Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 176 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 176 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE."

Transkript

1 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 176 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 25. november 2004 Kl på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE. 100 Formandens orientering Diverse anlæg Kulturudvalget Hugdrupgaard, Hou Gandrup skoles 3. etape Serviceeftersyn vedrørende transport af folkeskoleelever Rammefordeling Folkeoplysningsudvalgets område Ændring af børnehavestrukturen i Vester Hassing Græsslåning på "Spejderpladsen" på Houvej, Ulsted Ansøgning om tilskud til Den Glade Vandrers Musikvenner for sæson Ansøgning om dækning af økonomiske udgifter til opsætning af nye elmålere i Børnehaverne Mariehønen og Hvepsereden Ansøgning fra børnehaverne Kastanien og Østerladen om bevilling af midler til ekstra udgift vedrørende eftersyn af kloakpumper Ansøgning om midler til indretning af udeareal ved Børnehaven Østerladen Eventuelt 202 side Lukket møde. 113 Etablering af Ungdomshusundervisningscenter. 114 Vedligeholdelse af skoven mellem Gandrup Skoles sportsplads og Møllevænget. 115 Fritidslederprisen.

2 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Formandens orientering Journal nr A50 Sagsid Beslutningstema: Læreplaner Leg og Lær Ansøgning fra Rådet for større færdselssikkerhed Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 100: Taget til efterretning. Bilag:

3 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Diverse anlæg Kulturudvalget Journal nr S05 Sagsid Beslutningstema: Oversigt over forbrug på Kulturudvalgets konto for diverse anlæg. Indstilling Beslutning: Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 101: Godkendt. Bilag: Udgifter 2004 Kulturudvalgets diverse anlæg (el.doc.)

4 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Hugdrupgaard, Hou Journal nr P16 Sagsid Beslutningstema: Hugdrupgaards fremtid ønkes til fornyet drøftelse i Kulkturudvalget. Indstilling Beslutning: Indstilles til drøftelse. Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 102: Udsat. Sagens indhold: På baggrund af, at Kulturudvalget ved flere lejligheder har drøftet Hugdrupgård med udgangspunkt i de akutte behov, der har været for udbedringer af bygningerne, har udvalget haft et ønske om at drøfte mulighederne for mere bæredygtige løsninger for fremtiden. På Kulturudvalgets møde 30. januar 2003 indstilledes således, at Økonomiudvalget optog forhandling med foreningen om overtagelse af Hugdrupgård med rimeligt hensyn til Hou Skoles behov på arealet. På Økonomiudvalgets møde 11. februar 2003 indstillede Økonomiudvalget, at der arbejdes videre på planer om overtagelse på rette betingelser, hvilket Byrådet besluttede d. 26. februar I løbet af foråret og efteråret 2004 har der været afholdt en række møder mellem forvaltningen og Hugdrupgaards bestyrelse og der er foretaget ny besigtigelse af Hugdrupgaard. Besigtigelsen med deltagelse fra Teknisk Forvaltning resulterede i en vurdering af ladebygningen. Af vurderingen fremgår flg. overslagspriser: Nedbrydning og bortskaffelse kr Opførelse af ny bygning i samme stil (helårsisoleret og opvarmet) kr Opførelse af ny bygning i samme stil (ej helårs isoleret og opvarmet) kr Renovering af ekst. Bygning kr * *en renovering vil stadig kræve megen vedligeholdelse, idet der ikke røres ved fundamenter og alle bærende konstruktioner. På møderne med Hugdupgaards bestyrelse har bl.a. været drøftet muligheden for at overdrage gården til en selvejende institution, hvilket dog ikke umiddelbart vil løse problematikken. I stedet for har der været drøftet forskellige muligheder for at gaveskøde ejendommen og udarbejde en ny brugsretsaftale, hvilket burde være fuldt ud lige så hensigtsmæssigt i f.t. at søge fonde, sponsorer o.s.v. i f.t. en sikring af bygningen. Dette vil ligeledes give mulighed for at tage lån i i ejendommen, ligesom det vil give mulighed for at søge om tilskud fra EU s Leader+ program, kreditforeninger, bygge- og anlægsfonden, feriefonden, lokale sponsorer og Nordjyllands Amt.

5 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 180 Hals Kommune har anmodet en advokat om at udarbejde forslag til gaveskøde og tilhørende deklaration. Disse vedlægges sagen. Det skal bemærkes, at Hou Skole er villig til at afgive de 50 m2 i laden, som de har råderet over. Bestyrelsen for Hugdrupgaard er inviteret til mødet kl Kommunaldirektør Erik Schmidt deltager i behandlingen af punktet. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag: Vurdering af Hugdrupgaard (eldoc) Deklaration (eldoc) Gaveskøde (eldoc) Skitseprojekt( eldoc)

6 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Gandrup skoles 3. etape Journal nr P20 Sagsid Beslutningstema: Kulturudvalget bedes tage stilling, hvorvidt der på baggrund af det udarbejdede projektforslag med tilhørende økonomisk overslag kan udarbejdes hovedprojekt. Om der kan afholdes licitation. Om det bevilgede beløb på kr ,- kan frigives, samt om opgaven umiddelbart kan iværksættes, såfremt licitationsresultatet holder sig inden for bevillingen. Indstilling Beslutning: Forvaltningen anmoder om - at projektet godkendes, samt at der umiddelbart kan udarbejdes licitationsmateriale - at projektet snarest muligt kan sendes i licitation - at de til etapen afsatte ,- kr. frigivet, samt - at byggeriet umiddelbart kan iværksættes, såfremt licitationsresultatet holder sig inden for bevillingen Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 103: Forvaltningens anmodninger indstilles til godkendelse med bemærkning om, at der skal tages endelig beslutning om adgang mellem klasselokaler på Nordfløjens 1. sal i forbindelse med byrådets endelige behandling. Følgende 4 forslag skal foreligge i forbindelse med projektgennemgangen d og forinden skal Gandrup Skole afgive prioriteret udtalelse til disse forslag. Forslagene er: 1. Bibeholdelse af de i projektet skitserede døre fløjet dør placeres midt for. 3. Forberedt for en foldedør midt for. 4. Foldedør mellem 2 klasselokaler. Bredde på mellem 5-6 m. Projekteringen igangsættes umiddelbart. Sagens indhold: 2. etape af renoveringen af Gandrup skole forventes snarest afsluttet. Byrådet har d. 22. juni 2004 bevilget en tillægsbevilling på kr ,- til udarbejdelse af projektering af 3. etape. Der foreligger nu forprojekt og dette vil blive tilsendt kulturudvalget direkte fra arkitekt Ebbe Schmidt Nielsen. Der har været afholdt møder mellem forvaltning, skolen, skolebestyrelsen og arkitekt, ligesom der har været møder med musikskole og lokale idrætsforeninger m.fl. ud fra hvilke der er udarbejdet ønskeliste med ønsker i størrelsesordenen kr ,-. Disse er nu reduceret til de afsatte ,-. Der er p.t. ikke udarbejdet en prioriteret ønskeliste i tilfælde af, at licitationsresultatet bliver mindre end ,-, men forvaltningen indstiller, at såfremt resultatet bliver mindre end ,- tilføres projektet de ønsker, der måtte være økonomisk råderum til inden for rammen på 14,3 mio. kr.

7 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 182 Arkitekt Ebbe Schmidt Nielsen deltager i mødet for fremlæggelse af projektforslag. Økonomiske konsekvenser: Frigivelse af anlægsbevilling på kr Bevilling på kr er frigivet på byrådsmøde d. 22. juni Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag: Fremsendes direkte fra arkitekt.

8 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Serviceeftersyn vedrørende transport af folkeskoleelever. Journal nr P21 Sagsid Beslutningstema: Fastlæggelse af serviceniveau for befordring af folkeskoleelever, herunder stillingtagen til, hvor lang ventetid der kan accepteres, hvor lang transporttid der kan accepteres, hvor langt der må være til opsamlingssted, hvorvidt der kan dispenseres for afstandskriterierne, hvorvidt der skal indsættes specialtaxa, når det er muligt at køre med NT bus, hvorvidt der skal gives dispensation, således at børn kan køre med specialruten i stedet for NT for at formindske ventetiden på skolen, hvilke regler for kørsel til anden skole end distriktsskolen der skal være gældende. Indstilling Beslutning: Indstilles til drøftelse. Kulturudvalgets møde 30. september 2004 Punkt 78: Drøftet. Administrativ bemærkning 15. oktober 2004 Forvaltningen har undersøgt serviceniveauet i Aalborg Kommune specielt i forhold til landskolerne: Ventetid: Der er ikke fastlagt regler omkring ventetid. Der er ikke nogen nævneværdig ventetid, idet dels Aalborg Kommunes kollektive trafik og dels telebusserne indretter kørselstiderne efter skolernes ringetider. Transporttid: Der er ikke fastlagt retningslinier. Der har været tilfælde, hvor børn har måttet side i en bus i en time for at komme 5 km hjem. Forældrene har fået besked på, at sådan er vilkårene, når man bosætter sig på landet. Afstand fra hjem til opsamlingssted: Der er ikke fastlagt retningslinier, men den administrative medarbejder, som har ansvaret for området, vurderer i de enkelte tilfælde, hvor langt der må være. Vurderingen beror på barnets alder og vejens beskaffenhed. Specialtaxa: I de tilfælde, hvor det vurderes, at barnet ikke kan transportere sig til opsamlingssted, indsættes taxa. Det sker dog kun sjældent, idet den kollektive trafik er ret godt udbygget i Aalborg Kommunes områder også i landdistrikterne. Forvaltningen har deltaget i møde med NT d. 28. september 2004, hvor problematikker omkring ventetid og køretid blev præsenteret. På mødet blev der fundet løsninger på nogle af problematikkerne, og NT har omlagt rute 660 i det omfang det var muligt uden væsentlige stigninger i udgiften. Køretiden fra Gandrup skole fredag middag er således blevet reduceret fra 55 minutter til 20 minutter. På Ulsted skole er der p.t. indsat en taxa, som kører eleverne hjem hver dag umiddelbart efter det ringer ud efter 6. lektion, idet ventetiden indtil nu har været 40 minutter. Efter omlægningen er ventetiden blevet reduceret til 25 minutter. Ændringerne i køreplanen trådte i kraft d.18. oktober Forvaltningen afventer kulturudvalgets fastlæggelse af serviceniveau, inden beslutning træffes om den fremtidige taxakørsel.

9 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 184 På Hals skole vil der ved køreplansændring pr. 1. januar 2005 kunne ske en omlægning, således at ventetiden om morgenen kan reduceres med maksimalt 15 minutter. Dvs. at der efter 1. januar vil være en ventetid på minimum 35 minutter om morgenen. Der vedlægges revideret skema over transporttidventetid på skolerne. Af skemaet fremgår det, at eleverne på Ulsted skole vil få 38 minutters ventetid om fredagen efter 4. lektion, såfremt de skal køre med NT. Derudover er der ventetid på Hals skole både morgen og eftermiddag på henholdsvis 50 og 45 minutter frem til , hvor morgenventetiden som tidligere nævnt kan reduceres til minimum 35 minutter. På foranledning af kulturudvalget har forvaltningen iværksat undersøgelse af, hvilken betydning en fastlæggelse af en maksimal ventetid på ½ time vil få, samtidigt med en mindre ændring i skolernes ringetider. Forvaltningen har indsendt datalister til NT til brug for udarbejdelse af forslag til ny køreplan med beregning på eventuelle ekstraomkostninger. Det er dog ikke muligt for NT at udarbejde en sådan forinden kulturudvalgsmøde d. 4. november 2004, da det er en del af en længerevarende proces, som først forventes afsluttet i foråret NT tilbyder i den forbindelse at udarbejde køreplaner, hvor den hidtidige taxakørsel indregnes. Det største problem med ventetider er på Hals skole både morgen og eftermiddag, hvorfor forvaltningen har bedt NT om at udarbejde et prisoverslag på en ekstra tur morgen og eftermiddag kun vedrørende rute 76 fra Holtet mod Hals og retur om eftermiddagen. Prisen for dette vil være kr. 671,25 dagligt og på årsplan kr ,-. Det skal bemærkes, at prisen er en cirkapris. P.t. kører en taxa i området med de børn, som ikke kan befordres med NT. Der er dog ikke plads i denne taxa til at medtage alle de kørselsberettigede børn. Der vil i givet fald skulle indsættes en større taxa eller køres flere ture med øgede omkostninger til følge. Forvaltningen har indhentet tilbud hos den vognmand, som har kørslen til Hals skole. Prisen er kr. 600,- dagligt og på årsplan kr ,- udover omkostninger ved den nuværende taxakørsel. Til brug for udarbejdelse af forslag til nye køreplaner udbeder NT sig oplysninger om, hvilket serviceniveau, der ønskes fra Hals Kommunes side. NT foreslår følgende procedure: Kulturudvalget fremkommer med ønske om serviceniveau NT udarbejder køreplan og beregninger af omkostninger Kulturudvalget tager stilling til forslaget, såfremt det godkendes kan køreplanen sættes i værk. Såfremt kulturudvalget ikke kan godkende forslaget, udarbejder NT nyt forslag efter ændringsønsker fra kulturudvalget. Forvaltningen foreslår, at kulturudvalget fastlægger serviceniveau på nuværende tidspunkt til brug for NT s udarbejdelse af nye køreplaner og forvaltningens administration af området. Når NT s beregninger foreligger, træffes beslutning om, hvorvidt den samlede kørsel overdrages til NT, eller den nuværende taxaordning fastholdes. Under indsamlingen af datalister til NT blev forvaltningen opmærksom på, at alle børn bosiddende nord for omfartsvejen med skolegang på Gandrup skole, får transport på grund af trafikfarlig skolevej uanset alder. Der foreligger ikke nogen politisk vedtagelse om, at skolevejen er trafikfarlig. Forvaltningen har således konstateret, at der er elever, som får gratis transport, men som ikke er kørselsberettigede, hvorfor forvaltningen foreslår, at praksis ændres så hurtigt som muligt. Børnene vil således ikke længere få transport betalt, såfremt de ikke er kørselsberettige-

10 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 185 de pga. afstand, men kan i lighed med de øvrige skoler tilkøbe sig transport, såfremt der er plads i bussentaxaen. Foranlediget af ovenstående har forvaltningen undersøgt, hvilke veje i Hals Kommune, der har status som trafikfarlige. Der er tale om to strækninger: Strækningen fra Omfartsvejen til Stae by og Houvej fra Ulsted mod Øster Hassing. Med hensyn til Houvej er der etableret cykelsti på strækningen, efter afgørelsen blev truffet, men status som trafikfarlig vej er ikke ændret. Forvaltningen foreslår, at kulturudvalget træffer beslutning om, hvorvidt mulighederne skal undersøges for en ophævelse af Houvejs status som trafikfarlig vej, hvad angår strækningen mellem Øster Hassing og Ulsted. Udover de ovennævnte beslutningstemaer er forvaltningen blevet gjort opmærksom på, at retningslinierne for, hvilke regler, der skal gælde for 10. kl. elever, bør revurderes. Reglen er p.t., at alle 10. kl. elever kan få buskort uanset afstand til skole. I praksis får alle elever ikke buskort. Reglen er indført i det der ellers er 10. klasse elever fra Hou, som ikke kan få buskort, da de ikke opfylder afstandskriteriet på de 9,0 km. Det betyder i princippet, at der er 10. klasses elever, som kan få buskort, hvor der er mindre børn, som ikke kan, idet de ikke opfylder de gældende afstandskriterier. Forvaltningen foreslår derfor, at der indføres en afstandsgrænse på 7 km for 10. kl. elever. Dette er den samme grænse som for kl. Samtlige 10. klasses elever, som får buskort nu, har mere end 7 km til skole, hvorfor der ikke vil ske en ændring af praksis. I forhold til Gandrup og Vester Hassing skoler vil der, ved en inddragelse af den gratis kørsel, hvor eleverne ikke er kørselsberettigede, blive langt færre børn, som skal transporteres. Der er indgået en kontrakt med taxavognmændene i forbindelse med udbudet af skolebuskørslen. Ifølge kontrakten er der tale om en fast pris for kørslen, uanset om der sker en stigning eller et fald i antallet af elever, som skal transporteres. Der vil for den periode, som kontrakten er indgået for (skoleåret ) således ikke ske nogen ændring i omkostningerne. Der er indgået en kontrakt for hver skole, hvorfor der ikke umiddelbart kan overføres kørsel fra den ene skole til den anden, da der ikke er tale om samme vognmand. Kulturudvalgets møde 4. november 2004 Punkt 94: Drøftet. Administrativ bemærkning den 9. november Forvaltningen har på ny undersøgt, hvilke veje, der er erklærede trafikfarlige. Der er ingen ændringer i forhold til administrativ bemærkning af 15. oktober Det er alene kulturudvalget, som har kompetence til at erklære en vej trafikfarlig for skoleelever. Dette sker på baggrund af politiets og vejmyndigheds udtalelser. Vejmyndighed kan være kommune, amt og stat. Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 104: Udsat. Sagens indhold: I forbindelse med budgetlægningen for 2005 har kommunalbestyrelsen bedt om et serviceeftersyn på befordring af folkeskoleelever. Eftersynet er dels foranlediget af, at der er iværksat specialkørsel fra Ulsted skole, hvor der ellers kører en NT bus senere. Den indsatte bus er begrun-

11 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 186 det i, at eleverne ellers skulle vente 35 minutter på NT-bussen. Dels, at der har været en forældrehenvendelse fra Hals skole gående på, at de ønsker deres børn med specialtaxa fremfor NT for at minimere ventetiden på skolen, og endeligt en forældrehenvendelse gående på, at man ønsker barnet transporteret på trods af, at barnet ikke er kørselsberettiget, idet forældrene anfører, at det er der andre børn i kommunen der bliver. Forvaltningen har således iværksat en undersøgelse af følgende på hver enkelt skole: Transporttiden til og fra skole Ventetiden før og efter skoletid Tilsyn i ventetiden Opfyldelse af afstandskriterierne Afstand til opsamlingssted Hvem befordrer eleverne - NT eller specialkørsel Kørsel til anden skole end distriktsskolen Undersøgelsens konkrete resultater vedlægges som bilag. Ud fra de foretagne undersøgelser beskrives i det følgende, hvorledes serviceniveauet er p.t. Efterfølgende foretages en vurdering af konsekvenser af ændringer i serviceniveauet. Nuværende serviceniveau Transporttiden Længste transporttid både morgen og eftermiddag er på Gandrup skole, hvor de børn, der kører længst har 45 minutters transport hver vej. Det er specialtaxaen, der kører med disse børn. På Hou skole er der en transporttid om morgenen på 40 minutter og om eftermiddagen på 30 minutter. Årsagen til den lange transporttid på Hou skole skal findes i, at der er en del specialklasseelever, som kommer fra andre distrikter. Den længste transporttid med NT om morgenen er på Hals skole på 45 minutter. Det skal dog her bemærkes, at det er 10. kl. elever, som har den lange transporttid. Om eftermiddagen er det ligeledes Hals skole, der har længst transporttid med NT. Her er der tale om 25 minutter. Ventetid Ifølge Bkg. om befordring af elever i folkeskolen 5 må eleverne maksimalt vente 60 minutter før og 60 minutter efter skoletid. I forhold til specialkørslen er den længste ventetid 15 minutter om morgenen på Gandrup skole og 10 minutter om eftermiddagen på Vester Hassing skole. Med NT er den længste ventetid både morgen og eftermiddag på Hals skole på henholdsvis 45 og 40 minutter. Der er her tale om børn ned til bh.kl. På Hou skole er der en ventetid på 21 minutter om eftermiddagen. På Gandrup skole er ventetiden henholdsvis 17 og 20 minutter. På de øvrige skoler ligger ventetiden indenfor 0-10 minutter både morgen og eftermiddag. I forbindelse med ventetiden skal det oplyses, at der er aftalt møde med NT d. 28. september 2004, hvor Hals kommunes behov for ruter og tidspunkter skal drøftes. Forvaltningen deltager sammen med repræsentanter fra skolerne i dette møde.

12 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 187 Skolens tilsynspligt Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for, at der på den enkelte skole etableres fornødent tilsyn med eleverne i undervisningstiden, i frikvarterer og spisepauser mv. Skolebestyrelsen kan inden for de af kommunalbestyrelsen fastsatte rammer fastsætte nærmere principper for skolens tilsyn med eleverne. Skolens leder træffer beslutning om udøvelsen af tilsynet. Ved fornødent tilsyn forstås tilsyn med et indhold og et omfang, der findes nødvendigt og tilstrækkeligt ud fra vurderingen af de konkrete forhold, herunder - elevernes alder - aktivitetens art - de stedlige forhold og - lokalernes indretning og udstyr. Skolens pligt til at føre tilsyn med eleverne indtræder 10 minutter før undervisningen begynder, og ophører ved udløbet af det tidsrum, som naturligt medgår til, at eleverne forlader skolen ved undervisningens ophør. I tilfælde, hvor elever møder mere end 10 minutter før undervisningens begyndelse, eller hvor elever ikke forlader skolen direkte efter undervisningens ophør som følge af en tilrettelagt befordringsordning eller som følge af skolefritidsordningens åbningstider eller andre særlige forhold, må der indgås en særlig aftale om tilsynets udførelse, såfremt de lokale myndigheder i så fald anser et tilsyn for nødvendigt. (Bekendtgørelse nr. 38 af 10. januar 1995 om tilsyn med folkeskolens elever i skoletiden.) På de skoler i Hals Kommune, hvor eleverne opholder sig på skolen, ud over det i ovennævnte fastsatte tidsrum, vurderer skolelederen i de enkelte tilfælde, hvorledes tilsynet skal udføres. Opfyldelse af afstandskriterierne Afstandskriterierne for at være transportberettigede er jf. folkeskolelovens 26: Bh.kl. 3.kl.: 2,5 km 4.kl. 6.kl.: 6 km 7.kl. 9:kl.: 7 km 10.kl.: 9 km På Vester Hassing skole er praksis, at børnene fra Staeområdet køres med specialtaxa til og med 3. kl. uanset om de er transportberettigede eller ej. Dette er begrundet i, at de 2,5 km skiller midt igennem Stae. Der er tale om 11 børn, som ikke er transportberettigede. Der er dog tillige et barn, som bor midt mellem Stae og Vester Hassing, som er bevilget transport, men som ikke er kørselsberettiget. Afstand til opsamlingssted Der er ingen lovmæssige bestemmelser, som angiver, hvor lang afstanden fra hjem til opsamlingssted må være. I Hals Kommune har den hidtidige praksis været, at afstanden til opsamlingsstedet maksimalt må udgøre halvdelen af afstandskriteriet. Dvs. at der eksempelvis for bh.kl. 3. kl. maksimalt må være 1,250 km, idet afstandskriteriet er 2,5 km. M.h.t. specialkørsel bliver børnene dog hentet ved bopælen i det omfang det er praktisk muligt at vende med busserne. Dette er ikke muligt for de børn, som kører med NT.

13 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 188 Hvem kører med børnene Specialkørslen er indsat for at sikre de børn transport, som ikke kan køre med NT-busserne. Det har dog vist sig, at samtlige kørselsberettigede børn fra Vester Hassing skole kører med specialtaxaen uanset, at det for en del af børnene er muligt at køre med NT-bus. Ikke kørselsberettigede elever henvises til at køre med NT-bus. Der er tale om 16 elever, som kører med specialruten, men som kunne køre med NT. Som tidligere nævnt har der været en forældrehenvendelse angående ventetiden på Hals skole for de børn, som kører med NT. Forældrene anfører, at specialtaxaen kører forbi tæt på deres bopæl. Kørsel til anden skole end distriktsskolen Hovedreglen er, at såfremt det er efter forældrenes eget ønske, at eleven skal gå i anden skole end distriktsskolen, er kørsel Hals kommune uvedkommende. Hidtidige praksis har været, at såfremt afstandskriteriet til distriktskolen overholdes afstandskriteriet til den skole, eleven går på, overholdes og kørsel ikke påfører Hals Kommune udgifter ud over de udgifter, der normalt ville være til distriktsskolen så kan der bevilges buskort til NT. Konsekvenser Dispensation fra afstandskriterierne Ved at dispensere fra afstandskriterierne er det vanskeligt for forvaltningen at træffe beslutning om, hvorvidt kørsel kan bevilges. Det vil resultere i, at ansøgninger herom skal behandles i kulturudvalget. Der er risiko for, at alle borgere i Hals Kommune ikke behandles lige, såfremt nogle børn, som ikke opfylder afstandskriteriet bevilges kørsel og andre med samme afstand ikke gør. På forespørgsel i Kommunernes Landsforening, juridisk kontor oplyses det, at det faktum, at alle børnene fra Stae er blevet bevilget kørsel ikke har skabt præcedens, idet det er i strid med lighedsgrundsætningen. Forældrene vil i givet fald ikke kunne påberåbe sig dette som argument for fortsat kørsel. Afstand til opsamlingssted. Ved at sænke grænsen for afstanden mellem hjem og opsamlingssted vil det alt andet lige medføre, at flere børn skal befordres med specialtaxa. Ved at hæve grænsen for afstanden mellem hjem og opsamlingssted vil det alt andet lige medføre, at flere børn kan befordres med NT. Indsættelse af specialtaxa, hvor det er muligt at køre med NT bus Konsekvensen heraf er, at specialkørslen, som er en dyrere løsning end NT, for det første kører en længere rute. For det andet, at der køres med flere børn. Dette betyder, at der skal køres med en større bus, hvilket er en dyrere løsning. I forhold til Vester Hassing skole, hvor Hals

14 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 189 Kommune p.t. praktiserer dette, er der indgået kontrakt med en vognmand ud fra samtlige kørselsberettigede elever, som ikke kan køre med NT. Oplysningerne om, at en del af børnene kunne køre med NT, er først fremkommet ved nærværende undersøgelse. Såfremt det besluttes, at børnene skal køre med NT, hvor det er muligt, vil der således skulle ske en justering af kontrakten med vognmanden. Der vil blive tale om en mindre ydelse fra vognmanden og alt andet lige en mindre indtjening. Kontrakten gælder for skoleåret I forhold til problematikken på Hals skole, hvor forældrene ønsker børnene med specialtaxaen i stedet for NT for at formindske ventetiden på skolen, vil en sådan løsning netop indebære indsættelse af en større bus med deraf øgede omkostninger. Såfremt det kun drejer sig om de to elever, hvis forældre har henvendt sig, vil der ikke være noget problem. Men der bor flere børn i samme område, som vil kunne gøre krav på en lige behandling, og dette vil betyde indsættelse af en større bus. I kontrakterne for specialkørslen, er anført, at ydelsen omfatter de elever, som ikke kan køre med NT. Hals kommune kan således ikke i dette tilfælde gøre gældende, at vognmændene skal køre med børnene uden ekstra omkostninger for Hals Kommune. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Folkeskoleloven 26 Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen Bekendtgørelse om tilsyn med folkeskolens elever i skoletiden Bilag: El.doc.: Revideret skema over transporttidventetid på skolerne m.m. El.doc.: Oversigt over beslutningstemaer El.doc.: Artikel Nordjyske

15 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Rammefordeling Folkeoplysningsudvalgets område. Journal nr S49 Sagsid Beslutningstema: Folkeoplysningsudvalget bedes fordele rammen for 2005 for Folkeoplysningslovens område. Byrådet skal godkende rammefordelingen. Indstilling Beslutning: Folkeoplysningsudvalgets møde 19. oktober 2004 Punkt 43: Udsat. Folkeoplysningsudvalgets møde 17. november 2004 Punkt 56: Indstilles til godkendelse. Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 105: Indstilles til godkendelse. Sagens indhold: Fordeling af midler på de 2 hovedområder. a) Voksenundervisning (aftenskoler, oplysningsforbund m.v.) b) Foreningsarbejde (foreninger, klubber m.v.) På det godkendte budget for 2005, er der i alt afsat kr ,- til hele området. I forhold til 2004 er budgettet i gennemsnit fremskrevet med 0,962%. Byrådet har til budget 2005 besluttet at alle driftskonti for hele Hals Kommune skal reduceres med 5%, dog er konti vedrørende lønninger og overførsler blevet undtaget. Dette svarer til at rammen for Folkeoplysningsudvalget er reduceret med kr. 600, mod kr i oplægget. Forvaltningen foreslår jf. Hals-ordningen, at der til lokaletilskud afsættes kr svarende til indeværende års ønsker efter momsrefusion, reguleret efter indstilling fra SIFH Budgetramme 2005 kr lokaletilskud efter momsrefusion kr Rest til fordeling kr Til voksenundervisning foreslås afsat kr Til foreningsarbejde foreslås afsat kr Forsøgs og udviklingspulje foreslås afsat kr I alt kr

16 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 191 Inklusiv lokaletilskud vil fordelingen se således ud: Voksenundervisning kr Foreningsarbejde kr Hals Kommunes Forsøgs og udviklingspulje kr I alt kr Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Folkeoplysningsloven Hals-ordningen Bilag: Rammefordeling 2005, 2. udkast (El.doc.)

17 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Ændring af børnehavestrukturen i Vester Hassing Journal nr P16 Sagsid Beslutningstema: Stillingtagen til den fremtidige børnehavestruktur i Vester Hassing. Indstilling Beslutning: Forvaltningen indstiller sagen til drøftelse med henblik på afklaring af situationen i Vester Hassing. Kulturudvalgets møde 4. november 2004 Punkt 98: Kulturudvalget har drøftet forslagene på ny. På baggrund af drøftelserne ønsker Kulturudvalget et møde med bestyrelserne fra børnehaverne i Vester Hassing. Administrativ bemærkning d. 10. november 2004 Der afholdes møde med forældrebestyrelserne i børnehaverne i Vester Hassing d. 23. november Referat fra dette mødet udleveres på kulturudvalgsmøde. Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 106: Forslag 2 indstilles til godkendelse. Sagens indhold: I Vester Hassing vil der ifølge befolkningsprognoserne opstå en overkapacitet af børnehavepladser. Pr er der henholdsvis 40 børn i Kastanien, 58 børn i Mariehønen og 40 børn i Hvepsereden, i alt 138 børn. Normeringen i de 3 børnehaver er 157. Der er 20 børn på venteliste indtil Pr forventes der at være 123 børn optaget i de tre børnehaver tilsammen, hvilket svarer til 34 børn under normeringen. I spidsbelastningsperioderne vil der i juni 2005 være 160 børn og april børn. Kurven viser en fortsat nedgang, og i 2008 vil der være 129 børn i juni måned, hvor der forventes flest indskrevet. Dvs. 26 børn mindre end normeringen. Uanset, at der tilsyneladende i 2 måneder i 2005 bliver behov for kapaciteten i Vester Hassing, er der behov for en stillingtagen til den fremtidige struktur, herunder en fastsættelse af proceduren for at opnå denne specielt set i f.t. minimumsnormeringer, ventelister m.v. Forslag 1 Lukning af Kastanien med afledte konsekvenser for Mariehønen og Hvepsereden En lukning af Mariehønen eller Hvepsereden synes ikke på længere sigt at være en holdbar løsning, idet Mariehønen for det første er normeret til 66 børn, og de to børnehaver er beliggende således, at det ifølge de overenskomstmæssige krav er muligt at sammenlægge institutionerne, hvilket Kastanien ikke er. En lukning af en af de to nævnte institutioner vil derfor udelukke en evt. sammenlægning på længere sigt. En lukning af Kastanien vil betyde en reduktion i

18 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 193 antallet af pladser med 44, hvilket er i overkanten henset til pasningsbehovet. Ved denne løsning vil det således blive nødvendigt at udvide kapaciteten i Hvepsereden i en periode, indtil behovet svarer til den nuværende kapacitet. Dette betyder i praksis tilbygning af en stue yderligere, som forventes at kunne financieres ved salg af Kastanien. Der vil dog i spidsbelastningsperioderne, uanset om Hvepsereden opnormeres, være tale om et større behov end der er kapacitet til at dække. Da spidsbelastningsperioderne ligger i forårsmånederne kunne en løsning være 2 normeringer, som det er tilfældet i Hals by. Løsningen indebærer således Lukning af Kastanien pr (44 pladser) Opnormering af Hvepsereden pr (19 pladser) 2 normeringer i Hvepsereden og Mariehønen fra Spidsbelastningsperioden er hvert år ca. 1.3 til 1.7. Som tallene ser ud p.t., vil der være tale om max 20 børn, som skal fordeles i de to børnehaver i spidsbelastningsperioden. Ved en lukning af Kastanien pr. 30. juni 2005 vil der kunne opnås en besparelse på kr i 2005 og årligt de efterfølgende år. Besparelsen i 2005 er under forbehold af, at driftsudgifterne er fordelt ligeligt pr. måned. Forslag 2 Nednormering af Mariehønen En nednormering af Mariehønen til 44 pladser vil kunne løse problemet med kapacitetsoverskud i Vester Hassing, dog således at Mariehønen kortvarigt skal modtage flere børn. Der vil være væsentlige administrative og styringsmæssige problematikker herunder specielt i forhold til visitationen. Ved en sådan løsning opnås endvidere en mindre besparelse på op til kr ,- netto i form af færre timer til administration i børnehaven Mariehønen. Den fulde besparelse vil først kunne opnås i Forslag 3 Sammenlægning af Mariehønen og Hvepsereden samt nednormering af Mariehønen I lighed med de undersøgelser der p.t. pågår i forbindelse med en sammenlægning af Krudtuglen og Spiren i Gandrup, vil der kunne findes en besparelse på en sammenlægning af Mariehønen og Hvepsereden. Samtidigt vil der skulle ske en nednormering af Mariehønen i lighed med ovenstående. En af de to ledere af børnehaverne skal tilbydes ansættelse som leder i Kastanien, som p.t. står uden leder. Besparelse ved sammenlægning: Sparet lederstilling Sparet souschefstilling Ansættelse af pædagog i de antal timer, som den sparede leder indgik i normeringen med Besparelse i alt 2005 (Ændring pr. 30. juni 2005) kr ,-, 2006 kr ,-. Der vil ske forøgelse af udgifterne i forbindelse med forhandlinger med BUPL, ligesom opmærksomheden henledes på, at der ikke er indregnet en afdelingsleder som i Gandrup. Forslag 4 Lukning af Kastanien samt sammenlægning af Mariehønen og Hvepsereden En fjerde løsningsmulighed er en kombination af lukning af Kastanien og sammenlægning af Mariehønen og Hvepsereden. Dette har de samme afledte konsekvenser for Mariehønen og

19 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 194 Hvepsereden som i forslag 1, og indebærer desuden, at der skal afskediges 1 leder. Hvis denne model vælges, foreslås den implementeret pr. 1. juli Der vil blive tale om en mindre overbelægning i 3 måneder i Besparelsen vil være kr ,- ved lukning 30. juni 2005 og kr ,- de efterfølgende år. Der vil ske forøgelse af udgifterne i forbindelse med forhandlinger med BUPL, ligesom opmærksomheden henledes på, at der ikke er indregnet en afdelingsleder som i Gandrup. I en eventuel beslutning om tilpasning i strukturen, herunder lukning af Kastanien skal der inddrages overvejelser omkring fordele og ulemper ved: Bygningernes stand (sten kontra træ) Lille kontra stort miljø Centralisering af tilbudene ved skolen Børnehavernes profiler Den 31. august 2004 blev der afholdt møde med forældrebestyrelserne og personalet i de tre børnehaver. Efter mødet er der indkommet udtalelser fra tillidsrepræsentanterne og forældrebestyrelserne. Disse er fortløbende tilsendt kulturudvalget, men vedlægges som bilag sammen med en henvendelse fra Mariehønens bestyrelse af d. 23. oktober På formandsmøde mellem kulturudvalgsformand Sørn Nordhald og formændene for forældrebestyrelserne i Hals Kommune d. 26. oktober 2004 blev man enige om, at der i forbindelse med den videre proces, afholdes nyt møde mellem kulturudvalget og børnehavebestyrelserne i Vester Hassing Økonomiske konsekvenser: Det forudsættes, at en eventuel tilbygning til børnehaven Hvepsereden vil kunne finansieres ved indtægten fra et evt. salg af børnehaven Kastanien, Frederik Jensens Vej. Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag: El.doc.: Udtalelse fra tillidsrepræsentanterne El.doc.: Udtalelse fra personalet i Kastanien El.doc.: Udtalelse fra forældrebestyrelsen i Kastanien (Kastanien). El.doc.: Udtalelse fra forældrebestyrelsen i Hvepsereden (Hvepsereden). El.doc.: Udtalelse fra forældrebestyrelsen i Mariehønen af (Mariehoenen1). El.doc.: Udtalelse fra forældrebestyrelsen i Mariehønen af (Mariehoenen2). El.doc.: Udtalelse fra PMF s repræsentant i Hovedudvalget Lone Jørgensen (Udtalelse fra PMF).

20 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Græsslåning på "Spejderpladsen" på Houvej, Ulsted. Journal nr G01 Sagsid Beslutningstema: Folkeoplysningsudvalget tage stilling til ønske fra KFUM-spejderne i Ulsted om græsslåning af deres spejderplads. Indstilling Beslutning: Folkeoplysningsudvalgets møde 19. oktober 2004 Punkt 46: Fremsendes til kulturudvalgets behandling, med en anbefaling. Administrativ bemærkning d. 28. oktober 2004 Fra Materielgården foreligger der beregning på tidsforbrug og omkostninger ved græsslåning på spejdernes arealer. Prisen er KFUM Ulsted 24 gange klip á 0,5 time x kr.307,- kr ,- FDF Hals 24 gange klip á 1 time x kr.307,- kr ,- FDF Vester Hassing 28 gange klip á 0,5 time x kr.307,- kr ,- FDF Øster Hassing 24 gange klip á 1 time x kr.307,- kr ,- I alt kr ,- På kontoen for vedligeholdelse af udendørs anlæg er der for 2004 afsat kr ,-. Pr. 28. oktober 2004 er der uforbrugte midler på kr ,-. Der forventes en regning fra Materielgården på ca. kr ,- i november måned. Restbeløbet for 2004 vil således udgøre ca. kr ,-. På budget 2005 er der afsat kr ,-. Årsagen til det uforbrugte beløb er ifølge Materielgården, at antallet af klipninger på sportspladser bl.a. afhænger af vejret i løbet af sæsonen. Det er således ikke givet, at der vil være et tilsvarende uforbrugt beløb i Kulturudvalgets møde 4. november 2004 Punkt 89: Udsat. Administrativ bemærkning d. 15. november 2004 Fra materielgården er modtaget følgende oplysninger vedrørende forbrug på konto for stadionklip. Budget for stadionklip 2004 kr Forbrug pr kr Forventet forbrug i oktober kr Forventet forbrug af maskine nr. 2 i sæsonen kr Forventet forbrug i 2004 kr

21 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 196 Forventede ikke brugte midler i 2004 kr Det er forventede tal som kan svinge lidt, men et mindre forbrug i 2004 på ca. kr Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 107: Kulturudvalget ønsker ikke at imødekomme ansøgninger. Sagens indhold: KFUM-spejderne i Ulsted ansøger om at få deres udendørs areal på ca m2 klippet af det kommunale team, som står for vedligeholdelse af kommunens udendørsarealer. Hidtil har KFUM-spejderne selv forestået klipning af græsset med en havetraktor. Denne løsning kan desværre ikke lade sig gøre længere og derfor søger man om hjælp. Spejdernes areal er m2, men de kan godt nøjes med at få klippet m2. De øvrige BUS foreninger er blevet forespurgt om deres eventuelle behov. Område Periode Behov klipning Tidsforbrug forening KFUM Ulsted 2.000m gangugen ½ time havetraktor Hals FDF 700 m2 Sommerhalvåret 1 gangugen 1 time V. Hassing FDF 700 m gangugen 2 timer Ø. Hassing FDF 600 m gangugen ikke i sommerferien Tidligere har vedligeholdelse af udendørsarealer indgået i Folkeoplysningsudvalgets ramme, men dog ikke været omfattet af økonomisk decentralisering. Kontoen har de sidste 2 år været flyttet over til Kulturudvalgets område. Det er Materielgården der administrerer kontoen og forestår klipning af SIFH-foreningernes græs. Der har ikke hidtil været græsklipning af spejdernes områder. Materielgården er blevet bedt om at komme med en udtalelse. Denne foreligger på mødet. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag:

22 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Ansøgning om tilskud til Den Glade Vandrers Musikvenner for sæson 2005 Journal nr Ø40 Sagsid Beslutningstema: Kulturudvalget bedes tage stilling til ansøgning om tilskud på kr ,- for 2005 til Musikforeningen Den Glade Vandrers Musikvenner. Indstilling Beslutning: Forvaltningen indstiller sagen til drøftelse. Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 108: Der bevilges kr ,- i tilskud i Sagens indhold: I lighed med tidligere år ansøger Musikforeningen Den Glade Vandrers Musikvenner. om tilskud. Der ansøges om kr ,- for Kulturudvalget beviigede i 2002 kr ,- i tilskud til Musikforeningen Den Glade Vandrers Musikvenner og i 2003 kr ,- Musikforeningen Den Glade Vandrers Musikvenner har oplyst, at man har ansøgt om tilskud fra Statens Musikråd og Nordjyllands Amt. Økonomiske konsekvenser: Et evt. tilskud skal finansieres via kontoen for andre kulturelle opgaver. P.t. er der en saldo på kr ,03 hvoraf der er disponeret over ca. kr ,- (Juletræer). Der forventes således at være et disponibelt beløb på ca. kr ,- for resten af Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag: El.doc.: Ansøgning fra Den Glade Vandrers musikvenner. El.doc.: Fortegnelse over bestyrelsesmedlemmer El.doc.: Regnskab 2003 El.doc.: Budget 2004 El.doc.: Program 2004

23 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Ansøgning om dækning af økonomiske udgifter til opsætning af nye elmålere i Børnehaverne Mariehønen og Hvepsereden Journal nr Ø04 Sagsid Beslutningstema: Stillingtagen til, hvorvidt kulturudvalget vil bevilge kr ,- til nye elmålere i Hvepsereden og Mariehønen Indstilling Beslutning: Indstilles til drøftelse Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 109: Der bevilges kr ,- til nye elmålere. Sagens indhold: Hidtil har børnehaverne været tilkoblet Vester Hassing skole, men I forbindelse med renoveringen af skolen er dette ikke længere den bedste løsning. Børnehavene skal således have egne elmålere. Der er hjemtaget tilbud fra teknisk forvaltning lydende på kr ,-. Økonomiske konsekvenser: En eventuel bevilling vil skulle finansieres over kulturudvalgets konto for diverse anlæg. Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag: El.doc.: Ansøgning fra Hvepsereden og Mariehønen

24 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Ansøgning fra børnehaverne Kastanien og Østerladen om bevilling af midler til ekstra udgift vedrørende eftersyn af kloakpumper. Journal nr S03 Sagsid Beslutningstema: Stillingtagen til, hvorvidt der skal bevilges midler til ekstra udgift til eftersyn af kloakpumper til børnehaverne Kastanien og Østerladen. Indstilling Beslutning: Indstilles til drøftelse Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 110: Udsat. Sagens indhold: Hals Kommunes Centralrenseanlæg foretager ikke længere servicering og tilsyn med institutionernes pumper. Teknisk Forvaltning har hjemtaget tilbud på ydelsen og valgt det billigste. Dette betyder en forøgelse af udgiften. For Østerladen drejer det sig om en forhøjelse fra kr ,- til 9.660,- dvs. kr ,-. For Kastanien drejer det sig om en forhøjelse fra kr. 810,- til 1.930,- dvs. kr ,-. Der gøres opmærksom på, at de øvrige institutioner i kulturudvalgets regi får tilsvarende prisstigninger. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag: El.doc.: Ansøgning fra Kastanien og Østerladen

25 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Ansøgning om midler til indretning af udeareal ved Børnehaven Østerladen Journal nr Ø04 Sagsid Beslutningstema: Stillingtagen til, hvorvidt der skal bevilges midler til indretning af udeareal ved Børnehaven Østerladen. Indstilling Beslutning: Sagen indstilles til drøftelse. Kulturudvalgets møde 4. november 2004 Punkt 87: Udsat. Administrativ bemærkning d. 18. november 2004 Foranlediget af kulturudvalget har forvaltningen bedt børnehaven Østerladen om svar på følgende: Der udbedes skitseprojekt over anlægget. Det forudsættes, at anlægget kan etapeopdeles. Beskrivelse af, hvorledes den nævnte motorikbane adskiller sig fra andre legepladser. Hvilke fonde, der er tale om, og hvilke formål disse fonde har. Der foreligger nu svar fra Østerladen. Man har ikke med den angivne tidsfrist kunnet nå at svare på alle de stillede spørgsmål. Det foreslås, at kulturudvalget tager principiel stilling til det ansøgte tilskud, mod at forældrebestyrelsen garanterer, at de via diverse fonde vil skaffe et tilsvarende beløb. Når kulturudvalget har taget stilling til ovennævnte, kan der udarbejdes skitseprojekt. Med hensyn til motorikbanen adskiller denne sig fra andre legepladser ved, at nogle af legeredskaberne er mobile. Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 111: Udsat, idet der anmodes om yderligere bemærkninger. Sagens indhold: Der er fra Børnehaven Østerladen indkommet ansøgning om bevilling af midler til anlæggelse af udeareal ved børnehaven. De eksisterende legeredskaber, indhegning til dyrehold samt beplantning af træer er etableret ved hjælp af forældre og finansieret over Østerladens driftskonti. Børnehaven ønsker at anlægge et åbent aktivitetsområde, som kan benyttes af børnehaven i Østerladens åbningstid og af andre i lukketiden eventuelt som udflugtsmål for turister med både store og små børn. Af de 7000 m2 udeareal ønsker Østerladen at anlægge en motorikbane. På grund af de sikkerhedsmæssige krav, der stilles til legepladser er etableringen bekostelig, hvorfor Østerladen ikke mener at kunne anlægge banen ud fra egen drift.

26 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 201 Østerladen havde motorikbanen som indsatsområde ved budgetlægningen for 2005, hvor anlæggelsen ikke nød fremme. Østerladen ansøger om bevilling af kr ,-. Såfremt bevilling gives, vil Østerladen ansøge diverse fonde om yderligere midler. Økonomiske konsekvenser: Såfremt bevilling gives, skal denne finansieres over kulturudvalgets konto for diverse anlæg. Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag: El.doc.: Ansøgning fra Børnehaven Østerladen.

27 Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr Eventuelt Journal nr A50 Sagsid Beslutningstema: Indstilling Beslutning: Kulturudvalgets møde 25. november 2004 Punkt 112: Intet.

Kulturudvalget Dato: 4. november 2004 Blad nr. 138. Fraværende med afbud: Ib Munk deltog ikke i behandlingen af pkt. 94, 95, 96 og 97.

Kulturudvalget Dato: 4. november 2004 Blad nr. 138. Fraværende med afbud: Ib Munk deltog ikke i behandlingen af pkt. 94, 95, 96 og 97. Kulturudvalget Dato: 4. november 2004 Blad nr. 138 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 4. november 2004 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk deltog ikke

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Fraværende med afbud: Ib Munk. Kai Hansen deltog i behandlingen af pkt. 73, 74, 78, 79 og 80.

Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Fraværende med afbud: Ib Munk. Kai Hansen deltog i behandlingen af pkt. 73, 74, 78, 79 og 80. Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr. 122 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 30. september 2004 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. Kai

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE.

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE. Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 Byrådet afholder møde: Referat Den 21. december 2004 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Jens Møller. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 29. marts 2005 Blad nr. 36. Fraværende med afbud: Sørn Nordhald. Kai Hansen deltog ikke i behandlingen af pkt

Kulturudvalget Dato: 29. marts 2005 Blad nr. 36. Fraværende med afbud: Sørn Nordhald. Kai Hansen deltog ikke i behandlingen af pkt Kulturudvalget Dato: 29. marts 2005 Blad nr. 36 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 29. marts 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Sørn Nordhald. Kai Hansen

Læs mere

befordring af elever i folkeskolen

befordring af elever i folkeskolen Retningslinier for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Kalundborg Kommune Godkendt af kommunalbestyrelsen den 27. april 2011 1 Indholdsfortegnelse Lov og bekendtgørelse... 3 Hvortil

Læs mere

Information om kørsel til skole

Information om kørsel til skole Information om kørsel til skole Information omkring kørsel til og fra skole I denne pjece kan du finde generel information om regler mm. omkring kørsel til og fra skole i Mariagerfjord Kommune Hvem kan

Læs mere

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Disse retningslinjer er godkendt og senest revideret af Børne- og Uddannelsesudvalget den 11. juni 2019 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Skolebus Prebens Minibusser

Skolebus Prebens Minibusser Skolebus Prebens Minibusser Kontor: Telefontid 06:00 16:00 Tlf.: 4839 2405 Telefontid 16:00 06:00 telefonsvarer Husk: Ring besked ved afbud SKOLEBUS TIL ELEVER I FOLKESKOLEN Kommunen sørger for transport

Læs mere

Henvendelse vedrørende gratis befordring mellem skole og hjem i henhold til folkeskolelovens regler.

Henvendelse vedrørende gratis befordring mellem skole og hjem i henhold til folkeskolelovens regler. X 06-07- 2010 Henvendelse vedrørende gratis befordring mellem skole og hjem i henhold til folkeskolelovens regler. Du har ved mail af 23. marts 2010 rettet henvendelse til statsforvaltningen som tilsynsmyndighed

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 24. juni 2009 Tid 17:15 Sted Det Musiske Hus, Frederikshavn NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) -

Læs mere

Kørsel til/fra modtagelsesklasse

Kørsel til/fra modtagelsesklasse Kørsel til/fra modtagelsesklasse 1 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra modtagelsesklasse. Denne pjece er til forældre, hvis barn er visiteret til en modtagelsesklasse

Læs mere

Odsherred Kommune. Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune

Odsherred Kommune. Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Odsherred Kommune Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse Lov og bekendtgørelse...... 3 Hvortil sker befordringen?... 3 Hvordan

Læs mere

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse 1 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse. Denne pjece er til forældre, hvis barn

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010

Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010 Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010 Skoleafdelingen, Skolegade 1, 7100 Vejle, tlf. 76 81 00 00 Regler for planlægning af skolebuskørsel pr. 1. august 2010 Lovgivning: Folkeskoleloven

Læs mere

Befordring af skoleelever i Vejle Kommune Retningslinjer Pr Uddannelse & Læring Vejle Kommune

Befordring af skoleelever i Vejle Kommune Retningslinjer Pr Uddannelse & Læring Vejle Kommune Befordring af skoleelever i Vejle Kommune Retningslinjer Pr. 1-8-2018 Uddannelse & Læring Vejle Kommune 1 Regler for planlægning af befordring til folkeskoleelever pr. 01.08.2018 Lovgivning: Bekendtgørelse

Læs mere

Kørsel til specialskole eller specialklasse

Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til specialskole eller specialklasse 1 Kørsel til og fra specialskole eller specialklasse I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse.

Læs mere

Kørsel til specialskole eller specialklasse

Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til specialskole eller specialklasse Velkommen til skolekørsel til specialskole eller specialklasse Praktisk information og gode råd omkring kørsel til specialskole eller specialklasse. Denne pjece

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Kørsel til specialskole eller specialklasse

Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til og fra specialskole eller specialklasse I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse.

Læs mere

Information om kørsel til skole

Information om kørsel til skole Information om kørsel til skole Information omkring kørsel til og fra skole I denne pjece kan du finde generel information om regler mm. omkring kørsel til og fra skole i Mariagerfjord Kommune Hvem kan

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn og ungeudvalget den 2. april 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 2. april 2001 kl. 16.30 i Byrådssalen og mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester,

Læs mere

Sagsnr.: 2011/ Dato: 21. december Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på skoleområdet i Halsnæs Kommune

Sagsnr.: 2011/ Dato: 21. december Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på skoleområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2011/0003369 Dato: 21. december 2011 Sag: Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på skoleområdet i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz konsulent På baggrund af Byrådets

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper Revideret udgave August Uddannelse & Læring Vejle Kommune

Befordring af skoleelever Regler og principper Revideret udgave August Uddannelse & Læring Vejle Kommune Befordring af skoleelever Regler og principper Revideret udgave August 2015 Uddannelse & Læring Vejle Kommune 1 FORSIDE Regler for planlægning af skolebuskørsel pr. 01.08.2015. Lovgivning: Folkeskoleloven

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010

Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010 Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010 Skoleafdelingen, Skolegade 1, 7100 Vejle, tlf. 76 81 00 00 Regler og principper for befordring af skoleelever pr. 1. mart 2010 Lovgrundlag:

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en gruppe af borgere Henvendelse vedrørende Fredensborg Kommune og befordring af elever i folkeskolen

Statsforvaltningens brev til en gruppe af borgere Henvendelse vedrørende Fredensborg Kommune og befordring af elever i folkeskolen Statsforvaltningens brev til en gruppe af borgere 2015-182 Dato: 16-11-2016 Henvendelse vedrørende Fredensborg Kommune og befordring af elever i folkeskolen I har den 23. december 2014 som repræsentanter

Læs mere

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring. 223933 Indstilling: at Skoleudvalget oversender sagen til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen med anbefaling

Læs mere

Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen

Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen I medfør af 26, stk. 7, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 311 af 25. april 1994, som ændret ved lov nr. 1140 af 21. december 1994 fastsættes:

Læs mere

Scenarier befordring.

Scenarier befordring. 06-02-2014 Mette Frost Andersen Direkte: 7257 7076 Mail: mfa@jammerbugt.dk Sagsnr.: 17.01.04-P20-1-14 Scenarier befordring. Nedenstående punkter er forudsætninger i forhold til beregningerne af befordringsudgiften.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Skolekørsel i Varde Kommune

Skolekørsel i Varde Kommune (dok:118776/14) (sag: 14/10430) Skolekørsel i Varde Kommune Skolekørsel er fælles befordring af elever i folkeskolen mellem hjemmet eller afhentningssted nær hjemmet og distriktsskolen/specialafdeling

Læs mere

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Disse retningslinjer er godkendt og senest revideret af Børne- og Uddannelsesudvalget den 10. november 2015.

Læs mere

Skolebus Prebens Minibusser og Movia. Skoleåret 2014/15

Skolebus Prebens Minibusser og Movia. Skoleåret 2014/15 Skolebus Prebens Minibusser og Movia Skoleåret 2014/15 Side 2 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår. I denne folder kan I læse om mulighederne for befordring af elever mellem skole og hjem. Skolebus

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Advodan Hedemarken 23 7200 Grindsted

Advodan Hedemarken 23 7200 Grindsted Advodan Hedemarken 23 7200 Grindsted Advodans henvendelse vedrørende busbefordring af skoleelever fra Skarrild Skole Herning Kommunes sag nr. 2009010169E 23-12- 2009 Advodan har ved brev af 19. december

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Information om kørsel til skole

Information om kørsel til skole Information om kørsel til skole 1 Kørsel til og fra skole I denne pjece kan du finde generel information om regler m.m. vedrørende kørsel til og fra skole i Mariagerfjord Kommune. Hvem kan få kørsel? vurderet

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S Pkt.nr. 8 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S 442457 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S'

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Hvornår er man berettiget til kørsel: Nordfyns Kommunes kørselsforpligtigelse gælder kun til distriktsskolen.

Hvornår er man berettiget til kørsel: Nordfyns Kommunes kørselsforpligtigelse gælder kun til distriktsskolen. Dato 28. december 2011 Procedurer og serviceniveau befordring Godkendt af FU 07.02.2012 Den samlede procedure opdeles i 3 afsnit: 1. Alm. Befordring af skoleelever 2. Befordring af elever visiteret til

Læs mere

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Punkt 13. Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning 2015-058779 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 10 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 23. juni 2004 16:00 mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Dagplejehus i

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

DRIFTSOVERENSKOMST. mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution. Hammelev Børnehave.

DRIFTSOVERENSKOMST. mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution. Hammelev Børnehave. DRIFTSOVERENSKOMST mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution Hammelev Børnehave beliggende Hammelev Bygade 18 B 6500 Vojens om institutionens drift som daginstitution

Læs mere

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015 Til skolebestyrelserne for Valdemarsgade 43 folkeskoler, private skoler 4760 Vordingborg samt Tlf. 55 36 36 36 ungdomsuddannelserne i www.vordingborg.dk Vordingborg kommune Sagsnr.: 15/24263 Dokumentnr.:

Læs mere

Center for Dagtilbud og Skole. Regler for befordring af elever i Furesø Kommune

Center for Dagtilbud og Skole. Regler for befordring af elever i Furesø Kommune Center for Dagtilbud og Skole Regler for befordring af elever i Furesø Kommune INFORMATION OM ELEVBEFORDRING I FURESØ 2 BEFORDRING AF ELEVER I FURESØ KOMMUNE Denne pjece henvender sig til ansatte i Furesø

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje 15-040795 Sagsfremstilling På Børne- og Familieudvalgets møde den 24. marts

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 17:45 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Ændringer af køreplaner for den kollektive trafik i 2011/2012

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning.

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. Pkt.nr. 11 Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr. 0768. Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. 384729 Indstilling: Kultur og Fritidsforvaltningen indstiller

Læs mere

Grunden til dette var den nye folkeskolereform, som uden tvivl ville betyde længere skoledage for folkeskoleeleverne.

Grunden til dette var den nye folkeskolereform, som uden tvivl ville betyde længere skoledage for folkeskoleeleverne. Notat vedr. køreplanlægning for skoleåret 2014/2015 Version 19.12.2014 Proces og planlægning skoleåret 2014/15 Siden efteråret 2013 har der været fokus på planlægning af nye kommunale lokalruter i et samarbejde

Læs mere

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat Pkt.nr. 2 Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt 5338. Licitationsresultat. 378374 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, og Teknisk Forvaltning

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER

RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER 1. Hvem kan låne kommunens lokaler Foreninger i Skanderborg Kommune samt enhver af kommunens borgere, der ønsker at tage initiativ til et arrangement med

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Tvedhallen Tåsingehallen Thurøhallen Skåruphallen Svendborg Idræts- og tennishal SG-hallen Svendborg Badmintonhal Svendborg Ridehus

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Godkendelse af effektiviseringspotentialer for specialbefordring

Godkendelse af effektiviseringspotentialer for specialbefordring Punkt 3. Godkendelse af effektiviseringspotentialer for specialbefordring 2016-022642 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender at der ikke foretages ændringer

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 9 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 26. januar 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen og Ingrid Hejslet med afbud. Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

1. Administrationsgrundlag og muligheder for skolebuskørsel i Jammerbugt Kommune

1. Administrationsgrundlag og muligheder for skolebuskørsel i Jammerbugt Kommune Dato 18-08-2011 Sagsbehandler Kirstine Kejser Telefon nr. 7257 7411 Mail kke@jammerbugt.dk Dokument nr. 2011-112633 Sags nr. 2011-16655 Redegørelse for skole- og vinterkørsel august 2011 I forbindelse

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Høringsblad Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring

Høringsblad Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring Havndal Skole Ringetid kl. 7.40. Opsamling i Havndal skoles distrikt henholdsvis øst og vest. Skoledistriktet er udvidet til

Læs mere

Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter)

Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter) Driftsoverenskomst Mellem Holbæk Kommune 0899 Kommuneservice (herefter kaldet Holbæk Kommune) og Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter) Mellemvang 27 4300 Holbæk Cvr. nr. 24191982

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Driftsoverenskomst. Udnyttelsen af institutionens fysiske rammer skal overholde den byggelovgivning, der gælder for institutionen.

Driftsoverenskomst. Udnyttelsen af institutionens fysiske rammer skal overholde den byggelovgivning, der gælder for institutionen. Driftsoverenskomst Driftsoverenskomst mellem Frederikssund Kommune og Bestyrelsen for Sct. Georgs Gårdens Børnehus, beliggende Valmuevej 10, om institutionens drift som integreret daginstitution for børn

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 37. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 38. Nyt fra formanden...2 39. Nyt

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

60-børnstilskud og højere normering

60-børnstilskud og højere normering 60-børnstilskud og højere normering Dagtilbud Kontonr.: 5100111006 Budget ændring -0,727-0,727-0,727-0,727 Regulering af 60-børnstilskud medfører samlet mindreudgift på 0,726 mio. kr. Med budgettet for

Læs mere

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den Hjørring Kommune Til Skolebestyrelser Hjørring den 08-09-2016 Sagsnr.: 17.01.04-K04-1-16 Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Resumé Ballerup Kommune har i samarbejde med Edge City Netværk udarbejdet et projektforslag til et internationalt internetbaseret multimedieprojekt.

Resumé Ballerup Kommune har i samarbejde med Edge City Netværk udarbejdet et projektforslag til et internationalt internetbaseret multimedieprojekt. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 10) Meddelser a) Stistik over samtlige børn i aldersgruppen 10-17 år i Ballerup Kommune opdelt på skoledistrikter Børnestistik opdelt i skoledistrikter

Læs mere

Vedr. Gratis buskort til skoleelever.

Vedr. Gratis buskort til skoleelever. 25-03- 2009 Vedr. Gratis buskort til skoleelever. TILSYNET Du har ved brev af 21. august 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland om Favrskov Kommunes praksis i forbindelse med udstedelse

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning Pkt.nr. 8 Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr. 5336. Licitationsresultat og bevillingsansøgning. 358614 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Teknisk

Læs mere

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes:

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes: Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 14. maj 2003 om foranstaltninger til sikring af undervisningens gennemførelse samt om skolens tilsyn med eleverne i skoletiden. I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: 24. januar 2005 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 20.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere