Proces for strukturplanen for Superkilen i Mimersgadekvarteret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Proces for strukturplanen for Superkilen i Mimersgadekvarteret"

Transkript

1 Sag Kunde Partnerskabsprojektet Fonden Realdania og Københavns Kommune Side 1 Dato 5. april 2006 Proces for strukturplanen for Superkilen i Mimersgadekvarteret Dette notat indeholder et oplæg til processen for konkurrencen omkring strukturplanen inklusiv et offentlighedsforløb og en økonomisk oversigt. Indledningsvis præsenteres grundlaget for strukturplanen med udgangspunkt i den udarbejdede analyse og strategisammenfatning. Udgangspunkt for strukturplanen Københavns Kommune og Fonden Realdania har igangsat et partnerskabsprojekt, der skal bidrage til at udvikle Mimersgadekvarteret til gavn for beboerne i kvarteret og resten af København. Partnerskabets initiativer er koordineret med Områdefornyelsen i form af styregruppemøder med repræsentanter fra begge projekter. Partnerskabsprojektet har på grundlag af en analyse af Mimersgadekvarteret bl.a. udpeget Superkilen som indsatsområde. Superkilen er den grønne kile, der løber fra Nørrebrogade til Tagensvej, via pladserne omkring Nørrebrohallen, Mimers plads og forbindelserne langs Mjølnerparken til DSB-arealet (se kort side 2). Målsætningen er at: Understøtte Partnerskabets overordnede målsætning om at udforme og realisere et visionært demonstrationsprojekt, der skal dokumentere og vise, hvordan der gennem etablering af 3-5 markante drivere kan bidrage til at der sættes en positiv udvikling i gang. Projektet skal vise nye veje for en fornyet og styrket integrationsindsats og for værdibaseret byfornyelse i nedslidte bykvarterer. Skabe et kreativt og mangfoldigt byrum til glæde for de lokale beboere og som er en attraktion for hele byen, som dermed vil fungere som driver for en fortsat positiv udvikling af området.

2 Skabe et flow af mennesker gennem kvarteret og skabe rammer for forskellige former for ophold og aktiviteter, målrettet et bredt udsnit af befolkningen. Side 2 Åbne og ændre den bagside, som cykelforbindelsen har i dag, til en forside. Etablere en egentlig pladsdannelse på Mimers Plads. Gøre Nørrebro til centrum for fremtidens multikulturelle byrum til inspiration for andre byer og kvarterer. Midlet til at realisere målsætningerne er at etablere og videreføre det rekreative stræk, som et urbant byrum, i et sammenhængende forløb fra Nørrebroparken via Nørrebrohallen og den grønne kile mod Lersøparken samt skabe forbindelse gennem Mjølnerparken til DSB-arealet og Rentemestervejkvarteret.

3 Igangsættelse af processen for strukturplanen Side 3 Partnerskabsprojektet er endnu ikke blevet politisk godkendt og formelt præsenteret for området beboere. For at sikre grundlaget for opbakning til og aktiv deltagelse i Partnerskabsprojektet fra områdets beboere og interessenter er det væsentligt, at information og dialog gennemføres. Informationsmøder og inddragelse koordineres med Områdefornyelsen. Før processen for udarbejdelse af konkurrenceprogram mv. går i gang forudsættes det derfor, at følgende aktiviteter gennemføres: Det samlede projekt godkendes af Borgerrepræsentationen. Der afholdes møder med grundejerne omkring Superkilen for at sikre opbakning til åbning af de ejendomme, der ligger ud mod kilen. Der afholdes et særligt informationsmøde for de ældre i Nord- Vest centret i Heimdalsgade 35-37, da de ældres nuværende brug af ejendommen vil blive berørt af projektet. Der udarbejdes og husstandsomdeles en brochure, der præsenterer vision, indhold og aktiviteter i det samlede projekt. Brochuren udarbejdes med både Partnerskabsprojektet og Områdefornyelsen som afsender. Der kan eventuelt afholdes et informationsmøde for interesserede borgere i kvarteret, hvor Partnerskabsprojektet præsenteres og arbejdet med Superkilen præsenteres. 1. Oplæg til processen Processen for gennemførelse af arkitektkonkurrencen er struktureret omkring fire faser jf. nedenstående figur: Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4 Organisering og forberedelse af konkurrencemateriale Inddragelse Konkurrence Implementering Kommunikationsstrategi Offentlighedsfase og kommunikation I det følgende gennemgås disse faser.

4 Fase 1: Organisering og forberedelse af konkurrencemateriale Side 4 Den første fase fastlægger de overordnede rammer for arkitektkonkurrencen. Et konkurrencesekretariat i regi af Københavns Kommune oprettes som formel struktur for hele forløbet. Sekretariatet er omdrejningspunkt for hele processen, kontaktpunkt for henvendelser fra borgere, konkurrencedeltagere og andre interessenter. Sekretariatet er garant for at alle juridiske og formelle krav til gennemførelsen af konkurrencen efterleves. Der udpeges en ekstern rådgiver (eksempelvis PLH Arkitekter) som udarbejder et programoplæg til konkurrencen på baggrund af analyse af Mimersgadekvarteret og strategisammenfatning udarbejdet af Rambøll Management for Partnerskabsprojektet. Et udkast til programoplægget forelægges Partnerskabsprojektets styregruppe til godkendelse. Herefter præsenteres og diskuteres udkastet med Områdefornyelsens styregruppe. Der indhentes relevant data og billedmateriale, og kortmateriale udarbejdes til brug i konkurrenceprogrammet og programmet layoutes. Der udpeges en bredt sammensat dommerkomité. Dommerkommitéen vil bestå af en egentlig bedømmelseskommité, med repræsentanter fra Partnerskabsprojektet, fagdommere udpeget af AA samt godkendt af Partnerskabets styregruppe og endelig max. 2 lokale repræsentanter, hvoraf den ene bør være den kommende formand for Superkilebestyrelsen. Der knyttes endvidere en række rådgivere til dommerkommitéen (eksempelvis eksperter i streetsport, i indvandrer og ungdomskultur m.m.). Den endelige sammensætning af dommerkomitéen afklares i konkurrencesekretariatet og godkendes af Partnerskabsprojektets styregruppe. Programmet indeholder en plan for og bud på hvilke tværfaglige kompetencer, der bør være til stede i de bydende teams, samt plan for fælles workshops og idéudvikling i et større forum. De tværfaglige teams skal repræsentere et bredt spektrum af kompetencer som eksempelvis: Arkitektur, landskabsarkitektur, kunst, etnologi, bysociologi, byrumsdesign, biologer og IT. Det vil være et centralt kriterium i udvælgelsen af teams, hvorvidt de har redegjort for hvordan de organiserer tværfagligheden, og hvordan inddragelsen af de lokale kan spille en rolle i processen. Den endelige kommunikationsstrategi for konkurrencen tilrettelægges og tilpasses i forhold til de efterfølgende faser. Konkurrencesekretariatet varetager de primære funktioner i forbindelse med kommunikation. Fase 2: Inddragelse af kommende brugere Superkilen er et byrum, som skal give rammer for aktivitet og kreativ udfoldelse for kvarterets brugere. Det er derfor vigtigt, at byrummets

5 kommende brugere tages i ed i forhold til Superkilens indhold og udformning. Borgerinddragelsen vil samtidig styrke ejerskabsfølelsen for Superkilen og dermed forankringen af projektet. Side 5 Det er en central udfordring at skabe en konstruktiv og dynamisk inddragelsesproces, der kan bidrage til at få beboerne og andre interessenter på banen som aktive deltagere. Derfor skal der benyttes en metode til inddragelse, der kan inspirere til nytænkning. I Mimersgadekvarteret er det særligt vigtigt, da der er meget aktive borgergrupper i kvarteret. For at skabe klarhed, og optimere processen, er det meget vigtigt, at borgerne inddrages på strategisk rigtige tidspunkter. Som udgangspunkt for borgerinvolveringen skal der foreligge et udkast til programoplæg, der er godkendt af Partnerskabsprojektets styregruppe. Inddragelse af interessenter og borgere afholdes som del af programmeringen af konkurrencen. Det materiale, der produceres i forløbet indgår som supplement til det materiale, der allerede forefindes i partnerskabsprojektets projektkatalog over mulige tiltag. Der afholdes et eller flere møder med lokale interessenter. På møderne får interessenterne mulighed for at komme med ideer og ønsker til Superkilens fremtidige indhold og udformning (hvad er det for aktiviteter, der ønskes mulighed for i byrummene?) Rekruttering til møderne skal afspejle kvarterets diversitet. Der bor godt personer i kvarteret, som dækker over store andele af børn og unge, yngre par og familier og borgere med anden etnisk herkomst. Kvarteret er ungt sammenlignet med resten af København og har endvidere en væsentlig højere andel af beboere med anden etnisk herkomst. Endvidere er antallet af ældre faldende i kvarteret. Derfor bør det overvejes at etablere særlig forløb for børn og unge og for borgere med anden etnisk herkomst for at sikre deres involvering i og ejerskab til projektet. Ud over områdets beboere skal kvarterets handels- og erhvervsliv (kreative erhverv) samt foreningslivet indbydes til møderne. I denne sammenhæng skal ideen om bestyrelsen for Superkilen præsenteres og rekruttering til denne påbegyndes. Endvidere skal de organisatoriske rammer for denne bestyrelse fastlægges, herunder hvilke beføjelser bestyrelsen skal have og hvilken rolle den skal spille. Programoplæg færdiggøres med input fra områdets interessenter. Det er centralt for det videre forløb, at det materiale, der produceres i forbindelse med møderne med interessenterne, også bliver brugt, for at sikre den lokale forankring. Fase 3: Konkurrencen De tværfaglige teams findes via EU udbud for at sikre, at de vindende evt. kan arbejde videre med realiseringen af delopgaver. En del af opdraget for de tværfaglige teams bliver som nævnt, at dokumentere hvordan borgerne inddrages i implementeringen af projektet.

6 Der gennemføres en projektkonkurrence med tværfaglige teams, der udvikler designet. Det bør være en intensiv konkurrenceperiode, så der sikres fremdrift i projektet. Side 6 Dommerkommiteen fremsætter sin bedømmelse og udpeger et vindende forslag. Konkurrenceformen giver mulighed for efterfølgende forhandling med konkurrencevinderen og det vil i bearbejdningen af et vinderforslag i et vist omfang være muligt at lade sig inspirere af elementer fra de øvrige forslag. Dette bør dog fremgå af konkurrencebetingelserne. Det vindende projekt godkendes af Borgerrepræsentationen og Fonden Realdania. Konkurrencens resultater udstilles, og der afholdelse et møde hvor konkurrencens resultater præsenteres. Fase 4: Implementering Bestyrelsen for Superkilen konstituerer sig og fungerer som sparringspartner i forbindelse med processen. Det udvalgte designforslag gennemføres. 2. Offentlighedsforløb og kommunikation: Det samlede offentlighedsforløb for projektet består således af en række forskellige aktiviteter, der kan opsummeres på følgende måde: Møder med grundejere og andre interessenter i området Husstandsomdelt brochure med Partnerskabsprojektet og Områdefornyelsen som afsendere Informationsmøde for borgerne Møder med lokale interessenter i forbindelse med arkitektkonkurrencen Udstilling af konkurrencens resultater på biblioteket Offentligt møde med præsentation af konkurrencens resultat. Endvidere er det centralt at kommunikationstiltagene koordineres nøje med Områdefornyelsens kommunikationsindsats.

7 3. Økonomi for processen og strukturplanen Side 7 Nedenstående tabel viser budgettet for processen og strukturplanen samt de enkelte aktiviteter i Superkilen. Budget Superkilen Budget Finansiering fra Finansiering fra Anden 2008 Partnerskabs- Område- finansiering projektet fornyelsen STRUKTURPLAN Programmering af arkitektkonkurrence Arkitektkonkurrence* ANLÆG mv.** Basis terrænarbejde (rydning, jordflytning, nedrivning) Landskabsbearbejdning "Mimers Plads" Pladsdannelse omkring hallen Nytænkende belysningsplan Åbning af bagsider på nabobygninger Stiforbindelser til DSB-arealet Multifunktionel Café / mødested % uforudsete udgifter*** DRIFT AF KILDEBESTYRELSEN Nettovirkning af moms/realdania I ALT * Posten indeholder ikke DSBs eventuelle bidrag til strukturplanen på kr. så vidt angår DSB-arealet. Konkurrenceprogrammet skal tage højde for en eventuelt senere udvidelse med DSB-arealet. ** Alle anlægsudgifter er inkl. projektering og tilsyn *** Der er på anlægsposter beregnet 10 % til uforudsete udgifter. I forhold til selve processen skal det bemærkes at der er afsat følgende beløb: Programmering af arkitektkonkurrence: kr. Arkitektkonkurrencen: kr. Herudover er der også budgettet med til driften af kilebestyrelsen. Dette beløb dækker over etablering samt drift i tre år. Det skal bemærkes at der er afsat til moms, fordi der skal betales 17,5 % i moms af Fonden Realdanias bidrag til projektet, mens Københavns Kommune betaler moms via den kommunale

8 momsudligningsordning, hvorfor projektets budget ikke vil blive belastet med moms af kommunens andel af finansieringen. Side 8 Det samlede anlægsbudget for Superkilen er kr. ex. moms og uforudsete udgifter. I beløbet indgår finansiering fra Områdefornyelsen samt anden finansiering. Dele af projektet er ikke fuldt finansierede og der skal findes yderligere finansieringskilder. En mulighed er Lokale- og Anlægsfonden, der løbende er blevet informeret om projektet. Det bør derfor undersøges om Lokale- og Anlægsfonden kunne være interesseret i at gå ind i projektet. Partnerskabsprojektets samlede budget for hele Mimersgadeindsatsen ser således ud: Mimersgadekvarteret Finansiering fra Partnerskabsprojektet Diverse driftsomkostninger Strukturplanen Superkilen Kampsportscenter i Heimdalsgade Kulturcentrum Nørrebrohallen DSB-arealet Nettovirkning af moms/realdania Total, kr. inkl. momsvirkning & uforudsete udgifter Tentativ tidsplan Nedenfor præsenteres en tentativ tidsplan for gennemførelse af konkurrenceprocessen omkring Superkilen Fase 0: Igangsættelse af processen for strukturplanen (brochure, møder, etc.) Fase 1: Organisering og forberedelse af konkurrencemateriale* Fase 2: Inddragelse (herunder indarbejdelse af resultater i konkurrenceprogrammet)* Fase 3: Konkurrencen (offentligt udbud) 6 uger 7 uger 4 uger 18 uger Samlet Fase 4: Implementering 35 uger Betinget af konkurrenceresultatet * Det forudsættes, at der er et overlap mellem fase 0, 1 og 2, idet rekrutteringen til inddragelsesprocessen kan afvikles under fase 1.

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Principper for konkurrenceproces for kystbeskyttelse i Dragør Kommune

Principper for konkurrenceproces for kystbeskyttelse i Dragør Kommune Diger i Dragør Vedr.: Fra: Principper for konkurrenceproces for kystbeskyttelse i Dragør Kommune CFBO Dato: 2018-10-23 I forlængelse af Kommunalbestyrelsens principbeslutning den 21.juni 2018 om at konkretisere

Læs mere

Fonden Realdania / Københavns Kommune. Mimersgadekvarteret. SAMMENFATNING: Strategi og projektvalg

Fonden Realdania / Københavns Kommune. Mimersgadekvarteret. SAMMENFATNING: Strategi og projektvalg Fonden Realdania / Københavns Kommune Mimersgadekvarteret SAMMENFATNING: Strategi og projektvalg November 2005 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 1 1.1 Vision for kvarteret 1 1.2 Indsatsområder i Mimersgadekvarteret

Læs mere

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse Nye tider Nye haller Invitation til deltagelse Invitation til deltagelse i Nye tider Nye haller... side 3 Nye tider stiller nye krav til nye idrætshaller... side 3 Hvordan gør vi?... side 4 Den overordnede

Læs mere

Partnerskabsaftale med Fonden Realdania om fysisk udvikling af Mimersgade-kvarteret

Partnerskabsaftale med Fonden Realdania om fysisk udvikling af Mimersgade-kvarteret Borgerrepræsentationen DAGSORDEN for Ordinært møde torsdag den 13. januar 2005 BR 7/05 Partnerskabsaftale med Fonden Realdania om fysisk udvikling af Mimersgade-kvarteret! " ##$" %$ $" %$&&'( '#%%#'(#'#

Læs mere

Byudvikling gennem Klimatilpasning

Byudvikling gennem Klimatilpasning Byudvikling gennem Klimatilpasning - det er temaet for Danmarks nye storstilede klimatilpasningsprojekt i Middelfart. Projekt KlimaByen i Middelfart Danmarks Smukkeste Klimatilpasning gennemføres som et

Læs mere

Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling. Samspillet mellem projekt-aktiviteterne på Ydre Nørrebro

Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling. Samspillet mellem projekt-aktiviteterne på Ydre Nørrebro Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Samspillet mellem projekt-aktiviteterne på Ydre Nørrebro Økonomiforvaltningen august 2006 Samspillet mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro Side 2 af 10

Læs mere

Indstillingspunkt 2 anbefales med den ændring, at der maksimalt kan bygges i to etager.

Indstillingspunkt 2 anbefales med den ændring, at der maksimalt kan bygges i to etager. 15-03-2016 Side 5 4. ØU - Arkitektkonkurrence for Degnejorden Sagsnr.: 13/18661 Resumé: har besluttet, at der skal gennemføres en arkitektkonkurrence for udviklingen af Degnejorden. Torsdag den 11. februar

Læs mere

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen for Lokale og Anlægsfonden Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Byudvikling gennem klimatilpasning i kvarteret omkring Kongebrovej i Middelfart 11. SEPTEMBER 2014

Byudvikling gennem klimatilpasning i kvarteret omkring Kongebrovej i Middelfart 11. SEPTEMBER 2014 Byudvikling gennem klimatilpasning i kvarteret omkring Kongebrovej i Middelfart 11. SEPTEMBER 2014 Byudvikling gennem Klimatilpasning KlimaByen i Middelfart Danmarks Smukkeste Klimatilpasning gennemføres

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Projektudvikling Beboergrupper og boligafdelinger kan søge om støtte til at udvikle et projektforslag, så det senere kan føres ud i livet. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING HVORFOR ETABLERE ET LIVEABLE CITY LAB (LCL)? Det går godt for Aarhus. Byen oplever betydelig vækst og udvikling som det erhvervsmæssige, uddannelsesmæssige og kulturelle

Læs mere

Notat. Bilag: Kommissorium 1.0. Kommissorium for Medborgerskabsudvalget. Den 30. januar 2014. Aarhus Kommune

Notat. Bilag: Kommissorium 1.0. Kommissorium for Medborgerskabsudvalget. Den 30. januar 2014. Aarhus Kommune Notat Bilag: Kommissorium 1.0 Den 30. januar 2014 Kommissorium for Medborgerskabsudvalget Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Baggrund Byrådet vedtog 6. november 2013 at nedsætte et Medborgerskabsudvalg

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 26. august 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2210 Jour. nr.: M0/2003/01376-084 Ref. FH/SHJ

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 26. august 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2210 Jour. nr.: M0/2003/01376-084 Ref. FH/SHJ Borgmesterens Afdeling Magistratens 4. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 26. august 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2210 Jour. nr.: M0/2003/01376-084 Ref. FH/SHJ Indstilling om ny organisering

Læs mere

Områdefornyelse i Københavns Kommune

Områdefornyelse i Københavns Kommune Områdefornyelse i Københavns Kommune Målsætningerne for Politik for Udsatte Byområder er, at: De udsatte byområder skal løftes til københavnerniveau Der skal være uddannelse og beskæftigelse til alle De

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest

Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest Bilag 2 Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest 1 Navn Områdefornyelse Indre Nordvest og Områdefornyelse Ydre Nordvest, samlet betegnelse Områdefornyelse Nordvest. 2 Baggrund Den 5. oktober 2015 besluttede

Læs mere

Ansøgningskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling

Ansøgningskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling Ansøgningsskema, marts 2019 side 1 I 10 til jer, der vil søge støtte til projektudvikling Fællesskaber og fritidsliv I Lokale og Anlægsfonden (LOA) og Realdania vil vi gerne være med til at styrke livet

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Ansøgningsskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling

Ansøgningsskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling , maj 2019 side 1 I 12 til jer, der vil søge støtte til projektudvikling Fællesskaber og fritidsliv I Lokale og Anlægsfonden (LOA) og Realdania vil vi gerne være med til at styrke livet på landet. Derfor

Læs mere

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem. Nørrebrohallen, Danmarks Idrætsforbund i regi af Copenhagen Moves og Økonomiforvaltningen/Center for Byudvikling

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem. Nørrebrohallen, Danmarks Idrætsforbund i regi af Copenhagen Moves og Økonomiforvaltningen/Center for Byudvikling UDKAST Samarbejdsaftale mellem Nørrebrohallen, Danmarks Idrætsforbund i regi af Copenhagen Moves Økonomiforvaltningen/Center for Byudvikling 26-03-2008 Sagsnr. 2008-32809 Dokumentnr. 2008-161593 Sagsbehandler

Læs mere

Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i Nordvest samt oversigt over projekter i Kvarterplanen

Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i Nordvest samt oversigt over projekter i Kvarterplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske beslutninger

Læs mere

Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171

Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171 Haderslev Byråd, 25-11-2014 Side 1 Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171 Åben sag Sagsindhold Denne sag vedrører klimatilpasningsprojekt

Læs mere

UDKAST. Partnerskabsaftale mellem Bevica Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond, Vanførefonden, Realdania og Viborg Kommune.

UDKAST. Partnerskabsaftale mellem Bevica Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond, Vanførefonden, Realdania og Viborg Kommune. Februar 2011 UDKAST Partnerskabsaftale mellem Bevica Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond, Vanførefonden, Realdania og Viborg Kommune Om projektet Tilgængelighed i historiske bykerner Aftalen indeholder

Læs mere

Formålet med nærværende opgave er at skabe både formidling af tilgængelighed og tilgængelig formidling ved at:

Formålet med nærværende opgave er at skabe både formidling af tilgængelighed og tilgængelig formidling ved at: Teknik & Miljø Plan Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 plan@viborg.dk Tilgængelighed i historiske bykerner - nye veje til Viborgs kulturarv Dato: 10. februar 2014 Tilbudsindhentning Viborg Kommune

Læs mere

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed Notat Sagsnavn: Byen til Vandet projektbeskrivelse - forundersøgelse Sagsnummer: 01.00.05-P20-14 Forvaltning: Miljø & Teknik, Dato: 15. august 2014 Byen til Vandet Projektbeskrivelse - forundersøgelse

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen DET

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 3 vejledning til Ansøgningsskema Projektrealisering Boligafdelinger kan søge om støtte til større, nytænkende projekter. Realdania-kampagnen DET GODE BOLIGLIV støtter udviklingen af fremtidens

Læs mere

Vandet er Kokkedals fremtid

Vandet er Kokkedals fremtid Vandet er Kokkedals fremtid Pressemeddelelse 22. august 2012 Borgerne i Kokkedal kan se frem til en ny stor og bæredygtig bydel langs Usserød Å. Men skal bydelen have kanallandskaber og et centrum omkranset

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Svømmecenter i Aars - fase II

Svømmecenter i Aars - fase II Svømmecenter i Aars - fase II Projektet har til formål at forberede rammerne for den fremtidige konkurrenceudsættelse af svømmecentret. Kultur og Fritidsudvalget den 9. januar 2019 Styregruppemøde nr.

Læs mere

Bilag 3: Vedtægter for Områdefornyelsen Sundby

Bilag 3: Vedtægter for Områdefornyelsen Sundby NOTAT Bilag 3: Vedtægter for Områdefornyelsen Sundby 1 Navn Områdefornyelse Sundby Nord og Områdefornyelse Sundby Syd, samlet betegnelse Områdefornyelsen Sundby. 2 Baggrund Den 25. august 2016 besluttede

Læs mere

Politik for Kulturhovedstad 2017

Politik for Kulturhovedstad 2017 Politik for Kulturhovedstad 2017 Vision Hvordan kan vi medvirke til, at lokale kunst- og kulturmiljøer bidrager endnu mere offensivt og værdsættes for deres kompetencer og bidrag til den samlede udvikling

Læs mere

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret Bilag 3 Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret 1 Navn Områdefornyelsen Folehavekvarteret 2 Baggrund Den 29. maj 2017 besluttede Borgerrepræsentationen at igangsætte og medfinansiere Områdefornyelsen

Læs mere

Forretningsorden for samarbejde

Forretningsorden for samarbejde Aarhus Februar 2016 Sagsnr. 020789-0092 tb/tb/kkp Forretningsorden for samarbejde Aalborg Kommune og Budolfi Plads, Aalborg 2/10 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Samarbejdets organisering... 3

Læs mere

Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema

Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema 2. oktober 2018 Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema Side 1 6 Den samlede ansøgning må højst fylde 10 sider (A4), dertil kan vedlægges bilag. Under hvert enkelt punkt er det forventede indhold og omfang

Læs mere

VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema

VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema Side 1 af 2 Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema Realdania-kampagnen DET

Læs mere

Projektplan Syddjurs Smart Community

Projektplan Syddjurs Smart Community Projektplan Syddjurs Smart Community Dokument: Projektplan Version: 1.1 Udgivelsesdato: 9. marts 2016 Udarbejdet af: MC Kontrolleret af: JT Godkendt af: MC Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Projektets titel...

Læs mere

1 of 7 NYT LYS I MØRKE

1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 2 of 7 BAGGRUNDEN FOR PROJEKTET Langs det grønne bånd, der snor sig langs med jernbanen ind i det indre af Syddjurs Kommune, finder man fire jernbanebyer bundet sammen af Grenaabanen

Læs mere

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur NOTAT Grønlands Hjemmestyre og Nuup Kommunea KOMMISORIUM FOR STYREGRUPPEN FOR PROJEKT BY- FORNYELSE OG BOLIGFORBEDRING I NUUK 1. Indledning I marts 2006 afholdte Nuup Kommunea, Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning arkitekter Formål Proces

Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning arkitekter Formål Proces Ombygget spejderliv Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning arkitekter Lokale og Anlægsfonden har siden 2002, hvor Fonden udskrev en konkurrence om pavillonbyggeri til brug for bl.a. friluftsaktiviteter,

Læs mere

EUROPAN 13 EUROPAN ER EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BYUDVIKLING I ET BÆREDYGTIGHEDSPERSPEKTIV

EUROPAN 13 EUROPAN ER EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BYUDVIKLING I ET BÆREDYGTIGHEDSPERSPEKTIV EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER EUROPAN 13 EUROPAN ER EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BYUDVIKLING I ET BÆREDYGTIGHEDSPERSPEKTIV EUROPAN 13 VIL BELYSE HVORDAN EUROPAS BYER KAN TILPASSES

Læs mere

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Procesbeskrivelse for udarbejdelse af 1. generation af Den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728

Læs mere

VEJLEDNING til udarbejdelse af forslag på skitseniveau til DRØN PÅ SKOLEGÅRDEN

VEJLEDNING til udarbejdelse af forslag på skitseniveau til DRØN PÅ SKOLEGÅRDEN VEJLEDNING til udarbejdelse af forslag på skitseniveau til DRØN PÅ SKOLEGÅRDEN Det er kun de kommuner og skoler, som har fået støtte til at udvikle deres visionsforslag, der kan indsende et forslag på

Læs mere

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016 Landsbyklynger Pilotprojektet 2015-2016 Baggrund I en situation hvor ændrede erhvervsmæssige og demografiske strukturer i yderområderne øger presset på tilpasning af den kommunale servicestruktur, er det

Læs mere

EUROPAN 12 EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER TIL AT DELTAGE I EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BÆREDYGTIG BYUDVIKLING

EUROPAN 12 EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER TIL AT DELTAGE I EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BÆREDYGTIG BYUDVIKLING EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER TIL AT DELTAGE I EUROPAN 12 EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BÆREDYGTIG BYUDVIKLING Strandgade 27B 1401 København K www.dac.dk SEKRETARIATETET FOR EUROPAN

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE KLEJTRUP BORGERMØDE 01, 22. SEPTEMBER 2016

OMRÅDEFORNYELSE KLEJTRUP BORGERMØDE 01, 22. SEPTEMBER 2016 // OMRÅDEFORNYELSE KLEJTRUP BORGERMØDE 01, 22. SEPTEMBER 2016 // DAGENS GANG 17:30-18:30 Byvandring 18:30-19:00 Fællesspisning og info 19:00-20:00 Workshop og opsamling // INFO Områdefornyelse i Klejtrup

Læs mere

PRÆKVALIFIKATION TIL PARALLELOPDRAG VISIONS- OG UDVIKLINGSPLAN

PRÆKVALIFIKATION TIL PARALLELOPDRAG VISIONS- OG UDVIKLINGSPLAN PRÆKVALIFIKATION TIL PARALLELOPDRAG VISIONS- OG UDVIKLINGSPLAN 2 PRÆKVALIFIKATION TIL PARALLELOPDRAG: VISIONS- OG UDVIKLINGSPLAN FOR AGRO FOOD PARK I AARHUS Agro Food Park A/S og Realdania indbyder hermed

Læs mere

Strategiske Mål for 2016

Strategiske Mål for 2016 Strategiske Mål for 2016 Hvert år konkretiseres det kommende års arbejde med de fire strategiske emner i 1-årige mål først tværgående og derefter for de enkelte centre i organisationen. Idet alle mål skal

Læs mere

Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro

Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro 1 Baggrund Med overførselssagen 2013 Fremgang i Fællesskab, som blev

Læs mere

Ansøgningsvejledning til visionsoplæg - SKOLE+

Ansøgningsvejledning til visionsoplæg - SKOLE+ Ansøgningsvejledning til visionsoplæg - SKOLE+ Det er kun kommuner, der har tilvejebragt egenfinansiering, der kan søge. SKOLE+ er en invitation til landets kommuner om i samarbejde med folkeskoler og

Læs mere

Sagsnr. xx.xx.xx-p20-xx-xx Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato xx-xx-xxxx Revideret dato Sagsbehandler Xxxx Xxxxxxx

Sagsnr. xx.xx.xx-p20-xx-xx Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato xx-xx-xxxx Revideret dato Sagsbehandler Xxxx Xxxxxxx Sagsnr. xx.xx.xx-p20-xx-xx Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato xx-xx-xxxx Revideret dato Sagsbehandler Xxxx Xxxxxxx Projektaftale Projekt Udvikling af Næstved Bymidte 2025 Ansvarlig enhed Projektejer Projektleder

Læs mere

Vejledning Fælles Rum

Vejledning Fælles Rum Vejledning Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Vejledning Fælles Rum side 2 Introduktion

Læs mere

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Baggrund og forudsætninger Aarhus Letbane I/S blev stiftet i 2012 med baggrund

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:40 Mødested: Udvalgsværelse 2 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 30. Fortsat udvikling under Bispeengbuen Åbent - 01.11.20-P20-6-17

Læs mere

ANSØGNING TIL. Ansøgning om støtte til kystby-projekt. ANSØGNINGSSKEMA TIL STEDET TÆLLER Side 1/8

ANSØGNING TIL. Ansøgning om støtte til kystby-projekt. ANSØGNINGSSKEMA TIL STEDET TÆLLER Side 1/8 TIL STEDET TÆLLER Side 1/8 ANSØGNING TIL Ansøgning om støtte til kystby-projekt Dette skema baserer sig på Realdanias Håndbog i projektudvikling. Vi anbefaler, at I orienterer jer i håndbogen undervejs,

Læs mere

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring Handlingsplan for gennemførelsen erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring 24. oktober _Rev. 31.oktober _Rev. 12. november Rebild Kommune Erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring.

Læs mere

LIVETS BY PROCESPRÆSENTATION

LIVETS BY PROCESPRÆSENTATION Team Livets By: LIVETS BY PROCESPRÆSENTATION -PROJEKT FOR FASE 2 AF KØGE KYST KONKURRENCEN PROCESBESKRIVELSE Vores overordnede fokus for arbejdet i projektkonkurrencens fase 2 er at styrke, kvalificere

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg - kort fortalt Denne folder informerer om LAG Nyborg og vilkårene for at søge projektstøtte herfra. (LAG står iøvrigt for: Lokal AktionsGruppe).

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006.

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice Den 24.april 2006 Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum 1. Resume ARoS-Aarhus Kunstmuseum har via fonden Realdania skaffet finansiering

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

MARTS, 2019 ANDELSBOLIGFORENINGEN ODINSGAARD OG HORSENS KOMMUNE STRATEGISK UDVIKLINGSPLAN FOR SUNDPARKEN OPGAVEBESKRIVELSE

MARTS, 2019 ANDELSBOLIGFORENINGEN ODINSGAARD OG HORSENS KOMMUNE STRATEGISK UDVIKLINGSPLAN FOR SUNDPARKEN OPGAVEBESKRIVELSE STRATEGISK UDVIKLINGSPLAN FOR SUNDPARKEN MARTS, 2019 ANDELSBOLIGFORENINGEN ODINSGAARD OG HORSENS KOMMUNE STRATEGISK UDVIKLINGSPLAN FOR SUNDPARKEN FO TO :C O W I 1 STRATEGISK UDVIKLINGSPLAN SUNDPARKEN PROCES

Læs mere

Velkommen til bymøde!

Velkommen til bymøde! Velkommen til bymøde! 19:00 Velkomst v. Thomas Lykke Pedersen, Borgmester 19:02 Dagens program v. ordstyrer Lars Simonsen, formand for Plan- og Klimaudvalget 19:05 Projektets baggrund v. Lise Kongsgaard,

Læs mere

alh@langelandkommune.dk Oplæg til midlertidig organisering af arbejdet vedr. nyt museum Langeland indtil ophør af samdriftsaftale med Faaborg-Midtfyn Kommune. Overgangsperioden. 1 Udgangspunktet Udgangspunktet

Læs mere

Byudvikling gennem klimatilpasning i kvarteret omkring Kongebrovej i Middelfart VAND I BYER 21. JANUAR 2015

Byudvikling gennem klimatilpasning i kvarteret omkring Kongebrovej i Middelfart VAND I BYER 21. JANUAR 2015 Byudvikling gennem klimatilpasning i kvarteret omkring Kongebrovej i Middelfart VAND I BYER 21. JANUAR 2015 KlimaByen i Middelfart Danmarks Smukkeste Klimatilpasning Partnerskab mellem Middelfart Spildevand,

Læs mere

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium Landsbyudvalget Udkast til kommissorium 1. Baggrund Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af styrelsesvedtægten i januar 2018, at der skal nedsættes et ad hoc udvalg Landsbyudvalget.

Læs mere

PARTNERINGAFTALE FOR VEDLIGEHOLD AF KOMMUNALE VEJE

PARTNERINGAFTALE FOR VEDLIGEHOLD AF KOMMUNALE VEJE SVENDBORG KOMMUNE, TRAFIK OG INFRASTRUKTUR PARTNERINGAFTALE FOR VEDLIGEHOLD AF KOMMUNALE VEJE Udbud September 2016 1. Aftalens baggrund og overordnede formål Partneringaftalens formål er at skabe de bedst

Læs mere

Ansøgning til Københavns Kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste

Ansøgning til Københavns Kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste Ansøgning til Københavns Kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste Ansøger: Den almene boligorganisation fsb, Rådhuspladsen 59, 1550 København V. Ansøgt beløb: 495.000 kr. Projekt Kunst

Læs mere

Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum

Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum Naturstyrelsen, Aarhus Kommune og Lokale og Anlægsfonden ønsker at gennemføre et analyse- og udviklingsarbejde, som sikre alle optimale muligheder

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING MOLS I UDVIKLING Mols i Udvikling er en landsbyklynge bestående af 24 landsbyer, der er skønt placeret på Mols og Helgenæs på Jyllands næse. I området bor der godt 3.800

Læs mere

Tjæreborg....en by med energi

Tjæreborg....en by med energi 1 Tjæreborg...en by med energi Projektbeskrivelse Tjæreborg - en by med Energi 1 Indhold Organisationsdiagram... 3 Projektstyring... 4 Styregruppe:... 4 Projektledelsen... 4 Arbejdsgrupper... 4 Tovholder...

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park Projekt Social balance i Værebro Park 20. august 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel?

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? Projekt Social balance i Værebro Park 30. april 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? eventuelle udfordringer

Læs mere

Ansøgningsvejledning

Ansøgningsvejledning September 2016 Ansøgningsvejledning Landdistrikter landet over står midt i den største omstilling i nyere tid. Befolkningstilvæksten til de større byer er accelereret, og det har efterladt især de mindre

Læs mere

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen Aftenens forløb 19.00 Velkomst v/ Herning Kommune Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen 19.45 Kaffe/kort pause 20.00 Spørgsmål og svar 21.00 Afrunding og tak for i aften!

Læs mere

Vi søger en praktikant der brænder for byudvikling

Vi søger en praktikant der brænder for byudvikling København den 15. november 2011 Vi søger en praktikant der brænder for byudvikling Har du lyst til at omsætte din teoretiske viden om byudvikling til analyser og konkrete løsninger i et ungt og tværfagligt

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE INFORMATIONER FOR AFLEVERING TIL DRIFT

PROJEKTBESKRIVELSE INFORMATIONER FOR AFLEVERING TIL DRIFT PROJEKTBESKRIVELSE cuneco en del af bips INFORMATIONER FOR AFLEVERING TIL DRIFT Dato 20. marts 2014 Projektnr. 13 031 Sign. SSP 1 Indledning Dette projekt vil have fokus på at specificere de informationer,

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi.

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi. Allerød Kommune Natur og Miljø Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-,

Læs mere

Fælles om Ebeltoft - også om vinteren Skitse til helhedsorienteret samarbejdsmodel Bilag til ansøgning til Realdania

Fælles om Ebeltoft - også om vinteren Skitse til helhedsorienteret samarbejdsmodel Bilag til ansøgning til Realdania Fælles om Ebeltoft - også om vinteren Skitse til helhedsorienteret samarbejdsmodel Bilag til ansøgning til Realdania Med afsæt i Byrådets beslutning om at arbejde målrettet på en samlet udvikling af Ebeltoft

Læs mere

VEJLEDNING til ansøgning om deltagelse i EN GOD OMVEJ

VEJLEDNING til ansøgning om deltagelse i EN GOD OMVEJ VEJLEDNING til ansøgning om deltagelse i EN GOD OMVEJ EN GOD OMVEJ er en invitation til landets kommuner om at deltage i et udviklingsforløb der med støtte fra Realdania og Lokale- og Anlægsfonden har

Læs mere

På spørgsmål fra HK kan ovenstående sammensætning og antal godt anbefales.

På spørgsmål fra HK kan ovenstående sammensætning og antal godt anbefales. Sags-nr. 2177-001-00 Side 1 / 5 Dato 2017-03-21 Notat Sag Søndergade fra gågade til væregade, projektkonkurrence Emne Notat vedr. dommerhverv Notat nr. Udført af Bettina Mylin Fordeling Lene Stegemejer

Læs mere

Byrum og beboerhuse Gellerup og Toveshøj

Byrum og beboerhuse Gellerup og Toveshøj Byrum og beboerhuse Gellerup og Toveshøj april 2013 Byrum e Inddragelsesproces, programmering og konkurrenceforløb Inddragelsesproces og programmering Indledning På de følgende sider kan du læse om de

Læs mere

Fokus på fysiske projekter, der udvikler de almene boligområders fælles faciliteter og viser nye veje til et godt boligliv

Fokus på fysiske projekter, der udvikler de almene boligområders fælles faciliteter og viser nye veje til et godt boligliv Introduktion Introduktion Kampagnen DET GODE BOLIGLIV Fokus på fysiske projekter, der udvikler de almene boligområders fælles faciliteter og viser nye veje til et godt boligliv Åben og bred adgang til

Læs mere

AABENRAA - FREMTIDENS KØBSTAD

AABENRAA - FREMTIDENS KØBSTAD AABENRAA - FREMTIDENS KØBSTAD PROGRAM [ ] 12.15: Gennemgang af dagens program [ ] 12.30: Feltarbejde i byen - indsamling af viden [ ] 13.30: Pause med varm kakao og boller [ ] 13.45: Fælles gruppearbejde

Læs mere

T E K N I S K U D V A L G 8. M A J U d v i k l i n g s p l a n f o r S Y D H A V N S K V A R T E R E T

T E K N I S K U D V A L G 8. M A J U d v i k l i n g s p l a n f o r S Y D H A V N S K V A R T E R E T T E K N I S K U D V A L G 8. M A J 2 0 1 7 U d v i k l i n g s p l a n f o r S Y D H A V N S K V A R T E R E T Sydhavnskvarteret Sydhavnskvarteret skal være en levende og spændende sydligste etape i den

Læs mere

BO VESTERGÅRD MADSEN KONSTITUERET DIREKTØR LOKALE OG ANLÆGSFONDEN

BO VESTERGÅRD MADSEN KONSTITUERET DIREKTØR LOKALE OG ANLÆGSFONDEN VELKOMMEN BO VESTERGÅRD MADSEN KONSTITUERET DIREKTØR LOKALE OG ANLÆGSFONDEN VANDPLUS-partnerskabet Et partnerskab mellem Realdania, Lokale og Anlægsfonden i samarbejde med Naturstyrelsen. Tilsammen uddeles

Læs mere

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet:

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet: Furesø Kommune Att.: Peter Rosgaard, Centerchef Borgerservice, Kultur, Idræt og Fritid Vingsted, den 5. juli 2012 Udvikling, drift og organisering af Farum Arena Efter møde afholdt den 12. juni 2012 i

Læs mere

Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan

Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan Bilaget gennemgår de overordnede principper for den nærmere organisering af indsatsen for virkemidlerne vådområder og P-ådale under

Læs mere

Nyt liv ved Fjellerup Strand

Nyt liv ved Fjellerup Strand Nyt liv ved Fjellerup Strand Bygning fra fiskeriets storhedstid Norddjurs Kommune ansøger om deltagelse i Realdania-kampagnen Stedet tæller med projektet Nyt liv ved Fjellerup Strand. Projektet tager ud

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere