CHARLOTTESKOLEN Charlottegårdsvej Hedehusene Tlf.: Fax: charlotteskolen@htk.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CHARLOTTESKOLEN Charlottegårdsvej 1 2640 Hedehusene Tlf.: 43 35 23 40 Fax: 43 35 23 46 E-mail: charlotteskolen@htk.dk"

Transkript

1 CHARLOTTESKOLEN Charlottegårdsvej Hedehusene Tlf.: Fax: charlotteskolen@htk.dk

2 Kære forældre og elever! Velkommen til Charlotteskolen. Med denne håndbog vil vi forsøge at gøre det nemt at finde information om emner der kan være relevante for dit barns skolegang på Charlotteskolen. Hvis du har spørgsmål eller hvis du savner oplysninger i håndbogen er du velkommen til at kontakte skolens kontor på tlf.: eller på mail: Charlotteskolen@htk.dk. Vi ser frem til et godt samarbejde. Med venlig hilsen Skolebestyrelsen

3 Aflevering af børn: Af sikkerhedsmæssige årsager henstiller vi til at forældre der kører deres barn til skole parkerer i en parkeringsbås, når barnet afleveres eller sættes af. Arrangementer: Vi forventer at forældre bakker op om de aktiviteter, der arrangeres af skolen, eleverne eller andre forældre. Børn kan føle sig udenfor, hvis de eller deres forældre, ikke deltager i de samme arrangementer som deres klassekammerater. Der bør som minimum altid svares på invitationer til arrangementer, uanset om man deltager eller ej. Biblioteket: På biblioteket kan eleverne låne bøger til brug i undervisningen og til fritidslæsning. De kan også låne andre undervisningsmidler som f. eks. et kamera eller en diktafon til brug i undervisningen. Lånetiden er en måned. Der er mulighed for at printe opgaver ud og færdiggøre dem, idet der er et elevarbejdsbord med diverse hjælpemidler. I bibliotekets åbningstimer kan man få hjælp af en skolebibliotekar. Eleverne er altid velkomne på biblioteket i frikvartererne, hvor de kan låne bøger, hygge sig med et blad eller et spil eller sidde og snakke med vennerne. Dialog: Skolebestyrelsen ønsker, at der er en løbende dialog mellem skole og hjem. Dette kan ske gennem forældremøder, skole-hjem samtaler, kontaktbog og forældreintra. Elevintra: Eleverne fra 3. klasse og opefter, har mulighed for at benytte elevintra. Det kan bruges til at sende beskeder til de andre elever og lærere, til at se klassernes skemaer og sætte ting på opslagstavlen. Elevråd: Elevrådet består af elevrådsrepræsentanter fra klasse, som mødes en gang om måneden. Her drøfter man de ting, som optager eleverne i deres hverdag på skolen. Der er en elevrådsformand og næstformand, der sammen med de 2 kontaktlærere forbereder og styrer møderne med eleverne. Elevrådsformanden deltager også en gang om måneden i møderne med skolebestyrelsen. Ferieplan: Ferieplan udarbejdes centralt for alle kommunens skoler for en 3- årig periode. Ferieplanen, findes på forsiden af forældreintra.

4 Forkortelser på skemaer: BIO Biologi DAN Dansk ENG Engelsk F/K Fysik/Kemi GEO Geografi HIS Historie MAD Madkundskab HDM Håndværk og Design IDR Idræt KRI Kristendom MAT Matematik MUS Musik N/T Natur og teknik SAM Samfundsfag SLØ Sløjd SVØ Svømning TEM Tema TYS Tysk USU Understøttende undervisning Forældreintra: Du kan finde forældreintra via Her kan du kommunikere med lærerne og de øvrige forældre fra dit barns klasse. Skolebestyrelsen har besluttet, at alle meddelelserne til forældrene skal sendes via forældreintra. Har du mistet din kode se under Login. Forældreråd: Hver klasse vælger et forældreråd. Forældrerådet kan i samarbejdet med klasselæreren indgå i planlægningen af skole-hjemsamtaler, forældremøder og andre aktiviteter, der medvirker til at styrke samarbejdet mellem forældre og skole. Forældrerådet er desuden med til at løse de praktiske opgaver i forbindelse med forældremøder, klassefester, administration af klassekasse. Charlotteskolen har udarbejdet en folder, der kan fås ved henvendelse til klasselæreren. Frivillig forældrerådgivning: Forældrerådgivningen er uvildig og giver råd og vejledning til forældre, hvis børn har problemer i skolen. Rådgivningen vejleder også andre omkring folkeskolen. Rådgivningen er oprettet af landsforeningen for forældre til børn i folkeskolen - Skole og Forældre.

5 For yderligere information se venligst Fødselsdage: Mange elever på Charlotteskolen vil gerne holde fødselsdag for klassekammeraterne. Som princip inviteres alle drengene, alle pigerne eller hele klassen, så ingen kammerater føler sig udenfor. At være sammen og besøge hinanden udenfor skolen skaber fællesskab, så det er vigtigt, at alle børn deltager, så vidt det er muligt. Ingen behøver at føle sig forpligtet til at invitere til fødselsdag, selvom man har deltaget i andres fødselsdage. Såvel på skolen som til private arrangementer tages der hensyn til de elever, der har behov for særlig kost. (F.eks. elever med sukkersyge, muslimske elever, der ikke spiser svinekød osv.) Få teksten læst op: Charlotteskolen har meget fokus på, at kommunikationen mellem forældrene og skolen foregår elektronisk via forældreintra. Hvis man har behov for det, er der mulighed for at få teksten læst højt via hjemmesiden Idrætsundervisning: Idræt er et obligatorisk fag på lige fod med andre fag i folkeskolen. Det vil sige, at alle elever skal deltage i idrætsundervisningen. Elever kan fritages fra aktiv deltagelse i idrætsundervisningen, hvis de medbringer seddel med underskrift fra forældrene. Eleverne skal da overvære undervisningen. Ved længerevarende fritagelse kræves lægeerklæring. Badning er en integreret del af idrætsundervisningen jf. Fælles Mål for Idræt. Kantinen: Charlotteskolens kantine har åbent hver dag mellem kl og kl Her kan der købes varme retter, brød, drikkevarer og frugt. Varme retter skal bestilles i 10-frikvarteret til udlevering kl Hvis kantinen er lukket, gives besked via forældreintra. Konflikter: Ved konflikter mellem børn i klassen henviser vi til, at der tages kontakt til klasselæreren. Kontaktbog: Alle elever får udleveret en kontaktbog. Det er forældrenes ansvar at skrive i kontaktbogen, hvis eleven har været fraværende på grund af sygdom eller af anden årsag. Hvis eleverne skal have fri udover skolens ferie, skal det stå i kontaktbogen, som skal underskrives af ledelsen.

6 Ledelsen: Minna Thøgersen Skoleleder. Erik Dahl, Souschef. Jette Nedergaard, Afdelingsleder. Rikke Haahr, SFO-leder. Legepatruljen: Legepatruljen er en gruppe af elever, primært i udskolingen, som planlægger og afholder frikvartersaktiviteter for børnene i Indskolingen. Find mere information om Legepatruljen på Lektier: Det er forældrenes ansvar, at der bliver lavet lektier. Login: For at logge på forældre- og elevintra skal man bruge et login. Det uddeles ved første skoledag (alternativt af klasselæreren). Hvis man mister sit login, kan klasselæreren være behjælpelig med et ny login. Lov om folkeskolen: Lus: Kun ved fælles hjælp kan vi komme lusene til livs. Vi anbefaler, at man kæmmer sit barn en gang ugentligt. Ved lus skal barnet i behandling, inden barnet kan komme i skole igen, og der skal gives besked til klasselæreren og SFO. Hvis der findes levende lus på en elev, bliver forældrene kontaktet og eleven skal gå hjem. Lån af lokaler: Hvis forældrerådet i en klasse har et ønske om, at benytte skolens lokaler til et arrangement, skal der rettes henvendelse til lederen af Teknisk Service senest 3 uger i forvejen. Mad og måltidspolitik: Børnenes grundlæggende daglige kost er et forældreansvar. Skolen forventer at børnene har spist morgenmad, inden de kommer i skole. Ligeledes forventes det, at de til dagligt har en madpakke med. Det er en god ide, hvis børnene også har en mad med til 10 frikvarteret, da de fleste børn har behov for mellemmåltider i løbet af en dag. Skolen tilbyder som supplement en kantineordning. Sodavand og energidrikke må ikke medbringes på skolen. På skolen er der opsat vandkølere, men eleverne skal selv medbringe drikkedunke. Skolen læner sig i øvrigt op ad kommunens mad og måltidspolitik. Find mere på

7 Mistrivsel blandt skolebørn: Det er vigtigt, at forældre, lærere, kammerater og fagfolk er opmærksomme på betydningen af god trivsel. Hvis du oplever tegn på, at et barn mistrives opfordrer vi til, at du kontakter klasselæreren, således at skolen har mulighed for at tage hånd om problemerne. Du kan læse yderligere om mistrivsel blandt børn på Mobning: På Charlotteskolen accepterer vi ikke mobning. Drillerier er, når begge parter synes, det er sjovt. Mobning er, når det gang på gang gør ondt på den ene, og de andre synes, det er sjovt. Drillerier er en del af den daglige omgangsform både blandt voksne og børn, og at tackle drillerier er en væsentlig del af de sociale kompetencer, som børn skal tilegne sig. En person (børn som voksne) bliver mobbet, når han eller hun gentagne gange over en periode udsættes for negative handlinger, såvel fysiske som psykiske, direkte eller via mobiltelefon eller internet fra én eller flere personer. Hvis du har kendskab til, at et barn mobbes, opfordrer vi til at du kontakter klasselæreren, således at skolen kan tage hånd om problemerne. Målsætning for Charlotteskolen: Forældrene, elever, skolen og SFO har sammen ansvaret for, at der på Charlotteskolen skabes et miljø, hvor eleverne gives mulighed for at udvikle evner og personlighed, som øger deres selvværd, og hvor de får færdigheder og kundskaber, som har værdi for hele livet. Læs mere på skoleintra/brugerinformation/skolensmålsætning Ramadan: Der henvises til Charlotteskolens principper på SFO: Charlottebo og Charlottely er de to skolefritidsordninger, der er tilknyttet Charlotteskolen. For yderligere information herunder kontaktoplysninger og åbningstider se Skole-hjem-samarbejde: Charlotteskolens elever udvikler sig bedst i et samarbejde mellem skolen og forældrene. Derfor er det vigtigt, at forældre og lærere har et tæt og tillidsfuldt samarbejde om den enkelte elev. Forældre og lærere har løbende kontakt efter behov, men der afholdes som minimum et klasseforældremøde og to skole-hjemsamtaler om året. Ønskes tolk aftales dette med klasselæreren.

8 Skolebestyrelsen: Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrådsrepræsentanter. Desuden deltager skoleinspektøren og souschefen i skolebestyrelsesmøderne. Hvis du har behov for at kontakte et medlem af skolebestyrelsen, kan du finde medlemslisten på Skolemælk: Man har mulighed for at tilmelde sig skolemælkeordningen via Børnene får udleveret deres mælk hver i spisepausen. Skoleportalen: Skolestruktur: Skolen er opdelt i fire afdelinger: Indskoling, mellemtrin, udskoling og specialklasser. Lærerne er primært tilknyttet en afdeling og eleverne skifter derfor lærere når de skifter afdeling. Specialklasser: Elever fra kommunens skoler, som er visiteret til specialklasse, tilbydes en individuelt tilrettelagt undervisning på Charlotteskolen. Specialklassernes lokaler er alle placeret i egen afdeling. Eleverne er opdelt i to trin: indskoling fra kl. og udskoling fra 8. 9./10. kl. Transporten til og fra skolen for kl. foregår med skolebus. Fra 4. kl. og opefter får eleverne udleveret et buskort og skal selv sørge for at møde på skolen. Der lægges stor vægt på et tæt skole hjemsamarbejde. Sundhedsplejen: Der er tilknyttet to sundhedsplejersker til Charlotteskolen. Sundhedsplejerskerne er på skolen onsdag og fredag kl Sundhedsplejerskerne varetager blandt andet følgende opgaver: Indskolingsundersøgelse i børnehaveklassen (sammen med forældrene), sundhedssamtale, vægt og højde (uden forældre) og pubertetsundervisning i 5. klasse. I det tidsrum hvor sundhedsplejerskerne er på skolen er I velkommen til at ringe eller kigge forbi. Der er også mulighed for at sende en .

9 Kontaktoplysninger: Sundhedsplejerske Lisa Kvist, tlf.: , mail: Sundhedsplejerske Catrine Hansen, tlf.: , mail: Sygdom: Ved sygdom skal forældrene skrive i kontaktbogen eller på forældrintra når barnet er tilbage i skole. Ved fravær i mere end tre dage kontaktes klasselæren. Talepædagog: Skolens tale-hørelærer kan yde bistand til elever med kommunikationsvanskeligheder, tale- eller høreproblemer. Denne bistand vil efter en faglig vurdering blive givet i form af undervisning og/eller vejledning til lærere og forældre. Kontakten til tale-hørelæreren formidles via den enkelte elevs klasselærer. Tandplejen: Alle børn og unge fra 0-18 år som bor i Høje-Taastrup Kommune, kan gå gratis til tandlæge hos kommunens børnetandlæger. Charlotteskolens Tandklinik har åben hver dag 8-15, mandag Tandklinikken kan kontaktes på telefon For yderligere information om Høje-Taastrup Kommunes børnetandlæger henvises til Tolk: Hvis der er behov for en tolk i forbindelse med møder eller andre arrangementer på skolen kontaktes klasselæreren. UU-Vestegnen: UU-Vestegnen tilbyder og forestår uddannelsesvejledning for elever på klassetrin. For yderligere information se venligst

10 Tryghed Faglig kompetence Engagement Ansvarlighed Ærlighed Ligeværd

Tryghed. Faglig kompetence. Engagement. Ansvarlighed. Ærlighed. Ligeværd

Tryghed. Faglig kompetence. Engagement. Ansvarlighed. Ærlighed. Ligeværd Tryghed Faglig kompetence Engagement Ansvarlighed Ærlighed Ligeværd CHARLOTTESKOLEN Charlottegårdsvej 1 2640 Hedehusene Tlf.: 43 35 23 40 Fax: 43 35 23 46 E-mail: charlotteskolen@htk.dk www.charlotte-skolen.skoleintra.dk

Læs mere

Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier

Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier Skolens vision er høj trivsel samt en høj grad af læring for alle. Skolens målsætning er at gøre værdierne synlige i skolens fysiske rammer i den daglige

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

Værdigrundlag Dalgasskolen & Blåhøj Skole Godkendt af skolebestyrelsen torsdag den 23.02.2012

Værdigrundlag Dalgasskolen & Blåhøj Skole Godkendt af skolebestyrelsen torsdag den 23.02.2012 Værdigrundlag Dalgasskolen & Blåhøj Skole Godkendt af skolebestyrelsen torsdag den 23.02.2012 Dalgasskolen og Blåhøj Skole er kommunale folkeskoler. På begge skoler forventer vi, at børn, personale og

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

Hjemområde G 2010-2011

Hjemområde G 2010-2011 Hjemområde G 2010-2011 VELKOMMEN TIL HJEMOMRÅDE G Teamets lærere består af: CHARLOTTE VELIN MØGELVANG Underviser i dansk, idræt, naturteknik og håndarbejde. Er klasselærer for 5.G charlotte.velin.moegelvang@skolekom.dk

Læs mere

Velkommen til Overlund Skole

Velkommen til Overlund Skole Velkommen til Overlund Skole Overlundskole er distriktsskole for Overlund-området. Skolens leder hedder Peter Rasmussen. På Overlund Skole går der ca. 750 elever. Der er ansat ca. 60 lærere og 20 pædagoger.

Læs mere

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum Forældresamarbejde Børneinstitution Skt Klemens-Dalum 1 I Skt Klemens-Dalum vil vi gerne involvere forældre gennem bestyrelses- og forældrerådssamarbejdet gennem forældremøder gennem strukturerede samtaler

Læs mere

Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4

Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4 Esbjerg Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Oasen. Indhold: Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4 Det pædagogiske indhold s.4 Barnets personlighedsudvikling

Læs mere

Velkommen. Praktiske oplysninger

Velkommen. Praktiske oplysninger Velkommen I sidder nu med Herstedlund skoles velkomst folder. Det er vores håb, at I med denne folder vil få svar på nogle af de spørgsmål, som melder sig i dagligdagen på skolen. I er selvfølgelig altid

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Hvordan kan forældrene

Hvordan kan forældrene Dialogkort Hvordan kan forældrene Vise interesse for fagene og skolearbejdet? Være aktive i skole-hjem-samarbejdet? Tale elever, klasse, lærere og skolen op? Tage ansvar for hele klassen alle elever? Åbne

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Frederiks Skole Gældende fra den 1.-3.-2013 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Børnene på Frederiks Skole siger: Vi vil forebygge mobning på Frederiks Skole, og så vil

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

SFO Grønnemose. Velkomstfolder

SFO Grønnemose. Velkomstfolder SFO Grønnemose Velkomstfolder SFO GRØNNEMOSE GRØNNEMOSE SKOLE SKOLESVINGET 8 2860 SØBORG TLF:NR.: Henning: 39573243 Kontor: 39573244 0/1. kl. afdeling 39573245 2/3. kl. afdeling 39573226 Personale og ledelse.

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse.

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Indhold 1 Mobning er et udbredt problem 2 Tegn på dit barn bliver mobbet 3 Vær opmærksom

Læs mere

Alle for én mod mobning i dagtilbud

Alle for én mod mobning i dagtilbud Alle for én mod mobning i dagtilbud 1 Alle for én mod mobning i dagtilbud Alle børn skal have en god start på livet og en barndom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane

Læs mere

0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016

0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016 0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016 Informationsmøde om 0. klasse 2016/17 er den 5/11 kl. 19.30 N. Zahles Gymnasieskole er en privat gymnasieskole, der har et sammenhængende forløb fra 0. klasse til

Læs mere

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole INKLU I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e fællesskab og mangfol digh ed VI BYGGER FÆLLESSKABER Inklusion på Korup Skole Citater fra elever på Korup Skole Inklusion betyder, at der skal være

Læs mere

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre Ansgarskolen skoleåret 2014/2015 -information til forældre Forord Når Ansgarskolen onsdag d. 13. august slår dørene op, venter der alle en helt ny skole. Dels er Ansgarskolen en helt ny skole, som er opstået

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO VELKOMMEN TIL Elverdamsskolen Tølløse SFO Velkommen til Elverdamsskolen Tølløse SFO. Her er en lille folder om SFO en. Den indeholder en række forskellige oplysninger, som vi mener kan være gode at have

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole MÅLSÆTNING 1 FORMÅL: Gennem den daglige kontakt med forældrene ønsker vi at skabe trygge rammer, hvor børnene udvikler sig til velfungerende og selvstændige mennesker. Det er vort mål, at børnene lærer

Læs mere

Skolebestyrelsens principper og politikker 2013-2014

Skolebestyrelsens principper og politikker 2013-2014 Skolebestyrelsens principper og politikker 2013-2014 Fag- og opgavefordeling MEDIEPOLITIK Fag- og opgavefordelingen foregår i ligeværdigt samarbejde mellem skolens medarbejdere og ledelse. Den samlede

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog Judoens dag Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog 1 Indhold 3 4 5 6 7 8 11 12 15 16 18 19 Forord Inspiration Hvordan kommer vi i gang? Planlægning og inspiration

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune Til udvalgsdrøftelse d. 9. december 2015: Notat til Børn og Unge-udvalget på baggrund af byrådsdrøftelse d. 2. december 2015 af indstilling om ny børne- og ungepolitik for Aarhus Kommune Indstillingen

Læs mere

Kostpolitik for Gildbroskolen 1 oktober 2012

Kostpolitik for Gildbroskolen 1 oktober 2012 Kostpolitik for Gildbroskolen 1 oktober 2012 Gildbroskolens kostpolitik, 01-10-2012 1 Gildbroskolens kostpolitik. I Ishøj Kommunes børnepolitik, Et godt børneliv - et fælles ansvar er sundhed en del af

Læs mere

Overordnede indsatsområder skal understøtte, at målene nås.

Overordnede indsatsområder skal understøtte, at målene nås. Baggesenskolen skoleåret 2014/2015 Kære forældre og elever på Baggesenskolen Sommerferien er ved at nærme sig. Det nye skoleår er ved at være planlagt og vi alle er så småt ved at være ferieklar! Men det

Læs mere

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen

DII Stennehøjen. Velkomstpjece til DII Stennehøjen. Dii Stennehøjen DII Stennehøjen Velkomstpjece til DII Stennehøjen Dii Stennehøjen Stennehøjallé 202a 8270 Højbjerg Velkommen til Stennehøjen. Stennehøjen åbnede d. 1 januar 1989. Institutionen er aldersopdelt med 2 børnehavegrupper

Læs mere

Velkommen til. Grønnevang Skole. Indskolingen på Jespervej og i Nødebo

Velkommen til. Grønnevang Skole. Indskolingen på Jespervej og i Nødebo Velkommen til Grønnevang Skole Indskolingen på Jespervej og i Nødebo Kære forældre Med denne lille folder vil vi gerne byde jer og jeres barn velkommen til Grønnevang Skoles indskoling. Vi håber, I finder

Læs mere

Velkommen til Fritidsklubben i Gjessø, Stjernekasteren, som er for dig, der går i 4-6. klasse!

Velkommen til Fritidsklubben i Gjessø, Stjernekasteren, som er for dig, der går i 4-6. klasse! Velkommen til Fritidsklubben i Gjessø, Stjernekasteren, som er for dig, der går i 4-6. klasse! HEY VÅGN OP! Her er et super tilbud til dig, dine klassekammerater og venner. Det er noget, som I kan dele

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune.

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Programmet 17.00 17.40 Oplæg ved Charlie Lywood. 17.40 18.25 Gruppearbejde klassevis. 18.25 19.00 Opsamling i plenum. SSP Furesø

Læs mere

Kære Førskole forældre

Kære Førskole forældre I ABC Til forældre Kære Førskole forældre Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn begynder i Førskolen i ABC. Det bliver noget nyt og spændende vi går i møde nogle måneder vi alle ser frem til. Da det er

Læs mere

Brorsonskolens trafikpolitik

Brorsonskolens trafikpolitik Brorsonskolens trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og skolens medarbejdere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på

Læs mere

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Skriv firmaslogan her Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi i Daginstitution Stensballe Vi lægger vægt på et tæt samarbejde mellem institutionens personale

Læs mere

K ære deltager & forældre

K ære deltager & forældre K ære deltager & forældre 1. Velkommen til Explorer Camp 2. Til dig som deltager særlige hensyn/behov 3. Til forældrene særlige hensyn/behov 4. Camp kontoret telefonnummer & adresse 5. Pakkeliste 6. HUSK:

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK

Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK 2014 2015 Velkommen til Skovlyskolens SFO/SFK Her kan dit barn kaste sig ud i spændende, udfordrende og til tider eventyrlige oplevelser og samtidig glæde sig over

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé Hjertelig velkommen til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang Vestervold Hedevang Sønderallé Kære forældre Denne pjece fortæller lidt om alt det, der er fælles for børnehaverne

Læs mere

Velkommen til børnehave. Engesvang Børnehuse Huset, Klosterlund og Landsbyen. April 2014

Velkommen til børnehave. Engesvang Børnehuse Huset, Klosterlund og Landsbyen. April 2014 Velkommen til børnehave. Engesvang Børnehuse Huset, Klosterlund og Landsbyen. April 2014 Kære Med denne folder vil vi fra Børnehaverne, gerne sige: Velkommen til dig og din familie. Hvad er Engesvang Børnehuse.

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Sociale mål for indskolingen på Johannesskolen Vedtaget på ILM den 29. oktober 2013

Sociale mål for indskolingen på Johannesskolen Vedtaget på ILM den 29. oktober 2013 Sociale mål for indskolingen på Johannesskolen Vedtaget på ILM den 29. oktober 2013 Introduktion Disse mål er blevet til i et samarbejde mellem indskolingslærere og SFO-medarbejdere. Formålet med et tæt

Læs mere

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger Udviklingsplanen - Målsætninger 1 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2011

Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelse Skolebestyrelsen består pt. af Folkevalgte: Per Thomsen Erik Kobberøe Morten Korsbo Dorthe Pedersen Preben Jensen (næst formand) Marie Jakobsen (suppleant

Læs mere

Velkommen til Asgård

Velkommen til Asgård Velkommen til Asgård Kære forældre! Åbningstider Velkommen til SFO ASGÅRD. Formålet med denne lille skrivelse er at give børn og forældre en række praktiske oplysninger om fritidsordningens dagligdag.

Læs mere

Indstilling til pædagogisk - psykologisk vurdering af et SKOLEBARN Januar 2015

Indstilling til pædagogisk - psykologisk vurdering af et SKOLEBARN Januar 2015 Indstilling til pædagogisk - psykologisk vurdering af et SKOLEBARN Januar 2015 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Rådhusparken 2, 2600 Glostrup Tlf. 43 23 65 50 ppr@glostrup.dk Følgende spørgsmål bedes

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Krogsbølle Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Krogsbølle Skole læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Krogsbølle Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik Børnesyn og nyttig viden om pædagogik I Daginstitution Langmark Udarbejdet 2014 Børnesyn i Langmark Alle børn i daginstitution Langmark skal opleve sig som en del af de fællesskaber, vi har. De skal anerkendes

Læs mere

Trivselspolitik for Vejlebro

Trivselspolitik for Vejlebro Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2. Ordensregler 3. Handleplan mod mobning 4. Elever der forstyrrer undervisningen 5. Mulighed for særlige tiltag 1. Formål Trivselspolitik for Vejlebro Med trivselspolitikken

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan.

Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan. Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan. Velkommen til kommende pædagoger: Vi byder dig velkommen som studerende i SFO Tumleren. Vi har til huse på Terndrup skole, Terndrup Halvej1, 9575 Terndrup, tlf.

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

VELKOMMEN I SKOLE 2012

VELKOMMEN I SKOLE 2012 VELKOMMEN I SKOLE 2012 indhold 3 5 6 7 8 10 11 12 14 15 16 18 20 22 Kære forældre En god skolestart Parat til skolen? Børnehaveklassen Skolefritidsordningen (SFO) Samarbejdet mellem skole og hjem Forventninger

Læs mere

Vejen Kommunale Tandpleje

Vejen Kommunale Tandpleje Vejen Kommunale Tandpleje 1 - sunde tænder hele livet Indhold Praktiske informationer... 3 Værd at vide... 4 Førstegangs besøg 1½ år... 5 2½ - 5 år... 6 6-8 år... 7 9-15 år... 8 16-18 år... 9 Tandregulering...

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet - 1 - Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Vi forventer at det ca. vil tage 15 minutter at udfylde spørgeskemaet. Spørgeskemaet omhandler din vurdering

Læs mere

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Skabelon for opfølgning på aftale 2010-12 1. Hvilke udviklingsmål har I arbejdet med i 2010-12? På Gjerlev-Enslev skole og i Børnehuset

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU alm. del Bilag 6 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Samråd tirsdag den 25. september 2012 Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Åbent

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en skoleuge Den gode skole skaber vi sammen Indledning Kære forældre Vi har nu orienteret eleverne fra 3. klasse og op om næste skoleår, og har gennemgået

Læs mere

Velkommen til SFO Smørum På Distriktsskole Smørum 2016

Velkommen til SFO Smørum På Distriktsskole Smørum 2016 Velkommen til SFO Smørum På Distriktsskole Smørum 2016 SFO Smørum består af 3 SFO er fordelt på de 3 matrikler: SFO Mosehuset samt ASF-SFO på Afdeling Balsmoseskolen - Æblevangen 126, Tlf.: 72598150 SFO

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Esbjerg Realskole Esbjerg Kommune (Privatskoler) Termometeret

BILAGSRAPPORT. Esbjerg Realskole Esbjerg Kommune (Privatskoler) Termometeret BILAGSRAPPORT Esbjerg Realskole Termometeret Læsevejledning Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes gennemsnitlige

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Sprog og læsning 2016

Sprog og læsning 2016 Sprog og læsning 2016 I Ørsted Børneby er målet at leve op til den kommunale handleplan for læsning, som sigter mod, at 90 % børnene skal være sikre læsere. Den sproglige udvikling er en vigtig del af

Læs mere

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb 2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb og læringsaktiviteter mv., der ligger ud over undervisningen

Læs mere

Kontaktforældre. Sdr. Felding skole

Kontaktforældre. Sdr. Felding skole Kontaktforældre Sdr. Felding skole En kort introduktion til kontaktforældre i Sdr. Felding skole Revideret august 2011 Kære kontaktforældre Vidste du at: Din forældrestøtte, dit samarbejde i og omkring

Læs mere

بسم اهلل الرمحن الرحيم

بسم اهلل الرمحن الرحيم بسم اهلل الرمحن الرحيم Samværsregler på DIA Privatskole På DIA Privatskole er det vores vision at skabe en skole, hvor alle trives og oplever faglig såvel som personlig udvikling i et ligeværdigt, respektfuldt

Læs mere

Kost- og ernæringspolitik

Kost- og ernæringspolitik Kost- og ernæringspolitik Sommersted skole Forord 1 På Sommersted Skole har kostudvalget, pædagogisk råd og skolebestyrelsen udarbejdet en politik for kost- og ernærings området, der kan læses i denne

Læs mere

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Indledning I august 2011 startede Tallerupskolens nye skolebestyrelse på arbejdet. Det var en bestyrelse, som bestod af en del nye medlemmer og så

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

Opholdssted NELTON ApS

Opholdssted NELTON ApS Opholdssted NELTON ApS Tel: 23 71 20 94 Afdeling Vestergårdsvej: Vi har eksisteret siden 2008 og har specialiseret os i arbejdet med unge med store udfordringer i livet. Vi har stor erfaring i at få de

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00 TJØRNEGÅRDSKOLEN ROSKILDE KOMMUNE Dato: 22. oktober 2004 Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Kære forældre! Tjørnegårdskolen inviterer til informationsmøde på skolen Mandag

Læs mere

AT STØTTE ET BARN I SORG KRÆVER IKKE, AT DU ER ET OVERMEJNNESKE- BLOT AT DU ER ET MEDMENNESKE.

AT STØTTE ET BARN I SORG KRÆVER IKKE, AT DU ER ET OVERMEJNNESKE- BLOT AT DU ER ET MEDMENNESKE. Introduktion AT STØTTE ET BARN I SORG KRÆVER IKKE, AT DU ER ET OVERMEJNNESKE- BLOT AT DU ER ET MEDMENNESKE. Delt smerte er halvt smerte Når vi står overfor et menneske, der har oplevet et alvorligt tab,

Læs mere

Christiansø Skole Christiansø Skole - forældretilfredshed April 2016 1

Christiansø Skole Christiansø Skole - forældretilfredshed April 2016 1 Christiansø Skole 1 Helt enig Mest enig Hverken enig eller uenig Mest uenig Helt uenig 6 5 4 3 2 1 0 God skole Tryg ved at God God og Godt og sende mit barn information ligeværdig tillidsfuldt dialog samarbejde

Læs mere

Skolens beskrivelse af samarbejdet mellem skole og hjem, herunder beslutning om anvendelse af elevplaner

Skolens beskrivelse af samarbejdet mellem skole og hjem, herunder beslutning om anvendelse af elevplaner Side 1 af 7 Skolens beskrivelse af samarbejdet mellem skole og hjem, herunder beslutning om anvendelse af elevplaner Skolens navn:abildgårdskolen Skoleår:08/09 Det er skolens opgave at synliggøre folkeskolens

Læs mere

SKOLESTART For at barnet kan få en god og lærerig skolestart, og opleve tryghed og

SKOLESTART For at barnet kan få en god og lærerig skolestart, og opleve tryghed og TORSTORP SKOLE SKOLESTART 2 For at barnet kan få en god og lærerig skolestart, og opleve tryghed og fortrolighed med at gå i skole, er det vigtigt at vide, hvad barnet har brug for af færdigheder og forudsætninger

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

EN GOD OVERGANG I SKOVVANGSDISTRIKTET

EN GOD OVERGANG I SKOVVANGSDISTRIKTET EN GOD OVERGANG I SKOVVANGSDISTRIKTET Helhed og sammenhæng for børn ved overgang fra institution til institution i Skovvangsdistriktet. Nina 10 år SFO Skovvang Principper og handleplaner for samarbejdet

Læs mere

MANGLER BØRN GRÆNSER eller mangler de voksne? Foredrag, Skole og Forældre Foråret 2015, nogle hovedpointer

MANGLER BØRN GRÆNSER eller mangler de voksne? Foredrag, Skole og Forældre Foråret 2015, nogle hovedpointer OPDRAGELSE et fællesanliggende mellem skole og hjem MANGLER BØRN GRÆNSER eller mangler de voksne? Foredrag, Skole og Forældre Foråret 2015, nogle hovedpointer Mange dilemmaer i opdragelse Mellem fælles,

Læs mere

NYTTIGE TELEFONNUMRE.

NYTTIGE TELEFONNUMRE. NYTTIGE TELEFONNUMRE Malling dagtilbud kontor 86 93 62 32/29204224 DII Børnehuset Østerskov 87 13 81 21 - tryk 1 DII Børnehuset Tværgade 87 13 81 37 DII Malling Eghovedvej 87 13 83 73 DII Børnehuset Ajstrupvej

Læs mere

Udviklingsplan for Frederiksværk Skole 2011-2013

Udviklingsplan for Frederiksværk Skole 2011-2013 Udviklingsplan for Frederiksværk Skole 2011-2013 Procesplan for Frederiksværk Skole 2011-2013 Skoleåret 2011-2012: Efterår 2011: Værdigrundlag udarbejdes Vinter 2011: Hvidbog for udskolingen (7.-9.kl.)

Læs mere

VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM!

VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM! VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM! Kære kommende elev! Efter sommerferien vil du møde et stort gymnasium, der vil spille en vigtig rolle i dit liv i de kommende 2-3 år. Greve Gymnasium vil gøre indtryk på

Læs mere