønforhandlinger Der var en drøftelse af det ark (bilag) vedrørende status på lønforhandlingerne, som skal anvendes til informationsindsamling. Der blev efterspurgt mere præcise oplysninger i visse tilfælde, og det blev i den forbindelse aftalt, at hvis man har konkrete spørgsmål i forlængelse af arket kontaktes sekretariatet. Formanden bragte et emne på banen omkring forhandlinger med skoler uden leder og/eller med konstitueret leder. Det kan ikke accepteres, at det har opsættende virkning for forhandlinger eller at lønaftaler de facto suspenderes, mens skolerne har en konstitueret leder i kortere eller længere tid. I disse tilfælde må foreningen ud fra en konkret vurdering forhandle med den konstituerede ledelse. MHV vender dette budskab med sekretariatet. I forbindelse med lønforhandlinger på en bestemt skole, blev det understreget, at foreningen handler på konkrete mistanker om at lønaftaler ikke udmøntes, men at der generelt ikke udføres løntjek for ikke-medlemmer. f. Opgaveloggen Refereres ikke. g. Årsager til at tillidsrepræsentanter stopper (2. halvår 2018) (MHV) MHV informerede. Den primære årsag til stop er problemer med ledelsen, mens ganske få nævner, at der er for mange foreningsrelaterede opgaver. Det er dog vurderingen, at ingen af tallene er alarmerende og så blev det understreget, at datamaterialet er funderet på et så begrænset antal respondenter, at det nødvendigvis må indgå i en mere samlet og langsigtet vurdering af TRernes årsager til at stoppe med arbejdet. Et medlem tilføjede, at TR-gruppen undersøger nogle af de samme ting, og at vi formentlig også ad denne vej vil opnå viden om sammenhængene.

6 3. Drøftelse a. Folkemødedeltagelse (MLJ) HB havde en grundig drøftelse af HB s deltagelse på fremtidige Folkemøder. b. Repræsentantskabsmøde 2019 og TR-E grundlag for det videre arbejde (HWI) Efter en længere drøftelse blev det konkluderet, at der på TRE-delen efterstræbes en model med et samlet oplæg, men at dette også må afhænge af, hvorvidt der kan findes et tilstrækkeligt interessante oplæg/oplægsholder. Der var et konkret forslag om, at arbejdstid kunne bruges som et tema i en eller flere workshops. Det blev ligeledes drøftet, om det er hensigtsmæssigt med kredsvise drøftelser af repræsentantskabsmødets politiske temaer. Der tages udgangspunkt i tematiske drøftelser, men det er måske en mulighed at fordele emnerne mellem et antal kredse, hvilket øger sandsynligheden for at man kommer sammen med en del kendte ansigter på trods af emnevalg etc. Kredsformænd og næstformænd kan gives en tovholderrolle i gruppedrøftelserne, og så vil der være mulighed for at vælge en talsmand til de efterfølgende, ligeledes tematiserede, paneldrøftelser. c. Indledende drøftelse af FSL s holdning til folkeskolelæreruddannelsen og samarbejdet med professionshøjskolerne (MLJ) Næstformanden holdt et oplæg om evalueringen af læreruddannelsesreformen. Der var en drøftelse af evalueringens forudsætninger og indhold herunder også betragtninger om frafald. I særdeleshed blev det drøftet, hvorvidt og hvordan en eventuel femårig læreruddannelse skal håndteres og på hvilke vilkår foreningen vil promovere en sådan. Det blev besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe vedrørende læreruddannelsen. MLJ skriver en indstilling til HB om gruppens formål etc. og efterfølgende udfolder gruppen temaerne i kommissoriet. 4. Beslutning a. Indstilling om NCS endelig tilslutning til revideret projektbeskrivelse (MLJ/HWI) NCS (Nationalt Center for Skoleforskning) har fremsendt en projektplan med revideret tidsplan for projektet. HB godkendte indstillingen og samarbejdet med NCS inden for en økonomisk ramme på kr. + moms, mens det dog er præciseret, at begge parter kan annullere aftalen, hvis tidsfristerne i forbindelse med dataindsamling ikke kan overholdes. b. Indstilling om studietur for HB (MLJ og URO) Indstillingen vedtaget som nedenfor beskrevet med den tilføjelse, at en eventuel sekretariatsdeltagelse og de økonomiske konsekvenser skal forelægges HB som indstilling, evt i forbindelse med behandlingen af budgettet for 2020:

7 1. Hovedbestyrelsen reserverer datoerne til brug for en studietur. 2. Det er forventningen, at alle deltager (i lighed med ved HB-møder), hvis turen besluttes gennemført 3. Sekretariatet arrangerer i samarbejde med FU en studietur til Norge for Hovedbestyrelsen. 4. Det forsøges at arrangere turen i (delvist) samarbejde med Utdanningsforbundet, som er Norges største faglige organisation. 5. Turens faglige indhold planlægges så vidt muligt, så organisationsforhold, læreruddannelse og ungdomsuddannelse indgår i programmet. 6. Sekretariatet opfordres til at overveje muligheden for at studieturen gøres til en fælles tur for HB og sekretariat, herunder hvilke praktiske, indholdsmæssige og økonomiske konsekvenser en sådan udvidelse vil have. c. Indstilling vedr. sublim forhandling (MLJ) Næstformanden ansøger om supplerende kursus i forhandling. Indstilling godkendt med anerkendelse af vigtigheden af, at også formandskabet videreuddanner sig. d. Indstilling om reviderede rammer for HB-møder (Styregruppen) Det blev indstillet, at nedenstående møderammer (og indhold) vedtages for fremtidige HBmøder med start i april, 2019: 1) Alle møder afholdes som møder over to dage (onsdag/torsdag) på Hornstrup Kursuscenter. Undtaget herfra er januar-møderne og november-møderne i ulige år (med repræsentantskabsmøder) 2) Rammen er, at HB-møderne starter onsdag kl (evt. kl. 12 efter konkret vurdering af dagsordenens indhold) og slutter senest torsdag kl Eventuel fleksibilitet indlægges onsdag formiddag (i relation til mødernes starttidspunkt), og der er således som udgangspunkt program frem til torsdag kl Indenfor denne tidsramme skal der afholdes afvekslende møder, hvor kollegial sparring tænkes ind i programmet som et fast punkt. Herudover vil der torsdag eftermiddag være noget fælles som sidste punkt, og der vil blive arbejdet med, at arbejdsgruppemøder kan integreres i HB-møderne. Temaer/temadrøftelser afholdes ligeledes inden for den samlede, førnævnte tidsramme. Onsdag aften lægges der vægt på sociale arrangementer. 3) Mødeplanlæggerne er URO, HWI og NTJ, men alle kan naturligvis byde ind. Mødeplanlæggerne gives relativt frie rammer til at eksperimentere med mødernes form og indhold inden for de overordnede rammer jf. pkt. 2. Det er afgørende, at mødeplanlæggerne har fokus på det mødeprocessuelle. I tilgift hertil foreslog sekretariatet gennem FU at antallet af møder reduceres til seks todagesmøder og 1-2 endagesmøder. Begrundelsen herfor, er at mødeforberedelse for alle parter er essentielt for at sikre mødets kvalitet, ligesom den indholdsmæssige tyngde på de enkelte møder vil blive understøttet med en reducering i mødeantallet. Selvom der var en generel opbakning til intentionerne om at gøre en række nye tiltag i forhold til HB-møderne blev der udtalt bekymringer omkring en række elementer i det indstillede. For det første mente flere, at det ikke vil være hensigtsmæssigt at reducere antallet af møder. Dette med baggrund i en potentiel større afstand til hverdagens beslutninger (og FU), og også overvejelser omkring forslaget om at inkludere arbejdsgruppemøderne på HB-seancerne.

8 For det andet mente nogle HB-medlemmer, at timingen - i lyset af den pågående forventningsafstemningsproces ikke er den rigtige til at ændre drastisk på arbejdsformen herunder inkludere flere aspekter på møderne. I forlængelse heraf vurderes øjeblikkelige ændringer af datoer/tidspunkter heller ikke som mulige/hensigtsmæssige. Det blev besluttet, at indstillingen trækkes tilbage, men at arbejdsgruppen arbejder videre med intentionerne heri med henblik på et oplæg før sommerferien (så eventuelle konsekvenser kan indarbejdes i det næste skoleår). På majmødet kommer således en revideret indstilling fra arbejdsgruppen. I forlængelse af beslutningen, blev der udtalt ros til initiativet omkring sociale aftenaktiviteter i forbindelse med overnatningsdagen på HKC. e. Indstilling om oprettelse af arbejdsgruppe vedr. principper for emner til næstformandsmøderne (Styregruppen) Indstillingen blev ikke vedtaget, da arbejdsgruppens formål vurderes at kunne løses som en almindelig HB-opgave. RFR, AST og LHO meldte sig til at kigge på principperne for generering af emner til formands- og næstformandsmøderne og kommer med et oplæg inden sommerferien. Det kommende møde i april planlægges således, som hidtil, af FU. f. Indstilling om fastholdelse (Organiseringsgruppen) HEH præciserede, at de første indstillingspunkter indgår i kommunikationsplanen og derfor udgår, og at de nedenstående punkter kræver dels beregninger, dels kun kan vedtages i sammenhæng med en beslutning om kontingentfastsættelse på repræsentantskabsmødet, hvorfor indstillingen i sin helhed trækkes tilbage som beslutningspunkt - Fejring af medlemskabsjubilæer: ved 10 års medlemskab modtager man et kort/mail fra formanden, ved 25 års jubilæum modtager man et kort/mail og en blomst, ved 40 års jubilæum modtager man et kort/mail og en måneds kontingentfritagelse. - Ved 25 års medlemskab af foreningen nedsættes kontingent. Indstillerne (organiseringsgruppen) ønskede dog fortsat en tilkendegivelse af, om HB ønsker, der bliver arbejdet videre med de to ovenstående emner. Der var generelt ikke opbakning til ideen om kontingentnedsættelse, men alle mente, at intentionen om at anerkende loyale medlemmer er god. Der var en drøftelse af, hvordan dette kan ske på en god og synlig måde, uden at personlige rettigheder omkring ret til ikke at oplyse foreningstilknytning kompromitteres. Arbejdsgruppen arbejder på baggrund heraf videre med emnerne, og vender tilbage til HB med en konkretiseret indstilling. g. Indstilling om organisering på de tyske mindretalsskoler (Organiseringsgruppen) Det var indstillet, at der udarbejdes en handleplan for organisering af lærere på de tyske mindretalsskoler, herunder udarbejdelse af organiseringsmateriale på tysk. I forhold til første udgave af indstillingen, var sidstnævnte begrænset til essentielt organiseringsmateriale, og der er lavet en præcisering at det er kredsbestyrelsens (og ikke konkrete enkeltpersoner) opgave. Indstillingen blev vedtaget, idet det blev præciseret, at indsatsen med at imødegå sprogbarrierer er en håndholdt (læs situationsbestemt) indsats, som beror på de konkrete

9 muligheder og udfordringer, som håndteres, når/hvis problemerne opstår. Dette er i øvrigt gældende for internationale skoler/lærere også. Disse ting præciseres i indstillingen (NTJ). h. Indstilling vedr. forslag om en påvirkningskampagne op til Folketingsvalget (FU) Refereres ikke. i. Indstilling om udskiftning af foreningens logo og grafiske identitet (FU) Hovedbestyrelsen godkendte, at der igangsættes en designkonkurrence med det formål at udvikle et nyt logo og en ny grafisk identitet til foreningen. Processen skal være afsluttet, så det færdige resultat kan præsenteres på repræsentantskabsmødet i november Begrundelsen for ønsket om et nyt logo, er at det eksisterende ikke fungerer grafisk. HBmedlemmerne udtrykte tillid til, at de folk, der arbejder med det grafiske og kommunikative bedst kan vurdere behovet for at revidere logoet. Der var desuden opbakning til at lave en inddragende konkurrenceproces, der kan skabe engagement blandt foreningens medlemmer. HWI oplyste, at pengene vil blive finansieret fra budgetposten vedrørende synlighed etc. MHV tilføjede at præmiesummer og de øvrige omkostningsestimater er fremkommet ved at rådspørge de relevante aktører indenfor denne type konkurrencer. 5. Evt.

Temadel: Ingen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel: Ingen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Sekretariatet, Risskov Start: 11.01.2018 kl. 10.15 Slut: 11.01.2018 kl. 18.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Hovedbestyrelsen: Sekretariatet:

Hovedbestyrelsen: Sekretariatet: Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Temadel, kl : Orientering om LP v/ Paul Brüniche-Olsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel, kl : Orientering om LP v/ Paul Brüniche-Olsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 11.10.2017 kl. 13.00 Slut: 11.10.2017 kl. 19.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen (næstformand),

Læs mere

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hotel Nyborg Strand Start: 09.11.2017 kl. 10.00 Slut: 09.11.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal

Læs mere

Intern temadel: Social taxameter / specialundervisning, 12.9 kl

Intern temadel: Social taxameter / specialundervisning, 12.9 kl Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.09.2018 kl. 13.00 Slut: 13.09.2018 kl. 16.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 9.januar 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 9.1.2013 kl. 10.15 Slut: 9.1.2013 kl. 16.45 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

4. Arbejdsliv og miljø (A&A) a. Indstilling om ændret procedure i forhold til meddelelse af AMR-valg

4. Arbejdsliv og miljø (A&A) a. Indstilling om ændret procedure i forhold til meddelelse af AMR-valg Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 08.02.2018 kl. 08.00 Slut: 08.02.2018 kl. 18.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Intern temadel: OK-18 (14.03 fra kl ) Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: OK-18 (14.03 fra kl ) Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 14.03.2018 kl. 15.00 Slut: 15.03.2018 kl. 11.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 3. november 2016 Sted: Nyborg Strand Start: 03.11.2016 kl. 10.15 Slut: 03.11.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Intern temadel: Forventningsafstemning, kl DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: Forventningsafstemning, kl DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 10.10.2018 kl. 13.00 Slut: 11.10.2018 kl. 15.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Intern temadel: ingen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: ingen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Referat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 08.11.2018 kl. 08.30 Slut: 08.11.2018 kl. 15.30 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

Temaer: Onsdag 10.15-16.00: FSL s mediestrategi og anvendelsen af sociale medier.

Temaer: Onsdag 10.15-16.00: FSL s mediestrategi og anvendelsen af sociale medier. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 17-18. juni 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 17.6.2015 kl. 10.15 til 18.30 Slut: 18.6.2015 kl. 9.00 til 15.30 URO/HWI/HLH/JMO Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 19.-20. august 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 19.8.2015 kl. 12.00 Slut: 20.8.2015 kl. 08.30 til 16:45 URO/HWI/PHS/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.12.2018 kl. 10.15 Slut: 12.12.2018 kl. 18.30 Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand

Læs mere

Tema: Hvad har fagbevægelsen haft af resultater gennem tiden v. Jes Lemming

Tema: Hvad har fagbevægelsen haft af resultater gennem tiden v. Jes Lemming Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 16.-17. september 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 16.9.2015 kl. 10.00 Slut: 17.9.2015 kl. 09.00 til 12.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 5. november 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 5. november 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 5. november 2015 Sted: Severin, Skovsvinget 25, Middelfart Start: 5.11.2015 kl. 10.15 Slut: 5.11.2015 kl. 18.00 URO/HLH/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12. januar 2017 Sted: Ravnsøvej 6, Risskov Start: 12.01.2017 kl. 10.15 Slut: 12.01.2017 kl. 16:45 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

3. Uddannelse og profession (U&P) a. Indstilling af skole- og uddannelsespolitik (behandles under pkt. 2f)

3. Uddannelse og profession (U&P) a. Indstilling af skole- og uddannelsespolitik (behandles under pkt. 2f) Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12.-13. oktober 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 12.10.2016 kl. 13.00 Slut: 13.10.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden URO/HWI/KPL Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 20.06.2018 kl. 13.00 Slut: 21.06.2018 kl. 14.00 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 18. april 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 18.4.2013 kl. 9 Slut: 18.4.2013 kl. 17 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 29. oktober 2014 Sted: LC Niels Hemmingsens Gade 10, 4. 1153 København K. Start: 29.10.2014 kl. 10.15 Slut: 29.10.2014 kl.16.45 URO/HWI/KHH

Læs mere

Tema (kl ): Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN

Tema (kl ): Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14.-15. september 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 14.9.2016 kl. 13.00 Slut: 15.9.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Temadel B, 17.8 kl : 2) FTF status og perspektiver v. Bente Sorgenfrey og Jens Kragh

Temadel B, 17.8 kl : 2) FTF status og perspektiver v. Bente Sorgenfrey og Jens Kragh Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 16.08.2017 kl. 13.00 Slut: 17.08.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

NB: Der er den 21.6 fra kl mulighed for at få hænderne helt ned i den nye hjemmeside Tilmelding er påkrævet (invitation i SkoleKom)

NB: Der er den 21.6 fra kl mulighed for at få hænderne helt ned i den nye hjemmeside Tilmelding er påkrævet (invitation i SkoleKom) Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 21.06.2017 kl. 13.00 Slut: 22.06.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer)

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer) Referat af Kredsbestyrelsesmøde, FSL, kreds 5. Sted: Det Kongelige Vajsenhus Dato: Onsdag d. 4/5 kl. 15.00 19.30 Kredsbestyrelsen: Jens Bjørklund (JB), Torben Falkenberg (TF), Annika Larsen (AL), Kristine

Læs mere

Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2

Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2 Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2 Formanden Bindeled mellem kredsen (K2), kredsbestyrelsen (KB) og hovedbestyrelsen (HB). Holder KB bedst muligt orienteret om HBs arbejde og fremfører

Læs mere

Temadel, kl : Orientering om det internationale arbejde i DLI (Danske Lærerorganisationer International) v/ Kristina Aaltonen

Temadel, kl : Orientering om det internationale arbejde i DLI (Danske Lærerorganisationer International) v/ Kristina Aaltonen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen 14.09. 2017 Sted: HKC Start: 13.09.2017 kl. 13.00 Slut: 14.09.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 14. januar 2016

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 14. januar 2016 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14. januar 2016 Sted: Sekretariatet, Risskov Start: 14. januar 2016 kl. 10.00 Slut: 14. januar 2016 kl. 16.35 URO/HWI/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 11.-12. marts 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 11.3.2015 kl. 13.00 til 18.30 Slut: 12.3.2015 kl. 9.00 til 12.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. november 2013 Sted: Nyborg Strand Start: 7.11.2013 kl. 12.00 Slut: 7.11.2013 kl. 18.04 URO/HWI/MWS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

3. Drøftelse a. Drøftelse af udkast til budget 1. behandling af Budget2020 (FU) b. Kredsenes kan- og skalopgaver (FU) c. Evaluering af valgmøderne

3. Drøftelse a. Drøftelse af udkast til budget 1. behandling af Budget2020 (FU) b. Kredsenes kan- og skalopgaver (FU) c. Evaluering af valgmøderne Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Tema: - Der var intet tema. Gennemgang af beslutningsprotokollen. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Tema: - Der var intet tema. Gennemgang af beslutningsprotokollen. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 15.-16. juni 2016 Sted: Julegård, Aakirkeby Start: 15.6.2016 kl. 10.00-18.00 Slut: 16.6.2016 kl. 9.00-12.00 URO/HWI/MHV Hovedbestyrelsen:

Læs mere

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole 2019, 14.05 Referent: LM KB- møde tirsdag d.14.05. 2019 kl. 14:00 Haderslev Realskole Deltagere: Hans Erik Hansen (HE) Finn Trond Hansen (FTH) Inga Fries (IF) Torben Hansen (TH) Lene Mikkelsen (LM) Dagsorden

Læs mere

Temadel: Torsdag Orientering om de private OK-forhandlinger og den danske model v. Christian Lyhne Ibsen, FAOS

Temadel: Torsdag Orientering om de private OK-forhandlinger og den danske model v. Christian Lyhne Ibsen, FAOS Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14. marts 2017 Sted: HKC Start: 08.03.2017 kl. 13.00 Slut: 09.03.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Temadel onsdag den 6.12 kl : På tur med de ledige v. Lærernes

Temadel onsdag den 6.12 kl : På tur med de ledige v. Lærernes Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 06.12.2017 kl. 13.00 Slut: 07.12.2017 kl. 14.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Temadel: Det gode møde v. Bo Krüger. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel: Det gode møde v. Bo Krüger. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. december 2016 Sted: HKC Start: 07.12.2016 kl. 13.00 Slut: 08.12.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Tema: Friheden på det frie skoleområde (v. Thorstein Balle, ekstern lektor, Grundtvig Centeret) Gennemgang af beslutningsprotokollen.

Tema: Friheden på det frie skoleområde (v. Thorstein Balle, ekstern lektor, Grundtvig Centeret) Gennemgang af beslutningsprotokollen. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 17.-18. august 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 17.8.2016 kl. 13.00 Slut: 18.8.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen.

Gennemgang af beslutningsprotokollen. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 8. og 9. februar 2017 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 8. februar 2017 kl. 13-18.30 Slut: 9. februar 2017 kl. 8.30-17.00 Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

*OBS: Efter møde på Trapholt den 10.5 køres til HKC for overnatning og fortsat møde 11.5.

*OBS: Efter møde på Trapholt den 10.5 køres til HKC for overnatning og fortsat møde 11.5. Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: Sted: Trapholt, Kolding (10/5) / HKC (11/5)* Start: 10.05.2017 kl. 13.00 (frokost fra kl. 12) Slut: 11.05.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: april 2016

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: april 2016 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 13.-14. april 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 13.4.2016 kl. 16.00 Slut: 14.4.2016 kl. 16.15 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Temadel, 16/5 (aften): Projekt Politisk Udvikling v. Anne Jøker. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel, 16/5 (aften): Projekt Politisk Udvikling v. Anne Jøker. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden URO/HWI/KPL/KHH Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 16.05.2018 kl. 13.00 Slut: 17.05.2018 kl. 17.00 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58

REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58 REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58 Den 10. februar 2015 Afbud: Referent: Thomas Mødeleder: Annemette Kontaktpersoner: Marianne O = Orientering

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. april 2016 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. april 2016 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 7. april 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat af 14. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 18. juni 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger Referat af 23. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 17. juni 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 21. og 22. oktober 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 21. og 22. oktober 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 21. og 22. oktober 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 21.10.2015 kl. 16.20 18.20 Slut: 22.10.2015 kl. 8.30 16.45 URO/HWI/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

- Tema: Regnskabsaflæggelse og generalforsamling i HKC P/S og HKC ApS

- Tema: Regnskabsaflæggelse og generalforsamling i HKC P/S og HKC ApS Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 19. og 20. maj 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 19. maj 2016 kl. 10.15 Slut: 20. maj 2016 kl. 12.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 12. december 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Afbud GG.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 12. december 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Afbud GG. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 14. december 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 16. og 17. marts 2016

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 16. og 17. marts 2016 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 16. og 17. marts 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 16. marts 2016 kl. 16.00 Slut: 17. marts 2016 kl. 9.00 URO/HWI/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere:

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Kredsbestyrelsesmøde DSR Kreds Syddanmark Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen (kommer kl. 11.00), Anne Nissen

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015 SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Erik Alstrup, Erik S. Christensen, Anders Dalsager, Anneli Fuchs, Anders H. Johnsen (fra kl. 15), Lise Kapper, Jan Skytte,

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 13. 14. august 2014 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 13.8.2014 kl. 13:00 Slut: 14.8.2014 kl. 16:30 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt.

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 20. august 2015 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Temadel: Medlemsundersøgelsen v. Jacob Stammer og Mikkel Svold, MSI Research. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN

Temadel: Medlemsundersøgelsen v. Jacob Stammer og Mikkel Svold, MSI Research. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: Sted: Kosmopol, København Start: 05.04.2017 kl. 10.00 17.30 Slut: 06.04.2017 kl. 9.00-11.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand),

Læs mere

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole 2019, 12.03 Referent: FTH KB- møde tirsdag d.12.03. 2019 kl. 14:00 Haderslev Realskole Deltagere: Hans Erik Hansen (HE) Finn Trond Hansen (FTH) Inga Fries (IF) Torben Hansen (TH) Lene Mikkelsen (LM) via

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer 12. februar 2016 Kl Regionsgården, H5

Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer 12. februar 2016 Kl Regionsgården, H5 Møde i: Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer Dato: 12. februar 2016 Kl.: Kl. 10-12.00 Sted: Regionsgården, H5 Deltagere: Peter Mandrup Jensen Christian Bartholdy Anne Hertz Birte Sonnenborg Grothe

Læs mere

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 28. maj 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.45 12.00

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 28. maj 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.45 12.00 Aarhus, den 8. juni 2015 Mødereferat Møde: Styrelsesmøde Dato: 28. maj 2015 Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.45 12.00 Referent: DRF Fraværende: MH og JWS. RGA kom kl. 10.30 Mødeleder: Forkortelser: FP Jesper

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 5. september 2012

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 5. september 2012 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 5. september 2012 Afbud fra René Gordon Larsen, Mette Groes deltager Mødeleder Charlotte Graungaard Ordstyrer Christian Gøttsch Hansen Referent Michael Dreyer Referat

Læs mere

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi Arbejdsgrundlag for BAR U&F Mission - Vision - Værdier - Strategi Mission Gennem samarbejde medvirker BAR U&F (Branchearbejdsmiljøråd Undervisning & Forskning) til at skabe trivsel og gode arbejdspladser

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 6.-7. maj 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 6.5.2015 kl. 12.00 til 18.30 Slut: 7.5.2015 kl. 9.00 til 16.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Aktuelt 3.2. Bornholm 2019

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 27. 28. februar 2013 Sted: DGI-huset i København Start: 27.2.2013 kl. 13.00 Slut: 28.2.2013 kl. 14 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Referat fra regionsbestyrelsesmødet den 2. november Kl Hos Peter H C Lumbyesvej 135, Næstved

Referat fra regionsbestyrelsesmødet den 2. november Kl Hos Peter H C Lumbyesvej 135, Næstved Referat fra regionsbestyrelsesmødet den 2. november Kl. 17.45 Hos Peter H C Lumbyesvej 135, Næstved Tilstede: Kit, Jeppe, Peter, Jane og Stine Afbud: Helle og Kathrine 1. Valg af ordstyrer: Jeppe 2. Valg

Læs mere

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d Referat af Paideias ordinære generalforsamling d. 13.11.2012 Fremmøde: 13 medlemmer 1. Valg af dirigent. Berit Rød blev valgt uden modkandidater. Hanne Kristensen blev valgt som referent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Tema: Onsdag kl. 14.15-16.00: Oplæg om OK 15 fra Mariann Skovgaard (sekretariatschef i LC)

Tema: Onsdag kl. 14.15-16.00: Oplæg om OK 15 fra Mariann Skovgaard (sekretariatschef i LC) Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12.-13. marts 2014 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.3.2014 kl. 14.15 Slut: 13.3.2014 kl. 17.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 16. marts 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Sammen om DSR 3.2. Generalforsamling

Læs mere

Tema: Bente Sorgenfrey (formand FTF) om dansk arbejdsmarkedspolitik afbud

Tema: Bente Sorgenfrey (formand FTF) om dansk arbejdsmarkedspolitik afbud Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 10. 11. december 2014 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 10.12.2014 kl. 13.00 til 18.19 Slut: 11.12.2014 kl. 9.00 til kl. 14.05 URO/HWI/KDJ

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 7. januar 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 7. januar 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. januar 2015 Sted: Sekretariatet i Risskov Start: 07.01.2015 kl. 10:15 Slut: 07.01.2015 kl. 18:00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 20. september 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Karen Munk Andersen, Tina Groth, Lotte Christensen, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Jytte Kristiansen,

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Referat af møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelsen

Referat af møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelsen Dato: 07.12.2018 Tid: Sted: Ref.: kl. 09:00 13:00, herefter frokost Glashuset Birk Centerpark 4 7400 Herning pts/lsr Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Afbud Anders Røn Kallesøe Lene Skovsager René

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation DB s Forretningsudvalg Torsdag den 7. juni 2012, kl. 11-15 DB, Vartov, Farvergade 27 D, 1463 København K. REFERAT Til stede: Vagn Ytte Larsen, Hanne Pigonska, Kirsten Boelt, Lars Bornæs, Carl Gustav Johannsen

Læs mere

Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 12.-13. juni 2013

Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 12.-13. juni 2013 Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12.-13. juni 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.6.2013 kl. 10.15 Slut: 13.6.2013 kl. 12.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND Sekretariatet. Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND Sekretariatet. Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 24.01.2017 Sekretariatet Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017 torsdag 24. januar 2017 kl. 12.00 15.00 REFERAT I mødet deltog: Formand Lars Bonde Eriksen,

Læs mere

REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde mandag den 17. juni kl. 14:00 18:00

REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde mandag den 17. juni kl. 14:00 18:00 13. august 2019 REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde mandag den 17. juni kl. 14:00 18:00 Peter Bangs Vej 30, Frederiksberg Deltagere: Erik S. Christensen, Kent Laursen, Kell

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 5. marts 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 12.00 14.00

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 5. marts 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 12.00 14.00 Aarhus, den 10. marts 2015 Mødereferat Møde: Styrelsesmøde Dato: 5. marts 2015 Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 12.00 14.00 Referent: Fraværende: Mødeleder: Forkortelser: EE DRF FP Jesper Skorstengaard JWS,

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015 Dato: Ref.: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 9. MARTS 2015 Tid: 09.00-12.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard Ulla Blok Kristensen Tina Boel Bo Christensen Peter Sandkvist

Læs mere