Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-12:05 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Arne M. Jensen (A) Karl Emil Nielsen (O) Henning Jørgensen (F) Steen Christensen (A) Uffe Sørensen (J)

2 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Tillægsdagsorden accepteret. Pkt. 12 overgår til lukket møde.

3 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Regnskab 2008 for Brønderslev Kommune Ansøgning om frigivelse af rådighedsbeløb til udskiftning af stort vinduesparti i trappeopgang på Asaa skole Vedligeholdelsesprojekter/pædagogiske tiltag indenfor Børne og Ungdomsudvalgets område AT-påbud Børnehaven Kornumgaardsvej, Brønderslev Renovering af offentligt toilet på Asaa Strand Slotsgade 47, Dronninglund - Renovering af tag Prioritering af anlægsmidler på Vej- og Parkområdet Vedligeholdelsesprojekter under kr Tilskud til kommunal medfinansiering af EU-Projekter Forslag til fælles retningslinier for meddelelse af alkoholbevillinger m.v. for kommuner under Nordjyllands Politi Evaluering af den administrative organisation Lukket sag - Ny daginstitution i Hjallerup 13 Forslag til ny timetildelingsmodel til skolerne Orientering vedrørende lærerlønsområdets økonomi Oprettelse af specialundervisningstilbud i egen kommune Nedlæggelse af Heldagsklasse på Hjallerup Skole Ansøgning om opstilling af vindmøller i Ryå Vest Opfølgningsredegørelse 2009, servicestrategi Evaluering af kommunikationspolitik, opstart af projekt Godkendelse af vedtægter for Ungdomsrådet Kulturaftale Kulturregion Nordjylland Aflønning af ansatte i fleksjob Orientering Lukket sag - Ekspropriation af areal til pumpestation og regnvandsbassin i Flauenskjold 25 Lukket sag - Nedrivning af bygninger 26 Lukket sag - Salg af Boulevarden 15, Jerslev 27 Lukket sag - Salg af boliggrunden Danserhøj 36, Ø. Brønderslev 28 Lukket sag - Orientering Tillægsdagsorden: 29 Underskudsgaranti for 2008, Hjallerup Udviklingspark

4 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Regnskab 2008 for Brønderslev Kommune Ø02/dwokhoc 08/61 Åben sag ØK/BY Indstilling: Staben for Økonomi og IT forelægger regnskabet for 2008 til Byrådets godkendelse. Hovedtallene i udgiftsregnskabet ser således ud: i kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Regnskab 2008 Afvigelse (+=merudgift) Overførsel til 2009 Skatter, udligning og tilskud Driftsudgifter Renter Resultat før anlæg Anlæg, jordforsyning Anlæg, øvrige Resultat, skattefinansierede områder Brugerfinansierede områder Resultat i alt Kommunens nettoserviceudgifter er i regnskabet opgjort til 1.266,21 mio. kr. Servicerammen er udmeldt til mio. kr. Brønderslev Kommune har dermed overholdt den udmeldte serviceramme. For nærmere redegørelse for regnskabsresultatet henvises til vedlagte årsberetning. Staben for Økonomi og IT foreslår, at Brønderslev Kommunes regnskab for 2008 oversendes til Byrådet med henblik på godkendelse og afgivelse til revisionen at afvigelser mellem budget og regnskab godkendes at Byrådet godkender genbevilling i 2009 af uforbrugte drifts- og anlægsbevillinger med i alt 26,647 mio. kr.

5 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side 510 Bilag: Regnskab 2008 for Brønderslev Kommune Indstilles godkendt.

6 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Ansøgning om frigivelse af rådighedsbeløb til udskiftning af stort vinduesparti i trappeopgang på Asaa skole P20/dwbbom 09/12070 Åben sag TM/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 14. april 2009: Fagenhedens forslag godkendt. I forbindelse med et påbud fra Arbejdstilsynet på Asaa skole, bliver der skiftet vinduer i hele østfacaden - bortset fra det store parti i trappeopgangen, da udskiftningen af dette parti ikke er påkrævet for at efterkomme påbuddet fra AT. Vinduespartiet er dog et gammelt parti fra det oprindelige byggeri og er i en ringe tilstand. Klimapåvirkningerne har desuden gennem tid forårsaget utætte fuger og revnet murværk omkring partiet. Det vil således være hensigtsmæssigt at skifte partiet i samme ombæring som facadens øvrige vinduer bliver skiftet. Udskiftningen af vinduespartiet - incl. diverse reparationer af murværk, fuger, gulv m.m. - vil koste omkring kr. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler anlægsbevilling på kr. til udskiftning af vinduesparti i trappeopgang på Asaa skole. Bevillingen foreslås finansieret af anlægsbudget for Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger Teknik- og Miljøudvalgets indstilling indstilles godkendt.

7 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Vedligeholdelsesprojekter/pædagogiske tiltag indenfor Børne og Ungdomsudvalgets område P20/dwbbom 09/12078 Åben sag TM/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 14. april 2009: Fagenhedens forslag fremsendes til godkendelse i Byrådet. Den 23. februar 2009 blev der afholdt fællesmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Børneog Ungdomsudvalget. Formålet var på overordnet niveau bl.a. at få drøftet forskellige vedligeholdelsesprojekter og energibesparende foranstaltninger. Til mødet var også inviteret Energirådgiverne. Børne- og Ungdomsudvalget foreslog bl.a., at der fra anlægsbudgettet til bygningsvedligeholdelse på i alt 8,5 mio. kr. blev afsat kr. til mindre projekter, som har karakter af pædagogiske tiltag i bygninger primært indenfor skolevæsenet og måske knap så meget af vedligeholdelse. Fagenhedens overvejelser går derfor på at få frigivet en ikke specificeret pulje på kr. fra anlægsbudgettet til formålet samt at kompetencen til at anvende puljen placeres i Fagenheden for Børn og Kultur. Puljen vil naturligvis stadig være en del af anlægsbudgettet og når anlægsregnskabet skal godkendes vil det indeholde en specifikation over anvendelsen af puljen. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet frigiver kr. fra anlægsbudgettet for 2009 til gennemførelse af vedligeholdelsesprojekter/pædagogiske tiltag samt at puljen stadig vil være en del af anlægsbudgettet og at regnskabet indeholder en specifikation af anvendelsen. Kompetencen til anvendelsen placeres i Fagenheden for Børn og Kultur, som naturligvis stadig vil kunne få den nødvendige tekniske bistand i Fagenheden for Teknik og Miljø. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger Teknik- og Miljøudvalgets indstilling indstilles godkendt.

8 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side AT-påbud Børnehaven Kornumgaardsvej, Brønderslev K08/dwbbom 09/12071 Åben sag TM/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 14. april 2009: Fagenhedens forslag indstilles godkendt. Arbejdstilsynet har ved tilsynsbesøg den 12. november 2008 på Børnehaven Kornumgårdsvej, Brønderslev udstedt følgende påbud: Det påbydes virksomheden at forbedre belysningen i børnehaven. Påbuddet skal være efterkommet senest den 1. maj Dette indebærer, at virksomheden påbydes at indrette belysningen i børnehaven, herunder i grupperummene og køkkenet på en forsvarlig måde, således at den ikke giver blænding og generende reflekser. Der skal være en tilstrækkelig almen belysning i arbejdsrummene og passende særbelysning på de enkelte arbejdspladser, således at arbejdet kan foregå forsvarligt. Endvidere skal arbejdsstedets lysarmaturer og lign. vedligeholdes og rengøres. På den baggrund har fagenheden Teknik og Miljø udarbejdet forslag til projekt til imødekommelse af det udstedte påbud. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler anlægsbevilling på kr. til gennemførelse af projektet. Bevillingen foreslås finansieret af anlægsbudgettet for Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger Bilag: AT- Påbud - Børnehaven Kornumgårdsvej BH Kornumgård-AT-påbud belysning Sagen fremsendes til Byrådet med forslag om, at der udarbejdes alternativt forslag.

9 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Renovering af offentligt toilet på Asaa Strand S05/dwbbom 09/5990 Åben sag TM/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 14. april 2009: Fagenhedens forslag godkendt. Fagenheden for Teknik og Miljø fremsender forslag til renovering af toiletbygning på Asaa Strand. Fagenheden vurderer, at den nuværende bygning er så nedslidt, at det ikke er økonomisk forsvarligt at gennemføre en større og nødvendig vedligeholdelse af bygningen. Fagenheden forventer derfor at nedbryde og fjerne bestående bygning og opføre en ny. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler anlægsbevilling på kr. til gennemførelse af projektet. Bevillingen foreslås finansieret af anlægsbudgettet for Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger Bilag: Overslag af 20. marts 2009 Teknik- og Miljøudvalgets indstilling indstilles godkendt.

10 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Slotsgade 47, Dronninglund - Renovering af tag P20/dwbbom 09/12069 Åben sag TM/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 14. april 2009: Fagenhedens forslag godkendt. Taget på Slotsgade 47, Dronninglund (Biblioteket) er nedslidt. Der sker vandgennemtrængning. Det er derfor nødvendigt med et lag pap på eksisterende. Der er tale om ca. 320 m 2 og arbejdet udføres af samme entreprenør som tidligere har udført tagarbejde på ejendommen. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler anlægsbevilling på kr. til gennemførelse af projektet. Bevillingen foreslås finansieret anlægsbudgettet for Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger Bilag: Slotsgade 47, Dronninglund Teknik- og Miljøudvalgets indstilling indstilles godkendt.

11 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Prioritering af anlægsmidler på Vej- og Parkområdet S05/dwtftj 09/7200 Åben sag TM/ØK/BY Indstilling: Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår til mødet den 14. april 2009, at Teknik- og Miljøudvalget påbegynder prioriteringsprocessen. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 23. februar 2009: Fagenhedens forslag indstilles godkendt. Beslutning i Økonomiudvalget den 5. marts 2009: Økonomiudvalget har til hensigt at ville anbefale frigivelse, når der foreligger en prioriteret liste over arbejder, der skal igangsættes. Tilbagesendes til udvalget. Jens Arne Hedegaard og Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 14. april 2009: Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at der meddeles anlægsbevilling på 9,8 mio. kr. til de formål og projekter, der fremgår af det på mødet omdelte prioriteringsforslag af 14. april Der er på budget 2009 afsat midler til anlægsprojekter inden for Vej- og Parkområdet i form af bl.a. asfaltvedligeholdelse, brorenoveringer, trafiksikkerhedsprojekter/-kampagner, cykelstier, mindre vejrenoveringsprojekter, grønne områder og lignende. Anlægsbevillingen til Vej og Parkområdet er i 2009 på 9,8 mio. kr. I budgetaftalen for 2009 er generelt anført, at trafiksikkerhed og cykelstier skal være højt prioriteret i forbindelse med anvendelsen af anlægsmidlerne på Vej- og Parkområdet. Fagenheden for Teknik og Miljø vil efterfølgende udarbejde forslag til prioritering af midlerne for 2009 til drøftelse på et kommende møde i Teknik- og Miljøudvalget, hvorefter sagen forelægges til orientering i Økonomiudvalget. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler anlægsbevilling på 9,8 mio. kr. til anlægsarbejder på Vej- og Parkområdet. Bevillingen foreslås finansieret af det rådighedsbeløb, der er afsat til formålet på budget Det foreslås endvidere, at sagen medtages på et af de førstkommende møder i Teknik- og Miljøudvalget med henblik på prioritering af anlægsmidlerne.

12 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side 517 Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Anlæg, Vej og park og 2009 Overslag trafiksikkerhedsprojekter 2009 Asfaltprioritering 2009 Prioriteringsforslag af 14. april 2009 Teknik- og Miljøudvalgets indstilling af 14. april 2009 indstilles godkendt.

13 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Vedligeholdelsesprojekter under kr P20/dwbbom 09/12068 Åben sag TM/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 14. april 2009: Fagenhedens forslag godkendt. I forbindelse med anvendelse af anlægsbudgettet til bygningsvedligeholdelse har Fagenheden for Teknik og Miljø ved flere lejligheder fremsendt projekter i størrelser økonomisk på under kr. Det forekommer uhensigtsmæssigt både for fagenheden og for den politiske behandling. Årsagen hertil er, at driftsbudgettet for 2008 og fremover er nedsat med kr. 3,5 mio. kr. De 3 mio. kr. er så overført til anlæg, som nu er på 8,5 mio. kr. De sidste 0,5 mio. kr. var en direkte besparelse. Fagenheden har derfor svært ved at kunne finansiere alle projekter over driftsbudgettet og fremsender derfor mindre projekter til frigivelse fra anlægsbudgettet. Fagenhedens overvejelser går derfor på at få frigivet en ikke specificeret pulje på kr. fra anlægsbudgettet til gennemførelse at projekter, som enkeltvis ikke overstiger kr. Puljen vil naturligvis stadig være en del af anlægsbudgettet og når anlægsregnskabet skal godkendes vil det indeholde specifikation over anvendelsen af puljen. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår at Byrådet frigiver kr. fra anlægsbudgettet i 2009 til gennemførelse af mindre vedligeholdelsesprojekter, som enkeltvis ikke overstiger kr. Fagenheden foreslår desuden, at puljen stadig er en del af anlægsbudgettet og at anlægsregnskabet indeholder en specifikation over anvendelsen. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger Teknik- og Miljøudvalgets indstilling indstilles godkendt.

14 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Tilskud til kommunal medfinansiering af EU-Projekter Ø34/dwsvldf 08/2565 Åben sag ØK Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har givet tilskud under "Nye arbejdspladser i landdistrikterne" til følgende projekter: 1. Flauenskjold Hø Hotel (Box, Bed & Breakfast). Der er givet tilskud på 50% af de tilskudsberettigede udgifter = kr. 2. Hyttepark - Asaa Camping. Der er givet tilskud på 48,5% af de tilskudsberettigede udgifter = kr. Økonomiudvalget anmodes om at tage stilling til, om udvalget vil give kommunal medfinansiering til projekterne og søge tilskud hos Velfærdsministeriet til ovenstående projekter. Siden 1999 har Velfærdsministeriet (tidligere Indenrigs- og Sundhedsministeriet) ydet støtte til medfinansiering af EU-projekter i vanskeligt stillede kommuner. Baggrunden for støtteordningen er, at kommuner i en vanskelig økonomisk situation kan have svært ved at medfinansiere nye fremadrettede projekter, som får tilskud fra de regionale EUstøtteordninger. Dette kan medføre, at projekterne ikke gennemføres til skade for erhvervsudvikling og beskæftigelse i kommunerne. Formålet med støtteordningen er således at sikre gennemførelsen af EU-støttede projekter i særligt vanskeligt stillede kommuner og dermed bidrage til erhvervsudvikling og beskæftigelsesfremme. Støtteordningen ydes med hjemmel i 17 i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner og finansieres af det kommunale bloktilskud. Påtegning fra Center for Økonomi: Det er en forudsætning for tilskud, at kommunen har truffet beslutning om kommunal medfinansiering af projektet. Velfærdsministeriet yder udelukkende tilskud til den kommunale andel af projektet. På budgettet, er der ikke afsat midler til kommunal medfinansiering af EU-Projekter. Bilag: Tilsagn om tilskud til Hyttepark - Asaa Camping Tilsagn om tilskud til Flauenskjold Hø Hotel Der ansøges om forhåndstilsagn på kr. ved Indenrigsministeriet, inden der tages stilling.

15 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side 520 LAG anmodes om at prioritere, hvilke projekter der evt. skal støttes, såfremt der opnås forhåndstilsagn. Projekterne opfordres til at ansøge Vækstforums kommende lånepulje.

16 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Forslag til fælles retningslinier for meddelelse af alkoholbevillinger m.v. for kommuner under Nordjyllands Politi A26/dwfsmbj 09/12170 Åben sag ØK I foråret 2008 blev der i forbindelse med et møde i Bevillingsforum Nordjylland på foranledning af Nordjyllands Politi nedsat en arbejdsgruppe, der fik til opgave at fremkomme med et forslag til fælles retningslinjer for bevillingsarbejdet indenfor restaurationslovgivningens område i Nordjyllands Politi. Arbejdsgruppen har haft repræsentation fra såvel Nordjyllands Politis ledelsessekretariat som lokalpolitiet samt nogle udvalgte kommuner i Nordjylland. Arbejdsgruppen har nu afsluttet sit arbejde og fremsendt forslag til såvel procedure for bevillingsbehandling samt et vilkårskatalog, der er behandlet i kredsrådets møde den 16. december Vilkårskataloget, der er en opregning og systematisering af de vilkår som anvendes i mange kommuner, skal betragtes som en vifte af formuleringsforslag til vilkår og betingelser, der kan bringes i anvendelse efter anledning og konkret vurdering i hver enkelt bevillingssag. Vicepolitidirektør Henrik Kjær Thomsen kommer til stede kl for at orientere om forslaget. Bilag: Vilkårskatalog Orienteringen taget til efterretning. Der udtrykkes tilslutning til vilkårskatalogets principper. Henning Jørgensen ønsker vilkårskatalog sendt til udtalelse i ungdomsrådet.

