Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr Socialdemokratiet. mod. Politiken

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr Socialdemokratiet. mod. Politiken"

Transkript

1 Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr Socialdemokratiet mod Politiken Socialdemokratiet har klaget til Pressenævnet over artiklen Boligtopskat vil især ramme byboere bragt den 7. februar 2017 på hjemmesiden politiken.dk og i den trykte udgave Politiken den 8. februar 2017, idet partiet mener, at god presseskik er tilsidesat. Socialdemokratiet har klaget over, at Politiken har bragt ukorrekte oplysninger uden at give partiet mulighed for at komme med en kommentar inden offentliggørelsen. 1 Sagsfremstilling Forløbet forud for den påklagede artikel Forud for offentliggørelsen af den påklagede artikel i Politiken bragte et andet medie, dagbladet Børsen, den 7. december 2016 på hjemmesiden borsen.dk artiklen Her er Socialdemokratiets skattekrav: Dyre boliger skal betale mere i skat (det krævede abonnement på Børsen for at få adgang til hele artiklen). Af artiklen fremgik blandt andet: [ ] Da den daværende Venstre-regering fremlagde sit udspil til en ny boligskat i starten af oktober, lagde skatteminister Karsten Lauritzen (V) op til, at det såkaldte millionærknæk på boligskatten fremover skulle være på 6 mio. kr. Det betyder, at der skal betales 0,6 pct. i skat af boligens værdi op til 6 mio. kr. og 1 pct. over 6 mio. kr. Jeg forstår ikke, hvorfor regeringen lægger op til det, den gør. Det vil jo gøre boligbeskatningen mere skæv, siger Mette Frederiksen. [ ] S: Grænse på 3 mio. kr. Ifølge Mette Frederiksen er det Socialdemokratiets "udgangspunkt for forhandlingerne," at millionærknækket skal være på 3 mio. kr. Samtidig mener det store oppositionsparti, at skatten op til en værdi af 3 mio. kr. skal være på 0,6 pct., som V-regeringen lagde op til.

2 2 Den del af boligens værdi, der ligger over 3 mio. kr., skal beskattes med omkring 1,8 pct., mener Socialdemokratiet. Dermed vil Mette Frederiksen bevare den høje skatteprocent tre gange højere end den lave, ligesom den er i dag i det nuværende boligskattesystem. "De (boligejere i dyrere boliger, red.) skal tilsvarende reglerne i dag betale mere, fordi vi har et progressivt skattesystem. Det har vi på personbeskatning, og det har vi på boligbeskatning. Det, synes vi, er fornuftigt," siger Mette Frederiksen. [ ] Samme dag bragte Børsen i den trykte udgave en lignende artikel under overskriften Sformand kræver højere skat på dyre boliger. Yderligere bragte borsen.dk betalingsartiklen Mette Frederiksen: Vi vil ikke samlet set opkræve mere i boligskat. Af artiklen fremgik det blandt andet: Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, slår nu fast med syvtommersøm, at det store oppositionsparti ikke ønsker at øge den samlede boligbeskatning i Danmark. "Det står fast, at Socialdemokratiet ønsker et socialt retfærdigt boligskattesystem med tryghed for boligejerne. Vi vil ikke øge den samlede boligbeskatning, men sikre en retfærdig fordeling af de skattelettelser, der skal gennemføres som konsekvens af det nye ejendomsvurderingssystem," udtaler Mette Frederiksen i en pressemeddelelse. Meldingen kommer efter, at Børsen på baggrund af et interview med Mette Frederiksen har skrevet, at boligskatten skal hæves for boliger med en værdi på over 3 mio. kr. Mette Frederiksen påpeger, at Socialdemokratiet ikke har lavet et egentligt udspil om boligbeskatningen. "Når man læser Børsen i dag, kan man få det indtryk, at Socialdemokratiet har fremlagt et forslag til et nyt boligskattesystem. Det er ikke tilfældet. Vores udgangspunkt for de kommende forhandlinger om en ny boligskat er, at der helt i lighed med i dag skal være en progression i skattesystemet. En progression som regeringen ønsker at fjerne. Hvordan det konkret skal indrettes, kan vi i sagens natur først gå i detaljer med, når vi kender regeringens præcise udspil," udtaler Mette Frederiksen. Millionærknæk på 6 mio. Ifølge Mette Frederiksen er det Socialdemokratiets "udgangspunkt for forhandlingerne", at millionærknækket skal være på 3 mio. kr. Samtidig mener Socialdemokratiet, at skatten op til en værdi af 3 mio. kr. skal være på 0,6 pct., som V-regeringen lagde op til. Den del af boligens værdi, der ligger over 3 mio. kr., skal beskattes med omkring 1,8 pct., mener Socialdemokratiet. Dermed vil partiet bevare den høje skatteprocent tre gange højere end den lave, ligesom den er i dag i det nuværende boligskattesystem. Her er, hvad Mette Frederiksen sagde, da Børsen interviewede hende på Christiansborg:

3 3 Den tidligere V-regering lagde op til, at progressionsgrænsen skal være ved 6 mio. kr. Kan du ikke sætte nogle ord på, hvor du synes, at sådan en grænse skal være? "Vores udgangspunkt for forhandlingerne, når de på et tidspunkt må komme i gang, er, at vi som minimum skal have samme progressionsgrænse, som vi har i dag." Så det skal være omkring 3? "Det er jo der, hvor den ligger nu. Så er der også knækket derpå. Jeg forstår ikke, hvorfor regeringen lægger op til det, den gør. Det vil jo gøre boligbeskatningen mere skæv." Så millionærknækket skal sænkes? "Ja, det er vores udgangspunkt." Hvor langt skal det ned skal det ned på 3? "Ja, det er vores udgangspunkt for forhandlingerne." Så de rige boligejere skal have lov til at betale en større del end almindelige boligejere? "De skal tilsvarende reglerne i dag betale mere, fordi vi har et progressivt skattesystem. Det har vi på personbeskatning, og det har vi på boligbeskatning. Det synes vi er fornuftigt." I dag kører man med en gearing på 1 pct. og 3 pct. Regeringen har lagt op til, at det skal ændres til 0,6 og 1 pct. Hvordan ser du på det skal den stadig være på 3 pct. for det høje knæk? "Vores udgangspunkt er, at når det handler om progressionen i boligskatten, så er det samme regler, som gælder i dag," sagde Mette Frederiksen. Bekræfter tallene Efter interviewet kontaktede Børsen Socialdemokratiets sekretariat på Christiansborg. Her blev det bekræftet, at Socialdemokratiet ønsker et millionærknæk på 3 mio. kr., hvor boligens værdi op til 3 mio. kr. som udgangspunkt skal beskattes med 0,6 pct., som regeringen lagde op til i oktober. Sekretariatet bekræftede også, at den høje skattesats for boligers værdi over 3 mio. kr. skal være på omkring 1,8 pct. På den måde vil der være samme progression i skattesystemet, som det er tilfældet i dag. Den 8. december 2016 bragte Børsen betalingsartiklen S vil ikke øge boligbeskatning på siden Kort nyt Politik på borsen.dk. Af artiklen fremgik følgende: Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, slår nu fast med syvtommersøm, at det store oppositionsparti ikke ønsker at øge den samlede boligbeskatning i Danmark. Det står fast, at Socialdemokratiet ønsker et socialt retfærdigt boligskattesystem med tryghed for boligejerne. Vi vil ikke øge den samlede boligbeskatning, men sikre en retfærdig fordeling af de skattelettelser, der skal gennemføres som konsekvens af det nye ejendomsvurderingssystem," udtaler Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

4 4 Den 8. december 2016 udsendte Socialdemokratiet følgende pressemeddelelse, blandt andet pr. mail til Politiken: Udtalelse fra Mette Frederiksen om boligskat I forbindelse med Børsens artikel i dag om boligskatter udtaler Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen: Når man læser Børsen i dag, kan man få det indtryk, at Socialdemokratiet har fremlagt et forslag til et nyt boligskattesystem. Det er ikke tilfældet. Vores udgangspunkt for de kommende forhandlinger om en ny boligskat er, at der helt i lighed med i dag skal være en progression i skattesystemet. En progression som regeringen ønsker at fjerne. Hvordan det konkret skal indrettes kan vi i sagens natur først gå i detaljer med, når vi kender regeringens præcise udspil. Men det står fast, at Socialdemokratiet ønsker et socialt retfærdigt boligskattesystem med tryghed for boligejerne. Vi vil ikke øge den samlede boligbeskatning men sikre en retfærdig fordeling af de skattelettelser, der skal gennemføres som konsekvens af det nye ejendomsvurderingssystem, udtaler Mette Frederiksen. Den påklagede artikel i Politiken Politiken.dk bragte den 7. februar 2017 artiklen Boligtopskat vil især ramme byboere. En identisk artikel blev den 8. februar 2017 bragt i trykte udgave af Politiken i 1. sektion, side 6. Af underrubrikken fremgik følgende: BOLIGSKATTER Mellem 50 og 75 procent af boligejerne i Københavns omegnskommuner vil blive ramt af en ekstra boligtopskat på huse over 3 millioner, selv om de kun har jævne indkomster. Af selve artiklens indhold fremgik blandt andet: Det vil først og fremmest være boligejerne i hovedstadsområdet og i Århus, der kommer til at betale regningen, hvis Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti får indført et millionærknæk i et nyt boligskattesystem. En ekstraskat på boliger, der er mere end tre millioner kroner værd, som socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen har talt om, vil ramme 57 procent af boligejerne i Region Hovedstaden. Det svarer til boligejere, hvoraf mange har helt almindelige indkomster. I Aarhus vil skatten blive lagt på 62 procent af ejerboligerne, svarende til boligejere. Til sammenligning vil det kun være boligejere - svarende til 7 procent - i Nordjylland, der kommer til at betale den høje skat. Det fremgår af en opgørelse, som Skatteministeriet har sendt til Folketingets Skatteudvalg. Det er langtfra blot rige boligejere i velstående kommuner nord for København som Gentofte, Hørsholm og Lyngby-Taarbæk, der vil komme til at betale det, der er blevet kaldt en boligtopskat, viser Skatteministeriets tal.

5 5 Skatten vil slå hårdt i traditionelle arbejderkommuner som Ballerup, Glostrup, Herlev, Hvidovre og Rødovre, hvor mellem 50 og 75 procent af boligejerne vil komme til at betale ekstraskatten. I Hvidovre, der i følge borgmester Helle Adelborg (S) er en traditionel arbejderkommune, vil 67 procent af boligejerne blive ramt af millionærknækket, selv om de langtfra har millionærindtægter. En boligejer i Hvidovre tjener ifølge Skatteministeriet kroner mod et landsgennemsnit på kr. Og det er»urimeligt«, hvis en håndværker i Hvidovre skal betale langt højere boligskat end en håndværker i Jylland, mener borgmesteren.»det er ikke rimeligt, at man skal betale skat ud fra, hvor man bor, i stedet for efter hvad man tjener«, siger Helle Adelborg.»Hvis man skal betale mere i boligskat for at bo i Københavnsområdet, hvor tingene i forvejen er dyrere, så synes jeg ikke, det er rimeligt«. Ekstraskat vil ramme vestegnen Regeringen fortsætter i dag forhandlingerne med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om boligskatten. Regeringen ønsker fra 2021 en flad skat, så ejerboliger beskattes med 0,6 procent af værdien, uanset boligens værdi. Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, sagde før jul til Børsen, at partiets»udgangspunkt«er, at skatten skal stige til 1,8 procent for den del af boligens værdi, der overstiger 3 millioner kroner. Det lagde hun senere afstand til, men partiet vil ligesom Dansk Folkeparti have et 'millionærknæk', så de 'bredeste skuldre bærer de tungeste byrder'. Den gennemsnitlige boligejer i Brøndby har en indtægt på kroner, hvilket næsten svarer til landsgennemsnittet på kr. I Rødovre tjener en typisk boligejer kr. Men boligejerne i de to omegnskommuner vil blive ramt langt hårdere af et millionærknæk ved 3 millioner end jyske boligejere med samme indkomst. I Brøndby vil 44 procent af boligejerne blive ramt. I Rødovre 59 procent. I Ballerup vil 55 procent af boligejerne blive ramt af den høje skat på boliger over tre millioner. Det passer dårligt med, at Ballerup er nummer seks på listen over de mest socialt belastede kommuner, mener borgmester Jesper Würtzen (S).»Jeg går ikke ind for en flad skat, men en grænse ved 3 millioner kroner vil komme til at ramme alt for mange«, siger borgmesteren. I København er det 72 procent af boligejerne, der vil blive ramt af en ekstraskat på boliger til mere end 3 millioner. Og skatten vil ramme hårdt i traditionelle arbejder- og middelklassekvarterer som Vanløse, Valby, Brønshøj og Sundby. Brede eller smalle skuldre [Person A], der er pensioneret smed, og hans kone [Person B], der er tidligere socialrådgiver, bor i et halvt dobbelthus på 130 kvadratmeter i Vanløse. Huset købte de i 1985 for en million. I dag betaler de kroner om året i boligskat.

6 6 Med en værdi på omkring 5 millioner kroner i dag vil et hus som dette i Vanløse blive pålagt en forhøjet skat.»hvis det bliver en ekstraskat på huse til mere end 3 millioner, vil det jo være næsten alle husejere i hovedstadsområdet, der kommer til at betale den«, siger [Person A]. Han kan ikke se, at det passer med princippet om, at de bredeste skuldre bærer de tungeste byrder.»jeg har vel de smalleste skuldre i landet. Jeg har kun min folkepension på kroner om måneden, og den går næsten ubeskåret til at betale ejendomsskatten«, siger [Person A]. Har du ikke en pensionsopsparing?»nej, det havde vi ikke råd til, da vi havde købt hus. Jeg havde en lille arbejdsmarkedspension, men den varede kun en kort tid«, siger [Person A], der er begyndt at indefryse ejendomsskatten i boligen. [ ] Staten opkræver i dag 42 milliarder i boligskat. En ekstraskat på 1,8 procent på boligens værdi over 3 millioner vil give staten en ekstraindtægt på 1,5 milliarder i Hvis knækket lægges ved 6 millioner, og procenten sættes til 1,0, som den tidligere regering foreslog, vil det indbringe 100 millioner. Det får Lars Storr-Hansen, der er direktør i Dansk Byggeri, til at kalde det en»misundelsesskat«. Organisationen har fået tænketanken Kraka til at se på, hvordan en boligtopskat vil ramme, og konklusionen er, at den vil være»ekstraskat på at bo i byen«.»det vil være en ekstraskat på helt almindelige mennesker, der bare har valgt at bo i Københavnsområdet eller i andre større byer«, siger Lars Storr-Hansen.»Det er folk i samme indtægtsklasse, som de vil vælge at beskatte forskelligt. Det er en dummebøde til folk, der har bosat sig i hovedstadsområdet, og det vil ramme helt almindelige mennesker hårdt og betyde, at de får et endnu mindre rådighedsbeløb«, siger han. Til artiklen var indsat en faktaboks med følgende indhold: FAKTA BOLIGTOPSKAT En ekstraskat på ejerboliger til over 3 millioner vil ramme boligejere. 60 procent af dem bor i Region Hovedstaden. 3 procent bor i Nordjylland. I dag opkræves 42 milliarder i bolig- og ejendomsskatter. En ekstraskat på 1,8 procent af værdien over 3 millioner, som S har talt om, vil indbringe 1,5 milliarder i En ekstraskat på 1,0 procent af værdien over 6 millioner, som den tidligere V- regering foreslog, vil indbringe 0,1 milliard. Kilde: Skatteministeriet. Til artiklen var videre indsat et billede af et ægtepar foran et halvt dobbelthus, hvortil billedteksten lød:

7 7 MILLIONÆRSKAT. [Person B] og [Person A] kan håbe på at blive reddet af en rabat til nuværende boligejere, men det halve dobbelthus i Vanløse vil være et af mange huse i hovedstaden, som vil blive ramt af en ekstraskat på boliger til mere end tre millioner kroner. Arkivfoto [fotografens navn er slettet af Pressenævnet] Den 8. februar 2017 bragte Politiken artiklen S går fra boligskattestop til boligtopskat på politiken.dk med følgende underrubrik: Det er rimeligt at beskatte dyrere huse hårdere, også selv om de ejes af personer med helt almindelige indkomster, mener Socialdemokratiet. Af selve artiklen fremgår blandt andet: Socialdemokratiet har forladt det boligskattestop, som partiet gik til valg på, og som partiet ønskede så sent som i efteråret. I stedet vil partiet have en topskat på de dyrere boliger, som primært vil ramme folk i København og Århus.»Vi mener, at der skal være en progression i boligskattesystemet, som der er på andre områder i skattesystemet«, siger Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen. Partiets formand Mette Frederiksen sagde før jul, at partiets udgangspunkt er, at der skal betales en forhøjet skat på 1,8 procent af boligernes værdi over tre millioner kroner. Det lagde hun dog senere luft til. [ ] Det er i dag ikke Socialdemokraternes politik, at ekstraskatten skal sættes ind ved værdier over tre millioner, siger Jesper Petersen.»Vi vil ikke have et knæk ved tre millioner. Det kommer til at være noget højere«. Hvis det ikke skal være ved tre millioner, hvor skal det så være?»det har vi ikke lagt os præcist fast på. Det er en del af de forhandlinger, der fortsætter i Finansministeriet«. [ ] Skal boligejerne samlet set betale mere?»nej, vores holdning er, at vi skal finde frem til noget, hvor man får den samme indtægt fra boligbeskatningen som i dag«. [ ]»Vi mener, at der skal være en progression i skatten, og det mente statsministeren også indtil for få uger siden, og sådan er det nuværende system. Så er det en del af forhandlingerne, hvor knækket skal være. Men det bliver ikke tre millioner. Det bliver højere«, siger Jesper Petersen. [ ]

8 8 Yderligere oplysninger Af Skatteministeriets hjemmeside skm.dk fremgår blandt andet følgende om Ejendomsværdiskat og ejendomsskat (grundskyld) : I Danmark betaler boligejere to typer af skat af fast ejendom - ejendomsværdiskat til staten og ejendomsskat (grundskyld) til kommunen. Skatterne beregnes med udgangspunkt i de offentlige ejendomsvurderinger, som foretages af SKAT. Ejendomsværdiskatten beregnes med udgangspunkt i ejendomsværdien, mens ejendomsskatten (grundskylden) beregnes med udgangspunkt i grundværdien. Ejendomsværdiskat Ejendomsværdiskatten beregnes som en andel af den fastsatte ejendomsværdi, som den fremgår af den offentlige ejendomsvurdering. Ejendomsværdiskatten udgør 1 pct. af ejendomsværdien op til kr. og 3 pct. af resten, hvis ejendomsværdien er højere. [ ] Af 5 i ejendomsværdiskatteloven (lovbekendtgørelse nr. 486 af 14. maj 2013 af ejendomsværdiskatteloven) fremgår følgende: Ejendomsværdiskattesatsen er 10 promille af den del af det efter 4 a og 4 b opgjorte beregningsgrundlag, der ikke overstiger kr., og 30 promille af resten. Ejendomsværdiskatten opgøres for ejendommen. 2 Parternes synspunkter 2.1 Socialdemokratiets synspunkter Socialdemokratiet har anført, at artiklen ikke er i overensstemmelse med god presseskik, da artiklen giver et forkert indtryk af Socialdemokratiets boligpolitik, uden at Socialdemokratiet fik mulighed for at kommentere indholdet inden offentliggørelsen. Korrekt information Socialdemokratiet har anført, at artiklen ukorrekt gav indtryk af, at Socialdemokratiet havde fremsat et forslag om en ekstraskat for boligejere. Det kom til udtryk i underrubrikken, hvor udtrykket en ekstra boligtopskat blev anvendt samt i selve artiklen med udtrykkene en forhøjet skat og en ekstraskat på 1,8 procent. Derudover omtalte faktaboksen både boligtopskat og ekstraskat. Grafikkens rubrik var Her vil ekstraskatten ramme, og billedteksten omtalte en millionærskat og en ekstraskat. Socialdemokratiet har hverken foreslået eller har planer om at foreslå nogen form for ekstraskat, boligtopskat, millionærskat eller noget, der minder om det. Dokumentationen for denne påstand i artiklen faldt dels i andet afsnit, hvor der stod, at Mette Frederiksen

9 9 havde talt om en ekstraskat, dels senere i artiklen hvor der blev henvist til Børsens omtale den 7. december Børsens artikel blev korrigeret samme dag af Socialdemokratiet gennem en pressemeddelelse med citat af Mette Frederiksen. Citatet blev bragt som artikler i blandt andet Børsen og hos Ritzau. Citatet blev endvidere sendt til Politiken den 8. december Børsens artikel brugte ikke ord som ekstraskat, boligtopskat eller millionærskat, der således alene må stå for Politikens regning. Regeringen har foreslået en ændring af det eksisterende boligskattesystem herunder at fjerne den eksisterende progression i beskatningen. Det har Socialdemokratiet afvist. I Politikens optik blev det til, at partiet havde foreslået en ekstraskat. Altså, fordi der var foreslået en skattelettelse, så var dét at forsvare det eksisterende system, det samme som at foreslå en skattestigning (ekstraskat, millionærskat). Det er efter Socialdemokratiets opfattelse ikke en rimelig journalistisk fremgangsmåde. Socialdemokratiet har endelig generelt anført, at artiklen bruges meget aktivt af partiets politiske modstandere i lokale debatindlæg. Forelæggelse Socialdemokratiet har videre anført, at Politiken burde have forelagt artiklen for Socialdemokratiet for en kommentar inden offentliggørelsen. Artiklen omtalte af flere omgange partiets formand, Mette Frederiksen, og fremførte en kritik fra to borgmestre, et ægtepar samt direktøren for Dansk Byggeri. En kritik som hverken Mette Frederiksen eller partiets ordførere har haft mulighed for at forholde sig til. Dermed står artiklens kritikpunkter uimodsagt til stor skade for Socialdemokratiet i de igangværende forhandlinger om ny boligskat. Politiken skrev, at avisen gennem længere tid havde forsøgt at få et interview om Socialdemokratiets position i boligskatteforhandlingerne. Det er korrekt, at Socialdemokratiet havde afvist generelle interviewanmodninger, så længe forhandlingerne pågik. Konkrete artikler med konkret kritik som denne burde imidlertid have været forelagt for en kommentar. 2.2 Politikens synspunkter Politiken har afvist, at den påklagede artikel er i strid med god presseskik, og henvist til, at der var tale om en optaktsartikel til forhandlingerne om boligbeskatning. Artiklen inddrog nye beregninger fra Skatteministeriet. Korrekt information Politiken har anført, at artiklen korrekt gengav partiernes holdninger, herunder Socialdemokratiets. Artiklen refererede, hvordan Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i dagbladet Børsen den 7. december 2016 talte for en skattesats på 1,8 procent for den del af bolig-

10 10 værdien, der oversteg tre millioner kroner. I artiklen blev det loyalt gengivet umiddelbart efter, at Socialdemokratiet senere havde fraveget den holdning. Politiken har i den forbindelse henvist til artiklen Mettes boligbrøler: Sådan ville hun flå boligejerne bragt på ekstrabladet.dk den 8. december 2016 kl , hvoraf følgende fremgik: [ ] Men det var tilsyneladende ikke nok for Socialdemokratiet. Partiets formand, Mette Frederiksen, bebudede således i Børsen, at grænsen for den høje skat skal starte allerede ved tre millioner kr., og at satsen for værdier derover skal lyde på hele 1,8 pct. [ ] Socialdemokratiets forslag fik dog ikke lang levetid. Efter Ekstra Bladet længe og forgæves havde forsøgt at få en kommentar fra Mette Frederiksen udsendte partiet onsdag eftermiddag en pressemeddelelse, hvor Mette Frederiksen trækker i land. Her understreger hun, at Socialdemokratiet ikke har planer om at øge den samlede boligbeskatning. [ ] Den påklagede artikel i Politiken udbyggede ovennævnte artikel med baggrund i de nye beregninger fra Skatteministeriet, der blev sendt til Folketingets Skatteudvalg den 31. januar Artiklen viser med baggrund i Skatteministeriets beregninger, at der i en række tilfælde ikke var nogen direkte sammenhæng mellem boligernes værdi og boligejernes indkomst. Det ser man for eksempel i en række københavnske vestegnskommuner, som derfor var i fokus i artiklen. Politiken har i den forbindelse henvist til lignende omtale i artiklen ANALYSE: Bekymrende borgmestre og politisk mummespil om boligskatten bragt på dr.dk den 24. februar Dertil kommer, at udtrykket boligtopskat er almindeligt brugt i den politiske debat af politikerne selv og i Folketinget, hvor formanden for skatteudvalget, Socialdemokratiets Lea Wermelin, den 3. februar 2017 anvendte udtrykket i forbindelse med besvarelsen af et 20- spørgsmål, S 713. Det er også anvendt i den offentlige debat, hvilket blandt andet ses i artiklerne Cepos: Fornuftigt af fjerne boligtopskat bragt den 28. januar 2017 på finans.dk, Overvismand trodser Løkke: Bevar symmetri med boligtopskat bragt den 31. januar 2017 på fyens.dk og Nej tak til regeringens boligopskat bragt den 8. november 2016 på konservative.dk. Politiken har endvidere anført, at det er tydeligt beskrevet i den påklagede artikel, hvordan begrebet ekstraskat skal forstås. Det vil sige en beskatning, som udløses, når ejendomsværdien overstiger en bestemt grænse, i modsætning til en flad skat, hvor skattesatsen er den samme, uanset ejendomsværdien. Ordet boligtopskat er yderligere nemmere at forstå end det mere tekniske udtryk progressionsgrænse.

11 11 Forelæggelse Politiken har anført, at det er helt almindelig journalistisk praksis at beskrive konsekvenserne af mulige politiske initiativer ved at tale med de berørte i dette tilfælde boligejere og socialdemokratiske borgmestre på den københavnske vestegn. Det kan på ingen måde siges at udgøre et angreb på Socialdemokratiet, at Politiken refererede modstridende holdninger. Det var derfor ikke påkrævet at indhente en kommentar fra Socialdemokratiet. På intet tidspunkt har det været Politikens holdning, at Socialdemokratiet ikke måtte komme til orde i debatten om boligbeskatning. Tværtimod henvendte redaktionen sig adskillige gange over en længere periode, uden det er lykkedes at få udspecificeret partiets holdning til beskatningen. Socialdemokratiet holdt sig hver gang til generelle betragtninger om, at en ny beskatningsmodel samlet ikke skulle øge skatteindtægten fra boliger, og at man ønskede at sikre trygheden for boligejerne. Umiddelbart efter offentliggørelsen af den påklagede artikel gjorde Politiken endnu et forsøg på at få Socialdemokratiet til at præcisere partiets holdning, men skatteordfører Jesper Petersen ønskede stadig kun at udtale sig i meget generelle vendinger. Politiken har i den forbindelse henvist til artiklen S går fra boligskattestop til boligtopskat bragt den 8. februar 2017 på politiken.dk. 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Martin Lavesen, Hans Peter Blicher, Ulrik Holmstrup og John Meinert Jacobsen. Socialdemokratiet har klaget over, at Politiken i artiklen Boligtopskat vil især ramme byboere den 7. februar 2017 på politiken.dk og den 8. februar 2017 i papirudgaven Politiken bragte ukorrekte oplysninger om, at partiet skulle have fremsat et forslag om en ekstraskat for boligejere. Socialdemokratiet har videre klaget over, at partiet ikke fik forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Korrekt information Socialdemokratiet har klaget over, at Politiken fejlagtigt fremstiller det som om, at partiet har fremsat et forslag om en ekstra boligskat ved at anvende udsagn som ekstraskat, boligtopskat, millionærskat og rubrikker som FAKTA BOLIGTOPSKAT og Her vil ekstraskatten ramme. Pressenævnet bemærker indledningsvis, at spørgsmålet om de skattemæssige forhold på området og forståelsen af de skatteretlige regler henhører under SKAT og domstolene og falder uden for Pressenævnets kompetence. Dette forhold behandles derfor ikke. Pressenævnet træffer afgørelse i sager om, hvorvidt der er sket offentliggørelse i strid med god presseskik, jf. medieansvarsloven 34.

12 12 Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives eller gengives, er korrekte, jf. punkt A.1. Pressenævnet bemærker, at det følger af medieansvarslovens 12, at redaktøren er ansvarlig for indholdet af en artikel eller udtalelse, som har været bragt navngiven i et andet medie, og som gengives i redaktørens skrift. Det forhold, at en artikel er offentliggjort af dagbladet Børsen, ændrer således ikke Politikens ansvar for at overholde god presseskik. Politiken skal stille samme krav til korrektheden i formidlingen af andres nyheder, som de stiller til deres egne nyheder. Ifølge dagbladet Børsens artikel fra 7. december 2016 afviste Socialdemokratiet dengang et forslag fra regeringen om at hæve grænsen fra tre millioner kroner til seks millioner kroner og nedsætte beskatningen af boligens værdi over grænsen fra tre procent til én procent. Ifølge Børsens artikel var Socialdemokratiet enige i at nedsætte skattesatsen for boliger under grænsen til 0,6 procent, hvorimod Socialdemokratiet mente, at procentsatsen over grænsen skulle være 1,8 procent, dvs. tre gange så meget som satsen under grænsen, som det er tilfældet i dag. Af Børsens omtale fremgik bl.a. følgende: Sekretariatet [Socialdemokratiets sekretariat] bekræftede også, at den høje skattesats for boligers værdi over 3 mio. kr. skal være på omkring 1,8 pct. På den måde vil der være samme progression i skattesystemet, som det er tilfældet i dag. Socialdemokratiet har i sin klage til Pressenævnet henvist til sin pressemeddelelse af 8. december 2016, hvor af det bl.a. fremgår, at: Når man læser Børsen i dag, kan man få det indtryk, at Socialdemokratiet har fremlagt et forslag til et nyt boligskattesystem. Det er ikke tilfældet. Vores udgangspunkt for de kommende forhandlinger om en ny boligskat er, at der helt i lighed med i dag skal være en progression i skattesystemet. En progression som regeringen ønsker at fjerne. Af Politikens artikel af 7. februar 2017 fremgår bl.a. følgende: Regeringen fortsætter i dag forhandlingerne med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om boligskatten. Regeringen ønsker fra 2021 en flad skat, så ejerboliger beskattes med 0,6 procent af værdien, uanset boligens værdi. Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, sagde før jul til Børsen, at partiets»udgangspunkt«er, at skatten skal stige til 1,8 procent for den del af boligens værdi, der overstiger 3 millioner kroner. Det lagde hun senere afstand til, men partiet vil ligesom Dansk Folkeparti have et 'millionærknæk', så de 'bredeste skuldre bærer de tungeste byrder'.

13 13 Pressenævnet finder, at Politiken i ovenstående uddrag og i artiklen generelt opridser regeringens og oppositionens forhandlingsposition i den på tidspunktet for artiklens offentliggørelse verserende offentlige politiske debat om ejendomsbeskatning. Artiklen tager således udgangspunkt i regeringens udspil til en omlægning af ejendomsbeskatningen, hvor der var foreslået en flad skat, så alle boligejere betalte samme procentsats. Nævnet finder, at det fremgår tilstrækkeligt tydeligt af artiklen, at Politiken refererer Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksens, interview til Dagbladet Børsen i december 2016, hvor hun gav udtryk for partiets udgangspunkt set i relation til regeringens udspil. Pressenævnet finder videre, at begreberne ekstraskat og en ekstra boligtopskat på huse over 3 millioner i artiklen 7. februar 2017 må ses i sammenhæng med regeringens udspil. Ordet ekstraskat indgik i den politiske debat om ejendomsbeskatningen, og Socialdemokratiets skatteordfører er på politiken.dk den 8. februar 2017 citeret for begrebet i sætningen: Det er i dag ikke Socialdemokraternes politik, at ekstraskatten skal sættes ind ved værdier over tre millioner. Pressenævnet finder derfor ikke anledning til at udtale kritik af Politiken for at anvende denne terminologi. Nævnet bemærker dog, at det havde været hensigtsmæssigt, om Politiken havde gjort læseren opmærksom på den aktuelle ejendomsbeskatning eller på anden måde havde tydeliggjort, at der ikke var tale om en ny skat. Forelæggelse Socialdemokratiet har videre klaget over, at partiet ikke fik mulighed for at forholde sig til kritikken i artiklen, herunder udtalelser fra borgmester Helle Adelborg (S) og borgmester Jesper Würtzen (S), et ægtepar og direktøren for Dansk Byggeri. Det følger videre af de vejledende regler for god presseskik, at oplysninger, som kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for nogen, skal efterprøves i særlig grad, inden de bringes, først og fremmest ved forelæggelse for den pågældende. Angreb og svar bør, hvor det er rimeligt, bringes i sammenhæng og på samme måde. Dette gælder i særlig grad krænkende eller skadelige udsagn, jf. punkt A.3 og A.4. Der er ikke over for Pressenævnet fremlagt en konkret model i nominelle tal på, hvordan Socialdemokratiet ville foreslå ejendomsbeskatningen, såfremt udmeldingen fra december 2016 ikke længere var gældende. Politiken har oplyst, at avisen både før og efter artiklen forgæves forsøgte at få partiet til at udspecificere sin holdning til ejendomsbeskatningen. Pressenævnet finder herefter, at Socialdemokratiets synspunkter må anses for at være loyalt refereret i artiklen 7. februar Nævnet har herved også lagt vægt på, at det af artiklen fremgår, at Politiken refererede Socialdemokratiets udmelding fra december ( før jul ), og at partiets skatteordfører dagen efter, den 8. februar 2017, blev citeret for partiets generelle holdning. Nævnet finder heller ikke grundlag for at kritisere Politiken for at sætte partiets udmelding i sammenhæng med synspunkter fra de to borgmestre, ægteparret og Dansk Byggeris direktør uden særskilt at indhente Socialdemokratiets kommentar hertil. Nævnet udtaler herefter ikke kritik af Politiken.

BOLIGFORENINGEN VIBO

BOLIGFORENINGEN VIBO BOLIGFORENINGEN VIBO RÅDERET AFDELING 827 SAMUELS HUS STANDARDRÅDERET Råderet Afdelingsmødets beslutning Den enkelte afdeling har kompetence til, på et afdelingsmøde at fastsætte regler for råderetsforbedringer

Læs mere

Notat 16. august 2017 J-nr.: / Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget.

Notat 16. august 2017 J-nr.: / Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget. Notat 16. august 2017 J-nr.: 87093 / 2417288 Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget. 35 procent af de adspurgte har anvendt fradraget tidligere. Håndværkerfradraget

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0267 (NLE) 13535/17 UD 238 CID 5 TRANS 425 FORSLAG fra: modtaget: 20. oktober 2017 til: Komm. dok. nr.:

Læs mere

Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke Gråsten

Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke Gråsten Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke 4 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at ændre anvendelse af ca. 1240 m² landbrugsjord til havejord, der ligger på matr.nr. 347 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs Sønderborg

Læs mere

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Nedennævnte vedtægt erstatter Love for Mandøforeningen underskrevet 28.7.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0720 Klager: Casa Lezar v/lina Balezantyte Gasværksvej 23, 1560 København Danmark Indklagede: ApS af 22. maj 2018 under konkurs Frederiksborggade 38 1360 København

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen, Langbjergvej 30, 9640 farsø

Landzonetilladelse på ejendommen, Langbjergvej 30, 9640 farsø Sendt til: byggeraad@hotmail.dk og fiestepieneliasen@hotmail.com Dato: 23. juli 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.03.03-P19-881-19 Erland Laugesen Telefon:

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskyttelse af halvlederprodukters udformning (topografi) 1)

Bekendtgørelse af lov om beskyttelse af halvlederprodukters udformning (topografi) 1) LBK nr 105 af 24/01/2012 Udskriftsdato: 28. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Patent- og Varemærkestyrelsen, j.nr. 12/4 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2016 30. JUNI 2017 2017 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2017. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 12. juni 2019 Side 1. Mødedato: 12. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:60 Mødested: Lokale 469 Fraværende: David Nordstrøm,

Læs mere

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Dato 10. juli 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Erhvervsstyrelsen sendte den 14. juni 2017 udkast

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Thomas Lund Jensen Tegnestuen i lejre (sendt pr. mail) Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte: 4646

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og regional udvikling

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 2013/1 LSF 132 (Gældende) Udskriftsdato: 4. december 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 14/00941 Fremsat den 6. februar 2014

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 15. maj 2019 A (borgmester i Læsø Kommune og medlem af bestyrelsen i Færgeselskabet Læsø K/S), B (medlem af kommunalbestyrelsen

Læs mere

VEDTÆGTER. Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr

VEDTÆGTER. Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr Ref.: SHJ shj@uc-dk.dk +45 33 38 22 00 09. oktober 2014 Vedtægter af 19. september 2014 for Danske Professionshøjskoler, CVR-nr. 30 98 39 04 VEDTÆGTER 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er "Danske

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 55/4 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2016/293 af 1. marts 2016 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 850/2004 om persistente organiske miljøgifte for så vidt angår bilag I (EØS-relevant

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning Befordring af skoleelever Regler og principper Administrativ vejledning 15. august 017 Indhold 1. Indledning.... Betingelser... 3.Begrebet hjemmets nærhed... 4 4. Opsummering... 4 1 1. Indledning 1.1.Formålet

Læs mere

EJERAFTALE. mellem. Køge Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr Vasebækvej Køge. Stevns Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr.

EJERAFTALE. mellem. Køge Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr Vasebækvej Køge. Stevns Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr. EJERAFTALE mellem Køge Forsyningsinvest ApS Cvr. nr. 37243647 Vasebækvej 40 4600 Køge og Stevns Forsyningsinvest ApS Cvr. nr. 37243655 Fægangen 8, Bjælkerup 4660 Store Heddinge og Solrød Forsyning Holding

Læs mere

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017 SALG AF SØNDERBORG KASERNE NOVEMBER 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 1.1 SØNDERBORG KASERNE 3 1.2 RETSGRUNDLAG OG UDBUDDETS TILRETTELÆGGELSE 5 1.3 UDBUDSMATERIALET 5 1.4 TIDSPLAN 6 2. PRÆKVAFIKATIONSBETINGELSER

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0714 Klager: JH Gulvservice ApS c/o Jannik Hansen Bådehavnen 11 C 4600 Køge Danmark v/tom Andersson Indklagede: Electric Domains Dept 886 43 Owston Road Carcroft

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 A. Forslag om nedlæggelse af afdelingsbegrebet (bortset fra ungdomsafdelingen) 1. 2 affattes således: 2. Landsforeningens formål er at arbejde for bøssers,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Når skolen bliver opmærksom på mobning eller lignende er den forpligtet til at udarbejde en handlingsplan for den konkrete situation. Dansk Center

Læs mere

Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj.

Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj. - 1 Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skattesager om beskatning af fri bil dukker

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden

DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden AFGØRELSE TRUFFET AF ADMINISTRATIONSRÅDET FOR EF-SORTSMYNDIGHEDEN af 25. marts 2004 om gennemførelsen af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1049/2001

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Nyhedsbrev. EU- & Konkurrenceret. 3. januar Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget

Nyhedsbrev. EU- & Konkurrenceret. 3. januar Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget 3. januar 2013 Nyhedsbrev Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget Folketinget har den 19. december 2012 vedtaget en ny konkurrencelov, som indfører mulighed for fængselstraf i kartelsager

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit:

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit: Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. september 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering i 2010 Notatet sendes/sendt til: konomiudvalg

Læs mere

Forslag. Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond. Til lovforslag nr. L 118 Folketinget

Forslag. Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond. Til lovforslag nr. L 118 Folketinget Til lovforslag nr. L 118 Folketinget 2016-17 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 20. april 2017 Forslag til Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond

Lov om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks Frie Forskningsfond LOV nr 384 af 26/04/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 17/010167 Senere ændringer til

Læs mere

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Dorte Gram Nybroe, chef for SMV & Iværksætteri dgny@di.dk, 3377 3769 APRIL 19 Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Denne kortlægning har til formål at belyse, hvordan betalingsfrister udfolder

Læs mere

Initiativ 11 : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser

Initiativ 11 : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser NOTAT 4. november 206 Initiativ : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser J.nr. 2065000348 Metoder og Virkemidler (MV) TR og Data og analyse (ADA) PLJ og KCA Indhold Resume...3 Indledning...7

Læs mere

Linjen A/S Allegade Horsens. Att. Thomas Nørgård

Linjen A/S Allegade Horsens. Att. Thomas Nørgård Linjen A/S Allegade 45 8700 Horsens Att. Thomas Nørgård Landzonetilladelse til opførelse af en ny mandskabsbygning ved Havnbjerg Kirke og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 18 og på ejendommen matr.nr.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Frit leverandørvalg Skive Kommune. Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp

Frit leverandørvalg Skive Kommune. Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp Frit leverandørvalg Skive Kommune Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp Marts 2011 1. Baggrund... 3 2. Leverandørmateriale... 3 3. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

afsagt den 7. december 2018

afsagt den 7. december 2018 ØSTRE LANDSRET KENDELSE afsagt den 7. december 2018 Sag BS-34302/2018-OLR (14. afdeling) Orion Corporation (advokat Nicolaj Josua Kleist) mod Lægemiddelstyrelsen (advokat Rass Markert Holdgaard) Landsdommerne

Læs mere

D O M. Afsagt den 3. november 2016 af Østre Landsrets 21. afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Olaf Tingleff og Marie Louise Tønne (kst.)).

D O M. Afsagt den 3. november 2016 af Østre Landsrets 21. afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Olaf Tingleff og Marie Louise Tønne (kst.)). D O M Afsagt den 3. november 2016 af Østre Landsrets 21. afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Olaf Tingleff og Marie Louise Tønne (kst.)). 21. afd. nr. B-925-16: Rokkevænget Middelfart ApS (advokat

Læs mere

H Ø R I N G S S V A R O M R E D E G Ø R E L S E O M M U L I G H E D E N F O R A T S T I L L E S P R O G K R A V M. V. V E D A N S Æ T T E L S E R

H Ø R I N G S S V A R O M R E D E G Ø R E L S E O M M U L I G H E D E N F O R A T S T I L L E S P R O G K R A V M. V. V E D A N S Æ T T E L S E R Økonomi- og Personalestyrelsen (ASA) Aqqusinersuaq 5 Box 1039 3900 Nuuk Greenland Att. Marie Bidstrup W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B I L 9 1 3 2 5

Læs mere

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Borgerrepræsentationen Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel Baggrund Økonomiforvaltningen

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedr rende Odense Kommunes afg relser om afslag pе aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedr rende Odense Kommunes afg relser om afslag pе aktindsigt 2014-223985 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 0 9-0 6-2015 Henvendelse vedr rende Odense Kommunes afg relser om afslag pе aktindsigt Du har i e-mail af 30. september 2014 klaget over Odense

Læs mere

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE 2017 1. INDLEDNING Denne Pixi-udgave indeholder en kort beskrivelse af de nyeste erfaringer med ansættelse af peer-støttemedarbejdere

Læs mere

KASSE- OG REGNSKABSREGULATIV Bilag 3.4. Ledelsestilsyn

KASSE- OG REGNSKABSREGULATIV Bilag 3.4. Ledelsestilsyn 1 Indledning 1.1 Budgetansvar I punkt 3.4 i Kasse- og regnskabsregulativ er de budgetansvarlige tillagt ansvaret for, at der tilrettelægges et tilstrækkeligt ledelsestilsyn med udmøntningen og administrationen

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

Notat. Udviklingen i hjemmeplejen.

Notat. Udviklingen i hjemmeplejen. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 2. oktober 2015 Tlf. dir.: 4477 3495 Fax. dir.: 4477 2711 E-mail: Pension@balk.dk Kontakt: Pernille Hvilsted Udviklingen i hjemmeplejen. Notat Hjemmeplejen gennemførte 1. februar

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø LE34 Att: Tommy Steen Nielsen Energivej 34 2750 Ballerup Postadresse: Plan Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse:

Læs mere

TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019

TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELS- UNDER- SØGELSEN 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE ØKONOMIFORVALTNINGEN Strategisk rapport Svarprocent: 92% (1917/2083) Indhold Del 1 Del 2 Introduktion Plotdiagram af Trivsel og motivation

Læs mere

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning.

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning. Notat Forvaltning: Social & Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen ndring af lov om retssikkerhed og administration p det sociale omr de

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E V e s t e r v a n g s s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Handelsfagskolen Rådhusgade 56-58 Postboks 181 DK-8300 Odder Telefon 8654 1700 handelsfagskolen.dk kontakt@handelsfagskolen.dk Introduktion For at kunne

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

I anledning af Deres ans gning om tilskud til projektet: Kompetenceudvikling af n glepersoner p

I anledning af Deres ans gning om tilskud til projektet: Kompetenceudvikling af n glepersoner p Frederiksberg Kommune R dhuset Smallegade 1 2000 Frederiksberg Att. Charlotte Meyer Henius og Torben Laur n, chhe03@frederiksberg.dk; tola03@frederiksberg.dk Vedr rende ans gning om st tte fra Sundhedsstyrelsen

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport Skolevejsanalyse Hjørring Kommune 2016 Samlet rapport Hjørring Kommune Skolevejsanalyse 2016 Udarbejdet af Hjørring Kommune i samarbejde med Sweco A/S Kontaktoplysninger: Teknik og Miljøområdet Park og

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017 Center for Økonomi Budget og Analyse Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok C Afsnit 1. sal Telefon 38 66 50 00 Direkte 3866 5998 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

Privatlivspolitik for Foreningen FISKEN

Privatlivspolitik for Foreningen FISKEN Privatlivspolitik for Foreningen FISKEN Juni 2018 FISKEN behandler personoplysninger og skal overholde lovgivningen og principperne for god databehandlingsskik. Derfor har vi vedtaget denne privatlivspolitik,

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter

Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter August 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statens brug af konsulenter (beretning nr. 20/2013) 7. august 2017

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

Udfordringer ved arbejder i offentligt areal. NoDig Infra årsmøde 30. marts 2017

Udfordringer ved arbejder i offentligt areal. NoDig Infra årsmøde 30. marts 2017 1 Udfordringer ved arbejder i offentligt areal NoDig Infra årsmøde 30. marts 2017 Om LETT Lasse Møller Advokat Energi & Forsyning LETT Advokatpartnerselskab Gennemgå udfordringerne ved arbejde i offentligt

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 9.013 for området ved Poul Smeds Vej i Gandrup Aalborg Byråd godkendte den 27.

Læs mere

Rummelige miljøgodkendelser. Lovgivningsmæssige hindringer?

Rummelige miljøgodkendelser. Lovgivningsmæssige hindringer? Rummelige miljøgodkendelser Lovgivningsmæssige hindringer? Baggrund Retsgrundlaget Rummelighed hindringer eller muligheder? INDSÆT FOOTER: >VIS >SIDEHOVED & SIDEFOD >APPLICÉR PÅ ALLE, STORE BOGSTAVER SIDE

Læs mere

Pris- og produktivitetsudvikling. Til brug i de økonomiske rammer for 2019 og 2020

Pris- og produktivitetsudvikling. Til brug i de økonomiske rammer for 2019 og 2020 Pris- og produktivitetsudvikling Til brug i de økonomiske rammer for 2019 og 2020 Juli 2018 Pris- og produktivitetsudvikling Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej

Læs mere

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet 2018-2020 Indledning Dagtilbud i Ringsted Kommune bygger både et lovmæssigt og værdimæssigt grundlag. Det betyder konkret, at den pædagogiske praksis sker

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2017 Indholdsfortegnelse Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse af eleverne i skema

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

Tilbud til borgere med type 2 diabetes i Randers Kommune

Tilbud til borgere med type 2 diabetes i Randers Kommune Tilbud til borgere med type 2 diabetes i Randers Kommune Udarbejdet af Inger Kruse Andersen 18. januar 2010 1 1. Indledning Type 2-diabetes er en kronisk sygdom, hvor kroppens evne til at oms tte sukkerstof

Læs mere

1879 Frederiksberg C. Inge Lehmanns Gade Aarhus C. Klage over gebyrer for fremsendelse af regninger mv. med brevpost

1879 Frederiksberg C. Inge Lehmanns Gade Aarhus C. Klage over gebyrer for fremsendelse af regninger mv. med brevpost AFGØRELSE Sag: SPA-18/18291 Forbruger: Sagsbehandler: /LVS 1879 Frederiksberg C Energiselskab: Vindstød A/S CVR 3404 5143 Inge Lehmanns Gade 10 8000 Aarhus C Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund Notat Forvaltning: Personale og HR Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. juni 2011 Udf rdiget af: Bjarne Vejrup Vedrłrende: Udviklingen i HK og AC ansatte 2008-2011 Notatet sendes/sendt til: Direktionen og Kresten

Læs mere

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Uddannelsesstrategi for 5 kommuner Notatet sendes/sendt til: Arbejdsgruppen Uddannelsesstrategi

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

1g- Opgaven DHO. Middelfart Gymnasium & HF. 1g

1g- Opgaven DHO. Middelfart Gymnasium & HF. 1g 1g- Opgaven DHO Middelfart Gymnasium & HF 1g 2016-17 1 Indholdsfortegnelse HVAD ER EN DHO?... 3 HVAD ER FORMÅLET MED DHO?... 3 VEJLEDNING OG RESPONS... 4 TIDSPLAN OG OMFANG - OVERSIGT... 5 FORM OG STRUKTUR

Læs mere

Nyhedsbrev til abonnenter - Juli Kasserede EU-regler

Nyhedsbrev til abonnenter - Juli Kasserede EU-regler Nyhedsbrev til abonnenter - Juli 2017 Kasserede EU-regler Som vi kunne fortælle om i årets første nyhedsbrev (januar 2017), så er 2017 det vigtige år for den Køretøjssikkerhedspakke, man i 2014 besluttede

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af RIPA-Syd

Spørgsmål & Svar. Udbud af RIPA-Syd Spørgsmål & Svar Udbud af RIPA-Syd Region Syddanmark har modtaget spørgsmål vedrørende udbud af RIPA-Syd. Spørgsmålene, der er anonymiseret, kan være modtaget både mundtligt eller skriftligt. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018 Ændringer i kvalitetsstandarderne 2018 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til kvalitetsstandarderne for 2017. Overskrifterne med blå skrift nedenfor henviser til

Læs mere

Notat. 1. juni 2011 11/003134

Notat. 1. juni 2011 11/003134 Notat Forvaltning: Politik, Kommunikation og Digital service Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. juni 2011 11/003134 Udf rdiget af: Vedrłrende: Udbudsplan for kłrselsomr det Notatet sendes/sendt

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

Tillæg nr. 64 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 64 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 64 til Aflysning af retningslinje for kabeltrace for 150 kv ledning til de kystnære vindmøller ved Harboør. Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

ios og Android Vejledning

ios og Android Vejledning ios og Android Vejledning 1. Opret konto side 2 2. Log ind, log ud og homeskærm side 4 3. Stamoplysninger side 7 4. Profil side 10 5. Sådan opretter du en historie side 15 6. Historie oversigt side 24

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r.

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Vi synes, det er en god ide med differentieret tilbud til błrn med s rlige behov, b de i.f.t. det enkelte barns behov, familiens łnsker samt i.f.t.

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 3.s.e.trinitatis Prædiken til 3.søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 3.s.e.trinitatis Prædiken til 3.søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 02-07-2017 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2017. Tekst. Luk. 15,1-10. Det er en underlig aktuel lignelse vi har fået til i dag. For snart mange år siden sang Kim Larsen.

Læs mere

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold Notat Metoder og virkemidler Postboks 1228 0900 København C Tlf. 70 12 12 88 Fax 70 12 12 89 at@at.dk www.at.dk Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn Indhold Formål...

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

Afgørelse om at flytning af M/R-stationen på H.C. Ørsted Værket og tilhørende intern omlægning af gasrørledninger på værket ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at flytning af M/R-stationen på H.C. Ørsted Værket og tilhørende intern omlægning af gasrørledninger på værket ikke er VVM-pligtigt DONG Energy A/S Nesa Allé 1 2820 Gentofte Att.: Kasper Justesen kajus@dongenergy.dk Virksomheder J.nr. MST-1270-01967 Ref. JOERN Den 24. maj 2016 Afgørelse om at flytning af M/R-stationen på H.C. Ørsted

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring Att. Carsten Thomsen. Hjørring den

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring Att. Carsten Thomsen. Hjørring den Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Att. Carsten Thomsen Hjørring den 15-10-2018 Sagsnr.: 09.08.26-P19-13-18 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon

Læs mere