Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r."

Transkript

1 Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Vi synes, det er en god ide med differentieret tilbud til błrn med s rlige behov, b de i.f.t. det enkelte barns behov, familiens łnsker samt i.f.t. at leve op til b de Randers kommunes błrn og unge politik og sektor politik. Vi fra stłttekorpset vil gerne komme med nogle kommentarer p det foreliggende materiale. Vi mener, at det er vigtigt mere pr cist at beskrive m ls tningen for omorganiseringen, s ledes at man p et senere tidspunkt kan lave en opfłlgende evaluering. M lene er, som beskrevet i sagsfremstillingen, at der skal arbejdes inkluderende, at mest muligt tid skal g til błrnene, at den specialp dagogiske opgave er en p dagogisk opgave. Dette stłtter vi fuldt op om, men m samtidig undrer os over, at man ikke har undersłgt i hvor stor en udstr kning stłttep dagogerne arbejder inkluderende i det nuv rende tilbud. I beskrivelsen af arbejdsgruppens arbejde, st r der beskrevet, at stłttep dagogerne bruger 87 % af deres tid, i direkte tid med błrnene med s rlige behov. Dertil skulle der tr kkes tid til rapportskrivning fra. Vi undrer os over, at man ikke tilsvarende har undersłgt, hvor stor procent satsen er for en p dagog i det almindelige dagtilbud. Vores pointe i denne sammenh ng er, at vi mener, at der i det nuv rende struktur allerede bliver brugt mere direkte tid p błrn med s rlige behov end en p dagog i et almindeligt dag tilbud bruger. Ud fra dette kunne vi godt t nke os at vide: 1. Har man t nkt sig en evaluering p denne omorganisering, for at se om de tilt nkte forsłg p ndringer virker? 2. I givet fald, hvordan har man t nkt sig at gennemfłre dette, hvad er parametrene for at kunne se dette? Nogle andre overordnede tanker for hele omorganiserings processen er, at der i det foreliggende materiale, efter vores opfattelse mangler beskrivelser af hvad vores kommende arbejdsbetingelser bliver. Vi forventer, at bliver forhandling med vores faglige organisation om de fremtidige arbejdsbetingelser, herunder aflłnning med stłttetill g. Desuden forventer vi, at de nye funktioner beskrives mere konkret inden vi skal tage stilling til vores fremtidige arbejdsssted f.eks. hvilke institutioner skal v re stjerneinstitutioner, hvilken institution skal familiestuen tilknyttes, hvor mange błrn skal de forskellige tilbud rumme m.v?

2 Et andet aspekt som efter vores opfattelse mangler at blive beskrevet i materialet er hele lov grundlaget for dette omr de. S er der nogle grundl ggende forhold som głr sig g ldende p alle de kommende tilbud som vi godt kunne t nke os beskrevet. 1. Vi undrer os over at grupperne; den lille błrnehave i Jebjerg, Mini gruppen i Nordbyen ikke er beskrevet mere konkret i forhold til arbejdsfunktionerne. Vi har fra ledelsens side f et en tilkendegivelse p, at medarbejderne her ogs kan słge ind p de nye funktioner, samt at det łvrige korps ogs kan słge i grupperne. Derfor forventer vi at grupperne funktion vil blive beskrevet p lige fod med de łvrige funktioner. Det er vigtigt for os at der bliver sikret de samme optimale fysiske rammer. Disse rammer tilgode ser disse błrns specielle behov og arbejde inkluderende i det lille f llesskab. For at bevare den specialp dagogiske kvalitet som i dag skamme arbejdsvilk r v re g ldende, s som at f tildelt tid til andet arbejde, kursus, vejledning og supervision af specialp dagogiske konsulenter, med kendskab til omr dets problematikker. P t nkes der en udvidelse af bningstiden m der selvfłlgelig ogs udvides i personalets antal og timer. 2. Vi ved, at der arbejdes med andre muligheder i.f.t. den lille błrnehave i Jebjerg. Hvorn r kan der ventes svar p dette?. Det personale, der arbejder i disse tilbud skal i deres dagligdag arbejde under en stor uvished ang. deres fremtid. Dette finder vi ikke rimeligt at de skal blive ved med. 3. Vi er som personale gruppe meget enige i, at alle de tilbud som er beskrevet (samt de som ikke er beskrevet; grupperne) at netv rk en vigtig del af vores arbejde. Netv rk eller sparring med andre der arbejder med lignende problemstillinger er vigtigt. Błrn med s rlige behov, er błrn som ofte g r meget t t p de ansatte. De kr ver nogle gange specialp dagogik i en grad som andre błrn ikke behłver. Dette kan til tider v re sv rt at agere i og udfordrer de ansattes faglighed, personlige kompetencer m.m. Derfor synes vi, det vil v re af overordentlig stor vigtighed at kunne dele sine tanker og faglighed med andre som st r i lignende problemstillinger til f lles inspiration og vidensdeling. Vi ved, at man i Randers Kommune v gter netv rk hłjt. Ledere, souschefer, ressource p dagoger evt. m.fl. har netv rk. Der m ligge nogle v rdier i at man har valgt at arbejde p denne m de?. Vi har selv i korpset v ret vant til at arbejde p denne m de og har haft stor faglig gl de af dette tilbud. Vi undrer os derfor over, at det i det foreliggende materiale ikke er beskrevet og vi kan ikke understrege det nok, hvor vigtigt det er for arbejdet med błrn med s rlige behov. Vi finder det bet nkeligt at man vil overlade det til enkelte institutions ledere, om et netv rk har relevans. Det mener vi man i materialet m anl gge som en foruds tning for at have en stjerne p dagog.

3 Vi vil nu gennemg vores tanker konkret i.f.t. de enkelte tilbud som vedrłrer den omorganisering vi st r overfor. Stjerneinstitutioner: Vi er stadig i tvivl om hvorvidt en kommende stjernep dagog, fast vil komme til at arbejde med błrnene med s rlige behov i de kommende stjerne-institutioner. Dette er vigtigt i.f.t. om man łnsker denne nye stilling. Som det er beskrevet, risikere en stjernep dagog, ny leder en gang om ret Har man overvejet hvor sv rt det vil v re for en personale? Desuden s er vi i tvivl om hvorvidt ens arbejde er i fare hvert r. Hvad hvis ens institution ikke skal v re stjerne institution mere, st r man s uden arbejdet? Vi mangler en beskrivelse p hvor mange błrn man p t nker, der skal v re i en stjerne institution. Dette finder vi vigtigt i.f.t en stjerne p dagogs arbejdsfelt og psykiske arbejdsmiljł. Er der et loft for hvor mange błrn f.eks. en 30 timers stjernep dagog kan have? Derudover har vi sv rt ved, i det foreliggende materiale, at skelne mellem et stjernebarn og et stłttebarn. Vi ser nogle problematikker i.f.t at et barn bliver indskrevet som et stjernebarn og senere viser sig at kr ve yderligere f. eks stłttetimer. Dette er der i materialet ikke lagt op til at kunne lade sig głre? S synes vi, at det at arbejde eksemplarisk i praksis skal bredes ud. Forklares, hvad der menes med dette udsagn. Ydermere t nker vi, at hvis en stjerne p dagog skal kunne anvise handle muligheder błr denne person kompetence udvikles p dette felt. Hele kompetence-udviklings-omr det er et stort bekymrings felt. Vores bekymring g r p om institutionerne har łkonomi til at prioritere dette arbejdsfelt. Vi kunne forestille os, at man lavede en central pulje imellem de institutioner som rummer błrn med s rlige behov og deri gennem lavede f lles kurser til personale der arbejder med błrn med s rlige behov. Der er beskrevet nogle kriterier hvorp institutionerne bliver udvalgt p. Disse kriterier synes vi, ser fine ud, dog synes vi ogs det har relevans hvorledes en institutions fysiske rammer er for at huse dette tilbud. Vi er med p ideen om at arbejde inkluderende, men błrn med s rlige behov har til tider brug for at kunne rummes i en mindre enhed. Dette kr ver typisk et rum at v re i. Vi forventer, hvis vi skal arbejde ude i en institution at medregnes som en del af personalet med hvad dertil hłrer f.eks. personalemłder og młder der vedrłrer błrn med s rlige behov m.m. Dette er ikke beskrevet hvordan man t nker. Stłttep dagoger: I skemaet over de konkrete tilbud mangler der en beskrivelse af vores arbejdsfelt og andre betingelser.

4 Hvilke błrn man som stłttep dagog vil komme til at tage sig af. Vi forestiller os, at ved en udvidelse af vejlednings-p dagogerne, stjernep dagoger, familiestue vil de kommende stłttep dagoger skulle tage sig af de noget mere kr vende błrn med vanskeligere problem stillinger end de nuv rende. Kunne man t nke sig at dette arbejdsfelt vil kr ve yderligere kompetenceudvikling? Har man gjort sig tanker i.f.m. revisitering. Skal denne foreg i samarbejde, som i dag mellem institutionen og stłttep dagogerne? I beskrivelsen af det prim re arbejdsfelt er der lavet 2 opgaver som er en stłttep dagogs. Vi t nker at der mangler et felt mere, og som for os at se m v re det helt centrale, nemlig at barnet er det prim re arbejdsfelt!? S synes vi, at det at arbejde eksemplarisk i praksis skal bredes ud. Forklares, hvad der menes med dette udsagn. Ydermere t nker vi, at hvis en stłtte p dagog skal kunne anvise handle muligheder błr denne person kompetence udvikles p dette felt. Vi undrer os, som i starten af dette hłringssvar p hvorledes man har t nkt sig at hente kvalitative tilbagemeldinger p dette arbejde? Hvad skal det m les p og i forhold til? Vejledning: Vi t nker at det er urimeligt at have som m lgruppe at alle błrn skal kunne inkluderes. Hvad med de institutioner som har brug for vejledning p typer af błrn med s rlige behov, som ikke kan rummes i denne m lgruppe? Vejledningen tager i dag typisk ml. 14 dage til 1 r. Gennemsnitlig 5.5 mdr. (statestik april 2010). Vi łnsker at vejlednings forlłbet skal v re fleksibel s ledes at det ved behov kan tage 1 r. Vi har flere positive tilbage meldinger p denne fleksibilitet fra institutionerne. Vi vil ogs gerne p pege at der i det foreliggende materiale st r opfłlgnings młde. Der er ofte flere opfłlgnings młder samt flere end en arbejdsperiode. Vi har diskuteret en del om hvordan man har t nkt sig yderlig at beskrive funktionen med at vejledningsp dagogen skal v re med til at udarbejde en praksis beskrivelse p et barn. De tanker vi głr os p dette omr de er 1. Hvis man łnsker denne funktion, kunne vi t nke os at kalde disse p dagoger noget andet end vejlednings p dagoger. Det kan vi p.g.a. vi frygter en sammen blanding af m let for vejleding ved den ene og den anden type af opgaver. I dag er det vejledning p relationerne mellem voksen (personale) - barn, hvor fokus er p den voksne. I de kommende og nye opgaver med at arbejde med praksis beskrivelsen kommer fokus til at ligge p barnet. Derfor vil vi łnske at denne gruppe af vejledere vil kunne skilles ad via titel. S var man i institutionerne klar over hvilken type af vejleding man f r. 2. Et andet aspekt er, om man virkelig łnsker denne funktion, at vejlednings p dagoger skal tage del i denne proces med at skrive en praksis beskrivelse?

5 Vi t nker at nogle kan opleve denne nye opgave/funktion som et indgreb i daginstitutions lederens ansvar? 3. Hvis man stadig łnsker at fastholde denne funktion, har man s gjort sig overvejelser p hvor mange der skal ans ttes. Vi forestiller os at dette vil blive omfangs rigt, hvis der skal en p dagog ud og hj lpe med disse beskrivelser. 4. Hvis man g r v k fra dette arbejdsfelt, med at vejlederne skal v re med til at lave praksisbeskrivelser, skal man v re klar over det fravalg arbejdsfeltet dog kunne have v ret. Her t nkes specielt p de tilf lde hvor man har m tte afvise at give stłttetimer p baggrund af manglende beskrivelse af barnet. Der t nkes ogs p muligheden for at sikre en mere ensrettet tildeling af stłttetildeling (timer) ved at det er de samme mennesker som er med til at beskrive błrnene med s rlige behov. S st r der at en vejlednings p implicit i de to fłrste punkter. dagog skal tage ad hoc opgaver. Dette synes vi ligger Omkring kompetencer synes vi at der skulle tilfłjes at en vejleder skal kunne fłre en ben og undersłgende dialog. Vi kunne t nke os, at der i m lgruppen st r fłlgende: Det kan dreje sig om personalets samspil i.f.t. barn/gruppe af błrn, der har behov for ndring af samspillet. Bekymring/gr zone błrn Błrn der udvikler problematikker, som p virker barnets generelle udvikling Vi undrer os, som i starten af dette hłringssvar p hvorledes man har t nkt sig at hente kvalitative tilbagemeldinger p dette arbejde? Hvad skal det m les p og i forhold til? 2- sprogede: Vi er meget famlende overfor denne funktion. Den er ny i vores regi, og vi ved ikke helt hvad den indeb rer. Vi t nker at m ske er det en talep dagog opgave? Vi synes dog p det foreliggende materiale at kunne se lidt forvirring om hvordan denne/ disse (?) skal organiseres. P den ene side st r der at denne p dagog skal administrere et budget. Er det en afdelingsleder? P dagogens (p dagogernes) kompetenceudvikling ligger i dag tilbuds omr det regi, og funktionerne hłrer under stłttekorpsets leder Kan dette forenkles? Vi forestiller os, at man kunne organisere denne funktion med ledelse, budget og kompetenceudvikling, enten under stłtteomr det eller daginstitutions omr det.

6 Hvor er placeringen rent fysisk? Familie stuer: Vi synes dette er et sp ndende og et godt tilbud i bestr belserne p at lave et differentieret tilbud for błrn med s rlige behov. Det fłrste som vi l gger m rke til er at det er beskrevet som et tilbud til 3-6 rige. Vi mener det vil v re af stor betydning for forebyggelse at det ogs rummer de 0-2 rige, s ledes at m lgruppen bliver de 0-6 rige. S er det beskrevet at det er et barn som ikke trives i błrnehaven. Vi t nker at n r man taler en familiestue, s kan det vel ligeledes v re at det ikke trives med forhold der vedrłrer forholdene i hjemmet S er vi nysgerrige p om hvor en placering skal v re. P t nker man at det er et tilbud i en eksisterende institution eller er det et tilbud som har til huse i en anden bygning? Vi kan ikke ud fra det foreliggende materiale se, om hvor mange af disse stuer man łnsker. Vi t nker endvidere at man ligger meget ansvar p barnet, for at dette kan lykkes. Vi t nker man skal anl gge en mere systemisk t nkning og fokusere mere p samspillet og at ansvaret ligger p for ldrene. Vi synes det lyder rigtig godt at man fokuserer p at for ldrene skal kunne profitere af hinanden og stłtte hinanden. Vi ved ogs at, der er en del for ldrepar som ikke vil kunne opfylde dette m l, hvordan har man t nkt sig at rumme disse, inden for dette tilbud? Organisatorisk st r der beskrevet at man skal hłre under daginstitutionernes personalef lles skab. Har man erfaringer fra f.eks. ung młdre projektet, specialgrupper m.m. ang. hvor stor en intervention der er, at skulle huse og samarbejde om et s dant tilbud? Konklusion: Som I kan l se har vi utrolig mange spłrgsm l som vi synes vi mangler svar p. Specielt i.f.t. vores konkrete virkelighed, som er at vi skal kunne słge ind p de kommende tilbud. Overordnet synes vi ideerne er differentieret, gode og fremadrettet. Vi ser frem til den kommende proces og vil v samarbejdspartnere. re samarbejdsvillige og konstruktive

7 P vegne af stłttekorpset Jenny Bl sbjerg (tillidsrepr sentant) I forbindelse med hłringsperioden har der v ret afholdt 2 młder med stłttekorpset, MED udvalgsmłde hvor omorganisering materialet har v ret drłftet

1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur

1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur 1. Sammenfatning af hłringssvar vedr. forslag til ny klubstruktur Forslaget til den ny juniorklub- og ungdomsklubstruktur har v ret sendt i hłring hos de berłrte institutioner i perioden fra 16. marts

Læs mere

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. marts 2010 Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notatet sendes/sendt

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der:

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Projekttitel: Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Oplysning om ansłger Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave er beliggende i forbindelse med Fussingł-Egnens Friskole i Słnderb

Læs mere

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet 2018-2020 Indledning Dagtilbud i Ringsted Kommune bygger både et lovmæssigt og værdimæssigt grundlag. Det betyder konkret, at den pædagogiske praksis sker

Læs mere

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Når skolen bliver opmærksom på mobning eller lignende er den forpligtet til at udarbejde en handlingsplan for den konkrete situation. Dansk Center

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 12. juni 2019 Side 1. Mødedato: 12. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:60 Mødested: Lokale 469 Fraværende: David Nordstrøm,

Læs mere

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE 2017 1. INDLEDNING Denne Pixi-udgave indeholder en kort beskrivelse af de nyeste erfaringer med ansættelse af peer-støttemedarbejdere

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Skolerapport Svarprocent: 73,6% Antal besvarelser: 546 Kirkebakkeskolen

Skolerapport Svarprocent: 73,6% Antal besvarelser: 546 Kirkebakkeskolen FORÆLDRETILFREDSHED 2019 Skolerapport Svarprocent: 73,6% Antal besvarelser: 546 Kirkebakkeskolen LÆSEVEJLEDNING I figuren vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 08-11-2017 17:05 Mødeafholdelse Hellerupvej 22 Indholdsfortegnelse Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget 08-11-2017 17:05

Læs mere

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Uddannelsesstrategi for 5 kommuner Notatet sendes/sendt til: Arbejdsgruppen Uddannelsesstrategi

Læs mere

Nøgletal til resultatdokumentation

Nøgletal til resultatdokumentation Nøgletal til resultatdokumentation Vejledningsmateriale til opgørelse og anvendelse Netværksinddragende metoder Indholdsfortegnelse Introduktion til nøgletal... 3 Om nøgletallene... 3 Metodiske overvejelser...

Læs mere

Nye samarbejdsformer og oprettelse af nye stillinger på børneområdet

Nye samarbejdsformer og oprettelse af nye stillinger på børneområdet Nye samarbejdsformer og oprettelse af nye stillinger på børneområdet - v/ Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen på Dagplejens landskonference 2005, d. 26. April/28. April. 2 3 Dagplejen 2005 Et dagtilbud

Læs mere

Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær

Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær Punkt 5. Godkendelse af handlevejledning vedr. bekymrende fravær 2017-016624 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at handlevejledning godkendes og implementeres at PPR s drop-out

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Indledning Et godt socialt netværk kan både give støtte, omsorg og bidrage med praktisk hjælp i hverdagen. Derfor spiller pårørende ofte en betydningsfuld

Læs mere

Infanterivej 33 - familier

Infanterivej 33 - familier Infanterivej 33 - familier AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 2003 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR

FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 2003 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 0 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR LO S EKSTRAORDINÆRE KONGRES 0 / FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE Forslag til kongresvedtagelse:

Læs mere

Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r

Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r Indledning I forbindelse med budgetforliget 2011-14 og vedtagelsen af den nye dagtilbudsstruktur blev det besluttet, at der skal ses p en ny struktur

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E V e s t e r v a n g s s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning Befordring af skoleelever Regler og principper Administrativ vejledning 15. august 017 Indhold 1. Indledning.... Betingelser... 3.Begrebet hjemmets nærhed... 4 4. Opsummering... 4 1 1. Indledning 1.1.Formålet

Læs mere

Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling

Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling Hłringssvar vedr. ny styrelsesvedt gt for de kommunale dagtilbud 0-5 r samt forvaltningens indstillinger Emne Tilbagemelding fra workshop Yderligere tilbagemeldinger Forvaltningens indstilling Antal repr

Læs mere

Uddannelsesplan 1. praktikniveau. Vestermarkskolen Odder

Uddannelsesplan 1. praktikniveau. Vestermarkskolen Odder Uddannelsesplan 1. praktikniveau Vestermarkskolen Odder Sidst redigeret september 2015 Dokumentnr.: 727-2014-108798 side 1 Uddannelsesplan 1. niveau Vestermarkskolen - Odder Kultur og særkende: Odder Kommune

Læs mere

Budget 2018 orientering skole og dagtilbud 31. oktober 2017

Budget 2018 orientering skole og dagtilbud 31. oktober 2017 Indhold 1 Skole og dagtilbud budget 2018...2 2 Budgetforlig 2018 drift...2 2.1 Folkeskolen friholdes for nye besparelser...2 2.2 Investeringer i bedre uddannelsesparathed...2 2.3 Styrkelse af mad i skoler...3

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

Viborg Kommunes Borgmester ikke mente at de udfaldstruede var Kommunens problem. Man kan jo stille sig det spørgsmål, om borgmesteren ikke også er ans

Viborg Kommunes Borgmester ikke mente at de udfaldstruede var Kommunens problem. Man kan jo stille sig det spørgsmål, om borgmesteren ikke også er ans 2012 var et år der også stod i krisens tegn. Den førte politik der gav danskerne skattelettelser, og den udefra kommende økonomiske stagnation, viste sit sande jeg i den offentlige sektor, der bygger på

Læs mere

Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune

Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune 1 Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune Indledning Det er muligt for organisationer, for ldre, virksomheder og andre interesserede,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Trindvold

Uanmeldt tilsyn Trindvold 6. januar 2009 J.nr. 09/1594 Uanmeldt tilsyn 2009 Trindvold Uanmeldt tilsyn foretaget den 6. januar 2009. Tilsynsførende: Mette Zierau Kudsk (socialfaglig konsulent) og Hege Margrethe Ekberg (AC-medarbejder).

Læs mere

Frivillig musikundervisning. Sct. Ibs Skole

Frivillig musikundervisning. Sct. Ibs Skole Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2019-2020 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2019-2020. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

Havndal Skole AFTALE JUNI 2010

Havndal Skole AFTALE JUNI 2010 Havndal Skole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Evaluering af undervisningstilbuddet til elever med behov for basisundervisning i dansk som andetsprog

Evaluering af undervisningstilbuddet til elever med behov for basisundervisning i dansk som andetsprog Evaluering af undervisningstilbuddet til elever med behov for basisundervisning i dansk som andetsprog Randers Kommune Błrn, Skole og Kultur Indholdsfortegnelse 1. Indledning s. 3 2, ResumØ s. 3 3. M lgruppe

Læs mere

Psykiatriplan for Randers Kommune. - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden. Strategigrundlag

Psykiatriplan for Randers Kommune. - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden. Strategigrundlag Psykiatriplan for Randers Kommune - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden Strategigrundlag 1 1 Mission for Psykiatriomr det Missionen beskriver, hvorfor socialpsykiatrien er sat i verden. Missionen

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE Frivillighedsrådet September 2018 FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR PERIODEN 2018-2021 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet - Formål og opgaver Kommissorium:

Læs mere

Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning

Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning Vejledning om Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning Ansøgningsfrist: 16. november 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund og formål... 3 1.2. Hvem

Læs mere

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Afdelingerne Lindegård, Byvang og Kingo

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Afdelingerne Lindegård, Byvang og Kingo Dagsorden og referat Dato: 14. september 2016 Tidspunkt: 18.30 21.00 Sted: Afd. Lindegård på lærerværelset Mødeleder: HD Referent: SNL Deltagere: Forældre: Henriette Døssing, Malene Bidstrup Pedersen,

Læs mere

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation Dato: 30. oktober 2014 VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET INDHOLDSFORTEGNELSE: VISITATIONSREGLERNES ANVENDELSESOMRÅDE:...2 LOVGRUNDLAG:...2 KRITERIER FOR GODKENDELSE

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers. 1. Projektresumé. Arbejdstitel: Projektperiode

Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers. 1. Projektresumé. Arbejdstitel: Projektperiode Arbejdstitel: Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers Projektperiode 01.07.2017-31.12-2019 1. Projektresumé Foreningen Jysk børneforsorg/fredehjem har i mere end 100 år udviklet tilbud til udsatte børn,

Læs mere

Underretningsskabelon udkast 19-1-2011. Adresse. For ldrene er orienteret om underretningen (s t kryds)

Underretningsskabelon udkast 19-1-2011. Adresse. For ldrene er orienteret om underretningen (s t kryds) Underretningsskabelon udkast 19-1-2011 Barnets navn Personnummer Adresse Mor/far/for ldremyndighed Personnummer For ldrene er orienteret om underretningen (s t kryds) Hvad har foranlediget underretningen?

Læs mere

Fattigdom; marginalisering og udstødelse i institutionelt og samfundsmæssigt perspektiv.

Fattigdom; marginalisering og udstødelse i institutionelt og samfundsmæssigt perspektiv. Fattigdom; marginalisering og udstødelse i institutionelt og samfundsmæssigt perspektiv. VIA University College Pædagog Uddannelsen Grenå. Hold: PJ10TG Karina Timm Kejser () Censor: IIS eksamen d. 16-04-2012

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017 Center for Økonomi Budget og Analyse Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok C Afsnit 1. sal Telefon 38 66 50 00 Direkte 3866 5998 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk

Læs mere

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport Skolevejsanalyse Hjørring Kommune 2016 Samlet rapport Hjørring Kommune Skolevejsanalyse 2016 Udarbejdet af Hjørring Kommune i samarbejde med Sweco A/S Kontaktoplysninger: Teknik og Miljøområdet Park og

Læs mere

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Vi er kendt for Vi t nker nyt og skaber holdbare lłsninger. Vi holder, hvad vi lover. Vi er nemme at komme i kontakt med, vi

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. revideret sep. 2011 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat unktionsevne 2 Lovgrundlag: Stłtte

Læs mere

Vuggestuen Viborgvej. aftale

Vuggestuen Viborgvej. aftale Vuggestuen Viborgvej aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Birkebo. aftale 2009 2010 11.11.2008

Birkebo. aftale 2009 2010 11.11.2008 Birkebo aftale 2009 2010 11.11.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Handelsfagskolen Rådhusgade 56-58 Postboks 181 DK-8300 Odder Telefon 8654 1700 handelsfagskolen.dk kontakt@handelsfagskolen.dk Introduktion For at kunne

Læs mere

7. Ideer til udvikling af idrætsfaciliteterne på Bornholm

7. Ideer til udvikling af idrætsfaciliteterne på Bornholm 7. Ideer til udvikling af idrætsfaciliteterne på Bornholm På baggrund af de fire undersøgelser og andre relevante undersøgelser skal vi her i det sidste afsnit give forslag til, hvordan idrætsfaciliteterne

Læs mere

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik 2018-2021 - Politikken Introduktion til Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitikken for Tønder Kommune. Kultur- og Fritidsudvalget formulerede i november 2016

Læs mere

Platang rdens vuggestue. ionsnavn

Platang rdens vuggestue. ionsnavn Platang rdens vuggestue aftale 2009 2010 ionsnavn 12.09 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap.

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. 1 Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov - Handicap Den samlede kvalitetsstandard

Læs mere

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Marts 2012 Randers Kommune Błrn, Skole og Kultur 1. Indledning Ifłlge folkeskolelovens 5 stk. 7 er Randers Kommune forpligtet til at tilbyde undervisning

Læs mere

3.a søger ud i det blå

3.a søger ud i det blå 3.a søger ud i det blå I 10.000 meters højde sidder jeg og tænker tilbage på de sidste to uger. Jeg må ærligt indrømme, de har været fyldt med nogle af de vildeste ting, jeg har oplevet, og sådan tror

Læs mere

Reklamepolitik. Randers Kommune Byr ds- og direktionssekretariatet Vedtaget i september 2007 og revideret i august 2009.

Reklamepolitik. Randers Kommune Byr ds- og direktionssekretariatet Vedtaget i september 2007 og revideret i august 2009. Reklamepolitik Randers Kommune Byr ds- og direktionssekretariatet Vedtaget i september 2007 og revideret i august 2009. Reklamepolitik Indledningsvist redegłres for de muligheder og begr nsninger loven

Læs mere

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Ved henvendelse vurderes hvilken m lgruppe pgl. borger tilhłrer og sagen placeres hos

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Socialafdelingen, Randers kommune 2012 Kvalitetsstandard for dagtilbud(beskyttet besk ftigelse) for borgere,

Læs mere

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Med afsæt i Byrådets beslutning om at arbejde målrettet på en samlet udvikling af Ebeltoft jf. Visions- og udviklingsplan for Ebeltoft

Læs mere

Tilbud til borgere med type 2 diabetes i Randers Kommune

Tilbud til borgere med type 2 diabetes i Randers Kommune Tilbud til borgere med type 2 diabetes i Randers Kommune Udarbejdet af Inger Kruse Andersen 18. januar 2010 1 1. Indledning Type 2-diabetes er en kronisk sygdom, hvor kroppens evne til at oms tte sukkerstof

Læs mere

Błrnehuset Troldhłj. aftale

Błrnehuset Troldhłj. aftale Błrnehuset Troldhłj aftale 2009 2010 12.09 2008 1 2 3 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Børnehaven Smørhullet

Børnehaven Smørhullet Børnehaven Smørhullet aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter

Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter August 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statens brug af konsulenter (beretning nr. 20/2013) 7. august 2017

Læs mere

Dagsorden 1. Valg af ordstyrer Søren er ordstyrer. Referat fra møde i skolebestyrelsen. Dato og klokkeslæt Onsdag den kl

Dagsorden 1. Valg af ordstyrer Søren er ordstyrer. Referat fra møde i skolebestyrelsen. Dato og klokkeslæt Onsdag den kl Referat fra møde i skolebestyrelsen Dato og klokkeslæt Onsdag den 17.5 2017 kl. 18.30 21.00 Mødested Personalerum Mødedeltagere: Hanne Philipsen (Mads 6.b) Forældrerepræsentanter Abdi-Rahman Iddle (Libin

Læs mere

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af 50.96 Bleer med bevilling Indholdsfortegnelse Hvem er SKI?... 2 Udbud af bleer... 2 Inddragelse af repræsentanter

Læs mere

Ansłgning om łkonomisk stłtte til. ungdomsnetv. - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening at v re ung i!

Ansłgning om łkonomisk stłtte til. ungdomsnetv. - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening at v re ung i! Folkeoplysningsudvalget Udviklingsmidler Laksetorvet 8900 Randers C Ansłgning om łkonomisk stłtte til Randers, den 11. juli 2009 ungdomsnetv rk - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening

Læs mere

Tilbud til p rłrende. - til senhjerneskadede i Randers Kommune

Tilbud til p rłrende. - til senhjerneskadede i Randers Kommune Tilbud til p rłrende til senhjerneskadede i Randers Kommune Udarbejdet af: Tina Bruhn og Lone Aagaard Juni 2009 2 Rehabiliteringsenheden Baggrund P rłrende til senhjerneskadede har et behov for viden og

Læs mere

Sådan kommer du i gang!

Sådan kommer du i gang! Sådan kommer du i gang! - en Conteco-guide for begyndere Indhold Det skal du bruge.. 2 Opnå det rigtige look...2 Systemopbygning..2 Blanding af farve... 2 Blanding af Conteco... 3 Blanding af Conteco Beton

Læs mere

Giv Liv tilmeldingssystemet

Giv Liv tilmeldingssystemet Giv Liv tilmeldingssystemet Denne guide beskriver hvorledes Giv Liv tilmeldingssystemet fungerer og hvorledes du anvender systemet. Desuden har vi tilføjet en række forslag til, hvordan du kan kontakte

Læs mere

Stjernehuset AFTALE 2011 2012 1. DECEMBER 2010

Stjernehuset AFTALE 2011 2012 1. DECEMBER 2010 Stjernehuset AFTALE 2011 2012 1. DECEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

1. Baggrund. 2. Indsatser 2.1. TOPI

1. Baggrund. 2. Indsatser 2.1. TOPI Indhold 1. Baggrund... 2 2. Indsatser... 2 2.1. TOPI... 2 2.2. Elevtrivsel... 4 2.3. Faglig progression i dansk... 9 2.4. Faglig progression i matematik... 10 3. Status for fokusområder 2016... 12 3.1.

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 Hellig ndshuset Fritidscentret www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner, m l og krav 3. Fritidscentret hvem

Læs mere

Vuggestuen Minimax. aftale

Vuggestuen Minimax. aftale Vuggestuen Minimax aftale 2009 2010 12.09.2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Fraværende: Pia, Else, Heidi,

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Fraværende: Pia, Else, Heidi, Mødetype: Skolebestyrelsesmøde Dato og sted: 24/11 kl. 18.00 21.00 i mødelokalet ved kontoret (m. forplejning) Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen Referent: Susanne Damsgaard-Larsen (viceskoleleder)

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 15. maj 2019 A (borgmester i Læsø Kommune og medlem af bestyrelsen i Færgeselskabet Læsø K/S), B (medlem af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Dato 10. juli 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Erhvervsstyrelsen sendte den 14. juni 2017 udkast

Læs mere

Børnehuset Mariendal. aftale

Børnehuset Mariendal. aftale Børnehuset Mariendal aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2016 30. JUNI 2017 2017 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2017. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte Notat Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009 Błrn og skole J.nr.: Br.nr.: 7. december 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Fastl ggelse af serviceniveau p omr det błrn

Læs mere

Vikard kning p ldreomr det. - undersłgelse af mulighederne for at begr nse lłnudgifterne vha. internt vikarkorps

Vikard kning p ldreomr det. - undersłgelse af mulighederne for at begr nse lłnudgifterne vha. internt vikarkorps Vikard kning p ldreomr det - undersłgelse af mulighederne for at begr nse lłnudgifterne vha. internt vikarkorps 22. december 2009 Indledning ldreomr dets brug af vikarer er meget forskellig fra omr de

Læs mere

Notat om kompetenceudvikling for administrative medarbejdere i Randers Kommune

Notat om kompetenceudvikling for administrative medarbejdere i Randers Kommune Notat Forvaltning: Dato: 18. januar 2011 Dokumentnr.: Social og Arbejdsmarked 11/000402-2 Afsender: Helle Bonde Vedrłrende: Notat om kompetenceudvikling for administrative medarbejdere i Randers Kommune

Læs mere

Rehabilitering af hjertepatienter. Evaluering af tilbud i Rehabiliteringsenheden Randers Sundhedscenter

Rehabilitering af hjertepatienter. Evaluering af tilbud i Rehabiliteringsenheden Randers Sundhedscenter Rehabilitering af hjertepatienter Evaluering af tilbud i 2009 1 Baggrund Mange af de personer, der lever med hjerte-/karsygdom, har alvorlige fysiske, psykiske og sociale fłlger af sygdommen. Risikoen

Læs mere

Louise Amalie Rasmussen Designteknolog 2015 Det afsluttende projekt, 4.semester

Louise Amalie Rasmussen Designteknolog 2015 Det afsluttende projekt, 4.semester Bilag Bilag 1: Transskribering af telefon interview med Patricia Winkel-Pedersen d.22.05.17 kl.12.00 X: Louise (interviewer/mig) Y: Patricia Winkel-Pedersen, Marketing Coordinator, Nespresso Denmark X

Læs mere

Børnehaven Regnbuen AFTALE 2011 2012 30. NOVEMBER 2010

Børnehaven Regnbuen AFTALE 2011 2012 30. NOVEMBER 2010 Børnehaven Regnbuen AFTALE 2011 2012 30. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Elevtrivselsmålingen på erhvervsuddannelserne, 2016

Elevtrivselsmålingen på erhvervsuddannelserne, 2016 Elevtrivselsmålingen på erhvervsuddannelserne, Sammenfatning I er erhvervsskoleelevers trivsel målt for anden gang. Elevernes trivsel præsenteres i følgende indikatorer: Egen indsats og motivation, Læringsmiljø,

Læs mere

LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/ MARIE BILDE, RAMBØLL

LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/ MARIE BILDE, RAMBØLL LITTERATURSTUDIE OM MODTAGELSESTILBUD FOR NYANKOMNE ELEVER INFORMATIONSMØDE PÅ TOSPROGSOMRÅDET D. 10/3 2016 MARIE BILDE, RAMBØLL OPLÆGGETS INDHOLD Litteraturstudiets formål samt lovgivning i en dansk kontekst

Læs mere

Voksen Tourette Træf den September 2017

Voksen Tourette Træf den September 2017 Voksen Tourette Træf den 15. - 17. September 2017 Fredag: Denne weekend er vi lidt spændte, da de gamle ejere af Treldenæs Camping har solgt, og nye er kommet til. Vi er en lille gruppe på 10 pers. Denne

Læs mere

Vuggestuen Firkløveren

Vuggestuen Firkløveren Vuggestuen Firkløveren aftale 2009 2010 12.09 2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund Notat Forvaltning: Personale og HR Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. juni 2011 Udf rdiget af: Bjarne Vejrup Vedrłrende: Udviklingen i HK og AC ansatte 2008-2011 Notatet sendes/sendt til: Direktionen og Kresten

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere:

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere: Referat Mødedato: 5. april 2018 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ikke angivetm50 i Ryslinge Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe Annette Jæger

Læs mere

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Dorte Gram Nybroe, chef for SMV & Iværksætteri dgny@di.dk, 3377 3769 APRIL 19 Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Denne kortlægning har til formål at belyse, hvordan betalingsfrister udfolder

Læs mere

Tirsdalens Børnehave. aftale

Tirsdalens Børnehave. aftale Tirsdalens Børnehave aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold Notat Metoder og virkemidler Postboks 1228 0900 København C Tlf. 70 12 12 88 Fax 70 12 12 89 at@at.dk www.at.dk Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn Indhold Formål...

Læs mere

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi.

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. oktober 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Vederlagsfri fysioterapi - udkast til kommissorium Notatet sendes/sendt til: Udvalget for

Læs mere

Initiativ 11 : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser

Initiativ 11 : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser NOTAT 4. november 206 Initiativ : Analyse af risikoparameteren materielle afgørelser J.nr. 2065000348 Metoder og Virkemidler (MV) TR og Data og analyse (ADA) PLJ og KCA Indhold Resume...3 Indledning...7

Læs mere

FINANS- UDDANNELSEN. Uddannelsen giver dig et solidt fundament og er et godt afsæt til din fremtidige karriere i den finansielle sektor.

FINANS- UDDANNELSEN. Uddannelsen giver dig et solidt fundament og er et godt afsæt til din fremtidige karriere i den finansielle sektor. FINANS- UDDANNELSEN FINANS- UDDANNELSEN Finansuddannelsen er en 2-årig uddannelse, der veksler mellem praktik og teori. Den praktiske del (80%) foregår i en finansiel virksomhed, og den teoretiske del

Læs mere

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Hver eneste dag udfłrer rigtig mange mennesker en eller anden form for frivillig indsats,

Læs mere

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE Ændring af valgperiode for bestyrelsesposter Dansk Surf & Rafting Forbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby CVR: 34 77 93 33 www.dsrf.dk +45 25 14 20 68 kontakt@dsrf.dk

Læs mere

Formålet med Fritidspas er at give børn og unge flere lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet.

Formålet med Fritidspas er at give børn og unge flere lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet. Model for Fritidspas Formål Formålet med Fritidspas er at give børn og unge flere lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet. Udsatte Børn og unge i alderen 0-17 år i Varde Kommune kan søge om

Læs mere

Tilsynsrapport Bostedet Marienborgvej Randers Kommune 2009 Anmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Bostedet Marienborgvej Randers Kommune 2009 Anmeldt tilsyn Tilsynsrapport Bostedet Marienborgvej Randers Kommune 2009 Anmeldt tilsyn Indholdsfortegnelse 1. Form l med tilsynet 2 2. Tilsynsrapportens opbygning 2 3. Metode 2 Tilsynets varsling 3 4. Generel bem rkning

Læs mere