17 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Evaluering af den administrative organisation A09/dwupmkj 08/6298 Åben sag FL/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 5. marts 2009: Sagen genoptages efter høring i MED-udvalg. Jens Arne Hedegaard og Beslutning i MED-udvalget for Administrationen den 26. marts 2009: Gudrun Gulbæk - TR for Teknisk Landsforbund Carsten Hoff - TR for HK (miljøteknikerne ) Mette Krogh Projektleder deltog i punktet omkring evaluering af den administrative organisation. Evalueringsrapport samt Forretningsledelsens anbefaling blev drøftet og diskuteret på tværs i udvalget og konklusionen blev, at MED-udvalget for Administrationen støtter op om Forretningsledelsens anbefaling. Herudover skal der dog tilføjes: at de enkelte fag- og stabsenheder opfordres til at drøfte/diskutere samarbejdet mellem det politiske og det administrative niveau, herunder eksempelvis rollefordeling. at ved fremtidig evaluering skal det nøje overvejes, hvem der udfører evalueringen. I den forbindelse skal det dog understreges, at den konkrete evaluering af den administrative organisation, har været objektiv. at medarbejderne har en forventning om, at de fremadrettet inddrages på samme niveau som henholdsvis politikere og Forretningsledelse, idet medarbejderne dermed vil føle væsentlig større ejerskab af fremtidige rapporter/evalueringer. Punktet kan tages op igen på et senere tidspunkt, såfremt det måtte ønskes. Fraværende: Inger Marie Nielsen og Marianne Heilskov Hansen Sammenlægningsudvalget vedtog den 28. marts 2006 Brønderslev Kommunes nuværende administrative struktur. Samtidig vedtog man, at der skulle ske en løbende evaluering af den administrative struktur. Denne evalueringsrapport er første målrettede evaluering en opgave som i øvrigt mange danske kommuner er i gang med i disse måneder. Det er tidligt efter ikke engang 2 år at evaluere en struktur, som har skullet fungere, samtidig med at den har skullet falde på plads. Strukturen er løbet i gang samtidig med Danmarkshistoriens måske største organisationsforandring: Kommunalreformen. Denne pointe er vigtig at have

18 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side 523 sig for øje, når man vurderer resultaterne af evalueringen. Især når man tager med i betragtning, at det vel reelt set først er fra årsskiftet, at kommunalreformen kan siges at være stort set implementeret. Det må derfor være et spørgsmål om, hvor høje forventninger man reelt kan have til strukturens succes på nuværende tidspunkt. Projektlederen har nu færdiggjort evaluering af administrationen. Der tegner sig følgende overordnede fokuspunkter: - Forholdet mellem administration og byråd - Snitfladeproblematikker mellem fag- og stabsenheder - Organisationens udviklingsfokus Som nævnt er det vanskeligt at konkludere på, om den administrative struktur virker efter hensigten. Men man kan konkludere, at der er muligheder for at skabe en endnu bedre organisation med fokus på helhedstænkning og udvikling. Dette fremhæves af både politikere og ansatte. Men for at komme dertil kræver det en åben drøftelse på mange niveauer af, hvad man reelt set kan gøre bedre. Det fremhæves fra såvel ledere som medarbejdere, at alle bestræber sig på at få strukturen til at fungere. Alle vil gerne samarbejde, og man synes, at det går bedre nu, end tilfældet var i starten. Forretningsledelsen har i møde den 3. marts 2009 taget rapporten til efterretning og sender sine anbefaler til Økonomiudvalget. Disse er gennemgået for personalet i administrationen fredag den 6. marts Bilag: Forretningsledelsens anbefaling m.h.t. evaluering af den administrative struktur Endelig evalueringsrapport Forretningsledelsens anbefalinger indstilles godkendt.

19 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Forslag til ny timetildelingsmodel til skolerne G01/dwbkes 09/10045 Åben sag BU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 24. marts 2009: Udvalget anbefaler den nye timefordelingsmodel, men anbefaler samtidig, at der ved implementeringen af modellen etableres en økonomisk buffer til imødegåelse af den tilstedeværende økonomi i budget 2009 med en 5/12-virkning i Martin Rishøj Jensen var fraværende. Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 15. april 2009: Udvalget indstiller, at Byrådet godkender den nye timefordelingsmodel. Adnan Jedon var fraværende. Børne- og Ungdomsudvalget vedtog i møde den 27. januar 2009 at fremsende forslag til Ny timetildelingsmodel for skolerne til udtalelse i skolebestyrelserne. Forslaget er udarbejdet som en afledt handling for 2009 i forbindelse med vedtagelse af kvalitetsrapporten for 2007/08. De indkomne udtalelser vedlægges. Der vedlægges ligeledes et sammendrag af de indkomne udtalelser. Fagenheden for Børn og Kultur bemærker, at den Nye timetildelingsmodel er udarbejdet inden for det samme timetal, som der har været til rådighed i den hidtidige model. Det bemærkes dog, at der i forbindelse med afslutning af regnskab 2008 er konstateret et merforbrug af udgifter til lærerlønninger. Endvidere bemærkes: Den nye model foreslået med klassetildeling med vejledende timetal holdtimetildeling med 10 timer pr. elev i klasser med over 17 elever er mere retfærdig i forhold til fordeling af holdtimer pr. klasse. Holdtimer pr. klasse er den faktor, der fortæller mest om ressourcen til skolerne. Ifølge medsendte skema sker der en udjævning af holdtimer mellem skolerne.

20 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side 525 Dronninglund Skole og Hedegårdsskolen afleverer timer til de øvrige skoler, men har stadigvæk den højeste holdtimetildeling efter det nye forslag. Det skal de også have, da de har de højeste klassekvotienter. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi bemærker, at der pt. pågår en analyse af økonomien på lærerlønsområdet og at der pt. derfor ikke foreligger en beregning, som viser de økonomiske konsekvenser af modellen. Bilag: Forslag til ny timetildelingsmodel Indkomne udtalelser fra skolebestyrelserne Sammendrag af udtalelser vedr. ny timetildelingsmodel Timeberegning vedr. ny timetildelingsmodel Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling af 15. april 2009 indstilles godkendt.

21 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Orientering vedrørende lærerlønsområdets økonomi Ø09/dwbkes 09/10528 Åben sag ØK/BY Indstilling: Børne- og Ungdomsudvalget orienterer om, at udvalget i sit møde den 15. april 2009 har besluttet at betragte evt. merforbrug på lærerløn i 2009 i lyset af den økonomiske decentralisering. Det betyder, at et merforbrug vil kunne håndteres efter reglerne om økonomisk decentralisering. 5% af det kommende års bevillinger kan anvendes på forskud. Underskuddet skal være afviklet senest i løbet af 3 år. En placering af merforbruget decentralt vil derfor kunne give tid til at færdiggøre analysearbejdet og give et bedre grundlag for at tilpasse serviceniveau og økonomi. Placeringen decentralt tænkes derfor i første omgang at være en teknisk løsning, og der skal justeres i forhold til den enkelte skole, når analysearbejdet er gennemført. I forbindelse med den nedsatte analysegruppes rapport vil udvalget vurdere de nødvendige konsekvenser. Der er i ovenstående en forudsætning om, at det konstaterede merforbrug for 2008 afvikles i forbindelse med aflæggelse af regnskab for Fagenheden for Børn og Kultur har tidligere orienteret om, at der desværre er konstateret et merfobrug på lærerlønninger på 5,8 mio. kr. i Merforbruget er i øjeblikket ved at blive analyseret med henblik på en vurdering af konsekvenserne både for budget 2009 og Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi bemærker, at stillingtagen til overførsel behandles sammen med godkendelse af regnskab I det forslag til overførsler, som fremlægges sammen med regnskabet, fremgår det, at merforbruget på lærerløn i 2008 foreslås afviklet med regnskab Endvidere bemærkes det, at en afvikling af underskuddet via den økonomiske decentralisering forudsætter, at skolerne planlægger med et lavere timeforbrug, end der meldes ud via timetildelingsmodellen, eller alternativt at der via timetildelingsmodellen etableres en buffer til at kunne rumme et evt. merforbrug i Bilag: Notat vedr. forslag til behandling af problemstillingen vedr. lærerløn Bemærkninger til struktur til specialtilbud og til underskud på lærerløn 2008-budgettet

22 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side 527 Udvalget indstiller, at sagen tages til efterretning.

23 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Oprettelse af specialundervisningstilbud i egen kommune G01/dwbkes 09/10535 Åben sag BU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 24. marts 2009: Udvalget anbefaler forslaget og vil føre forslaget frem til forhandlingerne i forbindelse med budget Der er ikke taget stilling til fremtiden for Heldagsklassen. Martin Rishøj Jensen var fraværende. Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 15. april 2009: Udvalget har behandlet sagen påny og set i lyset af udviklingen på området, anbefaler udvalget, at den foreslåede struktur gennemføres. Udvalget kan ikke finde finansieringen inden for eget området. Adnan Jedon var fraværende. Fagenheden for Børn og Kultur ønsker en drøftelse af forslag om etablering af flere specialundervisningstilbud i egen kommune. Der henvises til udarbejdet forslag over struktur for specialtilbud. Der er endvidere udarbejdet overslag over udgifter ved etablering af tilbuddene. Merudgifterne ved etablering af specialundervisningstilbud i egen kommune er opgjort til i alt kr. (helårsvirkning). Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi bemærker, at forudsætningen for besparelsen ved køb af færre pladser i andre kommuner på kr. er en gennemgang af de i budget 2009 indlagte forudsætninger om de konkrete elever på budgetlægningstidspunktet sammenholdt med de på nuværende tidspunkt kendte visitationer af elever til pladserne i andre kommuner. Det skal bemærkes, at lønforudsætningerne umiddelbart vurderes at være i underkanten, hvilket analysearbejdet på lærerlønsområdet pt. viser. Det skal yderligere bemærkes at udgifterne indeholdt i projektklassebeskrivelsen ikke er indregnet, men at der blot er medtaget kr. til en pædagog i ungdomsklassen for Der er ikke dækning i Notatet for en evt. udvidelse af tilbuddet for 2010/2011.

24 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side 529 Bilag: Notat vedr. udgifter ved udvidelse af specialtilbud Projektklassebeskrivelse med tillæg Samlet oversigt over udvidelse af specialtilbud Struktur - specialtilbud Arne M. Jensen blev erklæret inhabil og deltog ikke i sagens behandling. Sagen genoptages efter første budgetopfølgning.

25 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Nedlæggelse af Heldagsklasse på Hjallerup Skole P19/dwbkes 09/7370 Åben sag BU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 3. marts 2009: Sagen udsættes. Udvalget ønsker en nærmere belysning af økonomien vedrørende placering af eleverne i andre tilsvarende. Martin Rishøj Jensen ønsker at afvente beslutning vedrørende Heldagsklassen til den samlede organisering af specialundervisningen er klar. Adnan Jedon var fraværende. Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 15. april 2009: Fremsendes til behandling i Byrådet. Adnan Jedon var fraværende. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Ungdomsudvalget fremsender forslag om nedlæggelse af Heldagsklassen på Hjallerup Skole med udgangen af skoleåret 2008/09 til udtalelse i Skolebestyrelsen på skolen. Heldagsklassen blev den 1. august 2000 oprettet som et specialtilbud på Hjallerup Skole. Målgruppen var elever med adfærd, kontakt og trivselsproblemer. Udviklingen gik imidlertid i retning af, at det var nødvendigt at optage elevtyper med mange forskellige problemstillinger. I en del tilfælde var det elevtyper, som det var uheldigt at have sammen. Det betød, at de enkelte elever ikke i tilstrækkelig grad profiterede af tilbuddet. Samtidig betød det også, at det var en meget hård og udfordrende opgave for personalet. Oven i disse forhold er Heldagsklassen uhensigtsmæssigt placeret midt i Hjallerup Skole. Denne placering blev nødvendig, da Arbejdstilsynet før skoleåret 2007/08 lukkede de tidligere lokaler, hvor eleverne var mere adskilt fra normalskolen. I takt med at de lokale specialtilbud udbygges, er tiden nu kommet til at placere eleverne i Heldagsklassen i andre og i forhold til de enkelte elevers problemstillinger, mere passende tilbud. Visitationsudvalget vil beslutte den enkelte elevs placering i tæt samarbejde med Heldagsklassen og elevernes forældre. Det nuværende personale i Heldagsklassen vil blive tilbudt arbejde i kommunens øvrige specialtilbud. Det drejer sig om en afdelingsleder, 2 lærere og 3 pædagoger. Økonomi: Nedlæggelsen er udgiftsneutral, idet der vil blive etableret pladser i andre specialtilbud, der passer med antallet af medarbejdere fra Heldagsklassen.

26 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side 531 Der vil senere blive fremlagt sag vedrørende etablering af disse pladser m.v. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi bemærker følgende: Såfremt det senere viser sig at etableringen/drift af erstatningspladser ikke kan indeholdes i nuværende udgiftsramme, er udvalget forpligtet til at anvise kompenserende besparelser. Udvalget indstiller, at heldagsklassen nedlægges. Arne M. Jensen tager forbehold.

27 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Ansøgning om opstilling af vindmøller i Ryå Vest G01/dwtfbb 08/319 Åben sag UP/ØK Indstilling: Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 14. april 2009: Det forudsættes, at ansøger i samarbejde med modelflyveklub finder alternativ placering for modelflyveklubben, inden udvalget vil tage stilling til den videre planlægning. Udvalget er generelt positivt indstillet overfor forslag til vindmølleplacering. Kommunen medvirker gerne i fællesmøde med ansøger og flyveklub. Udvalget anbefaler, at kommunen medvirker ved mageskifte. Sagen sendes til behandling i Økonomiudvalget. Brønderslev Kommune har tidligere modtaget en ansøgning om tilladelse til at opsætte 8 møller i tilknytning til eksisterende vindmøllepark "Ryå Vest". På baggrund af udtalelse fra Miljøcenter Århus omkring møllernes påvirkning af den økologiske forbindelse, har ansøger rettet sit projekt til således, at de fire sydligste møller i det oprindelig projekt er fjernet og i stedet er der opstillet 2 møller i en parallel række med de fire nordligste møller. Der er opnået mundtlige aftaler med de berørte lodsejere (2 stk.). Der skal tages stilling til, om der skal igangsættes udarbejdelse af nødvendigt plan- og miljøgrundlag. Brønderslev Modelflyveklub, Sdr. Engvej, har udtrykt ønske om at få klarhed over deres fremtid i forbindelse med nærværende vindmølleprojekt, da arealet, hvor flyveklubben holder til, er ejet af kommunen, og da modelflyveklubben er nødsaget til at flytte, såfremt vindmølleprojektet realiseres. Klubben var indbudt til mødet i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 14. april, hvor klubben redegjorde for deres synspunkter i forbindelse med projektet. Bilag: Ansøgning om tilladelse til at opsætte vindmøller i Ryå Vest Kort over 6 møller med en højde på 127 meter Støjberegning Kommunen vil gerne medvirke ved mageskifte uden omkostninger for kommunen.

28 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Opfølgningsredegørelse 2009, servicestrategi P05/dwfsss 09/9887 Åben sag FL/ØK Lov om kommunernes styrelse stiller krav om at udfærdige og offentliggøre en servicestrategi. Loven forpligter endvidere kommunerne til at udarbejde og offentliggøre en opfølgningsredegørelse til servicestrategien inden udgangen af 3. kvartal i det år, der er valg til Byrådet. På denne baggrund foreligger der til behandling og godkendelse udkast til form og indhold for udarbejdelse af opfølgningsredegørelse kommunens for servicestrategi Udkastet er udarbejdet, så det opfylder ministeriets vejledning om udarbejdelse af servicestrategi og opfølgningsredegørelse. Forretningsledelsen anbefaler,at Økonomiudvalget godkender forslaget. Bilag: Udkast til form og indhold for opfølgningsredegørelse 2009 Forslag til Tids- og handleplan Godkendt.

29 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Evaluering af kommunikationspolitik, opstart af projekt P22/dwupmkj 09/2944 Åben sag FL/ØK Projektleder fremsender projektbeskrivelse for evaluering af kommunikationspolitik til drøftelse jf. byrådets beslutning den 10. marts 2009 om at evaluere hidtidig politik med henblik på, at nyt byråd kan vedtage en ny kommunikationsstrategi primo I januar 2007 vedtog byrådet en kommunikationspolitik den første for den nye storkommune og derfor også med et naturligt afsæt i en igangværende fusionsproces. Planen var, at der primo 2009 skulle vedtages en ny kommunikationsstrategi, men på baggrund af behov for evaluering af den hidtidige samt ønsket om, at det nye byråd fra 2010 vedtager deres kommunikationsstrategi, påbegyndes derfor evaluering af den hidtidige kommunikationspolitik. Efterfølgende udarbejdes forslag til ny kommunikationsstrategi med baggrund i evaluering og udviklingen af Brønderslev Kommune. Evalueringen vil undersøge dels, om kommunikationspolitikken er slået igennem og bruges som det værktøj, den er tiltænkt. Dels om vi lever op til de mål, der er en del af kommunikationspolitikken 07 08, dvs. en pejling på hvordan kommunens kommunikation har virket internt og eksternt. Samtidig vil evalueringen afdække, hvad der (politisk, blandt borgerne, personalet og pressen) er ønske om, at der sættes fokus på de kommende år. Det overordnede formål er naturligvis at forbedre kommunens interne og eksterne kommunikation bl.a. ved at blive klogere på, hvad vi gør godt, og hvad der kan forbedres. Forretningsledelsen anbefaler, at projektbeskrivelsen godkendes. Bilag: Projektbeskrivelse for evaluering af kommunikationspolitik Udsat.

30 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Godkendelse af vedtægter for Ungdomsrådet P24/dwbkes 09/11709 Åben sag FK/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 16. april 2009: Indstilles godkendt med de foreslåede ændringer. Eskild Sloth Andersen og Henning Jørgensen var fraværende. Ungdomsrådet har udarbejdet forslag til ændringer i vedtægterne for Ungdomsrådet. Forslaget har været til udtalelse i Ungdomsskolebestyrelsen, der udtaler: Vedrørende valg: 3 - Vedrørende 14 år - Ungdomsskolebestyrelsen udtaler: Med en valgperiode fra 8. klasse, som i de tidligere vedtægter, er gennemførelsen af valget betydeligt nemmere i forbindelse med skolebesøg. Vedrørende forretningsorden 4, stk. 4 - Tovholder udpeges af Ungdomsrådet. Tovholder ansættes af Ungdomsskolen, ikke Ungdomsrådet, men gerne at Ungdomsrådet høres/deltager i ansættelsen. Bilag: Forslag til vedtægter - Ungdomsrådet Fritids- og Kulturudvalgets indstilling indstilles godkendt.

31 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Kulturaftale Kulturregion Nordjylland P27/dwbkes 09/11702 Åben sag FL/ØK Indstilling: Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 16. april 2009: Fagenhedens forslag indstilles godkendt. Eskild Sloth Andersen og Henning Jørgensen var fraværende. Kulturaftale Nordjylland er et strategisk udviklingssamarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland. Visionen er, at Nordjylland skal fremstå som en progressiv og dynamisk del af Danmark med et levende kulturliv, der kendetegnes af det banebrydende, nytænkende og eksperimenterende i forening med respekt for historie, traditioner og lokal egenart. Via kulturaftalen ønsker kommunerne og regionen tværregionalt gennem fælles indsatser at øge kvaliteten og synligheden af det samlede kulturområde i Nordjylland. Selve aftalen indgås med Kulturministeriet og omfatter de temaer/fokusområder og målsætninger, som kommunerne og regionen forpligter sig til at arbejde med at opnå i Kulturaftalen drejer sig primært om udvikling, og herunder støttes der efter ansøgning kulturelle udviklingsprojekter, der understøtter aftalens mål og temaer. Samtidig rummer kulturaftalen enkelte driftsopgaver. Målsætninger for samarbejdet i Kulturaftale Nordjylland: I store træk videreføres de hidtidige målsætninger i den nye aftale. Der er foretaget enkelte justeringer i de temaer/fokusområder, kulturaftalen arbejder med, således at for eksempel Kulturarvsklynge Nordjylland (museumsområdet) nu er et særskilt tema i aftalen. I Kulturaftale Nordjylland arbejdes der med følgende overordnede kulturpolitiske målsætninger: 1. At styrke kvaliteten og synligheden i det samlede kulturtilbud i Nordjylland 2. At understøtte regional vækst og sammenhæng gennem de fælles kulturpolitiske målsætninger 3. At skabe sammenhæng i de enkelte kommuners/region Nordjyllands kulturpolitikker på udvalgte områder med udgangspunkt i samspillet mellem region/lokalsamfund og by/land med henblik på udvikling/fastholdelse af fyrtårne 4. At fremme udvikling og udnyttelse af potentiale i områdets kulturelle institutioner, vækstlag og netværk gennem øget fokus på arbejdsdeling, samarbejde, koordinering og synergivirkninger

32 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side At tiltrække og fastholde videnstunge og kreative arbejdspladser gennem forbedrede kulturtilbud, øget synlighed og udbyggede vækstmiljøer for iværksættere og gennem talentudvikling 6. At skabe kulturel tradition og fornyelse gennem medvirken til indgåelse af nye partnerskaber mellem kunstnere, private virksomheder, kulturinstitutioner og uddannelsesinstitutioner 7. At arbejde for at opfylde disse målsætninger gennem satsninger og fyrtårnsprojekter inden for kulturaftalen teams/fokusområder børnekultur, unge som kulturaktører og kulturbrugere, talentudvikling (teater, billedkunst, litteratur, dans, film, blandformer etc.), kreative alliancer, kulturarvsklynge Nordjylland - Cultural HeriTALEs samt kultur og oplevelsesøkonomi Økonomi: I lighed med hidtil bygger den nye kulturaftale for på, at kommunerne og regionen bidrager økonomisk til de fælles indsatser efter indbyggertal, således at hver kommune og regionen afsætter 2,50 kr. pr. borger pr. år. Hertil kommer et mindre beløb til fælles møder m.v, hvorved der betales i alt kr. pr. år ved op til indbyggere o.s.v. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet tilslutter sig aftalen. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen Godkendt.

33 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Aflønning af ansatte i fleksjob P21/dwopimn 08/2240 Åben sag ØK Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 4. september 2008: Organisation og Personale anmodes om at udarbejde forslag. Jens Arne Hedegaard og Økonomiudvalgsmedlem Arne M. Jensen har anmodet om, at følgende punkt optages på Økonomiudvalgets dagsorden: Som der blev drøftet på mødet med Hovedudvalget kort før sommerferien er der forskel på hvordan de forskellige institutioner aflønner ansatte i fleksjob. Jeg vil gerne have et punkt på dagsordenen således vi kan få diskuteret en politik på området. Altså, at det som en del af personalepolitikken, kommer til at fremgå, at der er en politik på området. Kommunaldirektøren foreslår, at Organisation og Personale anmodes om at udarbejde beslutningsoplæg til Økonomiudvalget. Supplerende sagsfremstilling til Økonomiudvalgets møde den 23. april 2009: Notat fra Organisation og Personale vil blive udleveret på mødet. Personalechef Inger Marie Nielsen deltager under drøftelsen af dette punkt. Udsat. Oplæg udsendes.

34 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Orientering /dwsvldf Åben sag ØK KKR-møde: velkomstcentre Vækstforums lånepulje

35 Økonomiudvalget, den 23. april 2009 Side Underskudsgaranti for 2008, Hjallerup Udviklingspark Ø60/dwfsss 09/13386 Åben sag ØK/BY Bestyrelsen for Hjallerup Udviklingspark fremsender årsrapport og revisionsprotokollat 2008 for Fonden Hjallerup Udviklingspark. Det fremgår af årsrapporten, at der for regnskabsår 2008 er et underskud i fonden på kr. Brønderslev Byråd har tidligere besluttet at yde underskudsgaranti til fonden. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi bemærker, at Byrådet den 26. marts 2009 godkendte underskudsgaranti til Brønderslev Udviklingspark vedrørende 2008 med kr. Heraf blev de kr. finansieret af den pulje, der var afsat i budget 2009 til underskudsgarantier i udviklingsparker. Godkendelse at underskudsgaranti til Hjallerup Udviklingspark betyder dermed et kassetræk på yderligere kr. Bilag: Budget 2009 Årsregnskab 2008 Fonden Hjallerup Udviklingspark - revisionsprotokollat Underskudsgaranti anbefales udbetalt. Udvikling og Planlægning forventes at medvirke til finansiering via erhvervs- og turismepuljen.

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. april 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-22:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. august 2007 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 10.00-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/280 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. oktober 2008 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00-8.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/154

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:00-17:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. oktober 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-10:00 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 030. Budgetopfølgning pr. 30. april 2009 - Beskæftigelsesudvalget 54 031. Drøftelse af 1. udkast

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Dagsorden Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato 11. marts 2015 Starttidspunkt for møde Kl. 15.30 Lokale Vestermølle, Oddervej 80, 8660 Skanderborg Udsendt til Else Søjmark, Kultur og udviklingsudvalget,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018 Til: Byrådet m.fl. Dato: 7. januar 2014 Sagsbeh.: AJ Journalnr.: 13/20800 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter:

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter: SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Til: Byrådet m.fl. Dato: 17. december 2014 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 14/18683 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Følgende sager behandles:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller skal den centrale bygningstjeneste have i fremtiden

1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller skal den centrale bygningstjeneste have i fremtiden 3 indstillinger fra byggesporet i den administrative forandringsproces Vedlagt følger indstillinger fra bygningssporet vedrørende: 1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. januar 2011 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2008 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den 8. juni 2011, kl. 10, lokale 77.

Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den 8. juni 2011, kl. 10, lokale 77. Dato 03-06-2011 Sagsbehandler Hanne Rasmussen Telefon nr. 7257 7397 Mail hra@jammerbugt.dk Dokument nr. 2011-76271 Sags nr. 1849-17630 Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat Børne- og Ungdomsudvalget Referat Dato: 27. oktober 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:10 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V) Gitte Krogh

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Børneudvalget. Næstved Kommunes årsberetning 2013 40 af 80

Børneudvalget. Næstved Kommunes årsberetning 2013 40 af 80 Børneudvalget Børneudvalget varetager forvaltningen af kommunens undervisningsmæssige, pædagogiske, sociale og sundhedsmæssige opgaver for børn og unge, herunder dagpleje, vuggestuer, børnehaver, daginstitutioner,

Læs mere

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund Kultur og Fritidscenter NOTAT 4. oktober 2011 Sagsbehandler: John Romlund Telefon: 43 57 71 10 Email: jrk@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: 201101872 Dokument 1 - jrk Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben Mødedato 03. marts 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Erhvervs-

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. december 2009 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 13:00-14:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 23-04-2013 Tirsdag 23.04.2013 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Nyttejob 3 Seniorjob i Hørsholm Kommune

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: UU-Sjælsø, Hovedgaden 18, 3460 Birkerød Mødedato: Onsdag den 4. februar 2009 Mødetidspunkt: NB Kl. 9.30 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SIDE 1/5 FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SAGSFREMSTILLING: Regeringen og et flertal af folketingets partier har indgået forlig om reform af folkeskolen. Børne- og Undervisningsudvalget blev

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. februar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:15 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen

Læs mere

Oplægget blev drøftet. Det er vigtigt, at der både på første og andet møde indgår 2-3 konkrete gode eksempler.

Oplægget blev drøftet. Det er vigtigt, at der både på første og andet møde indgår 2-3 konkrete gode eksempler. REFERAT Møde i den politiske ledelse torsdag den 22. maj 2008 kl. 10-12 i Skole- og Kulturforvaltningen, Godthåbsgade 8, Nørresundby mødelokale 2 i kælderen Deltagere: Bjarne Kvist, Frederikshavn Kommune

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

Indstilling. Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne. og Enhedslistens byrådsgrupper) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne. og Enhedslistens byrådsgrupper) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 21. oktober 2009 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne (besvarelse af

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 12. marts 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 214, Mødelokale Medlemmer: Brian Franklin, Allan Andersen, Arne Hansen, Carsten

Læs mere

Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra 14 kommuner og Region Sjælland.

Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra 14 kommuner og Region Sjælland. Sag til K-17 19.april og KKR 11.juni 2013; Strategisk Energiplanlægning på tværs af kommunegrænser. Baggrund Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område Mødedato: 11. september 2014 kl. 12.00-13.45 Mødested: Brandstation Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Mads Gammelmark (formand), Leo Kristoffersen,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet NOTAT Dato: 3. september 2015 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2015-162 Sagsbeh.: Forsøgsgruppen Dok id: Udmelding af temaer for forsøgs- og udviklingsprojekter

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Møde 16. november 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 16. november 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Teknik- og Miljøudvalg Referat Møde 16. november 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: Pkt. Tekst Side 193 Anlægsoversigt Teknik- og Miljøudvalg (fj) 1 194 Engdiget 7, lovliggørelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/81

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Mødelokale 3, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Mødelokale 3, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Mødelokale 3, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:40 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 30 2. Tilslutning til Kulturaftale

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Tirsdag den 22-oktober-2002 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune

FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune 1 Indhold Indledning... 3 Kommissorium... 3 Forslag til kulturpas... 4 Børn som kulturbrugere... 4 Kulturpas... 4 Erfaringer... 4 Formålet... 5 Målgruppe...

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 7 Mødedato: 14. august 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Ingerlise Thaysen (Afbud) Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Pædagogisk assistent

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Mødedato: 27/10-2015 Starttidspunkt: 16.00 Sluttidspunkt: 18.00 Mødelokale: Deltagere: Fraværende med afbud: Referent: U159 Hanne Fischer Møller (HF), Kenneth Ladefoged (KL),

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Væksthus Nordjylland, økonomi og strategi for rolle og opgaver SAG NR.: 000182018 mie

Væksthus Nordjylland, økonomi og strategi for rolle og opgaver SAG NR.: 000182018 mie Væksthus Nordjylland, økonomi og strategi for rolle og opgaver SAG NR.: 000182018 mie Resume Ved årsskiftet 2007/08 godkendte de nordjyske kommuner en række økonomiske garantier for Væksthus Nordjyllands

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Lisa

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 16:00. Dialogmøde med Rebild Kulturskole

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 16:00. Dialogmøde med Rebild Kulturskole REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Dialogmøde med Rebild Kulturskole 17:00. Kultur-Fritidsudvalget Sted: Kulturstationen, Sverriggårdsvej 4, Skørping. Møde slut: 18:10 Fraværende: Søren Søe Larsen

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00-15.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager:

Læs mere

virum skole bestyrelsens årsberetning 2007/2008

virum skole bestyrelsens årsberetning 2007/2008 1 virum skole bestyrelsens årsberetning 2007/2008 2 Virum Skoles vision udarbejdet 2006 Virum Skole er skolen, som tør, vil og kan udvikle egen praksis, så eleverne er i stand til at leve i en verden i

Læs mere