- Afdække potentialet og i givet fald facilitere konkrete indkøbsaftaler, herunder også samdriftsmuligheder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- Afdække potentialet og i givet fald facilitere konkrete indkøbsaftaler, herunder også samdriftsmuligheder."

Transkript

1 Færgesekretariatets arbejdsprogram Bilag 1 Arbejdet i Projektgrupperne Færgesekretariatets arbejde er især koncentreret om seks indsatsområder og til disse er der tilknyttet Projektgrupper med deltagere fra de enkelte medlemskommuner m.fl. I. Projekt: Fælles indkøb Der er en række områder, hvor samarbejdet mellem 18 kommuner med knap 30 færger kan give synergi og stordriftsfordele. Fælles indkøb og samdrift i relation til bunkers, smøreolier, assurance, booking/billetsystemer, teknisk rådgivning etc. - Afdække potentialet og i givet fald facilitere konkrete indkøbsaftaler, herunder også samdriftsmuligheder. - Foreløbig er syv kommuner/overfarter besøgt for at afdække potentielle volumener og besparelser ved indkøbssamarbejde. - Der er allerede konstateret et betydeligt potentiale for fælles besparelser og der hvor vi måske ikke kan indgå egentlige kontrakter, så vil en større gennemsigtighed i prisstrukturen ofte kunne hjælpe færgerne. - Der er modtaget forslag fra en lang række maritime leverandører og disse forslag bliver der løbende set nærmere på. - Efter at resultatet af de første undersøgelser er præsenteret på Årsmødet i maj 2016 vil der blive set på to aftalemuligheder indenfor de identificerede mulige fælles indkøbsområder; enten en bindende aftale eller en tilvalgsmodel i forhold til forskellige leverandørtilbud. - Procedurer og udbudskrav vil blive analyseret. - Et katalog/en hotline oversigt over relevante leverandører og rådgivere, som Færgesekretariatet er i kontakt med.

2 Deltagere: Keld M. Møller (Ærø), Lasse Olsen (Faaborg/Midtfyn), Robert Jacobsen (Svendborg), Peter Schack (Norddjurs). Sekretariat/rådgivere: Jan Fritz Hansen og indkøbskonsulent Espen Kristiansen. II. Projekt: Afløserfærge Afløserfærger står højt på ønskelisten både i de østjyske, sydfynske og sjællandske ø- kommuner. Limfjorden har egen ekstra kapacitet. - Afdække behov og muligheder for afløser/reservefærger. - Se på mulighederne for i fællesskab at investere i en traditionel, mindre færge. Alternativt se på muligheden for et mere forskningsbaseret projekt, hvor flere står for medfinansieringen, og hvor projektet kan ses som et første skridt mod en fremtidig standardiseret ø-færge. - Samle interesserede kommuner, innovations/vækstfonde samt staten i et fælles investerings-projekt. - Designe og udvikle et brugbart afløserfærgeprojekt - og udbyde dette til konstruktion. - Vurdere mulige tiltag omkring miljø/klima samt ny maritim teknologi - Foreløbigt projektforslag for en modulopbygget ø-hybrid færge er udarbejdet. - Der er indsendt ansøgning til Innovationsfonden om et projekt til en letvægtsfærge. - Afdække det endelige behov og ønsker blandt de relevante kommuner, herunder de tekniske sejladsrestriktioner. - Udarbejde et koncept/en vision for en velegnet afløser/standardfærge. - Samle projektpartnerne og fremlægge et forslag for interesserede fonde samt Regeringens særlige arbejdsgruppe om afløser/standardfærge. - Afholde en konference om ny maritim teknologi med fokus også på miljøtiltag. Deltagere: Lasse Olsen (Faaborg/Midtfyn), Frode Frederiksen (Horsens), Max Møller Christensen (Lolland), Klaus Henriksen (Norddjurs). Sekretariat/rådgivere: Jan Fritz Hansen, skibskonsulent Claus Kruse, skibskonstruktør Preben Thuren Larsen og Dansk Metals formandssekretariat.

3 III. Projekt: Færgepersonale Rekruttering er et generelt problem for ø-færgerne, der ofte ligger helt sidst i fødekæden. Derfor ses særlig på om færgenavigatørerne måske skal have deres egen uddannelse, målrettet til indenrigs færgefart og med papirer begrænset til formålet. - Benchmarke overenskomster og se på overenskomstforberedelsen sammen med KL. - Søge at "brande" ø-færgerne på søfartsskolerne og se på mulighederne for at etablere en egentlig mere færgerettet uddannelse. - Analysere mulighederne for etablering af en pulje af vikarer/afløsere til færgerne. - Vi er i en god dialog med vore navigationsskoler samt med Søfartsstyrelsen, som har nedsat en særlig arbejdsgruppe om mulighederne. - Der er etableret platform for at rejse eventuelle overenskomstspørgsmål med FOA og KL - Der er med Projektgruppen drøftet mulighederne for etablering af en afløser/vikarpool og et tilbud om en sådan ordning er udsendt til medlemmerne. - Der har været gennemført forsøg med kortere erhvervspraktikophold i færgerne. - Arbejde videre med etablering af en færgeuddannelse i regi af Søfartsstyrelsens arbejdsgruppe, som mødtes første gang 3. juni Arbejde videre med projektet om at give søfarende under uddannelse praktikophold i færgerne. - Følge udviklingen omkring tilbuddet om vikarpool. Deltagere: Lasse Olsen (Faaborg/Midtfyn), Max Møller Christensen (Lolland), Lars Wolfgang Hansen (Holbæk), Søren Adsersen (Struer). Sekretariat/rådgivere: Jan Fritz Hansen og rektor Jens Naldal.

4 IV. Projekt: Færgeturisme Flere passagerer med færgerne er den centrale udfordring. På det mere overordnede plan er det vigtigt, at bookingsystemerne virker, og at det er nemt at købe en billet. Kan forskellige turistrelaterede opgaver være med til at gøre færgeturen til noget særligt. - I samarbejde med relevante turisme- og beboerforeninger se på mulige tiltag for at øge passagervolumen på færgerne. - Gennemføre en "Temadag" om bord på en færge for at høre og involvere interesserede beslutningstagere samt efterfølgende pege på konkrete forslag til at turistfremme. - I samarbejde med Sammenslutningen af danske Småøer og FÆRGEN A/S er der udviklet et særligt ø-kort for turister. Dette såkaldte ø-pas er blevet introduceret pr. 1. juni for sommersæsonen Der vil blive afholdt en særlig Temadag om færgeturisme på Femø og på færgen dertil. Den 8. september 2016 er afsat til arrangementet. - Der er planlagt et særligt turismemagasin til efteråret 2016 og Færgesekretariatet deltager i forskellige ø-turisme fremstød på Folkemødet på Bornholm juni Sammen med en fundraiser ses der aktuelt på mulighederne hos kommunernes forskellige turistorganisationer mv. - Gennemføre Temadagen på Femø. - Sideløbende at samle katalog over gode turismeforslag med relation til færgerne. - Afdække mulighederne for udviklingsmidler mv. i samarbejde med nogle af kommunernes turistansvarlige. - Gøre færgeturismen til et fokuspunkt til næste Årsmøde, som tentativt afholdes på Christiansborg. - Se på mulighederne for at assistere mindre overfarter med opstart af bookingsystemer. Deltagere: Hans Søby og Signe Møller (Svendborg), Lars Wolfgang Hansen (Holbæk), Lise Lotte Sørensen (Norddjurs). Sekretariat/rådgivere: Jan Fritz Hansen, journalist Lise Mortensen og fundraiser Steen Sabinsky.

5 V. Projekt: Rammevilkår Gode rammevilkår for ø-færgerne i form af regler, tilskud og ikke bureaukratisk regulering ligger højt på dagsordenen for Færgesekretariatet. - Overordnet sikre en god "story-telling" om færgerne som kvalitets-søfart. - Understøtte en smidig implementering af godstakstreduktionerne, landevejs-princippet etc. - Sikre fleksibilitet i forhold til dispensationer og tekniske regler fra Søfartsstyrelsen. - Assistere ved fælles høringssvar til statslige myndigheder. - Tilbyde medlemmerne assistance i forbindelse med lavpraktisk gennemgang af deres færger med henblik på forslag til eksempelvis miljø-og energioptimering, herunder introduktion af nyt udstyr. - Sekretariatet har haft adskillige drøftelser med relevante ministre og ø-ordførere samt foretræde for Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer. - Færgesekretariatets første blad udkom i januar 2016 og er distribueret til medlemskommunerne og politiske beslutningstagere mv. Første egentlige medlemsblad udkom maj 2016 og forventes at udkomme to gange årligt. - Der er produceret en særlig kortfilm om vigtigheden af færgedriften til småøerne. - Godstakstreduktionen og det delvise landevejsprincip har været drøftet i flere omgange med de ansvarlige myndigheder med henblik på en smidig implementering. - Færgesekretariatet har deltaget i og/eller holdt oplæg i mere en snes politisk/maritime arrangementer. - Der har været afholdt kursus om rederansvar og sikkerhed. Opfølgende kursus overvejes til efteråret Konkrete tekniske konsulentbesøg er gennemført i seks kommuner og pressebesøg i foreløbig fire kommuner. - Der ses på forskellig regelforenkling. Et eksempel er passagerantallet, der for mange af færgerne er forskelligt fra sommer til vinter således, at soldækket skal være lukket for passagerer om vinteren. Der er nu igangsat et forsøg om vinter/sommertal og dette er en forløber for de af Færgesekretariatets medlemmer, som kan have gavn af en forenkling på dette område.

6 - Der arbejdes løbende videre med at opnå et større tilskud til Landevejsprincippet samt øget fleksibilitet i forhold til periodeafgrænsningerne. - Der findes succeshistorier om Godstaktsreduktionerne med henblik på at bevare ordningen og samtidig sikre enklest mulige rapporteringskrav samt måske større fleksibilitet i forhold til erhvervsdrivendes papegøjebiler mv. - Via Færgesekretariatets konsulenter fortsætter arbejdet på i samarbejde med overfarterne at se på mulige og budgetmæssige overskuelige driftsoptimeringer, herunder kortfattet rådgivningsoversigt over dokningserfaringer. - Der søges fortsat god mediemæssig omtale af medlemsrederierne og udgivelse af næste medlemsblad til oktober Deltagere: Færgesekretariatets Styregruppe. Sekretariat/rådgivere: Jan Fritz Hansen og til medlemsbladet journalist Lise Mortensen og til teknisk optimering skibsingeniør Claus Kruse samt civilingeniør Vagn Skaarup Christensen. VI. Projektgruppe: Statistik/fakta Her er formålet at indsamle data, erfaringer (bl.a. med aktuel lovgivning) og afdække udgiftsniveauer i dag for at kunne måle eventuelle besparelser/forbedringer. - Samle tilgængelig statistik. - Som udgangspunkt søges oversigter om færgetrafikken, sejladsplanerne. belægningsprocenter, skibenes alder, besætningerne, antallet af øboere. brændstofudgifter, catering, forsikringer, reparation, billetpriser, tilskud etc. - Opgaverne om erfaring med lovgivning og udgiftsniveauer udføres i koordination med hhv. Projektgruppe Rammevilkår og Projektgruppe Fælles indkøb. - Statistik om ø-færgerne og deres destinationer er samlet og klar til at blive sat op i overskuelig oversigt.

7 - De mere økonomiske oplysninger inkl. driftsdata udestår, men der er stillet forslag om, hvilke data der er nødvendige, samt hvorledes de bedst indsamles. - Der udsendes de hidtil fundne oplysninger i et spørgeskema til medlemmerne også med en række blanke felter om oplysninger om særlig økonomiske forhold, som ikke har kunnet findes i det offentlige rum. Samlet er det et ret stort excel-ark, men det vil blive forsøgt at holde det så enkelt/overskueligt som muligt. - Der fremsendes til udvalgte en indledende test - forinden hele medlemskredsen bliver inddraget. - I en efterfølgende fase se på mulighederne for en egentlig benchmarkingundersøgelse mellem medlemmerne og måske i relation til andre relevante operatører. En del heraf kunne være et studiebesøg i Norge for at undersøge deres besejlingsmønstre. Deltagere: Færgesekretariatets Styregruppe. Sekretariat/rådgivere: Jan Fritz Hansen og navigatør Kamma Sørensen.

PROJEKTGRUPPER Kommissorium for Projektgruppe I: Statistik/fakta Kommissorium for Projektgruppe II: Fælles indkøb/samdrift

PROJEKTGRUPPER Kommissorium for Projektgruppe I: Statistik/fakta Kommissorium for Projektgruppe II: Fælles indkøb/samdrift PROJEKTGRUPPER Kommissorium for Projektgruppe I: Statistik/fakta Formål: Indsamle data, erfaringer (bl.a. med aktuel lovgivning) og afdække udgiftsniveauer i dag for at kunne måle eventuelle besparelser/forbedringer.

Læs mere

Færgesekretariatets Årsmøde maj 2016, Ærø

Færgesekretariatets Årsmøde maj 2016, Ærø Notat Færgesekretariatets Årsmøde 26.-27. maj 2016, Ærø Til konferencedelen af Årsmødet den 26. maj var der 50 deltagere (Bilag 1). Programmet fremgår af (Bilag 2) og der er udarbejdet en overordnet meddelelse

Læs mere

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 3. marts 2016, Maribo

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 3. marts 2016, Maribo Uddrag af Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 3. marts 2016, Maribo Mødet startede kl. 10.00. I mødet deltog formanden Kjeld Bussborg Johansen, Bjarne Hansen og Søren Adsersen. Michel van der

Læs mere

A. Færgesekretariatets hovedarbejdsopgaver og Projektgrupper 2017/18

A. Færgesekretariatets hovedarbejdsopgaver og Projektgrupper 2017/18 Tekst som vedtaget på Årsmødet 4. maj 2017 A. Færgesekretariatets hovedarbejdsopgaver og Projektgrupper 2017/18 Der er udstukket tre hovedspor for Færgesekretariatets arbejde: 1) Fremme af tiltag, der

Læs mere

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Uddrag af Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Færgesekretariatet er et nyt samarbejde, der startede med etablering af sekretariatet pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets 18 ø-kommuner.

Læs mere

Udkast Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner

Udkast Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner Enhed Opgaver og struktur Sagsbehandler MB Koordineret med Sagsnr. 2015-6327 Doknr. 276602 Dato 29-02-2016 Udkast Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner

Læs mere

2015/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016. Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann): Forslag.

