Høringssvaret vedrører følgende institution/enhed/klynge/netværk, der er del af eller overgiver pladser til det nye netværk/klynge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvaret vedrører følgende institution/enhed/klynge/netværk, der er del af eller overgiver pladser til det nye netværk/klynge"

Transkript

1 Område Nye netværk / Klynger Høringssvaret vedrører følgende institution/enhed/klynge/netværk, der er del af eller overgiver pladser til det nye netværk/klynge Nuværende netværk/klynge Høringssvar ID Høringssvarafsender Resumé af høringssvar Resumé af høringssvar Amager A netværk 1 Netværk 71 (FRIE 21) FRIE Netværk 71 (FRIE 21) De beskriver en proces for en fusion af fritidhjemstilbuddene i netværket og ændringer i ledelsesstrukturen Amager A netværk 1 Bryggen SE3/Tværs Bjarne Arleth Nielsen på vegne af bestyrelse, medarbejdere og ledelse i Børnehuset Bryggen Oplever, at deres nuværende netværksstruktur er en god og konstruktiv ramme for institutionerne. Er derfor ikke glade for at skulle indgå i en ny struktur. Stiller spørgsmålstegn ved det økonomiske argument bag den nye struktur. Frygter for mangfoldigheden og det lokale engagement, der trives bedst, når forældre har indflydelse på deres børn lokale forhold. : - De 4 institutioner, der er tilbage i netværk Christianshavn Bryggen, når Christianshavns Fritidshjem er virksomhedsoverdraget, arbejder for at blive sammensluttet med Netværk 71 (Frie 21B) på Islands Brygge (Henvisning 1) Påpeger, at muligheden for forældreindflydelse i den nye struktur kan være i strid med Dagtilbudslovens regler. Amager A netværk 1 Sofiegårdens Børnehave SE3/Tværs Tina Baungaard på vegne af forældrebestyrelsen i Sofiegårdens Børnehave. Amager A netværk 1 Thorsanna ME Jesper Nissen på vegne af bestyrelsen i Thorsanna Se Svar ID IBØ Netværk 3 Se Svar ID IBØ Netværk 3 De tilslutter sig kommunens forslag til en ny klynge/netværk Amager A netværk 1 Amager A netværk 2 A netværk 2 Skolen ved Sundet Skolebestyrelsen ved Skolen ved Sundet Anbefaler, at der skabes kombinationsstillinger i nærområdet Anbefaler, at der stilles krav om, at netværket ses som et forpligtende fællesskab. Bakker op om den foreslåede justering af de nuværende netværk til A netværk 2 (Fritidsinstitutionen Sundet). Stiller krav om et tæt samarbejde imellem skolen og fritidsinstitutionen, både i forhold til de konkrete kombinationsstillinger og de fysiske rammer. Er bekymret for, hvordan en stor institution kan tage hånd om børns forskellige behov.

2 Amager A netværk 2 Bestyrelsen for klynge A13 (Altankassen, Blæksprutten og Myretuen) A Jan Mikkelsen på vegne af bestyrelsen Undrer sig over, at de kommunale klynger skal være så store (den store forskel på børnepoint i de kommunale klynger og de selvejende netværk). Frygter, at det betyder, at ledelsen ikke har nok kendskab til de enkelte enheder/afdelinger, personale og forældre og at økonomien kommer til at sætte dagsordenen og tab af mangfoldighed, muligheden for et "anstændigt timeantal" til personalet, fællesskabsfølelsen, solidaritet og "den gode vilje". Ønsker at bevare deres udflytterdel. De har en række spørgsmål til sammensætningen af klynger. Mener, at hvis fritidsinstitutionen ved AFS ikke havde været selvejende, " kunne man (med klynge A13, fritidshjemmet samt "det Røde Hjørne og vuggestuen Sundholm) have skabt en homogen, geografisk tæt klynge med ca børnepoint - og rigtig gode muligheder for at fritidshjemspersonalet kunne sikres ansættelser med anstændige timetal...". Amager A netværk 2 Børnehaven på Smyrnavej SE Joan Christensen Leder af børnehaven på Smyrnavej Skriver, at de selvejende institutioner har mange styrker og tildeler det københavnske institutionsmiljø mangfoldighed og giver forældrene valgmuligheder. Skriver, at Smyrna er en lille institution, der giver børn struktur, genkendelighed, kendte voksne, løfter opgaven med tidlig indsats og et velfungerende forældresamarbejde. Bekymret for, at den foreslåede klynge- og netværksstruktur vil ødelægge det gode arbejde. Høringssvaret indeholder også kommentarer fra nuværende og tidligere forældre, der beskriver Smyrnas arbejde og betydning for familien. Amager A netværk 2 Børnehaven på Smyrnavej SE Christina Leer Lademan på vegne af forældregruppen i børnehaven Smyrnavej Er bekymret for, at justeringen af klynger og netværk betyder, at de små daginstitutioner lukkes. Mener, at de små institutioner er bedre til inklusion, fastholdelse af personale, lydniveau, struktur, nærvær og overskuelighed og "særligt sårbare børn". Stiller spørgsmålstegn ved, om kommunen, på længere sigt, kommer til at spare penge, da kommunen skal bruge en masse penge på støttepædagoger, talepædagoger, psykologer mv.

3 Amager A netværk 2 Børnehaven på Smyrnavej SE Henriette Laura Jensen Ansat i Børnehaven Smyrna Peger på en række forhold i institutionen, som er gode under den nuværende struktur, herunder nærvær og god pædagogik mv. Ønsker derfor ikke en ny struktur. Amager A netværk 2 Skolefritidshjemmet Ved Sundet ME2/Mulighedernes Klub Skolefritidshjemmet på Skolen ved Sundet Ønsker en struktur, der fortsat sikrer fuldtidsstillinger til pædagogerne i fritidsinstitutioner - pædagogerne har i dag mange timer i børnehaven. Ønsker at danne en selvejende miniklynge inden for netværket bestående af den kommende fritidsinstitution, Skolefritidshjemmet ved Sundets børnehave andre børnehaver i området. (Henvisning 2) Amager A netværk 2 Fritidshjem og Klub Marengovej SE7 Fremsendt til Allan Baumann på vegne af bestyrelsen Svend Allerslev pr. for Fritidshjemmet Marengovej mail d. 5. oktober 2015 Bestyrelsen støtter SE7 ledelsesgruppens oplæg til en fremtidig mere forpligtende konstruktion Bestyrelsen støtter SE7 ledelsesgruppens oplæg til en fremtidig mere forpligtende konstruktion Amager A netværk 3 Netværket FRIE 22 og Netværket ME1 FRIE 22 og ME Alle institutionerne i nuværende ME1 og FRIE 22 De Glade børns hus ønsker at erstatte de fritidshjemsplader, der rykkes, med vuggestuebørn for at opretholde bæredygtighed. Har besluttet at indgå i et forpligtende fællesskab (NB: den nye bestyrelse i børneinstitutionen v/seruminstituttet opfordres til at indgå i samarbejdet). Har samtidig besluttet at blive mere økonomisk forpligtende overfor hinanden. Amager A netværk 4 (klynge) Fritidscenteret 4-skolesamarbejdet 4-skolesamarbejdet Laila Fischer på vegne af Skolebestyrelsen ved Sundbyøster Skole Formand Anerkender behovet for at skabe gode arbejdspladser for det pædagogiske personale og de begrænsede muligheder, der er for at skabe den store sammenhæng med alle parter i 4- skolesamarbejdet, giver de institutioner, der er i området. Principielt intet at indvende mod det foreslåede netværk (ingen af institutionerne har dog videre tilknytning til Sundbyøster Skole). Der bør etableres fritidscenterpladser i 4-skolesamarbejdet tættere på Sundbyøster Skole, hvis de skal være attraktive for børnene.

4 Amager A netværk 4 (klynge) Klynge A5 A Jan Hein Jørgensen på vegne af forældrebestyrelsen i klynge A5 Skriver, at klyngerne bliver større end forventet. Håber, at de større klynger udnyttes til at "øge graden af professionalisme i ledelsen" ; mere funktionsopdelt ledelse og efteruddannelse. Der bør frigives flere ressourcer hos de pædagogiske ledere, så de har bedre mulighed for at fokusere på deres kerneopgaver (pædagogik og personaleledelse). Bekymret for den lange overgangsperiode frem til august Mener, at der lokalt bør være mulighed for at lavere en kortere overgang. 1. august 2016 skal være en deadline og ikke implementeringsdato. Mener, at de fysiske udfordringer, der vil komme i implementering skal løses ved at lytte til de lokale klyngeledere og "passende midlertidige dispensationer". Amager A netværk 4 (klynge) O.H. Bærentzen SE Anne Grønborg Vedel Privatperson Ønsker at bevare O.H. Bærentzen som selvejende institution "...med det formål at kunne bevare feriekoloni mv." Amager A netværk 4 (klynge) O.H. Bærentzen SE Rasmus Vedel Privatperson Far til barn i O.H. Bærentzen Er generelt ikke ked af forandringer, men har 4 store bekymringer: 1. Børn har brug for ro og nogenlunde faste rammer 2. Ønsker at bevare muligheden for diversitet på dagtilbudsområdet 3. Mener ikke, at nedskæringer på børne- /ungeområdet er en god løsning 4. Ønsker at bevare den administrative struktur, selvejende institutioner og "de autonome beslutninger og tilbud det resulterer i". Amager A netværk 5 (klynge) Ønske Øen (Abildgården) SE9/Børnegården i Sundby Walter Zeballos og Jette Bælum Klyngeleder og bestyrelsesformand i Børnegården i Sundby : Henviser til forslag fremsendt til forvaltningen d. 21. juni Ønsker, at klyngen udvides med 0-6 års pladser. Påtænker at samarbejde og indgå konstruktivt i den kommende proces for, at fritidshjemmet og klubben bliver kommunale fra d. 1. august Børn og personale i fritidshjemmet og klubben bør kun låne lokalerne i en tidsbegrænset periode. Mener, at deres fritidshjemspladser bør indtænkes i udvidelsen af fritidshjemspladser, når skolen udvides.

5 Amager Manglende afklaring vuggestue- og børnehavepladser Eksperimental Institutionen (høringssvaret fremgår også ved VVK netværk 2 (Asmundsminde) Mikael Seltoft Bestyrelsesformand i Asmundsminde og Eksperimentalinstitutionen Nævner, at institutionen er kollektiv ledet, og er i et netværk, hvor de arbejder sammen om ny viden omkring f.eks. håndtering af ADHD. Påpeger, at institutionen "...i en årrække har fået visiteret de tungeste psykosociale sager i Københavns Kommune". Ønsker at bevare det nuværende netværkssamarbejde mellem Asmundsminde og Eksperimental institutionen. (Henvisning 3) Ca. halvdelen af børnene er basisbørn. Påpeger, at institutionen har formået at udvikle deres " professionelle pædagogiske arbejde til stor tilfreds hos alle involverede".

Høringssvar fra Skolen ved Sundet (SvS), Amager

Høringssvar fra Skolen ved Sundet (SvS), Amager Høringssvar fra Skolen ved Sundet (SvS), Amager Skolebestyrelsen på Skolen ved Sundet forventer, at en sammenlægning af de nuværende fritidstilbud til skolens børn vil blive en realitet som følge af de

Læs mere

Høringssvaret vedrører følgende Nuværende Institution/enhed/klynge/netv klynge/netværk ærk, der er del af eller overgiver pladser til den nye klynge

Høringssvaret vedrører følgende Nuværende Institution/enhed/klynge/netv klynge/netværk ærk, der er del af eller overgiver pladser til den nye klynge Område Nye kommunale klynger Høringssvaret vedrører følgende Nuværende Institution/enhed/klynge/netv klynge/netværk ærk, der er del af eller overgiver pladser til den nye klynge Høringssvar ID Høringssvarafsender

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 2 Fremtidens Fritidstilbud ved Skolen på Islands Brygge Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE

BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE Organisering af fritidsinstitutionen ved Islands Brygge Skole. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune 1 Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune Indledning Med disse mål og principper for den gode overgang fra børnehave til skole ønsker vi at skabe et værdisæt bestående af Fællesskaber,

Læs mere

Bilag 85. Faglige organisationer Hvem: Henriette Brockdorff, BUPL Hovedstaden. Høringssvar uden institutionstilknytning

Bilag 85. Faglige organisationer Hvem: Henriette Brockdorff, BUPL Hovedstaden. Høringssvar uden institutionstilknytning Bilag 85 Høringssvar uden institutionstilknytning af høringssvar med bemærkninger fra forvaltningen Afsender Faglige organisationer Henriette Brockdorff, BUPL Hovedstaden - Udviklingen af Fremtidens Fritidstilbud

Læs mere

Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Bakkegården Bakkegårdsvej 14 9640 Farsø

Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Bakkegården Bakkegårdsvej 14 9640 Farsø Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Bakkegården Bakkegårdsvej 14 9640 Farsø Normeret

Læs mere

FAKTAARK: Omlægning i Henriksgårdens Fritidscenter, Ellepilen og August Wimmers Vej

FAKTAARK: Omlægning i Henriksgårdens Fritidscenter, Ellepilen og August Wimmers Vej FAKTAARK: Omlægning i Henriksgårdens Fritidscenter, Ellepilen og August Wimmers Vej FK UK Kommunal Henriksgårdens Fritidscenter VIGERSLEV ALLE 177 0 45 Selvejende Ellepilen ELLESTYKKET 32 2450 København

Læs mere

Inklusionsstrategi for Galten/Låsby Dagtilbud

Inklusionsstrategi for Galten/Låsby Dagtilbud Inklusionsstrategi for Galten/Låsby Dagtilbud Inklusion er det bærende princip i Salamanca-erklæringen, som Danmark tiltrådte i 1994, og i FNkonventionen som Danmark ratificerede den 13. juli 2009. Samlet

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 10 Fremtidens Fritidstilbud ved Sundbyøster Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Fremtidens fritidstilbud

Fremtidens fritidstilbud Fremtidens fritidstilbud 1. DEL kl. 19.30-21.00: Debat om fritidstilbud på Christianshavn 2. DEL kl. 21.00-21.30: Aktuelle sager Deltagere: ca. 30 personer 1. DEL Kl. 19.30-21.00 Debat om fritidstilbud

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en fastholdt implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en fastholdt implementeringsplan Bilag 4 Fremtidens Fritidstilbud ved Amager Fælled Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud anbefaler forvaltningen, at den oprindelige

Læs mere

BILAG 10 SUNDBYØSTER SKOLE

BILAG 10 SUNDBYØSTER SKOLE BILAG 10 SUNDBYØSTER SKOLE Organisering af fritidsinstitutionen ved Sundbyøster Skole. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde.

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. Indledning: Følgende materiale udgør Klynge VE5 s fundament for det pædagogiske arbejde med børn og unge i alderen 0 5 år,

Læs mere

Høringssvar fra de 6 netværk på baggrund af Inklusionsstrategien den 19.10.15

Høringssvar fra de 6 netværk på baggrund af Inklusionsstrategien den 19.10.15 Høringssvar fra de 6 netværk på baggrund af Inklusionsstrategien den 19.10.15 Høringssvar fra netværksgruppe 1 (dagtilbudsdelen): Vi har haft inklusionsstrategien til drøftelse i vores netværksgruppe den

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud fysisk struktur og organisering - Område Amager

Fremtidens Fritidstilbud fysisk struktur og organisering - Område Amager Fremtidens Fritidstilbud fysisk struktur og organisering - Område Amager Bilag Skole Nuværende fysiske struktur Fremtidige matrikler Organisering 1 Fritidscentre Samtlige fritidsklub og juniorklub Islands

Læs mere

Der har været nedsat en arbejdsgruppe, samt afholdt en workshop med deltagelse af alle ledere.

Der har været nedsat en arbejdsgruppe, samt afholdt en workshop med deltagelse af alle ledere. Notat af 27. februar 2015 Ny ledelsesstruktur 1. Indledning: I forbindelse med Byrådets behandling af sagen styrket kvalitet og organisering på dagtilbudsområdet den 24-06-2014 blev det besluttet, at der

Læs mere

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE Indhold Indledning 3 Formål for dagtilbud 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune 5 Det anerkendende dagtilbud 6 Visioner for dagtilbuddene i Holstebro

Læs mere

Der opleves manglende råderum til at fastholde gode/dygtige medarbejdere med uddannelse.

Der opleves manglende råderum til at fastholde gode/dygtige medarbejdere med uddannelse. Dagpleje og Daginstitution Notat Sagsnr.: 2011/04270 Dato: 05-05-2011 Sag: Opsamling Dialogmøde 04.05.2011 Sagsbehandler: Ulla Schødt Pædagogisk konsulent Direkte afskrift af afleverede opsamlinger, Hvis

Læs mere

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Høringen er udsendt til: KLF, BUPL, FOA, Socialrådgiverforeningen, Psykolog Foreningen, institutioner, skoler,

Læs mere

INPUT TIL TEMADRØFTELSE

INPUT TIL TEMADRØFTELSE INPUT TIL TEMADRØFTELSE En ny folkeskole I juni 2013 blev der indgået en politisk aftale, som lægger op til et fagligt løft af folkeskolen og til øget mål- og resultatstyring. Samtidig er der vedtaget

Læs mere

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE Sammen om FÆLLESSKABER 1 FORORD Faaborg-Midtfyn Kommune er karakteriseret ved sine mange stærke fællesskaber. Foreninger, lokalråd, borgergrupper mv.

Læs mere

Personalepolitisk grundlag

Personalepolitisk grundlag Personalepolitisk grundlag Baggrund Køge Kommune er rammen om en mangfoldighed af opgaver og fagligheder, som ledes af ét byråd valgt af kommunens borgere. Vi er én arbejdsplads med meget forskellige arbejdsvilkår

Læs mere

Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459

Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459 Pkt.nr. 23 Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Formål med ressourceteam

Formål med ressourceteam Hver dag møder over 30.000 børn og unge op i en af Københavns Kommunes daginstitutioner, fritidsinstitutioner og klubber. Der har vi muligheden for i samarbejde med forældrene at skabe trygge, livsduelige

Læs mere

Folkeskolereform i København

Folkeskolereform i København Folkeskolereform i København Møde med skolebestyrelser d. 26. august 2013 Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen Trin 1 (fra skoleåret 2014/2015): Lektiehjælp og faglig fordybelse i ydertimerne frivillig

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 7 Fremtidens Fritidstilbud ved Lergravsparkens Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Plan for Dagplejens fremtid - analyse

Plan for Dagplejens fremtid - analyse Børn og Kultur Daginstitutioner Sagsnr. 229411 Brevid. 1634337 Ref. HEMC Dir. tlf. 46 31 40 68 hellemc@roskilde.dk Plan for Dagplejens fremtid - analyse 14. marts 2013 1. Indledning Notatet indeholder

Læs mere

I - 1. behandling - Organisering af kommunens fritidstilbud i forlængelse af Folkeskolereformen - ISU

I - 1. behandling - Organisering af kommunens fritidstilbud i forlængelse af Folkeskolereformen - ISU I - 1. behandling - Organisering af kommunens fritidstilbud i forlængelse af Folkeskolereformen - ISU Sagstype: Åben Type: Institutions- og Skoleudvalget - I Sagsnr.: 14/6716 Baggrund Som en del af implementering

Læs mere

BØRN OG UNGES TRIVSEL

BØRN OG UNGES TRIVSEL Årsmøde i Skolesundhed.dk 07 03 2016 BØRN OG UNGES TRIVSEL EN UDFORDRING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE DPU, AARHUS BØRN OG UNGE OM STORE UDFORDRINGER I DERES LIV At nå alt det jeg gerne vil i min fritid! Ida

Læs mere

Silkeborg Kommune. Lærings- og Trivselspolitik 2021

Silkeborg Kommune. Lærings- og Trivselspolitik 2021 Silkeborg Kommune Lærings- og Trivselspolitik 2021 Indhold Indledning... 3 Læring... 4 Trivsel... 5 Samspil... 6 Rammer for læring, trivsel og samspil... 7 Side 2 af 7 Indledning Vi ser læring og trivsel

Læs mere

4 SKOLEsamarbejdet på Midtamager

4 SKOLEsamarbejdet på Midtamager 4 SKOLEsamarbejdet på Midtamager Nyhedsbrev til forældre juni 2015 Sammen med de fire skolebestyrelser i 4Skolesamarbejdet har vi besluttet at genoplive nyhedsbrevene om samarbejdet. Nyhedsbrevet vil udkomme

Læs mere

Støttepædagoger/pædagogisk vejledning

Støttepædagoger/pædagogisk vejledning Hjælp til inklusion i Brøndby Kommunes dagtilbud Støttepædagoger/pædagogisk vejledning Pædagogisk følgeskab og inkluderende praksisudvikling Indhold 1. Hjælp til inklusion 2. Støttepædagogrollen 3. Hvem

Læs mere

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker.

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker. En eventyrlig begyndelse. Nu skal jeg fortælle dig en historie, som jeg har hørt, da jeg var lille, og hver gang jeg siden har tænkt på den, synes jeg at den blev meget kønnere; for det går med historier

Læs mere

Familiecentrets virksomhedsplan 2015-2016

Familiecentrets virksomhedsplan 2015-2016 Familiecentrets virksomhedsplan 2015-2016 INDLEDNING Om centret Familiecentret er Aarhus Kommunes myndighedscenter for udsatte børn, unge og familier. Familiecentret er forankret i Socialforvaltningen/

Læs mere

Sammen om De Yngste - SYNG

Sammen om De Yngste - SYNG Sammen om De Yngste - SYNG Ny velfærd for de 0-6 årige Hvorfor er der behov for at nytænke tilbuddene til de yngste? Fordi vi skal gøre det bedre. Og fordi vi skal gøre det billigere. Vi har en faglig

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitution Kildemosen 2012. Leder: Vibeke Mortensen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitution Kildemosen 2012. Leder: Vibeke Mortensen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitution Kildemosen 2012 Leder: Vibeke Mortensen Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe

Læs mere

Sådan arbejder vi med læring i dagtilbud og skoler. Helt i mål. Prioriteringer i perioden feb. 2013 feb. 2017

Sådan arbejder vi med læring i dagtilbud og skoler. Helt i mål. Prioriteringer i perioden feb. 2013 feb. 2017 Sådan arbejder vi med læring i dagtilbud og skoler Helt i mål Prioriteringer i perioden feb. 2013 feb. 2017 Prioriteringer i perioden 2013-2017 1 2 Indholdsfortegnelse Forord...5 Indledning...6 Fredensborg

Læs mere

Børneliv på Mols en anden løsning end skuffeløsningen

Børneliv på Mols en anden løsning end skuffeløsningen 1 of 6 Børneliv på Mols en anden løsning end skuffeløsningen Som supplement til det forslag om et fælles børnehus i Knebel, som Fællesbestyrelsen på Molsskolen har fremsendt til behandling i FI-udvalget,

Læs mere

Vi har en række mere konkrete kommentarer til de enkelte delplaner.

Vi har en række mere konkrete kommentarer til de enkelte delplaner. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT 04-06-2013 Bilag 5: Oversigt over høringssvar DH Københavns svar på høringen vedrørende revideret handleplan til Københavns

Læs mere

Indhold BALLERUP KOMMUNE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD

Indhold BALLERUP KOMMUNE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BALLERUP KOMMUNE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD Indhold 1. Vedtægternes gyldighedsområde...2 2. Formål...2 3. Den kommunale ansvars- og kompetencefordeling...2 3.1 Kommunalbestyrelsens ansvar...2

Læs mere

Høringssvaret vedrører følgende Institution/enhed/klynge/netværk, der er del af eller overgiver pladser til det nye netværk/klynge

Høringssvaret vedrører følgende Institution/enhed/klynge/netværk, der er del af eller overgiver pladser til det nye netværk/klynge Område Nye netværk / Klynger Høringssvaret vedrører følgende Institution/enhed/klynge/netværk, der er del af eller overgiver pladser til det nye netværk/klynge Nuværende netværk/klynge Høringssvar ID IBØ

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Bilag 59 Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Masterplan for Galaksen 2014-2015

Masterplan for Galaksen 2014-2015 Masterplan for Galaksen 2014-2015 Galaksen 2014 Helle Langaa Andersen 2014 2015. Indholdsfortegnelse: Indledning Masterplan: 03 Formål: 03 Mål og succeskriterier: 03 Beskrivelse af husene og legepladsen:

Læs mere

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3 Dagtilbudspolitik 2011-2014 Indhold Indledning.................................... 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune........... 6 Det anerkendende dagtilbud...................... 7 Visioner for

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig

Læs mere

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014.

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget  Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014. Halsnæs Kommune Rådhuset Udvalget for Skole, Familie og Børn 30. januar 2014 Høringssvar I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen

Læs mere

Børn og unges rettigheder

Børn og unges rettigheder Artikel 2 Vi er alle sammen forskellige, men vi er også alle sammen ens. Vi er nemlig alle sammen mennesker, og har lige ret til at have det godt. Vi har lige ret til at lege og være med til at bestemme.

Læs mere

Vejen frem mod Skolestrategi 2021

Vejen frem mod Skolestrategi 2021 Forslag til ny skolestruktur Sendt i høring pr. 29. sept. 2015 Silkeborg Byråd Vejen frem mod Skolestrategi 2021 Børne- og Ungeudvalget har over en længere periode drøftet en strategi for folkeskolen på

Læs mere

Den gode overgang. fra dagpleje og vuggestue til børnehave

Den gode overgang. fra dagpleje og vuggestue til børnehave Den gode overgang fra dagpleje og vuggestue til børnehave Barnet skal ikke føle, at det er et andet barn, fordi det begynder i børnehave. Barnet er stadig det samme barn. Det er vigtigt at blive mødt på

Læs mere

Rammer og struktur for Distriktssamarbejdet i Skanderborg Kommune Børn og unge 6 17 år

Rammer og struktur for Distriktssamarbejdet i Skanderborg Kommune Børn og unge 6 17 år Alle børn og unge i Skanderborg har ret til et godt børne - unge liv, hvor børn/unge overvejende har oplevelsen af glæde, tryghed, engagement, begejstring og robusthed i forhold til livets udfordringer.

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog

Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog 5. oktober 2010 Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog Forord Tillid, dialog og ansvar er omdrejningspunkterne, når vi taler relationer mellem medarbejdere og ledere på

Læs mere

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Selve bygningen, som huser handicapcenteret, er formet som en krumtap noget medarbejderne i sin tid selv var med til at beslutte. Krumtappen er et dag- og

Læs mere

Bilag 1 Høringssvar vedrørende forslag til ny fritidshjemsstruktur

Bilag 1 Høringssvar vedrørende forslag til ny fritidshjemsstruktur Bilag 1 Høringssvar vedrørende forslag til ny fritidshjemsstruktur Afsender af høringssvar Fritidshjem og klub 1 Fritidshjemmet Engstrand 2 Fritidscentret Enghøj Indhold i høringssvar anbefaler scenarie

Læs mere

Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier

Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier Notat Dato: 4. november 2007/jru/ami Den nødvendige koordination - BKF sætter fokus på den kommunale forpligtelse i indsatsen for handicappede børn og unge og deres familier I årsmødevedtagelsen Alle børn

Læs mere

Jurgita Versiackaite-Pedersen

Jurgita Versiackaite-Pedersen Jurgita Versiackaite-Pedersen Fra: Karen M. Hansen Sendt: 20. august 2015 10:03 Til: Borgmesteren for BUF Emne: Klub Rughave: 18+ tilbud sagsnr. 2011-123460 Vedhæftede filer: Klub Rughave sagsnummer 2011

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 39 Fremtidens Fritidstilbud ved Holbergskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 69 Fremtidens Fritidstilbud ved Brønshøj Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Tilrettet efter Skoleudvalgets møde den 14.01.2009

Tilrettet efter Skoleudvalgets møde den 14.01.2009 BØRN OG UNGEFORVALTNINGEN December 2008 Tilrettet efter Skoleudvalgets møde den 14.01.2009 Ny struktur for fritidstilbud i Furesø Kommune Baggrund Furesø Kommune har i dag 18 fritidshjem og 7 fritidsklubber

Læs mere

Familiestyrelsen Att. Louise Petersen Stormgade 2-6 1470 København K. Svar fra FOA - Fag og Arbejde på høring om forslag til lov om dagtilbud

Familiestyrelsen Att. Louise Petersen Stormgade 2-6 1470 København K. Svar fra FOA - Fag og Arbejde på høring om forslag til lov om dagtilbud Familiestyrelsen Att. Louise Petersen Stormgade 2-6 1470 København K Svar fra FOA - Fag og Arbejde på høring om forslag til lov om dagtilbud I FOA - Fag og Arbejde er vi meget tilfredse med, at dagtilbudsområdet

Læs mere

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner.

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner. Skoleområdet Folkeskoler Stationsvej 36 3460 Birkerød Att.: skolechef Martin Tinning Sendt via mail til hd@rudersdal.dk Vedbæk, torsdag 18. august 2011 Høringssvar til Budget 2012-2015 Kommunens serviceramme

Læs mere

Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap

Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap Forord: Ny politik styrker samarbejdet Handicaprådet i Aalborg Kommune har opfordret til, at der med udgangspunkt i Aalborg Kommunes overordnede handicappolitik

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Tilbud om sprogvurdering af 3 årige børn i Mariagerfjord Kommune.

Tilbud om sprogvurdering af 3 årige børn i Mariagerfjord Kommune. Tilbud om sprogvurdering af 3 årige børn i Mariagerfjord Kommune. Kære Forældre. Kommunen skal i henhold til dagtilbudslovens 11 tilbyde alle 3 årige børn i kommunen en sprogvurdering. Formålet med dette

Læs mere

Høringssvar til forslag om harmonisering af åbningstid i. 0-6 års-institutioner i Faxe Kommune

Høringssvar til forslag om harmonisering af åbningstid i. 0-6 års-institutioner i Faxe Kommune Høringssvar til forslag om harmonisering af åbningstid i 0-6 års-institutioner i Faxe Kommune 1 Vurdering af sagsfremstilling Det er vigtigt at understrege at vi i bestyrelsen ser dette forslag som et

Læs mere

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen.

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 17.01.04-K04-1-14 Dato:25.1.2015 Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. I det følgende

Læs mere

Din primære portefølje er den del af organisationen, der hedder Skoleafdelingen : Skoleafdeling. Udviklingsenheden. Folkeskolen

Din primære portefølje er den del af organisationen, der hedder Skoleafdelingen : Skoleafdeling. Udviklingsenheden. Folkeskolen Job- og personprofil for stillingen som skolechef i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune søger en Skolechef, der med engagement, viden og indsigt kan lede kommunens samlede skole-, fritidshjem- og klubområde

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde Dagtilbud Skanderborg Vest

Forældrebestyrelsesmøde Dagtilbud Skanderborg Vest Mødedata Forældrebestyrelsesmøde Dagtilbud Skanderborg Vest Mødedato 17. september 2015 Mødetidspunkt kl. 19.00 21:30 Mødested Vrold Børnehus Gl. skolevej 1 8660 Skanderborg Deltagere Afbud Referent/ Mødeleder/ordstyrer:

Læs mere

Arbejdsgrundlag for Område Søndervang 2.

Arbejdsgrundlag for Område Søndervang 2. Arbejdsgrundlag for Område Søndervang 2. Vision. Med afsæt i et velfungerende samarbejde, ønsker område Søndervang 2 at fremme en høj grad af trivsel og udvikling for alle. Værdier: Vi bygger vores pædagogiske

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 40 Fremtidens Fritidstilbud ved Lundehusskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 38 Fremtidens Fritidstilbud ved Guldberg Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Tilsynsrapport, Børnehuset Ørnebo, september 2010

Tilsynsrapport, Børnehuset Ørnebo, september 2010 Kapitel 1: Indledning... 2 Lovgivning og målsætning... 2 Faktuelle oplysninger... 2 Kapitel 2: Tilsynets helhedsindtryk... 3 Kapitel 3: Relationer... 4 Kapitel 4: Pædagogisk praksis... 4 Kapitel 5: Ledelse...

Læs mere

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år.

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. Børn og unge i vækst - alle børn skal trives i et trygt og sundt miljø med leg og læring. - alle børn skal møde nærværende,

Læs mere

BILAG 28 SAMLET FORKLÆDE FOR INSTITUTIONER UDEN FOLKESKOLETILKNYTNING

BILAG 28 SAMLET FORKLÆDE FOR INSTITUTIONER UDEN FOLKESKOLETILKNYTNING BILAG 28 SAMLET FORLÆDE FOR INSTITUTIONER UDEN FOLESOLETILNYTNING Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget beslutter, - at Sankt

Læs mere

Frivillighed, fællesskab og samskabelse

Frivillighed, fællesskab og samskabelse Frivillighed, og samskabelse Politik for den indsats Forord Vision Den indsats i Kommune er et vigtigt bidrag i den samlede indsats, fordi den har afgørende betydning for den enkelte borgers oplevelse

Læs mere

BILAG13 FRITIDSCENTRE OMRÅDE INDRE BY / ØSTERBRO

BILAG13 FRITIDSCENTRE OMRÅDE INDRE BY / ØSTERBRO BILAG13 FRITIDSCENTRE OMRÅDE INDRE BY / ØSTERBRO Organisering af fritidscentre i område Indre By/Østerbro Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar og anbefaler en ny løsningsmodel for organiseringen

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af fastholdelse af den oprindelige løsningsmodel

Baggrund for forvaltningens anbefaling af fastholdelse af den oprindelige løsningsmodel Bilag 11 Fremtidens Fritidstilbud ved Sønderbro Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud anbefaler forvaltningen, at den oprindelige

Læs mere

Spiregruppen, Bremdal Dagtilbud

Spiregruppen, Bremdal Dagtilbud Spiregruppen, Bremdal Dagtilbud Indledning. Spiregruppen er Struer Kommunes specialtilbud til børn i 3 6 års alderen, undtagelsesvis også 0 3 års alderen. Specialgruppen er organiseret i henhold til Dagtilbudsloven,

Læs mere

FAKTAARK: Sammenlægning Sct. Johannesgården Institutionsnavn Adresse og distrikt Normering Kommunal/selvejende

FAKTAARK: Sammenlægning Sct. Johannesgården Institutionsnavn Adresse og distrikt Normering Kommunal/selvejende FAKTAARK: Sammenlægning Sct. Johannesgården Institutionsnavn Adresse og distrikt Normering Kommunal/selvejende SCT. JOHANNES- GÅRDENS BHV. Blegdamsvej 1C VG BH Kommunal - 60 Selvejende Menighedernes Daginstitutioner

Læs mere

September 2014. Pædagogiske læreplaner. Generelt pædagogisk grundlag

September 2014. Pædagogiske læreplaner. Generelt pædagogisk grundlag Pædagogiske læreplaner Generelt pædagogisk grundlag Vi ønsker at skabe et børneliv for børn og forældre, som ruster børnene til livets udfordringer, til glæde for dem selv, deres omgivelser og samfundet

Læs mere

Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik

Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig støtte. Lovmæssigt

Læs mere

Vi arbejder med. kontinuitet og udvikling i daginstitutionen. Af Stina Hendrup

Vi arbejder med. kontinuitet og udvikling i daginstitutionen. Af Stina Hendrup Vi arbejder med kontinuitet og udvikling i daginstitutionen Af Stina Hendrup Indhold Indledning.............................................. 5 Hvilke forandringer påvirker daginstitutioner?...................

Læs mere

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning.

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning. Pkt.nr. 3 Kontraktstyring: mål 2010 skoleudvalget Fritidshjem, klubber, PC og PPR 697164 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1.

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution.

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution. Dato: 11.juni 2014 Fra Forældrebestyrelsen i klynge A5 og forældrerådet for Bakkehuset integrerede fritidsinstitution. Til BUU i København samt BR. Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som

Læs mere

ER DU HELLER IKKE TANKELÆSER?

ER DU HELLER IKKE TANKELÆSER? ER DU HELLER IKKE TANKELÆSER? SÅ LÆS OM VORES FORVENTNINGER TIL FORÆLDRE HER > Elsted Dagtilbud INDHOLD Det gode samarbejde 3 Generelt samarbejde 4 Pædagogisk samarbejde 6 Sociale kompetencer 8 Hjælp til

Læs mere

Jeg vil ikke skrive for voksne. Jeg vil skrive for en læserkreds, som kan skabe mirakler. Kun børn skaber mirakler, når de læser.

Jeg vil ikke skrive for voksne. Jeg vil skrive for en læserkreds, som kan skabe mirakler. Kun børn skaber mirakler, når de læser. Jeg vil ikke skrive for voksne. Jeg vil skrive for en læserkreds, som kan skabe mirakler. Kun børn skaber mirakler, når de læser. Astrid Lindgren 1 1. Indledning Dette er Ringsted Kommunes sprog- og læsestrategi

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00 Medlemmer: Carsten Helles Rasmussen (formand) Udvalget for Børn & Ungdom Leif V. Nielsen Udvalget for Social, Sundhed

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af fastholdelse af implementeringsplanen

Baggrund for forvaltningens anbefaling af fastholdelse af implementeringsplanen Bilag 31 Fremtidens Fritidstilbud ved Tagensbo Skole Forvaltningen anbefaler, at den oprindelige implementeringsplan fastholdes, da der ikke er fundet alternativer i de indkomne høringssvar, som omhandler

Læs mere

Overblik over budskaber i høringssvar

Overblik over budskaber i høringssvar Overblik over budskaber i høringssvar AFSENDER INDHOLD ADMINISTRATIONENS KOMMENTARER Forældrebestyrelsen i Vuggestuen Manegen Forældrebestyrelsen modsætter sig en eventuel sammenlægning af Vuggestuen Manegen

Læs mere

(Sommer)Nyt til forældrene i Skejby Vorrevang Dagtilbud

(Sommer)Nyt til forældrene i Skejby Vorrevang Dagtilbud 1 Sommernyhedsbrev Skejby Vorrevang Dagtilbud (Sommer)Nyt til forældrene i Skejby Vorrevang Dagtilbud Sommeren er over os, og den seneste tid har budt på en masse spændende indslag. Blandt andet kan vi

Læs mere

HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP

HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP? Børnefamiliecenter København har modtaget en henvendelse om bekymring for dit barn. INFORMATION TIL FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVERE Du er kommet i kontakt med Børnefamiliecenter

Læs mere

Alsidig personlig udvikling

Alsidig personlig udvikling Alsidig personlig udvikling Sammenhæng: For at barnet kan udvikle en stærk og sund identitet, har det brug for en positiv selvfølelse og trygge rammer, som det tør udfolde og udfordre sig selv i. En alsidig

Læs mere

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006 Gæste-dagplejen Dagplejen Odder Kommune Brugerundersøgelse 2006 Undersøgelsen af gæstedagplejeordningen er sat i gang på initiativ af bestyrelsen Odder Kommunale Dagpleje og er udarbejdet i samarbejde

Læs mere

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL PÆDAGOGISK LEDER AF UDSKOLINGEN PÅ TRANBJERGSKOLEN BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL PÆDAGOGISK LEDER AF UDSKOLINGEN PÅ TRANBJERGSKOLEN BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL PÆDAGOGISK LEDER AF UDSKOLINGEN PÅ TRANBJERGSKOLEN BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE PÆDAGOGISK LEDER AF UDSKOLINGEN PÅ TRANBJERGSKOLEN Er du

Læs mere

Pædagogiske læreplaner isfo

Pædagogiske læreplaner isfo Pædagogiske læreplaner isfo Forord Med Pædagogiske læreplaner i SFO er der skabt en fælles kommunal ramme for arbejdet med udviklingen af lokalt baserede læreplaner for skolefritidsordningerne på skolerne

Læs mere

Bilag 1.2.A Pædagogisk bæredygtighed Kvalitet og læring i Dagtilbud

Bilag 1.2.A Pædagogisk bæredygtighed Kvalitet og læring i Dagtilbud Bilag 1.2.A Pædagogisk bæredygtighed Kvalitet og læring i Dagtilbud Nøglen til succes ligger i høj grad i de tidlige år af børns liv. Vi skal have et samfund, hvor alle børn trives og bliver så dygtige,

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen 1. Indledning Højgårdskolen søger ny viceskoleleder med tiltrædelse 1. maj 2016. Stillingen annonceres i Job Midt/Vest og på www.herning.dk med

Læs mere