Prorektor supplerede med, at det øgede antal dimittender følges op af en indsats, der skal modvirke, at det ender i markant akademikerledighed.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prorektor supplerede med, at det øgede antal dimittender følges op af en indsats, der skal modvirke, at det ender i markant akademikerledighed."

Transkript

1 Møde den: 15. november 2016 kl Frandsensalen Møde i Studenterpolitisk Forum Referat Deltagere: Universitetsledelsen: Brian Bech Nielsen, Berit Eika og Arnold Boon Studenterrådet: Emil Outzen, Kåre Rønnow, Christina Wind og Sana Mahin Doost Frit Forum: Louise Lindskrog, Emil Tunø, Søren Stubkjær og Vibeke Lincke Konservative Studenter: Henrik Dahlin, Elisabeth Skautrup, Mikael Brorson og Magnus Hermann Haraldsson Sekretariatsbetjening: Kirsten Brusgård (referent) 1. Aktuelt Rektor orienterede om, hvad Universitetsledelsen aktuelt er optaget af, herunder: Budget 2017, der er ved at være forhandlet på plads. Regnskab 2016, der forventes at resultere i et overskud, hvilket særligt er begrundet med en øget STÅ-indtjening, der antages at være en pukkel som resultat af fremdriftsreformen. Politisk respons på det øgede antal dimittender afventes. Dato:17. november 2016 Ref: kb Side 1/5 Prorektor supplerede med, at det øgede antal dimittender følges op af en indsats, der skal modvirke, at det ender i markant akademikerledighed. Direktøren orienterede om de aktuelle finanslovsforhandlinger. Der forventes et forlig, der ikke betyder ændringer i forhold til det budgetterede. Rektor orienterede om forventninger til den kommende reform af bevillingssystemet. Prorektor orienterede om: Forlig om begrænsning af dobbeltuddannelse, der udløser nogle midler til kvalitetsudvikling. Processen følges nøje. Status på institutionsakkrediteringsprocessen, hvor det seneste er besøg af ekspertpanel og Akkrediteringsinstitution i uge 44. Her var der møder med 170 studerende, medarbejdere, ledere mv., der gav et godt indblik i kvalitetsarbejdet. Vi får rapport i høring i marts, og der træffes afgørelse i juni. Rektor præciserede, at det er kvalitetssystemet, ikke kvalitet, der vurderes i forbindelse med institutionsakkreditering. Direktøren orienterede om digitaliseringsstrategi, der skal understøtte anvendelse af de teknologiske muligheder, hvor det giver pædagogisk og didaktisk mening. Ligesom administration skal digitaliseres, hvor det giver værdi. Aarhus Universitet

2 Elisabeth Skautrup spurgte ind til involvering af frivillige foreninger i arbejdet med at understøtte overgang til arbejdsmarkedet. Prorektor svarede, at det er et element blandt flere. Side 2/5 Henrik Dahlin spurgte ind til status på, at det i forbindelse med årsfesten blev drøftet muligheden for politiskudpegede bestyrelsesmedlemmer i universitetsbestyrelser. Rektor svarede, at selvsupplerende bestyrelser ikke er optimale, men politisk udpegning har også ulemper. Der er behov for prioriteringer på tværs af universiteter, hvilket er en politisk opgave. Udkommet af processen følges med spænding. Emil Outzen spurgte til styringseftersyn i forlængelse af rapport fra Nextpuzzle. Rektor svarede, at bestyrelsessammensætning er det primære element i den proces, men der blev i rapporten åbnet for interessante perspektiver i forhold til at mindske detailstyring. Forhåbningerne hertil er dog begrænsede. 2. Studiemiljø Studenterrådet gav et oplæg til drøftelse. Oplæg rundsendes med referatet. Sana Mahin Doost indledte med at begrunde valget af emne: Studiemiljø er helt afgørende for de studerende, derfor er det vigtigt, at studerende er inddraget i processen. Campus 2.0 aktualiserer drøftelse af emnet. Christina Wind supplerede Studenterrådet forventer, at undersøgelsen vil vise flere problematiske svar end tidligere på grund af fremdriftsreformen, sprogsamarbejde med følgende flytninger og tvivl om faglig identitet. Emil Outzen supplerede Der er nogle ting, der relativ nemt kan fikses, f.eks. stabile borde og adgang til strøm. Opfordring til, at det håndteres hurtigt. Der var god opfølgning i forlængelse af sidste undersøgelse såsom trivsel.au.dk og arrangementer i samarbejde. Opfordring til at samle de gode erfaringer sammen og dele dem. På AAU blev der etableret en studiemiljøgruppe. Der kunne være inspiration til campus 2.0-processen i forhold til formulering af visioner. Der kan være behov for at monitorere nogle elementer årligt frem for hvert tredje/fjerde år. Prorektor fulgte op på oplægget: Vi deler jeres forståelse af, at studiemiljø er helt afgørende. I forlængelse af sidste undersøgelse blev iværksat mange lokale projekter, og det er afgørende, at det sker lokalt. Derudover var der gode fælles arrangementer. Det svære er at formulere visionerne. Vi har haft en arbejdsgruppe, men det er svært.

3 I forhold til årlig monitorering er det også en overvejelse, vi gør. Vi har ikke fundet en god løsning endnu, da det også trætter at blive spurgt mange gange. Fremdriftsreformen har haft effekt på øget frafald, så vi følger interesseret, hvad der ellers vil vise sig. Side 3/5 Rektor supplerede: Drøftelsen er parallel til processen med opfølgning på psykisk APV. Det er afgørende at have et validt grundlag. Årlig monitorering skal afvejes med, at dataindsamlingsprocessen ikke skal blive så tung, at der ikke er luft til at handle. Prorektor sagde, at studiemiljø har mange aspekter (fysisk, psykisk, digital og læringsmæssig), og det psykiske er nok der, vi er mest udfordrede. Måske skal vi ikke blot sætte fokus på studiestart, men på hele første studieår. Sana Mahin Doost kvitterede for inddragelse i processen, og det vil vi gerne gøre endnu mere. Vi vil gerne være med i dialogen om mulighederne for årlig monitorering. Emil Outzen supplerede med, at det kunne være godt med en strategi svarende til digitaliseringsstrategien i forhold til studiemiljø. Prorektor orienterede om, at studiemiljø er integrerede i de årlige statusser, som alle uddannelser gennemfører hvert år. Den lokale forankring er stærk, men der kan måske ske udvikling i forhold til visioner. Elisabeth Skautrup spurgte til, hvorfor der er begrænsninger på, hvilke bygninger man som studerende kan få adgang til. Rektoratet svarede, at der er forskellige forhold, der har betydning for eventuel adgangsbegrænsning. (Direktøren har i forlængelse af mødet undersøgt mulighederne i forhold til forskellige adgangssystemer i de forskellige bygninger, og ledelsen vil drøfte spørgsmålet i forlængelse af Studiemiljøundersøgelsen.) 3. Campus 2.0 og semesterspørgetime Konservative Studenter gav et oplæg til drøftelse. Henrik Dahlin indledte med, at Konservative Studenter er meget optagede af at give adgang til andre aktører på campus, herunder i forbindelse med udvidelse af campus f.eks. i forhold til differentiering i kantiner. Magnus Hermann Haraldsson supplerede med, at det kunne bringe prisen på mad ned.

4 Elisabeth Skautrup supplerede med, at det tilsvarende kunne være hensigtsmæssigt med boliger på campus. Side 4/5 Direktøren orienterede om processen med udvikling af KH-grunden set i sammenhæng med de øvrige arealer/bygninger. Aktuelt er der en arkitektkonkurrence, der skal afklare de overordnede rammer. Parallelt hermed er der en intern proces, hvor der arbejdes med indholdet. I processen er der opmærksomhed på mulighederne for f.eks. erhverv og studieboliger. Der er fokus på at integrere universitetsparken i byen. Emil Outzen spurgte ind til de udbudsmæssige rammer, da der potentielt kan være en konflikt mellem fredagsbarer og beværtninger. Direktøren svarede, at det kommer senere i processen. Rektor tilkendegav, at der er opmærksomhed på den potentielle problematik. Kåre Koch Rønnow spurgte ind til, om værdien af tæt kontakt mellem studerende og undervisere er tænkt ind. Rektor svarede, at der er forskelle i kultur og forskellige muligheder, men det vil indgå i processen. Direktøren orienterede om, at der er lavet et rullende mini-au, der kører rundt og inviterer til at komme med input. Semesterspørgetime i studenterparlamenter en idé om en spørgetime hvert semester, hvor der kan spørges til studenterorganisationer. Rektor opfordrede til, at studenterorganisationerne drøftede idéen, så kan de rette henvendelse i forhold til eventuelle lokalebehov. 4. Ligestilling Frit Forum gav et oplæg til drøftelse. Søren Stubkjær spurgte indledningsvist til, hvordan det går med implementering af Flere kvinder i forskning, og hvordan der følges op. Rektor svarede, at der lige har været første status, hvor fakulteterne skulle fremsende måltal. Det viste et behov for præcisering, og der vil blive fulgt op årligt. Prorektor supplerede, at et opmærksomhedspunkt er at få kvinder til at søge, da det er afgørende. Barsel er en anden potentiel barriere, og det er adresseret på alle fakulteter, så der ikke er ekstraomkostninger for forskningsprojektet ved barsel. Prorektor understregede, at der ikke vil blive gået på kompromis med kvalifikationer. Rektor supplerede med, at hvor der er ligestillede kandidater skal der tages hensyn til det underrepræsenterede køn. Indstilling til priser er adresseret særskilt, så der skal indstilles kandidater af begge køn.

5 Sana Mahin Doost fremførte, at der er kvalificerede kvinder. Desuden viser forskning, at der er værdi forbundet med diversitet. Side 5/5 Emil Outzen spurgte til flow, da det belyser udvikling. Der er faglige forskelle. Rektor svarede, at det er hensigtsmæssigt at have en vis balance. Ved rekruttering sker det internationalt, så der vil være kandidater af begge køn i alle fag. Louise Lindskrog kvitterede for ledelsens svar. Prorektor spurgte til studenterorganisationernes syn på kønsfordeling i studentermassen. Heraf fulgte en livlig drøftelse af emnet. 5. Eventuelt

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Referat fra mødet den 20. oktober blev godkendt, og der blev fulgt op på beslutningerne:

1. Opfølgning på forrige møde Referat fra mødet den 20. oktober blev godkendt, og der blev fulgt op på beslutningerne: Møde den 12. november 2015, kl. 13.00-16.00 Lokale: Kippen (1431-303) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Charlotte Ringsted (HE)

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

Formanden bød velkommen og spurgte, om der var kommentarer til dagsordnen. Det var der ikke. Dagsordnen blev dermed godkendt.

Formanden bød velkommen og spurgte, om der var kommentarer til dagsordnen. Det var der ikke. Dagsordnen blev dermed godkendt. Møde torsdag den 22. februar 2018, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM1-2018) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS

KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS Side 1 af 5 Kvalitetspolitik Arkitektskolen Aarhus har formuleret en række ambitioner for kvalitetsarbejdet på skolen. Den første ambition handler

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen.

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen. Møde: den 24. februar 2015, kl. 13-16 Lokale: Frandsensalen (1430-231) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang (AR),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 8. september 2015, kl Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 8. september 2015, kl Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 8. september 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Tom Vindbæk Madsen (ST) og Marianne

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 26. februar 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Formanden samlede op på seminaret, der blev afsluttet med følgende konklusioner:

Formanden samlede op på seminaret, der blev afsluttet med følgende konklusioner: Møde: fredag den 16. september 2016 kl. 10.30 12.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2016) Referat (udkast) Mødet blev holdt på Sandbjerg Gods. Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen

Læs mere

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T 30. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel på institut for Statskundskab INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Den forberedende fase STAR har et bredt kendskab til relevante kandidater, der kan fungere som studenterrepræsentation

Den forberedende fase STAR har et bredt kendskab til relevante kandidater, der kan fungere som studenterrepræsentation Notat STAR De Studerendes Akkrediteringsråd Opsamling på de studerendes rolle i institutionsakkreditering Forud for mødet den 28. maj 2014, bad Akkrediteringsinstitutionen (AI) studenterrepræsentanterne

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

Steen Riisgaard bød velkommen til de nye medlemmer, som herefter introducerede sig selv.

Steen Riisgaard bød velkommen til de nye medlemmer, som herefter introducerede sig selv. Møde torsdag den 21. februar 2019, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM1-2019) Referat Mødet blev holdt i Emdrup, mødelokale A308 Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Referat Martin Keis Kristensen Mødedato: Mødested: Mødeemne: Deltagere: Referent: Fraværende:

Referat Martin Keis Kristensen Mødedato: Mødested: Mødeemne: Deltagere: Referent: Fraværende: Side 1/5 Mødedato: 6. maj 2019 kl. 13.30-15.00 Mødested: Bygn. 1431, lok. 021 (videolink) Mødeemne: Møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Jørgen B. Jespersen (ST),

Læs mere

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer Strategiske AU s mål er ift. 2011 at opnå derfor have kvalitetssikring af uddannelser på opnå fuld

Læs mere

Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd

Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd MØDEREFERAT 20. MARTS 2017 Forum Fællesmøde i Eksternt og Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt 17. marts

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Møde den 9. juni 2017 for Aarhus Universitets bestyrelse Mødet blev holdt på Sandbjerg Gods, Brænderiet Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna

Læs mere

Emil Outzen siger velkommen på vegne af Studenterrådet ved Aarhus Universitet

Emil Outzen siger velkommen på vegne af Studenterrådet ved Aarhus Universitet Referat Politik Konferencen efteråret 2017 Åbning af Politik Konferencen Sana byder velkommen til Politik Konferencen Formalia Valg af dirigenter Forretningsudvalget indstiller Yasmin Davali og Valdemar

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Formanden bød velkommen, herunder til det kommende, nye studentermedlem Sune Koch Rønnow.

Formanden bød velkommen, herunder til det kommende, nye studentermedlem Sune Koch Rønnow. Mødet torsdag den 7. december 2016 kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2016) Referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand),

Læs mere

Studienævnet godkendte referatet fra studienævnsmødet den 28. august 2018.

Studienævnet godkendte referatet fra studienævnsmødet den 28. august 2018. Side 1/5 Mødedato: 18. september kl. 15.00-17.00 Mødested: Det pædagogiske værksted Mødeemne: Møde i Studienævnet for oral sundhed Deltagere: Medlemmer: Gunver Madsen, Lotte Andersen, Uwe Henriksen, Jensa

Læs mere

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens Dialogforum MØDEREFERAT MAJ 2017 Forum Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt 15. maj 2017 Sted 4.1.02 ØSTER FARIMAGSGADE

Læs mere

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde, mandag den 3.10.2011,

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde, mandag den 3.10.2011, 11.10.11/Es/bej Danske Fysioterapeuter i Region Syddanmark Referat fra Regionsbestyrelsesmøde, mandag den 3.10.2011, kl. 13-17.30 Mødet afholdt v. Fysioterapeutuddannelsen i Odense, Blangstedgårdsvej 4,

Læs mere

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Referat af Bestyrelsesmøde den 22. september 2016 Deltog i mødet: Ingelise Bogason (formand), Nille Juul-Sørensen (næstformand),

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Det udsendte materiale til punktet blev suppleret med en mindre række mundtlige orienteringer og uddybende drøftelser.

Det udsendte materiale til punktet blev suppleret med en mindre række mundtlige orienteringer og uddybende drøftelser. Møde torsdag den 13. december 2018, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM5-2018) Referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder

Læs mere

To af de i alt fem kriterier i en institutionsakkreditering er centreret omkring kvalitetssikring i form af:

To af de i alt fem kriterier i en institutionsakkreditering er centreret omkring kvalitetssikring i form af: Oprettet: 140318 Senest rev.: 150126 J.nr.: 2010-027729 Kvalitetssikring systematisk Ref: KP/MeO Behandlet / godkendt af: rektoratet 150121 Kvalitetssikring på DJM Institutionsakkreditering og kvalitetssikring

Læs mere

Januar 2014. Resultatkontrakt 2014 mellem Danmarks Akkrediteringsinstitution og Styrelsen for Videregående Uddannelser

Januar 2014. Resultatkontrakt 2014 mellem Danmarks Akkrediteringsinstitution og Styrelsen for Videregående Uddannelser Januar 2014 Resultatkontrakt 2014 mellem Danmarks Akkrediteringsinstitution og Styrelsen for Videregående Uddannelser Indledning Resultatkontrakten er en kontrakt mellem Styrelsen for Videregående Uddannelser

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 2. oktober 2018, kl. 13:00 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Referatet blev godkendt, inkl. kommentarer modtaget fra studenterrepræsentanterne.

Referatet blev godkendt, inkl. kommentarer modtaget fra studenterrepræsentanterne. Møde onsdag den 11. april 2018, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM2-2018) Udkast til referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Kom godt i gang med brugerinddragelse på hopitaler

Kom godt i gang med brugerinddragelse på hopitaler Kom godt i gang med brugerinddragelse på hopitaler - En vejledning til hospitalsafdelinger der vil arbejde med brugerinddragelse Brugerinddragelse gør en forskel Brugerinddragelse er et aktuelt og voksende

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 30. august 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Referat. LSU - møde 9 Afholdt mandag den 15. september 2014 kl , mødelokale , Navitas AARHUS UNIVERSITET. Deltagere:

Referat. LSU - møde 9 Afholdt mandag den 15. september 2014 kl , mødelokale , Navitas AARHUS UNIVERSITET. Deltagere: LSU - møde 9 Afholdt mandag den 15. september 2014 kl. 08.00, mødelokale 03.052, Navitas Referat Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde, onsdag den 26. april 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde, onsdag den 26. april 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) REFERAT Side 1/5 Møde, onsdag den 26. april 2016, kl. 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2016) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Ole Steen Nielsen (OSN), Thomas Pallesen

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. september 2013, kl. 9.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen, bestyrelsesformand, Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Side 1/5 Uddannelsesnævnet for Generel pædagogik Mødedato: 14. maj, kl. 10:00 14:00 Mødested: Emdrup lokale A112 og Aarhus lokale 1483-523 Deltagere: UN-medlemmer: Frederik Pio (formand), Niels Bonderup

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 17.juni 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Dorte Merete Juel Hansen Musa Kekec Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

Kom godt i gang med brugerinddragelse på hospitaler

Kom godt i gang med brugerinddragelse på hospitaler Patientstøtte & Lokal Indsats Kræftens Bekæmpelse Kom godt i gang med brugerinddragelse på hospitaler Vejledning til hospitalsafdelinger der vil arbejde med brugerinddragelse Kræftens Bekæmpelse Strandboulevarden

Læs mere

Først og fremmest tak, fordi I vil deltage i arbejdet. Det er jeg og resten af Universitetsledelsen

Først og fremmest tak, fordi I vil deltage i arbejdet. Det er jeg og resten af Universitetsledelsen Medlemmerne af medarbejderprojektgruppen Medlemmerne af studenterprojektgruppen Medlemmerne af følgegruppen Kære medlemmer. Først og fremmest tak, fordi I vil deltage i arbejdet. Det er jeg og resten af

Læs mere

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende:

Per Andersen orienterede om, at arbejdsgruppen på baggrund heraf anbefaler følgende: Møde den 5. marts 2019, kl. 13:00 15:30 Lokale: Rektoratets mødelokale Referat Møde i Udvalget for Uddannelse Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere

Næstformanden bød velkommen og orienterede om, at formanden havde måttet melde afbud til mødet.

Næstformanden bød velkommen og orienterede om, at formanden havde måttet melde afbud til mødet. Mødet tirsdag den 12. december 2017, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 5-2017) Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna Louise

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. september 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. september 2014, kl. 9.00 11.30 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer

Referat Udvalget for forskning og eksterne relationer Side 1 af 5 Dato Klokkeslæt Sted 7/5 2019 14.00-16.00 Rektoratets mødelokale 5 Faste deltagere Brian Bech Nielsen (BBN), Ole Steen Nielsen (OSN), Anne Marie Pahuus (AMP), Lise Wogensen Bach (LWB), Per

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E MEDARBEJDERMØDE DECEMBER 2015 R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E O RIENTERING OM Finanslov 2016 Forslag til AAU s budget for 2016 Præsentation

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

REFERAT. 3. VIA-DSR møde 2017

REFERAT. 3. VIA-DSR møde 2017 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16.30-19.30 Deltagere Kara Sigrid Ellegaard (237692 SIS) Inge Lundin Bech (237682 LISKI)

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Møde: den 30. april 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang

Læs mere

VEST-lederne følger sig gearet til opgaven og er således fortrøstningsfulde i forhold til at håndtere reformen.

VEST-lederne følger sig gearet til opgaven og er således fortrøstningsfulde i forhold til at håndtere reformen. Møde den: 17.05.2016 1445-031 (Vært: Anne) VEST båndmøde DAGSORDEN Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (AU UDD/ordfører for båndet)), Michael Mejlgaard Udby

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 4. april 2017 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen Nanna

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Ministeren Forskningsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K 20. januar 2016 Til udvalgets orientering fremsendes hermed mit talepapir

Læs mere

Orientering om arbejdet med at følge op på Arbejdstilsynets rådgivningspåbud vedrørende det psykiske arbejdsmiljø for VIP i bygning A.

Orientering om arbejdet med at følge op på Arbejdstilsynets rådgivningspåbud vedrørende det psykiske arbejdsmiljø for VIP i bygning A. REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #02.2018 DATO 21.03.2018 Kl. 13.00 15.00 STED LOKALE 4.13, BYGNING B (FKJ 12) AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: AFBUD: Thorkild Ærø (TKA), Martin Vive Ivø (MVI), Thomas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. F3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden Meddelelser fra bestyrelsesformand og rektor til orientering Strategisk rammekontrakt...

1 Godkendelse af dagsorden Meddelelser fra bestyrelsesformand og rektor til orientering Strategisk rammekontrakt... Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 10. oktober 2017 Mødested: Til stede: Professionshøjskolen Absalon Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø, lokale D010 Fra bestyrelsen: Anne Møller Ronex, Bente Sorgenfrey (næstformand),

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2013 Forum Møde afholdt: 67. bestyrelsesmøde 19. marts 2013, kl.11.00-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Referat Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 11. oktober 2018 kl. 13.00-14.30 Bygning 2630 lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aalborg Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2016\7. april\160420 Referat af uddannelsesudvalg 07.04.2016 - GODKENDT.docx Dato & tid Referent Afbud Deltagere 7. april

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

Udvalget gennemgik fordelingen af strategiske midler. Den reviderede fordeling rundsendes til udvalget.

Udvalget gennemgik fordelingen af strategiske midler. Den reviderede fordeling rundsendes til udvalget. Møde: den 7. april 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere