Steen Riisgaard bød velkommen til de nye medlemmer, som herefter introducerede sig selv.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Steen Riisgaard bød velkommen til de nye medlemmer, som herefter introducerede sig selv."

Transkript

1 Møde torsdag den 21. februar 2019, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM1-2019) Referat Mødet blev holdt i Emdrup, mødelokale A308 Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Anna Louise Dolan Plaskett, Caroline Søeborg Ahlefeldt, Ditte Marie Thomsen, Jens Peter Christensen, Jørgen Carlsen, Karoline Poulsen, Steen Riisgaard, Susanne Bødker og Søren Pold Desuden deltager: Rektor Brian Bech Nielsen, prorektor Berit Eika og universitetsdirektør Arnold Boon Afbud: Astrid Söderbergh Widding Gæster: Punkt 5: Chefkonsulent Grith Thagaard Loft (Universitetsledelsens Stab) Sekretariat: Stabschef Steen Harrit Jakobsen (Universitetsledelsens Stab) Formanden var forsinket på grund af flyforsinkelse fra New York. Som det længst siddende eksterne medlem af bestyrelsen varetog Steen Riisgaard mødeledelsen for dagsordenens punkt 1-5, hvor formanden ankom til mødet. Dato: 30. april 2019 Sags nr.: Ref: Side 1/7 Steen Riisgaard bød velkommen til de nye medlemmer, som herefter introducerede sig selv. 1. Godkendelse af dagsorden (åbent) Dagsordenen blev godkendt 2. Godkendelse af referat (åbent) Referatet godkendes med to rettelser fra de studerende. Punkt 4 Økonomi: Sætningen: "De studerende udtrykte bekymring for uddannelsesindtægterne og 2%-besparelserne." ændres til: "De studerende udtrykte bekymring for uddannelsesindtægterne og 2%-besparelserne i forhold til ST og de strategiske satsninger." Punkt 6 Status vedr. udkast til masterplanen: Der sker en tilføjelse under pkt. 6 med følgende ordlyd: "De studerende udtrykte bekymring omkring reduktionen af kvadratmeter i forbindelse med flytningen fra Fuglesangs Allé, da der allerede er pres på de nuværende antal kvadratmeter. Universitetsledelsens Stab Sekretariat og Jura Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C Tlf.: legal@au.dk

2 3. Procesplan for ændring af fakultetsstrukturen på fakultetet for Science & Technology (åbent) Mødelederen gav ordet til rektor, som gennemgik planerne for ændringen af fakultetsstrukturen på ST. Side 2/7 Bestyrelsen bakkede op om processen, der er planlagt til at forløbe frem til juni 2019, og om planerne for inddragelse. De to nye dekanstillinger forventes slået op i august 2019 med tiltrædelse 1. januar Det er afstemt med processen for den nye strategi, der skal løbe fra 2020 til Bestyrelsen spurgte, om opsplitningen af ST giver anledning til overvejelser om at se på den samlede administrative organisering på AU. Rektor gav udtryk for, at det ikke var hensigten, men at AU i al almindelighed skal have fokus på mere ensartede administrative processer. De studerende bakkede op om planerne og gav udtryk for et ønske om inddragelse i processen. Rektor kvitterede for dette ønske. Der blev spurgt til magtbalancen i universitetsledelsen og om forskydningerne fra fire til fem fakulteter vil få indflydelse på balancen. Rektor svarede, at det ikke ville ændre på billedet af en i dag velfungerende universitetsledelse. Mødelederen rundede af med følgende kommentarer: - Det er nødvendigt med omhyggelighed i den kommende rekrutteringsproces af nye dekaner. - Det anbefaledes, at opdelingen tager udgangspunkt i faglige sammenhænge. Mødelederen afsluttede punktet med at spørge ind til ingeniørsatsningen og påvirkningen af denne. Rektor svarede, at satsningen pt. kører som aftalt, men at konkurrencesituationen generelt omkring rekruttering af studerende til ingeniørområdet er en stigende trussel i fremtiden. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning og godkendte den på bestyrelsesmødet fremlagte procesplan for ændring af fakultetsstrukturen på ST. 4. Siden sidst (lukket) Mødelederen præsenterede punktet og tilføjede følgende til det udsendte materiale: Connie Hedegaard er valgt som formand for formandskollegiet, der består af formændene for universitetsbestyrelserne. Beskrivelsen af priser, indtag af forskningsmidler mv. vil blive suppleret med en årlig opsamling på priser og bevillinger. Bestyrelsen stillede spørgsmål til det manglende taxameterløft, som ikke er videreført ind i 2020 ved vedtagelsen af finanslov Rektor svarede, at det er forventningen, at det videreføres, men der er ikke klare meldinger fra det politiske niveau. Bestyrelsen tog orienteringen om de aktuelle emner til efterretning. 5. Status på strategiprocessen (lukket) Mødelederen indledte punktet med at opridse, at bestyrelsen på mødet den 13.

3 december 2018 besluttede, at status for strategiarbejdet skulle drøftes på første møde i Rektoratet vil herefter arbejde videre med strategien med henblik på at fremlægge et udkast til bestyrelsens seminar den juni Side 3/7 Rektor gennemgik en præsentation til punktet for at sætte rammen og give en status for strategiprocessen. Bestyrelsen spurgte ind til scope og metode. Rektor udfoldede den valgte metode, som både indeholder kvantitative og kvalitative vurderinger af, hvordan universitetssektoren bevæger sig set ift. den samlede samfundsudvikling. Status for tidsplan og arbejdsmetode blev opridset, og de overordnede resultater fra stakeholderanalysen blev præsenteret. Bestyrelsen havde spørgsmål omkring support til forskerne ifm. søgning af eksterne, og hvordan det fungerer i dag. AU har allerede en del ressourcer til at understøtte forskerne, og fremadrettet vil der være fokus på endnu bedre samarbejde og udnyttelse af det nuværende ressourcer på tværs af AU. Efter rektors gennemgang overtog formanden mødeledelsen. Bestyrelsen tilkendegav, at det kan være svært at skelne AU fra andre universiteter, og tilkendegav et behov for at arbejde med, hvad der er AU s særkende. Bestyrelsen gav derudover udtryk for, at det var vigtigt fortsat at have fokus på kvalitet i uddannelse og forskning og foreslog, at ledelsen går i tættere dialog med de lokalt valgte MF ere og erhvervslivet evt. i nye formater for samarbejde. Formanden betonede, at den offentlige profil er vigtig, og at man nok savner ti stærke go-to forskere på AU i offentligheden. Rektor kvitterede for input og foldede tankerne ud omkring AU s særkende, der bl.a. kunne være interdisciplinaritet, øget fokus på internationalisering og AU s helt specielle campus. Rektor pointerede, at skellettet for den nye strategi er Værdi Gennem Viden. Formanden kvitterede for gennemgangen og udtrykte ønske om en reel dialog med udgangspunkt i ledelsens forslag på bestyrelsens seminar i juni Formatet for seminaret er vigtigt for den videre proces, og bestyrelsen gav udtryk for gerne at ville drøfte AU s særkende på seminaret. Formanden opfordrede bestyrelsen til at komme med input til proces og en ekstern oplægsholder på seminaret. Bestyrelsen tog rektoratets udkast til mål og status for strategiprocessen til efterretning. 6. Proces for bæredygtighedsstrategi (åbent) Formanden gav ordet til universitetsdirektøren.

4 Universitetsdirektøren orienterede kort om den tiltænkte proces- og tidsplan for udarbejdelsen af en bæredygtighedsstrategi for universitetet: Side 4/7 Det handler om at gøre universitetet mere bæredygtigt. Bestyrelsen påpegede, at det også vil være yderst relevant, at AU bringer sig selv i spil forskningsmæssigt med at gøre verden et bedre sted at være. Bestyrelsen tog orienteringen om proces for bæredygtighedsstrategi til efterretning. 7. Campus 2.0: Endelig behandling af masterplan for den fysiske udbygning af Aarhus Universitet inkl. bygningsøkonomi (lukket) Formanden gav ordet til universitetsdirektøren. Universitetsdirektøren indledte punktet med en kort opsummering af behandlingshistorikken vedr. Campus 2.0. og gennemgik dernæst en præsentation af punktet med fokus på bygningsøkonomien. Bestyrelsen bad på sit seneste møde universitetsledelsen om, på BM at præsentere en plan for, hvordan universitetet i 2028 kan holde huslejens andel af omsætningen på samme niveau som i Universitetsledelsen har udarbejdet to scenarier til at imødegå den forventede stigning i huslejen og vurderet de faglige konsekvenser heraf. Universitetsdirektøren præsenterede scenarie 1 og 2 med anbefaling om at bestyrelsen godkender bygningsøkonomien for Campus 2.0 med udgangspunkt i scenarie 2. Det langsigtede perspektiv er at styre efter scenarie 2, jf. indstillingen, og for hver fase i udmøntningen af selve masterplanen vurderes det, hvordan eventuelle uhensigtsmæssige konsekvenser for arbejdsmiljø og studiemiljø i scenariet kan undgås/afhjælpes. Formanden kvitterede for gennemgangen. Bestyrelsen kommenterede, at det er helt centralt, at AU satser på sin campus og sikrer, at den langsigtede bygningsøkonomi holdes på det budgetterede niveau. De studerende havde en række indspark med særligt fokus på antallet af studiepladser og med særligt fokus på Fuglesangs Allé, hvor de fandt, at pladsen er trang i dag. De studerende mente, at det kan have uheldige konsekvenser, som eksempelvis øget frafald, hvis der ikke er et tilstrækkeligt antal studiepladser. Direktøren gennemgik de forskellige initiativer omkring fortætning på BSS, og nævnte at antallet af studiepladser forventes at være uændret ifm. flytningen.

