Byg-Selv Vejledning for. Andelsboligforeningen. Sct. Kjelds Hus. Bestyrelsen kan findes på adressen. Lange-Müllers Gade 3, Kælderen 2100 København Ø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byg-Selv Vejledning for. Andelsboligforeningen. Sct. Kjelds Hus. Bestyrelsen kan findes på adressen. Lange-Müllers Gade 3, Kælderen 2100 København Ø"

Transkript

1 Bestyrelsen kan findes på adressen Lange-Müllers Gade 3, Kælderen 2100 København Ø Bestyrelsens kontortid: Mandag Tlf.: : Byg-Selv Vejledning for Andelsboligforeningen Sct. Kjelds Hus Varmemesteren kan på hverdage kontaktes i tidsrummet: Der henstilles til at telefoniske henvendelser sker på hverdage i telefontiden Tlf.:

2 Opsætning/Nedtagning af vægge Vægge skal bestå af et fast og brandsikkert, uforgængeligt materiale, f.eks.: Skillevægge beklædt med gipsplader, eller pudset. Gipsvægge opsat, kræves normalt opsat med stål, fyldt med isoleringsmateriale, enten rockwool, eller glasuld, derefter beklædt med gipsplader efter bygningsmyndighedernes anvisning. Beklædning af vægge kan f.eks. være med glasvæv eller fliser, hvilket kan være en forbedring. Flytning, opsætning eller fjernelse af skillevægge kræver tilladelse fra bygningsmyndighederne eller mindst anmeldelse af dette. Husk at orientere dels bestyrelse og myndighederne inden igangsætning af arbejdet. Der er sket store skader på ejendomme, fordi en ukyndig har fjernet en bærende skillevæg, søg derfor altid tilladelse til dette gennem sagkyndig. Udføres et sådan arbejde uden man har de fornødne tilladelser, kan man blive pålagt erstatning. Hovedlinier: Overflader skal være ubrandbare (gips, puds, mursten o.a.) Vægetableringer og fjernelser skal være godkendte af bygningsmyndighederne. Fjernelser af gamle vægge giver ofte anledning til gener uagtet det kun er trævægge som ikke er bærende! Fjernes et skillerum mellem 2 stuer i stueetagen ser vi ofte revner i ovenstående etagers vægge selv om alle er af træ! Nye vægge må ikke være murede, medmindre disse stilles på eksisterende murede vægge eller andet godt stift underlag. Sammenlægning af lejligheder Sammenlægning af lejligheder kan kun foretages i vandret plan, og er derfor kun aktuel for lejligheder der ligger på samme etage. Lejligheden må ved sammenlægning maksimalt opnå en størrelse på 130m 2. Der kan dog under særlige omstændigheder opnås dispensation til en større lejlighed. Se 5stk.3 i vedtægterne for Andelsforeningen Sct. Kjelds Hus Sammenlægning af lejligheder kræver tilladelse fra byggemyndigheder samt bestyrelse. Ved sammenlægning må yderdøre blændes indvendigt i lejligheden, men i opgangen skal yderdøren fremstå i original stand. Hvis andelshaver, af en sammenlagt lejlighed, i en salgssituation ikke kan sælge den pågældende lejlighed, skal andelshaver tilbageføre lejlighederne til original stand. Dvs. 2 lejligheder med hvert sit køkken, toilet samt selvstændig el tavle og måler. Hobbyrum, Kælderrum/Loftsrum Hobbyrum og kælderrum/loftsrum tilhører andelsforeningen. Forbedringer af ovenstående står derfor for andelshaverens egen regning og kan ikke godtgøres ved salg af lejlighed. Hobbyrum følger ikke lejligheden og skal stilles til rådighed for foreningen ved fraflytning. Det er ikke tilladt at trække el til hyobbyrum eller kælderrum/loftsrum fra fælles arealerne. Ved overtrædelse kan bestyrelsen indlede eksklusionssag.

3 Opsætning Lofter Ved ændring af loft skal der tages hensyn til loftets originale stand (Stuk og Rosetter må ikke fjernes) det vil sige at fremtidige andelshavere skal have mulighed for at genoprette det originale loft. Der kræves altid tilladelse fra bygningsmyndighederne hvis lofter sænkes til under 250 cm fra gulv. Lofter skal være lovlige, de må ikke sænkes til lavere end 210 cm, uden dispensation. Lofter skal være pudsede eller beklædt med godkendte gipsplader (eller anden beklædning der er ubrandbar = godkendt) og slutte tæt til muren dvs. der må ikke være mellemrum mellem loft og væg. Trælofter kan i særlige tilfælde godkendes, såfremt man kan dokumentere at disse er behandlet af et aut. firma, med brandhæmmende imprægnering, og ibrugtagningstilladelse er givet fra kommunens byggemyndighed. Lofter beklædt med masonite, dvs., hård træplade er ikke lovlige. Celotexplader der er lavet af træfiber er heller ikke lovlige. Hovedlinier: Overflader / beklædninger skal være ubrændbare/uantændelige. Et loft kaldes "nedhængt" hvis det er en konstruktion som er sænket mere end 40 cm eller hvor det overliggende hulrum er større end 1 m 3. Der kræves altid tilladelse fra bygningsmyndighederne hvis lofter sænkes til under 250 cm fra gulv. Der kræves byggetilladelse til alle typer af lofter/loftsbeklædninger. Der skal foretages ændringer af elinstallationer inden sænkning af loft. Dette udføres af Aut. Elinstallatør. Let demonterbare lofter (stål-teleskinner med gips eller rockwool plader) kræver ligeledes godkendelse fra kommunen men kræver ikke nødvendigvis ændring af elinstallationer. Man bør som køber eller sælger af en andelslejlighed sørge for at lofterne er lovlige ved overdragelsen. En køber eller foreningen kan kræve at beklædning på lofter er lovlige, og at sælger (andelshaveren) sørger for dette. Der kan endvidere kræves et nedslag i købesummen, for at overtage lovliggørelsen. Pas især på elinstallationerne. Udførelse af forsænkede lofter kræver næsten altid helt nye El installationer i rummet. Kontakt en elinstallatør inden I starter arbejderne.

4 VVS installation VVS installationer skal være lovlige, dvs. at arbejder udført på vand og afløbsinstallationer, skal være udført af aut. vvs-installatør, herunder rørføring, udskiftning af haner, opsætning af maskiner direkte til forsyningsledningerne, brusekabiner, etablering af gulvafløb i badeværelse, samt alle former for gasinstallationer, herunder nedtagning af disse. Såfremt der ikke foreligger regninger for udførte ændringer i gas og vandinstallationen, kan køber kræve skriftlig erklæring fra aut.-vvsinstallatør, for installationens lovlighed. Ved installation af maskiner i rum uden gulvafløb, skal disse opstilles på godkendt drypbakke. Tappehaner skal fjernes eller afproppes når maskininstallationer fjernes, såfremt der ikke er gulvafløb i rummet. EL installationer Det er tilladt selv at udskifte elkontakter, afbrydere og tilslutte lamper til faste lampesteder. Er installationen med jord skal der være et HFI- eller HPFI-relæ. Det er ikke tilladt selv at udskifte fast el-installation såsom kabler, måler målerramme, HFI-relæ. Såfremt dette forhold ikke er i orden, og man har mistanke om, at der har været foretaget indgreb i el-installationerne af en ikke autoriseret person, bør man kræve, at der forevises en erklæring fra en aut.-elinstallatør om installationens lovlighed. Sælger af lejligheden har pligt til at dokumentere installationers lovlighed, ved erklæring fra en autoriseret person, såfremt foreningen kræver dette. Et sådan lovlighedstjek koster ca. kr Al rørføring tilhørende en lejlighed skal holdes inden for denne. Løst-monterede topbetjente vaskemaskiner må ikke anvendes i foreningen.

5 Byg Bad og Toilet Vægge skal vandtættes med vådrumsmembran. Efter opsætning af denne skal arbejdet beses af bestyrelsen eller husets håndværker hvorefter der skal beklædes med enten glasvæv og males med særlig maling beregnet til badeværelser, eller beklædes med fliser. El og Vand og afløbsinstallationerne skal udføres af aut. installatør. Der kræves normalt automatisk mekanisk udsugning, med aftræk til det fri. Ved renovering af gamle badeværelser, er det en forbedring, såfremt enten vægge beklædes med glasvæv, og males med en særlig maling beregnet til badeværelser, eller opsætning af nye fliser, samt nye vandinstallationer og afløb. Ny håndvask, nyt lavt-skyls-toilet, farvet sanitet, termostat, blandingsbatterier, el-udsugning, andet fast badeværelsesudstyr der er skruet fast, må såfremt det er af god kvalitet betragtes som forbedringer og deraf følger, at sælger kan kræve sig betalt for dette. Det er lovligt selv at udføre en del af arbejdet, hvorfor sælger kan kræve værdien af eget arbejde tillagt anskaffelsessummen. Vedligeholdelse påhviler andelshaveren Ændringer ved selve konstruktionen sker kun med tilladelse fra bestyrelsen og byggemyndigheder. Byg Køkken Køkkeninstallationer skal altid være lovlige. Mange ombygger køkken med nye elementer, nyt gulv, nyt loft, skjult rørføring, køleskab, vaskemaskine, gas, el komfur osv. Eventuel udvidelse af køkken, ved f.eks. nedrivning af vægge, sænkning af lofter, kræver byggetilladelse samt godkendelse fra bestyrelsen. El og gas installationer må kun ændres af aut. installatører, og herunder skal man være opmærksom på at gasrør ikke må skjules. Der skal være mulighed for at kunne komme til at udskifte rør. Afløbsinstallationerne skal være tætte, haner må ikke dryppe. Se altid efter evt. råd under køkkenvasken. Udskiftning af køkken er generelt en forbedring der afskrives over ca. 30 år, alt efter kvaliteten af køkkenet. Det er tilladt selv at fortage udskiftning af køkken, herunder nedrivning af vægge, såfremt dette ikke er bærende konstruktioner og er myndighedsgodkendt

6 DIV. Vedligeholdelse Såfremt man afhøvler gulve og man kommer til at kappe ledningen til dørtelefonen skal dette udbedres af foreningens elektriker på andelshaverens regning. Fjernes det gamle gulv i forbindelse med pålægning af nyt skal der brandisoleres mellem etagerne, bestyrelsen skal kontaktes angående dette. Denne folder skal forstås som en hjælp og vejledning til beboerne, og bestyrelsen tager ikke ansvar for at ovenstående er opdateret i forhold til bygningsmyndighedernes krav. MVH. Bestyrelsen

Vurderingsmand. Jens Lind Arkitekt maa Jens Juels Gade 36 2100 København Ø. T: 35 26 88 28 E: jenslind@webspeed.dk E: j.lind@live.

Vurderingsmand. Jens Lind Arkitekt maa Jens Juels Gade 36 2100 København Ø. T: 35 26 88 28 E: jenslind@webspeed.dk E: j.lind@live. November 2012 Procedure for vurdering af lejlighed i forbindelse med salg. Tilføjelser/afvigelser i forhold til ABF s forbedringskatalog Boligforeningen Bispegaarden. 1. Efter at have indgivet sin skriftlige

Læs mere

Byg-selv regler og vejledninger for Andelsboligforeningen AB Sankt Hans Gade 9A-E

Byg-selv regler og vejledninger for Andelsboligforeningen AB Sankt Hans Gade 9A-E BYG SELV Byg-selv regler og vejledninger for Andelsboligforeningen AB Sankt Hans Gade 9A-E REGLER FOR OMBYGNING AF DIN ANDELSLEJLIGHED... 2 INSTALLATIONER GENERELT... 2 EL-INSTALLATIONER... 2 VVS-INSTALLATIONER...

Læs mere

Afskrivning på døre s. 2. Afskrivning på el-installationer s. 3. Afskrivning på gulve s. 4. Afskrivning på hårde hvidevarer s. 5

Afskrivning på døre s. 2. Afskrivning på el-installationer s. 3. Afskrivning på gulve s. 4. Afskrivning på hårde hvidevarer s. 5 Afskrivninger Afskrivning på døre s. 2 Afskrivning på el-installationer s. 3 Afskrivning på gulve s. 4 Afskrivning på hårde hvidevarer s. 5 Afskrivning på køkken s. 6 Afskrivning på lofter s. 7 Afskrivning

Læs mere

- vurderer forbedringer i andelsboliger

- vurderer forbedringer i andelsboliger - vurderer forbedringer i andelsboliger Indhold: Vurdering side 1 Fejl og mangler side 1 Værdi af forbedringer side 1 Specifikation af vurdering side 2 Specifikation af løsøre side 5 Grundlag for vurderingen

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 6 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Vedr.: VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSLEJLIGHED.

Vedr.: VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSLEJLIGHED. 19. september 2011 Vedr.: VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSLEJLIGHED. Beliggende: Andelsboligforeningen: Stefansgade 40, 3. th AB Merkur Besigtiget den: 16. september 2011 Tilstede ved besigtigelsen:

Læs mere

Vurdering af andelslejlighed

Vurdering af andelslejlighed Vurdering af andelslejlighed Indhold: Vurdering side 1 Fejl og mangler side 1 Værdi af forbedringer side 1 Specifikation af vurdering side 2-5 Grundlag for vurdering side 6 Lovgrundlag side 6 Vurderingen:

Læs mere

Vedr.: VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSLEJLIGHED.

Vedr.: VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSLEJLIGHED. 26. marts 2012 Vedr.: VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSLEJLIGHED. Beliggende: Andelsboligforeningen: Rungsted Plads 12, 2. th AB Merkur Besigtiget den: 22. marts 2012 Tilstede ved besigtigelsen:

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 27 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 36 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Lejlighedsvurdering.dk Vurdering af andelslejlighed

Lejlighedsvurdering.dk Vurdering af andelslejlighed Per Kenneth Løs Der Fugt Lejlighedsvurdering.dk Vurdering af andelslejlighed Indhold: Andelsboligforeningen: Vedligeholdelsesstanden: Vurdering side 1 Navn: AB Saga G Lejlighedens vedligeholdelsesstand

Læs mere

VURDERING VURDERING AF ANDELSLEJLIGHED. AB Enggården 0853-0086-01 Hammelstrupvej 23, st.tv. 2450 København SV. Bygningsrådgivning 18-03-2014

VURDERING VURDERING AF ANDELSLEJLIGHED. AB Enggården 0853-0086-01 Hammelstrupvej 23, st.tv. 2450 København SV. Bygningsrådgivning 18-03-2014 1 VURDERING Bygningsrådgivning VURDERING AF ANDELSLEJLIGHED AB Enggården 0853-0086-01 Hammelstrupvej 23, st.tv. 2450 København SV Besigtiget: 5/3-2014, kl.09:00 IP Administration A/S Frederiksberg Alle

Læs mere

Velkommen. til. Andelsboligforeningen. Sct. Kjelds Hus

Velkommen. til. Andelsboligforeningen. Sct. Kjelds Hus Velkommen til Andelsboligforeningen Sct. Kjelds Hus Bestyrelsen for andelsforeningen Sct. Kjelds Hus byder dig velkommen som ny andelshaver og beboer i huset. Denne folder er en kort orientering med nogle

Læs mere

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Andelslejligheden: Tåsingegade 35, st.tv 21 København Ø Andelsboligforeningen: AB Venneminde 21 København Ø Administrator: Boligexperten

Læs mere

- vurderer forbedringer i andelsboliger

- vurderer forbedringer i andelsboliger - vurderer forbedringer i andelsboliger Indhold: Vurdering side 1 Fejl og mangler side 1 Værdi af forbedringer side 1 Specifikation af vurdering side 2 Specifikation af løsøre side 5 Grundlag for vurderingen

Læs mere

Forbedringskatalog og vurderingsprincipper.

Forbedringskatalog og vurderingsprincipper. April 2015 Forbedringskatalog og vurderingsprincipper. Udført arbejde Forbedring? Afskrivning p.a. Bemærkninger / specifikation Gulve: Afslibning af gulve Malede gulve Linoleum, kork, plastlaminat o.lign.

Læs mere

Lejlighedsvurdering.dk

Lejlighedsvurdering.dk Charlotte Kenneth form lejlighedsvurdering Der Der Lavtskyls Silicone Vægge Vurdering af andelslejlighed, tidligere Indhold: Andelsboligforeningen: Vedligeholdelsesstanden: Vurdering side 1 Navn: AB Saga

Læs mere

Forbedringskatalog og vurderingsprincipper for b/f Kjøgegaard

Forbedringskatalog og vurderingsprincipper for b/f Kjøgegaard Maj 2007 Forbedringskatalog og vurderingsprincipper for b/f Kjøgegaard I forlængelse af vedtægternes bestemmelser om vurdering af lejligheder ved fraflytning har b/f Kjøgegaardens generalforsamling d.

Læs mere

ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. AFDELING 43 R Å D E R E T S R E G L E M E N T

ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. AFDELING 43 R Å D E R E T S R E G L E M E N T ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. Altandør samt fransk altandør Det er ikke tilladt at male, bore eller på anden måde beskadige altandørens aluminium Antenne, Parabol Placering kun efter afdelingens

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i ' 82 til og med ' 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

VURDERINGSRAPPORT. Beliggende: Præstelængen 22, 3.tv. Andel nr. 107. Andelshaver: Christoffer Volf. Dato: 13.03.2014, rev. 14.03.

VURDERINGSRAPPORT. Beliggende: Præstelængen 22, 3.tv. Andel nr. 107. Andelshaver: Christoffer Volf. Dato: 13.03.2014, rev. 14.03. Vurdering af andel.dk -v/hans Kristiansen - Maglegårds Alle 107-2860 Søborg - E mail: vaa@mail.dk-tlf. 61 16 81 14 Bestyrelse /adm. Vurdering af andel.dk Sælger/køber VURDERINGSRAPPORT Beliggende: Præstelængen

Læs mere

Nej. Central / Fjernvarme El Gas Kamin

Nej. Central / Fjernvarme El Gas Kamin Dato: 18.01.2013 J.nr. 61515-1007-4 Navn Keld Skovsgaard Axelsen Ref. avs Rev. 24.01.2013 Gade Amagerbrogade 173, 3. tv. Postnr. by 2300 København S Vurdering udført af: Johnny Kint Møller VURDERINGSRAPPORT

Læs mere

Bygningsdele, installationer og inventar, der slides og/eller forældes, nedskrives.

Bygningsdele, installationer og inventar, der slides og/eller forældes, nedskrives. Nedskrivninger Principper Der gælder følgende grundlæggende principper mht. nedskrivninger: Bygningsdele, installationer og inventar, der slides og/eller forældes, nedskrives. Vægge, gulv- og loftskonstruktioner,

Læs mere

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. : 1660 Besigtigelse: 13.07.2015 GENERELLE OPLYSNINGER Myndighedstilladelser forevist for: Rapportdato: 15.07.2015 Bad og vægge, se under bemærkninger

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. : 1660 Besigtigelse: 30.04.2012 GENERELLE OPLYSNINGER Myndighedstilladelser forevist for: Rapportdato: 10.05.2012 Bad og vægge, se under bemærkninger

Læs mere

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Andelslejligheden: Toftegårds Alle 14, 1. th. Andelsboligforeningen: AB Mølletoften af 1902 Administrator: Boligexperten Administration

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 2 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

vurderingaf andelslejlighed

vurderingaf andelslejlighed Gitte Kenneth Der Der Dør vurderingaf andelslejlighed Indhold: Andelsboligforeningen: Vedligeholdelsesstanden: Vurdering side 1 Navn: AB Saga G Lejlighedens vedligeholdelsesstand er normal Fejl og mangler

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR BORREPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Juni 2015 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Den legale råderet De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger,

Læs mere

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Andelslejligheden: Griffenfeldsgade 37B, st.th 22 København V Andelsboligforeningen: AB Griffenfeldsgade 37-39 22 København V Administrator:

Læs mere

Vurdering af andelslejlighed

Vurdering af andelslejlighed Vurdering af andelslejlighed Indhold: Vurdering side 1 Fejl og mangler side 1 Værdi af forbedringer side 1 Specifikation af vurdering side 2-5 Specifikation af løsøre side 5 Grundlag for vurdering side

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

Lovgivning i forbindelse med ændret råderetsreglement

Lovgivning i forbindelse med ændret råderetsreglement Lovgivning i forbindelse med ændret råderetsreglement Råderetten er reguleret i lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m. v. kapitel 5 og driftsbekendtgørelsen kapitel 18. I forbindelse

Læs mere

VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. 1660 :

VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. 1660 : VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. 1660 : Besigtigelse: 04.08.2009 GENERELLE OPLYSNINGER Rapportdato: 06.08.2009 / 11.08.2009 Myndighedstilladelser forevist nej Faktura fra elinstallatør

Læs mere

Regler for byggesager

Regler for byggesager Regler for byggesager Skal der ske byggeændringer og modernisering i lejligheden, ud over alm. maling og tapetsering, skal følgende regler følges 1. Skriftlig ansøgning til bestyrelsen og evt. relevante

Læs mere

S A G # # # # # # # # # A / B # B # P

S A G # # # # # # # # # A / B # B # P SAGA/BBorupsPlads VEDRVurderingafandelslejlighed VURDERINGAFANDELSLEJLIGHED. ====================================================== Andelsboligforening: A/BBorupsPlads Administrationskontoret BorupsPlads28.st.Th.

Læs mere

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. : 1660 Besigtigelse: 22.05.2012 GENERELLE OPLYSNINGER Myndighedstilladelser forevist for: Rapportdato: 23.05.2012 Faktura fra EL-installatør forevist

Læs mere

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. : 1660 Besigtigelse: 23.03.2011 GENERELLE OPLYSNINGER Myndighedstilladelser forevist for: Rapportdato: 23.03.2011 / 24.03.2011 Faktura fra EL-installatør

Læs mere

1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering, forsatsvinduer, termostatventiler

1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering, forsatsvinduer, termostatventiler De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

Nej. Central / Fjernvarme El Gas Kamin

Nej. Central / Fjernvarme El Gas Kamin Dato: 07.11.2013 J.nr. 63671-5-2 Navn Andreas Sams Kambjerre Ref. avs 8175 8339 / akambjerre@gmail.com Gade Næstvedgade 2, 2. Postnr. by 2100 København Ø Vurdering udført af: Johnny Kint Møller VURDERINGSRAPPORT

Læs mere

VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. : 1660 GENERELLE OPLYSNINGER

VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. : 1660 GENERELLE OPLYSNINGER VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. : 1660 GENERELLE OPLYSNINGER Vurdering udført Myndighedstilladelser forevist for: af arkitekt : Henrik Lind nej Faktura fra EL-installatør forevist

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR KILDEPARKEN 2 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Juni 2015 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Du Kan - Du Må. Køge Boligselskab

Du Kan - Du Må. Køge Boligselskab Du Kan - Du Må Vejledning til råderet i Køge Boligselskab Du Kan Du Må Om mulighederne til at forny og forandre Dette hæfte er en vejledning til hvordan du kan udføre forbedringer, fornyelser og forandringer

Læs mere

Råderetskatalog for. Haderslev Boligselskab Afdeling 16/67 Svanen

Råderetskatalog for. Haderslev Boligselskab Afdeling 16/67 Svanen Råderetskatalog for Haderslev Boligselskab Afdeling 16/67 Svanen Råderet Loven om råderet fra juni 1993 tillader den enkelte lejer at forbedre og renovere bad, wc og køkkener, herunder at fjerne og opsætte

Læs mere

Råderetskatalog for afd. 34-25 Figenparken

Råderetskatalog for afd. 34-25 Figenparken 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: side 1-2 A Lejlighedens overflader m.m. side 3-4 lofter vægge + fliser gulve fodlister, gerigter, karme. lysninger m.m. døre B Vinduer side 4 vindueskarme/rammer forsatsvinduer hængsler

Læs mere

Retningslinjer og vejledning. for Hobro Boligforening

Retningslinjer og vejledning. for Hobro Boligforening Retningslinjer og vejledning for Hobro Boligforening Retningslinjer og vejledning Retningslinjer og vejledning i forbindelse med vedligeholdelse, forbedringer, ændringer og moderniseringer af boligforeningens

Læs mere

ARKITEKTFIRMA PER NYGAARD ANDERSEN - VINGÅRDS ALLÉ 52, 2900 HELLERUP - Fax 3962 7630 - Tlf 3962 7530. Rebekkavej 24, st.tv.

ARKITEKTFIRMA PER NYGAARD ANDERSEN - VINGÅRDS ALLÉ 52, 2900 HELLERUP - Fax 3962 7630 - Tlf 3962 7530. Rebekkavej 24, st.tv. forevist nødvendig anbefales sælgeroplysn. ARKITEKTFIRMA PER NYGAARD ANDERSEN - VINGÅRDS ALLÉ 52, 2900 HELLERUP - Fax 3962 7630 - Tlf 3962 7530 V U R D E R I N G af forbedringer og løsøre i andelsboligen

Læs mere

Lejlig hedsvurdering.dk

Lejlig hedsvurdering.dk Nicky Vidar Laminatbordplade Lavtskyls Dørgreb Mosaik Der Der Lejlig hedsvurdering.dk Vurdering af andelslejlighed Indhold: Andelsboligforeningen: Vedligeholdelsesstanden: Vurdering side 1 Navn: AB Saga

Læs mere

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Andelslejligheden: Bolignummer: Knud Lavards Gade 5, 4. tv. 1729 København V Andelsboligforeningen: AB Humlegården 1729 København

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for HØJGÅRDSPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Juni 2015 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Vurdering af andelslejlighed

Vurdering af andelslejlighed Vurdering af andelslejlighed Indhold: Vurdering side 1 Fejl og mangler side 1 Værdi af forbedringer side 1 Specifikation af vurdering side 2-3 Specifikation af løsøre side 4 Grundlag for vurdering side

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG. for VADGÅRDSPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG. for VADGÅRDSPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for VADGÅRDSPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN 1 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge Lov

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for KONGSHVILEPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Januar 2012 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG. for LYNGPARKEN I RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN. Januar 2012

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG. for LYNGPARKEN I RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN. Januar 2012 ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for LYNGPARKEN I RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Januar 2012 1 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen

Læs mere

VURDERING VURDERING AF ANDELSLEJLIGHED. AB Svendboghus 303-0048-02 Svendborggade 6 04 TH 2100 København Ø. Bygningsrådgivning

VURDERING VURDERING AF ANDELSLEJLIGHED. AB Svendboghus 303-0048-02 Svendborggade 6 04 TH 2100 København Ø. Bygningsrådgivning VURDERING Bygningsrådgivning 1 VURDERING AF ANDELSLEJLIGHED AB Svendboghus 303-0048-02 Svendborggade 6 04 TH 2100 København Ø Forventet Salgsdato: 01.September 2010. 1.Udgave 13 Juli 2010 klokken 09.00.

Læs mere

VURDERINGSRAPPORT - ANDELSOVERDRAGELSE

VURDERINGSRAPPORT - ANDELSOVERDRAGELSE Jesper Grenaa Eilertsen Dato 21-06- 2014 Jægersborggade 47, 2tv Revideret 2200 København N. Sag 1-1121 - 5007-2 v.1.91 VURDERINGSRAPPORT - ANDELSOVERDRAGELSE Andelsboligforening A/B JÆGER Forenings nr.

Læs mere

Lejlig hedsvurdering.dk

Lejlig hedsvurdering.dk Christian Vidar Der Der Lejlig hedsvurdering.dk Vurdering af andelslejlighed Indhold: Andelsboligforeningen: Vedligeholdelsesstanden: Vurdering side 1 Navn: AB Saga G Lejlighedens vedligeholdelsesstand

Læs mere

Inspirationsfolder om råderetten i Kirstinelund

Inspirationsfolder om råderetten i Kirstinelund Inspirationsfolder om råderetten i Kirstinelund Forbedringsarbejder Bestyrelsen har - som inspiration - udarbejdet denne folder, hvor vi dels har vist nogle eksempler på forbedringer/forandringer, og dels

Læs mere

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Andelslejligheden: Griffenfeldsgade 37 A, 3. mf 22 København N Andelsboligforeningen: AB Griffenfeldtgade 37-39 22 København N Administrator:

Læs mere

Til ejer/bruger af installationen

Til ejer/bruger af installationen Til ejer/bruger af installationen Resultatet af eftersynet fremgår af blanketten og giver dig overblik over den sikkerhedsmæssige standard. Det fremgår også, hvor installationen evt. skal ændres for at

Læs mere

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Andelslejligheden: Hyltebjerg Alle 9, 2.tv. 272 Vanløse Andelsboligforeningen: AB Lindegaarden 272 Vanløse Administrator: Boligexperten

Læs mere

Lejlig hedsvurdering.dk

Lejlig hedsvurdering.dk Parthena Kenneth Der Der Plankegulvene Revner Lejlig hedsvurdering.dk Vurdering af andelslejlighed Indhold: Andelsboligforeningen: Vedligeholdelsesstanden: Vurdering side 1 Navn: AB Saga Lejlighedens vedligeholdelsesstand

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Lejlig hedsvurdering.dk

Lejlig hedsvurdering.dk Andreas Kenneth Der Afslutning Lejlig hedsvurdering.dk Vurdering af andelslejlighed Indhold: Andelsboligforeningen: Vedligeholdelsesstanden: Vurdering side 1 Navn: AB Saga Lejlighedens vedligeholdelsesstand

Læs mere

Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger

Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger Oktober 2011 Bestyrelsen i A/B Jæger har udarbejdet nedensta ende retningslinjer for andelshavere, lejere og kælderlejere, der ønsker at udføre byggearbejde

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for TORVEPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Marts 2014 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Søparken, Lejerbo afd. 154. Beboernes råderet

Søparken, Lejerbo afd. 154. Beboernes råderet Søparken, Lejerbo afd. 154 Beboernes råderet Positivlisten På fire områder har beboeren uindskrænket ret uanset boligorganisationens eget råderetskatalog. Dette betegnes som positivlisten. Positivlisten

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i ' 82 til og med ' 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Lejlighedsvurdering.dk

Lejlighedsvurdering.dk Jan Kenneth installatør. Afskalning Dørblad Håndtag Der Vurdering af andelslejlighed Indhold: Andelsboligforeningen: Vedligeholdelsesstanden: Vurdering side 1 Navn: AB Saga G Lejlighedens vedligeholdelsesstand

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR KILDEPARKEN 1 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN. Januar 2012

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR KILDEPARKEN 1 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN. Januar 2012 ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR KILDEPARKEN 1 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Januar 2012 1 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen

Læs mere

Pilestræde 46, 1. og 2. etage. 1. Etage.

Pilestræde 46, 1. og 2. etage. 1. Etage. Etagerne 1 og 2 er underlagt følgende Der henvises generelt til FB som er gældende for arbejdets udførelse mv. og til SAB, hvor dette giver nødvendige oplysninger til dette arbejde. Arbejder med skimmel,

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for MØLLEPARKEN 2 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN September 2012 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

Ejerforeningen Frederiksberg Allé 53/Kochsvej 2 4 Reparation og Vedligehold 1 af 8

Ejerforeningen Frederiksberg Allé 53/Kochsvej 2 4 Reparation og Vedligehold 1 af 8 1 af 8 Af efterfølgende skemaer er det via figurer og tekst anført, hvor ejerlejlighedsejere skal henvende sig, hvis der opstår en skade i ejerens lejlighed eller på ejendommen fællesarealer. Endvidere

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR SKOLEPARKEN 1 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Juni 2015 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Side 1 af 20. Råderetskatalog for Boligselskabet Futura Fredericia Afdeling 4512 Thygesminde Allé & Thygesmindevej

Side 1 af 20. Råderetskatalog for Boligselskabet Futura Fredericia Afdeling 4512 Thygesminde Allé & Thygesmindevej Side 1 af 20 Råderetskatalog for Boligselskabet Futura Fredericia Afdeling 4512 Thygesminde Allé & Thygesmindevej Side 2 af 20 Råderet Loven om råderet fra juni 1993 tillader den enkelte lejer at forbedre

Læs mere

Hejrevej 2-10. Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hejrevej 2-10. Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hejrevej 2-10 Afdeling 6 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for LYNGPARKEN II RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Januar 2012 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for PILEPARKEN 2 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Marts 2014 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Vurdering af andelslejlighed

Vurdering af andelslejlighed Vurdering af andelslejlighed Indhold: Vurdering side 1 Fejl og mangler side 1 Værdi af forbedringer side 1 Specifikation af vurdering side 2-5 Specifikation af løsøre side 6 Grundlag for vurdering side

Læs mere

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. : 1660 Besigtigelse: 20.11.2012 GENERELLE OPLYSNINGER Myndighedstilladelser forevist for: Rapportdato: 20.11.2012 / rev. A 26.11.2012 badeværelse

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for Afd.35, Kagsåvej RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN En lejer i en almennyttig bolig har ret til at foretage forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 26 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S

ARKITEKTFIRMAET FRIBORG OG LASSEN A/S VURDERING AF FORBEDRINGER OG LØSØRE I ANDELSBOLIG Sag nr. 1660 : Besigtigelse: 20.08.2009 GENERELLE OPLYSNINGER Myndighedstilladelser forevist for: Rapportdato: Faktura fra EL-installatør forevist Adresse:

Læs mere

Brug af råderet i AlmenBolig+

Brug af råderet i AlmenBolig+ Brug af råderet i AlmenBolig+ 1. Dine muligheder 2. Forandringsarbejde 3. Forbedringsarbejde 4. Fremgangsmåde - hvordan kommer jeg i gang 5. Hvordan kommer jeg i gang med arbejder der kræver særlig tilladelse

Læs mere

- vurderer forbedringer i andelsboliger

- vurderer forbedringer i andelsboliger - vurderer forbedringer i andelsboliger Indhold: Vurdering side 1 Fejl og mangler side 1 Værdi af forbedringer side 1 Specifikation af vurdering side 2 Specifikation af løsøre side 6 Grundlag for vurderingen

Læs mere

Lejlig hedsvurdering.dk

Lejlig hedsvurdering.dk Pierre Kenneth Der Der Lejligheden Vægfliser Vask lejlighedsvurdering Lejlig hedsvurdering.dk Vurdering af andelslejlighed tidligere Indhold: Andelsboligforeningen: Vedligeholdelsesstanden: Vurdering side

Læs mere

Retningslinjer og vejledning. for Hobro Boligforening

Retningslinjer og vejledning. for Hobro Boligforening Retningslinjer og vejledning for Hobro Boligforening Retningslinier og vejledning Retningslinier og vejledning i forbindelse med vedligeholdelse, forbedringer, ændringer og moderniseringer af boligforeningens

Læs mere

Råderetskatalog - Lillerød Boligforening, afdeling 12 - Lindebakken/Lindehøj

Råderetskatalog - Lillerød Boligforening, afdeling 12 - Lindebakken/Lindehøj Generelt om boligændringer og forbedringer Lov om leje af almene boliger giver en række muligheder for, at den enkelte beboer kan indrette sin bolig efter egne ønsker og behov. 1. juli 2005 er reglerne

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle

Læs mere

AFDELING 107, PORSHØJ. RÅDERETSBESTEMMELSER FOR AFDELING 107 PORSHØJ.

AFDELING 107, PORSHØJ. RÅDERETSBESTEMMELSER FOR AFDELING 107 PORSHØJ. RÅDERETSBESTEMMELSER FOR AFDELING 107 PORSHØJ. 1 RÅDERETSBESTEMMELSER. Indledning Beboere i en almen bolig har ret til at forbedre og/eller forandre sin bolig efter egne ønsker og behov. Der er i lovgivningen

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 23. juni 2005 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen er alle forbedringsarbejder inde

Læs mere

Vurdering af andelslejlighed

Vurdering af andelslejlighed Vurdering af andelslejlighed Indhold: Vurdering side 1 Fejl og mangler side 1 Værdi af forbedringer side 1 Specifikation af vurdering side 2-4 Specifikation af løsøre side 4 Grundlag for vurdering side

Læs mere

Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger

Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger Revideret februar 2015 Bestyrelsen i A/B Jæger har fået udarbejdet nedenstående retningslinjer for andelshavere, lejere og kælderlejere, der ønsker at udføre

Læs mere

Lejlig hedsvurdering.dk

Lejlig hedsvurdering.dk Dorte Vidar Der Der Lejlig hedsvurdering.dk Vurdering af andelslejlighed Indhold: Andelsboligforeningen: Vedligeholdelsesstanden: Vurdering side 1 Navn: AB Saga G Lejlighedens vedligeholdelsesstand er

Læs mere