Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2014"

Transkript

1 Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2014

2 Fra: Christine Brønnum-Johansen Sendt: 27. oktober :52 Til: Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen; Henrik Nielsen Emne: Hvidovre Kommuneplan 2014: Svar på høring 1. Med venlig hilsen Christine Brønnum-Johansen Landskabsarkitekt ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET

3 Hvidovre Kommune Plan- og Miljøafdelingen 27. oktober 2015 J. nr. NST /chrbro Forslag til Kommuneplan 2014 for Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune har sendt forslag til kommuneplan 2014 i offentlig høring i perioden 1. september til 27. oktober ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Kommuneplanforslaget har været i høring hos de statslige myndigheder, som har gennemgået forslaget. Forslaget har på den baggrund været drøftet på teknikermøde mellem repræsentanter for kommunen og Erhvervsstyrelsen den 9. oktober Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk Som oplæg til mødet havde Erhvervsstyrelsen udarbejdet et notat af 7. oktober 2015 med statens foreløbige bemærkninger til planforslaget. På baggrund af drøftelserne har Hvidovre Kommune den 22. oktober 2015 fremsendt forslag til ændringer og suppleringer af planforslaget. ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Erhvervsstyrelsen finder ikke anledning til at gøre indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 i, mod forslag til Hvidovre Kommuneplan 2014 under forudsætning af, at der ved den endelige vedtagelse medtages de ændringer og suppleringer, som fremgår af Erhvervsstyrelsens vedlagte notat af 27. oktober Med venlig hilsen Christine Brønnum-Johansen Landskabsarkitekt Tlf chrbro@erst.dk i Det fremgår af planloven, at miljøministeren har pligt til at fremsætte indsigelse efter planlovens 29, stk. 1, hvis planforslaget ikke er i overensstemmelse med de overordnede interesser, se Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2013, udsendt af Miljøministeriet Indsigelsen har hjemmel i 29, stk. 1, jf. lovbekendtgørelse nr. 587 af 27. maj 2013 om planlægning. Beføjelsen er henlagt til Naturstyrelsen, jf. 18, stk. 1, nr.7, i bekendtgørelse nr. 973 af 29. august 2014 om henlæggelse af opgaver og beføjelser til Naturstyrelsen. Naturstyrelsen gør opmærksom på, at styrelsen ikke har foretaget legalitetskontrol af planforslaget ud over de forhold, der vedrører de overordnede statslige interesser. Naturstyrelsen har således alene vurderet de skønsmæssige og retlige mangler som tilsidesætter de statslige interesser.

4 27. oktober 2015 J. nr. NST /chrbro Forslag til Hvidovre Kommuneplan 2014: Notat med statens bemærkninger og aftale om ændringer Hvidovre Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 1. september oktober Dette notat indeholder en oversigt over Miljøministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget. Der blev den 9. oktober 2015 afholdt teknikermøde med Hvidovre Kommune. Som oplæg til mødet havde Erhvervsstyrelsen udarbejdet et notat af 7. oktober 2015 med statens foreløbige bemærkninger til planforslaget. Deltagere i mødet Fra Hvidovre Kommune: Henrik Nielsen Jens Schelde ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Fra Erhvervsstyrelsen: Christina Berlin Hovmand Christine Brønnum-Johansen I notatet er indarbejdet et kort referat fra mødet, hvilket er anført i notatet under Referat under hvert enkelt punkt. Hvidovre Kommune har den 22. oktober 2015 givet tilbagemelding på notatet, hvilket er anført under kommunens bemærkninger. Erhvervsstyrelsen har herefter angivet en konklusion for de enkelte punkter.

5 2/13 Fingerplan 2013 den grønne kile Erhvervsstyrelsens bemærkninger Der mangler et retningslinjekort, som klart identificerer udstrækningen af fingerplanens grønne kiler i kommunen. I kapitlerne 3.0, 4.1 og 4.6 er der redegjort for Fingerplan 2013, og de to sidste kapitler indeholder retningslinjer med henvisning til udvalgte områder. Det er uklart om kapitel 4.6 handler om fingerplanens grønne kile eller kommunens rekreative arealer. Det er desuden uklart, om det er fingerplanens bestemmelser der er indarbejdet i retningslinjerne. Det skal klart fremgå af en retningslinje, at Fingerplanen fastlægger regler for de grønne kilers anvendelse. Referat Det blev aftalt, at kommunen vil sætte en ny retningslinje ind i kapitel 4.1 og vise den præcise udstrækning af grøn kile fra fingerplanen på kortet til kap. 4.2 og 4.3. Herved bliver det synliggjort, hvilke åbne arealer som udpeget af staten og hvor fingerplanens regler gælder, og hvilke som er kommunens udpegning. Erhvervsstyrelsen bekræftede tidligere aftale om, at areal i Avedøre landsby vil blive taget ud af den grønne kile i en kommende revision. Når dette bliver aktuelt vil Erhvervsstyrelsen tage initiativ til en drøftelse med kommunen om eventuelle andre grønne område, som med fordel kan erstatte arealet i grøn kile. Kommunens bemærkninger Forslag til ny retningslinje 4.1.3: De dele af den grønne struktur, der samtidig er udpeget som dele af de grønne kiler jf. landsplandirektivet Fingerplan 2013, må kun anvendes i overensstemmelse med Fingerplanens kapitel 5. Der udarbejdes et nyt kortbilag til kap. 4.1, der viser den grønne struktur i Hvidovre (Det vi kalder Den Grønne Hestesko). Her vises det med særlig signatur, hvilke af disse arealer, der samtidig er udpeget som grøn kile i Fingerplan Kortbilaget til kap. 4.2 og 4.3 ændres, idet den præcise afgrænsning af de grønne kiler jf. Fingerplan 2013 også indtegnes på dette kort. Konklusion Erhvervsstyrelsen har ikke yderligere bemærkninger. Stationsnære områder Erhvervsstyrelsens bemærkninger Jf. 6, stk. 2 i Fingerplan 2013, skal det stationsnære kerneområde afgrænses med udgangspunkt i maksimale gangafstande til stationer på 600 m. Afgrænsningen af det stationsnære område kan række ud over det stationsnære kerneområde og kan ske med udgangspunkt i principielle m cirkelslag. Erhvervsstyrelsen opfordrer kommunen til at tegne cirkelslagene ind på kortbilaget Kap.3.2 Stationsnære områder.

6 3/13 Erhvervsbygninger af mindre omfang og lokal karakter, dvs. mindre end etagemeter, kan placeres i byområdet uden for de stationsnære områder. I de ikke stationsnære rammer, hvor der kan placeres administration m.v., bør det derfor fremgå, at der kun kan etableres kontor- og servicebyggeri under etagemeter. Referat Det blev aftalt, at kommunen sætter cirkelslag i pdf-versionen af kommuneplanen, men ikke den digitale version, hvor der er mange streger i forvejen. Kommunen vil præcisere retningslinje og Kommunens bemærkninger Forslag til ændret retningslinje (tilføjelsen er angivet med fed skrift): Kontorbyggeri under m² bruttoetageareal kan placeres i alle erhvervsområderne. Kontorbyggeri over m² bruttoetageareal skal som udgangspunkt placeres inden for de stationsnære kerneområder. Såfremt der ønskes en placering af kontorbyggeri over m 2 bruttoetageareal uden for de stationsnære kerneområder, men inden for de stationsnære områder, skal mindst ét af følgende forhold være opfyldt: Der er i lokalplanlægningen redegjort for, hvordan der vil blive arbejdet med supplerende virkemidler med henblik på at sikre trafikale effekter svarende til i de stationsnære kerneområder Der er i lokalplanlægningen fastlagt normer for maksimalt antal parkeringspladser svarende til højst 1 p-plads pr. 75 m 2 etageareal erhvervsbyggeri ved en knudepunktstation, og højst 1 p-plads pr. 50 m 2 etageareal erhvervsbyggeri ved øvrige stationer Det drejer sig om udvidelse af eksisterende kontorejendomme opført før 1. januar Der indsættes desuden enslydende retningslinjer svarende til ovennævnte ordlyd af retningslinje i kap.3.3 om centerområder, samt i kap. 3.4 om blandede byområder, da der også kan placeres mindre kontorvirksomheder i disse typer områder. I kortbilaget til kap. 3.2 om de stationsnære områder indtegnes cirkelslag omkring stationerne svarende til 1000 m luftlinje og 600 m gangafstand. Konklusion Det skal fremgå af kommuneplanen, at det kræver kommuneplantillæg, der hvor de supplerende virkemidler fastlægges i forhold til den konkrete sag. Alternativt skal der f.eks. sættes en konkret p-norm i kommuneplanen, som gælder i det stationsnære område udenfor kerneområdet. Erhvervsstyrelsen har ikke yderligere bemærkninger.

7 4/13 Detailhandel Planlægning for butikker, der alene forhandler særlig pladskrævende varer Erhvervsstyrelsens bemærkninger I kapitel 3.3 har kommunen fastsat retningslinjer for maksimal butiksstørrelse i de tre typer centre. Erhvervsstyrelsen opfordrer til, at kommunen også oplyser en maksimal butiksstørrelse for de særligt pladskrævende butikker langs Gl. Køge Landevej (område 4E2, 4E4 og 4E5), jf. planlovens 11 a, stk. 1 nr. 3. Referat Kommunen vil konsekvensrette retningslinje i forhold til rammerne på s Temaafsnit 3.3 henviser til butikker til særligt pladskrævende varer, da de er beliggende i erhvervsområder. Kommune vil indarbejde den maksimale butiksstørrelse for de særligt pladskrævende butikker i retningslinjerne (de fremgår af rammerne). Kommunens bemærkninger Den maksimale butiksstørrelse for butikker med særligt pladskrævende varer ændres i retningslinje fra m 2 til m 2, svarende til indholdet i rammerne for områderne 4E2, 4E4 og 4E5. Forslag til ny retningslinje i kap. 3.3: Butikker til særligt pladskrævende varer kan placeres i visse erhvervsområder i Avedøre, syd for Gammel Køge Landevej. Læs nærmere i retningslinje Butikker med særligt pladskrævende varer må ikke overstige m 2 bruttoetageareal. Det samlede, maksimale bruttoetageareal må ikke overstige m 2 til butikker med særligt pladskrævende udvalgsvarer. Konklusion Erhvervsstyrelsen har ikke yderligere bemærkninger. Vindmøller Erhvervsstyrelsens bemærkninger Retningslinje : Kommunen har sat en grænse på 2,5 km, og skærper dermed afstandskravet på 28 x møllens højde, jf. 2, stk. 7 i Bekendtgørelse om planlægning for og tilladelse til opstilling af vindmøller. Kommunen skal derfor ændre teksten til 28 x totalhøjde i stedet for 2,5 km. Redegørelse, sidste afsnit: Der er kommet ændrede afstandsregler til overordnet vej og jernbane (fra de omtalte 4 x totalhøjde ned til 1 x totalhøjde), Erhvervsstyrelsen anbefaler på den baggrund at ændre til sidste afsnit således: Vindmøllers mindste afstand til overordnet vej er 1 gange vindmøllens totalhøjde. Vejdirektoratet kan dog i en afstand af 1-1,7 gange vindmøllens totalhøjde fremkomme med en specifik begrundelse for, at vindmøllen skal rykkes længere tilbage fra vejen. Energistyrelsens bemærkninger

8 5/13 Energinet.dk anmoder om, at følgende sikkerhedsafstande indskrives i retningslinjerne for vindmøller i afsnittet 5.10 Vindmøller, Retningslinjer: Energinet.dk anbefaler følgende sikkerhedsafstande til vindmøller: Vindmøller nær Energinet.dk s jordkabelanlæg skal som minimum placeres i en afstand på 50 m fra respektafstanden langs jordkabelanlæg. Ovennævnte anbefalede sikkerhedsafstand, som gælder både små og store vindmøller, skal sikre, at vindmøller ikke påfører Energinet.dk s jordkabelanlæg skader ved lynnedslag med store følger for højspændingsanlægget og ikke mindst påvirke forsyningssikkerheden. Referat Kommunen vil opdatere teksten i forhold til den nye bekendtgørelse. Hvidovre Kommune orienterede om, at kommunen har indledt et samarbejde med Københavns Kommune om muligheden for at opsætte større vindmøller på Avedøre Holme. Evt. kommende ny planlægning vil afhænge af resultatet af undersøgelser og aftaler. Kommunens bemærkninger Forslag til ændret retningslinje (ændringen er angivet med fed skrift): Ved placering af store vindmøller i en mindre afstand end 28 x vindmøllens totalhøjde fra en eksisterende vindmølle eller fra et andet vindmølleområde skal redegørelsen for planforslaget særligt belyse den landskabelige påvirkning af anlæggene under ét, herunder oplyse hvorfor påvirkningen anses for ubetænkelig. Forslag til ændret sidste afsnit i redegørelsen til kap. 5.10: Placeringen af vindmøller skal tage hensyn til trafikken og trafiksikkerheden på overordnede og vigtige veje. Vindmøllers mindste afstand til overordnede veje er 1 x vindmøllens totalhøjde. Vejdirektoratet kan dog i en afstand af 1-1,7 x vindmøllens totalhøjde fremkomme med en specifik begrundelse for, at vindmøllen skal rykkes længere tilbage fra vejen. Forslag til ændret retningslinje (tilføjelsen er angivet med fed skrift): Vindmøller skal placeres i en afstand fra deklarationsarealet for højspændingsledninger på mindst møllens totalhøjde. Vindmøller skal dog - uanset møllens højde - altid placeres mindst 50 m fra respektafstanden langs Energinet.dk s jordkabelanlæg. Konklusion Erhvervsstyrelsen har ikke yderligere bemærkninger. Sammenhængende landbrugsplanlægning store husdyrbrug, fælles biogasanlæg

9 6/13 Erhvervsstyrelsens bemærkninger Planloven stiller krav om udpegning af store husdyrbrug og fælles biogasanlæg. Der er ikke udpeget sådanne områder i kommuneplanen. Selv om dette ikke er aktuelt i kommunen ønskes der en redegørelse for, hvorfor disse to plantemaer ikke er relevante for kommunen, på samme måde som kommunen har redegjort for, hvorfor der ikke kan udpeges til skovrejsning. I redegørelsen kan indgå overvejelser omkring afstande til eksisterende boliger og sårbar natur. Relevansen af lokalisering af fælles biogasanlæg er i høj grad afhængig af nærheden til gylle. At fælles biogasanlæg ikke er relevant for kommunen følger således direkte af redegørelsen for at store husdyrbrug ikke er relevante for kommunen. Det bør dog nævnes i redegørelsen. Referat Kommunen vil indarbejde det i redegørelsen under kapitel 4.0, da det ikke er nødvendigt selvstændige afsnit til disse emner. Det er Erhvervsstyrelsen enig i. Kommunens bemærkninger Forslag til nyt afsnit i redegørelsen til kap. 4.0: Planloven Planloven stiller i 11a, stk. 1, krav om at kommuneplanen indeholder retningslinjer for beliggenheden af arealer til lokalisering af driftsbygninger og driftsanlæg på store husdyrbrug (punkt 10), samt beliggenheden af tekniske anlæg, herunder arealer til fælles biogasanlæg (punkt 5). Store husdyrbrug er defineret ved, at der minimum er 500 dyreenheder på ejendommen. Der er ikke fysisk mulighed for at placere så store husdyrbrug i Hvidovre. Derfor indeholder kommuneplanen ikke en udpegning af arealer til driftsbygninger og anlæg på store husdyrbrug, lige som der ikke er opstillet retningslinjer for disse. Økonomien i et fælles biogasanlæg afhænger særligt af omkostninger til transport af gylle. Planlægningen for områder til lokalisering af fælles biogasanlæg skal derfor i høj grad tænkes sammen med eksisterende husdyrbrug og planlægningen for store husdyrbrug. Der bør indenfor en radius på km være adgang til tilstrækkeligt gylle. Det primære hensyn ved lokalisering af fælles biogasanlæg er således beliggenhed i forhold til gylle/husdyrgrundlag. Da der ingen steder i Hvidovre er let adgang til store mængder gylle, indeholder kommuneplanen ikke en udpegning af arealer til fælles biogasanlæg, lige som der ikke er opstillet retningslinjer for disse. Konklusion Erhvervsstyrelsen har ikke yderligere bemærkninger. Energiinteresser Energistyrelsens bemærkninger

10 7/13 Energinet.dk har ikke i forbindelse med eltransmissionsnettet nogle bemærkninger til Hvidovre Kommunes kommuneplanforslag 2014, der giver anledning til at opfordre Erhvervsstyrelsen til statslig indsigelse af hensyn til vores kabelanlæg eller planer for samme. Til information kan det oplyses, at Energinet.dk ejer, driver og bygger de danske el- og gastransmissionsnet, som også knytter Danmark sammen med el- og gassystemerne i vores nabolande. Energinet.dk ejer således eltransmissionsnettet på mere end 100 kv. For information om luftledninger og kabler på lavere spændingsniveauer bedes Hvidovre Kommune kontakte relevante netvirksomheder, som er ejer heraf. Energinet.dk har følgende tekniske bemærkninger til Hvidovre Kommunes kommuneplanforslag 2014 i relation til vores eltransmissionsnet. Gennem Hvidovre Kommune forløber vores: 400 kv (jord)kabel HK 4008 Avedøreværket-H. C. Ørstedværket 400 kv (jord)kabel HK 4009 Ishøj-Avedøreværket-H. C. Ørstedværket 132 kv (jord)kabel HK 1212 Brøndbygård-Avedøreværket kv (jord)kabler HK 1213 Brøndbygård-Avedøreværket kv (jord)kabler HK 1214 Brøndbygård-Avedøreværket 3. Se kortudsnittet på side 3 som viser Hvidovre Kommune med gul transparent farve, 400 kv kabeltracér med røde stiplede linjer og 132 kv kabeltracér med sorte stiplede linjer. Ovennævnte kan fint indarbejdes i afsnittet 5.9 Områder til tekniske anlæg, redegørelse. Der kan i afsnittet evt. også suppleres med linket der henviser til Energinet.dk Energinet.dk har ingen foreløbige planer om nye/ændrede elanlæg i Hvidovre Kommune for nuværende.

11 8/13 Forsigtighedsprincip og magnetfelter Overalt, hvor vi bruger, producerer eller transporterer elektrisk strøm, vil der være magnetfelter. Det betyder, at der vil være magnetfelter tæt på alle elforsyningsanlæg og el-apparater, uanset om det er transformere, luftledninger eller jordkabler. Felternes størrelse afhænger af, hvor megen strøm, der går i ledningen eller apparatet, og de aftager kraftigt med afstanden. I Danmark har vi ingen minimumsafstande eller grænseværdier, der angår eventuelle langtidsvirkninger af magnetfelter fra højspændingsanlæg. Det vurderer Sundhedsstyrelsen, at der ikke er tilstrækkelig videnskabelig baggrund for. I stedet har vi et forsigtighedsprincip, som er en anbefaling fra Sundhedsmyndighederne. Forsigtighedsprincippet omfatter eksponering fra magnetfeltet og er formuleret således: Nye boliger og institutioner, hvor børn opholder sig, ikke bør opføres tæt på eksisterende højspændingsanlæg. Nye højspændingsanlæg bør ikke opføres tæt på eksisterende boliger og børneinstitutioner. Begrebet tæt på kan ikke defineres generelt, men må afgøres i den konkrete situation ud fra en vurdering af den konkrete eksponering. Forsigtighedsprincippet henvender sig således både til plan- og byggemyndigheder og til ejere af højspændingsanlæg. Energinet.dk ønsker forsigtighedsprincippet fulgt ved plan-/anlægsarbejde og anbefaler, at man følger Vejledning i forvaltning af forsigtighedsprincippet ved miljøscreening, planlægning og byggesagsbehandling. Vejledningen er udgivet af Elbranchens Magnetfeltudvalg i samarbejde med Kommunernes Landsforening. For yderligere oplysninger om magnetfelter se venligst vores hjemmeside Om der planlægges, skovrejsningsområder, erhvervsområder, råstofområder(grave-/interesseområde), biogasanlæg, affaldsbehandling, vejanlæg, cykelsti, boligområder el. lign. skal det understreges, at der langs vore kabelanlæg er tinglyst deklaration om respektafstand i forhold til stærkstrømsbekendtgørelsen. Det betyder bl.a., at der indenfor en given afstand til kabelanlæggene ikke uden meddelt dispensation kan etableres anlæg af nogen art herunder beplantning. Deklarationsarealet administreres meget restriktivt, hvormed dispensation ikke kan forventes meddelt.

12 9/13 Kortbilag fra Energistyrelsen Referat Kortbilaget fra Energistyrelsen findes i den digitale kommuneplan, og kommer også i pdf-form. Kommunens bemærkninger 400 kv transmissionsledningerne er både vist på kortbilaget til kap. 5.9 og på kortet til afsnit 5.9 om områder til tekniske anlæg i den digitale udgave af forslaget til Kommuneplan Vi vil gerne tilføje de viste 132 kv transmissionsledninger på kortbilaget i pdf en og på den digitale kommuneplan.

13 10/13 Det foreslås desuden, at det sidste afsnit i redegørelsen til kap. 5.9 ændres til følgende ordlyd: Energinet.dk har følgende overordnede kabelanlæg gennem Hvidovre: 400 kv (jord)kabel HK 4008 Avedøreværket-H. C. Ørstedværket 400 kv (jord)kabel HK 4009 Ishøj-Avedøreværket-H. C. Ørstedværket 132 kv (jord)kabel HK 1212 Brøndbygård-Avedøreværket kv (jord)kabler HK 1213 Brøndbygård-Avedøreværket kv (jord)kabler HK 1214 Brøndbygård-Avedøreværket 3. Energinet.dk har ingen aktuelle planer om nye/ændrede elanlæg i Hvidovre Kommune. Konklusion Erhvervsstyrelsen har ikke yderligere bemærkninger. Risikovirksomheder Miljøstyrelsens bemærkninger Kommunerne skal ved planlægning af arealanvendelsen sikre passende afstand mellem risikovirksomheder og anden arealudnyttelse. Dette indebærer, at; 1) kommunen i kommuneplanen for områder lokaliseret mindre end 500 meter fra en risikovirksomhed, eller indenfor en større konkret udpeget sikkerhedszone, skal fastsætte særlige bestemmelser i overensstemmelse med kravene i risikobekendtgørelsens 2 og cirkulære nr. 37 om planlægning af arealanvendelsen indenfor en afstand af 500 meter fra risikovirksomheder. Dette er for at sikre, at der i forbindelse med kommende planlægningsprocesser, der ændrer arealanvendelsen, tages hensyn til behovet for passende afstand mellem risikovirksomheden og omgivelserne. 2) hvis kommunen foretager udlæg, der ændrer arealanvendelsen (til mere risikofølsom anvendelse jf. risikobekendtgørelsen 2) indenfor områder lokaliseret mindre end 500 meter eller indenfor en større konkret fastlagt planlægningszone, skal kommunen redegøre for, at hensyn til risiko er passende inddraget. Dette gælder både for risikovirksomheder, hvor kommunen og hvor staten er godkendelsesmyndighed. For de virksomheder, hvor Miljøstyrelsen er godkendelsesmyndighed, skal kommunen, såfremt kommunen foretager udlæg, der ændrer arealanvendelsen (til mere risikofølsom anvendelse jf. risikobekendtgørelsen 2) indenfor områder lokaliseret mindre end 500 meter fra eller indenfor en større konkret fastsat planlægningszone omkring risikovirksomhederne, forud for udløbet af høringsperioden for den offentlige høring af forslaget til kommuneplanen inddrage Miljøstyrelsen angående de planlagte udlæg. Der er i Hvidovre Kommune registreret 2 s-mærkede risikovirksomheder (Avedøreværket og Syntese A/S). Der er ikke registreret risikovirksomheder med kommunalt tilsyn. Hvidovre Kommune bedes bekræfte, at det fortsat er tilfældet. For de virksomheder, kommu-

14 11/13 nen selv måtte være myndighed for, skal det af planforslaget fremgå, at hensynet til risikoen er passende inddraget. På Miljøstyrelsens hjemmeside findes en liste over hvilke risikovirksomheder, der efter Miljøstyrelsens kendskab, er registreret i kommunen ( For nogle virksomheder er der fastlagt konkrete sikkerheds- og planlægningszoner, som fremgår af virksomhedernes sikkerhedsdokumenter. Miljøstyrelsens praksis, herunder notat om administration af risikovirksomheder og udlæg af sikkerhedszoner, lægges i Miljøstyrelsens sagsbehandling til grund for, om Miljøstyrelsen kan meddele accept af kommunens udlæg nær virksomheder, Miljøstyrelsen er myndighed for. Kommunen bedes oplyse overfor Erhvervsstyrelsen og Miljøstyrelsen (mst@mst.dk) at kommuneplanen indeholder retningslinjer for risikovirksomheder jf. pkt. 1 og 2 ovenfor. Såfremt Erhvervsstyrelsen og Miljøstyrelsen ikke modtager denne bekræftelse inden høringsfristen, eller der ikke kan opnås accept af kommunens udlæg omkring s-mærkede risikovirksomheder fremsætter Erhvervsstyrelsen indsigelse mod planen. Affaldsbehandlings- og deponeringsanlæg: Eksisterende arealreservationer i kommuneplanerne til sådanne anlæg skal fastholdes. Hvis kommunerne ændrer/sløjfer arealreservationerne skal de erstattes af nye udpegninger. Kommunen bedes bekræfte overfor Erhvervsstyrelsen og Miljøstyrelsen (mst@mst.dk) at der ikke er foretaget en reduktion i arealreservationer til affaldsbehandlings- og deponeringsanlæg. Såfremt Erhvervsstyrelsen og Miljøstyrelsen ikke modtager denne bekræftelse inden høringsfristen eller hvis kommunen oplyser, at der er foretaget en reduktion af arealreservationerne, fremsætter Erhvervsstyrelsen indsigelse mod planen. Referat Erhvervsstyrelsen formidler kontakt til Miljøstyrelsen (MST), så der kan ske en bilateral drøftelse mellem kommune og MST. Kommunen har medbragt et kort med buffer over de to risikovirksomheder som MST har nævnt, samt en tredje risikovirksomhed, som netop er etableret. Kommunen tager dialogen om bemærkningerne direkte med MST. Kommunens bemærkninger Forslag til ny retningslinje i kap. 3.7 om erhvervsområder: For alle risikovirksomheder, nye som gamle, skal der fastlægges sikkerhedszoner og planlægningszoner. Inden for sikkerhedszonerne må der som udgangspunkt ikke etableres ny følsom arealanvendelse som f.eks. boliger, institutioner, butikker, hoteller, eller steder, hvor der opholder sig mange mennesker.

15 12/13 Inden for planlægningszonerne må der som udgangspunkt ikke planlægges for institutioner, som er væsentlige i en beredskabssituation, f.eks. hospitaler og bygninger, som huser redningsberedskabet. Inden for planlægningszonerne kan der planlægges for erhverv mv., såfremt det ved en vurdering af risikoforholdene kan godtgøres, at den samfundsmæssige risiko og/eller risikoen for individer, ligger inden for risikomyndighedernes acceptkriterium. Der udarbejdes et nyt kortbilag til kap På dette kortbilag over erhvervsområderne vises de eksisterende to risikovirksomheder, hvor Miljøstyrelsen er godkendelsesmyndighed, samt en potentiel ny risikovirksomhed, hvor kommunen bliver godkendelsesmyndighed (NTG Terminals, Hammerholmen 47). Desuden vises planlægningsafstanden som en buffer på 500 m omkring de tre ejendomme. Forslag til nyt afsnit om risikovirksomheder i redegørelsen til kap. 3.7: Risikovirksomheder Hvidovre rummer to eksisterende to risikovirksomheder, hvor Miljøstyrelsen er godkendelsesmyndighed, nemlig Avedøreværket på Hammerholmen 50, samt Syntese på Industriholmen 13. Desuden er der en potentiel ny risikovirksomhed, hvor kommunen bliver godkendelsesmyndighed, nemlig NTG Terminals på Hammerholmen 47. Der gælder en 500 m planlægningsafstand omkring disse virksomheder, jævnfør Miljøministeriets cirkulære nr. 37 af 20. april Sikkerhedszonen udgør det areal omkring virksomheden, hvor konkrete risikoberegninger har vist, at risikoen for at dø som følge af et uheld på virksomheden er uacceptabel. Som udgangspunkt må der ikke være eksisterende eller planlagt følsom anvendelse indenfor sikkerhedszonen. Efter en konkret vurdering kan der accepteres andre virksomheder end risikovirksomheden indenfor sikkerhedszonen. Planlægningszonen udgør det areal omkring virksomheden, der potentielt kan blive påvirket af et uheld. Planlægningszonen fastsættes ud fra den maksimale konsekvensafstand for det værst mulige uheld. Inden for planlægningszonen skal kommunen altid inddrage risikoforholdene i overvejelserne, når der planlægges for en mere følsom arealanvendelse, herunder flere boliger eller andre aktiviteter, som medfører en væsentlig stigning i antallet af mennesker, der varigt opholder sig i denne zone. Er der følsomme aktiviteter indenfor planlægningszonen skal det som udgangspunkt dokumenteres ved beregninger, at den samfundsmæssige risiko er accep-

16 13/13 tabel. Hvis det ud fra de foreliggende oplysninger er åbenlys, at acceptkriterier for samfundsrisiko er overholdt, er det ikke nødvendigt med beregninger. Det skal ligeledes vurderes, om der inden for planlægningszonen er andre aktiviteter, der vil kunne påvirke, eller påvirkes af, en risikovirksomhed og dermed afstedkomme eller forværre et større uheld (dominoeffekt). Med hensyn til arealreservationer til affaldsbehandlings- og deponeringsanlæg skal det på given foranledning bekræftes, at ikke er foretaget en reduktion i arealreservationerne. Retningslinjerne for affaldsanlæg fremgår af retningslinjerne i kap. 5.2 om affald som ressource. Desuden fremgår det af rammerne for område 5T3, AV- Miljø, at området udlægges til tekniske anlæg, nærmere betegnet deponeringsog sorteringsanlæg, genanvendelses- og energianlæg, losseplads, containerplads og genbrugsstation. Konklusion Erhvervsstyrelsen har modtaget meddelelse om, at Miljøstyrelsen finder at de foreslåede ændringsforslag tilstrækkelige. På den baggrund har Miljøstyrelsen ikke yderligere bemærkninger. Andre emner Erhvervsstyrelsens bemærkninger Til kapitlerne Kvarterer og Rammer for lokalplanlægning er der ingen kortbilag med afgrænsning og navn på de fem kvarterer. Formelle forhold Erhvervsstyrelsen gør opmærksom på, at styrelsen ikke har foretaget legalitetskontrol af planforslaget ud over de forhold, der vedrører de overordnede statslige interesser. Med venlig hilsen Christine Brønnum-Johansen Landskabsarkitekt Tlf chrbro@erst.dk

17 2. Sendt: 29. september :20 Emne: Høringssvar fra Energinet.dk til Hvidovre Kommuneplan NST Kære Hvidovre Kommune, Jeg sender hermed Energinet.dk høringssvar vedrørende jeres kommuneplanforslag Såfremt høringssvaret giver anledning til spørgsmål, er I velkommen til at kontakte Energinet.dk Energistyrelsen har ingen bemærkninger til kommuneplanen. Med venlig hilsen / Best regards Lykke Hougaard Pedersen Student / Student Center for Energiressourcer / Centre for Energy Resources Danish Energy Agency part of the Danish Ministry of Climate, Energy and Building Sendt: 25. september :11 Til: Lykke Hougaard Pedersen Cc: Dorte Udengaard Hansen; Signe Maj Holm; Sabina Raiani Hansen; Lars Gilje; Thomas Rask Eriksen Emne: Høringssvar fra Energinet.dk til Hvidovre Kommuneplan Frist for bemærkninger 29/09 Kære Lykke Hougaard Pedersen. Hermed Energinet.dk s høringsvar (se vedhæftede) på Hvidovre Kommunes kommuneplanforslag Kontakt gerne undertegnede ved evt. spørgsmål. Vores sagsnummer er 15/ Venlig hilsen Gitte Madsen Elteknisk konsulent Plan og Miljø Team 3. parter Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia

18 Energistyrelsen Amaliegade København K Att.: Lykke Hougaard Pedersen Sendt til lhpe@ens.dk Høringssvar fra Energinet.dk til Hvidovre Kommunes kommuneplanforslag september 2015 GMA/GMA Energinet.dk har ikke i forbindelse med eltransmissionsnettet nogle bemærkninger til Hvidovre Kommunes kommuneplanforslag 2014, der giver anledning til at opfordre Erhvervsstyrelsen/Naturstyrelsen til statslig indsigelse af hensyn til vores kabelanlæg eller planer for samme. Til information kan det oplyses, at Energinet.dk ejer, driver og bygger de danske el- og gastransmissionsnet, som også knytter Danmark sammen med el- og gassystemerne i vores nabolande. Energinet.dk ejer således eltransmissionsnettet på mere end 100 kv. For information om luftledninger og kabler på lavere spændingsniveauer bedes Hvidovre Kommune kontakte relevante netvirksomheder, som er ejer heraf. Energinet.dk har følgende tekniske bemærkninger til Hvidovre Kommunes kommuneplanforslag 2014 i relation til vores eltransmissionsnet. Bemærkninger Gennem Hvidovre Kommune forløber vores: 400 kv (jord)kabel HK 4008 Avedøreværket-H. C. Ørstedværket 400 kv (jord)kabel HK 4009 Ishøj-Avedøreværket-H. C. Ørstedværket 132 kv (jord)kabel HK 1212 Brøndbygård-Avedøreværket kv (jord)kabler HK 1213 Brøndbygård-Avedøreværket kv (jord)kabler HK 1214 Brøndbygård-Avedøreværket 3. Se kortudsnittet på side 3 som viser Hvidovre Kommune med gul transparent farve, 400 kv kabeltracér med røde stiplede linjer og 132 kv kabeltracér med sorte stiplede linjer. Ovennævnte kan fint indarbejdes i afsnittet 5.9 Områder til tekniske anlæg, redegørelse. Der kan i afsnittet evt. også suppleres med linket der henviser til Energinet.dk EL. Dok. 15/ /4

19 Vindmøller Energinet.dk anmoder om, at følgende sikkerhedsafstande indskrives i retningslinjerne for vindmøller i afsnittet 5.10 Vindmøller, Retningslinjer : Energinet.dk anbefaler følgende sikkerhedsafstande til vindmøller: Vindmøller nær Energinet.dk s jordkabelanlæg skal som minimum placeres i en afstand på 50 m fra respektafstanden langs jordkabelanlæg. Ovennævnte anbefalede sikkerhedsafstand, som gælder både små og store vindmøller, skal sikre, at vindmøller ikke påfører Energinet.dk s jordkabelanlæg skader ved lynnedslag med store følger for højspændingsanlægget og ikke mindst påvirke forsyningssikkerheden. Fremtidige planer Energinet.dk har ingen foreløbige planer om nye/ændrede elanlæg i Hvidovre Kommune for nuværende. Forsigtighedsprincip og magnetfelter Overalt, hvor vi bruger, producerer eller transporterer elektrisk strøm, vil der være magnetfelter. Det betyder, at der vil være magnetfelter tæt på alle elforsyningsanlæg og el-apparater, uanset om det er transformere, luftledninger eller jordkabler. Felternes størrelse afhænger af, hvor megen strøm, der går i ledningen eller apparatet, og de aftager kraftigt med afstanden. I Danmark har vi ingen minimumsafstande eller grænseværdier, der angår eventuelle langtidsvirkninger af magnetfelter fra højspændingsanlæg. Det vurderer Sundhedsstyrelsen, at der ikke er tilstrækkelig videnskabelig baggrund for. I stedet har vi et forsigtighedsprincip, som er en anbefaling fra Sundhedsmyndighederne. Forsigtighedsprincippet omfatter eksponering fra magnetfeltet og er formuleret således: Nye boliger og institutioner, hvor børn opholder sig, ikke bør opføres tæt på eksisterende højspændingsanlæg. Nye højspændingsanlæg bør ikke opføres tæt på eksisterende boliger og børneinstitutioner. Begrebet tæt på kan ikke defineres generelt, men må afgøres i den konkrete situation ud fra en vurdering af den konkrete eksponering. Forsigtighedsprincippet henvender sig således både til plan- og byggemyndigheder og til ejere af højspændingsanlæg. Energinet.dk ønsker forsigtighedsprincippet fulgt ved plan-/anlægsarbejde og anbefaler, at man følger Vejledning i forvaltning af forsigtighedsprincippet ved miljøscreening, planlægning og byggesagsbehandling. Vejledningen er udgivet af Elbranchens Magnetfeltudvalg i samarbejde med Kommunernes Landsforening se venligst denne vedhæftet. For yderligere oplysninger om magnetfelter se venligst vores hjemmeside Dok. 15/ /4

20 Generelt Om der planlægges, skovrejsningsområder, erhvervsområder, råstofområder(grave-/interesseområde), biogasanlæg, affaldsbehandling, vejanlæg, cykelsti, boligområder el. lign. skal det understreges, at der langs vore kabelanlæg er tinglyst deklaration om respektafstand i forhold til stærkstrømsbekendtgørelsen. Det betyder bl.a., at der indenfor en given afstand til kabelanlæggene ikke uden meddelt dispensation kan etableres anlæg af nogen art herunder beplantning. Deklarationsarealet administreres meget restriktivt, hvormed dispensation ikke kan forventes meddelt. Kortudsnit Dok. 15/ /4

21 Kontakt gerne undertegnede ved evt. spørgsmål. Venlig hilsen Gitte Madsen Elteknisk konsulent Plan og Miljø Team 3. parter Tlf.: Direkte Dok. 15/ /4

22 3. Fra: FES-EFS07 Saksager, Karen Hjørringgaard Sendt: 23. oktober :14 Til: Offentlig postkasse Hvidovre Kommune Cc: FMN-MYN-FORSVARSMINISTERIET; FMN-KMM Mortensen, Karen-Marie Emne: Høring af forslag til Hvidovre Kommuneplan 2014 [RELEASABLE TO INTERNET TRANSMISSION] RELEASABLE TO INTERNET TRANSMISSION Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har modtaget forslag til Kommuneplan 2014 for Hvidovre Kommune. Efter høring hos relevante militære myndigheder har Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fra Beredskabsstyrelsen modtaget følgende anbefaling: Styrelsen skal anbefale, at der udarbejdes en retningslinje for arealplanlægningen omkring risikovirksomheder (virksomheder omfattet af bekendtgørelse 1666/2006), så der tages hensyn til de miljø- og sikkerhedsmæssige forhold omkring disse. Det forekommer især relevant, hvis der skal ske en modernisering af lokalplanen for Avedøre Holme, som anført i afsnit 3.8 i forslaget, jf. cirkulære 37/2006 om planlægningen af arealanvendelsen inden for en afstand af 500 meter fra risikovirksomhed Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har ikke yderligere bemærkninger. Med venlig hilsen Karen Saksager Afdelingsleder Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Ejendomsforvaltningssektionen Arsenalvej 55 DK-9800 Hjørring

23 4. Fra: Allan Thomsen På vegne af Beredskabsstyrelsen, Center for Forebyggelse Sendt: 9. oktober :39 Til: Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Emne: Beredskabsstyrelsens bemærkninger til forslag til kommuneplan 2014 for Hvidovre Kommune Til Hvidovre Kommune, Plan- og Miljøafdelingen Beredskabsstyrelsen har følgende bemærkninger til forslaget til kommuneplan 2014: Styrelsen skal anbefale, at der udarbejdes en retningslinje for arealplanlægningen omkring risikovirksomheder (virksomheder omfattet af bekendtgørelse 1666/2006), så der tages hensyn til de miljøog sikkerhedsmæssige forhold omkring disse. Dette forekommer især relevant, hvis der skal ske en modernisering af lokalplanen for Avedøre Holme, som anført i afsnit 3.8 i forslaget, jf. cirkulære 37/2006 om planlægning af arealanvendelsen inden for en afstand af 500 meter fra risikovirksomhed. Med venlig hilsen Allan Thomsen Chefkonsulent, M.IDA Beredskabsstyrelsen Center for Forebyggelse

24 5.

25

26 Fra: Ida Henvig Sendt: 18. september :33 Til: Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Emne: VS: 6. Jeg fremsender hermed mine kommentarer til Kommuneplan 2014 Privat Mail : Ræbæksøpark el Brøndager 30, 2650 Hvidovre Venlig hilsen Ida Henvig Frederiksberg Kommune Peter Bangs Vej 24, 3. DK Frederiksberg

27

28

29 Fra: Lone Månsson Sendt: 2. oktober :30 Til: Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Emne: indsigelse mod byggeri på cirkusgrunden 7. Indsigelse mod lokalplan for området Cirkusgrunden/Byvej. Vi vil gerne gøre indsigelse imod lokalplanen vedr. nyt og højt lejligheds bebyggelse med op til 300 lejemål på Cirkusgrunden. Vi er flere parceller der har haver direkte ud til Cirkusgrunden, og vi ser det som en stor forringelse af vores boligområde, hvis dette forslag bliver vedtaget. Hvis forslaget bliver vedtaget, vil vores privatliv blive krænket i høj grad, da bebyggelse i op til 8 etager vil medfører, at de nye beboer vil kunne se direkte ned i vores haver og huse, og tænk på alle de år vi kommer til at bo ud til en byggeplads. Udover dette vil det også medfører at vores huse falder voldsomt i værdi, hvis det overhovedet bliver muligt for os at kunne sælge dem, med denne bebyggelse i baghaven. Er det bare et tab vi må accepterer, eller får vi en kompensation fra jer for dette tab? Og hvad med beboersammensætningen, bliver det endnu en Ghetto i kommunen, så vi får flere problemer i området end de nuværende, og hvad med adgangsforholdene, samt skoler til alle de børn der kommer til at bo der, er det tænkt ind i jeres planlægning? Da vi i sin tid købte vores huse var der en klausul hvor man ikke måtte bygge over 2 etager på Cirkusgrunden, hvad blev der lige af denne? Det var blandt andet den der gjorde at vi turde købe hus så tæt på et grønt område. Det er stærkt betænkeligt at mange opfatter håndteringen af dette byggeforslag som stærkt manipuleret. Er det hvad vi kan forvente i fremtiden? Og ser Hvidovre kommune sig selv som diktatorisk eller demokratisk? Vores forslag til hvad Cirkusgrunden kunne bruges til er, at da der ikke er mange grønne pletter tilbage i vores by, og Cirkusgrunden dagligt bruges af rigtig mange er det synd, at man ikke tænker en park eller lignende ind her i stedet for beboelse, især nu hvor der også skal bygges en Idræts institution på grunden. Det ville gavne både børn og voksne og pynte på vores nærmiljø Lone og Nick Månsson, Kærgårdsvej 38, 2650 hvidovre

30 Sendt: 30. september :39 Til: Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Emne: Plan om Cirkusgrunden. 8. Angående planen om en såkaldt "fortætning" på Cirkusgrunden. Den første tanke der falder mig ind ved synet af eksisterende tegning er humor. For ingen ved deres fulde fem kan på nogen måde synes at det er hverken charmerende eller hensigtsmæssigt at stable folk sammen på denne - nærmest desperate - måde. Det virker i sig selv vanvittigt at fjerne det sidste sociale samlingspunkt og frirum - men at udtamponere området med bygningsmastodonter af det her format er ikke alene grimt, uforståeligt og i direkte disharmoni med området men også voldsomt forringende af værdien af de omkringliggende boliger. Vi har nu et åndehul der - i de 24 år vores familie har boet her har været samlingspunkt for hunde, børn, unge mennesker og ikke mindst diverse cirkus til stor glæde for rigtig rigtig mange. Jeg håber at Hvidovre kommune tager deres ansvar alvorligt, at vi har valgt de rigtige til så vigtige poster og at den fornemmelse af manipulation mange sidder med vil blive gjort til skamme. Med venlig hilsen Jane Ruusunen Kærgårdsvej 36 Hvidovre

31 9.

32

33

34

35

36

37

38 Fra: Leth Sendt: 11. oktober :13 Til: Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Cc: Lars Nedergaard Emne: bemærkninger til Kommuneplan På vegne af Grundejerforeningen Strandøre fremsendes følgende bemærkning til Kommuneplan 2014: Afsnit 4.7 Kolonihaver I Hvidovre kommune findes der ifølge Kommunalplanens redegørelse 300 ikke-varige kolonihaver i Præstemosen, Svarø og Kystengen ud over de varige haver. I afsnittet beskrives Kommunalbestyrelsens målsætning som: De eksisterende, varige kolonihaveområder skal fastholdes som rekreative områder til gavn for storbyens beboere Der skal ikke planlægges for nye kolonihaveområder i Hvidovre. Grundejerforeningen Strandøre efterlyser her, at Kommunalbestyrelsen beskriver en målsætning for de ikke-varige kolonihaver. Det bør beskrives, om områdernes status som ikke-varige ønskes bibeholdt frem til et nærmere defineret tidspunkt, eller om man ønsker at udfase disse områder som kolonihaveområder, så arealerne kan indgå til andre formål. Begrebet ikke-varig forudsætter, at der tages stilling til et udløbstidspunkt. Afsnit 6.2 Oversvømmelser fra havet. Strandøres område langs Kalveboderne gør det til et af de mest udsatte område for oversvømmelse indenfor Hvidovre Kommune. Grundejerforeningen Strandøre bifalder den løsningsmodel mod stormflodssikring, der består af sluseporte ved Avedøre Holme syd for Kalvebodsbroen. Denne løsning er i vores øjne den mest fremtidssikrede og den mest skånsomme løsning i forhold til de sårbare naturområder indenfor Kalvebodsfredningen og de tilhørende Natura 2000 fuglebeskyttelsesområder. Den skitserede alternative digeløsning, hvor der etableres et fremskudt dige langs Strandsumpen, mener vi vil have en uoprettelig skadelig indvirkning på naturområderne. Der vil ikke kunne findes tilsvarende naturområder, der kan kompensere for de tabte habitatområder som følge af etableringen af digeløsningen. Strandøre mener derfor, at en digeløsning bør opgives til fordel for en sluseløsning. På vegne af Grundejerforeningen Strandøre Jørgen O. Leth, næstformand Schradersvej Hvidovre

39 Fra: Jørn Dalgaard Mikkelsen Sendt: 15. oktober :29 Til: Borgmester Cc: Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Emne: Trafikstøj 11. Kære Helle Adelborg! Det er en spændende vision Hvidovre Kommune har skitseret i Forslag til kommunal plan Der er dog et punkt som jeg vil kommentere. Jeg håber det er en trykfejl? "Kommunalbestyrelsens målsætninger side 122: Der bør på længere sigt ikke forekomme boliger med en udendørs støjbelastning på mere end 68 db, og det skal derfor med anvendelse af trafik- og byplanlægning sikres, at støjbelastningen nedbringes på udsatte strækninger". Støjniveauet skal ned på mindre end 58 DB. Det kan nemt og billigt gøres ved at nedsætte hastigheden på motorveje og andre veje i Hvidovre. På længere sigt kan man lave støjdæmpning med støjdæmpende asfalt, støjskærme og overdækning af motorvejene. Det sidste er lavet i Hamborg, Berlin og Madrid, m. fl. Med venlig hilsen Jørn Professor Jørn Dalgaard Mikkelsen Center for Bioprocess Engineering Dept. Of Chemical & Biochemical Engineering Technical University of Denmark Søltofts Plads Building 229 DTU DK-2800 Kgs. Lyngby Denmark

40 Sendt: 18. oktober :39 Til: Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Emne: Hørings svar til kommuneplan til Hvidovre Kommune, Plan- og Miljøafdelingen, Høvedstensvej 45, 2650 Hvidovre. Hørings svar vedrørende Forslaget til Kommuneplan Forslaget er fremlagt i offentlig høring i perioden 1. september 27. oktober "Alle interesserede har mulighed for at komme med bemærkninger, ændringsforslag, indsigelser mv. til planforslaget." " Bemærkningerne skal være kommunen i hænde senest den 27. oktober 2015." Mine bemærkninger Vedrørende punkt 4.7 Kolonihaver Citat:"Kolonihaver er et godt fritidstilbud til de borgere i Hvidovre, som bor i etageboliger. I Hvidovre er der udlagt fire områder med varige kolonihaver, nemlig Præstemosen, Kettehøj og Kettehøj II samt Dahlia. Disse kolonihaveområder er gennem lokalplanlægning blevet sikret som fristeder og åndehuller tæt på storbyens midte. På baggrund af det eksisterende omfang af kolonihaver og de begrænsede ledige arealer vurderes der ikke at være planmæssigt grundlag for at udlægge yderligere arealer til formålet. Kommunalbestyrelsens målsætning: De eksisterende, varige kolonihaveområder skal fastholdes som rekreative områder til gavn for storbyens beboere Der skal ikke planlægges for nye kolonihaveområder i Hvidovre. Retningslinjer" Jeg bemærker at kommunalbestyrelsen ikke har en målsætning for kommunens 'ikke varige' kolonihaver. Dette mener jeg er en stor mangel, som svigter kommunens mange kolonihave-ejere med haver med 'ikke varig' status. Disse kolonihaveejere har siden 2013 haft mulighed for at søge 'varig' kolonihave status, men har endnu ikke søgt det. Dette er udtryk for at de ikke ønsker det. Jeg har kendskab til området øst for Rebæk Alle i Præstemosen, hvor ca 100 grunde ud af 134 grunde har 'ikke varig' kolonihave status. Et flertal af disse grundejere ønsker at deres ikke-varige kolonihave i stedet for får status af enten sommerhus eller helårsbeboelse. De ønsker tydeligvis ikke

41 at få 'varig'- kolonihave status, idet de ikke har tilmeldt sig ordningen med varig kolonihave status i erhvervstyrelsen, som det har været muligt siden Jeg foreslår derfor, at kommunen planlægger placering af nyt kolonihaveområde i Hvidovre, så De ca 39 varige kolonihaver kan flyttes ud af området øst for Rebæk Allé, hvor det overvejende antal kolonihaver - ca 100 i alt- har 'ikke-varig' status. Dette skal muliggøre at ejere af ikke-varige kolonihaver i Præstemosen får mulighed for at få enten sommerhus eller helårsbeboelse status. Dette vil være til gavn for Hvidovre kommune, som - især hvis de grunde overgår til helårsbeboelse status - vil få øgede skatteindtægter ved at der skaffes mulighed tilmelding til folkeregistret og beboelse i vinterhalvåret på disse grunde. Desuden vil denne ændring imødekomme ca 140 grundejeres ønske om at få sommerhus eller helårsbeboelse status. Samtidig kan antallet af ikke-varige kolonihaver nedbringes. Mine bemærkninger til punkt: Citat: "Der udlægges ikke yderligere arealer til kolonihaver i planperioden." Jeg har forslag om at der udlægges områder i Hvidovre kommune til yderligere kolonihaver, så der kan skaffes ordnede forhold i Præstemosen, hvor der er over 140 kolonihaveejere med ikke-varig status - og især koncentreret øst for Rebæk Allé. Disse ejere af ikke-varige kolonihaver er kommet alvorligt i klemme, da kommunen ikke er villig til at lytte til grundejernes ønsker om at blive fritaget for varig kolonihave status og i stedet for overgå til sommerhus eller helårsbeboelse status. Mine bemærkninger Citat: "Redegørelse Der findes i alt 685 kolonihaver i kommunen. Heraf er de 385 kolonihaver varige, og de resterende 300 er ikke-varige i kolonihavelovens forstand. Haverne fordeler sig således: Præstemosen 145 varige haver 150 ikke-varige haver Kettehøj I 45 varige haver Kettehøj II 83 varige haver Dahlia 112 varige haver Svarø 137 ikke-varige haver Kystengen 13 ikke-varige haver Efter kolonihaveloven må varige kolonihaver ikke nedlægges uden tilladelse fra Kommunalbestyrelsen, og Kommunalbestyrelsen må kun meddele tilladelse, hvis væsentlige samfundsmæssige hensyn gør det nødvendigt at disponere over arealet til et formål, der ikke kan tilgodeses et andet sted i kommunen, og hvis der inden området ryddes, tilvejebringes et nyt kolonihaveområde, som kan erstatte det område, der nedlægges." Min bemærkning er: Det fremgår af opgørelsen ovenfor, at det drejer sig om ialt 150 kolonihaver i Præstemosen som har ikke-varig status. Det er faktisk over halvdelen af haverne. Det er i øvrigt overvejende ca 100 haver øst for Rebæk Allé som har ikke-varig status! Hvis hvidovre kommune giver mulighed for at de ca 39 haver med 'varig' status øst for Rebæk Allé bytter status med 39 haver vest for Rebæk Allé kan området øst for Rebæk Allé frigives til sommerhus eller helårsbeboelse til gavn for kommunen i form af øgede skatteindtægter. Desuden vil kommunen hjælpe de 150 kolonihaveejere i Præstemosen, som ikke ønsker at deres have skal have varig kolonihave status, men ønsker sommerhus eller helårsbeboelse status.

42 Jeg håber at kommunalbestyrelsen vil tage mine bemærkninger op til seriøs overvejelse. Helt ærligt måder være i alles interesse at der skaffes ordnede forhold for kommunens mange kolonihave grundejere, som ikke ønsker varig kolonihave status. Mine forslag giver mulighed for at disse grundejeres ønsker om at få sommerhus eller helårsbeboelse status. I øvrigt bemærkes at området i Præstemosen i 2001 blev beskattet som sommerhuse, hvilket de i øvrigt fortsat bliver. Dette fremgår af BBR meddelelser fra områdets grunde. Det vil derfor kun være rimeligt, hvis de grundejere som ikke ønsker varig kolonihave status, får mulighed for at få status af sommerhus. På den måde vil området stadig være rekreative. Jeg foreslå at kommunen indgår i dialog med de mange grundejere i Præstemosen, som har grunde uden 'varig' kolonihave status. Dialogen skal afdække grundejernes ønsker og give mulighed for at kommunen og grundejerne når frem til en acceptabel løsning for alle. Det kan ikke være rigtigt at over halvdelen af grundejerne med ikke-varige grunde - dvs i Præstemosen skal tvinges til at følge kolonihave reglerne og samtidig betale skat som om grunden var en sommerhusgrund. Og det endda uden at have de samme rettigheder som sommerhus ejere. Mange hilsner fra Tina Nordahl Jensen Sommer adresse :Brøndager 29 Vinter adresse: Gammel Byvej 6c, 2 sal, nr Hvidovre

43 Sendt: 19. oktober :35 Til: Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Emne: Ny campingplads 13. Forslag til den nye kommuneplan Jeg tillader mig at fremsætte et forslag til den kommende kommuneplan. En Campingplads.. Her vil nogle formentlig trække på smilebåndet, for det er måske et lidt forrykt forslag men her er det alligevel. I de go e gamle dage lå der på hjørnet af Gl. Køge Landevej og Stamholmen en særdeles besøgt og hyggelig campingplads. Se vedhæftede foto. Denne plads gav liv til området og skabte arbejde til en del personer. Og gæster var der altid både - sommer og vinter. Vi havde selv venner, der indlogerede sig på pladsen, og de var ovenud begejstrede for betjeningen på pladsen. Jeg vil anbefale kommunalbestyrelsen at overveje og drøfte mit forslag. En ny campingplads vil glæde mange tilrejsende gæster både danske og udenlandske. Og det vil skabe arbejdspladser og liv til området. Hører gerne nærmere fra bestyrelsen. På forhånd tak. Med venlig hilsen Kurt Wagn Hansen Gl. Køge Landevej 563 A Hvidovre

44 GENOPRETTELSE AF CAMPINGPLADS Forslag til den nye kommuneplan Jeg tillader mig at fremsætte et forslag til den kommende kommuneplan. En Campingplads.. Her vil nogle formentlig trække på smilebåndet, for det er måske et lidt forrykt forslag men her er det alligevel. I de go e gamle dage lå der på hjørnet af Gl. Køge Landevej og Stamholmen en særdeles besøgt og hyggelig campingplads. Se vedhæftede foto. Denne plads gav liv til området og skabte arbejde til en del personer. Og gæster var der altid både - sommer og vinter. Vi havde selv venner, der indlogerede sig på pladsen, og de var ovenud begejstrede for betjeningen på pladsen. Jeg vil anbefale kommunalbestyrelsen at overveje og drøfte mit forslag. En ny campingplads vil glæde mange tilrejsende gæster både danske og udenlandske. Og det vil skabe arbejdspladser og liv til området. Hører gerne nærmere fra bestyrelsen. På forhånd tak. Med venlig hilsen Kurt Wagn Hansen Gl. Køge Landevej 563 A Hvidovre Tlf

45 Fra: Andreas Nawrocki Anker Sendt: 20. oktober :37 Til: Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Emne: Offentlig høring om forslag til kommuneplan 2014: Ændringsforslag vedr Veje 14. Til Hvidovre Kommune: Hermed fremsendes ændringsforslag til kommuneplanen. Med venlig hilsen Andreas Anker Søbyvej Hvidovre

46 Til: Hvidovre Kommune Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre Ændringsforslag til forslag til kommuneplan 2014 vedr Veje, side Forslag til kommuneplan indeholder mange fine intentioner på trafikområdet. Det konstateres fx i forslaget, at for meget trafik på vejene kan påvirke det lokale miljø. Det nævnes også i forslaget, at man vil forsøge at samle trafikken på de større veje, så boligkvartererne bliver holdt mest muligt fri for gennemkørende trafik fx ved trafiksanering med hastighedszoner og vejbump på lokalvejene. Derudover nævnes det at der skal arbejdes med systematisk uheldsbekæmpelse på kommunens vejnet. Endelig står der i forslaget, at trafiksanering af lokalveje til 40 km-zoner skal ske for samlede områder, ikke for enkelte veje. Det nævnes desuden at cykel- og gangtrafikken og tilgængeligheden for de fysisk handicappede på offentlige veje skal prioriteres. Forslaget til kommuneplan er dog efter vores vurdering ikke vidtgående nok i forhold til at sikre at de fine intentioner reelt føres ud i livet. Vi foreslår derfor følgende fire ændringsforslag: 1) at det indskrives i kommuneplanen, at kommunen vil gå i dialog med politiet om at kommunen som helhed udpeges til 30/40 km-zone (med undtagelse af udvalgte trafikveje), og at der i kommuneplanen gives mulighed for at de enkelte lokalområder indenfor planperioden kan udpeges til dette når der er opnået enighed med politiet herom, 2) at det indskrives i kommuneplanen, at kommunen som led i trafikpolitikken vil rette henvendelse til landspolitikerne for at få fremskyndet arbejdet med en revision af det cirkulære fra 1985 hvor reglerne vedr. hastighedszoner er og således, at der snarest gives hjemmel til at kommunen selv kan beslutte sig for 30/40 km-zoner, udenom politiet, 3) at kommunens politik for så vidt angår hastighedsdæmpende foranstaltninger af lokalveje vendes på hoved således, at der ikke kun sker noget hvis beboerne bliver enige og at grundejerforeningerne tager initiativ og betaler (det meste), men at kommunen i stedet bliver ansvarlig, tager initiativ og finansierer det hele og 4) at kommunen, i både kommuneplan og i dagligdagen, i højere grad lader sig inspirere af arkitekter og byplanlæggere som Jan Gehl, som har vist hvordan man med simple fysiske tiltag kan gøre vores nærmiljøer attraktive og fredelige gennem trafiksanering og forbedring af den fysiske tilgængelighed for alle, særligt fysisk handicappede, cyklister og gående. Vi håber at ovenstående kan hjælpe kommunalbestyrelsen og Plan- og Miljøafdelingen på vej i forhold til en mere ambitiøs kommuneplan. Vi håber dog helt særligt på at ovenstående ændringsforslag dermed også vil binde kommunen til på længere sigt at forbedre vores eget lokale miljø omkring Lodsvej, som desværre plages af mange bilister, der kører hasarderet og hensynløst, som glemmer fartgrænser og vigepligt og som vi frygter en dag vil koste menneskeliv. Vi har selv små børn eller har børnebørn, der snart kommer i skolealderen og vi frygter at en af disse bilister en dag overser én af dem På forhånd tak. Med venlig hilsen Tine Haugaard Kristensen, Søbyvej 19 Jakob Horstmann, Søbyvej 19 Mona Nawrocki, Kalkager 10, st. tv. Rolf Nawrocki, Kalkager 10, st. tv. Sofie Anker, Søbyvej 62 Andreas Anker, Søbyvej 62

47 Fra: Lars Bjerregaard Brøns Sendt: 20. oktober :27 Til: Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Emne: Tilbagemeldinger på Kommuneplan 2014 fra Grundejerforeningen Nymarken 15. Til Hvidovre Kommune Bestyrelsen i Grundejerforeningen Nymarken har fra vores grundejere indsamlet de (kritiske) tilbagemeldinger (43 i alt) på de projekteret bygninger på Cirkusgrunden i Kommuneplan Jeg har vedhæftet et dokument med alle besvarelserne, som er modtaget via en formular på vores hjemmeside ( som jeg beder jer læse grundigt. Venligst send en bekræftelse retur på at denne er modtaget, og at den vil blive sendt videre til rette modtager. På forhånd tak Lars Bjerregaard Brøns Medlem og Webmaster i bestyrelsen i Grundejerforeningen Nymarken

48 Tilbagemeldingsformular på Kommuneplan 2014 fra grundejerne i Grundejerforeningen Nymarken Dato: Alle 43 besvarelser er indtastet af grundejerne selv på vores hjemmeside ( Alle her forneden har valgt svaret "Nej, jeg synes IKKE det er en god ide med bygningerne" i formularen. Fulde navn Lars Bjerregaard Brøns Parallelvej 67 Birgit Møller-Kristensen Nymarksvej 33 Anne Larsen Nymarksvej 22 Henrik abel andersen Engstrupgårdsvej 53 Finn Kristensen Nymarksvej 33 Bodil Windfeld Storm og Ole Mikael Storm Nymarksvej 15 John Elsfort Parallelvej 53 Helle Harder Birkeslund Parallelvej 59 Lone og Nick Månsson Kærgårdsvej 38 Begrundelse af ovenstående svar skal udfyldes Jeg ønsker at bevare dette natur åndehul! Jeg tilslutter mig til fulde det som bestyrelsen har skrevet. Fordi jeg mener, at der er en meget dårlig beslutning, som forringer vores livskvalitet voldsomt. Meget højt byggeri -mange etager tæt på villakvarter. Grønt område og luft/frirum forsvinder. Kvarteret tilføres mange beboer på forholdsvis lille område (som følge af højde og antal bygninger). Bestemt ikke løftende for området. Vi har brug for nogle grønne områder til dyr og børn, For hver bygning der rejses, udledes der mere CO2 og kvælstofilter til atmosfæren. Planter man træer og etablerer man grønne områder, er man med til at modvirke de pågående klimaforværringer. De kommende generationer vil forbande os. Der ligger 3 institutioner og der skal bygges en mere...så både for institutionerne og de omkringliggende bebyggelser, er det vigtigt, at der er et grønt område, der giver lys og luft...med mere bebyggelse og som tiltænkt, høj bebyggelse, vil det komme til at virke meget kompakt,og give skygge, samtidig med, at det vil gå udover områdets gode beliggenhed med de frie arealer, der bliver brugt til åndehul, leg, hundeluftning, cirkus og biotop til fugle, insekter mm... Pga.mere trafik på vores vej - samt mere forurening,støj og uro. Jeg kan tilslutte mig alle ovenstående grunde, men vil dog fremhæve generne for beboerne på Kærgårdsvej i form af tab af privatliv (og formodentlig også ejendomsværdi), generne for os alle ved udsigt til den øgede trafik fra så mange flere beboere, samt tabet af livskvalitet for alle i området ved tabet af det grønne område på denne side af stationen. Vores privatliv vil blive krænket ved et højt byggelig, da beboer vil kunne se direkte ned i vores hus og have. Værdien af vores hus vil falde stort hvis det overhovedt bliver muligt at sælge, for vi kompensation for dette? Og en ny ghetto i Avedøre - har vi ikke nok problemer i forvejen, frygter mere larm og uro. 300 lejemål fylder meget. En park på området ville være optimalt for alle, nu hvor der også kommer en børneinstituation, det ville gavne børn og voksne. og så måske noget lavt byggeri. Vi vil se os nødsaget til at flytte hvis dette gennemføres, og det ville vi være kede af, da vi er glade for vores kvarter.

49 Andreas Feltsen Kærgårdsvej 21 Kristian Buch Nielsen Nymarksvej 3 Lene Jensen Kærgårdsvej 13 Tahir Saleem Ullah Engstrupgårdsvej 55 Iram Munawar Engstrupgårdsvej 55 Kalsum Ullah Engstrupgårdsvej 55 Plænen giver et godt fristed for hundeluftere og andre. Det er også en af de få institutioner i Hvidovre der har lidt "luft" rundt om. En af målsætningerne i kommuneplan 2014 er at "Indrette parker og byrum til attraktive mødesteder på tværs af generationer med plads til samvær, fællesskab, ophold, leg og bevægelse". Derfor kan det virker lidt mærkeligt at man så vælger at nedlægge disse for at bygge boliger.300 husstande er rigtig meget at tilføre et relativt lille område. Der bliver i kommuneplanen nævnt at diverse børneinstitutioner skal udvides men ikke skolerne, SFO og klubberne som i forvejen er godt fyldt op. Derfor kan jeg ikke undlade at tænke at der her må komme en kæmpe udgift til udvidelser (hvis det overhovedet er muligt) af skolerne til at kunne håndtere den øgede børnemængde som 300 husstande nødvendigvis vil medføre. Desuden vil området blive tilført en hel del ekstra trafik da mange af disse husstande sandsynligvis har biler, der skal parkeres et sted. At dømme efter den skitse der foreløbig findes over byggeriet på cirkusgrunden bliver der ikke plads til bilerne der. Cirkusgrunden har altid været en lille oase i Avedøre, hvor vi i forvejen har meget højt og tæt bebyggelse lige omkring Avedøre station - Stationsbyen og.egevolden. Samt at Langkildevej 1 på den anden side af skinnerne, nu også er udbudt til boliger af Hvidovre kommune dvs. endnu flere boliger omkring Avedøre station. Nu er Cirkusgrunden allerede nu bosted for 2 vuggestuer og en børnehave - og der er planer om, at endnu en børnehave vil komme til. Cirkusgrunden bliver også brugt når cirkus kommer til byen, hvilket man hele tiden har vægtet højt. Hvis planen bliver til noget, vil de parceller der har grund ud til Cirkusgrunden får forringet værdien af deres grund - for tænk at sidde i sin have, mens så og så mange borgere kan holde øje med hvad man laver - altså dem som ville komme til at bo i de nye bygninger!! Jeg ved at man fra kommunens side har talt om, at vi skal have bebyggelse til at de nye borgere, der gerne vil bo i Hvidovre - det er da også positivt, MEN vi skal vel ikke ud tamponere Hvidovre, fordi der er andre der også gerne vil bo i Hvidovre, hvad med at tænke på dem der i forvejen bor i Hvidovre! Borgmesteren skriver i sit forord på Hvidovre.dk : Velkommen til en grøn forstad - men Hvidovre bliver da mindre og mindre grøn Det vil ødelægge den sidste natur vi har rundt om vores ejerforening og vores kulturliv vil blive forringet, da der ikke længere vil være at holde cirkus/sammenkomst. Et af de sidste åndehuller / grønne områder i Hvidovre fjernes. De omkringliggende boliger vil falde værdi Der vil komme mere trafik pga. flere biler, jeg vil blive mere udtryk ved mine børns færden i området. Der vil være mere larm pga. de flere mennesker og biler. De omkringliggende boliger vil falde værdi Der vil ikke være nogle grønne områder mere at færdes i omkring mit hus

50 Salim Ullah Engstrupgårdsvej 55 Tina Jessen Parallelvej 89 Anette Legarth Petersen Parallelvej 83 Poul B. Mikkelsen Nymarksvej 41 Jane Ruusunen Kærgårdsvej 36 Niels-Bjørn Jørgensen Kærgårdsvej 30 Rene Pryning Nymarksvej 10 Malene Parry Kærgårdsvej 42 Bjarne Engstrøm Engstrupgårdsvej 16 De flotte store græsplæner og naturen forsvinder. Intet frirum. Et af de sidste åndehuller / grønne områder i Hvidovre fjernes. Ikke muligt at afholde Cirkus på området mere, som har været traditionen i mange år (bl.a. af Cirkus Arena). Det ødelægger området Der mangler boliger i København og omegn. Der er stadig utrolig mange grønne områder i Hvidovre. Vil forøge kommunens skattegrundlag og dermed også hjælpe forretningslivet. Det er en rigtig dårlig ide med mere højhusbyggeri i et af de sidste grønne områder i Avedøre. Kan bebyggelse ikke undgås, bør det kun være lav bebyggelse som rækkehuse eller parcelhuse. Det er efter min opfattelse vigtigt, at en del af det grønne område bevares. I andre byområder bestræber man sig i dag på at bevare eller etablere grønne områder, her ønsker man fra kommunens side åbenbart det modsatte.med venlig hilsenbirte og Poul Mikkelsen Den første tanke der falder mig ind ved synet af ovenstående tegning er humor. For ingen ved deres fulde fem kan på nogen måde synes at det er hverken charmerende eller hensigtsmæssigt at stable folk sammen på denne - nærmest desperate - måde. Det virker i sig selv vanvittigt at fjerne det sidste sociale samlingspunkt og frirum - men at udtamponere området med bygningsmastodonter af det her format er ikke alene grimt, uforståeligt og i direkte disharmoni med området men også voldsomt forringende af værdien af de omkringliggende boliger. Vi har nu et åndehul der - i de 24 år vores familie har boet her har været samlingspunkt for hunde, børn, unge mennesker og ikke mindst diverse cirkus til stor glæde for rigtig rigtig mange. Jeg håber at Hvidovre kommune tager deres ansvar alvorligt, at vi har valgt de rigtige til så vigtige poster og at den fornemmelse af manipulation mange sidder med vil blive gjort til skamme. Syn og skam at ødelægge et så dejligt område og lukke os inde Mister grønt område som er en af grundene til at vi bor her Vi købte vores hus for kun to år siden og nogle af de ting vi faldt for var fred og ro, privat have og den store mark bag huset. Vi nyder at flyve med drage derude og se på cirkus fra vores altan et par gange om året. Da vi ikke har boet i huset i længere tid, har vi ikke betalt nævneværdigt af på vores boliglån og vi kan derfor se frem til rigtig mange år som teknisk insolvente, hvis denne plan bliver ført ud i livet, da der ikke er tvivl om at huset vil falde i værdi. For ikke at tale om de store personlige konsekvenser dette vil medføre, da vi mister privatlivet i vores have - og i vores hus, som har store vinduer mod cirkusgrunden. Vi har allerede grædt mange tårer over dette forslag og krydser fingre for at det bliver stoppet Det vil ødelægge vores parcelhus miljø og forringe ejendomsværdien især for de parceller der ligger tættest på. Disse højhuse vil skæmme hele vores kvarter, og skabe problemer med trængsel og parkering.

51 Anil Kumar Kærgårdsvej 46 Walther Jensen Engstrupgårdsvej 50 Helle Søndergaard Andersen Garde Vestre Strandvej 14 Inge Toftlund Engstrupgårdsvej 14 Regine Bidstrup Kærgårdsvej 23 Ove F. Nielsen Parallelvej 57 Pia Haakansson Fortvænget 10 Jørgen Lykholt Vestre Strandvej 22 Niels Jensen Nymarksvej 9 Maya Caspersen Nymarksvej 29 Connie og Claus Madsen Gl. Køge Landevej 564 Jørgen Würtz og Lillian Würtz Engstrupgårdsvej 33 Inga og Flemming Olsen Engstrupgårdsvej 18 Suzana Markovska Engstrupgårdsvej 45 lene klamer Nymarksvej 18 I vores hustand er vi helt enige i samtlige ulemper som er listet op fra borgermødet d. 21 september. Vi, vore husdyr og cirkus for børn og voksne har brug for lys og luft - - ikke fortætning Støjgener, trafik øges, ingen natur længere, ejd.værdi falder, store hus behøver ikke en høj nabo Et af de få grønne områder for forsvinder. Jeg vil komme til at savne Cirkus på arealet. vi får mere getto - vores huse falder i værdi - vi har intet fristed - ikke noget sted at lufte hunde hvor de kan løbe frit - vi får mere larm og forurening Det er helt hen i vejret at placere 300 boliger på det lille grønne område og hvad med parkeringspladser, skoler osv. Et klart rungende NEJ. Naturområdet forsvinder Byggeriet bliver alt for dominerende, det vil skæmme området markant og falder udenfor det eksisterende byggeri når vi ser bort fra "Store hus" som mere kan betragtes som et kendetegn for indgangen til området indenfor Bymuren!Herudover vil den øgede trafik på, og omkring Byvej give et ekstremt pres på det eksisterende vejnet i området. Vi vil gerne bevare de grønne områder, og vil ikke have høje huse op ad vores villakvarter. Ellers skulle det til udvidelse af Nymarken i form af villaer. Et stort grønt område vil forsvinde, til fordel for etage ejendomme til gene for de nuværende beboer I området. Derudover vil der med byggeriet komme mere larm og trafik i området. Et område som I forvejen er belastede af larm og trafik for gammelkøgelandevej m.m. Pga. Vi er tæt befolket i dette område og det er for tæt på vugge stuer/ børnehaver samt at der i de 21 år vi har boet her har været cirkus på området. Hvidovre kommune har alt for få grønne åndehuller nær boligområderne. Grønne områder i nærheden af vores bolig har stor betydning for borgernes velfærd. I stedet for bygninger vil jeg foreslå, at området gøres endnu grønnere. Omdan området til en park med bænke hist og pist, hvor vi mennesker og dyr kan mødes og få en god snak, og selvfølgelig skal der stadig være plads til cirkus på området. Alternativt forslag: Byg et forsamlingshus med grønne omgivelser til byens borgerne. området er for tæt på omliggende beboelser til tæt og især høj byggeri Grønne områder og natur, frirum forsvinder. Grimme og høje bygninger af hensyn til det dejlige grønne område,,,,

52 David Adelhøj Engvadvej 22 Michael Rasmussen Engvadvej 5 Doris J. Hovgaard Nymarksvej 55 Kirsten Arenfeldt Christensen Nymarksvej 56 Det er ikke hensigtsmæssigt med høje bygninger i et lavbyggeriområde ifh. til områdets harmoni. Cirkusgrunden er med til at inddele de bebyggede områder med natur, der forsvinder ved kommunens byggeplan. Muligheder for at afholde arrangementer forsvinder. Risiko for at resursestærke familier fraflytter, en ulempe ifh. til det i forvejen belastede Avedøre. Det giver en højere trafik på området til ulempe for børn og unge, samt den generelle støj og uro vil stige med store etagebyggerier. Faldene huspriser, naturgrønt område forsvinder Vi har behov for rekreative områder. Vores familie bruger stedet til fællesleg. Der er rigeligt m. sociale problemer i forvejen ved Storehus, foruden kriminalitet. Højhusbyggeri så tæt ved stationen vil forværre dette problem. Vil gerne bevare grønne områder. Lad os bevare lidt natur

53 Sendt: 22. oktober :44 Til: Offentlig postkasse Hvidovre Kommune; Helle M. Adelborg; Mikkel S. Dencker; Mogens Leo Hansen; Steen Ørskov Larsen; Offentlig postkasse Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen; ktmaintern; Pekka (G/F); Emne: Høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 Til orientering. Hermed fremsendes kopi af det høringssvar, som vi d.d. har sendt til Hvidovre Kommune. Med venlig hilsen Grundejerforeningen Avedøre Terrassehuse Pekka Johannes Puukka / formand 16. Preben Meyer / kasserer

54 Hvidovre, den 22. oktober 2015 Hvidovre Kommune Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre Indsigelse og høringssvar til Forslag til Kommunalplan Punkt området ved Avedøre Station, Cirkusgrunden. Byg ikke på Cirkusgrunden, da det er vores alles åndehul. Vi protesterer over den påtænkte bebyggelse på 2 8 etager på Cirkusgrunden med de højeste bygninger ud mod Byvej. En så høj bebyggelse vil skygge for aftensolen i vores område. Endvidere frygter vi en betydelig øget trafikmængde på Byvej, hvilket vil være farligt og til gene for udkørsel fra vores parkeringsplads ligesom for institutionerne på den modsatte side af Byvej. Dette ville kunne afhjælpes med et ekstra lyskryds. Tanken om lavere parkeringsdækning finder vi utilstedelig, da vi risikerer, at det ulovligt vil belaste vores private parkeringspladser. Med tanke på den i forvejen meget ekstreme, intensive og høje bebyggelsesgrad i Avedøre Stations området med Stationsbyen inkl. Store Hus og i Egevolden med dens store højhuse mener vi ikke, at området kan tåle flere bygninger. Cirkusgrunden er den eneste grønne plet, der er tilbage i Avedøre, syd for S-banen, og den er et åndehul for alle os, der bor omkring den inkl. fra Egevolden og fra Stationsbyen. Det er et frirum for hunde og hundeluftere og for alle andre (børn, unge, voksne og ældre). Vi ønsker Cirkusgrunden bevaret i dens nuværende form og med dens nuværende funktioner, herunder cirkus 2 gange årligt. Heraf navnet Cirkusgrunden. Med venlig hilsen Grundejerforeningen Avedøre Terrassehuse Pekka Johannes Puukka Formand Preben Meyer kasserer

HØRINGSSVAR LOKALPLANFORSLAG HOLMEN II, FORSLAG TIL TILLÆG NR. 4

HØRINGSSVAR LOKALPLANFORSLAG HOLMEN II, FORSLAG TIL TILLÆG NR. 4 1/5 Københavns Kommune Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Sendt til: www.blivhoert.kk.dk/lokalplaner Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr.

Læs mere

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 7. december 2016 Sag nr.: 2016-10545 /lismol + majbag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Herning Kommune har sendt forslag til kommuneplan nr. 2017

Læs mere

Høringssvar: - Revideret forslag til Lokalplan HL4.1 Børneinstitution på. Skovsletten

Høringssvar: - Revideret forslag til Lokalplan HL4.1 Børneinstitution på. Skovsletten Høringssvar: - Revideret forslag til Lokalplan HL4.1 Børneinstitution på Skovsletten Center for Miljø og Teknik September 2017 Center for Miljø og Teknik miljo.teknik@glostrup.dk Glostrup den 14. juni

Læs mere

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018.

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018. 12. juli 2018 /renhan Sag 2018-6916 Forslag til Albertslund Kommuneplan 2018. Notat med statens bemærkninger Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj 2018

Læs mere

Høringssvar. Center for Miljø og Teknik September 2018

Høringssvar. Center for Miljø og Teknik September 2018 Høringssvar Center for Miljø og Teknik September 2018 Høringssvar fra offentlig høring af forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Lokalplan HL13.1 for et område til boliger og rekreative formål ved Egeskoven

Læs mere

NOTAT. Hvidbog over indkomne høringssvar til forslag til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2014 blev vedtaget af Kommunalbestyrelsen

NOTAT. Hvidbog over indkomne høringssvar til forslag til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2014 blev vedtaget af Kommunalbestyrelsen Hvidbog over indkomne høringssvar til forslag til Kommuneplan 2014 NOTAT Kultur, Miljø & Vækst Plan- og Miljøafdelingen Arkitekt/souschef: Henrik Nielsen Sagsnr.: 15/32896 Dato: 17. december 2015 Forslag

Læs mere

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084 Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen 22. maj 2019 Sag 2019-4448/ 2019-4447 /kjn Sendt via mail til tmf@koege.dk Eva Schønnemann, eva.schoennemann@koege.dk Høringssvar til forslag til

Læs mere

Herning Kommune By-Erhverv og Kultur/BEK/Herning Kommune Sendt: 24. maj :36 Til:

Herning Kommune By-Erhverv og Kultur/BEK/Herning Kommune Sendt: 24. maj :36 Til: Fra: Herning Kommune By-Erhverv og Kultur/BEK/Herning Kommune Sendt: 24. maj 2018 13:36 Til: Lars Ravnemose Emne: VS: Høringssvar fra Energinet til Herning Kommunes lokalplanforslag nr 14.E5.3 og tillæg

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR NIELS BOHRS ALLÉS FORLÆNGELSE, TRAFIKANLÆG

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR NIELS BOHRS ALLÉS FORLÆNGELSE, TRAFIKANLÆG HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR. 4-802 NIELS BOHRS ALLÉS FORLÆNGELSE, TRAFIKANLÆG Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte lokalplanforslag nr. 4-802 Niels Bohrs

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Planforhold for kolonihaveområdet Præstemosen NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE By- og Teknikforvaltningen Plan- og Miljøafdelingen Sagsbehandler: Henrik Nielsen j.nr. 13/24476 27. august 2013 Status Dette notat

Læs mere

Indkomne høringssvar til Forslag til Hvidovre Kommuneplan 2016

Indkomne høringssvar til Forslag til Hvidovre Kommuneplan 2016 Indkomne høringssvar til Forslag til Hvidovre Kommuneplan 2016 1. Fra: Christine Brønnum-Johansen Sendt: 30. august 2016 14:35 Til: Offentlig postkasse Kultur, Miljø & Vækst Cc: Henrik Nielsen Emne: Forslag

Læs mere

NOTAT. Afstemningsoversigt endelig vedtagelse af forslag til Kommuneplan 2014

NOTAT. Afstemningsoversigt endelig vedtagelse af forslag til Kommuneplan 2014 Afstemningsoversigt endelig vedtagelse af forslag til Kommuneplan 2014 NOTAT Beslutningerne i Økonomiudvalget, den 14. marts 2016, er anført under de enkelte ændringsforslag MULTIHUSET Kultur, Miljø &

Læs mere

Forslag til Lokalplan HL etape af boligområdet Hvissinge Øst

Forslag til Lokalplan HL etape af boligområdet Hvissinge Øst Rasmus Hansen Fra: joen hansen Sendt: 9. november 2016 12:01 Til: Rasmus Hansen Emne: Forslag til Lokalplan HL10.1-3. etape af boligområdet Hvissinge Øst Hej Rasmus I

Læs mere

Hans Peter Therkildsen

Hans Peter Therkildsen Hans Peter Therkildsen Fra: Carsten Stender Sendt: 24. januar 201707:51 Til: By- og Udviklingsforvaltningen Cc: Jan Poulsen; Hans Peter Therkildsen Emne: Lokalplan 0221-33 Vejlevej

Læs mere

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade BY, ERHVERV OG KULTUR By, Erhverv og Kultur Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8544 bekle@herning.dk www.herning.dk Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13. Kommuneplan FORSLAG. Skovvangen. - et erhvervsområde. Offentlig høring 00 marts - 00 april 2019.

KOMMUNEPLANTILLÆG 13. Kommuneplan FORSLAG. Skovvangen. - et erhvervsområde. Offentlig høring 00 marts - 00 april 2019. KOMMUNEPLANTILLÆG 13 Ved Skovvangen - et erhvervsområde Skovvangen Ellehammersvej Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 00 marts - 00 april 2019 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 0-852 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Ændringer fra forslag til endelig Kommuneplan

Ændringer fra forslag til endelig Kommuneplan Ændringer fra forslag til endelig Kommuneplan 2017-2029 Kapitel 2 Overordnet udvikling Ændring # 1: Kategorierne for bymønsterbyer på side 9-11 ændres til Centerbyer (i forslaget står der Større bymønsterbyer)

Læs mere

7. Miljøvurdering 171

7. Miljøvurdering 171 7. Miljøvurdering 171 Sammenfattende miljøvurdering Miljøvurderingen belyser miljøpåvirkningerne af de ændringer, der er indarbejdet i Kommuneplan 2013-2025 set i forhold til Kommuneplan 2009-2021. Miljøvurderingen

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli 2013 13/14250 Bent Pødenphant bpt@vd.dk 7244 2766 Naturstyrelsen Tværgående planlægning Att. Hanne Krag Kaasgaard nst@nst.dk og Kerteminde Kommune plangeodata@kerteminde.dk

Læs mere

DEBATOPLÆG. De stationsnære områder i Herlev Kommune. Indkaldelse af ideer og forslag til udarbejdelse af tillæg til Kommuneplan

DEBATOPLÆG. De stationsnære områder i Herlev Kommune. Indkaldelse af ideer og forslag til udarbejdelse af tillæg til Kommuneplan DEBATOPLÆG De stationsnære områder i Herlev Kommune Indkaldelse af ideer og forslag til udarbejdelse af tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Høringsperiode fra 19. januar til den 16. februar 2015 Indledning

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Vojensvej TILLÆG NR. 02 Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Hædersdalvej vej is rpr ve Klø HVIDOVRE KOMMUNE Målforhold 1:2000 TILLÆGGETS

Læs mere

Teknik & Miljø 28. august 2015 Sags-ID: 15/2130 Sagsbehandler: Tove Stockmarr

Teknik & Miljø 28. august 2015 Sags-ID: 15/2130 Sagsbehandler: Tove Stockmarr Teknik & Miljø 28. august 2015 Sags-ID: 15/2130 Sagsbehandler: Tove Stockmarr NOTAT - Indkomne bemærkninger til Lokalplan 335 Erhverv i den nordvestlige del af Kongens Kvarter samt Tillæg 10 til Kommuneplan

Læs mere

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den :

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den : Høringssvar nr. 1 Vs: Indsigelse til kommuneplantillæg nr.68 - Lokalplan nr. 81 C3.1. Herning Kommune By-Erhverv og Kultur 18-10-2016 11:05 Til: Louise Kruse Hansen Sendt af: Anna Margrethe Buhl Fra: Til:

Læs mere

Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01

Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01 Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01 Varde Kommune har i forbindelse med den offentlige høring af forslag til lokalplan 06.10.L01 for et område omkring Helle Hallen modtaget bemærkninger

Læs mere

Temadag om risikovirksomheder

Temadag om risikovirksomheder Temadag om risikovirksomheder 30. august 2018 Workshop 1c) Snitfladen mellem planlæggernes og risikomyndighedernes rolle i risikosagsbehandlingen Workshop 2c) - MST/ERST Gennemgang af case med udfordringer

Læs mere

Dette notat indeholder en oversigt over Erhvervsministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget.

Dette notat indeholder en oversigt over Erhvervsministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget. 24. januar 2018 / CLR Sag 2017-13237 Forslag til Holbæk Kommuneplan 2017. Notat med statens bemærkninger Holbæk Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 6. november 2017 til

Læs mere

Virksomheder J.nr. MST Ref. TASME/anbhe Den 5. januar Herning Kommune

Virksomheder J.nr. MST Ref. TASME/anbhe Den 5. januar Herning Kommune Herning Kommune Sendes pr. e-mail til bekle@herning.dk med kopi til bekkh@herning.dk og bekla@herning.dk Virksomheder J.nr. MST-1272-01569 Ref. TASME/anbhe Den 5. januar 2018 Bemærkninger fra Miljøstyrelsen

Læs mere

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 12 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013 2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

HVIDBOG OVER INDKOMNE INDSIGELSER, BEMÆRKNINGER OG ÆNDRINGSFORSLAG TIL FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 139 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE OMKRING BRYDEHUSVEJ

HVIDBOG OVER INDKOMNE INDSIGELSER, BEMÆRKNINGER OG ÆNDRINGSFORSLAG TIL FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 139 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE OMKRING BRYDEHUSVEJ CENTER for BY, KULTUR og ERHVERV HVIDBOG OVER INDKOMNE INDSIGELSER, BEMÆRKNINGER OG ÆNDRINGSFORSLAG TIL FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 139 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE OMKRING BRYDEHUSVEJ 1 Ballerup Kommune Center

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Kommuneplan for erhvervsområde ved Skærbækvej og Vejle Landevej. Forslag vedtaget af Fredericia Byråd den xx. xx.

Tillæg nr. 4 til Kommuneplan for erhvervsområde ved Skærbækvej og Vejle Landevej. Forslag vedtaget af Fredericia Byråd den xx. xx. Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2017-2029 for erhvervsområde ved Skærbækvej og Vejle Landevej Forslag vedtaget af Fredericia Byråd den xx. xx. 2018 Indholdsfortegnelse Om kommuneplantillæg 3 Baggrund og formål

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42 Forudgående høring Vojensvej HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen 42 kær Immer dalvej Markleddet rs Hæde HVIDOVRE KO M M U N E FORUDGÅENDE

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Indkomne forslag og bemærkninger (resumé) Teknik & Miljø 28. august 2015 Sags-ID: 15/2130 Sagsbehandler: Tove Stockmarr

Indkomne forslag og bemærkninger (resumé) Teknik & Miljø 28. august 2015 Sags-ID: 15/2130 Sagsbehandler: Tove Stockmarr Teknik & Miljø 28. august 2015 Sags-ID: 15/2130 Sagsbehandler: Tove Stockmarr NOTAT - Indkomne bemærkninger til Lokalplan 335 Erhverv i den nordvestlige del af Kongens Kvarter samt Tillæg 10 til Kommuneplan

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

030 Boliger ved Byvej

030 Boliger ved Byvej 030 Boliger ved Byvej Status Kladde PlanID 3188562 Tillæg nr. 030 Plannavn VVM Gælder for hele kommunen? Formål Boliger ved Byvej Kommuneplantillæg uden VVM Nej Den eksisterende ramme i kommuneplanen fastsætter,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Vejle Kommune Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Mål og rammer for lokalplanlægningen Januar 2009 Screening af ændrede rammer af Kommuneplan 2009 for Vejle Kommune Generelle rammer Emne Udvidelse

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 Varde Kommune September 2007 Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 2004-2016, Gl. Varde Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske om at

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Ajax Alle Friheden Station Gammel Køge Landevej Invitation til at komme med idéer og forslag til et ændret indhold for en del af rammeområde 3C7 Hvidovrevej

Læs mere

NOTAT. Vindmøller nord for stilleområde ved Randbøl Hede

NOTAT. Vindmøller nord for stilleområde ved Randbøl Hede NOTAT Projekt Vindmøller på Flyveplads Vandel Kunde Telos Energy ApS Notat nr. 1 Dato 18-04-2012 Til Vejle Kommune, Marianne Bjerre Fra Albert Ernest Coutant og Allan Jensen Kopi til Anders Dolmer Vindmøller

Læs mere

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar Forslag til lokalplan 1.38.1 Boligbebyggelsen Vejleåparken Korrektur eksemplar Ishøj Kommune LOKALLANFORSLAG Indholdsfortegnelse: Lokalplanområdet...3 Baggrund for lokalplanen...3 Lokalplanens indhold...3

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 22 til Rammeområde 51.E2 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade og Rammeområde 51.E4 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade Rammeområde 51.Bl4 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Lerbjerg

Læs mere

Indsigelse mod forslag til tillæg nr. 3 til Råstofplan 2012 for. Region Syddanmark

Indsigelse mod forslag til tillæg nr. 3 til Råstofplan 2012 for. Region Syddanmark Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Sendt elektronisk til: kontakt@rsyd.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-711-00026 Dato: 29-10-2014 Ref. geagg Indsigelse mod forslag til tillæg nr. 3 til Råstofplan

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø ved Snaremosevej Oktober 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan og et tillæg til lokalplan?

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 22 til Rammeområde 51.E2 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade og Ringkøbingvej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 91.E2.1 for erhvervsområde ved Harreskovvej i Kibæk Kommuneplantillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 91.E2.1 for erhvervsområde ved Harreskovvej i Kibæk Kommuneplantillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af bemærkninger Bemærkninger fra Kibæk Maskinstation Bemærkninger fra Miljøstyrrelsen - Grøn Struktur Bemærkninger fra Miljøstyrrelsen - Vandforsyning Bemærkninger

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Økonomiudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 25-08-2010 Dato: 14-07-2010 Sag nr.: ØU 185 Sagsbehandler: Anne-Mette Volmer Sørensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Byrådscentret 24-07-2013

Byrådscentret 24-07-2013 NOTAT Byrådscentret 24-07-2013 Baggrundsnotat. Støj. Kommuneplan 2014 Emnet støj indgår i Kommuneplan 2010. Kommuneplan 2014 er en fuld revision, og det er derfor screenet om der er behov for nye retningslinjer

Læs mere

Kommunen har begrundet ønsket om reduktion med den administrative forenkling en reduktion vil medføre i kommunens sagsbehandling.

Kommunen har begrundet ønsket om reduktion med den administrative forenkling en reduktion vil medføre i kommunens sagsbehandling. Rebild Kommune Att. Toke Rinfeldt-Iversen Sendt pr. mail til tori@rebild.dk Landskab og Skov J. nr. MST-540-00107 Ref. IDAMG Dato 26. juli 2019 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området

Læs mere

BILAG 6 - KOMMUNEPLAN 2017 ændringer foretaget ved endelig vedtagelse

BILAG 6 - KOMMUNEPLAN 2017 ændringer foretaget ved endelig vedtagelse BILAG 6 - KOMMUNEPLAN 2017 ændringer foretaget ved endelig vedtagelse -1- Indhold Indledning 2 Ændringer ved endelig vedtagelse 3 Statslige høringssvar - Erhvervsstyrelsen 3 Statslige høringssvar - Energinet

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Vurdering af konsekvenser for byudvikling og anvendelsesmuligheder på pieren ved etablering af de nye havneområder

Vurdering af konsekvenser for byudvikling og anvendelsesmuligheder på pieren ved etablering af de nye havneområder Notat Vedrørende: Udvidelse af Randers Havn i forhold til Byen til vandet Sagsnavn: Byen til Vandet Sagsnummer: 01.00.00-P20-15-15 Forvaltning: Plan, Miljø og Teknik Dato: 28-08-2015 Sendes til: Byrådet

Læs mere

Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune

Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune Allerød Kommune Plan & Byg sendt som elektronisk post til: planogbyg@alleroed.dk 22. august 2017 Sag 2017-6372 /Petmol Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune Allerød Kommune har

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Kommuneplan for Odsherred Kommune

Tillæg nr. 5 til Kommuneplan for Odsherred Kommune Center for Teknik og Miljø Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2017-29 for Odsherred Kommune Omhandlende boligområde, centerområde og lavbundsareal i Fårevejle Kirkeby BAGGRUND FOR TILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse 1 Nr. : Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 08/2808 Ejendoms- og Miljøudvalget Julianelund Grundejerforening Notat Julianelund Grundejerforening - Kommentarer

Læs mere

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring.

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring. TILLÆG 34 Forslag Forslaget til tillæg nr. 34 for erhvervsrammen Erhvervskorridoren i Gødvad, er fremlagt i offentlig høring fra 27. marts 2013 til 22. maj 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Nyt rammeområde 1A6 til blandet byområde ved Landlystvej. Hvidovrevej

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Nyt rammeområde 1A6 til blandet byområde ved Landlystvej. Hvidovrevej Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 TILLÆG NR. 03 Nyt rammeområde 1A6 til blandet byområde ved Landlystvej ej lystv Land HVIDOVRE KO M M U N E Tillæggets formål og indhold Dette Tillæg nr. 3 til Kommuneplan

Læs mere

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar.

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. Høringssvar Høringsnotat vedrørende lokalplan 095 og kommuneplantillæg nr. 10. I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. 1. Til Næstved Kommune Miljøstyrelsen

Læs mere

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste 3. april 2017 Sag nr.: 2017-3111 JepFis Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 Fingerplanrevisionens formål og to spor I april 2016 blev der igangsat en

Læs mere

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum.

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum. B E K E N D T G Ø R E L S E Forslag til lokalplan 23 samt forslag til Kommuneplantillæg 10 Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har den 26. juni 2013 vedtaget at udsende ovenstående planforslag i offentlig

Læs mere

Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre (sendt til Mandag den 2. januar 2017

Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre (sendt til Mandag den 2. januar 2017 Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre (sendt til kmv@hvidovre.dk) 1 Mandag den 2. januar 2017 Høringssvar på ændring af kommuneplan for erhvervsområdet 1E3 Jeg har modtaget

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 33.R1.1 for Kolonihaver Nabkær i Birk INDHOLD

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 33.R1.1 for Kolonihaver Nabkær i Birk INDHOLD INDHOLD Bilag 1 - Indsigelse fra HF Nabkær 1 og 2 samt formanden for Kolonihaveforbundets Vestjyllands kreds Bilag 2 - Bemærkninger fra Vejdirektoratet Indsigelsesnotat INDSIGELSESDOKUMENT Lokalplan nr.

Læs mere

KOM MED IDEER OG KOMMENTARER

KOM MED IDEER OG KOMMENTARER KOM MED IDEER OG KOMMENTARER Forudgående høring om kommuneplantillæg for boliger nord for Banemarksvej Glostrup nse Kommunegræ dre Søn de tområ Projek j gve Rin Brøndby Glostrup og Brøndby Kommune er blevet

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1174 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner, har

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Tillæg nr. 36 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 36 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 36 til Rammeområder 14.E20, 14.C3 og 14.B15 Erhvervsområde ved Dæmningen i Herning, Centerområde ved Dæmningen i Herning og Boligområde ved Dæmningen i Herning Fremlægges fra xx. måned

Læs mere

B E K E N D T G Ø R E L S E

B E K E N D T G Ø R E L S E B E K E N D T G Ø R E L S E!"! #! " #$ % &! $ ' ( ( #% ( ( ')! (* "(+! ',( +! ( - ' #. ( ( /0 0 (0 1 0! ( %! & (2 3 ( * 1! ( &&& 02 Indsæt KOMMUNEPLANTILLÆG rammekort Vedtaget 22.12 2010 Maglevad Tillæg

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg 6. til Kommuneplan Boliger på Frihedsvej, Rungsted

Forslag til. Kommuneplantillæg 6. til Kommuneplan Boliger på Frihedsvej, Rungsted Forslag til Kommuneplantillæg 6 til Kommuneplan 2013-25 Boliger på Frihedsvej, Rungsted Forslag til Kommuneplantillæg 6 Forslag til Kommuneplantillæg 6 Forslag til Kommuneplantillæg 6 er udarbejdet af

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr Ødis i Kolding Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr Ødis i Kolding Kommune Kolding Kommune Att. Signe Beck Sendt pr. mail til sigb@kolding.dk Landskab og Skov J. nr. MST-540-00086 Ref. idamg Dato 29. november 2018 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Kommuneplanlægning efter planloven

Kommuneplanlægning efter planloven Kommuneplanlægning efter planloven 12. September 2018 Pia Graabech Agenda Planloven Indsigelser Kommuneplanen Lovændringer Erhvervsstyrelsen 2 Planlovens formål 1, stk. 1: Loven skal sikre en sammenhængende

Læs mere

FORSLAG februar 2017 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 2

FORSLAG februar 2017 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 2 FORSLAG februar 2017 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 2 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013-2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 8. april 2015 Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 -

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 4 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 17 Kommuneplan 2013 Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro Udkast 20-03-2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret 036 i Lille Blødekvarteret Status Forslag PlanID 3244876 Tillæg nr. 036 Plannavn i Lille Blødekvarteret VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse af forslag 7. december 2016 Høring start

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 38 til Rammeområde 91.E2 Erhvervsområde ved Industriparken Rammeområde 91.E3 Erhvervsområde ved Østerbro Rammeområde 91.R2 Rekreativt område ved Østerbro Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Revideret forslag til Kommuneplan 2013 2025

Revideret forslag til Kommuneplan 2013 2025 Samlet indsigelser til Revideret forslag til Kommuneplan 2013 2025 Center for Miljø og Teknik Januar 2015 Susanne Nørgaard Fra: cfn@cfnpeople.com Sendt: 2. oktober 2014 01:26 Til: Susanne Nørgaard Emne:

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Dato: 22. februar qweqwe. Lovgrundlag. Retningslinjerne for Tekniske anlæg er fastsat i medfør af Planlovens 11a, stk. 5. Udpegningsgrundlag

Dato: 22. februar qweqwe. Lovgrundlag. Retningslinjerne for Tekniske anlæg er fastsat i medfør af Planlovens 11a, stk. 5. Udpegningsgrundlag Dato: 22. februar 2017 qweqwe Lovgrundlag Retningslinjerne for Tekniske anlæg er fastsat i medfør af Planlovens 11a, stk. 5. Udpegningsgrundlag Se kortet i stort format. Kort 6.2 Udpegningsgrundlaget er

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 14 til Rammeområde 14.E5 og 14.R3 Erhvervsområde og rekreativt område ved Teglvænget i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Blekinge Boulevard CITY 2. Eigtved Alle. Skåne Boulevard. Skåne Boulevard. år: Kommuneplantillæg

Blekinge Boulevard CITY 2. Eigtved Alle. Skåne Boulevard. Skåne Boulevard. år: Kommuneplantillæg Eigtved Alle Skåne Boulevard Høje Taastrup Boulevard Halland Boulevard Blekinge Boulevard CITY 2 Skåne Boulevard år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 28 til Kommuneplan 2014 a Forsl g Høje-Taastrup Kommune

Læs mere

Forslag til Tillæg 1 til Kommuneplan Ved Sportspladsen 14

Forslag til Tillæg 1 til Kommuneplan Ved Sportspladsen 14 Forslag til Tillæg 1 til Kommuneplan 2018 Ved Sportspladsen 14 R Ø D OV R E KO M M U N E Offentliggørelse Kommunalbestyrelsen har den xx.xx. 2018 vedtaget at fremlægge Forslag til Tillæg 1 til Kommuneplan

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Furesø Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 2 til Furesø Kommuneplan 2013 Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2013 - Butikker til særlig pladskrævende varer Furesø Kommuneplan 2013 blev vedtaget af Byrådet den 18.december 2013. I henhold til lov om planlægning, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR. 13-03 SKANDERBORG KOMMUNE

KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR. 13-03 SKANDERBORG KOMMUNE KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR. 13-03 SKANDERBORG KOMMUNE ENDELIGT VEDTAGET AF SKANDERBORG BYRÅD DEN 26. MARTS 2014 KOMMUNEPLAN 13 2 EMNE: Ændring af: - etablering af et nyt rammeområde 12.E.03 omfattende erhvervsejendomme

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Udpegning af områder til produktionsvirksomheder

Udpegning af områder til produktionsvirksomheder gladsaxe.dk Udpegning af områder til Har du forslag og idéer? Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Målforhold 1:50000 Dato 23-03-2018 Udskrevet af RIKJAG 1 Udpegning af områder til Kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere