118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011"

Transkript

1 Referat af mødet i Udvalget for Børn og Familie den 6. december 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Mødet sluttede kl Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 118 Månedlig økonomirapport pr. 30. november Økonomivurdering pr. 31. oktober Børn og Familie 120 Anlægsregnskaber afsluttet i 2010, (Bruttoudgifter under 2 mio. kr.) 121 Implementering af budget 2012 på området for Udvalget for Børn og Familie 122 Frigivelse af anlægsmidler i Computere til folkeskolen 123 Ansøgning om oprettelse af privat børnehave i Rostrup 124 Søndre Skoles kor 125 Forslag til ny SSP struktur 126 Samarbejdsaftale mellem Region Nordjylland og de nordjyske kommuner om den tidlige tværsektorielle indsats i forhold til børn fra misbrugsfamilier (Familieambulatoriet) 127 Kvantitetsrapport 2011 for det kommunale skolevæsen - Delrapport 128 Orientering om Fællessekretariatet for Børn, Familie og Handicap 129 Orienteringssager 130 Eventuelt Åbne dagsordenpunkter Ø Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011 Resumé Som led i budgetopfølgningen for budget 2011 forelægges en månedlig økonomirapport for udvalget.

2 Økonomirapport pr. 30. november 2011 samt hovedoversigt pr. samme dato forelægges udvalget. Stabsenheden Økonomi oplyser, at rapporterne først kan udarbejdes den 5. i måneden, hvorfor det forventes, at rapporterne vil foreligge til mødet. Ækonomirapport pr Detaljeret Økonomirapport pr Hovedkonto og Funktion Direktøren indstiller økonomirapporterne til drøftelse. Udvalget drøftede rapporten og tog den til efterretning Ø Økonomivurdering pr. 31. oktober Børn og Familie Stabsenheden Økonomi har udarbejdet økonomivurdering for området for Børn og Familie pr. 31. oktober Den samlede økonomivurdering behandles i Økonomiudvalget den 7. december Økonomivurdering Børn og Familie Direktøren indstiller til drøftelse. Udvalget drøftede økonomivurderingen, og tog den til efterrretning.

3 Udvalget er opmærksom på problematikken med tilflytning af specialbørn S Anlægsregnskaber afsluttet i 2010, (Bruttoudgifter under 2 mio. kr.) Resumé Fortegnelse over afsluttede anlægsregnskaber i 2010 på området for Udvalget for Børn og Familie. Anlægsregnskaber under en bruttoudgift på 2 mio.kr. skal forelægges fagudvalgene til godkendelse. (Jf. Hovedregulativet for økonomisk styring og forvaltning i Mariagerfjord Kommune, kapitel 5). På Udvalget for Børn og Families område er følgende anlægsregnskaber afsluttet i 2010: Sted Bevilling Forbrug Forsikringserstatning vedr. Rosendalskolen kr kr Skoler - Toiletrenovering kr kr Daginstitutioner - Generel kr kr vedligeholdelsesopgaver Renovering Børnehaven Solstrålen, kr kr Vebbestrup Daginstitutioner - Toiletrenovering kr kr Anlægsregnskab Omkst Forsikringserstatning vedr. Rosendalskolen Anlægsregnskab Omkst Skoler - Toiletrenovering Anlægsregnskab Omkst Daginst. Generel vedligeholdelsesopgaver Anlægsregnskab 2010, Omkst Renovering Børnehaven Solstrålen, Vebbestrup - Anlægsregnskab Omkst Daginstitutioner - Toiletrenovering Direktøren indstiller anlægsregnskaberne til godkendelse.

4 Udvalget godkendte anlægsregnskaberne S Implementering af budget 2012 på området for Udvalget for Børn og Familie Det forudsættes, at alle udvalg følger op på implementering af budget Hertil kommer gennemgang af bemærkninger m.v. til budget 2012, med henblik på at sikre udførelsen heraf. På området for Udvalget for Børn og Familie er der følgende bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie Henstilling om at anvende økologiske varer. Medtages som fast punkt i de politiske dialogmøder med institutionerne i foråret Som følge af udvidelsen af Rosendalskolen arbejdes der videre med etablering af det nødvendige antal parkeringspladser (måske 54 stk.) ved Rosendalhallen til afhjælpning af manglen i området. Udgiften finansieres af engangsbufferen. Notat budget 2012 Direktøren fremsender til drøftelse i Udvalget for Børn og Familie den 6. december Udvalget er opmærksom på henstillingen om brug af økologiske varer, og vil medtage det i dialogen med institutionerne. Med hensyn til parkeringsforholdene i Rosendalsområdet vil der blive taget fat på denne problematik i januar måned 2012.

5 Ø Frigivelse af anlægsmidler i Computere til folkeskolen Ansøgning om frigivelse af anlægsmidler - kr til indkøb af computere til folkeskolen, samt slut-implementering af trådløse netværk på skolerne. Med denne investering er der trådløse netværk på alle kommunens skoler. Direktøren indstiller, at midlerne frigives. Udvalget anbefaler frigivelsen G Ansøgning om oprettelse af privat børnehave i Rostrup Resumé Den 30. november 2011 modtager Mariagerfjord Kommune en ansøgning om at få godkendt en privatinstitution på Rostrup Skolevej, 9510 Arden, med opstart i Der søges om godkendelse til 20 børnehavebørn, 10 vuggestuebørn og 11 skolefritidsordnings børn og ønskes etableret i de lokaler, der tidligere blev anvendt til landsbyordning og senere kommunal børnehave. Den 30. november 2011 modtager Mariagerfjord Kommune et ansøgningskema om at få godkendt en privatinstitution i de lokaler, der tidligere har været anvendt til landsbyordning i Rostrup. Der søges om godkendelse til 20 børnehavebørn, 10 vuggestuebørn og 11 skolefritidsordnings børn.

6 I ansøgningsskemaet er der en tro og love erklæring på, at institutionen ikke har forfalden gæld til det offentlige. De krav Mariagerfjord Kommune stiller i ansøgningsskemaet er opfyldt, dog er der ingen bankerklæring med, ligesom ansøgningen heller ikke er vedlagt vedtægter, forslag til læreplan, visitationsregler samt kvittering for indbetaling af depositum på kr. Ifølge Dagtilbudslovens 20 har en privatinstitution krav på godkendelse, når denne opfylder lovgivningens og kommunalbestyrelsens betingelser for godkendelse. Idet den bygning, der ønskes anvendt til privatinstitution, tidligere har været anvendt til børnehave og SFO er kravene til bygningerne opfyldt til pasning af børnehavebørn og skolebørn og bygningerne kan derfor umiddelbart godkendes til pasning af børnehavebørn og skolebørn. Det vil sige, de lovgivningsmæssige betingelser for bygningerne er opfyldte til at drive børnehave og SFO. Der søges også om godkendelse til at passe 10 vuggestuebørn. Bygningerne har imidlertid ikke tidligere været anvendt til vuggestuebørn og der skal laves en vurdering af bygningernes egnethed hertil. Idet ansøgningen først er fremkommet d , har det ikke været muligt at nå denne vurdering. Det der skal vurderes, er de særlige krav, der stilles til køkkenfaciliteterne, krybberum samt pusleplads. Bygningerne er således ikke vurderet i forhold de lovgivningsmæssige bygningskrav, der stilles til pasning af vuggestuebørn. I forhold til de betingelser Mariagerfjord Kommune har vedtaget for godkendelse af privatinstitution, har Mariagerfjord Kommune endnu ikke modtaget bankerklæring, vedtægter for privatinstitutionen, visitationsregler, forslag til læreplan samt kvittering for indbetaling af depositum. Økonomi Det årlige tilskud pr. barn udgør for et børnehavebarn i alderen 3-5 år, kr Det årlige tilskud pr. barn udgør for et vuggestuebarn i alderen 0-2, kr Ansøgning Direktøren indstiller, at den del af ansøgningen, der vedrører godkendelse af bygninger til pasning af børnehavebørn og skolebørn, godkendes, dog betinget af, at privatinstitutionen inden 15.

7 december 2011 fremsender de dokumenter, der mangler i forhold til de betingelser Mariagerfjord Kommune har vedtaget, at den del, der vedrører pasning af vuggestuebørn, udsættes, indtil der er sket en vurdering af bygningskravene hertil. Udvalget bemyndiger administrationen til at godkende denne del, når de bygningsmæssige forhold er godkendt af teknisk afdeling. Udvalget godkender indstillingen således, at ansøgningen for så vidt angår børnehavebørn og skolebørn godkendes på de skitserede vilkår Ø Søndre Skoles kor Resumé Søndre Skoles kor ændres til Mariagerfjord Pigekor og Udvalget for Kultur og Fritid anmoder om, at Udvalget for Børn og Familie bidrager økonomisk til koret med kr. Søndre Skoles pigekor har oplevet en stor succes og har fået flot presseomtale (se bilag). Koret har hidtil været finansieret af dels Søndre Skole og dels Udvalget for Kultur og Fritid. Søndre Skole kan ikke længre bidrage med en så stor andel af tilskuddet (før kr. nu kr). Samtidig ændres koret til at være et kor for hele Mariagerfjord Kommune. Udvalget for Kultur og Fritid har i deres møde den 17. august 2011 bevilget kr. for I henhold til beslutningen anmodes Udvalget for Børn og Familie om at medfinansiere projektet med kr. Økonomi Der vil være tale om en bevilling på kr. Der er ikke budgetmidler til dette. Midler skal findes ved besparelser andet sted på området for Udvalget for Børn og Familie. Søndre Skoles kor

8 Direktøren indstiller, at bevillingen gives og findes inden for rammerne for Fagenheden Skole. Udvalget drøftede forslaget, og godkendte indstillingen således, at midlerne findes indenfor Skolefagenhedens egen ramme A Forslag til ny SSP struktur SSP-samarbejdet er tværfagligt og tværsektorielt med aktiv inddragelse af børn/unge og deres forældre. SSP står for samarbejdet mellem Skole, Sociale myndigheder og Politi. Den overordnede målsætning for SSP samarbejdet er at opbygge et lokalt netværk, der har kriminalpræventiv indvirkning på børn og unges dagligdag. Forslaget til den nye SSP-struktur i Mariagerfjord Kommune er kendetegnet ved, dels at arbejde med metodeudvikling, vidensdeling og dels at arbejde med konkrete indsatser. Hovedtanken bag den nye struktur er, at eventuelle problemer med børn og unge skal løses så tæt på den enkelte som muligt og med de aktører, som har kendskab til barnet, den unge og dennes familie. Det er planen, at skoleåret skal være et overgangsår og, at den nye struktur er fuldt implementeret i skoleåret Dette sker af hensyn til skolernes arbejdstidstilrettelæggelse. Forslaget har været i høring og høringen har medført ændringer i forhold til det oprindelige forslag. Oversigt over høringssvarene og det reviderede forslag til SSP struktur er vedlagt som bilag. Revideret SSP struktur Oversigt over indkomne høringssvar Direktøren indstiller, at det reviderede forslag til SSP struktur godkendes.

9 Udvalget drøftede bredt forslaget, herunder fordele og ulemper ved nuværende ordning samt forslagets ordning. Udvalget ønsker arbejdsgruppens vurdering af, om den nuværende ordnings fordele (vidensdeling på tværs) kan indarbejdes i en ny ordning A Samarbejdsaftale mellem Region Nordjylland og de nordjyske kommuner om den tidlige tværsektorielle indsats i forhold til børn fra misbrugsfamilier (Familieambulatoriet) Resumé Regionsrådet vedtog i juni 2009 at sende Fødselsplan for Region Nordjylland i høring. Fødselsplanen er udarbejdet i foråret 2009 med afsæt i Sundhedsstyrelsens Anbefalinger for Svangreområdet. I fødselsplanen er det beskrevet, at man i Region Nordjylland ønsker at etablere et Familieambulatorium, i planen kaldet Sårbarhedsteam, for gravide med særlige behov. Det nye Familieambulatorium skal etableres med udgangspunkt i de mangeårige erfaringer man i Region Nordjylland har med det eksisterende Baggrundsteam, der er et tværfagligt tilbud til gravide tidligere og nuværende misbrugere. Baggrunden for at nytænke det eksisterende Baggrundsteam er, at det fra centralt hold er prioriteret at etablere regionale familieambulatorier efter Interventionsmodellen. Etableringen af disse er finansieret via SATS-puljen. Familieambulatorierne etablerede efter Interventionsmodellen er endvidere indskrevet i de af Sundhedsstyrelsen udsendte "Anbefalinger for svangreomsorgen", udsendt i foråret I "Vejledning om Etablering af Regionale Familieambulatorier", er det skitseret, hvordan ambulatorierne bør forankres, hvilke faggrupper der skal være repræsenterede samt hvilken rolle familieambulatoriet skal varetage under henholdsvis graviditet, fødsel, barsel samt i perioden, indtil barnet når skolealderen. Det er med godkendelsen af den generelle Sundhedsaftale 2010 besluttet, at der skal indgås samarbejdsaftaler mellem Region Nordjylland og de nordjyske kommuner omkring Familieambulatoriet, i Sundhedsaftalen defineret som den tværsektorielle indsats i forhold til børn fra misbrugsfamilier.

10 Det er i Administrativ styregruppe aftalt, at en arbejdsgruppe med deltagelse fra tre nordjyske kommuner, almen praksis, Familieambulatoriet samt Region Nordjylland udarbejder en skabelon for de kommende samarbejdsaftaler. Denne skabelon tilrettes herefter efter bilaterale drøftelser med de enkelte nordjyske kommuner. Det fremsendte forslag til samarbejdsaftale drejer sig væsentligst om samarbejdet mellem Mariagerfjord Kommune og Regionen på administrativt nivau. En stor del af aftalen er en opsummering og præcisering af lovgivning eller vejledninger for samarbejdet på området. Den øvrige del er præcisering af hensigtsmæssige arbejdsgange og forventninger til hinandens indsats. Skabelon samarbejdsaftale familieambulatorium Direktøren indstiller, at samarbejdsaftalen godkendes. Udvalget godkendte samarbejdsaftalen G Kvantitetsrapport 2011 for det kommunale skolevæsen - Delrapport Resumé I medfør af 40 a, stk. 5 i Lov om folkeskolen og "Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen" skal kommunalbestyrelsen sørge for udarbejdelse af en kvalitetsrapport.

11 Nærværende Kvantitetsrapport 2011 (jf. bilag) er en delrapport til den endelige Kvalitetsrapport 2012, som udarbejdes til december Undervisningsministeriet anbefaler i forbindelse med sin bevilling af udfordringsretten, at kommunalbestyrelsen i 2009 og 2011 drøfter opfølgning på den seneste rapport. Kvantitetsrapporten forelægges derfor Udvalget for Børn og Familie til orientering og drøftelse. Det følger af udfordringsretten, at Mariagerfjord Kommune udarbejder en kvalitetsrapport for det kommunale skolevæsen til Kvantitetsrapport 2011 er en delrapport med Fagenheden Skoles bemærkninger og forelægges Udvalget for Børn og Familie til orientering og drøftelse. Økonomi Ingen umiddelbare økonomiske konsekvenser. Kvantitetsrapport 2011 endelig udgave Direktøren indstiller, at rapporten tages til efterretning. Udvalget drøftede særligt fraværsproblematikken. Udvalget tog orienteringen til efterretning A Orientering om Fællessekretariatet for Børn, Familie og Handicap

12 Med oprettelsen af Fællessekretariatet for Børn, Familie og Handicap i 2010 blev det besluttet, at udvalget efterfølgende skulle orienteres om sekretariatets arbejde. Familiechef Kit Borup vil gennemgå de overordnede arbejdsopgaver, som sekretariatet varetager, herunder resultaterne af arbejdet. Direktøren fremsender til orientering. Udvalget blev orienteret, og drøftede denne orientering. Udvalget tog orienteringen til efterretning G Orienteringssager Orientering om a. Samarbejde med Blå Kors. b. Evt. flytning af udvalgets møde i februar fra den 7. til den 6. februar Direktøren fremsender til orientering. Ad a: Udvalget blev orienteret om samarbejdet med Blå Kors, der er påbegyndt på tværs af alle fagenhederne indenfor børne/familieområdet. Ad b: Mødet den flyttes til på Rådhuset i Hadsund, kl G

13 130. Eventuelt Kort orientering om tilsynsafdelingens virke. Ækonomirapport pr Detaljeret Økonomirapport pr Hovedkonto og Funktion Økonomivurdering Børn og Familie Anlægsregnskab Omkst Forsikringserstatning vedr. Rosendalskolen Anlægsregnskab Omkst Skoler - Toiletrenovering Anlægsregnskab Omkst Daginst. Generel vedligeholdelsesopgaver Anlægsregnskab 2010, Omkst Renovering Børnehaven Solstrålen, Vebbestrup - Anlægsregnskab Omkst Daginstitutioner - Toiletrenovering Notat budget 2012 Ansøgning Søndre Skoles kor Revideret SSP struktur Oversigt over indkomne høringssvar Skabelon samarbejdsaftale familieambulatorium Kvantitetsrapport 2011 endelig udgave

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 6. december 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 118 Månedlig økonomirapport pr.

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Referat. fra mødet den 18-06-2008 kl. 12.30 i mødelokale c

Referat. fra mødet den 18-06-2008 kl. 12.30 i mødelokale c Referat fra mødet den kl. 12.30 i mødelokale c Medlemmer: Arne Hyldahl, Henning Holm, Ib Poulsen, Jens Kr. Yde, Morten Bo Bertelsen, Arne Kaspersen, Erik Hove Olesen Afbud: Morten Bo Bertelsen Mødet hævet

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

FAGENHEDEN BØRN OG KULTUR

FAGENHEDEN BØRN OG KULTUR FAGENHEDEN BØRN OG KULTUR Fagenheden Børn og Kultur omfatter følgende fagområder: Daginstitutionsområdet Folkeskolen Kultur og fritid PPR Social service for vanskeligt stillede børn og familier (Sundhedsplejen)

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Holstebro Kunstmuseum Regnskab 2006 3. Hjerl Hedes Frilandsmuseum Regnskab

Læs mere

Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere over 67 år Resumé Kommunen ansøgte i februar 2015 Ministeriet for Børn, Ligestil

Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere over 67 år Resumé Kommunen ansøgte i februar 2015 Ministeriet for Børn, Ligestil Side 1 af 6 Indkaldelse Bodil Kornbek Finn Riber Rasmussen Dorthe la Cour Søren P. Rasmussen Curt Købsted Karsten Lomholt Hanne Agersnap Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018 Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. sundheds-it og elektronisk kommunikation Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd i Region Midtjylland Baggrund

Læs mere

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger.

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2

Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2 B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 4. december 2012 Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2 5. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen (A) Maja Holt Højgaard

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Videreførelse af Hjerneskadeteam 1. Resume Etablering og udviklingen af Hjerneskadeteamet

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 05. december 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:50 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V)

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Bilag 59 Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Indhold Formål:...2 Organisatorisk forankring:...2 Projektstyring:...2 Økonomi...2 Særlige afsatte puljemidler...2 Eksterne aktiviteter:...3

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge.

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge. 3. november 2008 EM2008/10 Ændringsforslag Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge Fremsat af Landsstyret til anden behandling.

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud 1. Baggrund De første år i et barns liv har stor indflydelse for barnets videre livsforløb. I Danmark går stort set alle børn

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Referat. Forebyggelsesrådet

Referat. Forebyggelsesrådet Referat 20. april 2016, kl. 13:00 Lilletrommen Rådhuset, Fredensborg Kommune Egevangen 3B, Kokkedal Fraværende: Lis Kofoed Jørgen Simonsen Til stede: Finn Kamper-Jørgensen Helle Lassen Henrik Nielsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere.

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere. Virksomhedsplan Hillerød Vest Skolen 2011 / 2012 Hillerød Vest Skolen består af 2 matrikler: Alsønderup, med ca. 400 elever og Ålholm med ca. 590 elever. Begge matrikler har børn fra 0. til 9. klasse.

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Børn og Unge sekretariatet 2013 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Formål med tilsyn: Baggrund for tilsyn med dagtilbud Holbæk Kommune har pligt til at sikre, at dagtilbuddene lever op til lovgivningen

Læs mere

Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017

Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017 Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017 For private institutioner kan der søges om støttemidler til børn. For alle institutioner kan der søges om

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle.

Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle. Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen, Holbæk Borgmester Martin Damm, Kalundborg

Læs mere

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år 1 Visitationsregler til dagtilbud i Hvidovre Kommune Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 13. januar 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Arne Petersen, John Sørensen,

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 15.12.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogbaseret tilsyn med Jobhuset 3 Selmersbos omdannelse, 1. opfølgning 5 Status

Læs mere

Områdeudvalg administrationen BESLUTNINGSREFERAT

Områdeudvalg administrationen BESLUTNINGSREFERAT Områdeudvalg administrationen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 2, rådhuset Dato: Mandag den 30. marts 2015 Start kl.: 13:00 Slut kl.: 14:00 Medlemmer: Fraværende: Eva Iversen (Formand) Kim Bruun Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken Pkt.nr. 2 Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken 549465 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Skole

Læs mere

Indledning. Det betyder bl.a.:

Indledning. Det betyder bl.a.: Den Røde Tråd - Skolestart i Halsnæs Natur og Udvikling Indledning I Halsnæs Kommune ønsker vi, at børn og forældre oplever en god overgang mellem kommunens tilbud. Den røde tråd skal være med til at sikre

Læs mere

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 28. august 2012 Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup 1. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 07. oktober 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening

Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening Bestyrelsens forslag til Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening Den samlede bestyrelse foreslår, at DFF s vedtægter forenkles og moderniseres. Forslaget er begrundet i, at DFF gennem årene har fortaget

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget Omprioritering indenfor rammen Af budgetproceduren fremgår følgende: Fagudvalgene har mulighed for at omprioritere indenfor den udmeldte budgetramme med henblik på vedvarende at sikre optimering af de

Læs mere

UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET. Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET. Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET Onsdag den 20. august 2008 Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Tværgående økonomisk månedsrapportering

Tværgående økonomisk månedsrapportering Tværgående økonomisk månedsrapportering August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for august 2014 1. Status august 2014 grafisk overblik

Læs mere

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel.

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel. Åben - Budgetoverførsler fra 2010 til 2011 Sagsnr: 10/26402 Sagsfremstilling I henhold til Faxe Kommunes principper for økonomistyring overføres mer- eller mindreforbrug mellem budgetårene efter reglerne

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning PPR ydelser Familierådgivningen Bestilling af ydelse Bestilling af ydelse sker ved at udfylde henvisningsskemaet som kan hentes på Handleguide.dk under Professionelle/skemaer

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg Referat til Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00-17:00 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Jakob Lose, Annemette Knudsen Andersen, Tommy Noer,

Læs mere

Vejledning ved ønske om overgang fra selvejende til kommunal drift

Vejledning ved ønske om overgang fra selvejende til kommunal drift KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT Vejledning ved ønske om overgang fra selvejende til kommunal drift I forbindelse med indførelsen af klynger og netværk i Københavns

Læs mere

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Beslutningsreferat. af møde den 8. december 2010 kl. 16.00 i Udvalgsværelset

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Beslutningsreferat. af møde den 8. december 2010 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati Beslutningsreferat af møde den kl. 16.00 i Udvalgsværelset Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 120 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL EFTERRETNING 121 ORIENTERING

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 9. marts 2016 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde onsdag den 16. marts 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Der serveres kaffe og en let

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapport

Anmeldt tilsyn Rapport Anmeldt tilsyn Rapport Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 24. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 24. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Ledelsesgrundlag for fusion mellem Vuggestuen Bulderby og Børnehuset Søstjernen.

Ledelsesgrundlag for fusion mellem Vuggestuen Bulderby og Børnehuset Søstjernen. Historik: Vuggestuen Bulderby (BB) og børnehuset Søstjernen (SØS) har siden juni 2010 haft samme institutionsleder. Dette har betydet af institutionernes ledelse har bestået af 1 leder og 2 souschefer.

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd.

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex om kvalitetsrapporten - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex.indd 1 19-04-2012 09:05:21 Introduktion " kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten er et redskab, der skal styrke kommunernes

Læs mere

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 21-10-2015 Bilag til rammeaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds for fremtidig anvendelse af ældreboliger,

Læs mere

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til investeringer i udvalgte miljøteknologier

Læs mere

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Indledning og baggrund for stillingen Daginstitutionen Albert er beliggende på adressen Albert Ginges vej 15 i Hjørring. Institutionen

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.02.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Frivilligt socialt arbejde. Ansøgning fra Røde Kors Bramming om 18 støtte... 4 3 Orientering

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

23. Strategi for Ungekontakten

23. Strategi for Ungekontakten Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mødet den side 1 af 5 23. Strategi for Ungekontakten 15.00.00-A00-6-15 Sagsfremstilling Ungekontakten Vejen til uddannelse! Byrådet besluttede i forbindelse med

Læs mere

Indsatsen for børn i familie med et menneske med en sindslidelse. Region Syddanmark og de 22 kommuner 05-11-2007

Indsatsen for børn i familie med et menneske med en sindslidelse. Region Syddanmark og de 22 kommuner 05-11-2007 Indsatsen for børn i familie med et menneske med en sindslidelse 1 Region Syddanmark og de 22 kommuner Aftalens tilblivelse og revision Organisatorisk: Arbejdsgruppen Intensivt tidsforløb Drøftelser og

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Indledning Denne aftale er indgået med hjemmel i 2 i Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne og knytter

Læs mere

Dagsorden. Referat. Bestyrelsesmøde Nordjysk Mad I/S. Mandag den 23. juni 2014 kl. 13 til 15. Mødelokale: Frokoststuen, Nordjysk Mad, Brønderslev

Dagsorden. Referat. Bestyrelsesmøde Nordjysk Mad I/S. Mandag den 23. juni 2014 kl. 13 til 15. Mødelokale: Frokoststuen, Nordjysk Mad, Brønderslev 1 Deltagere: Henrik Aarup-Kristensen, formand, direktør for Sundhed & Velfærd, Brønderslev Kommune Per Lund Sørensen, næstformand, psykiatridirektør, Region Nordjylland Bodil Christiansen, ældrechef, Brønderslev

Læs mere

Uddybet implementeringsplan jf. Implementering af forløbsprogrammet for rehabilitering og palliation ifm. kræft kap. 9

Uddybet implementeringsplan jf. Implementering af forløbsprogrammet for rehabilitering og palliation ifm. kræft kap. 9 Implementeringsplan for forløbsprogrammet vedr. rehabilitering og palliation ifm. kræft Implementeringen af forløbsprogrammet kræver en koordineret tværfaglig og tværsektoriel indsats, og forankres i sundhedsaftaleregi.

Læs mere

Godkendelse af evaluering af implementeringen af sociale klausuler

Godkendelse af evaluering af implementeringen af sociale klausuler Punkt 8. Godkendelse af evaluering af implementeringen af sociale klausuler 2016-027739 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender - de i sagsfremstillingen beskrevne anbefalede ændringer

Læs mere

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Vandhuset, Mødelokale 1 på 1. sal

Læs mere

Styrelsesvedtægter. Center for Børn & Undervisning Undervisning

Styrelsesvedtægter. Center for Børn & Undervisning Undervisning Center for Børn & Undervisning Undervisning Dato 22-03-2016 j./sagsnr. 28.00.00-A21-1-16 Styrelsesvedtægter Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud, fritidshjem og klubber i Faxe Kommune.

Læs mere

Samarbejdet om kommunens generelle og forebyggende sprogindsatser 0-6 år

Samarbejdet om kommunens generelle og forebyggende sprogindsatser 0-6 år Samarbejdet om kommunens generelle og forebyggende sprogindsatser 0-6 år 1 11. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for, at der gennemføres en sprogvurdering af børn i alderen omkring 3 år, der er optaget

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere