PartnerReview. Nyt stærkt hold i Herning. Rådgivende revisorer. Nr. 2.06

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PartnerReview. Nyt stærkt hold i Herning. Rådgivende revisorer. Nr. 2.06"

Transkript

1 PartnerReview Nr Nyt stærkt hold i Herning Statsautoriseret revisor Allan Bjørn og partner Thorkild Lundsgaard, statsautoriseret revisor, er nye navne til en ny, stærk holdopstilling hos Partner Revision i Herning Rådgivende revisorer En rokade og en ekstra indskiftning har givet ny perspektivrig holdopstilling hos Partner Revision i Herning. Her er partner og statsautoriseret revisor Thorkild Lundsgaard og statsautoriseret revisor Allan Bjørn fremover nye ansigter i et stærkt team af medarbejdere. Sammen med de nuværende partnere og statsautoriserede revisorer Leif Rygaard Jensen og Villy Vraa Nielsen, og blandt andre Peter Vinderslev og Ole Jespersen-Skree, begge cand.merc.aud., skal de videreudvikle og udbygge den positive udvikling, som Partner Revision i Herning befinder sig midt i. Thorkild Lundsgaard er HD, statsautoriseret revisor og mangeårig partner i Partner Revision i Ikast. Her har han med stor succes blandt andet beskæftiget sig med internationale etableringsforhold og offentlig revision for en stor og bred vifte af kunder. - Den geografiske afstand til Herning er ikke stor, så jeg forventer ikke at sige farvel til kunder. Men jeg glæder mig til de udfordringer, et nyt område, nye kunder og nye kolleger i dagligdagen giver mig i Herning, siger Thorkild Lundsgaard. Perfekt profil Med rod i Midtjylland er statsautoriseret revisor Allan Bjørn med sit skifte til Partner Revision i Herning også forblevet på hjemmebane. Her vil han videreudvikle sit arbejde med både revision, regnskaber, analyser, rådgivning og undervisning, som han efter en årrække som revisor i området har opbygget. Allan Bjørn har således beskæftiget sig med alt lige fra internationale koncerner med udenlandske datterselskaber til mindre, enkeltmandsdrevne virksomheder. - På den måde passer min profil perfekt til Partner Revision i Herning og firmaets kunder. I dag er rådgivning og strategisk planlægning en væsentlig del af revisorarbejdet, og netop den side lægger både jeg og Partner Revision stor vægt på, siger Allan Bjørn. Han er uddannet cand.merc.aud. og har siden 1993 været ansat i revisionsfirmaet BDO i Ikast. Udover sin brede erfaring inden for revision kommer Allan Bjørn også til Partner Revision med stor erfaring i undervisning. Han har således undervist i revision både internt hos BDO og på AAU Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning i faget ekstern regnskab. Samtidig med de to nye medarbejdere tager Partner Revision i Herning afsked med partner og statsautoriseret revisor John Nielsen, der skal være administrerende direktør for og medejer af en stor industrivirksomhed. Desuden vil Leif Rygaard Jensen nedtrappe sin kunderelaterede aktivitet og fremover væsentligst beskæftige sig med interne faglige opgaver. De to nye revisorer hos Partner Revision Herning, Allan Bjørn og Thorkild Lundsgaard INDHOLD Oprustning på mange fronter Side 2 Selvlærte entreprenører med stor projekt-kompetence Side 3 Lokal og global Side 4 Tur retur i samlet flok Side 5 Partner Revision i Herning bliver et stærkt firkløver: Fra venstre Allan Bjørn, Villy Vraa Nielsen, Thorkild Lundsgaard og Leif Rygaard Jensen Børsnoterede udfordringer Side 6 Navne i noter Side 7 Fleksibel løn vinder frem Side 8

2 Rådgivende revisorer Oprustning på mange fronter Udgives af Partner Revision Redaktion: Bjarne U. Pedersen, Partner Revision Lone W. Larsen, Partner Revision Jette Aaes, Newsroom Oplag: eksmpl. Koncept: Kommunikationsbureauet IB&Co Foto: Gunnar Merrild Fotografi Tryk: Ikast Bogtrykkeri A/S Villy B. Fiedler statsautoriseret revisor Svend Erik Møller Nielsen statsautoriseret revisor Velkommen til endnu en udgave af Partner Review magasinet hvor vi inviterer vores kunder endnu tættere på vores dagligdag og vores kompetencer. Denne gang har vi blandt meget andet glædet os til fortælle om vores oprustning hos Partner Revision i Herning. Her siger vi goddag til et nyt ansigt, statsautoriseret revisor Allan Bjørn, og byder ligeledes velkommen til en god kending partner og statsautoriseret revisor Thorkild Lundsgaard, der rykker fra Partner Revision i Ikast til Herning. Selv om Partner Revision Herning samtidig siger farvel til partner og statsautoriseret revisor John Nielsen, glæder vi os over oprustningen i Herning. Et særdeles driftigt område, hvor Partner Revision allerede har en bred og varieret kundekreds men hvor der samtidig er potentiale til yderligere udvikling. Du vil også kunne læse om den stigende brug af fleksible lønordninger på det danske arbejdsmarked. Fleksibel løn betyder, at lønmodtageren konverterer bruttoløn til personalegoder, og på den måde i realiteten får mere ud af sin løn. Ordningen er i løbet af de seneste år blevet særdeles populær. Men som i mange andre tilfælde kræver ordningen god planlægning og den helt rigtige sammensætning både for arbejdsgiver og medarbejder for at fordelene ikke forsvinder i uforudsete økonomiske aspekter. For Partner Revision er den lokale forankring af stor betydning i forhold til mange af vores kunder. Men et nationalt og internationalt netværk er også en del af hjørnestenene i vores fundament. For på den måde at sikre den optimale service til større og internationalt baserede virksomheder i vores kundeportefølje. Det netværk sikrer vi gennem medlemskab af RevisorGruppen Danmark, som vi præsenterer i dette nummer. RevisorGruppen Danmark er ikke bare del af vores stærke netværk det er også særdeles tæt på som nærmeste nabo til Partner Revision i Silkeborg. Og som sædvanligt skal hele magasinet ikke bare gå op i tal. Du kan også følge med i optakten til et af landets mange nye microbryggerier, Rækker Mølle Bryghus ved Skjern. Grundlagt på stort lokalt engagement og folkeaktier. Øl blev der blandt andet også smagt på, da samtlige afdelinger af Partner Revision drog på ryst-sammen-tur til Prag. Et socialt arrangement, der på mange forskellige fronter har været med til at styrke og knytte helt nye faglige kontakter på tværs af vores mange afdelinger fordelt over hele regionen. Med disse ord ønsker vi dig endnu engang rigtig god læselyst. 2 Villy B. Fiedler statsautoriseret revisor direktør, Partner Revision Svend Erik Møller Nielsen statsautoriseret revisor bestyrelsesformand, Partner Revision

3 Selvlærte entreprenører med stor projekt-kompetence De får, hvad de kæmper for, folkene i Rækker Mølle. For de laver nemlig tingene selv. Til påske åbner Aktieselskabet Rækker Mølle Bryghus på en lille ø midt i landsbyen. Det faldt Partner Revision i Skjern for Tag overskriften. Den kunne være hentet i en stillings-annonce, indrykket af et stort headhunter-bureau i en af de betydende søndagsavisers jobtillæg. Men den er såmænd bare dækkende for mænd som nu den 45-årige Kjeld Askjær og den 36-årige Ejnar Tylvad. De er hittepåsomme på den fede måde og i disse måneder centrale i den proces, som ender med, at der næste år i april står et fikst og færdigt oplevelsescenter til over 10 millioner kroner færdigt i landsbyen Rækker Mølle, en halv snes kilometer nordvest for Skjern. - Vores projekt-kompetence stiger for hver gang. Vi bliver bedre og bedre til det, og vi er helt klar over, at der ikke kommer nogen og gør det for os. Vi skal slås for det, ellers dør lokalsamfundet, siger Ejnar Tylvad. Han er virksomhedsudvikler, som Kjeld siger med et glimt i øjet. Men den er god nok. På fuld tid er det hans ansvar, at Rækker Mølle Bryghus står klar til åbning i påsken En million-satsning, banket op fra at nogle sad og fik en god idé. Ikke mindre end 27 projektmedlemmer og 118 aktiesælgere har arbejdet intenst med at realisere ideen. Og de har tilmed gjort det før... - Nogle af projektmedlemmerne var også med til at finde 4,8 millioner kroner til hal to ved Rækker Mølle Hallen og 7,6 millioner kroner til at lave lejligheder i det gamle mejeri. Der er en fantastisk pionér-ånd, og jeg har hørt andre sige om os, at vi går på vandet herude af den simple grund, at vi ikke ved, det ikke kan lade sig gøre, siger Kjeld Askjær med et skævt smil. Han er formand for bestyrelsen bag bryghuset, og både han og Ejnar har farve i kinderne og glød i øjnene, når der går entreprenør-snak i den. De jonglerer hjemmevant med klassiske forretnings-begreber som key account, dækningsbidrag og developer. Man fornemmer på de kærlige drillerier, at de kender hinanden indgående og samtidig har stor respekt for kollegaens kompetencer. De er selvlærte entreprenører i den helt store stil, og det er netop det, den tredje mand ved bordet, den 51- årige Niels Peder Thomsen, er fascineret af. De 3 selvlærte entreprenører bag Rækker Mølle Bryghus fra venstre Ejnar Tylvad, Kjeld Askjær og Niels Peder Thomsen - De er dybt engagerede mennesker, som havde noget gammelt, de meget gerne ville bevare på den ene eller den anden måde. Så fik de stablet Rækker Mølle Bryghus på benene. På papiret jo faktisk en umulig opgave, men et eksempel på, at alt kan lade sig gøre, hvis bare man løfter i flok, konstaterer Niels Peder. Han kommer oprindeligt fra Hanning lige rundt om hjørnet, så han kendte sine Rækker Møllelus på gangen. Han er professionel talmand, forankret i Partner Revision i Skjern, der om få måneder får dels et bryggeri, dels et oplevelsescenter med i porteføljen. En blåstempling - For os har det at være med været en helt anderledes måde at arbejde på. Man kan vel kalde det en nicheopgave i en revisionsvirksomhed. Jeg har svært ved at afgøre, om der kommer flere af den slags opgaver for os. Men det har været virkelig sjovt og interessant, samtidig med, at det også har været hårdt, siger Niels Peder Thomsen. Han er selv for beskeden til at komme ind på det, men Ejnar Tylvad forklarer gerne, at Niels Peder Thomsen bør tilskrives sin del af æren for bryghusets succes indtil nu. Han er ikke bleg for at indrømme, at samspillet med Partner Revision har været vigtig for skabelsen af Rækker Mølle Bryghus. - For at bygge troværdighed op er det vigtigt at vise, at man samarbejder med professionelle virksomheder. Det kan jo aflæses direkte i prospektet og er afgørende for, om man sælger 1500 aktier eller Der var ingen, der på forhånd kunne have mistillid til det her projekt, siger Ejnar Tylvad. I Niels Peder Thomsens sind var der ingen tvivl om at Partner Revision burde engagere sig i Rækker Mølle Bryghus. - Man skal kunne se en fornuftig forretning på sigt. Vi siger ikke ja til at gå med i luftkasteller, men vil hele tiden have følelsen i maven af, at tingene er bæredygtige. Vi kiggede på de oplysninger, bestyrelsen kom med, og vurderede, at de økonomiske forudsætninger absolut hvilede på et fornuftigt grundlag for et "iværksætterprojekt", som etablering af et bryghus også er, forklarer Niels Peder Thomsen. Igangsætterne Kjeld og Ejnar lufter kort, at de faktisk allerede har næste projekt på tegnebrædtet, og at Partner Revision da også godt kan blive revisor på det. - Ja, du kan sågar få lov til at købe aktier i det. Hvis du altså når det, siger Kjeld Askjær til Niels Peder Thomsen. Og minder på den listige facon om, at det blot tog 26 dage at sælge 3000 bryggeri-aktier til 2100 mennesker. Siden er der solgt yderligere 1000 aktier, så i alt 2800 har lod i det, der næste sommer står som et attraktivt oplevelsescenter og bryghus i Rækker Mølle. 3

4 Lokal og global RevisorGruppen Danmark - med sekretariatsleder Jens Skovby i spidsen - er Partner Revisions nærmeste nabo i Silkeborg. Det giver nem adgang til snæver ekspertise og internationale netværker Med RevisorGruppen Danmark i ryggen kan Partner Revisions afdelinger dyrke det lokale fundament og stadig have adgang til snæver ekspertise og internationale netværker Lokal forankring er altafgørende for den service, en revisor kan yde. For kendskab til det lokale betyder indsigt i særlige forhold, der kan have stor indflydelse på en virksomhed. Men selvom man er lokal, er det gavnligt at have et netværk både nationalt og internationalt. Det kan imidlertid være svært at afse tid til at dyrke relationerne, men hos Partner Revision har man folk til at tage sig af den side af forretningen. Partner Revision er medlem af RevisorGruppen Danmark, der endda har til huse i Silkeborg på samme adresse som Partner Revision. Og med RevisorGruppen Danmark i ryggen, kan Partner Revision tilbyde præcis det samme, som de store uden at miste den lokale forankring. Kvalitet på mange fronter RevisorGruppen Danmark blev etableret i 1992, hvor 13 uafhængige danske statsautoriserede revisionsfirmaer blev enige om at samarbejde. I dag omfatter RevisorGruppen Danmark 19 revisionsfirmaer med 47 kontorsteder, 165 statsautoriserede revisorer og i alt cirka medarbejdere. - Grundstenen var at skabe høj kvalitet i arbejdet og det gør vi på mange fronter, forklarer sekretariatsleder Jens Skovby, der har været med, siden RevisorGruppen Danmark blev etableret. - Først og fremmest arbejder vi med international lovgivning og omsætter det til noget forståeligt. Skaber modeller og værktøj, som revisorerne kan bruge i deres hverdag. Vi fungerer også som intern kvalitetskontrol for at sikre, at vi alle lever op til vores aftalte standarder, forklarer Jens Skovby. Udover det udgør interne kurser for revisorerne en stor del af RevisorGruppen Danmarks virke. - Der er krav om 120 timers efteruddannelse i løbet af tre år. Det kan man dog sjældent nøjes med, fordi der konstant kommer nye love og ny viden at tilegne sig. Sparringspartner Men foruden de vedtagne og helt faste ansvarsområder, udfylder RevisorGruppen Danmark også en helt anden og lige så vigtig rolle for revisorerne. - Vi fungerer som en slags faglig hotline. Med vores netværk af revisionsfirmaer kender vi stort set alle de problemstillinger og udfordringer, der findes. Den viden og erfaring kan vores revisorer trække på kvit og frit, siger Jens Skovby og tilføjer, at hvis en revisor støder på et område, hvor et af de andre revisionsfirmaer i organisationen er stærk, er det en smal sag for RevisorGruppen Danmark at videreformidle den viden eller en god kontakt. Den ballast gør en stor forskel for revisionsfirmaerne. Og for Partner Revision i Silkeborg er adgangen til den viden ekstra nem. - Vi taler altid ansigt til ansigt det giver som regel en anden og mere dyb dialog, mener Jens Skovby. Internationalt netværk Erfaringsdatabasen i RevisorGruppen Danmark er temmelig omfattende med 1000 medarbejdere. Men ikke desto mindre er det indimellem nødvendigt at have internationale kontakter. - Som lille revisionsfirma er det svært at pleje internationale kontakter. Men vi har forbindelse til væsentlige internationale revisionssamarbejder på linje med vores eget. Så i princippet har vores 19 revisionsfirmaer relationer til hele verden via vores netværk, siger Jens Skovby. 4

5 Tur retur i samlet flok En personale-togtur til Prag har rystet Partner Revisions syv afdelinger sammen og gjort den daglige sparring bedre. Og de 167 rejsende har fået batterierne opladet Da de sidste kunder var betjent torsdag den 28. september, hoppede 100 Partnere og 67 ægtefæller og samlevere i et særtog med kurs mod Prag. For første gang i seks år var der lagt op til en personaletur af de helt store. Partner Revision havde lejet DSB s tog, Skiløberen, og fyldt den med revisorer, elever, bogholdere, it-folk, kantinedamer og andre af dem, der holder dampen oppe hos Partner Revision, og ikke mindst disses bedre halvdele. - Lige fra afgang var der en rigtig god og sjov stemning i toget, hvor vi rendte rundt og besøgte hinandens kupéer. Lidt lige som en lejrskole, fortæller Lone Wulff Larsen, administrationschef og medlem af rejseudvalget. Efter 14 timer i toget, hvor de 167 partnere var eneste passagerer, var de syv afdelinger blevet rystet godt og grundigt sammen. - Og det var netop ét af formålene med vores tur. Når man har gode relationer på tværs af afdelingerne bliver det meget nemmere at sparre og udnytte hinandens kompetencer og specialer til hverdag, fortæller Lone Wulff Larsen. Den forlængede weekend i Tjekkiets hovedstad bød foruden det sociale samvær blandt andet på guidede byrundture og anderledes restaurantbesøg. - Blandt andet besøgte vi restauranten Obecni Dum. En central og imponerende smuk bygning. En historisk perle, som er et af verdens første eksempler på Art Noveau både ude og inde, fortæller Lone Wulff Larsen. Lørdag aften gik turen hjemad med toget igen og selvom de rejsende ved hjemkomsten søndag led under forskellige niveauer af træthed, føler arrangørerne, at turens andet mål også blev nået. - Motiverede medarbejdere yder mere. Og jeg er overbevist om, at vi alle efter den tur er topmotiverede igen. Vi fik hygget os, grinet, spist tjekkisk mad og ladet batterierne op igen, siger Lone Wulff Larsen. 5

6 Børsnoterede udfordringer Fra 2005 gik alle børsnoterede selskaber i EU over til den internationale regnskabsstandard IFRS (International Financial Reporting Standards). 6 Det var en stor regnskabsmæssig ændring og en stor udfordring for især virksomhederne. Men også for revisorerne. - Regnskabsaflæggelse efter IFRS-standarderne betyder blandt andet, at der er langt flere oplysningsforpligtelser end tidligere. Så arbejdet bliver meget større for virksomheden, forklarer statsautoriseret revisor Lars Ole Mortensen, Partner Revision i Ikast. Arbejdet for revisoren bliver nemlig ikke nødvendigvis større det bliver bare meget anderledes. - For de børsnoterede kunder, hvor vi er generalforsamlingsvalgte revisorer, må vi ikke udføre regnskabsmæssig assistance. Det betyder for eksempel, at selskaberne selv skal opstille regnskabet og opgøre den skattepligtige indkomst. Vores opgave som revisorer er herefter at revidere, om oplysningerne er korrekte. Det er faktisk en udfordring både for os og for virksomheden, siger Lars Ole Mortensen, der er stærk inden for IFRS, og i denne del af sit virke har cand.merc.aud. Morten Broberg Lind, også fra Partner Revision i Ikast, som sin højre hånd. Internt værktøj IFRS er et meget regelbaseret system, som komplicerer arbejdet for virksomhederne. Derfor står Partner Revision klar på sidelinjen og hjælper de børsnoterede kunder. - Vi må hjælpe i gang og vejlede undervejs, siger Lars Ole Mortensen, der er uddannet til arbejdet med IFRS-standarderne og i gang med at udvikle et internt værktøj, der giver overblik over forløbet, når der skal opstilles regnskaber efter de nye standarder. - Der er så mange regler på dette område, at man skal interessere sig for det for at få overblikket, siger han. Lars Ole Mortensen har siddet i Foreningen af Statsautoriserede Revisorer s regnskabstekniske udvalg, som har været med til at kommentere udkast til IFRS-standarder, inden de blev vedtaget. Han har endvidere et netværk af eksterne kolleger, som han sparrer med, når der opstår særligt komplicerede spørgsmål. Blandt andet RevisorGruppen Danmark. - På den måde er vi godt rustet til at vejlede børsnoterede selskaber, mener Lars Ole Mortensen.

7 Vi kan gøre dig til prof. spiller i den virkelige verden Rådgivende revisorer En god partner er guld værd. Med Partner Revision på holdet kan du koncentrere dig om dine kerneområder, mens vi dækker dig fuldt og professionelt af på den økonomiske side af bordet. Som partner tilbyder vi meget mere end regnskabsmæssig bistand. Vi rådgiver og vejleder i strategisk planlægning. Vi skubber på i offensiven og holder igen i defensiven. Og så glæder vi os sammen med dig over en sejr. Hos Partner Revision er målsætningen at tilbyde dig mere end du forventer. Et tæt samarbejde er udgangspunkt for vores professionelle rådgivning, der dækker alt fra økonomi, finansiering, driftsøkonomisk opfølgning, udarbejdelse af perioderegnskaber, budgetter og ledelsesmæssig rådgivning. Udover besvær sparer vi dig for unødige udgifter. Navne i noter Nye medarbejdere Partner Revision har fået ikke færre end otte nye medarbejdere. I Ikast drejer det sig om Karin Baltzer Jørgensen, der den 8. maj begyndte som bogføringsassistent, mens Martin Engelbreth Mortensen og Morten Andreasen begge havde første arbejdsdag som elever den 1. august. I Herning er statsaut. revisor Allan Bjørn tiltrådt 1. oktober, ligesom Claus Kølbæk begyndte som elev 16. oktober. I Brande begyndte Katija Lund Kasandric som 2. års elev 1. august, mens Jette Johnsen havde første dag som bogføringsassistent den 1. oktober. I Silkeborg er Anne Segerstrøm Kristensen begyndt som elev den 1. august. Jubilæer 1. september fejrede revisor hos Partner Revision i Ringkøbing, Birgit Holm Hansen, 25 års jubilæum. Cand.merc.aud.-eksamen Ole Jespersen-Skree, Partner Revision Herning, bestod i maj sin cand.merc.aud.- eksamen. HD-eksamen Fire medarbejdere har i foråret bestået deres HD-eksamen. Nemlig Line Skov Nielsen, Silkeborg - Daniel R. Hansen, Brande - Heidi Jepsen og Kuno M. Kristensen, begge fra Ikast. Udlærte Fire medarbejdere er for nyligt blevet udlært. 1. juni var det Morten Olesen fra Tarm. 1. august var det Simon Kirketerp, Herning - Addie Juul, Ikast og Kristina Eriksen, Brande. 7

8 Fleksibel løn vinder frem Muligheden for at ombytte en del af lønnen til et personalegode som lægeordineret massage, undervisning, hjemmeservice eller brobizz, vinder større og større indpas. For medarbejderne kan der være skattemæssige fordele at hente, og for arbejdsgiveren er der udsigt til tilfredse, loyale og fleksible medarbejdere. Men ordningen kræver grundig forberedelse. Ellers kan meget gå galt. - Fleksibel løn giver mulighed for at tilbyde medarbejderne individuel løn. Det kan også betyde glade og tilfredse medarbejdere. Især fordi skattebesparelserne på visse personalegoder betyder flere nettokroner til den enkelte medarbejder, siger partner og statsautoriseret revisor Bjarne Ulrik Pedersen. En opgørelse fra Skatteministeriet konkluderer blandt andet, at antallet af folk med fleksibel løn fra 2003 er steget markant, og at stigningen forventes at fortsætte. Fleksibel løn betyder, at medarbejderen accepterer en generel og reel lønnedgang. I stedet får medarbejderen forskellige arbejdsgiverbetalte goder. Men i virksomhederne kræver en succesfuld etablering af fleksibel løn en særdeles grundig forberedelse for at skabe den ønskede dynamik. - Virksomheden skal gøre de nødvendige overvejelser og et grundigt forarbejde. Det er blandt andet nødvendigt at vurdere, hvordan fleksible lønpakker harmonerer med allerede eksisterende ordninger i virksomheden: Skal alt lægges om, og hvordan sker en evt. konvertering af eksisterende personalegoder? Virksomheden skal også være klar over, hvordan den vil håndtere de skærpede oplysningskrav, jf. ansættelsesbevisloven, og hvordan den vil håndtere ændringer af blandt andet ansættelsesvilkår for eksempel i forhold til opsigelsesvarsler, siger Bjarne Ulrik Pedersen. I det hele taget skal virksomhedens administrative system være gearet til at håndtere fleksible lønpakker. I forhold til den enkelte medarbejder men også i forhold til eventuelle leverandører af de forskellige personalegoder. - Hvis virksomheden og medarbejderen aftaler et personalegode med skatterabat, er det vigtigt, at godet faktisk kan behandles efter sådanne særlige regler, og at godet af en eller anden grund ikke falder uden for reglen om lempeligere beskatning. For medarbejderen er det vigtigt at få styr på forhold som pension og ferie. Det kan ske ved, at medarbejder og virksomhed aftaler, at der også skal indbetales til pension af værdien af løngoderne, siger Bjarne Ulrik Pedersen. Hvis tingene går galt, risikerer man i stedet utilfredse og frustrerede medarbejdere. - Derfor er det en rigtig god idé at sparre med en revisor før en beslutning om fleksible lønpakker. Så minimerer man risikoen for fejl, og virksomhederne kan få spørgsmål og usikkerhed omkring reglerne ryddet af vejen helt fra begyndelsen, slår Bjarne Ulrik Pedersen fast. Han understreger, at en grundig sparring med revisoren ikke bare er en fordel for virksomheden også for medarbejderen. FAKTA: Skat har indtil videre blåstemplet følgende goder mod en reduktion af bruttolønnen. Men flere kommer til: Fri telefon Bredbånd med adgang til arbejdspladsernes netværk Uddannelse Sundhedsordninger Medarbejderobligationer Medarbejderaktier Offentlig transport Bro-bizz Fri bil Avis Godernes top-10: 1. Medarbejderobligationer 2. Medarbejderaktier 3. Sundheds-/hospitalsforsikring 4. Bredbånd 5. Bredbåndstelefoni 6. Mobiltelefoni 7. Massageordning 8. Aviser og tidsskrifter 9. Offentlig transport 10. Personlig udvikling, uddannelse Herning Industrivej Nord 15. Birk Herning. Tlf Ikast Thrigesvej Ikast. Tlf Brande Torvegade Brande. Tlf Silkeborg Ballevej 2B Silkeborg. Tlf Ringkøbing Hugborgvej Ringkøbing. Tlf Skjern Bredgade Skjern. Tlf Tarm Nygade Tarm. Tlf Tilknyttet RevisorGruppen Danmark

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

PartnerReview Det positive signal

PartnerReview Det positive signal PartnerReview Nr.1.05 Rådgivende revisorer Det positive signal En revideret årsrapport er ofte et nødvendigt kvalitetsstempel i forhold til kunder og andre erhvervsmæssige samarbejdspartnere En revideret

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Fleksible lønpakker. Skat 2015

Fleksible lønpakker. Skat 2015 Fleksible lønpakker Skat 2015 Fleksible lønpakker burde være en mulighed for alle. Virksomhedens samlede lønudgift er uændret, men paletten af goder bliver synliggjort og udbyttet højere fordi medarbejderen

Læs mere

Gennemsigtighedsrapport 2011

Gennemsigtighedsrapport 2011 Gennemsigtighedsrapport 2011 I henhold til Revisorlovens 27 samt EU s 8. direktiv er det fra og med 2009 et lovkrav, at revisionsfirmaer, som udfører erklæringsopgaver for virksomheder med offentlig interesse,

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

Vi står til regnskab. redmark.dk

Vi står til regnskab. redmark.dk Vi står til regnskab redmark.dk Hos Redmark er vi gode til tal, men det er dig der tæller Som Danmarks 7. største rådgivnings- og revisionsvirksomhed er Redmark en moderne, effektiv og dynamisk virksomhed.

Læs mere

Direktør Fagligt Center FSR danske revisorer

Direktør Fagligt Center FSR danske revisorer Direktør Fagligt Center FSR danske revisorer Kjerulf & Partnere A/S Executive search & selection 2 Præsentation Dette materiale er udarbejdet i forbindelse med Kjerulf & Partneres medvirken ved rekruttering

Læs mere

Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen

Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen 1. BAGGRUND Stillingen er genopslået på baggrund af for få kvalificerede kandidater i første omgang. Lederen af vores regnskabsafdeling har valgt at

Læs mere

PartnerReview. Et frynsegode betalt af skatten

PartnerReview. Et frynsegode betalt af skatten PartnerReview Nr. 2.05 Et frynsegode betalt af skatten Medarbejderobligationer giver medarbejderne reduceret skat og er omkostningsneutralt for virksomheden. En attraktiv ordning for begge parter RŒdgivende

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

Den attraktive arbejdsplads Personalegoder.

Den attraktive arbejdsplads Personalegoder. 1 HR-afdelingen April 2008 gh Den attraktive arbejdsplads Personalegoder. Kommunerne oplever et stadigt stigende behov for anvendelse af personalegoder for fortsat at kunne rekruttere og fastholde medarbejdere

Læs mere

AP NYT. September 2010. Tilmelding til AP Nyt på www.ap.dk under Nyhedsbreve

AP NYT. September 2010. Tilmelding til AP Nyt på www.ap.dk under Nyhedsbreve Side 1 AP NYT September 2010 Velkommen til AP Nyt! AP Nyt er et nyhedsbrev til vores klienter og forretningsforbindelser, hvor vi orienterer om nye regler og aktuelle emner inden for skat, selskabsret

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

Deltagerne i undersøgelsen er repræsentative i forhold til CA s samlede medlemsbestand, hvad angår alder, køn, geografi og uddannelse.

Deltagerne i undersøgelsen er repræsentative i forhold til CA s samlede medlemsbestand, hvad angår alder, køn, geografi og uddannelse. Hovedresultater Færre kvindelige ledere på alle niveauer De kvindelige ledere i CA har et karrieremæssigt efterslæb. 54 af mændene i undersøgelsen er ledere, mens kun 39,9 af kvinderne er ledere. Jo højere

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

2004/2005 Listen Ballevej 2B 8600 Silkeborg Telefon 8680 2175 Fax 8680 5513 E-post: revisorgruppen@revisorgruppen.dk Hjemmeside: www.revisorgruppen.dk Andersen Hübertz Kirkhoff, statsautoriseret

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen # 2 Maj 2013 MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER Til kamp for bedre retshjælp Advokater viser vejen til vækst Skud fra Borgen MF Ole Birk Olesen: Når det koster at vinde Outsourcing af juristarbejde påvirker

Læs mere

Personalegoder og bruttotrækordninger

Personalegoder og bruttotrækordninger Danmarks Statistik 26. maj 2010 Personalegoder og bruttotrækordninger 1 Personalegoder Udgangspunktet for denne beskrivelse af personalegoder er Skatteministeriets årlige rapport om personalegoder 1. Den

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

K e n d e l s e: Den 23. april 2010 blev der i. sag nr. 56/2008-S. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. mod

K e n d e l s e: Den 23. april 2010 blev der i. sag nr. 56/2008-S. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. mod Den 23. april 2010 blev der i sag nr. 56/2008-S Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod statsautoriseret revisor Jens Lars Riise og statsautoriseret revisor Peter Wilhelm Øckenholt Larsen afsagt sålydende K

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA STYRK DIN OPSPARING MED INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST PFA har stiftet Investeringsforeningen PFA Invest, som privatpersoner har mulighed

Læs mere

Partner Review 01/09. 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest

Partner Review 01/09. 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest Partner Review 01/09 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest 08 Når revision bliver mere end tal 10 Når gråt guld glimter 12 tal-kunst Rådgivende

Læs mere

Diskussionsoplæg. Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked

Diskussionsoplæg. Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Diskussionsoplæg F O A F A G O G A R B E J D E Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Mine krav Dine krav? Diskussionsoplæg ved forbundsformand

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

EKSPLOSIV VÆKST I MEDARBEJDEROBLIGATIONER

EKSPLOSIV VÆKST I MEDARBEJDEROBLIGATIONER 15. november 2008 af Jonas Schytz Juul direkte tlf. 33557722/30291107 EKSPLOSIV VÆKST I MEDARBEJDEROBLIGATIONER Skatteministeriet vurderer i sit seneste skøn, at medarbejderobligationer i alt giver et

Læs mere

Lønmodeller. Kan man få en ingeniør til at være storsælger? Ja hvis den rigtige gulerod hænger i en opnåelig afstand!

Lønmodeller. Kan man få en ingeniør til at være storsælger? Ja hvis den rigtige gulerod hænger i en opnåelig afstand! Lønmodeller Kan man få en ingeniør til at være storsælger? Ja hvis den rigtige gulerod hænger i en opnåelig afstand! Var det noget med et par ekstra feriedage ved juletid? Eller et frikort til golfklubben?

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

Tilsynsnotat af 28 november 2012.

Tilsynsnotat af 28 november 2012. Tilsynsnotat af 28 november 2012. Navn: Silkeborg Krisecenter Lovgrundlag: Midlertidigt botilbud efter SEL 109 Adresse: E-mail: Grønnegade 14, 8600 Silkeborg krisecenter@silkeborg.dk Telefon: Tlf. 89 70

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Revision eller udvidet gennemgang?

Revision eller udvidet gennemgang? www.pwc.dk/udvidetgennemgang Revision eller udvidet gennemgang? Stil skarpt på din virksomheds behov Få et indblik i de overvejelser, du skal gøre dig, når du skal vælge mellem fortsat revision eller udvidet

Læs mere

Tønder kommune. Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker

Tønder kommune. Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker Tønder kommune Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker 22. maj 2013 Chefrevisor Erik Bendtsen, BDO Kommunernes revision Skattepartner Ole Sørensen, BDO skatteafdeling Introduktion

Læs mere

VELKOMMEN MEAmidt Tema-møde: EJERSKIFTE 10. Juni 2013. Nyt køkken og bad leveret til tiden så er det AUBO!

VELKOMMEN MEAmidt Tema-møde: EJERSKIFTE 10. Juni 2013. Nyt køkken og bad leveret til tiden så er det AUBO! VELKOMMEN MEAmidt Tema-møde: EJERSKIFTE 10. Juni 2013 Nyt køkken og bad leveret til tiden så er det AUBO! Torben Andersens indlæg Torben Andersens baggrund. Hvem er AUBO PRODUCTION og hvad har udviklingen

Læs mere

Radio Ådalens Formandsberetning den 24. marts 2015

Radio Ådalens Formandsberetning den 24. marts 2015 Allerførst en stor tak til jer lyttere og medlemmer. Det er dejligt at mærke, at I er der, når det gælder, at præge vores radio, fx med at blande musik og deltage i quiz, eller hvis der sælges lodder,

Læs mere

Redegørelse for de hidtidige erfaringer med aflæggelse af skattemæssigt årsregnskab i fremmed valuta

Redegørelse for de hidtidige erfaringer med aflæggelse af skattemæssigt årsregnskab i fremmed valuta Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 3 Offentligt Notat J.nr. 2009-469-0017 Redegørelse for de hidtidige erfaringer med aflæggelse af skattemæssigt årsregnskab i fremmed valuta 1. Indledning Ved lov

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING. Årsrapport 2013. 25. marts 2014 Dette regnskab indeholder 10 sider

DANSK BRYGMESTER FORENING. Årsrapport 2013. 25. marts 2014 Dette regnskab indeholder 10 sider DANSK BRYGMESTER FORENING Årsrapport 2013 25. marts 2014 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere

Regler vedr. bruttolønsordning (fleksibel lønpakke) DS Smith Packaging Denmark A/S

Regler vedr. bruttolønsordning (fleksibel lønpakke) DS Smith Packaging Denmark A/S Regler vedr. bruttolønsordning (fleksibel lønpakke) DS Smith Packaging Denmark A/S DS Smith Packaging tilbyder dig muligheden for at konvertere en del af din løn til personalegoder. De fleste personalegoder,

Læs mere

For dig, der vil være leder

For dig, der vil være leder For dig, der vil være leder 1 2 1+1=3 90.000 ledere har allerede set værdien de har valgt Lederne som deres organisation og a-kasse Lederne et medlemskab med værdi Hos Lederne får du en lang række tilbud,

Læs mere

Partner Review 01/08. Rådgivende revisorer. John Andersen, Partner Revision Skjern

Partner Review 01/08. Rådgivende revisorer. John Andersen, Partner Revision Skjern Partner Review 01/08 det er hamrende vigtigt at ramme plet i første skud, når man skal fungere tæt sammen om at lede en arbejdsplads og gerne udvikle den tillige. John Andersen, Partner Revision Skjern

Læs mere

Beregning af solcelleanlæg

Beregning af solcelleanlæg Forside Beregning af solcelleanlæg Navn: Email: hans@mail.dk Bemærkninger: Isofoton 6 KW - 14.995 kr. Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning.

Læs mere

Beregning af solcelleanlæg

Beregning af solcelleanlæg Forside Beregning af solcelleanlæg Navn: Email: hans@mail.dk Bemærkninger: Renesola 6 KW - 89.995 kr. Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning.

Læs mere

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles At vælge de rette kampe Strålfors Information Logistics er en virksomhed, der står midt i en vigtig forandringsperiode. Virksomheden, der netop er blevet en del af den store nordisk postfusion mellem Post

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 Kære ErhvervsKvinder Herning. Sommerferien står for døren og det betyder, at ErhvervsKvinder Herning holder pause i 2 måneder med arrangementer. Vi mødes igen

Læs mere

Foreningen af Danske Lægestuderende Århus Kredsforening. Økonomisk beretning fra FADL, Aarhus Kredsforening. Aarhus, Kære Medlemmer,

Foreningen af Danske Lægestuderende Århus Kredsforening. Økonomisk beretning fra FADL, Aarhus Kredsforening. Aarhus, Kære Medlemmer, Økonomisk beretning fra FADL, Aarhus Kredsforening Kære Medlemmer, Aarhus, Det er en fornøjelse at kunne sætte jer ind i foreningsåret 2013/2014 set fra et økonomisk perspektiv. Som altid præsenteres her

Læs mere

VIL du VÆRE vores NYE advokatfuldmægtig?

VIL du VÆRE vores NYE advokatfuldmægtig? VIL du VÆRE vores NYE advokatfuldmægtig? Løft blikket TM 3 EN uddannelse MED ansvar OG udfordringer Som fuldmægtig hos os kommer du til at prøve kræfter med udfordrende advokatarbejde inden for flere

Læs mere

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen AL: Det opgaven handler om er hvad man kan ligge til grund for sammenbruddet i Roskilde Bank. Sådan som jeg har det er aktieoptionsordningen fra 2002 en stor del af

Læs mere

Partner 02/07. Man skal naturligvis have en helt basal

Partner 02/07. Man skal naturligvis have en helt basal Partner Review 02/07 Man skal naturligvis have en helt basal Man skal naturligvis have en helt basal viden om virksomheden og en stor interesse for den. Men mindst lige så vigtigt er det, at man har en

Læs mere

It-beskatning. Skat 2015

It-beskatning. Skat 2015 It-beskatning Skat 2015 1. Generelt 1.1 Lønomlægning 1.2 Hvem er omfattet 2. Fri telefon 2.1 Telefoni 2.2 Mobiltelefoni uden beskatning 2.3 Datakommunikation uden beskatning 3. Computere m.m. 3.1 Arbejdscomputere

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere

Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat

Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat Skatteudvalget 2008-09 L 199 Bilag 5 Offentligt 5 Folketinget Skatteudvalget Christiansborg 1240 København K Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat Hermed følger TEKNIQ Installatørernes

Læs mere

FTF s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen

FTF s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen 15. april 2011 Rådgivende Sociologer ApS Kronprinsessegade 34 st 1306 København K cvr 30209346 bank 5032 120996-2 tlf 33 15 36 26 fax 33

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk BERETNING 2013 Indledning Så blev det igen tid for en årsberetning fra bestyrelsen. I beretningen beskriver vi, hvordan det er gået vores forening og forretning i året 2013. Beretningen tager meget naturligt

Læs mere

Spar tusindvis af kroner på banklånet

Spar tusindvis af kroner på banklånet Spar tusindvis af kroner på banklånet ankerne har meldt ud, at de ikke behandler alle kunder ens. ankkunderne opfordres derfor til at se sig godt for, hvis de ikke vil betale for meget for deres lån. Der

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

CVR 25 49 21 45 Gennemsigtighedsrapport 2013

CVR 25 49 21 45 Gennemsigtighedsrapport 2013 Gennemsigtighedsrapport 2013 Gennemsigtighedsrapport 2013 l henhold til lov om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven) bestemmer 27 i overensstemmelse med EU's 8. direktiv, at en revisionsvirksomhed,

Læs mere

AXA Powers motionsaktiviteter

AXA Powers motionsaktiviteter AXA Powers motionsaktiviteter AM:2011 8. november, 2011 Nyborg Strand 8.-10. June 2009 Motion på arbejdspladsen, den korte version Faktum Alle er enige om, at 30 minutters motion om dagen er sundt Synspunkt

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Produktivitetskommissionen Att: Formand Peter Birch Sørensen Bredgade 38, 1 DK 1260 København K

Produktivitetskommissionen Att: Formand Peter Birch Sørensen Bredgade 38, 1 DK 1260 København K Produktivitetskommissionen Att: Formand Peter Birch Sørensen Bredgade 38, 1 DK 1260 København K København, fredag den 8. marts 2013 Kære Peter Birch Sørensen. Tak for din henvendelse af 11. februar 2013,

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

Kampen for kollegerne. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING

Kampen for kollegerne. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF ØSTJYLLAND Østjylland Som fællestillidsrepræsentant skal man ind i kampen for kollegerne, siger Klaus Olesen. FRA DIN LOKALAFDELING Kampen for kollegerne Den nye

Læs mere

LEDIGE MEDHJÆLPERJOBS

LEDIGE MEDHJÆLPERJOBS LEDIGE MEDHJÆLPERJOBS PÅ SMUKFEST 2015 HEGNSHOLDET SØGER MEDHJÆLPERE TIL OPSTILLING OG NEDTAGNING HVAD: Vi søger fysisk stærke folk, der ikke er bange for at tage fat og blive beskidte til en hård og drøj

Læs mere

UNIFIED NETWORK. vækst gennem indsigt

UNIFIED NETWORK. vækst gennem indsigt UNIFIED NETWORK Unified Network Unified Network arbejder med vækstkultur vi klargør og motiverer virksomhedernes vækstfundament, nemlig menneskerne i organisationen. Hvorfor gøre noget? Hvis sygefraværet

Læs mere

Case: DSB S-tog Medarbejderinvolvering i øget kundefokus med echo.it social media platformen som værktøj

Case: DSB S-tog Medarbejderinvolvering i øget kundefokus med echo.it social media platformen som værktøj Case: DSB S-tog Medarbejderinvolvering i øget kundefokus med echo.it social media platformen som værktøj en intern social medieplatform i DSB S-tog til at involvere samtlige medarbejdere i øget kundefokus

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Iværksætterselskaber - IVS. Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre.

Iværksætterselskaber - IVS. Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre. Iværksætterselskaber - IVS Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre. Iværksætterselskaber - IVS Det er nu blevet muligt for iværksættere og andre at stifte et selskab benævnt iværksætterselskab

Læs mere

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job?

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job? Kandidat til formandsposten Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg Kort sagt arbejder jeg med og for medlemmerne. Som kredsbestyrelsesmedlem gennem 8 år har jeg beskæftiget mig

Læs mere

Revision af frie skoler

Revision af frie skoler Vi har specialiseret os i... 90167145216418+51228672+91773+977123+724 9470912560915790167145216418+51228672+ 773+977123+7249+5687735987738935779385 39+8677689t743689+773698+776398+77469+ 7389+84789+81378983817398+87798+768189

Læs mere

Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS

Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS 1 indhold 3 Forord 4 Hovedkonklusioner 5 Baggrund for undersøgelsen 6 7 Sygefravær og medarbejdertilfredshed 8 Tre væsentlige faktorer 9 Den gode mangfoldighedsleder

Læs mere

Industrivej 7 Vester Aaby 5600 Faaborg DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125. Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk www.bago-line.

Industrivej 7 Vester Aaby 5600 Faaborg DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125. Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk www.bago-line. SPONSORER TIL MEDLEMSBLADET: Marts kvartal 2013 6 Årgang Medlemsblad NUFFGIELD UNIVERSAL M 4 Industrivej 7 Vester Aaby DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125 Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk

Læs mere

Job- og personprofil for afdelingschef Natur og Miljø

Job- og personprofil for afdelingschef Natur og Miljø Job- og personprofil for afdelingschef Natur og Miljø 1. Stillingen... 2 2. Dine opgaver på kort sigt... 2 3. Din Baggrund... 3 4. Ansættelsesvilkår... 3 5. Natur- og Miljøafdelingen... 4 6. Skive Kommune...

Læs mere

Referat af MAF- Danmarks generalforsamling

Referat af MAF- Danmarks generalforsamling Referat af MAF- Danmarks generalforsamling MAF Danmark generalforsamling - 5. april 2014 i Jacobskirken, Odense Generalforsamlingen begyndte kl. 15.30 og sluttede kl. 16.30. Formanden Arne Puggaard bød

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Forskerordningen. Skat 2015

Forskerordningen. Skat 2015 Forskerordningen Skat 2015 Danskere og udlændinge kan med fordel vælge en favorabel beskatning af lønindkomst i op til 5 år. Skatte ordningen kan bruges af lønmodtagere, der kommer til Danmark for at arbejde,

Læs mere

Selvangivelse for solcelle-anlæg

Selvangivelse for solcelle-anlæg Selvangivelse for solcelle-anlæg Har du anskaffet et solcelle-anlæg, skal du være opmærksom på de skattemæssige muligheder, der er for at få din investering finansieret over skattebilletten. Sønderjyllands

Læs mere

Møder kan være en kilde til meget stor arbejdsglæde, men er det desværre ikke altid. Statistikker viser at:

Møder kan være en kilde til meget stor arbejdsglæde, men er det desværre ikke altid. Statistikker viser at: Hånden på hjertet hvor gode er de møder I holder? Går deltagerne fra møderne og er helt høje fordi der var en super stemning, de fik lov til at bidrage med en masse gode ideer og der blev produceret noget

Læs mere

Enestående service stiller krav om dynamisk innovation

Enestående service stiller krav om dynamisk innovation Enestående service stiller krav om dynamisk innovation Ansvar for forandringer er et vilkår for langt de fleste ledere i dag. Men hvordan skal du kommunikere med dine medarbejdere om forandringerne? Og

Læs mere

ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE

ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE Herning Kommunes retningslinjer for personalegoder 2013 I Herning Kommunes retningslinjer for personalegoder kan du læse regler og vilkår for valg af personalegoder

Læs mere

Fra kanvas til empati

Fra kanvas til empati Fra kanvas til empati - en lille inspirationsbog om salg til Selvstændige socialrådgivere, Dansk Socialrådgiverforening Didda Larsen og Mikkel Wiese www.kommunikermer.nu TAK FOR EN LÆRERIG DAG OM SALG,

Læs mere

Nå mere og arbejd mindre

Nå mere og arbejd mindre Nå mere og arbejd mindre Mark Mayland www.personligworkflow.com mm@personligworkflow.com 26 74 59 71 1 Hvem har gavn af Personlig Workflow? Vi har alle brug for mere overskud i hverdagen, til at udføre

Læs mere

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR Skyttens Navn Bane 1. 2. 3. 4. 5. mel / 1 6. 7. 8. mel /2 9. 1. slut e 1. e 2. e 3. e 4 Kim Jensen 12 12,3 Susanne poulsen 96,9 96,9 Stig Bjerregård 95,6 95,6 Peter skov

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

Turistforeningen for Sydfyn

Turistforeningen for Sydfyn Turistforeningen for Sydfyn Generalforsamling mandag den 26. marts kl. 19.00 på Hotel Svendborg Der var fremmødt 40 til generalforsamlingen. Formand Allan Mariager bød velkommen til en noget anderledes

Læs mere

CHAMPIONSHIP. Turnerings Program. 16. August 2015 SHIO TOUREN. 10. Maj Psykolog Team Classic Blommenslyst. 14. Juni Easyfood Invitational Fredericia

CHAMPIONSHIP. Turnerings Program. 16. August 2015 SHIO TOUREN. 10. Maj Psykolog Team Classic Blommenslyst. 14. Juni Easyfood Invitational Fredericia Turnerings Program 10. Maj Psykolog Team Classic Blommenslyst 14. Juni Easyfood Invitational Fredericia 16. August 2015 SHIO TOUREN 16. August Nordea Championship Lillebælt 20. Sep. Design Rengøring Open

Læs mere

AKTIONÆRLÅN. v/ Jan-Christian Nilsen - chefkonsulent i Erhvervsstyrelsen

AKTIONÆRLÅN. v/ Jan-Christian Nilsen - chefkonsulent i Erhvervsstyrelsen AKTIONÆRLÅN v/ Jan-Christian Nilsen - chefkonsulent i Erhvervsstyrelsen Historisk tilbageblik Skiftende holdninger til aktionærlån Lovligt til 1982 mod betryggende sikkerhed Forbud fra 1982 Kontrol af

Læs mere

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning Forenede - vi efterlader altid et smil Service SPAR 25% PÅ OMKOSTNINGERNE UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED KVALITETEN Styrk jeres

Læs mere

Brænder du for dit fag - og kan du brænde igennem?

Brænder du for dit fag - og kan du brænde igennem? Hvis du vil vide mere På www.rektorforeningen.dk kan du finde gymnasieskolernes webadresser, så du kan læse mere om den enkelte skole. På www.gymnasiejob.dk kan du se alle ledige stillinger på gymnasierne

Læs mere

RealMæglerne Taastrup. Personligt ejerskab del af en kæde. RealMæglerne Taastrup. Velkommen hos RealMæglerne Taastrup

RealMæglerne Taastrup. Personligt ejerskab del af en kæde. RealMæglerne Taastrup. Velkommen hos RealMæglerne Taastrup RealMæglerne Personligt ejerskab del af en kæde Indehaver, statsaut. ejendomsmægler MDE Inge Halldén Hovedgade 121 2630 RealMæglerne er personligt ejet af Inge Halldén og uafhængig af kapitalinteresser.

Læs mere

resultater2007.xls 19-12-201317:27:35

resultater2007.xls 19-12-201317:27:35 Grunddata Starttidspunkt gruppe 1 14:00 Starttidspunkt gruppe 2 14:00 Starttidspunkt gruppe 3 14:00 Starttidspunkt gruppe 4 14:00 Starttidspunkt gruppe 5 14:00 Starttidspunkt gruppe 6 14:00 Starttidspunkt

Læs mere

Høring over forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og andre skattelove J.nr. 2007-511-0002

Høring over forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og andre skattelove J.nr. 2007-511-0002 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K pskerh@skm.dk København, den 31. august 2007 Høring over forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og andre skattelove J.nr.

Læs mere

Hvordan ser fremtiden ud?

Hvordan ser fremtiden ud? 10 11 Hvordan ser fremtiden ud? Når du begynder at overveje et generationsskifte af din virksomhed, melder der sig en lang række spørgsmål, der ikke kun har med din virksomhed at gøre: Vil du kunne få

Læs mere

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling Karriere kompetence forsikring Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling CA giver dig meget mere end a-kasse Dit økonomiske sikkerhedsnet A-kassen er først og fremmest din forsikring ved arbejdsløshed,

Læs mere

Sundhedsordning og andre personalegoder

Sundhedsordning og andre personalegoder Sundhedsordning og andre personalegoder Organisation og Personale Side 1 af 5 I centrale aftaler er der sat fokus på medarbejdernes trivsel og sundhed. Således er det aftalt i KTO-forliget 2008, bilag

Læs mere

Kvalitet. er altafgørende. Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker

Kvalitet. er altafgørende. Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker Kvalitet er altafgørende Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker. Når andre skal være virksomhedens ansigt udadtil,

Læs mere