mærk din økologi Få det økologiske spisemærke i guld, sølv eller bronze

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "mærk din økologi Få det økologiske spisemærke i guld, sølv eller bronze"

Transkript

1 mærk din økologi Få det økologiske spisemærke i guld, sølv eller bronze

2 Godt nyt til os, der går ind for økologi - også når vi går ud 93% af dine gæster ved, at det røde Ø-mærke betyder, at en vare er fuldt ud økologisk. For rigtig mange mennesker er mærket en garanti og et kvalitetsstempel, når de vælger mad og drikke. Nu får det røde Ø-mærke selskab af det økologiske spisemærke i guld, sølv og bronze. Et statskontrolleret bevis på, at du går ind for økologi i din restaurant, café eller kantine. Er økologiprocenten på %, er det til guldmedalje og et godt skridt på vejen mod mad dyrket uden brug af sprøjtegifte, mod bedre dyrevelfærd og ren natur. Udgør økologien 60-90% af dine råvareindkøb, kan du markere dig med mærket i sølv. Hvis 30-60% af dine råvarer er økologiske, er det til det økologiske spisemærke i bronze. Læs mere om Fødevarestyrelsens nye mærke og dine muligheder for at bruge det til at vise hvor meget, det simrer af økologi i dit storkøkken: Hvem kan få det økologiske spisemærke? Restauranter Cafeterier Caféer Institutionskøkkener Kantiner Dinér-transportable Take aways Også storkøkkener, der kun anretter eller opvarmer fødevarer produceret i et andet spisemærkegodkendt køkken, kan registreres som bruger af det økologiske spisemærke.

3 Økologimærket siger mere end mange ord Jeg er meget glad for, at vi nu får mulighed for at bruge det økologiske spisemærke i f.eks. menukortet til vores patienter. Det er et godt signal også til de pårørende og sygehusets medarbejdere. Det understreger budskaberne om, at al mad fra patientkøkkenet er lavet fra bunden af sæsonens råvarer og uden tilsætningsstoffer. Vi opgør økologiprocenten i kilo, for vi arbejder jo ikke med dyre råvarer og vin. Vi når op omkring 70%, så vi står til sølv. Men selvfølgelig går vi efter guldet. Der er ingen tvivl om, at de månedlige opgørelser vil pirre os til at nå videre. Mærket bliver også et godt salgsargument over for de andre sygehuse og institutioner, vi leverer til. De får jo også mulighed for at skilte med sølv. Nu er det dokumenteret! Der er respekt om Ø-mærket, og alle ved, at når vi skilter med det, er det kontrolleret. Man kan stole på det. Og det er vigtigt, at økologien er synlig, for ledelsen profilerer sig på sund kost og er stolte af en kantine, der på den ene side prioriterer små, lokale økologiske leverandører og på den anden side har en vision om at være i verdensklasse. Man kunne frygte, at de mange små leverancer ville gøre arbejdet med registrering af økologiprocenten besværlig, men det er nu rimelig nemt. Helge Heilskov Kristensen Kantinechef, ATP Mona Carøe Cheføkonoma, Regionshospital Randers I patientkøkkenet på Regionshospital Randers laver 37 medarbejdere inklusiv to slagtere og to bagere hver dag mad til ca. 645 personer. Køkkenet er i en rapport fra BDO, Kommunernes Revision blevet kåret som et af landets billigste og mest effektive storkøkkener. Køkkenet har i sommeren 2009 modtaget en gastronomisk ærespris fra Det Danske Gastronomiske Akademi. ATP modtog i 2008 prisen for Danmarks sundeste frokostløsning. Den store fokus på økologi, sundhed og bedre udnyttelse af alle råvarerne var afgørende for sejren. 900 medarbejdere kan hver dag forsyne sig fra en buffet, hvor ca. 80% af alle råvarer er økologiske. Målet er 100% økologi i To gange om ugen tager ca. 300 personer mod tilbuddet om at kunne få færdigretter med hjem.

4 Sådan får du det økologiske spisemærke Det økologiske spisemærke er et statskontrolleret argument for dit gode køkken. Det er Fødevarestyrelsen, der står bag mærket, og det er hos din lokale fødevareregion, din økologiprocent skal registreres det vil sige hos dem, der plejer at udføre kontrol i jeres køkken. Sådan gør du: Lav en opgørelse over de seneste tre måneders indkøb af både økologiske og konventionelle fødevarer. Du kan selv vælge, om opgørelsen skal være i kilo eller kroner. På finder du link til Fødevarestyrelsens ansøgningsskema om spisemærke og et skema, som du kan bruge, når du indsender din opgørelse. Send ansøgningen og opgørelsen uden yderligere regnskabsbilag til din lokale fødevareregion (se adresserne på bagsiden). Fødevareregionen udsteder dokumentation for, at du opfylder kravene til det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze. Dokumentationen er udformet som et diplom, der kan hænges op i køkkenet eller på spisestedet. Hvad koster det? Det årlige kontrolbesøg koster 720 kr. Skal mærket ændres fra f.eks. bronze til sølv er prisen 600 kr. En kæde uden svage led Du skal kunne dokumentere, at dine engros leverandører af økologiske råvarer er økologikontrollerede. Du kan tjekke, om dine leverandører er med på listen over økologikontrollerede virksomheder på hjemmesiden Klik på Mærkning, Økologi og Kontrol. Find også de autoriserede økologiske landmænd og avlere på Med din dokumentation i hånden kan du også bruge mærket i din øvrige profilering og markedsføring. Du kan gratis downloade mærket til tryk og internet på Efter din registrering modtager du fra Økologisk Landsforening to stk. elegante, selvklæbende mærker til brug f.eks. ved indgangen. Flere mærker kan købes for 10 kr. pr. stk. Du modtager også bestillingskort til gratis postkort og informationsfoldere til dine gæster. Du skal fortsætte med at udarbejde opgørelser minimum hver tredje måned, som viser, at du i perioden har overholdt økologiprocenten. Fødevareregionen fører kontrol med, at opgørelserne passer med fakturaerne i dit regnskab.

5 sådan udregner du din økologiprocent Økologiprocenten viser de økologiske råvarers andel af alle råvarer i køkkenet. Det er nemt. Brug skemaet, som findes på Hvad skal med i min økologiprocent opgørelse? Du kan øverst i skemaet, se hvilke varer, som du skal bruge, når du opgør din økologiprocent. Dyr, der lever vildt og fanges som vildt, samt flaskevand og pant på flasker holdes helt ude af opgørelsen. Certificerede økologiske drikkevarer og vin, der er produceret på økologiske druer, regnes med i økologiprocenten. Signalerer mærket den økologiprocent, der er på tallerknen? Nej. Spisemærket henviser til køkkenets samlede økologiprocent. Du må dog gerne skilte med, at enkelte retter er 100% økologiske, hvis alle ingredienser er økologiske, og hvis de ikke samtidig findes på ikke-økologisk form i køkkenet. Er det lige meget om man opgør procenten i kroner eller kilo? Ja, men kun én opgørelsesmetode gælder. Du skal én gang for alle beslutte dig for kroner eller kilo. Hvis økologiprocenten er under intervallet i en periode hvad gør man så? Opgørelsen sker over minimum en tre måneders periode, og økologiprocenten udregnes som et gennemsnit for perioden. Hvis økologiprocenten er under f.eks. 30% ved bronzemærket, er køkkenet ikke berettiget til mærket, og fødevareregionen skal kontaktes. Viser opgørelsen i den efterfølgende periode, at man igen er over 30%, kan mærket generhverves. Hvis økologiprocenten stiger og berettiger til f.eks. sølv i stedet for bronze hvad gør man så? Hvis økologiprocenten i en tre måneders periode går over f.eks. bronzemærkes maksimum på 60%, sendes en ny tre måneders opgørelse til fødevareregionen med anmodning om et sølvmærke. Hvor mange bilag skal med som dokumentation for økologiprocenten? Når du registreres hos din lokale fødevareregion, er det nok, at du indsender skemaet med opgørelsen for tre måneder som bilag. Kontrollen skal dog kunne finde tilbage til de fakturaer, der indgår i din opgørelse, og de skal derfor være tilgængelige ved kontrolbesøg. Skema til opgørelsen af økologiprocenten findes på

6 Økologi må bruges som reklame - men ikke misbruges Økologi er et godt signal om holdninger til kvalitet, sundhed, miljø og dyrevelfærd. Det er også et godt salgsargument. Men økologien er et begreb, der skal værnes om, hvis ikke det skal miste sin værdi. Her kan du se, hvordan du må bruge økologi som anprisning i markedsføring og kontakt til dine kunder eller gæster. Hvis andelen af økologiske varer i køkkenet er under 30% Du må skrive, at bestemte råvarer er økologiske Køkkenet anvender kun økologiske kartofler og gulerødder. Skriver du sådan, skal du ved hjælp af indkøbsfakturaer kunne dokumentere, at de pågældende råvarer udelukkende anvendes i økologisk form. Du må skrive, at en vis andel af de anvendte råvarer er økologiske Som et alternativ til de økologiske spisemærker, er det f.eks. OK at skrive, at de økologiske råvarer, der anvendes i køkkenet, udgør minimum 10% af råvarebudgettet. Men det forudsætter, at du periodevis laver opgørelser, der viser, at anprisningen er rigtig. Hvis andelen af økologiske varer i køkkenet er over 30% Brug det økologiske spisemærke Så behøver du ikke skrive så meget: Mærket er et signal i sig selv, og Fødevarestyrelsen og Økologisk Landsforening sørger for, at forbrugerne bliver klar over, hvad mærket betyder. Har du guld, må du skrive, at køkkenet er økologisk For at du f.eks. må skrive det økologiske madsted eller økologisk spisested, skal du være registreret bruger af det økologiske spisemærke i guld. Eller du skal kunne dokumentere, at alle råvarer eller alle serverede retter er økologiske. Jeg vil mærke glæden ved den ærlige, gode smag Jeg vil tilbage til råvarer, som jeg kender dem fra min barndom på gården i Frankrig. Jeg vil kæmpe mod råvarer, der bliver dårligere og dårligere, og som fratager personalet i køkkenet både lysten og respekten for arbejdet. Så jeg går over til økologi, men 100% bliver det nok ikke. Jo, maden men det er svært med vinen. Så jeg er glad for, at spisemærkerne giver mig mulighed for at vise, hvor langt jeg er nået. Philippe Houdet Kok og indehaver, Restaurant Pierre André Du må skrive, at den enkelte ret er økologisk Skriver du økologisk spinatlasagne, skal alle ingredienser, der indgår i retten være økologiske. De må ikke findes i køkkenet i konventionel form. Alternativt kan køkkenet være omfattet af en kontrolordning, der svarer til den, som foreskrives i bekendtgørelsen om økologiske fødevarer. 08 Vi ses på Når du er registreret, og du har fået dit økologiske spisemærke, bliver du optaget på Fødevarestyrelsens officielle liste over registrerede spisesteder, der kan ses på. Her kan dine gæster, kolleger, potentielle medarbejdere, økologiske leverandører og pressen søge oplysninger om spisemærket og dets brugere. I 10 år forsvarede Sussi og Philippe Houdet den Michelin stjerne, som parrets gourmetrestaurant i København kunne smykke sig med. Nu er spisestedet genfødt som et afslappet, fransk brasserie, uden at der er slækket på kvaliteten. Restauranten i Ny Østergade har også fået en lillesøster i Charlottenlund, hvor Cantine Céline Margaux har succes som enkelt, lokalt spisested.

7 Denne brochure er en del af projektet Information til storkøkkener og forbrugere om nyt økologisk spisemærke som er støttet af Innovationsloven under Fødevareministeriet. Projektet skal informere aktører i storkøkkener om de økologiske spisemærker, som fra 1. januar 2009 giver storkøkkener mulighed for at profilere sig på køkkenets forbrug af økologiske råvarer. Formålet med projektet er, at den signalværdi og de anprisningsmuligheder mærket giver, skal motivere til øget brug af økologiske fødevarer i storkøkkensektoren og styrke efterspørgslen efter økologi i storkøkkenerne. Alle aktiviteter og indsatsområder koordineres og udarbejdes i et tæt samarbejde mellem Økologisk Landsforening og Fødevarestyrelsen, som administrerer reglerne på området. Få mere at vide: Økologisk Landsforening Silkeborgvej Åbyhøj Tlf.: Fødevarestyrelsen Mørkhøj Bygade Søborg Tilmeld dig det økologiske spisemærke: Fødevareregion Nord Sønderskovvej Lystrup Tlf Fax Fødevareregion Syd Tysklandsvej Vejle Tlf Fax Fødevareregion Øst Søndervang Ringsted Tlf Fax I Økologisk Landsforening arbejder landmænd, virksomheder og forbrugere sammen for at styrke økologi. Godt for dig, for dyrene og for miljøet. Udgivet august 2009 af Økologisk Landsforening. Brochuren kan også downloades på Der tages forbehold for trykfejl. Trykt på Svanemærket trykkeri. Tekst, layout og produktion: Jørn Moesgård as Fotos: Rasmus Baaner, noma m.fl.

Fødevarestyrelsen. Vejledning om økologisk storkøkkendrift

Fødevarestyrelsen. Vejledning om økologisk storkøkkendrift Fødevarestyrelsen Vejledning om økologisk storkøkkendrift Juli 2009 Vejledning om økologisk storkøkkendrift Juli 2009 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Anvendelsesområde 4 3. Mulighederne for at reklamere

Læs mere

Fødevarestyrelsen. Vejledning om økologisk storkøkkendrift

Fødevarestyrelsen. Vejledning om økologisk storkøkkendrift Fødevarestyrelsen Vejledning om økologisk storkøkkendrift Marts 2014 Vejledning om økologisk storkøkkendrift Marts 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. Anvendelsesområde... 5 3. Mulighederne

Læs mere

OMLÆGNING TIL ØKOLOGI I DE OFFENTLIGE KØKKENER

OMLÆGNING TIL ØKOLOGI I DE OFFENTLIGE KØKKENER OMLÆGNING TIL ØKOLOGI I DE OFFENTLIGE KØKKENER EN KORTLÆGNING AF FORBRUGET AF ØKOLOGI I AALBORG, AARHUS, FURESØ, HVIDOVRE OG BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE I EFTERÅRET 2013. Projektmedarbejder, Lærke Mai Bonde

Læs mere

økologisk HOST MARKED 5. & 6. september 2015 VELKOMMEN TIL ØKOLOGISK HØSTMARKED SÆSON 2015

økologisk HOST MARKED 5. & 6. september 2015 VELKOMMEN TIL ØKOLOGISK HØSTMARKED SÆSON 2015 økologisk HOST MARKED 5. & 6. september 2015 VELKOMMEN TIL ØKOLOGISK HØSTMARKED SÆSON 2015 Tak til alle jer, der har meldt jer som værter til Økologisk Høstmarked, der i år afholdes den 5. og 6. september.

Læs mere

ØKOLOGI? Hvad er myter? Hvad er fakta?

ØKOLOGI? Hvad er myter? Hvad er fakta? ? ØKOLOGI? Hvad er myter? Hvad er fakta? PDF udgave af Myter og fakta på: http://www.okologi.dk/virksomhed/catering/myter_og_fakta Økologisk Landsforening 2007 Hvad er myter? Hvad er fakta? Der knytter

Læs mere

Fakta om regler for virksomheder Elite-smiley og offentliggørelse

Fakta om regler for virksomheder Elite-smiley og offentliggørelse Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Mørkhøj Bygade 19 2860 Søborg tlf. 33 95 60 00 fax 33 95 60 01 Fakta om regler for virksomheder Elite-smiley og offentliggørelse Hvis du

Læs mere

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Fælles lønforsikring Så kan du klare dig, hvis du mister dit job DAGLIGVARE BUTIKKEN SOV TRYGT med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Socialpædagogerne får fælles lønforsikring

Læs mere

Vejledning om støtte fra LAG Vejen. Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra LAG Vejen

Vejledning om støtte fra LAG Vejen. Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra LAG Vejen Vejledning om støtte fra Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra Vi støtter projekter, som Understøtter udviklingen af unikke lokalsamfund med fokus på levevilkår, sundhed og bæredygtighed Herefter

Læs mere

nr 7/8 2009 13. august

nr 7/8 2009 13. august nr 7/8 2009 13. august kost & ernæringsforbundet Skolemaden byder på udfordringer Det er svært økonomisk. Hvordan skal maden være, for at børnene vil spise den. Og hvem skal for resten lave den. I København

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED Læs her i folderen om de muligheder du har som bruger med ledsageordningen hos Bruger - Hjælper Formidlingen DET ER DINE ØNSKER, DER TÆLLER Er du mellem 12

Læs mere

Om undersøgelsen bag rapporten

Om undersøgelsen bag rapporten 2 I de seneste år er danskernes interesse for fødevarer og fokus på mad steget markant. TV-fladen boomer med madprogrammer, der udkommer utallige kogebøger om forskellige trosretninger inden for mad og

Læs mere

Kvalitativ undersøgelse. af økologi. i offentlige køkkener. Delrapport indblik i økologisk omlægning ØKOLOGI I OFFENTLIGE KØKKENER

Kvalitativ undersøgelse. af økologi. i offentlige køkkener. Delrapport indblik i økologisk omlægning ØKOLOGI I OFFENTLIGE KØKKENER 1 Kvalitativ undersøgelse af økologi i offentlige køkkener Delrapport indblik i økologisk omlægning 2 3 Indhold 1. Indblik i økologisk omlægning...6 Formål med fase 1... 6 Målgruppe... 6 Det økologiske

Læs mere

Prognosen for økologisk mælkeproduktion er justeret 140.000 kr. op i 2013 for brug med 80-160 malkekøer.

Prognosen for økologisk mælkeproduktion er justeret 140.000 kr. op i 2013 for brug med 80-160 malkekøer. Forsvar for spisemærke 140.000 kr. mere til mælk Succes med torvehandel Spisemærket virker efter hensigten, og jeg vurderer ikke, det har den udvandende effekt for økologiens troværdighed. Prognosen for

Læs mere

Rapport om behov og ønsker til et MultiTrust 1 -redskab

Rapport om behov og ønsker til et MultiTrust 1 -redskab Rapport om behov og ønsker til et MultiTrust 1 -redskab Resultat af interviewundersøgelse blandt repræsentanter for landmænd, forarbejdningsvirksomheder, handelsvirksomheder og forbrugere i det økologiske

Læs mere

Vejledning Information og markedsføring af økologiske fødevarer. - om tilskud til fremme af produktion og afsætning af økologiske fødevarer

Vejledning Information og markedsføring af økologiske fødevarer. - om tilskud til fremme af produktion og afsætning af økologiske fødevarer Vejledning Information og markedsføring af økologiske fødevarer - om tilskud til fremme af produktion og afsætning af økologiske fødevarer Revideret vejledning, juni 2012 Kolofon Denne vejledning er udarbejdet

Læs mere

Omlægning til 60 % økologi i de kommunale køkkener på Bornholm.

Omlægning til 60 % økologi i de kommunale køkkener på Bornholm. Dato 04.01.2013 Notat Omlægning til 60 % økologi i de kommunale køkkener på Bornholm. Indledning: Hvorfor økologi nu? I forbindelse med Fødevareminister Mette Gjerskovs nationale strategi om at omlægge

Læs mere

Vejledning til hjælp med Digital Post

Vejledning til hjælp med Digital Post Vejledning til hjælp med Digital Post 2014 1 2 1. november 2014 skal alle borgere over 15 år som udgangspunkt kunne modtage digital post fra det offentlige. Som it-frivillig i Ældre Sagen vil du formentligt

Læs mere

Fair Trade Fight. Vejen til en bedre verden

Fair Trade Fight. Vejen til en bedre verden Fair Trade Fight Guide Vejen til en bedre verden Mellemfolkeligt Samvirke bekæmper fattigdom med indflydelse til verdens fattige gennem langsigtet udviklingsarbejde, det direkte møde mellem mennesker,

Læs mere

Fair Trade Fight. Vejen til en bedre verden

Fair Trade Fight. Vejen til en bedre verden Fair Trade Fight Guide Vejen til en bedre verden Mellemfolkeligt Samvirke bekæmper fattigdom med indflydelse til verdens fattige gennem langsigtet udviklingsarbejde, det direkte møde mellem mennesker,

Læs mere

FOKUS VI VIL IKKE HAVE ALLE GÆSTERNE FOR OS SELV

FOKUS VI VIL IKKE HAVE ALLE GÆSTERNE FOR OS SELV Branchens mest læste magasin / 75. årgang FOKUS VI VIL IKKE HAVE ALLE GÆSTERNE FOR OS SELV Old Irish Pub-kæden omfatter 17 barer og natklubber, og den udvider kraftigt i de kommende år. Nøglen til succesen

Læs mere

Er butikslivet noget for dig?

Er butikslivet noget for dig? Butik i Bazar Vest Danskerne har mange penge til forbrug, også selvom den økonomiske udvikling går op og ned. Har du butik i et center som Bazar Vest, har du den fordel, at de kunder, der kommer for at

Læs mere

HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning

HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning Det talte ord gælder Kære deltagere på TL s repræsentantskabsmøde. Så mødes vi igen - alle i dejlige delegerede og jeres afdelingsbestyrelser

Læs mere

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK 7 GRATIS RÅD $ $ 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online MERE SALG ELLER FLERE KONTAKTER HELT GRATIS. Som ejer eller leder af en virksomhed med en kommerciel

Læs mere

Miljøkortlægning i storkøkkener

Miljøkortlægning i storkøkkener Miljøkortlægning i storkøkkener erfaringer og resultater fra 14 mindre institutionskøkkener Redigeret af Mette Elsig og Tine Skriver StorKøkkenCentret Fødevaredirektoratet Miljøkortlægning i storkøkkener

Læs mere

Kompetenceudvikling. Tilmeld dig direkte på www.ifku.dk/kok. an informa business. www.ifku.dk. Hør blandt andre:

Kompetenceudvikling. Tilmeld dig direkte på www.ifku.dk/kok. an informa business. www.ifku.dk. Hør blandt andre: SPAR KR. 500,- ved tilmelding 6 uger før konferencestart Køkken- og kantinelederen Konference i København: Den 24. og 25. november 2008 - Workshop: Den 26. november 2008 Konference i Vejle: Den 2. og 3.

Læs mere

Bliv partner i et ØKOKONCEPT

Bliv partner i et ØKOKONCEPT Bliv partner i et ØKOKONCEPT Aftensmad til alle Bestil på www.madvognen.dk Leveret til døren MISSION Alle skal have aftensmad hver dag og den skal selvfølgelig være sund, lækker og nærende! Et ordentligt

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere