Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget"

Transkript

1 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den kl i mødelokale 6-7 Medlemmer: Jakob Thune (A) Preben Husted (A) Hans Barlach (C) René Milo (V) Bo Johansen (UP)

2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Orientering om puljemidler til projekt Lighed i Sundhed...2 E2. Integrationsindsatsen i Greve...3 E3. Indsatsområder i Jobcenter Greve udgangspunkt for mål...5 E4. Status for projekt til undersøgelse af indsatsen for sent udviklede...6 E5. Administration af Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets udvalgsbudget til kurser mv...8 E6. Samlet delegationsplan for pr. 1. januar E7. Partnerskabsaftale - Hundige...12 E8. Endelig ansøgning om midler fra Landsbyggefonden - boligsocial helhedsplan...14 E9. Budgetopfølgning 1/ E10. Budgetdrejebog E11. Orientering...20 E12. Kalender...21

3 Side 2 Ikke til stede: der er offentligt tilgængeligt E1. Orientering om puljemidler til projekt Lighed i Sundhed edoc sagsnummer: Baggrund Sundhedsstyrelsen har afsat 20 mio. kr. i perioden til seks modelkommuner, som i perioden skal udvikle og implementere en indsats til fremme af lighed i sundhed for enten kontanthjælpsmodtagere, faglærte og ufaglærte dagpengemodtagere eller førtidspensionister. har fra denne pulje fået tilsagn om 2 mio. kr. til udvikling og implementering af en sundhedsfremmende indsats over for kontanthjælpsmodtagere. Beslutningsgrundlag Oprindeligt blev der ansøgt om 6,45 mio. kr. med en supplerende egenfinansiering på kr. gennem løn for allerede ansatte til et projekt for kontanthjælpsmodtagere bosat i Askerød. Formålet med projektet er at give udsatte kontanthjælpsmodtagere større interesse for at fremme deres egen sundhed, samt mulighed for selv at definere det gode og sunde liv. Samtidig skal de udsatte kontanthjælpsmodtagere gives bedre handlemuligheder og tilbud, der kan fremme valget af et sundt liv. Projektet bygger således på to elementer: Dels et opsøgende arbejde blandt målgruppen, hvor opsøgende sundhedsmedarbejdere tager ud til kontanthjælpsmodtagerne med et tilbud om sundhedstjek og samtale om ønsker og mulige livsforbedringer. Dels fremme af mulighederne for at træffe sunde valg ved udvikling af tilbud (nye og eksisterende). Herunder vil ligeledes blive lagt vægt på integration af målgruppen i eksisterende tilbud. Projektet indtænkes i den sociale helhedsplan for Askerød, Klyngen og Gudekvarteret (anden sag på denne dagsorden). Tidsplan Med det væsentligt reducerede budget, er der behov for en justering af projektet. Endelig projektbeskrivelse skal være Sundhedsstyrelsen i hænde 15. marts 2007 med henblik på indgåelse af samarbejdsaftale senest den 15. april Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Taget til efterretning.

4 Side 3 E2. Integrationsindsatsen i Greve edoc sagsnummer: By6/ Baggrund Et integrationsudvalg med ét medlem fra hvert af Byrådets partier har i et år set s integrationsindsats efter i sømmene. Resultatet er et politikark med udvalgets visioner, forslag og opmærksomhedspunkter. Byrådet vedtog 30. januar 2007 at oversende politikarket og opsamlingen på Byrådets temamøde til fagudvalgene til deres videre behandling. Beslutningsgrundlag På Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets område indeholder politikarket følgende: Forældrevejledning Ungdommens Uddannelses Vejledning (UUV) har overfor udvalget berettet om succesfulde forældrevejledningsforløb, hvor forældrene orienteres om de mange forskellige uddannelsesmuligheder for deres børn. På Hundigeskolen gennemføres vejledningen med tolkning. Status Administrationen er ved at indhente oplysninger fra UUV om, i hvilken udstrækning der nu og i fremtiden gennemføres forældrevejledningsaktiviteter. Når oplysningerne foreligger, vil udvalget blive orienteret. Ny chance til alle Ny chance til alle medfører, at der skal tages fat i borgere, der hidtil ikke har været omfattet at krav om deltagelse i aktive tilbud. En stor del af disse borgere har andre problemer end ledighed, hvilket kræver en kontinuerlig indsats med meget tæt opfølgning. Det blev påpeget, at det er vigtigt, at der holdes fast i kontakten med borgerne i den nye målgruppe. Status Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tog på mødet 30. november 2006 en handleplan for Ny chance til alle i til efterretning. På udvalgets møde 10. maj 2007 afgiver jobcentret status på indsatsen. Opmærksomhed på nedbringelse af fravær på Sprogcentret Vigtigheden af, at der kontinuerligt arbejdes med at mindske kursisternes fravær, blev påpeget. Forstander Bente Meinhardt fortalte, at den seneste landsdækkende undersøgelse af fravær på sprogcentre (nogle år gammel) viste, at Greve Sprogcenter har en fraværsprocent på ca. 16, og at det er blandt de laveste i Danmark. Status Når der foreligger nye tal for fravær på Sprogcentret, vil udvalget blive orienteret. 11. klasse Indenfor 11. klasse-projektet bliver der lavet en undersøgelse af, hvad der sker med de unge, der dropper ud af en ungdomsuddannelse. Det blev påpeget, at denne viden er vigtig for at kunne nedbringe frafaldet og sætte effektivt ind med nye tilbud til de unge.

5 Side 4 Status Når undersøgelsen foreligger, vil udvalget blive orienteret om den. Undersøgelsen forventes offentliggjort før sommerferien Behov for tæt samarbejde Vigtigheden af, at der samarbejdes tæt mellem sprogcentret, kommunen og andre aktører, så overlappende aktiviteter og tilbud undgås, blev påpeget. Status Samarbejds- og snitflader mellem de relevante aktører drøftes løbende. Tidsplan Byrådet skal på mødet 4. september 2007 have en status på, hvor langt de enkelte fagudvalg er nået med at gennemføre politikarkets indhold. Udvalget får forelagt et udkast til status på mødet i august. Bilag 1. Integrationsudvalgets politikark. 2. Opsamling på Byrådets temamøde 30. januar Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget godkender: 1. At tage ovenstående foreløbig status til efterretning, herunder at der arbejdes videre som beskrevet med de nævnte områder og forslag. 2. At udvalget på mødet i august 2007 forelægges en status for udvalgets arbejde med politikarkets forslag. 1. Godkendt. 2. Udvalget ønsker en status på punkterne i politikarket på mødet den 7. juni.

6 Side 5 E3. Indsatsområder i Jobcenter Greve udgangspunkt for mål edoc sagsnummer: E3/ Baggrund Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget godkendte på mødet 10. januar 2007 indsatsområderne i 2007 for den kommunale del af Jobcenter Greve. Det drejer sig om indsatser og mål på områderne sygedagpenge, fleksjob og ledighedsydelse samt Ny chance til alle. Beslutningsgrundlag I dokumentet med indsatsområder er der opstillet mål for de enkelte områder, men på nogle af områderne er der ikke vist, hvilket udgangspunkt, der er for de enkelte mål. Herunder er de enkelte områder opstillet med mål og udgangspunkt for målene: På sygedagpengeområdet er målene: 1. Antallet af helårspersoner, der modtager sygedagpenge skal reduceres med 10 pct. i forhold til 2006, dvs. fra 627 til 565 helårspersoner. 2. Den gennemsnitlige varighed af en sygedagpengesag skal reduceres fra 30,3 uger til 29 uger. På fleksjob- og ledighedsydelsesområdet er målet: 3. Antallet af ledighedsydelsesmodtagere skal reduceres med 15 pct. i forhold til 2006, dvs. fra 70 til 60 helårspersoner. I forhold til Ny chance til alle er målene: pct. af gruppen af passive kontant- og starthjælpsmodtagere skal være i gang med en uddannelse eller et job om to år. I dag er det 11,9 pct. af dem i, der var passive for to år siden, der er i job. For 2007 er målet 18 pct. 5. De passive skal i løbet af de kommende to år være i stand til at forsørge sig selv 15 pct. af tiden. De foregående to år har gruppen i været selvforsørgende i 6,5 pct. af tiden. For 2007 er målet 10 pct. 6. De passive skal være i aktivitet i mindst 40 pct. af tiden i løbet af de kommende to år. I de forgangne to år har gruppen været i aktivitet i 9 pct. af tiden. For 2007 er målet 25 pct. Bilag Indsatsområder i Jobcenter Greve i 2007 (samme bilag som til sag E3/ ) Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at målene og udgangspunktet for målene tages til efterretning. Taget til efterretning.

7 Side 6 E4. Status for projekt til undersøgelse af indsatsen for sent udviklede edoc sagsnummer: Baggrund Byrådet vedtog ved budgetlægningen for , at der skal arbejdes med etablering af egne tilbud til målgruppen for sent udviklede. Som afledt økonomisk konsekvens af beslutningen blev kommunens kontanthjælpskonti til revalideringstilbud for sent udviklede reduceret med kr. (brutto). Baggrunden herfor er, at kommunen afholder en del udgifter ved tilbud i andre kommuner med revalidering af de sent udviklede. Når forløbet er afsluttet, og pågældende søger tilbage til kommunen, opleves et tabt netværk (både at netværk skabt før pågældende fik revalideringstilbuddet er svært at genoptage, og at den sent udviklede ikke kan trække på netværket der blev etableret i udenbys kommunen) og at det er svært at omsætte effekten af revalideringstilbuddet eksternt i den pågældendes fremadrettede muligheder ved lokal bosætning i kommunen. Byrådet har fulgt ovennævnte beslutning op i budgetlægningen ved yderligere at indarbejde en forventet besparelse ved at etablere egne revalideringstilbud for sent udviklede lokalt blandt andet på baggrund af, at der i 2007 tages nye boliger i brug i Freyas Kvarter. De sent udvikledes lokale bosætning skal således indgå, når der anvises lejemål i de nye boliger i Freyas Kvarter. Som afledt økonomisk konsekvens af beslutningen, er kommunens kontanthjælpskonti til revalideringstilbud for sent udviklede reduceret med kr. (brutto) i 2007 og 1 mio. kr. (brutto) i årene herefter. Beslutningsgrundlag På baggrund af Byrådets beslutninger har Center for Voksne & Handicappede nedsat en projektgruppe som kan komme med forslag til politisk drøftelse af indsatsen for sent udviklede. Overordnet er formålet med projektet at opnå en lokal bosætning for sent udviklede og få etableret en tilbudsvifte, som kan bruges til at opnå beskæftigelse enten på ordinære vilkår eller i form af skåne- eller fleksjob. Projektforløbet ses endvidere som et led i fagcentrets undersøgelse af muligheder for effektivisering af indsatsen over for voksne med handicap, sociale eller adfærdsmæssige vanskeligheder ved at sammentænke de opgaver kommunen modtager fra amtet i 2007 med kommunens nuværende tilbud jf. Byrådets budgetbemærkning herom i budget Det er ikke nødvendigvis meningen, at revalideringstilbuddene skal være billigere end de udenbys tilbud. Effekten ved projektforløbet kan også være, at forsørgelsesgrundlaget for en del af gruppen af sent udviklede kan påvirkes i retning væk fra offentlige ydelser hen imod hurtigere opnåelse af andet eller supplerende forsørgelsesgrundlag (beskæftigelse). For den enkelte sent udviklede er det målet at få den bedst mulige hjælp (eller hjælp til selvhjælp) og hermed en større tilfredshed med kommunens indsats. Den lokale tilbudsvifte er midlet til at opnå de indlagte budgetbesparelser. Tidsplan

8 Side 7 Omkring sommerferien (dvs. på udvalgsmødet i juni eller august 2007) ventes projektgruppen at kunne fremlægge forslag til ramme/vifte af løsninger der samlet udgør s indsats for sent udviklede. Projektgruppens arbejde fortsætter med opfølgningsdrøftelser i 2. halvår af 2007 med implementering af Byrådets budgetbehandling Projektgruppen mødes i foråret 2008 med henblik på at fremlægge nye eller ændringer i tiltagene i den kommende budgetlægning Konsekvenser Indsatsen overfor sent udviklede berører flere udvalg. Konsekvenser på kontanthjælps- og revalideringskonti vil ses på Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets budget, mens hjemmevejledning og diverse sociale/pædagogiske tilbud primært afholdes på Social- og Sundhedsudvalgets budget. Sagen forelægges derfor til orientering i begge udvalg. I forbindelse med budget har Byrådet vedtaget, at der fra 2009 og frem årligt afsættes en anlægssum under Social- og Sundhedsudvalget på 1 mio. kr. Summen er ikke på forhånd defineret til bestemte projekter. Denne anlægspulje kan eventuelt bringes i spil til realisering af forslag, hvor dette vurderes relevant - naturligvis efter forudgående politisk behandling. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tager status til efterretning. Taget til efterretning.

9 Side 8 E5. Administration af Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets udvalgsbudget til kurser mv. Baggrund På Byrådets møde den (By18/ ), blev vedtaget principper for Byrådets og udvalgenes kurser mv. Nedenfor fremgår oplysninger om økonomi mv. vedrørende Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets udvalgsbudget for Beslutningsgrundlag Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget skal naturligvis følge principperne i Byrådets overordnede beslutning. Særligt 2 elementer i Byrådets beslutning har praktisk betydning for udvalgets administration af eget udvalgsbudget: For det første skal udvalget selv afholde alle udgifter i forbindelse med udvalgets arbejde. Det er udgifter som fx forplejning under udvalgsmøder og temamøder, kursusgebyrer, opholdsudgifter i forbindelse med kurser (fx hotel), transportudgifter (fly, tog, bus, taxa, broafgifter mv.), repræsentation og gaver. For det andet skal kurser, kompetenceudvikling og studierejser for det enkelte udvalg og dets medlemmer besluttes af udvalget. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets udvalgsbudget i 2007 er på kr. Til sammenligning brugte udvalget i 2006 lidt under kr. Konsekvenser Det er administrationens ansvar løbende at orientere udvalget om sammenhæng mellem udgifter og forbrug, sådan at udvalget har mulighed for at disponere derefter. Dette foreslås at ske på de samme møder, hvor udvalget behandler budgetopfølgning generelt. Som det fremgår ovenfor, er udvalgets budget i år væsentligt højere end forbruget sidste år. Til orientering kan der bl.a. oplyses følgende om økonomien: Udgiften til forplejning under og efter - de faste udvalgsmøder er på ca kr. årligt. Deltagelse i en KL-konference i Aalborg (fx beskæftigelseskonferencen den maj 2007) koster ca kr. pr. deltagende udvalgsmedlem, svarende til en udgift på i alt ca kr., hvis alle udvalgsmedlemmer deltager. (Udgiften dækker tilmeldingsgebyr, forplejning, diæter, overnatning, flytransport og taxatransport). Udvalget har drøftet muligheden for at tage på virksomhedsbesøg Det skal der muligvis bruges lidt penge på (udgiften er dog begrænset, hvis der alene besøges lokale virksomheder). Øvrige forhold I særlige situationer kan der vise sig behov for at afholde udgifter, som udvalget ikke har forhåndsgodkendt og som skal afholdes inden næste udvalgsmøde. Her

10 Side 9 foreslås det at give den til udvalget knyttede direktør kompetence til at afholde udgiften med efterfølgende orientering af udvalget. Administrationens indstilling: Med Byrådets beslutning i sag By18/ som overordnet ramme, indstiller administrationen nedenstående til Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets godkendelse /drøftelse: 1. Udvalget godkender, at udvalget løbende orienteres om status på udvalgsbudgettet, som udgangspunkt i forbindelse med behandlingen af de generelle budgetopfølgninger og i øvrigt efter behov. 2. Udvalget godkender, at den til udvalget knyttede direktør får kompetence til i særlige situationer at afholde udgifter på udvalgskontoen, der ikke er forhåndsgodkendt af udvalget. 3. Udvalget drøfter, om der ønskes yderligere retningslinier. Godkendt. Udvalget ønsker ikke yderligere retningslinier.

11 Side 10 E6. Samlet delegationsplan for pr. 1. januar 2007 edoc sagsnummer: Baggrund skal i forbindelse med kommunalreformens ikrafttræden pr. 1. januar 2007 revidere de nuværende delegationsplaner. Delegationsplanerne giver en oversigt over fordeling af kompetence mellem Byråd, udvalg og administration. Delegationsplanerne for de forskellige udvalg er i dag forskelligt opbygget. For at skabe større ensartethed i planerne er der udarbejdet fælles retningslinier og skabeloner for s fremtidige delegationsplaner. De nye delegationsplaner, der skal gælde fra 2007, forelægges til politisk godkendelse i marts Beslutningsgrundlag I Lov om Kommunernes Styrelse og s Styrelsesvedtægt fastsættes den overordnede fordeling af kompetence mellem Byråd, Økonomi- og Planudvalg og fagudvalg, ligesom det visse steder i speciallovgivningen er fastlagt, hvor beslutningskompetencer ligger. s delegationsplan fastlægger kompetencen mellem Byråd, Økonomi- og Planudvalg, fagudvalg, råd, nævn, bestyrelser og administration. Delegationsplanen er udarbejdet på et overordnet niveau, hvilket betyder, at planen er opdelt efter hovedområder. Hvor det er formålstjenligt, udarbejdes uddybende specifikke planer. Udgangspunktet for delegationsplanen er, at den umiddelbare forvaltning af de lovområder, der efter kommunens styrelsesvedtægt hører under fagudvalgene, varetages af administrationen, som også har beslutningskompetencen i enkeltsager, medmindre regelgrundlaget udtrykkeligt placerer kompetencen hos Byråd eller fagudvalg. Administrationen har udarbejdet en samlet delegationsplan for med baggrund i de allerede vedtagne delegationsplaner politiske beslutninger om delegation, som ikke har været nedskrevet direkte i en delegationsplan ændringer, der er sket i forbindelse med kommunalreformen. Udover ovennævnte har administrationen foreslået, at behandling af boligselskabernes regnskaber delegeres til administrationen, idet boligselskabernes regnskaber, i henhold til lovgivningen, ikke længere skal godkendes af Byrådet, men blot fremsendes til efterretning. Delegationsplanen sendes til godkendelse i Byrådet via fagudvalgene og Økonomiog Planudvalget.

12 Side 11 Fagudvalgene bedes tage stilling til eget område i delegationsplanen. Tidsplan Delegationsplanen træder i kraft pr. 1. januar 2007 og vil løbende blive revideret i forhold til lovgivning og politiske beslutninger. Bilag Udkast til samlet delegationsplan for. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget anbefaler over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet, at udkast til samlet delegationsplan pr. 1. januar 2007 godkendes. Anbefales.

13 Side 12 E7. Partnerskabsaftale - Hundige edoc sagsnummer: Baggrund og de almene boligorganisationer har gennem en årrække arbejdet målrettet i Hundige-området. Samarbejdet har omfattet aftaler om kommunal boliganvisning, særlig indsats omkring Askerød og samarbejde om kommunikation og image-pleje m.v. Byrådet vedtog den boligpolitiske strategi, hvor udvikling af de almene boligbebyggelser er sat i fokus ved 6 delprojekter. Boligselskaberne tog i forbindelse med ansøgning til Landsbyggefonden, jf. anden sag på denne dagsorden initiativ til at arbejde hen imod en partnerskabsaftale mellem de fire boligselskaber og kommunen. Hundige Storcenter og politiet er senere koblet på partnerskabsaftalen. Beslutningsgrundlag Udkast til partnerskabsaftale foreligger nu, jf. bilaget. Samtlige fire boligselskaber, politiet og Hundige Storcenter har tilkendegivet at de ønsker at deltage i partnerskabet. Dog udestår enkelte formelle godkendelser. Tanken med partnerskabet er at det skal fungere som en paraplyorganisation, der kan varetage områdets interesser, herunder en positiv udvikling. Et partnerskabsforum skal fungere som overordnet ramme for en række delprojekter. Konkret vil beslutningstagerne i de enkelte projekter være dem, der leverer ressourcer til projektet. Beslutninger sker i partnerskabet, hvor de parter, der ikke deltager i et givent projekt er observatører i forhold til projektet. På den måde sikres en koordinering af indsatserne samtidig med at dem der lægger ressourcer i delprojekterne også er dem der har beslutningsretten. Som eksempel på et projekt under partnerskabet henvises til anden sag på denne dagsorden om boligsocial helhedsplan. er repræsenteret i Partnerskabsforum ved relevante centerchefer (afhængig af de til enhver tid igangværende delprojekter) Områdesekretariatet, der etableres i forbindelse med den sociale helhedsplan, fungerer som sekretariat for partnerskabet. Hver part bidrager økonomisk i størrelsesordenen kr. årligt. Partnerskabsforum Tidsplan Aftalen gælder fra underskriftsdatoen, som søges etableret i løbet af april eller maj 2007og 4 år frem. Herefter tager parterne stilling til partnerskabets fortsatte beståen. Partnerskabsaftalen kan omfatte projekter inden for samtlige fagudvalg, hvorfor sagen forelægges som følger: 1. marts Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalg 5. marts Kultur- og Fritidsudvalg 6. marts Social- og Sundhedsudvalg 6. marts Teknik- og Miljøudvalg 7. marts Børne- og Ungeudvalget

14 Side marts Økonomi- og planudvalget 27. marts Byrådet Administrationen foreslår, at der forelægges en årlig status for alle udvalg og Byrådet, første gang i foråret Konsekvenser Styrkelse af samarbejdet mellem boligorganisationer indbyrdes og mellem boligselskaber, kommunen, politi og Hundige Storcenter om en positiv udvikling i Hundige området. Når alle parter deltager i et koordinerende forum øges mulighederne for optimal udnyttelse af de samlede ressourcer for at nå de fælles mål. Centerchefernes mandat til at træffe beslutninger i partnerskabet reguleres af de til enhver tid gældende budgetter og beslutningskompetencer i øvrigt. Projekter som måtte ligge ud over eksisterende rammer fremlægges til særskilt beslutning i relevante udvalg. Bilag Udkast til partnerskabsaftale Hundige Administrationens indstilling: Administrationen indstiller at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet anbefaler, at: 1. indgår i Partnerskabsaftalen, jf. udkastet i vedlagte bilag. Administrationen bemyndiges til at foretage redaktionelle rettelser, og borgmesteren bemyndiges til at underskrive aftalen. 2. Direktionen udpeger centerchefer til deltagelse i Partnerskabsforum. 3. s økonomiske bidrag til områdesekretariatet finansieres via udviklingspuljen. 4. Der forelægges en status på partnerskabsaftalen for alle udvalg og Byrådet en gang årligt, første gang i foråret Punkt 1-4 anbefales. Udvalget bemærker, at partnerskabet i sit arbejde skal inddrage Byrådets beslutninger om kriminalitetsforebyggende arbejde samt boligudlejeres ret til at udsætte lejere, der ikke følger de gældende regler.

15 Side 14 E8. Endelig ansøgning om midler fra Landsbyggefonden - boligsocial helhedsplan edoc sagsnummer: Baggrund Byrådet behandlede ved By24/ ansøgning til landsbyggefonden fra Sydkystens Boligselskab og Vridsløselille Andelsboligforening. Landsbyggefonden har givet afslag på elementer af fysisk karakter i ansøgningerne, men har meddelt et foreløbigt tilsagn om bevilling af kr. til boligsociale aktiviteter i Askerød og Gudekvartererne samt Klyngen. Det er et vilkår, at der etableres et fælles områdesekretariat til koordinering af aktiviteterne i de angivne boligområder. Det er yderligere et vilkår, at der etableres en medfinansiering på kr. Medfinansieringen behøver ikke optræde som kontante bidrag, men kan godt erlægges i form af medarbejdertimer for medarbejdere, der arbejder i projekterne m.v. har deltaget i en projektgruppe og en følgegruppe som har drøftet muligheder for konkretisering af ansøgningen, herunder hvilke projekter kommunen kunne tænkes at bidrage økonomisk til. Beslutningsgrundlag Landsbyggefondens krav om etablering af et områdesekretariat er indbygget i den endelige ansøgning. Områdesekretariatet tænkes dels at skulle være sekretariat for partnerskabet, jf. anden sag på denne dagsorden, dels styrende for dette projekt med boligsocial helhedsplan. Den lokale medfinansiering dækkes dels af boligselskaberne dels af som følger: Bevilling fra det lokale beskæftigelsesråd med kr. i 2007 og i 2008 (under forudsætning af støtte fra Integrationsministeriet). Medarbejdertimer i form af aktiviteter, som centrene kan udøve i lokalområdet, eksempelvis: Familierådgivning/åben rådgivning Brandforebyggende aktiviteter i områderne, jf. forebyggelsestiltag som igangsættes af Greve Redningsberedskab. Omfanget af medarbejdertimer i lokalområdet er forudsat at kunne have et omfang til en værdi af pr. år i 4 år, i alt i perioden. Der påtænkes ikke særskilte bevillinger til disse aktiviteter, men forventes afholdt inden for budgetrammen som bevilliges ved almindelig budgetprocedure. Tidsplan Den detaljerede ansøgning indeholder elementer inden for samtlige fagudvalg, hvorfor sagen forelægges som følger: 1. marts Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalg 5. marts Kultur- og Fritidsudvalg 6. marts Social- og Sundhedsudvalg 6. marts Teknik- og Miljøudvalg 7. marts Børne- og Ungeudvalget 20. marts Økonomi- og planudvalget

16 Side marts Byrådet Den endelige helhedsplan med kommunens påtegning skal være indsendt til Landsbyggefonden senest 1. juni Hvis Byrådet godkender ansøgningen foreslår administrationen, at der forelægges en årlig status for alle udvalg og Byrådet, første gang i foråret Konsekvenser Aktiviteter som skitserer i ansøgningen vil bidrage positivt til udviklingen i Hundigeområdet. Bilag Endelig helhedsplan for boligsociale aktiviteter i Askerød, Gudekvartererne og Klyngen Administrationens indstilling: Administrationen indstiller at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet anbefaler, at: 1. støtter og påtegner den fremlagte ansøgning inden indsendelse til Landsbyggefonden. 2. Der forelægges en status på helhedsplanen for alle udvalg og Byrådet en gang årligt, første gang i foråret Punkt 1 og 2 anbefales. Udvalget anbefaler endvidere, at administrationen undersøger mulighederne for, at Diget kan indgå som den kommunale del af aktiviteterne i forbindelse med helhedsplanen.

17 Side 16 E9. Budgetopfølgning 1/2007 edoc sagsnummer Baggrund Direktionen fremlægger budgetopfølgning 1/2007 opgjort pr. 31. januar 2007 til udvalgenes behandling. Budgetopfølgning 1 lægger vægt på at beskrive eventuelle ændringer i de forudsætninger, som ligger til grund for budget Derudover beskrives ny viden/problemstillinger, generelle tendenser, konsekvenser af udmøntning af budgetbesparelser, eventuelle forventninger om mer- og/eller mindreforbrug samt overvejelser om modgående foranstaltninger. Opfølgningen følger de retningslinjer, som er beskrevet i notat om Budgetstyring 2007 i. Der er fokus på oprindeligt budget i forhold til overholdelse af servicerammen samt de økonomiske rammer, der har været ved budgetlægningen for Vedlagt som bilag til budgetopfølgningen er status på udmøntning af ændringsforslag til Budget 2007 pr. udvalg samt overførsler fra 2006 til 2007 fordelt pr. udvalg. Beslutningsgrundlag Der forventes merforbrug på -22,593 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Størstedelen af overskridelserne (-21,593 mio. kr.) er på servicerammen, heraf er de -16,5 mio. kr. på ældreområdet. Der er givet tillægsbevillinger vedrørende driften i 2007 på -3,641 mio. kr. hvoraf 0,379 vedrører servicerammen. Udover det forventede merforbrug er der på nogle udgiftsområder identificeret et udgiftspres. Det er områder, hvor der i øjeblikket er identificeret potentielle merudgifter på -5,152 mio. kr., uden at der er tale om egentlige afvigelser fra budgettet. Områderne vil blive fulgt løbende af administrationen med henblik på at imødegå mulige afvigelser. På yderligere 4 områder er der identificeret et udgiftspres uden, at det i øjeblikket er muligt at angive størrelsen heraf mere nøjagtigt. Det drejer sig om forsyningsområdet, sundhedsområdet, hjælpemidler og genoptræning efter sygehusophold. Der er redegjort for dette i materialet. Hovedtallene er følgende: Forventet merforbrug med anvisning af finansiering Merforbrug, der foreslås dækket ved kompenserende besparelser Merforbrug, hvor finansieringen sideløbende med BO1 behandles politisk (ældreområdet) Manglende bevilling, hvortil der søges tillægsbevilling Bevilling flyttes fra drift til anlæg Mindreforbrug, der foreslås at tilgå kassen Samlet merforbrug/anvisning af finansiering -7,100 mio. kr. -16,524 mio. kr. -1,529 mio. kr. 1,882 mio. kr. 0,678 mio. kr. -22,593 mio. kr. Forslag til finansiering af merforbruget på -7,1 mio. kr. foreligger i form af forslag om kompenserende besparelser på -7,286 mio. kr.

18 Side 17 Forslag til finansiering af de -16,5 mio. kr. af merforbruget behandles sideløbende med Budgetopfølgningen. Øvrige forventede udgiftspres og merudgifter på -5,152 mio. kr. forventes at kunne dækkes inden for rammen. I forbindelse med Budgetopfølgning 1/2007 skal overførsler mellem 2006 og 2007 godkendes. Overførslerne på driften er opgjort til -23,271 mio. kr., hvilket er 4,305 mio. kr. lavere end de ansøgte overførsler ved Budgetopfølgning 3/2006. På anlæg er overførslerne opgjort til -6,292 mio. kr., hvor der i Budgetopfølgning 3/2006 blev ansøgt om en overførsel på 4,899 mio. kr., svarende til en stigning på -11,191 mio. kr. Overførsler vedrørende finansiering og finansforskydninger er endeligt opgjort til -2,119 mio. kr., hvilket er -1,666 mio. kr. større end ansøgt. Konsekvenser Merforbruget på de enkelte budgetområder forventes at kunne dækkes enten af områdets samlede ramme eller ved specifikt nævnte kompenserende besparelser. Finansieringen af merforbruget på ældreområdet bliver sideløbende politisk behandlet. Det anslåede mindreforbrug/merindtægt tilføres kassen. Hvis merforbruget på de enkelte budgetområder vedtages finansieret enten ved egen ramme eller ved de kompenserende besparelser, vil det ikke få betydning for overholdelsen af servicerammen. Bilag 1. Budgetopfølgning 1/ Status på udmøntning af ændringsforslag til Budget Driftsoverførsler fra 2006 til Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget anbefaler overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet 1. at tage Direktionens Budgetopfølgning 1/2007 til efterretning. 2. at meddele tillægsbevilling til budget 2007 vedrørende udvalgets andel heraf med baggrund i udgiftspres og merforbrug på -5,152 mio. kr., der finansieres af modsvarende mindreudgifter inden for udvalgets område 3. at meddele tillægsbevilling til budget 2007 vedrørende udvalgets andel af merforbruget på i alt -7,1 mio. kr. 4. at meddele tillægsbevilling til budget 2007 vedrørende udvalgets andel af kompenserende besparelser på i alt 7,286 mio. kr. 5. at forslag til finansiering af merforbruget på 16,5 mio. kr. på ældreområdet sideløbende behandles politisk. 6. at udvalgets andel af de endeligt opgjorte driftsoverførsler fra 2006 til 2007 på -23,271 mio. kr., finansieringsoverførsler på -2,119 mio. kr. og anlægsoverførsler på -6,292 mio. kr. mellem 2006 og 2007 godkendes. 7. at budget 2007 vedrørende vej- og stianlæg på tidligere amtsveje på -1,882 mio. kr. flyttes fra drift til anlæg (vedrører kun TMU). 8. at indarbejde merindtægt på 0,42 mio. kr. vedrørende beboerbetaling i leve-/bomiljøer (vedrører kun SSU) 9. at indarbejde mindreudgift på 0,678 mio. kr. vedrørende servicebus (vedrører kun TMU) 10. at Administrationen bemyndiges til at udarbejde en samlet fremstilling af budgetopfølgningsproblematikken til Økonomi- og Planudvalgets møde

19 Side 18 den 20. marts 2007 på baggrund af både byrådsbeslutninger den 27. februar 2007 og fagudvalgenes indstillinger i sagen fra primo marts samtidig med, at indholdet af drøftelserne på byrådets temaseminar den 27. februar 2007 inddrages. Notat om udvalgets grundlag i forhold til administrationens indstilling var sendt til udvalget på mail og blev omdelt på mødet. 1. Udvalget anbefaler, at Økonomi- og Planudvalget og Byrådet tager Direktionens Budgetopfølgning 1/2007 til efterretning. 2.Udvalget har ingen indstilling til dette punkt, da det ikke vedrører Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets budgetområder. 3. Udvalget anbefaler, at Økonomi- og Planudvalget og Byrådet meddeler tillægsbevilling til budget 2007 vedrørende udvalgets andel af merforbruget. Udvalgets andel af merforbruget udgør -1,0 mio.kr. på jobtræningsordningen. Merforbruget er uden for servicerammen. 4. Udvalget anbefaler, at Økonomi- og Planudvalget og Byrådet meddeler tillægsbevilling til budget 2007 vedrørende udvalgets andel af kompenserende besparelser Udvalgets andel af de kompenserende besparelser er på 1,0 mio. kr. i form af forventet mindreforbrug på kontanthjælp. Mindreforbruget er uden for servicerammen. Udvalgets andel af de kompenserende besparelser svarer til udvalgets andel af merforbruget i ovenstående punkt Udvalget har ingen indstilling til dette punkt, da det alene vedrører Social- og Sundhedsudvalgets budgetområder. 6. Udvalget anbefaler, at Økonomi- og Planudvalget og Byrådet godkender, at administrationens endeligt opgjorte driftsoverførsler fra 2006 til 2007 på Erhvervsog Beskæftigelsesudvalgets budgetområder på -1,224 mio. kr. overføres mellem 2006 og Udvalget har ingen indstilling til dette punkt, da det alene vedrører Teknik- og Miljøudvalgets budgetområder. 8. Udvalget har ingen indstilling til dette punkt, da det alene vedrører Social- og Sundhedsudvalgets budgetområder. 9. Udvalget har ingen indstilling til dette punkt, da det alene vedrører Teknik- og Miljøudvalgets budgetområder. 10. Anbefales, herunder at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets indstilling inddrages i den samlede fremstilling.

20 Side 19 E10. Budgetdrejebog edoc sagsnummer: Baggrund Byrådet vedtog på sit møde den 30. januar 2007 Direktionens forslag til budgetdrejebog I Direktionens forslag var indarbejdet de tilbagemeldinger, som udvalg og Byråd har givet i forbindelse med evalueringen af processen for budget Blandt disse tilbagemeldinger var bl.a., at der ønskes flere budgetanalyser i udvalgene og at udvalgene skal tidligere i gang med budgetbehandlingen. Budgetdrejebogen indeholder følgende tidsplan for udvalgenes budgetarbejde inden sommerferien: Marts-primo maj: Dialogmøder mellem udvalg, Direktion, centre, brugerbestyrelser mv. Marts-april Mulighed for temamøder i udvalgene om budgetanalyser, visioner, mål for budget 2008 mv. Beslutningsgrundlag I forhold til temamøder har udvalget allerede lagt en plan herfor i Administrationen foreslår imidlertid, at planen for temamøder suppleres med et kombineret tema- og dialogmøde på det ordinære udvalgsmøde den 10. maj med følgende indhold (i hovedtræk): Status på arbejdet med Ny chance til alle, herunder dialog om indsatsen med Jobcentrets ledelse og med kommunale og private leverandører. Ideer og visioner for en fremtidig koordineret indsats med arbejdsfastholdelse. Flere emner kan naturligvis indgå, hvis udvalget har ønsker om dette. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget: 1. Godkender, at udvalgsmødet den 10. maj 2007 anvendes som kombineret tema- og dialogmøde om Budget med det indhold, som er beskrevet ovenfor. 2. Drøfter om der skal indgå yderligere emner. 1. Godkendt. 2. Udvalget ønsker ikke yderligere emner.

21 Side 20 E11. Orientering a) fra møde den i Lokalt Beskæftigelsesråd Greve er vedlagt som bilag. Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Taget til efterretning. Hans Barlach deltog ikke i behandlingen af sagen på grund af fravær.

22 Side 21 E12. Kalender 2007 Dato Aktivitet Tidspunkt Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget KL arrangerer beskæftigelseskonferencen JobCamp den maj 2007 i Aalborg. Konferencens målgruppe er kommunalpolitikere, folketingspolitikere, medlemmer af lokale og regionale beskæftigelsesråd, ledende kommunale embedsmænd samt relevante organisationer og ministerier. Programmet er vedlagt, og kan også hentes via dette link (er også tidligere mailet til udvalget). Hvis udvalget godkender forslaget i sag E10 på denne dagsorden om at holde kombineret tema- og dialogmøde om Budget 2008 (-11) skal starttidspunktet på udvalgsmødet den muligvis ændres til kl. 16. Bilag Programmet for JobCamp den maj Administrationens indstilling: Administrationen indstiller: 1. At udvalget drøfter eventuel deltagelse i konferencen i Aalborg den maj At udvalget drøfter, om starttidspunktet for udvalgsmødet den eventuelt skal fremrykkes til kl Udvalget afventer stillingtagen til det er afklaret, om ØPU-mødet den 21. maj kan rykkes til den 22. maj. 2. Mødet den 10. maj fremrykkes til kl. 16. På mødet blev omdelt: Invitation til KL s Sociale Temamøde. Oversigt over Jobcenter Greve i medierne. Hans Barlach deltog ikke i behandlingen af sagen på grund af fravær.

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 14.02.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Projekt Arbejdsfastholdelse i private og offentlige virksomheder...3

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - åben Torsdag den 07.06.07 kl. 16.00 i mødelokale 4 og 5 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Budgetopfølgning 2/2007...2 E2. Foreløbige prioriteringsforslag

Læs mere

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431 Udfyldelse af prioriteringsrum budget 2013-2016 Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2013-2016 Sagsnr.: 2012-4670 Dok.nr: 2012-20189 Baggrund På Byrådsmødet den 31. januar 2012 godkendte Byrådet budgetdrejebogen,

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Mandag den 5. marts 2007 kl. 16.00 i Karlslunde Hallerne Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 39

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Kultur- og Fritids- udvalget

Kultur- og Fritids- udvalget Kultur- og Fritids- udvalget Mandag den 13. august 2007 kl. 16:00 i mødelokale 7 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 181 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 30.08.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Beskæftigelsesplan 2008 for Jobcenter Greve...4 2. Ansøgning: Støtte

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Indholdsfortegnelse 093. Formanden orienterer 154 094. Orientering fra administrationen 155 095. Budget 2011-2014

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Tirsdag den 06.03.07 kl. 16.00 Mødelokale 4-5 Medlemmer: Kai O. Svensson (F) Lisbet Ploug (C) Jette Andersen (A) Kirsten Stuckert (V) Liselott Blixt (O) Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 14. maj 2012 kl Daginstitutionen Nova Hundige Allé 13. Medlemmer:

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 14. maj 2012 kl Daginstitutionen Nova Hundige Allé 13. Medlemmer: UG - udvalget kl. 8.00-12.00 Daginstitutionen Nova Hundige Allé 13 Medlemmer: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Jette Andersen (A) Jan Wammen Dam (V) Hans Kristiansen (F) Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 9. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 9. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2007, Arbejdsmarkedsudvalget 2. Vision samt overordnede

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Tirsdag den 02.10.07 kl. 15.30 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (V) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Gældende fra: August 2017 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune Forretningsgang vedrørende samlet

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 12. juni 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 12. juni 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 12. juni 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 120. Budgetopfølgning pr. 30. april 2008 3 121. Ny organisering i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014

Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Vedrørende: Forventet regnskab 2014 - budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2014 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme: ARBEJDSMARKED Dato: 19. marts 2019 Tlf. dir.: 41 75 02 58 E-mail: jakb@balk.dk Kontakt: Jakob Bjældager Sagsid: 00.30.14-G01-2-19 Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-16-19 Dato: 27.05.2019 Sagsbehandler: Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Der er godkendt nye

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært møde Torsdag 28.08.2008 kl. 15:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Budget 2008: Budgetrevision 3 på Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets

Læs mere

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget 2018 2021, proces og tidsplan Dette notat beskriver forslag til proces- og tidsplan for budgetlægningen for budget 2018-2021. Indhold: 1. Vigtige elementer i årets

Læs mere

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Udarbejdet af Team Budget, Ledelsesinformation & Analyse Vedtaget af Byrådet d. 24. juni 2014 Formål med den Økonomiske politik Den

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 14. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 14. januar 2009 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme: ARBEJDSMARKED Dato: 28. juni 2019 Tlf. dir.: 41750258 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager Sagsid: 00.30.14-G01-3-19 Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 18. januar 2011 Sagsbehandler Anette Thede Telefon direkte 76 16 73 55 Sagsid 2011-52 Notat Økonomiske konsekvenser af finansloven

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Mødedato: REFERAT. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Kompetencecenter Rebild, Østre Alle`6 9530 Støvring. Møde slut: 14:45 Indholdsfortegnelse Side 1. Samlet økonomivurdering ultimo marts/april 2008 55 2. Kvartalsvis

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013 Norddjurs Kommune Den 12. juni 2013 KS Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013 Onsdag den 23. januar 2013, kl. 14.00-17.00 AOF`s sprogskole, Korsgade 22, 1., Grenaa Dialogmøde med integrationsrådet

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 9. september 2013 kl. 17:15 19:15. Rådhuset Mødelokale 6-7. Medlemmer:

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 9. september 2013 kl. 17:15 19:15. Rådhuset Mødelokale 6-7. Medlemmer: UG - udvalget kl. 17:15 19:15 Rådhuset Mødelokale 6-7 Medlemmer: Hans Kristiansen (F) Jan Wammen Dam (V) Jette Andersen (A) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Liselott Blixt (O) Deltagere fra administrationen:

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/211 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 1 - Kontanthjælp... 7 2 -

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013 Norddjurs Kommune Den 16. januar 2013 KS Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013 Onsdag den 23. januar 2013, AOF`s sprogskole, Korsgade 22, 1., Grenaa Dialogmøde med integrationsrådet kl. 14.00 15.00

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn- og Ungeudvalget 8. august 2006 Side 1 af 6 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 8. august 2006 kl. 17.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Indholdsfortegnelse 113. Formanden orienterer 189 114. Orientering fra administrationen 190 115.

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 15.05.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Dialog med Det Regionale Beskæftigelsesråd og Beskæftigelsesregionen

Læs mere

UG - udvalget. Dagsorden. Greve Kommune. Mandag den 14. maj 2012 kl Daginstitutionen Nova Hundige Allé 13. Medlemmer:

UG - udvalget. Dagsorden. Greve Kommune. Mandag den 14. maj 2012 kl Daginstitutionen Nova Hundige Allé 13. Medlemmer: UG - udvalget kl. 8.00-12.00 Daginstitutionen Nova Hundige Allé 13 Medlemmer: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Jette Andersen (A) Jan Wammen Dam (V) Hans Kristiansen (F) Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune UG - udvalget kl. 7.30-11.30 Høje Gladsaxe, Gladsaxe torv 2 (kirketorvet) samt Rådhuset, mødelokale 4-5 Tilstede: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Brian Hemmingsen (A) Morten Dahlin (V) Kai O. Svensson

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 25.02.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. 2. mødeleder i 2008...3 2. Konference for LBR...4 3. Orientering...5

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Resume Udvalget skal identificere og anbefale områder, som kan udfylde udvalgets nettoprioriteringsrum til Budget

Resume Udvalget skal identificere og anbefale områder, som kan udfylde udvalgets nettoprioriteringsrum til Budget 1. Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2015-2018 Sagsnr.: 253-2014-7671 Dok.nr.: 253-2014-32683 Åbent Sagsprocedure Alle fagudvalg, Økonomi- og Planudvalget og Byrådet Resume Udvalget skal identificere

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Referat Torsdag den 04.12.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Tilbudsvifte for forsikrede ledige...4 2. Plan for LBR s virksomhedsrettede

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Rettelser efter Erhvervs- og s møde den 6. februar 2018 er markeret

Læs mere

Ved formand for Beskæftigelsesudvalget, Johannes Vesterby

Ved formand for Beskæftigelsesudvalget, Johannes Vesterby Tema: Overførselsindkomster Ved formand for, Johannes Vesterby Budgetteret udgift til overførselsindkomster i 2008 (1000 kr.) Kontanthjælp Sygedagpenge Revalidering Løntilskud Intro. ydelse Besk. ordninger

Læs mere

Politikområde 5-6 juni 2008 Budgetopfølgning 2-31.5/30.6.2008

Politikområde 5-6 juni 2008 Budgetopfølgning 2-31.5/30.6.2008 Kontotekst Regnskab 2007 Korrigeret budget 2008 Skønnet forbrug Forventet overførsel 2008->2009 Skønnet øvrig afgivelse Note P2 30 Beskæftigelsesudvalget i alt 275.156 285.988 302.170 16.182 P3 05 Arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1 Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. november 2014 - kl. 10:00 Sted Mødelokale 2 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 2/2010. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 2/2010. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget > Økonomi og Aktivitetsrapport 2/21 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 3. maj 21 Side 2 af 17 Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 4 Økonomirapport 2... 5 Aktivitetsrapport... 6 1

Læs mere

' % %# ( ") %% " "(-.(-! ( <.!

' % %# ( ) %%  (-.(-! ( <.! ""# $"" " #$ & ' $ ) * +)) *,& ) ) -. /0 )1 &# ) ' # ") *$+)23 " ' # *# "-.- " 04)5$6..#7007. -7...# 8 7 9.970. :.. #0. ".0;

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation Dagsorden Mødedato: Mandag den 28. september 2015 Mødetidspunkt 9:00 : Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Jens Rohde, Mette Nielsen, Niels Dueholm, Stine Damborg, Åse

Læs mere

3. Budgetopfølgning 31. marts 2015

3. Budgetopfølgning 31. marts 2015 Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 4. maj 215 3. Budgetopfølgning 31. marts 215 15-714 Sagsfremstilling Administrationen har gennemført opfølgningen pr. 31. marts. Budgetopfølgningen

Læs mere

Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013

Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013 Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013 Indledning Faxe Kommune har i principper for økonomistyring fastlagt, at der skal foretages tre budgetopfølgninger årligt for hele kommunen. Disse tre opfølgninger

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 9. Budgettjek 2008 - behandling i fagudvalg 1 10. Ny chance for alle -

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres.

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Notat Til: Økonomiudvalget Fra: Finn G. Johansen Sags id: 18/14241 Den 20.08.2018 Genopretningsplan 2018 Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Regnskab 2017 udviste et kasseforbrug på 22,5

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Greve Golfklub

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Greve Golfklub Idrætsrådet Referat 25.05.2016 i Greve Golfklub 17.30 ca. 20.30, forplejning fra kl. 17:30 til ca. 18:15 i restauranten Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Jørgen Nielsen,

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv.

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune

Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune Økonomi,HR&IT Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune Baggrund Økonomi har gennemført evaluering af Budgetproces 2015 med fagudvalgene og Økonomiudvalget, hvor hovedessensen er, at til

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 19.06.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Status på LBR-støttede projekter og aktiviteter...3 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 07-08-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Bo Hansen, Lars Erik Hornemann, Hanne Klit, Flemming Madsen, John Arly Henriksen, Henrik Nielsen, Birger Jensen,

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift 523,2 523,3 0,1 * - =mindreforbrug/merindtægt,

Læs mere

SAMLING AF FAGUDVALGENES BEHANDLING AF FORSLAGET TIL DELEGATIONS- BESTEMMELSER

SAMLING AF FAGUDVALGENES BEHANDLING AF FORSLAGET TIL DELEGATIONS- BESTEMMELSER SAMLING AF FAGUDVALGENES BEHANDLING AF FORSLAGET TIL DELEGATIONS- BESTEMMELSER GULDBORGSUND KOMMUNE APRIL 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE Forslag til delegationsbestemmelser for Erhvervs- og Turismeudvalget...

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Budgetopfølgning 28.02.2009 26 014. Forsøg med EGU-pladser på kommunale arbejdspladser

Læs mere

Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene

Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene 2021 2023 Budgetproceduren 2020-2023 omfatter retningslinjer, tidsplan, principper og andre forudsætninger for den kommende budgetlægning. Økonomiudvalget

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015 Referat mandag den 1. juni 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Dialogtema Ny beskæftigelsesreform og Erhvervsuddannelsesreform...2

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Budgetproces for Budget 2020

Budgetproces for Budget 2020 Budgetproces for Budget 2020 December 2018 Budgetproces for Budget 2020 Godkendt i Byrådet d. 19-12-2018 2 Indhold 1. Fokus for budget 2020...4 1.1 Den økonomiske politik...4 1.2 Situationsbillede...5

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 114. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Dagshøjskole 3 115. Regnskab 2007 for Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. juni 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 15.30-17.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/131 Jobsøgningskursus for

Læs mere