10. Overenskomst om overdragelse af Radio- og Billedrettigheder. specialforbundene i Danmarks Idræts-Forbund på den anden side er der indgået

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "10. Overenskomst om overdragelse af Radio- og Billedrettigheder. specialforbundene i Danmarks Idræts-Forbund på den anden side er der indgået"

Transkript

1 Mellem Team Danmark på den ene side og Danmarks Idræts-Forbund og specialforbundene i Danmarks Idræts-Forbund på den anden side er der indgået Overenskomst om overdragelse af radio- og billedrettigheder 1 Formål I nærværende overenskomst overdrages retten til salg og markedsføring af specialforbundenes radio- og billedrettigheder til Team Danmark, som i medfør af lov om eliteidræt 1 nr. 12, 6 samt lovens bemærkninger til 1 nr. 12 er den institution, som forhandlingsretten af tv-rettigheder samles hos. Formålet med overdragelsen af rettighederne til Team Danmark er, at: Styrke dansk idræts forhandlingsposition Bidrage til at skabe det bedst mulige finansielle grundlag for udvikling af idrætten Bidrage til at skabe flest mulige tv-visninger og andre elektroniske eksponeringer af de enkelte idrætsgrene under Danmarks Idræts-Forbund. Sikre, at det enkelte specialforbund får mere ud af økonomisk og eksponeringsmæssigt - at være en del af en samlet forhandlings- og udviklingsstrategi end, hvis forbundet varetog opgaven alene. Sikre en bred dækning af dansk idræt ved i forhandlinger med tv-stationer at arbejde for en bedre dækning af de mindre mediestærke idrætsgrene samt ved at støtte specialforbundenes bestræbelser på at forbedre deres tv-produkter. 2 Begivenheder omfattet af rettighedsoverdragelsen De overdragne rettigheder omfatter samtlige idrætsbegivenheder, hvortil det pågældende specialforbund er indehaver eller i overenskomstperioden måtte blive indehaver - af radio- og billedrettighederne.

2 Radio- og billedrettighederne til idrætsbegivenheder, som i henhold til pågældende internationale forbunds regler ikke tilhører den danske arrangør, er således som udgangspunkt ikke omfattet af rettighedsoverdragelsen. I de tilfælde, hvor det internationale forbund helt eller delvist overdrager ovennævnte rettigheder til den danske arrangør eller indgår aftale om kompensation som anført i 11, er rettighederne imidlertid omfattet af nærværende overenskomst. 3 Distributionsformer omfattet af rettighedsoverdragelsen Følgende måder at distribuere radio- og billedrettigheder på er omfattet af nærværende overenskomst, jf. bilag A til denne overenskomst, hvor begreberne er nærmere defineret: Free-tv Pay-tv Pay per view On demand Near video on demand Live streaming On-line distribution Programmer på mobiltelefoni-tjenester Downloading Salg og markedsføring af yderligere måder at distribuere rettigheder på kan kun ske efter nærmere aftale mellem parterne. Billedoptagelse fra idrætsbegivenheder til ikke-kommercielt brug i specialforbundet f.eks. uddannelsesformål - eller specialforbundets egne optagelser til anvendelse på internetsider i klubber, specialforbund eller DIF er dog ikke omfattet af rettighedsoverdragelsen. Endvidere har specialforbundene ret til at udnytte billedrettigheder, som Team Danmark ikke udnytter, til anvendelse på internettet, så længe en sådan anvendelse ikke er i modstrid med de aftaler, som Team Danmark indgår med tv-stationer og andre. 4 Rettighedsforhold i specialforbundet Det påhviler specialforbundene at sikre, at rettighedsspørgsmål internt i forbundet eksempelvis mellem forbundets medlemsforeninger, begivenhedsarrangører og forbundet er afklaret ved hjælp af konkrete aftaler mellem parterne og/eller i forbundets vedtægtsbestemmelser.

3 5 Team Danmarks udnyttelsesret De rettigheder, som Team Danmark har overtaget i henhold til 2 og 3, har Team Danmark den fulde udnyttelsesret til. Skulle DIF og Team Danmark i medfør af lovbemærkningerne til eliteidrætsloven 1 nr. 12 etablere et fælles marketingselskab, kan rettighederne dog kun overdrages til marketingselskabet efter nærmere aftale med specialforbundene. 6 Programsponsorater Programsponsering kan finde sted i det omfang, det ikke branchemæssigt kolliderer med en eller flere hovedsponsorer hos den oprindelige rettighedshaver. Indtægter fra programsponsorater fordeles mellem specialforbundet, Team Danmark og den pågældende tv-station efter nærmere aftale. Anvendelse af kunstigt indsatte elektroniske bandereklamer som f.eks. EPSIS-systemet kan kun finde sted, hvis der er indgået aftale mellem specialforbundet og Team Danmark herom. 7 Reklamebestemmelser Specialforbundene drager omsorg for, at de reklameregler, der er godkendt af forbundet og som i det enkelte tilfælde er aftalt mellem forbundet/team Danmark og en radio-/tvstation eller andre, overholdes. 8 Specialforbundenes deltagelse i forhandlinger med tv og andre Er der tale om særskilte forhandlinger om salg af et enkelt forbunds begivenheder til en tvstation eller anden tredjemand, kan repræsentanter fra det pågældende specialforbund efter eget ønske deltage i forhandlingerne. Indgåelse af sådanne særskilte aftaler kræver i alle tilfælde accept fra det pågældende forbund. Er der tale om forhandlinger om en generel aftale med en tv-station eller anden tredjepart om flere specialforbunds rettigheder, varetager Team Danmark eller et af Team Danmark nedsat forhandlingsudvalg alene forhandlingerne på vegne af de pågældende specialforbund.

4 9 Oversigter over planlagte idrætsbegivenheder Specialforbundene fremsender på anmodning fra Team Danmark to gange om året oversigter over planlagte idrætsbegivenheder i Danmark for de kommende tolv måneder. Et specialforbund eller en arrangør kan rette direkte henvendelse til tv-stationerne eller andre med henblik på at gøre dem opmærksomme på og interesserede i at transmittere begivenheden. Det er alene Team Danmark, der kan indgå aftaler om tv-transmissioner eller anden udnyttelse af billeder fra idrætsbegivenheder. 10 Afholdelse af årlige tv/mediemøder Mindst en gang årligt holder Team Danmark møde med specialforbundene med henblik på en drøftelse af, hvorledes radio- og billedrettighederne udnyttes bedst muligt. På mødet skal Team Danmark informere om tv-og mediesituationen samt opstille målsætninger og handlingsplaner for de(t) kommende år(s) arbejde med at udnytte salgsog markedsføringsrettighederne efter denne aftale. Målsætninger og handlingsplaner skal sammen med en redegørelse for de hidtil opnåede resultater danne baggrund for en drøftelse af planlægning og strategi for den bedst mulige udnyttelse af rettighederne. Specialforbundene og Team Danmark bør derudover løbende i samarbejde aftale, hvorledes rettighederne i henhold til aftalen bedst udnyttes. Endelig skal Team Danmarks marketingafdeling stå til rådighed for specialforbundene som sparringspartner på tv- og marketingområdet. Team Danmark vil dog kun kunne påtage sig at udføre egentlige konsulentopgaver som f.eks. organisering af sponsorarbejde, konceptudvikling og i særlige tilfælde styring af salgsarbejdet hvis der sker en finansiering heraf, f.eks. fra forbundet selv og/eller fra specialforbundenes fælles udviklingspulje, der jf. 11 administreres af Idrættens Medieudvalg. 11 Fordeling af indtægter For overdragelsen af rettighederne til salg og markedsføring af radio- og billedrettighederne i henhold til denne overenskomst betaler Team Danmark specialforbundene et vederlag efter følgende retningslinier: Er der indgået en særskilt aftale med en eller flere tv-stationer eller anden tredjepart om transmissioner og/eller reportager og/eller andre ydelser jf. bilag B, hvor begreberne

5 transmission og reportage er defineret - fra et specialforbunds begivenheder aftales fordelingen af de opnåede indtægter mellem specialforbundet og Team Danmark. Er der indgået en generel aftale med en eller flere tv-stationer eller anden tredjepart om transmissioner og/eller reportager og/eller andre ydelser fra flere specialforbunds begivenheder tilfalder 30 procent af de opnåede indtægter Team Danmark og 70 procent af de opnåede indtægter specialforbundene via en fælles udviklingspulje, som Idrættens Medieudvalg jf. bilag C om DIF og Team Danmarks samarbejdsaftale om Idrættens Medieudvalg administrerer. Indtægterne, som tilfalder den fælles udviklingspulje, skal bidrage til at udvikle forbundene på tv- og internetområdet og herunder støtte forbund, der har svært ved at opnå synlighed. Af indtægterne kan der bl.a. ydes støtte til produktudvikling, til gennemførelse af tvbegivenheder, til konsulentbistand samt til koordinerende opgavevaretagelse i forhold til tv-stationer, specialforbund og andre. Der kan endvidere udbetales transmissionshonorarer til forbund fortrinsvis til de forbund, som har opnået tvtransmissioner på DR1 og TV2 Danmark. Idrættens Medieudvalg træffer beslutning om fordelingen af indtægter og redegør hvert år om midlernes anvendelse over for forbundene. Såfremt et internationalt forbund i henhold til 1 har rettighederne til et idrætsarrangement i Danmark og helt eller delvist lader tv-honorarerne tilfalde den danske arrangør, skal der på forhånd aftales en provision til Team Danmark. Dette gælder også, hvis den danske arrangør modtager en kontant kompensation for salgs- og markedsføringsrettighederne, hvori tv-rettighederne må anses for at være indbefattet. Den aftalte fordeling mellem Team Danmark og specialforbundet må ikke være en økonomisk hindring for at få flere idrætsarrangementer til Danmark eller medvirke til at gøre internationale arrangementer urentable. 12 Overenskomstperioden Denne overenskomst gælder fra den 1. maj 2006 til den 30. april Der indledes forhandlinger om en ny overenskomst senest 1. oktober Specialforbundene er forpligtede til at orientere Team Danmark forud for, at man indleder forhandlinger om rettighedsoverdragelse med tv-stationer eller andre for perioden efter den 30. april 2011.

6 10. Overenskomst om overdragelse af Radio- og Billedettigheder 13 Bod Ved misligholdelse af aftalen og ved overtrædelser af de vedtagne reklameregler kan Team Danmark gøre regres over for specialforbundet/arrangøren, hvis det medfører en bod fra tv-stationen. 14 Afgørelse af tvister Enhver tvist, der udspringer af denne overenskomst, kan ikke indbringes for de almindelige domstole, men afgøres endeligt ved voldgift. Dog er parterne forpligtede til at søge tvisten bilagt ved mediation, førend man skrider til en voldgiftssag. Reglerne for voldgift er som følger: Den der ønsker voldgiftsretten nedsat, skal ved anbefalet brev meddele modparten dette samt give en kort begrundelse for, at voldgift ønskes. Voldgiftsretten består af tre medlemmer: Parterne vælger hver et medlem, og disse to medlemmer vælger en opmand, der skal være medlem af Højesterets dommerkollegium. I tilfælde af, at en af parterne ikke udpeger sit medlem af voldgiftsretten, er den anden part berettiget til efter 14 dage at anmode Præsidenten for Højesteret om at udpege medlemmet. I tilfælde af uenighed blandt voldgiftsrettens medlemmer om hvem, der skal være voldgiftsrettens opmand, udpeges denne af præsidenten for Højesteret. Den Brøndby, den Danmarks Motor Union Danmarks Idræts-Forbund Brøndby, den Team Danmark

OVERENSKOMST. mellem SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE SCENOGRAFER. løsning af scenografiske enkeltopgaver

OVERENSKOMST. mellem SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE SCENOGRAFER. løsning af scenografiske enkeltopgaver DR HR Personale 12. november 2007 2007 OVERENSKOMST mellem DR og SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE SCENOGRAFER om løsning af scenografiske enkeltopgaver Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Almindelige

Læs mere

Navn: (herefter kaldet sponsor) (herefter kaldet klubben/udøveren)

Navn: (herefter kaldet sponsor) (herefter kaldet klubben/udøveren) STANDARDKONTRAKT SPONSORAFTALE 1 Parter Denne sponsoraftale er indgået mellem: Navn: (herefter kaldet sponsor) Adresse: CVR-/SE-nr.: og Navn: Adresse: (herefter kaldet klubben/udøveren) Evt. CVR-/SE-nr.:

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375

Samarbejdsaftale. mellem. CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375 Samarbejdsaftale mellem CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375 og [Forsikringsmæglerens navn og adresse] (Herefter Forsikringsmægleren ) 1. Indledning

Læs mere

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S.

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S. PROTOKOLLAT i FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Grafisk Arbejdsgiverforening for Sangill Grafisk I/S. (advokat Peter Balle) 1. Sagens baggrund. --------- Mellem

Læs mere

Generelle betingelser for vurderingsydelser

Generelle betingelser for vurderingsydelser Generelle betingelser for vurderingsydelser 1. Gyldighed og aftalegrundlag Dansk Ejendomsforvaltnings vurderingydelser leveres i henhold til en særskilt aftale ( Aftalen ) og på følgende betingelser (

Læs mere

Almindelige regler for voldgift om heste. af 15. april 2011

Almindelige regler for voldgift om heste. af 15. april 2011 Almindelige regler for voldgift om heste af 15. april 2011 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan

Læs mere

KOMMANDITSELSKABSKONTRAKT FOR. K/S Århus Bugt Linien

KOMMANDITSELSKABSKONTRAKT FOR. K/S Århus Bugt Linien Advokatfirmaet Espersen Tordenskjoldsgade 6 9900 Frederikshavn Tlf. 98 43 34 11 1202-0571 - LE/UJ KOMMANDITSELSKABSKONTRAKT FOR K/S Århus Bugt Linien 2 Mellem 3 er der d.d. indgået aftale om kommanditskab

Læs mere

Aftale om etablering af. Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner

Aftale om etablering af. Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner Aftale om etablering af Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter i Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner UU-Nord Kommunalbestyrelserne i Gentofte, Gladsaxe,

Læs mere

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab (Det anbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Interessenterne Aftalen indgås mellem underskrevne Deltagers navn Adresse Tlf.

Læs mere

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011 Regler for udvidet voldgift om heste af 15. april 2011 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. [Navn] [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: [Indsæt] (herefter betegnet A ) [Navn] [Adresse] [Adresse]

Samarbejdsaftale. mellem. [Navn] [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: [Indsæt] (herefter betegnet A ) [Navn] [Adresse] [Adresse] Samarbejdsaftale mellem CVR-nr.: [Indsæt] (herefter betegnet A ) og CVR-nr.: [Indsæt] (herefter betegnet Erhververen ) (herefter samlet B ) 1 Formål og projektbeskrivelse Formålet med denne samarbejdsaftale

Læs mere

Bilag til soc. udv. møde den 7 / pkt. 07_04. KB , pkt 27

Bilag til soc. udv. møde den 7 / pkt. 07_04. KB , pkt 27 Aftale om kommunalt fællesskab på tandreguleringsområdet mellem Albertslund kommune, Brøndby kommune, Glostrup kommune, Hvidovre kommune, Ishøj kommune, Tårnby kommune og Vallensbæk kommune kaldet Tandreguleringsklinikken

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2012 AFSNIT 1 - REGLER FOR STARTBERETTIGELSE, KLUBSKIFTE MED VIDERE 1. Et medlem kan dyrke de under Dansk Svømmeunion hørende discipliner

Læs mere

Standardvilkår for samarbejde mellem medicovirksomheder og designvirksomheder

Standardvilkår for samarbejde mellem medicovirksomheder og designvirksomheder Standardvilkår for samarbejde mellem medicovirksomheder og designvirksomheder Nærværende standardvilkår er tænkt som et neutralt udgangspunkt for samarbejdet mellem medico- og designvirksomheder omkring

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. i Egedal og Frederikssund kommuner UU VEST. Region Hovedstaden

Styrelsesvedtægt. for. Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. i Egedal og Frederikssund kommuner UU VEST. Region Hovedstaden Styrelsesvedtægt for Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter i Egedal og Frederikssund kommuner UU VEST Region Hovedstaden Kommunalbestyrelserne i Egedal og Frederikssund kommuner indgår med virkning fra

Læs mere

Overenskomsten omfatter medvirkende til læbesynkron indtaling af audiovisuelle produktioner.

Overenskomsten omfatter medvirkende til læbesynkron indtaling af audiovisuelle produktioner. DUBBINGOVERENSKOMST Mellem Producentforeningen og er indgået følgende overenskomst vedrørende ansættelse til dubbing af tegnefilm m.v. hos medlemmer af Producentforeningen I. Dækningsområde Overenskomsten

Læs mere

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26.

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26. J.nr.: 8915980 VFN/KRM Kontrakt om mellem Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) og [ ] (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København

Læs mere

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Aftale mellem Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C og Kontrakthaver Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Indholdsfortegnelse 0 1 3 6 8 9 10 11 1 13 1 1 Præampel Aftalegrundlag Opgavens omfang Vederlag

Læs mere

AFTALE. 1. Baggrund og formål

AFTALE. 1. Baggrund og formål Mellem Københavns Kommune Hvidovre Kommune Ballerup Kommune Brøndby Kommune Gladsaxe Kommune Lyngby-Taarbæk Kommune Rødovre Kommune Herlev Kommune Glostrup Kommune og Roskilde Kommune og Boligselskabernes

Læs mere

Leverandørkontrakten beskriver Væksthusets og Leverandørens forpligtelser og rettigheder. Kontraktgrundlaget består i prioriteret rækkefølge af:

Leverandørkontrakten beskriver Væksthusets og Leverandørens forpligtelser og rettigheder. Kontraktgrundlaget består i prioriteret rækkefølge af: LEVERANDØRKONTRAKT Emne Mellem Væksthus Sjælland Marienbergvej 132, 1. sal 4760 Vordingborg CVR 30 08 94 64 (herefter benævnt Væksthuset ) Og (indsæt navn) (indsæt registreret adresse) (indsæt

Læs mere

Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab

Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab Mellem [Navn, adresse, telefonnummer, cpr/cvr. nr.] Herefter Part A og [Navn, adresse, telefonnummer, cpr/cvr. nr.] Herefter Part B indgås dags dato følgende

Læs mere

Psykiatrien i Nordvest. Samarbejdsaftale

Psykiatrien i Nordvest. Samarbejdsaftale Psykiatrien i Nordvest Samarbejdsaftale Samarbejdsaftale om Psykiatrien i Nordvest 1. Samarbejdsaftalens parter Region Midtjylland Skottenborg 26, 8800 Viborg og Holstebro Kommune Kirkestræde 11, 7500

Læs mere

DHF BARTERAFTALE SVENDBORG KOMMUNE

DHF BARTERAFTALE SVENDBORG KOMMUNE DHF BARTER AFTALE i samarbejde med Svendborg Kommune 22.oktober 2012 21. september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE I. Formål... 3 II. Aftalens omfang... 4 III. Aftalens varighed... 4 IV. Aftalens rettigheder...

Læs mere

Aalborg Universitets vederlagsregler

Aalborg Universitets vederlagsregler Aalborg Universitets vederlagsregler Regler for beregning af vederlag for patenterbare opfindelser ved Aalborg Universitet gældende med virkning for opfindelser indberettet efter den 1. juli 2009. I henhold

Læs mere

vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til

vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til hemmeligholdelsesaftale Indhold INDLEDNING... 2 AFTALENS PARTER... 2 1. FORMÅL... 2 2. PLIGT TIL HEMMELIGHOLDELSE... 3 3. PLIGTENS SUBJEKT...

Læs mere

Bilag 17 - Benchmarking

Bilag 17 - Benchmarking Bilag 17 - Benchmarking Version 0.9 05-05-2014 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 3 2 BILAGETS INDHOLD... 4 3 DEFINITIONER... 4 4 BENCHMARKINGENS OMFANG... 4 5 PRISERNES KONKURRENCEDYGTIGHED... 4

Læs mere

Bilag 3. Krav til regnskaber mv.

Bilag 3. Krav til regnskaber mv. Bilag 3 Krav til regnskaber mv. Indholdsfortegnelse 1. PLIGT TIL AT UDARBEJDE SÆRSKILTE REGNSKABER... 3 2. UDVEKSLING AF YDELSER MELLEM AKTIVITETER... 3 3. OMKOSTNINGSFORDELING... 3 4. INDTÆGTSFORDELING...

Læs mere

A F T A L E om behandling af retstvister om aftaler indgået mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Forhandlingsfællesskabet

A F T A L E om behandling af retstvister om aftaler indgået mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Forhandlingsfællesskabet Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET A F T A L E om behandling af retstvister om aftaler indgået mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Forhandlingsfællesskabet **NYT**

Læs mere

Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation

Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 ACCELERERET KONFLIKTLØSNING MED BRUG AF SAGKYNDIG UDTALELSE... 4

Læs mere

Gensidig hemmeligholdelsesaftale

Gensidig hemmeligholdelsesaftale Gensidig hemmeligholdelsesaftale mellem CVR-nr.: [Indsæt] og CVR-nr.: [Indsæt] (herefter samlet betegnet Parterne ) 1 Baggrund for hemmeligholdelsesaftalen I forbindelse med [beskriv her i hvilken anledning/hvorfor

Læs mere

Aftale om etablering og drift af Ungdommens Uddannelsesvejledning - Sjælsø Allerød, Furesø, Hørsholm og Rudersdal kommuner UU-Sjælsø

Aftale om etablering og drift af Ungdommens Uddannelsesvejledning - Sjælsø Allerød, Furesø, Hørsholm og Rudersdal kommuner UU-Sjælsø Aftale om etablering og drift af Ungdommens Uddannelsesvejledning - Sjælsø i Allerød, Furesø, Hørsholm og Rudersdal kommuner UU-Sjælsø Kommunalbestyrelserne i Allerød, Furesø, Hørsholm og Rudersdal kommuner

Læs mere

BFU. BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj Sekretariatet Torpsgade Fredericia. Tlf

BFU. BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj Sekretariatet Torpsgade Fredericia. Tlf BFU Brancheforeningen for Undervisningsmidler Sekretariatet Torpsgade 13 7000 Fredericia Tlf. 86 11 87 11 www.bfu.dk BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj 2015 1 1.1. Foreningens navn er. 1.2. Foreningens

Læs mere

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT FOA. mod. Kommunernes Landsforening. for. Aalborg Kommune

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT FOA. mod. Kommunernes Landsforening. for. Aalborg Kommune K E N D E L S E i FAGLIG VOLDGIFT FOA mod Kommunernes Landsforening for Aalborg Kommune Denne kendelse vedrører fortolkning af overenskomsten indgået mellem FOA og Kommunernes Landsforening (KL) for social

Læs mere

Psykiatriens Hus i Aarhus. Samarbejdsaftale

Psykiatriens Hus i Aarhus. Samarbejdsaftale Psykiatriens Hus i Aarhus Samarbejdsaftale Opdateret 12-06-2018 Samarbejdsaftale om Psykiatriens Hus i Aarhus 1. Samarbejdsaftalens parter Region Midtjylland Skottenborg 26, 8800 Viborg og Aarhus Kommune

Læs mere

Almindelige regler for voldgift om heste. April 2019

Almindelige regler for voldgift om heste. April 2019 Almindelige regler for voldgift om heste April 2019 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Aftale om behandling af retstvister om aftaler indgået mellem KL og Forhandlingsfællesskabet

Aftale om behandling af retstvister om aftaler indgået mellem KL og Forhandlingsfællesskabet 05.61 Side 1 Aftale om behandling af retstvister om aftaler indgået mellem KL og Forhandlingsfællesskabet KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Sagens parter 3 2. Forhandling og mægling

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

Regler for udvidet voldgift om heste. April Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste.

Regler for udvidet voldgift om heste. April Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Regler for udvidet voldgift om heste April 2019 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage stilling

Læs mere

UNDERBILAG 9A TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS KONFLIKTLØSNINGSUDVALG

UNDERBILAG 9A TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS KONFLIKTLØSNINGSUDVALG UNDERBILAG 9A TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS KONFLIKTLØSNINGSUDVALG INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med Bilag:

Læs mere

vedrørende bestilling og forvaltning af Infrastruktur til Fælles Udbud af Telemedicin

vedrørende bestilling og forvaltning af Infrastruktur til Fælles Udbud af Telemedicin TILSLUTNINGSAFTALE vedrørende bestilling og forvaltning af Infrastruktur til [ ] Kommune [Evt. forvaltning] [Adresse] [Postnr. og by] CVR-nr.: [ ] (herefter "KOMMUNEN") og Region Midtjylland Skottenborg

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed

Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed er udarbejdet med henblik på anvendelse af parter i aftale

Læs mere

Vedtægter Danske Malermestres garantiordning

Vedtægter Danske Malermestres garantiordning Vedtægter Danske Malermestres garantiordning 1. Formål Garantiordningens formål er at bevare og udbygge et tillidsfuldt forhold mellem forbrugere og malervirksomheder, der er medlem af Danske Malermestre

Læs mere

Reglement for Medlemskab af Badminton Danmark (Medlemsreglementet)

Reglement for Medlemskab af Badminton Danmark (Medlemsreglementet) Reglement for Medlemskab af Badminton Danmark (Medlemsreglementet) Bilag til Love for Badminton Danmark 1 I medfør af 5, stk. 7 og 10 i BD s love fastsættes nedenstående regler om de rettigheder og pligter

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal September 2012 2012 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. Indholdsfortegnelse: 1. Overenskomstens anvendelse... 3 2. Ansættelse...

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER 1. BAGGRUND 1.1 Klienten ønsker at modtage økonomisk rådgivning og er derfor blevet enig med Konsulenten om, at denne mod betaling af vederlag skal varetage Klientens økonomi.

Læs mere

Vedtægter for Dansk Australsk Fodbold Liga

Vedtægter for Dansk Australsk Fodbold Liga Vedtægter for Dansk Australsk Fodbold Liga per 21. november 2015 1 NAVN, HJEMSTED OG MEDLEMSKAB AF ORGANISATIONER Stk. 1. Ligaens navn er Dansk Australsk Fodbold Liga (i det følgende benævnt DAFL eller

Læs mere

Fortrolighedsaftale Juni 2015

Fortrolighedsaftale Juni 2015 Fortrolighedsaftale Juni 2015 mellem og 1. Fortrolige oplysninger... 3 2. Anvendelse af Fortrolige Oplysninger... 4 3. Krænkelse af aftalen, konventionalbod & erstatning... 4 4. Undtagelser... 5 5. Ikrafttræden

Læs mere

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune Kontrakt Ejendomsadministration Ringsted Kommune Indholdsfortegnelse 1. Aftaleparter 3 2. Bilag 3 3. Baggrund, formål og generelle vilkår 3 4. Ejendomme 4 5. Kontraktperiode 4 6. Forhold vedrørende ikrafttræden

Læs mere

Fortrolighedsaftale. Innovathy generel

Fortrolighedsaftale. Innovathy generel j.nr.43267/jhb Fortrolighedsaftale Innovathy generel ADVODAN Thisted I/S, Frederiksgade 14, 7700 Thisted, tlf. 97 92 28 88, thisted@advodan.dk INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Parterne side 3 2.0 Baggrund, formål

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. 0 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse

Læs mere

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE INDLEVELSE SKABER UDVIKLING TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE WWW.BDO.DK KONSULENTAFTALE VEDR. PROJEKT: Gennemgang af forudsætninger og beregninger til skolestrukturrapportens bilag I Vurdering af økonomisk

Læs mere

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation Regler for mediation J.nr.: K-53 2015 Regler for mediation Voldgiftsinstituttet anbefaler følgende mediationsklausul: Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med denne kontrakt, herunder tvister vedrørende

Læs mere

Licensaftale. Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem. Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge.

Licensaftale. Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem. Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge. J. nr. 670-37406 CLJ/TL Licensaftale Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem E-mail: Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge agro@lokalrevision.dk Tlf: 5657 9400 CPR/CVR. nr.:

Læs mere

Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed

Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed er udarbejdet med henblik på anvendelse af parter i aftale om

Læs mere

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 2005-2008 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 1: Præambel Overenskomsten omfatter redaktionelt

Læs mere

Vilkår for Selvbetjening Erhverv

Vilkår for Selvbetjening Erhverv Vilkår for Selvbetjening Erhverv Juni 2016 1. Aftalen For aftaler om Selvbetjening Erhverv, der udbydes af TDC A/S (herefter TDC) gælder følgende vilkår for Selvbetjening Erhverv i supplement til Generelle

Læs mere

Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder.

Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder. Bilag 4: Forhandlingsaftale 1. Parterne Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder. Stk. 2. De lokale parter

Læs mere

Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Lindhardt og Ringhof Forlag A/S AFTALE OM DIGITAL UDGIVELSE Mellem: [Forfatterens navn og adresse] ( Forfatteren ) og Vognmagergade 11 1148 København K ( Forlaget ) er dags dato truffet følgende aftale ( Aftalen ): 2. juli 2015 1 Aftalens

Læs mere

Bilag 4.3 (opdateret version)

Bilag 4.3 (opdateret version) KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Bilag 4.3 (opdateret version) Aftale mellem Københavns Kommune og Fonden Team Copenhagen Tilskudsaftale for driftstilskud ikke eller delvist momsregistreret

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Bilag til punkt 6 Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2010 Bestyrelsen har besluttet at afsnit 5 udgår og har etableret et afsnit om konkursregler se afsnit 6. AFSNIT 1 - REGLER

Læs mere

BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER

BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER 1. BESLUTNING 1.1 På den ordinære generalforsamling den 27. september 2010 blev bestyrelsen for IC Group A/S ("Selskabet") bemyndiget til at udstede warrants. Bestyrelsen

Læs mere

REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET

REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET 1 Disse regler for mediation gælder, når parterne har aftalt, at mediationen skal foregå efter Regler for mediation ved Voldgiftsinstituttet. Mediation efter

Læs mere

Kontrakt til godkendelse af leverandører under. Frit valg - ordningen

Kontrakt til godkendelse af leverandører under. Frit valg - ordningen Kontrakt til godkendelse af leverandører under Frit valg - ordningen Svendborg Kommune Maj 2014 1 Indhold 1 Grundlag 2 Generelle betingelser 3 Betaling 4 Den private leverandørs forsikringer 5 Overdragelse

Læs mere

DR Jura 01-01-2004. Aftale. Mellem. Dansk Musiker Forbund og Solistforeningen af 1921 (DMF/Sol 21) (Herefter kaldet Forbundene) om Transmissioner

DR Jura 01-01-2004. Aftale. Mellem. Dansk Musiker Forbund og Solistforeningen af 1921 (DMF/Sol 21) (Herefter kaldet Forbundene) om Transmissioner DR Jura 01-01-2004 2004 Aftale Mellem (DMF/Sol 21) (Herefter kaldet Forbundene) og DR om Transmissioner INDHOLDSFORTEGNELSE: AFSNIT I. GENERELLE BESTEMMELSER...1 1. DÆKNINGSOMRÅDE...1 2 TRANSMISSIONSKONTRAKTEN...2

Læs mere

Fortrolighedsaftale. Innovathy panel

Fortrolighedsaftale. Innovathy panel j.nr.43267/jhb Fortrolighedsaftale Innovathy panel ADVODAN Thisted I/S, Frederiksgade 14, 7700 Thisted, tlf. 97 92 28 88, thisted@advodan.dk INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Parterne side 3 2.0 Baggrund, formål

Læs mere

GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER

GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER Aftalegrundlag Enhver levering af tredjepartsprodukter fra DFF-EDB, vil ske i henhold til nærværende betingelse, der sammen med det underskrevne

Læs mere

SAMEJEAFTALE VEDR. EJENDOM TIL PSYKIATRIENS HUS

SAMEJEAFTALE VEDR. EJENDOM TIL PSYKIATRIENS HUS SAMEJEAFTALE VEDR. EJENDOM TIL PSYKIATRIENS HUS Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg (herefter kaldet kommunen ) og Region Midtjylland Skottenborg 26 8900 Viborg (herefter kaldet regionen ) har dags

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne Rammeaftale mellem Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark (TD) 1. Parterne Danmarks Idræts-Forbund er en sammenslutning af danske idrætsorganisationer og har til formål at virke for fremme af dansk

Læs mere

MERMAID BOWL XXVI JUNIOR BOWL XXIII 2014

MERMAID BOWL XXVI JUNIOR BOWL XXIII 2014 PROSPEKT PÅ MERMAID BOWL XXVI JUNIOR BOWL XXIII 2014 & MERMAID BOWL XXVII JUNIOR BOWL XXVII 2015 Dansk Amerikansk Fodbold Forbund er medlem af: Side 1 af 6 De to hold, der spiller henholdsvis Mermaid Bowl

Læs mere

Overenskomst mellem Gladsaxe Kommune og Akademisk Boldklub (AB)

Overenskomst mellem Gladsaxe Kommune og Akademisk Boldklub (AB) Matr.nr. 3 ex Bagsværd Skovdiget 1 Overenskomst mellem Gladsaxe Kommune og Akademisk Boldklub (AB) Formålet er at revidere overenskomsten af 6. og 12.07.1962, med tillæg af 19.01.1963, 24.07.1963, 04.04.1964,

Læs mere

STANDARDKONTRAKT. 3 Aftaleperiode. 1 Parter. 2 Formål. 4 Genforhandling. 5 Sponsors forpligtelser. Navn: Adresse: Navn: Adresse: Evt. CVR-/SE-nr.

STANDARDKONTRAKT. 3 Aftaleperiode. 1 Parter. 2 Formål. 4 Genforhandling. 5 Sponsors forpligtelser. Navn: Adresse: Navn: Adresse: Evt. CVR-/SE-nr. STANDARDKONTRAKT EVENT-/ SPONSOR- / PARTNERAFTALE 1 Parter Denne aftale er indgået mellem: Navn: Adresse: (herefter kaldet sponsor) CVR-/SE-nr.: Og Navn: Adresse: (herefter kaldet pladsen/udøveren) Evt.

Læs mere

Vejledning til. Kontrakt om udførelse af freelancearbejde, hvor du er selvstændig erhvervsdrivende. Side 1 af 6

Vejledning til. Kontrakt om udførelse af freelancearbejde, hvor du er selvstændig erhvervsdrivende. Side 1 af 6 Vejledning til Kontrakt om udførelse af freelancearbejde, hvor du er selvstændig erhvervsdrivende Side 1 af 6 Indledende bemærkninger: Hvis du har selvstændig virksomhed og er momsregistret, skal du anføre

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør (Detanbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter Mellem undertegnede Virksomhedsnavn Adresse Reg.nr. SE-nr. (kaldet

Læs mere

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely)

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) Protokollat i faglig voldgift Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) (vedrørende fortolkningsproblemer i parternes aftalegrundlag) Den 7. november

Læs mere

U19 NM Kampafvikling 2014

U19 NM Kampafvikling 2014 PROSPEKT PÅ U19 NM Kampafvikling 2014 ansk Amerikansk Fodbold Forbund er medlem af: Side 1 af 7 De tre hold (Sverige, Finland og Danmark), der deltager ved U19 NM, skal generelt have lige vilkår. Dette

Læs mere

(herefter kaldet sponsor) (herefter kaldet klubben/udøveren)

(herefter kaldet sponsor) (herefter kaldet klubben/udøveren) STANDARDKONTRAKT SPONSORAFTALE 1 Parter Denne sponsoraftale er indgået mellem: Navn: Adresse: (herefter kaldet sponsor) CVR-/SE-nr.: og Navn: Adresse: (herefter kaldet klubben/udøveren) Evt. CVR-/SE-nr.:

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK)

SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK) SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK) SAMARBEJDSAFTALE MELLEM DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMERKLUB 1. Formål og baggrund 1.1 Formålet med nærværende samarbejdsaftale, hvor fundamentet

Læs mere

BILAG 1 BILAG 2. til Aftale om tildeling af warrants, Aqualife A/S. til vedtægterne for Aqualife A/S, CVR-nr. 26 05 86 51

BILAG 1 BILAG 2. til Aftale om tildeling af warrants, Aqualife A/S. til vedtægterne for Aqualife A/S, CVR-nr. 26 05 86 51 BILAG 1 til Aftale om tildeling af warrants, Aqualife A/S BILAG 2 til vedtægterne for Aqualife A/S, CVR-nr. 26 05 86 51 Warrantprogram vedrørende vilkår for warrants udstedt til selskabets direktør INDHOLD

Læs mere

Vejledning til standardkontrakten "Samarbejdsaftale mellem ejerydernummerindehaver og klinikejer"

Vejledning til standardkontrakten Samarbejdsaftale mellem ejerydernummerindehaver og klinikejer Vejledning til standardkontrakten "Samarbejdsaftale mellem ejerydernummerindehaver og klinikejer" Punkt 1 Aftalens formål Formålet med aftalen er at fastlægge parternes indbyrdes forhold i forbindelse

Læs mere

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening J.nr.: 05-63398 Vedtægter Odense Glasværks Støtteforening 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Odense Glasværks Støtteforening. 1.2. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. 2. Formål 2.1. Foreningens

Læs mere

KONTRAKT Oktober 2012

KONTRAKT Oktober 2012 KONTRAKT Oktober 2012 Annoncering af konsulentbistand til gennemførelser af indkøbsanalyse af området for håndværkeydelser, bygnings-drift og -vedligehold mellem Aarhus Universitet Indkøbskontoret Katrinebjergvej

Læs mere

Tilbud om mediation som første stop

Tilbud om mediation som første stop TEMA: MEDIATION Tilbud om mediation som første stop Man kan undre sig over, at ikke flere virksomheder benytter sig af mediation. Voldgiftsinstituttets erfaringer med mediation i erhvervstvister er mere

Læs mere

DANSK SKUESPILLERFORBUND

DANSK SKUESPILLERFORBUND OVERENSKOMST mellem TEATER SPEKTRUM SAMT ABSOLUT FORUM OG DANSK SKUESPILLERFORBUND VEDRØRENDE MEDVIRKEN I MEDARBEJDER-, LEDELSES- OG ORGANISATIONSUDVIKLING MED AFSÆT I TEATERMETODER AFSNIT I - PRODUKTIONSAFTALE

Læs mere

FORPAGTNINGSKONTRAKT. (Jordforpagtning) Mellem. XX som forpagter

FORPAGTNINGSKONTRAKT. (Jordforpagtning) Mellem. XX som forpagter FORPAGTNINGSKONTRAKT (Jordforpagtning) Mellem XX som forpagter Og Femern A/S, Vester Søgade 10, 1601 København V, Cvr.nr. 28 98 65 64 som bortforpagter Er det aftalt, at førstnævnte forpagter dele af matr.

Læs mere

Bevillingen til dette formål varetages af et særligt udvalg med sekretariat i Lokale- og Anlægsfonden. Udvalget kaldes Elitefacilitetsudvalget.

Bevillingen til dette formål varetages af et særligt udvalg med sekretariat i Lokale- og Anlægsfonden. Udvalget kaldes Elitefacilitetsudvalget. NOTAT 28. august 2007 Nedsættelse af nyt elitefacilitetsudvalg, der kan yde støtte til opgradering af idrætsfaciliteter til international standard med henblik på afholdelse af idrætsbegivenheder på internationalt

Læs mere

Rammeaftale for Bus & Tog samarbejdet

Rammeaftale for Bus & Tog samarbejdet R A M M E A F T A L E version 1.1 Behandlet på Bus & Tog styregruppen 4. december 2007 Rammeaftale for Bus & Tog samarbejdet A. Formål og afgrænsning 1. Formålet med denne aftale er at opretholde og udbygge

Læs mere

Handelsbetingelser Gældende per 05/

Handelsbetingelser Gældende per 05/ Handelsbetingelser Gældende per 05/08-2016 1. Generelt 1.1. Nærværende aftale er gældende for enhver aftale indgået med WEXO. Kunden accepterer ved aftalens indgåelse samtlige betingelser beskrevet i dette

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE vedrørende DBU s Herre U21-landsholdstrup

SAMARBEJDSAFTALE vedrørende DBU s Herre U21-landsholdstrup SAMARBEJDSAFTALE vedrørende DBU s Herre U21-landsholdstrup 2017-2021 Nærværende aftale er indgået: mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) DBU A/S (DBU A/S) og Spillerforeningen (SPF) 1 INDLEDNING Denne samarbejdsaftale

Læs mere

Garanti. Udstedt af. [Garantens navn] [CVR-nr.] [adresse]

Garanti. Udstedt af. [Garantens navn] [CVR-nr.] [adresse] Garanti Udstedt af [Garantens navn] [CVR-nr.] [adresse] den [dato] Klima-, energi- og bygningsministeren har i henhold til Undergrundsloven meddelt Rettighedshaver Tilladelse til efterforskning og indvinding

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE. April

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE. April Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2002 April 2002 1 AFSNIT 1 - REGLER FOR STARTBERETTIGELSE, KLUBSKIFTE, DELTAGELSE I ARRANGEMENTER I UDLANDET OG FORPLIGTIGELSER I HENHOLD

Læs mere

Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren

Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren 1. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER Rønne & Lundgren Advokatpartnerselskab ( R&L ) CVR-nr. 36 44 20 42 Tuborg Havnevej 19 2900 Hellerup 2. GENERELT 2.1 Nærværende forretningsbetingelser

Læs mere

Driftsaftale for Ejerforeningen Center for Sundhed, Stationsvej 35, 35A, 35B, 35C og 39, Holstebro

Driftsaftale for Ejerforeningen Center for Sundhed, Stationsvej 35, 35A, 35B, 35C og 39, Holstebro Driftsaftale for Ejerforeningen Center for Sundhed, Stationsvej 35, 35A, 35B, 35C og 39, Holstebro Foreningens medlemmer: Ejerlejlighed 1: Region Midtjylland Ejerlejlighed 2: Holstebro Kommune 1 Indhold

Læs mere

Bilag 17 Benchmarking

Bilag 17 Benchmarking Bilag 17 Benchmarking Version 1.0 27-04-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 BILAGETS INDHOLD... 3 3 BENCHMARKINGENS OMFANG... 3 4 PRISERNES KONKURRENCEDYGTIGHED... 3 5 ANMODNINGEN OM BENCHMARKING...

Læs mere

Vedtægter for Skive Søsports Havn

Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Skive Søsports Havn. Foreningens hjemsted er Skive kommune. Foreningens adresse er

Læs mere

UDKAST TIL KONTRAKT. mellem. (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren)

UDKAST TIL KONTRAKT. mellem. (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren) Socialforvaltningen Bilag 1 UDKAST TIL KONTRAKT mellem Københavns Kommune Socialforvaltningen Bernstorffsgade 17 1592 København V og (Leverandør) (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren)

Læs mere

1) Generelt På baggrund af nuværende aftale gives klinikken adgang til data der forefindes på ClinicCare s servere. Dvs.:

1) Generelt På baggrund af nuværende aftale gives klinikken adgang til data der forefindes på ClinicCare s servere. Dvs.: Abonnementsaftale om håndtering af data i ClinicCare 1) Generelt På baggrund af nuværende aftale gives klinikken adgang til data der forefindes på ClinicCare s servere. Dvs.: 1. Lagring og opbevaring af

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i Faglig voldgiftsag (FV 2007.208): HK Danmark (advokat Peter Nisbeth) mod DI (advokat Henrik Uldal) G:\Faglig Voldgift Kendelser\PROTOKOLLAT FV 2007 208 HK mod HTS.doc 2 INDLEDNING

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af repræsentanter til bestyrelsen for Jysk Linnedservice A/S. til Regionsrådets møde den 7.

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af repræsentanter til bestyrelsen for Jysk Linnedservice A/S. til Regionsrådets møde den 7. Region Midtjylland Udpegning af repræsentanter til bestyrelsen for Jysk Linnedservice A/S Bilag til Regionsrådets møde den 7. februar 2007 Punkt nr. 2 Mellem 1. Region Midtjylland, Skottenborg 26, 8800

Læs mere