Referat fra møderne i Erfagruppen Epos Løn den 13. og 15. april 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møderne i Erfagruppen Epos Løn den 13. og 15. april 2010"

Transkript

1 Velkomst Erfagruppens koordinator, Ann Langballe Madsen, startede dagen med at byde velkommen. Både på mødet i Vest- og Øst-gruppen var det skønneste solskinsvejr udenfor en fin gestus fra vejrguderne, når vi blev bremset af sneen tilbage i februar. Ann kunne blandt andet fortælle om den nye konstellation for PBJs Advisory Board. Formålet med Advisory Boardet er blandt andet at tage helikopterperspektivet på hele HRområdet, og Advisory Boardet består derfor af personer, der ikke kender til Epos som system. Den nyoprettede Erfastyregruppe består derimod af et felt af kunder, der har nær tilknytning til Epos. Formålet med Erfastyregruppen er at igangsætte nye tiltag i relation til erfagrupperne. Derfor består styregruppen af kunder, der netop ved, hvad der rører sig omkring Epos i dagligdagen, både på HR og Løn. Ann sluttede sin velkomst med et tilmeldings-suk fra Pernille: I er naturligvis altid meget velkomne til erfamøderne, selvom I tilmelder jer for sent, men sørg for at overholde tilmeldingsfristerne. Der kan naturligvis ske forglemmelser, og så vil Pernille gøre, hvad hun kan, for at finde en plads til jer. Nye versioner og tiltag i Epos Løn Lønkonsulent Jane Rohde Møller gennemgik de nye versioner og tiltag i Epos Løn, der er kommet til siden sidst. Dette drejede sig om version til version (Det tilhørende dokument til Janes oplæg Nye versioner og tiltag kan downloades fra Erfagruppen Epos Løns hjemmeside under Møder og 15. april, Løn.) Medarbejder Fanebladet Generel Her er ændret på felterne, så adressefeltet nu kun indeholder adresse, og felterne med postnummer og by er i selvstændige felter. Enkelte påpegede, at der er problemer med den svenske postnummertabel. Svaret var, at vi fra PBJ har købt tabellen hos det svenske postvæsen, og vi vil naturligvis være opmærksomme på dette, næste gang vi køber tabellen. Det er muligt selv at rette eventuelle fejl ved at importere postnumrene til systemet. Hvis det ikke er muligt at finde postnummertabellen under Løn Opsætning- Løn Postnr./by, er det fordi, der er en adgangstilladelse, der mangler. Denne tilladelse gives ved at gå ind under Opsætning Opsætning adgang Bruger, finde den person, der skal have adgang, højreklikke, vælge Detailoplysning og vælge Brugers adgangsgruppe. Derefter går man ind i adgangsgruppen og giver tilladelse til Postnr./by. Herudover er der kommet et felt til bemærkninger, og der blev spurgt til, hvad et sådan felt kan bruges til. Svaret fra de øvrige erfamedlemmer var, at feltet med fordel kan bruges til at notere, hvis en medarbejder f.eks. melder sig fra en sundhedsordning, eller hvis en medarbejder ikke vil skrive under på en tro og love-erklæring om f.eks. ikke at tage mobiltelefonen med hjem.

2 Vedr. Opsætning-Løn Kalender Et spørgsmål fra salen var, hvordan man får weekenden med i sygefraværsdagene, når de ligger på hver sin side af en weekend, f.eks. fredag og mandag så er det fire dage, men systemet tæller kun to. Svaret er, at man kan sætte medarbejderne op på en syvdages-kalender for sygdom og en femdages-kalender for ferie det vil sige tilknyttet to forskellige kalendere. Det betyder, at kalender skal overstyres, når fraværet indtastes. Man vælger så den kalender, der er mest almindelig, til at stå på medarbejderen. Import af satser Hos mange kunder ligger lønarterne allerede i satskartoteket men det gør de ikke hos alle. Vi anbefaler, at alle importerer satser til satskartoteket, da de hermed bliver lettere at håndtere. Dette gælder blandt andet for ATP, hvor det nu er muligt at indlægge satsen, når man får besked, om det er ændret. Det kræver dog, at det er den nye ATPlønart, der er installeret (tal evt. med din konsulent om det). Periodisering og afledt kontering Der er lavet nye muligheder i bogføring, nemlig mulighed for periodisering af lønposter og afledt kontering. Periodisering giver mulighed for at opdele en 14-dages løn over to perioder, f.eks. 20 % i måned 10 og 80 % i måned 11. Afledt kontering betyder, at feriepenge, arbejdsgiverbetalt pension, ATP, feriefri m.m. kan fordeles efter de afdelinger eller andre dimensioner i bogføring, man ønsker. De af jer, der stadig kører med indirekte kontering, kan med fordel henvende jer til jeres konsulent, så vi kan få dette ændret til det nye, hvilket vil gøre hverdagen nemmere for jer. Revisorguf Jane præsenterede det attraktive revisorguf et udtræk af alle bogførte lønposter. Efter udtrækket skal der køres en ODBC-liste, og på denne liste kan man så finde ud af alt muligt omkring, hvad der er bogført, se på en enkelt medarbejder, en enkelt konto, en lønart, en lønperiode, you name it deraf navnet revisorguf. Funktionen findes under Kørsler-Løn Udtræk, Lønkontering (lukkede perioder). Udskudt betaling af A-skat, ambi og ATP Hvis I ikke har opdateret til version , anbefaler vi, at det gøres, da der i denne version er rettelser vedrørende udskudt betaling af A-skat, ambi og ATP. eindkomst indberetning Fanebladet Opdaterede felter Felt 55 (som også går under navnet misundelsesfeltet ) omfatter alle personalegoder. Her skal blandt andet buskort og sundhedsforsikring indberettes (sundhedsforsikring skal dog kun indberettes her, hvis den ikke tilbydes alle medarbejdere). Læs yderligere information om indberetning af personalegoder til SKAT via dette link:

3 Vedr. ændringer i forbindelse med overenskomstforhandlinger I forbindelse med overenskomsterne bliver satserne først offentliggjort efter ikrafttrædelsesdatoen som typisk er 1. marts. Inden diverse lokalaftaler ligger på plads, kan der være gået op til flere lønperioder, som derfor skal reguleres med tilbagevirkende kraft. Dette kan typisk være en kompleks opgave, som PBJ gerne hjælper dig med. Vi kan tilbyde et konsulentbesøg, hvor vi i samarbejde sikrer, at alle lønarter reguleres, og hvis I ønsker det, også specificeres på lønsedlen. Har dette interesse, bedes I oprette en sag i PBJ Service med emnet: "Overenskomstregulering". Oplys gerne information om antal forventede lønarter, som ønskes reguleret, samt evt. ønsket specifikation på lønseddel. Alle nye versioner af Epos Løn kan downloades fra Kundeområdet på PBJs hjemmeside. Nyt fra Kundeservice Afdelingsleder for Kundeservice, René Reinar Svendsen, præsenterede både sig selv, da han tiltrådte denne stilling tilbage i december 2009 og derfor ikke har deltaget på erfamøderne før, og præsenterede nye tiltag fra Kundeservice. René er tidligere Projektleder i PBJ. Nyhedsgruppen Vi har i PBJ etableret en nyhedsgruppe, der består af repræsentanter fra vores forskellige afdelinger. Nyhedsgruppen mødes en gang ugentligt og har til opgave at indfange og videredistribuere nyheder, der er relevante for jer kunder, og hvis indhold er til gavn for jer i jeres daglige arbejde. Der blev i denne sammenhæng diskuteret kommunikationskanaler, og det var tydeligt, at jeres foretrukne nyhedskanal ikke er PBJ Service men derimod nyhedsbrevene fra os. Det vil vi naturligvis imødekomme i fremtiden også det faktum, at I hellere vil have en nyhedsmail for meget end en for lidt. Nyhedsgruppen vil fremadrettet søge at få fastsat en møderække med relevante personer fra f.eks. SKAT, ATP og DI, så vi kan sparre med dem og komme eventuelle nyheder i forkøbet og informerer jer om det. Input i form af f.eks. lovgivningsmæssige nyheder til gavn for Nyhedsgruppens arbejde, I måtte sidde inde med, er meget værdsat. I så fald kan I sende det til Pernille på pem@pbj.dk eller på telefon , og så vil hun sørge for at videredistribuere det til rette vedkommende i PBJ. Årshjulet Vi er begyndt at arbejde efter et årshjul, der tydeliggør årets gang og de spidsbelastninger, der er. Dette skal give os overblik over omfanget af både vores egne og jer kunders opgaver på givne tidspunkter, så vi kan planlægge serviceringen af jer bedst muligt.

4 Vedr. 2 x login Vi arbejder på, at man, når man er logget ind på enten PBJ Service eller vores hjemmeside, ikke behøver at logge ind igen for at komme fra det ene til det andet. Der er en teknisk begrænsning, som vores udbyder af systemet bag PBJ Service endnu ikke har formået at løse, hvorfor det endnu ikke er muligt. Vi giver jer besked, når løsningen er fundet. Vedr. svartid og travlhed Sagerne i PBJ Service kan som bekendt tildeles status Haster, Haster meget eller Kan vente. De prioriteres naturligvis med Haster meget først i rækken, men på tidspunkter, hvor der er meget travlt, kan selv sager med denne status risikere at måtte vente lidt tid med at blive løst. Spidsbelastningerne i f.eks. december og januar kommer vi aldrig uden om, men vi søger hele tiden at blive bedre til at optimere vores hjælp til jer i disse perioder blandt andet ved at nogle af vores konsulenter i de travle perioder hjælper supportmedarbejderne i Kundeservice med at løse jeres sager. Det blev påpeget fra salen, at en supportmedarbejder ikke bør starte med at sige, at der er meget travlt, for derefter at jappe den givne sag igennem, så man som kunde sidder tilbage med følelsen af ikke at have fået tilstrækkelig hjælp, og at supportmedarbejderen blot fik sat et hak ud for sagen. Vi beklager, at en kunde har haft denne oplevelse, og vi vil naturligvis tilsikre, at det ikke sker fremadrettet. Ønske: En kviksvar -funktion Det kan i en stresset situation virke tidskrævende at oprette sagen i PBJ Service, og muligheden for at kunne ringe ind til Kundeservice med et hurtigt spørgsmål, efterspørges derfor det vil sige en kviksvar -funktion til disse små, hurtige spørgsmål, der kræver et hurtigt svar. Dette vil vi undersøge muligheden for at efterleve. Flere fortalte dog, at de har oplevet at ringe ind til Kundeservice med en hastesag, som de har fået hjælp til med det samme, og som de efterfølgende har oprettet som en sag i PBJ Service, for dermed at bevare historikken i sagen. Ønske: Brug fjernskrivebord mere Et ønske fra salen var, at supportkonsulenterne i højere grad gør brug af fjernskrivebordet, når de hjælper kunden. Man lærer nemlig utrolig meget af, at supportkonsulenten visuelt viser en, hvordan man gør. Dette ønske har vi noteret os her i PBJ, og det er givet videre til supportkonsulenterne, så de kan søge at imødekomme det fremadrettet. Det skal dog nævnes, at muligheden kan være begrænset af den enkelte kundes it-politik, der i visse tilfælde ikke gør det muligt at anvende fjernskrivebordet. Gennemgang af Serviceaftalen Serviceaftalen er et vigtigt dokument, som I kunder arbejder og faktureres efter, men som mange af jer desværre ikke har læst. Det kan derfor godt føre til misforståelser, og dialogen om Serviceaftalen viste sig også at være relevant at tage op på erfamøderne. René indledte med at præcisere, at Serviceaftalen i bund og grund er et spørgsmål om licens og brugsret det er en vedligeholdelsesaftale for Epos Løn, nøjagtig som hvis man købte f.eks. Microsoft Office til virksomheden. Med Serviceaftalen er I garanteret et beredskab hos os, så løsningen af jeres sager påbegyndes inden for fire timer. Uden Ser-

5 viceaftalen ville scenariet være, at I kunder skulle henvende jer til en konsulent, som måske først ville have tid til at løse sagen næste onsdag ikke allerede i dag eller i morgen. Gråzonerne Mange nikkede genkendende til Renés udsagn om, at vi nok alle har prøvet at modtage en faktura og tænke hm, hvorfor skal jeg betale for det?. Der vil altid være gråzoner, for hvornår er der eksempelvis tale om en fejl i systemet, og hvornår er det en fejl begået af brugeren af systemet? Vi vil altid være åbne for dialog i det tilfælde, hvor disse gråzoner opstår, så vi sammen kan nå til en løsning, alle parter er tilfredse med. For når vi taler Serviceaftale og fakturering, er det ikke muligt at tegne en klar streg i sandet med skal faktureres på den ene side og skal ikke faktureres på den anden side. Det blev i denne forbindelse kommenteret, at vi i PBJ skal blive bedre til at gøre jer opmærksom på, når I henvender jer, om den givne sag skal faktureres eller ej. Det vil vi tilstræbe at gøre fremadrettet, hvis vi har den givne information om sagen, der gør det muligt. Det blev samtidig fra salen bemærket, at det er vigtigt, at vores salgsfolk fra starten gør det klart, hvad Serviceaftalen indebærer, og hvilke løsninger der ikke er standard, og som derfor vil blive faktureret fremadrettet. Dette går vi naturligvis videre med til vores salgsafdeling her i PBJ. Ønske i relation til Serviceaftalen At vi publicerer f.eks. prisen på et klippekort, så man som kunde kan se, hvilke muligheder man har for betaling. Download vejledning til Serviceaftalen En guide til at give et overblik over, hvorvidt en ydelse er omfattet af Serviceaftalen, blev efterspurgt på erfamøderne. En sådan er nu at finde på vores hjemmeside på Kundeområdet under menupunktet Kundeservice. Generelle emner der blev bragt op på erfamøderne En række generelle emner udover ovenstående blev desuden bragt op på erfamøderne disse er refereret nedenfor. Tips og tricks ønskes til septembermøderne Flere gamle kunder har en opfattelse af, at de halter bagefter de nyimplementerede kunder, fordi de ikke er tilstrækkelig opdaterede på de mange nye tiltag, der er kommet i Epos Løn i tidens løb. Efter en drøftelse af dette blev en gennemgang af disse nye tiltag efterspurgt til møderne i september, da det både vil være relevant for nye og gamle kunder. Det vil vi naturligvis gerne imødekomme, og Lars Bachmann Andersen vil derfor til september gennemgå tips og tricks til opgradering af de mange tiltag i Epos Løn, som er udviklet i tidens løb, men som mange måske ikke er opmærksomme på at anvende optimalt i det daglige arbejde eller som måske slet ikke anvendes. Vedr. opkobling til nye kunder På erfamødet var der dialog vedrørende opkobling til nye kunder med et eksempel på en kunde, hvor der blev forsøgt koblet op på en database, der ikke eksisterede. Dette er håndteret hverken kunden eller PBJ havde de korrekte oplysninger angivet. Til videre

6 orientering har Kundeservice nu påtaget sig den løbende vedligeholdelse og i den forbindelse også skrevet ud til vores relevante afdelinger om, hvorledes de skal forholde sig, når/hvis der dukker informationer op, som afviger fra de registrerede. Versionsbeskrivelsen er vanskelig at forstå Det blev påpeget, at versionsbeskrivelsen, som I kunder får i forbindelse med en versionsopdatering, ikke står på forståeligt dansk. Sproget er meget teknisk, og de enkelte punkter står meget kortfattet, så det kan være vanskeligt at gennemskue, præcis hvad de indebærer for jer og jeres brug af Epos. Svaret fra Morten Tue Skov, afdelingsleder i Løn, er, at versionsbeskrivelsen er et dataspecifikt og meget teknisk dokument, som vores udviklere står bag. Den giver et samlet overblik over, hvad der er lavet af nyudvikling og fejlrettelser i Epos Løn. For en mere fyldestgørende og specificeret forklaring henvises til de highlights, der altid udarbejdes i forbindelse med en ny version og uploades sammen med dem på Kundeområdet på vores hjemmeside. Disse highlights er udarbejdet af vores konsulenter og er derfor skrevet i et mere fyldestgørende sprog end versionsbeskrivelsen. Samtidig er der god information at hente i de udsendte nyhedsbreve Kundeservice informerer, som også skal ses som et forståelsesmæssigt supplement til versionsbeskrivelsen. Prisen på Fritvalgsarket Prisen på hjælpeværktøjet til opsætningen af parametre og satser på lønarter, som omfatter Industriens fritvalgsordning og lignende ordninger i Epos Løn, blev efterspurgt på erfamødet. Regnearket kan rekvireres for kr. inkl. 15 min. telefonisk gennemgang. Der er yderligere information om dette samt pris i nyhedsbrevet Kundeservice informerer udsendt den 28. april Kompetenceark efterspørges Et kompetenceark med blandt andet oplysninger om overenskomster, og om man har timelønnede, blev efterspurgt på erfamøderne. Kompetencearket skal løbende opdateres og ligge på erfagruppens hjemmeside, så det er let for det enkelte erfamedlem at få overblik over de øvrige medlemmers kompetencer, når man har brug for hjælp. Vi er netop i gang med at redigere Erfaområdet, og vi vil søge at inkorporere et sådan kompetenceark i den fremtidige struktur for hjemmesiden. Deponerings-cd en sendes anbefalet og med pakkepost Der var spørgsmål til deponerings-cd en, der kommer to gange årligt, hvorfor der skal betales for den, og om den ikke burde sendes anbefalet. Det er vigtigt for os at understrege, at deponerings-cd en altid sendes anbefalet og med pakkepost. Betalingen udgør den tid, der bruges på håndtering af deponerings-cd erne. Vedr. tonen i Kundeservice Der blev blandt nogle erfamedlemmer givet udtryk for, at tonen i Kundeservice ikke altid er lige venlig og servicemindet. Det er naturligvis både beklageligt og uacceptabelt, og der blev taget hånd om dette allerede dagen efter erfamødet. Vedr. seminaret Velkommen til Kundeservice Alle nye brugere af PBJs systemer, det vil sige eksempelvis nye medarbejdere hos jer kunder, inviteres automatisk til seminaret Velkommen til Kundeservice. På mødet kom det frem, at gamle brugere også gerne vil deltage på seminaret. Da seminarerne i sin

7 tid blev startet op, blev alle brugere inviteret til at deltagere, så alle har modtaget en invitation. Denne er muligvis røget i glemmebogen, men alle har fortsat mulighed for at deltage. I skal blot logge jer ind på Kundeområdet på PBJs hjemmeside. Under menupunktet Kurser finder I tilmeldingssiden til seminaret. Indtil videre er der fastsat fire seminardage, der afholdes hos PBJ i henholdsvis Brøndby og Århus: Brøndby den 18. juni 2010 Århus den 22. juni 2010 Brøndby den 22. oktober 2010 Århus den 25. oktober 2010 Opsamling Dagen blev sluttet af med en fælles opsamling og en snak om udviklingsønsker og emneønsker til de kommende erfamøder. Udviklingsønsker Oprydning i f.eks. gamle medarbejdere og gamle lønarter, det vil sige muligheden for at gøre disse inaktive Historik på Gruppe Tillæg/træk Forslag til kommende erfamøder At en PBJ-konsulent går i dybden med en eller flere funktionaliteter i Epos Løn Tips og tricks til opgradering af de mange tiltag i Epos Løn, som er udviklet i tidens løb, men som mange måske ikke er opmærksomme på at anvende optimalt i det daglige arbejde eller som måske slet ikke anvendes Et ønske var desuden mere tid til punktet Nye tiltag i Epos Løn, så der er mulighed for at gå mere i dybden med de nye tiltag En gennemgang af Hændelser Kursusønske Vi har tidligere for Erfagruppen Epos Bolig haft afholdt kurser i ODBC særligt målrettet dem, og det samme var ønsket fra Erfagruppen Epos Løn. Ønsket var et kursus for begyndere og let øvede og et for øvede, så man har mulighed for først at tage på det for begyndere og let øvede og derefter opgradere sine kompetencer med kurset for øvede. Vi vil meget gerne efterleve dette ønske og sørger for at oprette disse to kurser eksklusivt for Erfagruppen Epos Løns medlemmer og til en fordelagtig pris. Vi vender tilbage, så snart datoerne er på plads. PBJ siger tak for et godt møde i både Øst og Vest og ønsker på gensyn til de kommende møder i Erfagruppen Epos Løn.

VERSION 3.1.20 JULI 2013

VERSION 3.1.20 JULI 2013 HIGHLIGHTS EPOS LØN VERSION 3.1.20 JULI 2013 Indholdsfortegnelse 1 Tag skærmprint af gemte kriterier... 3 2 Nyhed: Definér lønseddel pr. lønseddelgruppe... 4 3 Ny importskabelon lønkonteringsfordeling...

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

3 Import af satser...6 3.1 Import i Epos Løn...6

3 Import af satser...6 3.1 Import i Epos Løn...6 Møde i Erfagruppen Epos Løn den 13. og 15. april 2010 Indholdsfortegnelse 1 Generelt...2 2 Medarbejder...2 2.1 Fanebladet Generel...2 2.1.1 Postnr.-tabel... 3 2.2 Fanebladet Løn...3 2.3 Fanebladet Goder...5

Læs mere

Referat af erfamøde for brugerne af Elektronisk syn i EG Bolig den 28. oktober 2015 i Kolding

Referat af erfamøde for brugerne af Elektronisk syn i EG Bolig den 28. oktober 2015 i Kolding Referat af erfamøde for brugerne af Elektronisk syn i EG Bolig den 28. oktober 2015 i Kolding Dagsorden for det afholdte møde: 1. Velkomst og præsentation samt opfølgning på sidste møde 2. Udvikling i

Læs mere

EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 3 LØNSTATISTIK - SALDOFUNKTION

EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 3 LØNSTATISTIK - SALDOFUNKTION EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 3 LØNSTATISTIK - SALDOFUNKTION EPOS LØN VERSION 3.0.50 AUGUST 2010 Indholdsfortegnelse 1 Generelt... 3 2 Lønstatistik - saldofunktion... 4 2.1 Definér formular... 7 2.1.1 Definér

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIKKEN SAT I SPIL

PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIKKEN SAT I SPIL 114659_Manual_250x250 17/10/03 13:38 Side 1 Kunde & Co. Frederiksholms Kanal 6 1220 København K Tlf: 33 92 40 49 perst@perst.dk www.perst.dk Løngangstræde 25, 4. 1468 København K Tlf: 38 17 81 00 cfu@cfu-net.dk

Læs mere

Versionsopdatering Epos HR 1 Highlights version November 2010

Versionsopdatering Epos HR 1 Highlights version November 2010 1 Highlights version November 2010 I denne versionsopdatering gennemgås de væsentligste ændringer pr. modul. Highlights gælder for både (Oracle), build 3504, samt (SQL), build 7880. 1.1 Basismodulet 1.1.1

Læs mere

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk Netværksguide sådan bruger du dit netværk Danmarks måske stærkeste netværk Step 1 Formålet med guiden Hvor kan netværk hjælpe? Netværk er blevet et centralt middel, når det gælder om at udvikle sig fagligt

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ Februar 2016 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Udbetaling Danmark bruger oplysninger fra SKAT til at beregne

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

Referat fra møderne i Erfagruppen Epos Løn den 5. og 6. september 2012

Referat fra møderne i Erfagruppen Epos Løn den 5. og 6. september 2012 Velkomst Netværkschef Ann Langballe Madsen startede dagen med at byde velkommen. Ann gennemgik agendaen og præsenterede dagens deltagere fra PBJ. Kursusinteresse? Fra PBJs kursusadministration havde Ann

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo! Web TV på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Web TV på computeren...4 Waoo! Bio på Waoo! Web TV...7 Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Waoo! Web TV på computeren Hvem kan få Waoo! Web

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2015 Indhold Information til dig, der er på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6 Hvilke

Læs mere

HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen

HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen Denne folder kan du også finde på vores hjemmeside www.bovia.dk sammen med andre nyttige oplysninger. HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen ImageConsult Hvorfor

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber. Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber. Søg og book en vogn Trin 1 - Detaljer Trin 2 - Vælg Vogn Trin 3 - Parter Book din vognmand Trin 1 - Indtast selv booking Batchupload Send din opgaveliste

Læs mere

Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre.

Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre. Fakturering Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre. Massefakturering. På fanen Dagligt findes mappen Faktura. Herunder kan man vælge mellem Dagligt, Ugentligt, 14 dage

Læs mere

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Denne vejledning indeholder eksempler på, hvordan du udfylder dit dagpengekort. Du kan benytte samme vejledning til udfyldelse af efterlønskort eller et

Læs mere

EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 10 SALDOFUNKTION

EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 10 SALDOFUNKTION EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 10 SALDOFUNKTION EPOS LØN VERSION 3.1.11 JANUAR 2012 Indholdsfortegnelse 1 Generelt... 2 2 Områder som anvender saldi... 2 2.1 Definér udskrifter... 2 2.2 Definér eksport...

Læs mere

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt Succesfuld start på dine processer En e-bog om at åbne processer succesfuldt I denne e-bog får du fire øvelser, der kan bruges til at skabe kontakt, fælles forståelser og indblik. Øvelserne kan bruges

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Guide til måling af social kapital 2016

Guide til måling af social kapital 2016 Guide til måling af social kapital 2016 Indhold Introduktion til måling af Social Kapital i Høje-Taastrup Kommune 3 Proces for måling af Social Kapital 2016 4 Før måling leders rolle 5 Tjekliste før målingen

Læs mere

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE Udgiver: Socialpædagogerne Østjylland, maj 2014 Oplag: Konsulent: Gra isk produktion: 1.500 stk. Steen Kabel, Inquiry Partners WERKs Gra iske Hus a s, Aarhus

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

www.kogp.dk 11798 Firmapension nyttig viden og anbefalinger til pensionsansvarlige Få mere at vide på: www.fripension.dk eller på 70 222 700

www.kogp.dk 11798 Firmapension nyttig viden og anbefalinger til pensionsansvarlige Få mere at vide på: www.fripension.dk eller på 70 222 700 www.kogp.dk 11798 Få mere at vide på: www.fripension.dk eller på 70 222 700 Firmapension nyttig viden og anbefalinger til pensionsansvarlige Her er resultatet af vores landsdækkende undersøgelse I efteråret

Læs mere

Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af.

Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af. DIN VEJ TIL MÅLRETTET KOMPETENCEUDVIKLING INDLEDNING Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af. Kursets 3 dele: 1. Titlen

Læs mere

IntoWords ipad Tjekliste

IntoWords ipad Tjekliste IntoWords ipad Tjekliste IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Installation af IntoWords til Ipad 1 Login til Skole 2 Login til Privat 3 Login til Erhverv 4 Værktøjslinjen 5 Indstillinger i IntoWords 6

Læs mere

Brugervejledning. til. Landsforeningen Danske Folkedanseres. Medlemssystem (For dansere)

Brugervejledning. til. Landsforeningen Danske Folkedanseres. Medlemssystem (For dansere) Brugervejledning til Landsforeningen Danske Folkedanseres Medlemssystem (For dansere) 1 Indhold Første gang systemet skal have at vide, hvem du er.... 3 Log Ud - VIGTIGT!... 4 Log ind når du har oprettet

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Denne guide henvender sig til brugere, der er oprettet med en administrator- eller superbrugeradgang, og som har behov for at oprette andre brugere med tilknytning

Læs mere

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen TEMA Stress Tekst indsættes Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Personlige strategier mod

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog.

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Forord Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Brug af vejledningen samt installation af softwaren sker helt på eget ansvar. Vejledningen opdateres efter behov og må frit kopieres

Læs mere

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering 2012 AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering Version 2.3 Aarhus Universitet 23-02-2012 Velkommen til AU-HR sharepoint site Databasen Medarbejder indplacering skal anvendes til at sikre, at

Læs mere

UNI Login brugeradministration. - fra Lectio til UNI Login

UNI Login brugeradministration. - fra Lectio til UNI Login UNI Login brugeradministration - fra Lectio til UNI Login 1. udgave, december 2010 Indhold 1 Formålet med denne vejledning... 2 2 Eksportér csv-fil med elev- og/eller lærerdata fra Lectio... 3 3 Importér

Læs mere

Christiansø Skole Christiansø Skole - forældretilfredshed April 2016 1

Christiansø Skole Christiansø Skole - forældretilfredshed April 2016 1 Christiansø Skole 1 Helt enig Mest enig Hverken enig eller uenig Mest uenig Helt uenig 6 5 4 3 2 1 0 God skole Tryg ved at God God og Godt og sende mit barn information ligeværdig tillidsfuldt dialog samarbejde

Læs mere

Adobe volumenlicenser

Adobe volumenlicenser Adobe volumenlicenser VIP kundeadministratorkonsol Brugerhåndbog for VIP-plan (Value Incentive Plan) Version 2.5 20. november 203 Indhold Hvad er VIP kundeadministratorkonsollen?... 4 Sådan kommer du godt

Læs mere

Økonomisk tryghed - hele livet

Økonomisk tryghed - hele livet Økonomisk tryghed - hele livet 2016 Værd at vide > > I Industriens Pension er man med, så snart vi modtager det første pensionsbidrag. Hos os skal man ikke gennem en helbredsvurdering. > > Mister man erhvervsevnen,

Læs mere

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du bliver i tvivl om, hvordan du bruger de nye funktioner. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du bliver i tvivl om, hvordan du bruger de nye funktioner. Vi glæder os til at hjælpe dig. - Hele vejen rundt Svendborg d. 1. februar 2016 Kom godt i gang med brugen af Aktivitetskalendere i UDDATA+ I denne vejledning bliver du guidet til, hvordan aktivitetskalendere i UDDATA+ administreres

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn

Kom godt i gang med Danløn Kom godt i gang med Danløn Indledning Danløn er et lønsystem, der anvendes via internettet. Da der ikke skal installeres software på den enkelte PC, kan du logge på Danløn fra en hvilken som helst PC med

Læs mere

Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.)

Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.) Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 03/13, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 28. februar 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Læge i Region Hovedstaden

Læge i Region Hovedstaden Læge i Region December 2014 Lægeforeningen Se nyhedsarkiv Status på Sundhedsplatformen Spørgeskemaundersøgelse om IT-systemer på Region s hospitaler Herfra kan du også printe nyhedsbrevet Kalender for

Læs mere

Delpolitik Introduktion af nye medarbejdere

Delpolitik Introduktion af nye medarbejdere Delpolitik Introduktion af nye medarbejdere 1. Formål Gentofte Kommunes ønsker, at nye ledere og medarbejdere hurtigst muligt får et godt indtryk af og kendskab til deres nye arbejdsplads, herunder stedets

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Mærkning af tilgængeligheden til bygninger i Glostrup Kommune

Mærkning af tilgængeligheden til bygninger i Glostrup Kommune Aftale om Mærkning af tilgængeligheden til bygninger i Dato 25. marts 2015 Politisk Administrativt Center Att: Lizette Brønnum Hvad er en God Adgang mærkning? En God Adgang mærkning er en mærkning af tilgængeligheden

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark, Sygehus Lillebælt og Syddansk Universitet Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark www.sygehuslillebaelt.dk Rygcenter Syddanmark Rygcenter Syddanmark

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er Vognmand.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er Vognmand. Brugerguide til Wuxus - For dig som er Vognmand. Opret vogn og chauffør Trin 1 - Opret en vogn Trin 2 - Opret en chauffør Trin 3 - Tildel en chauffør til en vogn Søg og book en vogn Trin 1 - Detaljer Trin

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Få mere synlighed! Vejledningshæfte

Få mere synlighed! Vejledningshæfte Få mere synlighed! Vejledningshæfte Vejledning Sådan kommer dit arrangement på OplevRudersdal.dk Dit arrangement kommer nemt og enkelt på www.oplevrudersdal.dk ved at du opretter dit arrangement på hjemmesiden.

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01 Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Konceptet... 4 Oprettelse af konto... 5 Via sms1919.dk... 5 E-mailinterface... 5 Redigering

Læs mere

eindkomst og årsskiftet

eindkomst og årsskiftet eindkomst og årsskiftet Supplerende oplysningssedler begrænses i SLS På baggrund af de erfaringer vi har gjort i 2008 med hensyn til SKAT og eindkomst, begrænses mulighederne for at danne supplerende oplysningssedler

Læs mere

Fra Amgros indledte Dorthe Bartels, Chef for Udbud & Logistik Lægemidler, mødet med at byde velkommen og præsentere eftermiddagens program.

Fra Amgros indledte Dorthe Bartels, Chef for Udbud & Logistik Lægemidler, mødet med at byde velkommen og præsentere eftermiddagens program. REFERAT Amgros I/S Dampfærgevej 22 DK-2100 København Ø Mødetitel: Sted: Gå-hjem-møde om den nye udbudslov Lokale i DR Tel: +45 8871 3000 Fax: +45 8871 3008 www.amgros.dk amgros@amgros.dk Mødedato: 4. april

Læs mere

Skolemedarbejder 9. klasse. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder 9. klasse. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. klasse Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. klasse Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring,

Læs mere

Ledelsestilsyn/Anvisning

Ledelsestilsyn/Anvisning Ledelsestilsyn/Anvisning 1. Anvisningsrapporten Åbnes i Portal... 3 1.1. Rapporten dannes det tager kun et øjeblik.... 4 2. Dykke ned i rapporten... 5 2.1. Saldo pr. dimension... 6 2.2. Finansposteringer...

Læs mere

Oprettelse og vedligeholdelse af rejseprofil hos CWT

Oprettelse og vedligeholdelse af rejseprofil hos CWT Oprettelse og vedligeholdelse af rejseprofil hos CWT Februar 2011 1 Indledning Når Rejse- og Udlægsmodulet i RejsUd implementeres i institutionen, sørger RejsUd teamet i Økonomistyrelsen for at de rejsende

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Skriv en kommunikationskontrakt

Skriv en kommunikationskontrakt Skriv en kommunikationskontrakt Dette er et værktøj for dig, som vil Udvikle kommunikationen i din arbejdsgruppe Skabe klare rammer, roller og ansvar for dig og dine medarbejderes kommunikation Tydeliggøre

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Skriv firmaslogan her Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi i Daginstitution Stensballe Vi lægger vægt på et tæt samarbejde mellem institutionens personale

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Vejledning, indberetning af kursustilskud

Vejledning, indberetning af kursustilskud Vejledning, indberetning af kursustilskud Horsens Kommune har taget et nyt digitalt indberetningssystem i brug for ansøgning om tilskud til de frivillige folkeoplysende foreninger. I løbet af de næste

Læs mere

Sluttelig vil vi gøre opmærksom på, at det er trygt og lovligt at udlevere CPR-nr., registrerings nr. og konto nr. over telefonen:

Sluttelig vil vi gøre opmærksom på, at det er trygt og lovligt at udlevere CPR-nr., registrerings nr. og konto nr. over telefonen: 15. Betalingsservice Når de strategiske overvejelser er på plads, planerne er afstemt og metoderne er valgt, er det vigtigt at opkræve bidragsyder mest optimalt, så administrationen fylder mindst muligt

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Herstedøster Skole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til maj 2012

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Herstedøster Skole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til maj 2012 UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Herstedøster Skole Dato: 24.06.11 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til maj 2012 UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør en

Læs mere

December og julegaver - nyheder i Finale!

December og julegaver - nyheder i Finale! Danmark BPS, IT Solutions December og julegaver - nyheder i Finale! Nyhedsmail nr. 26 Fredag den 6. december 2013 Emner: Type ved oprettelse af sag via CPR Sidste Vilje Sagsoversigten Kirker uden høj-id

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er chauffør.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er chauffør. Brugerguide til Wuxus - For dig som er chauffør. Log ind Trin 1 - Log ind Trin 2 - Start dagen Opgaver Accepter / Afvis opgave Scanner Lasteoversigt Slut dag Accepter / Afvis opgave Denne guide hjælper

Læs mere

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre.

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre. FOLKEPENSIONIST Få folkepension samtidig med, at du arbejder Tjen 30.000 kr. ekstra Nu kan det bedre betale sig at arbejde samtidig med, at du modtager folkepension. Du kan nu tjene op til 30.000 kr. mere

Læs mere

Privatansat hjælper i eget hjem

Privatansat hjælper i eget hjem Privatansat hjælper i eget hjem Lov om Social Service 41 Informationsfolder om løn- og ansættelsesvilkår Privat ansat hjælper Ifølge Lov om Social Service har en familie med et handicappet barn mulighed

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier Kommissorium for netværkssupervision af kommunale plejefamilier i forbindelse med udviklingsprojekt i perioden 2011-2013 NOTAT Dato: november 2012 Navn:

Læs mere