5 Der var spørgsmål fra bestyrelsen omkring fleksibilitet, hvis fx antallet af studerende falder yderligere. Direktøren svarede, at universitetet har mulighed for at fraflytte bygninger, så tilpasninger kan ske. Direktøren supplerede, at der generelt er god stemning blandt medarbejderne omkring planen. Side 5/7 De studerende kan først godkende planen, hvis der sker en løbende inddragelse af bestyrelsen undervejs. Rektor deler de studerendes opmærksomhed på studiepladser og tilkendegav, at der vil ske inddragelse undervejs i processen, idet hver fase skal igennem bestyrelsen til beslutning. Direktøren fulgte op med tilsagn af høj grad af involvering. Bestyrelsen - godkendte masterplan for den fysiske udvikling af Aarhus Universitet - godkendte det 10-årige bygningsbudget, jf. scenarie 2, for realisering af masterplanen for den fysiske udvikling af Aarhus Universitet - fik tilsagn om, at der løbende skal ske en vurdering med særligt fokus på studiemiljø/ og pladser, herunder særligt fokus på inddragelse i processerne. 8. Uddannelsesberetning 2018: Opfølgning på årets uddannelseskvalitetsprocesser (åbent) Som opfølgning på de årlige uddannelseskvalitetsprocesser præsenteres bestyrelsen årligt for uddannelsesberetning. Prorektor orienterede om processerne omkring uddannelsesberetningen og de indholdsmæssige resultater og universitetsledelsens konklusioner heraf. Prorektor orienterede derudover om, at der i det kommende år vil være fokus på uddannelsesrelaterede mål i den strategiske rammekontrakt via re-design af undervisningsforløb med fokus på mere og bedre anvendelse af læringsteknologi samt bedre forberedelse af de studerende til arbejdsmarkedet gennem flere specialesamarbejder og projektorienterede forløb. Bestyrelsen spurgte til arbejdet med #MeToo. Prorektor fortalte om de nye tiltag, som har fokus på det konkrete operationelle med at forebygge og håndtere området mere end at lave retningslinjer. Der arbejdes på meritering af frivillighedsarbejde under studierne, hvilket bestyrelsen bakkede op om. De studerende gav udtryk for, at det er problematisk, at AU s egne målinger af studiemiljø fravælges til fordel for det læringsbarometer. Prorektor fortalte, at det stort set er de samme spørgsmål, som er i det nationale spørgeskema og, at den enkelte uddannelse får egne data. Bestyrelsen tog uddannelsesberetningen og universitetsledelsens ledelsespåtegning til orientering og roste værktøjet.

6 Side 6/7 9. Justering af interne dokumenter (åbent) A. Aarhus Universitets valgregler B. Bestyrelsens forretningsorden Formanden indledte med at sætte konteksten for punktets behandling. Jens Peter Christensen havde en bemærkning til forretningsordenen formuleringen 2, stk. 2, om stedfortræders forfald. Formuleringen ændres fra får forfald til Hvis stedfortræderen udtræder af bestyrelsen foretages nyvalg af en stedfortræder. Bestyrelsen A) godkendte de foreslåede justeringer i Aarhus Universitets valgregler. B) godkendte den justerede forretningsorden, inkl. den forslående ændring. 10. Valg af stedfortræder for formanden (åbent) Formanden indledte med at sætte konteksten for punktets behandling og redegjorde for, at der skal udpeges en ny stedfortræder for bestyrelsesformanden efter Peder Tuborghs formelle udtræden af bestyrelsen den 31. januar Formanden redegjorde for stedfortræderens opgaver: Deltage sammen med formanden i formøder med rektoratet. I formandens evt. fravær leder stedfortræderen bestyrelsesmødet. I tilfælde af formandens forfald overtager stedfortræderen midlertidigt de funktioner, der er tillagt formanden. Bestyrelsen bakkede op om valget af Steen Riisgaard som stedfortræder for formanden blandt de eksterne medlemmer af bestyrelsen. 11. Bestyrelsens mødeplan 2020 (åbent) Formanden præsenterede udkast til mødeplan for 2020 og gjorde opmærksom på, at bestyrelsen tidligere har besluttet mødeplan for Formanden gjorde endvidere bestyrelsen opmærksom på, at BM flyttes fra 11. april 2019 til 25. april Bestyrelsen godkendte den samlede mødeplan med ændring af mødet den 11. december 2020, der flyttes til den 9. dec Eventuelt (åbent) Der var dialog om omfanget af bestyrelsesmaterialet og bestyrelsen gav udtryk for ønske om yderligere præcisering af materialet ift. læsning bilag mv.

7 13. Bestyrelsens egen tid (lukket) Side 7/7

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Referatet blev godkendt, inkl. kommentarer modtaget fra studenterrepræsentanterne.

Referatet blev godkendt, inkl. kommentarer modtaget fra studenterrepræsentanterne. Møde onsdag den 11. april 2018, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM2-2018) Udkast til referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Det udsendte materiale til punktet blev suppleret med en mindre række mundtlige orienteringer og uddybende drøftelser.

Det udsendte materiale til punktet blev suppleret med en mindre række mundtlige orienteringer og uddybende drøftelser. Møde torsdag den 13. december 2018, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM5-2018) Referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Møde den 9. juni 2017 for Aarhus Universitets bestyrelse Mødet blev holdt på Sandbjerg Gods, Brænderiet Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Formanden samlede op på seminaret, der blev afsluttet med følgende konklusioner:

Formanden samlede op på seminaret, der blev afsluttet med følgende konklusioner: Møde: fredag den 16. september 2016 kl. 10.30 12.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2016) Referat (udkast) Mødet blev holdt på Sandbjerg Gods. Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen

Læs mere

Næstformanden bød velkommen og orienterede om, at formanden havde måttet melde afbud til mødet.

Næstformanden bød velkommen og orienterede om, at formanden havde måttet melde afbud til mødet. Mødet tirsdag den 12. december 2017, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 5-2017) Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna Louise

Læs mere

Bestyrelsen bakkede enstemmigt op om, at rektors ansættelseskontrakt forlænges i 3 år.

Bestyrelsen bakkede enstemmigt op om, at rektors ansættelseskontrakt forlænges i 3 år. Møde mandag den 1. oktober 2018, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM4-2018) Udkast til referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Formanden bød velkommen og spurgte, om der var kommentarer til dagsordnen. Det var der ikke. Dagsordnen blev dermed godkendt.

Formanden bød velkommen og spurgte, om der var kommentarer til dagsordnen. Det var der ikke. Dagsordnen blev dermed godkendt. Møde torsdag den 22. februar 2018, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM1-2018) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde, onsdag den 26. april 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde, onsdag den 26. april 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) REFERAT Side 1/5 Møde, onsdag den 26. april 2016, kl. 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2016) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 26. februar 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Deltagere:

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Deltagere: Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl.12.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2017) Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna Louise Dolan

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. september 2013, kl. 9.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen, bestyrelsesformand, Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Formanden bød velkommen, herunder til det kommende, nye studentermedlem Sune Koch Rønnow.

Formanden bød velkommen, herunder til det kommende, nye studentermedlem Sune Koch Rønnow. Mødet torsdag den 7. december 2016 kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2016) Referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. september 2014, kl. 9.00 11.30 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 26. februar 2014 (BM )

2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 26. februar 2014 (BM ) Møde onsdag den 30. april 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

Gæster: Lone Urbak, AU Uddannelse (pkt. 2 og 3), Esben Wolf, AU Uddannelse (pkt. 4) og Anders Hyldig (pkt. 5).

Gæster: Lone Urbak, AU Uddannelse (pkt. 2 og 3), Esben Wolf, AU Uddannelse (pkt. 4) og Anders Hyldig (pkt. 5). Møde den 13. november 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 18. juni 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 18. juni 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 18. juni 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

REFERAT af EASJ Bestyrelsesmøde den 5. oktober 2017 (nr. 43). (version 2)

REFERAT af EASJ Bestyrelsesmøde den 5. oktober 2017 (nr. 43). (version 2) REFERAT af EASJ Bestyrelsesmøde den. oktober 2017 (nr. 43). (version 2) Møde: EASJ bestyrelsesmøde nr. 43 Indkaldt af: Susanne Lundvald, bestyrelsesformand Tid og Sted: Torsdag den. oktober kl. 19.00 20.00

Læs mere

Der var generel tilfredshed med både antallet af ansøgere herunder antallet af ansøgere med 1. prioritet og tallene for tilbudt optag.

Der var generel tilfredshed med både antallet af ansøgere herunder antallet af ansøgere med 1. prioritet og tallene for tilbudt optag. Møde den 7. august 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse REFERAT Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen.

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen. Møde: den 24. februar 2015, kl. 13-16 Lokale: Frandsensalen (1430-231) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang (AR),

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Implementering af strategi

Implementering af strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 2 Implementering af strategi 2017-2018 Proces for implementering og opfølgning på KU s nye strategi 2017-2018 Rektorsekretariatet sept. 2017 13/10/2017

Læs mere

Helle Vestergaard og Ulrik Kragh bød velkommen til bestyrelsesmødet.

Helle Vestergaard og Ulrik Kragh bød velkommen til bestyrelsesmødet. Referat af fælles bestyrelsesmøde for Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole Horsens Statsskole, Møderum 4, d. 28. maj kl. 16-18.30 Mødet indledes med en rundvisning på Horsens Statsskole Helle Vestergaard

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Prorektor supplerede med, at det øgede antal dimittender følges op af en indsats, der skal modvirke, at det ender i markant akademikerledighed.

Prorektor supplerede med, at det øgede antal dimittender følges op af en indsats, der skal modvirke, at det ender i markant akademikerledighed. Møde den: 15. november 2016 kl. 15.00-17.00 Frandsensalen Møde i Studenterpolitisk Forum Referat Deltagere: Universitetsledelsen: Brian Bech Nielsen, Berit Eika og Arnold Boon Studenterrådet: Emil Outzen,

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 2. udkast af 19.03.2004 til forretningsorden for bestyrelsen Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 1 Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt.

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. VIA-DSR møde Sted: Campus Holstebro Gl. Struervej 1 7500 Holstebro Lokale A367 Mødedato: 15. december 2016 Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. [#] Afbud [Navne] Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT MØDEREFERAT - ÅBENT 10. APRIL 2015 Forum Bestyrelsesmøde nr. 77 REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00 NØRREGADE

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende:

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende: Møde den 5. marts 2019, kl. 13:00 15:30 Lokale: Rektoratets mødelokale Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Bestyrelsesmøde Referat

Bestyrelsesmøde Referat Bestyrelsen Bestyrelsesmøde Referat Mødet d. 20. februar 2017 kl. 17.30-20.00 Sted: Godthåbsvej 253 2720 Vanløse Til stede: Signe, Maria, Jeanette, Mia Afbud: Peter, Søren, Lis Fraværende: Gæster: Lea,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, Jakob

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens, Lokale C103 Mødetidspunkt Den 18. september 2017 kl. 9-11.30 Deltagere

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 6. juni 2018

Referat af bestyrelsesmøde 6. juni 2018 Referat af bestyrelsesmøde 6. juni 2018 Til stede: Nikolaj Malchow-Møller, Birgit Villebro, Kim Galsgaard, Hanne Ringgaard Møller, Jannie Wilsted, Lisbeth Abildgaard, Uffe Strandby, Sofia Hartig, Frida

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Inge Prip, direktør, tilforordnet for skolen Glenn Christensen, økonomichef, tilforordnet for skolen Astrid Berg, referent, tilforordnet for skolen

Inge Prip, direktør, tilforordnet for skolen Glenn Christensen, økonomichef, tilforordnet for skolen Astrid Berg, referent, tilforordnet for skolen BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 4 Referat 11.12.2014 Kl. 13.00 16.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Peder Oxes Allé 4, 3400 Hillerød mødelokale 1-1-02 Afbud: Deltagere:

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt.

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. 1. VIA-DSR møde 2017 Sted: Dalgas Allé 20 DK-7800 Skive Lokale 103 Mødedato: 25. januar 2017 Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. [#] Afbud [Navne] Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101.

Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101. Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl. 08.15-10.00 Fuglesangs Alle 4, 2630-K101. Tilstedeværende: Anne Skorkjær Binderkrantz; Charlotte Christiansen, Hanne

Læs mere

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 29. JUNI 2009 Forum 40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. juni 2009 Sted:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Lokale 6.01, VIA Campus Horsens, VBI-park, C. M. Østergaardsvej 4, 8700 Horsens Mødetidspunkt Den 20. september 2018 kl. 15:30-18:30

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt.

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt. Møde i Forskningsudvalget den: 9. december 2013, kl. 10.00 12.00 Sted: B101a REFERAT Deltagere: Dorte Marie Søndergaard, Lena Lindenskov, Claus Holm, Cathrine Hasse, Karen Valentin, Rie Thomsen, John Krejsler,

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde lørdag den 26. januar 2019 Kl. 09:00 18:00

REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde lørdag den 26. januar 2019 Kl. 09:00 18:00 1. februar 2019 REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde lørdag den 26. januar 2019 Kl. 09:00 18:00 Sinatur Sixtus Hotel, Middelart Deltagere: Erik S. Christensen, Kent Laursen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 8. september 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 10. oktober 2017 kl. 13.00-14.00 Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C., bygning 1611-121B. Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Referat Deltagere: Steen H. Jakobsen, Søren Dam, Mads

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 81, den 8. dec. 2015 Pkt. 11. Bilag 2 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 16, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2013 Forum Møde afholdt: 67. bestyrelsesmøde 19. marts 2013, kl.11.00-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

Randers Arbejderes Byggeforening af 1874

Randers Arbejderes Byggeforening af 1874 Randers Arbejderes Byggeforening af 1874 Referat fra formøde for generalforsamling Torsdag den 19. februar 2015 kl. 17.00 Mødested: Sjællandsgade 21, 8900 Randers C Referat fra formøde for generalforsamling

Læs mere

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20 E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Sted: Tilstede: Øvrige deltagere: Afbud: Virksomhedens adresse Nørrelundvej 10, Herlev. Morten Skovgaard (næstformand, mødeleder), René Tuekær, Peter Hansen, Jan Blicher,

Læs mere

FGU-institutionen for Viborg og Silkeborg kommuner Referat af FGU-bestyrelsens konstituerende møde, den 23. oktober 2018

FGU-institutionen for Viborg og Silkeborg kommuner Referat af FGU-bestyrelsens konstituerende møde, den 23. oktober 2018 Referat af FGU-bestyrelsens konstituerende møde, den 23. oktober 2018 Silkeborg Medborgerhus. Deltagere: Steen Vindum, Silkeborg Kommune Anders Bertel, Viborg Kommune Dorthe Schou Jensen, Silkeborg Kommune

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Fællesmødet: lokale D014, Monofagligtmøde: Lokaleoversigt fremsendes sammen med dagsorden for fællesmødet.

Fællesmødet: lokale D014, Monofagligtmøde: Lokaleoversigt fremsendes sammen med dagsorden for fællesmødet. Referat Mødedato: Tirsdag den 4. oktober 2016 Starttidspunkt: Monofagligt møde Kl. 14.00 16.00 Fællesmødet er fra kl. 13.00 14.00 Mødested: Ankerhus, Slagelsevej 70-74. 4180 Sorø - Lokale D014 Mødelokale:

Læs mere

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 17. JUNI 2010 REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 Bestyrelsens beslutning Fire hovedområder: Aarhus Faculty of Arts, Kulturvidenskab Aarhus Faculty of Science and Technology, Naturvidenskab og Teknologi

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Medlemmerne af INSS institutråd MØDEREFERAT 1. MAJ 2016 Forum INSS institutråd Møde afholdt 28. april 2016, kl. 13-15 Sted Rasmus

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl 5.december 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl. 15.00 17.00 Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem Damian Eis, elevrepræsentant 1. Godkendelse af

Læs mere

2. Lokal procesplan for AU FE Den udleverede procesplan blev kort gennemgået. Der er områder, der stadig mangler afklaring.

2. Lokal procesplan for AU FE Den udleverede procesplan blev kort gennemgået. Der er områder, der stadig mangler afklaring. Møde d. 7. november 2014 kl. 13-15 Aarhus: 5128-132, Emdrup: A204 REFERAT Interim LSU-møde nr. 1 i AU Forskning og Erhvervssamarbejde Deltagere: John Westensee (fmd.), Jeppe Dørup Olesen, Thomas Tscherning,

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere