D I A L O G. Årsskrift 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "D I A L O G. Årsskrift 2008"

Transkript

1 O Årsskrift 2008

2 Kære forældre og elever... Himlen er blå, og solen skinner på børnene, der leger i skolegården - skoleåret 2007 / 2008 er ved at være slut og sommerferien vinker forude. Sidste skoledag er fredag d. 27. juni, hvor eleverne er i skole klokken SO har åbent derefter. Tre nye børnehaveklasser. løbet af foråret har vi indskrevet 68 børn til børnehaveklasse på Åby Skole. et betyder, at vi fortsætter med 3 børnehaveklasser. Vi glæder os til at møde de nye børn på Åby Skole med deres lidt for store skoletasker og forventningsfulde blikke. leksible skemaer n af konstanterne i folkeskolen, som næsten er på alder med Åby Skole, er 45 minutters lektionen, hvor matematik i 5.b ligger onsdag formiddag fra et er en organisering af skolens liv et år frem i tid, som har været forholdsvis nem at administrere. et er dog ikke sådan, at matematik nødvendigvis læres bedst i det nævnte tidsrum. perioder kunne man have fordel af at organisere undervisningen anderledes. Vi har løbende gennem årene været undersøgende i forhold til at finde andre organiseringsformer. Vi har gjort os forskellige erfaringer med at inddele skoledagen anderledes med tværfaglige flexuger på tværs af klasser og årgange, faglige fordybelsesuger, hvor man kan have det samme fag hele dagen etc. kommende skoleår, hvor vi fejrer 100 års jubilæum, vil vi, udover flexuger, prøve at afvige fra det gammelkendte skema for hele året. hver afdeling har vi udnævnt en skemalægger, som i løbet af året vil lægge tre-fire skemaer. ermed håber vi dels at kunne lave mere holddeling, dels at kunne udnytte fleksibiliteten til at lægge bedre skemaer. hvilket omfang vi kommer til at lykkes med de fleksible skemaer må årets erfaringer vise. 45 minutters lektionen i matematik 5.b består dog, men i perioder vil den i større omfang være parallellagt med matematik i de andre 5. klasser. ette med holddelingsmuligheder som følge 100 års jubilæum or 100 år siden, i 1909, blev Åby Skole indviet her på den nuværende adresse. er er sket meget med folkeskolen siden da, og jubilæet vil vi bruge til at stoppe op og kigge lidt tilbage. Hvad der nærmere skal ske, er ikke endelig besluttet, men ét er sikkert: Til april i uge 17 - vil vi med temadage og festlige sammenkomster fejre skolens jubilæum. vil høre nærmere senere! Personale der forlader Åby Skole esværre skal vi sige farvel til fire af vores lærere, der forlader skolen efter eget ønske:mads Poulsen, Bo Westersø, Kirsten Bjerrum og Susanne Seliger har alle valgt at søge nye græsgange. Vi takker for det go-

3 de arbejde, de har gjort på Åby Skole og ønsker dem held og lykke fremover! erudover valgte overlærer Tove Mark Jeppesen at gå på efterløn i løbet af skoleåret og overlærer Susanne Moth og kantineassistent Hanne ønnqvist har valgt at gå med udgangen af skoleåret. Tak for mange års god og tro tjeneste på Åby Skole! ye lærere på skolen. år lærere forlader os betyder det at nye kommer til. Vi har ansat tre nye lærere i overbygningen og to i indskolingen: Som ny lærere i udskolingen har vi ansat unhild Bagge, som kommer fra rydenlundskolen og som også skal være skolebibliotekar, Helle Bladsgaard Jensen, som har erfaring fra ordjylland og Sandie Kählig som er nyuddannet lærer. indskolingen har vi ansat Jette Rasmussen, som kommer fra ordgårdskolen, og endvidere vender Karina Wiedenhofer tilbage efter orlov. Jeg vil gerne benytte lejligheden her til at sige tak til alle lærere, pædagoger, teknisk/service ansatte, for jeres ihærdige indsats for at gøre Åby Skole til en lærerig, tryg, ren og velfungerende skole. Tak til forældre for god opbakning, uden jer går det ikke og ikke mindst tak til alle vores dejlige elever som griber dagen på Åby Skole. Skolen starter igen tirsdag den 11. august klokken Tak for et godt skoleår, på gensyn til august og rigtig god sommerferie. Venlig hilsen is Jygert skoleleder

4 ye toiletter Birgitte Spencer, dministrativ leder Vi er nu i fuld gang med at renovere og etablere nye toiletter på Åby Skole. rbejdet er planlagt og koordineres af bygningsafdelingen i Børn og Unge og tidsplanen for nye toiletter er: Hal: uge bygning, udskoling: uge B bygning, mellemtrin: uge bygning, indskoling: uge SO : uge rbejdet udføres primært hen over sommerferien for at påvirke skolens drift mindst muligt, men da det er et større projekt er arbejdet ifølge tidsplanen først færdig primo oktober. Så længe arbejdet pågår, er der toiletfaciliteter til pigerne i gården og toiletvogn til drengene. Herudover kan man benytte toiletterne i de øvrige bygninger. Vi har en indhegning til byggemateriale i skolegården, og har henstillet til håndværkerne om at borearbejdet udføres før kl og efter kl Vi håber med dette, at renoveringen vil blive til mindst mulig gene for elever, ansatte og brugere af skolen. antastisk!! f nn-berit Vestergaard Vi har endnu en gang gjort det. Samlet et hold af unge, hårdarbejdende elever fra 8. årgang, der sammen skaber grundlaget for dette års udgivelse O - ÅRS- SKRT Mie 8.a, Therese og da 8.b, ænja og Sofia 8.c og Mikkel, iels og Signe 8.d brugte en uge af maj på at være opsøgende, interviewe, lave spørgeundersøgelser, fotografere, anmelde og skrive artikler i lange baner. Jeg var den overordnede ånd, der samlede trådene og kastede nye ud. leverne var super-arbejdsomme. e var flittige og sjove. Hjælpsomme! nergiske!! lt det, der skal til for at få banket en bunke artikler sammen til et blad. et har endnu en gang været en fornøjelse at samarbejde med dygtige elever. Og det handler ikke kun om at være i stand til at sætte kommaet det rigtige sted - eller skelne imellem, hvorvidt endelserne er ende. et handler om, at disse elever kan en masse af sig selv. Selvfølgelig skal man som voksen og lærer skabe overblik og struktur, men der sker intet, hvis eleverne ikke er skabende og til en vis grad selvkørende. Og det var årets flok. Tak for jeres indsats igennem ialog-ugen. Vi ser frem til nye toiletter på skolen i 2008.

5 fter mange års røren i gryden og svingen med moppen, går Hanne ønnqvist på pension. en 12. juni vil hun med mange glade minder og efter mange rigtig gode venskaber forlade skolen. f Mie, 8. og Signe, 8. Hanne begyndte sin karriere i Salling, hvor hun blev oplært som trettenårig. llerede dengang mødte hun ene jerulf, og de har siden fulgtes ad. engang var det jo ikke så normalt, at kvinderne fik en uddannelse og arbejdede, så for hende var den største drøm at komme til at arbejde i en butik. Men efter ni år og det første barn valgte hun at blive dagplejer. et var dog ikke sagen for hende, så i 1972 startede hun på Åby Skole som rengøringsdame. e fleste kender hende dog fra kantinen, hvor hun har fået mange smil og glade miner fra børnene. e fleste tænker også på hende som søde og glade kantine- Hanne med gryde og pande. Jeg kommer specielt til at savne mine kollegaer, som jeg er kommet rigtig tæt på. Vi har både grint og grædt sammen. Men selvfølgelig også alle børnene. Ja, i det hele taget at være her. Men nu har Hanne efter 36 år på skolen valgt at gå på pension, så hun kan gøre de ting hun har lyst til, som fx at dyrke sport og være mere sammen med sin familie. Hanne er rigtig glad for at have arbejdet på skolen, da hun synes, det har været en utrolig god arbejdsplads. arvel Hanne siger: Jeg kommer specielt til at savne mine kollegaer, som jeg er kommet rigtig tæt på. Vi har både grint og grædt sammen. Men selvfølgelig også alle børnene. Ja, i det hele taget at være her. Hun understreger også, at hun ved, at hun ofte vil komme til at tænke på skolen og på, hvad de mon nu laver. Så hun vil helt klart komme til at savne alt ved skolen, og har derfor svært ved at nævne noget som helst negativt ved stedet. Men til sidst kommer hun smilende i tanke om, at der jo selvfølgelig er de få gange, hvor kantinedamen Birthe er kommet muggen på arbejde om morgenen. Hanne siger også, at når man arbejder så meget sammen, kommer man meget tæt på hinanden og bliver rigtig gode venner. kke kun med dem fra kantinen, men også lærerne. Selvfølgelig er hun tættere på pigerne fra kantinen, og de ser også hinanden udenfor skolen.

6 B C e Ålympiske lege Onsdag den 28/5 var 0.,1., 2. og 3. klasserne til Å på Åby Skole. Klasserne blev delt i blandede hold og gik rundt fra post til post og lærte hinanden at kende. Klasserne hyggede sig, og der var dejligt vejr, og kampånden fejlede heller ikke noget. af Sofia og ænja, 8.C e startede med at blive inddelt i en masse hold, blandede hold fra alle klasserne, så de friske sportsglade børn kunne lære hinanden at kende. lle gik rundt til de forskellige poster, hvor man fx. skulle køre race på Mooncar, løbe rundt på stadion eller lave stafet. Man blev mødt med god stemning, og der var højt humør i indskolingen på Åby skole. er var god lejlighed til at lære andre at kende og få nye venner. Jeg havde glædet rigtig meget til Å dagen, for det var sjovt og man kom til at få nye venner. et hårdeste var nok der, hvor vi skulle løbe rundt om stadion, og det sjoveste var der, hvor vi skulle løbe stafet i kedel dragter. sagde Simon fra 3.C med et stort smil på læben. Simon var på hold ti, og de vandt den post, hvor man skulle køre med vand. Vi fik et diplom, tilføjede han stolt. mma fra 1. var på hold 2. Hun havde også glædet sig meget til dagen. Hun synes ikke rigtig, at der var noget der var hårdt. et sjoveste var helt klart at kaste med gummistøvler, sagde hun glad. Jeg fik nye venner, det var rigtig sjovt. Vi synes, det var dejligt at se så mange børn fra indskolingen have en dejlig dag med godt vejr og et fantastisk samarbejde mellem nye venner. lle de glade børn med kampgejst og vilje til at vinde. et gode arrangement sluttede med at vinderne fra de forskellige poster blev kåret. e fik et diplom, hvor der stod, hvilken disciplin de havde vundet. ogle hold vandt flere diplomer og andre var så uheldige, at de ikke vandt nogen overhovedet.

7 Hvor kommer mælken fra? - på bondegårdstur med 0. Hvor stammer mælken i brugsen fra? 0. klasserne har været på bondegårdstur og er nu blevet klogere på miljø og har set alverdens ting, de kan blandt andet svare på hvor mælken egentlig stammer fra. f iels, 8.d 0. klasserne har haft emne om bondegårdsdyr, så hvorfor ikke slutte det hele af med at besøge en bondegård og gøre sine egne erfaringer og oplevelser? et har klasselærerne besluttet sig for, og det er endt i en god oplevelse for begge parter. ærke, Sara og Thorbjørn fra 0. råbte i munden på hinanden at mælken kommer fra køer, de grinte lidt, og ærke uddybede derefter, at mælken altså kom fra malkekoen. et er tydeligt at 0. klasserne er blevet mere bevidste om, hvordan maden, mælken og kornet er havnet i supermarkeder, dette er meget godt at vide, men det var langtfra det mest interessante, der blev oplevet, Thorbjørn var helt bevidst om, at det sjoveste var at se de store traktorer, hvor pigerne syntes, dyrene var det mest fascinerede, ærke pointerede, at hesten var noget af det mest spændende men hun gik jo også til ridning, sagde hun. Sara syntes derimod, at det var sjovest, da landmanden jagtede får og løftede en gris i fødderne, så 0. klasse havde mulighed for at se dyrene på tættere hold. e tre 0. klasses elever var alle sammen enige om, at de havde lært at man skulle være gode ved dyr og passe på miljøet. B C

8 Hvad sker der i 1.b? Vi på redaktionen havde hørt rygter om, at der foregik noget ganske særligt i 1.b. Vi sendte straks en af vores medarbejdere på sagen. f Mikkel, 8.d til et stort træ, og så kom det til at hedde Historietræ, men det var bare aust, der havde været ude i skove, og tage nogle grene, sagde mma. På træet hænger alle børnenes historier. Pigerne mod drengene B to uger har 1.b lavet en bogorm, som de har døbt Booggie. Booggie er lavet af cirkler, når eleverne havde læst 50 sider, kom der en ny cirkel. lt i alt havde børnene sider. et Booggie lever af historier, som eleverne har lavet, og hvis børnene ikke havde lavet historierne, ville Booggie miste sin hale. 1.b har også sået et træ, inde i deres klasse. et startede med, at vi såede et frø, som hed orfatterspire, som blev Man skal jo også have fri, når man læser så meget, så derfor tager 1.b i hallen og spiller fodbold. renge vinder tit, men pigerne har superstjernen Christine, hun har scoret alle målene fra pigerne. ørste gang hun scorede, løb alle pigerne hen til hende, og gav hende en kongestol. Rimelig sejt. et var interessant at være på besøg i 1.b. er skete rigtig mange ting. C

9 Rasenbulder Stemningen var helt i top, da 2.b skuespil. lle snakkede, og var spændte. Ti-stille-klappe-signalet begyndte, og der blev helt stille. Skuespillet begyndte, børnene var nervøse, men nervøsiteten forsvandt hurtigt da skuespillet først var gået i gang. Børnene gav den gas på scenen, og alle var helt vilde. f da og Therese, 8.b Vi har talt med de to hovedrolleindehavere, Marie og ikolaj Prinsessen Marie 2.b fortæller: Jeg blev rigtigt glad, da vores lærer fortalte, vi skulle lave skuespil. Jeg ville rigtigt gerne have en stor rolle, for jeg kan godt lide at stå frem og sige meget. Jeg har aldrig prøvet at spille skuespil før, så jeg var meganervøs. Vi øvede det 1000 gange i træk, og det blev måske ret kedeligt i længden. Jeg glædede mig rigtigt meget til at vise det, vi havde jo også øvet på det i så lang tid. fter vi har spillet skuespil med klassen, har jeg fået en drøm om at blive skuespiller når jeg bliver stor. et fedeste ved at vise skuespillet var, at publikum var helt vilde og klappede højt. a jeg var færdig med skuespillet, var jeg glad og lettet. Jeg syntes at det gik B C

10 supergodt, det var også rigtigt godt at prøve noget andet end det normale skole arbejde. Prins icolai 2.b fortæller: Jeg syntes det var megagrineren, at spille skuespil, klart også fordi jeg havde en stor rolle. et var rigtigt fedt at vores venskabsklasse gad at hjælpe os, de hjalp mig med min rap. et er ekstra fedt, at de er ældre end os. et var sjovt at spille skuespillet, meeeeen jeg drømmer nu stadig om at blive professionel fodboldspiller for C Milan. Jeg er enig med Maria om, at det blev lidt kedeligt i længden, at øve så meget, men det at folk klappede så meget til sidst, gjorde det super fedt. Jeg var rigtigt nervøs inden vi gik i gang, men det blev bedre hen ad vejen. Jeg kunne godt tænke mig at spille skuespil igen. icolai og Marie har begge haft en smadder god oplevelse, og de anbefaler helt klart at andre klasser skulle prøve det. e synes begge at klassen er blevet tættere og at samarbejdet er blevet bedre. Teater er helt klart en god ting, siger icolai og Marie 2.b nmeldelser Redaktionen var på plads, da 2.b opførte deres fantastiske skuespil, Rasenbulder. Skuespillet er skrevet af en tidligere lærer, Tina Olesen og hendes daværende klasse. Tina har selv komponeret musikken og skrevet teksterne. Vi var alle meget imponerede over præstationen fra 2.b. Her kan læse redaktionens anmeldelser. Mie, 8.a - Wow! Superflot skuespil 2.b! ine kostumer og kulisser. lle skuespillerne gjorde en god indsats. Men jeg var specielt imponeret over prinsesse Mia og seje Hans. t prinsesse Mia bare tør stille sig op og synge foran alle de mennesker. Og seje Hans rap var vildt fed. odt teaterstykke! Helt fantastisk! ænja, 8.c - Jeg synes, stykket var rigtig godt og fuld af energi. 2.b var virkelig dygtige. eres skuespil var godt og spændende. e sang højt med masser af rytme. et var virkelig godt gjort, 2.b. Mikkel, 8.d - t fantastisk skuespil med konger, dronninger, prinsesse, Rasenbulder og seje Hans. et er helt vildt sejt, at de turde stå på scenen og synge overfor alle de børn. et var nogle superflotte kostumer og kulisser, de havde lavet. Megagodt skuespil. Sofia, 8.c - Jeg synes, stykket var superflot. 2.b havde virkelig styr på det, og de gjorde det rigtig godt. et var vildt modigt af Hans og prinsesse Mia, at de turde stille sig op foran så mange mennesker og synge så flot. e havde nogle virkelig flotte kostumer og fantastiske kulisser. et var en dejlig oplevelse at se så mange søde børn lave sådan et fint stykke. Signe, 8.d - Jeg synes, det var helt utroligt at børn fra 2. klasse kan lave et skuespil så godt. Specielt at prinsesse Mia og seje Hans bare tør stille sig op og synge foran alle. Jeg var fuldstændig lamslået over, at de bare kunne stille sig op og gøre det så flot. Rappen var fuldstændig gennemført og sangen var fantastisk. odt skuespil! iels, 8.d - Hold da op, jeg er helt målløs. et kræver altså både planlægning og talen at lave sådan en flot præstation. sær det at gå op på scenen som seje Hans gjorde og rappe på bedste hip-hop manér. Så jeg vil sige på hip-hop-sprog: Respekt!

11 Publikum venter spændt på at stykket om Rasenbulder skal gå i gang. od stemning. en seje Hans rapper for prinsesse Mia og hendes hofdame-feer. Super sejt og modigt!

12 B C ang på gang er der artikler omkring nyheder på skolen, men har vi nogensinde haft en artikel, der omhandler en helt normal dag? Så her har du muligheden for at følge 6.d - en helt normal skoledag. f iels, 8.d Hvad sker der i 6.d? ansktimerne er farverige for 6.d - de beskæftiger sig nemlig med at analysere reklamer. Rasmus fortæller, at når man analyserer reklamer, kigger man på opstilling og farver. Han fortæller også, at det er spændende at lære noget nyt i stedet for altid at sidde og lave grammatik. enne artikel kan måske virke som reklame for 6.d men det er det ikke, vi har nemlig valgt at følge en hel normal dag i hel normal klasse. et var tydeligt at se, at ikke alle var lige begejstrede for dansktimerne, men derimod lagde al deres opmærksom over på sexualundervisningen. leverne pointerer, at det altså er pubertetsundervisning. Vi lagde mærke til, at drengene var klart mere aktive i denne form for undervisning frem for helt normale skoletimer. Pigerne derimod syntes, det var lidt pinligt, og en enkel elev påpeger, at hun ligefrem synes, det var klamt. leverne fortæller ivrigt, at det de prioriterer højest er frikvartererne, og det er måske også forståeligt nok det går nemlig enormt vildt for sig. rengene fortæller, at de slås og spiller fodbold mod de andre klasser. e mener også, at de er den bedste klasse. e spiser ingen mad, men bruger enormt meget energi. ette hænger ikke sammen, hvor får de energien fra? Jeg tror, at svaret må være; de er drenge. Pigerne derimod er mere civiliserede. e spiller kort og spiser deres mad. 6.d fortæller, at de skal i 7. klasse næste år. er er stor variation i forventningerne dertil. ogle så frem til at få nye fag såsom tysk og geografi. ndre fortæller, at de i hvert fald vil få flere lektier for, og det er bestemt ikke et plus, hvortil en kløgtig elev afbryder og siger: Jamen, så bliver du da klogere! Så når man skal rykke en klasse op, skal man måske se positivt på det. et mener eleverne fra 6.d i hvert fald. et er jo obligatorisk, at man skal skifte klasse, så hvorfor ikke få det bedste ud af det.

13 f Mikkel, 8.d 5.d har været på lejrskole i Skagen sammen med one og nne-marie. e var af sted i 3 dage. e var ude og se en hel masse. x renen. e har haft en god tur, hvor de har hygget sig med hinanden. Vejret har været godt og med næsten ingen regn. et er jo vigtigt brik i en god lejrskole. nterview med malie og Jakob fra 5.d. Hvad lavede i Skagen? 5.d på toppen Jakob: Vi var ved renen, hvor vi kørte med Sandormen, det var virkelig sjovt. n af dagene var vi også ude ved Vippefyret, hvor vi spiste vores madpakker. malie: Vi var på museum, som ikke lige var det sjoveste, jeg synes at det blev lidt kedeligt til sidst. Jakob: et var også sjovt at være i klitterne. Hvad har /jeres klasse fået ud af turen? malie: Vi har snakket med alle, for vi kender hinanden ret godt, men vi har helt klart lært hinanden bedre at kende, fordi vi ikke sov med dem, vi var bedste venner med. Hvad var det sjoveste? malie: Togturen! Og hyggeaftenen. Jakob: t spille fodbold med klassen. rengene mod pigerne. Hvad var ikke så godt? malie: Museum var lidt kedeligt, ikke det sjoveste på vores tur. Og vi havde ikke tid til at skifte tøj, hvis det var blevet vådt. Men ellers var det godt! Vil gerne på lejrskole igen? Jakob: Ja, meget gerne. et er meget bedre end at være i skole. malie: Jeg synes vi skal tage på lejrskole igen, fordi det er sjovt, og fordi det er anderledes måde at være i skole på. B C

14 Sport og spinat - mellemtrinnet i bevægelse - B 250 børn og samtlige lærere plus et par dygtige vikarer holdt formen, da vi en uge i juni brugte fem skoledag på leg, bevægelse og bålmad. f nn-berit Vestergaard et kræver lidt koordination og en del planlægning. Masser af struktur og delvist godt vejr. et kræver glade og legesyge børn. lt dette og mere til fik vi ud af afdelingsugen, da hele mellemtrinnet gik under overskriften: Sport og Spinat. Børnene blev på tværs af klasser delt op i fem hold med 50 børn på hver. Holdene roterede hen over ugen igennem 5 værksteder. værkstedet udeleg skulle børnene starte ud med faneleg i parken. Herefter var der vikingespil, fodbold eller rundbold på programmet og som afslutning på dagen et stafetløb, hvor hvert holds omgange på løbebanen blev lagt sammen og et gennemsnitsantal omgange pr. elev blev regnet ud. Hold 4 var de suveræne vindere, da de tilsammen løb over 8 omgange hver. C

15 Værkstedet handicapidræt bestod af flere stationer, hvor man blev udfordret indenfor forskellige handicap-idrætsdiscipliner. Kørestolskørsel - boldspil og rullebræt var særdeles populært blandt eleverne. n af dagene var eleverne på besøg i lobus 1 - Brabrands smukke multihal. Her var der indendørs spil og leg. et af lokalerne bl.a. en boksebold, hvor eleverne kunne få lov at prøve kræfter indenfor boksningen på en sjov og uskadelig måde. Ugens hårdeste disciplin var uathlon, hvor eleverne først cyklede en rute, hvorefter de skulle løbe nogle kilometer og herefter cykle tilbage til skolen. et var hårdt - for nogen mere end for andre. Men det er også en oplevelse, der giver mange elever en sejr, når de opdager, hvad de egentlig kan overkomme. Sidste værksted var et hit. Madholdet. Her blev lavet bålsuppe, bålbrød, hjemmelavet hytteost, boller og salater. Hver dag serverede holdene forskellige supper og salater. Maden var superlækker, og det var en fornøjelse at se de 150 børn, der var tilbage på skolen, spise med stort velbehag. ællesoplevelser giver sammenhold. et giver børnene en højere grad af intern forståelse, og det giver en platform at løse konflikter på. Tusind tak til børn og voksne for en supergod afdelingsuge. B C

16 B C 7. klasserne på Åby Skole er i år blevet konfirmeret eller nonfirmeret. Vi har spurgt to af eleverne om, hvordan de oplevede den store dag. f Therese og da, 8.b Konf og onf Vilhelm, 7.c - konfirmeret. Vilhelm vågnede spændt om morgenen til sin konfirmation, men han var ikke nervøs. Vilhelm havde ikke den store tro på ud, men han havde bare altid vidst, at han ville konfirmeres. Vilhelm glæder sig til at få hele familien på besøg og selvfølgelig til at få de gode konfirmationsgaver. Han glædede sig dog også meget til en hel dag, hvor han skulle være midtpunkt. agen startede som altid med selve konfirmationen i kirken. Vilhelms forældre er skilt, så han måtte holde tre fester. fter kirken tog han med sin mors familie hjem til sin mor og holdt fest der. Ved middagstid skulle Vilhelm til sin far i et festlokale og holde en stor fest. Weekenden efter holdt Vilhelms mor en lidt større fest. Stor middag, masser af gæster, gaver og det hele. Vilhelm: et var en rigtig dejlig dag. lle dem jeg holder af, var der, og jeg fik en masse gode gaver. Malthe, 7.c - nonfirmeret. Malte vågnede sent på den store dag, for han skulle jo ikke i kirke. Malte havde ikke de store forventninger til dagen, men han fik en overraskelsesfuld, begivenhedsrig og herlig dag. æsterne kom ved frokosttid. Malte havde hjulpet med at gøre det hele klar. Maltes forældre tror ikke på ud, så hans forældre valgte, at han skulle nonfirmeres. et var Malte også fint tilfreds med. Han fik en masse gode gaver, sange og taler. igesom ved en konfirmation. rengenes blå mandag. e startede med morgenmad hos Mathias fra deres klasse. lle med store forventninger til den omtalte blå mandag. fter morgenmaden tog de til byen for at shoppe. erefter fik de opfyldt en drengedrøm i Racehall. Vilhelms far var en rigtig racerkører. Han kørte fra de nye konfirmander og kom først i mål. e syntes, det var sjovt, men til sidst havde de kvalme. Så tog de til byen igen og spiste på talia. Vilhelm: Har aldrig i mit liv oplevet så dårlig mad, men det var blå mandag, så vi grinede bare af det. Malte: Ja, fy for pokker fter maden tog Malte, Vilhelm og et par andre homies hjem til Vilhelm for at gøre sig klar til Train om aftenen. er var musik og dans. Vilhelm og Malte var ud og trykke den af. e var ikke særligt begejstrede for Train, men de havde en god dag og aften. RUW RUW!

17 Ud i det blå 8. klasserne på Åby skole har i år været på lejrture til København og Bornholm. lle var vilde, da det blev deres tur til, at komme af sted. f da og Therese, 8.b Vi har snakket med nogle elever fra 8.c: Mathias, eseya, atih og Jonas som alle havde haft en supertur til Bornholm. e fortæller, at turen var superfed. ok den bedste de nogensinde har været på, men at klassen under turen var meget inddelt i grupper. atih og Jonas mener, at klassen trives bedre efter turen, hvorimod, Mathias og eseya mener, at klassen er den samme. e mener alle 4, at det bedste ved turen var, turen ud til de høje og syge klipper, som atih beskriver det. et var de alle helt klart enige om. e oplevede skøn natur, museet atur Bornholm, en af rundkirkerne, og selvfølgelig de omtalte Krølle Bølle is, som også fik en flyvetur op ruden på et vindue, fortæller Jonas. e boede på en campingplads i nogle dejlige små hytter med store badeværelser. rengene var delt op 4 og 4, hvor pigerne var delt op 6 og 6. et synes de alle gik rigtig godt. Helt uden de store problemer. e var også glade for cykelturen, som havde givet dem nogle vilde oplevelser. rengene tilføjede, at turen kunne have været bedre, hvis der var flere lækre piger og bedre vejr. 8.c er helt klart med på at tage en ekstra tur til Bornholm. Vi talte også med nogle elever fra 8. som også havde en brandgod tur: aniel, mma, Zenia, bo og manda. e havde alle en fantastisk tur. ige som den skulle være, siger mma. e synes det var fedt, at klassen kunne være samlet det meste af tiden. e fortæller, at klassen har fået et meget bedre sammenhold efter turen. et er de alle meget glade for. e var i Tivoli, på Christiania og Christiansborg. et synes de alle var fint. e var dog mindre begejstrede for Jørgensens hotel, som de boede på. årlige senge men godt fjernsyn, fortæller aniel. Men det var nu meget sjovt, at sengene knirkede så meget fortæller mma og Zenia med smil på læben. bo fortæller, at de mødte en masse fulde, sjove mennesker. e oplevede også det kendte strøg og selvfølgelig Rundetårnet. e synes alle, det var skønt at komme en uge væk fra skolen, så de kunne være sig selv sammen med klassen. e er tilfredse med, at de valgte at tage til København frem for Bornholm. B C

18 Vild med dans - 8 årgang danser salsa - På 8. årgang brugte elever og lærere et par idrætstimer på salsadans. Usædvanligt, svært, pinligt, sjovt. orskellige følelser vækkedes hos eleverne. Her kan du høre om nogle af dem! danse i par. Jeg synes, man selv skulle have lov til at vælge. Maia, 8.d Jeg synes, det var kedeligt, men det sjoveste var helt klart at danse i par! B f Mie og Signe, 8.a og 8.d Johanne, 8.a deen var sjov, men det var træls at der ikke var så mange, der var med på det. et var også ærgerligt, at vi ikke kom til at danse sammen fordi ingen gad. Men jeg synes, det var vildt pinligt og grænseoverskridende at skulle stå foran alle og danse og vrikke med røven og hofterne Troels, 8.a Jeg synes, det var kedeligt, og det var ikke rigtig gennemtænkt takan, 8.d et var sjovt og godt lige at lave noget andet en gang, men jeg ville nok ikke have lyst til at prøve det igen. Jeg synes det var grænseoverskridende at lærerne bare bestemte, at man skulle nne, 8.b et var da ret sjovt, men min klasse havde prøvet noget af det før. et fedeste ved det var selvfølgelig at byde hinanden op. Oskar, 8.b et sjoveste var helt sikkert at grine af hinanden og når andre gjorde noget pinligt. milie, 8.b Jeg synes, det var sjovt, men det ville være bedre i små hold. Jeg ved ikke, om det var godt at lave noget anderledes, for jeg synes ikke idræt i skolen er interessant. C

19 B C

20 TM: Hvad vil du være, når du bliver stor? Hvor skal vi nu hen? Om få uger går niendeklasserne ud af folkeskolen. Så er det slut. Men hvad sker der så? Hvad skal de nu? u står de på egen hånd og skal finde ud af hvad de vil. e før så trygge rammer slutter snart, så skal de selv tage ansvar for deres fremtid, og hvad de videre skal. f Signe og Mie, 8.d og 8.a or mange niende klasses elever er det svært at vælge, hvad de vil, hvor de skal hen, og hvad der skal ske nu, når de går ud. Mange af dem, der nu efter tiende år skal ud i den virkelige verden, har et håb om at det bliver nogle oplevelsesrige år efter folkeskolen. e forventer og drømmer om at få en masse nye venner og lære en masse nye ting. Men så er spørgsmålet bare, hvor man skal gøre det henne? På gymnasiet? en tiende klasse? På efterskole? Måske en helt fjerde ting? er er mange valgmuligheder, men det er jo netop det, der gør det så svært at finde ud af, hvad man vil. Hvilken retning skal man gå? et kan jo også hænde, at man vælger forkert. Men det er der jo ingen, der ønsker. erfor må man tænke sig ekstra godt om, før man tager en beslutning om, hvad man vil uddanne sig til. Christine, 9.a - Jeg har haft svært ved at finde ud af, hvilken uddannelse, jeg ville tage, så derfor tager jeg en 10. klasse på Solbjerg Skole, hvor jeg skal gå på fitness linien. Jeg glæder mig meget til det, så jeg kan lære en masse nye mennesker at kende. atasha, 9.a - Jeg skal også i 10. klasse på Solbjerg Skole, jeg tager den bare på musik/teater-linien. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ud og prøve noget andet. erfor vælger mange at tage på efterskole eller i tiende og på den måde få et ekstra år til at finde sig selv og beslutte, hvad man vil.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Tidligere elever fortæller:

Tidligere elever fortæller: Tidligere elever fortæller: Hej! Så skriver Anna Andersen igen. Nu er 2. g ved at være forbi. Mange mener, at 2. g er det hårdeste år på gymnasiet, men jeg synes det har været til at overkomme. Der har

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Dyw-York Times. 2. sektion

Dyw-York Times. 2. sektion Dyw-York Times DYW-YORKS AVIS DYW-YORKS AVIS 2. sektion NORDIC-RACE KOM OG PRØV NORDIC-RACE NORDIC-RACE ER EN FORHINDRINGSBANE. BANEN KOSTER 50 DYRO. SLÅ REKORDEN PÅ 6.29 MIN. DYW-YORKS AVIS Kom og book

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Plan og mål for udviklingsarbejdet. Skoleåret 09/10 er det første skoleår hvor selvevalueringsobjektet tager udgangspunkt i elevernes fysiske

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

Nu bliver det seriøst!

Nu bliver det seriøst! 1 Hej, jeg hedder Lotte og er datter til Lars og Mona. Jeg har haft MCADD siden, jeg var helt lille, hvor jeg blev syg og fik det diagnosticeret. Jeg har en storesøster Mai, som også har MCADD, så vi har

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner?

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? For unge under 25 Om tirsdagen For grupper Om fredagen X 1. Hvad koster telefon + fri sms om måneden?

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er Jeg skal i skole - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke ha taget med Rasmus Mælkekusk, nu kommer du for sent i skole. Og se hvor du drypper

Læs mere

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse I forbindelse med udvikling af Unge- og Kulturcentrets valgfagstilbud til børn og unge i Halsnæs Kommunes 6. - 9. klasser, blev der

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

! " # # $ % & & ' " () * ' /

!  # # $ % & & '  () * ' / " # # $ % & & ' " () * +, -. ' / 0 " "# $ %&$" $"' "(&)(*))) # +" $ #,$- $$#$$$ " ". " /0-$1" /0-"$"2 $ "# " # 3& " $3 $$ - " "$ "&'& $&%& 45" $ " %"" $ $%& % 6&$ $ #'() % & 1"#"#$ 7%# %" )%) * +,) %%

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8 UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8 Kære forældre Tak for i år, og på gensyn næste år til et nyt spændende år. Vi starter 13. august kl. 8.00, med at mødes ved flagstangen og synge, inden der laves opdeling

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og altid over det ene og det andet. Den gør det kun for

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget 1 Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere