side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen

2 side 2 Indholdsfortegnelse: 392. Orienteringsmøde med Danske Bank Kerteminde Kommunes økonomi Tidsplan for budgetopfølgning i Økonomiudvalgets fokusområder Kommuneplanarbejdet Muligheder for at begrænse konsekvenser af oversvømmelser Forslag til byggesagsgebyr Byggemodning af del af Tårup Strandpark, Kerteminde Etablering af salthal og vaske- og tankplads - Materialegården i Kerteminde Vedtagelse af lokalplan 207, Kerteminde Vest, samt tillæg nr. 11 til Kommuneplanen Drøftelse af fordeling af anlægsrammen i Vuggestuegruppe i Børnehuset Tangloppen, Mesinge Den fremtidige skolestruktur i Munkebo Henvendelse fra Kerteminde Efterskole Godkendelse af skema A vedr. opførelse af 24 plejeboliger i Munkebo Godkendelse af entreprenøraftaler for Afbureaukratisering og regelforenkling Ansøgning om fornyelse af tilladelse til 12 spilleautomater i Spillehallen Munkebo, Bycentret 102, 5330 Munkebo Anmodning fra Kerteminde Forsyning om garantistillelse Rengøringsanalyse - Økonomi: Budget Sager og skrivelser til orientering Punkter på lukket møde: 413. Udlånsaftale vedr. tjenestemand 414. Vedrørende Kerteminde Vandrerhjem og Skovpavillon 415. Salg af Fjordvej 112, Munkebo

3 side Orienteringsmøde med Danske Bank P27 sagsnr Kerteminde Kommune har en aftale om pleje af kommunens aktiver og passiver. Information om Kerteminde Kommunes resultat i Forventninger til udviklingen i 2009 på de finansielle områder. Danske Bank er repræsenteret på mødet og er inviteret til kl. 15:30. Økonomiudvalgets møde punkt 392: Taget til efterretning, venstre er imod investering i valuta og aktier Kerteminde Kommunes økonomi Ø02 sagsnr I forlængelse af Byrådets vedtagelse af den økonomiske genopretningspakke den 31.december 2008 behandlede Økonomiudvalget i sit møde den 13. januar 2009 den aktuelle økonomiske situation for kommunen. Økonomiudvalget finder kommunens økonomiske situation ganske alvorlig, og som det fremgår af Direktionens notat af 8. januar 2009, er det en væsentlig forudsætning for økonomien, at det korrigerede budget for 2009 holdes inden for de besluttede rammer. Samtidig er det nødvendigt at påbegynde overvejelserne for budget 2010 for at sikre en fremtidig sund økonomi.

4 side 4 Økonomiudvalget har besluttet at arbejde ud fra de anbefalinger, der fremgår af Direktionens notat, således at der i alle udvalg indgående sættes fokus på, hvorledes de økonomiske rammer kan overholdes. Borgmesteren har indkaldt udvalgsformændene til et møde den 22. januar for sammen med direktionen at drøfte denne opgave. Det er endvidere besluttet, at der primo marts afholdes et temamøde for Byrådet, hvor der følges tæt op på økonomien og politisk drøftes eventuelle tiltag. Dato herfor udmeldes snarest. Det anbefales, at alle udvalg sætter fokus på, hvorledes de økonomiske rammer for 2009 kan overholdes, idet der henvises til Direktionens notat af 8. januar 2009 og Kerteminde Kommunes tillægsbevillingspolitik. I overvejelserne bør indgå vurdering af, hvilke foranstaltninger der inden for det enkelte udvalgsområde kan bidrage til, at budget 2010 og efterfølgende budgetoverslagsår kan bringes i balance. Arbejdsmarkedsudvalgets møde punkt 104: I budget 2009 er indlagt en forstærket indsats for sygedagpenge. På kontanthjælpsområdet ses det ikke muligt med de nuværende konjunkturer at nedbringe antallet af kontanthjælpsmodtagere. På næstkommende møde drøftes muligheder for at øge aktiveringsgraden. Det vurderes, at det ikke er muligt at holde budget 2009 på baggrund af udviklingen i ledigheden. Kultur- og fritidsudvalgs møde punkt 194: Udvalget anbefaler, at konti under 3.64 målrettet tilskud og underskudsgaranti til kulturelle arrangementer samt kunstkøb stilles i bero frem til budgetseminaret i starten af marts. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 181: Ældreområdet mangler med nuværende serviceniveau og med reduceret sygefravær 7,7 millioner kr. i Forvaltningen udarbejder indsats for aktiv indsats ved højere fast normering som medfører et fald i hjælpebehov hos den enkelte ældre på plejecentrene svarende til et mindreforbrug på kr. Reduktionen vil i 2010 svare til 1,2 millioner kr. Udvalget anbefaler at DUT-kompensation tilfalder de enkelte udvalg, hvor udgifterne ligger. Mindre udgifter vedrørende hospitalsindlæggelse foreslås overført til ældreområdet, idet dette kan tillægges udgiftskrævende indsatser på ældreområdet. På misbrugsområdet mangler 1,5 millioner kr. Der foreslås en tværfaglig forebyggende indsats. Dette kan drøftes på misbrugskonferencen den 24. februar 2009.

5 side 5 Hjælpemiddelområdet udviser et underskud på 4 millioner kr. i 2008 og det frygtes, at udviklingen fortsætter i Der er udarbejdet informationsskrivelse over høreapparater som sendes til OUH og leverandører der samarbejdes med. Der er stor opmærksomhed på genbrugshjælpemidler, hvor udviklingen følges nøje. Arne Krydsfeldt (A) Lykke Krapalis (O) Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 267: Udvalget ønsker månedlig orientering i forhold til de særlige fokusområder. Miljø- og teknikudvalgets møde punkt 377: Det forventes, at budget 2009 for udvalgets områder overholdes. Økonomirapport fremlægges til orientering hver måned. Afbud Økonomiudvalgets møde punkt 393: Udvalgsformændene deltog. Drøftet og orienteringen fra udvalgene taget til efterretning. Der aftaltes ekstraordinært økonomiudvalgsmøde den 4/ kl

6 side Tidsplan for budgetopfølgning i Ø09 sagsnr Tidsplan for budgetopfølgningen i Tidsplan for den ekstraordinære budgetopfølgning i 2009: Ekstraordinær gennemgang af det korrigerede budget 2009 i udvalgene. Foretages på udvalgsmøder i perioden fra den 26. januar 2009 frem til temadag den 10. marts Tidsplan for den kvartalsvise budgetopfølgning i 2009: 1. kvartal: Januar - marts 2009 Behandles administrativt i april Behandles politisk i maj 2. kvartal: Januar - juni 2009 Behandles administrativt i juli Behandles politisk i august 3. kvartal: Januar - september 2009 Behandles administrativt i oktober Behandles politisk i oktober og november Der er udpeget fokusområder, hvor der skal foretages en skærpet opfølgningsindsats i 2009 i forbindelse med de kvartalsvise budgetopfølgninger. I forbindelse med budgetopfølgningen for 3. kvartal skal der ske særskilt vurdering på: Anlægsarbejder med status på bevilling og rådighedsbeløb. Hvilke anlægsarbejder, der skal overføres til næste år Overførsel af beløb revurderes i forbindelse med forbruget ved regnskabsafslutningen. Hvilke anlægsarbejder, der afsluttes i Der foreligger notat - budgetopfølgning i sagen. Det indstilles, at tidsplan for budgetopfølgningen i 2009 godkendes.

7 side 7 Økonomiudvalgets møde punkt 394: Udsat til mødet den 4/ Økonomiudvalgets fokusområder Ø02 sagsnr I forbindelse med gennemførelse af den økonomiske genopretningspakke er der for Økonomiudvalgets budgetområde udvalgt 2 fokusområder, hvor der lægges en skærpet opfølgningsindsats ind i 2009: Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet. Likviditet. Til Økonomiudvalgets møde vil der foreligge et aktuelt skøn over kommunens udgifter til aktivitetsbestemte sundhedsudgifter (funktion 4.81) + vederlagsfri behandling hos fysioterapeut (funktion 4.84) set i forhold til budget Til mødet vil der endvidere foreligge en kortlægning af udviklingen i kommunens likviditet fra den nye kommunes start frem til februar Et fremadrettet likviditetsbudget er under etablering og forventes at kunne foreligge til næste møde den 10. marts Økonomiudvalgets møde punkt 395: Taget til efterretning.

8 side Kommuneplanarbejdet P15 sagsnr Byrådet skal med udgangen af 2009 vedtage en ny kommuneplan for Kerteminde Kommune. Kommuneplanarbejdet tager udgangspunkt i - Planstrategien 2008 kommuneplanerne fra de gl. kommuner Munkebo, Kerteminde og Langeskov - Regionplanen for Fyns Amt - de statslige interesser. For at sikre den størst mulige udbredelse - både blandt borgere og den kommunale organisation - er arbejdet med kommuneplanen forberedt og igangsat i en digital udgave. Fordelen er, at kommuneplanen er tilgængelig, - både mens den er under udvikling og efterfølgende, når den er godkendt. Kommuneplanen er bygget op om følgende temaer: a) Det åbne land b) Byudvikling c) Erhverv & turisme d) Sundhed & service. I forbindelse med hvert af ovennævnte temaer benyttes samme skabelon: Vision - Under hvert tema formuleres visioner, som efterfølgende samles i hovedafsnittet Mål - Konkretisering af visionerne Redegørelse - Status og udvikling Retningslinjer - Relateres til planloven Første udkast til høringsoplæg blev forelagt for Byrådet i møde den 20. november 2008 og efterfølgende fremsendt til drøftelse i de respektive fagudvalg. Der fremlægges oplæg til forhøring med temaerne Det åbne land, Byroller og byudvikling samt Detailhandel. Debatfolder er vedlagt dagsordenen. Det indstilles, at økonomiudvalget drøfter oplæg til forhøring med henblik på indstilling byrådet. Økonomiudvalgets møde punkt 396: Oplægget til forhøring anbefales godkendt, idet oplægget tilrettes inden Byrådsmødet.

9 side Muligheder for at begrænse konsekvenser af oversvømmelser P20 sagsnr Efter stormfloden den 1. november 2006 foretog Miljø- og Kulturforvaltningen i marts 2007 en drøftelse af mulighederne for en fremtidig indsats for at afbøde virkningerne af en eventuel ny stormflod. I Budget 2008 blev der indarbejdet et anlægsbeløb på kr til Projekt Højvande, til gennemførelse af en nærmere undersøgelse af, hvilke tiltag der kunne gennemføres fremover. Fase 1 af projektet med indledende undersøgelser og oversigter over kritiske områder forelå i juni I Budget 2009 blev der herefter afsat kr til gennemførelse af Fase 2, med detailundersøgelser af mulige indsatsområder og beskrivelser af muligheder for konkrete tiltag. En foreløbig udgave af rapporten blev gennemgået og drøftet på møde med COWI A/S den 22. januar Afsnit 8 i rapporten indeholder en oversigt over 12 forslag til indgreb, hvoraf det mest omfattende er etablering af en sluseport til lukning af indsejlingen til havnen (overslagspris ca. 60 mio.kr). Oversigten fra COWI A/S vedlægges. Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2009 afsat kr Anlæg sted nr. Konto nr. Beløb: Projekt højvande kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under økonomi, til udførelse af delprojekter med prioritet 1 jf. vedlagt oversigt, efterfulgt af delprojekter med prioritet 2. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 379: Indstillingen anbefales

10 side 10 Økonomiudvalgets møde punkt 397: Anbefales godkendt som indstillet Forslag til byggesagsgebyr S29 sagsnr Byrådet vedtog den 18.december 2008, at beregningsmåden for byggesagsgebyrerne i 2009 skulle fortsætte uændret, indtil der forelå en endelig vedtagelse af det nye kapitel 1 i Bygningsreglementet 2008, som ville omfatte nye regler for beregning af gebyrerne. Pr. 1. januar 2009 trådte det nye kapitel 1 i kraft, og Miljø- og Kulturforvaltningen har på grundlag af de nye regler udarbejdet forslag til byggesagsgebyrer for En væsentlig ændring i forhold til det udkast, der blev sendt i høring den 17.december 2008 er, at afsnittet om opdeling af bebyggelser i flere kategorier, og en dermed differentieret gebyrbetaling, træder i kraft allerede den 1. april 2009 og ikke som angivet den 1. januar Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at forslag til byggesagsgebyrer pr. 1. april 2009 fremsendes til Byrådet med anbefaling. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 382: Anbefales med ændring af, at gebyr for erhverv for den del af byggeriet, der ligger ud over m2 er halv pris pr. m2.

11 side 11 Forslag til byggesagsgebyr Økonomiudvalgets møde punkt 398: Indstilles godkendt som anbefalet af Miljø- og teknikudvalget. Venstres ændringsforslag fremsendes til Byrådet Byggemodning af del af Tårup Strandpark, Kerteminde P20 sagsnr På Miljø- og Teknikudvalgets møde den 4. august 2008 blev der frigivet en projekteringsbevilling til byggemodningsprojektet Miljø- og Kulturforvaltningen fremlægger projekt for byggemodning: - Der er udført længdeprofiler på byggemodningsprojektets helhed og skitseprojekt på Gedskovvej, støjås og kommunens del af udstykningen. - Kørebanebredden på Gedskovvej udvides fra 3,8 meter til 6,0 meter. - Der etableres en dobbeltrettet fællessti fra udstykningen til Tårupstrandvej i vejens sydlige side og et nyt plantebælte mod kolonihaverne. - Gedskovvej spærres for gennemkørsel umiddelbart øst for nr. 10, dog således at cykler og fodgængere kan passere. Der vil ligeledes blive etableret vendeplads. - Når der er etableret en dobbeltrettet fællessti langs Gedskovvej, mangler der fortsat en sti langs Tårupstrandvej til Nordre Ringvej for at sikre de bløde trafikanter. Dette indgår ikke på nuværende tidspunkt i projektet. Kommunen kan udføre 170 lbm stamvej og et vænge uden at købe, sælge eller mageskifte med ejeren af nabomatriklen. Herefter vil der være 14 byggegrunde og to storparceller klar til salg. Boligvænge nr. 2 er ikke direkte omfattet af projektet. Det vil kræve, at kommunen skal købe/sælge et areal af/til ejeren af nabomatriklen. Dette skal forhandles på plads inden byggemodningsarbejdet med boligvænge 2 kan udføres. Anlægsudgifterne til boligvænge nr. 2 anslås til kr.

12 side 12 Hvis byggemodningsprojektet - bortset fra boligvænge nr. 2 - udføres samlet, vil der være en besparelse på min kr. i forbindelse med jordarbejdet. Såfremt det besluttes, at der kun udføres byggemodning omfattende støjåsen, stamvej nr. 1 og boligvænge nr. 1 samt 1 storparcel vil udgiften andrage ca kr. Dette kan Miljøog Kulturforvaltningen dog ikke anbefale, da det må formodes, at adgangsforhold og omgivelsernes udseende vil have indflydelse på salg grundene. Udgiften til udvidelse af Gedskovvej og anlæg af støjås skal fordeles med de øvrige ejere af lokalplanområdet. Beløbsanparterne vil blive pålignet, når byggemodning er færdiggjort og opkræves, når arealerne tages i brug. Beløbsanparterne udgør ca. 73% af kr. = kr. Høring: Ejerne af Sortekilde og Gedskovvej nr. 10 er informeret om vejlukningen og er enige i placeringen af denne, sådan at adgangsforholdene til Sortekilde er optimale. Økonomi: Skitseoverslag over de enkelte elementer: Støjås Stamvej nr. 1 (adgang til boligvænge 1 og 1.storparcel Boligvænge nr. 1 Storparcel I alt udgifter støjås, stamvej og boligvænge Gedskovvej Stamvej nr. 2 (adgang til boligvænge nr. 2 og 2. storparcel) Storparcel Samlede udgifter ekskl. boligvænge nr. 2 Reduktion ved samlet udførelse Samlet udgifter ekskl. boligvænge nr. 2 ved en samlet udførelse kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Anlægssted: Kontonr. Beløb: Byudviklingsområde ved Gedskovvej (Tårup Strandpark) oprindelig budget kr. Reduktion af budget 2009 i forbindelse med budgetværn udskudt til kr. Forventet oveførsel af uforbrugte midler budget 2008 Overført i forbindelse med 3. budgetopfølgning pr. 30/ Overførsel ved regnskabsafslutning 2008 ej forbrugt kr kr. I alt korrigeret budget kr. I alt udgifter jf. overslag kr. Netto tillægsbevillingsbehov til rådighedsbeløb i kr. Miljø- og Kulturforvaltningen kan ikke anvise finansiering af restbeløb på kr., da forvaltningen allerede i forbindelse med budgetværn har udskudt anlægsprojekter for 10,1 mio. kr., hvoraf 2,6 mio. kr. vedrører udstykningen Tårup Strandpark. Notat til skitseprojekt er vedlagt dagsordenen.

13 side 13 Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller. at byggemodningen udføres (boligvænge nr. 1, udvidelsen af Gedskovvej og støjås) at jordfordeling/jordkøb forhandles med ejeren af naboejendommen at der gives anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb på kr. at der gives tillægsbevilling til rådighedsbeløb på kr. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 380: Anbefales at kr. frigives (stamvej, boligvænge, storparcel, støjås) Økonomiudvalgets møde punkt 399: Indstilles godkendt som anbefalet Etablering af salthal og vaske- og tankplads - Materialegården i Kerteminde S04 sagsnr Ved miljøtilsyn på Materialegården den 11. juli 2007 blev der påpeget følgende: - opbevaring og håndtering af salt er ikke miljømæssig acceptabel - den udendørs vaske- og tankplads er ikke miljømæssig acceptabel For opfyldelse af miljøkravene blev der på Miljø- og Teknikudvalgets møde den 4. november 2008 forelagt og drøftet mulige løsninger på opbevaring og håndtering af salt, bl.a. at

14 side 14 Materialegården skulle etablere salthal i de ledige haller ved havneområdet (gl. FAFbygninger). Efterfølgende har det vist sig, at den valgte løsning ikke kan realiseres, idet alle lokaliteter ved havneområdet, som kan bruges til formålet, er udlejet. For at kunne bringe de miljømæssige forhold i orden, foreslår Materialegården at et forventet overskud 2008 fra Park og Vejservice på kr anvendes til finansiering og etablering af salthal og vaske- og tankplads. Økonomi: I forbindelse med Budget 2008 blev der afsat kr til helhedsløsning for Materialegården. I helhedsløsningen indgik arbejdet med etablering af salthal og vaske- og tankplads. Beløbet blev i forbindelse med anlægsstoppet i sommer 2008 udskudt og restbeløbet kr indgik som blok ved Budget Blokken blev ikke købt ved vedtagelsen af Budget For at bringe de miljømæssige forhold i orden foreslår Miljø- og Kulturforvaltningen at finansiering af udgiften til etablering af salthal og vaske- og tankplads finansieres på følgende måde: Sted: Konto: Beløb: Forventet overskud 2008 Park og Vejservice drift kr. Etablering af salthal og vaske- og tankplads anlæg kr. I alt behov for finansiering 0 kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling til etablering af salthal og vaske- og tankplads finansieret som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 378: Indstillingen anbefales Økonomiudvalgets møde punkt 400: Anbefales godkendt som indstillet. Venstre og Konservative var imod.

15 side Vedtagelse af lokalplan 207, Kerteminde Vest, samt tillæg nr. 11 til Kommuneplanen P15 sagsnr Lokalplanforslaget har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra den 11. november 2008 til den 6. januar I perioden indkom 5 indsigelser/bemærkninger 1). Beth Martinussen, Grønnegårds Allé 9, Kerteminde: a) Har netop fået sin indkørsel ført ud til Grønnegårds Allé, vil den blive lukket igen? b) Hvad er planerne for det stykke jord, der ligger bag Beth Martinussens grund, vil det fortsat være udlagt som grønt område? c) Vil Beth Martinussens matrikel blive omklassificeret til byzone? d) Vil der komme gadelys i den vestlige ende af Grønnegårds Allé? Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger: ad a) Nej, indkørslen vil ikke blive lukket p.g.a. lokalplan 207. ad b) Der er p.t. ingen planer for det stykke jord, der ligger bag Beth Martinussens grund, der ikke er omfattet af lokalplan 207. ad c) Matriklen blev overført til byzone i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan 7.2 i Der er sket en fejl på kortbilag 1 i lokalplan 207, Så det ser ud som om Beth Martinussens grund ligger i landzone, det vil blive tilrettet. ad d) Der vil komme gadelys, når den nye forbindelsesvej etableres. 2). Kerteminde Ældreråd, Bycentret 302, Munkebo: a) Der bør være mulighed for etablering af ældrevenlige boliger i området. b) Der bør være mulighed for etablering af nærbutik i området, p.g.a. afstanden ind til bymidten. c) Den offentlige trafik bør udbygges, så det er muligt at komme fra området og ind til bymidten og de centrale institutioner. d) Strandgårds Allé bør forlænges nordpå, så den får forbindelse med Kongshøj Allé. Trafikken vil da kunne føres bedre ud gennem rundkørslen på Hans Schacksvej og vil ikke skulle passere Fjordvangsskolen. Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger: ad a) Vi vil i 3 (områdets anvendelse) under den forklarende tekst udbygge med en beskrivelse om, at der er mulighed for at etablere ældrevenlige boliger og seniorbofællesskab. ad b) Det er vurderet, at der ikke er behov for flere butikker i området på grund af den forholdsvis nære beliggenhed til Kerteminde bymidte. ad c) I forbindelse med ibrugtagning af de nye boliger, vil Miljø- og Kulturforvaltningen vurdere behovet for udbygningen af den offentlige transport i området. ad d) Umiddelbart finder Miljø- og Kulturforvaltningen det ikke hensigtsmæssigt at forbinde Strandgårds Álle nordpå som foreslået, af hensyn til sammenhængen i de grønne arealer. Vi vil i kommuneplansammenhængen, se på muligheden for at øge trafiksikkerheden omkring Fjordvangsskolen, da det ikke direkte vedrører pågældende lokalplan. 3). Marianne Modberg, Kongshøj Allé 98, Kerteminde:

16 side 16 a) Det nye byggeri bør ikke kunne muliggøre en byggehøjde på 10 meter, da det er 2,5 meter højere end den eksisterende bygningshøjde. Bakkerne bag byggeriet vil forsvinde, hvis byggehøjden fastholdes. b) Den nordligste boligvej i delområde 1 har forbindelse til Strandgårds Allé lige over for, hvor stien fra det eksisterende boligområde også har forbindelse til Strandgårds Allé. Det er problematisk for de svage trafikanter, da stien bruges af beboerne, når de skal hen til bussen. c) Der gøres indsigelse mod, at det levende hegn/ markskel mellem stamvejen og udstykningen fjernes. Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger: ad a) Hensynet til bakkerne er tilgodeset. Der hvor terrænet er lavest i delområde 2 er der mulighed for bebyggelse i 2 etager og en max bygningshøjde på 10 m. Der hvor terrænet er højest, altså i delområde 1, er der kun mulighed for en max bygningshøjde på 7,5 m. ad b) Stien har forbindelse til Strandgårds Allé længere nord for stedet, hvor boligvejen i delområde 1 har forbindelse til strandgårds Allé. Den eksisterende sti langs Strandgårds Allé vil blive forlænget i forbindelse med udbygningen af det nye boligområde. ad c) De levende hegn og markskel vil ikke blive fjernet, jævnfør 9 i lokalplanen; eksisterende levende hegn i delområdernes afgrænsning mod omgivelserne skal bevares. 4). Bo Stephensen: a) Forslag til beplantningen med hensyn til hvilke typer og arter, der bør plantes, samt nogle forslag til navne for området. Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger: ad a) Kerteminde Kommune vil lade forslagene til beplantning, og forslagene til navne for området indgå i det opfølgende arbejde, efter lokalplanens vedtagelse. 5). Forsyning: a) Tekniske anlæg 6.4 side 13 skal slettes, da kloakeringen er klart defineret i 6.5. Miljø og Kulturforvaltningens bemærkninger: ad a) Teksten tilrettes efter forsynings anvisninger. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at lokalplanforslaget vedtages af Byrådet med de anførte svar på indsigelserne. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 375: Anbefales

17 side 17 Økonomiudvalgets møde punkt 401: Indstilles godkendt som anbefalet Drøftelse af fordeling af anlægsrammen i S05 sagsnr På Børn og Skoleudvalgets budget eksisterer ca. 18 mio. kr. til anlægsopgaver i Ud fra verserende sager og behov bedes Børn og Skoleudvalget påbegynde prioriteringen af anlægsrammen. Børn og Skoleudvalget bedes på mødet tage stilling til anlægsrammen for Langeskov Skole samt de anlægsopgaver, der er en konsekvens af konkrete påbud fra Arbejdstilsynet samt opgaver i relation til beslutninger om specialundervisning og 10. klasse. Børn og Skoleudvalget beslutter udvalgte anlægsopgaver. Sagen videresendes med henblik på frigivelse af midler til de prioriterede anlægsopgaver. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 268: Udvalget indstiller at der frigives midler fra anlægsrammer svarende til ialt kr mio. kr. Fordelt med: - Kr. 1 mio. til Hindsholmskolen - Kr mio til Langeskov Skole - Kr til etablering af trafikanlæg på Langeskov Skole, afd. Pilen. - Kr til Marslev Skole - kr til Ungdomsskolen - Kr til lkerteminde Skole

18 side 18 Økonomiudvalgets møde punkt 402: Anbefales godkendt som indstillet 403. Vuggestuegruppe i Børnehuset Tangloppen, Mesinge sagsnr På baggrund af den svære rekruttering af dagplejere på Holmen, og det deraf utilstrækkelige gæstedagplejetilbud, har forvaltningen undersøgt muligheden for etableringen af en småbørnsgruppe i Børnehuset Mesinge, Tangloppen. Udgangspunktet var en småbørnsgruppe med 12 pladser integreret i Tangloppen. 4 af de tolv pladser skulle være fleksible pladser til brug for dagplejen, som gæstepladser (Model 1). Modellen har vist sig at være for kompliceret og for dyr, pga overenskomstmæssige forhindringer. Forvaltning og ledere har derfor arbejdet videre med en anden model for en småbørnsgruppe på 12 faste pladser i Tangloppen. Denne model vil sikre en aflastning af dagplejen på Holmen, i kombination med en frigørelse af pladser i Dagplejen til brug for gæstepladser (Model 2). Drøftelser af Model 2 med personale og faglige organisationer har vist, at modellen økonomisk ligger meget tæt på en egentlig vuggestuemodel. Med baggrund i ovenstående, er der i samarbejde med personalet i Tangloppen, teknisk afdeling, samt C&W arkitekterne udarbejdet en budgetplan for de bygningsmæssige tiltag, for at tilgodese en sådan løsning, herunder opmåling af lokaler, hygiejne og sikkerhedsmæssige forhold. Budgetplanen ligger inden for den afsatte budgetramme til Børnehuset Mesinge i helhedsplanen for Holmen. ( se bilag )

19 side 19 I forhold til drift og lønninger, vil dette kunne finansieres inden for udvalgets egen ramme, via konvertering af lønmidler i dagplejen, samt i Tangloppen på grund af faldende børnetal i børnehavegruppen. Høring: Forslaget er drøftet med BUPL og PMF Forslaget er drøftet med personalegruppen i Tangloppen, samt drøftet i forældrebestyrelserne i både dagpleje og Tangloppen. Drøftelser med FOA baserede sig på den fleksible model ( model 1 ), og gik i stå på et overenskomstmæssigt grundlag. Økonomi: Forslaget finansieres driftsmæssigt via Konvertering af lønmidler fra dagplejen Midler fra Helhedsplanen til et lille gæstedagplejetilbud (som ikke var tilstrækkeligt) Konvertering af børnehavepladser til vuggepladser i Tangloppen. ( se bilag ) Forvaltningen indstiller model 2 godkendt, herunder beslutning om : At Tangloppens middeltal (på børnehavebørn) pr. 1. marts 2009 ændres fra 40 til 35 At tilbuddet etableres som vuggestue, med den dertilhørende forældrebetaling pr. 1. marts 2009 eller snarest muligt. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 272: Indstilles godkendt. Budget vuggestue Tangloppen Børnehus i Mesinge - kalkulation Tegning over stueplan - fremtidige forhold Økonomiudvalgets møde punkt 403: Anbefales godkendt som indstillet.

20 side Den fremtidige skolestruktur i Munkebo P15 sagsnr I forbindelse med beslutningen om at ombygge Lindøalleén til plejeboliger har Byrådet ønsket at drøfte den fremtidige skolestruktur i Munkebo. Børnetallet i Skolen ved Norets distrikts falder væsentlig i kommende år, hvorfor Skolen ved Noret på sigt forventes at blive en et-sporet skole. Mølkærskolen forventes fortsat at blive en to-sporet skole. Med udgangspunkt i befolkningsprognosen og de eksisterende bygningsmæssige rammer på Afdeling Toften og på Mølkærskolen er der blevet undersøgt modeller for fremtidig skolestruktur i Munkebo By. En arbejdsgruppe har udarbejdet en række beskrivelser og analyser, som har været præsenteret på møde for skolernes interessenter, ligesom der har været gennemført en første høringsrunde. En nedsat arbejdsgruppe har peget på to mulige skolemodeller: Model 1: To skoler med hver 0. 9 klasse 4 specialklasser på Skolen ved Noret Model 2: En skole med årgang og fælles overbygning for byen (Mølkærskolen) En skole med 0. 6 klasse samt 4 specialklasser (Skolen ved Noret) Børn og Ungeforvaltningen har i januar 2009 dels sammenskrevet og kommenteret de 7 indkomne høringssvar dels fået udarbejde en beregning på skønnede udgifter til skolebyggeri i de to modeller. På baggrund af de udarbejdede beskrivelser og analyser af de to modeller samt drøftelser med interessenterne bedes Børn og Skoleudvalget indstille en af modellerne. Indstillingen videresendes til Byrådet og sendes efterfølgende til høring. Der vil være et offentlig møde den 12. marts 2009 for alle interesserede og berørte i sagen. Bemærkninger Børn og Ungeforvaltningens notat af 24. januar udsendes til Børn og skoleudvalgets medlemmer. På mødet i Børn og Skoleudvalget deltager C & W arkitekterne i forhold til gennemgang af skønnede udgifter ved de nødvendige bygningsmæssige konsekvenser af modellerne. Indstilling Børn og skoleudvalget bedes indstille en af modellerne vedrørende den fremtidige skolestruktur Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 265:

21 side 21 Udvalget indstiller enstemmigt model 2. Udvalget bemærker, at den afsattte anlægsramme er 5 mio. kr. Udvalget anbefaler, at der i Budget 2010 tilføres yderligere anlægsmidler fra bl.a. Ældre- og Handicapudvalget i forbindelse med etablering af ældreboliger samt resultatet af energibesparende foranstaltninger. Bilag 3 til BS-møde den 2/2-09. Skoledistrikt Skolen ved Noret - Hindsholmskolen Bilag 4 til BS den 2/2-09. Overbygningen i Munkebo.xls Notat af sammenskrivning af høringssvar Økonomiudvalgets møde punkt 404: Model 2 anbefales godkendt som indstillet Henvendelse fra Kerteminde Efterskole A00 sagsnr Kerteminde Efterskole har fremsendt ansøgning om stillelse af en kommunegaranti i forbindelse med låntagning til byggeri af en ekstra hal ved efterskolen. Der er tale om en kommunegaranti i forbindelse med et lån på kr. Efterskolen oplyser, at DGI ved bevilling af rentefrit lån gerne ser, at der stilles garanti enten i form af bank- eller kommunegaranti. En eventuel bankgaranti vil medføre ekstra udgifter for efterskolen. Kerteminde Efterskole tilbyder at stille deres idrætsfaciliteter til rådighed ved udlejning til lokalforeninger, idet de har erfaret igennem dagspressen, at der er manglende halkapacitet. Økonomi: Der kan ikke anvises finansiering indenfor Kultur- og Fritidsudvalgets område.

22 side 22 Forvaltningen indstiller ansøgning fra Kerteminde Efterskole om kommunegaranti i forbindelse med låntagning til Kultur- og Fritidsudvalgets udtalelse. Forvaltningen indstiller tilbuddet om ledige lokaliteter ved Kerteminde Efterskole til Kultur- og Fritidsudvalgets drøftelse. Kultur- og fritidsudvalgs møde punkt 183: Ansøgning om kommunegaranti oversendes med anbefaling. Tilbud om brug af idrætsfaciliteter modtaget med tak. Udvalget vil vende tilbage herom i forbindelse med byrådets stillingtagen til helhedsplan for idrætsfaciliteter. Vedr. samarbejde mellem Kerteminde Kulturudvalg og Kerteminde Efterskole. Økonomiudvalgets møde punkt 405: Økonomiudvalget indstiller, at der ikke stilles en kommunegaranti Godkendelse af skema A vedr. opførelse af 24 plejeboliger i Munkebo P20 sagsnr

23 side 23 Den vedtog Byrådet, at der opføres 24 plejeboliger, ved ombygning af 2 fløje ved Skolen ved Noret afdeling Lindøalleen i Munkebo. Endvidere godkendte Byrådet valg af teknisk rådgiverfirma, samt at arbejdet udbydes i offentligt udbud i fagentrepriser. Der er nedsat en styregruppe bestående af repræsentanter fra Voksenforvaltningen, Teknisk Afdeling, Kommunernes Revision samt arkitektfirma. Der er derudover nedsat en brugergruppe bestående af medarbejderrepræsentanter samt repræsentanter fra Ældreråd, Handicapråd, Lindhøjs Venner og Bruger- og Pårørenderåd. Brugergruppen refererer til styregruppen. Der er endvidere udarbejdet tidsplan for projektforløbet. Der vil til mødet foreligge reviderede tegninger/projektforslag udarbejdet i henhold til møde i styregruppen Det fremgår heraf, at de 24 plejeboliger alle indrettes til demente borgere - dog således, at boligerne kan anvendes til almindelige plejeboliger eller andre målgrupper. Høring: Projektforslaget sendes herefter i høring i Ældreråd og Handicapråd. Økonomi: Der er udarbejdes en ajourført økonomisk beregning over udgifterne til etablering af 24 plejeboliger. Der udarbejdes skema A med henblik på godkendelse i Økonomiudvalg og Byråd. Det indstilles, at Ældre- og Handicapudvalget indstiller til Byrådet, at godkende det udarbejdede skema A vedr. opførelse af 24 plejeboliger i Munkebo. Det indstilles endvidere, at programoplæg og tidsplan jf. møde i styregruppen af godkendes. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 184: Udvalget godkender forvaltningens forslag om at de 24 boligere bygges til demente. Udvalget oversender skema A vedrørende opførelse af 24 plejeboliger i Munkebo, med anbefaling. Arne Krydsfeldt (A) Lykke Krapalis (O) Adresseliste pr Lindhøj Plejecenter, nyt demensafsnit - Styregruppemøde 01

24 side 24 Økonomiudvalgets møde punkt 406: Skema A anbefales godkendt Godkendelse af entreprenøraftaler for P27 sagsnr De 10 fynske kommuner har efter kommunesammenlægningen indgået aftale om, at etablere entreprenørvirksomhed på en række driftsopgaver, der er overtaget fra Fyns Amt pr. 1. januar Begrebet entreprenørvirksomhed dækker over, at 1 2 af de fynske kommuner løser en specifik driftsopgave for de øvrige kommuner mod betaling. Der er indgået entreprenøraftaler indenfor følgende 10 områder: Specialtandplejen Stofmisbrug Behandling af alkoholmisbrug Specialundervisning for voksne Specialrådgivning for småbørn 0 6 år Hjerneskaderådgivningen Godkendelse af private opholdssteder Sygehusundervisning for indlagte børn på OUH Udredning og specialundervisning af børn med erhvervet hjerneskade Fysio- og ergoterapi til børn med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, også kaldet Fynsordningen I aftalerne er indskrevet, at kommunerne senest 1/7 skal meddele, hvis de ønsker at udtræde af aftalen fra det kommende regnskabsår. Økonomi: Driftsudgifterne i henhold til entreprenøraftalerne er alle indregnet i budget for året Der kan dog forekomme justeringer indenfor områder, hvor der er betaling efter forbrug og ikke abonnement. Det indstilles til Byrådets godkendelse, at der indgås entreprenøraftaler på de i sagsfremstillingen nævnte områder for året Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 258:

25 side 25 Oversendes med anbefaling. Udvalget ønsker en opfølgning i forhold til Fynsordningen på udvalgsmødet i marts. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 189: Entreprenøraftalen oversendes med anbefaling. Arne Krydsfeldt (A) Lykke Krapalis (O) Økonomiudvalgets møde punkt 407: Indstilles godkendt som anbefalet Afbureaukratisering og regelforenkling A00 sagsnr Byrådet vedtog i forbindelse med budget 2009 at igangsætte et projekt med henblik på at sikre rationalisering og forenkling bl.a. gennem nedbringelse af kommunale dokumentationsopgaver. Direktionen har gennem sine strategiområder sat fokus på projektet ligesom der arbejdes med initiativer til forbedring af arbejdsmiljø og nedbringelse af sygefravær. Regeringen har i samarbejde med KL og Danske Regioner samtidig udmeldt en udfordringsret, hvor der gives mulighed for at søge dispensation fra centrale regler og procedurer, som man mener er overflødige og hindrende for at kunne give service til borgerne.

26 side 26 Bemærkninger: Direktionen finder, at målet med de 2 projekter på mange måder er sammenfaldende, og at det vil være naturligt at kombinere dem. Der er derfor udarbejdet et forslag til kommissorium og en projektplan for, hvorledes hele organisationen kan inddrages i arbejdet. Under overskriften Vi gør det let systematiseres og faseinddeles arbejdet, således at det samtidig klarlægges hvilke initiativer, der umiddelbart kan iværksættes af kommunens selv og hvilke initiativer, der skal søges dispensation for. Det indstilles, at kommissorium og projektplan for Vi gør det let godkendes og iværksættes straks. Kommisorium Projektplan Økonomiudvalgets møde punkt 408: Godkendt som anbefalet Ansøgning om fornyelse af tilladelse til 12 spilleautomater i Spillehallen Munkebo, Bycentret 102, 5330 Munkebo G00 sagsnr Spillemyndigheden har den anmodet om Kommunens indstilling til fornyelse af tilladelse til 12 spilleautomater i Spillehallen Munkebo, Bycentret 102, 5330 Munkebo. Der ønskes svar senest den Virksomhedsejeren er AutomatInvest, Rughavevej 4, 5230 Odense M. Spillemyndigheden gav den afslag på fornyelse af tilladelsen til 12 spilleautomater på samme adresse med Olfert 2000, Petersmindevej 29, 5000 Odense C, som tilladelsesindehaver. Det skyldtes manglende bemanding i spillehallen.

27 side 27 Miljø, Plan og Naturafdelingen udtalte i forbindelse med ansøgningen i maj 2008, at afdelingen ingen indvendinger havde mod det ansøgte, idet der ikke er konflikt med gældende kommune/lokalplanlægning. Da det er Spillemyndigheden, og ikke Kommunen, der skal forholde sig til den tidligere manglende bemanding, har Sekretariatet følgende indstilling, idet det bemærkes, at Økonomiudvalget er bemyndiget til at træffe afgørelse i disse sager: Det indstilles at Kommunen meddeler Spillemyndigheden, at Kommunen ingen indvendinger har mod en fornyelse. Økonomiudvalgets møde punkt 409: Spillemyndigheden meddeles at det ikke findes hensigtsmæssigt med en fornyelse, da der ligger en folkeskole overfor stedet Anmodning fra Kerteminde Forsyning om garantistillelse Ø60 sagsnr Kerteminde Forsyning anmoder om sikkerhedsstillelse for en trækningsret på 15 mio. kr.. Sikkerhedsstillelsen skal alene gælde frem til endeligt pengeinstitut er fundet, hvilket vil sige indtil 31. marts Anmodningen fremsendes fra formanden og direktøren med bemærkning om, at bestyrelsen behandler sagen på sit møde den 11. marts Det indstilles at anbefale, at garantien stilles som anmodet. Anmodning fra Kerteminde Forsyning af 2. februar 2009 bilagt månedlige cash-flow for 2009.

28 side 28 månedslikviditet2009 (2) (2).doc Økonomiudvalgets møde punkt 410: Anbefales godkendt som indstillet. Borgmesteren meddeler tilladelsen inden Byrådsmødet Rengøringsanalyse - Økonomi: Budget A26 sagsnr På økonomiudvalgets møde den 2. oktober 2007 gav Servicemægleren A/S en orientering om proces, indhold og forventet resultat. På baggrund af nøgletal fra Servicemægleren vedr. ressourceforbrug af 6/ , gennemsnitsløn for rengøringsassistenter, indgåede kontrakter om rengøring og vinduespolering og skønnet behov for rengøringsmidler foreligger der nu en rapport til brug for budgetjusteringer for Totalbeløbet for rengøring er kr. Tilbage resterer en reguleringspulje på kr. Eksklusiv udgifter til Servicemægleren og 10 årlige servicetjek resterer der kr. Budgetjusteringerne sendes nu til institutionerne, og på baggrund af bemærkninger herfra anbefales reguleringspuljen delvist anvendt til: 1) Imødekommelse af åbenbart urimeligheder jfr. de vanskelige beregningsforudsætninger 2) Særydelser og 3) Udgifter for institutionerne i forbindelse med virksomhedsoverdragelser. Det anbefales: - At reguleringspuljen placeres under økonomiudvalget - At politisk behandling af budgetomplaceringerne sker ved førstkommende budgetopfølgning. Rengøringsanalyse økonomi budget 2009 af 29/ udsendes sammen med dagsordenen. Servicemæglerens nøgletal af 6/ ligger i sagen.

29 side 29 Økonomiudvalgets møde punkt 411: Godkendt som anbefalet og reguleringspuljen anvendes som indstillet Sager og skrivelser til orientering G01 sagsnr Økonomiudvalgets møde punkt 412: Taget til efterretning.

30 side 30

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 15:30 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 15:30 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 02.02.2009 kl. 15:30 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 262. Kommuneplan 2009... 3 263. Grønnegården... 4

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 10.11.2009 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 553. Fokusområder - opfølgning på Økonomiudvalgets område.... 3 554.

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 19.01.2010 kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 1. Forretningsorden for Økonomiudvalget 2010-2013... 3 2. Budgetopfølgning

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 09.10.2008 kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 251. Spørgetid... 3 252. 2. behandling af budget 2009-2012... 3 253. Godkendelse af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 07.05.2009 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Jan Johansen deltog ikke i punkt 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 13.08.2012 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 276. Budgetopfølgning 2-2012 - på Kultur- og Fritidsudvalgets område....

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 383. Budgetopfølgning 0-2012 på Børn- og

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 05.03.2009 kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 194. Sager og skrivelser til orientering... 3

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 11.04.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 130. Budgetopfølgning 1-2011 - Kultur- og Fritidsudvalgets område...

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.02.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Jørgen Schou deltog ikke under punkterne 579, 587, 588,

Læs mere

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998,

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr. 31.07.98 på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, 204152 Indstilling: at Socialudvalget oversender resultatet af økonomirapporteringen

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 08.02.2011 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 08.02.2011 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 08.02.2011 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 244. Orientering om udfasning af kviksølvslamper på gadelys.... 3

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 335. Valg af næstformand for Ældre- og Handicapudvalget...

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 26. marts 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 12.04.2012 kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 603. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 31. august Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 31. august Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 31. august 2009 Tid 15:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen (A) - Formand Per Nilsson (V)

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender:

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender: 6. "Fremtidens Vollsmose" - Byudvikling og Infrastrukturplan Åbent - 2014/133021 Sagsresumé Landsbyggefonden har afsat en ramme på 220 millioner kr. til ny infrastruktur i Vollsmose under den forudsætning,

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29.

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29. Sag Lokalplanpligtigt projekt ved opførelsen af ældreboliger på grønt areal, Lokalplan 19 Rødvig Sagsnr. 13/111 Initialer EriKnu Åben sag Resumé Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 31.01.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 77. Sager og skrivelser til orientering... 3 78.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 05.11.2012 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 290. Ansøgninger fra Jubilæumskomiteen... 3 291. Oprettelse af den

Læs mere

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Havkærparken og Bøgeskovgård 1. Resume Ombygningen af dagtilbuddet Havkærparken i Tilst samt ombygningen

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 18.08.2010 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 26. Meddelelser og orientering... 3 27. Fritidspas... 3 28. Budget 2011... 4 29.

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 Økonomivurdering 2. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 2. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 9,0 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 54,7 mio.

Læs mere

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014.

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014. Procedure samt fastlæggelse af rammer for budgetlægningen 2012-2015 behandlede på mødet den 19. januar 2011 (sag nr. 2) den overordnede procedure samt aktivitets- og tidsplan for budgetlægningen 2012-2015.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 17.03.2009 kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 420. Kommuneplanarbejdet 2008-09... 3 421. Konkrete ansøgninger og generelt

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-4-17 Dato: 01-09-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2018-2021 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 2. APRIL 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Teknik- og Miljøudvalget 2. april 2009 Side: 2 Fraværende: Til

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00 Åben Referat Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut Madsen,

Læs mere

Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus

Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende: Indkaldelser: kl. 15.00 Anette Holm, Børne- og Familiecentret punkt 30 kl. 15.15 Britta

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

BUDGETSTYRELISTE 2011-14, ADMINISTRATIV

BUDGETSTYRELISTE 2011-14, ADMINISTRATIV BUDGETSTYRELISTE 2011-14, ADMINISTRATIV Status vedr. ikke - afsluttede sager ultimo april Nr. Overskrift Ansvarlig Status Økonomiudvalget TVÆRGÅENDE FORSLAG (ALLE KONTI) Styrket koordinering og konkurrenceudsættelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

84. Tredje behandling af budget

84. Tredje behandling af budget Udskrift af protokollen for Børne- og Skoleudvalget Mødedato 11. juni 2018 84. Tredje behandling af budget 2019-2022 Sagsbehandler Sagsnr Charlotte Gudtmann 00.30.10-S00-2-18 RESUMÉ Kompetenceudvalg: Børne-

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal ØKONOMIUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 28.02.2012, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 3. Anlægsbevilling til køb og udvidelse af Schous Børnehus på Dortheavej, NV (2011-180581) 1 ØKONOMIUDVALGET

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 05.12.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 496. Sager og skrivelser til orientering

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 27. April 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940 2246 Jour. nr.: Ref.: BGS/MAAK

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen Åbent punkt 10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen 01.02.05P16-0168 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Planudvalget 20-06-2017 10 Hvem beslutter Økonomi-

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00.

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 13 Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 31.03.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen Ingen Indholdsfortegnelse: 139. Orientering om planlægning af gennemførelsen af udviklingsplan

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere