Møde nr.: 15 Mødedato: 02. oktober 2012 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Anders Samuelsen (Deltog ikke i mødet)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde nr.: 15 Mødedato: 02. oktober 2012 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Anders Samuelsen (Deltog ikke i mødet)"

Transkript

1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 15 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Anders Samuelsen (Deltog ikke i mødet) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budget 2013 og overslagsårene ØK Den kirkelige ligning ØK Harmonisering af betalingsbetingelser 4 ØK Kommuneplan 2013, Kommuneplanrevision 5 KU Idrætspolitik for Horsens Kommune 6 BE Beskæftigelsesplan 2013 Lukket dagsorden 7 ØK Orientering

2 Side 2/18 1 ØK Budget 2013 og overslagsårene Resumé Den 12. september 2012 blev der indgået budgetforlig for Konsekvenserne af budgetforliget og øvrige ændringer, bl.a. som følge af statsligt fastsatte kontoplansændringer og etableringen af ejendomscentret, skal indarbejdes i budgetforslaget, der blev 1. behandlet d. 11. september. Dette vil herefter udgøre Horsens Kommunes budget for Med budgetforliget er Horsens Kommunes økonomi fortsat i balance i 2013 og overslagsårene Indstilling Direktionen indstiller, at 1. økonomiudvalget fremsender de ændringsforslag til budgetforslaget for 2013 og overslagsårene , der fremgår af tabel 1, til byrådets 2. behandling og godkendelse. 2. administrationen bemyndiges til at indarbejde konsekvenserne af det politiske forlig m.v. i budgettet for administrationen bemyndiges til at indarbejde de autoriserede kontoplansændringer i budgettet for administrationen bemyndiges til at indarbejde ændringerne i budgettet som følge af etableringen af ejendomscentret i henhold til Byrådets beslutning d. 28. august administrationen bemyndiges til at udmønte uudmøntede puljer 6. administrationen bemyndiges til at indarbejde ændringerne i budgettet som følge af etableringen af Udbetaling Danmark. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Byrådet gennemførte d. 11. september 1. behandling af budgetforslaget for 2013 og overslagsårene og besluttede at oversende det til 2. behandling. Den 12. september blev der indgået budgetforlig for 2013 og d. 14. september havde alle

3 byrådets partier tilsluttet sig forliget. Side 3/18 Budgetforliget og øvrige ændringer skal nu indarbejdes i budgetforslaget for 2013 og overslagsårene Ændringer til budgetforslag 1. behandlet d. 11. september Af tabellen nedenfor fremgår de ændringer af betydning for hovedoversigten, der er til budgetforslaget, der blev 1. behandlet d. 11. september. Ændringerne kommenteres nedenfor. Ad 1 og 4) Budgetforliget Der blev d. 12. september indgået budgetforlig og d. 14. september havde alle byrådets partier tilsluttet sig forliget. Budgetforliget med tilhørende økonomiske oversigter er vedlagt

4 som bilag. Side 4/18 Det indstilles at administrationen får bemyndigelse til at indarbejdet budgetforliget m.v. i budgettet for Ad 2-3 og 5-6) Overflyttelse af IT- og effektiviseringspulje og pulje til diverse anlægsarbejder, ældreområdet Det foreslås, at der overføres i alt 9,7 mio. kr. årligt fra anlæg til drift. De 9,7 mio. kr. udgøres af 9,2 mio. kr. fra IT- og effektiviseringspuljen og 0,5 mio. kr. fra puljen til diverse anlægsarbejder på ældreområdet. Kendetegnende for begge puljer er, at de anvendes på formål, der kan karakteriseres som drift. Ad 7) Pulje til skovrejsning og naturpleje Økonomiudvalget har d. 18. september 2012 besluttet, at foreslå, at der afsættes en pulje på 7 mio. kr. i 2013 til skovrejsning og naturpleje. Puljen finansieres ved likvide midler (kassetræk). Ad 8) Pulje til udvikling og kapacitet Økonomiudvalget har d. 18. september 2012 besluttet, at foreslå, at der afsættes en pulje på 10 mio. kr. i 2013 til udvikling og kapacitet. Puljen finansieres ved likvide midler (kassetræk). Ad 9) Nedjustering af låneoptag For første gang i mange år har Økonomi- og Indenrigsministeriet ikke givet Horsens Kommune tilsagn om lånemulighed i I budgetforslaget, der blev 1. behandlet d. 11. september, var der budgetteret med et låneoptag på 25 mio. kr. Cirka 13 mio. kr. af de 25 mio. kr. vedrører energibesparende foranstaltninger, der i henhold til lånebekendtgørelsen er låneberettiget, og cirka 2 mio. kr. vedrører byfornyelse, der også er låneberettiget. Budgettet nedjusteres derfor med samlet set med 10 mio. kr. i Dette forventes ikke at være tilfældet i Ad 10) Justering af særtilskud Horsens Kommune havde ansøgt om særtilskud i 2013 fra puljerne for vanskeligt stillede kommuner og puljen for kommuner med sociale problemer i visse dele af kommunen. Der var budgetteret med et tilskud på 15 mio. kr. Der er modtaget tilsagn fra Økonomi- og Indenrigsministeriet om et tilskud på 15,2 mio. kr. fra puljen for kommuner med sociale problemer i visse dele af kommunen. Budgettet justeres derfor med 0,2 mio. kr.

5 Side 5/18 Ad 11) Revideret niveau for øvrige skatter Horsens Kommune har modtaget slutafregningen for skatteåret Slutafregningen viser, at dødsboskatten er på et ekstraordinært højt niveau. Horsens Kommune modtager afregningen af dødsboskat i første halvdel af Budgetoversigt Som følge af ovenstående ændringer er budgetoversigten for 2013 ændret i forhold til budgetforslaget, der blev 1. behandlet d. 11. september Af budgetoversigten fremgår også de ekstraordinære 45 mio. kr. i statstilskud til styrkelse af likviditeten, der følger af etableringen af Udbetaling Danmark. De 45 mio. kr. udbetales som et engangsbeløb, som følge af aftalen mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi. Som det fremgår af oversigten er der balance i Horsens Kommunes økonomi over årene , og kassebeholdningen øges i 2013 som følge af tilskuddet til styrkelsen af likviditeten. (fortsættes)

6 Side 6/18 Skatter, dækningsafgift og grundskyld. Skatteprocenter, dækningsafgifter og grundskyldpromille forbliver uændret i Bemyndigelser til øvrige tilpasninger af budgettet. Økonomiudvalget besluttede d. 26. juni 2012, at der skal etableres et ejendomscenter. Som en konsekvens af etableringen af ejendomscentret, skal der ske en samlet set udgiftsneutral omflytning af budget fra de enkelte udvalgsområder og indarbejdes effektiviseringsgevinster. Det indstilles, at administrationen får bemyndigelse til at indarbejde økonomiudvalgets beslutning. Pr. 1. januar 2013 træder en række kontoplansændringer i kraft for alle landets kommuner. Den primære ændring er at udgifter til administration og ledelse på serviceområderne (på skolerne, daginstitutioner, plejehjem etc.) fremover skal budgetteres og konteres på særskilte grupperinger. Ligeledes skal der ske en opdeling af de administrative omkostninger på hovedkonto 6 (administration) i myndighedsopgaver og administration. Det indstilles, at administrationen får bemyndigelse til at indarbejde de autoriserede kontoplansændringer.

7 Side 7/18 Som følge af etableringen af Udbetaling Danmark, skal der foretages en række budgetmæssige korrektioner som følge af overflyttelse af personale og ydelser. Det indstilles at administrationen bemyndiges til at gennemføre ændringerne. Budgettet indeholder en række puljer, der skal udmøntes. Det drejer sig bl.a. om fordelingen af enkelte af statslige effektiviseringstiltag, der ikke entydigt kan placeres på et enkelt udvalgsområde. Det indstilles, at administrationen får bemyndigelse til at udmønte uudmøntede puljebeløb. Takstfinansierede område Der er ikke sket ændringer på det takstfinansierede område siden budgetforslaget, der blev 1. behandlet d. 11. september. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt, at genberegne samtlige takster på det takstfinansierede område. Byrådet forelægges en revideret takstoversigt inden udgangen af 2012.

8 Side 8/18 2 ØK Den kirkelige ligning Resumé Fra Horsens Provstiudvalg er modtaget budget for den kirkelige ligning Provstiudvalget anbefaler, at kirkeskatteprocenten fastholdes på de nuværende 0,89 %. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. kirkeskatteprocenten for 2013 fastsættes til 0,89 % Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling De kirkelige budgetter er udarbejdet af Horsens Provsti, og der kan herefter opstilles følgende forslag til budget 2013: På grundlag af ovenstående budget samt det af Økonomi- og Indenrigsministeriet udmeldte statsgaranterede udskrivningsgrundlag vedr. kirkeskat 2013 kan kirkeskatteprocenten fastsættes uændret til 0,89 % i 2013.

9 Side 9/18 3 ØK Harmonisering af betalingsbetingelser Indstilling Direktionen indstiller, at 1. forbrugsafgifter opkræves i 2 rater med samme forfaldsdato som ejendomsskatter 1. februar og 1. august og med sidste rettidig indbetalingsdato 5. februar og 5. august gældende fra 1. januar Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Frister for rettidig betaling af forbrugsafgifter og ejendomsskatter i Horsens Kommune er i dag forskellige. Ejendomsskatter opkræves i 2 rater med forfaldsdato 1. februar og 1. august og med sidste rettidige indbetalingsdato 5. februar og 5. august Forbrugsafgifter opkræves i 2 rater med forfaldsdato 1. april og 1. oktober og med sidste rettidig indbetalingsdato 5. april og 5. oktober. Med baggrund i ønsket om en effektivisering i opkrævningen af forbrugsafgifter, ved at bruge samme system til opkrævningen (ejendomsskattesystemet), er det en forudsætning, at betalingsfristerne for ejendomsskatter og forbrugsafgifter (renovation) harmoniseres. Fordelen ved ændringen ligger i, at Affald og genbrug samlet set sparer porto og systemafgifter svarende til ca kr. Det anbefales, at betaling af forbrugsafgifter og ejendomsskatter får samme betalingsfrist gældende fra 1. januar 2013.

10 Side 10/18 4 ØK Kommuneplan 2013, Kommuneplanrevision Resumé Vedtagelse af forslag til Kommuneplan 2013, kommuneplanrevision Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Forslag til Kommuneplan 2013, kommuneplanrevision vedtages og offentliggøres. Beslutning Sagen udsattes med henblik på en fornyet drøftelse i Økonomiudvalget. Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Horsens Byråd vedtog den 13. december 2011 Planstrategi Planstrategien lægger op til en hel eller delvis revision af udvalgte temaer i Kommuneplan I forlængelse heraf, foreligger Forslag til Kommuneplan 2013, hel eller delvis revision af temaer: Delvis revision af temaer om landbruget i planlægningen, herunder udpegning af: Områder til jordbrugsmæssig anvendelse, de særlig værdifulde landbrugsområder. Områder til lokalisering af driftsbygninger og driftsanlæg på store husdyrbrug. Nyt tema om planlægning for fælles biogasanlæg, er et resultat af et statsligt krav til kommunerne om udpegning i kommuneplanen af placering for fælles biogasanlæg. Temaet om sommerhusområder, er en delvis revision, idet der nu konkret udpeges to placeringer for det videre arbejde med temaet. Planloven beskriver, at muligheden for at etablere større butikker i kommunens handelscentre, skal være beskrevet i planstrategien. Byrådet har derfor under planstrategiens tema om erhverv konkret beskrevet, at der skal skabes mulighed for at etablere op til tre nye udvalgsvarebutikker større end m2 i Horsens by. Muligheden er identisk med beskrivelsen af temaet i den gældende Kommuneplan Derfor udløser denne mulighed ikke revision af detailhandelstemaet. Forslag til Kommuneplan 2013 lægger således op til en genvedtagelse af Kommuneplan 2009, med undtagelse af ovennævnte temaer. Genvedtagelsen medfører dog, at der i den gældende Kommuneplan 2009 skal foretages en del redaktionelle rettelser samt ajourførin-

11 Side 11/18 ger, bl.a. som følge af ændringer i lovgivningen på især planområdet. Disse rettelser og ajourføringer vil fremgå af planforslaget i forbindelse med den endelige vedtagelse af Kommuneplan Bilag Forslag til Kommuneplan 2013

12 Side 12/18 5 KU Idrætspolitik for Horsens Kommune Resumé Efter en omfattende proces har Kulturudvalget udarbejdet et forslag til idrætspolitik med otte hovedoverskrifter. Målet med idrætspolitikken er at sætte en kurs for Horsens Kommunes indsats på området samt inspirere de mange andre aktører på området. Forslaget har været sendt i høring, hvad har ført til nogle mindre ændringer. Det reviderede forslag fremsendes til behandling. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. forslaget til idrætspolitik vedtages. Tidligere beslutning Kulturudvalg den 13. september 2012 kl Indstillingen tiltrådtes med enkelte rettelser. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Den 29. september 2011 vedtog Kulturudvalget en proces for udarbejdelse af en ny idrætspolitik. Herefter fulgte en åben, omfattende og inddragende proces, hvor der blandt andet blev foretaget interviews på gader og pladser, afholdt et SWOT-møde og forskellige andre møder. Ud fra processen vedtog Kulturudvalget den 3. maj 2012 at sende et forslag til Idrætspolitik i høring. Høringsperioden er nu afsluttet. Der er indkommet fem høringssvar. Hovedparten af høringssvarende er grundlæggende positive. Man mener, at idrætspolitikken indeholder mange spændende ideer og tanker. Især er man positive overfor kataloget med eksempelprojekter. Flere udtrykker dog en vis bekymring for, om eksempelprojekterne vil blive virkeliggjort. De forskellige høringssvar er gennemgået og kommenteret i det vedhæftede notat. Samtidig er samtlige høringssvar vedlagt som bilag. Ud fra de fremsendte forslag er der foretaget nogle mindre ændringer af idrætspolitikken. De otte hovedoverskrifter er dog stadig:

13 Side 13/18 Vi kører som et hold Fremme af et øget samarbejde mellem aktørerne på idrætsområdet med henblik på udvikling af aktivitetsmulighederne og flere aktive på idræts- og motionsområdet. Huse med mange muligheder Ved renovering og nyopførelse af idrætsfaciliteter skal der lægges vægt på fleksibel indretning, der imødekommer de løbende ændringer i idrætsaktiviteter. Spillet udvikler sig Der skal udvikles mere fleksible aktivitetsmuligheder for at få flere til at dyrke idræt og motion. Flere på banen Motion skal være tilgængeligt for alle og nå ud til flere borgere, der i dag er mindre fysisk aktive. Brug indersiden Elektronisk information om idrætsaktiviteter, som giver let og hurtig adgang til information om aktivitetsmuligheder. Center for talentudvikling Forum Horsens og CASA ARENA Horsens videreudvikles som et naturligt omdrejningspunkt for eliteidræt og talentudvikling i Horsens Kommune. Team Danmark Trænings- og uddannelsesmulighederne for de unge eliteidrætstalenter skal fortsat udvikles. Store sportsevents Tiltrækning af store imageskabende sportsbegivenheder til Horsens Kommune. Eksempelprojekter Derudover indeholder idrætspolitikken et katalog over eksempelprojekter, der har som formål at inspirere til nytænkning på idrætsområdet. Forslag til idrætspolitik og inspirationskatalog med eksempelprojekter er vedlagt som bilag. Tilsammen skal de sætte en kurs for Horsens Kommunes indsats på området samt inspirere områdets mange aktører.

14 Side 14/18 6 BE Beskæftigelsesplan Resumé Arbejdsmarkedsstyrelsen har i lighed med tidligere år udarbejdet en skabelon for beskæftigelsesplanen, der er kommunens plan for, hvordan kommunen vil imødekomme de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Det centrale omdrejningspunkt for beskæftigelsesplanen er de beskæftigelsespolitiske mål for 2013, som beskæftigelsesministeren har udmeldt. Jævnfør lovens bestemmelser har kommunen anmodet henholdsvis Det lokale Beskæftigelsesråd og Beskæftigelsesregionen om bemærkninger til beskæftigelsesplanen. Herudover har Beskæftigelsesudvalget på udvalgsmøde den 14. august 2012 og halvdagsseminar den 23. august 2012 med LBR fremkommet med kommentarer til planen. Kommentarerne er i lighed med bemærkningerne fra Beskæftigelsesregionen og LBR nedskrevet i et selvstændigt dokument (fremgår af bilag). Bemærkninger fremgår af bilag. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Beskæftigelsesplan for 2013 inkl. bemærkninger fra Det lokale Beskæftigelsesråd og Beskæftigelsesregionen godkendes. Tidligere beslutning Beskæftigelsesudvalg den 18. september 2012 kl Indstillingen tiltrådtes, idet der som følge af budgetforliget skal tilføjes afsnit vedr. straksaktivering af arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Per Løkken deltog ikke i mødet. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Anders Samuelsen deltog ikke i mødet.

15 Sagsfremstilling Side 15/18 Ifølge bekendtgørelse nr. 735 af 3. juli 2009 om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsespolitik skal kommunen hvert år udarbejde en plan for at fremme beskæftigelsen. Beskæftigelsesplanen beskriver det kommende års samlede beskæftigelsesindsats i Horsens Kommune. Beskæftigelsesplanen skal udarbejdes efter en fastlagt skabelon, som er udformet af Arbejdsmarkedsstyrelsen. Det centrale omdrejningspunkt for beskæftigelsesplanen er de beskæftigelsespolitiske mål for 2013, som beskæftigelsesministeren har udmeldt med henblik på at sikre sammenhæng mellem den nationale beskæftigelsespolitik og den lokale indsats: Ministerens mål 1: Flere unge uden en uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende uddannelse. Ministerens mål 2: Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet - færre personer på førtidspension. Ministerens mål 3: Langtidsledigheden skal bekæmpes. Ministerens mål 4: En tættere kontakt og styrket dialog med de lokale virksomheder. Arbejdsmarkedet er fortsat mærket af finanskrisen og den efterfølgende lavkonjunktur, og på trods af flere tegn på, at beskæftigelsessituationen overordnet set er i bedring, er udsigten til egentlig vækst i beskæftigelsen stadig usikker. I 2013 forventes en svag stigning i antallet af beskæftigede i den private sektor, mens beskæftigelsen forventes at falde i dele af den offentlige sektor. Dog forventes en kraftigere stigning i beskæftigelsen på byggeog anlægsområdet. De beskedne forventninger til beskæftigelsesudviklingen gør, at Horsens Kommune i de kommende år skal udnytte jobåbninger og samtidig fokusere på en indsats, der sikrer de unge en erhvervskompetencegivende uddannelse og job. sikrer rehabilitering af flere borgere på kanten af arbejdsmarkedet med udgangspunkt i fleksjob- og førtidspensionsreformen. begrænser langtidsledigheden. sikrer et styrket samarbejde med virksomhederne. Med afsæt i ovennævnte udfordringer er Beskæftigelsesplan 2013 udarbejdet på grundlag af: diverse analyser fra Beskæftigelsesregion Midtjylland. resultatrevision for indsatsåret løbende dialog med henholdsvis Beskæftigelsesudvalget og Det lokale Beskæftigelsesråd. Beskæftigelsesplanen for 2013 er behæftet med usikkerhed på grund af usikkerhed om de fremtidige økonomiske konjunkturer og forventede reformer af beskæftigelsespolitikken bl.a. som led i finansloven. Udmøntningen af Beskæftigelsesplan for 2013 forventes således tilpasset i takt med, at forudsætningerne kendes.

16 Side 16/18 Jævnfør Bekendtgørelse om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats er henholdsvis Beskæftigelsesregion Midtjylland og Det lokale Beskæftigelsesråd anmodet om bemærkninger til beskæftigelsesplanen. Bemærkningerne fremgår af bilag. Af bemærkningerne fremgår, at Horsens Kommunes beskæftigelsesplan 2013 giver en dækkende beskrivelse af udfordringerne på beskæftigelsesområdet, samt at der i planen lægges op til en række væsentlige initiativer og indsatser, der skal imødekomme udfordringerne. Dog fremhæver beskæftigelsesregionen i forhold til måltal 3, at langtidsledigheden i Horsens Kommune sandsynligvis kan reduceres yderligere. Beskæftigelsescentret vurderer, at måltallet i planen er realistisk og ambitiøst, men kan justere niveauerne for ministermålene i beskæftigelsesplanen, hvis udviklingen viser sig at være væsentlig mere positiv eller negativ end forventet.

17 Side 17/18 Lukket dagsorden 7 ØK Orientering

18 Side 18/18 Ole Pilgaard Andersen Underskrift Allan Kristensen Underskrift Hans Bang-Hansen Underskrift Bjarne Sørensen Underskrift Ellen T. Schmidt Underskrift Peter Sørensen Underskrift Ulrik Kragh Underskrift Charlotte Juhl Andersen Underskrift

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 17. april 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Charlotte Juhl Andersen Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Aktiveringsstrategi

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 7 Mødedato: 14. august 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Ingerlise Thaysen (Afbud) Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Pædagogisk assistent

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2013 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 8 Sag på dagsordenen 9 ØK Evt. salg af fast ejendom 10 ØK Evt. salg af fast ejendom 11 ØK Orientering

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 8 Sag på dagsordenen 9 ØK Evt. salg af fast ejendom 10 ØK Evt. salg af fast ejendom 11 ØK Orientering REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 14 Mødedato: Mødevarighed: 15.00-15.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet), Anders Samuelsen (Deltog ikke i mødet) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Møde nr.: 6 Mødedato: 20. september 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen

Møde nr.: 6 Mødedato: 20. september 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-14.40 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Beskæftigelssplan

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 6 Ingerlise Thaysen, Per Schmidt Andersen Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen (Kom

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

Behandling af budgetforslag 2020 ( )

Behandling af budgetforslag 2020 ( ) 359 1. Behandling af budgetforslag 2020 (2020-2023) Stine Basballe Baggrund for sagens forelæggelse Hermed fremsendes budgetforslaget for 2020-2023 til 1. behandling. Sagens gang Økonomiudvalget - Byrådet.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 18. juni 2013 Fraværende: Mødetid: 16.30 Per Løkken (Afbud), Per Schmidt Andersen (Afbud), Charlotte Mødested: Mødelokale 3 Juhl Andersen (Afbud) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Torsdag den 11. oktober Mødetid: 18:00-19:30

Byrådet. Referat. Dato: Torsdag den 11. oktober Mødetid: 18:00-19:30 Referat Dato: Torsdag den Mødetid: 18:00-19:30 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso (F),

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 28. oktober 2014 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 18.12.2012 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Måltal i Beskæftigelsesplan 2013... 4 3 Orientering om 6-by-barometret november 2012...

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014 Aarhus Kommune Jobcenter Aarhus Værkmestergade 5 8000 Aarhus C Beskæftigelsesregion Midtjylland Søren Frichs vej 38K st. 8230 Åbyhøj Tlf.: 72 22 3700 E-mail: brmidt@ams.dk Att.: Christian Schacht-Magnussen

Læs mere

Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning samt kirkeskat

Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning samt kirkeskat ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 8 2013 Dato: 4. september 2013 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsnr: 2013-1269 Dok.nr: 2013-152514 Skatter, generelle tilskud og kommunal

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat onsdag den 2. oktober 2013 Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2014-2017...2 02-10-2013 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet : Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:30 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Budgethøring Medlemmer: Michael

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

Budgetprocedure

Budgetprocedure Budgetprocedure 2020-2023 Udkast 20. februar 2019 Budgettet er politikernes vigtigste redskab til at styre den økonomiske udvikling i kommunen. Det er således ved budgetlægningen, at de store beslutninger

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden. Dato: Mandag den 26. september 2011. Mødetidspunkt: 09:00

Økonomiudvalget. Dagsorden. Dato: Mandag den 26. september 2011. Mødetidspunkt: 09:00 Dagsorden Dato: Mandag den 26. september 2011 Mødetidspunkt: 09:00 Mødelokale: Medlemmer: Ny Kaffestue Milton Graff Pedersen, Helle Moesgaard Adelborg, Finn Gerdes, Niels Ulsing, Arne Bech, Mikkel Dencker,

Læs mere

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetforslag 2017-2020 for Odsherred Kommune Sag 306-2016-1470 Dok. 306-2016-248824 Initialer: CLH Åbent Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Vedtage budget for 2017 med overslagsårene

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: 12.30-14.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Kvalitetskontrakt 2010 Horsens Kommune 2 BD Sundhedsvision

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplanen er Kommunens plan for, hvordan Kommunen vil imødekomme nogle af de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det kommende år. Beskæftigelsesplanen for

Læs mere

169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune

169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune Side 1 af 5 169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune Sag 306-2015-819 Dok. 306-2015-214761 Initialer: CLH Åbent Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Vedtage budget for 2016

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Torsdag den 13. oktober Mødetidspunkt: 18:00

Byrådet. Referat. Dato: Torsdag den 13. oktober Mødetidspunkt: 18:00 Referat Dato: Torsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Byrådssal Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso (F),

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat tirsdag den 4. juni 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i juni...2 3. JA - Dialogtema, styrkelse af virksomhedskontakten

Læs mere

Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune i budget 2015-2018

Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune i budget 2015-2018 Center for Økonomi og Styring Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. +4549282318 tlj11@helsingor.dk Dato 03.07.14 Sagsbeh. tlj11 Indtægtsbudgettet for Helsingør Kommune i budget 2015-2018 1 Indledning og sammenfatning

Læs mere

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Dagsorden åben Mødedato 10. oktober 2012 Mødetidspunkt 18.00 Mødelokale Rådssalen Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen den 10. oktober

Læs mere

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Dagsorden åben Mødedato 08. oktober 2014 Mødetidspunkt 18.00 Mødelokale Rådssalen Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen den 08. oktober

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: Fraværende: Jørgen Bang og Lene Offersen Mødetid: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 19 Mødedato: Fraværende: Jørgen Bang og Lene Offersen Mødetid: Mødested: Mødelokale 1 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 19 Mødedato: 29.09.2009 Fraværende: Jørgen Bang og Lene Offersen Mødetid: 14.00-14.40 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budget 2010, budgetforslag

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Budgetopfølgning 28.02.2009 26 014. Forsøg med EGU-pladser på kommunale arbejdspladser

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Torsdag den 10. oktober Mødetid: 18:00-20:00

Byrådet. Referat. Dato: Torsdag den 10. oktober Mødetid: 18:00-20:00 Referat Dato: Torsdag den Mødetid: 18:00-20:00 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso (F),

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget REFERAT Beskæftigelsesudvalget Møde nr.: 5 Mødedato: 19.05.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-16.35 Ole Pilgaard Andersen, Torben Engholm Mødested: mødelokale 2 Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen

Læs mere

Skatter, generelle tilskud og udligning

Skatter, generelle tilskud og udligning ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 7 2016 Dato: 22. september 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 25.20.00-S55-1-16 Skatter, generelle tilskud og udligning

Læs mere

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetoplæg 2012-2015 for Odsherred Kommune Sag 306-2010-42702 Dok. 306-2011-210278 Initialer: CLH Åbent Sagens opståen Byrådet skal senest den 15. oktober 2011 have vedtaget et budget for 2012 med

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2

Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2 Dagsorden Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: 16.30 Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Udvidet budgetopfølgning 30.04.2011 2 BE Budgetforslag 2012

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 5. OKTOBER 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. oktober 2006 Side: 197 Fraværende: Arne

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Beskæftigelsesudvalget

Mødesagsfremstilling. Beskæftigelsesudvalget Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Beskæftigelsesudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 15-09-2009 Dato: 18-08-2009 Sag nr.: ØU 218 Sagsbehandler: Jakob Duvå Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 107. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Daghøjskole 3 108. Udmøntning af budgetaftale

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 4. oktober 2005 kl. 14:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 4. oktober 2005 kl. 14:00. Referat for Side 1 af 6 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1.sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 4. oktober 2005, kl. 14:00 Åben sag: 347. Aktiv gældspleje Åben sag: 348. Kirkeskat 2006 Åben sag: 349.

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl. 18.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.58 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :!" # $$ $ %& '() *%&%&

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :! # $$ $ %& '() *%&%& Side 1 af 32 Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende : # $$ $ %& '() *%&%& + '$ $$*&! "!#,%&#-.%/,%+..*&0 $" 1,%2* $*3 ',45! $ 43$.,6!0! 86,%91$6,%) $*$ 0$0)$- "3.0 #$,%-) $*$ 0$0)$& "3.0 #$,%%$.4.0,&:3

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering... Referat Byrådet Tid Onsdag den 17. september 2014 - kl. 17:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/13296 Den kirkelige ligning 2015...1 3. 14/8880

Læs mere

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen Åbent punkt 10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen 01.02.05P16-0168 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Planudvalget 20-06-2017 10 Hvem beslutter Økonomi-

Læs mere

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Dagsorden. Mødedato: 9. oktober 2014. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 19:00. Fraværende:

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Dagsorden. Mødedato: 9. oktober 2014. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 19:00. Fraværende: Mødedo: 9. oktober 2014 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: 9. oktober 2014 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Principbeslutning

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter i Norddjurs Kommune for budget 2014 Jobcenter Norddjurs Andre udvalg 77% Arbejdsmarkedsudvalget 23% Øvrige områder Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 15. september 2008 Beskæftigelsesplan 2009 for Jobcenter Århus Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 01-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 01-10-2018 17:00 1 (Åben) Fastsættelse af kirkeskatteprocent

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 11. november 2010 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 11. november 2010 1. Fællesmøde

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen den 07-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen Dagsorden Mandag den 7. oktober 2013 kl. 17:00 afholder Kommunalbestyrelsen møde i Mødesalen/Rådhus. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 8. oktober Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00.

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 8. oktober Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00. Mødedo: 8. oktober 2015 Mødelokale: Multisalen, Tønder Sport og Fritidscenter Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: 8. oktober 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Kirkelig

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kommunalbestyrelsen, tirsdag den 11. oktober 2005 kl. 18:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kommunalbestyrelsen, tirsdag den 11. oktober 2005 kl. 18:00. Referat for Side 1 af 9 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Byrådssalen Kommunalbestyrelsen Mødetidspunkt: 11. oktober 2005, kl. 18:00 Åben sag: 343. Kirkeskat 2006 Åben sag: 344. Budget 2006 og overslagsår - 2.

Læs mere

Budget 2014 samt budgetoverslagsårene 2015-2017

Budget 2014 samt budgetoverslagsårene 2015-2017 Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger i likvider og tilgodehavender mv. Forskydninger i kirkeskat Afdrag på

Læs mere

Budgetbilag. Skatter samt generelle tilskud og udligning endelige forventninger

Budgetbilag. Skatter samt generelle tilskud og udligning endelige forventninger 4-årsbudget 2010-2013 Nr. 9 ØKONOMI & PLANLÆGNING Konsulent & Planlægning Dato: 18. september 2009 Tlf. dir.: 4477 2231 Fax. dir.: 4477 2743 E-mail: kst@balk.dk Kontakt: Kåre Stevns Sagsnr: 2009-4695 Dok.nr:

Læs mere

Byrådet, Side 1

Byrådet, Side 1 Byrådet, 06-09-2016 Side 1 2. Åbent punkt - Beslutningssag - 1. behandling af budget 2017-2020 med tilhørende justering af de økonomiske pejlemærker - Sag nr. 16/4131 Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget REFERAT Beskæftigelsesudvalget Møde nr.: 11 Mødedato: 09. december 2009 Mødevarighed: 17.00-18.05 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Charlotte Juhl Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Løkken, Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status på sygedagpengestrategien

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Ferie og Musik på Endelave, ansøgning om tilskud

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 14.08.2012 kl. 18:15 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Carmen Sofia Oganesian (. ) Hasan Bahadir (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Lene Sussi Petersen (. ) Meena

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 26. nov. 2012 Mødetid: 15.00 Mødested: Mødelokale 1 Til stede: Per Laursen (DA), Jens Christian Sørensen (DA), Hans Sørensen (LO), Birgit Øllegaard Kristianesen

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15.00 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F)

Læs mere

Møde 9. oktober 2007 kl. 19:00 i Folkets Hus

Møde 9. oktober 2007 kl. 19:00 i Folkets Hus Struer Byråd Referat Møde 9. oktober 2007 kl. 19:00 i Folkets Hus Afbud fra/fraværende: Jesper Nielsen, Inger Lundsberg indkaldes som suppleant. Susanne Olufsen. Martin Hulgaard indkaldt som suppleant.

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Dagsorden åben Mødedato 09. oktober 2013 Mødetidspunkt 18.00 Mødelokale Rådssalen Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen den 09. oktober

Læs mere

Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Tirsdag den 4. oktober 2016 Start kl.: 13:00 Slut kl.: 13:30 Medlemmer: Fraværende: Jan Petersen (A) Torben Jensen (L) Benny Hammer

Læs mere

Ishøj og Vallensbæk Kommuners Beskæftigelsesplan 2011

Ishøj og Vallensbæk Kommuners Beskæftigelsesplan 2011 Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2 4000 Roskilde Tlf.: 72 22 34 00 E-mail: brhs@ams.dk CVR: 29626162 EAN: 5798000400535

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Finansiering. (side 26-33)

Finansiering. (side 26-33) (side 26-33) 26 BUDGET 2015 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2016-2018 Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger

Læs mere

Budgetbilag. Skatter samt generelle tilskud og udligning endelige forventninger

Budgetbilag. Skatter samt generelle tilskud og udligning endelige forventninger 4-årsbudget 2011-2014 Nr. 9 ØKONOMI & PLANLÆGNING Konsulent & Planlægning Dato: 27. september 2010 Tlf. dir.: 4477 2231 E-mail: kst@balk.dk Kontakt: Kåre Stevns Sagsnr: 2010-3566 Dok.nr: 2010-177995 Budgetbilag

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen den 11-10-2010, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen Protokol Mandag den 11. oktober 2010 kl. 17:00 afholdt Kommunalbestyrelsen møde i Mødesalen/Rådhus. Medlemmerne var til

Læs mere

Som supplement til tidsplanen er der udarbejdet nærværende notat, som kort beskriver de enkelte elementer i budgetprocessen.

Som supplement til tidsplanen er der udarbejdet nærværende notat, som kort beskriver de enkelte elementer i budgetprocessen. Notat Sagsnr.: 00.30.00-S00-21-18 Dato: 17-01-2019 Titel: Forslag til budgetproces for 2020-2023 1. Indledning Direktionen har den 17. december 2018 behandlet forslag til tidsplan for budgetprocessen 2020-2023,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 16.00 i F7 Mødet slut kl. 17.30 MØDEDELTAGERE Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Kirsten Weiland (A) Morten Skovgaard (V)

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Torsdag den 2. oktober 2014 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 9:45 Medlemmer: Jan Petersen (A) Torben Jensen (L) Benny Hammer (C) Hans Erik

Læs mere

Dagsorden Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober 2015. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Dagsorden Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober 2015. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Dagsorden torsdag den 8. oktober 2015 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. Lukket - ØU - Anlægsbevilling til gulvbelægning Hvalsø Rådhus...2 3. KB

Læs mere

Referat af møde i Økonomiudvalget

Referat af møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 03-10-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:25 Tilstede: Hans Toft, Pia Nyring, Michael

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. september 2013 Mødevarighed:

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. september 2013 Mødevarighed: REFERAT Byråd Møde nr.: 8 Mødedato: Mødevarighed: 17.00-18.55 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Paw Amdisen, Jørgen Korshøj deltog ikke i mødet Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Halvårsregnskab

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere