Programmet. The Constructive Developmental Framework - en teoretisk tilgang til arbejde med udvikling af

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Programmet. The Constructive Developmental Framework - en teoretisk tilgang til arbejde med udvikling af"

Transkript

1

2 Programmet Introduktion til DDO - en radikal ny model med formålet at frigøre en organisations potentiale. The Constructive Developmental Framework - en teoretisk tilgang til arbejde med udvikling af mind-set - bevidsthed, perception, tænkning, vurderinger etc. Arbejde med Immunity to Change - en analytisk metode som undersøger hvordan vi bearbejder information og hvordan vi kan udvikle et nyt mind-set. DDO - hvad det er og hvordan det virker - metoder, anvendningsområder og erfaringer.

3 Transformativ læring, siden 1994 Proaktiv tænkning og planlægning Fremtiden skabes af den der ser den. Ressourcer Vi har allerede de ressourcer vi har behov for, for at klare livets udfordringer. Vi har allerede en bedste måde at fungere på. Lær det mind-set at kende og de ressourcer der hører til og gør den til din nye normale måde at fungere på.

4 Blindspots - en udfordring Blindspots er en term som anvendes til at beskrive de forstyrrelser i vores sind, som er vanskelige at eliminere og som fører til perceptuelle forstyrrelser, urigtige vurderinger og ulogisk forståelse.

5 Udvikling af mindsets Mig Vigtige personer Socialized Mindset Robert Kegan: Team player Faithful follower Aligning Seeks direction Reliant Barn Teen Ung voksen Udvikling af voksen identitet personlighed og mindset. Kilde: Professor Robert Kegan, In over our heads og Immunity to change.

6 Immunity to Change Socialized Mindset Immunforsvar Teknisk udvikling Robert Kegan og Lisa Lahey: Individuelle antagelser og kollektive mindsets danner et naturligt og stærkt immunsystem mod forandringer.

7

8 Immunity to Change Immunforsvar Teknisk udvikling

9

10 Udviklingsmål Gør / gør ikke Skjulte konkurrerende commitments Store antagelser Spørgsmål til nogle der kender dig godt. Hvis der er en ting du mener at jeg skal blive bedre til hvad vil du så mene at det er? (Husk at spørge dig selv også!) Kriterier for for det du skriver i Kolonne 1: Oplever du det som sandt? Giver det mening for dig? Er der mulighed for forbedring? Er det vigtigt for dig?

11 Udviklingsmål Gør / gør ikke Skjulte konkurrerende commitments Store antagelser At blive bedre til at lytte. Specielt at blive bedre til at blive i nuet, at være fokuseret og at være mere tålmodig.

12 Udviklingsmål Gør / gør ikke Skjulte konkurrerende commitments Store antagelser Spørgsmål til nogle der kender dig godt. Hvis der er en ting du mener at jeg skal blive bedre til hvad vil du så mene at det er? Skriv hvad du gør / ikke gør. Vær ærlig. Med hånden på hjertet. (Husk at spørge dig selv også!) Kriterier for for det du skriver i Kolonne 1: Oplever du det som sandt? Giver det mening for dig? Er der mulighed for forbedring? Er det vigtigt for dig? Kriterier for for det du skriver i Kolonne 2: Beskriv adfærd ikke følelser. Den adfærd du beskriver modarbejder dit udviklingsmål. Skriv ikke hvorfor. Heller ikke hvordan du vil vil finde en løsning.

13 Udviklingsmål Gør / gør ikke Skjulte konkurrerende commitments Store formodninger Spørgsmål At blive bedre til til nogle at lytte. der kender Specielt dig at blive godt bedre. til at blive i nuet, at være fokuseret Hvis og at der være er mere en ting tålmodig. du mener at jeg skal blive bedre til hvad vil du så mene at det er? Skriv Jeg tillader hvad mig du gør selv / at ikke lade gør. min opmærksomhed vandre. Vær ærlig. Med Jeg begynder hånden på at hjertet. checke min iphone. (Husk at spørge dig selv også!) Jeg laver en to-do-list i mine tanker eller også på papir. Hvis jeg forsøger at lytte til en klient, så tænker jeg tit på hvad der kan være et imponerende svar, i stedet for at lytte. Når min datter taler, begynder jeg ofte at tænke på hvad hun bør gøre anderledes og holder op med at lytte til det hun siger. Kriterier for for det du skriver i Kolonne 1: Oplever du det som sandt? Giver det mening for dig? Er der mulighed for forbedring? Er det vigtigt for dig? Kriterier Hvis det er for min for kone, det du føler jeg skriver ofte at det i Kolonne hun taler 2: om ikke er Beskriv vigtigt og adfærd så tænker ikke jeg følelser. på Den andre adfærd ting som du jeg beskriver oplever er modarbejder mere vigtige. dit udviklingsmål. Skriv ikke hvorfor. Heller ikke hvordan du vil vil finde en løsning.

14 Udviklingsmål Gør / gør ikke Skjulte konkurrerende commitments Store antagelser Spørgsmål til nogle der kender dig godt. Hvis der er en ting du mener at jeg skal blive bedre til hvad vil du så mene at det er? Skriv hvad du gør / ikke gør. Vær ærlig. Med hånden på hjertet. Bekymrings boksen (Husk at spørge dig selv også!) Kriterier for for det du skriver i Kolonne 1: Oplever du det som sandt? Giver det mening for dig? Er der mulighed for forbedring? Er det vigtigt for dig? Kriterier for for det du skriver i Kolonne 2: Beskriv adfærd ikke følelser. Den adfærd du beskriver modarbejder dit udviklingsmål. Skriv ikke hvorfor. Heller ikke hvordan du vil vil finde en løsning.

15 Udviklingsmål Gør / gør ikke Skjulte konkurrerende commitments Store antagelser Spørgsmål til nogle der kender dig godt. Hvis der er en ting du mener at jeg skal blive bedre til hvad vil du så mene at det er? (Husk at spørge dig selv også!) Skriv hvad du gør / ikke gør. Vær ærlig. Med hånden på hjertet. Bekymrings boksen Se på det du har skrevet i Kolonne 2. Forestil dig, at du skulle gøre det modsatte af hvad du har beskrevet i Kolonne 2. Hvilke angster, bekymringer, oplevelser af at miste melder sig så i dine tanker? Skriv dette i Bekymrings boksen. Kriterier for for det du skriver i Kolonne 1: Oplever du det som sandt? Giver det mening for dig? Er der mulighed for forbedring? Er det vigtigt for dig? Kriterier for for det du skriver i Kolonne 2: Beskriv adfærd ikke følelser. Den adfærd du beskriver modarbejder dit udviklingsmål. Skriv ikke hvorfor. Heller ikke hvordan du vil vil finde en løsning. Kriterier for for det du skriver i Bekymrings boksen: Visualiser situationerne hvor du gør det modsatte af det du har beskrevet i Kolonne 2. Forstærk visualiseringen så du tydeligt kan mærke angst, bekymringer og tab.

16 Udviklingsmål Gør / gør ikke Skjulte konkurrerende commitments Store antagelser At blive bedre til at lytte. Specielt at blive bedre til at blive i nuet, at være fokuseret og at være mere tålmodig. Jeg tillader mig selv at lade min opmærksomhed vandre. Jeg begynder at checke min iphone. Jeg laver en to-do-list i mine tanker eller også på papir. Hvis jeg forsøger at lytte til en klient, så tænker jeg tit på hvad der kan være et imponerende svar, I stedet for at lytte. Når min datter taler, begynder jeg ofte at tænke på hvad hun bør gøre anderledes og holder op med at lytte til det hun siger. Bekymrings boksen Angst for at virke dum, at blive ydmyget, blive hjælpeløs, miste kontrollen. Angst for at begå en stor fejl. At tillade at andre begår en store fejltagelser specielt når det er nogen som jeg har ansvar for. Jeg er angst for at afsløre at jeg er usikker og at miste relationer. Hvis det er min kone, føler jeg ofte at det hun taler om ikke er vigtigt og så tænker jeg på andre ting som jeg oplever er mere vigtige.

17 Udviklingsmål Gør / gør ikke Skjulte konkurrerende commitments Store antagelser Spørgsmål til nogle der kender dig godt. Hvis der er en ting du mener at jeg skal blive bedre til hvad vil du så mene at det er? (Husk at spørge dig selv også!) Skriv hvad du gør / ikke gør. Vær ærlig. Med hånden på hjertet. Bekymrings boksen Se på det du har skrevet i Kolonne 2. Forestil dig, at du skulle gøre det modsatte af hvad du har beskrevet i Kolonne 2. Hvilke angster, bekymringer, oplevelser af at miste melder sig så i dine tanker? Find dine skjulte konkurrerende commitments. Tag udgangspunkt i det du har skrevet i Bekymrings boksen. Begynd sætningerne med: Jeg er commited til ikke at... Kriterier for for det du skriver i Kolonne 1: Oplever du det som sandt? Giver det mening for dig? Er der mulighed for forbedring? Er det vigtigt for dig? Kriterier for for det du skriver i Kolonne 2: Beskriv adfærd ikke følelser. Den adfærd du beskriver modarbejder dit udviklingsmål. Skriv ikke hvorfor. Heller ikke hvordan du vil vil finde en løsning. Kriterier for for det du skriver i Kolonne 3: Det er commitments som beskytter dig selv. Det viser hvorfor din adfærd som er beskrevet i Kolonne 2 giver mening. Opleves som kraftfuldt 4 eller 5 på en 5-skala.

18 Udviklingsmål Gør / gør ikke Skjulte konkurrerende commitments Store antagelser At blive bedre til at lytte. Specielt at blive bedre til at blive i nuet, at være fokuseret og at være mere tålmodig. Jeg tillader mig selv at lade min opmærksomhed vandre. Jeg begynder at checke min iphone. Bekymrings Boksen Angst for at virke dum, at blive ydmyget, blive hjælpeløs, miste kontrollen. Angst for at begå en stor fejl. Jeg laver en to-do-list i mine tanker eller også på papir. At tillade at andre begår en store fejltagelser specielt når det er nogen som jeg har ansvar for. Hvis jeg forsøger at lytte til en klient, så tænker jeg tit på hvad der kan være et imponerende svar, I stedet for at lytte. Når min datter taler, begynder jeg ofte at tænke på hvad hun bør gøre anderledes og holder op med at lytte til det hun siger. Hvis det er min kone, føler jeg ofte at det hun taler om ikke er vigtigt og så tænker jeg på andre ting som jeg oplever er mere vigtige. Jeg er angst for at afsløre at jeg er usikker og at miste relationer. Skjulte konkurrerende commitments Jeg er committed til ikke at virke dum, ikke at blive ydmyget, at blive hjælpeløs, ikke at miste kontrollen. Jeg er committed til ikke at begå en fejl. Jeg er committed til ikke at tillade at andre begår en store fejltagelser. Jeg er committed til ikke at afsløre at jeg er usikker og at risikere at miste relationer.

19 Udviklingsmål Gør / gør ikke Skjulte konkurrerende commitments Store antagelser Spørgsmål til nogle der kender dig godt. Hvis der er en ting du mener at jeg skal blive bedre til hvad vil du så mene at det er? (Husk at spørge dig selv også!) Kriterier for for det du skriver i Kolonne 1: Oplever du det som sandt? Giver det mening for dig? Er der mulighed for forbedring? Er det vigtigt for dig? Skriv hvad du gør / ikke gør. Vær ærlig. Med hånden på hjertet. Kriterier for for det du skriver i Kolonne 2: Beskriv adfærd ikke følelser. Den adfærd du beskriver modarbejder dit udviklingsmål. Skriv ikke hvorfor. Heller ikke hvordan du vil vil finde en løsning. Bekymrings boksen Se på det du har skrevet i Kolonne 2. Forestil dig, at du skulle gøre det modsatte af hvad du har beskrevet I Kolonne 2. Hvilke angster, bekymringer, oplevelser af at miste melder sig så i dine tanker? Kriterier for for det du skriver i Bekymrings boksen: Visualiser situationerne hvor du gør det modsatte af det du har beskrevet i Kolonne 2. Forstærk visualiseringen så du tydeligt kan mærke angst, bekymringer og tab. Kriterier for for det du skriver i Kolonne 3, om Skjulte konkurrerende commitments: Det er commitments som beskytter dig selv. Det viser hvorfor din adfærd som er beskrevet i Kolonne 2 giver mening. Opleves som kraftfuldt 4 eller 5 på en 5-skala. Se på de commitments du har beskrevet i Kolonne 3 og spørg dig selv: Hvilke antagelser må jeg have, som fastholder mig i disse commitments? Begynd sætningen med: Jeg antager at hvis det modsatte af det der står i kolonne 3 sker, så (så sker der noget slemt frygteligt). (Engelsk: Big Time Bad ). Kriterier for for det du skriver i Kolonne 4: Det gør dine commitments absolut nødvendige. Det gør det klart og tydeligt at der sker noget meget ubehageligt hvis ikke du er loyal mod dine antagelser. Det afslører en indsnævret verden. Føles virkeligt - 4 eller 5 på en 5-skala.

20 Udviklingsmål Gør / gør ikke Skjulte konkurrerende commitments Store antagelser At blive bedre til at lytte. Specielt at blive bedre til at blive i nuet, at være fokuseret og at være mere tålmodig. Jeg tillader mig selv at lade min opmærksomhed vandre. Jeg begynder at checke min iphone. Bekymrings Boksen Jeg er angst for at virke dum, at blive ydmyget, være hjælpeløs, miste kontrollen. Jeg er bange for at begå en stor fejl. Jeg antager at jeg kun har et begrænset antal chancer hos mine teenagere. Hvis de oplever mig dum for mange gange, vil de helt holde op med at lytte. Jeg laver en to-do-list i mine tanker eller også på papir. Hvis jeg forsøger at lytte til en klient, så tænker jeg tit på hvad der kan være et imponerende svar, I stedet for at lytte. Når min datter taler, begynder jeg ofte at tænke på hvad hun bør gøre anderledes og holder op med at lytte til det hun siger. Jeg vil ikke tillade at andre begår store fejltagelser specielt når det er nogen som jeg har ansvar for. Jeg er bange for at afsløre at jeg er usikker og at miste relationer. Skjulte konkurrerende commitments Jeg er committed til ikke at virke dum, ikke at blive ydmyget, at blive hjælpeløs, ikke at miste kontrollen. Jeg er committed til ikke at begå en fejl. Jeg antager at der ikke er noget positivt i samspillet med mine børn når de afviser og gør grin med det jeg har at sige. Et sådant samspil er afgjort værre end intet samspil. Jeg antager at min kone forventer at jeg er i stand til at hjælpe med at løse de problemer hun fortæller mig om. Jeg antager at det at hjælpe altid handler om at hjælpe en person til at tage de første skridt I den rigtige retning, for at få løst et problem. Hvis det er min kone, føler jeg ofte at det hun taler om ikke er vigtigt og så tænker jeg på andre ting som jeg oplever er mere vigtige. Jeg er committed til ikke at tillade at andre begår en store fejltagelser. Jeg er committed til ikke at afsløre at jeg er usikker og at risikere at miste relationer. Jeg antager at hvis jeg føler mig hjælpeløs, er det ikke muligt for mig at være god til at lytte. Jeg antager at hvis jeg ikke har kontrol over en situation så udvikler den sig i en uheldig retning.

21 Tid til en Mini.

22 DDO - Deliberately Developmental Organizations Bevidst udviklende organisationer Professor Robert Kegan s beskrivelse: DDO is a radical new model for unleashing your organizations potential. DDO indebærer frigørelse og aktivering af den enkeltes og organisationens skjulte potentialer. Det sker ved at italesætte og bevidst arbejde med angst og bekymring i det daglige arbejde. Måden det gøres på er positiv, frigørende og udviklende.

23 DDO - Deliberately Developmental Organizations Et nyt paradigme for udvikling af ressourcer Konceptet indebærer at vi adresserer det som det handler om - bekymring og angst - der står i vejen for at skabe vækst og udvikling for ledere og medarbejdere. Det sker i en transformativ udvikling som indebærer at et nyt mind-set bliver udviklet - the Self-Authored Mind-set. I dette mind-set bliver frygten for at begå fejl og ikke at være god nok reduceret. Samtidigt påvirkes lysten til udvikling og forandring. Det har effekt på kommunikation, samarbejde, problemløsning, idéudveksling, arbejdsglæde og ledelse - og resultaterne på bundlinien.

24

25 DDO DDO - Bevidst udviklende organisation for alle

26 Udvikling af mindsets Mig Vigtige personer Socialized Mindset Robert Kegan: Team player Faithful follower Aligning Seeks direction Reliant Barn Teen Ung voksen Udvikling af voksen identitet personlighed og mindset. Kilde: Professor Robert Kegan, In over our heads og Immunity to change.

27 Immunity to Change Socialized Mindset Immunforsvar Teknisk udvikling Robert Kegan og Lisa Lahey: Individuelle antagelser og kollektive mindsets danner et naturligt og stærkt immunsystem mod forandringer.

28 Transformativ udvikling Til Self-Authored Mindset Mig Vigtige personer Socialized Mindset Self-Authored Mindset Forandringer af værdier, selvbillede, overbevisninger og relationer. Kender personligt succes-mønster. Skaber ro, balance og resilience (robusthed). Transformativ udvikling Source: Professor Robert Kegan, The book: In over our heads and Immunity to change

29 Transformativ udvikling Udvikling til Self-Authored Mindset Mig Vigtige personer Socialized Mindset Self-Authored Mindset Self-Transforming Mindset Meta-ledelse Konstant læring Cross culture Interdependant Fri for kategoriseringer: good / bad, right / wrong, win / loose, us / them. Transformativ udvikling Source: Professor Robert Kegan, The book: In over our heads and Immunity to change

30 DDO - Deliberately Developmental Organizations Mulighederne i DDO Ledere og ansatte med et Socialized Mindset Ledere og ansatte med et Self-Authored Mindset Ledere og ansatte med et Self-Transforming Mindset Transformation Transformation Udviklingen sker på: - individ niveau - team niveau - organisatorisk niveau

31 Transformativ udvikling Transformativ udvikling Transformativ udvikling - Stifinder

32 Transformativ udvikling med Stifinder tilgang Nyt mindset giver mulighed for et nyt formål Lær af dine successer og find dit success mønster High performance response - reagerer med et nyt mind-set Træn dit success mønster og bliv bevidst om det Intens træning med høj motivation fordi det giver mening Effekten bliver mærkbar Et nyt mind-set kan fornemmes Find dine store antagelser og træn så de reduceres

33 Transformativ udvikling Effekten Effekt og spin-offs Self-Authored mindset Resilience / Robusthed High performance respons Nyt mindset giver mulighed for et nyt formål Lær af dine successer og find dit success mønster High performance response - reagerer med et nyt mind-set Træn dit success mønster og bliv bevidst om det Intens træning med høj motivation fordi det giver mening Indsigt Vendepunkt Effekten bliver mærkbar Et nyt mind-set kan fornemmes Find dine store antagelser og træn så de reduceres

34

35 Stifinders planer ITC / DDO Udvikling sammen med organisationer i Danmark, Tyskland og Frankrig DDO Masterclass for Stifindere i Boston, med professor Robert Kegan Modul , baseret på ITC og DDO Workshop follow up - Lasse s slides Tag gerne bogen om Stifinderen med hjem Vi afholder denne Workshop igen efter sommeren.

36

37 Deliberately Developmental Organizations (DDO) Definitioner The Brain is the main organ of the human central nervous system. The Mind is a set of cognitive faculties including consciousness, perception, thinking, judgement and memory. The Constructive Developmental Framework (CDF) is a theoretical framework for psychological assessment. Blindspots is a general term that is used to describe many distortions in the human mind that are difficult to eliminate and that lead to perceptual distortion, inaccurate judgment, or illogical interpretation. Immunity to Change is an analysis of how our well-developed methods of processing information and experience become barriers that hinder our attempts to achieve adaptive change. DDO is a radical new model for unleashing your organizations potential.

38 DDO DDO - det som gør det unikt Forestil dig at vi er så interesseret i menneskers udvikling, at vi etablerer en organisation som inkluderer hver medarbejder i en udviklingsproces som foregår samtidigt med arbejdet og som aldrig afsluttes. Forestil dig at at organisationen i sig selv udvikler nye ressourcer samtidigt med at resultaterne på vigtige fokusområder, f.eks. bundlinien, forbedres.

39 DDO Det det handler om (ekstra information - 7 slides) I en organisation, har de fleste ansatte et ekstra job, som de ikke får løn for. I virksomheder, store og små; i offentlige institutioner, i skoler, bruger de fleste mennesker tid og energi på at skjule deres svagheder, forholde sig til andre menneskers mening om dem, vise sig fra deres bedste side, spille politiske spil, skjule utilstrækkeligheder, skjule usikkerhed, skjule sine begrænsninger. Dette er en af de største omkostninger for organisationer. Fordi der er ikke noget mere værdifuldt for en virksomhed end hvordan de ansatte bruger deres tid og energi.

40 DDO Effekt og resultater De virksomheder som har erfaring med DDO i USA har bl.a. disse erfaringer: - Større indtjening, større job tilfredsstillelse, hurtigere projektarbejde, større direkthed og ærlighed i kommunikationen, bedre og mere virkningsfulde strategier, mere effektiv delegering og større ansvarlighed. - Reducerede omkostninger, mindre politisering, reduceret friktion mellem afdelinger, mindre sygefravær, større engagement og arbejdsglæde. - At lave større forandringer, som f.eks. omorganiseringer. De erfaringer vi har i Stifinder er helt de samme - f.eks. i LEGO, Novozymes, Skejby Sygehus, Jyske Bank og Covestro.

41 DDO Set fra medarbejdernes side Hvad vil det indebære at leve et dobbelt liv på job, hver dag, når du ved at du ikke er den person som du foregiver dig at være? Vi mennesker er gearet til at passe på os selv. Samtidigt er det naturligt og vigtigt for os at udvikle os og at blive bedre til det vi beskæftiger os med fem dage om ugen. Undersøgelser viser at den største årsag til udbrændthed ikke er arbejdsmæssig overbelastning, men at arbejde i lang tid uden at opleve udvikling på de personlige områder.

42 DDO Ledelses- og medarbejderudvikling En måde at se på DDO og det der sker i disse organisationer er at de bruger dette decenniums mest effektive måde at udvikle menneskers ressourcer på deres arbejdsplads. Executive coaching, high-potential programmer, mentoring, offsites, retreats and leadership development programmer er udviklingstiltag med forskellig effekt. Men de har alle samme (og ofte problematiske) tilgang til udvikling; - De giver begrænset input, som leveres på forskellige tidspunkter og ikke kontinuerligt. - De gives ofte til nogle få - for eksempel high-potentials. - Inspirationen hentes ofte udefra, som et additiv, i stedet for at det nye udvikles inde i organisationen. - Immunity to Change gør at de nye erfaringer fra kurser og andre læringsforløb ofte ikke bliver implementeret.

43 DDO En strategisk tilgang til high-performance udvikling Den strategiske tilgang til udvikling af virksomheden sker gennem udvikling af dens kultur - med fokus på at skabe en bevidst udviklende organisation, som udvikler high-performance i teams, individuelt og i hele organisationen. Lederne og medarbejderne ser ikke to mål foran sig, men ét. Relationen mellem at udvikle de menneskelige ressourcer og organisationens potentiale er ikke adskilt, men to sider af samme sag.

44 DDO Tekniske og adaptive udfordringer Udfordringerne i en organisation er både af teknisk og adaptiv natur. Tekniske udfordringer er ikke nødvendigvis lette at klare, men de kan klares ved forandring og udvikling i det eksisterende mindset. Adaptive udfordringer kan kun klares ved at organisationen udvikles til at fungerer i et nyt mindset. DDO er sandsynligvis en af de bedste tilgange til at udvikle et nyt mind-set.

45 Robert Kegan and Immunity to Change - video, 15 min.

Programmet. The Constructive Developmental Framework - en teoretisk tilgang til arbejde med udvikling af

Programmet. The Constructive Developmental Framework - en teoretisk tilgang til arbejde med udvikling af Programmet Introduktion til DDO - en radikalt ny model med formålet at frigøre en organisations potentiale. The Constructive Developmental Framework - en teoretisk tilgang til arbejde med udvikling af

Læs mere

Første Stifinderprogram blev gennemført i Kernen i programmet har været under videre udvikling i mere end 20 år

Første Stifinderprogram blev gennemført i Kernen i programmet har været under videre udvikling i mere end 20 år FAKTA Stifinderprogrammet er et transformativ ledelsesprogram som giver mulighed for udvikling af et nyt mindset - the self-authored mindset Første Stifinderprogram blev gennemført i 1994. Kernen i programmet

Læs mere

DDO - A Deliberately Developmental Organization

DDO - A Deliberately Developmental Organization DDO - A Deliberately Developmental Organization Budskabet I en organisa,on passer de fleste et ekstra job, som ingen betaler dem for nemlig at skjule deres svagheder, at se godt ud, at ikke blive taget

Læs mere

GROW EVERYONE EVERYDAY Morgenmøder, MacMann Berg, marts 2018

GROW EVERYONE EVERYDAY Morgenmøder, MacMann Berg, marts 2018 GROW EVERYONE EVERYDAY Morgenmøder, MacMann Berg, 15.-16. marts 2018 WORKSHOP: GROW Aarhus den 15. + 16. maj 2018 På workshoppen arbejder vi i dybden med GROW-tilgangen og Immunity to Change, med det formål

Læs mere

Wolfway v/preben Werther www.wolfway.biz. Full Circle. Et stærkt træningsprogram for skoleledere i Vejle Kommune

Wolfway v/preben Werther www.wolfway.biz. Full Circle. Et stærkt træningsprogram for skoleledere i Vejle Kommune Wolfway v/preben Werther www.wolfway.biz Full Circle Et stærkt træningsprogram for skoleledere i Vejle Kommune Hvorfor vælge dette træningsprogram De grundlæggende forudsætninger for menneskelig succes

Læs mere

AUTHENTIC LEADERSHIP PROGRAMMES WORTH FOLLOWING INTENSIVE. en intensiv indføring i centrale Stifinderværktøjer og indsigter

AUTHENTIC LEADERSHIP PROGRAMMES WORTH FOLLOWING INTENSIVE. en intensiv indføring i centrale Stifinderværktøjer og indsigter AUTHENTIC LEADERSHIP PROGRAMMES WORTH FOLLOWING I INTENSIVE en intensiv indføring i centrale Stifinderværktøjer og indsigter 2 INTENSIVE STÅR DU OVER FOR ET MÅL - KARRIEREMÆSSIGT SÅVEL SOM PERSONLIGT -

Læs mere

Hvorfor kræver det personlig udvikling at opnå faglig udvikling?

Hvorfor kræver det personlig udvikling at opnå faglig udvikling? THINK ABOUT IT Hvorfor kræver det personlig udvikling at opnå faglig udvikling? De fleste medarbejdere anvender blot 80 % af deres faglige og menneskelige kapaciteter. De faglige kapaciteter dækker fx

Læs mere

foredrag kurser performance mentoring

foredrag kurser performance mentoring foredrag kurser performance mentoring Foredrag: Jeg ser ingen begrænsninger gør du? Det er både morsomt og gribende, når Søren Holmgren fortæller om, hvordan han som blind fandt vejen til succes i internationalt

Læs mere

TEAMET/GRUPPEN SOM MOTOR I

TEAMET/GRUPPEN SOM MOTOR I TEAMET/GRUPPEN SOM MOTOR I UDVIKLING AF ORGANISATIONEN -hvad skal der til for at få teamet/gruppen til at fungere? LEDELSE ER OFTE DEN ØMME TÅ I TEAMET/GRUPPEN Et team/en gruppe kan ikke arbejde uden ledelse

Læs mere

Preben Werther FULL CIRCLE. Et stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse

Preben Werther FULL CIRCLE. Et stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse Preben Werther FULL CIRCLE Et stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse Hvorfor FULL CIRCLE? Full Circle programmet adresserer de grundlæggende forudsætninger for personlig og organisatorisk

Læs mere

Få mere ud af dit liv og få mere af hvad du ønsker - Mentorens rolle Af Niels Højer

Få mere ud af dit liv og få mere af hvad du ønsker - Mentorens rolle Af Niels Højer Få mere ud af dit liv og få mere af hvad du ønsker - Mentorens rolle Af Niels Højer Mentoring er et unikt værktøj til: * At træffe flere bevidste valg! * Ressource tænkning og vækstbevisthed * Personlig

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

STIFINDER PROGRAMMET AUTHENTIC LEADERSHIP PROGRAMMES

STIFINDER PROGRAMMET AUTHENTIC LEADERSHIP PROGRAMMES STIFINDER PROGRAMMET WORTH FOLLOWING AUTHENTIC LEADERSHIP PROGRAMMES STIFINDERPROGRAMMET ET EFFEKTIVT OG UNIKT UDVIKLINGSFORLØB SIDEN 1994 LÆRINGSPRINCIPPER OG INSPIRATION E N UNIK KOMBINATION AF METODER

Læs mere

Beyond Project Leadership. - Create succes and pride in your team. Achieve your most ambitious goals!

Beyond Project Leadership. - Create succes and pride in your team. Achieve your most ambitious goals! Beyond Project Leadership - Create succes and pride in your team. Achieve your most ambitious goals! Tag skridtet videre fra traditionel projekt ledelse. Vær proaktiv, skab resonans og proces dit team

Læs mere

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan laver du en mental u-vending 12 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Mental u-vending

Læs mere

Den Kreative Platform i DGI Uhæmmet anvendelse af viden fra forening til forening

Den Kreative Platform i DGI Uhæmmet anvendelse af viden fra forening til forening Den Kreative Platform i DGI Uhæmmet anvendelse af viden fra forening til forening I må gerne sætte jer ned Det vi ser og forstår er styret af mønstre I hjerne og krop Vi ser det vi plejer at se Vi forstår

Læs mere

Pathfinder. intensive. en intensiv indføring i centrale Stifinderværktøjer og indsigter

Pathfinder. intensive. en intensiv indføring i centrale Stifinderværktøjer og indsigter Pathfinder intensive en intensiv indføring i centrale Stifinderværktøjer og indsigter 2 // Pathfinder INTENSIVE Få et kraftfuldt indspark til dit projekt, din karriere eller din personlige udvikling. Deltag

Læs mere

PROCESKONFIRMERING! - hvordan du som leder kan facilitere løbende forbedring og fastholde en standard!

PROCESKONFIRMERING! - hvordan du som leder kan facilitere løbende forbedring og fastholde en standard! PROCESKONFIRMERING - hvordan du som leder kan facilitere løbende forbedring og fastholde en standard Proceskonfirmering er ikke et udbredt fænomen i danske virksomheder, hvilket kan skyldes, at det minder

Læs mere

Hvilke udfordringer giver dialogbaserede trivselsundersøgelser for ledergrupper? Julie Sigsgaard, cand. psych

Hvilke udfordringer giver dialogbaserede trivselsundersøgelser for ledergrupper? Julie Sigsgaard, cand. psych Hvilke udfordringer giver dialogbaserede trivselsundersøgelser for ledergrupper? Julie Sigsgaard, cand. psych 1000 tanker og mange ord Se dette oplæg som et afsæt for en videre dialog om ledernes rolle

Læs mere

Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier

Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier Om evalueringen Der er foretaget en kvantitativ baselinemåling ved projektets start ultimo 2015, hvor elever

Læs mere

Mindful Company Compact

Mindful Company Compact Mindful Company Compact Mindfulness på bundlinjen Hvad vi kan Hvad siger deltagerne? Praktik Resultater fra gennemførte forløb Side 2 Hvorfor vi er gode til det vi gør Side 3 Hvad siger deltagere og indkøbere?

Læs mere

i to i fokusområder 2010 foredrag kurser performance mentoring +45 2190 9999 sh@itoi.dk www.itoi.dk

i to i fokusområder 2010 foredrag kurser performance mentoring +45 2190 9999 sh@itoi.dk www.itoi.dk i to i fokusområder 2010 foredrag kurser performance mentoring +45 2190 9999 sh@itoi.dk www.itoi.dk Foredrag: Jeg ser ingen begrænsninger gør du? Få en uforglemmelig og forrygende dag eller aften med både

Læs mere

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske M a g a s i n e t f o r M e d a r b e j d e r n e s T r i v s e l, S u n d h e d o g V e l v æ r e ISSN: 1604-2875 Nr. 3 Marts 2007 Konsulent virksomheden Create You Indehavere Mika Heilmann og Charlotte

Læs mere

NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN

NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN Opstillingsmetoden er et unikt redskab, der er blevet integreret i Nordahl Coaching ApS til mønsterbrud for unge og voksne dels ved individuelle

Læs mere

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Tim Struck high impact facilitation Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Dette kursus er drevet af ét eneste formål: at gøre det nemt for dig at skabe troværdige resultater gennem andre. Eller sagt

Læs mere

Morgenmøde om teamkultur - Styrk samarbejdet i dit projektteam. Ledernes kompetencecenter 28. April 2017 Elisabeth Plum

Morgenmøde om teamkultur - Styrk samarbejdet i dit projektteam. Ledernes kompetencecenter 28. April 2017 Elisabeth Plum Morgenmøde om teamkultur - Styrk samarbejdet i dit projektteam Ledernes kompetencecenter 28. April 2017 Elisabeth Plum Disse to timer 1. Ny opmærksomhed om kulturens påvirkning af projekt-teamets resultater

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Program for Workshop The Butterfly Effect

Program for Workshop The Butterfly Effect Program for Workshop The Butterfly Effect Skab virksomheden i balance, der sikrer økonomisk, bæredygtig og social vækst En lille indsats har en kæmpe effekt www.mediationcenter.dk Indhold i The Butterfly

Læs mere

Hvilke voksenpædagogiske tilgange kan understøtte at voksne, der lever på kanten af samfundet, bliver robuste og selvstændige samfundsborgere?

Hvilke voksenpædagogiske tilgange kan understøtte at voksne, der lever på kanten af samfundet, bliver robuste og selvstændige samfundsborgere? 1 Hvilke voksenpædagogiske tilgange kan understøtte at voksne, der lever på kanten af samfundet, bliver robuste og selvstændige samfundsborgere? Workshop på Voksenpædagogisk træf 2013 v/ Agnethe Nordentoft

Læs mere

Systemic Team Coaching

Systemic Team Coaching Systemic Team Coaching Styrk og udvikle lederteamets, ledernes og forretningens potentiale Systemic team coaching er en meget effektiv proces til at optimere performance af individuelle team medlemmer,

Læs mere

INTRO MINDFULNESS. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og supervisor. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og Supervisor

INTRO MINDFULNESS. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og supervisor. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og Supervisor INTRO MINDFULNESS Parterapeut og supervisor Mindfulness: hvad er det? BEVIDST NÆRVÆR At blive nærværende i det nu, hvor du befinder dig lige der hvor livet sker At være, frem for at gøre At være med det

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Positiv psykologi og ledelse

Positiv psykologi og ledelse Positiv psykologi og ledelse Lige nu er vi især optaget af Happy high performance En kultur hvor performance og engagement går hånd i Udvikling af styrkebaseret tilgange hånd, til på at en sikre for virksomheden

Læs mere

Teams 7 bevidsthedsniveauer

Teams 7 bevidsthedsniveauer Teams 7 bevidsthedsniveauer Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Teams vækster og udvikler sig ved at mestre de syv niveauer af team bevidsthed. De syv forskellige

Læs mere

LØFT TEAMET TIL NÆSTE NIVEAU Styrk jeres trivsel, engagement og produktivitet

LØFT TEAMET TIL NÆSTE NIVEAU Styrk jeres trivsel, engagement og produktivitet LØFT TEAMET TIL NÆSTE NIVEAU Styrk jeres trivsel, engagement og produktivitet Får I fuldt udbytte af teamets potentiale? Skal I genfinde retning og drivkraft efter omstruktureringer? Har I brug for at

Læs mere

Forretningsdrevet HR Roadmap

Forretningsdrevet HR Roadmap Forretningsdrevet HR Roadmap Hvorfor? Hvad? Hvordan? Virksomhedens mål & strategiske fokusområder xxx Strategi for organisationen Strategiske HR initiativer HR Roadmap Hvad skal organisationen være i stand

Læs mere

Bryd implementeringsmuren. Evabeth Mønster

Bryd implementeringsmuren. Evabeth Mønster Bryd implementeringsmuren Evabeth Mønster Leder/nøgleperson og arbejdsmiljø Medarbejder og arbejdsmiljø Formålet med den næste gode time: Inspiration Dialog Erfaringsudveksling Værktøjer LMI Leadership

Læs mere

Ny leder. - de første 100 dage. Anders Amstrup. Taler. Erhvervspsykolog, Cand.psych., HD-A. Anders Amstrup

Ny leder. - de første 100 dage. Anders Amstrup. Taler. Erhvervspsykolog, Cand.psych., HD-A. Anders Amstrup Ny leder - de første 100 dage Taler Erhvervspsykolog, Cand.psych., HD-A 1 15 års reel ledererfaring Hvem er Jeg? Ledertræner siden 2009 Erhvervspsykolog 2 I dag ser vi på de første 100 dage Fokus er på:

Læs mere

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41 Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41 BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15

Læs mere

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç Du er i centrum Competenze Care tager altid udgangspunkt i dig og din virksomheds særlige behov og kultur. Vi hjælper dig som leder, dine medarbejdere og hele virksomheden til at yde optimalt både med

Læs mere

PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI. DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes. Organisation Uddannelse Coaching Foredrag

PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI. DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes. Organisation Uddannelse Coaching Foredrag PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes Organisation Uddannelse Coaching Foredrag Alle ydelser er baseret på Emotionel Intelligens (EI), kommunikation og selvledelse. Organisation

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL

KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL IF KUNDECENTER PRIVAT DANMARK Stamholmen / Hvidovre Kolding Hvorfor Eksisterer If? Rolig, vi hjælper dig Vores formål: Sikre at vores kunder Er korrekt forsikret og:

Læs mere

Nina Ekman og Stine Reintoft. Mindfulness. for dig som mor med det lille barn

Nina Ekman og Stine Reintoft. Mindfulness. for dig som mor med det lille barn Nina Ekman og Stine Reintoft Mindfulness for dig som mor med det lille barn Mindfulness for dig som mor med det lille barn Nina Ekman og Stine Reintoft Mindfulness for dig som mor med det lille barn Mindfulness

Læs mere

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre Hvornår Har du allermest lyst til at bidrage med nye vinkler på tingene? Hvornår er du sidst blevet anerkendt for at komme med en god ide? Hvornår Har du sidst prøvet noget nyt af uden at vide præcis,

Læs mere

High Performance Talent

High Performance Talent High Performance Talent Akademiet for Talen9ulde Unge 20$21.Januar2015 MikaelTrolle Mikael Trolle Cand. scient. i Idræt & Biologi Sportsdirektør og herrelandstræner, Dansk Volleyball Forbund Partner og

Læs mere

Fordi mennesker betyder alt

Fordi mennesker betyder alt Agenda Kort introduktion Oplæg: Forretningsvisioner hvorfor det? Hvordan virkeliggøres visionerne til klare strategier og operationelle mål? Implementering er det rette hold sat? Praktiske eksempler: Strategi

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

Mindfulness. At styrke trivsel, arbejde og ledelse

Mindfulness. At styrke trivsel, arbejde og ledelse Mindfulness At styrke trivsel, arbejde og ledelse Energiregnskabet Mindfulness i forsikringsvirksomhed 100 % har fået anvendelige redskaber til håndtering af stress 93 % oplever en positiv forandring

Læs mere

STÆRK PERFORMANCE & SUND TRIVSEL

STÆRK PERFORMANCE & SUND TRIVSEL STÆRK PERFORMANCE & SUND TRIVSEL Cima Development udvikler ledere, medarbejdere og teams. Vi er specialiseret i at hjælpe: Nyetablerede teams og deres ledere, som skal godt og hurtigt fra start. Teams

Læs mere

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41 Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41 BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15tirsdag

Læs mere

Hvad er coaching? - og hvad er coaching ikke

Hvad er coaching? - og hvad er coaching ikke Hvad er coaching? - og hvad er coaching ikke Giv en mand en fisk, og han bliver mæt én dag. Lær ham at fiske, og han kan klare sig selv hele livet Kun Fu Tze Coaching - definitionen Coaching er at hjælpe

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Præstation vs. Resultat

Præstation vs. Resultat Drømmen We want to be competitive at the highest international level, and by that achieve the opportunity to play against the best players in the world. Præstation vs. Resultat Inflection Point 10x change

Læs mere

Executive Coach uddannelsen. Højeste anerkendte akkreditering internationalt (ACPT) gennem ICF International Coach Federation

Executive Coach uddannelsen. Højeste anerkendte akkreditering internationalt (ACPT) gennem ICF International Coach Federation Executive Coach uddannelsen Højeste anerkendte akkreditering internationalt (ACPT) gennem ICF International Coach Federation O Executive Coach uddannelsen Her er coachuddannelsen, der giver dig kompetencerne

Læs mere

Ledelse af organisationskultur

Ledelse af organisationskultur Ledelse af organisationskultur Brug kulturen som løftestang for forandringer De fleste ledere har oplevet, at uanset hvor god en strategi er, kan organisationskulturen vise sig at være en kraftfuld størrelse,

Læs mere

Har du modet til agil ledelse? v/ Claus Elmholdt, lektor, Aalborg Universitet, Faglig direktør, LEAD,

Har du modet til agil ledelse? v/ Claus Elmholdt, lektor, Aalborg Universitet, Faglig direktør, LEAD, Har du modet til agil ledelse? v/ Claus Elmholdt, lektor, Aalborg Universitet, Faglig direktør, LEAD, ce@lead.eu Styrk modet til agil ledelse Hvad er galt? For mange ledere lukker sig om deres ledelsesrum,

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Visual Teams ogvisual Leaders workshops med

Visual Teams ogvisual Leaders workshops med Visual Teams ogvisual Leaders workshops med David Sibbet den 23. og den 24. april 2013 Nu har du en enestående mulighed for at blive indført i visualiseringens verden af pioneren inden for grafisk facilitering,

Læs mere

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Sådan får du anvendt dit kursus i praksis - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Introduktion Ifølge Robert Brinkerhoffs, studier om effekten af læring på kurser,

Læs mere

Skrevet af. Hanne Pedersen

Skrevet af. Hanne Pedersen Skrevet af Hanne Pedersen Vidste du, at mange mennesker slider med følelsen af "ikke at være god nok"? Mange mennesker tror, at de er helt alene med oplevelsen af "ikke at føle sig gode nok" eller "ikke

Læs mere

HD ALUMNI - DRIFTSLEDELSE. CBS, 19. April :30-10:30

HD ALUMNI - DRIFTSLEDELSE. CBS, 19. April :30-10:30 HD ALUMNI - DRIFTSLEDELSE CBS, 19. April 2018 08:30-10:30 Hildebrandt & Brandi Vores profil, publikationer og lokationer VORES PROFIL UDVALGTE PUBLIKATIONER VORES LOKATIONER Etableret i 2004 af Steen Hildebrandt

Læs mere

Full Circle. stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse

Full Circle. stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse Udvikling... der sætter spor Full Circle Et stæ stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse Udbyder: Samarbejde mellem Preben Werther, Wolfway ApS og VINGSTED hotel & konferencecenter Hvorfor

Læs mere

organisationen og vores produkter.

organisationen og vores produkter. KARRIEREGUIDE LEDELSE HOS STRYHNS Hos Stryhns går vi højt op i at udvikle en arbejdsplads, hvor arbejdsglæden er høj og, hvor vi giver vores medarbejdere mulighed for at realisere deres potentiale. Vi

Læs mere

MBNT Mindfulness-baseret kursus i naturterapi

MBNT Mindfulness-baseret kursus i naturterapi MBNT Mindfulness-baseret kursus i naturterapi Kurset er for dig, der gerne vil finde tilbage til et liv med mere livsglæde og mindre stress, eventuelt ovenpå en stresssygemelding, og for dig, der vil udvikle

Læs mere

playmaker program Samfundsniveauet Det sociale niveau Det individuelle niveau Identitet Nysgerrighed og refleksion Konflikthåndtering Demokrati

playmaker program Samfundsniveauet Det sociale niveau Det individuelle niveau Identitet Nysgerrighed og refleksion Konflikthåndtering Demokrati Empowerment Niveauer Empowerment Idræt er vigtig i unges udvikling, fordi det styrker fysisk og mental sundhed samtidig med, at det skaber vigtige, sociale relationer. Idræt er en mulighed for leg, deltagelse

Læs mere

Pårørende, tabu og arbejdsmarked

Pårørende, tabu og arbejdsmarked Pårørende, tabu og arbejdsmarked 1. Jeg oplever, at andre synes: Det er mere acceptabelt at have en fysisk sygdom end en psykisk sygdom 85,5% 437 Det er mere acceptabelt at have en psykisk sygdom end en

Læs mere

Introduktion. Din mulighed nu er at ændre hele verden

Introduktion. Din mulighed nu er at ændre hele verden Introduktion Dét du søger at opnå, ved at læse denne bog, er en tilstand af indre ro og stilhed. Din rejse er en rejse i selvopdagelse og selvforståelse. Imidlertid må du erkende, at dette ikke er noget,

Læs mere

Kort introduktion til 7 Gode vaner Udarbejdet af Pædagogfaglig leder Marie Skovbo

Kort introduktion til 7 Gode vaner Udarbejdet af Pædagogfaglig leder Marie Skovbo Eltang Skole og Børnehave Kort introduktion til 7 Gode vaner Udarbejdet af Pædagogfaglig leder Marie Skovbo Paradigmer og principper Vi har alle forskellige paradigmer/referencerammer eller briller, som

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Mindfulness. Efteråret 2013 V/Maja Frahm Oue socialrådgiver / psykoterapeut. www.crecea.dk

Mindfulness. Efteråret 2013 V/Maja Frahm Oue socialrådgiver / psykoterapeut. www.crecea.dk Mindfulness Efteråret 2013 V/Maja Frahm Oue socialrådgiver / psykoterapeut Mindfulness Mindfulness er evnen til at være opmærksom, på en bevidst måde, i det aktuelle øjeblik, uden at dømme. (Jon Kabat-Zinn)

Læs mere

Mindfulness på arbejde

Mindfulness på arbejde Mindfulness på arbejde Hvad kan støtte os i mindful væren når vi er på arbejde Mayaya Louise Schubert, Tid Til Ro ID Psykoterapeut, Coach og Spirituel Mentor Inviter kroppen med på arbejde Det er fint

Læs mere

STYRKEBASERET LEDERUDVIKLING

STYRKEBASERET LEDERUDVIKLING STYRKEBASERET LEDERUDVIKLING Styrkebaseret Lederudvikling Dit største potentiale for succes ligger i at fokusere på dine talenter og udvikle dem til styrker Gallups forskning påviser at den bedste mulighed

Læs mere

At passe på sig selv i forandringer.. StressRederiet Brink & Buhelt - DSR nov. 2013

At passe på sig selv i forandringer.. StressRederiet Brink & Buhelt - DSR nov. 2013 + At passe på sig selv i forandringer.. StressRederiet Brink & Buhelt - DSR nov. 2013 + Kan I se lyset som TR i forandringer for bare træer? + Program Forandringer i arbejdslivet Hvad berører os? Hvordan

Læs mere

PRÆSENTERER. Et stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse

PRÆSENTERER. Et stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse WOLFWAY v. Preben Werther PRÆSENTERER FULL CIRCLE Et stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse Hvorfor FULL CIRCLE? Full Circle programmet adresserer de grundlæggende forudsætninger for personlig

Læs mere

Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab

Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab LEDERSKABETS ESSENS LEDERSKAB MED BEVIDSTHED, EMPATI OG KANT. PERSONLIGT LEDERSKAB 0G UDVIKLING GENNEM FØLELSESMÆSSIG INTELLIGENS & SOCIAL KOMPETENCE For

Læs mere

Lederuddannelse. Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse

Lederuddannelse. Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse Lederuddannelse Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse Leadership Acceleration Programme Bliv klædt på til at videreudvikle din lederrolle På vores lederuddannelse Leadership Acceleration

Læs mere

Coaching af elever i forhold til større skriftlige opgaver

Coaching af elever i forhold til større skriftlige opgaver Coaching af elever i forhold til større skriftlige opgaver Hvordan kan vi sikre os at store skriftlige opgaver kan blive elevernes projekter, samtidig med at eleverne får en professionel vejledning? Hanne

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP

VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP 8 VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP HVAD SKAL DER TIL FOR AT TOPPRÆSTERE? Som sportsudøver er du sikkert så passioneret, at du bruger rigtig mange timer om ugen på at forbedre dig. Du

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Hvordan forstår vi den styringsudfordring, vi står over for? Holger Højlund, MDI, 23. oktober

Hvordan forstår vi den styringsudfordring, vi står over for? Holger Højlund, MDI, 23. oktober Hvordan forstår vi den styringsudfordring, vi står over for? Holger Højlund, MDI, 23. oktober Styring i det moderne samfund Høj kompleksitet vanskeliggør tillid (Luhmann) Organisationer (Beslutninger,

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

Mentaltræning øget balance, nærvær og resultater

Mentaltræning øget balance, nærvær og resultater Mentaltræning øget balance, nærvær og resultater Opnå mindre stress og bedre resultater med mentaltræning Styr dine tanker, så de ikke styrer dig Vi befinder os i en verden, hvor næsten alt drejer sig

Læs mere

Team Optimering. Ledergrupper og teams på alle niveauer

Team Optimering. Ledergrupper og teams på alle niveauer Team Optimering Ledergrupper og teams på alle niveauer Teamoptimering hvordan kommer dit team til at præstere på topniveau. Uddannelsen handler om at optimere et team til at yde det bedste, skabe bevidsthed

Læs mere

Lean Konsulent Lean kursus med certificering

Lean Konsulent Lean kursus med certificering info@howbiz.dk www.centerforlean.dk Tlf. 31 10 90 00 Center for lean Landets bedste lean kurser Lean Konsulent Lean kursus med certificering Modul 1 Om uddannelsen Uddannelsen består udover de 11 kursusdage

Læs mere

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdi: I forhold til børnene: I forhold til forældrene: I forhold til kollegerne: Åbenhed Vi lytter til hvad børnene

Læs mere

POWERFUL LEADERSHIP UDDANNELSEN - ELLER HVAD LEDER DU EFTER?

POWERFUL LEADERSHIP UDDANNELSEN - ELLER HVAD LEDER DU EFTER? POWERFUL LEADERSHIP UDDANNELSEN - ELLER HVAD LEDER DU EFTER? 2013 1 Overbevisninger Fysik ADFÆRDSMODELLEN Din adfærd er det du gør i hverdagen som leder - og er betinget af 4 kerneområder. Alle 4 områder

Læs mere

Mindfulness. En gummigeneration eller hvad? At styrke trivsel, arbejde og ledelse

Mindfulness. En gummigeneration eller hvad? At styrke trivsel, arbejde og ledelse Mindfulness En gummigeneration eller hvad? At styrke trivsel, arbejde og ledelse Energiregnskabet Mindfulness i forsikringsvirksomhed Resultater 100 % har fået anvendelige redskaber til håndtering af

Læs mere

www.kaospilot.dk There are always more possibilities than you think.

www.kaospilot.dk There are always more possibilities than you think. www.kaospilot.dk There are always more possibilities than you think. Kursus i Kreativt Lederskab Hvad er kreativt lederskab? Kreative ledere får mennesker til at overraske sig selv og sammen skabe innovative

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Hvad bruger den excellente leder sin tid på?

Hvad bruger den excellente leder sin tid på? Hvad bruger den excellente leder sin tid på? De fleste ledere, jeg taler med, bruger en stor del af ugen på deres arbejde. Mange af dem forklarer det med, at det er en del af jobbet og, at det jo er det,

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

Udgivet af Susan Schvartz Larsen

Udgivet af Susan Schvartz Larsen Udgivet af Susan Schvartz Larsen Kære læser Først en lille introduktion til, hvordan du kan bruge Dagenes tekster. Dine tanker styrer alt i dig det er den helt korte version. Den lange kan du få på et

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål

Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål Velfærdssamfundet i permanent undtagelsestilstand Det er ikke den stærkeste eller mest intelligente der overlever, men den der er mest forandringsvillig Charles

Læs mere

CITIZEN SCIENCE: ONLINE SOCIAL SCIENCE EKSPERIMENTER

CITIZEN SCIENCE: ONLINE SOCIAL SCIENCE EKSPERIMENTER CITIZEN SCIENCE: ONLINE SOCIAL SCIENCE EKSPERIMENTER, BUSINESS AND SOCIAL SCIENCE, AGENDA Citizen Science: Online social science eksperimenter Eksperimenter Social science eksperimenter Om metoden Hvordan

Læs mere

Rehabilitering 2.0 recovery-orienteret kvalificering

Rehabilitering 2.0 recovery-orienteret kvalificering Rehabilitering 2.0 recovery-orienteret kvalificering Specialkonsulent. Projektleder Finn Blickfeldt Juliussen. Ergoterapeut. Psykoterapeut. Rend mig i recovery som ikke implementeres Vi vil ikke ha det

Læs mere

Skab virksomhedens autentiske identitet gennem medarbejderne

Skab virksomhedens autentiske identitet gennem medarbejderne Skab virksomhedens autentiske identitet gennem medarbejderne 4 5 Skab virksomhedens autentiske identitet gennem medarbejderne Når en buschauffør begynder at bruge sin egen person bag rattet, skaber han

Læs mere

Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at

Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at Ledelsesværdier Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at koordinere den samlede indsats. Billederne

Læs mere