Om elite-smiley og offentliggørelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Om elite-smiley og offentliggørelse"

Transkript

1 Om elite-smiley og offentliggørelse Hvem kan blive elite-virksomhed og hvordan? Folderen svarer på de vigtigste spørgsmål om dette og om hvor kontrolrapporterne skal hænges op i detail- og engrosvirksomheder Elite-smiley til de bedste side 2 >> Hvem kan blive elite-virksomhed? side 3 >> Risikobaseret kontrol side 4 >> Kontrolrapporter og -resuméer side 5 >> Kontrolrapporter skal vises på hjemmesiderne side 7 >> Gå efter elite-virksomheder på findsmiley.dk side 8 >> Kontrolinformation til ultralavrisiko-virksomheder side 9 >> Flytning og ejerskifte side 10 >> Her findes reglerne side 11 >> Revideret januar 2010

2 2 Elite-smiley til de bedste Detailvirksomheder, som har fire glade smiley er på kontrolrapporten, og som ikke har haft nogen anmærkninger de seneste 12 måneder, får elite-status. For engrosvirksomheder er kravet, at der ikke har været anmærkninger på de seneste fire kontrolrapporter og i de seneste 12 måneder. Virksomheder, som er registreret som certificeret, kan også få elite-status ud fra nogle andre kriterier. Disse virksomheder bliver kontrolleret efter særlige regler. Hvordan må den bruges? Virksomheden må gerne bruge elite-smiley en overalt i sin markedsføring: i vindue, butik, tilbudsavis, på spisekort, på nettet etc., så længe det ikke er vildledende. Får man flere kontrolrapporter, som ikke alle er elite, må man ikke hænge elite-smiley en op, så kunderne kan tro, den gælder for hele virksomheden. Mister man sin elite-status, skal elite-smiley en selvfølgelig fjernes om gående. Elite-smiley en er ikke et kontrolresultat, men et ikon der viser, at virksomheden er blandt de bedste til at følge reglerne.

3 3 Hvem kan blive elite-virksomhed? Alle fødevarevirksomheder kan få elite-status. Det gælder dog ikke lav- og ultralav-risikovirksomheder, hvor der går lang tid mellem kontrollerne. Færre kontrolbesøg til eliten Elite-virksomheder får færre kontrolbesøg. Efter et år med elite-status bliver antallet af kontroller sat yderligere ned. Dog vil de blive kontrolleret mindst hvert andet år. Eksempel: Restauranter skal have tre kontrol besøg om året. Elite-restauranter skal have to. Efter 12 måneder med elite-status er der kontrol én gang om året. Flere kontrolbesøg når reglerne ikke følges Når reglerne ikke bliver fulgt, får virksomheden en anmærkning på kontrolrapporten. Det kan være en indskærpelse, et påbud, et forbud, et bødeforlæg eller en politianmeldelse. Kontrollen følger op på anmærkninger med ekstra kontrolbesøg. Normalt kommer kontrollen tilbage én gang. Men det kan være nødvendigt med to eller flere ekstra kontrolbesøg for at sikre, at virksomheden får rettet varigt op. I nogle få situationer kan opfølgningen ske ved, at virksomheden sender dokumentation til regionen til skrivebordskontrol. Ekstra kontrol betales af virksomheden. Fire glade smiley er i træk giver detailhandelen den eftertragtede elite-smiley. Engrosvirksomheder får elite-status, når der kun har været 1-taller på de seneste fire rapporter. Der må dog ikke have været anmærkninger de seneste 12 måneder.

4 4 Risikobaseret kontrol Alle virksomheder bliver placeret i en risikogruppe. Hvilken afhænger af virksomhedens branche. Virksomhederne bliver som udgangspunkt kontrolleret det antal gange hvert år, der gælder for risikogruppen (standardfrekvensen). Elite-virksomheder får færre kontrolbesøg. Se alle risikogrupper og standardfrekvenser på.dk > Kontrol > Hvor tit, hvor længe? > Hvor tit? > Kontrolfrekvens >> EKSEMPLER PÅ STANDARDFREKVENSERNE Detail Eksempler på brancher Standardfrekvens Elitefrekvens Høj risiko Restaurant, diner transportable, hospitalskøkken 3 2 Middel risiko Bager, slagter, fiskeforretning, kantine 2 1 Moderat risiko Kolonialhandel, pølsevogn 1 0,5 Lav risiko Kiosk 0,5 - Ultralav risiko Værtshus, bodega, apotek, materialist, vinhandel Efter behov - Detail: Eksempel på risikogrupper, standardfrekvens og elite-frekvens. Engros Eksempler på brancher Standardfrekvens Elitefrekvens Særlig høj risiko Kødproduktvirksomhed, frostlager med kød 7 3 Høj risiko Slagteri, mejeri, salatfabrik 5 2 Middel risiko Bryggeri, brødfabrik, sukkerfabrik 3 1 Moderat risiko Osteudskæring, fiskeauktion 1 0,5 Lav risiko Transport, isværk 0,5 - Engros: Eksempel på risikogrupper, standardfrekvens og elite-frekvens.

5 5 Kontrolrapporter og -resuméer Elite-smiley en vises øverst på kontrolrapporten Elite-smiley en vises øverst på kontrolrapporter og -resuméer. I feltet Offentliggørelse af kontrolrapport bliver det registreret, om kontrolrapporterne er hængt rigtigt op, og om de er anbragt let synligt på virksomhedens hjemmeside. Virksomheden kan få vist sine evt. kommentarer til kontrollen sammen med kontrolrapporten på s smiley-hjemmeside. Vil man det, skal man give kommentarerne til den tilsynsførende, eller sende dem til kontrolafdelingen. Brug blanketten Virksomhedens kommentarer til kontrolrapport/kontrolresumé. Den findes på.dk > Blanketter & certifikater > Blanketter >> og på >>

6 6 Smiley-rapporter skal kunne læses udefra Kunderne skal kunne læse kontrolrapporten, inden de beslutter sig for at gå ind. Det betyder, at kontrolrapporten skal hænge i læseafstand (pas på varer, kasser og cykler foran rapporten) skal hænge i øjenhøjde ikke må anbringes på sving- eller skydedøre ikke må anbringes på en åbenstående dør (kunderne skal kunne læse den, før de går ind) ikke må hænge i et vindfang eller lignende, hvis dette er en del af forretningsområdet ( er der en indgang mellem vindfang og forretningsområde, er det dog i orden, forudsat der ikke er fødevarer i vindfanget). Butikker med flere indgange skal kopiere rapporten den skal hænge ved alle indgange. Kontrollen kan i særlige tilfælde anvise, hvor rapporten skal hænge. Smiley-rapporten skal ud ved døren eller i vinduet eller et andet lige så synligt sted, så kunderne kan læse den, inden de går ind.

7 7 Kontrolrapporter skal vises på hjemmesiderne Alle fødevarevirksomheder, som markedsfører sig på egen hjemmeside, skal vise deres seneste fire kontrolrapporter hhv. kontrolresuméer. De skal være placeret på et let synligt sted. Hjemmesiden skal vise kopier af rapporterne, eller have et link til firmaets side på findsmiley.dk >> Får firmaet flere kontrolrapporter, skal der være adgang til dem alle ( dog ikke til fx personalekantiner). Et link kan oprettes ved at hente et såkaldt permalink på virksomhedens egen side på findsmiley.dk. Når det er sat ind, vil det altid pege på virksomhedens seneste kontrolrapporter. Butikskæder m.v. skal vise kontrolrapporterne ved den virtuelle indgang til hver enkelt butik. Det vil typisk være den underside, hvor den enkelte butiks adresse, åbningstider, tlf. nr. m.v. findes. Kontrolrapporterne skal også være der, selvom hjemmesiden, eller dele af den, ikke er på dansk. På findsmiley.dk kan du se, hvordan du opretter et link til de seneste kontrolrapporter på virksomhedens egen hjemmeside. Min hjemmeside Link til din side på findsmiley.dk Kontrol rapport Brug lup-ikonerne og permalinks til at linke til firmaets side på findsmiley.dk. Når det er gjort én gang, vil linket altid pege på de seneste kontrol resultater.

8 8 Gå efter elite-virksomheder på findsmiley.dk På smiley-hjemmesiden kan forbrugerne nemt finde de butikker, der har bedst styr på fødevarereglerne. Du kan også holde øje med, om dine leverandører til stadighed hører til eliten. Med et gratis abonnement får du en næste gang, dine leverandører har haft besøg af kontrollen. Vil du vise dine kunder, hvor gode dine leverandører er, kan du oprette en leverandørliste med links til deres smiley er. På smiley-hjemmesiden er det nemt at se, hvilke virksomheder, der har elite-status. i-ikonet viser, hvilke virksomheder, der ikke kan få elite-status. Det er virksomhederne i brancher, hvor kontrollen kommer sjældnere end én gang om året. Du kan også finde og få vist kontrolresultaterne ved hjælp af kortet.

9 9 Kontrolinformation i ultralavrisiko-virksomheder Værtshuse, bodegaer, vinforretninger, apoteker, keramikere og automatvirksomheder m.fl. er i ultralavrisikogruppen. Fordi risikoen er mindre kommer kontrollen sjældnere på besøg. Nye ultralavrisiko-virksomheder bliver kontrolleret, når de er blevet registreret som fødevarevirksomhed. De bliver også kontrolleret ifm. kampagner, og når der er en konkret anledning. Kontrolrapporten må gerne hænges op, men det er ikke et krav. Derfor får disse virksomheder en kontrolinformationsblanket, som skal hænges op. Den fortæller kunderne, at virksomheden ikke behøver at have kontrolrapporten hængende. Der vil gå nogle år før samtlige ultralavrisiko-virksomheder er blevet kontrolleret - og har fået deres kontrolinformations-blanket udleveret. Indtil da skal den seneste kontrolrapport hænge fremme. Virksomheden kan dog vælge nu at udprinte en kontrolinformation, som kan hænges op i stedet for den seneste kontrolrapport. Vil man det, skal man hente pdf-filen Kontrolinformation_Printselv_version på findsmiley.dk > Info til virksomheder > Kontrolinformation til ultralavrisiko-virksomheder Skriv virksomhedens navn og adresse i filen, indsæt dato, print ud og hæng den op. Ultralavrisiko-virksomhederne behøver heller ikke vise kontrol rapporterne på deres hjemmeside. Men alle rapporter kan findes på findsmiley.dk >> Værtshuse, bodegaer og vinforretninger m.v. behøver ikke hænge kontrolrapporten op. Men kontrolinformations-blanketten skal hænge der.

10 10 Flytning og ejerskifte En virksomhed kan tage smiley erne fra de seneste tre kontrolrapporter med, når den flytter til en ny adresse. En ny ejer kan overtage virksomhedens seneste tre smiley er. Virksomheden skal give besked til fødevareafdelingen ved flytning og ejerskifte. Vil man videreføre smiley erne, skal man anmode om det. Fødevareafdelingen skal have en erklæring om, at den tidligere ejer er indforstået. Når virksomheden har meldt flytning eller ejerskifte vil den få tilsendt en kontrolinformations-blanket, som skal hænges op, indtil kontrollen har været der første gang. Her kan kunderne se, at Denne virksomhed er ny, er flyttet eller har skiftet ejer. Den har derfor endnu ikke nogen kontrolrapport. Når smiley erne ønskes videreført, kommer kontrollen på besøg inden for to måneder. Da virksomheden ikke har elite-status, må elite-mærkaten ikke hænge fremme. Resulterer kontrollen i fire glade smiley er på stribe, får virksomheden en ny elite-mærkat. På smiley-hjemmesiden kan man se smiley erne for de tre videreførte rapporter med teksten Kontrolresultat overført fra tidligere ejer. Smiley er på menuen Du må gerne vise dine kunder, at du er stolt over din smiley. På smiley-hjemmesiden kan du hente smiley erne som billedfiler og som skrifttype til din pc. Lukket-streamer Når en virksomhed bliver lukket af kontrollen, skal streameren sidde på dør eller vindue indtil fødevareafdelingen igen har givet grønt lys til at fremstille eller sælge madvarer.

11 Her findes reglerne Læs mere om smiley og offentliggørelse på findsmiley.dk > Regler >> I mappen Regler er der bl.a. links til Fødevareloven Bekendtgørelsen om fødevarekontrol og offentliggørelse af kontrolresultater Kontrolvejledningen. Pjecen kan downloades fra fvst.dk > publikationer Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.. Mørkhøj Bygade Søborg. Tlf Denne pjece findes kun elektronisk til download. Januar udgave. Bestillings nr Design: Manometer.dk.

Fakta om regler for virksomheder Elite-smiley og offentliggørelse

Fakta om regler for virksomheder Elite-smiley og offentliggørelse Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Mørkhøj Bygade 19 2860 Søborg tlf. 33 95 60 00 fax 33 95 60 01 Fakta om regler for virksomheder Elite-smiley og offentliggørelse Hvis du

Læs mere

Om egenkontrol i butikker og restauranter

Om egenkontrol i butikker og restauranter Om egenkontrol i butikker og restauranter En hjælp til butikker og restauranter med at indføre egenkontrol både den skriftlige egenkontrol og de gode arbejdsgange Program for egenkontrol side 2 >> Risikovurdering

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige 17 INDHOLD Elektronisk fakturering fra 1. februar 2005 3 Nye oplysninger på regningen Husk altid EAN-nummeret! 4 Elektroniske regninger

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering

Håndbog i elektronisk fakturering Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering giver svar på: Hvordan laver man en elektronisk regning? Hvilke nye oplysninger skal med på regningen?

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Om regnskab for økologi. Om regnskab på virksomheder omfattet af dansk økologikontrol

Om regnskab for økologi. Om regnskab på virksomheder omfattet af dansk økologikontrol Om regnskab på virksomheder omfattet af dansk økologikontrol Tilladelse før start side 2 >> Regnskabet side 2 >> Balanceopgørelser side 3 >> Opstilling af balanceopgørelser side 4 >> Dokumentation for

Læs mere

Manual for Synkron hjemmesider

Manual for Synkron hjemmesider Manual for Synkron hjemmesider Denne manual tilhører: Brugernavn: (username) Adgangskode: (password) 1 Start med sitetræet: Sitetræet er centralt. Det er her, dit website er. Det er her, du bygger dine

Læs mere

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP Velkommen til CMS modulet på din DanaWebshop, som du skal benytte for at opdatere din webshop med produkter, produktsider, infosider med mere. I DanaWeb kalder vi CMS

Læs mere

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Fødevareministeriets Tast selv-service NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Januar 2012 Indhold 1 Velkommen til Tast selv-service 3 2 Log på med NemID eller Medarbejdersignatur

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Ny fødevarevirksomhed kom godt i gang!

Ny fødevarevirksomhed kom godt i gang! Ny fødevarevirksomhed kom godt i gang! For detailvirksomheder Tillykke med din nye fødevarevirksomhed For at sikre en høj fødevaresikkerhed er der en række forhold, du skal have styr på i din nye fødevarevirksomhed.

Læs mere

Årsrapport 2010 for kontrol i Danmark i medfør af kontrolforordning 882/2004

Årsrapport 2010 for kontrol i Danmark i medfør af kontrolforordning 882/2004 20-02-2012 HEE/FCL Årsrapport 2010 for kontrol i Danmark i medfør af kontrolforordning 882/2004 Sammendrag 2 1. Indledning 8 2. Analyse af kontrollen 9 2.1 Generelle forhold for Fødevarestyrelsen - fødevarer,

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login Introduktion Elevintra er et samarbejdsværktøj for skolens elever og lærere. Det er web-baseret, hvilket betyder at du kan logge dig på hvilken som helst pc, bare der er Internet-adgang. I denne vejledning

Læs mere

Lær hvordan du: Sådan virker din kalorieberegner

Lær hvordan du: Sådan virker din kalorieberegner Sådan virker din kalorieberegner Lær hvordan du: Det har længe været et stort ønske fra mange brugere, at vi fik opdateret vores kalorieberegner både i form af design med også i form af funktionalitet.

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Velkommen til GECKO Booking! Hvad enten du har købt produktet, eller prøver vores gratis demo, vil denne vejledning give dig en grundig gennemgang af GECKO Booking og dets mange muligheder. Denne vejledning

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone

Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone Med ereolens app har du mulighed for at læse bøger online (via stream) og at hente bøger ned til din tablet eller smartphone til offline læsning. Her får

Læs mere

Digital Postkasse/e-Boks

Digital Postkasse/e-Boks Nemt på nettet Digital Postkasse/e-Boks Horsens Kommunes Biblioteker Redigeret januar 2013 itborger@horsens.dk Indledning Mere og mere kommunikation med det offentlige foregår over nettet. Ting, som man

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke I denne gennemgang lægger vi vægt på hjemmesidens opbygning. For at få det optimale udbytte af en hjemmeside skal mange elementer spille sammen.

Læs mere

Hvad kan du gøre inden du bliver ledig?

Hvad kan du gøre inden du bliver ledig? Hvad kan du gøre inden du bliver ledig? Læg dit CV på Jobnet.dk Som ledig skal du lægge dit CV ind på Jobnet.dk - se side 2. Men det vil være en god ide allerede at gøre det nu, fordi det giver dig mulighed

Læs mere

Sådan bruger du ereolens app på en Android tablet eller smartphone

Sådan bruger du ereolens app på en Android tablet eller smartphone Sådan bruger du ereolens app på en Android tablet eller smartphone Med ereolens app har du mulighed for at læse bøger online (via stream) og at hente bøger ned til din tablet eller smartphone til offline

Læs mere

5. OPSÆTNING DOKUMENTSKABELONER 5.1 TRIN

5. OPSÆTNING DOKUMENTSKABELONER 5.1 TRIN 5. OPSÆTNING DOKUMENTSKABELONER Under fanen Dok. skabeloner kan du arbejde med de skabeloner som du har i systemet, eller du kan oprette nye. I denne vejledning kigger vi på hvordan du kan tilrette selve

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere