NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN"

Transkript

1 NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: Fax: nkn@nkn.dk Web: CVR: november 2007 NKN Macos Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Viborg Kommunes lokalplanforslag for et uddannelsesområde Viborg Kommune har fremlagt forslag til lokalplan nr. 235 for et område til uddannelsesformål på Viborg Kaserne i offentlig høring fra den 18. oktober til den 13. december Kommunen har i oktober 2006 annonceret kommunens afgørelse om ikke at udarbejde en miljøvurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer. Lokalplanen er endeligt vedtaget den 13. marts Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljøvurdering er påklaget til Naturklagenævnet af to omboende. Lokalplanforslaget Lokalplanforslaget omfatter et område på 2,6 ha i byzone midt i den nordlige del af det område, som udgør Viborg Kaserne. Kaserneområdet er en del af Viborgs nordlige bymidte. Syd for lokalplanområdet er der en kollegieby med ungdomsboliger under opførelse, området vest for planområdet er planlagt til erhverv, m.v., mod nord grænser området op til et boligområde og mod øst op til et institutionsområde. Området vest for lokalplanområdet er omfattet af lokalplan nr. 202 for et nyt erhvervs- og serviceområde i midtbyen på Viborg Kaserne, hvor der må bygges i henholdsvis 4 etager/ 16 m og 2 etager/8,5 m. Området syd og øst for lokalplanområdet er omfattet af lokalplan nr. 211 for et område til udannelser, institutioner og kollegier på Viborg Kaserne, hvor der bl.a. må bygges kollegier i 4-5 etager/15-18 m. Lokalplanområdet afgrænses mod syd af Prinsens Allé (som er en frakørselsvej fra Indre Ringvej), mod øst af Feltbanen og mod nord delvist af Vesterrisvej. Fra syd og indtil Prinsens Allé løber Tingvej. Planforslaget giver mulighed for, at der kan opføres i alt m 2 byggeri i området. Der er tre eksisterende kasernebygninger i området, som alle forventes nedrevet i forbindelse med planens realisering.

2 2 Det fremgår af redegørelsen til planforslaget, at der er konstateret jordforurening i området. Dele af forureningen er opgravet og bortkørt, mens en del er genindbygget i vejarealet ved Prinsens Allé. Derudover er der en forurening på t jord 1,5 4 m under overfladen i den østlige del af lokalplanområdet. Lokalplanens formål er bl.a. at udlægge området til egnscenterfunktioner og uddannelsesinstitutioner med tilhørende servicefunktioner, at fastlægge retningslinier for bebyggelsens omfang og placering, og at fastlægge principper for indretning af opholds-, parkerings- og vejarealer ( 1). Planområdet er inddelt i delområderne: - IA: fælles friareal (der kan etableres forskellige tekniske anlæg) - IB: parkering eller grønt område - II: egncenterfunktioner, uddannelsesformål og administration samt fælles servicefunktioner. Områderne IA og IB udgør henholdsvis den nordøstlige og den nordvestlige del af lokalplanområdet. Område II udgør størstedelen af lokalplanområdet. Der er bl.a. følgende bestemmelser om vejer, stier og parkeringsforhold ( 5): - adgang til området skal ske ad Prinsens Allé og fra Tingvej - der må ikke etableres forbindelse til Vesterrisvej for biler og lastbiler - der skal indrettes parkeringskælder til stedets daglige brugere (minimum 1 p-plads pr. 2 ansatte og 1 p-plads pr. 5 elever over 18 år) - der må etableres korttids- og gæsteparkering i delområde IB og to steder på forpladsen (på forpladsen højst 2 x 60 p-pladser) - offentligheden skal sikres adgang til både p-kælder og parkering på niveau i weekenden og på hverdagsaftner. Kommunen har under sagens behandling fremsendt kort med trafikstruktur, hvoraf det bl.a. fremgår, at der er ca. 80 p-pladser i område IB. Bebyggelsesprocenten er fastsat til højst 100 % af delområde II svarende til højst m 2 ( 6.2). I byggefelt A, som udgør et område umiddelbart syd for område IA og IB, må der bygges i 2 etager/10 m og i byggeflet B, som udgør den sydlige del af lokalplanområdet og ca. halvdelen af lokalplanområdet, må der bygges i 3 etager/13 m ( 6.3). Delområde IA skal udlægges til grønt område ( 8.3). Mod Prinsens Allé skal der etableres en fælles forplads med fast belægninger og mindre opholdszoner ( 8.7). I delområde IA skal der

3 3 etableres et underjordisk regnvandsbassin ( 9.8). Der må ikke fjernes jord eller foretages gravearbejde indenfor det markerede forureningsområde på kortbilag 2 uden nærmere undersøgelse og godkendelse af amt/kommune ( 10.1). Dele af det vestlige lokalplanområde er omfattet af lokalplan nr. 202, og et mindre område er omfattet af lokalplan nr Med den endelige vedtagelse af lokalplan nr. 235 ophæves disse lokalplaner for så vidt angår de områder, som tillige er omfattet af lokalplan nr Området er i kommuneplanen udlagt til henholdsvis: - egnscenterfunktioner og uddannelsesinstitutioner (område 1.1 C4.03), hvor der må bygges i 3 etager/12 m og med en bebyggelsesprocent på 60 og - liberale erhverv, egnscenterfunktioner og uddannelsesinstitutioner (område 1.1 C4.05), hvor der må bygges i 4 etager/16 m og med en bebyggelsesprocent på 60. Disse rammer fremgår af tillæg nr. 4 fra 2003 Viborg Kaserne- og stadionområde, som udgør et område på 34 ha. Lokalplanforslaget ledsages af forslag til tillæg til kommuneplan. Herved ændres rammerne for område 1.1C4.03 således, at der må bygges i 3 etager/13 m og med en bebyggelsesprocent på 70. Screening efter miljøvurderingsloven Kommunen har i august 2006 udarbejdet et notat vedrørende [s]creening iht. lov om miljøvurdering 3, stk. 1, nr. 3. Notatet indeholder en gennemgang af baggrunden for planforslaget, eksisterende forhold, eksisterende bygninger, lokalplanforslaget, planforhold, arkæologi og forurening. Det fremgår bl.a., at lokalplanområdet, jf. regionplanen, ikke har nogen særlig naturbeskyttelsesmæssig eller kulturhistorisk værdi. Notatet afsluttes med følgende samlet vurdering : Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med kommuneplanens rammebestemmelse med hensyn til anvendelsen. Lokalplanforslaget hæver bebyggelsens max højde fra 12 til 13 meter og åbner mulighed for, at øge bebyggelsesprocenten fra [60] til [70]. Det er forvaltningens vurdering, at den øgede bebyggelsesprocent kan have en negativ indvirkning på området som helhed men, at den begrænsede parkering på niveau vil have en modsatrettet og positiv indvirkning på områdets karakter. Der gives mulighed for at etablere bebyggelse med en max højde på 13 meter frem for 12 meter indenfor rammeområde 1.1C4.03 og 16 meter indenfor rammeområde 1.1C4.05. Forvaltningen vurderer, at ændringen er underordnet og uden væsentlig betydning for området.

4 4 Der er forvaltningens vurdering, at den konstaterede forurening på området ikke medfører nogen væsentlig risiko for områdets brugere såfremt denne behandles, jf. gældende lovgivning. Administrationen vurderer på baggrund af screeningen, at lokalplanforslaget ikke vil medføre væsentlig indvirkning på miljøet og at planen derfor ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering. Lokalplanforslaget indeholder følgende afsnit om miljøvurdering: Lokalplanen vurderes ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planen, da: - Der er ingen særlige beskyttelses- eller naturinteresser i området. - Der sker kun mindre ændringer i forhold til gældende planlægning. - Lokalplanen sikrer håndtering af en registreret jordforurening i området i.h.t. gældende miljølovgivning. Kommunens annoncering af afgørelsen om, at der ikke skal udarbejde en miljøvurdering indeholder følgende: Planen er undersøgt i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Kommunen har på baggrund heraf vurderet, at planen ikke er omfattet af lovens krav om miljøvurdering. Kommunen har fået udarbejdet en [t]eoretisk beregning af trafikstøj (dateret 27. juni 2007). Det vurderes heri, at støjniveauet i værst tænkelige tilfælde vil svare til grænseværdien i dagtimerne, hvis al trafik sker fra rundkørslen Prinsens Allé/Tingvej. Hvis al trafik sker fra Feltbanden, vurderes det, at være usandsynligt, at støjen fra trafikken til parkeringskælderen vil nå de vejledende grænseværdier, og at trafikken til/fra parkeringspladsen på terræn vil have begrænset og udelukkende lokal støjmæssig effekt. Klagen Klager har bl.a. anført, at kommunen overser flere væsentlige parametre, herunder at uddannelsesbyen dagligt vil blive brugt af mellem mennesker. Der vil være miljømæssige konsekvenser især for så vidt angår trafiksikkerhed, da der må forventes øget trafik i det omkringliggende bolig- og børneområde, ligesom der må forventes stor støj- og røgbelastning fra den øgede trafik og fra de tekniske anlæg, herunder ventilationsanlæg i p-kælder. Disse forhold bør ifølge klager inddrages i en miljøvurdering, jf. miljøvurderingslovens 1, stk. 2, som bl.a. omhandler menneskers sundhed. Klager mener tillige, at projektet er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 4, punkt 10, litra b, anlægsarbejder i byzone, herunder butikscentre og parkeringspladser, og litra g, dæmninger og andre anlæg til opstuvning eller varig oplagring af vand, da der skal etableres et underjordisk regnvandsbassin.

5 5 Klager har endelig henvist til Kommunernes Landsforenings Kom-i-gang-guide, hvor det bl.a. anføres, at en dagligvarebutik på 3000 m 2 formentlig vil være omfattet af krav om miljøvurdering. Udtalelser Kommunen har bl.a. anført, at kommunens afgørelse vedrørende miljøvurdering er truffet efter lovens 3, stk. 2. Kommunen har efterfølgende telefonisk oplyst, at den rette bestemmelse er 3, stk. 1, nr. 3. Kommunen har videre anført, at der er tale om et mindre lokalt område. Hovedpunkterne i begrundelsen for kommunens afgørelse er: Lokalplanområdet er en del af et større kultur- og institutionsområde på ca. 34 ha, som er under omdannelse Lokalplanområdet ligger i forlængelse af et større kultur- og institutionsområde, og har tidligere været anvendt til kaserne, hvor garager og tankanlæg har ligget op mod boligområdet. Endvidere er området vurderet til at være et mindre område i forhold til Viborg bys areal på ha og det samlede kultur- og institutionsområde. Derudover er alle naboområderne lokalplanlagt, ligesom anvendelsen og omfanget er i rimelig overensstemmelse med kommuneplanens rammeområde 1.1C4.03. Trafikforsyning sker ad eksisterende veje, som har god forbindelse til det overordnede vejnet, og der vil ikke være biltrafik til området gennem boligområdet Større infrastrukturanlæg er ikke en del af lokalplanen, og det eksisterende vejnet er etableret i i forbindelse med en generel udbygning af aktiviteterne i området. Endvidere vil området alene have vejadgang fra syd, og trafikken ledes direkte fra det overordnede vejnet ind i lokalplanområdet uden at berøre vejnettet i det tilgrænsende boligområde. Kommunen har ikke vurderet de trafikale og trafikafledte miljøproblemer nærmere, da påvirkningerne umiddelbart er vurderet som begrænsede og lokale. Der etableres underjordisk parkering til de daglige brugere og parkering på terræn, der placeres væk fra boligområdet Kommunen har bl.a. anført, at hovedparten af trafikken ledes i parkeringskælder. Der forventes elever og ansatte, og behovet for p-pladser vurderes at være ca Endvidere vil de besøgende hovedsageligt opholde sig i området i normal undervisningstid i dagtimerne. 200 p-pladser på terræn på et område på 2,6 ha vurderes at være en forholdsvis begrænset belastning i forhold til naboområder, og p-pladserne på forpladsen vil blive afskærmet mod boligerne.

6 6 Støj fra trafik skabt af undervisningsinstitutionerne vil få begrænset omfang og vil kun have lokal betydning Kommunen har henvist til beregningen af trafikstøj fra juni 2007 og supplerende bl.a. anført, at byggefelterne er placeret således, at byggeriet vil afskærme boligområdet fra tilkørslerne til størstedelen af parkeringspladserne og fra trafikken på Prinsens Allé. Byggeriet vil danne en op til 13 m høj støjskærm, og støjen fra lokalplanområdet vurderes samlet alene at have lokal karakter og uden væsentlig betydning for miljøet. Usandsynligt at trafik til/fra lokalplanområde vil medføre luftforurening i nærheden af grænseværdierne Kommunen har anført, at den sandsynlige maksimale trafikmængde er beskeden, og at der er tale om et åbent område med stor luftgennemstrømning. Støj fra ventilationsanlæg Kommunen har bemærket, at den endelige lokalplan fastlægger, at anlægget skal placeres i kælder eller indbygges i en bygning for at dæmpe støjen Der underjordiske regnvandsbassin har ikke et omfang som beskrevet i miljøvurderingslovens bilag 4, punkt 10g Kommunen har bemærket, at dette bilagspunkt sigter til helt andre typer anlæg end et beskedent regnvandsbassin. Klager har fastholdt sin klage og supplerende bl.a. anført, at det for så vidt angår lokalplan 211 tillige var intentionen, at det overordnede vejnet skulle benyttes, men at der alligevel kom en stigende trafikmængde på Vesterrisvej. Endvidere vil det overordnede vejnet kun benyttes, hvis dette er mest naturligt hvilket ikke er tilfældet, hvis man kommer fra f.eks. den østlige del af Viborg. Klager har videre anført, at kommunen ikke har vægtet støjgrænserne, og at der mangler en afklaring af, hvorvidt det ene eller det andet normsæt gælder. Endvidere må parkeringsarealerne forventes benyttet væsentligt mere end kommunen lægger op til, bl.a. fordi lokalplanområdet er nabo til en række store idræts- og kulturarenaer, og fordi det fremgår af lokalplanen, at parkeringsarealerne skal være åbne for offentligheden i weekender og på hverdagsaftner. Afgørelse Naturklagenævnets formand har på nævnets vegne, jf. planlovens 58, stk. 3, truffet følgende afgørelse:

7 7 I henhold til 16 i lov om miljøvurdering af planer og programmer (miljøvurderingsloven) kan afgørelser efter loven påklages efter de klageregler, der er fastsat i den lovgivning, som planen eller programmet er udarbejdet i henhold til. Den aktuelle plan er udarbejdet i henhold til planloven. Efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4, kan der klages til Naturklagenævnet over retlige spørgsmål i forbindelse med en kommunalbestyrelses udarbejdelse af en plan. Det er et retligt spørgsmål, om Viborg Kommune skulle have udarbejdet en miljøvurdering i henhold til miljøvurderingsloven. Nævnet kan derimod ikke tage stilling til, om planforslagets indhold er hensigtsmæssigt. Miljøvurderingslovens 3, stk. 1, fastsætter hvilke planer og programmer, der skal udarbejdes en miljøvurdering for. Efter 3, stk. 1, nr. 1, skal der udarbejdes en miljøvurdering for en række nærmere angivne planer og programmer, som er omfattet af lovens bilag 3 og 4. Hvis en plan, der er omfattet af denne bestemmelse, fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan eller alene indeholder mindre ændringer, skal der dog kun gennemføres en miljøvurdering, hvis planen må antages af kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Efter 3, stk. 1, nr. 2, skal planer og programmer, som kan påvirke et internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt, miljøvurderes. Efter lovens 3, stk. 1, nr. 3, skal der tillige udarbejdes en miljøvurdering for planer og programmer, som i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, som myndigheden vurderer, kan få væsentlig indvirkning på miljøet. Det fremgår af lovens 4, stk. 2, at der ved afgørelsen af, om en plan eller et program efter 3, stk. 1, nr. 3, og stk. 2, må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet (screening), skal tages hensyn til kriterierne i lovens bilag 2. Disse kriterier er: 1. Planens karakteristika, idet der navnlig tages hensyn til: i hvilket omfang planen eller programmet kan danne grundlag for projekter og andre aktiviteter med hensyn til beliggenhed, art, størrelse og driftsbetingelser eller ved tildeling af midler, i hvilket omfang planen kan få indflydelse på andre planer, herunder også planer, som indgår i hierarki, planens eller programmets relevans for integrering af miljøhensyn, specielt med henblik på at fremme bæredygtig udvikling, miljøproblemer af relevans for planen eller programmer og planens eller programmets relevans for gennemførelsen af anden miljølovgivning (f.eks. planer i forbindelse med affaldshåndtering eller vandbeskyttelse). 2. Kendetegn ved indvirkningen og det område, som kan blive berørt, idet der navnlig tages hensyn til: indvirkningens sandsynlighed, varighed, hyppighed og reversibilitet indvirkningens kumulative karakter indvirkningens grænseoverskridende karakter faren for menneskers sundhed og miljøet (f.eks. på grund af ulykker) indvirkningens størrelsesorden og rumlige udstrækning (det geografiske område og størrelsen af den befolkning, som kan blive berørt) værdien og sårbarheden af det område, som kan blive berørt som følge af:

8 8 særlige karakteristiske naturtræk eller kulturarv overskridelse af miljøkvalitetsnormer eller grænseværdier og intensiv arealudnyttelse og indvirkningen på områder eller landskaber, som har en anerkendt beskyttelsesstatus på nationalt plan, fællesskabsplan eller internationalt plan. Screeningsafgørelsen omfatter således en vurdering af ud fra de relevante af de nævnte kriterier hvorvidt et planforslag bør undergives en nærmere miljøvurdering, fordi det må antages at påvirke miljøet væsentligt. Miljøvurderingsloven kræver ikke, at der skal udarbejdes et samlet dokument om kommunens vurdering (screening) i henhold til lovens kriterier om end det for offentligheden kan være praktisk og hensigtsmæssigt at forholde sig til et sådant dokument. Kommunens vurderinger af miljøpåvirkningerne kan således fremgå af lokalplanforslags redegørelse m.v. Niveauet for indholdet af screeningen må tilpasse sig indholdet af det enkelte planforslag, hvilket altid er en konkret vurdering i henhold til bl.a. lovens formål, lokalplanområdets sårbarhed og udstrækning, den eksisterende planlægning samt de muligheder, planlægningens realisering medfører. Viborg Kommune har foretaget en vurdering af planforslagets miljøkonsekvenser på det pågældende sted. Denne vurdering fremgår af det omtalte notat om screening, som indeholder en gennemgang af eksisterende forhold, indholdet i lokalplanforslaget m.v. Den egentlige vurdering af hvorvidt et planforslag bør undergives en nærmere miljøvurdering, omhandler imidlertid alene en vurdering af, at den øgede bebyggelsesprocent kan have en negativ indvirkning på området, at den begrænsede parkering på terræn vil have en positiv indvirkning på områdets karakter, at ændringen i den højst tilladte bygningshøjde fra 12 til 13 m er uden væsentlig betydning for området, og at den konstaterede forurening ikke vil medfører nogen væsentlig risiko for områdets brugere, hvis denne behandles i henhold til lovgivningen. Dertil kommer, at det fremgår af afsnittet om miljøvurdering i redegørelsen til lokalplanforslaget, at der ikke er særlige beskyttelses- eller naturinteresser i området, at der kun sker mindre ændringer i forhold til gældende planlægning, og at lokalplanen sikrer en håndtering af registreret jordforurening. Planforslaget muliggør en ændret anvendelse af det tidligere militære område, så der nu kan opføres bygninger med egnscenterfunktioner, uddannelsesformål og fælles servicefunktioner. Naturklagenævnet finder ikke, at det af planforslaget eller de efterfølgende fremsendte sagsakter fremgår, at kommunen i tilstrækkeligt omfang har taget hensyn til kriterierne i lovens bilag 2. Nævnet lægger herved bl.a. vægt på, at der er tale om et område, hvor der kan opføres indtil m 2, og at en vurdering af bl.a. de trafikale forhold, antallet af besøgende og støj/luftforurening ikke fremgår af kommunens screening efter miljøvurderingsloven, jf. scree-

9 9 ningsnotatet og planforslaget. En vurdering heraf er først oplyst i forbindelse med nævnets behandling af klagesagen, herunder i et notat om trafikstøj, som er udarbejdet efter den endelige vedtagelse af lokalplanen. Det fremgår således ikke, hvilke faglige vurderinger af de nævnte faktorer, der er lagt til grund for kommunens afgørelse. Naturklagenævnet finder, at kommunens undladelse af at tage tilstrækkeligt hensyn til kriterierne i lovens bilag 2, jf. 4, stk. 2, er en væsentlig mangel ved kommunens afgørelse af, om der skal foretages en miljøvurdering af lokalplanforslaget, og at afgørelsen derfor er ugyldig. Naturklagenævnets afgørelse går herefter ud på, at Viborg Kommunes afgørelse om, at forslag til lokalplan nr. 235 for et område til uddannelsesformål på Viborg Kaserne ikke er omfattet af kravet om udarbejdelse af miljøvurdering, ophæves. Sagen hjemvises til kommunens fornyede screening af planforslaget i henhold miljøvurderingsloven. Kommunen må i forbindelse hermed tage stilling til, om planforslaget vurderes at være omfattet af lovens bilag 4, pkt. 10, litra b, anlægsarbejder i byzoner, herunder opførelse af butikscentre og parkeringspladser, jf. 3, stk. 1, nr. 1, eventuelt jf. stk. 2, eller 3, stk. 1, nr. 3. Da afgørelsen om, hvorvidt der skal foretages en miljøvurdering ifølge miljøvurderingsloven 4, stk. 4, skal ligge forud for den endelige vedtagelse af lokalplanforslaget, medfører Naturklagenævnets afgørelse tillige, at Viborg Kommunes afgørelse af 13. marts 2007, hvorved lokalplanen blev endeligt vedtaget, er ugyldig og ophæves. Det bemærkes, at en myndigheds offentlige bekendtgørelse af en afgørelse om, at der ikke vil blive gennemført en miljøvurdering, skal indeholde en begrundelse for afgørelsen, jf. lovens 4, stk. 4. Kommunen har i sin annonce alene anført, at det er vurderet, at planen ikke er omfattet af lovens krav om miljøvurdering. Det fremgår ikke af forarbejderne til loven, hvorledes kravet om begrundelse nærmere skal forstås. Naturklagenævnet finder imidlertid ikke, at en henvisning til, at det er vurderet, at planen ikke er omfattet af lovens krav om en miljøvurdering, er tilstrækkeligt til at opfylde begrundelseskravet. Lise Marie Buhl / Majbrit Costigan viceformand (kst.) fuldmægtig Afgørelsen er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed, jf. planlovens 58, stk. 4. Eventuel retssag til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder, jf. planlovens 62, stk. 1.

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerland Kommunes lokalplan nr. 122 og kommuneplantillæg nr. 57 for udvidelse af Hvalpsund Campingplads

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerland Kommunes lokalplan nr. 122 og kommuneplantillæg nr. 57 for udvidelse af Hvalpsund Campingplads NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. april 2008 J.nr.: NKN-261-00031 ssc/tutbi Afgørelse i sagen

Læs mere

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Hørregårdsvej Status Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Startdato, Offentlighedsperiode Slutdato, Offentlighedsperiode PDF Forslag Kommuneplantillæg

Læs mere

Strategisk miljøvurdering

Strategisk miljøvurdering Hvad siger loven? 3. Når en myndighed i medfør af lovgivningen tilvejebringer følgende planer og programmer eller foretager ændringer deri, skal der udarbejdes en miljøvurdering: 1) Planer og programmer,

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 27 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021. Erhvervsområde samt Blandet bolig og erhverv, Industrivej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 27 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021. Erhvervsområde samt Blandet bolig og erhverv, Industrivej, Brande Erhvervsområde samt Blandet bolig og erhverv, Industrivej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i

Læs mere

Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune

Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune K U L T U R O G U D V I K L I N G Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune for en bioethanolfabrik på Nordhavnen i Grenaa Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Læs mere

Vigsø - Feriebyen og landsbyområdet

Vigsø - Feriebyen og landsbyområdet Vigsø - Feriebyen og landsbyområdet April 2011 Vigsø Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg er angivet i Lov om Planlægning (Lovbekendtgørelse

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden Frederikssund Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 84.T1 Teknisk område for varmeværk og solfangeranlæg ved Halkjærvej i Ørnhøj Fremlægges fra 28. januar 2016 til 24. marts 2016 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Teknisk Forvaltning Fremlæggelse af forslag til tillæg 61 til Kommuneplan

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag til Tillæg nr. 4 til Rammeområde 11.C28 Blandet bymæssige formål Vestergade-Fredensgade i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Tagmonteret solcelleanlæg. Solcelleanlægget etableres således, at det følger

Læs mere

Boligområde i Stensved

Boligområde i Stensved Lokalplan nr. 43 S Boligområde i Stensved November 2008 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens udvikling samt overordnede

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Teknik & Miljø 15. marts 2016 Sags-ID: 16-1556 Sagsbehandler: Susanne Hansen Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf.

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 20. august 2008 J.nr.: NKN-33-02473 ssc Afgørelse i sagen om Tårnby Kommunes vedtagelse

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. november 2007 J.nr.: NKN-261-00025 trmas Afgørelse i sagen

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-00378 ) Basis oplysninger

Læs mere

Fremlæggelse af forslag til tillæg 22 til Kommuneplan 2001 2009 og forslag til lokalplan 0032-12 Ved Ålegården og Nytorv bycenterfunktioner

Fremlæggelse af forslag til tillæg 22 til Kommuneplan 2001 2009 og forslag til lokalplan 0032-12 Ved Ålegården og Nytorv bycenterfunktioner Teknisk Forvaltning Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 75 50 15 00 Telefax 79 79 13 70 E-mail teknisk@kolding.dk www.kolding.dk Fremlæggelse af forslag til tillæg 22 til Kommuneplan 2001 2009 og forslag til

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Thisted Kommunes vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. XX, XX.

Læs mere

Kommuneplantillæg 13. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 13. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum. Øster Tørslev. Asferg Spentrup.

Kommuneplantillæg 13. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 13. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum. Øster Tørslev. Asferg Spentrup. Havndal Dalbyover Råby Udbyhøj Gassum Gjerlev Øster Tørslev Fårup Asferg Spentrup m Mellerup Mejlby Harridslev Tørslev Øster Bjerregrav RANDERS Uggelhuse Allingåbro Stevnstrup Assentoft Langå Værum Haslund

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Erhvervsområde til pladskrævende varegrupper ved Havkærvej og Viborgvej i Tilst Miljørapporten er sammen med lokalplanen offentliggjort den 26. juni 2013 til og

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 43

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 43 KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 43 Varde Varde Kommune Juni 2008 Indhold REDEGØRELSE... 3 Baggrund og formål... 3 Forhold til Regionplan 2016... 4 Forhold til planlovens detailhandelsbestemmelser...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 146 - KULTURCENTER LIMFJORD

LOKALPLAN NR. 146 - KULTURCENTER LIMFJORD LOKALPLAN NR. 146 - KULTURCENTER LIMFJORD Indholdsfortegnelse Indledning 1 Beskrivelse af de forskellige plantyper 2 Redegørelse for lokalplanen 3 Lokalplanens indhold 3 Sammenhæng med anden planlægning

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. april 2004 J.nr.: 03-31/500-0036 Mhe Afgørelse

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM Myndighed Kolding Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 17. juni 2008 J.nr.: NKN-261-00093 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Københavns

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup for vindmøller ved Torup December 2014 Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at

Læs mere

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom.

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom. FORSLAG LOKALPLAN NR. 187 Østergade 14, Lemvig Claudis Have Skous Gade Østerbrogade Ågade Ågade Østerbom Lemvig Østergade Vænget Enghavevej Rådhusgade Vasen Rådhusvænget Vænget LEMVIG KOMMUNE Plan & Projekt

Læs mere

Afgørelse i sagen om registrering af et beskyttet område på en ejendom i Åbybro Kommune.

Afgørelse i sagen om registrering af et beskyttet område på en ejendom i Åbybro Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 26. september 2006 NKN-131-00031 LER Afgørelse i sagen om registrering

Læs mere

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7 Lokalplan nr. 2-13 for ÆBLEHAVEN, Andelsboliger i Strøby Egede Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5 Tillæg nr. 10 til Vallø

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Miljøstyrelsen Virksomheder Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 24. februar 2005 Jens Lønstrup 8940 2654

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. Lokalplan 19-2A. et område ved Søndervejen i Søby

ÆRØ KOMMUNE. Lokalplan 19-2A. et område ved Søndervejen i Søby ÆRØ KOMMUNE Lokalplan 19-2A et område ved Søndervejen i Søby Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Vejledning... 3 1. Hvad er en lokalplan?... 3 2. Hvornår laves der lokalplan?... 3 3. Lokalplanforslaget

Læs mere

Vedtagelse af Kommuneplan 2013-2025 Dato: 4. februar 2014

Vedtagelse af Kommuneplan 2013-2025 Dato: 4. februar 2014 Vedtagelse af Kommuneplan 2013-2025 Dato: 4. februar 2014 Nærværende tillæg til Kommuneplan 2009-2021 blev vedtaget endeligt efter den endelige vedtagelse af ny Kommuneplan 2013-2025 og dermed efter aflysningen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune LOKALPLAN NR. 18 i Herlev kommune Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 18 vedrører et areal ved Sandbyvejs nuværende udmunding i Herlevgårdsvej og fastlægger, at området kun må anvendes til beskyttede boliger

Læs mere

AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende Stisager 11 i Glostrup Kommune

AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende Stisager 11 i Glostrup Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 4. september 2014 J.nr.: NMK-33-02549 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende

Læs mere

Tillæg 20. Kommuneplantillæg 20. Ved Nr. Bjert - et lokalcenter. Kolding Kommune. Kommuneplan 2010-2021/23. maj 2011.

Tillæg 20. Kommuneplantillæg 20. Ved Nr. Bjert - et lokalcenter. Kolding Kommune. Kommuneplan 2010-2021/23. maj 2011. KOV0_Våben_Rød Tillæg 20 Kommuneplantillæg 20 Ved Nr. Bjert - et lokalcenter Kommuneplan 2010-2021/23. maj 2011 Kolding Kommune Ændring af ramme og område for lokalcentret i Nr. Bjert I Nr. Bjert er i

Læs mere

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen VVM Screeningsskema Lovhenvisninger /6/ VVM bekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015, med senere ændringer, om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM)

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 911, Boliger, erhverv og lokalt butikscenter i Vejlby Endelig. 1. Resume

Indstilling. Lokalplan 911, Boliger, erhverv og lokalt butikscenter i Vejlby Endelig. 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. juni 2015 Lokalplan 911, Boliger, erhverv og lokalt butikscenter i Vejlby Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr.

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) 2015-013222 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

SLANGERUP KOMMUNE - Lokalplan nr. 31 for Enggården, Uvelse

SLANGERUP KOMMUNE - Lokalplan nr. 31 for Enggården, Uvelse SLANGERUP KOMMUNE - for Enggården, Uvelse Lokalplanen omfatter: a) Redegørelse for lokalplanens indhold og forhold til anden planlægning. b) Lokalplanens retsvirkninger. c) Lokalplanens tekst. d) Lokalplanens

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. ALK-Abelló A/S Bøge Allé 1 2970 Hørsholm Virksomheder J.nr. MST-1270-01702 Ref. jeppj/sujuh Den 20. oktober 2015 Afgørelse om at etablering af køleanlæg hos ALK Abelló A/S ikke er VVM-pligtigt Miljøstyrelsen

Læs mere

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 23. Boligformål, Nalmadebro

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 23. Boligformål, Nalmadebro Gråsten Kommune Lokalplan nr. 23 Boligformål, Nalmadebro Vedtaget: 13.12.1988 GRÅSTEN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 23 for et område til boligformål ved Nalmadebro. LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD Lokalplanen er

Læs mere

LOKALPLAN 6. For et område syd for bebyggelsen "Eremitageparken" i Lundtofte bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 6. For et område syd for bebyggelsen Eremitageparken i Lundtofte bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 6 For et område syd for bebyggelsen "Eremitageparken" i Lundtofte bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE indledning 1 lokalplanens indhold 3 lokalplanens forhold til anden planlægning

Læs mere

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030 Pkt.nr. 21 Ændring af forslag Lokalplan 223 Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej erhvervs og offentlige formål 454030 Indsling: Teknisk Forvaltning indsler Teknik og Miljøudvalget at anbefale

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.018 for plejeboliger ved Plejecenteret Birkebo på Forchhammersvej

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.018 for plejeboliger ved Plejecenteret Birkebo på Forchhammersvej K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.018 for plejeboliger ved Plejecenteret Birkebo på Forchhammersvej Aalborg Byråd

Læs mere

Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole

Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole Indhold Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens område og zonestatus

Læs mere

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086 Screening efter VVM-reglerne: Rugtved Fælled Vandværk I/S VVM Myndighed Basis oplysninger Frederikshavn Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: n til Rugtved Fælled Vandværk I/S, 23.800 m3/år

Læs mere

Bebyggelse ved Frodesgade, Finsensgade og Rolfsgade

Bebyggelse ved Frodesgade, Finsensgade og Rolfsgade Ændring 2011.26 i Kommuneplan 2010-2022 Bebyggelse ved Frodesgade, Finsensgade og Rolfsgade Juni 2012 Esbjerg Kommune Ændring 2011.26 side 2 Kommuneplan 2010-2022 Ændring 2011.26 Baggrund Esbjerg Byråd

Læs mere

Samsø Kommune. Forslag til Lokalplan nr. 67 Detailhandel ved Furden i Tranebjerg

Samsø Kommune. Forslag til Lokalplan nr. 67 Detailhandel ved Furden i Tranebjerg Samsø Kommune Forslag til Lokalplan nr. 67 Detailhandel ved Furden i Tranebjerg Maj 2008 1 Hvad er en lokalplan?... 3 Redegørelse... 4 Indledning... 4 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 4 Lokalplanens

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 26. januar 2016 modtaget ansøgning fra Arla Foods Amba, Hoco, om en ændring af produktionen af Capolac.

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 26. januar 2016 modtaget ansøgning fra Arla Foods Amba, Hoco, om en ændring af produktionen af Capolac. Arla Foods Amba, Hoco Bülowsvej 9 7500 Holstebro Virksomheder J.nr. MST-1270-01871 Ref. metho/maljs Den 24. februar 2016 Afgørelse om ikke VVM-pligt for ændring af Capolac produktion Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.30 for en del af Kregme Lokalcenter Dato februar 2016 Deltagere ved screeningsmøde Pernille Meyling og Jørgen

Læs mere

LOKALPLAN 5-03 Torpgården, boliger

LOKALPLAN 5-03 Torpgården, boliger LOKALPLAN 5-03 Torpgården, boliger KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 5-03 TORPGARDEN REDEGØRELSE. LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING FOR OMRÅDET Områdets beliggenhed Dispositionsplan og

Læs mere

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge Resumé Et byudviklingsprojekt som Enghave Brygge skal gennemgå forskellige procedurer

Læs mere

LOKALPLAN NR. 059 for et kolonihaveområde ved Ved Hanevad (vedtaget august 1990) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN

LOKALPLAN NR. 059 for et kolonihaveområde ved Ved Hanevad (vedtaget august 1990) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN LOKALPLAN NR. 059 for et kolonihaveområde ved Ved Hanevad (vedtaget august 1990) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN Ballerup kommunalbestyrelse nedlagde den 8. maj 1989 forbud mod et forslag til udstykning

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune April 2016

Debatoplæg Glostrup Kommune April 2016 Debatoplæg Glostrup Kommune April 2016 Forhøring Ændret anvendelse af erhvervs- og centerområdet omkring Tavleholmsvej og Hovedvejen Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for, at der på Hovedvejen

Læs mere

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Industri Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 133/H01-0014 Ref.: OD/BKR/9 Den Miljøstyrelsens afgørelse af klage over miljøgodkendelse

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. KORTBILAG Planbilag 1: Lokalplanens afgrænsning Planbilag 2: Retningsgivende bebyggelsesplan

INDHOLDSFORTEGNELSE. KORTBILAG Planbilag 1: Lokalplanens afgrænsning Planbilag 2: Retningsgivende bebyggelsesplan INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INDLEDNING... 2 INDHOLDSOVERSIGT... 2 LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD... 2 Eksisterende forhold... 2 Fremtidige forhold... 2 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...

Læs mere

LOKALPLAN NR. O 61.01.01

LOKALPLAN NR. O 61.01.01 LOKALPLAN NR. O 61.01.01 Stenhavevej Skolevænget Generalgyden juuskovvej 0 m 50 m 100 m FOR OMRÅDET VED JUULSKOVSKOLEN ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2003 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. O 61.01.01

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup

Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup Kommuneplantillæg Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup September 2010 Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige stoffer på lagerhotel i Vamdrup

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplan H 30 for Else-Mariehjemmet side 3 Baggrunden for lokalplanen side 3 Indholdet i lokalplanen side 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning side 4 LOKALPLAN

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

Lokalplan nr. 116. for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade

Lokalplan nr. 116. for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade Lokalplan nr. 116 for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade Oktober 2001 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området til erhvervsformål i form af butiks- og kontorvirksomhed. Der åbnes

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanområdet side 3 Lokalplanens sagsforløb side 3 Lokalplanens indhold side 3 Forhold til anden planlægning side 4 LOKALPLAN L10 1 Lokalplanens område side 5 2 Lokalplanens

Læs mere

Afgørelse om, at byggemodningen og udvidelsen på cirka 6 ha til brug for Aalborg Universitet ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om, at byggemodningen og udvidelsen på cirka 6 ha til brug for Aalborg Universitet ikke er VVM-pligtig Bygningsstyrelsen Byg 2 Carl Jacobsens Vej 39 2500 Valby bygst@bygst.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-130-00268 Ref. fleka Den 14. januar 2014 Afgørelse om, at byggemodningen og udvidelsen på cirka

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde.

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 14. april 2008 NKN-261-00029 trmas Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Lokalplan 1.25. Tranegården

Lokalplan 1.25. Tranegården Lokalplan 1.25 Tranegården Ishøj Kommune 2003 Lokalplan l.25 LOKALPLANENS INDHOLD. Lokalplanen omfatter et område på ca. 11.000 m 2 afgrænset af Vejledalen, Vejlebrostien, Strandparkstien og Ishøj Strandvej.

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 10 REKREATIVT OMRÅDE VED NYMINDEGAB - CAMPING ENKELTOMRÅDE 13.01.R01 VARDE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 10 REKREATIVT OMRÅDE VED NYMINDEGAB - CAMPING ENKELTOMRÅDE 13.01.R01 VARDE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 10 REKREATIVT OMRÅDE VED NYMINDEGAB - CAMPING ENKELTOMRÅDE 13.01.R01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - APRIL 2011 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

PER KRUSE. Sedlen med at lukke dørene under gudstjenesten er fjernet, så der er musik og støj inde fra kirkerummet, da de ikke lukker dørene.

PER KRUSE. Sedlen med at lukke dørene under gudstjenesten er fjernet, så der er musik og støj inde fra kirkerummet, da de ikke lukker dørene. PER KRUSE Frederiksberg Kommune Lyngby C d.17.5.2011 Lokalplan 169 er ren diktatur, absolut ikke demokratisk. Vi er aldrig indbudt til møde, om hvad vi havde af løsninger, som Nyvej 9 har været til møde

Læs mere

Lokalplan nr. 100 for et erhvervsområde ved Slangerupvej. 1 Formål. 2 Området og zonestatus

Lokalplan nr. 100 for et erhvervsområde ved Slangerupvej. 1 Formål. 2 Området og zonestatus Lokalplan nr. 100 for et erhvervsområde ved Slangerupvej I henhold til lovbekendtgørelse nr. 883 af 18. august 2004 fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. 1 Formål 1.1 Det er

Læs mere

OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR, CY- KELSKUR OG OVERDÆKKET TERRASSE.

OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR, CY- KELSKUR OG OVERDÆKKET TERRASSE. Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri Til ejendommens ejer c/o Claus Vett Kloster Kongelundsvej 609B 2791 Dragør 30. september 2013 edoc: 2013-0150815 OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR,

Læs mere

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven Notat Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Aarhus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-11601 - 5 jfl@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR: 31 13 54 27 24. september

Læs mere

Afgørelse om aktindsigt ledsaget af klagevejledning med klagefrist

Afgørelse om aktindsigt ledsaget af klagevejledning med klagefrist 14-3. Forvaltningsret 114.4 13.1. Afgørelse om aktindsigt ledsaget af klagevejledning med klagefrist En kvinde klagede til Ankestyrelsen over at Arbejdsskadestyrelsen havde givet hende afslag på aktindsigt

Læs mere

SCREENINGSRAPPORT Marts 2013

SCREENINGSRAPPORT Marts 2013 Kultur, Miljø & Erhverv Dato: 20-03-2013 Sagsnr.: 12/43544 Dok nr.: 18 MILJØVURDERING AF LOKALPLAN nr. 59 OMRÅDE TIL ERHVERV OG OFFENTLIGE FORMÅL MELLEM NYGADE OG LAVGADE, AABENRAA SCREENINGSRAPPORT Marts

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster Helle og Thore T. Iversen Overballevej 3 Øster Terp 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-7-14 19-02-2014 Landzonetilladelse til

Læs mere

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund Debatoplæg Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund LEGO parkeringshus Indkaldelse af forslag og idéer Oktober 2014 1 LEGO Koncernen har søgt Billund Kommune om tilladelse til at bygge et nyt parkeringshus

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.021 for området ved Skipper Clement Skolen Aalborg Byråd godkendte den 11. april

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Vedrørende Novo Nordisk A/S i Hillerød Att. Susanne Bech, Novo Nordisk A/S, Global EHS, Krogshøjvej 44, 2880 Bagsværd. Virksomheder J.nr. MST-1274-00117 Ref. GUKHA/MAJLI Den 29. juli 2015 Afgørelse om

Læs mere

--- I EJBY ØST FOR BJERGBAKKEVEJ. LOKALPLAN EL 14 FOR ET OM-E INDHOLDSFORTEGNELSE:

--- I EJBY ØST FOR BJERGBAKKEVEJ. LOKALPLAN EL 14 FOR ET OM-E INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLAN EL 14 FOR ET OME I EJBY ØST FOR BJERGBAKKEVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning 1 Lokalplanens retsvirkninger 1 Lokalplan EL 14 2 Kortbilag Side 1 INDLEDNING Lokalplan EL 14 er vedtaget endeligt

Læs mere

Lokalplan nr. 98. for et område ved Vodroffsvej 44-48

Lokalplan nr. 98. for et område ved Vodroffsvej 44-48 Lokalplan nr. 98 for et område ved Vodroffsvej 44-48 Juni 1998 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området til offentlige formål i form af daginstitutioner og andre offentlige funktioner,

Læs mere

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Forslag. Vindmøller nordøst for Vemb. December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Forslag. Vindmøller nordøst for Vemb. December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 25 Kommuneplan 2009 Vindmøller nordøst for Vemb Forslag December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til kommuneplantillægget Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE. LOKALPLAN nr.69

FREDERIKSSUND KOMMUNE. LOKALPLAN nr.69 FREDERIKSSUND KOMMUNE LOKALPLAN nr.69 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Første del, REDEGØRELSE LOKALPLAN NR. 69 INDLEDNING FORHOLDET TIL ANDEN PLANUEGNING Frederikssund Kommuneplan 1989-2001 Lokalplan nr. 48 Vej-

Læs mere

Lokalplan 349. for Vinterøen

Lokalplan 349. for Vinterøen Lokalplan 349 for Vinterøen INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 349 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING OG LOVGIVNING

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015]

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse: Etablering af pumpestation Dania Midlertidig

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup

VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup VVM Myndighed Basis oplysninger Brønderslev Kommune Hellumvej 10, Hjallerup - miljøgodkendelse af anlæg for midlertidig oplagring af farligt affald

Læs mere

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Forslag til lokalplan nr. 21-050-0001 Bramming Landområde Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Tillæg nr. 1 til LP nr. 120, Bramming november 2010 0 Forslag til Lokalplan nr. 21-050-0001. Bramming

Læs mere

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 151 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Nederbyvej 107, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

Tillæg nr. 5. Kommuneplan 2013. Forslag. Område til vindmøller sydvest for Hogager HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 5. Kommuneplan 2013. Forslag. Område til vindmøller sydvest for Hogager HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 5 Kommuneplan 2013 Område til vindmøller sydvest for Hogager Forslag HOLSTEBRO KOMMUNE Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er lagt frem i offentlig høring i 9 uger fra den

Læs mere

PARKERINGSORDNING FOR HOLSTEBRO KOMMUNE

PARKERINGSORDNING FOR HOLSTEBRO KOMMUNE PARKERINGSORDNING FOR HOLSTEBRO KOMMUNE På grundlag af gældende lovgivning, herunder Byggelovens 22, stk. 6, og Lov om Planlæg-ning 26, stk.2, fastsættes følgende retningslinier for tilvejebringelse af

Læs mere

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 105 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 33 FOR UDVIDELSE AF DANAPAK I GRENAA STEMPELMÆRKE RETTEN I GRENAA. OOOO5OO.

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 105 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 33 FOR UDVIDELSE AF DANAPAK I GRENAA STEMPELMÆRKE RETTEN I GRENAA. OOOO5OO. F- STEMPELMÆRKE RETTEN I GRENAA GRENAA KOMMUNE KUN GYLDIGT MED AFSTEMWJfcG AF OOMMfRKONTORCTS F 732755 OOOO5OO.OO 171934 Sfi 01 LOKALPLAN NR. 105 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 33 FOR UDVIDELSE AF DANAPAK I

Læs mere

LOKALPLAN NR. 0-DiO-Ol OFFENTLIGT OMRÅDE OTTERUP BY

LOKALPLAN NR. 0-DiO-Ol OFFENTLIGT OMRÅDE OTTERUP BY OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN 0 -D 10-Ol SEPTEMBER 1986 LOKALPLAN NR. 0-DiO-Ol OFFENTLIGT OMRÅDE OTTERUP BY Pris: 30 kr. KOMMUNALBESTYRELSENS HENSIGT MED LOKALPLANEN OG INDHOLDET AF LOKALPLANEN. Kommunalbestyrelsen

Læs mere