Ansøgning om 1 års ophold i Transportvirksomhed i Canada

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning om 1 års ophold i Transportvirksomhed i Canada"

Transkript

1 Ansøgning om 1 års ophold i Transportvirksomhed i Canada NB: Inden du udfylder ansøgningen, bør du læse vejledningen grundigt igennem. Fulde navn: Cpr.nr.: Adresse: Postnr., by: Mobiltelefonnr.: Udlært hos: Periode: Personlig ansøgning om 1 års ophold i transportvirksomhed i Canada - Hvad er baggrunden for din ansøgning? Personlige interesser? Faglige interesser? - Hvilke rejseerfaringer har du? - Hvilke sprog taler du? Hvilket niveau? - Relevante private forhold(fx børn, sygdom mm) Skriv her: (Du kan også vælge at skrive din personlige ansøgning på PC og udskrive og vedlægge den denne ansøgning.)

2 Skriv her: NB: Husk at vedlægge: Udtalelse fra den transportskole, hvor du har gennemført uddannelsen- udtalelse fra den virksomhed hvor du har været i lære- kopi af svendebrev - skolebevis fra skolen og ren straffeattest. Dato og underskrift

3 Vejledning Ansøgning om 1 års ophold i Transportvirksomhed i Canada Indledning: Inden du søger om at komme 1 år til Canada for at arbejde som chauffør i et fjernt land med en anden kultur, både socialt og arbejdsrelateret, så bør du meget nøje overveje om du er klar til at rykke pælene op og forlade venner og familie i et helt år. Du vil helt sikkert få mange nye venner under opholdet, men det er vigtigt at understrege at der også bliver perioder hvor du er alene på landevejene. Canada er 28 gange større en Tyskland, hvorfor du sagtens kan komme på en tur på km inden du igen er hjemme i den transportvirksomhed du arbejder i. Der er ingen tvivl om at et ophold i Canada vil blive en oplevelse som du vil huske resten af livet, så er du klar til det og de udfordringer det medfører, så udfyld ansøgningen. Der er nogle kriterier som skal opfyldes for at komme i betragtning. Du kan læse om disse krav i denne vejledning. Er du i tvivl så kontakt Projektchef Magnus Købke på eller på mail Transportens Udviklingsfond har lavet aftaler med en række canadiske transport-virksomheder som gerne vil tilbyde unge nyuddannede danske chauffører et ophold af 1 års varighed. Ovennævnte virksomheder er geografisk placeret over hele Canada og din eventuelle destination vil afhænge af virksomhedernes efterspørgsel på ansøgningstidspunktet. Fælles for alle virksomheder er at de alle har et internt uddannelsesforløb på ca. 2 uger som alle nye medarbejdere skal igennem. Denne uddannelse består af intern oplæring samt praktisk kørsel med en af virksomhedens Master Driver instruktører. Derudover skal du have canadisk kørekort og skal derfor bestå både teori- og køreprøve hvor al undervisning foregår på engelsk. Alt i alt vil den første måned i Canada gå med at kvalificere dig til at køre på de canadiske landeveje. Fra du får grønt lys til at komme afsted, og til du fysisk er i Canada går der typisk 3-6 måneder, så du har god tid til at forberede dig inden afrejsen. Der er en del forskel mellem danske og canadiske færdselsregler og køre- og hviletidsreglerne er anderledes, bl.a. må man køre i 13 timer og man skal holde 10 timers hvil i døgnet, heraf skal de 8 timer være sammenhængende. Derudover er det normalt at lastbiler kører km i timen på motorvej. Transportens Udviklingsfond hjælper dig med at søge om opholds- og arbejdstilladelse. Denne procedure tager 3 måneder, så der kan som tidligere nævnt gå op til et halvt år fra du begynder at søge til du er afsted.

4 Din canadiske arbejdsgiver er behjælpelig med at finde en lille lejlighed eller et værelse og omkostningerne til flyrejse t/r og kørekort dækkes af den canadiske virksomhed. Under opholdet vil du få sædvanlig løn efter canadisk overenskomst. Du vil kunne forvente at tjene mellem 50- og canadiske dollars under opholdet. Hvorvidt du skal beskattes efter canadiske eller danske skatteregler afhænger af din private status. Kontakt derfor SKAT i din hjemkommune for information herom. Under dit ophold har du ret til 2 ugers betalt ferie. Din canadiske arbejdsgiver tegner en sygdoms- og arbejdsskadeforsikring på dig. Derudover tegner Transportens Udviklingsfond en udstationeringsforsikring så du er dækket ind, hvis der skulle ske dig noget under opholdet. Skulle du mod forventning ønske at afbryde dit ophold før tid, så har du normalt 2 ugers opsigelsesvarsel. Vælger du at afbryde dit ophold, så skal du selv betale for din hjemrejse. Denne aftale om udstationering gælder i et år. Ønsker du at forlænge dit ophold ud over et år, er det helt for egen regning og risiko. Transportens Udviklingsfond har iværksat muligheden for et arbejdsophold i Canada, dels for at give dygtige unge nyuddannede chauffører muligheden for at prøve kræfter med at arbejde som chauffør under andre forhold end i Danmark og dermed højne uddannelsens niveau, dels for at give unge chauffører en ballast som gør dem attraktive for de danske transportfirmaer efter endt ophold i Canada. Transportens Udviklingsfond er stiftet af ATL, Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik og 3F, Fagligt Fælles Forbund. Kriterier for ansøgning: Hvem kan søge? Du skal have gennemført en EUD ungdomslærlingeuddannelse med svendebrev indenfor et af følgende specialområder: Godschauffør, Kranfører, Tankchauffør, Flyttechauffør eller Renovationschauffør. Din læretid skal være gennemført i en af ATL, Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistiks medlemsvirksomheder, eller du arbejder på ansøgningstidspunktet i en af førnævnte virksomheder. Hvis du er i tvivl om dette så spørg i virksomheden eller gå ind på: Her kan du skrive virksomhedens navn og se om de er medlem hos ATL.

5 Hvornår kan jeg søge? Du kan søge hvis du er udlært inden for et af de fem chaufførspecialer inden for de senere år. Bemærk: Du kan først søge fra den dag du er færdiguddannet som chauffør. Udtalelser fra skole og virksomhed: Du skal have gennemført uddannelsen med et tilfredsstillende resultat, både i den teoretiske og den praktiske del. Derfor skal der vedlægges ansøgningen en udtalelse fra den transportskole hvor du har gennemført den teoretiske uddannelse og en udtalelse fra virksomheden hvor du har været i lære. Derudover skal kopi af svendebrev og skolebevis fra skolen vedlægges. Straffeattest: Du skal vedlægge en ren straffeattest. Sprogkundskaber: Du skal have fornuftige engelskkundskaber og skal som minimum være i stand til at føre en almindelig samtale på engelsk, herunder at modtage instrukser i forbindelse med arbejdet. Som en del af optagelsesproceduren vil du også deltage i et Skype interview med den canadiske virksomhed. Hvis du skulle være blandt de heldige skal du igennem bl.a. færdselsteori og speciel bremse teoriprøve da du skal erhverve et canadisk kørekort. Så vær sikker på at du mener at du kan engelsk på det nødvendige niveau. Fakta om Canada Canada er med sine km 2 verdens næststørste land, til sammenligning 28 gange større end Tyskland og 212 gange større end Danmark. Der bor ca. 30,8 millioner mennesker i Canada hvoraf ca. 90 % bor under 160 km fra grænsen til USA.

6 Befolkningstætheden er 3 indb./km 2, til sammenligning er befolkningstætheden i Tyskland 230 indb./km 2 og i Danmark 124 indb./km 2. Canadas hovedstad er Ottawa med ca. 1,2 millioner indbyggere. Canadas største by er Toronto med ca. 5,4 millioner indbyggere. Canada har 10 provinser og 3 territorier. Provinserne har noget højere grad af selvstyre end territorierne. Hver provins har en egen regering og parlament. Der kan derfor være store forskelle på love og forordninger fra provins til provins. Canadas 10 provinser ( hovedstad i parentes): Alberta(Edmonton), Britisk Columbia(Victoria), Manitoba(Winnipeg), New Brunswick(Fredericton), Newfoundland og Labrador(St. Johns), Nova Scotia(Halifax), Ontario(Toronto), Prince Edward Island(Charlottetown), Quebec(Quebec by) og Saskatchewan(Regina). Canadas 3 territorier (hovedstad i parentes): Yukon (Whitehorse), North West Territories (Yellowknife) og Nunavut (Iqaluit). Fakta om Godstransport i Canada Canada har omkring km vej, svarende til 22 gange rundt om jorden. Heraf udgør km nationale og regionale motorveje. Der er registreret ca lastbiler over 4,5 tons, heraf er ca lastbiler registreret til vognmandskørsel. Der er omkring chauffører i Canada, resten af lastbilerne køres af selvkørende vognmænd. Lastbilerne i Canada omsatte i 2010 for ca. 221,3 milliarder DKK.

7 Checkliste: Emne Hvem kan søge? Hvornår kan jeg søge? Du skal have gennemført uddannelsen i en virksomhed som er medlem af -, eller du arbejder på ansøgningstidspunktet i en virksomhed som er medlem af ATL Du skal have gennemført uddannelsen med et tilfredsstillende resultat Straffeattest Sprogkundskaber De med * mærkede skal vedlægges ansøgningen Du skal have gennemført en EUD ungdomslærlingeuddannelse med svendebrev inden for et af følgende specialområder: Godschauffør, Kranfører, Tankchauffør, Flyttechauffør eller Renovationschauffør. Du kan søge hvis du er udlært inden for et af de fem chaufførspecialer inden for de senere år. Bemærk: Du kan først søge fra den dag du er færdiguddannet som chauffør. Spørg din virksomhed eller gå til: Udtalelse fra den transportskole, hvor du har gennemført uddannelsen.* Udtalelse fra den virksomhed hvor du har været i lære.* Kopi af svendebrev.* Skolebevis fra transportskolen.* Ren straffeattest.* Du skal have fornuftige engelskkundskaber. Tag evt. en snak med den lærer du har haft til fremmedsprog på transportskolen Ansøgning sendes til: Transportens Udviklingsfond, Andkærvej 19, 7100 Vejle - mrk. Canada

Praktik i udlandet / PIU

Praktik i udlandet / PIU Praktik i udlandet / PIU tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet Information til elever og lærlinge Praktik i udlandet / PIU Information til lærlinge og elever Udgivet af Styrelsen for Videregående

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Lærling i transportuddannelserne

Lærling i transportuddannelserne LÆRLING i transportudannelserne - en vejledning Lærling i transportuddannelserne Vejledning til virksomheder og lærlinge om vilkår og regler Godschauffør Lager- og transportoperatør Lager- og procesoperatør

Læs mere

Så tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet Praktik i udlandet

Så tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet Praktik i udlandet Udve? Så tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet Praktik i udlandet Indhold Som elev på en erhve 2 Som elev på en erhvervsuddannelse Hvorfor tage til udlandet? Du kan bruge ordningen på to forskellige

Læs mere

Praktik i udlandet / PIU. tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet. Information til elever og lærlinge

Praktik i udlandet / PIU. tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet. Information til elever og lærlinge Praktik i udlandet / PIU tag en del af din erhvervsuddannelse i udlandet Information til elever og lærlinge Indhold 3 Som elev på en erhvervsuddannelse Hvorfor tage til udlandet? 3 Du kan bruge ordningen

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013

The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013 The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013 The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) er et internationalt samarbejde med spejderkorpset

Læs mere

Udlandsophold -ergoterapeutuddannelsen

Udlandsophold -ergoterapeutuddannelsen Udlandsophold -ergoterapeutuddannelsen 1 Indhold Ophold i udlandet 3 Muligheder og krav 3 Hvorfor tage på udlandsophold 5 Hvorhen? 6 Hvornår? 6 Processen 7 Tjekliste 9 Økonomi 10 Udlandsstipendium & SU

Læs mere

Datamatiker & Pba i Softwareudvikling. Praktikophold 2010. Til den studerende

Datamatiker & Pba i Softwareudvikling. Praktikophold 2010. Til den studerende Datamatiker & Pba i Softwareudvikling Praktikophold 2010 Til den studerende Erhvervsakademiet Lillebælt, Boulevarden 48, 7100 Vejle 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål med praktikophold... 1 2. Hvem finder

Læs mere

Er det overhovedet relevant med en udenlandsk medarbejder og i givet fald hvordan?

Er det overhovedet relevant med en udenlandsk medarbejder og i givet fald hvordan? Tanker før ansættelse af en udenlandsk medarbejder For de fleste opstår tanken om at ansætte en udenlandsk medarbejder først, når man har konstateret, at det ikke var muligt at besætte de ledige stillinger

Læs mere

Praktik i udlandet / PIU. Information til arbejdsgivere om udstationering af lærlinge og elever i udlandet

Praktik i udlandet / PIU. Information til arbejdsgivere om udstationering af lærlinge og elever i udlandet Praktik i udlandet / PIU Information til arbejdsgivere om udstationering af lærlinge og elever i udlandet Praktik i udlandet / PIU Information til arbejdsgivere om udstationering af lærlinge og elever

Læs mere

Dagpenge og selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse Side 0. DAGPENGE OG SELVSTÆNDIG VIRKSOMHED som bibeskæftigelse

Dagpenge og selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse Side 0. DAGPENGE OG SELVSTÆNDIG VIRKSOMHED som bibeskæftigelse Dagpenge og selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse Side 0 DAGPENGE OG SELVSTÆNDIG VIRKSOMHED som bibeskæftigelse Dagpenge og selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse Side 1 et August 2006 Indhold

Læs mere

VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, DER STÅR FOR AT SKULLE ARBEJDE I UDLANDET

VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, DER STÅR FOR AT SKULLE ARBEJDE I UDLANDET VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, DER STÅR FOR AT SKULLE ARBEJDE I UDLANDET UDSTATIONERINGER 2015 Indledning I Finansforbundet har vi gennem de seneste år konstateret, at den fremadskridende globalisering med

Læs mere

Information til dig om skolepraktik

Information til dig om skolepraktik Information til dig om skolepraktik Klejnsmed Praktikkoblingen Til dig der har bestået grundforløbet indenfor Produktion og Udvikling - men mangler en læreplads Praktikkoblingen er navnet på en virksomhed,

Læs mere

Guide til studieophold i udlandet

Guide til studieophold i udlandet Guide til studieophold i udlandet Sundhedsfaglig Højskole Store oplevelser! Hårdt arbejde! Læring for livet! Et internationalt studieophold giver dig andet og meget, meget mere end en turistrejses flygtige

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

Informationspjece. - til forældre

Informationspjece. - til forældre Informationspjece - til forældre Indledning I denne pjece finder du information om Aflastningsordningen og din rolle som arbejdsgiver. Derudover finder du et alfabetisk opslagsværk, som indeholder svar

Læs mere

Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige

Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige AR 265 Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige AR 265-2011 - v01 Denne erklæring skal udfyldes når: - Du er optaget i en a-kasse efter, at du har afsluttet en uddannelse. - Du er optaget

Læs mere

Værd at vide når du er ledig

Værd at vide når du er ledig Værd at vide når du er ledig Værd at vide når du er ledig Hvem møder du? Hvilke lovkrav skal du opfylde? Hvilke muligheder har du? Og meget andet. For de fleste er mødet med a-kassen og dagpengesystemet

Læs mere

LEDIG I DANA... Hvordan du kommer videre

LEDIG I DANA... Hvordan du kommer videre LEDIG I DANA... Hvordan du kommer videre 02 LEDIG I DANA... Indholdsfortegnelse DANA........................... 3 LEDIG HVAD SÅ?................ 3 CV.............................. 3 Hvad er et CV?..................

Læs mere

Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader

Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Tryg i livet når helbredet svigter Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Du har været udsat for en arbejdsskade og har brug for hjælp. Ud over de fysiske

Læs mere

Au pair formidling hjælper værtsfamilien med alle formalia i forbindelse med ansøgning om en filippinsk au pair, herunder:

Au pair formidling hjælper værtsfamilien med alle formalia i forbindelse med ansøgning om en filippinsk au pair, herunder: au pair formidling Au pair formidling tilbyder professionel og kvalificeret kontakt mellem familier og au pairs fra Filippinerne. Vores baggrund er et indgående kendskab og tæt samarbejde med det filippinske

Læs mere

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Til ægtefællesammenførte i Danmark Hvad indeholder informationspakken? Informationspakken om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 er udarbejdet til ægtefællesammenførte

Læs mere

Når du skal udskrives

Når du skal udskrives Når du skal udskrives til dig, der er indlagt på en psykiatrisk afdeling Guide til livet efter indlæggelsen Gem den. Du får brug for den. 2. oplag - 2014 HUSK lige dit kort! der er et liv efter udskrivelsen.

Læs mere

ALKOLÅS EFTER SPIRITUSKØRSEL

ALKOLÅS EFTER SPIRITUSKØRSEL ALKOLÅS EFTER SPIRITUSKØRSEL FRA 2015 ER DER INDFØRT EN ALKOLÅSORDNING SOM SUPPLEMENT TIL DE EKSISTERENDE SANKTIONER FOR SPIRITUSKØRSEL Du er omfattet af alkolåsordningen, hvis du har fået frakendt førerretten

Læs mere

Bilag til analyserapporten:

Bilag til analyserapporten: Projekt nr.: 128 818 Pulje: EUAMUK6480 KHRU udvikling af udd. og lærerudd.2012 Bilag til analyserapporten: Konsekvens af jobglidning og barrierer for efteruddannelse af ikke-faglærte og medarbejdere med

Læs mere

Varebiler på gule plader. Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv

Varebiler på gule plader. Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv Varebiler på gule plader Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv AUGUST 2007 Indhold Få godt styr på reglerne 4 Har du trukket momsen fra, da du købte varebilen? 5 Bruger du eller

Læs mere

FAKTA OM VEU-GODTGØRELSE 2009

FAKTA OM VEU-GODTGØRELSE 2009 FAKTA OM VEU-GODTGØRELSE 2009 MED OPDATEREDE KILOMETER- TAKSTER FRA JULI 2009 2 DS Uddannelsesafdeling FORORD Denne lille guide giver svar på de hyppigst stillede spørgsmål om VEU-godtgørelse. Hvis der

Læs mere