Behandlingsafdelinger og programmer i danske fængsler

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Behandlingsafdelinger og programmer i danske fængsler"

Transkript

1 Behandlingsafdelinger og programmer i danske fængsler Tilbud målrettet stofmisbrugere 1. Kontraktafdelingen i Statsfængslet i Nyborg. 12 pladser, lukket. 2. Kontraktafdelingen i Statsfængslet i Ringe. 3. Behandlingsafdelingen på Statsfængslet ved Sdr. Omme (tidligere kontraktafdeling). Min. 5 mdr.s opholdstid og to rene urinprøver. Ikke metadonister. stofmisbrugere under 23 Rene urinprøver år og kvindelige ingen betingelse ved optagelsen. stofmisbrugere fortrinsvis i alderen år. 4. Kontraktpensionen Fyn. 5. Stoffri afdeling i Statsfængslet ved Horserød. 6. Stoffri afdeling i Statsfængslet i Ringe. 7. Kongens Ø- efterbehandlingsafdeling i Statsfængslet i Vridsløselille. 8. Behandlingsafdeling i Statsfængslet i Nyborg (Sdr. 2). 9. Projekt Menneske - behandlingsafdeling i Mænd og kvinder, som ønsker at afsone i stoffrihed. Mænd og kvinder, som ønsker at afsone i stoffrihed. langtidsindsatte, som har gennemgået Kvindelige Motiveret for Minimum opholdstid på 3 mdr. Rene urinprøver ingen betingelse ved optagelsen. Opholdstid som udgangspunkt min. 6 mdr. Obligatorisk forbesøg af 2 døgns varighed. Forpligter sig ved kontrakt til at man vil afsone stoffrit. Ren urinprøve forud for optagelsen. Motiveret for fortsat Opholdstid min. 3 mdr. Motiveret for Motiveret for Hvis De indsatte forpligter sig til at holde sig stoffri og får på forskellig vis støtte til at komme ud af deres misbrug. + Bl.a. samarbejde med Kris Danmark og NAmøder. Se ovenfor pkt. 1 + Bl.a. NA-møder og trekantsamtaler. af behandlingsinstitutionen Springbrættet i samarbejde med fængslets personale. Der er tale om psykosocial behandling baseret på gruppeterapi, individuel terapi og kunstterapi. Beboerne forpligter sig ved indflytningen til at være stoffri og til at deltage aktivt i aktiviteterne på pensionen (trekantsamtaler mm.) Der arbejdes særligt med udslusning. Ingen 12 pladser, lukket. 15 pladser, åbent. 15 pladser, åbent (pension). 23 pladser, åbent. Ingen behandling, men 16 pladser, tilbud om stoffri afsoning. lukket. Behandlingen forestås af Kongens Ø i samarbejde med fængslets personale. Arbejder særligt med udslusning til uddannelse/arbejde. 15 pladser, lukket. Behandlingen forestås af 14 pladser, Rusmiddelcenter Odense lukket. Kommune i samarbejde med fængslets personale. Behandlingsinstitutionen 14 pladser, Projekt Menneske står for halvåben.

2 Statsfængslet ved Horserød. 10. Behandlingsafdeling i Statsfængslet i Jyderup. 11. Behandlingsafdeling i Statsfængslet Østjylland ( Femmeren ). 12. Behandlingsafdeling i Statsfængslet Midtjylland ( Mælkebøtten ). stofmisbrugere og alkoholikere. Svage, mandlige 13. Motivationskursus i Kvindelige Københavns Fængsler Projekt Menneske. 14. Motivationskursus i Københavns Fængsler Kongens Ø. 15. Motivationsafdeling i Statsfængslet i Nyborg (NØ/SA). stofmisbrugere og alkoholmisbrugere. 16. Indsatte som enten Stofmisbrugsbehandlingsafdelingmisbruger eller har i Statsfængslet på Søbysøgård. misbrugt centralstimulerende stoffer og hash. Alle aldersgrupper, alle etniske grupper. kort opholdstid, da skal der foreligge tilsagn om fortsat behandling i det almindelige behandlingssystem. Motiveret for Opholdstid min. 30 dage. Motiveret for Ingen krav om rene urinprøver eller motivation. stofmisbrug, bl.a. i forbindelse med visitation til fortsat stofmisbrug, bl.a. i forbindelse med visitation til fortsat misbrug. De indsatte skal have et ønske om at ændre på deres misbrug. Der er ikke krav om stoffrihed eller rene urinprøver før behandlingen i samarbejde med fængslets personale. Behandlingen forestås af behandlingsinstitutionen Sct. Ols i samarbejde med fængslets personale. Minnesotamodellen i tillempet form. NA + AA-møder. Behandlingen forestås af behandlingsinstitutionen Hjulsøgaard i samarbejde med fængslets personale. Gruppe/individuel terapi samt kropsterapi. Horsens Rusmiddelcenter. Harm reduction lære om sund levevis, herunder sund mad, motion og hygiejne). 24 pladser, halvåben. 24 pladser, lukket. 20 pladser, lukket. Behandlingsinstitutionen Projekt Menneske står for lukket/varetægt. motivationsarbejdet i samarbejde med fængslets personale. Behandlingsinstitutionen Kongens Ø står for motivationsarbejdet i samarbejde med fængslets personale. Motivation til afvænning. Kris Danmark. NA-møder. Misbrugskonsulent tilknyttet. af Rusmiddelcenter Odense kommune voksenafdeling (ROK) Behandlingen omfatter: -Gruppe/individuel terapi -Kognitiv terapi -Mestringsstrategier -Jeg-styrke/jeg-støtte -Psykoedukation -NADA-akupunktur -Systemisk tilgang lukket/varetægt. 19 pladser, lukket. 12 pladser i 16 åbne pladser på afdelingen. De 4 overskydende pladser er forbeholdt indsatte, der ikke har stofrelaterede problemer.

3 17. Behandling af indsatte for misbrug af hash i Statsfængslet på Søbysøgård. 18. Tilbud om heroinmisbrugere i Statsfængslet på Søbysøgård. 19. Behandling af indsatte for misbrug af hash i Statsfængslet Midtjylland. 20. Tilbud om stofafhængige i Statsfængslet Midtjylland. 21. Behandling af indsatte for misbrug af hash i Statsfængslet i Jyderup 22. Tilbud om heroinmisbrugere i Statsfængslet i Jyderup. Alle indsatte hashmisbrugere, som substitutionsbehandling. Alle indsatte hashmisbrugere, som substitutions - Tilbagefaldsforebyggelse. Man skal have et 5-6 indsatte i ønske om at ændre af Rusmiddelcenter behandling ad på sit hashmisbrug. Odense kommune gangen i åbent voksenafdeling (ROK).. Der tages udgangspunkt i Behandlingen er de kognitive og ikke begrænset løsningsfokuserede til en enkelt -den fysiske behandlingsmetoder. Behandlingen består af undvisning og individuel samltale, hvis formål er bevidstgørelse og støtte. Man skal have et ønske om at ændre af Herning på sit hashmisbrug. Misbrugscenter. -den fysiske af Herning Misbrugscenter. Indsatte Man skal have et 8 ugers hashmisbrugere i åbent ønske om at ændre behandlingsforløb med regi, som ønsker udvikling. på sit hashmisbrug. samtale og netværksgrupper. Behandlingen forestås af behandlere fra Misbrugscentret Slagelse Indsatte i åbent regi, der har behov for substitutionsunderstøttet behandling for 23. Behandling af indsatte for Alle indsatte misbrug af hash i Statsfængslet i hashmisbrugere, som Vridsløselille. kommune. Individuelle forløb, herunder harmreduktion, stabilisering samt afklaring og udvikling. Behandlingen forestås af behandlere fra Misbrugscentret i -den fysiske Slagelse kommune. Man skal have et ønske om at ændre af KABS i Glostrup på sit hashmisbrug. kommune. afdeling. Tilbuddet er i åbent og er ikke

4 24. Tilbud om stofafhængige i Statsfængslet i Vridsløselille. 25. Behandling af indsatte for misbrug af hash i Statsfængslet Møgelkær. 26. Tilbud om stofafhængige i Statsfængslet Møgelkær. substitutions Alle indsatte hashmisbrugere, som substitutions 27. Behandling af indsatte for Alle indsatte misbrug af hash i Statsfængslet i hashmisbrugere, som Ringe. 28. Tilbud om stofafhængige kvinder Harmreduction project i Statsfængslet i Ringe. 29. Behandling af indsatte for misbrug af hash i Statsfængslet ved Sdr. Omme. 30. Tilbud om stofafhængige i Statsfængslet ved Sdr. Omme. Svært belastede stofafhængige kvinder. Alle indsatte hashmisbrugere, som substitutionsbehandling. -den fysiske af KABS i Glostrup kommune. Man skal have et ønske om at ændre af Hjulsøgård. på sit hashmisbrug. -den fysiske af Hjulsøgård. Man skal have et ønske om at ændre af Rusmiddelcenter på sit hashmisbrug. Odense. Formålet er at forbedre livskvaliteten for Gennem støtte og struktur søges der at give dem indblik i eget livsforløb. af Rusmiddelcenter Odense. Man skal have et ønske om at ændre af Prospringbrættet. på sit hashmisbrug. af Prospringbrættet. deltagere 2 grupper af 3-5 personer pladser.

5 31. Behandling af indsatte for Alle indsatte misbrug af hash i Statsfængslet i hashmisbrugere, som Renbæk. 32. Tilbud om stofafhængige i Statsfængslet i Renbæk. 33. Behandling af indsatte for misbrug af hash i Statsfængslet Østjylland. 34. Tilbud om stofafhængige i Statsfængslet Østjylland. 35. Behandling af indsatte for misbrug af hash i Statsfængslet på Kragskovhede. substitutions Alle indsatte hashmisbrugere, som substitutionsbehandling. Alle indsatte hashmisbrugere, som -den fysiske Man skal have et ønske om at ændre af Sydgården. på sit hashmisbrug. -den fysiske af Sydgården. Man skal have et 3 måneders ønske om at ændre behandlingsforløb. Der på sit hashmisbrug. arbejdes bl.a. med hashedukation, motivation, kognitiv tilbagefaldsstrategier. Der skal fra den indsattes side være et ønske om at stabilisere sig eller eventuelt nedsættelse af det lægeordinerede medicin. 36. Tilbud om stofafhængige i Statsfængslet på Kragskovhede. substitutions 37. Behandling af indsatte for Alle indsatte misbrug af hash i Statsfængslet i hashmisbrugere, som Nyborg. af Hjulsøgård. Individuel terapi, kognitiv terapi og rådgivning baseret på skadesreducerende livsstilsændringer. af Hjulsøgård. Man skal have et ønske om at ændre af Foldbjergcentret. på sit hashmisbrug. -den fysiske af Foldbjergcentret. Man skal have et ønske om at ændre af Rusmiddelcenter på sit hashmisbrug. Odense. 20 pladser. 15 pladser 12 pladser. 12 pladser.

6 38. Tilbud om stofafhængige i Statsfængslet i Nyborg. 39. Projekt over muren hash og substitutionsbehandling og forbehandling i KF. 40. Projekt forbehandling i Arresthuset i Esbjerg (Baagøprojektet). 41. Projekt forbehandling i Arresthuset i Århus. 42. Projekt forbehandling i Arresthuset i Odense, Svendborg og Assens. 43. Projekt forbehandling i Arresthuset Kalundborg og Holbæk. substitutions Alle indsatte, der ønsker at -den fysiske -den fysiske af Rusmiddelcenter Odense. Projektet er under udvikling. Ribe Amts misbrugscenter. Motivationsarbejde med henblik på en koordineret behandlingsindsats over for den enkelte så tidligt som muligt. Socialmedicinsk Klinik i Århus. Motivationsarbejde med henblik på en koordineret behandlingsindsats overfor den enkelte så tidligt som muligt. Misbrugscenteret i Odense kommune og Rusmiddelcenter Odense. Motivationsarbejde med henblik på en koordineret behandlingsindsats over for den enkelte så tidligt som muligt. Misbrugscenter i Slagelse kommune. Motivationsarbejde med henblik på en koordineret behandlingsindsats over for den enkelte så tidligt som muligt. 50 pladser. 44. Projekt forbehandling i

7 Arresthusene i Hjørring, Frederikshavn, Aalborg og Hobro. 45. Projekt forbehandling i Arresthusene i Holstebro, Herning, Ringkøbing og Nykøbing Mors. 46. Projekt forbehandling i Arresthuset i Nakskov og Næstved. 47. Projekt forbehandling i Arresthusene Kolding og Vejle. 48. Projekt forbehandling i Arresthuset Rønne. 49. Projekt forbehandling i Arresthusene Viborg og Silkeborg. 50. Projekt forbehandling i Arresthusene Haderslev, Tønder, Åbenrå, Sønderborg og Esbjerg. stof og alkoholmisbrugere. 51. Projekt forbehandling i Arresthusene Roskilde og Køge. 52. Projekt forbehandling i Arresthusene Hillerød, Frederikssund og Helsingør. 53. Projekt forbehandling i Arresthuset Randers. misbrug. Foldbjergcenteret (Region Nordjylland ) og Bixen (Aalborg kommune). Region Midtjylland. Region Sjælland. Kolding Misbrugscenter. Lukket/varetægt Bornholms regionskommune. Region Midtjylland. Rusmiddelcentrerne i Haderslev, Tønder, Åbenrå og Sønderborg kommune. RABS i Roskilde og Køge kommune. Nordsjællands Misbrugscenter. Randers Misbrugscenter.

8 Tilbud målrettet alkoholmisbrugere 1. Alkoholbehandling i Møgelkær. og kvindelige Forløb af 6-12 ugers varighed. Der er Horsens alkoholmisbrugere. løbende optag på afdelingen. Rusmiddelcenter. Tilbud om dagbehandling og efterbehandling samt motivationsbehandling 2. Punktum alkoholbehandling i Fængselsafdelingen Kærshovedgård (u. stf. Midtjylland). 3. Misbrugsbehandling for grønlændere i Anstalten ved Herstedvester. 4. Alkoholbehandling i Statsfængslet i Renbæk 5. Alkoholbehandling i Statsfængslet i Jyderup. 4 ugers forløb. alkoholmisbrugere. Løbende optag. Grønlændere i Anstalten ved Herstedvester. misbrugere af alkohol og evt. hash og medicin misbrugere af alkohol og evt. hash og medicin. Ikke noget krav om forudgående nedtrapning. Blå Kors. Gruppebehandling i 4 ugers moduler. Der skal foreligge et Behandlingen behandlingskrævende varetages af misbrug af alkohol Frederiksbergcenteret. eller andre rusmidler. Der er tale om Indsatte, som er motiveret for Indsatte, som er motiveret for behandling og som minimum har 30 dages opholdstid tilbage (inklusiv frifodsfolk). gruppe Behandlingen forestås af den selvejende behandlingsinstitution Sydgården. Afdelingen har en kapacitet på 15 åbne pladser. 10 pladser er behandlingspladser. 8 pladser, åbent. lukket. 14 pladser, åbent. Behandlingen forestås 14 pladser, åbent. af behandlingsinstitutionen Sct. Ols og foregår integreret med behandling af andre misbrug. 6. Indsatte Alkoholbehandlingsafdelingmisbrugere af I Kragskovhede alkohol Indsatte som er motiveret for behandling Behandlingen forestås af Region Nordjylland 12 pladser, lukket. 7. Alkoholbehandling i Alle indsatte med Statsfængslet Vridsløselille alkoholmisbrug Behandlingen forestås af Frederiksbergcenteret Ingen begrænsning i antallet

9 Tilbud målrettet unge 1. Ungeafdelingen i Ringe. 4 faste pladser og en akutplads. Unge i alderen (23) Utilpassede og år, som ikke kan være i uplacerbare unge. åbent regi. Betalingstilsagn fra kommunen til udslusning foretrækkes. 2. Mentorordningen. Unge mellem 15 og 25 år. 3. Anger Management. Se nedenfor pkt. VI. Almene behandlingsprogrammer, nr. 3. Særlig socialpædagogisk indsats i samarbejde med Odense kommune. Unge, der har brug Tildeling af mentor, som Ingen for ekstra støtte og skal fungere som begrænsning i vejledning. rollemodel og vejlede og antallet. Der er støtte den dømte. løbende ca. 100 unge i ordningen.

10 Tilbud målrettet sexkriminelle 1. Visitationsordning For personer idømt særlig afdeling på Anstalten ved Herstedvester. Deltagelse i visitationsordningen er obligatorisk for målgruppen Behandling af seksualkriminelle i Anstalten ved Herstedvester fængsel i mere end 30 dage og mindre end 4 år for seksualkriminalitet. Forvarede og dømte, som har begået alvorlig (gentagen) seksualkriminalitet Tilbud målrettet sædelighedskriminelle Særdeles grov og farlig seksualkriminalitet. På afdelingen observeres den enkelte mhp. visitation til behandling i et landsdækkende visitations- og behandlingsnetværk bestående af tre ambulante klinikker, jf. ovenfor. I visitationsafdelingen og på Holsbjegvej foretages gruppebehandling efter kognitive adfærdsterapeutiske principper. Psykoedukation indgår i behandling af misbrug. Psykiatrisk/psykologisk behandling evt. kombineret med kønsdriftdæmpende behandling mv. visitationspladser, heraf 18 på den særlige visitationsafdeling Q. På den åbne Fængselsafdeling på Holsbjergvej er der 4 visitationspladser Fleksibelt 1. Visitationsordning særligafdeling på Anstalten ved Herstedvester Kerneområdet var Deltagelse i oprindeligt personer visitationsordningen idømt fængsel i 30 dageer obligatorisk for til ca. 4 år for sædelighedskriminalitet. Personer, dømt for voldtægt med fængsel under 5 år, kan ligeledes starte afsoningen på visitationsafdelingen. I november 2005 blev ordningen ændret således, at dømte med korte straffe på mellem 30 dage og 3 måneder som udgangspunkt ikke skal starte afsoningen på visitationsafdelingen, med mindre de vurderes at have et åbent behov for en målrettet behandlingsindsats. Der er etableret en screeningsordning for gruppe med korte straffe. målgruppen. På afdelingen observeres den enkelte mhp. Visitation til behandling i et landsdækkende visitations- og behandlingsnetværk bestående af tre ambulante klinikker. På visitationsafdelingen og på Holsbjergvej foretages gruppebehandling efter kognitive adfærdsterapeutiske principper. Psykoedukation indgår tillige i tilbuddet til de indsatte behandling af misbrug, ligesom der tilbydes individuelle samtaler efter behov. 22 visitationspladser, heraf 18 på den særlige visitationsafdeling Q. På den åbne Fængselsafdeling på Holsbjergvej er der 4 pladser, som benyttes til visitationsordningen.

11 2. Ambulant Efter endt visitation behandling af personer overføres den indsatte dømt for typisk til en halvåben sædelighedskriminalitetafdeling, hvorfra han kan gå i ambulant psykiatrisk/sexologisk behandling i behandlingsnetværket (Rigshospitalet, Middelfart eller Risskov). 3. Behandling af øvrige Forvarede og dømte, seksualkriminelle i som har begået alvorlig Anstalten ved (gentagen) Herstedvester seksualkriminalitet Motiveret og egnet til behandling i netværket. Særdeles grov og farlig seksualkriminalitet. Psykiatrisk/sexologisk behandling, individuelle forløb, gruppebehandling, mv. Indsatte overføres typisk til en af de fire halvåbne afdelinger, som r sædelighedskriminelle, i alt ca. 104 pladser, hvoraf den største del af pladserne anvendes til sædelighedskriminelle. Psykiatrisk/psykologisk Fleksibelt antal behandling evt. pladser i anstalten. kombineret med kønsdriftdæmpende behandling mv.

12 Tilbud målrettet voldskriminelle Behandlingsafdeling for Voldsdømte mænd. Visiteret som 20 pladser, lukket. voldsdømte i Statsfængslet i Midtjylland. motiveret og egnet til Opholdstid på minimum 6 måneder. Tilbud målrettet indsatte med psykiske problemer Behandlingen foregår efter et canadisk behandlingsprogram Violence Prevention Program og bygger på kognitive teorier. Terapeutisk behandling i Anstalten ved Herstedvester og kvindelige domfældte og i begrænset omfang varetægtsarrestanter fra hele landet, der ikke er sindssyge, men som har behov for psykiatrisk/psykologisk Herudover s indsatte, som viser tegn på psykisk lidelse med henblik på observation og eventuel For så vidt angår seksualkriminelle se særskilt afsnit. Behov for psykologisk / psykiatrisk behandling eller observation. Anstalten r ikke personer, der er sindssyge. Psykiatrisk/psykologisk behandling i form af samtaleforløb med psykolog og psykiater ud fra flere terapeutiske referencerammer. Miljøterapi, psykoedukation, reflekterende samtaler Anstaltens kapacitet er på 138. Heraf er 22 pladser til den særlige visitationsordning for seksualkriminelle. Et antal pladser (flexibelt) er forbeholdt grønlandsk dømte.

13 Almene behandlingsprogrammer 1. Det kognitive færdighedsprogram Udbydes på alle fængsler, undtagen Anstalten ved Herstedvester og KF, samt i følgende: - pensioner: Lysholmgaard og Skejby - Kif-afdelinger: Nordøst, København og Fyn. 2. Booster til det kognitive færdighedsprogram. Udbydes i alle fængsler, undtagen Anstalten ved Herstedvester, Stf. Midtjylland, Stf. Søbysøgård og Stf. Vridsløselille, samt i pensionerne Lysholmgaard og Skejby. 3. Anger Management (vredesprogrammet) Tilbud i alle fængsler undtagen Herstedvester, Jyderup og Søbysøgård. Samt i følgende KIFafdelinger : Nordøst, København og Vestegnen og på pensionen Lysholmgaard. 4. Brotts-Brytet. Tilbydes klienterne i følgende Kif-afdelinger: København, Hillerød/Helsingør. Målgruppen er bred, idet den ikke begrænser sig til klienter med en bestemt kriminalitetsform. Samme målgruppe som ovenfor. ændre uhensigtsmæssig adfærd til en mere hensigtsmæssig måde at reagere på. Opholdstid på minimum 10 uger. Skal være visiteret som egnet/motiveret for at deltage i kurset, som omfatter 34 lektioner à 2 timer. Forudsætter, at man har deltaget i grundprogrammet. Personer, som mangler Visiteret som evnen til konfliktløsning, og som har vanskeligt ved at håndtere stærke følelser. Programmet er introduceret navnlig med sigte på utilpassede unge såvel danske som unge med anden etnisk baggrund med aggressiv adfærd, men anvendes i dag bredere. motiveret og egnet for kurset. Varighed for afvikling af kurset er 2 3 uger og omfatter 8 lektioner à 2 timer. Adfærdskorrigerende program, der sigter på at ændre kriminelles måde at tænke og løse problemer på. Opfølgningsprogram til det kognitive færdighedsprogram. Individuelle kognitive forløb umiddelbart før løsladelsen. Programmet bygger på kognitive teorier og har til formål - gennem bl.a. rollespil, praktiske øvelser m.m. - at lære deltagerne teknikker til at håndtere deres vrede. Tilsynsklienter. Visiteret som Strukturerede Målgruppen er bred, motiveret og egnet. gruppesamtaler om de idet indholdet er bygget Individuelt enkeltes kriminalitet og op omkring almene tilrettelagte forløb på almene kriminalitetskriminalitetsrelaterede 18 lektioner med 1 relaterede faktorer. faktorer, og ikke knytter 2 ugentlige Bygger på kognitive sig til specifikke kriminalitetsformer. undervisningsforløb teorier og metoder. af 3 timers varighed. I 2004 udbydes i alt ca. 36 kurser i fængslerne. Der er 6-8 klienter på hvert hold. I 2004 udbydes i alt ca. 23 kurser i fængslerne. Der er 6-8 klienter på hvert hold. I 2004 udbydes i alt ca. 78 kurser i fængslerne. løbende indtag af klienter

14 Øvrig programvirksomhed Udslusningskursus på Afsonere over 18 år, Opholdstid min. 3 Undervisning ud fra 6 pladser, åbent Pensionen som ønsker at mdr. Visiteret som kognitive teorier (pension). Lysholmgård komme i arbejde motiveret og egnet til kombineret med (job/uddannelse/fritid: eller starte på at deltage i JUF. målrettede aktiviteter i JUF). uddannelse. Intet aktivt misbrug. forhold til job, Projekt Know-how på Pensionen Skejby. Ludomanibehandling på Søbysøgård. Kriminalforsorgens svageste klientel. Spilleafhængige mænd. Familiehuset på Afsonere med børn. pensionen Engelsborg. Opholdstid min. 10 uger (svarende til længden på et kursus i kognitiv færdighedstræning). Visiteret som motiveret og egnet til deltagelse i kognitiv færdighedstræning Visiteret som egnet og motiveret til uddannelse og fritid. Udslusningsprojekt. Det kognitive færdighedsprogram kombineres med forskellige praktiske og teoretiske kurser. I samarbejde med centret for behandling mod ludomani (under Ringgården). Gruppeog individuel terapi. Formålet er at tage bedre hånd om belastede og udsatte familier, hvor en eller begge forældre skal afsone. Familiehuset er bemandet med specialuddannet personale, som arbejder efter en metode med navnet marte meo. Max. 8 pladser. Åbent (pension). Løbende indtag, åbent. 6 familielejligheder og 4 enkeltværelser.

Oversigt over akkrediterede behandlingstilbud

Oversigt over akkrediterede behandlingstilbud Oversigt over akkrediterede behandlingstilbud Stoffri behandling Statsfængslet ved Horserød Projekt menneske Behandlingstype: Stoffri behandling Målsætningsarbejde (SMART-modellen) Social færdighedstræning

Læs mere

Oversigt over akkrediterede behandlingstilbud

Oversigt over akkrediterede behandlingstilbud Oversigt over akkrediterede behandlingstilbud Misbrugsbehandling Statsfængslet ved Horserød Projekt menneske Behandlingstype: Stoffri behandling Målsætningsarbejde (SMART-modellen) Social færdighedstræning

Læs mere

Skematisk oversigt over behandlingstilbud til stof- og alkoholmisbrugere. Marts 2013

Skematisk oversigt over behandlingstilbud til stof- og alkoholmisbrugere. Marts 2013 Skematisk oversigt over stilbud til stof- og alkoholmisbrugere. Marts 2013 Fængslets navn/afdelingens nr. + eventuelt navn Herstedvester Misbrugs i Herstedvester Horserød Statsfængslet ved Horserød Projekt

Læs mere

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service.

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Kvalitetsstandard For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Voksen- og Sundhedsservice Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse. Organisering...3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet...3

Læs mere

Arbejdstilsynets - risikobaseret tilsyn og detailtilsyn i Kriminalforsorgen 2012 / 2013

Arbejdstilsynets - risikobaseret tilsyn og detailtilsyn i Kriminalforsorgen 2012 / 2013 Arbejdstilsynets - og detailtilsyn i Kriminalforsorgen 2012 / 2013 Samlet (u. indhold) Tilsynsbesøg V: Varslet G: Gennemført Institution Output Indhold Status Afsl. G 05-09-2012 FÆNGSLER OG KUC: Anstalten

Læs mere

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ydelseskatalog Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ambulant alkohol- og stofmisbrugsbehandling i Rusmiddelcenter Lolland YDELSESKATALOG FOR RUSMIDDELCENTER LOLLAND Indhold Alkoholbehandling...

Læs mere

Notat. Redegørelse på alkoholområdet

Notat. Redegørelse på alkoholområdet Notat Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Redegørelse på alkoholområdet Bilag: - Redegørelse på alkoholområdet I relation til den nye sundhedsprofil for Hørsholm følger herved en redegørelse for,

Læs mere

Kriminalforsorgen Strandgade København K. Tlf Tryk: De Grafiske Fag - Statsfængslet i Nyborg F322

Kriminalforsorgen Strandgade København K. Tlf Tryk: De Grafiske Fag - Statsfængslet i Nyborg F322 Personer, der er dømt for incest eller anden form for seksualkriminalitet har i visse tilfælde mulighed for at få behandling i stedet for at komme i fængsel. I denne folder kan du læse, hvad denne behandlingsordning

Læs mere

Sygehusenes virksomhed 1. kvartal 1998 (foreløbig opgørelse).

Sygehusenes virksomhed 1. kvartal 1998 (foreløbig opgørelse). Sygehusenes virksomhed 1. kvartal 1998 (foreløbig opgørelse). Kontaktperson: Fuldmægtig Jakob Lynge Sandegaard, lokal 6205 Fuldmægtig Jørgen Jørgensen, lokal 6302 Sundhedsstyrelsen forventer nu at have

Læs mere

Arbejdstilsynets - risikobaseret tilsyn og detailtilsyn i Kriminalforsorgen 2012 / 2013

Arbejdstilsynets - risikobaseret tilsyn og detailtilsyn i Kriminalforsorgen 2012 / 2013 Arbejdstilsynets - risikobaseret tilsyn og detailtilsyn i Kriminalforsorgen 2012 / 2013 Tilsynsbesøg V: Varslet G: Gennemført G 05-09-2012 Institution Output Indhold Status Afsl. FÆNGSLER OG KUC: Anstalten

Læs mere

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1536 Offentligt

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1536 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1536 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsen Dato: 27. oktober Kontor: Straffuldbyrdelseskontoret

Læs mere

Kvalitetsstandard. for. Horsens Kommunes behandlingstilbud til alkoholmisbrugere efter sundhedslovens 141

Kvalitetsstandard. for. Horsens Kommunes behandlingstilbud til alkoholmisbrugere efter sundhedslovens 141 Sundhed og Socialservice Handicap, Psykiatri, Socialt Udsatte Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 sundhedogsocialservice@horsens.dk www.horsenskom.dk Sagsnr: 2012-010004 CHK/LKS 13. september

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Indledning...2 Målgruppe...2 Formål og værdigrundlag...2 Tilbuddets indhold...3 1. Misbrugsrådgivning...3 2. Stofbehandling...3 3. Efterværn...5 Øvrige forhold...5 Behandlingsgaranti...5 Frit valg...5

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune skal tilbyde gratis alkoholbehandling til alle greveborgere

Læs mere

A F T AL E. mellem Langeland Kommune og Svendborg Kommune om drift af tilbud vedr. vederlagsfri behandling af borgere med stofmisbrug

A F T AL E. mellem Langeland Kommune og Svendborg Kommune om drift af tilbud vedr. vederlagsfri behandling af borgere med stofmisbrug A F T AL E mellem Langeland Kommune og Svendborg Kommune om drift af tilbud vedr. vederlagsfri behandling af borgere med stofmisbrug 1 Formål Ifølge Servicelovens 101 skal kommunalbestyrelsen tilbyde behandling

Læs mere

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 1 Servicedeklaration Rusmiddelcenter Viborg - Alkoholbehandlingen Tilbuddets navn og

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET JUNI 2009 AMBULANT STOFBRUGSBEHANDLING I DE DANSKE FÆNGSLER - HVOR MEGET OG HVORDAN? ingsdag. Formidl

AARHUS UNIVERSITET JUNI 2009 AMBULANT STOFBRUGSBEHANDLING I DE DANSKE FÆNGSLER - HVOR MEGET OG HVORDAN? ingsdag. Formidl AMBULANT STOFBRUGSBEHANDLING I DE DANSKE FÆNGSLER - HVOR MEGET OG HVORDAN? ingsdag Formidl 1 CRF FORSKNING CRF stort forskningsprojekt: behandlere, indsatte, fængselsbetjente Se hjemmeside Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITY RO PÅ - HJÆLP TIL MENNESKER MED ANTISOCIAL PERSONLIGHEDSFORSTYRRELSE BIRGITTE THYLSTRUP OG MORTEN HESSE

AARHUS UNIVERSITY RO PÅ - HJÆLP TIL MENNESKER MED ANTISOCIAL PERSONLIGHEDSFORSTYRRELSE BIRGITTE THYLSTRUP OG MORTEN HESSE 1 AARHUS 2015 RO PÅ - HJÆLP TIL MENNESKER MED ANTISOCIAL PERSONLIGHEDSFORSTYRRELSE BIRGITTE THYLSTRUP OG MORTEN HESSE BAGGRUND En stor andel af mennesker med stofproblemer har samtidig problemer med kriminalitet

Læs mere

Sammenfatning af aftale mellem Langeland Kommune og Svendborg Kommune om drift af tilbud vedr. vederlagsfri behandling af stofmisbrugere

Sammenfatning af aftale mellem Langeland Kommune og Svendborg Kommune om drift af tilbud vedr. vederlagsfri behandling af stofmisbrugere Sammenfatning af aftale mellem Langeland Kommune og Svendborg Kommune om drift af tilbud vedr. vederlagsfri behandling af stofmisbrugere - Aftalen omfatter behandling efter Servicelovens 101 og Sundhedslovens

Læs mere

Organisering... 3. De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3. Målgruppe for tilbuddene... 4. Mål og værdier...

Organisering... 3. De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3. Målgruppe for tilbuddene... 4. Mål og værdier... Kvalitetsstandard Behandling af stofmisbrug 2013-2014 Indholdsfortegnelse. Organisering... 3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3 Målgruppe for tilbuddene... 4 Mål og værdier...

Læs mere

CORE UDKAST TIL BILAG 1, SKITSE OVER RASTEPLADSERNE MED LEJEAREALET. 5 Grenaa UDBUDSBETINGELSERNES BILAG A DATO 21.11.2014

CORE UDKAST TIL BILAG 1, SKITSE OVER RASTEPLADSERNE MED LEJEAREALET. 5 Grenaa UDBUDSBETINGELSERNES BILAG A DATO 21.11.2014 Sideanlæg langs motorveje inkl. Sund & Bælt, ultimo november 2014 Thyborøn Hanstholm Nykøbing M. Skagen Hirtshals Hjørring Brønderslev 13 14 12 Aalborg 11 9 7 10 8 Frederikshavn Hadsund Motorvej Bemandet

Læs mere

Center for rusmiddel og forebyggelse

Center for rusmiddel og forebyggelse Center for rusmiddel og forebyggelse. Et fælles kommunalt driftstilbud.....i en tid med nærhed og selvforsyning som væsentlige principper for den kommunale tilbudsvifte. Grundforudsætninger i kunde leverandører

Læs mere

VELUDFØRT KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI HALVERER KRIMINELLES TILBAGEFALD

VELUDFØRT KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI HALVERER KRIMINELLES TILBAGEFALD NORDISK CAMPBELL CENTER HVAD VIRKER? EVIDENS OM EFFEKTER NR 1 2008 Artiklen bygger på denne Campbell-forskningsoversigt: Mark W. Lipsey, Nana A. Landenberger, Sandra J. Wilson: Effects of Cognitive-Behavioral

Læs mere

Politikreds 1 Nordjyllands Politi Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg tlf. 9630 1448 Kode Station Adresse Telefon Fax

Politikreds 1 Nordjyllands Politi Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg tlf. 9630 1448 Kode Station Adresse Telefon Fax Politikreds 1 Nordjyllands Politi Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg tlf. 9630 1448 50KK Løgstør Rådhusgade 20 9670 Løgstør 51KK Aalborg Jyllandsgade 27 9000 Aalborg 52KK Hobro Adelgade 75 9500 Hobro 53KK Frederikshavn

Læs mere

RO PÅ - HJÆLP TIL MENNESKER MED ANTISOCIAL PERSONLIGHEDSFORSTYRRELSE

RO PÅ - HJÆLP TIL MENNESKER MED ANTISOCIAL PERSONLIGHEDSFORSTYRRELSE 1 AARHUS 2016 RO PÅ - HJÆLP TIL MENNESKER MED ANTISOCIAL PERSONLIGHEDSFORSTYRRELSE MORTEN HESSE & BIRGITTE THYLSTRUP, CRF, AU DAGEN I DAG 9.00 10.30: Velkomst, om antisocial personlighedsforstyrrelse,

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Kolding B: Næstved C: Svendborg D: København E: Odense F: Helsingør G: Frederikshavn H: Aarhus I: Herning J: Ålborg K: Silkeborg L: Randers M: Fredericia N: Hillerød O: Køge P: Horsens

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug for voksne efter 101 i lov om social service. 2011-12

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug for voksne efter 101 i lov om social service. 2011-12 Furesø Kommune Center for Social og Sundhed Voksen Handicap Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug for voksne efter 101 i lov om social service. 2011-12 Kvalitetsstandard for social behandling

Læs mere

Titel: Statusnotat vedr. Alkohol- og Stofrådgivningen - marts 2012

Titel: Statusnotat vedr. Alkohol- og Stofrådgivningen - marts 2012 Notat Sagsnr.: 2012/0004850 Dato: 2. april 2012 Titel: Statusnotat vedr. Alkohol- og Stofrådgivningen - marts 2012 Sagsbehandler: Stein Nygård 1. Baggrund Udvalget for Voksne og Sundhed tog på mødet den

Læs mere

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER FOR MISBRUGSBEHANDLING - ALKOHOLBEHANDLING - BEHANDLING AF VOKSNE BØRN AF ALKOHOLIKERE - LÆGELIG BEHANDLING AF STOFMISBRUG - SOCIAL BEHANDLING AF STOFMISBRUG

Læs mere

Vi leder efter de få, der kan blive blandt de bedste

Vi leder efter de få, der kan blive blandt de bedste Vi leder efter de få, der kan blive blandt de bedste UDDANNELSE TIL FÆNGSELSBETJENT 2 KRIMINALFORSORGENS UDDANNELSESCENTER Som fængselsbetjent får du: en uforudsigelig hverdag, hvor alt kan ske mulighed

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol og/eller

Læs mere

Kriminalforsorgen kort og godt

Kriminalforsorgen kort og godt Kriminalforsorgen kort og godt Formål og hovedopgave Det er Kriminalforsorgens formål at medvirke til at begrænse kriminaliteten. Dette formål er fælles for politiet, anklagemyndigheden og domstolene.

Læs mere

Bekendtgørelse om landets inddeling i skatteankenævnskredse, vurderingsankenævnskredse, skatte- og vurderingsankenævnskredse samt motorankenævnskredse

Bekendtgørelse om landets inddeling i skatteankenævnskredse, vurderingsankenævnskredse, skatte- og vurderingsankenævnskredse samt motorankenævnskredse BEK nr 7 af // (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 6 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. -7995 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om landets inddeling i skatteankenævnskredse,

Læs mere

Kvalitetsstandard. for social behandling for stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service. Social- og Sundhedsforvaltningen Familie-Handicap

Kvalitetsstandard. for social behandling for stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service. Social- og Sundhedsforvaltningen Familie-Handicap Social- og Sundhedsforvaltningen Familie-Handicap 25. september 2009 Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service Forudsætninger Lovgrundlag og organisatoriske

Læs mere

Kvalitetsstandard - Stofmisbrug

Kvalitetsstandard - Stofmisbrug Kvalitetsstandard - Stofmisbrug Formål Denne kvalitetsstandard beskriver Nordfyns Kommunes tilbud om social behandling for stofmisbrug efter 101 stk. 1 og 2 i Lov om Social Service i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt indsatte på behandlingsafdelinger i Kriminalforsorgen

Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt indsatte på behandlingsafdelinger i Kriminalforsorgen Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt indsatte på behandlingsafdelinger i Kriminalforsorgen Rapporten er udarbejdet af Susanne Clausen, Straffuldbyrdelseskontoret, Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Sammenfatning af aftale mellem Langeland Kommune og Svendborg Kommune om drift af tilbud vedr. vederlagsfri behandling af stofmisbrugere

Sammenfatning af aftale mellem Langeland Kommune og Svendborg Kommune om drift af tilbud vedr. vederlagsfri behandling af stofmisbrugere Sammenfatning af aftale mellem Langeland Kommune og Svendborg Kommune om drift af tilbud vedr. vederlagsfri behandling af stofmisbrugere - Aftalen omfatter behandling efter Servicelovens 101 og Sundhedslovens

Læs mere

Indsatser mod misbrug til unge og voksne

Indsatser mod misbrug til unge og voksne Temaoplæg Udvalget for Velfærd Sundhed Indsatser mod misbrug til unge og voksne Kristian Jepsen, Center for Socialt Udsatte - CSU & John Voigt Jensen, Ungecentret 28.1.2015 1 Indsatser mod misbrug til

Læs mere

Kvalitetsstandard for social og lægelig behandling af stofmisbrugere

Kvalitetsstandard for social og lægelig behandling af stofmisbrugere Kvalitetsstandard for social og lægelig behandling af stofmisbrugere Lovgrundlag Lov om Social Service 101: 101. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling af stofmisbrugere. Stk. 2. Tilbud efter stk.

Læs mere

Politikreds 1 Nordjyllands Politi Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg tlf. 9630 1448 Kode Station Adresse Telefon Fax

Politikreds 1 Nordjyllands Politi Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg tlf. 9630 1448 Kode Station Adresse Telefon Fax Politikreds 1 Nordjyllands Politi Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg tlf. 9630 1448 50KK Løgstør Torvegade 15 9670 Løgstør 50P3 Aars Løgstørvej 14B 9600 Aars 7258 9949 (mobilnr.) 9630 1448 Alt sendes til Funktionspostk.

Læs mere

Kriminalforsorgen kort og godt

Kriminalforsorgen kort og godt Kriminalforsorgen kort og godt Formål og hovedopgave Det er Kriminalforsorgens formål at medvirke til at begrænse kriminaliteten. Dette formål er fælles for politiet, anklagemyndigheden og domstolene.

Læs mere

Ydelseskatalog. Misbrugscenter Mariagerfjord

Ydelseskatalog. Misbrugscenter Mariagerfjord / Ydelseskatalog Misbrugscenter Mariagerfjord Indholdsfortegnelse Præsentation af Misbrugscenter Mariagerfjord.................................................... 3 Misbrugscentrets baggrund....................................................................................

Læs mere

ALKOHOL TEMAMØDE. Mandag d. 26. september 2011

ALKOHOL TEMAMØDE. Mandag d. 26. september 2011 ALKOHOL TEMAMØDE Mandag d. 26. september 2011 CMU Bjørn Hogreffe, Centerleder Svenstrupgård Forsorgshjem Misbrugsafsnittet Behandling Brobyggerselskabet & Bo- og gadeteam ALKOHOL TEMAMØDE en lille præcisering

Læs mere

Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst)

Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst) Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst) Nr. Kommune Nr. Kommune Nr. Kommune 1 155 Dragør 12,3 1 155 Dragør 11,2 1 155 Dragør 10,8 2 480 Nordfyns 12,9 2 727 Odder 12,4

Læs mere

Undersøgelse om lokale lønforhandlinger

Undersøgelse om lokale lønforhandlinger Undersøgelse om lokale lønforhandlinger - blandt lokale repræsentanter i Forhandlingskartellet - rundspørge foretaget i perioden 12. september 2012 26. september 2012. Spørgsmål 0.I Hvilken organisation

Læs mere

De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014

De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014 De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014 Salgstider, 2014 Tvangsauktioner, 2014 dage Antal Andel af alle Frederiksberg 78% Hvidovre 4,6%

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal

Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal Vandafledningsafgift pr. m3 336 Stevns Kommune 24,68 59,88 563 Fanø Kommune 42,5 58,75 492 Ærø Kommune 33,23 57,5 260 Halsnæs Kommune 22,68 53,75 766

Læs mere

Frustrerede kommuner mister millioner på nyt refusionssystem

Frustrerede kommuner mister millioner på nyt refusionssystem Frustrerede kommuner mister millioner på nyt refusionssystem Foreløbigt beregnede er en på beskæftigelsesområdet. Se konsekvenserne alle landets regioner og kommuner 2016 og 2017. ANALYSE-BUREAU I ØKONOMI

Læs mere

Tillæg til akkrediteringsansøgning: afd. KL - Alkoholbehandlingen i Statsfængslet i Møgelkær, maj 2010 WEBUDGAVE

Tillæg til akkrediteringsansøgning: afd. KL - Alkoholbehandlingen i Statsfængslet i Møgelkær, maj 2010 WEBUDGAVE Tillæg til akkrediteringsansøgning: afd. KL - Alkoholbehandlingen i Statsfængslet i Møgelkær, maj 2010 Akkrediteringstillæg for afdeling KL ved Statsfængslet Møgelkær... 2 Introduktion:... 2 Kriterium

Læs mere

De jyske kommuner er bedst til at give unge en erhvervsuddannelse

De jyske kommuner er bedst til at give unge en erhvervsuddannelse De jyske kommuner er bedst til at give unge en erhvervsuddannelse Det seneste år har flere unge fået en ungdomsuddannelse end tidligere. Ser man på de unge 10 år efter 9. klasse, hvor de fleste vil være

Læs mere

INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE

INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse. Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Næstved Kommune... 3 Lovgrundlag for kvalitetsstandarden... 3 Ambulant

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen

Læs mere

Danmark - Regionsopdelt Andel af befolkningen der er registreret i RKI registret Udvikling januar 2007 - oktober 2009

Danmark - Regionsopdelt Andel af befolkningen der er registreret i RKI registret Udvikling januar 2007 - oktober 2009 Danmark - Regionsopdelt Andel af befolkningen der er registreret i RKI registret Udvikling januar 2007 - oktober 2009 6,00% 5,50% Januar 2007-4,69% Januar 2008-4,66% Januar 2009-4,65% Oktober 2009-4,73%

Læs mere

Skematisk oversigt over behandlingstilbud til stof- og alkoholmisbrugere. August 2016

Skematisk oversigt over behandlingstilbud til stof- og alkoholmisbrugere. August 2016 Skematisk oversigt over stilbud til stof- og alkoholmisbrugere. August 2016 Fængslets navn Herstedvester Fængsel Horserød Fængsel Fængslet Projekt Menneske På Den Anden Side Projekt Menneske På sporet

Læs mere

Indholdsfortegnelse til Kvalitetsstandard for stofmisbrug

Indholdsfortegnelse til Kvalitetsstandard for stofmisbrug Indholdsfortegnelse til Kvalitetsstandard for stofmisbrug 1. Lovgrundlag: 101...2 2. Målgruppen...2 3. Den overordnede målsætning for indsatsen i Odense Kommune...3 Målsætninger der er retningsanvisende

Læs mere

Tema 1: Resultater, side 1

Tema 1: Resultater, side 1 Tema 1: Resultater, side 1 Gennemsnitlige afgangskarakterer Udvikling i gennemsnitlige afgangskarakterer 2013/2014 - Andel med karakteren 2 eller derover i dansk og matematik Udvikling i andel med karakteren

Læs mere

Undersøgelse af lærermangel

Undersøgelse af lærermangel ANALYSENOTAT Undersøgelse af lærermangel 14. januar 2016 Danmarks Lærerforening har i perioden 4. til 13. januar 2016 gennemført en spørgeskemaundersøgelse vedrørende lærermangel og rekrutteringsproblemer

Læs mere

TEGLPORTEN - RUSMIDDELCENTER 10.2015 1

TEGLPORTEN - RUSMIDDELCENTER 10.2015 1 TEGLPORTEN - RUSMIDDELCENTER 10.2015 1 Teglporten - Rusmiddelcenter Åben for alle Teglporten - Rusmiddelcenter er et gratis tilbud til borgere over 18 år, som søger behandling for at ændre på brugen af

Læs mere

1500 C30 Psyk. Center Bispebjerg, Nørrebro, sengeafd. 663 212 451 627 13 16 7 0 647 16. Bispebjerg sengeafd. 600 314 286 564 7 11 18 0 577 23

1500 C30 Psyk. Center Bispebjerg, Nørrebro, sengeafd. 663 212 451 627 13 16 7 0 647 16. Bispebjerg sengeafd. 600 314 286 564 7 11 18 0 577 23 Tabel 2 Side 1 1500 A10 Psyk. Center Amager, sengeafd. 1184 638 546 962 82 70 70 0 1028 156 1500 B10 Bispebjerg børne/ungd, sengea. 195 53 142 181 14 0 0 0 184 11 1500 C10 Psyk. Center Bispebjerg, Nørrebro,

Læs mere

III. Igangværende projekter... 14 i. U18... 14 ii. Væksthuset... 14 iii. RO PÅ... 14 iv. Satellitten... 14

III. Igangværende projekter... 14 i. U18... 14 ii. Væksthuset... 14 iii. RO PÅ... 14 iv. Satellitten... 14 Indholdsfortegnelse Kvalitetsstandard for social behandling ved stofmisbrug ved Behandlingscenter Odense... 1 Lovgrundlag... 1 1. Målgruppen... 2 2. Mål med indsatsen, herunder værdier og normer i indsatsen...

Læs mere

Kolding Misbrugscenter

Kolding Misbrugscenter 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet Kolding Misbrugscenter Oplysninger om tilbuddet Tilbudets navn: Kolding Misbrugscenter Tilbudstype: SEL. 101. Misbrugscentret yder dagbehandling til alkohol-og

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 769 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. maj 2008.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 769 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. maj 2008. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 769 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 20. juni 2008 Kontor: Lovafdelingen Sagsnr.: 2008-792-0582 Dok.:

Læs mere

Forandring i fængslet hvorfor og hvordan?

Forandring i fængslet hvorfor og hvordan? STOF nr. 23, 2014 Der er 13 fængsler i Danmark, 5 lukkede og 8 åbne fængsler. Der er ca. 4.000 indsatte i de danske fængsler. Ca. 60 % af alle indsatte har haft et forbrug af illegale stoffer og/eller

Læs mere

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014.

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014. 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på stofmisbrugsområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for indsatsen... 3 5. Visitationsprocedure... 4 6. Behandlingstilbud... 4 7. Behandlingsgaranti...

Læs mere

Kvalitetetsstandard for social behandling for stofmisbrug (jf. SEL 101)

Kvalitetetsstandard for social behandling for stofmisbrug (jf. SEL 101) Kvalitetetsstandard for social behandling for stofmisbrug (jf. SEL 101) Indledning og resume Kvalitetsstandarden henvender sig til borgere og pårørende til borgere, der ønsker at søge hjælp til at komme

Læs mere

,, 34 procent har. ,, Danskere står for. ,, I de første fem. Hotellerne går frem. oplevet en omsætningsfremgang. på mindst 6 procent

,, 34 procent har. ,, Danskere står for. ,, I de første fem. Hotellerne går frem. oplevet en omsætningsfremgang. på mindst 6 procent Økonomisk analyse fra HORESTA juli 2006,, 34 procent har oplevet en omsætningsfremgang på mindst 6 procent Hotellerne går frem De danske hoteller har oplevet en positiv udvikling i såvel omsætning som

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 09-02-2010 Dato: 22-01-2010 Sag nr.: KB 35 Sagsbehandler: Jens Damsø Pedersen Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet 2013 2014 2015 Mål 1 Udsatte børn og unges faglige niveau i læsning og matematik i folkeskolen skal forbedres * 41 * Mål 2 Mål 3 Mål 4 Flere 18-21-årige,

Læs mere

Evaluering af entreprenøraftale vedr. stofmisbrugsbehandling. Marts 2007

Evaluering af entreprenøraftale vedr. stofmisbrugsbehandling. Marts 2007 Evaluering af entreprenøraftale vedr. stofmisbrugsbehandling Marts 2007 Evaluering af entreprenøraftale vedr. stofmisbrugsbehandling Marts 2007 Indledning Evalueringen omhandler entreprenøraftalen Aftale

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt Folketinget Beskæftigelsesudvalget Christiansborg 1240 København K Administrationsafdelingen Dato: 25. marts 2015 Kontor:

Læs mere

Sygehusenes virksomhed 1998 (foreløbig opgørelse).

Sygehusenes virksomhed 1998 (foreløbig opgørelse). Sygehusenes virksomhed 1998 (foreløbig opgørelse). Kontaktperson: Fuldmægtig Jakob Lynge Sandegaard, lokal 6205 Fuldmægtig Jørgen Jørgensen, lokal 6302 Indberetninger til Landspatientregisteret for 1998

Læs mere

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet 2013 2014 2015 Mål 1 Udsatte børn og unges faglige niveau i læsning og matematik i folkeskolen skal forbedres * 41 41 Mål 2 Mål 3 Mål 4 Flere 18-21-årige,

Læs mere

Ad punkt 2.2 Cellerne

Ad punkt 2.2 Cellerne 1/6 Den 27. december 2007 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 2. oktober 2007 af Arresthuset i Ringkøbing. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg modtog

Læs mere

August 2014. Tilbud og ydelser. blaakors.dk

August 2014. Tilbud og ydelser. blaakors.dk August 2014 Tilbud og ydelser blaakors.dk Se og læs mere på blaakors.dk Blå Kors og godt Denne lille oversigt og præsentation af Blå Kors Danmarks aktiviteter giver dig et hurtigt overblik over vores mange

Læs mere

LØNNINGER. pr. 1. april 2013. Danske Regioner

LØNNINGER. pr. 1. april 2013. Danske Regioner LØNNINGER pr. 1. april 2013 Danske Regioner Indhold: Nyt job: Hvad med lønnen?... 3 Pension og ATP... 4 Lønninger på Sundhedskartellets område: Klassificeringsoversigter pr. 1.04.2013 på Danske Regioners

Læs mere

Værdighedspolitikker for ældreplejen

Værdighedspolitikker for ældreplejen Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundheds- og ældreministeren T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Til samtlige kommuner Dato: 22. december 2015 Enhed: Primær Sundhed, Ældrepolitik og

Læs mere

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for kvalitet og forskning Journal nr.: Dato: 6. december 2010 Udarbejdet af: Mads Christian Haugaard E mail: Mads.Christian.Haugaard@regionsyddanmark.dk Telefon:

Læs mere

Mange sjællandske folkeskoleelever består ikke dansk og matematik

Mange sjællandske folkeskoleelever består ikke dansk og matematik Mange sjællandske folkeskoleelever består ikke dansk og matematik Cirka hver femte elev, der påbegyndte 9. klasse i 2010, bestod ikke afgangsprøverne i dansk og matematik. Tallet dækker både over unge,

Læs mere

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR HVOR? FOR HVEM? HVILKET TILBUD? VISITATION? Psykiatrisk skadestue Gl. Vardevej 101 6715 Esbjerg N Tlf.: 7918 2962 Voksne

Læs mere

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6 Hovedstaden Albertslund Kommune x x Hovedstaden Allerød Kommune x x Hovedstaden Ballerup Kommune x x Hovedstaden Bornholms Regions kommune x x Hovedstaden Brøndby Kommune x x Hovedstaden Dragør Kommune

Læs mere

Flest danskere på efterløn i Udkantsdanmark

Flest danskere på efterløn i Udkantsdanmark Flest danskere på efterløn i Udkantsdanmark Der er i dag 121.700 fuldtidspersoner på efterløn i Danmark. Andelen af personer på efterløn varierer imidlertid betydeligt imellem landets kommuner. Mens andelen

Læs mere

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Ungeindsatsen Ungeindsats Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget besluttede på mødet d. 22. juni at jobcentrets forslag om udvidelse af projekt Styrkeprøven

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 374 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 374 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 374 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Folketingets

Læs mere

AMBULANTE PATIENTER (VOKSEN)

AMBULANTE PATIENTER (VOKSEN) AMBULANTE PATIENTER (VOKSEN) REGION HOVEDSTADEN (VOKSNE AMBULANTE PATIENTER) PC Amager Distriktspsykiatrisk team 1 24 34 Distriktspsykiatrisk team 2 32 55 Distriktspsykiatrisk team 3 33 60 Gerontopsykiatrisk

Læs mere

RETSPSYKIATRI KORT FORTALT

RETSPSYKIATRI KORT FORTALT RETSPSYKIATRI KORT FORTALT hvad kan og hvad gør vi Søren Clemensen overlæge TEMA Retspsykiatri organisering i Region Syddanmark Senge geografisk Ålborg 22 Viborg 17 Århus 66 Nykøbing Sj. 10 + 30S Sct.

Læs mere

Oversigt over de 107 provstier. Københavns Stift. Helsingør Stift

Oversigt over de 107 provstier. Københavns Stift. Helsingør Stift Oversigt over de 107 provstier Side 1 Københavns Stift Vor Frue Provsti: 5 sogne (Københavns Kommune) Amagerbro Provsti: 11 sogne (Københavns Kommune) Bispebjerg-Brønshøj Provsti: 11 sogne (Københavns

Læs mere

Illness Management & Recovery i misbrugsbehandlingen

Illness Management & Recovery i misbrugsbehandlingen Illness Management & Recovery i misbrugsbehandlingen - Integreret behandlingstilbud til mennesker med dobbeltdiagnoser Psykiatrisk Center Ballerup og Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter Autisme 2% Mental

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune

Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune Baggrund Frederikssund Kommune ønsker at udgiften til misbrugsbehandling

Læs mere

Bilag 2: Klyngeinddeling for kommuner med samme rammevilkår forskellige ydelsesområder

Bilag 2: Klyngeinddeling for kommuner med samme rammevilkår forskellige ydelsesområder Bilag 2: Klyngeinddeling for kommuner med samme rammevilkår forskellige ydelsesområder Tabel B1 Alle ydelsesgrupper Obs antal Præd antal Rang Klynge I mere end 20 pct. over median 360 Lolland 104,2 93,5

Læs mere

Arbejdstilsynets - risikobaseret tilsyn og detailtilsyn i Kriminalforsorgen 2012 / 2013

Arbejdstilsynets - risikobaseret tilsyn og detailtilsyn i Kriminalforsorgen 2012 / 2013 Arbejdstilsynets - risikobaseret tilsyn og detailtilsyn i Kriminalforsorgen 2012 / 2013 Tilsynsbesøg V: Varslet G: Gennemført G 05-09-2012 G 16-01-2014 G 11-03-2014 Institution AT j.nr. Output Indhold

Læs mere

Yngre personer med stofmisbrug i behandling

Yngre personer med stofmisbrug i behandling Yngre personer med stofmisbrug i behandling Velfærdspolitisk Analyse E Et stofmisbrug kan have store fysiske, psykiske og sociale konsekvenser, som udgør en barriere for et aktivt liv med uddannelse og

Læs mere

Lovtidende A 2012. 16. januar 2012.

Lovtidende A 2012. 16. januar 2012. Lovtidende A 2012 16. januar 2012. Bekendtgørelse om forsøgsordninger efter lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om sygedagpenge

Læs mere

Samletabel nr. 1 Kommunal udligning og tilskud mm. 2010

Samletabel nr. 1 Kommunal udligning og tilskud mm. 2010 Samletabel nr. 1 Kommunal udligning og tilskud mm. 2010 Landsudligning Hovedstadsudligning Statstilskud (ordinært) Statstilskud (betinget) Korrektion overudligning Tilskud til kommuner med højt strukturelt

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om tvangsbehandling af pædofile

Forslag til folketingsbeslutning om tvangsbehandling af pædofile 2011/1 BSF 16 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 29. november 2011 af Peter Skaarup (DF), Kim Christiansen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Dennis

Læs mere

Antal provokerede aborter 2010 fordelt efter region, kommune, abortdiagnose og aldersgruppe

Antal provokerede aborter 2010 fordelt efter region, kommune, abortdiagnose og aldersgruppe Region Hovedstaden 6489 860 678 285 92 020 424 30 Region Sjælland 2423 45 572 403 46 373 50 3 Region Syddanmark 2930 535 724 523 52 49 93 24 Region Midtjylland 36 494 85 544 544 484 25 20 Region Nordjylland

Læs mere

Kø # Registreret d. Cvr Navn Effect (KW)Installation Silkeborg Kommune 26,02 I idrift Randers Kommune 21

Kø # Registreret d. Cvr Navn Effect (KW)Installation Silkeborg Kommune 26,02 I idrift Randers Kommune 21 Kø # Registreret d. Cvr Navn Effect (KW)Installation 1 31-03-2014 29189641 Silkeborg Kommune 26,02 I idrift 2 2014-03-31 29189668 Randers Kommune 21 Ikke idriftsat 3 2014-03-31 29189900 Vejle Kommune 6

Læs mere

Indsatskatalog. Misbrugscenter Sønderborg. Godkendt af byrådet

Indsatskatalog. Misbrugscenter Sønderborg. Godkendt af byrådet Misbrugscenter Sønderborg Godkendt af byrådet 3. juni 2015 Indhold INDLEDNING... 3 UNGEBEHANDLINGEN... 4 ÅBEN RÅDGIVNING UNGE... 4 BEHANDLING FOR OVERFORBRUG AF STOFFER UNGE... 5 KORTLÆGNINGSSAMTALE UNGE...

Læs mere

Stofmisbrugsbehandling i fængsler

Stofmisbrugsbehandling i fængsler Formidlingsdag - Onsdag den 18. juni 2008 Stofmisbrugsbehandling i fængsler Behandlingsgarantien 2007: Sikrer indsatte med minimum 3 mdr.s restafsoning ret til stofbehandling indenfor 14 dage Danner udgangspunkt

Læs mere