Kultur- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget Mandag den 5. marts 2007 kl i Karlslunde Hallerne Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V)

2 Side 39 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side K1. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering...40 K2. Meddelelser fra administrationen...41 K3. Anlægsrapport 1 - Marts K4. Budgetopfølgning 1/ K5. Samlet delegationsplan for pr. 1. januar K6. Integrationsindsatsen i Greve...48 K7. Partnerskabsaftale - Hundige...51 K8. Endelig ansøgning om midler fra Landsbyggefonden - boligsocial helhedsplan...53 K9. Genopførelse af Hedelandshytten - placering...55 K10. Status på aftale om regulering af ejendomsudgifter mellem Portalen i Greve og Greve Bibliotek...58 K11. Fordeling af ekstraordinært lokaletilskud K12. Lokaler forbeholdt til aktiviteter for ældre og handicappede i henhold til Folkeoplysningslovens 21 stk K13. Frie Puljemidler...65 K14. Start- og Udviklingspuljen støtte til motionsprojekt...68 K15. Kalender Kultur- og Fritidsudvalget...69

3 Side 40 Ikke til stede: Loen Rytter Holm forlod mødet kl Dagsorden der er offentlig tilgængelig K1. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering e-doc sagsnummer: Kulturaftale i København Syd På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 8. januar 2007 orienterede formanden om det igangværende arbejde med kulturaftale i København Syd. Kulturudvalgsformændene for Ny Stevns, Køge, Solrød og Greve besluttede på møde den 9. februar 2007 at arbejde videre med en kulturaftale efter forslag til kommissorium for København Syd som Kulturregion. Forslaget er en beskrivelse af principper, temaer, organisering og tidsplan for udarbejdelsen af en kulturaftale mellem de fire kommuner og Kulturministeriet. Det kommende arbejde frem til sommerferien bliver justering og præcisering af temaer og indsatsområder samt fastlæggelse af organisation og økonomi. Der planlægges et seminar for alle kulturudvalgenes medlemmer i løbet af foråret samt en proces med formidling af aftalekomplekset til berørte interessenter. Aftalerammerne er forhandlet med Kulturministeriet inden sommerferien med henblik på oplæg til politisk beslutning i enhederne i august/september Ultimo september skal aftalen være endeligt vedtaget og på plads med Kulturministeriet. Bilag Forslag til kommissorium for København Syd som kulturregion eftersendes til udvalgets medlemmer. Beslutning: Taget til efterretning.

4 Side 41 K2. Meddelelser fra administrationen e-doc sagsnummer: Inspirationstur 2007 i forbindelse med aktuelle tiltag Kultur- og Fritidsudvalget har tidligere fastsat dato for inspirationstur i 2007 til mandag og tirsdag den 11. og 12. juni På udvalgsmødet den 5. marts 2007 vil der foreligge et notat over aktuelle emner, der kan inspirere til nye tiltag indenfor udvalgets område. Bilag Notat med forslag til aktuelle emner, der kan give inspiration i forbindelse med udvalgets videre arbejde indenfor udvalgsområdet vil foreligge på udvalgsmødet. Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter mulige emner. Beslutning: Notat af 5. marts 2007 fra Center for Kultur & Fritid blev uddelt, orientering givet og notatets emner blev drøftet. Program for dialogmøder 2007 I forbindelse med budgetproces besluttede Kultur- og Fritidsudvalget en tidsplan i forbindelse med afvikling af dialogmøderne. Til brug for dialogmøderne vil der på udvalgsmødet den 5. marts 2007 foreligge et programudkast. Bilag Program for dialogmøder vil foreligge på mødet. Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender program for dialogmøder. Beslutning: Program for dialogmøder blev uddelt og drøftet. Revideret program udsendes.

5 Side 42 K3. Anlægsrapport 1 - Marts 2007 edoc sagsnummer: Baggrund Ifølge beslutning i Økonomi- og Planudvalget skal der som led i budgetstyringen i 2007 udarbejdes fire anlægsrapporter med behandling i fagudvalgene i marts, juni, september og december måned. Rapporterne videresendes til Økonomi- og Planudvalget og Byrådet med udvalgenes bemærkninger. Beslutningsgrundlag Formålet med oversigten er løbende at få et samlet overblik over: I hvilken takt de enkelte, budgetterede anlæg vil blive gennemført i årets løb Det enkelte udvalgs anlægsprogram og realiseringen heraf De forventede indtægter og udgifter på jordsalg og køb sammenholdt med det budgetterede Kommende forelæggelser af regnskab for afsluttede anlægsarbejder. Anlægsprojekterne for det enkelte udvalg er opdelt ud fra: Igangværende anlæg (anlæg med bevilling) Ikke igangsatte anlæg (anlæg uden bevilling). Jordsalgslisten er opdelt ud fra: Køb/salg af jord/fast ejendom, overført fra tidligere år Budgetteret køb/salg af jord/fast ejendom Efterfølgende byrådsbevilgede køb/salg af jord/fast ejendom. Det samlede billede af denne anlægsrapport er: At anlægsprogrammet for 2007 ser ud til at ville blive gennemført som forudsat i budget 2007 At dette også gælder, når man tager hensyn til overførte anlæg fra 2006 At alle budgetterede jordsalg/-køb ser ud til at blive gennemført som forudsat dog med en enkelt usikkerhed At jordsalg derudover påvirkes af, at kommunen fortsat sælger jord også ud over budgettet At der er fortsat en del jordsalg, som er budgetteret før 2007, og som først vil blive effektueret i år Bilag Anlægsrapport 1 - Marts Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget tager Anlægsrapport 1 - Marts 2007 til efterretning og videresender den til den samlede behandling i Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Beslutning: Administrationens indstilling godkendt.

6 Side 43 K4. Budgetopfølgning 1/2007 edoc sagsnummer: Baggrund Direktionen fremlægger budgetopfølgning 1/2007 opgjort pr. 31. januar 2007 til udvalgenes behandling. Budgetopfølgning 1 lægger vægt på at beskrive eventuelle ændringer i de forudsætninger, som ligger til grund for budget Derudover beskrives ny viden/problemstillinger, generelle tendenser, konsekvenser af udmøntning af budgetbesparelser, eventuelle forventninger om mer- og/eller mindreforbrug samt overvejelser om modgående foranstaltninger. Opfølgningen følger de retningslinjer, som er beskrevet i notat om Budgetstyring 2007 i. Der er fokus på oprindeligt budget i forhold til overholdelse af servicerammen samt de økonomiske rammer, der har været ved budgetlægningen for Vedlagt som bilag til budgetopfølgningen er status på udmøntning af ændringsforslag til Budget 2007 pr. udvalg samt overførsler fra 2006 til 2007 fordelt pr. udvalg. Beslutningsgrundlag Der forventes merforbrug på -22,593 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Størstedelen af overskridelserne (-21,593 mio. kr.) er på servicerammen, heraf er de -16,5 mio. kr. på ældreområdet. Der er givet tillægsbevillinger vedrørende driften i 2007 på -3,641 mio. kr. hvoraf 0,379 vedrører servicerammen. Udover det forventede merforbrug er der på nogle udgiftsområder identificeret et udgiftspres. Det er områder, hvor der i øjeblikket er identificeret potentielle merudgifter på -5,152 mio. kr., uden at der er tale om egentlige afvigelser fra budgettet. Områderne vil blive fulgt løbende af administrationen med henblik på at imødegå mulige afvigelser. På yderligere 4 områder er der identificeret et udgiftspres uden, at det i øjeblikket er muligt at angive størrelsen heraf mere nøjagtigt. Det drejer sig om forsyningsområdet, sundhedsområdet, hjælpemidler og genoptræning efter sygehusophold. Der er redegjort for dette i materialet. Hovedtallene er følgende: Forventet merforbrug med anvisning af finansiering Merforbrug, der foreslås dækket ved kompenserende besparelser Merforbrug, hvor finansieringen sideløbende med BO1 behandles politisk (ældreområdet) Manglende bevilling, hvortil der søges tillægsbevilling Bevilling flyttes fra drift til anlæg Mindreforbrug, der foreslås at tilgå kassen Samlet merforbrug/anvisning af finansiering -7,100 mio. kr. -16,524 mio. kr. -1,529 mio. kr. 1,882 mio. kr. 0,678 mio. kr. -22,593 mio. kr. Forslag til finansiering af merforbruget på -7,1 mio. kr. foreligger i form af forslag om kompenserende besparelser på -7,286 mio. kr.

7 Side 44 Forslag til finansiering af de -16,5 mio. kr. af merforbruget behandles sideløbende med Budgetopfølgningen. Øvrige forventede udgiftspres og merudgifter på -5,152 mio. kr. forventes at kunne dækkes inden for rammen. I forbindelse med Budgetopfølgning 1/2007 skal overførsler mellem 2006 og 2007 godkendes. Overførslerne på driften er opgjort til -23,271 mio. kr., hvilket er 4,305 mio. kr. lavere end de ansøgte overførsler ved Budgetopfølgning 3/2006. På anlæg er overførslerne opgjort til -6,292 mio. kr., hvor der i Budgetopfølgning 3/2006 blev ansøgt om en overførsel på 4,899 mio. kr., svarende til en stigning på -11,191 mio. kr. Overførsler vedrørende finansiering og finansforskydninger er endeligt opgjort til -2,119 mio. kr., hvilket er -1,666 mio. kr. større end ansøgt. Konsekvenser Merforbruget på de enkelte budgetområder forventes at kunne dækkes enten af områdets samlede ramme eller ved specifikt nævnte kompenserende besparelser. Finansieringen af merforbruget på ældreområdet bliver sideløbende politisk behandlet. Det anslåede mindreforbrug/merindtægt tilføres kassen. Hvis merforbruget på de enkelte budgetområder vedtages finansieret enten ved egen ramme eller ved de kompenserende besparelser, vil det ikke få betydning for overholdelsen af servicerammen. Bilag Forklaringsnotat. Vedlægges særskilt til udvalgets medlemmer. Budgetopfølgning 1/2007 Status på udmøntning af ændringsforslag til Budget 2007 Driftsoverførsler fra 2006 til Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet: 1. at tage Direktionens Budgetopfølgning 1/2007 til efterretning 2. at meddele tillægsbevilling til budget 2007 vedrørende udvalgets andel heraf med baggrund i udgiftspres og merforbrug på -5,152 mio. kr., der finansieres af modsvarende mindreudgifter inden for udvalgets område 3. at meddele tillægsbevilling til budget 2007 vedrørende udvalgets andel af merforbruget på i alt -7,1 mio. kr. 4. at meddele tillægsbevilling til budget 2007 vedrørende udvalgets andel af kompenserende besparelser på i alt 7,286 mio. kr. 5. at forslag til finansiering af merforbruget på 16,5 mio. kr. på ældreområdet sideløbende behandles politisk 6. at udvalgets andel af de endeligt opgjorte driftsoverførsler fra 2006 til 2007 på -23,271 mio. kr., finansieringsoverførsler på -2,119 mio. kr. og anlægsoverførsler på -6,292 mio. kr. mellem 2006 og 2007 godkendes 7. at budget 2007 vedrørende vej- og stianlæg på tidligere amtsveje på -1,882 mio. kr. flyttes fra drift til anlæg (vedrører kun TMU) 8. at indarbejde merindtægt på 0,42 mio. kr. vedrørende beboerbetaling i leve- /bomiljøer (vedrører kun SSU)

8 Side at indarbejde mindreudgift på 0,678 mio. kr. vedrørende servicebus (vedrører kun TMU) 10. at Administrationen bemyndiges til at udarbejde en samlet fremstilling af budgetopfølgningsproblematikken til Økonomi- og Planudvalgets møde den 20. marts 2007 på baggrund af både byrådsbeslutninger den 27. februar 2007 og fagudvalgenes indstillinger i sagen fra primo marts samtidig med, at indholdet af drøftelserne på byrådets temaseminar den 27. februar 2007 inddrages. Beslutning: 1. Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet at Direktionens Budgetopfølgning 1/2007 tages til efterretning 2. Taget til efterretning. Kai Nielsen og Anne Marie Lyduch afventer stillingtagen til Byrådet. Udvalget har ingen områder med udgiftspres 3. Lone Rytter Holm, Brian Hemmingsen og Hanne Iversen anbefaler indstillingen overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Kai Nielsen og Anne Marie Lyduch afventer stillingtagen til Byrådet. Udvalgets andel af merforbruget udgør -0,5 mio. kr 4. Lone Rytter Holm, Brian Hemmingsen og Hanne Iversen anbefaler indstillingen overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Kai Nielsen og Anne Marie Lyduch afventer stillingtagen til Byrådet. Udvalget har anvist kompenserende besparelser på 0,686 mio. kr. i form af forventet mindreforbrug på tilskud til Karlslundehallerne 5. Kultur- og Fritidsudvalget har ikke forholdt sig til dette punkt, da det alene vedrører Social- og Sundhedsudvalgets budgetområder 6. Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler indstillingen overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Udvalgets andel udgør mio.kr. (drift) og -1,687 mio.kr. (anlæg) 7. Kultur- og Fritidsudvalget har ikke forholdt sig til dette punkt, da det alene vedrører Teknik- og Miljøudvalgets budgetområder 8. Kultur- og Fritidsudvalget har ikke forholdt sig til dette punkt, da det alene vedrører Social- og Sundhedsudvalgets budgetområder 9. Kultur- og Fritidsudvalget har ikke forholdt sig til dette punkt, da det alene vedrører Teknik- og Miljøudvalgets budgetområder 10. Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler indstillingen overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet Udvalget ønsker en særskilt sag på dagsordenen, der beskriver det nævnte forventede underskud indenfor Kultur- og Fritidsudvalgets område i Sagen skal indeholde foranstaltninger til imødegåelse af underskud i 2008 på det omhandlede område.

9 Side 46 K5. Samlet delegationsplan for pr. 1. januar 2007 edoc sagsnummer: Baggrund skal i forbindelse med kommunalreformens ikrafttræden pr. 1. januar 2007 revidere de nuværende delegationsplaner. Delegationsplanerne giver en oversigt over fordeling af kompetence mellem Byråd, udvalg og administration. Delegationsplanerne for de forskellige udvalg er i dag forskelligt opbygget. For at skabe større ensartethed i planerne er der udarbejdet fælles retningslinier og skabeloner for s fremtidige delegationsplaner. De nye delegationsplaner, der skal gælde fra 2007, forelægges til politisk godkendelse i marts Beslutningsgrundlag I Lov om Kommunernes Styrelse og s Styrelsesvedtægt fastsættes den overordnede fordeling af kompetence mellem Byråd, Økonomi- og Planudvalg og fagudvalg, ligesom det visse steder i speciallovgivningen er fastlagt, hvor beslutningskompetencer ligger. s delegationsplan fastlægger kompetencen mellem Byråd, Økonomi- og Planudvalg, fagudvalg, råd, nævn, bestyrelser og administration. Delegationsplanen er udarbejdet på et overordnet niveau, hvilket betyder, at planen er opdelt efter hovedområder. Hvor det er formålstjenligt, udarbejdes uddybende specifikke planer. Udgangspunktet for delegationsplanen er, at den umiddelbare forvaltning af de lovområder, der efter kommunens styrelsesvedtægt hører under fagudvalgene, varetages af administrationen, som også har beslutningskompetencen i enkeltsager, medmindre regelgrundlaget udtrykkeligt placerer kompetencen hos Byråd eller fagudvalg. Administrationen har udarbejdet en samlet delegationsplan for med baggrund i de allerede vedtagne delegationsplaner politiske beslutninger om delegation, som ikke har været nedskrevet direkte i en delegationsplan ændringer, der er sket i forbindelse med kommunalreformen. Udover ovennævnte har administrationen foreslået, at behandling af boligselskabernes regnskaber delegeres til administrationen, idet boligselskabernes regnskaber, i henhold til lovgivningen, ikke længere skal godkendes af Byrådet, men blot fremsendes til efterretning. Delegationsplanen sendes til godkendelse i Byrådet via fagudvalgene og Økonomiog Planudvalget.

10 Side 47 Fagudvalgene bedes tage stilling til eget område i delegationsplanen. Tidsplan Delegationsplanen træder i kraft pr. 1. januar 2007 og vil løbende blive revideret i forhold til lovgivning og politiske beslutninger. Bilag Udkast til samlet delegationsplan for. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet, at udkast til samlet delegationsplan pr. 1. januar 2007 godkendes. Beslutning: Administrationens indstilling anbefales overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet.

11 Side 48 K6. Integrationsindsatsen i Greve edoc sagsnummer: By6/ Baggrund Et integrationsudvalg med ét medlem fra hvert af Byrådets partier har i et år set s integrationsindsats efter i sømmene. Resultatet er et politikark med udvalgets visioner, forslag og opmærksomhedspunkter. Byrådet vedtog den 30. januar 2007 at oversende politikarket og opsamlingen på Byrådets temamøde til fagudvalgene til deres videre behandling. Beslutningsgrundlag På Kultur- og Fritidsudvalgets område indeholder politikarket følgende: Behov for flere faciliteter Ifølge formanden for Hundige Boldklub strander gode ideer ofte fordi der ikke er faciliteter til at gennemføre dem. Han efterlyser særligt vinterfaciliteter. Status I forbindelse med Byrådets beslutning om, at udvide halkapaciteten ved Greve Idrætscenter blev det anført, at den halkapacitet der hermed frigives på Hundigeskolen skal forbeholdes klubber med basis i Hundigeområdet. Herudover blev det besluttet, at der skal etableres nødvendige faciliteter til indendørs fodbold på Hundigeskolen. Efter dialog med Hundige Boldklub har administrationen fundet frem til, at der er behov for, at optimere de sikkerhedsmæssige forhold på Hundigeskolen ved opsætning af plader og gummimåtter på eksisterende murstensvægge. Herudover ønskes der mål til brug ved fodbold for de yngste børn. Behov for fokus på pigerne Formanden for Hundige Boldklub har overfor udvalget fremhævet, at det er særligt svært at lave aktiviteter til piger med anden etnisk baggrund. Han talte i den forbindelse for særlige aktiviteter rettet mod piger i idræts SFO-en. Status Center for Kultur & Fritid er opmærksom på, at det er en særlig udfordring at tiltrække piger med anden etnisk baggrund til fritidsaktiviteter. I samarbejde med fritidsklubber, fritidsvejledere, KFI, idrætsforeninger mv. vil der blive sat fokus på dette område. Udvikling af tilbud så flere unge er aktive i deres fritid Udvalget finder, at der er rigtig mange gode fritidstilbud til de unge i Greve. Da en del unge på trods af dette, ikke benytter fritidstilbuddene, er udfordringen dels at få flere unge til at bruge de eksisterende tilbud og dels at udvikle nye tilbud, der kan tiltrække de unge. I den forbindelse er afgrænsede aktiviteter som sommerens strandprojekt, der var støttet af puljen til kriminalitetsforebyggelse fritidsskabende aktiviteter, blevet fremhævet som en mulig vej at gå. Udvalget bemærker, at det kommende Center for Kultur & Fritid bør arbejde med sådanne aktiviteter og inddrage alle relevante parter, herunder fritidsvejledere, foreningsrepræsentanter mv.

12 Side 49 Samarbejde med idrætsforeningerne Udvalget drøftede en ide om, at idrætsforeningerne inddrages i et samarbejde, hvor de unge får mulighed for at prøve de forskellige aktiviteter i kortere tid uden at binde sig til et fast medlemskab. Tilskud til mentorer i klubber og foreninger Udvalget drøftede en ide om, at klubber og foreninger kan søge en pulje om tilskud til honorar til mentorer for børn og unge, der skal integreres i klubber og foreninger. Status Byrådet har besluttet, at et ad hoc udvalg skal arbejde med anbefalinger til ny struktur på klubområdet i. Opgaven er herefter lagt hos Børne- og Ungeudvalget som skal fremlægge forslag på Byrådets møde i juni Af det vedtagen kommissorium for arbejdes gennemførelse fremgår det blandt andet, at der skal fremsættes forslag som sikrer, at klubberne gennem en målrettet indsats etablerer og udbygger samarbejdet med andre kommunale fritidstilbud samt foreningslivet i at klubberne, i samarbejde med andre relevante aktører, iværksætter arrangementer og aktiviteter, der imødekommer den aktuelle ungegruppes behov og ønsker, således at udbuddet af fritidstilbud i er sammenhængende og dækkende. I forbindelse med det igangværende arbejde gennemføres fokusgruppeinterviews med relevante interessenter, herunder skoleledere, klubledere, lederen af Værestedet, KFI, Idrætsråd og Fritidsråd, for at afdække de unges behov bedst muligt. Herudover vil Idrætsrådet og Fritidsrådet generelt blive inddraget i bestræbelserne på, at skabe det bedst mulige fritidsmuligheder for børn og unge i. Endelig skal det bemærkes, at der med oprettelsen af Center for Kultur & Fritid, som også er ansvarlig for fritidsklubområdet og Værestedet er skabt et optimalt grundlag for at udarbejde samarbejdsrelationer og etablere aktiviteter mellem kommunale tilbud og foreningslivet. Tidsplan Byrådet skal på mødet 4. september 2007 have en status på, hvor langt de enkelte fagudvalg er nået med at gennemføre politikarkets indhold. Udvalget får forelagt et udkast til status på mødet i august. Bilag Integrationsudvalgets politikark Opsamling på Byrådets temamøde 30. januar 2007.

13 Side 50 Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget: 1. drøfter emnerne og prioriterer indsatsområderne 2. får forelagt en status for arbejdet med politikarket inden for udvalgets område på mødet i august Beslutning: Administrationens indstilling godkendt med bemærkning om, at udvalget medtager indsatsområderne i forbindelse med dialogmøderne om budget

14 Side 51 K7. Partnerskabsaftale - Hundige edoc sagsnummer: Baggrund og de almene boligorganisationer har gennem en årrække arbejdet målrettet i Hundige-området. Samarbejdet har omfattet aftaler om kommunal boliganvisning, særlig indsats omkring Askerød og samarbejde om kommunikation og image-pleje m.v. Byrådet vedtog den boligpolitiske strategi, hvor udvikling af de almene boligbebyggelser er sat i fokus ved 6 delprojekter. Boligselskaberne tog i forbindelse med ansøgning til Landsbyggefonden, jf. anden sag på denne dagsorden initiativ til at arbejde hen imod en partnerskabsaftale mellem de fire boligselskaber og kommunen. Hundige Storcenter og politiet er senere koblet på partnerskabsaftalen. Beslutningsgrundlag Udkast til partnerskabsaftale foreligger nu, jf. bilaget. Samtlige fire boligselskaber, politiet og Hundige Storcenter har tilkendegivet at de ønsker at deltage i partnerskabet. Dog udestår enkelte formelle godkendelser. Tanken med partnerskabet er at det skal fungere som en paraplyorganisation, der kan varetage områdets interesser, herunder en positiv udvikling. Et partnerskabsforum skal fungere som overordnet ramme for en række delprojekter. Konkret vil beslutningstagerne i de enkelte projekter være dem, der leverer ressourcer til projektet. Beslutninger sker i partnerskabet, hvor de parter, der ikke deltager i et givent projekt er observatører i forhold til projektet. På den måde sikres en koordinering af indsatserne samtidig med at dem der lægger ressourcer i delprojekterne også er dem der har beslutningsretten. Som eksempel på et projekt under partnerskabet henvises til anden sag på denne dagsorden om boligsocial helhedsplan. er repræsenteret i Partnerskabsforum ved relevante centerchefer (afhængig af de til enhver tid igangværende delprojekter) Områdesekretariatet, der etableres i forbindelse med den sociale helhedsplan, fungerer som sekretariat for partnerskabet. Hver part bidrager økonomisk i størrelsesordenen kr. årligt. Partnerskabsforum Tidsplan Aftalen gælder fra underskriftsdatoen, som søges etableret i løbet af april eller maj 2007 og 4 år frem. Herefter tager parterne stilling til partnerskabets fortsatte beståen. Partnerskabsaftalen kan omfatte projekter inden for samtlige fagudvalg, hvorfor sagen forelægges som følger: 1. marts Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalg 5. marts Kultur- og Fritidsudvalg 6. marts Social- og Sundhedsudvalg 6. marts Teknik- og Miljøudvalg 7. marts Børne- og Ungeudvalget

15 Side marts Økonomi- og planudvalget 27. marts Byrådet Administrationen foreslår, at der forelægges en årlig status for alle udvalg og Byrådet, første gang i foråret Konsekvenser Styrkelse af samarbejdet mellem boligorganisationer indbyrdes og mellem boligselskaber, kommunen, politi og Hundige Storcenter om en positiv udvikling i Hundige området. Når alle parter deltager i et koordinerende forum øges mulighederne for optimal udnyttelse af de samlede ressourcer for at nå de fælles mål. Centerchefernes mandat til at træffe beslutninger i partnerskabet reguleres af de til enhver tid gældende budgetter og beslutningskompetencer i øvrigt. Projekter som måtte ligge ud over eksisterende rammer fremlægges til særskilt beslutning i relevante udvalg. Bilag Udkast til partnerskabsaftale Hundige Administrationens indstilling: Administrationen indstiller at Kultur- og Fritidsudvalget overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet anbefaler, at: 1. indgår i Partnerskabsaftalen, jf. udkastet i vedlagte bilag. Administrationen bemyndiges til at foretage redaktionelle rettelser, og borgmesteren bemyndiges til at underskrive aftalen. 2. Direktionen udpeger centerchefer til deltagelse i Partnerskabsforum. 3. s økonomiske bidrag til områdesekretariatet finansieres via udviklingspuljen. 4. Der forelægges en status på partnerskabsaftalen for alle udvalg og Byrådet en gang årligt, første gang i foråret Beslutning: Administrationens indstilling anbefales overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet.

16 Side 53 K8. Endelig ansøgning om midler fra Landsbyggefonden - boligsocial helhedsplan edoc sagsnummer: Baggrund Byrådet behandlede ved By24/ ansøgning til landsbyggefonden fra Sydkystens Boligselskab og Vridsløselille Andelsboligforening. Landsbyggefonden har givet afslag på elementer af fysisk karakter i ansøgningerne, men har meddelt et foreløbigt tilsagn om bevilling af kr. til boligsociale aktiviteter i Askerød og Gudekvartererne samt Klyngen. Det er et vilkår, at der etableres et fælles områdesekretariat til koordinering af aktiviteterne i de angivne boligområder. Det er yderligere et vilkår, at der etableres en medfinansiering på kr. Medfinansieringen behøver ikke optræde som kontante bidrag, men kan godt erlægges i form af medarbejdertimer for medarbejdere, der arbejder i projekterne m.v. har deltaget i en projektgruppe og en følgegruppe som har drøftet muligheder for konkretisering af ansøgningen, herunder hvilke projekter kommunen kunne tænkes at bidrage økonomisk til. Beslutningsgrundlag Landsbyggefondens krav om etablering af et områdesekretariat er indbygget i den endelige ansøgning. Områdesekretariatet tænkes dels at skulle være sekretariat for partnerskabet, jf. anden sag på denne dagsorden, dels styrende for dette projekt med boligsocial helhedsplan. Den lokale medfinansiering dækkes dels af boligselskaberne dels af som følger: Bevilling fra det lokale beskæftigelsesråd med kr. i 2007 og i 2008 (under forudsætning af støtte fra Integrationsministeriet). Medarbejdertimer i form af aktiviteter, som centrene kan udøve i lokalområdet, eksempelvis: Familierådgivning/åben rådgivning Brandforebyggende aktiviteter i områderne, jf. forebyggelsestiltag som igangsættes af Greve Redningsberedskab. Omfanget af medarbejdertimer i lokalområdet er forudsat at kunne have et omfang til en værdi af pr. år i 4 år, i alt i perioden. Der påtænkes ikke særskilte bevillinger til disse aktiviteter, men forventes afholdt inden for budgetrammen som bevilliges ved almindelig budgetprocedure. Tidsplan Den detaljerede ansøgning indeholder elementer inden for samtlige fagudvalg, hvorfor sagen forelægges som følger: 1. marts Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalg 5. marts Kultur- og Fritidsudvalg 6. marts Social- og Sundhedsudvalg 6. marts Teknik- og Miljøudvalg 7. marts Børne- og Ungeudvalget 20. marts Økonomi- og planudvalget

17 Side marts Byrådet Den endelige helhedsplan med kommunens påtegning skal være indsendt til Landsbyggefonden senest 1. juni Hvis Byrådet godkender ansøgningen foreslår administrationen, at der forelægges en årlig status for alle udvalg og Byrådet, første gang i foråret Konsekvenser Aktiviteter som skitseret i ansøgningen vil bidrage positivt til udviklingen i Hundigeområdet. Bilag Endelig helhedsplan for boligsociale aktiviteter i Askerød, Gudekvartererne og Klyngen Administrationens indstilling: Administrationen indstiller at Kultur- og Fritidsudvalget overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet anbefaler, at: 1. støtter og påtegner den fremlagte ansøgning inden indsendelse til Landsbyggefonden. 2. Der forelægges en status på helhedsplanen for alle udvalg og Byrådet en gang årligt, første gang i foråret Beslutning: Administrationens indstilling overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet anbefales.

18 Side 55 K9. Genopførelse af Hedelandshytten - placering edoc sagsnummer: Baggrund Byrådet har den 31. oktober 2006 behandlet spørgsmålet om genopførelse af Ny Hedelandshytte til erstatning for den tidligere nedbrændte hytte. Hytten skal anvendes af spejdere, skoler og daginstitutioner som lærings- og udflugtssted Beslutningen på Byrådets møde blev, at følgende forhold skal undersøges, inden en ny hytte opføres: Fælles administration med Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd (BUS) og Daginstitutionernes Fællesforening(DF), ny placering, prissætning af hele projektet, tilskud fra Friluftsrådet og Lokale- og Anlægsfonden, lejekontrakt samt diverse tilslutninger kloak, el m.v. Der er i Budget 2007 afsat en anlægsbevilling på kr., hvori erstatningen for den tidligere hytte indgår med ca. 0,5 mio. kr. Forsikringserstatningen udløber den 6. juli Denne sag omhandler alene spørgsmålet om placering af en ny hytte. Beslutningsgrundlag En genopførelse af Hedelandshytten på den tidligere placering anses ikke som en mulighed på grund af jordforurening på grunden og skærpede krav til afværgeforanstaltninger. Afværgeforanstaltninger er beskrevet i Roskilde Amts afgørelse af 21. september 2006 og er kalkuleret til en udgift på 1.0 mio. kr. Administrationen har på den baggrund undersøgt, om der i Hedeland og i kommunen i øvrigt findes et alternativt areal, hvor en hytte til det planlagte formål kan genopføres. Støjkonsekvensområder Ved alternative placeringer i Hedeland må der tages hensyn til den planlagte udvidelse af Roskilde Lufthavn og dermed øget støjbelastning i området. Regionplantillæg med VVM for udvidelse af Roskilde Lufthavn, oktober 2006 fastlægger tre støjkonsekvensområder, som har betydning for størstedelen af Hedeland. Konsekvensområderne kan ses på vedlagte kortbilag. I støjkonsekvensområde 1 er det fremover ikke tilladt at bygge i det åbne land, mens det i støjkonsekvensområde 2 og 3 formentlig vil være muligt med en landzonetilladelse at bygge en hytte til det planlagte formål. Det bør imidlertid overvejes om det er hensigtsmæssigt på grund af den øgede støjbelastning. Placeringsmuligheder I/S Hedeland har anvist tre alternative placeringsmuligheder. Ingen af de tre muligheder ligger i. Det skal bemærkes, at genopførelse af Hedelandshytten på en af de anviste placeringer vil kræve myndighedsgodkendelser fra Roskilde Kommune eller Høje-Taastrup Kommune, hvor arealerne ligger. På vedlagte kortbilag kan de anviste muligheder ses. Mulighed 1 ligger i Roskilde Kommune og i støjzone 1. Placering i dette område er derfor udelukket. Mulighed 2 ligger ligeledes i Roskilde Kommune i støjzone 2. Grunden lever umiddelbart op til de ønskede omgivelser for en hytte, dog er der en

19 Side 56 mergelgrav meget tæt på området. Teknik og Miljø vurderer, at en hytte med det planlagte formål trods støjkonsekvenszonerne kan opføres på grunden med en landzonetilladelse. Administrationen kan imidlertid ikke anbefale placeringen på grund af de forventede støjgener. Mulighed 3 ligger i Høje-Taastrup Kommune på kanten af støjzone 3. Administrationen kan ikke anbefale en placering af en ny hytte på stedet. Området skønnes at ligge for langt væk fra hyttens påtænkte målgruppe, som er børn og unge i. Herudover fremstår grunden ikke som naturområde, idet den ligger i umiddelbar nærhed af en ret befærdet vej, et kolonihaveområde og et parcelhusområde. Administrationen anbefaler derfor, at hytten ikke genopføres på én af de tre anviste placeringer. Alternativ placering Som et alternativ til opførelse af hytten i Hedeland anbefales et areal beliggende Hundige Strandvej 43 i Hundige Parken. Arealet, hvorpå hytten kan opføres, er ejet af, mens de omkringliggende arealer ejes af Københavns Kommune. De omkringliggende arealer kan, såfremt Københavns Kommune er indforstået med det, indrettes til rekreativt område både for brugerne af hytten og borgere i kommunen. Anbefalingen er begrundet i følgende: Bynær beliggenhed som øger anvendelsesmulighederne til naturformidling samt som rekreativt område for s borgere som helhed. Er i overensstemmelse med målsætning i kommuneplanen om udvikling af Hundige Parkens rekreative kvaliteter. Gode trafikale forhold og tæt på indkøbsmuligheder mv. Tæt på øvrige rekreative arealer, herunder stranden og Hundige Havn. Let adgang til el, vand og varme fra hovedforsyninger. Det er en forudsætning for en anvendelse til formålet, at der vedtages en lokalplan for Hundigeparken som helhed. Tidsplan i forhold til opførelse af hytte Ved ønsket placering i Hedeland: Tilladelser fra Roskilde eller Høje-Tåstrup Kommuner samt ansøgninger til fonde om tilskud til opførelse. Det vurderes, at hytten kan stå klar i løbet af 2. kvartal af Ved ønsket placering på Hundige Strandvej 43: Forarbejder for planlægning, herunder afklaring af spørgsmål med Københavns kommune (3 mdr.), ansøgninger til fonde om tilskud til opførelse, udarbejdelse og vedtagelse af lokalplan (6-8 mdr.). Det vurderes, at hytten tidligst kan stå klar i sommeren Øvrige forhold Undersøgelse af de af Byrådet fremsatte forhold bør igangsættes så snart spørgsmålet om fremtidig placering er principielt afklaret. På Teknik- og Miljøudvalgets møde den 6. marts 2007 behandles sagen i forhold til iværksættelse af undersøgelser af planforhold på Hundige Strandvej 43. Kultur- og Fritidsudvalgets anbefaling af sagen overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet forelægges Teknik- og Miljøudvalget til orientering.

20 Side 57 Bilag Kort over Hedeland med markering af støjkonsekvensområder og mulige placeringer af hytte. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler overfor Økonomi- og Planudvalget samt Byrådet; 1. at der træffes principiel beslutning om at genetablere den tidligere Hedelandshytte på arealet beliggende Hundige Strandvej at undersøgelser og indhentning af tilladelser igangsættes Beslutning: Udvalget ønsker at foretage besigtigelser i Hedeland, Hundige Strandvej 43 samt ved Hundige Havn. Der foretages besigtigelser samt genbehandling af sagen snarest muligt. Lone Rytter Holm deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

21 Side 58 K10. Status på aftale om regulering af ejendomsudgifter mellem Portalen i Greve og Greve Bibliotek edoc sagsnummer: K11/ , K12/ Baggrund Børne- og Kulturudvalget godkendte den 1. september 2003 aftale om regulering af ejendomsudgifter mellem Portalen i Greve og Greve Bibliotek med virkning fra budgetåret Udvalget ønskede en status på aftalen efter 2 år. Beslutningsgrundlag I kommunens driftstilskud til Portalen er indeholdt ejendomsudgifter vedrørende både kulturhuset Portalen og biblioteket. Portalen afholder de i aftalen specificerede ejendomsomkostninger i driftsåret, og biblioteket forudbetaler sin andel af omkostningerne til Portalen fire gange om året. Pengene til finansiering af bibliotekets omkostninger overføres som acontobeløb til bibliotekets budget i januar fra Portalens driftstilskud. Aftalen om fordelingen af ejendomsudgifterne blev udarbejdet som konsekvens af, at begge institutioner er selvstændige regnskabsenheder, og der derfor var et ønske om synlighed af hvad de to institutioner koster. Fordelingen af udgifterne blev som udgangspunkt til basisåret 2004 skønnet til at udgøre 2/3 af de samlede ejendomsudgifter til Portalen og 1/3 til biblioteket. Regnskabstal for prisfremskrivning blev anvendt. Tilsvarende er regnskabstal for prisfremskrivning anvendt til fastsættelse af budget Status på aftalen er, at ejendomsudgifterne nu er blevet synlige for de to institutioner. Bibliotekets andel efter regnskabstallene ligger på ca kr. inkl. moms bortset fra en mindre afvigelse i jfr. nedenstående skema: Bibliotekets andel: (inkl. moms) Budget aconto Regnskab Status på aftalen er også, at den administrative praksis med overførsel af penge fra forvaltningen til biblioteket og derefter fra biblioteket til Portalen synes uhensigtsmæssig og unødvendig. Efter forsøgsordningen er der skabt et godt erfaringsgrundlag til forenkling af praksis. Status på aftalen efter prøveperioden viser en mindre afvigelse på kr. mellem aconto-budgetteringen til biblioteket og de faktiske ejendomsudgifter. Beløbet udlignes via Portalens driftstilskud for Ny model Center for Kultur og Fritid foreslår, at den nuværende bogføringsmodel afløses af følgende model: Portalen har, som i dag, ansvaret, for administrationen af de i aftalen omhandlede ejendomsudgifter, og det er Center for Kultur & Fritids opfattelse, at det har kørt

22 Side 59 problemfrit i forsøgsperioden. Pengene følger ansvaret, hvorfor Portalen modtager det fulde driftstilskud inklusive tilskuddet til dækning af bibliotekets andel af ejendomsudgifterne. Udgifterne opgøres i årets løb efter nærmere aftale direkte mellem Biblioteket og Portalen. Portalen aflægger årligt, ligeledes som i dag, særskilt regnskab for ejendomsudgifterne vedr. de to institutioner til Center for Kultur & Fritid. På den måde bevares synligheden af ejendomsudgifterne for begge institutioner. Grundlaget for modellen er det erfaringsmæssige beløb for bibliotekets andel af ejendomsudgifterne på kr. og eksisterende nøgletal til fordeling af udgifterne. Udgifter til ekstraordinær vedligeholdelse er ikke indeholdt i aftalen, men tages op til vurdering i hvert enkelt tilfælde. Tidsplan Den nye model træder i kraft pr. 1. januar 2007 Konsekvenser Ansvar, udførelse og penge placeret ét sted. Forenklet administration Fortsat synlighed vedrørende ejendomsudgifterne i de to institutioner. Bilag Aftale om regulering af ejendomsudgifter mellem Portalen i Greve og Greve Bibliotek af april Forslag til ny aftale Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender ny aftale om regulering af ejendomsudgifter mellem Portalen i Greve og Greve Bibliotek medførende: 1. At driftstilskuddet til Portalen udbetales fuldt ud uden fradrag af bibliotekets andel af ejendomsudgifterne 2. At Portalen har ansvaret for administrationen af ejendomsudgifterne 3. At Portalen årligt aflægger særskilt regnskab for ejendomsudgifterne vedr. de to institutioner til Center for Kultur & Fritid Beslutning: Administrationens indstilling godkendt. Lone Rytter Holm deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

23 Side 60 K11. Fordeling af ekstraordinært lokaletilskud 2006 edoc sagsnummer: K4/ , K7/ Baggrund På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 8. januar 2007 behandledes fordeling af ekstraordinært lokaletilskud 2007 til børne- og ungdomsforeninger, der benytter aktivitetslokaler i de to selvejende idrætshaller, Tunehallerne og Karlslundehallerne. Som led i sagsfremstillingen blev der præsenteret beregninger i forhold til udmøntning af 100 % ekstraordinært lokaletilskud i 2006 og 2007 samt forslag til ny tildelings- og beregningsmodel for Kultur- og Fritidsudvalget anbefalede den af Center for Kultur & Fritid foreslåede tildelings- og beregningsmodel for udmøntning af det i 2007 afsatte tilskudsbeløb på kr. mens udvalget ønskede, at genoptage fordelingen af ekstraordinært lokaletilskud for 2006 på udvalgets møde den 29. januar På dette møde besluttedes det, at udsætte sagen med henblik på, at Center for Kultur & Fritid får udarbejdet en specificeret redegørelse for Idrætspuljens anvendelse. Beslutningsgrundlag Byrådet har fra og med 2003 afsat et fast beløb til ekstraordinært lokaletilskud til børne- og ungdomsforeninger, der benytter aktivitetslokaler i de to selvejende idrætshaller, Tunehallerne og Karlslundehallerne. Det ekstraordinære lokaletilskud skulle beregnes som en procentdel af differencen mellem de faktiske afholdte udgifter, og det udbetalte lokaletilskud efter de gældende tilskudsregler. Der blev med henblik på tildeling af tilskud for 2003 holdt møder med Karlslunde Idrætsforening og Tune Idrætsforening og for Karlslunde Idrætsforenings vedkommende blev det besluttet, at der anvendes timer i beregningen af det ekstraordinære tilskud, mens der for Tune Idrætsforenings vedkommende anvendes faktisk antal opgjorte aktivitetstimer. Denne aftale har været anvendt i alle årene selv om Karlslunde Idrætsforenings timetal er steget. Frem til og med 2006 har det betydet, at der af det beløb, der har været til rådighed, er tildelt Karlslunde Idrætsforening lokaletilskud for de aftalte timer. Det resterende beløb er fordelt mellem Tune Idrætsforenings foreninger. Det har i årene været muligt med den gældende tildelings- og beregningsmodel, at tildele ekstraordinært lokaletilskud svarende til 100 %. I 2006 har en aktivitetsforøgelse i Tune Idrætsforening medført, at dette ikke længere er muligt for Tune Idrætsforenings vedkommende. Beregning og fordeling af det ekstraordinære lokaletilskud har i alle årene været godkendt af Folkeoplysningsudvalget. Dette er senest sket den 7. december 2005, hvor fordelingen for 2006 blev godkendt. Tune Idrætsforening har, med baggrund i at der ikke længere opnås 100 % i ekstraordinært lokaletilskud, henvendt sig til administrationen med anmodning om, at få tilført beløb svarende til den opståede difference. Herudover har der været søgt om beløbet fra Idrætspuljen, dog med negativt resultat.

24 Side 61 Tune Idrætsforening giver klart udtryk for, at de har haft en forventning om, at de i 2006, i lighed med de øvrige år, ville modtage ekstraordinært lokaletilskud svarende til 100 % af den faktiske udgift. En forventning som kan være understøttet af, at den omtalte aktivitetsforøgelse allerede slog delvist igennem i Det skal dog bemærkes, at der af sagsfremstillingen til Folkeoplysningsudvalgets behandling af sag om ekstraordinært lokaletilskud 2006 fremgik; Tilskud gives med en procentdel af differencen, p.t. 53,5 %, mellem de faktisk afholdte tilskudsberettigede lokaleudgifter og det udbetalte lokaletilskud, efter de gældende tilskudsregler. De foregående år er der blevet udbetalt 100 % i ekstraordinært tilskud. Center for Kultur & Fritid har beregnet de økonomiske konsekvenser ved en 100 % tilskudsdækning opgjort på baggrund af faktisk antal opgjorte aktivitetstimer i 2006, jfr. anbefalet tildelings- og beregningsmodel for 2007; Karlslunde Idrætsforening Tune Idrætsforening Merudgift i forhold til budget kr kr kr. Center for Kultur & Fritid kan ikke umiddelbart anvise finansiering indenfor Kultur- og Fritidsudvalgets budgetramme til en eventuel bevilling af ekstraordinært lokaletilskud til Karlslunde Idrætsforening og Tune Idrætsforening svarende til 100 % for Den af Kultur- og Fritidsudvalget ønskede specificerede redegørelse for Idrætspuljens anvendelse ses nedenfor; Budgetbeløb overført fra 2005 til 2006 anlæg Budget 2006 anlæg Udbetalt i 2006 Beløb som overføres til 2007 anlæg Heraf optaget på investeringsoversigt 2007 Bevilget i 2006 til udbetaling i 2007 og 2008 Bevilget i efterårsrunden 2006 til udbetaling i 2007 Budget til disposition i anlæg Driftsbudget 2007 Beløb i alt til disposition i kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Bilag Kopi af brev tilsendt Tune Idrætsforening i forbindelse med bevilling af ekstraordinært lokaletilskud 2006.

25 Side 62 Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet, at der ikke ydes ekstraordinært lokaletilskud svarende til 100 % for 2006 til Tune Idrætsforening og Karlslunde Idrætsforening. Beslutning: Udvalget anbefaler overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet at bevilge et ekstraordinært tilskud på kr Udvalget finder finansiering indenfor eget budget puljer i forbindelse med efterfølgende budgetopfølgning. Udvalget afventer analyse af tilskudspraksis til haller. Punkt optages på efterfølgende møde som tidligere besluttet. Lone Rytter Holm deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

26 Side 63 K12. Lokaler forbeholdt til aktiviteter for ældre og handicappede i henhold til Folkeoplysningslovens 21 stk. 3 edoc sagsnummer: Baggrund Greve kommune tilbyder træning af ældre og handicappede samt eventuelle nye sundhedsfremmende projekter, via motionsprojekt støttet af Socialministeriet. Træningen forestås af Greve Gymnastik. Det forventes, at ældre og handicappede borgere i vil indgå i projektet. Projektet lever i høj grad op til visionerne og indsatsområderne i s Sundhedspolitik. Særligt kan nævnes indsatsområderne motion og fællesskab, som er blandt de 10 indsatsområder som er udvalgt på baggrund af borgernes ønsker på Sundhedskonferencen samt den eksisterende viden om folkesundhed, folkesygdomme og de risikofaktorer som kan føre til sygdom og lavere livskvalitet. Til brug for motionsprojektet er der stillet gratis lokaler til rådighed i Greve Idrætscenter. Lokalet som er beliggende i umiddelbar forlængelse af cafeteriet er særligt egnet til formålet da der er etableret handicapelevator til det plan hvor lokalet er beliggende. Dette sikrer, at kørestolsbrugere og dårligt gående selv kan transportere sig fra indgangen til træningslokalet. Beslutningsgrundlag Med henvisning til Folkeoplysningslovens 21 stk. 3, som giver mulighed for at særligt egnede lokaler reserveres til brug for svage og handicappede, ansøger Greve Gymnastik om, at det pågældende lokale reserveres til brug for motionsprojektet mandag torsdag i tidsrummet Lokalet anvendes pt. kun i begrænset omfang i dagstimerne. Det vil således ikke have umiddelbare konsekvenser for øvrige brugergrupper, at det reserveres til det angivne formål. Lokalet indrettes således at der fortsat kan gennemføres arrangementer om aftenen og fredag søndag. Dette sker ved opsætning af foldevæg i enden af lokalet. Herved skabes der rum for opbevaring af borde, stole, træningsudstyr mv. Da der er tale om en brugergruppe som i vid udstrækning er afhængige af den ugentlige træning og også om brugere som skal transporteres til og fra aktiviteten bør aflysning af træningen kun foregå i ringe omfang og med et væsentligt varsel. Det anbefales derfor, at der hvis ansøgningen imødekommes, udarbejdes regelsæt som foreskriver at øvrig brug af lokalet, som vil medføre aflysning af træning for motionsprojektet, skal godkendes af Center for Kultur & Fritid. En godkendelse vil bero på en vurdering af arrangementets art, antal deltagere og muligheden for anvendelse af andre lokaler. Herudover anbefales det, at der som hovedregel skal ansøges med mindst 3 mdr. varsel. Konsekvenser Hvis ansøgningen imødekommes vil lokale i Greve Borgerhus som pt. anvendes til motionsprojektet kunne frigives til andre formål fra sæson 2007/2008. Øvrige forhold Der indkøbes borde og vogne til transport af borde, opsættes foldedør og etableres fast monteret musikanlæg. De nævnte ting finansieres dels af Greve Idrætscenter

27 Side 64 dels ved ansøgning til Start- og Udviklingspuljen (K 14 på denne dagsorden) og til Sundhedspuljen. Bilag Ansøgning fra Greve Gymnastik. Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at 1. lokale i Greve Idrætscenter, i henhold til Folkeoplysningslovens 21 stk. 3, reserveres til brug for motionsprojekt forestået af Greve Gymnastik. Når projektet ophører tages der fornyet stilling til lokalets anvendelse. 2. øvrig brug af lokalet som vil medføre aflysning af træning for motionsprojektet, godkendes af Center for Kultur & Fritid ud fra en vurdering af arrangementets art, antal deltagere og muligheden for anvendelse af andre lokaler. Ansøgning skal som hovedregel ske med mindst 3 mdr. varsel. Beslutning: Administrationens indstilling godkendt. Lone Rytter Holm deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

28 Side 65 K13. Frie Puljemidler edoc sagsnummer: Baggrund Kulturministeriet og Kommunernes Landsforening indgik den 22. november 2005 en fælles forståelse om administration af amtskommunernes ikke-lovbestemte tilskud til kulturformål i kommunalreformens overgangsperiode fra 1. januar 2007 til 31. december Efter denne periode overgår en række af disse tilskud til kommunerne. Forudsætningen for berettigelse til tilskuddene er, at modtagerne har fået tilskud i mere end to år. Kulturministeriet har den 9. januar 2007 meddelt, hvilke tilskud der går til Greve Kommune. Det drejer sig om: Tilskud til Greve Teaterforening på kr. og Honorarstøtte til Portalen i Greve på kr. Begge tilskud er 2005-niveau. Frie Puljemidler De seks nye kommuner i Roskilde Amt henvendte sig i 2006 med en fælles indstilling til Kulturministeriet og Kommunernes Landsforening om at få overdraget de frie puljemidler fra amtet, for ikke at få tillagt et ufinansieret støtteområde i størrelsesordenen kr. (Budget 2005). Amtet, derimod, havde overfor Kulturministeriet indstillet, at de frie puljemidler skulle overføres til Region Sjælland som udviklingsmidler. Forvaltningen udarbejdede i forbindelse med behandlingen af budget 2007 et forslag til plusmål, som forudsatte, at kommunerne fik pengene, og at fordelingen ville blive foretaget efter indbyggertal. For s vedkommende blev puljen således beregnet til kr. Med Kulturministeriets udmelding i januar ligger det nu klart, at de frie puljemidler i begrænset omfang er gået til de nye kommuner i amtet, mens hovedparten er overført til Region Sjælland. Beslutningsgrundlag Byrådet besluttede at afsætte en pulje på kr. til Frie Kulturmidler i budget 2007 som kompensation for den manglende bevilling til kulturområdet efter amternes nedlæggelse. Center for Kultur & Fritid har følgende forslag til benyttelse af puljen til de Frie Kulturmidler i 2007: Pulje på kr. til tilskud til foreninger og institutioner, som tidligere har fået tilskud via amtets frie puljemidler. I forbindelse med arbejdet med kortlægningsrapporten for overførelse af amtets opgaver inden for kulturområdet blev det konstateret, at kulturtilskuddene i perioden fortrinsvis er gået til regionale kulturaktiviteter af en karakter, der formodentligt ikke vil

Kultur- og Fritids- udvalget

Kultur- og Fritids- udvalget Kultur- og Fritids- udvalget Mandag den 13. august 2007 kl. 16:00 i mødelokale 7 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 181 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 01.03.07 kl. 16.00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Jakob Thune (A) Preben Husted (A) Hans Barlach (C) René Milo (V) Bo Johansen (UP) Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat af ekstraordinært møde Fredag den 21. september 2007 kl. 15:30 i Biblioteket Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne Side 1 af 6 Idrætsrådet Referat 23.02.2015 i Karlslunde-Hallerne 19.30-21.30 (Forplejning 18.30-19.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Greve Golfklub

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Greve Golfklub Idrætsrådet Referat 25.05.2016 i Greve Golfklub 17.30 ca. 20.30, forplejning fra kl. 17:30 til ca. 18:15 i restauranten Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Jørgen Nielsen,

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Mandag den 8. januar 2007 kl. 16.00 i mødelokale 6 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431 Udfyldelse af prioriteringsrum budget 2013-2016 Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2013-2016 Sagsnr.: 2012-4670 Dok.nr: 2012-20189 Baggrund På Byrådsmødet den 31. januar 2012 godkendte Byrådet budgetdrejebogen,

Læs mere

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt Fritidsrådet Onsdag den 28.01.09 kl. 17:00 i mødelokale 1 Medlemsoversigt Hanne Iversen (A) Kai Nielsen (V) Inge Wulff Arne C Ipsen Steen Mærkelund Ernst Seiling Olsen Palle Stentoft Leif Jørgensen Jan

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune UG - udvalget kl. 7.30-11.30 Høje Gladsaxe, Gladsaxe torv 2 (kirketorvet) samt Rådhuset, mødelokale 4-5 Tilstede: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Brian Hemmingsen (A) Morten Dahlin (V) Kai O. Svensson

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 016. Orientering - Orienteringer fra administrationen 32 017. Til orientering - økonomirapport

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 13. december Mødetidspunkt: 17:00

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 13. december Mødetidspunkt: 17:00 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013

Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013 Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013 Indledning Faxe Kommune har i principper for økonomistyring fastlagt, at der skal foretages tre budgetopfølgninger årligt for hele kommunen. Disse tre opfølgninger

Læs mere

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 1.1. Lovmæssigt grundlag... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 2.

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 14. maj 2012 kl Daginstitutionen Nova Hundige Allé 13. Medlemmer:

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 14. maj 2012 kl Daginstitutionen Nova Hundige Allé 13. Medlemmer: UG - udvalget kl. 8.00-12.00 Daginstitutionen Nova Hundige Allé 13 Medlemmer: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Jette Andersen (A) Jan Wammen Dam (V) Hans Kristiansen (F) Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler Gældende fra 1. januar 2012

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Kapitel 1. Generelle rammer

Kapitel 1. Generelle rammer Side 2 Kapitel 1 Generelle rammer 1. Byrådets rammeudmelding for budgetproces 2019-2022 (godkendt i Byråd 21. marts) 2. Tidsplan for budget 2019 (godkendt i Byråd 21. marts) 3. Byrådets overordnede forudsætninger

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: 46903 Åben sag Sagsfremstilling Udvalget drøftede 12. marts 2014 forskellige muligheder for at give øget støtte til foreningslivet.

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 14. november 2018 Start kl.: 13:00 Slut kl.: 16:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Fritidsrådet. Onsdag den kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset

Fritidsrådet. Onsdag den kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset Fritidsrådet Onsdag den 29.08.2012 kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset Medlemmer Pernille Beckmann - KFU Jette Andersen - KFU Inge Wulff - AOF Arne Ipsen - FOF Leif Jørgensen Tune Borgerhus Jytte Schou

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON

EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON [] EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON [BEARBEJDNING AF INDSTILLING I NY SKABELON - oprindeligt behandlet på ordinært møde torsdag den 23. marts 2006] 11. Samarbejdsaftale for 2006 om kultur- og fritidstilbud

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen:

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: Idrætsrådet Referat 02.11.2016 i Greve Borgerhus kl. 17.45-20.30 Forplejning kl. 17.45-18.15 Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget 2018 Forbrug september 2018 3. FR 2018 Afvigelse 2018 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler

Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler 1. Hvem kan låne kommunens lokaler? Foreninger i Sønderborg Kommune samt enhver af kommunens borgere, der ønsker at tage initiativ til et arrangement med

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene

Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene 2020 2022 Budgetproceduren 2019-2022 omfatter retningslinjer, tidsplan, principper og andre forudsætninger for den forestående budgetlægning. Dele

Læs mere

GREVE KOMMUNE DIREKTIONEN. Anlægsrapport 1 Pr

GREVE KOMMUNE DIREKTIONEN. Anlægsrapport 1 Pr GREVE KOMMUNE DIREKTIONEN Anlægsrapport 1 Pr. 31.01. Resume af anlægsrapport 1 pr. 31.01. Anlægsrapport 1 pr. 31.01. udarbejdes som led i den af Byrådet vedtagne styring for, hvor bl.a. anlægsrapporten

Læs mere

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Udarbejdet af Team Budget, Ledelsesinformation & Analyse Vedtaget af Byrådet d. 24. juni 2014 Formål med den Økonomiske politik Den

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Dato: 1. april 2014 Til samtlige udvalg, forvaltninger og centre Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Budgetcirkulæret omfatter retningslinjer, nettoudgiftsrammer,

Læs mere

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Gældende fra: August 2017 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune Forretningsgang vedrørende samlet

Læs mere

!"! # # ## $% #$/$ $4

!! # # ## $% #$/$ $4 !"! # # ## $% &#$ '()*$$')$+),-#).($/#$0( *12$ $,$32$ 4+ 55555555555555555555 '( 55555555555555555555 $+ 55555555555555555555.($/#$0( #$/$ $4 55555555555555555555 *$$' 55555555555555555555,-# 78#4$$ 4$114,9!"

Læs mere

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget Bilag 2 Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25-02-2016 I dette bilag beskrives hvordan den politiske og den administrative budgetproces tilrettelægges på en række konkrete områder. Administrativ proces for

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Driftstilskud til lokaler

Driftstilskud til lokaler Driftstilskud til lokaler Retningslinjer for driftstilskud til lokaler til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012 og

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

Budgetprocedure

Budgetprocedure Budgetprocedure 2020-2023 Udkast 20. februar 2019 Budgettet er politikernes vigtigste redskab til at styre den økonomiske udvikling i kommunen. Det er således ved budgetlægningen, at de store beslutninger

Læs mere

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 202 203 204 205 4.0 Kultur Greve Bibliotek 400 400 400 400 Portalen 0 200 200 200 4.02 Fritid Idrætshaller 600 600 600 600 Valhallen 200 400 400 400 Aftenskoleområdet

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Resume Udvalget skal identificere og anbefale områder, som kan udfylde udvalgets nettoprioriteringsrum til Budget

Resume Udvalget skal identificere og anbefale områder, som kan udfylde udvalgets nettoprioriteringsrum til Budget 1. Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2015-2018 Sagsnr.: 253-2014-7671 Dok.nr.: 253-2014-32683 Åbent Sagsprocedure Alle fagudvalg, Økonomi- og Planudvalget og Byrådet Resume Udvalget skal identificere

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 07-08-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Bo Hansen, Lars Erik Hornemann, Hanne Klit, Flemming Madsen, John Arly Henriksen, Henrik Nielsen, Birger Jensen,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 02.09.10 kl. 17:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side

Læs mere

Anvendelse af grundkapital

Anvendelse af grundkapital Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Anvendelse af grundkapital 2015-2019 Esbjerg Kommune ønsker grundlæggende en almen sektor,

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger

Bekendtgørelse om Pulje til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger BEK nr 174 af 05/03/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. marts 2018 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j. nr. 1800133 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 20.06.13 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Brian Hemmingsen (A) Battal Kücükavci (F) Gert Poul Christensen (O) Ikke til stede: Lars Kilhof

Læs mere