2015/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016. Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann): Forslag. 2015/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrignsmin., j.nr. 2015-6327 Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren

Læs mere

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 6. september 2016 i Svendborg

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 6. september 2016 i Svendborg Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 6. september 2016 i Svendborg Formanden bød kl. 9.30 velkommen til mødet. Udover formanden, Kjeld Bussborg Johansen, Svendborg deltog Michel van der Linden

Læs mere

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Kommunikationsplan for Færgesekretariatet (Opdateret Marts 2018) Færgesekretariatet er et samarbejde, der startede med etablering af sekretariatet pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets

Læs mere

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Færgesekretariatet er et samarbejde, der startede med etablering af sekretariatet pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets 18 ø-kommuner. Hovedformålet

Læs mere

Netværk for optimering af drift og vedligehold. Strategi 2016-2018. fordi vedligehold er mennesker

Netværk for optimering af drift og vedligehold. Strategi 2016-2018. fordi vedligehold er mennesker Netværk for optimering af drift og vedligehold Strategi 2016-2018 fordi vedligehold er mennesker Strategi 2016-2018 DDV strategien for 2016-2018 er en opdatering af strategien fra 2015. Den endelige udgave

Læs mere

Salg af Skarresø Camping og Skarridsøhjemmet

Salg af Skarresø Camping og Skarridsøhjemmet VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Notat Dato: 30. september 2015 Sagsb.: lofra Sagsnr.: 15/25874 Dir.tlf.: +45 7236 3636 E-mail: lofra@holb.dk Salg af Skarresø Camping og Skarridsøhjemmet Kort opsummering af notatets

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE Den 7. februar 2011 Tidspunkt : Tirsdag den 4.-5. februar kl. 12.00 13.00. Sted : DSB Kursuscenter Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg Tilstede : Repræsentantskabet,

Læs mere

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 10. marts 2017 i Kalundborg

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 10. marts 2017 i Kalundborg Til Hjemmesiden Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 10. marts 2017 i Kalundborg Formanden bød kl. 9.30 velkommen til mødet. Udover formanden, Michel van der Linden, Kalundborg deltog Kim T.

Læs mere

Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010]

Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010] Emne: Status på udvalg og projekter Skrevet af: RAP Dato: 04.03.2010 Side: 1 af 5 Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010] Indholdsfortegnelse 1. Generelle bemærkninger...1 2. Status

Læs mere

Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord

Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord Indhold Baggrund... 2 Vandoplandsstyregruppen for Limfjorden Vådområde- og ådalsindsatsen... 2 Øvrige vandplanindsatser...

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 5. april 2013 cava Mødested: Mødelokalet Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Rektor Erik Knudsen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub

Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub Dato: Den 7. oktober 2014 Tid: Kl. 17:30 20:30 Sted: Deltagere: Afbud: VSK klubhus Kenneth Bøggild, Claus Voigt Andersen, Peter Jensen, Henrik Borch, Mogens

Læs mere

A. Færgesekretariatets hovedopgaver og projektarbejde 2018/19

A. Færgesekretariatets hovedopgaver og projektarbejde 2018/19 1 Opdateret udgave som vedtaget på Årsmødet 9. maj 2018 A. Færgesekretariatets hovedopgaver og projektarbejde 2018/19 Der er udstukket tre hovedspor for Færgesekretariatets arbejde: 1) Fremme af tiltag,

Læs mere

REFERAT Færgesekretariatets interne Årsmøde 4. maj 2017 kl , Scandic Copenhagen

REFERAT Færgesekretariatets interne Årsmøde 4. maj 2017 kl , Scandic Copenhagen REFERAT Færgesekretariatets interne Årsmøde 4. maj 2017 kl. 8.30-12.00, Scandic Copenhagen Der var godt 40 deltagere til mødet og 14 af medlemskommunerne var repræsenteret, jfr. vedlagte deltagerliste.

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl. Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.13 Starttidspunkt: Torsdag den 26. august kl. 14.00. Sluttidspunkt: Fredag

Læs mere

REFERAT 20.05.2010. LAG bestyrelsesmøde

REFERAT 20.05.2010. LAG bestyrelsesmøde Møde i bestyrelsen for LAG Ringsted, torsdag den 20. maj 2010 Mødet fandt sted kl. 19.00-21.30 i Mødelokale 1 - på Teknisk Forvaltning, Rønnedevej 9. Dagsorden 1. Nye punkter til dagsorden 2. Godkendelse

Læs mere

Fishing Zealand. Møde i Faxe Kommunes Naturråd. d. 22. april 2014

Fishing Zealand. Møde i Faxe Kommunes Naturråd. d. 22. april 2014 Fishing Zealand Møde i Faxe Kommunes Naturråd d. 22. april 2014 Paul Debois Chefkonsulent, Vordingborg Kommune ( tovholder ) Sekretær for Fishing Zealand Formål Den bærende ide for Fishing Zealand projektet

Læs mere

Konceptbeskrivelse AI/AU

Konceptbeskrivelse AI/AU Konceptbeskrivelse AI/AU Indledning Det overordnede mål med konceptet er, at forbedre svineproducentens økonomiske resultat. Metoden til at rykke på det økonomiske resultat, er at implementere kendt viden

Læs mere

Konceptbeskrivelse AI/AU

Konceptbeskrivelse AI/AU Konceptbeskrivelse AI/AU Indledning Det overordnede mål med konceptet er, at forbedre svineproducentens økonomiske resultat. Metoden til at rykke på det økonomiske resultat, er at implementere kendt viden

Læs mere

PS / Stikords referat fra 3. møde på Kulturværftet i Helsingør, torsdag den 9. oktober 2014 ml. 09 13, skal flettes med HS stikord.

PS / Stikords referat fra 3. møde på Kulturværftet i Helsingør, torsdag den 9. oktober 2014 ml. 09 13, skal flettes med HS stikord. PS / Stikords referat fra 3. møde på Kulturværftet i Helsingør, torsdag den 9. oktober 2014 ml. 09 13, skal flettes med HS stikord. Maritime Cluster Copenhagen North / Maritim Klynge Nordsjælland Deltagere:

Læs mere

Partnerskabsaftale / resultatkontrakt mellem FETC og Frederikssund kommune for 2009.

Partnerskabsaftale / resultatkontrakt mellem FETC og Frederikssund kommune for 2009. Frederikssund den??. februar 2009 Partnerskabsaftale / resultatkontrakt mellem FETC og Frederikssund kommune for 2009. 1 Baggrund og målsætning Denne aftale udgør grundlaget for samarbejdet mellem FETC

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 Statens Indkøbspolitik...3 Samarbejde på tværs af Danmark...4 Lokale

Læs mere

Region Midtjylland. Skitse til Den regionale Udviklingsplan. Bilag. til Kontaktudvalgets møde den 31. august 2007. Punkt nr. 7

Region Midtjylland. Skitse til Den regionale Udviklingsplan. Bilag. til Kontaktudvalgets møde den 31. august 2007. Punkt nr. 7 Region Midtjylland Skitse til Den regionale Udviklingsplan Bilag til Kontaktudvalgets møde den 31. august 2007 Punkt nr. 7 FORELØBIG SKITSE TIL DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN FOR REGION MIDTJYLLAND 1 FORELØBIG

Læs mere

Regnskab på deltid Værdiskabende skatteregnskab for landmænd

Regnskab på deltid Værdiskabende skatteregnskab for landmænd 2008 Regnskab på deltid Værdiskabende skatteregnskab for landmænd Projekt regnskab til deltidslandmænd har til formål at undersøge, hvordan man i Dansk Landbrugsrådgivnings regi kan tilbyde rådgivningscentrene

Læs mere

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge.

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge. København, d. 19. november, 2014 Kære Byråd v/borgmesteren i Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommune. Ansøgning om støtte i 1 år, til at udvikle projektet: Nordsjællands Maritime Klynge (Maritime Cluster

Læs mere

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Effektivisering i øget samarbejde mellem kommuner

Effektivisering i øget samarbejde mellem kommuner Effektivisering i øget samarbejde mellem kommuner TØF 29. April 2013 Oplæg v/ Manager Andreas Østergaard Poulsen, BDO BDO KORT FORTALT Vi er markedsledende inden for revision, økonomisk rådgivning og serviceydelser

Læs mere

KORT OG GODT OM LØN VED ANSÆTTELSE AF EN FLYGTNING

KORT OG GODT OM LØN VED ANSÆTTELSE AF EN FLYGTNING KORT OG GODT OM LØN VED ANSÆTTELSE AF EN FLYGTNING LÆS MERE PÅ REGNSKABSSPECIALISTEN.DK ELLER FACEBOOK.COM/REGNSKABSSPECIALISTEN Indhold Gratis råd og vejledning til den administrative håndtering af ansættelsen...

Læs mere

Januar 2016. Danske Ø-Færger

Januar 2016. Danske Ø-Færger Januar 2016 Danske Ø-Færger Hvad er Færgesekretariatet Færgesekretariatet er et nyt samarbejde, der startede pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets 18 ø-kommuner. Hovedformålet er at

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø. Att.: Fuldmægtig Christian Turley Pr. email: ministerbetjening@ftnet.dk, cht@ftnet.dk. 12.

Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø. Att.: Fuldmægtig Christian Turley Pr. email: ministerbetjening@ftnet.dk, cht@ftnet.dk. 12. Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Att.: Fuldmægtig Christian Turley Pr. email: ministerbetjening@ftnet.dk, cht@ftnet.dk 12. august 2013 Høring af udkast til lovforslag om ændring af lov om

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

Formandsberetning for Foreningen Agape 2011

Formandsberetning for Foreningen Agape 2011 Formandsberetning for Foreningen Agape 2011 18. oktober 2011 kunne man læse en overskrift i Kristelig dagblad, hvor der stod: Kirkelige organisationer skjuler kristendommen. I den tilhørende artikel kunne

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg. Tidspunkt: Mandag den 15. marts 2010 kl. 12.00 14.00

Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg. Tidspunkt: Mandag den 15. marts 2010 kl. 12.00 14.00 LUU LOKALT UDDANNELSESUDVALGSMØDE Tidspunkt: Mandag den 15. marts 2010 kl. 12.00 14.00 Sted: Lokale 3 på, Skive afdeling Deltagere: Anne Stubberup Skive og Viborg Kommune Eva Pedersen Skive og Viborg Kommune

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 REFERAT HB 03 Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN

UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UDVIKLINGSPLAN UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UDVIKLINGSPLAN Denne udviklingsplan løber fra oktober 2015 til oktober 2017. Udviklingsplanen er udtryk for overordnede

Læs mere

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Indhold Baggrund s. 1 Formål - 2 Målgruppe - 3 Indhold - 3 Organisation - 4 Budget - 7 Finansiering - 7 Baggrund I regeringsgrundlaget fra 2007 - Mulighedernes samfund -

Læs mere

Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune

Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune Internationaliseringsudvalget Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Horsens d. 18. august 2014 NOTAT Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune Horsens er en international studieby

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Socialministeriet. Kissen Møller Hansen, Sonja Iskov, Lars Bahl / Billedhuset 2.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Socialministeriet. Kissen Møller Hansen, Sonja Iskov, Lars Bahl / Billedhuset 2. Regeringen Titel: Udgiver: Bedre mad til ældre Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Socialministeriet Udgivelsesår: 2001 Udgave, oplag: Fotos: Sats: Tryk og bogbind: 1. udgave, 1. oplag, 1.000

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt Notat Ministersekretariatet J.nr. SNS- Ref. CLJ Miljøministerens besvarelse af spørgsmål DF, DG og DH fra Folketingets Miljø- og

Læs mere

Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra 14 kommuner og Region Sjælland.

Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra 14 kommuner og Region Sjælland. Sag til K-17 19.april og KKR 11.juni 2013; Strategisk Energiplanlægning på tværs af kommunegrænser. Baggrund Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag d. 6. november 2009, fra kl. 9.00 til 10.30 Mødelokale C, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Jesper Thyrring Møller, Birgit

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Mødet afholdes i Det Røde Værelse. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Et kommercielt whitepaper er således et stærkt marketingsværktøj, der kan støtte beslutningstagere i valget af den ene løsning frem for den anden.

Et kommercielt whitepaper er således et stærkt marketingsværktøj, der kan støtte beslutningstagere i valget af den ene løsning frem for den anden. Sådan skriver du et whitepaper Et whitepaper er et almindeligt brugt værktøj til at introducere tekniske innovationer og nye produkter. Men der er meget at tage stilling til, når man skal skrive et whitepaper.

Læs mere

Scenarier til Norddjurs Kommunes nye hjemmeside (Bilag 1)

Scenarier til Norddjurs Kommunes nye hjemmeside (Bilag 1) Scenarier til Norddjurs Kommunes nye hjemmeside (Bilag 1) Kontakt: Webmaster Nis Hollesen Mail: nih@norddjurs.dk Hjemmeside: www.norddjurs.dk/nyhjemmeside Offentliggjort 14. maj 2012 (sidst redigeret 14.

Læs mere

Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014

Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014 Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014 Beretning for perioden 26.2. 2013 til 18.3. 2014 Bestyrelsen konstituering på møde 4.3.2013 - formand Gunnar Landtved - næstformand: Steen Outzen - kasserer:

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 6 Y2RS-91RL-6FV5 KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Center Kultur & Fritid Skørpingvej 7 9575 Terndrup REFERAT KULTURRÅDET

Center Kultur & Fritid Skørpingvej 7 9575 Terndrup REFERAT KULTURRÅDET REFERAT KULTURRÅDET Mødedato: Onsdag d. 7. januar Mødetidspunkt: Kl. 16.00 Sted: Rebildcentret, Røde Møllevej 4, 9520 Skørping Deltagere: Helle Jørgensen Bjarne Hansen Vibeke Sunde Michael Sasserson Lone

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Gruppen har arbejdet kontinuerligt lige siden og følgende er blandt andet realiseret:

Indholdsfortegnelse. Gruppen har arbejdet kontinuerligt lige siden og følgende er blandt andet realiseret: 1 Indholdsfortegnelse Baggrund...2 Status på Kriegers Flak...3 Tidsplan pr. maj 2015...4 Status...4 Foreslået handlinger...5 Aktiviteter...5 Budget og modeller for indsats...5 Baggrund ØPU godkendte den

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE. Sammen skaber vi liv og læring

SKOLEBESTYRELSESMØDE. Sammen skaber vi liv og læring SKOLEBESTYRELSESMØDE Dato: tirsdag d. 08-12-2015 Tid: kl. 17.30-19.30 Sted: Vadehavsskolen, Simon Hansens Vej Deltagere: Henrik Olesen Johan Beck Bente Lyngsøe Mette Hager Petermann Vibeke Kamp Jensen

Læs mere

Punkt 6 om udviklingen i neurofysiologispecialet indledte mødet.

Punkt 6 om udviklingen i neurofysiologispecialet indledte mødet. Referat af møde i FUHA, team neurofysiologi den 15. september kl. 14.30 16.00 Til stede: Per Kristian Jansen, Danske Regioner Birgit Andersen, Danske Regioner Heidi Leen, FOA Anita Bak Johansen, FOA Lotte

Læs mere

Lean Project Spæncom

Lean Project Spæncom Lean Project Spæncom Lean hos Spæncom Agenda 1. Igangværende Lean aktiviteter 2. Foreløbige resultater 3. Anvendte værktøjer 4. Gennemgang og opstart af Lean Projekt o (Spørgsmål og diskussion undervejs)

Læs mere

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 U D K A S T Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra HMU-mødet den 31. august 2010. Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere

Læs mere

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik For virksomheden Advance Nonwoven A/S har det ført til udvikling af en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder at medvirke i projekt Rethink

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Til orientering kan Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter give følgende oplysninger vedrørende Pulje til Landsbyfornyelse:

Til orientering kan Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter give følgende oplysninger vedrørende Pulje til Landsbyfornyelse: Til kommunalbestyrelser, jf. vedhæftede liste Dato: 28. april 2014 Kontor: Bypolitik Sagsnr.: 2014-1225 Sagsbeh.: arp Dok id: 451713 Ansøgning om andel i Pulje til Landsbyfornyelse 2015 Som led i regeringens

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

Aktivitetsplan 2016-2017

Aktivitetsplan 2016-2017 Aktivitetsplan 2016-2017 December 2015 OVERSIGT: AKTIVITETER 2016-17 INTERESSEVARETAGELSE OG POLICY Rådgive om input til arbejdsprogrammer og det strategiske program med henblik på aftryk. Tidlig information

Læs mere

Blomstrende Landsby. Programbeskrivelse. Et udviklingsprogram for kommune, landsby og lokalsamfund. LOGO kommer

Blomstrende Landsby. Programbeskrivelse. Et udviklingsprogram for kommune, landsby og lokalsamfund. LOGO kommer Blomstrende Landsby Et udviklingsprogram for kommune, landsby og lokalsamfund LOGO kommer Version 01 13. august 2009 1 Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby

Læs mere

For så vidt angår ordningerne i programmet, så vil foreningen særligt pege på følgende forhold:

For så vidt angår ordningerne i programmet, så vil foreningen særligt pege på følgende forhold: Åbyhøj, Til Erhvervsudvikling NaturErhvervstyrelsen Høringssvar fra Økologisk Landsforening vedr. J.nr. 15-8132-000040 Forslag til ændring af landdistriktsprogrammet 2014-2020 og supplerende miljøvurdering

Læs mere

Referat af Sommerhusgrundejernes årsmøde den 9. august 2014, Vig Forsamlingshus

Referat af Sommerhusgrundejernes årsmøde den 9. august 2014, Vig Forsamlingshus Referat af Sommerhusgrundejernes årsmøde den 9. august 2014, Vig Forsamlingshus 1. Velkomst ved borgmester Thomas Adelskov Borgmesteren Thomas Adelskov bød velkommen til årsmødet. Borgmesteren orienterede

Læs mere

DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING. Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK

DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING. Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK 2014 STRATEGISK FUNDRAISING Strategisk fundraising bør være en integreret del af foreningens daglige kultur. Den strategiske fundraising

Læs mere

Opsamling på konferencen den 4. april

Opsamling på konferencen den 4. april Kære alle Oven på den gode dag i Vejle den 4. april med både konference og repræsentantskabsmøde vil jeg her i nyhedsbrevet forsøge at samle op på de overordnede aktiviteter i Uddannelsesbenchmark, hvor

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Lejrskolegruppens møde den 22. november 2012 på Danhostel Copenhagen Amager REFERAT. Godkendt

Lejrskolegruppens møde den 22. november 2012 på Danhostel Copenhagen Amager REFERAT. Godkendt Lejrskolegruppens møde den 22. november 2012 på Danhostel Copenhagen Amager REFERAT Godkendt Deltagere: Birgit, Lasse, Marian, Rolf, Miriam og Mette (referent) Afbud: Lene 1. Siden sidst Gruppen startede

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg. (følgende benævnt Kommunen )

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg. (følgende benævnt Kommunen ) PARTNERSKABSAFTALE Indgået mellem Danmarks Idrætsforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby (følgende benævnt DIF ) og Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg (følgende benævnt Kommunen

Læs mere

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante borgere Baggrund: I dag oplever vi i kommunen, at borgere enten på Sundhedscentret eller i psykiatrien har ringe

Læs mere

Referat Kampagneudvalget

Referat Kampagneudvalget Referat Kampagneudvalget Dato: 10. marts 2015 Tid: Kl. 18.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent Nielsen, Malene Madsen, Maria Helene Olesen, Sven Gerner Nielsen og Karina Krammer (referent)

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Edvard Thomsens Vej 14 DK-2300 København S Telefon 72 21 88 00 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder I medfør af

Læs mere

Stabene Status-opfølgning d. 1. september 2008

Stabene Status-opfølgning d. 1. september 2008 Stabene -opfølgning d. 1. september 2008 Formål med -opfølgningen Faaborg-Midtfyn Kommune skal forsætte den positive kvalitetsudvikling via aftaler, evaluering og dialog. Derfor udformer alle aftaleholdere

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen:

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Boligselskabet Trollebo Referat fra organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 11. december 2013 kl. 19.00 i fælleslokalet i Nøddehegnet 14, 4700 Næstved. Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 05. december 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:50 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V)

Læs mere

Sejlplan for BornholmerFærgen

Sejlplan for BornholmerFærgen Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 199 Offentligt Bodilsker, den 29. januar 2012 Til transportminister Henrik Dam Kristensen og samtlige medlemmer af Folketingets Transportudvalg Fremsendes via

Læs mere

Aktiviteterne. - Energi i Transport. - Køretøjsteknologi

Aktiviteterne. - Energi i Transport. - Køretøjsteknologi T r a n s p o r t e n s I n n o v a t i o n s d a g 1 5 Aktiviteterne - Energi i Transport - Køretøjsteknologi Hvad I skal høre om: Hvem deltager og tilbyder assistance fra TINV i de to aktiviteter Hvad

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

Dialogforummet er nedsat fordi B&M ønsker en dialog med folkebibliotekerne om perspektiverne i projektideerne set fra kundernes

Dialogforummet er nedsat fordi B&M ønsker en dialog med folkebibliotekerne om perspektiverne i projektideerne set fra kundernes Referat 30. november 2009 Kamma Kirk Sørensen Konsulent ksk@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 39 Udviklingsopgaver af overbygningskarakter Referat af møde i B&M s dialogforum Tirsdag den 10.

Læs mere

Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer

Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 (Omtryk - 20-10-2015 - Ændret bilag) ULØ Alm.del Bilag 15 Offentligt Møde med: Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer 20. oktober 2015 Formand Steffen

Læs mere

HANDLEPLAN 2016-2018. Vesterbrogade 4 7000 Fredericia 76 22 12 00 post@boligfa.dk www.boligfa.dk

HANDLEPLAN 2016-2018. Vesterbrogade 4 7000 Fredericia 76 22 12 00 post@boligfa.dk www.boligfa.dk HANDLEPLAN 2016-2018 Indsatser på baggrund af Målsætnings- og Handleplan godkendt af Repræsentantskabet i Boligkontoret Fredericia på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 19. november 2015 Vesterbrogade

Læs mere

Indledning og baggrund

Indledning og baggrund Vedrørende: MED arrangementer for AKUT midler Sagsnavn: Hovedudvalget 2014-16 Sagsnummer: 81.00.00-A00-18-14 Skrevet af: Thomas Holm E-mail: Thomas.Holm@randers.dk Forvaltning: HR team Dato: 01-10-2014

Læs mere

Møde mellem Ribe Midt, Ribe Nord og Ribe Syd og Teknik & Byggeudvalget

Møde mellem Ribe Midt, Ribe Nord og Ribe Syd og Teknik & Byggeudvalget Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 1. juni 2016 Journal nr. 15/22296 Login cow Sagsbehandler Connie Weiss Fallesen Telefon direkte 76 16 13 30 E-mail cow@esbjergkommune.dk Møde mellem Ribe Midt, Ribe Nord

Læs mere

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner.

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner. Pkt.nr: 7 Målsætninger på 06 årsområdet visionsdelen 198747 Indstilling: at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 06 årsdaginstitutioner. Formål med indstilling: At Socialudvalget drøfter

Læs mere

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Referat Forum Assens Kunstråd Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00 Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Deltager Jørgen Svenstrup, Elisabeth Rask, Anne Bjørn, Oluf Lund, Peter Tybjerg, Peter Nielsen,

Læs mere

BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 27. april 2016

BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 27. april 2016 BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 27. april 2016 Perioden maj 2015 april 2016 En lokal aktionsgruppe (en LAG) er et partnerskab mellem borgere, virksomheder,

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde den 19. oktober 2015, kl. 17.00 Lyngbygårdsvej 135

Organisationsbestyrelsesmøde den 19. oktober 2015, kl. 17.00 Lyngbygårdsvej 135 Organisationsbestyrelsesmøde den 19. oktober 2015, kl. 17.00 Lyngbygårdsvej 135 Til stede Erik Frikke, Henrik Petersen, Jan Hansen, Per Boje Nielsen, Per Kloster Andersen & Ole Søndergaard Nielsen Afbud

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol

Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol 01-06-2015 08:30 D116 Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse

Læs mere

Rehabilitering af erhvervet hjerneskade - Nogle tværkommunale/regionale tiltag i Midt. Direktør Leif Gjørtz Christensen, Job & Velfærd

Rehabilitering af erhvervet hjerneskade - Nogle tværkommunale/regionale tiltag i Midt. Direktør Leif Gjørtz Christensen, Job & Velfærd Rehabilitering af erhvervet hjerneskade - Nogle tværkommunale/regionale tiltag i Midt Direktør Leif Gjørtz Christensen, Job & Velfærd Nogle tværkommunale/regionale tiltag i Midt 1. Fælles audit af fase

Læs mere