Perspektiver på Rejser og Økonomi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Perspektiver på Rejser og Økonomi"

Transkript

1 Kortrevolution sådan kan nye europæiske love ændre den måde I booker og betaler for forretningsrejser Obligatoriske sikkerhedstiltag for online kortbetalinger som træder i kraft fra 14. september kan tvinge nogle virksomheder til at opdatere deres booking og - betalingsprocedurer hvis de betaler med plastikkort. Store ændringer for kortbetalinger træder i kraft i Europa fra den 14. september. Det er den dato efter hvilke EU medlemslande (plus Norge, Island og Liechtenstein) skal håndhæve anti-svindel tiltag kaldet Strong Customer Authentication (på dansk stærk kundeautentifikation ) for online transaktioner. Især betalinger via plastik-firmakort vil sandsynligvis blive påvirket af disse tiltag; kortholdere vil skulle identificere sig selv i flere trin, som for eksempel ved at indtaste en kode sendt til deres mobiltelefon. Eftersom den 14. september ikke ligger så langt ude i fremtiden er I måske overraskede over at I endnu ikke har hørt om SCA. Men betalingsvirksomheder og rejseselskaber kommunikerer endnu ikke bredt ud om det fordi de ikke er sikre på hvad de skal sige. Selvom datoen nærmer sig, er det kun få landes nationale betalingstilsynsmyndigheder der har bekendtgjort detaljer om hvordan de vil håndhæve SCA og i hvilke tilfælde der er undtagelser for kravet om SCA. Tilsynsmyndighederne har især ikke specificeret hvordan de tolker det tvetydige sprog i EUs reguleringsmæssige teknologiske standarder som bestemmer hvornår virksomhedsbetalinger er fritaget.

2 For yderligere at komplicere tingene, så er det op til den enkelte kortudsteder at træffe den endelige beslutning om hvorvidt de mener at SCA gælder for alle betalinger via plastikfirmakort foretaget igennem en travel management company (TMC). På nuværende tidspunkt lader det til at forskellige udstedere har forskellige tilgange til dette spørgsmål, og der derfor ikke engang er overensstemmelse inden for det samme land. Det er tydeligt at der er forandringer på vej, men det er ikke hundrede procent sikkert hvordan denne forandring kommer til at se ud, siger Søren Schødt, administrerende direktør for TravelpoolEurope. Dog ved vi at virtuelle kort og lodge cards, som er de betalingsmetoder vi primært benytter hos TravelpoolEurope, sandsynligvis vil blive fritaget. Det er brugere af plastikkort som højst sandsynligt er nødt til at ændre deres processer. Her er hvad vi ved indtil videre. Hvad er Strong Customer Authentication? SCA har til hensigt at forhindre svindel med betalinger for køb på internettet. Det kræver af kortholdere at de skal identificere sig selv i en to-trins autentifikationsproces, hvilket vil sige at de skal identificere sig ved hjælp af to af de følgende tre elementer: Viden (noget kun brugeren ved, for eksempel en engangskode) Besiddelse (noget som kun brugeren er i besiddelse af, for eksempel et kort) Iboende egenskab (noget som kun brugeren er, for eksempel fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse) Gælder SCA for virksomhedsbetalinger? SCA er primært tiltænkt at skulle bekæmpe svindel inden for forbrugerbetalinger, men det gælder som udgangspunkt for enhver elektronisk transaktion. Der er dog visse former for betaling som ligger uden for rammerne eller er fritaget. De reguleringsmæssige teknologiske standarder fritager sikre betalingsprocesser og -protokoller for virksomhedsbetalinger, men definerer ikke nærmere hvad denne sætning betyder. Vil alle betalingsmetoder for virksomheder blive behandlet ens? Næsten helt sikkert ikke. Mærkværdigt nok (eftersom de muligvis ikke engang er medlem af EU når vi når til den 14. september) var den første nationale tilsynsmyndighed som leverede vejledning i hvordan de vil håndhæve SCA den engelske Financial Conduct Authority. Med hensyn til virksomhedsbetalinger skelner FCA meget tydeligt mellem virtuelle kort (elektronisk genererede kortnumre til engangsbrug) og lodge cards (en virksomhedskonto som er deponeret hos en travel management virksomhed) på den ene side, og plastikkort på den anden side. Danmarks finansielle tilsynsmyndigheder har også udsendt nogle retningslinjer, men modsat engelske FCA er der ikke specifikke retningslinjer for virksomhedsbetalinger.

3 Er virtuelle kort og lodge cards fritaget? I Storbritannien, ja, hvilket er en stor lettelse, da det er svært at se hvordan SCA skulle kunne fungere i praksis for disse to betalingsformer. Begge er centraliserede betalinger, hvor der ikke er nogen individuel betaler, og det derfor ville være en udfordring at identificere præcis hvem der kan autentificere betalingen. Men selvom fritagelsen af virtuelle kort og lodge cards er gode nyheder i Storbritannien, er der ikke nogen der er sikker på om disse betalingsmåder vil blive fritaget i alle andre lande. Men selv hvis der ikke er nogen generel fritagelse kan kortudstedere stadig ansøge om en fritagelse specifikt for deres virtuelle kort og lodge cards hvis de kan bevise at forekomsten af svindel med disse produkter befinder sig på at acceptabelt lavt niveau. For at opsummere: der er stadig visse tvivlsspørgsmål med hensyn til virtuelle kort og lodge cards, men på nuværende tidspunkt ser de ud til at være de mest sandsynlige former for virksomhedsbetaling som undgår SCA-krav. Hvad med plastikfirmakort? Er de fritaget? Det er her det begynder at blive mere kompliceret. Endnu engang har vi kun det engelske FCAs retningslinjer til at hjælpe os. De siger Som vi ser det vil brug af fysiske firmakort udstedt til medarbejdere til brug ved forretningsudgifter, under omstændigheder hvor der ikke er anvendt en sikker betalingsproces og- protokol, ikke falde inden for rammerne af denne fritagelse. Det store spørgsmål her er: hvad tæller som en sikker betalingsproces og -protokol (for hvilken en fritagelse ville gælde) og hvad tæller ikke? Betyder det at den måde vi booker og/eller betaler for rejser kommer til at forandre sig? For mange virksomheder, ja. En ting er sikkert, og det er at hvis I bruger et plastikkort til at betale for en booking foretaget via et offentligt tilgængeligt website (for eksempel et hotels egen website eller et online flyselskab), så vil SCA være påkrævet. Dette er ikke noget problem i tilfælde hvor booker og kortholder er den samme person, men undertiden er det to forskellige personer. Hvis I betaler for mere end én rejsende med det samme plastikkort så er denne praksis nødt til at stoppe, fordi autentificeringsanmodningen vil blive sendt til den navngivne kortholder, og denne person er måske ikke i stand til at autentificere, eller måske ved de ikke engang hvem der foretog bookingen Hvis jeres afdeling booker på vegne af rejsende og bruger disse rejsendes plastikkort til at betale så er dette også nødt til at stoppe, fordi autentificeringsanmodningen vil blive sendt til kortholder, ikke til rejsebooker. I begge disse tilfælde er løsningen at skifte til at betale med virtuelt kort eller lodge card (forudsat at disse er fritaget fra SCA), eller at kortholder selv står for at booke deres egen rejseaktivitet.

4 Hvad med betaling med et plastikfirmakort for bookinger foretaget gennem travel management companies (TMC) eller via virksomhedens bookingværktøjer? Dette er det emne der er mindst enighed om. Generelt kan man sige at rejse- og betalingsbrancherne mener at bookinger foretaget gennem globale distributionssystemer er fritaget fra SCA, selv om det endnu engang ikke kan siges med fuldstændig sikkerhed. Med hensyn til online bookingværktøjer skrev Bank of America Merrill Lynch i en manual som de har udgivet omhandlende anvendelsen af SCA ved kommercielle internetkøb via kort: SCA er ikke påkrævet ved køb foretaget via det online bookingværktøj som er stillet til rådighed af TMC, da de bruger GDS til at booke transaktionerne. Men har BAML forstået hvordan virksomhedsrejseområdet fungerer? Online bookingværktøjer stilles ikke nødvendigvis til rådighed af TMCerne, og det er ikke alle bookinger af fly og hotel og andre ting i et online bookingværktøj der distribueres via GDS. Hvis en TMC foretager en booking på et offentligt tilgængeligt website på vegne af en kunde for eksempel på en lavpris-flybillet - så vil SCA næsten med sikkerhed være påkrævet. Det virker derfor endnu en gang som fornuftig planlægning at have virtuelle kort eller lodge cards tilgængelige til at dække bookinger foretaget af TMCer som ikke er via GDS (Global Distribution System).

5 TravelpoolEurope perspektivet Gør jer klar til SCA allerede nu SCA er ligesom Brexit: det står klart at alle bør forberede sig, men det er svært at vide præcis hvordan når der stadig er så mange detaljer som er usikre. Men der er dog visse handlinger som uden tvivl er en god idé. Rådfør jer. Spørg jeres kortudbyder og jeres TMC hvad de har tænkt sig at gøre for hver enkelt land i Europa. Bed især jeres kortudbyder om at specificere hvilke slags transaktioner der vil være omfattet af SCA og hvilke der ikke vil. Sæt jer ind i hvilke forandringer I er nødt til at foretage i tilfælde hvor SCA gælder. Kig især nærmere på jeres brug af firmakort. Hvis der foretages transaktioner i jeres virksomhed hvor betaler og booker ikke er den samme person, så kan plastikkort blive et problem efter den 14. september. På kort sigt er det sandsynligt at kortudbydere vil sende koder via sms som deres trin-to autentificering, så sørg for at virksomhedens kortudbyder har upto-date mobilnumre på alle kortholdere af virksomhedens plastikkort. Dog skal I også huske at være opmærksomme på om udlevering af disse numre er i overensstemmelse med General Data Protection Regulation (GDPR), hvilket potentielt kan være et problem hvis kortholderne bruger private mobiler frem for firmatelefoner. Indfør virtuelle eller lodge kort, eller begge dele, hvis I ikke allerede bruger dem. Det er meget sandsynligt at I får brug for et af dem eller dem begge i fremtiden til at betale for virksomhedens rejseaktiviteter. Hold øjnene på bolden. Situationen kan udvikle sig i rivende fart op til den 14. september, og også efter denne dato.

Guide 2 Din guide til PSD2

Guide 2 Din guide til PSD2 Guide 2 Din guide til PSD2 Øget sikkerhed for kortindehavere med stærk kundegodkendelse (SCA) Baggrund Europa-Kommissionen indførte betalingsservicedirektivet 2 (PSD2) for at gøre betalinger sikrere, styrke

Læs mere

Betalingsmåder og stærk kundeautentifikation

Betalingsmåder og stærk kundeautentifikation Betalingsmåder og stærk kundeautentifikation Status siden 2017 Dato: 24. september 2018 Siden sidst Sidst talte vi om Konkurrenceproblemer på 00'ernes betalingsmarked Den lovgivningsmæssige "Betalingspakke"

Læs mere

Travel Management - For virksomheder der ønsker overblik over deres samlede rejseaktiviteter og samtidig vil spare tid og penge.

Travel Management - For virksomheder der ønsker overblik over deres samlede rejseaktiviteter og samtidig vil spare tid og penge. Travel Management - For virksomheder der ønsker overblik over deres samlede rejseaktiviteter og samtidig vil spare tid og penge. Reservation, rapportering & optimering af din virksomheds rejseaktiviteter

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 182 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 182 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 182 Offentligt Europaudvalget og Erhvervs- og Vækst-, og Eksportudvalget ERU. Udvalgssekretæren EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer 22.

Læs mere

Moderniseringsstyrelsen Markedsundersøgelse 15. januar 2018

Moderniseringsstyrelsen Markedsundersøgelse 15. januar 2018 Moderniseringsstyrelsen Markedsundersøgelse 15. januar 2018 Agenda -Struktur -Ydelse - Faciliteter -Integration og sikkerhed -Diverse Struktur Alternativ til cash pool Kontostruktur Reg.nummer og clearing

Læs mere

Perspektiver på Rejser og Økonomi

Perspektiver på Rejser og Økonomi 2019 Hvad kommer der til at ske med priserne på forretningsrejser? Det er sandsynligt at robust økonomisk vækst vil føre til prisstigninger på flybilletter og hotelværelser næste år, men eksperter er dog

Læs mere

Vejledning. Forretningers opkrævning af gebyrer

Vejledning. Forretningers opkrævning af gebyrer Vejledning Forretningers opkrævning af gebyrer December 2017 Vejledning Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Vejledning om forretningers

Læs mere

CWT Global Privatlivspolitik og Bemærkning. Sidst opdateret maj 2018

CWT Global Privatlivspolitik og Bemærkning. Sidst opdateret maj 2018 CWT Global Privatlivspolitik og Bemærkning Sidst opdateret maj 2018 Dit privatliv er vigtigt. Carlson Wagonlit Travel (CWT Global B.V. og dets datterselskaber, tilsammen CWT) er en travel management virksomhed,

Læs mere

Perspektiver på Rejser og Økonomi

Perspektiver på Rejser og Økonomi 2018 prognose sådan ser næste år ud for erhvervsrejser Hvor meget kommer I til at betale for rejseaktiviteter i løbet af de næste 12 måneder og hvad er de fem store tendenser I bør holde øje med? Lige

Læs mere

Få endnu mere ud af SurveyXact. Fem værdifulde tilvalg du skal kende

Få endnu mere ud af SurveyXact. Fem værdifulde tilvalg du skal kende Få endnu mere ud af SurveyXact Fem værdifulde tilvalg du skal kende Der er mange grunde til at vælge SurveyXact her er fem af dem SurveyXact er Skandinaviens førende spørgeskemaværktøj og giver dig så

Læs mere

NY PERSONDATALOV (GDPR) HVAD BETYDER DET FOR DIN VIRKSOMHED?

NY PERSONDATALOV (GDPR) HVAD BETYDER DET FOR DIN VIRKSOMHED? NY PERSONDATALOV (GDPR) HVAD BETYDER DET FOR DIN VIRKSOMHED? WEBCRM, SEPTEMBER 2017 Indholdsfortegnelse Overblik 3 Hvad indebærer GDPR? 4 Hvorfor er GDPR så vigtigt for alle virksomheder? 7 Hvordan skal

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0209 (CNS) 13885/16 FISC 181 ECOFIN 984 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere

1. Definitioner og Fortolkning I denne politik skal følgende udtryk have følgende betydninger:

1. Definitioner og Fortolkning I denne politik skal følgende udtryk have følgende betydninger: BAGGRUND: WEBSITE COOKIES OG PRIVATLIVSPOLITIK The Warranty Group forstår, at dit privatliv er vigtigt for dig, og at du interesserer dig for, hvordan dine personlige data bruges og deles online. Vi respekterer

Læs mere

Internetblokering og betalingsblokering i den nye spillelov

Internetblokering og betalingsblokering i den nye spillelov 9. december 2010 Nyhedsbrev IP & Technology Internetblokering og betalingsblokering i den nye spillelov Et næsten enigt Folketing vedtog den 4. juni 2010 en lovpakke bestående af fire love, som når, de

Læs mere

FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER

FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER 2017 Den 12. maj 2017 blev den vestlige verden ramt af det største cyberangreb i internettets historie. Værst gik ransomware angrebet WannaCry

Læs mere

Modul 2: Motivation for ældre til at lære om teknologi

Modul 2: Motivation for ældre til at lære om teknologi Modul 2: Motivation for ældre til at lære om teknologi Introduktion og overblik Den voksende ældre-andel (den berygtede demografiske ændring) Den økonomiske krise der påvirkede Europa Betydelige besparelser

Læs mere

Liberalisering af betalingsmarkedet Stærk kundeautentifikation

Liberalisering af betalingsmarkedet Stærk kundeautentifikation Liberalisering af betalingsmarkedet Stærk kundeautentifikation Betydning for indsamlingsvirksomheder 8. februar 2017 Agenda 1 Liberalisering af betalingsmarkedet "hvor nemt kan det blive?" 2 Nye regler

Læs mere

FORORDNINGER. (EØS-relevant tekst)

FORORDNINGER. (EØS-relevant tekst) 20.5.2017 L 131/15 FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/867 af 7. februar 2017 om kategorier af aftaler, der skal beskyttes i forbindelse med en delvis overførsel af ejendom i henhold

Læs mere

1C Det fulde organisatoriske udbytte

1C Det fulde organisatoriske udbytte Rejseafregning 1C Det fulde organisatoriske udbytte Niels Christian Mohr Basware A/S Få det fulde overblik i administrationsmodulet Hvordan kan jeg få et overblik over hvad der ligger i systemet? Kan jeg

Læs mere

Kim Konstantin Sølbeck Bryder din virksomhed også GDPR-lovgivningen?

Kim Konstantin Sølbeck Bryder din virksomhed også GDPR-lovgivningen? Kim Konstantin Sølbeck Bryder din virksomhed også GDPR-lovgivningen? Hvad er persondata? Registreredes rettigheder AGENDA Udfordringer Hvilke muligheder kan e-boks tilbyde? Afslutning 2 GDPR K 3 GDPR =

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.4.2016 COM(2016) 189 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for

Læs mere

Dette dokument er oprettet ved hjælp af en skabelon fra SEQ Legal (seqlegal.com)

Dette dokument er oprettet ved hjælp af en skabelon fra SEQ Legal (seqlegal.com) I overensstemmelse med EUs Generelle Data Beskyttelses Forordning (GDPR) er vores virksomhed ISODAN ApS ejer af Cool Machine Europe forpligtet til at beskytte dine personlige oplysninger i henhold til

Læs mere

Politik om bekæmpelse af bestikkelse

Politik om bekæmpelse af bestikkelse Politik om bekæmpelse af bestikkelse Indledning RPC koncernen Plc ( selskabet ) fører en nultolerancepolitik i forhold til bestikkelse og korruption i sine globale forretningsaktiviteter, i både den offentlige

Læs mere

Læs venligst denne Persondatapolitik omhyggeligt da den indeholder vigtige informationer.

Læs venligst denne Persondatapolitik omhyggeligt da den indeholder vigtige informationer. PERSONDATAPOLITIK Denne Persondatapolitik gælder for levering af audio indhold via den Internet-baserede audio enhed ( Tjenesten ) som drives og leveres af Panasonic Corporation, Japan, med hjemsted på

Læs mere

F.A.Q. - Mobile Pay Online

F.A.Q. - Mobile Pay Online F.A.Q. - Mobile Pay Online MobilePay-bruger Hvordan betaler jeg med MobilePay, når jeg handler på nettet? Kan man kun handle i danske webshops? Hvorfor skulle jeg betale med Mobile- Pay i stedet for mit

Læs mere

Rejsesekretær/Godkender

Rejsesekretær/Godkender Rejsesekretær/Godkender Indhold Sådan oprettes afregninger på vegne af i RUS2... 2 Oprettelse af afregninger på vegne af AAU-ansatte... 2 Oprettelse af afregninger på vegne af Gæster/ikke AAU-ansatte...

Læs mere

Grundlæggende om IMI

Grundlæggende om IMI Grundlæggende om IMI 1. INDLEDNING 2 2. IMI I KORTE TRÆK 2 2.1. HVAD GÅR IMI-SYSTEMET UD PÅ? 2 2.2. HVORDAN FUNGERER IMI? 3 2.3. INGEN SPROGBARRIERER 3 2.4. HVEM GØR HVAD I IMI? 4 2.4.1. KOMPETENTE MYNDIGHEDER

Læs mere

Retningslinjer Retningslinjer for anvendelsen af C6 og C7 i bilag 1 til MiFID II

Retningslinjer Retningslinjer for anvendelsen af C6 og C7 i bilag 1 til MiFID II Retningslinjer Retningslinjer for anvendelsen af C6 og C7 i bilag 1 til MiFID II 05/06/2019 ESMA-70-156-869 DA Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde... 3 II. Henvisninger til lovgivning og forkortelser...

Læs mere

Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen

Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen Som en del af NordLEI-webportalen kan kunder ansøge om præ-lei'er til sine juridiske enheder. NordLEI giver desuden mulighed for såkaldt assisteret

Læs mere

FIRST CARD EXECUTIVE

FIRST CARD EXECUTIVE FIRST CARD EXECUTIVE FIRST CARD EXECUTIVE KORTET, DER GIVER EKSTRA SERVICE, BEKVEMMELIGHED OG TRYGHED FOR VIRKSOMHEDENS MEST TRAVLE FOR- RETNINGSREJSENDE Nu kan du opgradere dit First Card til First

Læs mere

GUIDE TIL PR VIA SMS Denne guide indeholder information om:

GUIDE TIL PR VIA SMS Denne guide indeholder information om: GUIDE TIL PR VIA SMS Denne guide indeholder information om: Hvordan du samler klubbens/foreningens medlemmer i et Excel ark Hvordan du kan bruge dette Excel ark til at sende sms ud til alle på listen via

Læs mere

Revision af Udstationeringsdirektivet

Revision af Udstationeringsdirektivet Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0128 Bilag 17 Offentligt København, den 9. november 2017 Revision af Udstationeringsdirektivet Af Gunde Odgaard, Sekretariatschef i Bygge-, Anlægs- og Trækartellet EU's ministerråd

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. december 2018 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. december 2018 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. december 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0435(COD) 15848/18 COMER 148 CFSP/PESC 1228 CONOP 127 ECO 120 UD 346 ATO 101 COARM 346 PREP-BXT 69

Læs mere

Manual til administration af online booking

Manual til administration af online booking 2016 Manual til administration af online booking ShopBook Online Med forklaring og eksempler på hvordan man konfigurerer og overvåger online booking. www.obels.dk 1 Introduktion... 4 1.1 Formål... 4 1.2

Læs mere

Plus500CY Ltd. Inhabilitetspolitikerklæring

Plus500CY Ltd. Inhabilitetspolitikerklæring Plus500CY Ltd. Inhabilitetspolitikerklæring Resume af inhabilitetspolitikerklæringen 1. Introduktion 1.1. Denne inhabilitetspolitikerklæring konturer hvordan Plus500CY Ltd. ("Plus500" eller "Firmaet")

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse af kvalificerede andele 1)

Bekendtgørelse om opgørelse af kvalificerede andele 1) BEK nr 277 af 03/04/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1912-0006 Senere ændringer til

Læs mere

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK THE SPECIALIST IN TRADING AND INVESTMENT Page 1 of 5 1. INTRODUKTION 1.1 Er udstedt i medfør af og i overensstemmelse med EU direktiv 2004/39/EF

Læs mere

Retningslinjer. Retningslinjer for FAIF-nøglebegreber 13.08.2013 ESMA/2013/611

Retningslinjer. Retningslinjer for FAIF-nøglebegreber 13.08.2013 ESMA/2013/611 Retningslinjer Retningslinjer for FAIF-nøglebegreber 13.08.2013 ESMA/2013/611 Dato: 13.08.2013 ESMA/2013/611 Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde 3 II. Definitioner 3 III Formål 4 IV. Opfyldelse og

Læs mere

Retningslinjer og henstillinger

Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer og henstillinger om CRA-forordningens anvendelsesområde 17. juni 2013 ESMA/2013/720. Dato: 17. juni 2013 ESMA/2013/720 Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde

Læs mere

ZA4737. Flash Eurobarometer 226 (Data Protection - Data Controllers Perceptions) Country Specific Questionnaire Denmark

ZA4737. Flash Eurobarometer 226 (Data Protection - Data Controllers Perceptions) Country Specific Questionnaire Denmark ZA4737 Flash Eurobarometer 226 (Data Protection - Data Controllers Perceptions) Country Specific Questionnaire Denmark FL226 Data Protection, B2B Questionnaire Godmorgen, mit navn er [navn på interviewer],

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE Europaudvalget 2019 KOM (2019) 0241 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.5.2019 COM(2019) 241 final 2019/0115 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske

Læs mere

National oplevelsesbooking i Danmark Maj 2015

National oplevelsesbooking i Danmark Maj 2015 National oplevelsesbooking i Danmark Maj 2015 Oplev Danmark visitdenmarkbooking.com Det nye oplevelsesbooking system skal ligge i tre sprogversioner: Dansk, tysk og engelsk. Oplevelser og oplevelsespakker

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.6.2016 C(2016) 3544 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 13.6.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.4.2018 COM(2018) 176 final 2018/0085 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen mellem Den Europæiske Union og

Læs mere

Udtalelse 8/2009 om beskyttelse af passageroplysninger, der er indsamlet og behandlet af afgiftsfrie butikker i lufthavne og havne

Udtalelse 8/2009 om beskyttelse af passageroplysninger, der er indsamlet og behandlet af afgiftsfrie butikker i lufthavne og havne ARTIKEL 29-Databeskyttelsesgruppen 02318/09/DA WP167 Udtalelse 8/2009 om beskyttelse af passageroplysninger, der er indsamlet og behandlet af afgiftsfrie butikker i lufthavne og havne Vedtaget den 1. december

Læs mere

GENERELLE BETINGELSER FOR CARLSON WAGONLIT TRAVEL

GENERELLE BETINGELSER FOR CARLSON WAGONLIT TRAVEL Carlson Wagonlit Travel (herefter benævnt CWT) er et erhvervsrejsebureau, som servicerer virksomheder i forbindelse med erhvervsrejser. Ethvert køb hos CWT sker på de efterfølgende generelle betingelser,

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 5.3.2015 COM(2015) 103 final 2015/0062 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og De Forenede Arabiske Emirater om visumfritagelse

Læs mere

homes fremvisningsindeks

homes fremvisningsindeks Investeringsanalyse generelle markedsforhold 9. november 2018 Stor fremgang i fremvisninger af lejligheder, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremviste lejligheder

Læs mere

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK THE SPECIALIST IN TRADING AND INVESTMENT Page 1 of 6 1. INTRODUKTION 2 IDENTIFIKATION AF OG GENEREL OPLYSNING OM POTENTIELLE INTERESSEKONFLIKTER

Læs mere

Medlems- og netværksmøde. Nyborg, 27. september 2018 Sinatur Hotel Storbælt

Medlems- og netværksmøde. Nyborg, 27. september 2018 Sinatur Hotel Storbælt Medlems- og netværksmøde Nyborg, 27. september 2018 Sinatur Hotel Storbælt Design for fremtidens rejseprogram De 10 vigtigste trends Vil video gøre rejseafdelingen mere cool? Rejsesikkerhed Workshop i

Læs mere

MAR-retningslinjer Udsættelse af offentliggørelsen af intern viden

MAR-retningslinjer Udsættelse af offentliggørelsen af intern viden MAR-retningslinjer Udsættelse af offentliggørelsen af intern viden 20/10/2016 ESMA/2016/1478 DA Indhold 1 Anvendelsesområde... Error! Bookmark not defined. 2 Henvisninger, forkortelser og definitioner...

Læs mere

Spørgsmål og svar - Apple Pay

Spørgsmål og svar - Apple Pay På hvilke mobiler virker Apple Pay, og stiller den krav til mit styresystem på mobilen? på andre Apple-enheder end en iphone? Du kan benytte Apple Pay, hvis du har en af disse iphones: - XR - XS - XS Max

Læs mere

12849/18 AKA/zs ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12849/18. Interinstitutionel sag: 2017/0249 (NLE)

12849/18 AKA/zs ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12849/18. Interinstitutionel sag: 2017/0249 (NLE) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0249 (NLE) 12849/18 FISC 398 ECOFIN 882 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Februar 2011 1 Hvad er en rejsekonto? En rejsekonto er et virtuelt Danske Bank kreditkort, som anvendes ved opkrævning

Læs mere

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer Private Banking Portefølje et nyt perspektiv på dine investeringer Det er ikke et spørgsmål om enten aktier eller obligationer. Den bedste portefølje er som regel en blanding. 2 2 Private Banking Portefølje

Læs mere

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 17 Offentligt

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 17 Offentligt Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 17 Offentligt Europaudvalget, Erhvervs-, Vækst og Eksportudvalget EU- konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 8. februar 2015 Nye forslag vil påvirke

Læs mere

Information om. Vi passer godt på dig...

Information om. Vi passer godt på dig... Information om Vi passer godt på dig... De første år... Top Rejser har et mantra, som virksomheden er grundlagt på og som er gentaget mange gange siden: ansvar og god service. Ved generationsskiftet ville

Læs mere

Denne meddelelse udgør ikke et prospekt, og intet i denne meddelelse indeholder et udbud af værdipapirer

Denne meddelelse udgør ikke et prospekt, og intet i denne meddelelse indeholder et udbud af værdipapirer Hovedkontor Borgergade 3 7200 Grindsted Tlf. +45 76 72 09 99 Fax +45 47 36 77 20 E-mail: direktion@djs.dk www.djs.dk Cvr 39178443 IKKE TIL OFFENTLIGGØRELSE, DISTRIBUTION ELLER UDLEVERING DIREKTE ELLER

Læs mere

GDPR PIXIBOG TIL SCLEROSEFORENINGENS LOKALAFDELINGER

GDPR PIXIBOG TIL SCLEROSEFORENINGENS LOKALAFDELINGER GDPR PIXIBOG TIL SCLEROSEFORENINGENS LOKALAFDELINGER GDPR TIL LOKALAFDELINGERNE Det her er en pixi-udgave af, hvad GDPR betyder for dig, der er frivillig i Scleroseforeningen. Som frivillig kan du have

Læs mere

Hvilke personlige oplysninger behandler vi?

Hvilke personlige oplysninger behandler vi? Detaljeret beskrivelse af, hvordan vi behandler dine oplysninger Her beskriver vi mere detaljeret, hvorfor vi behandler dine oplysninger, hvilke oplysninger vi behandler samt, hvor længe vi behandler dine

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/29 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2016/960 af 17. maj 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for Medictinedic ApS

Databeskyttelsespolitik for Medictinedic ApS Databeskyttelsespolitik for Medictinedic ApS Denne databeskyttelsespolitik gælder ved indsamling og brug af personoplysninger på www.medictinedic.com (samt.dk) og i forbindelse med køb og øvrige henvendelser

Læs mere

Regler for Garmin Pay mellem Jyske Bank A/S og kunden

Regler for Garmin Pay mellem Jyske Bank A/S og kunden Regler for Garmin Pay mellem Jyske Bank A/S og kunden Indledning Garmin Pay er en app til din mobiltelefon eller anden mobile enhed, som gør det muligt via Garmin Connect app en at lagre en virtuel repræsentation

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.9.2017 C(2017) 6464 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 29.9.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1011

Læs mere

FREMTIDEN FOR DEN VIRTUELLE GENERALFORSAMLING

FREMTIDEN FOR DEN VIRTUELLE GENERALFORSAMLING FREMTIDEN FOR DEN VIRTUELLE GENERALFORSAMLING IR UDFORDRINGER 2008 DIRFdag, 13. september 2007 Johnnie Bloch Jensen, AKTIEBOG DANMARK A/S INTERNATIONALISERING Globalisering National lovgivning om aktionærers

Læs mere

Privatlivspolitik. Brugen af cookies og web beacons. Google Analytics Cookies

Privatlivspolitik. Brugen af cookies og web beacons. Google Analytics Cookies Privatlivspolitik Camatek ApS stræber efter at varetage de højeste standarder for ordentlig opførsel, fairness og integritet i alle dets aktiviteter. Dette inkluderer at informere om samt at beskytte kunders

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER Bruxelles, den 6. marts 2019 SPØRGSMÅL OG SVAR I FORBINDELSE MED DET FORENEDE KONGERIGES UDTRÆDEN AF

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Retsudvalget 13.9.2013 2013/0024(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Retsudvalget til Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.6.2014 COM(2014) 382 final 2014/0202 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 604/2013 for så vidt angår fastlæggelse

Læs mere

Rådets rammeafgørelse om bekæmpelse af organiseret kriminalitet: Hvad kan der gøres for at styrke EUlovgivningen

Rådets rammeafgørelse om bekæmpelse af organiseret kriminalitet: Hvad kan der gøres for at styrke EUlovgivningen GENERALDIREKTORATET FOR INTERNE POLITIKKER TEMAAFDELING C: BORGERNES RETTIGHEDER OG KONSTITUTIONELLE ANLIGGENDER BORGERNES RETTIGHEDER OG RETLIGE OG INDRE ANLIGGENDER Rådets rammeafgørelse om bekæmpelse

Læs mere

Automatiseret refusion af EU-moms. $Få jeres penge tilbage hurtigt og uden besvær! vattax.com

Automatiseret refusion af EU-moms. $Få jeres penge tilbage hurtigt og uden besvær! vattax.com Automatiseret refusion af EU-moms $Få jeres penge tilbage hurtigt og uden besvær! vattax.com +45 3115 8886 sales@vattax.com vattax Reclaim succes 100% 90% Får jeres virksomhed søgt om refusion af EU-moms

Læs mere

FORTROLIGHEDSERKLÆRING SYNBRA HOLDING B.V.

FORTROLIGHEDSERKLÆRING SYNBRA HOLDING B.V. FORTROLIGHEDSERKLÆRING SYNBRA HOLDING B.V. Ophavsret: Audittrail Klient : Synbra Holding B.V. Version : 1.0 Versionsdato: 02-03-2018 2018 Synbra Holding B.V. Det er ikke tilladt at dele og duplikere, medmindre

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/23 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/959 af 17. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for markedssonderinger for så vidt angår de systemer og indberetningsmodeller,

Læs mere

Trin-for-trin: Sådan indsendes en ansøgning til CISU online

Trin-for-trin: Sådan indsendes en ansøgning til CISU online Trin-for-trin: Sådan indsendes en ansøgning til CISU online Indhold Sådan logger du ind på ansøgningsmodulet... 1 Sådan indtaster du stamdata om den danske organisation... 3 Sådan indtaster partner stamdata

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af indsigelsesblanket 1 og 2 til Visa/Dankort, Visa og Visa Electron

Vejledning til udfyldelse af indsigelsesblanket 1 og 2 til Visa/Dankort, Visa og Visa Electron 1 og 2 til Visa/Dankort, Visa og Visa Electron Hvad er en indsigelsesblanket og hvornår benyttes den?...2 Udfyldelse af indsigelsesblanketten...2 Indsigelsesblanket 1 Kortudstederindsigelse...2 Indsigelsesblanket

Læs mere

Betalingsløsninger. Danni Feveile Börm

Betalingsløsninger. Danni Feveile Börm Betalingsløsninger Danni Feveile Börm Betalingsløsninger Som nystartet webshop handler det naturligvis om at få nogle kroner i kassen. Der er mange måder tilww, hvordan det kan lade sig gøre - men i det

Læs mere

Internt trænings- & repetitionsprogram. Indvendinger. En-til-en træning med indvendinger

Internt trænings- & repetitionsprogram. Indvendinger. En-til-en træning med indvendinger Internt trænings- & repetitionsprogram Indvendinger En-til-en træning med indvendinger To kolleger træner sammen En af jer træner som kunden. En af jer træner som sælgeren. Næste gang I træner, bytter

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2018

GUIDE Udskrevet: 2018 GUIDE Regler for foreningers brug og behandling af personoplysninger Udskrevet: 2018 Indhold Regler for foreningers brug og behandling af personoplysninger......................... 3 2 Guide Regler for

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE. af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.10.2014 C(2014) 7594 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 22.10.2014 om ændring af gennemførelsesafgørelse C(2011) 5500 endelig, hvad angår titlen og listen

Læs mere

Overførsel til CNA Insurance Company (Europe) S.A.

Overførsel til CNA Insurance Company (Europe) S.A. Fortrolig Overførsel til CNA Insurance Company (Europe) S.A. Svar på dine spørgsmål om overførslen af policer Indholdsfortegnelse 1. Svar på dine spørgsmål Section 1 Generelt overblik... 1 Section 2 Mere

Læs mere

BRUGER- OG ABONNEMENTSBETINGELSER

BRUGER- OG ABONNEMENTSBETINGELSER BRUGER- OG ABONNEMENTSBETINGELSER VERSION Dette er Brugerbetingelser for MaxMee.com og MaxMee App version 1.06 af 25. maj 2018. 1. ACCEPT AF BRUGERBETINGELSER Disse brugerbetingelser for MaxMee.com og

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 30.6.2016 L 173/47 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1055 af 29. juni 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår de tekniske metoder til passende offentliggørelse

Læs mere

100% skræddersyet e-commerce betalingsløsning SKRÆDDERSY DIN HELT EGEN LØSNING MED DIBS ENTERPRISE

100% skræddersyet e-commerce betalingsløsning SKRÆDDERSY DIN HELT EGEN LØSNING MED DIBS ENTERPRISE DIBS ENTERPRISE 100% skræddersyet e-commerce betalingsløsning SKRÆDDERSY DIN HELT EGEN LØSNING MED DIBS ENTERPRISE En DIBS Enterprise løsning er en 100% skræddersyet e-commerce betalingsløsning, som gør

Læs mere

HANDELSBETINGELSER ( BETINGELSER ) Sidst opdateret: 8. november 2017.

HANDELSBETINGELSER ( BETINGELSER ) Sidst opdateret: 8. november 2017. HANDELSBETINGELSER ( BETINGELSER ) Sidst opdateret: 8. november 2017. Introduktion Læs venligst disse Betingelser grundigt igennem, før du bruger Pleo.io hjemmesiden eller Pleo mobile app en ("Tjenesten"),

Læs mere

Agenda. Introduktion: Rasmus & CyberPilot. Eksempler fra det virkelig verden. Persondataforordningen & IT-sikkerhed (hint: ISO27001)

Agenda. Introduktion: Rasmus & CyberPilot. Eksempler fra det virkelig verden. Persondataforordningen & IT-sikkerhed (hint: ISO27001) IT-sikkerhed med Agenda Introduktion: Rasmus & CyberPilot Eksempler fra det virkelig verden Persondataforordningen & IT-sikkerhed (hint: ISO27001) Risikovurdering som værktøj til at vælge tiltag Tiltag

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0704 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0704 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0704 Bilag 2 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 5. december 2008 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om kreditvurderingsbureauer. KOM(2008)704

Læs mere

Prepaid. Standard præsentation

Prepaid. Standard præsentation Prepaid Standard præsentation 1 Nets is a merger between PBS, BBS, and Teller, as a major payments and cards processor in Europe Subsidiaries x 2 Agenda Prepaid karakteristika Fordelene ved prepaid elektroniske

Læs mere

YouSee Mobil. Få det, som du vil med særlig foreningsrabat

YouSee Mobil. Få det, som du vil med særlig foreningsrabat YouSee Mobil Få det, som du vil med særlig foreningsrabat Mobil til dem, der gerne vil have det hele Gode oplevelser skal ikke bare være noget, du får derhjemme. Derfor giver YouSee dig den bedste dækning

Læs mere

UNGE OG SOCIALE MEDIER

UNGE OG SOCIALE MEDIER UNGE OG SOCIALE MEDIER UNGES LIV PÅ NETTET De fleste børn og unge kender ikke til et liv uden internet og mobiltelefon. De skelner ikke mellem deres online-liv og det virkelige liv - det er ofte det samme.

Læs mere

Vejledning til sagkyndige i småsagsprocessen

Vejledning til sagkyndige i småsagsprocessen Vejledning til sagkyndige i småsagsprocessen Domstolsstyrelsen den 10. december 2014 Sagsnr. 2014-4308-0001 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Hvad er småsagsprocessen?...3 3. Beskikkelse som sagkyndig...3

Læs mere

GDPR-meddelelse om forbruger-persondata. Ikrafttrædelsesdato: 25. maj 2018

GDPR-meddelelse om forbruger-persondata. Ikrafttrædelsesdato: 25. maj 2018 GDPR-meddelelse om forbruger-persondata Ikrafttrædelsesdato: 25. maj 2018 Hvilke rammer er der for denne meddelelse om persondata? Denne meddelelse om persondata omhandler EU-forordningen om databeskyttelse

Læs mere

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 15. APRIL 2013 Kapitler 1. Gaver modtaget

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 7.6.2018 C(2018) 3568 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 7.6.2018 om ændring af delegeret forordning (EU) 2015/2446 for så vidt angår betingelserne

Læs mere

Profil Search s Persondatapolitik

Profil Search s Persondatapolitik Profil Search s Persondatapolitik Hvad er det Profil Search værner om privatlivets fred, og vi er naturligvis forpligtet til at beskytte den. I overensstemmelse med den generelle databeskyttelsesforordning

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

England. Incoming North Denmark

England. Incoming North Denmark England Incoming North Denmark Indholdsfortegnelse Forord Dataindsamlingen Baggrund Besøgstal: Nordjylland og Danmark Rejsebureauer de er indhentet viden fra Konklusioner Incoming North Denmark Aalborg

Læs mere

Børn og unges digitale liv

Børn og unges digitale liv Børn og unges digitale liv Børns Vilkår For børn Med børn Dagens program Mobil og internet en del af børn og unges hverdag Mobilens og internettets mulige faldgruber Gode råd til børn og voksne Digitale

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. maj 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. maj 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. maj 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0151 (COD) 9479/16 ADD 2 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 26. maj 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: AUDIO 68

Læs mere

Denne meddelelse udgør ikke et prospekt, og intet i denne meddelelse indeholder et udbud af værdipapirer

Denne meddelelse udgør ikke et prospekt, og intet i denne meddelelse indeholder et udbud af værdipapirer IKKE TIL OFFENTLIGGØRELSE, DISTRIBUTION ELLER UDLEVERING DIREKTE ELLER INDIREKTE I USA, CANADA, AUSTRALIEN, JAPAN, SCHWEIZ ELLER NOGEN ANDEN JURISDIKTION UDEN FOR DANMARK, HVOR DETTE VILLE UDGØRE EN OVERTRÆDELSE

Læs mere