Socialområdet forslag til ny organisationsstruktur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Socialområdet forslag til ny organisationsstruktur"

Transkript

1 Norddjurs Kommune Socialområdet Hanne Nielsen Socialområdet forslag til ny organisationsstruktur Socialområdet består af en bred vifte af tilbud, der retter sig mod både børn og unge samt voksne handicappede, borgere med psykiatriske lidelser og socialt udsatte. I det følgende præsenteres et forslag til en ny organisationsstruktur på området, der søger at leve op til de målsætninger, som blev vedtaget i forbindelse med etableringen af velfærdsforvaltningen. Indledningsvis gives først et samlet overblik over de forskellige tilbud, som på nuværende tidspunkt findes på socialområdet. Derefter præsenteres selve forslaget til den nye organisering, og afslutningsvis opstilles en tids- og aktivitetsplan for implementeringen af organisationsstrukturen. Nuværende tilbud på voksen handicap- og psykiatriområdet På nuværende tidspunkt er området ledelsesmæssigt opdelt geografisk i øst og vest med hver en områdeleder og et antal teamledere. Såvel områdeledere som teamledere er aftaleholdere. Der er tilknyttet et sekretariat samt en udviklingsmedarbejder til hvert af de 2 områder. Botilbuddene Valmuevej og Oasen, Gammel Rimsøvej, Glesborg 16 boliger til længerevarende ophold i medfør af almenboliglovens 185b i kombination med bostøtte efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne med svære sindslidelser, som ikke har behov for døgndækning. Der er tilknyttet 6 medarbejdere. Botilbud Kærvang, Sygehusvej 27, Ørsted 18 boliger til længerevarende ophold i medfør af almenboliglovens 185b i kombination med servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne udviklingshæmmede, som har behov for døgndækning. Der er tilknyttet 16 medarbejdere. Botilbud Skovvang, Sygehusvej 29, Ørsted 14 boliger til længerevarende ophold i medfør af almenboliglovens 185b i kombination med servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne udviklingshæmmede, som har behov for døgndækning. Der er tilknyttet 14 medarbejdere. Botilbud Nyvang, Sygehusvej 27, Ørsted 8 døgnpladser til længerevarende ophold efter servicelovens 108. Målgruppen for tilbuddet er voksne udviklingshæmmede, borgere inden for autismespektret, borgere med særlig og problemskabende adfærd samt domsanbragte. Der bor p.t. 4 borgere i Nyvang, og der er tilknyttet 11 medarbejdere.

2 Tilbuddet er opstartet i Lokalerne er midlertidige, da Nyvang flytter til Vestervang i Ørum i Botilbud Voldby Plejehjem, Voldby 15 plejehjemspladser til længerevarende ophold efter servicelovens 192. Målgruppen for tilbuddet er voksne udviklingshæmmede, som har behov for døgndækning. Der er tilknyttet 19 medarbejdere. Tilbuddet flytter til den nye handicapinstitution på Vestervang i Ørum, når ombygningen er afsluttet medio Botilbud Dolmer Have, Dolmer Bygade, Grenaa 10 pladser til længerevarende ophold efter servicelovens 108 samt 10 pladser i medfør af almenboliglovens 185b i kombination med servicelovens 83 85, 87 og 102. Herudover er der 2 pladser til midlertidigt ophold og akutpladser efter servicelovens 107. Målgruppen for tilbuddet er voksne med svære sindslidelser, der har behov for døgndækning. Der er tilknyttet ca. 18 medarbejdere Botilbud Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4, Grenaa 38 pladser til faste beboere samt 4 pladser til borgere i ugentlig aflastning. Målgruppen for tilbuddet er voksne med vidtgående fysiske og psykiske handicap. Der er tilknyttet 46 medarbejdere. Bofællesskabet Mellemgården, Mellemstrupvej 30, Grenaa Bofællesskab med bostøtteordning efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne udviklingshæmmede, som ikke har behov for døgndækning. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem eller i fællesopholdsrum på adressen. Der er tilknyttet 3 medarbejdere. Bofællesskabet Ålunden, Ålunden 18-20, Grenaa 10 pladser med bostøtteordning efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne udviklingshæmmede, som ikke har behov for døgndækning. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem eller i fællesopholdsrum på adressen. Der er tilknyttet 9 medarbejdere. Bofællesskabet Stadionparken, Allingåbro Bofællesskab med bostøtteordning efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne udviklingshæmmede uden behov for døgndækning. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem eller i fællesopholdsrum på adressen. Der er tilknyttet 5 medarbejdere. Bofællesskaberne Centervej 18-20, Auning Bofællesskaber med bostøtteordning efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddene er voksne udviklingshæmmede uden behov for døgndækning. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem eller i fællesopholdsrum på adressen. Der er tilknyttet 9 medarbejdere. Bofællesskaberne Kornvænget og Åparken, Ørum Bofællesskaber med bostøtteordning efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddene er voksne udviklingshæmmede uden behov for døgndækning. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem eller i fællesopholdsrum på adressen. Der er tilknyttet 8 medarbejdere.

3 Udlejningsboliger på Broagervej 2, Allingåbro Udlejningsboliger med bostøtteordning efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne udviklingshæmmede uden behov for døgndækning. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem. Der er tilknyttet ca. 2,8 medarbejdere. Udlejningsboliger på Elme Allé, Auning 6 pladser til længerevarende ophold i medfør af almenboliglovens 185b i kombination med bostøtte efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne med sindslidelser, som ikke har behov for døgndækning. Der bevilges individuel bostøtte. Der er tilknyttet ca. 1,5 medarbejder. Bofællesskabet Kløvervangen, Kløvervangen 21, Grenaa Bofællesskab med bostøtteordning efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne/ unge med opmærksomhedsforstyrrelser, socialt udsatte samt udviklingshæmmede, som ikke har behov for døgndækning. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem eller i fælles opholdsrum på adressen. Der er tilknyttet 7 medarbejdere. Bostøtte - Team 68, Sønderport 6, 2. sal, Grenaa Bostøtteordning efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne med sindslidelser. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem eller i Team 68 s fælleslokaler på adressen. Der er tilknyttet 10 medarbejdere. Bostøtte - Neuropædagogisk bostøtteteam, Sønderport 6, 2. sal, Grenaa Bostøtteordning efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne med senhjerneskade. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem eller i fælleslokaler. Der er tilknyttet ca. 6 medarbejdere Bostøtte til øvrige udeboende borgere i selvstændige boliger i Grenaa Bostøtte efter servicelovens 85, der ydes af de tre bostøtteteams på Ålunden, Mellemgården og Kløvervangen i Grenaa. Der er tilknyttet 18 medarbejdere. Bostøtte Stoppestedet/Nr. 17, Vestergade, Auning Bostøtteordning efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne med sindslidelser. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem eller i tilbuddets fælleslokaler. Der er tilknyttet 6 medarbejdere. Bostøtten Glesborg Bostøtteordning efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne med sindslidelser. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem eller i fælleslokaler. Der er tilknyttet 6 medarbejdere. Bostøtte - Ungegruppen Bostøtte efter servicelovens 85. Målgruppen for tilbuddet er voksne/unge med opmærksomhedsforstyrrelser og socialt udsatte udviklingshæmmede. Bostøtten gives fleksibelt i den enkelte borgers hjem, ved fællesarrangementer eller i fælleslokaler. Der er tilknyttet 2 medarbejdere. Bostøtte til øvrige udeboende borgere i selvstændige boliger i Auning og Allingåbro Bostøtte efter servicelovens 85. Der er tilknyttet 5 medarbejdere.

4 Dagtilbud og beskyttet beskæftigelse Rougsøcentret, Industriparken i Allingåbro Beskyttet beskæftigelse efter servicelovens 103 og aktivitets- og samværstilbud efter servicelovens 104. Målgruppen for tilbuddet er voksne udviklingshæmmede. Som en del af Rougsøcenteret er også Broagervej, Klub Frihed, AC Auning, Slot og Have samt Solhøj. Der er tilknyttet 24 medarbejdere. Dagtilbud Nyvang, Sygehusvej 27, Ørsted Beskyttet beskæftigelse efter servicelovens 103 og aktivitets- og samværstilbud efter servicelovens 104. Målgruppen for tilbuddet er voksne udviklingshæmmede, autister, personer med særlig og problemskabende adfærd og domsanbragte. Der er tilknyttet 3 ansatte. Tilbuddet flytter til den nye handicapinstitution på Vestervang i Ørum, når ombygningen er afsluttet medio Dagtilbud Vestergade Nr. 17, Auning Aktivitets- og samværstilbud efter servicelovens 104. Målgruppen er voksne med sindslidelser og senhjerneskadede borgere. Stoppestedet og Vestergade 17 er sammenlagt i 2011 og arbejder med udgangspunkt fra og i Vestergade 17. Dagtilbud AUC, Sønderport 8, Grenaa Aktivitets- og samværstilbud efter servicelovens 104. Målgruppen for tilbuddet er voksne med sindslidelser og senhjerneskadede borgere. Der er tilknyttet 9 medarbejdere. Dagtilbud og beskyttet beskæftigelse Nærheden, Fabriksvej 8, Grenaa Beskyttet beskæftigelsestilbud efter servicelovens 103 samt aktivitets- og samværstilbud efter servicelovens 104. Målgruppen for tilbuddet er voksne udviklingshæmmede. Der tilknyttet ca. 20 medarbejdere. Klub Trinnet, Grenaa Klubben er et åbent tilbud til sindslidende. Klubben fungerer i tilknytning til AUC og har åbent tirsdag og torsdag aften. Særlig Tilrettelagt Uddannelse (STU) for unge mellem 16 og 25 år - Ravnholtskolen Særlig tilrettelagt uddannelse for unge mellem 16 og 25 år. Der er aktuelt 37 elever. Der er tilknyttet ca. 13 medarbejdere. Rusmidddelcentret, Sønderport 10, Grenaa Ambulant stofmisbrugsbehandling og alkoholbehandling. Målgruppe for tilbuddet er voksne borgere over 18 år. Til Rusmiddelcenteret hører også en satellitenhed i Allingåbro. Der er tilknyttet 6 medarbejdere samt speciallæge og psykiater som konsulenter. Nuværende tilbud på børne- og ungeområdet Denne del af socialområdet er organiseret med en leder/aftaleholder for hvert tilbud. Sundhedsplejen Sundhedspleje til alle familier med børn i alderen 0-16 år. Herudover graviditetsbesøg, besøg hos forældre, der venter på hjemtagelse af et adoptivbarn, etablering af mødregrupper, åben

5 rådgivning/åben konsultation samt tilbud om skolesundhedspleje på alle skoler. Der er 15 medarbejdere i sundhedsplejen. Familiehuset, Grenaa og Allingåbro Ambulante tilbud i Allingåbro og Grenaa/Gymnasievej, samt døgntilbud på Trekanten i Grenaa. Familiehuset tilbyder familiebehandling, psykologsamtaler til børn og unge, sorg og kriseforløb, Sporskiftet for årige, støttet og overvåget samvær, forældreevneundersøgelser, supervision til plejefamilier, åben anonym rådgivning samt tilbud til familier med alkoholproblemer. Familiehuset har 39 medarbejdere - heraf 22 fuldtidsansatte. Tandplejen Børne- og ungdomstandpleje til alle børn og unge under 18 år samt omsorgstandpleje og specialtandpleje til borgere med en betydelig og varig nedsat funktionsevne, som ikke kan benytte almindelige tandplejetilbud. I den vestlige del af kommunen er der aftaler med privatpraktiserende tandlæger, som varetager tilbuddet/behandlingen i dette område. Der er tilknyttet 22 medarbejdere og brugere i den østlige del af kommunen. Norddjurs Børnecenter (tidligere - Djurshøj) Døgntilbud til 10 anbragte børn fra 0 til 12 år samt aflastningspladser til børn mellem 0-18 år. Herudover tilbud til børn mellem 0-12 år, der har forældre med svingende forældreevne. Der er tilknyttet 39 medarbejdere. UngNorddjurs Ungdomsskole - herunder såvel fagtilbud som klub - i Auning, Grenaa, Ørum og Allingåbro. Derudover juniorklub, Enggården Fritidsklub, heltidsundervisning i A-klasser, 2 unghuse, støtte til unge på eget værelse samt støtte/kontaktpersonordningen. Kommunens SSP arbejde er organiseret med udgangspunkt i UngNorddjurs, hvor ungdomskonsulenterne er en vigtig del af dette arbejde. Der er tilknyttet 198 medarbejdere til Ungnorddjurs, hvoraf hovedparten er deltidsansatte. Der er ca unge tilknyttet. Nye tilbud på vej På socialområdet er arbejdet med at ombygge det tidligere plejehjem Vestervang til en ny handicapinstitution netop igangsat. Desuden fremgår det af den vedtagne servicepolitik på handicap- og psykiatriområdet, at der skal arbejdes på at etablere et kollegium til STU-elever. Vestervang På Vestervang i Ørum etableres der i 2012 et nyt botilbud, som består af 1 specialgruppe for de tungeste autister, udlejningsboliger til fysisk og psykisk handicappede (beboerne fra Voldby Plejehjem) og en specialgruppe for domsanbragte (nuværende Nyvang). Desuden er det planen, at Vestervang skal rumme enkeltmandsprojekter, som på nuværende tidspunkt er anbragt på dyre tilbud udenfor kommunen. STU kollegium Der skal ifølge den vedtagne servicepolitik tilbydes kollegieværelser til unge, som modtager undervisning på Ravnholtskolen og til EGU elever med et behov for særlig støtte. Deres forsørgelsesgrundlag er ofte kontanthjælp hvilket betyder, at de som udgangspunkt ikke har råd til

6 at bo i almene boliger i etablerede bofællesskaber. STU-kollegiet søges etableret i en del af det tidligere Djurshøj på Kløvervangen i Grenaa. I det følgende gennemgås målsætningerne for velfærdsforvaltningen, da de er rammesættende for den fremtidige organisering på socialområdet. Målsætninger Etableringen af velfærdsforvaltningen tager udgangspunkt i følgende overordnede og bærende principper: Styrkelse af det tværgående samarbejde på alle niveauer af organisationen. Udvikling af kommunens serviceprofil overfor borgere og virksomheder. Styrkelse af organisationens innovationsevne. Desuden har der været et politisk ønske om, at der blandt andet skal udvikles en mere sammenhængende indsats for de årige borgere. Ved etableringen af velfærdsforvaltningen er der endvidere lagt vægt på, at den organisatoriske opbygning skal bidrage til: At borgere og medarbejdere oplever mere sammenhængende sagsforløb på tværs af hidtidige organisatoriske barrierer og på tværs af aldersgrupper og typer af lovgivning. At der udvikles nye, tværgående institutioner og serviceydelser, der i højere grad tager udgangspunkt i borgernes behov frem for forskellige aldersopdelinger og typer af lovgivning. At borgerne oplever en lettere og mere koordineret overgang mellem forskellige typer af institutioner og serviceydelser på f.eks. det specialiserede område. At der bliver mulighed for at integrere arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse i de forskellige serviceydelser på velfærdsområdet. At samarbejdet mellem de forskellige afdelinger og institutioner på velfærdsområdet forenkles og forstærkes. At snitfladerne i forhold til andre dele af den kommunale organisation og til eksterne samarbejdspartnere bliver mere entydige, således at samarbejdes bliver lettere og mere effektivt. At der bliver mulighed for en mere fleksibel udnyttelse af de samlede personalemæssige og økonomiske ressourcer på velfærdsområdet. At mulighederne for hurtig omstilling og tilpasning af serviceydelser og sagsgange til nye lovkrav, politiske ønsker mv. forbedres. At der skabes ledelsesmæssigt rum til at kunne sætte yderligere fokus på udvikling og innovation på velfærdsområdet både i forhold til de almene ydelser og i forhold til de specialiserede servicetilbud. At der bliver mulighed for at opnå en administrativ forenkling f.eks. i forbindelse med opbygningen af en fælles sekretariatsfunktion og ved bedre udnyttelse af tværgående ITsystemer.

7 Hertil kommer, at der ved udformningen af organisationsstrukturen skal sættes fokus på at styrke mulighederne for at skabe sammenhængende og nye tværgående institutioner og serviceydelser til følgende grupper: Unge i alderen år med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne Socialt udsatte unge i alderen år med behov for særlig støtte Unge i alderen år med misbrugsproblemer Unge med behov for en særlig indsats med henblik på fastholdelse i uddannelse og beskæftigelse Voksne borgere på handicap- og psykiatriområdet, hvor der ud over et behov for socialpædagogiske bo- og aktivitetstilbud også er et betydeligt plejebehov Ældre borgere i botilbud på handicap- og psykiatriområdet, hvor der gradvist opstår et betydeligt plejebehov. Disse overordnede principper og målsætninger har dannet baggrund for forslaget til, hvordan socialområdet fremadrettet skal organiseres. Forslag til ny organisationsstruktur Socialområdet foreslås fremover organiseret med én socialchef og to områdeledere. Den ene områdeleder har primært ansvaret for tilbud til borgere i aldersgruppen 0-30 år, mens den anden områdeleder har ansvaret for tilbud til voksne borgere på handicap- og psykiatriområdet. Herudover foreslås ledelsesopgaven fordelt mellem 14 institutions-/teamledere. De fordeles med 8 institutions-/teamledere, der primært arbejder med borgere i aldersgruppen 0-30 år, og 6 institutions-/teamledere som primært arbejder med voksne borgere på handicap- og psykiatriområdet. Ved at samle såvel de almene som de specialiserede tilbud til børn og til unge mellem år skabes der bedre muligheder for at udvikle særlige tilbud og serviceydelser til de to målgrupper. Desuden får områdelederen og institutionslederne/teamlederne mulighed for at styrke samarbejdet mellem forskellige typer af institutioner og servicetilbud samt at sikre en lettere og mere koordineret overgang mellem tilbuddene for den enkelte borger. En samling af tilbuddene på handicap og psykiatriområdet omkring en områdeleder skaber bedre muligheder for at styrke samarbejdet og udvikle nye tiltag på tværs af tilbuddene. Desuden bliver der mulighed for at opnå en mere fleksibel udnyttelse af de samlede personalemæssige og økonomiske ressourcer på området. Organisationsforslaget er baseret på, at den samlede lønsum til ledelse på socialområdet er uændret. Dog er der taget høje for den sammenlægning af sundhedsplejen og Familiehuset, der blev besluttet i forbindelse med vedtagelsen af budget 2012.

8 Socialområdets foreslås organiseret som vist i nedenstående organisationsdiagram.!"#$# %&#&'((#(!"#)*!"# ('( +*( 678(9:'# 1&''( 67: 3;# #+(0.<#8) *,( -#%./0 $( +*(1& 23*(&*4, %.# &* $(&)#1*# 0#'& /(#=#+.# '& 5(#(0* 0* Som det fremgår af diagrammet, så foreslås det, at socialområdet kommer til at bestå af 14 organisationsenheder med de forskellige institutioner og servicetilbud samt et sekretariat og et udviklingsteam. Det foreslås, at socialchefen, de 2 områdeledere, udviklingsteamet og de nuværende sekretariater på handicap- og psykiatriområdet samles i ét kontorfællesskab. Udviklingsteam De udviklingsmedarbejdere/konsulenter, der på nuværende tidspunkt er ansat i de enkelte områder/tilbud, foreslås samlet i ét team, som refererer til socialchefen. En samling af udviklingskraften i et centralt udviklingsteam skal bidrage til at sikre sammenhængende udviklingstiltag på hele socialområdet, skabe grundlag for tværfaglig udvikling og forbedre ressourceudnyttelsen. Aktuelt er der ansat to udviklingsmedarbejdere på handicap- og psykiatriområdet og én udviklingskonsulent på deltid i UngNorddjurs.

9 Sekretariat Det foreslås, at der oprettes en fælles sekretariatsfunktion, som refererer til socialchefen og servicerer det samlede socialområde. Det skal bidrage til en administrativ forenkling og til muligheden for en bedre ressourceudnyttelse. Der kan være sekretariatsopgaver, som mest optimalt løses tæt på de enkelte tilbud og ikke i en fælles funktion. Dette skal afklares forud for den endelige beslutning. Aktuelt er der ansat 4 i sekretariatet i område øst og 4 i sekretariatet i område vest samt sekretærer i Norddjurs Børnecenter, UngNorddjurs, Familiehuset og Tandplejen. De 14 organisationsenheder I den fremtidige organisation på socialområdet forventes det, at institutions-/teamlederne samarbejder på tværs i organisationen og bidrager til løsning af opgaverne i fællesskab. Herved skabes der en større sammenhængs- og udviklingskraft på socialområdet. Desuden skabes der mulighed for en øget kvalitetsudvikling i de forskellige tilbud og serviceydelser samt mulighed for en forbedret ressourceudnyttelse. I det følgende gennemgås forslaget til den nye organisering af de enkelte institutioner og servicetilbud på socialområdet. Følgende organisationsenheder er samlet omkring den områdeleder, der har det primære ansvar for tilbuddene til borgerne i aldersgruppen 0-30 år. Team 16-25/30 år, Ravnholtsskolen, Kløvervang, STU kollegium, døgntilbud til unge I denne organisationsenhed indgår Ravnholtskolen, som tilbyder særlig tilrettelagt uddannelse (STU) til unge mellem 16 og 25 år. Desuden skal der etableres et STU kollegium, som er kollegieværelser til unge, der modtager undervisning på Ravnholtskolen og til EGU elever med et behov for særlig støtte. Herudover indeholder organisationsenheden bofællesskabet Kløvervang, som tilbyder bostøtte til unge med opmærksomhedsforstyrrelser, socialt udsatte og udviklingshæmmede, der ikke har behov for døgndækning. Organisationsenheden får ligeledes ansvaret for at levere bostøtte til unge, der bor i egen bolig eller hjemme hos forældre. Desuden vil de to nye døgntilbud til unge i alderen år, som det blev besluttet at etablere i forbindelse med vedtagelsen af forebyggelses- og anbringelsesstrategien i september 2010, indgå i organisationsenheden. Institutions-/teamlederen for organisationsenheden får desuden ansvaret for at udvikle nye aktivitets- og dagtilbud til unge. Team 16-25/30, Centervej 18/20, ungetilbud Denne organisationsenhed består primært af døgntilbuddene på Centervej 18 og 20 i Auning. Målgruppen er både unge og ældre borgere, som på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår, og som har brug for omfattende bostøtte. Organisationsenheden får ligeledes ansvaret for at levere bostøtte til unge, der bor på eget værelse/i egen bolig eller hjemme hos forældre. >

10 Institutions-/teamlederen for organisationsenheden får desuden ansvaret for at udvikle nye aktivitets- og dagtilbud til unge i den vestlige del af kommunen. UngNorddjurs I den nye organisation udgør UngNorddjurs en selvstændig enhed. UngNorddjurs dækker hele kommunen og spiller en vigtig rolle i alle de tilbud, der er for aldersgruppen år. UngNorddjurs tilbyder ungdomsskole - herunder såvel fagtilbud som klub - i Auning, Grenaa, Ørum og Allingåbro. Herudover er der tilbud om Juniorklub, A-klasseundervisning, støtte til unge på eget værelse samt støtte/kontaktpersonordningen. Kommunens SSP arbejde er organiseret med udgangspunkt i UngNorddjurs, hvor ungdomskonsulenterne er en vigtig del af det arbejde. Område Ørum Denne organisationsenhed består af den nye institution, som etableres på Vestervang i Ørum i Vestervang kommer til at rumme en specialgruppe for de tungeste autister, udlejningsboliger til fysisk og psykisk handicappede (lejerne fra Voldby Plejehjem) og en specialgruppe for domsanbragte (nuværende Nyvang). Desuden er det planen, at Vestervang skal rumme enkeltmandsprojekter, som på nuværende tidspunkt er anbragt på dyre tilbud udenfor kommunen. Herudover omfatter organisationsenheden bofællesskaberne i Åparken og Kornvænget i Ørum. Målgruppen her omfatter voksne udviklingshæmmede uden behov for døgndækning samt voksne udviklingshæmmede med behov for døgndækning. Rusmiddelcentret Denne organisationsenhed består af Rusmiddelcentret i Grenaa og satellitenheden i Allingåbro. Desuden får teamlederen det samlede ansvar for kommunens indsats på rusmiddelområdet herunder også den forebyggende indsats. Målet er at sikre en bedre sammenhæng mellem tilbuddene til unge, Familiehusets tilbud og de nuværende tilbud til voksne på Rusmiddelcentret. Norddjurs Børnecenter (Tidligere Djurshøj) Denne organisationsenhed består af Norddjurs Børnecenter, som omfatter et døgntilbud til 10 anbragte børn fra 0 til 12 år. Derudover består tilbuddet af en aflastningsafdeling med plads til ca børn, som er på centret i turnus. Børnene på denne afdeling er mellem 0-18 år. Børnehuset, som er et tilbud til børn mellem 0-12 år, der har forældre med svingende forældreevne, er også en del af Norddjurs Børnecenter. Sundhedsplejen og Familiehuset Denne organisationsenhed består af kommunens sundhedspleje og Familiehuset. I forbindelse med etableringen af velfærdsforvaltningen blev sundhedsplejen og Familiehuset begge placeret som en del af socialområdet. Formålet var bl.a. at forbedre mulighederne for at opnå en øget effekt af de forebyggende foranstaltninger på børne- og ungeområdet gennem et udbygget samarbejde mellem sundhedsplejen og Familiehuset. For at skabe de optimale rammer for udviklingen af dette samarbejde er det i forbindelse med vedtagelsen af budget 2012 besluttet at etablere en fælles ledelse mellem sundhedsplejen og Familiehuset. Herved er der desuden skabt bedre muligheder for at koordinere kommunens "

11 eksisterende servicetilbud på børne- og ungeområdet samt for at sikre bedre muligheder for tværfaglig kompetenceudvikling. Tandplejen I den nye organisation udgør Norddjurs Kommunes tandpleje en selvstændig enhed. I den østlige del af kommunen tilbyder den kommunale tandpleje børne- og ungdomstandpleje til alle børn og unge under 18 år. Desuden ydes der omsorgstandpleje og specialtandpleje til borgere med en betydelig og varig nedsat funktionsevne, som ikke kan benytte almindelige tandplejetilbud. I den vestlige del af kommunen er der aftaler med privatpraktiserende tandlæger, som varetager tilbuddet/behandlingen. Tandplejen organiseres sammen med de øvrige tilbud på børne- og ungeområdet med det formål bl.a. at bidrage til en styrkelse og videreudvikling af den tværfaglige og tidlige indsats. I det følgende præsenteres organisationsenhederne omkring områdelederen med det primære ansvar for de voksne borgere på handicap- og psykiatriområdet. Psykiatriområdet Norddjurs Kommunes psykiatritilbud fordeles på to organisationsenheder med hver sin teamleder. Samtidig vil det være et centralt mål, at der sikres en tæt sammenhæng mellem psykiatritilbuddene på tværs af kommunen. Psykiatriområde Grenaa omfatter Team 68, neuropædagogisk bostøtteteam og botilbuddet Dolmer Have. Organisationsenheden består desuden af AUC, som er et aktivitetstilbud, der har til opgave at udvikle og tilbyde særlig tilrettelagt beskæftigelse for brugere, der ikke kan fungere på normale vilkår på arbejdsmarkedet. Psykiatriområde Auning - Glesborg omfatter botilbuddene i Glesborg, tilbud om bostøtte til borgere i eget hjem og dagtilbuddet Nr. 17 i Auning. Ålunden, Mellemgården og Nærheden Denne organisationsenhed består af bofællesskaberne Ålunden og Mellemgården samt aktivitets- og dagtilbuddet Nærheden i Grenaa. Organisationsenheden får ligeledes ansvaret for at levere bostøtte til borgere, der bor selvstændigt i egen bolig. Målet med den nye enhed er at skabe mere sammenhængende tilbud til borgerne, forbedre ressourceudnyttelsen samt sikre bedre muligheder for en indholdsmæssig udvikling af tilbuddene og en tværfaglig kompetenceudvikling. Rougsøcenteret samt Broagervej og Stadionparken Denne organisationsenhed består af aktivitets- og dagtilbuddene Rougsøcenteret, Slot og Have, AC Auning og Klub Frihed samt botilbuddene på Broagervej og i Stadionparken i Allingåbro. Organisationsenheden får ligeledes ansvaret for at levere bostøtte til borgere, der bor selvstændigt i egen bolig.

12 Målet med den nye enhed er at skabe mere sammenhængende tilbud til borgerne, forbedre ressourceudnyttelsen samt sikre bedre muligheder for en indholdsmæssig udvikling af tilbuddene og en tværfaglig kompetenceudvikling. Aktivitets- og samværstilbud samt døgntilbud i Ørsted Denne organisationsenhed består af botilbuddene Kærvang og Skovvang samt aktivitets- og samværstilbuddet Solhøj i Ørsted. Målgruppen for tilbuddene i Ørsted er voksne med vidtgående fysiske og psykiske handicap, der alle har et omfattende behov for støtte. Skovstjernen i Grenaa Botilbuddet Skovstjernen i Grenaa udgør en selvstændig organisationsenhed. Målgruppen for tilbuddet er voksne med vidtgående fysiske og psykiske handicap, der alle har et omfattende behov for støtte. Da der er mange ligheder mellem målgrupperne for Skovstjernen og tilbuddene i Ørsted, skal det i den nye organisation sikres, at der bliver etableret et tæt samarbejde om bl.a. videreudvikling af tilbuddene og kompetenceudvikling af medarbejderne. MED-organisation Når beslutningen om den fremtidige struktur på socialområdet er truffet, skal det i umiddelbar forlængelse heraf afklares, hvordan MED-organisationen for området skal opbygges. MEDorganisationen er et afgørende samarbejdsorgan, som skal understøtte udviklingen og arbejdet på det samlede socialområde. Det foreslås, at der etableres et område MED-udvalg for det samlede socialområde. Udvalget sammensættes af 10 medarbejderrepræsentanter og 2 arbejdsmiljørepræsentanter. Herudover deltager 5 ledelsesrepræsentanter, bestående af socialchefen, de 2 områdeledere og 2 institutions- /teamledere. Socialchefen er formand for udvalget og næstformanden vælges blandt medarbejderrepræsentanterne. Samarbejdet med myndighedsafdelingen Myndighedsafdelingen er en af de mest centrale samarbejdspartnere for socialområdet, idet denne har ansvaret for visitationen af borgere til de forskellige tilbud på området. Det er derfor afgørende, at myndighedsafdelingen og socialområdet i fællesskab får udarbejdet en klar opgavefordelingen, hensigtsmæssige sagsgange mv., som kan medvirke til at sikre et godt dagligt samarbejde. Dette skal ske i umiddelbar forlængelse af beslutningen om den fremtidige organisering af såvel socialområdet som myndighedsafdelingen.

13 Bilag Tids- og aktivitetsplan for ny organisationsstruktur Aktivitet Lederne i velfærdsforvaltningen præsenteres for forslaget til den nye organisationsstruktur på socialområdet Økonomiudvalget orienteres om forslaget til den nye organisationsstruktur Drøftelse af forslag til ny organisationsstruktur og ansættelsesplan i område MED-udvalg Orientering om forslag til ny organisationsstruktur i ældrerådet og handicaprådet Endelig beslutning af den nye organisationsstruktur Dato 4. november november november november 2011 Uge 46 Stillingerne som områdeleder opslås internt Uge blandt lederne på socialområdet i uge 47. Samtaler afholdes i uge 48. Der nedsættes ét ansættelsesudvalg bestående af: Socialchefen 5-6 medarbejderrepræsentanter 2 teamledere Stillinger som institutions-/teamleder opslås Uge internt blandt lederne på socialområdet i uge 49.* Lederne skal afgive interessetilkendegivelser. Samtaler afholdes i uge 50. Der nedsættes ét ansættelsesudvalg bestående af: Socialchefen 5-6 medarbejderrepræsentanter 2 områdeledere Voksen- og plejeudvalget samt børne- og Uge 51 ungdomsudvalget orienteres om den nye organisationsstruktur Vakante lederstillinger opslås eksterne i uge 51 Uge 51-4 til og med uge 3. Ansættelsesamtaler afholdes i uge 4. * Stillingerne som leder af Skovstjernen, Tandplejen, UngNorddjurs og Familiehuset/sundhedsplejen opslås ikke.

Velfærdsforvaltningen forslag til organisationsstruktur

Velfærdsforvaltningen forslag til organisationsstruktur Norddjurs Kommune 21. december 2010 KKN Velfærdsforvaltningen forslag til organisationsstruktur Baggrund og målsætning I forbindelse med vedtagelsen af budget 2011 blev det besluttet at etablere en ny,

Læs mere

Servicepolitik på handicap- og psykiatriområdet. 28.03.11/mtm Dok. 67270-12

Servicepolitik på handicap- og psykiatriområdet. 28.03.11/mtm Dok. 67270-12 Servicepolitik på handicap- og psykiatriområdet 28.03.11/mtm Dok. 67270-12 Godkendt i Voksen- og Plejeudvalgets møde den 28. marts 2011 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. april 2011 1 1. Indledning

Læs mere

Familie- og velfærdsafdelingen. Organisering, samspil og opgaver

Familie- og velfærdsafdelingen. Organisering, samspil og opgaver Familie- og velfærdsafdelingen Organisering, samspil og opgaver 1 Familie- og velfærdsafdelingen Organisation, samspil og opgaver Én samlet forvaltning Fra den 1. april 2014 begiver vi os ud i en transformation

Læs mere

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte soversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte Forord Det er Horsens Kommunes ønske, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode, sunde og aktive liv som en del af fællesskabet. Denne tilbudsoversigt

Læs mere

Tilbudsoversigt - Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED

Tilbudsoversigt - Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED soversigt - B Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED soversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte Forord Det er Byrådets ønske, at alle borgere, der har en væsentlig og varig

Læs mere

Kvalitetsstandard for Beskyttet beskæftigelse / særligt tilrettelagt beskæftigelsesforløb efter servicelovens 103

Kvalitetsstandard for Beskyttet beskæftigelse / særligt tilrettelagt beskæftigelsesforløb efter servicelovens 103 MYNDIGHEDSAFDELINGEN Kvalitetsstandard for Beskyttet beskæftigelse / særligt tilrettelagt beskæftigelsesforløb efter servicelovens 103 Godkendt af Kommunalbestyrelsen på møde den 22. oktober 2013 Acadré

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

Budget Talspecifikationer Voksen- og plejeudvalget

Budget Talspecifikationer Voksen- og plejeudvalget Budget 2018-2021 Talspecifikationer Voksen- og plejeudvalget Budget 2018-2021 Talspecifikationer Velfærdssekretariatet Drift (i 1.000 kr.) Funktion Profitcenter Artskonto 2017 2018 2019 2020 2021 057299

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Kvalitetsstandard for 108 botilbud på handicapog psykiatriområdet

Kvalitetsstandard for 108 botilbud på handicapog psykiatriområdet Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard for 108 botilbud på handicapog psykiatriområdet Godkendt i Voksen- og Plejeudvalgets møde den 23.08.2012 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 11.09.2012 Acadre

Læs mere

Børne- og ungdomsudvalgets arbejdsplan for 2013

Børne- og ungdomsudvalgets arbejdsplan for 2013 Norddjurs Kommune 10. februar 2013 KKN Børne- og ungdomsudvalget arbejdsplan for 2013 Mandag den 7. januar 2013, kl. 15.00-18.00 Dialogmøde hvor der følges op på, hvordan de enkelte skoler har tilrettelagt

Læs mere

2 af 90. Indtast kontaktoplysninger og kommunenummer Ét svar i hver linje

2 af 90. Indtast kontaktoplysninger og kommunenummer Ét svar i hver linje 0% 0% 100% 1 af 90. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service, jf. lovbek. nr. 979 af 1. oktober 2008): På mange af spørgsmålene er der supplerende

Læs mere

Socialt indeks. Generelle anbefalinger indenfor det specialiserede, sociale område

Socialt indeks. Generelle anbefalinger indenfor det specialiserede, sociale område Socialt indeks Generelle anbefalinger indenfor det specialiserede, sociale område Kommunen bør sikre, at borgerne altid får det specialiserede tilbud, der bedst matcher den enkelte borgers udfordring.

Læs mere

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Midlertidigt botilbud Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til

Læs mere

Kvalitetsstandard for Aktivitets- og samværstilbud efter Servicelovens 104

Kvalitetsstandard for Aktivitets- og samværstilbud efter Servicelovens 104 MYNDIGHEDSAFDELINGEN Kvalitetsstandard for Aktivitets- og samværstilbud efter Servicelovens 104 Godkendt af Kommunalbestyrelsen på møde den 22. oktober 2013 Acadré: 13/141237. 1 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

MYNDIGHEDSAFDELINGEN. Tilsyn på handicap- og psykiatriområdet

MYNDIGHEDSAFDELINGEN. Tilsyn på handicap- og psykiatriområdet MYNDIGHEDSAFDELINGEN Tilsyn på handicap- og psykiatriområdet Årsredegørelse for 2012 Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget for redegørelsen 2. Det overordnede formål med det kommunale tilsyn 3. Gennemførelse

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget

Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalgets består af følgende serviceområder: Voksenhandicap Plejehjem, daghjem m.v. Hjemmehjælp og primærsygepleje Sociale formål og omsorgsarbejde Hjælpemidler

Læs mere

Børne- og ungdomsudvalgets arbejdsplan for 2013

Børne- og ungdomsudvalgets arbejdsplan for 2013 Norddjurs Kommune 24. marts 2013 KKN Børne- og ungdomsudvalget arbejdsplan for 2013 Mandag den 7. januar 2013, kl. 15.00-18.00 Dialogmøde hvor der følges op på, hvordan de enkelte skoler har tilrettelagt

Læs mere

Udvalget for Børn og Unge

Udvalget for Børn og Unge Udvalget for Børn og Unge Udvalget varetager forvaltningen af kommunale opgaver for børn og unge op til 18 år (samt efterværn op til det 23. år), herunder betalingsspørgsmål vedrørende: dagtilbud klubtilbud

Læs mere

Årsrapport for Rusmiddelcentrets aktiviteter

Årsrapport for Rusmiddelcentrets aktiviteter Årsrapport for Rusmiddelcentrets aktiviteter 213 Indhold Indhold... 1 Rusmiddelcentret... 2 Lægekonsulenten og medicinsk rusmiddelbehandling... 3 Familieorienteret alkoholbehandling... 3 Alkoholbehandling

Læs mere

Artikler. http://www.ss.i-term.dk/showconcepts.php. tilbud. leverandør. tilbud til voksne. ambulant tilbud til voksne. dagtilbud til voksne

Artikler. http://www.ss.i-term.dk/showconcepts.php. tilbud. leverandør. tilbud til voksne. ambulant tilbud til voksne. dagtilbud til voksne Page 1 of 6 Artikler 26 artikler. Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv tilbud leverandør Generel definition: organisation, der leverer ydelser tilbud til voksne Generel definition:

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Voksenhandicap- og psykiatriområdet Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Maj 2012 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om

Læs mere

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt og længerevarende botilbud

Læs mere

Bedre forhold for børn og voksne med handicap

Bedre forhold for børn og voksne med handicap BUDGETFORSLAG FRA SF Bedre forhold for børn og voksne med handicap - Aarhus Kommune bruger langt færre penge på børn og voksne med handicap, end mange andre kommuner. Det kan Aarhus Byråd ganske enkelt

Læs mere

Fremtidens sociale tilbud Strategioplæg og organisatorisk ramme

Fremtidens sociale tilbud Strategioplæg og organisatorisk ramme Fremtidens sociale tilbud Strategioplæg og organisatorisk ramme Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Koncerndirektionen E 1. Sammenfatning: I nærværende notat

Læs mere

Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed.

Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed. Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed. Jobcentret skal som udgangspunkt hjælpe unge ledige til at komme i selvforsørgelse via uddannelse. Dette gøres gennem

Læs mere

Tilrettet efter Skoleudvalgets møde den 14.01.2009

Tilrettet efter Skoleudvalgets møde den 14.01.2009 BØRN OG UNGEFORVALTNINGEN December 2008 Tilrettet efter Skoleudvalgets møde den 14.01.2009 Ny struktur for fritidstilbud i Furesø Kommune Baggrund Furesø Kommune har i dag 18 fritidshjem og 7 fritidsklubber

Læs mere

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune Sundhed og Socialservice Handicap, Psykiatri, Socialt Udsatte Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 sundhedogsocialservice@horsens.dk www.horsenskom.dk Sagsnr: 2012-010002 CHK/SR 13. september

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning

Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning Organisatoriske placering Voksne borgere med autisme spektrum forstyrrelser Tilbuddets

Læs mere

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Vesthimmerlands Kommune

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Vesthimmerlands Kommune Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale Vesthimmers Kommune Indledning Skabelonen skal udfyldes ud fra kommunens forventninger til ændring

Læs mere

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale Jammerbugt Kommune Jammerbugt Kommunes redegørelse til brug for Rammeaftale 2010 i henhold til BEK. nr. 36 af 23/01/06 Februar

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Gribskov Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Gribskov Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Gribskov Kommune Kontaktperson Jeanette de Mailly Tlf. nr. 7249 6630 Mail.: jndma@gribskov.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2016 1. UDGAVE, JANUAR 2016

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2016 1. UDGAVE, JANUAR 2016 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2016 1. UDGAVE, JANUAR 2016 Granhøjen er internationalt ISO 9001: 2008-certificeret Certificeringen er sket for at imødekomme tilsynsreformens krav om

Læs mere

Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede

Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Borger- og Socialservice

Borger- og Socialservice Borger- og Socialservice Sagsbehandler: Karoline Winther-Lund Telefon: 23 22 90 10 Email: 36502@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: Ishøj, den 28. september 2012 Projektbeskrivelse Opgangsnetværk Baggrund

Læs mere

Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune, der har brug for et boligtilbud for at udvikle eller bevare ressourcer og egenomsorg længst muligt.

Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune, der har brug for et boligtilbud for at udvikle eller bevare ressourcer og egenomsorg længst muligt. Kvalitetsstandard: Boliger Målgruppe Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune, der har brug for et boligtilbud for at udvikle eller bevare ressourcer og egenomsorg længst muligt. Kriterier og omfang Der

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Forslag til fremtidig organisationsplan for Handicap- og Psykiatriområdet i Norddjurs.

Forslag til fremtidig organisationsplan for Handicap- og Psykiatriområdet i Norddjurs. Norddjurs den 27. februar 2008 Forslag til fremtidig organisationsplan for Handicap- og Psykiatriområdet i Norddjurs. En teambaseret organisation delt op i et øst og et vestområde, på tværs af traditionelle

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE

GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE GENSTART I NORDDJURS KOMMUNE DU STÅR NU MED EN BROCHURE, DER BESKRIVER NORDDJURS KOMMUNES INDSATS I FORHOLD TIL ERHVERVET HJERNESKADE. VI VIL I NORDDJURS KOMMUNE

Læs mere

a. Fælles ledelsesgrundlag God Ledelse på Socialområdet HN

a. Fælles ledelsesgrundlag God Ledelse på Socialområdet HN Tema Initiativ Indhold 2014 jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec Ansvar Done a. Fælles ledelsesgrundlag God Ledelse på Socialområdet 1. Forberedelse af udviklingsplan / husk MED organisation

Læs mere

Handleplan 2011 Børn med særlige behov.

Handleplan 2011 Børn med særlige behov. Handleplan 2011 Børn med særlige behov. Dette notat gør rede for de initiativer og tiltag, der indgår i handleplanen for Center for Familie og Forebyggelse i 2011 med henblik på implementering af budget

Læs mere

Familieafdelingen. Det specialiserede socialområde.

Familieafdelingen. Det specialiserede socialområde. 1 Familieafdelingen Det specialiserede socialområde. 2 Indholdsfortegnelse: Familieafdelingens opgaver.s.4. Myndighedsdelen Modtagerenheden s.4. Lovhjemmel Underretninger Børnefaglige undersøgelser Opgørelse

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 11. juni 2015 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Jens Holst Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask

Læs mere

Præsentation af ældre- og socialområdet. Den 8. februar 2010

Præsentation af ældre- og socialområdet. Den 8. februar 2010 Præsentation af ældre- og socialområdet Den 8. februar 2010 ÆLDREOMRÅDET Målgrupper på ældreområdet Hjemmeplejen Borgere, der på grund af funktionstab og/eller sygdom har brug for hjemmehjælp og/eller

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalgets indsatser i valgperioden 2010-2013

Social- og Sundhedsudvalgets indsatser i valgperioden 2010-2013 Social- og Sundhedsforvaltningens sekretariat Middelfart Kommune Middelfart Midtpunkt, Jernbanegade 75-77 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4684 Fax +45 8888 5501

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gladsaxe kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gladsaxe kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gladsaxe kommune Kontaktperson Generelt Generelle kommentarer til rammeaftalen 39 57 55 75 39 57 53 33 PH@gladsaxe.dk marith@gladsaxe.dk Dorte Knudsen (voksen) Mads Thorning

Læs mere

Voksen- og plejeudvalget arbejdsplan for 2012

Voksen- og plejeudvalget arbejdsplan for 2012 Norddjurs Kommune 17. august 2012 ANC Voksen- og plejeudvalget arbejdsplan for 2012 Torsdag den 26. januar, kl. 14.00-18.00 Møde i voksen- og plejeudvalget Behandling af forslag til høringssvar til Region

Læs mere

Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder

Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Beskrivelse af det/de kommunale tilbud til voksne med sindslidelse. ÆH Handicapafdelingen

Læs mere

702 Socialpsykiatri, handicap og misbrug

702 Socialpsykiatri, handicap og misbrug OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse Borgerstyret personlig assistance Botilbud for personer med særlige sociale problemer Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 1 JOB OG FRITIDS- OG UNGDOMSSKOLECHEF Børn og Unge, Aarhus Kommune, søger en fritids- og ungdomsskolechef

Læs mere

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne Nov 10 2010 09:18:45 - Helle Wittrup-Jensen 37 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet 30. november 2007 (Opdateret 24. november 2010) Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet INTRODUKTION TIL VEJLEDNINGEN I forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2006

Læs mere

Politik for socialt udsatte borgere i Svendborg Kommune

Politik for socialt udsatte borgere i Svendborg Kommune Politik for socialt udsatte borgere Politik for socialt udsatte borgere Indhold Indledning 3-4 Grundprincipper 5-6 God sagsbehandling 7-8 Samspil mellem systemer 9-10 Bosætning 11-12 Forebyggelse og behandling

Læs mere

Norddjurs Kommune Det sociale område

Norddjurs Kommune Det sociale område Bilag til punkt 01 på dagsordenen for voksen- og plejeudvalgets lukkede møde den 8. december 2008 Norddjurs Kommune - 1 - Bostøtte i de kommunale bofællesskaber kr. (2009 priser) 2009 2010 2011 2012 Netto

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune skal tilbyde gratis alkoholbehandling til alle greveborgere

Læs mere

Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for visitation til social pædagogisk støtte i eget hjem efter Servicelovens 85

Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for visitation til social pædagogisk støtte i eget hjem efter Servicelovens 85 Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for visitation til social pædagogisk støtte i eget hjem efter Servicelovens 85 Servicelovens 85 paragraffens ordlyd Kommunalbestyrelsen skal tilbyde hjælp, omsorg eller

Læs mere

Plejeboliger. Visitator udfylder sammen med borgeren og/eller pårørende et ansøgningsskema. Borgeren modtager et skriftligt tilbud om boligen.

Plejeboliger. Visitator udfylder sammen med borgeren og/eller pårørende et ansøgningsskema. Borgeren modtager et skriftligt tilbud om boligen. Plejeboliger n er borgere, som har et varigt behov for omsorg, pleje og tæt kontakt og ikke længere kan få tilgodeset dette i nuværende bolig. Målet er at give borgeren: fysisk, psykisk, social omsorg

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Fællesmøde for alle ledere på velfærdsområdet. Must-Win-Battles. den 15. januar 2016

Fællesmøde for alle ledere på velfærdsområdet. Must-Win-Battles. den 15. januar 2016 Fællesmøde for alle ledere på velfærdsområdet Must-Win-Battles den 15. januar 2016 PROGRAM 09.00 09.10 Velkomst 09.10 09.40 Erfaringer fra det første år med Must Win Battles i velfærdsforvaltningen v.

Læs mere

Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 8 sider. BELÆGNING. kommunen@taarnby.dk

Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 8 sider. BELÆGNING. kommunen@taarnby.dk Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 8 sider. Skema sæt til kommunens oplysninger om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Camilla

Læs mere

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Introduktion Greve Kommune bevilger socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85. Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

Tilbudsoversigt. Ældreområdet

Tilbudsoversigt. Ældreområdet soversigt Ældreområdet Forord Det er Byrådets ønske, at alle ældre og personer med handicap skal støttes bedst muligt til at leve et godt og aktivt liv. Støtten skal kunne ydes døgnet rundt afhængig af

Læs mere

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL Voksen- og plejeudvalget ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 13/2010 Sted : Mødet afholdes i gæstekantinen på rådhuset i Grenaa Dato : 19. august 2010 Start kl. : 14:00 Slut kl. : 18:30 Medlemmer Niels

Læs mere

Kvalitetsstandard for Aktivitets- og samværstilbud efter servicelovens 104

Kvalitetsstandard for Aktivitets- og samværstilbud efter servicelovens 104 Kvalitetsstandard for Aktivitets- og samværstilbud efter servicelovens 104 Godkendt af Voksen- og Plejeudvalget på møde den 27.10.2011 og af Kommunalbestyrelsen på møde den 15.11.2011 Godkendt af Voksen-

Læs mere

Forslag til styrkelse af den frivillige indsats på socialområdet

Forslag til styrkelse af den frivillige indsats på socialområdet Norddjurs kommune 15. marts 2012 Hanne Nielsen Forslag til styrkelse af den frivillige indsats på socialområdet Den frivillige indsats i et overordnet perspektiv Frivillighed er på den landspolitiske og

Læs mere

1. De organisatoriske rammer og administrative arbejdsgange

1. De organisatoriske rammer og administrative arbejdsgange Førtidspensionsreformen 2013 V/Lektor Pernille Lykke Dalmar, UC Syddanmark. - En kort gennemgang af det fremsatte lovforslag, med et overblik over de centrale begreber, og hvad de dækker over. Indhold:

Læs mere

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne Mar 18 2011 12:27:42 - Helle Wittrup-Jensen 42 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Faglig leder søges til Børne- og Familierådgivningen i Jammerbugt kommune.

Faglig leder søges til Børne- og Familierådgivningen i Jammerbugt kommune. Faglig leder søges til Børne- og Familierådgivningen i Jammerbugt kommune. I Jammerbugt kommune mener vi, at den faglige og direkte ledelse gør en forskel. Vi søger derfor en engageret og ambitiøs faglig

Læs mere

Høreområdet For at modtage indsatser på høreområdet, skal borgeren være hørehæmmet og høreapparatsbruger eller døv.

Høreområdet For at modtage indsatser på høreområdet, skal borgeren være hørehæmmet og høreapparatsbruger eller døv. Kvalitetsstandard: Kommunikation Målgruppe Målgruppen for tilbuddet er borgere over 18 år bosiddende i Norddjurs Kommune, der har behov for rådgivning, vejledning, hjælpemidler eller undervisning for at

Læs mere

Budgettale - 1. behandling af budget 2016. Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget

Budgettale - 1. behandling af budget 2016. Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget Budgettale - 1. behandling af budget 2016 Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget 1 2 Budgettale ved 1. behandling af budget 2016 Pernille Høxbro, formand for Socialudvalget Jeg er glad for i dag at

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107) Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107) Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013 Acadre doc.: 150839-13

Læs mere

Forslag om lukning af Rougsøcentret

Forslag om lukning af Rougsøcentret 29. oktober 2015 Forslag om lukning af Rougsøcentret I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2016 og overslagsårene 2017-2019 blev det besluttet, at lukke Rougsøcentret i Allingåbro og derved opnå

Læs mere

Referat Ordinært møde

Referat Ordinært møde Vordingborg Kommune Handicaprådet Referat Ordinært møde Dato: Tirsdag den 11. juni 2013 Tidspunkt: 17:30 Sted: Mødelokale 2 Vordingborg Rådhus Deltagere: Afbud: Inviterede: Anders J. Andersen, Else-Marie

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet i Glesborg. den 6. juni 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet i Glesborg. den 6. juni 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskabet i Glesborg den 6. juni 2013. Juni 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Opgaver og organisation indenfor alkohol- og misbrugsbehandling

Opgaver og organisation indenfor alkohol- og misbrugsbehandling Opgaver og organisation indenfor alkohol- og misbrugsbehandling 03.06.09 Margit Tang Møller Organisationen Alkohol- og misbrugsbehandlingen blev indtil 1. januar 2007 varetaget af amterne. I forbindelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune.

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Den 25/10 2011 Jr. nr.: 2007/36556 Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Hvem kan få en plejebolig? Du kan få en plejebolig, hvis du har et stort behov for både støtte,

Læs mere

Ydelsesbeskrivelser. Indhold

Ydelsesbeskrivelser. Indhold Ydelsesbeskrivelser Indhold Ydelsen Indledningsvist beskrives ydelsen og målgruppen ifølge lovgrundlaget, og målgruppen afgrænses nærmere. Herefter skitseres kort hvordan ydelsesbeskrivelsen og den vedlagte

Læs mere

Servicedeklaration. Palleshave Bo- og Aktivitetscenter

Servicedeklaration. Palleshave Bo- og Aktivitetscenter BILAG 3 Servicedeklaration Palleshave Bo- og Aktivitetscenter 1. Beskrivelse af tilbud Palleshave Bo- og Aktivitetscenter er beliggende på en grund (ca. fem tdr. land) i skønne landlige omgivelser. På

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

Til botilbuddet er tilknyttet et dagtilbud med samme målgruppe jf. Servicelovens 104 (aktivitets- og samværstilbud) med 25 pladser.

Til botilbuddet er tilknyttet et dagtilbud med samme målgruppe jf. Servicelovens 104 (aktivitets- og samværstilbud) med 25 pladser. NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Roar Andersen Social & Arbejdsmarked D 4646 4725 E rlan@lejre.dk Tilsynsbesøg 2011 på det private botilbud Søholm

Læs mere

Kvalitetsstandard for ressourceforløb

Kvalitetsstandard for ressourceforløb Kvalitetsstandard for ressourceforløb Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen har medført store ændringer i arbejdet med komplekse sager. Ud fra

Læs mere

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer.

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer. Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:gribskov kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gribskov kommune Kontaktperson Jeanette Nina de Mailly Tlf. nr. 7249 6630 Mail.: jndma@gribskov.dk Skemaet er tænkt som

Læs mere

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service.

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Kvalitetsstandard For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Voksen- og Sundhedsservice Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse. Organisering...3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet...3

Læs mere

Servicedeklaration for. Æblehaven. Bo- og Aktivitetscenter

Servicedeklaration for. Æblehaven. Bo- og Aktivitetscenter Servicedeklaration for Æblehaven Bo- og Aktivitetscenter Praktiske oplysninger: Fjordvej 160 6000 Kolding Tlf.: 99443000 Centerleder: Torben Bøeg-Jensen Mail: Torben.Boeg-Jensen@soc.regionsyddanmark.dk

Læs mere

Oplæg fra DUKH overgang fra barn til voksen

Oplæg fra DUKH overgang fra barn til voksen Oplæg fra DUKH overgang fra barn til voksen Landsforeningen Autisme Kreds Roskilde d. 14. januar 2016 V/ Socialfaglig konsulent Ditte Lindegaard Dagens Program! Præsentation af DUKH! Retssikkerhed! Pligter

Læs mere

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark.

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Folketinget vedtog i juni 2013 Lov om Socialtilsyn. Loven medfører at der fra 1. januar 2014 vil blive

Læs mere

1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 Den kommunale organisation og ledelsesstruktur... 3

1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 Den kommunale organisation og ledelsesstruktur... 3 20 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 Den kommunale organisation og ledelsesstruktur... 3 2. UDVIKLINGEN I ANTALLET AF ÆLDRE I VIBORG KOMMUNE... 5 Den generelle udvikling... 5 Udviklingen fordelt på ældredistrikter...

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.21.10 Pulje om bostøtteforløb til hjemløse borgere. Hjemløsestrategien.

Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.21.10 Pulje om bostøtteforløb til hjemløse borgere. Hjemløsestrategien. Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.21.10 Pulje om bostøtteforløb til hjemløse borgere. Hjemløsestrategien. Ansøgning sendes til: Indenrigs- og Socialministeriet, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

DIALOG OM BEBOERE OG YDELSER

DIALOG OM BEBOERE OG YDELSER DIALOG OM BEBOERE OG YDELSER DIALOGMATERIALE til masterplan Landsbyen Sølund 2014 Med dialogmaterialet sætter vi gang i arbejdet med masterplan for Landsbyen Sølund. Vi håber på dit bidrag i en proces,

Læs mere